Telegram Web Link
▫️۳ سناریوی پیش‌ روی کابینه جنگ اسرائیل پس از استعفای گانتس

▫️ایرنا

#بخش_اول

روزنامه «اسرائیل هیوم» در گزارشی با اشاره به اینکه استعفای یکشنبه شب سه عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا سناریوی های پیش روی این کابینه را بررسی کرده و به این سوالات پاسخ دهد که شکل کابینه جنگ پس از این استعفاها چگونه خواهد بود و آیا «اویگدور لیبرمن» رئیس حزب موسوم به «اسرائیل بیتنو» یا «گیدون سعر» رهبر حزب موسوم به «امید نو» برای تقویت کابینه جنگ به آن ملحق خواهد شد یا کابینه در نهایت سقوط خواهد کرد.این روزنامه صهیونیستی سه سناریو را پس از کناره گیری گانتس، آیزنکوت و تروبیر از کابینه جنگ محتمل دانسته است.

▪️سناریوی اول: ادامه کار کابینه جنگ پس از استعفای گانتس

اولین سناریو ادامه کار کابینه جنگ پس از استعفای گانتس است و به اعتقاد روزنامه اسرائیل هیوم، این سناریو واقع بینانه ترین سناریو است که به احتمال زیاد به زودی اتفاق خواهد افتاد.

این روزنامه رژیم صهیونیستی معتقد است که هدف از استعفای گانتس این نیست که او به اپوزیسیون مرکزی در داخل سرزمین های اشغالی تبدیل شود بلکه هدف، تلاش برای حرکت به سمت برگزاری انتخابات زودهنگام کنست (پارلمان) و سرنگونی کابینه نتانیاهو است.روزنامه اسرائیل هیوم ضمن اذعان به اینکه با استعفای گانتس، قدرت اپوزیسیون و همچنین جنبش اعتراضی و تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو در خیابان کاپلان در مرکز شهر تل آویو افزایش خواهد یافت. در عین حال افزود که بر اساس شرایط کنونی، سرنگونی کابینه همچنان دور از دسترس است و نتانیاهو تلاش خواهد کرد تا به کابینه ائتلافی خود ادامه دهد.

▪️سناریوی دوم: سعر و لیبرمن وارد کابینه جنگ می شوند

این روزنامه احتمال تحقق سناریوی دوم را کم دانست و افزود: شکی نیست که این سناریوی مورد علاقه نتانیاهو است که او برای تحقق آن تلاش خواهد کرد.روزنامه اسرائیل هیوم نوشت: خروج گانتس از کابینه جنگ ممکن است خبرهای خوبی را برای اردوگاه جناح راست و تفکر جدید و متفاوتی در کابینه جنگ به همراه داشته باشد.

این رسانه صهیونیستی اشاره کرد که به رغم علاقه مشترک سعر، لیبرمن و گانتس در سرنگونی کابینه، هیچ توافقی بین دو طرف در مورد نحوه مدیریت جنگ وجود ندارد. علاوه بر این، این گانتس بود که مانع از هرگونه تلاش برای افزودن اعضای جدید از جمله لیبرمن و سعر به کابینه جنگ شد.این ارزیابی هم وجود دارد که برای ورود لیبرمن و سعر به کابینه جنگ خیلی دیر شده است و آنها ترجیح می دهند که خارج از این کابینه باقی بمانند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️۳ سناریوی پیش‌ روی کابینه جنگ اسرائیل پس از استعفای گانتس

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️سناریوی سوم: سقوط کابینه جنگ پس از کناره گیری گانتس

به رغم اینکه باوجود خروج حزب «اتحاد» (گانتس) از کابینه جنگ، ائتلاف اکثریت پارلمانی حامی کابینه نتانیاهو قوی و هماهنگ باقی خواهد ماند که به این کابینه اجازه ادامه فعالیت خود را خواهد داد اما ممکن است اتفاقات یا رویدادهای دیگری از جمله بر سر قانون خدمت وظیفه اجباری «حریدی ها» (ارتدوکس های دینی) رخ دهد که در نهایت منجر به انحلال کابینه شود.احزاب دینی حریدی و صهیونیستی در رژیم صهیونیستی هم اکنون سرگرم فشار بر کابینه نتانیاهو برای تصویب پیش نویس قانون معافیت حریدی های ۲۱ تا ۲۶ ساله از خدمت وظیفه هستند. انتظار می رود که این پیش نویس بحث و جدل ها بین اعضای ائتلاف کابینه نتانیاهو را تشدید کند.به نوشته روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم، اگرچه هیچ یک از اعضای کابینه علاقه ای به برچیده شدن آن ندارند اما ممکن است اتفاقاتی بیفتد یا تحولاتی در پی تشدید اعتراضات صهیونیست ها علیه عملکرد کابینه در آینده روی دهد.از سوی دیگر، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» گزارش داد که آیزنکوت دیگر عضو کابینه جنگ اسرائیل نیز به دلیل ملاحظات سیاسی از سمت خود استعفا داده و فرآیند تصمیم گیری را برهم زد.

به نوشته این روزنامه، در نامه استعفای آیزنکوت به نتانیاهو آمده است که «به رغم تلاش‌های فراوان من و همکارانم، کابینه تحت رهبری آنها مدت‌هاست که از اتخاذ تصمیم‌های قاطع مورد نیاز برای تحقق اهداف جنگ و بهبود وضعیت راهبردی اسرائیل خودداری کرده است و بنابراین زمان خروج از کابینه جنگ فرا رسیده است.گانتس نیز در استعفای خود خطاب به صهیونیست ها گفت: واقعیت ساده نیست و نمی توانم موفقیت آسانی را برای شما تضمین کنم و اسرائیل نیازمند یک یپروزی واقعی است و خروج از کابینه، تصمیمی پیچیده و دردناک است.

او افزود: پیروزی واقعی و حقیقی در این است که ما با آمریکا و جهان برای دستیابی به یک قرارداد (مبادله اسیران با مقاومت فلسطین) باشیم و نتانیاهو مانع از پیروزی حقیقی می شود.گانتس با اشاره به اینکه «نتانیاهو به دلیل ملاحظات سیاسی مانع از تصمیم گیری های مهم استراتژیک می شود»، ادامه داد: من از او می خواهم که هر چه زودتر به سوی برگزاری انتخابات (زودهنگام پارلمانی) و ایجاد کمیته تحقیق درباره علل شکست در هفتم اکتبر (شکست رژیم اسرائیل در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ از مقاومت فلسطین در جریان طوفان الاقصی) و تشکیل یک کابینه متحد واقعی صهیونیستی برود.

گانتس در پایان گفت: ملاحظات سیاسی کابینه نتانیاهو مانع از تصمیم گیری های راهبردی در جنگ غزه است و ما از این کابینه جنگ خارج می شویم زیرا نتانیاهو از پیشرفت ما به سمت دستیابی به پیروزی حقیقی جلوگیری می کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اما و اگرها درباره ارسال پرونده ایران به شورای امنیت/ تحریم‌های ماقبل برجام باز می‌گردد؟

▫️خبرآنلاین/رسول سلیمی

#بخش_اول

شورای حکام ۳۵عضوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن از ایران می‌خواهد همکاری‌های خود با این سازمان را افزایش دهد و ممنوعیت اخیر خود را برای بازرسان ارشد لغو کند. این قطعنامه که توسط بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشنهاد شد، با ۲۰رای موافق، ۲رای مخالف و ۱۲رای ممتنع به تصویب رسید.در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان نیز آمده است: "جمهوری اسلامی ایران ارائه و تصویب این قطعنامه را یک اقدام سیاسی و غیر سازنده و ادامه سیاست های شکست خورده قبلی برخی از کشورهای غربی و تلاش برای سوء استفاده سیاسی از مکانیسم های بین المللی علیه کشورهای مستقل می داند. "

در واکنش به این قطعنامه، چین و روسیه و ایران در بیانیه ای مشترک تاکید کردند: «جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه متقاعد شده اند که زمان آن رسیده است که کشورهای غربی اراده سیاسی نشان دهند و از چرخه بی پایان تشدید خودداری کنند که تقریبا در دو سال گذشته در حال چرخیدن بوده است و گام لازم را برای احیای برجام اتخاذ کنند. هنوز هم امکان انجام این کار وجود دارد. جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برای آن آماده هستند.»

در همین حال، لی سونگ، نماینده دائم چین در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته «ایران به تازگی پس از مرگ رئیس جمهور ابراهیم رئیسی عزای ملی برگزار کرده و قرار است انتخابات ریاست جمهوری را در اواخر این ماه برگزار کند. در این موقعیت ویژه، حرکت برخی کشورها برای تحریک ایران در جهت اهداف سیاسی مسئله هسته ای ایران غیر سازنده است.»

▪️سفر بدون نتیجه گروسی به ایران در اردیبهشت ماه

پیشتر و در اردیبهشت ۱۴۰۳ و در جریان سفر رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران، گروسی در جریان نشست خبری که در حاشیه کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان برگزار شده بود با اشاره به اینکه قرار نیست توافق تازه‌ای بین آژانس و تهران امضا شود تاکید کرد که پیشنهاداتی شامل گام‌های عملیاتی به ایران داده و نمایندگان دو طرف در حال ارائه تعریف‌های خود از این گام‌های دو طرفه هستند. او در ادامه اشاره کرده بود که ایران و آژانس توافق کردند که سند پیشین توافق شده میان طرفین همچنان معتبر است و همکاری‌ها در آن چارچوب ادامه یابد.اشاره گروسی به موافقت‌نامه‌ای است که طرفین در اسفند ۱۴۰۱ بر سر آن با یکدیگر به تفاهم رسیدند. در آن توافق طرفین در خصوص همکاری درباره مسائل پادمانی با یکدیگر به نتیجه رسیدند و قرار شد ایران درخصوص سه مکان مشکوک از نظر آژانس که در آنجا رد اورانیوم پیدا شده بود اطلاعات بیشتری را در اختیار آژانس قرار دهد.

در ماه سپتامبر، ایران بسیاری از کارشناسان ارشد غنی سازی اژانس بین المللی انرژی اتمی را در تیم بازرسی ممنوع کرد، که رافائل گروسی، رئیس اژانس بین المللی انرژی اتمی، ان را "نامناسب و بی سابقه" و "ضربه ای بسیار جدی" به توانایی اژانس برای انجام کار خود به درستی خواند.

▪️واکنش کشورها به قطعنامه علیه ایران

این در حالی است که چین و روسیه به این قطعنامه رای مخالف داده و کشورهای هند، اندونزی، کنیا، نامیبیا، قطر، ترکیه، الجزایر، ارمنستان، بورکینافاسو، بنگلادش، آفریقای جنوبی رای ممتنع دادند. هیات پاراگوئه نیز فاقد حق رای بود.علاوه بر سه کشور اروپایی پیشنهاد دهنده قطعنامه، دانمارک، اکوادور، فنلاند، ژاپن، کره جنوبی، هلند، سنگاپور، اسپانیا، اوکراین، آمریکا، اروگوئه، آرژانتین، استرالیا، برزیل، بلغارستان، کانادا و کاستاریکا نیز به این قطعنامه رای موافق دادند.در این قطعنامه که در نشست شورای حکام به تصویب رسید، بدون اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.

پیش‌تر لارا روزن، گزارشگر تارنمای دیپلمات در یک گزارش تفصیلی خبر داده‌بود که ایالات متحده و سه قدرت اروپایی که بخشی از توافق هسته ای۲۰۱۶ ایران بودند، به رغم نگرانی‌های آمریکا، در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه‌ای را منتشر کنند که در آن ایران را به‌دلیل همکاری ناکافی با پادمان‌های هسته‌ای محکوم می‌کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اما و اگرها درباره ارسال پرونده ایران به شورای امنیت/ تحریم‌های ماقبل برجام باز می‌گردد؟

▫️خبرآنلاین/رسول سلیمی

#بخش_پایانی

▪️علت تغییر نظر امریکا درباره قطعنامه علیه ایران

این در حالی است که متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روز ۴ژوئن به خبرنگاران گفته: «قصد ندارم اقداماتی را که ممکن است در شورای حکام انجام بدهیم، از قبل بیان کنم. فقط می‌گویم ما در گذشته، در شورای حکام اقدامات قابل توجهی انجام داده ایم.آماده هستیم که در آینده نیز دوباره آن را تکرار کنیم و به مذاکره با شرکایمان، از جمله تروئیکای اروپایی درباره اینکه دقیقا به چه شکلی خواهند بود، ادامه می‌دهیم.» میلر ادامه داد: «اگر قطعنامه‌ای در کار باشد، شاهد موضع آمریکا خواهید بود؛ اما فکر می ‌کنم نباید انتظار داشته باشید که عملکردمان ناهماهنگ با شرکایمان در تروئیکای اروپایی باشد. اتحادمان با آن‌ها برایمان مغتنم است و انتظار من این است که ادامه یابد.». مقام‌های آمریکایی می‌گویند که دولت برای عدم‌توجه اروپایی‌ها به ایران ارزش قائل است. همان‌گونه که متیو میلر گفت: «نباید انتظار داشته باشید که عملکردمان ناهماهنگ با شرکایمان در تروئیکای اروپایی باشد. اتحادمان با آن‌ها برایمان مغتنم است و انتظار من این است که ادامه یابد.»

تروئیکای اروپا در بیانیه‌ای مشترک در نشست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران خواست «تشدید تنش‌های هسته‌ای خود را متوقف کند» و «به محدودیت‌های تحمیلی» توافق هسته ای۲۰۱۶ ایران، «برنامه جامع اقدام مشترک» بازگردد؛ توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال۲۰۱۸ به‌صورت یک جانبه از آن خارج شد. در بیانیه مشترک فرانسه، انگلیس و آلمان آمده است: «ما آماده ایم از تمام اهرم‌های دیپلماتیک موجود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای استفاده کنیم.»

▪️آیا نقشه راه بازگشت تحریم های ماقبل برجام در راه است؟

ناظران سیاسی معتقدند اگرچه این طرح در این مرحله نمادین است، اما هدف آن افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران است و گزینه ای برای ارجاع بالقوه این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد. در گذشته نیز قطعنامه های مشابه باعث شده است که تهران با حذف دوربین های نظارتی و سایر تجهیزات از تاسیسات هسته ای خود و افزایش فعالیت های غنی سازی اورانیوم، تلافی کند.از سوی دیگر اژانس بین المللی انرژی اتمی گفته که تهران به طور قابل توجهی برنامه هسته ای خود را افزایش داده و اکنون مواد کافی برای ساخت چندین بمب اتمی دارد.

تحلیلگران غربی معتقدند عدم پایبندی ایران به خواسته های قطعنامه در نهایت می تواند منجر به این شود که واشنگتن، متحدان اروپایی آن و سایر شرکا، پرونده تهران را به دلیل عدم رعایت آن به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهند.در شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایالات متحده، فرانسه یا بریتانیا می توانند اعمال مجدد تمام تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران را که تحت اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ لغو شده است، از جمله تحریم های تسلیحاتی، هواپیماهای بدون سرنشین و موشکی و محدودیت های فعالیت های هسته ای تهران، از سر بگیرند.

لورا هولگیت، سفیر امریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی، در بیانیه ای به یک نقطه عطف» اشاره کرد که در ان دولت ها باید قبل از انقضای مکانیسم انجام این کار در اکتبر ۲۰۲۵ تصمیم بگیرند که آیا این تحریم ها را دوباره اعمال کنند یا خیر.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مقاله سیدحسین موسویان در مجله دانشمندان هسته ای آمریکا

https://thebulletin.org/2024/06/the-west-has-a-15-month-opportunity-for-a-new-nuclear-deal-with-iran-that-precludes-an-iranian-bomb/#post-heading

۱۵ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران

بخش اول

هفته گذشته شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) به دلیل عدم همکاری کامل ایران با آژانس دراجرای رژیم بازرسی برجام، به منظور شفاف‌سازی و اعمال محدودیت‌ها جهت اطمینان از عدم انحراف برنامه هسته ای ایران بسمت ساخت سلاحهای هسته‌ای ، قطعنامه سرزنشی علیه ایران صادرکرد. اما واقعیت این است که برجام به دلایل بسیاری دیگری شکست خورده است، نه صرفا به دلیل ممانعت ایران از بازرسی های کامل.
هرچند قطعنامه‌های توبیخی توسط شورای حکام آژانس قانونی الزام‌آور نیستند، اما پیام سیاسی و دیپلماتیک قوی ارسال می‌کنند. نماینده ایران در سازمان ملل متحد اظهار داشت، "تصمیم کشورهای غربی عجولانه و غیرعاقلانه بود و بدون شک تأثیر منفی بر روند تعاملات دیپلماتیک و همکاری سازنده خواهد داشت."
در شرایط فعلی ایران ممکن است فقط چند هفته تا داشتن مواد لازم برای چندین سلاح هسته‌ای فاصله داشته باشد. رئیس‌جمهور و کابینه جدید ایران در طی دو ماه آینده تعیین خواهند شد. آمریکا و اروپا باید سعی کنند با دولت جدید ایران یک توافق هسته‌ای جدید مذاکره کنند.
در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ، چین، ایران و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند و آمریکا را به دلیل "خروج غیرقانونی و یک‌جانبه" از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران (برجام) و اعمال "تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی" علیه ایران سرزنش کردند. سه کشور اظهار داشتند، "اگر اجرای کامل برجام امروز برقرار بود، اکثریت سوالات موجود درباره برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران بر اساس یک مبنای مورد قبول دو طرف برطرف بود وآژانس بین المللی انرژی اتمی نیز ابزارهای گسترده‌تری برای تأیید و نظارت داشت." همچنین سه کشورآمادگی خود را برای احیاء برجام بر اساس متن اوت ۲۰۲۲ تأیید کردند و آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان را به دلیل مسدود کردن پیش‌نویس توافق مذکور به‌خاطر "ملاحظات سیاسی خودشان" سرزنش کردند.
اگرچه بحران هسته‌ای با ایران در سال ۲۰۰۳ و بعد از اطلاع جهان از دسترسی ایران به توانمندی غنی‌سازی اورانیوم آغاز شد، اما اختلافات بین ایران و غرب در مسائل هسته‌ای پس از انقلاب ۱۹۷۹ ادامه داشته است. اکنون، پس از ۴۵ سال اختلاف، هنوز یک فرصت نهایی برای حل مثبت این مسئله باقیمانده است.
پس از انقلاب ۱۹۷۹ ایران، قدرت‌های غربی به رهبری آمریکا سیاست‌های خود را نسبت به ایران تغییر دادند. در دوران حکومت شاه، ایران یک متحد منطقه‌ای آمریکا بود و واشینگتن از اراده شاه به دستیابی به فناوری کامل هسته‌ای حمایت می‌کرد. اما پس از انقلاب ۱۹۷۹ و بحران گروگان‌گیری، آمریکا ایران را به عنوان یک تهدید تلقی کرد و غرب را به ممنوعیت صادرات فناوری هسته‌ای به ایران رهبری کرد که منجر به لغو تمامی توافقات هسته‌ای غربی با ایران شد.
این استراتژی باعث شد ایران به سمت خودکفایی در فناوری هسته‌ای حرکت کند. پس از اینکه ایران فناوری غنی‌سازی را به دست آورد، سیاست آمریکا در مورد ایران از "تکنولوژی هسته‌ای صفر" به "غنی‌سازی اورانیوم صفر" تغییر کرد و حق ایران برای دسترسی به تکنولوژی هسته‌ای صلح‌آمیز منهای غنی‌سازی و جداسازی پلوتونیوم را پذیرفت.
از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳، مذاکرات بین ایران و قدرت‌های جهانی در مورد برنامه غنی‌سازی ایران به شکست انجامید. سپس دولت اوباما سیاست آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران را از "غنی‌سازی صفر" به "سلاح‌های هسته‌ای صفر" تغییر داد که منجر به انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان شد. این توافق توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تأیید شد.
برجام جامع‌ترین توافقنامه عدم اشاعه در تاریخ بود که ایران با پذیرش و رعایت بالاترین سطح شفافیت و بازرسی‌های هسته‌ای و پذیرش محدودیت‌هایی در برنامه هسته‌ای خود، که فراتر از الزامات معمولی پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بود، موافقت کرد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مقاله سیدحسین موسویان در مجله دانشمندان هسته ای آمریکا

https://thebulletin.org/2024/06/the-west-has-a-15-month-opportunity-for-a-new-nuclear-deal-with-iran-that-precludes-an-iranian-bomb/#post-heading

۱۵ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران

بخش پایانی

با این حال، در ماه مه ۲۰۱۸، علیرغم اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرده بود که ایران به تمامی تعهدات خود کاملا عمل کرده است، ترامپ، آمریکا را از برجام خارج کرد، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را بازگرداند و ۱۵۰۰ تحریم جدید اضافه کرد. اروپا تصمیم گرفت با تحریم‌های آمریکا همراهی کند. با این حال، چین فرصت یافت که سهم غرب در روابط اقتصادی با ایران را قبضه کند.

بایدن بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری قصد داشت برجام را احیا کنند، اما در نهایت آمریکا و اروپا صدها تحریم جدید علیه ایران اعمال کردند. این امر باعث شد ایران نیز متقابلا با گسترش فعالیت‌های غنی‌سازی خود؛ به غرب فشار وارد کند، از جمله تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد نزدیک به درجه تسلیحاتی. نتیجه این شد در حالی که برجام ایران را یک سال از تولید مقدار کافی اورانیوم با درجه تسلیحاتی برای ساخت سلاح هسته‌ای دور نگه داشته بود، اکنون تخمین زده می‌شود که ایران دو هفته تا این هدف فاصله دارد و عملاً به یک "کشوردرآستانه هسته‌ای" تبدیل شده است مانند ژاپن.
تحریم‌های هسته‌ای غرب در ۴۵ سال گذشته صدها میلیارد، شاید تریلیون‌ها دلار به اقتصاد ایران آسیب زده است. اما غرب به هدفش که ممانعت از توانمندی ایران در ساخت بمب هسته ای بود، نرسید. لذا استراتژی فشار و تحریم و نابودی برجام، نتیجه باخت-باخت برای هر دو طرف، ایران و غرب، در پی داشته است. واقعیت این است که در شرایط فعلی هم نه غرب تمایلی به جبران خسارات اقتصادی ایران دارد و نه ایران این اهرم فشار و امتیاز را به صورت رایگان رها خواهد کرد.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، شورای امنیت پرونده هسته‌ای ایران را تا اکتبر ۲۰۲۵ باید بسته شود. قبل از آن زمان، اروپا می‌تواند از مکانیسم اسنپ‌بک استفاده کند تا تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را علیه ایران بازگردانده و تحریمهای بین المللی مجددا اعمال شود. دراینصورت، پاسخ محتمل ایران به چنین اقدامی، خروج کامل از برجام و تعلیق عضویت خود در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به عنوان یک کشور غیرهسته‌ای خواهد بود. اگر اسرائیل ویا ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کنند، ممکن است ایران بسمت ساخت سلاح هسته ای برود و وضعیت بین ایران و قدرت‌های جهانی به وضعیتی مشابه با کره شمالی تبدیل شود.
بنابراین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا یک پنجره ۱۵ ماهه برای انتخاب بین دو گزینه دارند:
الف)ایران به یک کشور دارای سلاح هسته‌ای مانند کره شمالی تبدیل شود، یا
ب) ایران به عنوان یک کشور در آستانه هسته‌ای مانند ژاپن باقی بماند.
برجام دو رکن اساسی دارد.
الف) یکی تعهدات دائمی ایران برای پذیرش شفافیت و بازرسی‌های جامع توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله اجرای پروتکل الحاقی است که به آژانس اجازه می‌دهد هر تأسیسات هسته ای مشکوکی را بازرسی کند.
ب) مجموعه دوم شامل محدودیت‌های زمانی است، مانند عدم غنی‌سازی اورانیوم بالای ۵ ٪ توسط ایران که در هرصورت این نوع محدودیتها عمدتاً تا سال ۲۰۳۰ منقضی میشوند.
بنابراین قدرت‌های جهانی همچنان فرصت دارند با ایران "توافق هسته‌ای جدید" بر این مبنای جدید داشته باشند: لغو تحریم‌های هسته‌ای در ازای تعهد کامل ایران به اجرای اقدامات شفاف‌سازی جامع در برجام، که به آژانس امکان خواهد داد تا به طور کامل فعالیت‌های هسته‌ای ایران را نظارت کند. این بهترین گزینه برای اطمینان از صلح آمیز ماندن برنامه هسته ای ایران است.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
روزنامه آرمان ملی

استراتژی هسته‌ای تغییر نمی‌کند
فریدون مجلسی

با آغاز رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری در ایران‌ گزاره‌های مختلفی در ارتباط با تاثیر انتخابات و فردی که از صندوق‌های رای بیرون می‌آید بر پرونده هسته‌ای در رسانه‌ها شنیده می‌شود. برخی معتقدند که اگر جریان به اصطلاح‌ انقلابی پیروز انتخابات شوند، با توجه به اینکه اخیرا در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای علیه ایران و برنامه هسته‌ای به تصویب رسیده است؛ این امکان وجود دارد که در جلسه آینده شورای حکام این تصمیم گرفته شود که پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد منتقل شده و در آنجا نیز تحریم‌های بین‌المللی علیه کشورمان با استفاده از مکانیزم ماشه به صورت مجدد، فعال گردد. برخی نیز در برابر، تحلیل دیگری دارند و معتقدند که اگر در ایران یک دولت به اصطلاح میانه‌رو در قدرت قرار گیرد، این امکان وجود دارد که غربی‌ها به مذاکرات با ایران امید بیشتری پیدا کرده و اگر می‌خواهند مکانیزم ماشه علیه کشورمان را به تصویب برسانند، استفاده از این روند را به تاخیر بیندازند و به سمت تعامل بیشتر با ایران حرکت کنند وحتی بخشی از تحریم‌ها را بردارند. حال اینکه به نظر نگارنده و با توجه به سابقه تمامی دولت‌ها در ایران، تاکنون دولت غیر انقلابی در کشورمان سر کار نیامده است که نگاه غربی‌ها به آنها تغییر مثبت و منفی پیدا کند. واقعیت آن است که هر تغییر در ساختار دولت در ایران اتفاق بیفتد این تغییر باید در نگاه کلان صورت بگیرد. چرا که اگر تصمیم بر این باشد که روندی از سوی ایران در دستور کار قرار گیرد تا کشورمان از تحریم هایی که اکنون با آن دست به گریبان است، خارج شود؛ تصمیمی در این ارتباط گرفته خواهد شد. البته تغییر دولت می‌تواند یک بهانه خوبی باشد که تغییرات را آن دولت با توجه به پشتوانه مردمی‌اش در دستور کار قرار دهد. از این رو نمی‌توان گفت اگر دولتی در ایران انقلابی باشد مشکلات افزایش می‌یابد و یک دولت غیر انقلابی می‌تواند از مشکلات بکاهد، هیچ گاه در ایران هیچ دولتی غیر انقلابی بر سر کار نیامده است و تمامی نهادهای انقلابی مسئولیت اداره کشور را عهده دارند و در چنین شرایطی همه چیز بستگی به سیاست‌های کلان نظام دارد. البته اینکه دولت‌ها در ایران تغییر کنند حداقل ویترین کشورمان در خارج به شمایل تازه‌تری دیده می‌شود. اما همان طور که گفته شد با تغییر دولت‌ها در ایران تغییرات چندانی در سیاست‌های کلی نظام اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه این سیاست‌ها بنا بر تصمیم‌هایی از درون نظام دچار تغییراتی جزئی در مسیر همان استراتژی ثابت، باشد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️پشت‌پرده مذاکره احتمالی حماس و واشنگتن بر سر اسرای آمریکایی/ هدف اسرائیل از ادامه جنگ در غزه و مرزهای شمالی

▫️ایلنا

"مهدی مطهرنیا"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اظهارات مقام‌های ایالات متحده مبنی بر احتمال مذاکره واشنگتن با حماس بر سر آزادی اسرای آمریکایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: به هر تقدیر آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که بحث مذاکره آمریکا و حماس برای آزادی پنج اسیر آمریکایی و با میانجی‌گری قطر موضوعی است که در متن سیاست خارجی دولت بایدن قرار دارد. اگر این اقدام عملیاتی شود، می‌تواند فضای مثبتی را برای دولت بایدن در اثنای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رقم بزند. در این میان بحث بر سر این است که فرماندار هر ایالتی در آمریکا ملزم به حفظ جان شهروندان خود خواهد بود و به همین دلیل ایالات متحده برای مذاکره با گروه‌هایی که در فهرست سیاه قرار دارند، تلاش خود را انجام می‌دهند که حماس هم به زعم واشنگتن در زمره این جریان‌ها قرار دارد.

وی ادامه داد: مسأله اصلی این است که آمریکا نتوانسته تا به امروز اسرای خود را نجات دهد و حتی ممکن است از آنها اطلاعاتی در دست داشته باشد اما به هر ترتیب نمی‌توانند با توسل به سناریوهای اطلاعاتی و عملیاتی آنها را آزاد کنند. مسأله دوم این است که دولت جو بایدن در مقابل مخالفان داخلی که علیه اسرائیل دست به اعتراض زده‌اند قرار گرفته و حتی گرایش چپ در آمریکا به نوعی بایدن را زیر فشار قرار داده و خواهان آزادسازی تمام اسراء و همچنین پایان جنگ در غزه هستند. به همین دلیل کابینه بایدن به دنبال آن است که از این فضا به نفع خود استفاده کند تا بتواند بیشترین میزان آرا را در انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر به دست بیاورد. بحث بر سر این است که دولت ایالات متحده باید یک دستاورد در آستانه انتخابات برای خود ثبت و ضبط کند و به همین جهت است که می‌بینیم برخی از دیپلمات‌ها و مقام‌های پیشین آمریکا خبر از مذاکره احتمالی میان واشنگتن و حماس می‌دهند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: توجه داشته باشید که اسرائیل از مسأله هفتم اکتبر بیشترین استفاده را برای خود کرده است و در این راستا سعی دارد به هر ترتیب که شده اوضاع را از حیث سیاسی و میدانی به نفع خود مهندسی کند. به موازات این روند در شمال اراضی اشغالی یک درگیری جدید را میان حزب‌الله لبنان و ارتش اسرائیل نظاره‌گر هستیم و حالا حتی ابر قدرت جهانی یعنی آمریکا به اسرائیل فشار وارد می‌کند تا آتش‌بس غزه عملیاتی شود اما کابینه نتانیاهو صرفاً اقدامات خود را پیش می‌برد و به هیچ وجه خواهان پایان جنگ نیست. این در حالیست که منظومه نظامی و امنیتی اسرائیل به این نتیجه رسیده که اساساً باید وضعیت فعلی را بر اساس مختصات فکری و عملیاتی خود پیش ببرند و عملاً به دنبال ادامه اقدامات میدانی در جنوب و مرزهای منتهی به لبنان هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همین حالا ارتش اسرائیل در حال اجرای عملیات در غزه و رفح است اما باید توجه کرد که جامعه سیاسی آمریکا درک درستی از وضعیت درونی این تحولات نخواهند داشت اما از منظر انسانی و حقوق بشری، جامعه غرب در این خصوص اقدام به اعمال فشار بر اسرائیل کرده است. به هر ترتیب حماس در این مسیر با چالش‌های زیادی از حیث سیاسی و میدانی روبه‌رو است و در مقابل اسرائیل هم تحت فشار قرار دارد اما مسأله اینجاست که ایالات متحده در این راستا همچنان در حال تلاش برای تأمین منافع خود در چارچوب تعریف شده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️صلح باکو - ایروان؛ موانع و چشم‌انداز

▫️ایلنا

"قاسم مؤمنی"، کارشناس مسائل قفقاز طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح اخرین وضعیت پرونده صلح ارمنستان و آذربایجان و ابعاد اعتراضات در ایروان پرداخت که به شرح زیر از نظر می‌گذرد:

واقعیت این است که نخست‌وزیر ارمنستان در شرایط کنونی یک سیاست مشخص را با حمایت آمریکا و اروپا آغاز کرده که دو هدف عمده را در بطن خود دارد: نخست، بحث تعمیق نفوذ در منطقه قفقاز است و دوم دور کردن ایروان از روسیه خواهد بود. در این مسیر باید توجه شود که اساساً در داخل ارمنستان هم نیکول پاشینیان زیر تیغ منتقدان و معترضان قرار دارد و حالا شاهد آن هستیم که مخالفان وی، علیه او دست به خیزش زدند که البته این مسأله ریشه در دست‌های پشت پرده دارد. از منظر دیگر این تظاهرات نمی‌تواند دولت پاشینیان را به کلی ساقط کند و صرفاً باید آن را یک کنشگری مخرب بدانیم که علیه کابینه فعلی ایروان مهندسی شده است.

در این میان باید متوجه بود که صلح‌بانان روسیه نه تنها از ایروان بلکه از قره‌باغ هم خارج شدند و به موازات این روند دولت فعلی ارمنستان به دنبال آن است تا از پیمان امنیت جمعی خارج شود. به همین دلیل باید توجه داشت که سیاست ارمنستان به شدت تغییر کرده و از این جهت به دنبال هماهنگی بیشتر با غرب اعم از ایالات متحده و اروپا است. ارمنستان به دنبال آن بوده که سیاست مستقل خود را بر اساس منافع ملی و به دور از هرگونه تحکم روسیه پیش بگیرد تا در این مسیر بتواند راهبرد ملی خود را پیگیری کند و این در حالیست که روسیه در پرونده اوکراین با مشکلات زیادی از جمله مصائب میدانی و همچنین تحریم‌های غرب دست و پنجه نرم می‌کند و حالا مسکو به دنبال آن است که آرام آرام این پرونده را به پایان برساند.

روسیه به دنبال آن است که به هر ترتیب اوضاع را تحت کنترل خود قرار دهد و در این راستا ارمنستان خواهان چنین مسأله‌ای نیست؛ چراکه  به صورت کلی مهم‌ترین مانع صلح میان آذربایجان و ارمنستان می‌تواند روسیه و تحرکات این کشور باشد. با توجه به مستندات و گام‌های دو طرف به احتمال زیاد صلح ایروان و باکو تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی عملیاتی خواهد شد؛ چراکه ارمنستان به دنبال آن است که با برقراری روابط خود با ترکیه و آذربایجان اقتصاد و همچنین مناسبات دوجانبه را تقویت کند که تمام این روند برخلاف میل روسیه خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_باد


🌪15 ژوئن،روز جهانی باد


"روز جهانی باد" یک رویداد مهم برای افزایش آگاهی در مورد انرژی باد و کاربردهای متنوع آن است.این روز به عنوان یادآوری پتانسیل و اهمیت عظیم نیروی باد در مبارزه با تغییرات آب و هوایی و حمایت از گزینه های انرژی پایدار است.این روز ویژه در 15 ژوئن هر سال در سراسر جهان برگزار می شود.در حالی که ما با اثرات منفی گرم شدن کره زمین، انتشار کربن و گازهای گلخانه ای سروکار داریم،بشریت باید به سمت گزینه های انرژی پایدارتر گام بردارد.هدف از این روز افزایش آگاهی در مورد کاربردهای مختلف انرژی باد و چگونگی تغییر و تعریف مجدد سیستم های انرژی موجود است.هدف روز جهانی باد 2024،اطلاع رسانی و مشارکت مردم در مورد مزایای انرژی بادی،مانند توانایی آن در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای،مبارزه با تغییرات آب و هوایی،و ترویج یک محیط زیست دوستدار و پاک است.


https://www.news18.com/lifestyle/world-wind-day-2024-theme-history-significance-and-celebration-tips-for-june-15-8930528.html

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دلایل پیشتازی حزب کارگر در انتخابات انگلیس/ تأثیر اختلافات محافظه‌کاران بر آینده سیاسی لندن

▫️ایلنا

"عبدالرضا فرجی‌راد" سفیر پیشین ایران در نروژ با اشاره به برتری حزب کارگر نسبت به حزب محافظه‌کار در نظرسنجی‌های انتخاباتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: از ماه‌ها قبل گفته می‌شد که رهبر حزب کارگر از ریشی سوناک، نخست‌وزیر فعلی انگلیس و رهبر حزب محافظه‌کار در نظرسنجی‌های انتخاباتی جلوتر است و همین موضوع نشان می‌دهد که حزب کارگر به احتمال زیاد پیروز انتخابات سراسری آتی خواهد شد. در این میان ریشی سوناک هم به نوعی می‌خواهد با کارت مهاجران و اعزام آنها به رواندا در این ایام به نفع خود و حزب محافظه‌کار بازی کند تا در نهایت بتواند افکار عمومی را با خود همراه کند که البته تصویب این موضوع در پارلمان عوام انگلیس هم واکنش‌های تندی را علیه وی رقم زد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که در شرایط فعلی، انگلیس با مشکلات اقتصادی زیادی روبه‌رو است و همین مسا‌له برای حزب کارگر یک مؤلفه مثبت به حساب می‌آید. باید به این موضوع توجه داشت که در اروپا و آمریکا، اقتصاد و معیشت حرف اول را می‌زند و حالا وضعیت لندن هم در این میان مناسب نیست و چالش‌های اقتصادی زیادی را تجربه می‌کند. در مورد مهاجرت هم باید بگویم که اروپا در خصوص مواجهه با این موضوع یکدست نیست. حتی در انتخابات اخیر پارلمان اروپا هم این مسأله را به وضوح مشاهده کردیم، اما ریشی سوناک، نخست‌وزیر فعلی هم نتوانست با اهرم مهاجران مردم را فریب بدهد، بلکه مسائلی مانند پیامد جنگ اوکراین و موضوعات اقتصادی هم به حدی زیاد شده که در داخل لندن صدای معترضان بلند شده است.

این تحلیلگر مسائل اروپا تصریح کرد: در این راستا و در اتمسفر سیاسی اروپا بحث بر سر این است که مردم این سوال را مطرح می‌کنند که دولت‌های اروپایی تا چه حد باید از اوکراین دفاع کنند و قرار است این روند تا چه زمانی و با چه هزینه‌هایی پیش برود؟ به همین جهت آنها اعتقاد دارند که جنگ اوکراین باعث تورم ۹ تا ۱۰ درصدی در اروپا شده و به همین جهت اعتراض‌ها زیادی شده است. در این راستا باید متوجه باشیم که در درون حزب کارگر و در دوران رهبری جرمی کوربین بر این حزب، اختلافات به حدی زیادی شد که وی از رهبری حزب کناره‌گیری کرد و در نهایت استارمر به جای وی روی کار آمد و در آخر توانست حزب کارگر را سر و سامان دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالیست که درون حزب محافظه‌کار هم طی سال‌های گذشته اختلافات زیادی رخ داده و شکاف‌های زیادی در این جناح میان اعضای آن به وجود آمده است؛ به گونه‌ای که چندین‌بار شاهد تغییر نخست‌وزیر از سوی این حزب بودیم و اخیراً هم نظاره‌گر اختلافات و حتی جدا شدن اعضای حزب محافظه‌کار انگلیس از بدنه این جریان بودیم که ادامه اختلافات در این کشور را نشان می‌دهد. به همین جهت در نهایت حزب محافظه‌کار هم با گذار از این روند و وضعیت، سعی می‌کند که در آینده نه چندان دور خود را بازسازی کند و وارد ریل اصلی شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️توافق ۱۰ ساله آمریکا و اوکراین موضع واشنگتن در قبال کی‌یف را قوی‌تر می‌کند/ آتش بس پیشنهادی پوتین بوی صلح و پایان جنگ نمیداد

▫️ایلنا

"حسن بهشتی‌پور"، کارشناس مسائل روسیه با اشاره به انعقاد توافق امنیتی آمریکا و اوکراین در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: یکی از دلایل انعقاد توافق ۱۰ ساله امنیتی میان آمریکا و اوکراین در حاشیه اجلاس گروه هفت این است که رئیس‌جمهوری ایالات متحده با توجه به وضعیت جسمانی خود، نمی‌تواند بیش از حد اقدام به سفرهای طولانی کند و در نهایت کشورهای ذینفع و به خصوص آمریکا سعی کردند در همین اجلاس توافق مذکور را به امضا برسانند. در این میان باید توجه شود که با انعقاد این توافق به نوعی می‌توان گفت که اوکراین به صورت غیررسمی می‌تواند وارد ناتو شود و برخی‌ هم این تحلیل را قبول ندارند. به هر ترتیب این توافق را می‌توان زمینه‌سازی برای ورود اوکراین به ناتو دانست؛ چراکه آموزش‌های لازم از سوی غرب به ارتش این کشور داده شده است اما نکته اینجاست که عضویت یک کشور در حال جنگ آن هم در ناتو با استناد به اساسنامه این سازمان عملاً ممنوع است و اوکراین برای عضویت در ناتو باید از جنگ خارج شود.

وی ادامه داد: در این میان پوتین اعلام کرده که قصد حمله اتمی به اوکراین را ندارد و بدون استفاده از تسلیحات هسته‌ای می‌تواند بر این کشور پیروز شود. او در بخش دیگری از سخنان خود صراحتاً به طرف غربی اعلام کرده که می‌توانیم همانند اروپا و آمریکا به دشمن غرب کمک تسلیحاتی کنیم که به نظر می‌رسد اشاره وی به ایران و کره شمالی بوده است. این هشدار به غرب نشان می‌دهد که مسکو به دنبال تهدید ایالات متحده و حتی اروپا است. در این میان اروپا به دنبال آن بوده که از پول‌های بلوکه شده روسیه در قاره سبز به اوکراین وام‌های مشخص به مبلغ ۵۰ میلیارد دلار ارائه کند که این موضوع واکنش تند مسکو را به دنبال داشت. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این راستا باید توجه شود که اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر پیروز شود، می‌تواند اوضاع و احوال را به گونه‌ای دیگر پیش ببرد اما در این راستا هر کدام از نامزدهای انتخابات ایالات متحده ملاحظاتی را خواهند داشت. بر همین اساس به نظرم توافق ۱۰ ساله امنیتی آمریکا و اوکراین از مهم‌ترین قراردادهای واشنگتن و کی‌یف به حساب می‌آید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به همین دلیل اگر ترامپ هم در انتخابات آتی آمریکا پیروز شود فکر نمی‌کنم که او بتواند این راهبرد کلان و مهم ایالات متحده را که باعث تضعیف مسکو می‌شود، کنار بگذارد. از سوی دیگر طرح آتش‌بس اخیر پوتین هم طرحی بود که اساساً بوی صلح و پایان جنگ از آن ساطع نمی‌شد و می‌تواند بر ادامه جنگ تاکید داشته باشد. به هر ترتیب این توافق می‌تواند موضع واشنگتن در قبال اوکراین را قوی‌تر کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
💐 فرا رسیدن سالروز عید سعید قربان بر شما همراهان عزیز مبارک باد.                


هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_مبارزه_با_بیابان_زایی


🏜17 ژوئن،روز جهانی مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی

موضوع سال 2024 : متحد برای سرزمین، میراث ما آینده ما

روز جهانی "مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی" یک جشن سالانه است که در 17 ژوئن برگزار می شود.این یک ابتکار جهانی با هدف افزایش آگاهی در مورد تهدیدات ناشی از بیابان زایی و خشکسالی و ترویج تلاش ها برای مبارزه با این چالش ها است.

موضوع جهانی روز مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی امسال "متحد برای سرزمین، میراث ما آینده ما". بر قدرت تحول آفرین مدیریت پایدار زمین برای رسیدگی به چالش های جهانی امروز و ایجاد طرحی برای آینده ای بهتر در زمین برای همه نسل ها تاکید می کند. موضوع سال،فراخوانی شفاف برای اقدام جهانی مجدد در مورد احیای زمین و مقاوم سازی در برابر خشکسالی است.


https://www.unccd.int/events/other/desertification-and-drought-day-2024-global-observance


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ منحل شدن کابینه جنگ اسرائیل با درخواست پشت پرده آمریکایی‌ها !

▫️ايسنا

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه (۲۸ خرداد) کابینه جنگ ۶ نفره این کشور را که از آغاز درگیری‌ها در غزه نقش محوری در گرفتن تصمیم‌های جنگی داشت، منحل کرد. بنیامین نتانیاهو پس از درخواست «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی اسرائیل برای پیوستن به کابینه جنگ، این کابینه را غیرفعال کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️سناریوهای پیش روی ترامپ در پرونده محکومیت/ زندان مانع از رسیدن به کاخ سفید می‌شود؟

▫️خبرآنلاین/رسول سلیمی

در حالی که محکومیت ترامپ در دادگاه های امریکا قطعی شده، او خود را برای رقابت های انتخاباتی آماده می کند. اما آیا اگر او به زندان برود خواهد توانست از زندان رقابت ها را دنبال کند؟

قانون اساسی شرایط حداقلی را برای ثبت نام رؤسای جمهور تعیین می کند. آنها باید حداقل ۳۵ سال سن داشته باشند، شهروند آمریکا باشند و حداقل ۱۴ سال در ایالات متحده زندگی کرده باشند. هیچ محدودیتی بر اساس شخصیت، گرایش سیاسی یا سابقه کیفری وجود ندارد. در حالی که برخی از ایالت ها مجرمان را از شرکت در دفاتر ایالتی و محلی منع می کنند، این قوانین در دفاتر فدرال اعمال نمی شود و همه شهروندان امریکا برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری آزادند.

چه آنکه بعد از ثبت نام افراد در یکی از ایالت ها، بایستی یکی از احزاب امریکا فرد متقاضی را برای نامزدی در انتخابات معرفی کند. این مهمترین بخشی است که افراد باید احزاب را متقاعد کنند بر اساس توانمندی هایی دارند حائز ویژگی حمایت حزبی هستند تا دولت آنها را به عنوان نماینده حزب به رسمیت بشناسد.

از این رو احزاب جمهوری خواه و دموکرات، حضور افراد را در رای گیری انتخابات عمومی در هر ایالت تضمین کردند و احزاب به مقامات مسئول در انتخابات می گویند که نام چه کسی را به عنوان نماینده حزب به مردم معرفی نمایند.ترامپ گفته به خاطر ۳۴ فقره‌ اتهامی که به خاطر آن در دادگاه منهتن مجرم شناخته شد، درخواست تجدیدنظر خواهد کرد، فرآیندی که احتمالا تا مدت‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر طول خواهد کشید و حتی اگر محکومیت او تایید شود، احتمال جریمه، آزادی مشروط یا تحت نظر قرار گرفتن او بیشتر از حکم حبس خواهد بود.

الزامات قانونی برای نامزدهای ریاست جمهوری، از سال ۱۷۸۹ که جورج واشنگتن به عنوان اولین رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد، تغییر نکرده است. کارشناسان حقوقی در امریکا معتقدند بعید است ترامپ بر اساس سن، عدم سابقه کیفری و سایر عوامل زندانی شود و تجزیه و تحلیل هزاران پرونده نشان داده که تعداد بسیار کمی از افراد متهم به همان جرم، مجازات زندان را دریافت کردند.کارشناسان معتقدند تقریبا ۱ نفر از ۱۰ نفر که به جعل سوابق تجاری محکوم شده اند، زندانی می شوند و این موارد معمولا شامل جرایم دیگر است. در چنین شرایطی از نظر قانونی، ترامپ واجد شرایط ریاست جمهوری باقی خواهد ماند حتی اگر زندانی شود. از این رو قانون اساسی هیچ چیزی خلاف آن نمی گوید.

عفو ریاست جمهوری، گزینه ای در رابطه با پرونده نیویورک نیست و در مورد جورجیا نیز نخواهد بود، زیرا رئیس جمهور قدرت عفو برای اتهامات دولتی را ندارد.در این راستا اگر ترامپ به دنبال دو پرونده ای که هم اکنون در معرض محکومیت آن قرار دارد به یک دوره بازداشت خانگی محکوم شود، می تواند حکم را در خارج از نیویورک اجرا کند. در هر صورت، اگرچه زندانی شدن احتمالی موانعی را برای کمپین ریاست جمهوری ترامپ ایجاد می کند، اما محکومیتش او را از ادامه کار منع نخواهد کرد حتی اگر او پشت میله های زندان باشد.

همچنین این احتمال وجود دارد که وکلای او در به تاخیر انداختن رای هر دو پرونده برنده شود، تا بتوانند مانع از زندانی شدن او شوند. از سوی دیگر در صورت محکومیت ترامپ و همزمان پیروزی او در رقابت های انتخاباتی، این احتمال وجود دارد که بایدن هنگام ترک کاخ سفید او را عفو کند چرا که ترامپ نمی تواند با استفاده از قانون اساسی امریکا در جریان اتهامات ثابت شده علیه مقامات دولتی، خود را عفو کند.ناظران سیاسی در مجموع معتقدند هیچ مانعی در برابر ترامپ برای حضور در انتخابات وجود ندارد و در صورت محکومیت او در دادگاه حتی قبل از آغاز انتخابات، امکان حضور به عنوان یک نامزد رقیب در برابر بایدن را خواهد داشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/06/18 13:47:04
Back to Top
HTML Embed Code: