Telegram Web Link
تاثیر انتخابات 2024 آمریکا بر جهان

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

سال 2024 را می توان سال انتخابات گسترده دانست . تقریبا در 25 کشور انتخابات در موضوعات ریاست جمهوری، ریاست جمهوری و قانونگذاری، و مقننه وجود خواهد داشت. به عنوان نمونه آذربایجان، فنلاند، اندونزی، مکزیک، روسیه، رواندا، سنگال، اسلواکی، سری لانکا، تایوان و ایالات متحده آمریکا از جمله کشورهایی هستند که انتخابات ریاست جمهوری خواهند داشت. بسیاری از این انتخابات نه تنها تأثیرات داخلی در هر کشور میزبان خواهد داشت، بلکه تأثیرات بالقوه ژئوپلیتیکی نیز خواهد داشت. البته انتخابات در سراسر جهان فقط تأثیرات ژئوپلیتیکی نخواهند داشت و ممکن است مثلا بر چالش های جهانی مانند مهاجرت و مقابله با تغییرات آب و هوایی و از دست دادن تنوع زیستی نیز تأثیر بگذارند.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/electionamerica2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
مسئولیت حقوقی رژیم اسرائیل نسبت به مردم غزه

دکتر مهدی کردی دکتری تخصصی روابط بین الملل

رژیم اسرائیل ظرف سالها و ماههای گذشته؛ همواره حقوق مردم غزه را به طرز بسیار آشکاری نقض کرده است. اوج این نقض و تجاوز به حقوق مردم غزه؛ ظرف مدت هفده روز اخیر در حال مشاهده می باشد که اشکال مختلفی از مصادیق جنایت علیه بشریت در حال اتفاق افتادن است.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/jugmentgaza2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
▫️اهداف ترکیه برای عملیات در شمال عراق و سوریه/ ابعاد اختلاف احزاب سیاسی آنکارا با حزب «عدالت و توسعه»

▫️ایلنا

"علی قائم‌مقامی"، کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به دور جدید حملات ارتش ترکیه به شمال عراق و سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: جمعه گذشته ۹ سرباز ترکیه در جریان درگیری با گروه‌های مستقر در شمال سوریه و عراق کشته و هشت نفر دیگر زخمی شدند و این در حالیست که طی یک ماه اخیر ۲۵ نفر از سربازان ترکیه کشته شدند که ۲۳ نفر از آنها مربوط به عملیات پنجه کلید هستند. این عملیات حدود ۲۰ ماه است که در شمال عراق جریان دارد و آنکارا هم در همین رابطه اعلام کرده که ۴۶۵ نفر مرتبط با گروه‌های کُردی دستگیر و ۷۸ نفر هم در شمال عراق و سوریه کشته شدند. از سوی دیگر، ارتش ترکیه اعلام کرده که ۱۱۴ نقطه تجمع عناصر کُردی منهدم شده‌اند که مجموع این مسائل نشان می‌دهد ترکیه مجدداً برخورد سخت با جریان‌های مستقر در شمال عراق و سوریه را با عنوان مقابله با تروریسم در دستور کار قرار داده است.

وی ادامه داد: به موازات این روند باید متوجه بود که رجب طیب اردوغان و همچنین دولت باغچه‌لی، رهبر حزب حرکت ملی صراحتاً اعلام کردند که تا عمق ۶۰ کیلومتری عراق نفوذ خواهند کرد. رئیس‌جمهوری ترکیه اعلام کرده که عملیات مذکور همچنان ادامه خواهد داشت و صراحتاً بیان کرده که پارلمان کشورش مکانی برای استقرار تروریست‌ها نیست. این سخنان اردوغان در حقیقت اشاره مستقیم به حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها در پارلمان ترکیه است‌. او اعلام کرده که جریان‌های کُردی در شمال عراق و سوریه به دنبال آن هستند تا یک منطقه با نام تروریستان را شکل دهند و به نوعی این نقطه را یک محل تهدید جدی برای آنکارا قلمداد کرده است. باید توجه شود که حزب عدالت و توسعه و همچنین حزب حرکت ملی اساساً به دنبال آن هستند تا به همگان بفهمانند که به هیچ وجه از مواضع خود در قبال عملیات‌های جاری در شمال عراق و سوریه عقب‌نشینی نخواهند کرد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: اردوغان با این تاکتیک به دنبال آن است تا به هر ترتیب که شده حضور ارتش خود در شمال عراق و سوریه را دائمی کند. این در حالیست که برخی کارشناسان ترکیه معتقدند منطقه سلیمانیه از نظر آنکارا یک منطقه ناامن برای امنیت ملی ترکیه به حساب می‌آید و در مقابل اربیل را به دلیل حضور بارزانی‌ها یک منطقه امن می‌دانند. به موازات این روند شرکت لافارژ فرانسه در شمال سوریه به جریان‌های کردی کمک می‌کند تا آنها بتوانند تونل‌های زیرزمینی احداث کنند و خودروهای زرهی متعلق خود را به داخل این زیرزمین‌ها منتقل کنند. از سوی دیگر اسناد و داده‌های موجود نشان می‌دهد که آموزش کودکان کُرد توسط ایالات متحده در شمال سوریه جریان دارد و این در حالیست که تعداد زیادی از این افراد در جریان حملات ترکیه کشته شده‌اند.

وی افزود: این وضعیت در حالی پیش رفته است که ترکیه هنوز هم جرأت ندارد به آمریکایی‌ها در این خصوص اعتراض کند و به همین دلیل شاهد موضع سکوت در قبال واشنگتن از سوی ترکیه هستیم. آنکارا بارها و بارها بر سر عضویت سوئد در ناتو با آمریکا وارد مذاکره شد اما در شرایط کنونی به دلیل منافع دوجانبه هیچ انتقادی از مواضع ایالات متحده نمی‌شود و حتی در این بین برخی از احزاب ترکیه مانند «حزب سعادت» و «حزب خوب» با انتشار بیانیه، مواضع اردوغان در خصوص عملیات جاری در شمال عراق و سوریه را به باد انتقاد گرفتند.

قائم‌مقامی در پایان خاطرنشان کرد: این احزاب اعلام کردند که دولت ترکیه از یک سو آمریکا را به حمایت و آموزش تروریسم محکوم می‌کند و از سوی دیگر از ایالات متحده می‌خواهد که ناوگان جنگنده‌های اف ۱۶ را برای آنکارا بازسازی کند و در نهایت این مواضع را دوگانه قلمداد کردند. این موارد نشان از اختلاف و پیچیدگی در سیاست داخلی ترکیه دارد و به نوعی نشان می‌دهد که اردوغان با مشکلات زیادی روبه‌رو است. بر همین اساس ترکیه سعی می‌کند در نهایت بتواند در عمق ۶۰ کیلومتری عراق و سوریه نفوذ کند تا در نهایت بتواند پایگاه‌های دائمی خود در هر دو کشور را احداث و حضور خود در این مناطق را مادام‌العمر کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️جهان در حال آماده شدن برای ریاست‌جمهوری ترامپ

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_اول

در دهه قبل از بحران مالی بزرگ سال۲۰۰۸، رئیس فدرال‌رزرو،"آلن گرینسپن"، به یک شبه‌پیامبر مجازی در واشنگتن تبدیل شده بود. همان‌طور که سناتور ایالات متحده، جان مک‌کین، جمهوری‌خواهِ آریزونا، توصیه معروفی داشت، «اگر او زنده یا مرده بود، مهم نیست. اگر او مرده هم باشد، او را نگه دارید و عینک تیره روی صورت او بگذارید.»گراهام آلیسون، استاد دانشگاه هاروارد در مجله فارن‌افرز نوشت: در طول دو دهه ریاست‌گرینسپن، از سال۱۹۸۷ تا ۲۰۰۶، فدرال رزرو، نقش اصلی را در دوره رشد شتابان در اقتصاد ایالات متحده ایفا کرد.

یکی از منابع شهرت گرینسپن چیزی بود که بازارهای مالی آن را «گزینه اختیار فروش فدرال‌رزرو» نامیدند. گزینه اختیار در اینجا قراردادی است که به مالک این حق را می‌دهد که دارایی را به قیمت ثابت در یک تاریخ معین بفروشد. در دوران تصدی گری گرینسپن، سرمایه‌گذاران به این باور رسیدند که هر چقدر هم که محصولات جدیدی که مهندسان مالی ایجاد می‌کنند خطرناک باشد، اگر مشکلی پیش بیاید، سیستم می‌تواند روی فدرال‌رزرو گرینسپن حساب باز کند که به کمک بیاید و بستری را فراهم کند که اجازه سقوط سهام داده نشود. نتیجه آن اما چه شد: زمانی که اوراق بهادار و مشتقات رهنی وال استریت منجر به سقوط لمان‌برادرز شد و جرقه بحران مالی سال۲۰۰۸ زده شد و خزانه‌داری ایالات متحده و فدرال‌رزرو به دومین رکود بزرگ وارد شدند.
این داستان ارزش یادآوری دارد؛ چراکه انتخابات سال۲۰۲۴، از نظر تاثیرگذاری شرایطی مشابه آن دوران دارد. رهبران اکنون شروع به بیدار شدن از این واقعیت کرده‌اند که یک سال دیگر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده ممکن است به کاخ سفید بازگردد. بر این اساس، برخی از دولت‌های خارجی به‌طور فزاینده‌ای روابط خود با ایالات متحده را مورد بازبینی قرار خواهند داد که ممکن است به‌عنوان «گزینه اختیار فروش ترامپ» شناخته شود. در این شرایط آنها ممکن است برای ارائه گزینه‌هایشان دست نگه دارند تا بتوانند با دونالد ترامپ دست به معامله بزنند. در مقابل، برخی دیگر شروع به جست‌وجو برای چیزی می‌کنند که می‌توان آن را «تله ترامپ» نامید، تحلیل راه‌هایی که بازگشت او احتمالا گزینه‌های بدتری را برای آنها به همراه خواهد داشت و بر اساس آن آماده می‌شوند.

▪️شبح ریاست‌جمهوری گذشته

محاسبات ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در جنگ علیه اوکراین، نمونه واضحی از سخنان ترامپ است. در ماه‌های اخیر، با به‌وجود آمدن بن‌بست در صحنه، گمانه‌زنی‌ها درباره آمادگی پوتین برای پایان دادن به جنگ افزایش یافته است. اما در نتیجه گزینه اختیار فروش ترامپ، احتمال اینکه جنگ در این زمان در سال آینده همچنان ادامه داشته باشد، بسیار بیشتر است. به نوشته فارن‌افرز، با وجود علاقه برخی اوکراینی‌ها به آتش‌بس طولانی‌تر یا حتی آتش‌بس برای پایان دادن به کشتار، قبل از اینکه زمستان تلخ دیگری رقم بخورد، پوتین می‌داند که ترامپ قول داده است که جنگ را «در یک روز» پایان دهد. به گفته ترامپ: «به ولودیمیر زلنسکی می‌گویم، دیگر کمکی در کار نیست. باید با یک معامله به آن پایان دهی.» مشخصا پوتین از ترامپ عایدی بهتری به‌دست خواهد آورد تا اینکه یک دموکرات مثل جو بایدن در کاخ سفید باشد. متحدان اوکراین در اروپا همچنین، باید برای سال آینده تله ترامپ را در نظر بگیرند

در حالی جنگ به پایان دومین سال خود نزدیک می‌شود، تصاویر روزانه از ویرانی‌ها و مرگ‌ومیر ناشی از حملات هوایی و گلوله‌های توپخانه روسیه، توهمات اروپایی‌ها را مبنی بر زندگی در دنیایی که در آن جنگ منسوخ شده، از بین برده است. به‌طور قابل پیش‌‌بینی، این منجر به احیای شور و شوق برای تقویت اتحاد ناتو و ستون فقرات آن شده است. در این راستا تعهد ایالات متحده برای دفاع از هر متحدی که مورد حمله قرار می‌گیرد، بسیار حائز اهمیت است. اما ازآنجاکه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ترامپ برتری خوبی نسبت به بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری سال۲۰۲۴ دارد، ترس فزاینده‌ای در بین اروپایی‌ها وجود دارد. به‌ویژه آلمانی‌ها که خاطره خوشی از همکاری ترامپ با آنگلا مرکل ندارند؛ به‌گونه‌ای‌که صدر اعظم سابق آلمان گفت: «ما باید به‌تنهایی برای آینده خود بجنگیم.»

ترامپ تنها رهبر ایالات متحده نیست که می‌پرسد چرا جامعه اروپایی که سه برابر روسیه جمعیت دارد و تولید ناخالص داخلی آن بیش از ۹ برابر روسیه است، باید همچنان برای دفاع به واشنگتن وابسته باشد. باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده در مصاحبه‌ای که با جفری گلدبرگ، سردبیر آتلانتیک در سال۲۰۱۶ داشت، اروپایی‌ها (و دیگران) را به خاطر آنچه «مجانی سواربگیرها» خوانده، مورد نکوهش قرار داده بود. اما ترامپ از این هم پیشتر رفته است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️جهان در حال آماده شدن برای ریاست‌جمهوری ترامپ

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_پایانی

به گفته جان بولتون که در آن زمان مشاور امنیت ملی ترامپ بود، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده در یک نشست در سال۲۰۱۹ که در آن به‌طور جدی درباره خروج از این ائتلاف صحبت کرد، گفت: «ناتو برای من پشیزی هم ارزش ندارد.» تا حدی، تهدیدهای ترامپ یک ترفند چانه‌زنی برای وادار کردن کشورهای اروپایی به انجام تعهدات خود برای صرف ۲درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع از خود بود؛ اما فقط تا حدی این مصداق دارد.

پس از دو سال تلاش برای متقاعد کردن ترامپ درباره اهمیت ائتلاف‌های ایالات متحده، جان متیس، وزیر دفاع آمریکا به این نتیجه رسید که اختلافات او با رئیس‌جمهور آن‌قدر عمیق است که او دیگر نمی‌تواند خدمت کند؛ موضعی که او در نامه استعفای خود در سال۲۰۱۸ به صراحت توضیح داد. امروزه نیز وب‌سایت ستاد انتخاباتی ترامپ خواستار «بازنگری اساسی هدف و ماموریت ناتو» شده است. برخی از اروپایی‌ها در حال بررسی تعداد تانک یا گلوله‌های توپخانه‌ای برای ارسال به اوکراین هستند و می‌پرسند که در صورت انتخاب ترامپ در نوامبر، ممکن است برای دفاع از خود به این سلاح‌ها نیاز داشته باشند یا خیر؟

▪️یک جهان آشفته

دومین دوره ترامپ نوید نظم یا بی‌نظمی جدید در تجارت جهانی را می‌دهد. ترامپ در اولین روز ریاست‌جمهوری خود در سال۲۰۱۷ از توافق تجاری شراکت ترانس پاسیفیک خارج شد. هفته‌های بعد شاهد پایان بحث‌های مشابه درخصوص اروپا و همچنین سایر توافقات تجارت آزاد بود. ترامپ با استفاده از اختیارات یک‌جانبه‌ای که بخش۳۰۱ قانون تجارت۱۹۷۴ به قوه مجریه می‌دهد، ۲۵درصد تعرفه‌ها را بر ۳۰۰میلیارد دلار واردات چین اعمال کرد؛ تعرفه‌هایی که بایدن تا حد زیادی آن را حفظ کرده است. همان‌طور که رابرت لایت‌هایزر، مذاکره‌کننده تجاری دولت ترامپ - که کمپین ترامپ او را به‌عنوان مشاور اصلی خود در این موضوعات معرفی کرده است - در کتاب اخیرا منتشرشده‌اش با عنوان «هیچ تجارتی رایگان نیست» توضیح داد، دوره دوم ترامپ بسیار جسورانه‌تر خواهد بود.

ترامپ در کمپین کنونی خود را «مرد تعرفه‌ها» می‌خواند. او وعده می‌دهد که ۱۰درصد تعرفه جهانی بر واردات از همه کشورها اعمال کند و با کشورهایی که تعرفه‌های بالاتری برای کالاهای آمریکایی وضع می‌کنند، مطابقت دهد و وعده «چشم در برابر چشم، تعرفه در برابر تعرفه» را می‌دهد. ترامپ می‌گوید، پیمان همکاری با کشورهای آسیا-قیانوسیه که توسط دولت بایدن مجددا تا حدی رونق گرفته بود، در روز اول خواهد مرد. برای لایت‌هایزر، چین «دشمن کشنده» است که هدف اصلی اقدامات تجاری حمایت‌گرایانه ایالات متحده خواهد بود. هدف ترامپ «از بین بردن وابستگی به چین در همه زمینه‌های حیاتی» از جمله الکترونیک، فولاد و داروسازی خواهد بود. ازآنجاکه تجارت محرک اصلی رشد اقتصاد جهانی است، اکثر رهبران این احتمال را می‌دهند که ابتکارات ایالات متحده اساسا نظم تجاری مبتنی بر قوانین را از بین خواهد برد. اما برخی مشاوران می‌گویند که احتمالا سیاست‌های ترامپ بیشتر از اینکه موفق شود تا چین را از تجارت جهانی جدا کند، آمریکا را از این تجارت به شکل موفقیت‌آمیز بیرون کند.

▪️چهار سال بیشتر

از نظر تاریخی، دوره‌هایی وجود داشته است که اختلافات بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان درباره مسائل مهم سیاست خارجی آن‌قدر کم بود که می‌شد گفت این اختلافات اصلا به چشم نمی‌آید. این دهه اما یکی از آنها نیست. در هر موضوعی -از مذاکرات درباره آب و هوا یا تجارت یا حمایت ناتو از اوکراین گرفته تا تلاش‌ها برای متقاعد کردن پوتین، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، یا محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان بایدن و تیم سیاست خارجی او به‌طور فزاینده‌ای خود را ناتوان می‌بینند؛ زیرا همتایانشان وعده‌ها یا تهدیدهای واشنگتن را در مقابل این احتمال که یک سال بعد با دولت بسیار متفاوتی روبه‌رو خواهند شد، ارزیابی می‌کنند. امسال نوید سالی پرخطر خواهد بود؛ زیرا کشورهای سراسر جهان سیاست ایالات متحده را با ترکیبی از ناباوری، وحشت و امید تماشا می‌کنند. آنها می‌دانند که این نمایش سیاسی تنها برای انتخاب رئیس‌جمهوری آمریکا نیست، بلکه انتخاب رهبر بعدی جهان است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدئو/انتخاب گزینه جنگ در تایوان

▫️ایرنا

بعدازظهر روز شنبه به وقت تهران، رسانه‌های تایوان اعلام کردند که لای چینگ ته که پیشتر معاون رییس‌جمهور بود، ساکن بعدی دفتر ریاست جمهوری خواهد بود. چهره‌ای جنجالی که رییس‌جمهور چین اورا با عنوان "جدایی‌طلب خطرناک" یاد میکند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ترامپ در انتخابات آیووا طومار رقبای خود را در هم پیچید/رقبای ترامپ از فعال شدن وی احساس خطر می‌کنند

▫️ایلنا

"مهدی مطهرنیا"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات مقدماتی نامزدهای حزب جمهوری‌خواهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: در تحلیل آنچه که در انتخابات ایالت آیووا رخ داد باید به چهار عنصر اصلی اعم از زمان، موضوع اصلی، مکان و ادبیات یا زبان توجه کرد. از منظر زمانی باید متوجه بود که دوران گذار از نظم کهن به نظم جدید در هر دو حزب اصلی ایالات متحده اعم از جمهوری‌خواه و دموکرات قابل مشاهده است. ترامپ نه به عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری، بلکه به عنوان رهبر یک تفکر با گرایش‌ پست نئوکان مجدداً وارد میدان سیاست شده است. از منظر دیگر باید به فشارهای وارد آمده به او که پس از انتخابات ۲۰۲۰ به اوج خود رسیده توجه کرد که به نوعی باعث شده است رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده مجدداً در مرکز توجه قرار بگیرد و استقبال از وی به جایی رسیده که بسیاری از ژنرال‌های حزب جمهوری‌خواه کنار وی ایستاده‌اند و در حال مشاهده ترامپ هستند.

وی ادامه داد: در این میان باید توجه کنیم که اگرچه توفیقات بایدن در سیاست داخلی نسبتاً خوب بوده و در سیاست خارجی هم غیرمترقبه عمل نکرده اما در نهایت شخصیت فعلی او باعث شده تا اثرگذاری موضوعی یا ماده‌ای ترامپ بیشتر و عمیق‌تر شود. ما بالاترین فشارها بر ترامپ پس از سال ۲۰۲۰ را شاهد هستیم اما او سعی کرده پاسخ تمام انتقادها علیه خود را به صورت شفاف ارائه دهد و در این میان هم وجهه رهبری وی (نه وجهه ریاست جمهوری‌اش) در حال افزایش است. اگر او بتواند پرونده‌های قضایی مفتوح خود را به حاشیه براند، بدون شک چهره و جایگاه وی تقویت خواهد شد. این در حالیست که در انتخابات مقدماتی درون حزبی که اخیراً در ایالت آیووا برگزار شد، شاهد آن بودیم که ترامپ ۵۱ درصد از آراء را به دست آورد و رقبای او یعنی ران دی‌سانتیس ۲۱ درصد و در نهایت نیکی هیلی ۱۹ درصد آرا را کسب کردند. بر این اساس او توانست طومار رقبای خود را در همان ابتدای کار در هم بپیچد.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: در این بین باید توجه کرد که جو بایدن یک شخصیت سیاستمدار و دیپلمات زیرک به حساب می‌آید اما او نمی‌تواند با ترامپ در شرایط کنونی برابر باشد. دموکرات‌ها هم نگاه متفاوتی نسبت به بایدن دارند که تمام این مسائل را باید عنصر ادبیات یا زبان دانست. از منظر مکانی هم باید توجه کنیم که جمعیت ایالت آیووا، اساساً سفیدپوست به حساب می‌آید و درصد پایینی در آن سیاه پوست هستند و در کل باید این ایالت را یکی از ایالات مهم آمریکا در خصوص انتخابات ریاست جمهوری دانست. در این میان شخصیت‌های زیادی تا آخرین روز انتخابات نظرات خود را ارائه خواهند کرد یا در پشت پرده نظرات خود را در هر دو حزب اعمال می‌کنند اما در این میان باید توجه کرد که ترامپ به عنوان یک نامزد جمهوری‌خواه که در طیف راست حزب محافظه‌کاران قرار دارد، طرفداران خاص خود را رهبری می‌کند.

وی افزود: از منظر دیگر رقبای حزبی او و همچنین رقبای وی در حزب دموکرات هم جایگاه ترامپ و خطرناک بودن روی کار آمدن مجدد وی را مدنظر دارند. واقعیت این است که ترامپ همین حالا هم با حدود ۹۰ اتهام کیفری روبه‌رو است و نقش وی در حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ هم کاملاً مشخص بوده، اما مسأله اینجاست که تاکنون این حجم از فشار علیه هیچکدام از روسای جمهور آمریکا دیده نشده است. به همین دلیل اگر موفقیت او تا زمان برگزاری انتخابات بیشتر شود، امکان اعمال فشار بر وی کاهش پیدا خواهد کرد. درست است که ایالات متحده یک دموکراسی قدرتمند به حساب می‌آید اما بدون تردید حذف ترامپ از ساحت سیاسی آمریکا، مخاطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت.

این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اگرچه دستگاه قضایی ایالات متحده در برابر فشار احزاب و سیاسیون مستقل است اما نباید از فشارهای عمومی غافل شد. لذا هرچه که فشارها بیشتر شود و ترامپ مورد اتهام قرار بگیرد و افکار عمومی نسبت به این اقدامات واکنش نشان دهند، بدون تردید موضع ترامپ می‌تواند تقویت شود و در نهایت انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده با فراز و فرودهای بیشتری روبه‌رو شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دلایل قرار گرفتن نام انصارالله در فهرست تروریستی آمریکا/ پشت‌پرده فرصت ۳۰ روزه واشنگتن برای اجرایی شدن این تصمیم

▫️ایلنا

"علی‌اصغر زرگر"، کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل قرار گرفتن مجدد نام انصارالله یمن در فهرست تروریستی ایالات متحده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید دانست که وضعیت امروز خاورمیانه یک شرایط خاص به حساب می‌آید و این تحولات تا آسیای میانه و قفقاز هم دامنه پیدا کرده است. در کشورهای منطقه و حتی در تاجیکستان و پاکستان شاهد شکل‌گیری کانون‌های متعددی هستیم که اگرچه در درون دولت‌ها حضور دارند اما به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند و این مسأله در هیچ جای دیگر دنیا بروز و ظهور ندارد؛ به گونه‌ای که اساساً صحنه معادلات توسط این کانون‌ها تغییر پیدا کرده است. در سوی دیگر، شاهد آن هستیم که غرب و اسرائیل هم مسائل کنونی را  رصد می‌کنند و این در حالیست که دولت‌ها به صورت مستقیم در حال کسب و تامین منافع خودشان هستند. به عنوان مثال در آذربایجان موساد فعال است یا ترکیه در شمال عراق و سوریه بدون هماهنگی با بغداد دست به عملیات می‌زند.

وی ادامه داد: در پاکستان هم شاهد آن هستیم که تحریک طالبان پاکستان علیه دولت و با گذر از هرگونه خط قرمز علیه اسلام آباد فعالیت می‌کند و در افغانستان هم اوضاع و احوال به گونه‌ای دیگر طی می‌شود که تمام این مسائل نشان می‌دهد یک اراده مشهود بدون هماهنگی با دولت‌ها در حال فعالیت است و این می‌تواند برای تمام منطقه خطرناک باشد. در این راستا نگاه غرب به این مسائل هم کاملاً منافع‌محور بوده و به صورت گزینشی عمل می‌کنند. به عنوان نمونه اخیراً ایالات متحده، انصارالله یمن را تروریستی اعلام کرده و این در حالیست که آمریکا سراپا در حال حمایت از اسرائیل است. در مقابل هم یمنی‌ها اقدامات خود در دریای سرخ را در راستای حمایت از مردم غزه می‌دانند. در این بین وضعیت آمریکا هم با توجه به این حمایت‌ها و اصرار بر ادامه آن چندان مناسب نیست اما نقش آمریکا در این پرونده را نمی‌توان نادیده گرفت.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اگر ایالات متحده به هر ترتیب اسرائیل را مهار می‌کرد، کار به این نقطه نمی‌رسید اما نکته اینجاست که مهلت ۳۰ روزه برای اجرایی شدن شناسایی انصارالله به عنوان گروه تروریستی، نشان از یک نگاه دیگر دارد. به نظر می‌رسد واشنگتن منتظر آن است که ببیند در این ۳۰ روز جنگ در غزه مابین حماس و اسرائیل به کجا می‌رسد و حتی ممکن است که در نهایت یک ائتلاف جهانی را با مشارکت اروپا علیه انصارالله و یمن تشکیل دهند. از منظر دیگر باید توجه کرد که در لاهه و به ابتکار آفریقای جنوبی پرونده قضایی علیه اسرائیل جاری است. اگر در خلال این روند، لاهه یک رأی موقت صادر کند، احتمالاً بحث توقف موقت درگیری‌ها مطرح می‌شود تا آنها بتوانند بر اساس این رأی، اولاً آتش‌بس موقت را برای حفظ آبروی اسرائیل اجرایی کنند و ثانیاً بتوانند به صورت میدانی تحقیقات خود را انجام دهند.

وی افزود: به همین دلیل فرصت ۳۰ روزه که آمریکا برای اجرایی کردن تروریستی خواندن انصارالله اعلام کرده، در حقیقت به این مسائل مربوط است. موضوع دیگر این است که اگر آمریکا به هر ترتیبی اسرائیل را از حیث تسلیحاتی تحت فشار قرار دهد، میتواند آن را کنترل کنند اما فعلاً بر این عقیده هستند که آنها در حال دفاع مشروع از خود بوده و معتقدند که باید منتظر بود و دید که اوضاع به کدام سمت و سو می‌رود. این در حالیست که اسرائیل در پلان کلی به دنبال شخم زدن غزه و آواره کردن ساکنان آن است که مصر یا هر نقطه دیگر برای انتقال این جماعت مدنظر آنها خواهد بود. تل‌آویو به دنبال آن است که غزه را به یک سرزمین سوخته تبدیل کند و همانند جولان آن را تحت مدیریت خود قرار دهد.

زرگر در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که این سناریو از سوی کشورهای عربی و برخی دیگر از دولت‌ها چندان پذیرفته شده نیست. اگر اسرائیل از سناریوی آمریکا تمکین نکند، یمن را به نوعی محاصره سیاسی خواهد کرد و به حامیان آن هشدار می‌دهند. در سوی دیگر این ماجرا احتمال دارد که فشار ایالات متحده بر اسرائیل افزایش پیدا کند؛ چراکه امارات و عربستان و کشورهای دیگر منطقه نمی‌خواهند که مجدداً یک سری از حملات علیه آنها از سوی یمن انجام شود و آرامش اقتصادی آنها به هم بریزد. در این میان یمنی‌ها هم این اقدامات را انجام می‌دهند که در نهایت به رسمیت شناخته شوند و سیطره بر مناطق شمال یمن را در دست بگیرند. آنها با این اقدام در نهایت می‌خواهند حکومت اجماع ملی را شکل‌دهی کنند که آنموقع مدیریت آب‌راه‌های مذکور هم برای آنها چندان سخت نخواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ راه ترامپ برای ریاست‌جمهوری دوباره هموارتر شد

▫️ایسنا

را"ن دیسانتیس"، فرماندار فلوریدا به مبارزات انتخاباتی خود برای نامزدی جمهوری‌خواهان در انتخابات پایان داد. وی از نامزدی ترامپ در حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور حمایت کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 13:19:47
Back to Top
HTML Embed Code: