Telegram Web Link
▫️نتانیاهو به دنبال تضمین حقوقی برای بعد از جنگ است/ هم‌زیستی اسرائیل و فلسطینی‌ها ناممکن است

▫️ایلنا

"مصدق مصدق‌پور"، کارشناس مسائل منطقه در تشریح بروز اختلاف در کابینه اسرائیل و احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام اظهار کرد: بحث بروز اختلاف در کابینه اسرائیل در شرایط کنونی به جایی رسیده که حتی گادی آیزنکوت که حالا عضو کلیدی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود، علیه وضعیت کنونی اسرائیل و راهبردهای آن موضع انتقادی گرفته است. او اعلام کرده که باید تاکتیک‌ها و راهبردها در خصوص غزه و حتی وضعیت فعلی حاکم بر تل‌آویو تغییر کند. از سوی دیگر، اختلاف‌نظر میان سایر اعضای کابینه جنگ مانند بنی گانتس و گالانت با بنیامین نتانیاهو افزایش پیدا کرده و در این میان حتی برخی از تحلیلگران اعلام کردند که فروپاشی کابینه فعلی کاملاً متصور است. این مسأله به صورت کلی نشان‌دهنده یک شکاف سیاسی در کابینه نتانیاهو خواهد بود و این در حالیست که خانواده اسرای اسرائیلی هم در حال اعمال فشار بر نخست‌وزیر و کابینه فعلی رژیم صهیونیستی هستند.

وی ادامه داد: باید توجه کنیم که کابینه جنگ اسرائیل، حالا مخالف‌های جدی مقابل خود می‌بیند و از منظر دیگر نتانیاهو حتی بسیاری از مواضع خود را در کابینه جنگ مطرح نمی‌کند و عملاً موضع مشخص از سوی وی دیده نمی‌شود. تمامی این مسائل در حالی رخ می‌دهد که برخی از رسانه‌ها به نقل از مقامات اسرائیل اعلام کردند که در تل‌آویو بحث برگزاری انتخابات زودهنگام و کنار گذاشتن نتانیاهو از قدرت همچنان ادامه دارد اما در این بین، طیف راستگراهای افراطی تل‌آویو، خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام نیستند. به نظرم بحث برگزاری انتخابات زودهنگام و اینکه اساساً چنین اتفاقی در اسرائیل بیفتد یا خیر، به اراده ایالات متحده هم بستگی دارد. واقعیت این است که بسیاری از وقایع سیاسی، نظامی و امنیتی که از سوی اسرائیل پیاده‌سازی می‌شود به نوعی در هماهنگی کامل تل‌آویو و واشنگتن قرار دارد و به همین دلیل باید دید در شرایط کنونی کاخ سفید چگونه می‌خواهد بحران غزه را با کمک آمریکا به سرانجام برساند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: درست است که اختلافات زیادی میان نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس‌جمهوری آمریکا در خصوص وضعیت فعلی غزه وجود دارد اما توجه داشته باشید که در کنگره ایالات متحده هم بسیاری از افراد با نفوذ حضور دارند که به نفع اسرائیل رای خواهند داد. نتانیاهو در این خصوص به دنبال آن است که به هر ترتیب بتواند از این افراد یک تضمین مشخص برای روزگار پس از کناره‌گیری از قدرت اخذ کند. نخست‌وزیر اسرائیل به خوبی می‌داند که اگر از قدرت کناره‌گیری کند بدون شک هیچ مصونیت مشخصی برای او در نظر گرفته نخواهد شد و به همین دلیل حالا به دنبال تعویق انداختن جنگ در غزه است. او شاید طی روزهای آینده به دنبال ایجاد جبهه جدید علیه لبنان باشد اما باید توجه شود که شروع‌کننده این جنگ جدید بدون شک ایالات متحده خواهد بود اما تمام‌کننده آن حزب‌الله لبنان و سایر گروه‌های مقاومت فلسطین خواهند بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ تل‌آویو در خصوص مدیریت و اداره غزه هم با مشکلات زیادی روبه‌رو است. ایالات متحده و برخی دیگر از کشورهای منطقه معتقدند که مدیریت غزه بعد از پایان جنگ باید به تشکیلات خودگردان فلسطین منتقل شود که البته در این مورد اختلاف نظرهای زیادی هم وجود دارد. بحث دیگر، موضوع تشکیل کشور فلسطین و به صورت کلی طرح دو کشوری است. واقعیت این است که در شرایط فعلی به نظرم این طرح چندان معقول نیست؛ چراکه بیش از ۲۵ هزار نفر در غزه کشته شدند و بدون تردید همزیستی اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها در کنار هم با شکست روبه‌رو خواهد شد. از منظر دیگر باید متوجه بود که اسرائیل نمی‌تواند تضمین دهد که چه اتفاقی رخ خواهد داد و اساساً مشخص نیست تل‌آویو چگونه می‌خواهد به وعده‌های خود عمل کند. به همین دلیل مجموعه مسائل و مؤلفه‌ها در کوتاه مدت و میان مدت به سختی اجرایی خواهد شد و بدون شک فشار بر کابینه تل‌آویو افزایش پیدا خواهد کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#شبه_قاره

▫️کُری‌خوانی ۲ نامزد قدرتمند پست نخست‌وزیری در پاکستان


▫️ایرنا

#بخش_اول

"نواز شریف" و «بلاول زرداری» به عنوان رهبران ۲ حزب سنتی پاکستان که پیشتر یک دولت ائتلافی را نیز در این کشور تشکیل داده بودند، اکنون موضع گیری‌های بی سابقه‌ای علیه یکدیگر داشته و خود را نسبت به دیگری گزینه مناسب‌تری برای خدمت به مردم و رسیدگی به بحران‌های پاکستان می‌دانند.

دو هفته تا زمان برگزاری انتخابات عمومی پاکستان مانده و کارزارهای انتخاباتی احزاب این کشور به اوج خود رسیده است.تقریبا همه احزاب مطرح پاکستانی از جمله مسلم لیگ نواز، حزب مردم، جماعت اسلامی، جمعیت علمای اسلام، جنبش متحده قومی، حزب ملی عوام و حزب استحکام پاکستان نامزدهای خود را برای تصاحب کرسی‌های پارلمان ملی و ایالتی معرفی کرده‌اند.عمران‌خان تاکنون غایب بزرگ انتخابات پیش روی پاکستان خواهد بود. وی در زندان بسر می‌برد و با ده‌ها پرونده امنیتی و فسادمالی مواجه است‌. جنبش عدالت پاکستان PTI در هفته‌های اخیر به دلیل نقض قوانین انتخاباتی در برگزاری انتخابات درون حزبی از سوی دیوان عالی این کشور مقصر شناخته شد و طی آن نشان انتخاباتی از حزب عمران‌خان سلب شد.مسوولان حزب عمران‌خان نسبت به اقدامات گزینشی نهادهای انتخاباتی و انتظامی علیه مسوولان و نامزدهای انتخاباتی خود شکایت دارند و از دادگاه‌ها مطالبه می کنند تا جلوی آنچه آنان تبانی، خشونت و مهندسی شدن انتخابات می‌خوانند، گرفته شود.

در این میان محمد نواز شریف نخست وزیر سه دوره در پاکستان و بلاول بوتو زرداری رهبر جوان حزب مردم و فرزند خانم بی‌نظیر بوتو نخست وزیر فقید پاکستان از مدعیان اصلی تشکیل دولت آتی و رسیدن به کرسی نخست وزیری پاکستان هستند. هر کدام حزب دیگری را مسوول ریشه بحران‌های پاکستان از جمله معیشت بیمار، بدهی های کلان خارجی، بحران انرژی و تروریسم می‌داند.

هرچند نواز شریف و بلاول زرداری موضع همسویی علیه رقیب سرسخت و مشترک خود یعنی «عمران‌خان» دارند، اما در کُری خوانی های خود به هواداران‌شان بهبود شرایط اقتصادی، مقابله با فقر، ارائه انرژی رایگان برای قشر ضعیف، حمایت از قشر جوان و حل مشکلات داخلی را وعده دادندبلاول ۳۵ ساله که توانست به عنوان جوان‌ترین سیاستمدار بر کرسی وزارت امور خارجه پاکستان بنشیند، نیمی از سن نواز شریف ۷۴ ساله را داراست. وی رقیب خود را به تبانی با تشکیلات قدرتمند نظامی متهم کرده و می‌گوید؛ هرگونه تصمیم درخصوص آینده پاکستان قطعا مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد لذا باید اجازه داده شود که تصمیم برای سرنوشت کشور جز از میان مردم و صندوق رای، جای دیگر گرفته نشود.وی هرگونه ائتلاف و مشارکت با سایر احزاب رقیب برای تشکیل دولت آینده پاکستان (در صورت کسب کرسی‌های مورد نیاز در مجلس ملی) را رد کرد و گفت که ترجیح می‌دهد دولتی با با کمک نامزدهای مستقل تشکیل دهد.بلاول زرداری که در دولت سابق پاکستان سمت وزارت خارجه را برعهده داشت طی سخنرانی در اجتماع هواداران خود نسبت به هرگونه تاخیر در برگزاری انتخابات آزاد هشدار داد و افزود ‌که بحران‌های پاکستان و وضعیت فعلی ‌کشور هرگز متحمل تعویق در انتخابات نیست.

از طرف دیگر، نواز شریف که اواخر مهرماه امسال پس از ۴ سال خارج نشینی به پاکستان بازگشت، همچنان در میان هوادارانش از اینکه چرا در آخرین دوره نخست وزیری توسط قضات دیوان عالی برکنار شد، گلایه دارد و مدعی است که با خلع وی از قدرت، ترمز قطار رشد و پیشرفت پاکستان نیز کشیده شد.رهبر حزب مسلم لیگ نواز که طرح‌های بزرگ توسعه و عمران در پاکستان به ویژه آزمایش بمب اتم (در دوره دولت وقت خود) را ۲ امتیاز بزرگ خود برای کسب محبوبیت از سوی مردم می‌داند، مدعی است: در صورت که برای چهارمین بار بر کرسی نخست وزیری بنشیند، کاهش بدهی های خارجی پاکستان، تولید انرژی در داخل، گسترش طرح‌های توسعه و عمران، حمایت از صنعت کشاورزی و توانمندی سازی جوانان را در اولویت اقداماتی خود قرار خواهد داد.ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند که بلاول بوتو زرداری هنوز برای رسیدن به کرسی نخست وزیری تجربه کافی ندارد اما نواز شریف با سابقه سه دوره نخست وزیری یک گزینه قوی برای تشکیل دولت آتی در پاکستان در نظر گرفته می‌شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#شبه_قاره

▫️کُری‌خوانی ۲ نامزد قدرتمند پست نخست‌وزیری در پاکستان


▫️ایرنا

#بخش_پایانی

این ناظران مدعی چراغ سبز تشکیلات قدرتمند نظامی پاکستان با روی کار آمدن نواز شریف در مقایسه با بلاول بوتو زرداری جوان هستند، هرچند ارتش پاکستان بارها هرگونه مداخله در فرآیند انتخاباتی را تکذیب و اعلام کرده که ارتش همچنان غیرسیاسی عمل می‌کند.در کنار خیز رهبران مسلم لیگ نواز و حزب مردم برای جلب حمایت طرفداران خود، مسوولان حزب جنبش عدالت (PTI) نگرانی رویکرد دوگانه برخی نهادهای امنیتی و اجرایی پاکستان علیه خود بوده و مدعی هستند که یک بستر متعادل و برابر برای حامیان حزب عمران‌خان برای رقابت‌های انتخاباتی فراهم نشده است.

عمران‌خان نخست وزیر برکنار شده پاکستان اواسط ماه گذشته طی یادداشتی بی سابقه از پشت میله‌های زندان نسبت به آنچه وی رویکرد گزینشی حکومت سرپرست و تشکیلات قدرتمند ارتش این کشور علیه حزب خود خواند، ابراز ناامیدی کرد و نوشت: حزب PTI همچنان محبوب است و طی نظرسنجی بین المللی اخیر با ۶۶ درصد حمایت مردمی در پاکستان برخوردار است.وی برخی از احزاب سنتی پاکستان از جمله نواز شریف را به تبانی با ارتش متهم کرد و افزود: به نظر می‌رسد که آقای نواز شریف با تشکیلات به توافق رسیده و به همین دلیل وی از همه پرونده‌های کلان فسادمالی تبرئه و مجازات‌های وی نیز لغو شد.

خان افزود: تشکیلات به این نتیجه رسیده که من نمی توانم به قدرت برگردم، بنابراین از همه ابزارهای برای حذف من از فضای سیاسی پاکستان استفاده شد. دو مورد سوء قصد به جان من صورت گرفت. رهبران حزب من، فعالان و مسوولان رسانه‌های اجتماعی حزب، همراه با روزنامه‌نگاران همسو ربوده، زندانی شدند یا تحت شکنجه قرار گرفتند و حتی تحت فشار قرار گرفتند تا پاکستان را ترک کنند.

انتخابات آتی پاکستان روز هشتم فوریه ۲۰۲۳ مطابق با پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. این رای‌گیری انتخابات مجلس ملی و چهار مجالس ایالتی در پنجاب، خیبرپختونخوا، سِند و بلوچستان را شامل خواهد شد.دولت موقت پاکستان که ماموریت برگزاری انتخابات و واگذاری قدرت به دولت آینده را برعهده دارد اعلام کرده که فضای مساوی رقابت را برای همه احزاب به ویژه حزب عمران‌خان (که وی از ریاست حزبش نیز خلع شده است) فراهم کرده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ آمریکا دیگر به اوکراین پول نمی‌دهد

▫️ايسنا

واشنگتن برای نخستین‌بار پس از سال ۲۰۲۲ اعلام کرده «بودجه‌اش برای پشتیبانی نظامی از جنگ کی‌یف علیه مسکو به پایان رسیده است» ایالات متحده از مهر امسال تاکنون قادر به تأمین مهمات اضافی برای اوکراین نبوده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اروپا ریشه مهار بحران منطقه را خشکاندن منازعه در غزه می‌داند/ واشنگتن به دنبال تقسیم فشار در دریای سرخ با بروکسل است

▫️ایلنا

"عبدالرضا فرجی‌راد"، سفیر پیشین ایران در نروژ در تشریح طرح اتحادیه اروپا برای غزه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از جنگ غزه به نظر می‌آید که نگاه اتحادیه اروپا به این پرونده متفاوت شده است. آنها معتقد بودند که محمود عباس باید مدیریت غزه را به عهده بگیرد و حماس هم ریشه‌کن شود اما حالا می‌بینیم که موضع آنها تا حدودی متفاوت شده است. ایالات متحده هم معتقد است که جنگ در غزه باید ادامه داشته باشد و به موازات این روند ارتش اسرائیل باید تجهیزات و تونل‌های متعلق به حماس را از بین ببرد و اساساً تل‌آویو باید تمرکز خود را بر این محورها معطوف کند. به همین دلیل معتقدم که فاصله اروپا و آمریکا در مورد پرونده غزه بیشتر خواهد شد. از سوی دیگر جو بایدن هم اعتقاد دارد که حماس باید به صورت کلی از بین برود و ساختار این جریان فلسطینی در غزه می‌بایست ریشه‌کن شود.

وی ادامه داد: او حتی اعلام کرده که دولت فلسطینی بدون ارتش باید روی کار بیاید و به نظر می‌آید که این دیدگاه بایدن به تل‌آویو انتقال داده شده و حالا منتظر پاسخ اسرائیل هستند. این در حالیست که اروپا به طرح دو کشوری اعتقاد دارد و از این جهت است که می‌گویم فاصله میان آمریکا و اسرائیل با اروپا بیشتر خواهد شد. اتحادیه اروپا معتقد است که ادامه این جنگ می‌تواند به سایر نقاط خاورمیانه هم سرایت کند اما در این میان آنها به دنبال خشکاندن ریشه بحران که همان جنگ غزه است، رفته‌اند. اروپا نسبت به گذشته در پرونده غزه فعال‌تر شده و جلسات متعددی را برگزار کرده که به نوعی نشان می‌دهد بروکسل به دنبال کنشگری مثبت در خصوص پرونده غزه است و این روند و نوع نگاه می‌تواند ایالات متحده را به سمت اروپا سوق دهد.

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: باید توجه کرد که داخل سرزمین‌های اشغالی هم اوضاع به شدت ملتهب و متشنج است؛ تا جایی که اخیرا ایهود باراک، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل هم اعلام کرده که در شرایط فعلی نباید فرصت‌ها را برای ختم جنگ و به نتیجه رساندن آن از دست داد. به همین دلیل معتقدم که تل‌آویو هم متوجه شده که باید یک گشایش مشخص با محوریت اروپا و آمریکا در پرونده غزه به وجود بیاید. این در حالیست که درگیری‌ها به سمت خان یونس رفته و حالا حماس می‌تواند تا حدودی به دلیل فضای تنفسی ایجاد شده، مانورهای جدیدی را از خود به نمایش بگذارد. لذا کاهش درگیری‌ها موجب تشدید رد و بدل شدن پیام‌های سیاسی و مذاکرات و همچنین دیدارهای دیپلماتیک شده است‌. به همین جهت فکر می‌کنم احتمال دارد که طی روزهای آینده به سمت آتش‌بس دراز مدت گام برداشته شود که اتحادیه اروپا هم در این روند دخیل خواهد بود.

وی افزود: در این بین برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، آلمان و فرانسه به بحث مشارکت با آمریکا برای حضور در دریای سرخ اشاره کردند که نشان از اعمال فشار واشنگتن به اروپایی‌ها دارد. توجه داشته باشید که هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکا توسط یمنی‌ها، برای بایدن در داخل آمریکا به بحران تبدیل شده و حالا او می‌خواهد این بحران را با اروپا تقسیم کند. واشنگتن به دنبال آن است که به هر ترتیب بتواند یک نوع مشارکت را با حضور اروپایی‌ها اجرایی کند که اولاً یک اتحاد غربی به نمایش گذاشته شود و دوماً میزان فشار بر آنها با اروپایی‌ها تقسیم شود. واقعیت این است که حتی اگر اروپا هم وارد مجادله در دریای سرخ شود، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد،  بلکه صرفا تنش و هزینه‌های غرب بیشتر خواهد شد. به هر ترتیب تشخیص ریشه بحران توسط اروپا درست بوده و آنها حل و فصل پرونده غزه را مهم‌ترین گام می‌دانند.

فرجی‌راد در پایان خاطرنشان کرد: در این میان آمریکا سعی دارد که روسیه را وارد مجادله دریای سرخ کند و اگر این اتفاق رخ دهد به نظرم امتیازهایی میان دو طرف رد و بدل می‌شود که همین حالا هم در پشت صحنه سیاست، واشنگتن و مسکو در حال امتیاز دادن و گرفتن امتیاز هستند و حتی دامنه آن می‌تواند تا پرونده اوکراین هم کشیده شود. بر همین اساس روسیه ممکن است با ارائه امتیاز به دنبال آن باشد که به مذاکره اصلی با ایالات متحده برسد و اگر قرار باشد امتیازهایی ارائه شود، بدون شک مسکو هم امتیازهایی را برای خود هدف گذاری کرده است و به دنبال کسب آنها می‌رود. به همین دلیل باید منتظر بود و دید که ورود کشتی‌های اروپایی به دریای سرخ چه روند و وقایعی را رقم خواهد زد و تاثیر آن بر پرونده غزه چه خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
💐 فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام علی علیه السلام و روز پدر بر شما همراهان عزیز مبارک باد.                


هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▫️خروج آمریکا از عراق قبل از پایان جنگ غزه منتفی است/ نامه سفیر آمریکا در بغداد برای آرام کردن شیعیان صادر و علنی شد

▫️ایلنا

"محمدصالح صدقیان"، کارشناس مسائل عراق با اشاره به قصد ایالات متحده برای مذاکره با بغداد برای خروج از عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: مسأله حضور نیروهای آمریکایی در عراق یک چالش برای بغداد به حساب می‌آید و این موضوع بعد از شروع عملیات طوفان الاقصی در غزه به سمت و سوی دیگری رفت؛ به گونه‌ای که شاهد رد و بدل شدن پاسخ‌های سخت میان آمریکا و جریان‌های عراقی بودیم اما حالا مجدداً مسأله قطعنامه پارلمان عراق برای خروج آمریکا از این کشور پررنگ شده است. در گذشته همین موضوع مطرح بود اما حالا بحث بر سر این است که به موازات این روند شاید قرار باشد از نخست‌وزیر عراق برای سفر به ایالات متحده دعوت شود. لذا احتمال دارد که بعداً بحث خروج از عراق توسط آمریکا مورد بحث قرار گیرد. در سال ۲۰۱۴ توافق بغداد - واشنگتن امضا شد و نظامیان آمریکایی با عنوان ائتلاف ضد داعش مجدداً وارد عراق شدند و حالا صحبت از خروج یا عقب‌نشینی در همین قالب است.

وی ادامه داد: به همین دلیل نامه سفیر ایالات متحده در عراق که به وزارت خارجه این کشور ارسال شده می‌تواند یک نشانه برای شروع مذاکرات مجدد درباره خروج از عراق میان بغداد و واشنگتن باشد. به موازات این روند بحث خروج ایالات متحده از سوریه هم مطرح است که بسیاری معتقدند جنگ در غزه مانع اجرایی شدن این مسأله شد اما آمریکایی‌ها نمی‌خواهند که سناریوی مشابه افغانستان در عراق یا سوریه هم شکل بگیرد. در این میان باید متوجه بود و دید که آمریکایی‌ها به دنبال چه هستند و عراق از آنها چه درخواستی دارد. برای ایالات متحده خروج از خاورمیانه امری مهم است اما مشکلات خاص خود را دارند ولی در نهایت مایل به خروج از منطقه هستند. نکته مهم این است که در عراق هم سه جناح شیعیان، کُردها و اهل تسنن حضور دارند و هر کدام نگاه خاص خود را نسبت به مسأله حضور یا عدم حضور آمریکا در عراق دارند.

صدقیان تصریح کرد: به عنوان مثال کُردها از سال ۲۰۰۳ میلادی با آمریکا در عراق همراه و هماهنگ هستند و نمی‌خواهند این خروج اجرایی شود. به همین دلیل شاهد آن هستیم که کنسولگری آمریکا در اربیل همچنان فعال است. اهل تسنن هم در این راستا با ایالات متحده هماهنگ هستند و حتی بعثی‌ها هم در این راستا در هماهنگی کامل با واشنگتن قرار دارند. توجه داشته باشید که بعثی‌های مستقر در قطر و اردن حالا در واشنگتن حضور دارند و می‌خواهند روابط خود با آمریکا را تجدید کنند. در مورد شیعیان هم باید بگویم که این طیف دولت را در دست دارند و فرماندهی کل قوا به علاوه دستگاه‌های اطلاعاتی و اجرایی را زیر نظر خود اداره می‌کنند اما درون این طیف چند دیدگاه وجود دارد. یک طیف از شیعیان به صورت کلی رابطه با آمریکا را مردود می‌دانند و حشدالشعبی هم وجود پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در عراق را برای کشور مضر می‌خواند و خواهان تعطیلی این پایگاه‌ها هستند.

وی افزود: بخش سوم از شیعیان هم که تا حدودی متعادل‌تر رفتار می‌کنند، معتقدند که باید رابطه با ایالات متحده در عرصه اقتصادی و سیاسی کماکان وجود داشته باشد که مجموع این نظرات نشان از تعدد و اختلاف دیدگاه دارد. به عبارت دیگر جریان‌ها و احزاب به صورت کلی در مورد خروج آمریکا از عراق با هم اتفاق‌نظر ندارند. توجه داشته باشید که در شرایط فعلی دولت عراق که تا حدودی از نظریات نوری مالکی سرچشمه می‌گیرد هم چندان تندرو نیست و به دنبال آن است که روندی متعادل را اجرایی کند. به همین جهت آنها چارچوب ۲۰۱۴ را مدنظر خواهند داشت اما ایالات متحده نمی‌خواهد با خروج از عراق مجدداً یک بحران جدید شکل بگیرد و حتی سفر آتی السودانی به آمریکا هم به نظر بعید می‌رسد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس معتقدم قبل از پایان جنگ غزه هیچ اتفاق خاصی در مورد خروج آمریکا از عراق رخ نخواهد داد و به نظرم این خروج یکباره انجام نخواهد شد. داده‌ها نشان می‌دهد نامه‌ای که سفیر آمریکا در عراق به وزارت خارجه این کشور ارسال کرده، عموماً برای آرام کردن شیعیان در شرایط فعلی بوده و به آنها این پیام را می‌دهد که واشنگتن به دنبال خروج از عراق خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️آیا دولت سوناک تا انتخابات سراسری دوام می‌آورد؟

▫️ایرنا

#بخش_اول

این روزها که پشتوانه عمومی حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس به پایین‌ترین سطح رسیده است، «ریشی سوناک» نخست وزیر این کشور تلاش می‌کند تا به هر بهانه‌ای خود را منجی مشکلات عمومی (حتی به قیمت بحران‌سازی) نشان دهد تا از سقوط دولتش پیش از برگزاری انتخابات سراسری جلوگیری کند.

سوناک چندی پبش اعلام کرد که قصد دارد انتخابات سراسری در این کشور را در نیمه دوم سال جاری برگزار کند. او طبق قانون موظف است که زمانی را برای برگزاری انتخابات، پیش از ژانویه سال آینده میلادی اعلام کند.طبق یک سنت دیرینه، انتخابات سراسری در انگلیس یا در فصل بهار یا پائیز برگزار می‌شود. از آنجا که انتخابات برای تعیین شهردار پایتخت، در ماه «مه» برگزار می‌شود، سوناک هم انتخابات سراسری را به پاییز ۲۰۲۴ موکول کرده است. البته تاریخ آن به طور دقیق مشخص نیست اما احتمال می‌رود که در ماه اکتبر و تنها چند هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باشد.نخست وزیر انگلیس اما تا زمان برگزاری انتخابات در این کشور، با چالش‌ها و آزمون‌های دشواری روبروست. شماری از اعضای حزب محافظه‌کار طی هفته‌ها و ماه‌های آینده با انتخابات میان‌دوره‌ای روبرو هستند و پیش‌بینی‌ می‌شود که کرسی خود را به نمایندگان حزب مخالف (کارگر) واگذار کنند.

از سویی اعتراض‌ها در داخل حزب محافظه‌کار نسبت به عملکرد نخست وزیر بالا گرفته و تاکنون چند نفر از نمایندگان نامه عدم اعتماد خود به سوناک را به رئیس فراکسیون حزب تحویل داده‌اند. اگر شمار آن‌ها به حد نصاب یعنی ۵۳ نفر برسد، انتخابات درون‌حزبی اجتناب ناپذیر است.رئیس فراکسیون حزب محافظه‌کار تا زمانی که نامه‌ها به سطح مورد نیاز برای برگزاری انتخابات نرسد، اظهارنظر نمی‌کند اما مخالفان سوناک که هر روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود بر این باورند که تعیین یک رهبر جدید، شانس شکست این حزب در انتخابات را کاهش می‌دهد.

نظرسنجی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که حزب کارگر به رهبری کی‌یر استارمر از بخت بالاتری برای پیروزی در انتخابات آتی برخوردار است. اینکه او بتواند اکثریت قاطع کرسی‌ها پارلمان را برای تشکیل دولت بدست آورد موضوع دیگری است.طبق نظرسنجی‌ها استارمر احتمالا مجبور خواهد شد که با یکی از احزاب کوچکتر ائتلاف کرده و یا دولت اقلیت تشکیل دهد. اما فارغ از گمانه‌زنی درباره نتیجه انتخابات سراسری، سوناک با یک توطئه جدی از سوی هم‌حزبی‌های خود مواجه است؛ کسانی که او را گزینه مناسبی برای رقابت در عرصه انتخابات نمی‌دانند و دست به کار شده‌اند تا وی را از خانه شماره ۱۰ خیابان داونینگ استریت خارج کنند.

این درحالیست که در صورت سقوط دولت سوناک، جایگزین مشخصی هم برای او وجود ندارد. بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی صورت گرفته سوناک حتی ۵۰ درصد هم در میان کسانی که در انتخابات سال ۲۰۱۹ به حزب محافظه کار رای دادند، محبوبیت ندارد. در عوض فردی مانند بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس از محبوبیت بالاتری برای رهبری حزب محافظه‌کار برخوردار است، اما او چند ماه پیش از نمایندگی مجلس عوام استعفا کرد و قادر به مشارکت در انتخابات نیست.

البته دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم یکی از گزینه‌هایی است که نباید از او غفلت کرد. کامرون در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ سکان دولت انگلیس را بر عهده داشت اما در پی رای مردم این کشور به برگزیت، از رهبری حزب استعفا و چند ماه بعد هم از نمایندگی مجلس کناره‌گیری کرد.نامبرده چند ماه پیش به دعوت نخست وزیر انگلیس به صحنه سیاسی بازگشت. سوناک برای به‌کارگیری کامرون در دولت، او را به مجلس تشریفاتی اعیان معرفی کرد و به این ترتیب لقب «لرد» هم گرفت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️آیا دولت سوناک تا انتخابات سراسری دوام می‌آورد؟

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️شباهت کامرون به داگلاس

کامرون و الک داگلاس هوم سیاستمدار اسبق انگلیسی از جهاتی شباهت‌هایی به هم دارند. داگلاس در سال ۱۹۳۱ وارد پارلمان انگلیس شد و طی سال‌های ۱۹۳۷ تا ۱۹۳۹ معاون نویل چمبرلین نخست وزیر وقت انگلیس بود. نامبرده در سال ۱۹۴۵ به‌دلیل کسالت در بحبوحه جنگ جهانی دوم در انتخابات مجلس عوام رای نیاورد و بعد از فوت پدرش کرسی او را در مجلس اعیان به دست آورد.

وی یک سال پس از پیروزی حزب محافظه کار در انتخابات سال ۱۹۵۹ به عنوان وزیر امور خارجه انگلیس منصوب شد. داگلاس تا اکتبر سال ۱۹۶۳ این سمت را برعهده داشت اما زمانی که هارولد مک‌میلن نخست وزیر وقت انگلیس به دلیل مشکل جسمانی از مقام خود کناره‌گیری کرد، سکان دولت را به صورت اضطراری برعهده گرفت و همین امر سبب شد تا نام وی به‌عنوان جانشین سرزبان‌ها بیفتد.او نوامبر همان سال در انتخابات شرکت کرد و کرسی حوزه انتخابیه کینروس را به دست آورد؛ به این ترتیب دوباره وارد مجلس عوام شد و رهبری حزب حاکم و دولت را بدست گرفت. به‌گزارش تارنمای مجلس عوام انگلیس، داگلاس در آن زمان مورد احترام اعضای حزب حاکم بود و هم امر سبب شد تا پیشتازی حزب کارگر به رهبری هارولد ویلسون در نظرسنجی‌ها سرکوب شود.

از این منظر، بازگشت کامرون به صحنه سیاسی، کسی که طبق نظرسنجی‌ها محبوبیت بالاتری نسبت به سوناک دارد، می‌تواند زنگ خطری برای نخست وزیر و افزایش احتمال سقوط دولت او باشد.ریشی سوناک اوایل سال ۲۰۲۳ طی سخنانی پنج وعده را مطرح و ادعا کرد که مردم می‌توانند در پایان سال عملکرد دولت او را نسبت به تحقق این وعده‌ها راستی آزمایی کنند. آمارهایی که چند هفته پیش منتشر شد نشان می‌دهد که غیر از کاهش تورم، مابقی وعده‌های دولت محقق نشده و این مساله لطمه جدی به اعتبار سوناک زده است.

اوضاع به حدی اسفناک است که نوامبر گذشته مشاور ویژه دفتر نخست وزیر انگلیس در امور افکارسنجی عمومی، از مقام خود استفعا کرد. «ویل درای» با بیان اینکه حمایت عمومی از حزب محافظه‌کار «به طور پیوسته نا امید کننده است» به طیف کسانی ملحق شده است که معتقدند این حزب در انتخابات پیش‌رو شکست سنگینی را متحمل می‌شود.بر اساس گزارش رسانه‌های انگلیس حدود ۶۰ نفر از اعضای حزب حاکم نسبت به عملکرد سوناک معترض هستند. این تعداد برای فعال کردن مکانیسم عزل سوناک از رهبری حزب و انتخابات درون حزبی کفایت می‌کند.

این افراد بر این باورند که نظرسنجی‌ها تا پیش از برگزاری انتخابات، به نفع محافظه‌کاران چرخش نمی‌کند. شکست احتمالی نماینده حزب محافظه‌کار در انتخابات میان‌دوره‌ای پانزدهم فوریه، چالش تصویب لایحه جنجالی اخراج مهاجران و انتخابات مهم شهرداری لندن از جمله مسائلی است که به تدریج عرصه را برای سوناک تنگ‌تر خواهد کرد.مخالفان نخست وزیر انگلیس نسبت به موفقیت طرح برکناری نخست وزیر مطمئن نیستند اما به این یقین رسیده‌اند که حزب محافظه‌کار در صورت رهبری سوناک، با شکست سنگینی در انتخابات مواجه است.

سوناک هم برای فاصله گرفتن از احتمال بحران سیاسی، تلاش خواهد کرد تا خود را منجی مشکلات مردم، حتی به قیمت بحران سازی جا بزند. ادعای جنجال‌برانگیز یک مقام نظامی انگلیس درباره آماده‌باش عمومی برای جنگ با روسیه نیز از این منظر قابل تحلیل است؛ اما سوال این است که آیا سوناک می‌تواند با این شرایط ۱۱ ماه دیگر، تا انتخابات دوام بیاورد؟


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️پشت‌پرده قصد روسیه برای حمله احتمالی به لندن/ ابعاد ایفای نقش جهانی انگلیس پس از اجرای برگزیت

▫️ایلنا

"مرتضی مکی"، کارشناس مسائل اروپا با اشاره به سخنان مقامات روسیه مبنی بر احتمال حمله به مسکو در صورت جهانی شدن جنگ در اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: سخنان اخیر یکی از نمایندگان مجلس روسیه در مورد احتمال حمله این کشور به لندن را باید در قالب یک سابقه تاریخی مورد ارزیابی قرار داد. از گذشته تاکنون روسیه و بریتانیا بر سر بسیاری از مسائل با یکدیگر تقابل علنی داشته‌اند و حتی در زمان جنگ سرد و پس از آن هم این دو با یکدیگر درگیر بودند و حالا هم شاهد آن هستیم که دو طرف قصد دارند یکدیگر را مورد هجمه قرار دهند. توجه کنید که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که با عنوان برگزیت شناخته می‌شود به نوعی باعث شد که لندن یک نقش جدید را در معادلات جهانی برای خود مشخص کند.

وی ادامه داد: در این میان در پرونده اوکراین هم شاهد آن هستیم که مقامات انگلیس بیش از مقامات ایالات متحده به کی‌یف سفر کردند و حالا هم حتی این پرونده را بیش از مابقی کشورهای اروپایی پیگیری می‌کنند. در این میان تحولات داخلی آمریکا هم باعث شده که مواضع روس‌ها تقویت شود؛ چراکه بحث پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا مطرح است و باعث شده که لندن بیش از گذشته فعال شود. توجه داشته باشید که حتی اگر همین حالا هم توافق در مورد اوکراین عملیاتی شود باز هم روابط روسیه با غرب به حالت قبل باز نخواهد گشت. در دوران ریاست جمهوری ترامپ مواضع لندن نسبت به سایر کشورهای دیگر متفاوت بود و انگلیس سعی می‌کرد کمتر وارد چالش با واشنگتن در حوزه ناتو و حتی تجارت بین‌الملل شود

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا انگلیس در شرایط فعلی می‌تواند خلأ کمک‌های آمریکا و سایر کشورهای اروپایی به کی‌یف را پُر کند یا خیر، تصریح کرد: روی کار آمدن ترامپ هم با اجرای برگزیت همراه بود و لندن سعی می‌کرد تا به واشنگتن حمله سیاسی نکند؛ تا جایی که انگلیس به پیمان آکوس پیوست و به نظرم لندن نسبت به سایر کشورهای اروپایی نگرانی کمتری در ارتباط با روابطش با آمریکا دارد. قطعاً انگلیس نمی‌تواند جای خالی کمک‌های غرب به اوکراین را پر کند اما باید توجه داشت که جنگ اوکراین بالاخره پایان می‌یابد ولی نمی‌توان آن را به عنوان برتری محضِ روسیه یا اوکراین دانست؛ چراکه تداوم کمک‌های تسلیحاتی نمی‌تواند دست برتر روسیه در حوزه میدانی را کوتاه کند.

وی در پایان با بیان اینکه اتمام جنگ اوکراین نمی‌تواند وضعیت روسیه را به خصوص در حوزه اقتصاد به وضعیت گذشته بازگرداند، خاطرنشان کرد: مسکو به هر ترتیب در این راستا با جایگزینی بازارهای انرژی خود در شرق‌آسیا و شبه‌قاره توانست موقعیت و جایگاه اقتصادی خود را تا حدودی در میانه تحریم‌های غرب حفظ کند و کمی آسیب‌پذیری خود را کاهش دهد. به هر ترتیب این جنگ می‌تواند ظرف چند ماه آینده خاتمه یابد اما تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو حفظ خواهد شد. از سوی دیگر فنلاند و سوئد هم به ناتو پیوسته‌اند و این مسائل باعث می‌شود که صف‌بندی غرب علیه روسیه گسترش پیدا کند و به همین دلیل است که انگلیس هم در حال جلو بردن سناریوی خود است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فریدون مجلسی در گفتگو با شفقنا :

احتمالا هیچ یک از دو نفر بایدن و ترامپ وارد کاخ سفید نخواهند شد

آقای فریدون مجلسی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا آینده در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه حضور ترامپ در انتخابات آمریکا جدی است آیا ممکن است این انتخابات تکرار ماجرا های انتخابات ۲۰۲۰ باشد؟ این انتخابات چه تاثیری بر روند دموکراسی در آمریکا خواهد داشت؟ اظهار داشت: پیش بینی من همیشه این بوده که بر اساس عقلانیت و نه بر اساس اسناد و مدارک و… بلکه با شناختی کلی نسبت به جامعه آمریکا، هیچ یک از این دو نفر نمی توانند انتخاب شوند. آقای ترامپ صلاحیت شخصی و فردی ندارد دفعه پیش هم او صلاحیت نداشت و برای حذف جمهوری خواه ورشکستگی سیاسی و اجتماعی به همراه داشت. امروز ترامپ امتحان خود را پس داده است با آن سرکشی ها و رفتار های غیر متعارفی که در دیدار ها با سران کشور هایی اروپایی در کانادا داشت که منجر به حیرت همه شد. ترامپ خصوصیات و روابط شخصی و انسانی که روسای جمهور آمریکا با همگنان اروپایی خود داشتند را نداشت. او کاسبی است که همه چیز را با معیار های کسب و کار می سنجد.

وی افزود: بایدن شخصیتی سیاسی است او نشان داده که از سن خود نیز بسیار پیر تر است. این مساله ای است که موقعیت او را به مخاطره انداخته است. اگر بخواهد بیاید که جلوی ترامپ را بگیرد مساله بر عکس خواهد بود. یعنی آمدن ایشان، جلوی ترامپ را باز خواهد کرد زیرا طرفداران حزب دموکرات ترجیح می دهند که به پای صندوق های رای نروند به این ترتیب برخی عوام که طرفداران جمهوری خواهان افراطی هستند به این گروه رای خواهند داد وگرنه اکثریت ملت آمریکا پشتیبان ترامپ نیست. اکثریت کسانی که رای خواهند داد در صورت حضور آقای بایدن از سر یاس و ناامیدی به طرف ترامپ می روند و یا شاید رای ندهند و در این صورت ترامپ می تواند موفق شود.ولی من همچنان معتقدم که تا آخرین لحظه ممکن است اتفاقاتی بیفتد اول اینکه صلاحیت ترامپ مورد پذیرش واقع نشود و یا نامزدی اضطراری برگزیده شود. در مورد آقای بایدن نیز به نظر من اگر خود او کنار نکشد از نظر رقابت های داخلی حزب دموکرات شخص دیگری پیدا خواهد شد. همین اندازه که اسم خانم اوباما پیش کشیده شده است نشان می دهد که حمایت اوباما نیز وجود دارد و عنوان کردن او در این زمان نشان می دهد که حزب دموکرات به فکر جایگزینی برای بایدن است. فقط مطرح شدن میشل اوباما را به عنوان تزلزلی بر این می دانم که تزلزلی در حزب دموکرات نسبت به آقای بایدن پدید آمده است. در صورت نامزد شدن میشل اوباما شانس بایدن را زیاد نمی دانم و کماکان اعتقاد دارم هیچ یک از این دو نفر وارد کاخ سفید نخواهند شد.

وی در خصوص اینکه به نظر شما گزینه دو حزب برای انتخابات پیش رو کدام شخصیت ها خواهند بود؟ تصریح کرد: امروز سلطه افراط گرایی در جهان و تفکر دست راستی به گونه ای است که نژاد پرستی و برتری جویی طبقات پایین اجتماع را به فعالان سیاسی تبدیل کرده است. این وضعیت در بیشتر کشور های دنیا دیده می شود و بسیار خطرناک است. چنانچه این طبقات به فعالین سیاسی تبدیل شوند نوعی عوام گرایی خطرناک و همراه با فاشیسم و تندروی را به دنبال دارد تعداد چماق به دستان معمولا زیاد است ولی این ها در جوامع فعال سیاسی نیستند. امروز هم در اروپا و هم در آمریکا و سایر نقاط دنیا می بینیم که این گروه ها برای ابراز شخصیت و اعلام حضور و بیان عقاید تند و تبعیض آمیز خود فعال شده و به میدان آمده اند. باید دید حزب دموکرات چه کسی را مطرح خواهد کرد. شاید میشل اوباما کاندیدا شود و شاید دیگری کاندیدا شود یا آقای بایدن معاونی قوی و مقتدر برای خود انتخاب کند که بیم و هراس از دست دادن قدرت فیزیکی و جسمانی اش در ادامه راه این را نشان بدهد که اگر هم او نیاید معاون مقتدری و صاحب صلاحیتی خواهد بود، اگر بایدن نامزد شود باید زیر سایه معاون نامداری قرار بگیرد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 15:39:00
Back to Top
HTML Embed Code: