Telegram Web Link
▫️نشنال اینترست: ترامپ بزرگترین تهدید برای آمریکاست

▫️ایرنا

نشریه آمریکایی "نشنال اینترست" در گزارشی ضمن برشمردن چالش‌های بزرگ سیاست خارجی برای این کشور از جمله چین درحال توسعه و جنگ اوکراین، دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین را بزرگترین تهدید برای این کشور توصیف کرد.

"ایوان الاند" در یادداشتی در این نشریه آمریکایی نوشت: بسیاری در مکتب سیاست خارجی واقع گرایانه معتقدند که حتی باوجود جنگ اوکراین و یک جنگ کوچکتر در خاورمیانه، چین در حال توسعه همچنان بزرگترین تهدید برای امنیت آمریکا است. برخی از تحلیلگران نگرانند از اینکه چین تلاش غیرمطمئن آمریکا برای کمک به اوکراین را به عنوان نشانه‌ای در نظر بگیرد مبنی بر اینکه تعهد واشنگتن در حمایت از تایوان در صورت تهاجم احتمالی پکن به این جزیره، نامشخص خواهد بود.وی افزود: یک تهدید خطرناک‌تر این است که اگر ارتش اوکراین نیروهای روسیه را از مناطق اوکراینی بیرون نکند، کی‌یف جنگ را خواهد باخت و مسکو برای حمله به سایر کشورهای اروپایی از جمله کشورهای حوزه بالتیک و لهستان، جسور می‌شود. هرچند عملکرد به شدت نامناسب ارتش روسیه و تلفات بزرگ در جنگ (بیش از ۵۰۰ هزار کشته تخمین زده می‌شود) باید پوتین را نسبت به پیشروی‌های نظامی آینده نگران کند. درحالیکه دفع موفقیت‌آمیز تهاجم روسیه توسط فنلاند در سال ۱۹۴۰، یک نمونه خوب برای آینده اوکراین است.

الاند، در ادامه واگذاری حمایت مالی از اوکراین را به کشورهای اروپای غربی ثروتمند پیشنهاد داده و به عنوان یک راه حل طولانی مدت که به دو طرف جنگ اجازه می‌دهد وجهه خود را حفظ کنند، پیشنهاد برگزاری یک همه پرسی عادلانه، آزاد و تحت نظارت بین‌المللی در مناطق اشغالی اوکراین را مطرح می کند، همه پرسی که ممکن است بخشی یا تمام آن مناطق را به قسمتی از خاک روسیه تبدیل کند. تا زمان رسیدن به یک توافق برای یک مناقشه به بن بست خورده، حمایت مالی برای هرگونه مبارزه بیشتر از سوی اوکراین باید به صورت کامل به کشورها اروپای غربی ثروتمند واگذار شود؛ نگه داشتن اوکراین به دور از دستان روسیه برای کشورهای اروپایی ثروتمند نسبت به امنیت آمریکا بسیار راهبردی‌تر است.

او معتقد است که تاکنون در مورد این تهدیدهای خارجی مورد ادعا اغراق شده است. چون دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در اظهارنظرهای اخیرش به درستی تهدیدها برای امنیت امریکا را ارزیابی کرده و گفت: تهدید از جانب نیروهای خارجی خیلی کمتر از تهدید از جانب داخل است.نویسنده مشکل را در آنجا می بیند که ترامپ تایید نکرد که خودش تهدید اصلی برای جمهوری آمریکایی است. در عوض، رئیس جمهوری سابق رقبای سیاسی خود را «جانوران موذی» توصیف و تهدید کرد از نظام قضایی برای محکومیت آنها استفاده می‌کند.

الاند در پایان چنین نتیجه گرفت: طبق ادعای ترامپ بند ۲ قانون اساسی که مربوط به قوی مجریه است، به او حق می‌دهد تا هرکاری که بخواهد انجام دهد. نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ از پایان دادن به حاکمیت قانون اساسی آمریکا برای منفعت خود حمایت کرد. آزار دهنده‌تر این است که ترامپ به عنوان بخشی از یک کودتای گسترده‌تر برای باقی ماندن غیرقانونی در قدرت، حتی موجب بروز یک شورش در این کشور نیز شده بود.  به خوبی می‌دانیم ترامپ در صورت انتخاب مجدد چه خواهد کرد، آمریکایی‌ها نمی‌توانند حواسشان را به جنگ‌ها و «بحران‌های» خارجی پرت کنند، زیرا جمهوری آمریکایی بیش از همه از داخل توسط یک عوام‌فریب قدرتمند و خطرناک که در انتخابات ۲۰۲۴ احیا می‌شود، تهدید می‌شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فاکس نیوز:

کنگره آمریکا رابطه موسویان پرفسور دانشگاه پرینستون با رژیم ایران را بررسی می کند

https://www.foxnews.com/us/congress-probes-princeton-university-over-professors-alleged-ties-to-iran-regime

بخش اول

کمیته با نفوذ "آموزش و نیروی کار" مجلس نماینده گان آمریکا تحقیقات درمورد نقش سید حسین موسویان مقام سابق ایران دردانشگاه پرینستون را آغاز کرده است. این گمان وجود دارد که او منافع ایران را به پیش میبرد درحالیکه ایران حامی تروریسم است.
سه روز قبل 12 عضو کنگره آمریکا طی نامه ای به آقای کریستوفر آیسگروبر رئیس دانشگاه پرینستون سئوالات زیادی با جزئیات درمورد نفوذ جمهوری اسلامی ایران ازطریق حضور سید حسین موسویان دردانشگاه برتر آمریکا را مطرح و از او توضیح خواسته اند.
سه تن ازنماینده گان جمهور خواه کنگره: مکلین، میش و بانکز که این نامه را منتشرکردند، به فاکس نیوز گفتند "آموزش عالی آمریکا درحد گسترده ای دراختیار تندروهای چپگرا و دشمنان آمریکا قرار گرفته وجایگاه یک مقام سابق رژیم ایران در دانشگاه پرینستون به تنهایی اثبات کننده این حقیقت است".
مکاین نماینده کنگره گفت: " بگذارید صریح باشم. ایران دوست ما نیست. آنها دشمن بزرگ و حامی تروریسم و عامل بی ثباتی خاورمیانه هستند. ما اجازه نخواهیم داد که یک ایرانی رادیکال، مغزجوانان آمریکایی را با مهارت اداره کند. زمان زیادی از این موضوع گذشته که ما کاری نکرده ایم".
هشدار درمورد نقش موسویان توسط گروه " اتحاد علیه ایران هسته ای" مدیریت شده است. تلاشهای این گروه اززمانی که موسویان درمراسم تشییع جنازه قاسم سلیمانی در ایران شرکت کرد، آغاز شد چون آمریکا و اروپا قاسم سلیمانی را درلیست تروریستی خود قرارداده اند. موسویان درمصاحبه با تلویزیون ایران گفت: "همسربرایان هوک ازوحشت اینکه شوهرش توسط ایران ترور شود، شبها خواب ندارد". برایان هوک مقام رسمی آمریکا بود که درقتل قاسم سلیمانی دست داشت. موسویان درپاسخ به فاکس نیور گفت " تلویزیون ایران هیچگاه متن کامل مصاحبه من را پخش نکرد. تنها 7 تا 10 ثانیه از اظهارات من را بطور بریده منتشرکرد. من همیشه با قتل و یا تهدید به قتل اعم از اینکه اتباع ایرانی باشند یا آمریکایی، مخالف بوده ام".
ارتش آمریکا قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس ایران رادر سال 2020 درعراق به قتل رساند چون او متهم به قتل 600 نظامی آمریکایی درخاورمیانه بود.
موسویان گفت: " وقتی ترامپ سردار سلیمانی را به قتل رساند، من درایران بودم برای دیدم مادرم که بیمار بود. بعنوان یک محقق درمراسم تشییع جنازه او شرکت کردم. هفت میلیون نفر در تهران و 20 میلیون نفر درمجموع شهرهای ایران درمراسم تشییع سردار سلیمانی شرکت کردند که این حاکی از محبوبیت سردار نزد ایرانیان بود".
فاکس نیوز از موسویان پرسید که آیا با دولت آمریکا موافق است که سپاه قدس یک سازمان تروریستی است؟ موسویان درپاسخ گفت: نیروی سنتکام آمریکا و نیروی قدس ایران یکدیگر را بعنوان سازمان تروریستی تعیین کرده اند. من معتقدم بجای این سرزنشهای بی پایان، بهتر است دو طرف با هم بنشینند و گفتگو کنند و اختلافاتشان را از راههای مسالمت آمیز حل کنند".
فاکس نیور اخیرا گزارش داد که نیروی قدس در حمایت از حماس دست داشته درحالیکه حماس درحمله اخیر 1200 اسرائیلی را به قتل رساند.
ویرجینا فاکس رئیس کمیته "آموزش و نیروی کار" کنگره آمریکا گفت: "افرادی که درصف رژیمهای بدنام هستند، درسطوح بالای سیستم آموزشی آمریکا نفوذ کرده اند. حضور 15 ساله موسویان دردانشگاه پرینستون نشانه بارز آن است. این افراد تهدید جدی امنیت ملی آمریکا هستند که سیستم آموزشی آمریکا رالکه ار کرده اند".
تعجب همگان زمانی برانگیخته شد که فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا از موسویان برای سخنرانی درنشست سالانه دعوت کرد. این حضور موجب نگرانی کمیته نیروهای مسلح و کمیته آموزش و نیروی کار کنگره آمریکا شد و لذا طی نامه ای به رئیس فرماندهی اشتراتژیک آمریکا از او توضیح خواستند. سخنگوی فرماندهی استراتژیک آمریکا گفت که ژنرال کاتن پاسخ نامه را داده است.موسویان به فاکس نیوز گفت" سخنرانی من درفرماندهی استراتژیک آمریکا درمورد ضرورت اجتناب آمریکا از راه اندازی جنگ ها درخاورمیانه و تاکید بر ضورورت تمرکز آمریکا بر صلح و همکاری درخاورمیانه بود.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فاکس نیوز:

کنگره آمریکا رابطه موسویان پرفسور دانشگاه پرینستون با رژیم ایران را بررسی می کند

https://www.foxnews.com/us/congress-probes-princeton-university-over-professors-alleged-ties-to-iran-regime

بخش پایانی

دردورانی که موسویان سفیر ایران درآلمان بود، دادگاه ترور رهبران کرد ایرانی دررستوران میکونوس برلین، سفارت ایران را مرکز هدایت عملیات ترور دانست و دولت آلمان هم موسویان را اخراج کرد.
موسویان گفت: "این یک دروغ بزرگ است. متن حکم دادگاه برلین و توضیحات ضمیمه آن 398 صفحه است که هیچ اتهام مستقیم یا غیرمستقیمی علیه من درآن وجود ندارد. مقامات آلمان هیچگاه من را از آلمان اخراج نکردند. از آن زمان تا کنون من مستمرا به آلمان سفر کرده ام".

موسویان گفت: "کارمن دردانشگاه پرینستون صرفا آکادمیک است و هیچ ارتباطی با این دولت یا آن دولت ندارد. من درسال 2007 توسط دولت ایران دستگیر و زندانی و نهایتا ازکاردیپلماتیک محروم شدم. از آن زمان به بعد یعنی 13 سال قبل من بازنشسته شدم و دراین مدت با هیچ دولتی شامل دولت ایران، سروکاری نداشته ام."
اعضاء کنگره آمریکا درنامه خود به دانشگاه پرینستون نوشته اند باوجودیکه موسویان توسط رژیم ایران دستگیرشده اما آنها شک دارند که ارتباطش را با آنها قطع کرده باشد. اعضاء کنگره درنامه خود نوشته اند: "موسویان بعنوان نماینده غیررسمی دولت ایران به راحتی به آمریکا سفر میکند و درمورد روابط ایران و آمریکا بحث میکند. لذا ما شک داریم که او با دولت ایران ارتباط نداشته باشد". اقای ظریف درزمانیکه وزیر خارجه بود درمصاحبه ای گفت که هیچ اعتقادی به اتهام جاسوسی علیه موسویان ندارد و موسویان را به کشورش وفادار میداند.
اقای بانکز نماینده کنگره آمریکا گفت: "ایران یک دولت تروریستی است و کنگره موظف است درمورد مرتبطین این رژیم تحقیق کند. موسویان سالها مبلغ ایران بود و ضد اسرائیل است. دانشگاه پرینستون باید فورا ارتباط و حقوق وی و افراد دیگری مثل رابرت مالی را قطع کند چون رابرت مالی هم متهم به دادن اطلاعات محرمانه به ایران است."
موسویان درمورد این اظهارات اقای بانکز گفت: " آقای بانکز دراظهارات قبلی خود گفت که موسویان به دولت ایران کمک کرد تا ایران به بمب هسته ای دست یافت. درحالیکه همه میدانند که ایران اساسا بمب هسته ای ندارد. لذا ادعاهای جدید اقای بانکز هم مثل ادعاهای قبلی اش بی اساس است".
مدیر اطلاعات ملی آمریکا گفت که ایران فعالیتهای کلیدی درمورد ساخت بمب هسته ای ندارد. سازمانهای اطلاعاتی اروپا هم همین ارزیابی را دارند.
دانشگاه پینستون پاسخ ایمیلها و تماسهای فاکس نیوز درمورد این ماجرا را نداد.
کنگره آمریکا درنامه خود قید کرده که تحقیقات جدید درمورد ارتباط موسویان با دولت ایران را از تاریخ 11 اکتبر امسال یعنی چهار روز بعد از عملیات اخیر حماس علیه اسرائیل آغاز کرده است.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️نگرانی در کاخ سفید؛ اسرائیل می‌خواهد حزب الله را تحریک کند تا بهانه‌ای برای جنگ گسترده‌تر با حضور آمریکا را فراهم کند

▫️انتخاب

دو مقام آمریکایی و اسرائیلی به"اکسیوس"گفتند، آموس هوخشتاین، مشاور ارشد بایدن، روز دوشنبه برای گفتگو با مقامات ارشد اسرائیلی درباره جلوگیری از جنگ بین اسرائیل و لبنان وارد تل آویو شد.مقامات ایالات متحده می گویند که نگرانی فزاینده ای در کاخ سفید وجود دارد که اقدام نظامی اسرائیل در لبنان تنش ها را در امتداد مرز تشدید می کند، که می تواند به یک جنگ منطقه ای منجر شود.

برخی در دولت بایدن نگران هستند که اسرائیل در تلاش است تا حزب الله را تحریک کند و بهانه ای برای یک جنگ گسترده تر در لبنان ایجاد کند که می تواند ایالات متحده و سایر کشورها را بیش از پیش وارد درگیری کند.  مقامات اسراییلی صریحا این موضوع را رد می کنند.یک روز پس از تشدید درگیری‌ها بین حزب‌الله و نیروهای اسرائیل در مرز، که با بمباران شدید توسط حزب الله در لبنان و حملات هوایی نیروی هوایی اسرائیل، همراه بود، هوخشتاین وارد اسرائیل شد.

یک مقام اسرائیلی گفت انتظار می رود هوخشتاین با گالانت وزیر دفاع اسرائیل، ران درمر وزیر امور استراتژیک اسرائیل، هرزی هالوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل و تزاچی هانگبی مشاور امنیت ملی اسرائیل دیدار کند.یک مقام آمریکایی گفت: «این سفر مبتنی بر سفر هوخشتاین به بیروت در اوایل این ماه است، جایی که او به صراحت اعلام کرد که ایالات متحده نمی‌خواهد شاهد تشدید درگیری در غزه و گسترش آن به لبنان باشد».

این مقام امریکایی افزود: هوخشتاین در اسرائیل، تاکید خواهد کرد که بازگرداندن آرامش در امتداد مرز شمالی اسرائیل برای ایالات متحده بسیار مهم است و باید برای اسرائیل و لبنان اولویت اصلی باشد.

یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: اسرائیل از ایالات متحده می‌خواهد که به صورت دیپلماتیک برای تحت فشار قرار دادن حزب‌الله برای عقب‌نشینی نیروهای ویژه رضوان از مرز با اسرائیل تلاش کند.اسرائیل ده ها هزار نفر از ساکنان روستاها و شهرهای نزدیک به مرز اسرائیل را برای احتیاط تخلیه کرده است.

 این مقام اسرائیلی گفت که این افراد در صورت وجود تهدید در آن سوی مرز به خانه های خود باز نخواهند گشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ترس از چین دلیل سیاست درهای باز بایدن در قاره سیاه

▫️ایرنا

روزنامه «یواس‌ای تودی» با ارایه تحلیلی نوشت: دولت جو بایدن بر خلاف رئیس جمهوری پیشین آمریکا، سیاست رابطه با کشورهای آفریقایی را گسترش داده ولی این سیاست بیشتر به دلیل هراس از نفوذ چین در کشورهای قاره سیاه و دیگر کشورهای جهان است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا  به نقل از این روزنامه آمریکایی، بر خلاف دونالد ترامپ، در دوران ریاست جمهوری بایدن سیاست‌ خارجی آمریکا تمرکز ویژه‌ای روی کشورهای آفریقایی داشته است که عمده دلیل آن جلوگیری از نفوذ چین در این قاره است.

دولت بایدن با این رویکرد، نگاه ویژه‌ای به آفریقا دارد و مثل ترامپ فکر نمی‌کند که اگر با کشورهای آفریقایی رابطه برقرار کند، مهاجران آفریقایی مشکل عمده این کشور خواهند شد.
بر اساس این گزارش، بایدن به دنبال فراتر از رویکرد نادیده انگاشته و گاه تقابل‌آمیز ترامپ است و به جای آن بر تعمیق روابط با قاره‌ سیاه به عنوان یک شریک ژئوپلتیکی تمرکز کرده که جمعیت آن به سرعت در حال رشد است. رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته نیز در جمع کشورهای آفریقایی در نشست واشنگتن گفت که چشم ما به آینده دوخته شده است.

مارک گرین، سفیر سابق آمریکا در تانزانیا و رئیس اندیشکده غیردولتی ویلسون اعتقاد دارد همه این صحبت‌های بایدن و سیاست درهای باز واشنگتن به روی کشورهای آفریقایی تنها یک هدف را دنبال می‌کند و آن هم جلوگیری از نفوذ چین در سراسر جهان است.این گزارش یادآوری می کند: روز چهارشنبه روسای جمهوری آمریکا و چین برای دومین بار در زمان ریاست جمهوری بایدن ملاقات کردند. در این دیدار چهار ساعته که در حاشیه کنفرانس اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در سانفرانسیسکو انجام شد، دو طرف بر تعمیق روابط تجاری سیاسی تاکید کردند. پیش از این روابط سیاسی دو کشور به خاطر انفجار بالن اطلاعاتی چین بر فراز کشور آمریکا تیره شده بود.

بایدن در سخنان افتتاحیه خود به شی جینپینگ گفت که رهبران دو کشور باید اطمینان حاصل کنند که رقابت بین دو کشور به تعارض منافع منجر نشود. بایدن که به نوعی می‌خواست سهم کشورش را از رقابت در تجارت جهانی حفظ کند، گفت: ما باید فضای رقابت در تجارت را مدیریت کنیم و از تنش‌های احتمالی جلوگیری کنیم.در مقابل شی پینگ رئیس جمهور چین گفت که کشورش در تمام این تنش‌ها مسیر رو به جلو را طی کرده است.

وی گفت: سیاره زمین به اندازه کافی بزرگ است که دو کشور موفق شوند و موفقیت یک کشور فرصتی برای دیگری است.صحبت‌های بایدن در واقع حاکی از این واقعیت بود که چین، رقیب اقتصادی و نظامی ایالات متحده، در دو دهه گذشته به دستاوردهای قابل توجهی در آفریقا دست یافته و زنگ خطر را در کاخ سفید و سایر متحدان اروپایی‌اش که از نفوذ فزاینده پکن در جهان هراس دارند، به صدا درآورده است.

در حال حاضر چین بزرگترین منبع سرمایه گذاری مستقیم خارجی در آفریقا است که موجب ایجاد صدها هزار شغل در این کشورها شده است؛ به طوری که طبق آمارها ۲ برابر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی آمریکا در قاره آفریقا سرمایه دارد.علاوه بر این، چینی‌ها برای ایجاد یک پایگاه نظامی در سواحل غربی آفریقا تلاش می‌کنند که این مورد به خصوص نگرانی زیادی در بین مقامات آمریکایی ایجاد کرده است.

بایدن گفته است که امسال قصد دارد به آفریقا سفر کند، ولی هنوز کاخ سفید برنامه رسمی برای این سفر اعلام نکرده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
قطبیت ومنافع در تغییر نظم جهانی

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

ما از پیکربندی دوقطبی بین سال‌های 1945 - 1989 و پیکربندی تک قطبی بین سال‌های 1989 - 2008 گذشته ایم و هرچند آنچه در قالب نظم نوین جهانی در دوره پسا تک قطبی اطلاق می شود هنوز هم در ابهام قرار داشته با اینحال گمانه زنی های نظم آتی افزایش یافته است. قطبیت در روابط بین الملل شامل هر یک از روش های مختلف توزیع قدرت در نظام بین الملل است که ماهیت نظام بین‌الملل را در هر دوره زمانی مشخص می‌کند.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/polarityinterest1402
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
طوفان الاقصی پایان هژمونی شکست ناپذیری اسرائیل

مجید نوری عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

7 اکتبر 2023(7 مهر 1402) غرورآمیزترین و بی‌سابقه‌ترین حمله محور مقاومت فلسطین به خاک رژیم اشغالگر اسرائیل از لحاظ شدت و سرعت عمل به شمار می رود. ابعاد عملیات طوفان الاقصی آنچنان سریع، موفقیت‌آمیز و گسترده بود که تمامی معادلات خاورمیانه از عادی سازی روابط برخی کشورها با اسرائیل موسوم به صلح ابراهیم و همچنین موازنه قدرت در خاورمیانه را به نفع محور مقاومت تغییر داد و شروعی بر ایجاد خاورمیانه جدید و شکست هژمونی اسرائیل شد.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/Al-Aqsastorm2023
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
عرصه عمومی؛ ضرورت نگاهی عمیق تر به سیاست بین الملل

تاج الدین صالحیان دکتری تخصصی روابط بین الملل

اندیشمندان حوزه سیاست و روابط بین الملل برای تغییرات در نظام بین الملل به قواعد و قانونمندیهایی اشاره می کنند که توجه به آن می تواند افق تحلیل ما را روشن تر نماید‌. از حدود دو قرن و اندی پیش( از ۱۷۹۲م به بعد) تاکنون کشورهای زیادی همانند اتریش، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، روسیه، شوروی و نهایتا آمریکا توانسته اند به تنهایی یا بصورت اشتراکی، پیروز جنگ ها باشند و تا حدودی نظم مورد نظر خود را بر جهان یا بخشی از جهان اعمال نمایند.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/deeplooktoIP2023
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
/پولیتیکو/

▫️راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جواب می دهد ولی در غزه نه؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"پولیتیکو" نوشت: از زمان شروع جنگ اوکراین، عملیات نظامی با موجی از فناوری های جدید همراه شده است. برخلاف جنگ های گذشته، اکنون می توانیم عمق میدان نبرد را به راحتی ببینیم. سلاح ها دارای دقت بسیار بالایی هستند. فناوری ها اعم از هواپیماهای بدون سرنشین، رهگیری ارتباطات، تصاویر ماهواره ای یا GPS، نسبتا ارزان هستند. پهپادهای تجاری می‌توانند خطوط سنگربندی شده را نابود کنند، موشک های کوچک می‌توانند خودروهای زرهی را منفجر کنند، و حتی تهدیدهای جزئی می توانند کشتی های جنگی را به حرکت درآورند.

بسیاری از تحلیلگران ممکن است بگویند جنگ زمینی وارد دوره جدیدی شده، اما همانطور که ارتش اسرائیل سیطره اش بر شهر غزه را تحکیم می بخشد، ممکن است معلوم شود که وضعیت جنگ اوکراین یک استثناست.

در اوکراین، مسکو و کی یف تصمیم گرفته اند با عملیات متقارن متعارف مبارزه کنند. تغییرات تکنولوژیک در این جبهه قابل توجه بوده است، اما اجرای تاکتیک ها از سوی دو طرف، به دستاوردهای عملیاتی بسیار کمتری نسبت به پیش بینی بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران منجر شد. پس از 18 ماه، میدان نبرد، به خطوط مقدم ثابت و جنگ سنگرها تبدیل شده است که هیچ پایانی برای آن متصور نیست.
بر اساس گزارش اخیر مرکز سوفان، «چهار ماه پس از ضد حمله اوکراین، خطوط نبرد تغییر چندانی نکرده و شواهد نشان می دهد که جنگ می تواند به یک درگیری طولانی مدت تبدیل شود که متحدان اوکراین ممکن است تمایلی به حمایت از آن نداشته باشند».

واضح است که اوکراین و روسیه هر دو تأثیر فناوری های جدید علیه خود را خنثی کرده اند. اما در غزه، چنین تقارنی از فناوری، نیرو یا تاکتیک وجود ندارد. حماس تصمیم گرفته است که با ارتش اسرائیل به شیوه ای که اوکراین با روسیه می جنگد، نبرد نکند. البته اگر می خواست هم نمی توانست.

اگر حماس با چند خودروی مکانیزه و خمپاره در زمین های باز حمله کند، اساسا دست به خودکشی زده است. بنابراین، این گروه شبه نظامی با درک عدم برابری با دشمن، به گونه ای می جنگد که برتری عددی و تکنولوژیک اسرائیل جبران شود، و نمونه هایی وجود دارد که نشان می دهد چگونه حماس با این عدم تقارن سازگار شده است.برای مثال، در حالی که حضور گسترده پهپادها در اوکراین دید بهتری از میدان نبرد را فراهم کرده و آن را تقریباً شفاف می‌کند، به این معنی که مکان های کمی برای پنهان کردن توان رزمی گسترده، امکانات لجستیکی و پست های فرماندهی که مشخصه عملیات های متعارف هستند، وجود دارد. در مقابل، حماس تلاش می کند این مزیت اسرائیل را در غزه بی اثر کند و در مناطق مختلف، هزارتوهای تونل ها پنهان می شود.همچنین حماس با پراکنده کردن نیروها و ذخایر لجستیکی خود، «کوچکتر به نظر می رسد» و در نتیجه، هدف قرار گرفتن یکباره بخش قابل توجهی از توان نظامی اش را ناممکن می کند.

در مرحله بعد، با توجه به بهبود قابل توجه در اطلاعات سیگنال ها، مقرهای فرماندهی یکی دیگر از اهداف مهم هم در میدان نبرد اوکراین و هم در غزه هستند. مقرهای فرماندهی روسیه بزرگ و متمرکز هستند و نشانه های الکترونیکی قابل توجه و منحصر به فردی دارند. آنها همچنین به ارتباطات لایه ای و مضاعف برای هماهنگی واحدها، توپخانه، پشتیبانی هوایی و عملیات لجستیکی نیاز دارند. بنابراین، شناسایی این ارتباطات با قابلیت های پیشرفته جمع آوری داده های الکترونیکی، نسبتا ساده است.

در همین حال، حماس با کاهش استفاده از دستگاه های ارتباطی، سعی کرده برتری اسرائیل در شناسایی و ردیابی ارتباطات را کم اثر کند. این گروه شبه نظامی به دلیل ضرورت، ردپای الکترونیکی بسیار کمتری از خود بر جای می گذارد، زیرا طی سال ها تجربه می داند که تلفن، واکی تاکی و ارتباطات متنی شنود می شوند. به این ترتیب، حماس، برای استفاده از تلفن های همراه دیسیپلین خاص خود را دارد و رد و بدل شدن اطلاعات در رویدادهای کلیدی مانند حملات 7 اکتبر را به حداقل می رساند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/پولیتیکو/

▫️راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جواب می دهد ولی در غزه نه؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

با این وجود، حملات متعدد نیروی هوایی اسرائیل بعد از حمله 7 اکتبر حماس، نشان می‌دهد که سیستم های اطلاعاتی اسرائیل هنوز هم قادر به شناسایی اهداف کلیدی هستند، البته با دشواری بیشتری نسبت به اوکراین.در نهایت، سلاح های دقیق یکی از پیشرفت های مهمی است که بر جنگ اوکراین تأثیر گذاشته است، اما باز هم تأثیر بسیار کمتری در غزه خواهد داشت. تسلیحاتی نظیر موشک های ضد زره جاولین و موشک‌های هدایت شونده دوربرد ATACM  که در اختیار اوکراین قرار گرفت و سلاح  های تهاجمی و دقیق روسیه را از کار انداخت، اکنون همه جا هستند. توانایی اتصال حسگرهای پهپادها به توپخانه هدایت شونده دقیق، موشک های حمله مستقیم مشترک (JDAM) و سلاح های ضد تانک، رویای هر فرمانده ای را برای دقت تسلیحات برآورده کرده است. دیگر صدها گلوله توپخانه یا بمب برای حمله به یک هدف مورد نیاز نیست، یک موشک JDAM یا یک پهپاد انتحاری می تواند کل مقر را منفجر کند.

اسرائیل همان قابلیت های دقیق را دارد، اما بدون شک تأثیر بسیار کمتری در شهر غزه خواهند داشت. در آنجا، مزیت فوق العاده اسرائیل یعنی دقت بالای تسلیحات، با استتار نیروهای حماس و استفاده از تونل ها کاهش می یابد. همچنین باید در نظر داشت که حماس تنها چند سایت پرتاب موشک و خمپاره دارد و عملا هیچ تشکیلات بزرگ نیرو، وسایل نقلیه مکانیزه یا انبارهای بزرگ مهماتی وجود ندارد که اسرائیل به آن حمله کند. دقت، یک مزیت است، اما این مزیت در برابر گروهی که در یک منطقه بزرگ شهری پنهان شده و در تاکتیک های واحدهای کوچک مهارت دارد، به طور قابل توجهی کاهش می یابد.همچنین شایان ذکر است که طرفی که بتواند زمان، مکان و روش مبارزه را انتخاب کند، مزیت بزرگی در نبرد کسب می کند. ناپلئون در این کار استاد بود و حماس نیز از آن بی بهره نیست. انتخاب مناطق شهری متراکم و شلوغ غزه برای جنگ، عمدی است. این سخت ترین شکل جنگ است و برتری گسترده اسرائیل در تعداد، تجهیزات و فناوری را کم اثر می کند.

در مورد استراتژی ارتباطی برتر حماس، جمعیت پرشور و ایدئولوژی اش می توان چیزهای زیادی گفت. اما در عین حال که این قابلیت ها حیاتی هستند، ام توانایی حماس برای بی اثر کردن فناوری های مهم اخیر که در اوکراین بسیار اثر گذار بوده اند را نمی‌توان نادیده گرفت.در طول یک سال گذشته، جهان شاهد نبرد روسیه و اوکراین بوده است. فناوری های جدید باعث شد کی یف بتواند روسیه را در میدان نبرد متوقف کند، اما این مورد در غزه صادق نخواهد بود. حماس قطعا پیروز نخواهد شد اما ممکن است به طور کامل نیز شکست نخورد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️اقتصاد، بایدن را زمین گیر می‌کند؟

▫️ایرنا

هنوز یکسال تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده اما گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه رییس جمهور بعدی چه کسی خواهد بود، چند ماهی است که آغاز شده. بسیاری از کارشناسان و اندیشکده‌های دنیا، موضوعات اقتصادی را یکی از گزاره‌های تعیین کننده در انتخابات ۲۰۲۴ می‌دانند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
📔در سوگ عاشق ایران؛ آیین یادبود استاد فرزانه زنده یاد دکتر داود هرمیداس باوند

🗓 شنبه 4 آذر 1402، ساعت 17

🏡 سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
/فایننشال‌تایمز/

▫️آنچه در درون کاخ سفید برای توافق اسرائیل و حماس گذشت / این معامله دستاورد انتخاباتی بایدن می‌شود؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"فایننشال‌تایمز" نوشت: جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در 14 نوامبر در حال ترک یک رویداد کاخ سفید در مورد بحران های اقلیمی بود که برای پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت مذاکرات آزادی گروگان ها در غزه، برگشت.بایدن به خبرنگاران گفت: «من هر روز با افراد درگیر با این موضوع صحبت کرده ام. پیام او به خانواده ها؟ «آنجا صبر کنید، ما می آییم».

این هفته، در آستانه تعطیلات روز شکرگزاری در ایالات متحده، بایدن پس از کمک به میانجی‌گری توافق بین اسرائیل و حماس برای توقف جنگ به مدت چهار روز و اجازه آزادی برخی از گروگان ها، توانست به قول خود، حداقل تا حدی عمل کند.بر اساس این توافق، حماس مجموعا 50 زن و کودکی را که از زمان حمله به جنوب اسرائیل در 7 اکتبر گروگان گرفته بودند، آزاد خواهد کرد. در عوض، اسرائیل 150 زندانی فلسطینی را آزاد می کند و اجازه می دهد کمک های بشردوستانه به منطقه تحت محاصره غزه سرازیر شود.این توافق، مدت کوتاه و دامنه محدودی دارد و ممکن است در حین اجرای آن از هم بپاشد، اما دستاورد مهمی برای بایدن است که پس از نزدیک به شش هفته جنگ ویرانگر، با فشار در داخل و خارج برای میانجی گری در مناقشه مواجه شده است.

بایدن در هفته های اخیر سرمایه دیپلماتیک و سیاسی زیادی برای میانجی‌گری این توافق که یکی از مقامات ارشد دولت امریکا آن را فرآیندی «بسیار طاقت‌فرسا» توصیف می کند، صرف کرد.اگر توافق پابرجا بماند، نقطه عطفی در تلاش واشنگتن برای ثبات و مهار جنگ خواهد بود. اما اگر شکست بخورد، خطر افزایش انتقادات از رویکرد بایدن به مناقشه را به همراه خواهد داشت.دیوید گرگن مدیر و مؤسس «مرکز رهبری عمومی» در دانشکده کندی دانشگاه هاروارد و مشاور روسای جمهور جمهوریخواه و دموکرات در پنج دهه گذشته، گفت: «بایدن نمی تواند آن را به این یک توافق درباره گروگان ها محدود کند. رئیس‌جمهور باید گام های متعددی برای درست کردن اوضاع بردارد».

به گفته یکی از مقامات ارشد دولت بایدن، رئیس جمهور پس از تماس ویدیویی اش در 13 اکتبر با اعضای خانواده شهروندان امریکایی که در جریان حمله حماس به اسرائیل ربوده شده بودند، تلاش هایی را برای آزادی گروگان ها آغاز کرد.این مقام گفت: «این یکی از آزاردهنده ترین چیزهایی بود که فکر می کنم تا به حال در آن دفتر تجربه کرده ام».

درکاخ سفید، مذاکرات توسط جیک سالیوان و برت مک گورک از شورای امنیت ملی، به همراه بیل برنز، رئیس سیا، و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه انجام شد. جدای از مقامات ارشد اسرائیل، مقامات ارشد مصری و قطری نیز شرکت داشتند و مستقیما با حماس در تماس بودند.بایدن روز سه‌شنبه از رهبران قطر و مصر به‌خاطر «رهبری و مشارکت حیاتی»شان در دستیابی به توافق تشکر کرد.وی افزود: «توافق امروز باید گروگان های امریکایی بیشتری را به خانه بیاورد و من تا زمانی که همه آنها آزاد نشوند دست از این کار برنخواهم داشت».یک مقام ارشد دولت ایالات متحده گفت، بایدن شخصا در این امر شرکت داشت و «مذاکرات و پیشنهادات بسیار دشواری رد و بدل می شد».

نکات اصلی مذاکرات، دربرگیرنده «کریدورها، نظارت، بازه زمانی و تعداد کل» و همچنین فهرست گروگان ها و «اطلاعات شناسایی» آنها بود.اگرچه حماس اعلام کرده بود که مایل است 50 گروگان را در مرحله اول توافق آزاد کند، اما تنها جزئیات دقیقی برای 10 گروگان ارائه کرد که امریکا آن را ناکافی دانست.به گفته یک مقام ارشد دولت ایالات متحده، بایدن در 12 نوامبر با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر، تماس گرفت تا «کاملا روشن کند که آنچه توافق شده کافی نیست». در پاسخ، او از امیر قطر تضمین هایی دریافت کرد مبنی بر اینکه «او هر کاری که ممکن است برای به نتیجه رسیدن این کار انجام خواهد داد».مدت کوتاهی پس از آن، حماس یک گام مهم برداشت و اطلاعات لازم برای آزادی 50 زن و کودک را ارائه کرد. در ۱۴ نوامبر، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، طی تماسی تلفنی با رئیس‌جمهور امریکا با کلیت این توافق موافقت کرد و مقاومت چند هفته‌ای اش در مقابل درخواست ها برای توقف حمله به غزه را کنار گذاشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فایننشال‌تایمز/

▫️آنچه در درون کاخ سفید برای توافق اسرائیل و حماس گذشت / این معامله دستاورد انتخاباتی بایدن می‌شود؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

در حالی که هفته گذشته بایدن برای اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در سانفرانسیسکو بود، ارتباط با حماس قطع شد و به نظر می رسید توافق در خطر است. اما مذاکرات در 17 نوامبر از سر گرفته شد و جزئیات نهایی در اوایل این هفته مشخص شد.این مقام ارشد دولت امریکا گفت که کاخ سفید اکنون امیدوار است که این توافق بتواند شامل آزادی تعداد بیشتری از گروگان ها و توقف طولانی تر درگیری ها شود.

این مقام گفت: «ما پیش‌بینی می کنیم که این تعداد بیش از 50 باشد، اما من نمی خواهم عددی را اعلام کنم.ساختار معامله، به شدت مشوق آزادی همه گروگان هاست».برای بایدن، نهایی شدن توافق اولیه، نه تنها یک نقطه عطف دیپلماتیک بلکه یک دستاورد مهم سیاسی داخلی بود.با توجه به محبوبیت پایین و پیش بینی مبارزات انتخاباتی سخت در سال پیش رو، حمایت قاطع بایدن از اسرائیل در پی حمله حماس، واکنش شدید جناح چپ حزب دموکرات و رای دهندگان جوان را برانگیخته است.

برخی از قانون‌گذاران ترقی خواه حزب دموکرات، خواستار آتش بس کامل اسرائیل شده‌اند و برخی دیگر از دولت امریکا خواسته اند در واکنش به افزایش تلفات غیرنظامیان فلسطینی، برای کمک به دولت نتانیاهو، شرایط سخت تری را اعمال کند.دمکرات های های جریان اصلی، اکنون دلیلی دارند که مطمئن باشند رویکرد بایدن به ثمر نشسته است. دینا تیتوس، نماینده دموکرات ایالت نوادا و عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، گفت که از حصول این توافق «خوشحال» است.

او گفت: «ایالات متحده قادر است از اسرائیل حمایت کند و در عین حال حامی فلسطینیان بی گناه باشد. ما باید به انجام هر دو ادامه دهیم».اما باید دید که آیا این توافق، در صورت اجرا، به بهبود وضعیت بایدن در نظرسنجی ها کمک می‌کند یا خیر. نظرسنجی NBC که روز یکشنبه منتشر شد، نشان داد که تعداد رای دهندگان ثبت نام شده امریکایی که سیاست خارجی بایدن را تایید می کنند از 41 درصد در سپتامبر به 33 درصد در نوامبر کاهش یافته است.

به گفته کامرون ایزلی، تحلیلگر ارشد سیاست ایالات متحده در Morning Consult، حمایت رئیس جمهور از یک متحد سنتی ایالات متحده در یک چشم انداز سیاسی بسیار قطبی شده سود نمی دهد.دیوید گرگن، مدیر و مؤسس «مرکز رهبری عمومی» در دانشکده کندی دانشگاه هاروارد، گفت، بایدن باید «به مردم این حس را بدهد که جهان در کنار هم ایستاده است، و او وضعیت را در کنترل خود دارد»، زیرا «معلوم نیست که چه کسی این جنگ را اداره می‌کند».گرگن افزود: «این اشتباه بایدن بود که به نتانیاهو چک سفید امضا داد».


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
/پولیتیکو/

▫️نگرانی‌هایی در دولت امریکا از پیامد‌های ناخواسته وقفه در جنگ غزه / این وقفه به روزنامه نگاران امکان دسترسی گسترده‌تر به غزه و تهییج افکار عمومی علیه اسرائیل را می‌دهد

▫️انتخاب

#بخش_اول

"پولیتیکو"نوشت: برخی از مقامات دولت بایدن می گویند که توافق مبادله گروگان ها، روشن ترین  نشانه کارآمدی راهبرد بایدن در قبال جنگ اسرائیل و حماس است.بر اساس این توافق، حماس در ازای آزادی 150 زن و نوجوان فلسطینی در اسارت اسرائیل، 50 زن و کودک اسرائیلی را آزاد خواهد کرد. یک وقفه موقت چهار تا پنج روزه  جنگ، به آنها امکان انتقال امن تر را می دهد و ارسال کمک های نجات بخش به فلسطینی های رنج دیده غزه را تسهیل می کند. در میان این همه ویرانی و هرج و مرج، توافق آزادی گروگان ها ممکن است نقطه روشن نادری در این تاریکی ها باشد.

سه مقام دولت ایالات متحده گفتند که هیچ جایی برای دور پیروزی زدن نیست زیرا با وجود این توافق، باز هم حدود 200 گروگان در دست حماس باقی خواهد ماند. با در نظر گرفتن کشته شدن 1200 نفر توسط حماس در 7 اکتبر و کشته شدن بیش از 13000 هزار نفر در غزه در پی حمله انتقام جویانه اسرائیل، جشن گرفتن هر پیروزی، ناخوشایند و ناپسند است.
اما هر سه معتقدند جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، نباید از آنچه که این سیاست تا به امروز حاصل کرده، دوری کند. یکی از مقامات اوایل سه شنبه قبل از نهایی شدن توافق گفت: این نشان دهنده کارآمدی این سیاست است، «اما کارهای بیشتری لازم است انجام شود».

درخواست های فزاینده شاخه ترقی خواه حزب دموکرات برای آتش بس کامل و پایان دادن به حمایت از انتقام جویی اسرائیل، در کاخ سفید نادیده گرفته شد. بایدن و تیمش بارها و بارها تکرار کردند که تنها راه برای دستیابی به پیشرفت معنادار بشردوستانه، یک توافق درباره گروگان هاست که بتواند هیجانات را فروکش و بمباران را متوقف کند.بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، با فشار شدید خانواده های گروگان ها و ناآرامی داخلی مواجه بود. به نتیجه رسیدن توافق تنها با حمایت علنی از وی و فشارهای پشت پرده به او، ممکن بود.مقامات امریکایی اصرار دارند که تا زمانی که گروگان ها به خانه بازنگشته اند و درگیری ها متوقف نشده، هیچ چیز واقعا نهایی نیست، این معامله همچنان ممکن است از بین برود.سه مقام دیگر دولت، از جمله یک مقام بلندپایه در طی مصاحبه ای ضبط شده، گفتند که تلاش برای آزادی گروگان ها و توقف 4 یا 5 روزه جنگ، با توجه به وضعیت غزه و ویرانی و بحران انسانی ناشی از حمله اسرائیل، ضروری بود.

دیوید ساترفیلد، نماینده ویژه واشنگتن در مسائل بشردوستانه در جنگ اسرائیل و غزه، در مصاحبه زنده سه شنبه با المانیتور درباره آتش بس موقت گفت: «مسئله اثبات درستی استراتژی نیست. این کار درست و ضروری است».یکی از مقامات سابق آمریکایی که از این مذاکرات خبر دارد، گفت که مذاکرات مربوط به گروگان گیری گاهی اوقات به دلیل طیف گسترده طرف های درگیر - از جمله اسرائیل، حماس، قطر و ایالات متحده - و همچنین گروه های مختلف خارجی که از کانال های دیپلماتیک خودشان شنود می کردند، پیچیده شده است. تعداد زیادی از گروگان ها، که از لحاظ ملیت و سن متفاوت هستند و در برخی موارد نیازهای فوری پزشکی داشتند، متغیر پیچیده دیگری را به این ترکیب اضافه کرد.این مقام سابق گفت: «مذاکرات مربوط به گروگان ها همیشه چالش برانگیز است. اما این یکی بسیار پیچیده بود».

دولت بایدن اصرار دارد که اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند، اما باید آسیب های غیرنظامی را در این روند به حداقل برساند. در هفته های اخیر، ایالات متحده تلاش کرد تا روزانه 100 کامیون کمک را از مصر به غزه برساند و با گروه های بشردوستانه در مورد چگونگی کاهش بیشتر درد و رنج فلسطینیان در این منطقه در تماس است.اما دولت همچنان در مورد تصمیم نتانیاهو برای مرحله نهایی مناقشه و فقدان برنامه ای برای اینکه پس از شکست حماس چه کاری انجام شود، محتاط است. یک مقام ارشد دولت گفت که هیچ حسی وجود ندارد که این وقفه به آتش بس طولانی تر تبدیل شود. همچنین در مورد پیامدهای ناخواسته این وقفه، نگرانی هایی در دولت امریکا وجود داشت. نگرانی از این که این وقفه به روزنامه نگاران امکان دسترسی گسترده تر به غزه و فرصتی برای روشن کردن بیشتر ویرانی در آنجا و تهییج افکار عمومی علیه اسرائیل را می دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/10/01 11:24:48
Back to Top
HTML Embed Code: