Telegram Web Link
/رویترز/

▫️اروپا از بیم تکرار بحران نفتی دهه ۷۰؛ نشست اضطراری برگزار کرد

▫️ایرنا

خبرگزاری "رویترز" با انتشار این خبر نوشت: از آنجایی که سوخت از جمله گازوئیل هم اکنون نقطه ضعف اروپا به شمار می رود و روسیه نیز نفت خود را مشابه قیمت نفت برنت دریای شمال به فروش می رساند، از این رو آنها با یادآوری بحران سوخت دهه ۷۰ (میلادی) همچنان «تنگه هرمز» را گلوگاه مهمی برای تامین سوخت خود می بینند و لذا از ادامه بحران خاورمیانه و احتمال گسترش آن برای تامین سوخت به وحشت و تکاپو افتادند.

این گزارش افزود: مقامات اتحادیه اروپا دیروز/جمعه با توجه به جنگ اسرائیل در غزه و هراس از تبدیل آن به بحرانی گسترده تر در منطقه، بنا به درخواست «کادری سیمسون» (Kadri Simson) کمیساریای انرژی اتحادیه اروپا یک نشست اضطراری برگزار کردند تا به برآورد و بررسی خطرات بالقوه این بحران برای تامین ذخایر سوخت (در این قاره) بپردازند.

یک مقام اروپایی مطلع از این نشست که در این گزارش نامی از او برده نشد، در این خصوص گفت: "نفت بسیار مهم است، اگر گازوئیل به اندازه کافی وجود نداشته نباشد، می تواند منجر به اعتصاب (در اروپا) شود، نمی خواهیم کامیون هایمان در صف سوخت بایستند، آیا هم اکنون لحظه (بحران سوخت) سال ۱۹۷۳ فرا رسیده است یا خیر؟"

وی جنگ این ماه در غزه را تداعی گر شوک نفتی سال ۱۹۷۳ ناشی از جنگ «یوم کیپور» (Yom Kippur War) در سرزمین های اشغالی ارزیابی کرد که در آن زمان سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) با تحریم ارسال نفت به کشورهای حامی اسرائیل موجب کمبود آن در سطح جهان شده بودند.

این فرد آگاه همچنین گفت: اگرچه هر بحران احتمالی می تواند بر قیمت جهانی نفت تاثیر فوری بگذارد اما بر تامین و عرضه آن تاثیر چندانی نخواهد گذاشت، اما از آنجایی که روزانه ۲۰ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می کند و یک گلوگاه واقعی برای انتقال نفت به سراسر جهان به حساب می آید، این مسیر (انتقال نفت) از خاورمیانه همچنان برای اروپا از اهمیت زیادی برخوردار است.

این گزارش افزود: روزانه یک پنجم از نفت مورد نیاز جهان از تنگه هرمز عبور می کند، به همین دلیل اکنون قدرت های غربی به شدت نگران تشدید تنش ها در این منطقه هستند، جایی که ایران در گذشته نشان داد که بر آن تسلط داشته و کارایی خود را نیز در این خصوص به خوبی نشان داده بود.

درحالی که ذخایر نفت اتحادیه اروپا تنها برطرف کننده ۹۰ روز از نیازهای این قاره است، بنابراین نقطه ضعف کشورهای این اتحادیه هم همین سوخت دیزل و گازوئیل است چرا که بیش از نیمی از حمل نقل دراین قاره متکی به کامیون های با سوخت دیزل و گازوئیل می باشد.این گزارش می افزاید: بنابر دستورالعمل اتحادیه اروپا، کشورهای عضو این اتحادیه باید ذخایر نفت اضطراری معادل ۹۰ روز واردات خالص یا ۶۱ روز مصرف خود را در اختیار داشته باشند.

در این نشست اضطراری نمایندگانی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آژانس بین المللی انرژی و انجمن های صنعت پالایشگاه ها و گردانندگان ذخیره سازی سوخت شرکت داشتند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ درخواست مردم جهان از ایلان ماسک برای اتصال اینترنت غزه

▫️ايسنا

مردم دنیا از ایلان ماسک خواستند اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در اختیار ساکنین غزه قرار دهد. بعد از این‌که رژیم صهیونیستی اعلام کرد غزه را در محاصره کامل قرار می‌دهد و به منابع سوخت، آب و غذا و برق این شهر ضربه خواهد زد، کاربران شبکه اجتماعی «ایکس» از ایلان ماسک خواستند که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در اختیار مردم غزه بگذارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مناظره احمد زیدآبادی و محمدعلی مهتدی پیرامون غزه در موسسه اطلاعات
سرنوشت غزه و سناریوهای پیش‌رو

https://ettelaat.com/fa/publication/content/224/3185

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️آیا بایدن رئیس جمهوری تک دوره‌ای می‌شود؟

▫️ایرنا

تارنمای خبری آمریکایی "اکسیوس" نوشت: جو بایدن در حوزه سیاست خارجی برای انتخاب مجدد به سرنوشتی مشابه جیمی کارتر رئیس جمهوری دموکرات پیشین (که از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ در قدرت بود) دچار می شود؛ رئیس جمهوری که در نهایت نتوانست برای دومین بار پیروز انتخابات شود.

براساس این گزارش، بایدن در حال حاضر با سه بحران خارجی روبرو است که عملکرد وی را به عنوان رئیس جمهوری زیر سوال برده است؛ خروج آشفته از افغانستان، حمله روسیه به اوکراین و اکنون نیز درگیری های تشدید شونده در خاورمیانه.

اکسیوس وضعیت جاری را «لحظه خطرناک تاریخی» توصیف کرده و نوشت: احساس ترس و وحشت در دولت بایدن همراه با نگرانی های گسترده اقتصادی می تواند خبر بدی برای هر رئیس جمهوری در آستانه انتخابات مجدد باشد.نویسنده در ادامه، بحران های سیاسی کنونی که بایدن با آن روبرو است را مشابه چالش های جیمی کارتر در آستانه انتخابات دور دوم ارزیابی کرده و یادآور شد که سقوط کارتر با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ در ایران شدت یافت؛ شرایطی که در آن چندین آمریکایی به گروگان گرفته شدند و همین امر سرمایه سیاسی کارتر را برای انتخاب دوباره به باد داد.

در دسامبر ۱۹۷۹، اتحاد جماهیر شوروی (سابق) به افغانستان حمله کرد و همین امر کارتر را بر آن داشت تا موضع سخت تری در برابر شوروی اتخاذ کند. اکنون با گذشت ۴۴ سال از آن زمان، بایدن با چالش های دیگری نیز در خاورمیانه به دلیل نبرد میان حماس و اسرائیل روبرو است. یک بار دیگر، گروگان های آمریکایی به اسارت گرفته شده اند و واشنگتن در تقلای ایجاد بازدارندگی در برابر دشمنانش است.

این مطلب از حمایت ضعیف دموکرات ها از رئیس جمهوری هم حزب شان به عنوان وجه مشترک دیگر بین چالش های دولت کارتر و بایدن نام برد. این امر در دولت بایدن به ویژه پس از آن شدت گرفت که با آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس، رئیس جمهوری از حمایت تمام قد آمریکا از اسرائیل سخن گفت و از حملات آن علیه حماس دفاع کرد؛ موضوعی که باعث شده است عرب ها و مسلمانان آمریکایی تهدید کنند به اینکه برای دور دوم پشتیبان او نخواهند ایستاد.اکسیوس اگرچه بر طرفداری بی قید و شرط دموکرات ها از اسرائیل تاکید می کند، اما در عین حال یادآور می شود که بایدن با برخی رای دهندگان حامی فلسطین به اختلاف خورده است و همچنین با احتمال از دست دادن حمایت برخی ترقی خواهان در پی نامزدی کرنل وست مواجه است

نویسنده این مطلب در بخش دیگری از گزارش خود، نگرانی عمده رای دهندگان در مورد بایدن را سن و عدم توانایی وی دانسته که وضعیت را برای انتخاب مجدد پیچیده تر کرده و به همین دلیل استدلال کرده است که رئیس جمهوری کنونی آمریکا باید رای دهندگان را متقاعد سازد به اینکه آمادگی لازم برای این کار را دارد.

▪️نمایش های ترسناک بایدن

این پایگاه خبری در مطلبی دیگر، کاخ سفید تحت ریاست بایدن را درگیر واقعیت های پیچیده داخلی و سیاسی دانسته که می تواند بر انتخاب دوباره وی برای سال ۲۰۲۴ تاثیر بگذارد.به عقیده نویسنده این مطلب، اگرچه مقامات ارشد حزب دموکرات در ظاهر عملکرد بایدن را از زمان آغاز درگیری ها میان حماس و رژیم صهیونیستی بهترین ارزیابی کرده اند، اما در خفا چیز دیگر می گویند و معتقدند که از زمان روی کار آمدن این پیرمرد ۸۰ ساله، اوضاع سیاسی هرگز بدتر از این نبوده است.

این پایگاه خبری به طور خاص دردسرهای داخلی که بایدن با آن روبرو است را شامل افزایش خشونت های مسلحانه، مساله مهاجرت، تورم و تبعیض نژادی دانست و نوشت که رئیس جمهور آمریکا در این حوزه ها در تلاش برای بهبود وجهه عمومی خود است.اکسیوس سپس به نتایج نظرسنجی در خصوص محبوبیت بایدن پرداخته و آن را در مقایسه با دونالد ترامپ که با اتهامات گسترده ای نیز روبر است، بسیار پایین تر می داند.

نویسنده همچنین با اشاره به پرونده های که علیه "هانتر بایدن" پسر رئیس جمهوری گشوده شده است، وضعیت بایدن را پیچیده ارزیابی کرده و یادآور شد که این امر وی را تا پای استیضاح برده است.دلیل دیگر کاهش محبوبیت بایدن از نگاه این پایگاه خبری، حمایت گسترده دولت وی از اوکراین از زمان شروع آن جنگ است که سبب مخالفت گسترده جامعه آمریکا و حتی مقامات حزب جمهوری خواه شده است.

در نهایت این پایگاه خبری نتیجه گیری کرده است که اعضای ارشد حزب جمهوری خواه با استناد به همین موارد معتقدند ترامپ تنها کسی است که می تواند بایدن و کاملا هریس معاون وی را شکست دهد. از طرف دیگر دموکرات های شناخته شده نیز باور دارند که بایدن همچنان تنها حریف قدرتمند ترامپ است که قادر خواهد بود وی را در نهایت کنار بزند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فارن افرز: نتانیاهو باید برود

▫️ایرنا

نشریه «فارن افرز» در مطلبی با عنوان «چرا نتانیاهو باید برود؟»، نگاهی به چالش‌های نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر) حماس به مواضع این رژیم داشته و می‌نویسد: اکنون اسرائیل به «راه حل ۲ دولت» نیاز دارد که «بنیامین نتانیاهو» نمی‌تواند آن را اجرا کند.

«فارن افرز» در گزارش خود ادعا کرد: «عملیات نظامی اسرائیل باید موفق آمیز باشد اما سازماندهی و حفظ آن مستلزم تعیین اهداف سیاسی برای عواقب بعدی آن است و پیروزی بر حماس به تنهایی برای التیام زخم‌هایی که از این حمله خورده است، کافی نخواهد بود».

نویسنده این گزارش معتقد است که آینده‌ی رژیم صهیونیستی نه تنها به تصمیمات نظامی بلکه به انتخاب‌های سیاسی‌ این رژیم در حال حاضر بستگی دارد؛ از جمله تلاش‌های جدی برای رسیدن به «راه حل ۲ دولتی» اسرائیل و فلسطین».

این نشریه آمریکایی تاکید کرده است که رژیم صهیونیستی همانطور که برای «شکست نظامی حماس» تلاش می‌کند، باید برای تعیین راهبرد بلندمدت خود نیز تلاش کند و بنیامین نتانیاهو صلاحیت لازم برای هدایت هیچ بخشی از این فرایند را ندارد؛ نه جنگ برای «شکست حماس» و نه تلاش برای ایجاد صلحی پایدار.

بر اساس این گزارش، بسیاری از منتقدان اسرائیلی به تناقض میان سخنرانی نتانیاهو در دانشگاه «بار ایلان» تل‌آویو در سال ۲۰۰۹ که در آن از راه حل تشکیل ۲ دولت حمایت کرد و اقدامات بعدی او در راستای اینکه این رژیم هیچ مذاکره قانونی‌ با فلسطین ندارد، اشاره می‌کنند.

نویسنده این گزارش همچنین مدعی است که نتانیاهو به قطر اجازه داد تا به حماس کمک مالی کند و بیش از یکهزار زندانی حماس را در ازای یک سرباز اسرائیلی به نام گیلاد شالیت آزاد کرد.

فارن افرز با بیان اینکه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ۱۲ سال گذشته از تلاش‌های سازمان‌هایی از جمله بانک جهانی برای بازسازی غزه به این دلیل که تشکیلات خودگردان فلسطین را نیز شامل می‌شد، جلوگیری کرده است، اعلام کرد: نتانیاهو معتقد بود که قطع روابط سیاسی میان کرانه باختری و غزه، از هر گونه جریان صلحی که می‌تواند به تشکیل ۲ دولت منجر شود، جلوگیری می‌کند. تمایل او برای سرنگونی این جریان از یک جاه طلبی بالاتر نشات می‌گرفت و آن جلوگیری از ظهور کشور مستقل فلسطین و تجزیه «سرزمین مقدس» بود.

نیروهای مقاومت فلسطین شنبه ۱۵ مهر برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه‌جانبه و بی‌نظیری را با نام «طوفان‌الاقصی» علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی آغاز کردند. ارتش رژیم صهیونیستی که در این عملیات غافلگیر شد برای جبران شکست خود اقدام به بمباران وحشیانه مناطق مسکونی غزه کرده است که تاکنون هزاران شهید و زخمی برجا گذاشته است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تنش دیپلماتیک ترکیه و اسرائیل تاثیری بر مناسبات اقتصادی و امنیتی آنها نمی‌گذارد/ راهپیمایی استانبول یک جنگ روانی بود

▫️ایلنا

«قاسم مؤمنی» کارشناس مسائل ترکیه در تشریح ابعاد تنش دیپلماتیک ترکیه و اسرائیل بر سر غزه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اولین کشور اسلامی که تأسیس رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت ترکیه بود که در سال ۱۹۴۹ میلادی به عنوان نخستین دولت مسلمان تأسیس اسرائیل را به صورت علنی قبول کرد. از همان سال‌ها روابط میان دو طرف در عرصه‌های گوناگون وجود داشت اما در بازه‌های زمانی مختلف شاهد فراز و نشیب‌های نسبی اما علنی بودیم. فارغ از این مسائل در شرایط کنونی اردوغان سعی دارد از مسأله اسرائیل و فلسطین حول دو محور مختلف استفاده کند: محور نخست این است که او و حزب عدالت و توسعه احساسات ضد اسرائیلی مردم ترکیه را تحریک می‌کنند و بحث حمایت از فلسطین را نسبت به گذشته پررنگ جلوه می‌دهند.

وی ادامه داد: در محور دوم هم باید توجه داشته باشیم که ترکیه سعی می‌کند تا از این طریق بتواند از اسرائیل و کشورهای عربی منطقه امتیاز کسب کند. به عنوان مثال در کنفرانس داووس در سال ۲۰۰۹ میلادی شاهد آن بودیم که اردوغان علیه شیمون پرز، سخنانی را مطرح کرد و بر وی تاخت که در نهایت روابط دو طرف رو به تیرگی رفت اما باید متوجه باشیم که در همان زمان اردوغان در پشت صحنه روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل را حفظ کرده بود. در این میان باید توجه شود که اردوغان و حزب عدالت و توسعه به دنبال بندبازی سیاسی در این محور هستند تا بتوانند از این طریق منافع خود را کسب کنند. توجه داشته باشید که اسرائیل دیپلمات‌های خود را چندین روز قبل، از ترکیه خارج کرده بود و این برخلاف آن است که بگوییم آنکارا دیپلمات‌های تل‌آویو را اخراج کرده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: از سوی دیگر ترکیه و اسرائیل در قضیه انرژی به خصوص در قفقاز، با جمهوری آذربایجان و اسرائیل تفاهم‌نامه‌های گوناگونی امضا کرده و از منظری دیگر باید توجه کنیم که آنکارا به تکنولوژی نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی نیاز دارد که نمونه آن را باید تکنولوژی استفاده شده در پهپادهای ترکیه بدانیم. به عبارت دیگر اسرائیل به ترکیه تکنولوژی صادر می‌کند و در قبال آن از جمهوری آذربایجان نفت و گاز وارد اراضی اشغالی می‌شود که این مسأله را باید یک بحث سه‌جانبه بدانیم. این مسائل را به این دلیل ذکر می‌کنم که بدانیم راهپیمایی استانبول در حمایت از فلسطین هیچ تاثیری بر مناسبات اقتصادی و امنیتی ترکیه و اسرائیل نخواهد داشت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که نگاه ترکیه به روابطش با اسرائیل صرفاً اقتصادی و بر اساس منافع دوجانبه است ولی نگاه ایران به پرونده فلسطین صرفاً ایدئولوژیک به حساب می‌آید. اسرائیل در این بین دست به خودزنی زده تا بتواند افکار عمومی دنیا را به سمت خود جذب کند اما باید توجه داشت که در نهایت روابط دو طرف به صورت کامل و بر خلاف آنچه در رسانه‌ها گفته می‌شود قطع نشده و نخواهد شد. لذا تمام این مسیر، از راهپیمایی استانبول گرفته تا تقابل لفظی اردوغان با تل‌آویو یک سناریو و جنگ روانی مشخص قلمداد می‌شود و حتی معتقدم که چند ماه دیگر اردوغان به سرزمین‌های اشغالی سفر خواهد کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
قاسم محبعلی در مصاحبه با ایران فردا:

سیاست نابودی اسرائیل یا برگزاری رفراندوم پایه‌های واقعی و منطقی ندارد؛ موضع ایران به جای نابودی اسرائیل باید به نفع فلسطینی‎ها باشد


@iranfardamag

💠ایران فردا ـ روح الله سوری :

🔻جنگ حماس و اسرائیل بار دیگر موضوع فلسطین و مناقشه تاریخی با اسرائیل را به موضوعی جهانی تبدیل کرده است اما درکنار این مساله موضوع دیگری که به نظر می رسد با جنگ اخیر درکانون توجه ایرانی ها قرارگرفته باشد سیاست منطقه ای و به کارگیری نیروهای نیابتی ایران در منطقه است. اینکه تا چه اندازه می‌توان چنین نیروهایی را یک نیروی بازدارنده برای ایران در نظر گرفت و اینکه نسبت آنها با منافع ملی ایران چیست پرسش های مهمی هستند که جنگ حماس و اسرائیل و تهدید ایران به استفاده از نیروهای نیابتی خود علیه منافع اسرائیل و آمریکا در اذهان مطرح کرده است. قاسم محبعلی مدیر کل پیشین خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه در مصاحبه ای که با ایران فردا داشته است بر این باور است که برخی گروه ها در منطقه بطور طبیعی متحد ایران به حساب می آیند و این تنها مربوط به دوره انقلاب نیست اما آنچه که از نظر این کارشناس سیاسی مشکل محسوب می شود عدم مدیریت صحیح عرصه‌های همکاری، تعارض و رقابت از سوی ایران است. در مورد مساله فلسطین محبعلی بر این مساله تاکید دارد که سیاست خارجی ایران در قبال موضوع فلسطین باید سیاستی مبتنی بر درک مولفه های واقعی و شرایط روز باشد. محبعلی بر این باور است که سیاست ایران بایست از سیاست نابودی اسرائیل به سیاستی در جهت منافع فلسطینی ها تغییر نماید و راه حل دو کشوری را به عنوان یک راه حل مناسب و منطبق با واقعیات در نظر بگیرد.
🔺


https://www.tg-me.com/iranfardamag

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️هزینه سیاسی جنگ غزه برای بایدن به روایت هیل

▫️ایرنا

تارنمای "هیل" با ارایه تحلیلی اعلام کرد که با شدت گرفتن جنگ خاورمیانه واکنش «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا به این درگیری، به هزینه کاهش حمایت سیاسی از وی منجر شده و او را وادار به تغییر موضع اولیه‌اش کرده است.

این رسانه آمریکایی اینگونه ارزیابی کرده که باور ذاتی و قوی بایدن درباره این که رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند، به هزینه کاهش حمایت از او از سوی برخی از لیبرال های حزب دموکرات منجر شده است و در عین حال اگر رئیس جمهوری آمریکا حمایت کمتری از این رژیم داشته باشد یا حتی تلاش کند تعهد خود را با اشاره به ضرورت حفاظت از جان مردم فلسطین کاهش دهد، ممکن است حمایت بخش بزرگی از جمعیت یهودیان و دیگر نیروهای میانه روی سیاسی ایالات متحده را از دست بدهد.

هیل یادآوری کرده است که در ابتدا به نظر می رسید که بایدن به تبعات سیاسی مواضعش در قبال جنگ غزه و حمایت از اسرائیل توجهی نداشت و در سخنانی خود در کاخ سفید با ادعای این که «توجیهی برای تروریسم و بهانه ای برای آن وجود ندارد» حمایت تمام عیار و صریح خود را از تل آویو ابراز کرد.رئیس جمهوری آمریکا همچنین با انتقاد شدید از حماس مدعی شد که امنیت ایالات متحده در خطر است و با این بهانه، از استقرار تجهیزات نظامی در منطقه خبر داد.

هیل اضافه کرد که اما به تازگی تغییرات قابل توجه و ظریفی در موضع رئیس جمهوری آمریکا هویدا شده است و همان طوری که در گزارش ۲۷ اکتبر (پنجم آبان) خبرگزاری رویترز عنوان شد، بایدن و تیم همراهش لحن خود را در قبال بحران ناشی از درگیری رژیم صهیونیستی و حماس در روزهای اخیر به صورت علنی تغییر داده و از حمایت تزلزل ناپذیر از تل آویو، به تاکید بر نیاز به حمایت از غیرنظامیان غزه در آستانه حمله زمینی رژیم صهیونیستی روی آورده اند.هیل به نقل از یک مقام آمریکایی - که خواست نامش فاش نشود - مدعی شد: این تغییر در واقع به دلیل آن است که دولت بایدن انتظار نداشت تلفات فلسطینی به این سرعت افزایش یابد و یا اوضاع انسانی با چنین سرعتی وخیم تر شود.

این رسانه تاکید کرد: حتی با وجود تغییر موضع بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با وضعیت سیاسی بغرنجی مواجه شده و تبعات سیاسی این موضع گیری او در داخل کشور نیز سریع و قابل توجه و به چالش جدیدی در تلاش های دشوار کنونی وی برای انتخاب دوباره تبدیل شده است.

این تارنمای آمریکایی در ادامه به نتایج نظرسنجی های جدید که همگی از کاهش محبوبیت و رضایت از عملکرد بایدن اشاره دارند، استناد کرد و نوشت: موسسه افکار سنجی گالوپ ۲۶ اکتبر (چهارم آبان) اعلام کرد که رضایت از عملکرد رئیس جمهوری آمریکا در بین حتی هم حزبی های دموکرات او با کاهش ۱۱ درصدی در ماه گذشته مواجه شده و حال در بدترین شرایط طول ریاست جمهوری اش در حزب متبوعش است.

هیل اینگونه ارزیابی کرده که کاهش حمایت از بایدن از سوی حزب دموکرات، بازتاب افزایش همدردی با فلسطینی ها در مقایسه با رژیم اسرائیل در این حزب است. هرچند نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۳ نشان داد که اکنون همدردی با فلسطینی ها در این حزب با ۴۹ درصد، بیش از حمایت از اسرائیلی ها با ۳۸ درصد است.برخی از گزارش های جدید همچنین نشان می دهند که جامعه آمریکایی های عرب تبار و مسلمان در ایالت هایی همچون میشگان از حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی، خشمگین هستند.

روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارش خود خاطرنشان کرده است: برای بایدن نگران کننده این واقعیت است که «در سالن های کنگره، شدیدترین انتقادها از سوی دموکرات های سیاه پوست و اسپانیایی تبار مطرح می شود؛ طیفی که به پیروزی او در سال ۲۰۲۰ کمک کردند». همه ۱۸ عضو مجلس نمایندگان که قطعنامه‌ «کاهش تنش و آتش‌بس فوری در غزه» را خواستار شده اند رنگین پوست هستند.

هیل در پایان نوشت: برای رئیس جمهوری که در انتخابات ۲۰۲۰ با فاصله کمی در ایالت های تاثیرگذار پیروز شد و اکنون با شکاف اساسی در میزان حمایت از او در انتخابات پیش رو مواجه است، واکنش ها در بین حامیان اصلی اش و رای دهندگان مستقل، حاوی خبر بدی است. جنگ راهبردی در خاورمیانه وضعیت خطرناک سیاسی کنونی بایدن را پیچیده تر می کند و برای او در تعریف راهبرد راهیابی دوباره اش به کاخ سفید، مشکلاتی واقعی به بار می آورد.

از حالا تا روز انتخابات سال آینده، اتفاقات فراوانی ممکن است رخ دهد اما این احتمال هم وجود دارد که عملکرد بایدن در مدیریت وضعیت کنونی خاورمیانه، اهمیت بسزایی در چشم انداز موفقیتش در حفظ کاخ سفید در آینده داشته باشد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک‌تایمز/

▫️اکنون یک لحظه بزرگ برای آمریکاست، قابل مقایسه با سال ۱۹۴۵ یا ۱۹۸۹ / باید محور ایران و روسیه را تضعیف کنیم / دو نکته ای که مقامات نظامی در واشنگتن به من درمورد جنگ اسرائیل گفتند

▫️انتخاب


http://entekhab.ir/fa/news/741496


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_و_روابط_بین_الملل

#اقتصاد_انرژی

▫️۳ سناریوی بانک جهانی برای نفت

▫️دنیای‌اقتصاد/حمید ملازاده

#بخش_اول

بانک جهانی با وجود پیش‌بینی نفت ۸۱ دلاری در سال ۲۰۲۳ میلادی اعلام کرد تنش‌‌‌ها در خاورمیانه می‌تواند قیمت نفت را افزایش دهد. به گزارش رویترز، بانک جهانی اعلام کرد انتظار می‌رود قیمت‌های جهانی نفت خام در سه ماه چهارم امسال به‌‌‌طور میانگین ۹۰ دلار برای هر بشکه باشد و با توجه به کند شدن رشد اقتصادی و به‌‌‌دنبال آن کاهش تقاضا، برآورد می‌شود این رقم در سال ۲۰۲۳ میلادی به‌‌‌طور میانگین به ۸۱ دلار برای هر بشکه برسد.

این نهاد هشدار داد که تشدید تنش‌‌‌های اخیر در خاورمیانه بین رژیم صهیونیستی و حماس می‌تواند قیمت‌ها را به‌‌‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد. تازه‌‌‌ترین گزارش بانک جهانی از چشم‌‌‌انداز بازار نفت سه سناریوی خطر را بر اساس دوره‌‌‌های تاریخی مربوط به درگیری‌‌‌های منطقه‌‌‌ای از دهه ۱۹۷۰ میلادی با شدت و پیامدهای فزاینده ترسیم می‌کند.

سناریوی نخست با عنوان «اختلال اندک» مربوط به کاهش تولید نفت است که در طول ناآرامی‌‌‌های سال ۲۰۱۱ میلادی لیبی بین ۵۰۰‌هزار بشکه تا ۲ میلیون بشکه بود؛ وقوع چنین سناریویی می‌تواند قیمت نفت را تا محدوده ۹۳ تا ۱۰۲ دلار برای هر بشکه در سه‌ماه چهارم افزایش دهد.

سناریوی دوم «اختلال متوسط» مشابه جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی که باعث کاهش ۳ تا ۵ میلیون بشکه‌‌‌ای عرضه روزانه نفت شد، خواهد بود و این وضع می‌تواند قیمت‌ها را به بازه ۱۰۹ تا ۱۲۱ دلار برای هر بشکه برساند.

بانک جهانی سناریوی سوم را «اختلال بزرگ» نام‌گذاری کرده است که شرایط را مشابه تاثیر تحریم کشورهای عربی علیه رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۳ میلادی برآورد می‌کند. در آن دوره عرضه جهانی نفت ۶ تا ۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافت. این سناریو قیمت‌ها را به ۱۴۰ تا ۱۵۷ دلار برای هر بشکه می‌‌‌رساند. بانک جهانی اعلام کرد که تولید و صادرات نفت روسیه امسال با وجود تحریم‌‌‌های غرب علیه نفت روسیه در پی تنش‌‌‌های مسکو - کی‌‌‌یف، نسبتا ثابت بوده است.

صادرات روسیه به اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا، انگلیس و دیگر کشورهای غربی در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳، ۵۳‌درصد کاهش یافت، اما صادرات تا حد زیادی با افزایش ۴۰ درصدی فروش به چین، هند و ترکیه نسبت به مدت مشابه جایگزین شد. بانک جهانی گفت قیمت کنونی نفت خام روسیه در سطوح ۷۰ دلار برای هر بشکه است. به نظر می‌رسد روسیه با تشکیل یک ناوگان مخفی از نفتکش‌‌‌ها توانسته است خارج از سقف بازرگانی تجارت کند؛ شاخص نفت اورال به‌‌‌تازگی برای بیش از سه ماه طرح سقف قیمتی را نقض کرده و در ماه اوت به‌‌‌طور میانگین ۸۰ دلار در هر بشکه بوده است.

▪️مدیریت افزایش احتمالی تورم

بانک جهانی اعلام کرد اگر تنش‌‌‌های نظامی بین رژیم صهیونیستی و حماس تشدید شود، سیاستگذاران در کشورهای در حال توسعه باید اقدام‌‌‌هایی را برای مدیریت افزایش احتمالی تورم انجام دهند. بانک جهانی این هفته هشدار داد که تشدید جنگ بین اسرائیل و حماس - جنگی که به یک درگیری گسترده‌‌‌تر در خاورمیانه سرایت کند - می‌تواند قیمت نفت را تا ۷۵‌درصد افزایش دهد. پتانسیل یک شوک انرژی جهانی در پی حمله وحشیانه اسرائیل به غزه، یک سوال مبرم برای اقتصاددانان و سیاستگذاران بوده است که سال گذشته را صرف مبارزه با تورم کرده‌‌‌اند.

قیمت انرژی از زمان حمله اسرائیل به غزه تا حد زیادی مهار شده است. اما اقتصاددانان و سیاستگذاران به دقت مسیر جنگ را زیر نظر دارند و درگیری‌‌‌های قبلی در منطقه را مطالعه می‌کنند و سعی می‌کنند مقیاس بالقوه پیامدهای اقتصادی در صورت درگیری فعلی را تعیین کنند که احتمالا در سراسر خاورمیانه تشدید و گسترش می‌‌‌یابد. مطالعه جدید بانک جهانی نشان می‌دهد که چنین بحرانی می‌تواند با اختلالات بازار انرژی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین همپوشانی داشته باشد و پیامدهای اقتصادی آن را تشدید کند.  ایندرمیت گیل، اقتصاددان ارشد بانک جهانی و معاون ارشد اقتصاد توسعه بانک جهانی در بیانیه‌‌‌ای گفت: «آخرین درگیری در خاورمیانه به دنبال بزرگ‌ترین شوک به بازارهای کالا از دهه ۱۹۷۰ یعنی جنگ روسیه با اوکراین وارد شد. اگر درگیری تشدید شود، اقتصاد جهانی برای اولین بار در دهه‌‌‌های اخیر با یک شوک انرژی دوگانه مواجه می‌شود، نه فقط از جنگ اوکراین، بلکه از خاورمیانه.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_و_روابط_بین_الملل

#اقتصاد_انرژی

▫️۳ سناریوی بانک جهانی برای نفت

▫️دنیای‌اقتصاد/حمید ملازاده

#بخش_پایانی

یک مقام ارشد دولت آمریکا هفته گذشته به نیویورک‌تایمز گفت که بایدن می‌تواند مجوز دور جدیدی از آزادسازی از ذخایر را صادر کند، که احتمالا از یک انبار اضطراری نفت‌‌‌خام که در غارهای ‌‌‌نمک زیرزمینی نزدیک خلیج مکزیک ذخیره شده، خواهد بود. مقامات دولت بایدن علنا نگرانی‌های خود را در مورد تاثیرات اقتصادی این درگیری کم‌‌‌اهمیت جلوه داده و اعلام کرده‌‌‌اند که برای پیش‌بینی پیامدها خیلی زود است.

جنت ال یلن، وزیر خزانه‌‌‌داری آمریکا هفته گذشته در یکی از رویدادهای خبری بلومبرگ خاطرنشان کرد که قیمت نفت تاکنون به طور کلی ثابت بوده و او هنوز نشانه‌‌‌هایی را که جنگ پیامدهای اقتصادی جهانی داشته باشد، ندیده است.

▪️داده‌‌‌های ناامیدکننده تولید و تجارت چین

قیمت نفت در معاملات روز سه‌‌‌شنبه ۳۱ اکتبر پس از کاهش بیش از ۳ درصدی روز دوشنبه، تا حدودی افزایش نشان داد، زیرا نگرانی‌ها در مورد کاهش عرضه سوخت به دلیل درگیری‌های خاورمیانه، داده‌‌‌های ناامیدکننده تولید و تجارت چین را تحت‌تاثیر قرار داد. به گزارش رویترز و تا لحظه انتشار این گزارش، بهای معاملات آتی دسامبر نفت برنت، ۶۵ سنت یا ۰.۷۴‌درصد افزایش یافت و به ۸۷ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدییت با ۶۷ سنت یا ۰.۸۱‌درصد افزایش، حدود ۸۳ دلار فروخته شد. به رغم تشدید حملات اسرائیل به غزه، در حالی که سرمایه‌گذاران در آستانه نشست روز چهارشنبه فدرال رزرو آمریکا احتیاط پیشه کردند، قیمت نفت روز دوشنبه سقوط کرد.

لئون لی، تحلیلگر CMC Markets که در مرکز تجاری چین در شانگهای مستقر است، گفت: «اگرچه اسرائیل یک حمله زمینی انجام داد، اما خیلی سریع نیز عقب‌‌‌نشینی کرد و ایران در حال حاضر تنها به بازدارندگی کلامی متوسل شده اما احتمال دخالت ایران در جنگ، نگرانی‌های کاهش عرضه نفت را به دنبال دارد.» او افزود که رشد بازار نفت اکنون به گسترش حملات زمینی اسرائیل بستگی دارد.

تحلیلگران ING در یادداشتی گفتند: «اختلال در جریان نفت ایران همچنان بدیهی‌ترین خطر برای بازار است.» آنها افزودند، اگر ایالات متحده یک بار دیگر تحریم‌ها را به شدت اعمال کند، چیزی بین ۵۰۰‌هزار بشکه تا یک میلیون بشکه در روز کاهش عرضه خواهیم داشت، اگرچه تحولات خاورمیانه هنوز بر عرضه نفت تاثیری نداشته است. در چین، تولید ضعیف‌تر از حد انتظار است و داده‌‌‌های مربوط به فعالیت‌‌‌های غیر‌تولیدی، نگرانی‌ها از کند شدن تقاضای سوخت را از سوی مصرف‌کننده شماره دو نفت جهان برانگیخته است. شاخص رسمی مدیران خرید چین به زیر سطح ۵۰ واحدی کاهش یافت. قیمت‌ها به دلیل نگرانی در مورد چشم‌‌‌انداز صادرات نفت خام از ونزوئلا، به دلیل عدم‌اطمینان انتخابات، روند صعودی خواهد داشت. به گفته تحلیلگران ING، تعلیق نتایج انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری مخالفان در ماه جاری توسط دیوان عالی احتمالا این سوال را مطرح می‌کند که آیا ایالات متحده به معافیت خود از تحریم‌ها علیه ونزوئلا ادامه خواهد داد. آنها افزودند که ایالات متحده اخیرا تصمیم گرفته در ازای وعده برگزاری انتخابات عادلانه‌تر در سال ۲۰۲۴، تحریم‌ها را کاهش دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#تغییر_اقلیم

🌕تغییرات دمای مناطق مختلف جهان در ۱۴۰ سال گذشته...

➖️در این نمودار اختلاف دمای متوسط هر سال با دمای متوسط دوره ۱۹۵۱-۱۹۸۰ نمایش داده شده است. طبق این نمودار افرایش دما در کل کره زمین به ویژه پس از سال ۲۰۰۰ میلادی (اواخر دهه ۷۰ شمسی) قابل توجه است.

📈 دمای جهان به طور متوسط بیش از ۱ درجه سانتیگراد افزایش یافته است. محدود کردن میزان افزایش دمای جهانی به کمتر از ۱.۵ درجه سانتیگراد از جمله اهداف توسعه پایدار (SDG) است که رسیدن به این هدف تنها در صورت همکاری و برنامه ریزی صحیح در تمام کشورهای جهان میسر خواهد بود. 


🎞 سازنده ویدئو: Antti lipponen

📝 منبع داده ها: NASA GISTEMP


@IRIMO_NEWS


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن افرز/

▫️اگر جنگ غزه تبدیل به جنگ مستقیم امریکا-اسرائیل با ایران شود.... / استراتژی و اهداف تهران چیست؟

▫️انتخاب


http://entekhab.ir/fa/news/741544


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
چرا خاورمیانه جنگی است؟!

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

برخی منابع یا اندیشمندان معتقدند خاورمیانه بدلیل منابع سرشار و مجانی نفت و گاز همچنین منطقه اتصال دهنده دنیا ، و در برگیرندگیِ مجموعه ای از کشورهای رانتیر نفتی که به معنای اقتصاد تک محصولی است، همواره در روابط در سطح مناقشه مانده و البته خاورمیانه بصورتی مداوم محل بازیگری قدرت های بزرگ و حتی چپاول گر هم بوده است، اما این سوال مطرح است که آیا برایند های زمینه ای یا بستر موجود دیگری نیز می تواند عامل تاثیر گذاری مهم و مرتبط محسوب گردد؟ چرا کشورهای خاورمیانه در بستر روابط سیاسی که شامل همکاری، رقابت، و تعارض می باشد، بیشتر دچار رویارویی و تعارض هستند؟ چرا خاورمیانه جنگی است؟!

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/warinmideast1402
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا

زهرا شریف زاده عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

در جدیدترین نشست گروه 20 که شامل اتحادیه اروپا، آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، انگلستان و ایالات متحده آمریکا است، جو بایدن و هم‌پیمانانش۲۰ از طرحی برای ایجاد خط راه آهن و گذرگاهی برای متصل کردن هند به خاورمیانه و اروپا خبر دادند. این پروژه شامل هند، عربستان، امارات، اردن، رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا است. این کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا[1] یک مسیر کشتیرانی است که بمبئی و موندرا (گجرات) را به امارات و یک شبکه ریلی امارات، عربستان سعودی و اردن را به بندر حیفا رژیم صهیونیستی متصل می کند تا به سواحل دریای مدیترانه برسد. حیفا سپس از طریق دریا به بندر پیرئوس در یونان متصل می شود تا در نهایت به اروپا متصل شودهرچند این کریدور سبب خوشحالی کشور یونان شده زیرا تمایل دارد "دروازه هند به اروپا" باشد،اما باعث نگرانی در ترکیه گردیده است.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/corridoreconmyindia02
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
2024/10/01 19:29:13
Back to Top
HTML Embed Code: