Telegram Web Link
#نقد_خبر


📝قانونی که شهرداری را سوداگر کرد
سید صادق مصطفوی کاشانی، وکیل پایه یک دادگستری و حقوقدان معتقد است آن چه که از ریشه‌های اصلی انحراف بلدیه تهران و سوداگری و شریک شدن شهرداری با خلافکاران است، مشکل درآمدزایی برای شهرداری و اصلاحیه قانون در سال پنجاه‌وهشت است.
@eskannews_com


👤#سید_امیر_منصوری


📌تا زمانی که عوارض شهری متناسب با بهره‌مندی شهروندان از شهر نباشد، و درآمد اصلی شهرداری از تولید ساختمان و صدور پروانه باشد، هیچ اصلاحی متصور نیست.

❗️درآمد شهرداری باید از مصرف باشد نه تولید.


#مدیریت_شهری
#عوارش_شهری
#سوداگری_شهرداری


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری


🔴مقیاس ملموس- مقیاس بصری در سیمای شهری


👤#رضا_کسروی


🔸برنارد لاسوس نظریه پرداز منظر از دو مقیاس ملموس و بصری در فضا سخن می گوید. ما در مقیاس ملموس که دامنه عملِ ما و اسباب و ابزار ما است حرکت می کنیم، ماشین را پارک می کنیم، از پله بالا می رویم و در را باز می کنیم... . در این مقیاس حرکت های ما تا اندازه زیادی تابع الزامات عملکردی، ارگونومیک و ایمنی است.

🔸اما در مقیاس بصری، اشیاء در دسترس ما نیستند و اصطلاحا تنها بصری هستند و لذا در اینجا ملاحظات عملکردی وزن کمتری دارند و پای ملاحظات دیگری به میان می آید.

🔸ما در مقیاس بصری دلیل عملکردگرایانه¬ای برای درگیر شدن با ملاحظات مربوط به اشیاء موجود نداریم. به همین دلیل، ضوابطی که الزامات یک بخش معین از نما را به تمام نما تعمیم می دهد، با نادیده گرفتن تفاوت، هزینه ساخت و نظارت را افزایش می دهد.

🔸چه بسا مقیاس بصری در یک واشدگاه، میدان شهری یا فضای جمعی، از مقیاس ملموس همان فضا اهمیت بیشتری داشته باشد.

🔹بخشی از سیمای شهری که در دسترس نیست اما در تیر رس نگاه است، می¬تواند در بازه ای از رنگ کردن سیمان برای حل مشکل انفصال نمای اصلی و جانبی، تا تامین صفحه¬ ای برای انتقال پیام های فرهنگی پیچیده تر نقش بپذیرد. معیار در اینجا، منظر است.


#نما
#مقیاس_بصری
#مقیاس_ملموس



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝رئیس‌جمهور در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان کرمانشاه:
-ما به اندازه ۵٠ سال پروژه نیمه تمام در کشور داریم.
-پروژه های نیمه تمام، مردم را غصه دار کرده است.
-مردم انتظار دارند اشتغال واقعی ایجاد شود.
@AkhbareFori


👤#دانش_طاهر_آبادی


اقتدارگرایی مدیران، را با دو وسیله میتوان کنترل کرد:
اول، وجود راهبرد مشخص و مدون و دارای ضمانت اجرایی در دستگاه های اجرایی.
دوم، وجود لایه کارشناسی و منتقدین با جایگاه، توان و شخصیت لازم برای مقابله با اقتدارگرایی مدیران.

❗️این دو فعلا در کشور ما وجود ندارد.


▫️لذا:
مدیران در کشور ما (به خصوص در شهرداری‌ها) در حالی که ده‌ها و صدها پروژه نیمه‌تمام دیگر، وجود دارد، می‌توانند بدون هیچگونه بازخواست و عواقبی پروژه جدید تعریف نموده و پروژه‌های نیمه‌کاره را به حال خود رها کنند.

▫️چراکه:
اجرای مراسم کلنگ‌زنی، بهره‌برداری تبلیغی زیادی برای مدیران دارد و همزمان امکان جذب پیمانکار مطلوب و هدایت اعتبارات به مسیر دلخواه را نیز برای آنان فراهم می‌کند.

▪️بنابراین:
تا زمانی که لایه کارشناسی و منتقدان، به جایگاه واقعی خود نرسند و نتوانند بدون واهمه از برکناری و حذف، وظایف خود را انجام دهند و راهبردهای مشخص برای وظایف سازمانی تدوین نگردد، چرخه باطل تولید پروژه‌های نیمه‌کاره در کشور، با جاذبه‌هایی که برای مدیران دارد، همچنان ادامه خواهد داشت.


#نهادهای_تصمیم‌گیری_دولتی
#پروژه‌های_نیمه‌تمام_کشور
#مدیریت_رانتی
#نهاد_سرمایه‌سورزی
#ساختار_قدرت


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#ساختار_قدرت


🔴شهرسازی ضد انقلاب


👤#دانش_طاهرآبادی


🔸چنانچه فرض کنیم نظام شهرسازی ایران، ابزار دشمنان کشور برای ایجاد نا امنی و نابرابری و بحران باشد، قطعا آن را به گونه ای بنا میکردند که مقدار بسیار زیادی از سرپناه مردم ایران هر روز فرسوده تر گردد تا در زلزله های محتمل کشور زلزله خیز ما بر سر ساکنان آن آوار شود و ساکنانش را قتل عام نماید.

🔸با این شرایط فقط لازم است که دشمنان، انتظار بکشند تا پس از زلزله ای در یکی از شهرهای بزرگ ایران و به خصوص تهران، با ایجاد هجمه های رسانه ای همچون آنچه در حادثه متروپل کردند یا حضور به بهانه کمک، شبیه آنچه در عراق و لیبی رقم زدند به ارکان حاکمیت و نظام حمله ور گشته و رویای براندازی خود را جامه ی عمل بپوشانند.

🔸بستن تمام راه های استحکام بخشی بافت فرسوده و نگهداشت جمعیت 25 میلیون نفری ساکنان آن در انتظار قتل عام در زلزله، یک جریان واقعی و بسیار قوی در قوانین شهرسازی ایران است. این جریان همچنین، با بی ارزش کردن املاک و سرپناه همان ساکنان، آنان را به بازندگانی که جان و مالشان را خواهند باخت تبدیل نموده است.

🔸تهدید جانی و تبدیل ساکنان بافت فرسوده به جمعیت واقع در پایین منحنی نابرابرها در جامعه، حاصل قوانین شهرسازی کشور ماست. قوانین ظالمانه ای که ساکنان بافت فرسوده به عنوان یکی از حامیان اصلی نظام جمهوری اسلامی را نشانه گرفته است و مسیر تبدیل آنان به ناراضیان از نظام را در پیش گرفته است.

🔹اگر به ایرادات فوق که شرط کافی برای پذیرش یک خطر واقعی است، امکان بهره برداری دشمنان انقلاب و کشور از وقوع نابرابری و زلزله را هم بیافزاییم می بینیم که قوانین شهرسازی ما به میزان بسیار زیادی بر ضد جریان انقلاب که مبتنی بر عدالتخواهی و حمایت از مستضعفین است، رفتار میکند.


#بافت_فرسوده
#قتل_عام
#زلزله
#شهرسازی
#ضد_انقلاب


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸اطلس منظر، رویکرد مفهومی به طبقه‌بندی داده‌ها

#اطلس #منظر
، روایتی از واقعیت سرزمین است که آنرا با رویکرد کل‌نگر مورد بررسی قرار می‌دهد.

در فرایند اطلس منظر، داده‌های پایه به صورتی خوانش می‌شوند که به شناخت بوم‌های سرزمین منتهی می‌شود.

بوم در این تعریف، واحد آغازین و یکپارچه هویتی-جغرافیایی است که به هنگام هر نوع برنامه‌ریزی باید به‌عنوان یک عنصر پایه در نظر گرفته شود.

در اطلس منظر، چیستی هر بوم به‌مثابه یک سلول سرزمین بر اساس روش علمی منظر شناسایی و ثبت شده و برنامه‌ریز برای مواجهه راهکارهای خود در راه تحقق اهداف برنامه از نتایج آن استفاده می‌کند.


🔖ریموند، ریچارد و همکاران. (1400). اطلس منظر. ترجمه: غزال نفیسی و مریم مجیدی. تهران: انتشارات پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#گردشگری
#اکوتوریسم

🔴مکتب استثنا‌گرایی و اکوتوریسم


👤#پروانه_پرچکانی


💬حوزه اکوتوریسم ناگزیر از نوعی استثناگرایی است.

🔸اکوتوریسم به دلیل هم‌زمانی دو ماهیت اقتصادی و حفاظتی خود ناچار است در مطالعات خود از روش‌های منحصربه‌فرد یا ترکیبی استفاده کند.

🔸روش تحقیق در اکوتوریسم پیوند جدانشدنی با روش های تحقیق در جغرافیایی طبیعی دارد ولی در پژوهش های جغرافیایی هنوز «پیگیری چیستی» و «کجایی» پدیده‌ها اولویت دارد.

🔹حال آن که در اکوتوریسم ابعاد فرهنگی، محیط زیستی، اقتصادی و اخلاقی مقصد و ساکنان مقصد اهمیت دارند. این یادداشت به ماهیت روش استثناگرایی در مطالعات اکوتوریسمی می پردازد.


#اکوتوریسم
#استثناگرای
#روش_تحقیق


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝طبق آمار جدید در بهار امسال ساخت مسکن به پایین‌ترین میزان ۱۸ سال اخیر سقوط کرده است.
@AkhbareFori


👤#دانش_طاهر_آبادی

همزمان که دولت، شعار راه‌اندازی نهضت ملی مسکن می دهد، آمار ساخت و ساز و صدور پروانه ساختمانی افت کرده است. یعنی هرچقدر دولت در تولید مسکن پا پیش گذاشته است، مردم پا پس کشیده اند.

▫️به عبارتی:
ساخت‌وساز در زمین‌های اختصاصی به نهضت ملی مسکن (خارج از محدوده شهرها) در دستور کار قرار گرفته و ساخت‌وساز در محدوده شهرها از چرخه خارج شده است.


▫️از طرفی:
بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که ساخت‌وساز در زمینه‌ای خالی یا کم تراکم درون شهرها در چرخه قوانین شهرسازی، دارای دو حالت ذیل است:
1. به دلیل قوانین تامین پارکینگ و عقب نشینی و ... غیر اقتصادیست
2.نگهداشت زمین در وضع تورمی موجود و بدون آنکه نیاز به تقبل زحمت و پرداخت مالیات باشد چنان سودآور است که جاذبه ساخت و ساز را از بین برده است.

▫️بنابراین:
ظرفیت عظیم مردم و سرمایه‌های آنان مساله فراموش شده در نهضت ملی مسکن است. مساله ای که شناخت و بهره‌برداری درست از آن، قادر است توانی بسیار بیشتر از توان دولت را به فرآیند تولید مسکن در کشور، وارد کند.

در شرایط فعلی، نهضت ملی مسکن فقط نقش ثبت نام را برای مردم در نظر گرفته است و در بهترین حالت، نهضت دولتی تولید مسکن است.

▫️چرا که:
افت آمار تولید مسکن حاکی از آن است که نهضت ملی مسکن نتوانسته است همه قابلیت‌های موجود در جامعه را برای تولید مسکن به میدان آورد و تحول آماری خاصی در این خصوص ایجاد نناید.




#نهضت_ملی_مسکن
#ساخت_مسکن
#ساختار_قدرت
#مدیریت_رانتی


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#باغ_ایرانی


🔴از باغ شهری به باغ شخصی


👤#محمدجواد_نطاق


💬باغ ویلا مکانی است که در محدوده های پیرامونی شهر ساخته می شود و از دو جنبه قابل بررسی است. مکانی که قرار است افراد مقیم در آن آخر هفته‌ها در محدوده شخصی خود آزادانه تفریحاتی داشته باشند؛ و مکانی است که افراد به عنوان یک سرمایه مالی به آن نگاه می‌کنند. نگاهی که همانند حوزه مسکن تعریف اولیه را دچار اختلال کرده است.

🔸در واقع ممکن است شما یک محدوده 150 متری را برای خود بخرید و به آن به چشم یک باغ ویلا نگاه داشته باشید. باغ‌هایی که در دشت‌های خشک اطراف مشهد ساخته می‌شود، فارغ از مسائل زیست‌محیطی و تخریب منظر دشت، فقط یک نکته را به مخاطب خود ارائه می‌دهد و آن هم آزادی عمل و فرار از محدودیت شهر تعریف شده در شهر. کدام محدودیت‌ها؟

🔸اعمال نظرهای غیرمرتبط از سایر دستگاه‌های دارای قدرت، ایجاد محدودیت‌های پی‌درپی در شهر از جمله محرومیت‌سازی افراد بدحجاب از خدمات عمومی شهر، ممنونیت استفاده از حمل‌و‌نقل پاک و سایر ممنوعیت‌ها که از پی یک نگرش دوگماتیسم نشأت گرفته است.

همگی را کنار هم بگذارید، نتیجه چه می‌شود؟

🔸ما در اینجا افرادی را داریم که همواره به دنبال فرار از شهر هستند. در واقع شهروندانی که هر یک محدوده‌ای آزاد در بیرون از شهر برای خود قرار داده‌اند.

🔹در اینجا تعریف زندگی شهری، شهروندی و هر چیزی که از پس یک عمل جمعی تعریف می‌شود، از بین می‌رود. مقصود این یادداشت نیست که در شهر مشهد ما پارک نداریم. اتفاقا پارک‌های متعددی در سال‌های اخیر در شهر ساخته شده، ولی نقطه مورد نظر این متن جایی است که تعاریف اولیه مکان‌هایی مثل خانه، باغ، کوچه و محله امروز به ندرت قابل دستیابی است.


#مشهد
#باغ_شهری
#باغ_شخصی
#باغ
#ویلا


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝بانک های خصوصی چگونه مسکن را گران کردند؟
احسان سلطانی، اقتصاددان گفت: ما در دهه 80 سه پیک قیمتی در بازار مسکن داشتیم به این علت که اینها 16 تا 18 درصد سود سپرده می دادند و با آن در بخش املاک سرمایه گذاری می کردند و تا 100 درصد سود می گرفتند. لذا ما با پدیده ای به نام املاک فریز شده مواجه شدیم یعنی املاک را می خریدند و با نفروختن آنها باعث بالا رفتن قیمت ها می شدند.
@eghtesadvamskan



👤#سید_امیر_منصوری


📌اگر عوارض شهرداری، بجای تولید ساختمان به مصرف ساختمان تعلق می‌گرفت، هرگز با پدیده احتکار زمین و ساختمان روبرو نمی‌شدیم.

زمین‌های بایر و تراکم‌های استفاده نشده هم عوارض ارزش افزوده خاص خودشان را می‌دادند.


#بازار_مسکن
#بحران_مسکن
#گردش_سرمایه_رانتی
#ساختار_قدرت


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴چالش ضرورت شهرجدید در شهر کرمانشاه با توجه به وضعیت موجود

👤#بهزاد_مسعودی_اصل


💬سیاست ایجاد شهرهای جدید پس از انقلاب در ایران یکی از بزرگترین و با اهمیت‌ترین سیاست‌هایی است که در زمینه شهرسازی و مدیریت شهری اتخاذ شده است. این رویکرد به سه دلیل عمده افزایش شدید جمعیت کلان شهرها و مشکل مسکن شهری و تمرکز زدایی از شهرهای بزرگ صورت گرفته است.

🔸در سال‌های 1365 وبه دنبال نگرانی از انفجار جمعیت کشور (با نرخ 3.5 درصد در آن زمان) و به دنبال آن تشدید بحران شهرنشینی، دولت به دنبال راه‌حل‌های چندگانه‌ای برای رویاروئی با گسترش ناموزون شهرها در برابر بحران جمعیتی برآمده و تهیه و آماده‌سازی گسترده زمین و برنامه ریزی ایجاد شهرهای جدید برای شهرهای بزرگ روبرو با بحران، دو راه اصلی بود.

🔸در چنین شرایطی بررسی عملکرد این شهرها و بازبینی نتایج حاصل از این سیاست ضروری میرسد. در این پژوهش تلاش شده به روشن شدن ضرورت احداث شهر جدید در استان کرمانشاه کمک کند اگرچه شهرهای جدید فقط در بعد زمانی و به میزان کمی از برنامه های خود عقب باشند اما می توان بادید مثبتی این برنامه ها را ارزیابی نمود.

🔹با توسعه نقش منطقه ای کرمانشاه، توسعه بازرگانی با کشورهای غربی وخلیج فارس، فعال شدن محور بزرگ ترانزیتی شمال غرب به جنوب غرب کشور، توسعه راه آهن و فرودگاه وافزایش آمد ورفت ها، گسترش نقش خدمات پایه در کرمانشاه ، به ویژه گسترش گردشگری در غرب ایران، نیاز به شهر جدید کرمانشاه اهمیت وضرورت خواهد یافت.


#شهر_جدید
#مدیریت_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝سرانجام، رئیسی هم با منتقدان و شاکیان همصدا شد/ انتقاد تند از «آمارهای نامستند و متناقض» اعلامی دستگاه‌های دولتی
رئیسی، رئیس‌جمهور، در جلسه هیأت وزیران، با اشاره به اینکه تناقض در برخی آمارهای اعلام شده از سوی دستگاه‌های دولتی، افکار عمومی را دچار ابهام می‌کند، گفت: مرکز آمار مسئول ارائه آمارهای متقن در کشور است. فقط این آمار باید مبنای سیاستگذاری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها در کشور قرار بگیرد و سایر دستگاه‌ها نیز به آن تاسی کنند.
این گونه آمارهای نامستند، حتی در تصمیم‌سازی‌های درون دستگاهی نیز مشکل ایجاد می‌کند، بنابراین هر دستگاهی می‌خواهد آماری اعلام کند باید با مرکز آمار هماهنگ شود./ ایسنا
@AkhbareFori


👤#دانش_طاهر_آبادی


🔸آمار در کشور ما با سه مشکل اساسی، مواجه است.

۱. آمارسازی می‌شود (دستکاری می‌شود)؛
۲. مهندسی می‌شود (به گونه‌ای ارایه می‌شود که نواقص اصلی را نشان ندهد)؛
۳. مدیریت می‌شود (در دسترس قرار نمی‌گیرد)

▫️بنابراین:
آمار در کشور ما قابل اعتماد و نتیجه‌گیری نیست.

▫️چراکه:
مدیران اجرایی و مسئولین، بر تهیه و انتشار آمار تاثیر می‌گذارند و به نفع و سلیقه خود، آمارسازی می‌کنند.


📌رفع ایرادات بالا نیازمند دو اقدام راهبردی است.

▫️اول:
با فرهنگ‌سازی لازم، این باور ایجاد شود که دستکاری و مهندسی آمار، همچون دستکاری نتایج آزمایشات یک بیمار, اقدامی خائنانه و مانع توسعه کشور است.

▫️دوم:
مراکز تهیه آمار در کشور به استقلال و جایگاه لازم خود برسند به گونه‌ای که مدیران نتوانند در کارکرد آنان تاثیر بگذارند.


#آمارهای_نامستند_و_متناقض
#مرکز_تهیه_آمار
#دستگاه‌های_دولتی
#مدیران_اجرایی_و_مسئولین


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
🔸منظر ایرانی: آیین عاشورا

#منظر، تلفيق نمادهاي محيط با ادراك انسان از آنهاست. نمادها محصولات زندگی انسان در محیط‌اند. نمادها متفاوتند. منظری که اغلب نمادهایش فرهنگی باشد، منظر فرهنگی است. آیین زیرمجموعه فرهنگ است و منظری که می‌سازد، در عین آن‌که فرهنگی است، به واسطه اهمیت نمادهای آیینی در آن، منظر آیینی خوانده می‌شود.

تعظیم حماسه عاشورا، آیین شیعیان و مسلمانان پیرو سنت نبوی است. در ایران این آیین با وام‌گیری از تجربه‌های تاریخی و نمادهای کهن، آنچنان سرتاسری شده که دیگر می‌توان آن را #منظر #ایرانی خواند.

#منظر #آیینی #عاشورا بیانگر هویت ایرانی است. هویت ایران مجموعه صفت‌هایی است که در تاریخ بلند این سرزمین، با گزینش جامعه استوار ایرانی گـرد آمده‌است. محرم در هر شهر و روستا ولوله‌ای می‌افکند برای تعظیم حماسه سردار کبیر عاشورا.

دو قاب جلد روایت‌هایی از منظر عاشورایند در روستاهاي خواف (1392) و انارک (1388). با هنرمندی «ابراهیم سیسان».
تکاپوی مردمان برای سالار شهیدان را در کنار خانه‌هایشان و در پای کوه روایت می‌کند.


🔖مجله منظر، شماره 24



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#معماری
#صنعت_ساختمان


🔴موانع صنعتی‌سازی ساختمان در ایران


👤#بابک_داریوش


💬چرا در ایران در ساختمان‌سازی، صنعتی نمی‌شویم؟

🔸اسناد بالادستی ساختمان‌سازی در ایران نتایج پژوهش‌های علمی؛ الگوهای خارجی؛ همه و همه به اتفاق بیانگر این موضوع مهم هستند که ساختمان‌سازی در ایران باید صنعتی بشود. حتی مشوق‌های ساخت و وام‌های مازاد برای سازندگان با شیوه‌های صنعتی درنظر گرفته شده است. اما تغییرات نهایتا به عناصر ساختمان از جمله انواع جدیدی از سقف و برخی مصالح جدید مثل بلوک‌های گازی بتنی می‌انجامد و شیوه کلی ساختمان‌سازی به شکل سنتی باقی‌مانده و تغییر چندانی نکرده است.

🔸چند دلیل عمده می‌توان برای این موضوع برشمرد از جمله اینکه:
▫️فرهنگ عمومی به شیوه‌های سنتی ساختمان بیشتر باور دارد و این بی‌اعتمادی در بدنه کارشناسی کشور هم دیده می‌شود.
▫️سختگیری مراجع تایید صلاحیت سیستم‌های ساختمانی است.
▫️ترجیح سیستم‌های فلزی بر بتن در صنعتی‌سازی ساختمان است و این در حالی است که عمده سازه‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته ساختمان در استانداردهای بین‌المللی، سیستم‌های بتنی هستند.

🔸این درحالیست که در ایران تجارب موفقی از تولید ساختمان و مسکن انبوه در پیش از انقلاب اسلامی و اوایل آن وجود داشته، اما آن راه ادامه پیدا نکرده و مسکوت مانده‌است.

🔸به نظر می‌رسد دلیل آن غیربومی بودن تکنولوژی وارد شده به کشور بوده و علی‌رغم وجود تعداد کافی تکنسیسن‌های آموزش دیده در آن سیستم‌ها، با قدیمی‌شدن تکنولوژی‌ها و مستهلک‌شدن ماشین‌آلات، آن روش‌ها از بین رفته‌اند.

❗️لذا باید گفت تکنولوژی ساختمان‌سازی باید با دانش بومی به دست آید و تولید تکنولوژی هم جز با دانش به دست آمده از پژوهش به دست نمی‌آید.

🔸در کشورهای پیشرفته شرکت‌ها، مبدع سیستم‌های صنعتی و تکنولوژی ساخت هستند و عمدتا با همان روش‌ها اقدام به ساخت و فروش ساختمان می‌کنند. اگر در گذشته سیستم‌های ساختمانی به کشورها نسبت داده می‌شدند، در حال حاضر دیگر اینگونه نیست و هر شرکتی به فراخور امکانات و دانش خود تکنولوژی و سیستم ساخت خود را دارد.

🔸این راهی است که در ایران هم باید در پیش گرفت و شرکت‌های بزرگ می‌بایست در پژوهش‌های کاربردی به تکنولوژی‌های ساخت خاص مورد نظر خودشان برسند. یا پژوهشگران خبره، با دانش پایه اقدام به تولید تکنولوژی ساخت و سیستم کنند و برای تولید و فروش محصولات آن سرمایه‌گذار بیابند.

🔹البته در هر دو مورد حضور شرکت‌های بزرگ یا پژوهشگران با تجربه در ایجاد تکنولوژی‌های ساخت، نقش دولت بسیار پررنگ است که به وظایف خود که در اسناد بالادستی آمده عمل کند.


#موانع_صنعتی_سازی_ساختمان
#دانش_ساخت
#تکنولوژی_ساخت
#نقش_دولت


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#شهر
#مدیریت_بحران


🔴سیل و خطرات و آسیب‌های ناشی از سیلاب در ایران؛ داستان تکراری مدیریت بحران


👤#نظر_آنلاین


🔸بی‌شک سیل از خطرناک‌ترین بلایای طبیعی است که سالانه میزان قابل توجهی خسارات مالی و جانی را در سرتاسر جهان در پی دارد. بارش‌های شدید چند سال اخیر در شهرهای ایران و بدنبال آن جاری‌شدن سیل به یکی از معضلات شهرهای امروز بدل شده‌است. هرچند اقداماتی سنتی همچون احداث سدها، سیل‌بندها، کانال‌های زهکشی و … برای جلوگیری و کاهش مخاطرات سیل صورت گرفته اما زیرساخت‌های خاکستری نتوانسته‌اند پاسخی برای کاهش ریسک سیل باشند. اقدامات نادرست برآمده از مدیریت و سیاست‌های غلط و مدیریت غلط ناشی از فهم اشتباه مسئله، دومینوی بحرانی است که می‌تواند معمول‌ترین وقایع طبیعی را به یک فاجعه بدل‌کرده و سبب ایجاد اختلال جدی در عملکرد شهر و جامعه شود.

🔸بر مبنای اعلام استراتژی‌‌های بین‌المللی کاهش خطر بلایا (Sendai) در سال ۲۰۱۵، ایران متعهد به پیاده‌سازی راهبردها این توافقنامه درجهت ایمن‌سازی مناطق شهری و تحقق اصول ده‌گانه این پروژه تا سال 2030 شده و سازمان مدیریت بحران مکلف به ارائه گزارش‌های پنج ساله از اقدامات صورت‌گرفته و توضیح پیشبرد تهیه نقشه جامع راهبردی برای کاهش ریسک بلایای طبیعی در دو سطح ملی و محلی است.

آیا این اقدامات منجربه پیشگیری از ریسک بلایای طبیعی می‌شود و اساساً با رویکردهای فعلی مدیریتی، تدوین این برنامه‌ها همسو با رویکرد تاب‌‌آوری شهری مورد نظر پروژه استراتژی‌‌های بین‌المللی کاهش خطر بلایا خواهد بود؟

با توجه به آگاهی از خسارات جانی و مالی ناشی از سیل‌های سالانه و انتظار اتخاذ اقدامات پیشگیرانه در برنامه‌ریزی‌های شهری، چه موانعی بر سر راه کاهش پیامدهای مخرب سیل وجود دارد؟

چرا مسئولین بی‌توجه به جنبه‌های زیست‌محیطی تغییر شکل رودهای درون‌شهری، همچنان این روند را ادامه می‌دهند؟

چرا با وجود چالش متعدد زیست‌محیطی و پیامدهای آن، همچنان شیوه‌های ناپایدار برای مدیریت بحران انتخاب می‌شود؟

چرا مسئولین اجرایی دولتی در ادای مسئولیتی که به آنها داده شده‌است همواره در حال شانه خالی‌کردن بوده‌اند و با آوردن عذرهایی که در شأن مدیریتی این مسئولین نیست با بحران حل مشکل روبرو هستیم و توانایی کنترل سیل را نداریم؟

راه‌حل‌های طبیعت بنیان چگونه به ایجاد تاب‌آوری برای مواجهه با بحران‌های محیطی یاری می‌رسانند؟

هدایت سیلاب رودخانه فصلی به کانال‌های مصنوعی بتنی راه حلی مناسب در جهت کنترل و مدیریت سیلاب‌های فصلی است؟


در پاسخ به سوالات مطرح شده در نقدهای راهبردی منتشر شده در #سایت #نظر #آنلاین بیشتر بخوانید: 👇🏽



▪️سیل، غافلگیری، خسارت؛ یک داستان تکراری

▪️ضرورت سرمایه‌‌‌گذاری بر راه‌‌ حلهای طبیعت بنیان در ایران

▪️مدیریت ریسک بلایای طبیعی، از شهر تا شهروند

▪️نقش مدیریت شهری بر سیلاب‌های اخیر در ایران

▪️سیل به مثابه نعمت تا لعنت!

▪️بِتُنیزم در مدیریت ریسک سیل

▪️اتوبان‌کردن مسیل، هنر نیست

▪️کنترل سیلاب رودخانه فصلی تورنس در آدلاید

▪️سیل؛ فرزند ناخلف گرمای جهانی آب و هوا

▪️سیلاب‌های شهری و روددره‌های تهران

▪️بررسی ماهیت کمک‌رسانی شهرداری یک شهر به شهر سیل‌زده

▪️سیلاب «بند میزان» شوشتر را زیر آب برد




▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر


📝 رئیس جمهور: عدم کنترل بازار مسکن بر روی ارز، طلا و بورس تاثیر منفی می‌گذارد
‌رئیسی در چهارمین جلسه شورای عالی مسکن:
‌به گونه‌ای اقدام شود که تا پیش از پایان سال ۱۴۰۱، متقاضیان، زمین خود را در طرح مسکن ملی دریافت کنند.
‌استانداران موضوع ساخت مسکن را در اولویت‌ برنامه‌های خود قرار دهند.
‌اگر بازار مسکن کنترل نشود، بر روی بازارهای دیگر همچون ارز، طلا و بورس نیز تاثیر منفی می‌گذارد.
این کنترل البته در درجه اول باید از طریق افزایش عرضه و به تعادل رساندن بازار انجام شود.
‌راه‌اندازی سامانه اطلاعات، برای مدیریت و کنترل بازار مسکن اگرچه لازم است اما کافی نیست و باید اقدامات تکمیلی در این زمینه صورت پذیرد.
@reisi_ir


👤#سید_امیر_منصوری


تحقق یک دستور، متضمن لوازم آن است. وقتی پول نیست و مدیر هم نیست، خانه‌ای ساخته نمی‌شود.

اگر پول باشد، مدیران نالایق هم می‌توانند خانه بسازند.

در فقدان پول، مدیر لایق می‌تواند از مشارکت با سایر منابع خانه بسازد.

وقتی هر دو اینها نباشد، هیچ خانه‌ای ساخته نمی‌شود.

📌پول که ندارید و چشم‌اندازی هم برایش نیست.

❗️لااقل مدیران نالایق مسکن را عوض کنید.



#مسکن
#بازار_مسکن
#مدیران_نالایق_مسکن


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
🔸راهبرد توسعه شهری (CDS) چیست؟


#راهبرد #توسعه #شهری (CDS)، ابزاری است که به شهر کمک می‌کند تا به واسطه برنامه‌ریزی راهبردی، از امکانات بالقوه توسعه شهری بهره‌مند گردد.

راهبرد توسعه شهری، یک فرایند کنش‌محور است که از طریق مشارکت، توسعه یافته و تثبیت می‌گردد، تا امکان رشد متوازن را در شهرها و حومه آنها تضمین نموده و کیفیت زندگی را برای همه شهروندان بهبود ببخشد.

ایده CDS اینست که مداخلات راهبردی عمومی، خصوصی و مدنی در جایگاه و زمان مناسب می‌توانند مسیر توسعه یک شهر را به طور قابل توجهی تغییردهند و عملکرد آن را بهبود ببخشد.


🔖پنینک، کارلی و همکاران. (1400). سند کاربرد برنامه‌ریزی توسعه راهبردی شهر (CDS)، ترجمه: دکتر ناصر براتی و دکتر ملیحه باباخانی، تهران: انتشارات پژوهشکده‌نظر.

▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
🔸تاریخ معماری مساجد


تأثیر فرهنگ‌ها بر یکدیگر که اغلب توسط عوامل مختلفی مثل کشورگشایی و تعاملات سیاسی انجام می‌گرفته، باعث تولد و زایش متون جدید فرهنگی در قالب بناها شده‌است.

این تلاقی فرهنگی از طریق مجاری و عوامل گوناگون اجتماعی در شکل‌دهی و ایجاد مؤلفه‌های زیبایی‌شناختی و حتی ساختارهای کالبدی مساجد نقش مهمی دارد.

در اغلب موارد، #معماری #مساجد، تحت تأثیر عومل بومی و جغرافیایی بوده و طی زمان، به نمادی از همان بوم تبدیل شده‌است. اسلام محدودیتی برای تعیین شکل، ایجاد نکرده؛ از این‌رو مردم هر سرزمین برای ایجاد مساجد به سراغ ساختارهای ابنیه بومی-آیینی خود رفته‌اند.

مقایسه تطبیقی مساجد در سرزمین‌های پهناور اسلامی با اقلیم‌های متنوع آنها (مساجد #شامی_مغربی؛ مساجد #قاهره؛ مساجد #ایران؛ مساجد #ترکی)، نشان‌دهنده الگوهای ساماندهی فضا، فناوری ساخت و تزئینات مختلفی با توجه به ساختار بومی هر منطقه بوده‌است.


🔖متدین، حشمت‌الله. (1400). تاریخ معماری مساجد. تهران: انتشارات پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر


📝کارشناسان مسکن: دولت آدرس ۲۰۳ هزار واحد مسکونی که ساخته را اعلام کند تا ببینیم
دولت گفته ساخت یک میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۳۹ واحد مسکونی آغاز شده است. از این تعداد حدود ۶۳ هزار واحد به مرحله نازک‌کاری رسیده و بیش از ۱۴۰ هزار واحد هم در مرحله سفت‌کاری است.
یک کارشناس پژوهشگاه مسکن به آفتاب‌نیوز گفته اگر این ادعای سخنگوی دولت درست است و آمارسازی نیست، لطفاً به عنوان رسانه از سخنگوی دولت بخواهید آدرس این ۲۰۳ هزار مسکن در حال ساخت توسط دولت را به شما خبرنگاران ارائه کند تا مردم پروژه‌های در دست ساخت را ببینند.
@ireslahat


👤#سینا_ناصری


دولت سیزدهم پس از پشت‌سر گذاشتن دوران تبلیغات ساخت ۴ میلیون واحد مسکن و پس از گذار از اولین سال از دوره ۴ ساله خود، با ادعای ساخت بخشی (حدود ۲۰۰ هزار) از ۱ میلیون واحد اول، ۲ خطای راهبردی انجام داده است:

▫️اول آنکه، مشروط به صحت ادعای ساخت، جهت تنویر افکار عمومی هیچ مستندات و نشانه‌ای از مسکن ساخته شده ارائه نداده و به شائبه عدم ساخت واحدها بیش از پیش دامن زده است.

▫️دوم آنکه این حجم از ساخت‌وساز برنامه‌ریزی شده، آن هم بصورت دستوری و بدون تامین منابع مالی آن در شرایط کنونی اقتصادی کشور و تغییر شرایط درآمدی دولت سیزدهم نسبت به دولت‌های سازنده مسکن، راه به جایی نخواهد برد.

این رخداد برنامه مسکن را در حد «مسکن شعاری دولت سیزدهم» در دفتر اقدامات ناتمام دولت‌ها در حوزه مسکن باقی خواهد گذاشت.


#مسکن
#ساخت_مسکن
#مسکن_شعاری_دولت_سیزدهم
#ساختار_قدرت



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴افزایش جمعیت و توجه به توسعه زیرساخت های شهری


👤#مریم_اسماعیل_دخت


💬شهرها از گذشته تاریخی خود تا کنون، چه بار جمعیتی را با چه زیرساخت هایی تاب آورده اند؟

🔸در این نوشتار نویسنده بدون هیچ گونه مقابله با نظریات متخصصین و مدیران محترم در زمینه سیاست های افزایش جمعیت در مقیاس کشوری، تنها در صدد بررسی مقوله زیرساخت های شهری و ارتباط آن با افزایش جمعیت شهری در توسعه های آتی است.

🔸زمستان جمعیتی و نگرانی در خصوص کاهش نرخ باروری: از سال 1370 با نگرانی نسبت به رشد فزاینده جمعیت (دهه شصتی های معروف)، سیاست های کلان کشوری به سمت کاهش جمعیت سوق داده شد. با نگرانی متخصصین در زمینه زمستان جمعیتی و کاهش نرخ باروری و... از سال 1391 سیاست های کلان کشور به سمت تشویق به افزایش جمعیت جهت گیری نمود.

🔸رشد جمعيت شهري: طي چهل سال گذشته جمعيت کشور ايران دو برابر شده است، تعداد شهرها و جمعيت آن ها بيشتر شده و شهرهاي بزرگ با ده ها مشکل روبرو هستند و به تدريج زندگي در آن ها بسيار دشوارتر شده است.

🔸طبق داده هاي آماري مرکز آمار ايران تا سال 95 در بازه 60 ساله جمعيت شهرنشين 52 درصد افزايش يافته است و پيش¬بيني شده تا سال 1430 بيش از 85 درصد جمعيت ايران در شهرها زندگي کنند.

🔸الزام به توسعه زیرساخت ها: زیرساخت ها به مجموعه ای از سیستم ها و فعالیت های شکل دهنده به جوامع و اقتصادهای مدرن از جمله؛ حمل و نقل، سوخت، تامین آب، فضای سبز، خدمات و ... نسبت داده می شود که بدون آن ها جوامع معاصر به ویژه جوامع شهری قادر به ادامه حیات نیستند.

🔸چنانچه در سیاست های کلان کشوری در زمینه افزایش جمعیت به زیرساخت های شهری در کلانشهرها توجه نشود با انفجار جمعیتی و کاهش جنبه های کمی و کیفی زیست مواجه خواهیم شد.

🔹آزمون و خطا در این زمینه و نگاه جزنگر یا تک بعدی به مقوله کاهش و یا افزایش جمعیت بدون پیش بینی پیامدهای آن، منجر به تکرار سیکل معیوب چرخش 360 درجه در سیاست های کلان کشوری در طول بیست سال- 1370 با سیاست کاهش جمعیت و 1390 با سیاست افزایش جمعیت- خواهد شد.


#افزایش_جمعیت
#زیرساخت
#توسعه_شهری



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝وزیر کشور وارد شلمچه شد
‌ احمد وحیدی، وزیر کشور به منظور بازید از زیر ساخت‌های اربعین حسینی وارد پایانه مرزی شلمچه شد.

@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


گردشگری به مثابه استراتژی نمایش قدرت

راهپیمایی اربعین اینک از مراسمی معنوی به تظاهراتی سیاسی در مقیاس جهانی ارتقا پیدا کرده است.

حامیان و مخالفان آن بازیگران رده بالای قدرت هستند.

گردشگری توانسته به یک استراتژی تعامل جهانی و ثبات قدرت بدل شود.


#اربعین
#منظر_آیینی
#گردشگری_آیینی


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
2024/09/21 17:29:16
Back to Top
HTML Embed Code: