Telegram Web Link
/پولیتیکو/

▫️افشاگری پولیتیکو از پشت کردن برخی دموکرات‌ها به بایدن

▫️ایرنا

#بخش_اول

تارنمای "پولیتیکو" نوشت: سه تن از سناتورهای دموکرات در ایالت‌های تاثیرگذار انتخابات آمریکا به تازگی با  امضای ۲ طرح جدید با سیاست جو بایدن رئیس جمهوری این کشور در مسائل امنیت مرزی و ایران مخالفت کردند

این رسانه آمریکایی افزود: سناتورهای یاد شده همزمان با بحث درباره این ۲ موضوع در سنای آمریکا، در حال بررسی فاصله گرفتن از بایدن در خصوص مسائل امنیت مرزی و ایران هستند.

پولیتیکو نوشت: این سه سناتور دموکرات از ایالت هایی قرمز که به طور معمول در آنها از حزب جمهوری خواه حمایت می شود و قرار است سال آینده در انتخابات شرکت داشته باشند، از عملکرد بایدن در مدیریت مسائل مرزی انتقاد کرده و مدعی شدند که در حال بررسی قانون مورد حمایت جمهوری خواهان برای مسدود کردن دوباره ۶ میلیارد دلار پول آزاد شده ایران هستند. دموکرات های میانه رو تاکنون از درخواست های ارایه شده به بایدن برای توقف انتقال این پول به ایران حمایت کرده اند. تصویب قانونی در این زمینه گام بعدی خواهد بود.

این رسانه آمریکایی اضافه کرد: دموکرات های سنا می توانند در انتخابات سال آینده فقط یک کرسی را از دست بدهند و همچنان اکثریت خود را حفظ کنند. بنابراین، در حالی که اعضای مجلس سنا معمولاً برای حمایت از اولویت‌های حزبی خود تحت فشار هستند، سناتورها جان تستر از مونتانا، جو مانچین از ویرجینیای غربی و شرود براون از اوهایو تلاش می کنند برنامه های خود را ترسیم کنند.سناتور مانچین تاکنون ۲ طرح جداگانه را امضا کرده که هدف از آن، مسدود کردن پولی است که قرار بود به ازای تبادل زندانیان، به نفع ایران آزاد شود و سناتورها براون و تستر نیز در حال بررسی ملحق شدن به او هستند.

سناتور براون همچنین گفته است بایدن و دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در حفظ امنیت مرزی شکست خورده اند؛ اظهاراتی که با موافقت منوچین و تستر مواجه شده است.کسناتور مانچین که هنوز برنامه‌های خود را برای نامزدی مجدد اعلام نکرده، گفته است: هرگز موافق تبادل زندانیان به ازای ۶ میلیارد دلار نبوده و به همکاران دموکرات خود درباره خودداری از جدی گرفتن امنیت مرزها هشدار داده است.

این رسانه افزود: علاوه بر این، محبوبیت پایین بایدن در نظرسنجی ها فضا را برای ابراز مخالفت دموکرات ها با برنامه های او فراهم کرده است. کریستن سینما سناتور دموکرات از آریزونا اقدامات آشکار و پنهان مشابهی را بکار بسته و شرکت در انتخابات برای یک دور دیگر را بررسی می کند.

به نوشته پولیتیکو، فاصله گرفتن دموکرات ها از بایدن در ایالت های تاثیرگذار پدیده جدیدی نیست. تعدادی از دموکرات ها مانند سناتور مگی حسن از نیوهامشایر و مارک کیلی از آریزونا به لحاظ راهبردی از بایدن و بقیه حزب دموکرات فاصله گرفته اند. اما با توجه به دورنمای دشوار انتخابات و اکثریت محدود سنا، حفظ این توازن حتی برای سه سناتور دموکرات ایالت قرمز دشوارتر است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/پولیتیکو/

▫️افشاگری پولیتیکو از پشت کردن برخی دموکرات‌ها به بایدن

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

پولیتیکو نوشت: سنا ممکن است در اواخر پاییز امسال به عنوان بخشی از یک بسته گسترده امنیت ملی، بحث امنیت مرزی را آغاز کند. کمک به رژیم اسرائیل جزء اصلی این بسته است که به طور بالقوه به کنگره فرصتی موازی برای مقابله با ایران می دهد. جمهوری خواهان در حال حاضر دموکرات ها را در صحن مجلس چالش می کشند.

جکی روزن سناتور دموکرات مدعی شدهاست: «ما می‌خواهیم مطمئن باشیم که در این زمان هیچ کاری برای حمایت از ایران انجام نمی‌دهیم یا به حماس یا حزب‌الله هیچ دارایی یا حمایتی نمی‌دهیم». وی که خود را برای انتخاب مجدد آماده می کند گفت: «من مطمئن هستم که ما آن را متوقف خواهیم کرد».

پولیتیکو نوشت: تنش بین بایدن و هم حزبی هایش و نیاز به حفظ کنترل سنا، از مسائل مهاجرتی و مربوط به ایران فراتر می رود.بر اساس این گزارش، تستر، مانچین، سینما و آنگوس کینگ سناتور ایالت مین همگی، این هفته به لغو قانون جمع آوری اطلاعات بانکی رأی دادند. این تازه ترین موردی است که تعدادی از دموکرات ها در کنار تلاش های جمهوری خواهان برای لغو مقررات بایدن قرار می گیرند. مانچین همچنین با سیاست های انرژی دولت بایدن مخالف است.

به غیر از مسائل مربوط به تصویب قوانین، پرسش گسترده تر این است که آیا باید در فصل تبلیغات انتخاباتی در کنار رئیس جمهوری حاضر شد یا نه؟ این سوالی است که از دموکرات های ایالت های چرخشی بیشتر از ایالت های قرمز که در آنها حمایت از جمهوری خواهان بالا است، پرسیده می شود. بعید است که بایدن کارزار انتخاباتی در ایالت اوهایو برگزار کند و برگزاری چنین کارزاری در ایالت های ویرجینیای غربی یا مونتانا بسیار بعیدتر است.

با این حال برخی از دموکرات هایی که در معرض خطر شکست در انتخابات هستند از حضور بایدن در ایالت های متبوع خود استقبال می کنند. رئیس جهوری آمریکا اطمینان داده است که برای برگزاری کارزارهای انتخاباتی اش به پنیسلوانیا و احتمالا ایالت هایی مانند ویسکانسین و نوادا خواهد رفت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️برگزاری نشست ۳+۳ در تهران نشان از پیشرفت گفتمان سیاسی-امنیتی در قفقاز جنوبی است/ از طرح موضوع کریدورها تا تلاش برای بازگشایی سفارت آذربایجان در ایران

▫️ایلنا

#بخش_اول

"عفیفه عابدی" تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از ابتکار عمل ایران در برگزاری این کنفرانس در ایران چیست، گفت: برگزاری نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ حتی صرف نظر از نتیجه نشست و موضوع عدم حضور گرجستان را باید یک کنشگری موفق برای ایران ارزیابی کرد. این نشست می‌تواند از پیچیدگی شرایط در قفقاز جنوبی کاسته و به ایجاد و تقویت سازوکارهای اعتمادسازی متقابل در جهت تقویت امنیت و همکاری منطقه‌ای بین کشورهای منطقه و همسایگان منطقه‌ای قفقاز کمک کند. در همین حال فضا را برای بازی و فرصت‌طلبی قدرت‌های فرامنطقه‌ای محدود کند.
وی گفت: فرمول ۳+۳ برای قفقازجنوبی همواره در سه دهه اخیر با عناوین مختلف مطرح بوده اما فعال شدن آن با چالش‌ها و موانعی مواجه بوده است. ایران در میان کشورهای منطقه تاکید بیشتری بر این فرمول داشت. اما روسیه و ترکیه تمایل زیادی به این فرمول نشان نمی‌دادند. این نشست در سال‌های اخیر در سطوح معاونان وزرای خارجه برگزار شده است. از این لحاظ برگزاری نشست تهران در سطح وزرای خارجه پیشرفت قابل توجهی در گفتمان سیاسی و امنیتی منطقه‌ای در قفقازجنوبی محسوب می‌شود. این ابتکار دیپلماتیک الگویی مناسب برای شکل‌دهی به ترتیبات سیاسی و امنیتی قفقاز جنوبی است. گرجستان به دلیل اختلاف با روسیه تمایلی به حضور در نشست‌هایی که مسکو در آن حضور دارد از جمله فرمت ۳+۳ نشان نمی‌دهد. اما اگر این فرمت سازمان جدی‌تری بیابد و برای گام بعدی آن توافقی حاصب شود، احتمالا گرجستان تمایلی به حذف داوطلبانه خود و عقب ماندن از روندهای منطقه‌ای نخواهد داشت.

عابدی در خصوص تاثیر جهت‌گیری ارمنستان به سمت غرب و تاثیر آن بر ساز و کارهای پیش‌بینی شده در فرمت ۳+۳ گفت: پس از جنگ ۲۰۲۰ و در یک سال اخیر ارمنستان تلاش کرده موازنه از دست داده خود با جمهوری آذربایجان را از طریق نزدیکی به غرب برقرار کند. اما فعال شدن فرمت ۳+۳ می‌تواند انتظارات ارمنستان را هم تامین کند. ضمن اینکه باید در نظر داشت جمهوری آذربایجان مناسبات نزدیکی با غرب و اسرائیل دارد. ترکیه عضو ناتو است و با اسرائیل مناسبات نزدیک و در سطوح بالا دارد. در واقع رابطه با غرب صرفا از جانب ارمنستان نیست. اما فرمت منطقه‌ای حاضر می‌تواند با کمک به برقراری صلح در قره‌باغ، قاعده‌مند کردن کنش‌های منطقه‌ای بازیگران و فراهم کردن زمینه طرح ابتکارهای اقتصادی جدید که منافع همه طرف‌ها را تامین می‌کند، مجال دخالت بازیگران فرامنطقه‌ای را از سوی همه بازیگران محدود کند.

وی در پاسخ به این سوال که یکی از موضوعات مورد بحث در اجلاس فردا قطعا بحث کریدورها خواهد بود و قطعا تاکید ما روی گذرگاه ارس خواهد بود، پیش بینی شما در این خصوص و تلاش ایران برای پررنگ کردن موضوع احداث گذرگاه ارس چیست، گفت: احداث گذرگاه ارس بخشی از ابتکار ایران و جمهوری آذربایجان برای ارتقای روابط اقتصادی، پیوند ژئواکونومیک و غلبه بر اختلاف‌ها درباره کریدور زنگزور است. اما هنوز سناریوی زنگزور از خاک ارمنستان پابرجاست و تردیدهای ایران درباره پیامدهای ژئوپلتیکی آن نیز برطرف نشده است. با این حال ارزیابی مواضع جمهوری آذربایجان و ترکیه نشان می‌دهد این کشورها نیز به دنبال راه‌حل‌هایی برای نزدیک کردن ملاحظات ایران، ارمنستان و روسیه درباره کریدور زنگزور هستند. البته با توجه به عمق ریشه‌های منازعات قومی و سیاسی و یکجانبه‌گرایی‌هایی که از سوی آنکارا وجود دارد، رسیدن به یک توافق منطقه‌ای درباره کریدور زنگ‌زور با چالش‌های زیادی مواجه است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️برگزاری نشست ۳+۳ در تهران نشان از پیشرفت گفتمان سیاسی-امنیتی در قفقاز جنوبی است/ از طرح موضوع کریدورها تا تلاش برای بازگشایی سفارت آذربایجان در ایران

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

عابدی در پاسخ به این سوال که ظرفیت کریدور شمال جنوب چقدر این فرمت قابل بررسی و طرح است، گفت: در سال‌های اخیر ایران و ارمنستان به طور دوجانبه، ایران و روسیه و ارمنستان بطور سه جانبه  تلاش کرده‌اند با ارائه ابتکارهای ژئواکونومیک جدید روابط خود را در اشکال دو و سه جانبه و در اتحادیه اوراسیا مستحکم کرده و ارزش ژئواکونومیک این حلقه را ارتقا دهند. اما این ابتکارها هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است. ارمنستان با مشارکت گرجستان، روسیه و هند می‌تواند بخشی از کریدور بین‌المللی ترانزیتی شمال-جنوب باشد. درباره این دالان پیش نشست‌هایی انجام شده اما مشارکت گرجستان در این ابتکار در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

این تحلیل‌گر مسائل قفقاز در پاسخ به این سوال که بیانیه پایانی این کنفرانس باید دارای چه پیامی باشد تا تصویر جدیدی از منطقه قفقاز ارائه شده و تنش‌ها کاهش پیدا کند، گفت: برگزاری نشست تهران در نوع خود این پیام را ارسال می‌کند که کشورهای منطقه و همسایگان قفقاز به اهمیت چارچوب منطقه‌ای و لزوم توافق جمعی برای پیشبرد طرح‌های سیاسی-امنیتی و اقتصادی در منطقه واقف هستند. به همین ترتیب صدور بیانیه با تایید همه اعضا با هر محتوایی نیز یک گام مهم در همگرایی منطقه‌ای محسوب می‌شود.اما اگر اعضا در نشست تهران به توافق اولیه درباره تشکیل یک ساختار نهادی برای تداوم کار فرمت ۳+۳ دست بیابند یک دستاورد تاریخی به نام «نشست تهران» ثبت خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چقدر ضرورت دارد در این نشست در مورد جنایت‌های اسرائیل و ضرورت کمک‌رسانی به مردم غزه بحث شده و دیدگاه‌های مشترک برای مقابله با نفوذ صهیونیست‌ها در حوزه قفقاز ارائه شود، گفت: درباره نقش اسرائیل در قفقاز توافق شفافی بین ایران و سایر اعضای فرمت منطقه‌ای قفقاز وجود ندارد. اساسا ورود اسرائیل به منطقه قفقاز جنوبی با چراغ سبز روسیه رخ داد و ترکیه موجب افزایش روابط باکو و تل آویو شد. ارمنستان نیز با اسرائیل رابطه دارد. مواضع این کشورها در جنگ جاری در فلسطین نیز دوپهلو بود. روس‌ها بیشتر از آمریکا انتقاد کردند و برای میانجی‌گری ابراز تمایل کردند. ترکیه نیز مانند گذشته بیش از آنکه از اسرائیل انتقاد کند، نسبت به شرایط غزه ابراز نگرانی کرد. در واقع در این موضوع اگر ایران تمایل به کمک به موضع مشترک داشته باشد، ظرافت‌هایی لازم است. مثلا در موضوع تاکید بر لزوم توقف حملات به غیرنظامیان در غزه احتمالا مواضع مشترک خواهد بود.

عابدی در پاسخ به این سوال که برگزاری این نشست و دیدهای حاشیه‌ای آن چقدر می‌تواند در زمینه‌سازی برای بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در تهران موثر باشد، گفت: در حاشیه این نشست منطقه‌ای در تهران، فرصت برای انجام مذاکرات دوجانبه نیز وجود خواهد داشت. در حالیکه مذاکرات تهران و باکو برای از سرگیری‌کاری کار سفارت جمهوری آذربایجان ادامه دارد و ظاهرا درباره مراحل بازگشایی سفارت باکو توافقاتی هم بین دو کشور انجام شده، مسلما حضور وزیرخارجه جمهوری آذربایجان در تهران زمینه را برای ادامه رایزنی‌ها و هماهنگی‌های بین دو کشور در این زمینه فراهم می‌کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت «فارن افرز»؛ آیا حماس انتفاضه سومی راه انداخت؟

▫️ایرنا

#بخش_اول

نشریه "فارن‌افرز" در یادداشتی با اشاره به وضعیتی که عملیات طوفان الاقصی در کرانه باختری به وجود آورد، این سوال که «آیا حماس انتفاضه سوم را به راه انداخته است؟» مورد بررسی قرار می‌دهد.

در این یادداشت به قلم دنیل بیمن چنین آمده است که درحال حاضر اسرائیل مشغول انجام حملاتی در نوار غزه است. نیروهای آن در حال یورش و انجام حملات هوایی هستند که تا کنون بیش از ۵ هزار فلسطینی را به کام مرگ برده است. اما درحالیکه جنگ تل آویو با حماس تشدید می‌شود، این رژیم با بحران خطرناک دیگری روبرو می‌شود. جنگ در غزه در حال سرایت به کرانه باختری است و می‌تواند انتفاضه سومی را به راه بیاندازد.

در این گزارش آمده است: به دنبال حملات ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) اسرائیل به بیمارستان المعمدانی غزه، راهپیمایی های اعتراض آمیزی در جنین، نابلس، رام‌الله، طوباس و سایر شهرهای بزرگ کرانه باختری به راه افتاد. فلسطینی‌ها همچنین یک اعتصاب عمومی در سراسر کرانه باختری اعلام کردند و شهرک نشینان اسرائیلی حملاتی را به فلسطینی‌ها انجام دادند. بیش از ۹۰ فلسطینی تا صبح روز ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) در این حملات در کرانه باختری جان باختند. تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره می‌کند، شرایط سختی را برای کنترل اوضاع به وجود آورده و اقدامات آن برای برقراری آرامش به نوعی به مشروعیت محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطین آسیب بیشتر وارد کرده است.

به اعتقاد نویسنده، خیزش در کرانه باختری برای واشنگتن فقط چالش‌های ایجاد شده توسط جنگ در غزه را تشدید می‌کند و بیشتر نشان می‌دهد که چگونه مناقشه فلسطینی- اسرائیلی همچنان حل نشده باقی مانده است.
در این یادداشت می خوانیم: در سال‌های اخیر، بسیاری از ناظران و سیاست‌گذاران در آمریکا این مناقشه را به حاشیه برده و به این نتیجه رسیدند که اوضاع در خاورمیانه به تعادل جدیدی رسیده است، چون عادی سازی روابط منطقه‌ای بعد از امضای توافق‌های صلح میان اسرائیل با بحرین، مغرب، سودان و امارات به نقل محافل تبدیل شده بود و ظاهرا تل آویو و ریاض به ایجاد روابط دیپلماتیک رسمی برای اولین بار به هم نزدیک‌تر شده بودند. اما واقعیت بر روی زمین مشخصا با این دیدگاه کاملا خوشبین در تضاد است. چون به رغم عدم وجود هشدار در آمریکا و اسرائیل، شواهد مشخصا اشاره به نتیجه ناامید کننده و غیرقابل اجتنابی اشاره دارد، به همین دلیل احتمال بروز انتفاضه سوم بیشتر از سال‌های گذشته است. عملیات طوفان الاقصی حماس و واکنش رژیم صهیونیستی به آن نیز این احتمال را افزایش داده است.

▪️مقاومت یا همکاری

در ادامه این مطلب چنین آمده است: محمود عباس هدایت تشکیلات خودگردان فلسطین را پس از مرگ یاسر عرفات در سال ۲۰۰۴ بر عهده گرفت. این انتقال در جریان انتفاضه دوم (از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵) اتفاق افتاد و به تدریج رو به پایان رفت. اگرچه عرفات به حماس به عنوان یک سلاح علیه اسرائیل می‌نگریست و هنگام اعمال فشار به تل آویو به این سازمان فضا بیشتری برای انجام عملیات می‌داد. اما حماس خیلی زود به سازمانی قدرتمند تبدیل شد که دیگر قابلیت کنترل نداشت. این گروه در جریان انتفاضه دوم با انجام عملیات‌های مکرر علیه اسرائیل اعتبار قابل توجهی کسب کرد درحالیکه تشکیلات خودگردان دست به گریبان فساد و اختلاف داخلی بود.

فلسطینی‌ها باور داشتند که اسرائیل خودش را متعهد به اشغالگری و الحاق آرام کرانه باختری می‌داند. در سال ۲۰۰۵ زمانی که اسرائیل از غزه بیرون رفت، این کار را یک ژست عامدانه، حرمت شکننانه و بدون مشورت با محمود عباس یا دیگر سران فلسطینی خواهان صلح انجام داد. در نتیجه حماس موفق به کسب اعتبار شد و اعتقاد داشت که تهدید به خشونت پایان ناپذیر و نه مذاکرات، چیزی بود که اسرائیل را به خروج نیروهایش سوق داد. احترامی که حماس برای عملیات‌ها و سابقه‌اش به دست آورد به این سازمان برای پیروزی در انتخابات سال ۲۰۰۶ در غزه کمک کرد و آنگاه پس از درگیری با تشکیلات خودگردان قدرت در نوار غزه را در سال ۲۰۰۷ به دست آورد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت «فارن افرز»؛ آیا حماس انتفاضه سومی راه انداخت؟

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

از آن زمان غزه را فقط حماس اداره می‌کند درحالیکه آمریکا و سایر کشورها آن را به عنوان دولت به رسمیت نمی‌شناختند. از آنجایی که تشکیلات خودگردان حماس را به عنوان رقیب می‌دید، با اسراییل علیه این جنبش همکاری کرد. کشورهای عربی به ویژه قطر و ترکیه، اغلب تلاش کردند به حماس کمک کنند اما سایر کشورها از جمله کشور همسایه مصر، این گروه را به علت ارتباطش با جنبش اخوان المسلمین یک تهدید بالقوه می‌دانست. از اینرو فشار اقتصادی اسرائیل و کارزارهای نظامی منظم با توجه به ریشه‌های قوی حماس در غزه موجب نشد این گروه دچار لغزش شود. وضعیت آشفته موجود حفظ شد؛ یعنی تشکیلات خودگردان کرانه باختری و ولی حماس غزه را اداره کرد.

سران تشکیلات خودگردان فلسطین نگران محبوبیت حماس در میان فلسطینی‌ها بودند به ویژه در جریان بحران‌هایی مانند حال حاضر که حماس در مرکز توجه مساله فلسطین است. سازمان‌های حقوق بشری اعلام کردند که تشکیلات خودگردان از شکنجه، ضرب و شتم و دستگیری‌های بی‌اساس برای سرکوب خیزش حامیان حماس استفاده می‌کند. طبق اعلام موسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل‌آویو، تشکیلات خودگردان حتی اعضای خانواده مخالفان سیاسی را تهدید می‌کند. تشکیلات خودگردان مخالفان زیادی دارد؛ بسیاری از فلسطینی‌ها آن را یک نیروی نیابتی برای اشغال اسرائیل می‌دانند. برای کسانی که در کرانه باختری تحت اشغال زندگی می‌کنند، انتخاب بین مبارزه طلبی حماس و همکاری تشکیلات خودگردان، گزینه راحتی است.

وضعیت در کرانه باختری حتی پیش از عملیات طوفان الاقصی بسیار حساس و به راحتی مستعد هر ناآرامی و جنگ بود. خشم فلسطینی‌ها از اشغال بی‌پایان اسرائیلی های، گسترش شهرک سازی و برنامه‌های شهرک نشینان اسرائیلی به اوج خود رسیده بود. سال جاری مرگبارتر از سال ۲۰۲۲ که خود مرگبارترین سال‌ها بود، ارزیابی شد. درحالیکه فلسطینی‌های بیشتری در جریان عملیات نظامی اسرائیل در غزه کشته می شوند، ناآرامی در کرانه باختری احتمالا ادامه خواهد داشت و خشونت صهیونیست‌ها هم افزایش خواهد یافت. نتیجه یک دور باطل خطرناک خواهد بود.

چنین چرخه ای فقط به تقویت هر چه بیشتر موقعیت و توانایی های حماس می انجامد، همانطور که طوفان الاقصی این کار را کرد. از اینرو گستره و وسعت این عملیات موجب وارد آمدن یک شوک بزرگ به اسرائیل شد و بدون شک ضربه‌ای به اعتبار و هاله شکست ناپذیری تل آویو وارد کرد. فلسطینی‌ها به احتمال زیاد احساس غرور می‌کنند از اینکه اسرائیل دچار درد شده و نمی‌تواند آرمان فلسطین را نادیده بگیرد. فلسطینی‌ها و دیگر گروه‌های ضد اسرائیل، این‌ها را «مقاومت» می‌دانند، چیزی که سنت دیرینه‌ای در میان فلسطینی‌ها بوده و هست.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تلاطم‌های موجود در حزب جمهوریخواه مانع انتخاب رئیس مجلس نمایندگان شد/دو چالش محافظه‌کاران برای کنار زدن بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۴

▫️ایلنا

«مهدی مطهرنیا» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به بلاتکلیفی در انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: آنچه در مرحله نخست و سطح تحلیل کلان در باب انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا باید مورد توجه قرار بگیرد، مسأله شتاب در تغییر برای کسب قدرت در محتوای قدرت است. بارها به این امر اشاره کردم که سناریوی قدرت چگونه خواهد بود اما این سناریو به نوعی در لایه بالایی ساختار مذکور قرار دارد. آنچه مهم خواهد بود توجه به لایه‌های زیرین قدرت است و در این میان ایالات متحده به واسطه جایگاه و نقشی که در معادلات قدرت در صحنه بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی خود دارد بیشتر تحت این تغییرات قرار می‌گیرد. بر همین اساس باید متوجه بود که قدرت هم در حال تغییر است و در جایی می‌توان آن را مشاهده کرد که در «لایه میان فراملی» و «لایه میان فروملی» قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال قدرت‌هایی که تحت رهبری اشخاصی مانند زاکربرگ، بیل گیتس و ایلان ماسک قرار دارند به صورت کلی قدرت‌های میان فروملی هستند اما تاثیر آنها میان فراملی به حساب می‌آید. لذا احزاب سیاسی در این میان به نوعی دستخوش تغییر خواهند شد. به عنوان نمونه امروز اشخاصی مانند جو بایدن، هیلاری کلینتون یا برنی سندرز به عنوان جزئی از حزب دموکرات شناخته می‌شوند اما واقعیت این است که نمی‌توان آنها را از یکدیگر تمیز داد. در این میان توجه داشته باشید که در حزب جمهوری‌خواه هم دقیقاً همین وضعیت وجود دارد و نمی‌توان به صورت دقیق آنها را از یکدیگر تشخیص داده و یا رفتار سیاسی آنها را تحلیل کرد. این در حالیست که جیم جردن حالا برای سومین بار هم نتوانسته به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا برسد و این مسأله البته زیر سایه تحرک‌های دونالد ترامپ رقم خورده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: به همین دلیل معتقدم که در حزب جمهوری‌خواه تلاطم‌های گوناگونی وجود دارد و این نشان دهنده آن است که درون هر دو حزب افراد شاخصی که حرفی برای گفتن دارند با یکدیگر اتحاد نخواهند داشت و بر همین اساس دیده می‌شود که از درون، میان سران هر دو حزب اختلافات گوناگونی مشاهده می‌شود. به همین دلیل باید بگویم که شخصی مانند جیم جردن که سه بار برای ریاست وی بر مجلس نمایندگان آمریکا رأی‌گیری شد اما شکست خورد، به نوعی روی شن روان راه می‌رود. توجه داشته باشید که نام کوین مک‌کارتی به عنوان اولین رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده که مجبور به کناره‌گیری شد در تاریخ سیاسی ایالات متحده ثبت و ضبط شده و همچنین نام جیم جردن هم به عنوان یک ناکامی جدید در فهرست حزب جمهوری‌خواه ثبت خواهد شد.

وی افزود: جمهوری‌خواهان در آستانه انتخابات ۲۰۲۴ با یک تلاطم بسیار خطرناک روبه‌رو هستند. فلذا این روند را باید به هر ترتیب یک سیر جدید دانست که البته دونالد ترامپ هم در این میان بی‌تقصیر نیست. لذا آمریکای آینده را باید یک آمریکای پرتلاطم دانست و این روند می‌تواند اثرات عمیقی روی واشنگتن داشته باشد. از این منظر آنچه که در لایه رویین انجام می‌شود در مسائلی مانند پرونده اسرائیل، پرونده مالیات‌ها در آمریکا، پرونده اوکراین، مسائل مربوط به ایران و حتی سقط جنین خود را نشان می‌دهد اما حالا عوامل میانی که از آن به عنوان عامل زیرین یعنی تلاطم‌ها در مفهوم قدرت معنا پیدا می‌کنند، خود را نشان می‌دهد.

مطهرنیا در پایان خاطرنشان کرد: در این میان باید متوجه بود که ترامپ هم به نوعی در این روند دخیل است و می‌تواند این ماجرا و روند را هم با تغییراتی روبه‌رو کند. لذا مسأله ترامپ و همچنین مسأله عدم انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا دو چالش اصلی به حساب می‌آید. توجه داشته باشید که امکان دارد بایدن رئیس‌جمهوری تک‌دوره‌ای کاخ سفید باشد اما اگر جمهوری‌خواهان این دو چالش را مهار نکنند یک فرصت‌سوزی به ضرر آنها به وجود می‌آید و آن وقت بایدن دو دوره‌ای خواهد شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
کنکاشی بر آینده نظم بین الملل

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

موضوع تحقیقاتی آینده نظم جهانی، پیامدهای تغییر پویایی قدرت ، تأثیرات فناوری‌های جدید و مشارکت نهادهای حاکمیتی را برای آینده همکاری‌های بین‌المللی بررسی می‌کند و به دنبال درک محرک های تغییر و پیامدهای متنوع آن تغییرات است. به نظر می رسد اساسا این بررسی ها بطور ضمنی تولید کننده ایده های جدیدی برای حفظ و تکامل نظم بین المللی باشد.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/orderrelation1402
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
مجموعه امنیتی خاورمیانه؛ جنگ حماس و اسرائیل/ امنیت شکننده و تفوق الگوی دشمنی بر دوستی

میکائیل سانیار، دکتری علوم سیاسی

جنگ حماس و رژیم اسرائیل بازار تحلیل‌های سیاسی و نظامی را داغ‌تر از همیشه کرده است. در بیشتر تحلیل‌هایی که انجام می‌شود، موضوع حقانیت‌بخشی به یکی از طرفین جنگ برجسته شده و در آن‌ها گاهاً نگاهی تاریخی به مسأله نیز وجود دارد. هرکدام از طرفین درگیر جنگ، دیگری را به اتخاذ سیاست‌ غیراخلاقی و تروریسم متهم می‌کنند. اما توجه این نوشتار به تعارضات سیاسی و ایدئولوژیکی است که مانع از تحقق صلح می‌گردد و یک امنیت شکننده را در منطقه رقم زده است. جنگ به تعبیر کلازویتس از سیاست پیروی می‌کند و سیاست خاورمیانه‌ای تلفیقی از ایدئولوژی و نظامی‌گری است.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/sehamaisre1402
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
حضور نظامی آمریکا در مدیترانه

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل در گفت‌وگو با ایلنا

حضور نظامی آمریکا در مدیترانه، کنترل‌شده و برای جلوگیری از گسترش جنگ است/ از بین رفتن حماس به صورت کلی ممکن نیست/سناریوی تل‌آویو پس از شکست حمله زمینی

کارشناس مسائل آمریکا گفت: موازنه توسط حماس به هم ریخته و بر ضد منافع اسرائیل رقم خورد اما بحث آوارگان فلسطینی و اینکه مصر گذرگاه رفح را باز نمی‌کند یا اردن مایل به جابه‌جایی فلسطینی‌های غزه نیست، می‌تواند نوعی فشار را به حماس اعمال کند....

ادامه گفتگو در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/militaryamericame1402
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
▫️آکسیوس: بایدن به پنج دلیل حمله زمینی به غزه را به تاخیر انداخته است

▫️ایرنا

تارنمای خبری "آکسیوس" امروز به نقل از مقام های آمریکایی نوشت که جو بایدن رییس جمهور آمریکا، با وجود حمایت از رژیم صهیونیستی و دادن «حق حمله» آن به حماس، تهاجم زمینی به غزه را به پنج دلیل به تعویق انداخته است.

به نوشته آکسیوس، رئیس جمهور آمریکا با سفر خود و دیگر مقام های ارشد آمریکایی به اسرائیل در کنار حمایت نظامی و عمومی از تل آویو، زمان را خرید. وی همچنین تصریح کرد که آمریکا نمی‌خواهد اسرائیل عجولانه یا بدون توجه به نگرانی‌های واشنگتن اقدامی انجام دهد.مقام های آمریکایی به آکسیوس گفتند که به تاخیر انداختن تهاجم زمینی اسرائیل ناشی از پنج دغدغه راهبردی است:

۱- بایدن خواهان ارائه کمک های بیشتر به تعداد بیشتری از فلسطینی‌ها است تا بحران انسانی و واکنش گسترده جهانی محدود شود.

۲- بایدن می خواهد که پیش از تشدید درگیری ها، حدود ۵۰۰ شهروند آمریکایی را که در غزه گرفتار شده اند، از این منطقه خارج کند. مقام های آمریکایی مدعی هستند که از زمان حمله ۱۵ مهر حماس، چندین تلاش آنها برای خارج کردن این اتباع شکست خورده که تا حدی ناشی از جلوگیری حماس از خروج آمریکایی ها بوده است.

۳- این مقام‌های آمریکایی که نامی از آنها برده نشده، ادعا کرده‌اند که با توجه به نگرانی‌های فزاینده مبنی بر حمله ایران یا گروه‌های مورد حمایت ایران به اسرائیل، بایدن نیاز به زمان بیشتری برای تقویت حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه دارد.

۴- بایدن بیم از آن دارد که حمله عجولانه به غزه، اسرائیل را درگیر یک نبرد خیابانی طولانی و خونین کرده و پس از جان باختن ده ها هزار نفر هم حماس نابود نشود. چنین تهاجمی می‌تواند حزب‌ الله لبنان و دیگر نیروهای نیابتی ایران را به پیوستن به جنگ سوق داده و جان سربازان آمریکایی را به خطر اندازد.

۵- رئیس جمهوری آمریکا به دنبال خریدن زمان برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل است که البته وی نیز دلایل خاص خود را برای تاخیر در اجرای عملیات زمینی دارد. نتانیاهو، با وجود فشارهای سیاسی برای اقدام سریع علیه حماس، همیشه خطر گریز بوده است. او تا حدی به برنامه های نظامیان بدبین است و نیاز به زمان دارد. بنابراین او نظرات دیگر را بررسی کرده و مایل است در حالی که ارتش اسرائیل برای حمله زمینی آماده می شود، زمان بیشتری را به مذاکرات آزادسازی گروگان ها اختصاص دهد.

به نوشته آکسیوس، فرماندهان نظامی اسرائیل در برابر این تأخیر بی تابی می کنند. ژنرال هرزی هالوی (Herzi Halevi)، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، دیروز (۲ آبان) گفت که ارتش آماده عملیات زمینی است و فقط منتظر فرمان دولت است.

بایدن شریک نگرانی های نتانیاهو از نقشه نظامی اسرائیل است. رئیس جمهوری آمریکا می خواهد که حمله اسرائیل بیشتر مشابه (آزادسازی) موصل (از داعش در سال) ۲۰۱۶ بوده و کمتر (به حملات نظامی اشغالگران آمریکایی به) فلوجه (در سال) ۲۰۰۴ شبیه باشد. مقام های آمریکایی می گویند که بایدن به همین دلیل جیمز گلین (James Glynn) سپهبد تفنگدار دریایی و کهنه سرباز موصل را به سرزمین های اشغالی فرستاد تا در مورد برنامه ریزی نظامی به اسرائیلی ها مشاوره دهد.

آکسیوس در ادامه خبر داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، دوشنبه (اول آبان) به گروهی از رهبران یهودی آمریکایی گفت: ما اسرائیل را محدود نکرده یا نمی‌گوییم که چه کاری انجام دهد. ما پرسش های دشواری می‌پرسیم و بهترین توصیه‌ های خود را بر اساس تجربه مان ارائه می‌ دهیم.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️نگرانی آمریکا از واکنش گروه‌های مقاومت به تشدید حملات تل‌آویو علیه غزه

▫️ایسنا

نشریه انگلیسی گزارش داده واشنگتن بیم آن دارد که با آغاز حمله زمینی رژیم صهیونیستی به غزه، نیروهای مقاومت در منطقه به مواضع آمریکا در غرب آسیا حمله کنند.

یک رسانه انگلیسی در گزارشی درباره ترس آمریکا از واکنش محور مقاومت به تشدید حملات علیه غزه نوشت: تصمیم پنتاگون برای استقرار تسلیحات دفاعی مضاعف در پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه پس از آن اتفاق افتاد که با آغاز عملیات طوفان الاقصی از ۱۷ اکتبر، مواضع واشنگتن در این منطقه مکرراً مورد حمله واقع شده و ده‌ها نظامی آمریکایی مجروح شدند.

آمریکا می‌گوید تأخیر در حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه که به ادعای مقامات این رژیم با هدف ازبین‌بردن حماس انجام می‌شود، به دلیل اختلاف‌نظرهای موجود در تشکیلات نظامی رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده است. «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا اخیرا در پاسخ به این پرسش که آیا واشنگتن موجب به‌تعویق‌افتادن عملیات زمینی صهیونیست‌ها شده، گفت: «اسرائیلی‌ها خودشان در این باره تصمیم‌گیری می‌کنند.»

روزنامه فایننشال تایمز مدعی شده «مقامات و استراتژیست‌های نظامی واشنگتن از این وقفه استقبال کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند که این تأخیر به آمریکا فرصت داده تا سامانه‌های پدافند هوایی، کارکنان مضاعف و کشتی‌های جنگی بیشتری به منطقه بفرستد تا از پایگاه‌های خود حفاظت کرده و در میانه داغ‌شدن تنش‌ها در منطقه، قدرت بازدارندگی خود را در برابر حملات احتمالی ایران افزایش دهد».

فایننشال تایمز نوشته آمریکا توانسته با استقرار دو ناوگروه خود در دریای مدیترانه ایران را از مداخله مستقیم در این جنگ منصرف کند، اما واشنگتن هنوز هم گروه‌های مقاومت منطقه را تهدیدی چشمگیر علیه خود می‌داند.

پیشتر نیویورک‌تایمز نوشته بود تحلیلگران در این که پیام دولت آمریکا مبنی بر بازدارندگی در برابر ایران واقعا منتقل شده و اثری گذاشته باشد، تردید دارند. آن‌ها می‌گویند این که بایدن مجبور شده است ناوگروه دوم را اعزام کند، نشان می‌دهد که اعزام اولی پاسخ مورد انتظار یا مطلوب واشنگتن از ایران را در پی نداشته است.

یک مقام ارشد آمریکایی می‌گوید: این وضعیت نگران‌کننده است. نشانه‌ها حاکی از آن است که گروه‌هایی در منطقه قصد تشدید تنش را دارند و به همین دلیل است که ما نه‌تنها حضور نظامی خود را در منطقه افزایش داده‌ایم؛ بلکه این مسئله را علناً اعلام کرده‌ایم.همچنین بسیاری از مقامات آمریکایی نگران مداخله حزب‌الله هستند. این جنبش مقاومت و رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی حملات پراکنده‌ای به مواضع یکدیگر در دو سوی مرز لبنان و سرزمین‌های اشغالی انجام داده‌اند؛ اما ظاهراً هر دو طرف تا امروز از ورود به یک درگیری تمام‌عیار اجتناب کرده‌اند.

این در حالی است که برخی رسانه‌ها احتمال وقوع درگیری مستقیم میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی را بالا دانسته و به توانایی موشکی حزب‌الله برای هدف قراردادن تمامی مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی اشاره کرده‌اند.رسانه انگلیسی خبر داده در اوایل هفته جاری پایگاه آمریکایی «عین‌الاسد» در غرب عراق و همچنین پادگان «التنف» در سوریه هدف حملات راکتی قرار گرفتند. همچنین برخی گروه‌های مقاومت منطقه از عراق به نزدیکی مرز سرزمین‌های اشغالی در غرب سوریه نقل‌مکان کرده و موجب نگرانی مضاعف مقامات آمریکایی شده‌اند.

به گفته مقامات آمریکایی، تحرکات گروه‌های مقاومت از احتمال تشدید وخامت اوضاع حتی پیش از آغاز حمله صهیونیست‌ها نشان دارد. در گزارش فایننشال تایمز آمده است: آمریکا و متحدانش در موضعی آسیب‌پذیر قرار دارند.

«جیم ریش» عضو مجلس سنای آمریکا و ارشدترین مقام جمهوری‌خواه در کمیته روابط خارجه سنای این کشور می‌گوید: به نظر می‌آید که ایران قصد ندارد مستقیماً با ما درگیر شود و مطمئناً ما هم نمی‌خواهیم با آن‌ها درگیر شویم.با این‌ حال، مقامات آمریکایی نگران فعالیت گروه‌های مقاومت منطقه هستند؛ گروه‌هایی که غرب برخی از آن‌ها را وابسته به ایران می‌داند. به گفته یک مقام آمریکایی، این گروه‌ها از ۱۷ اکتبر تا امروز دست‌کم ۱۲ حمله به پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی در منطقه انجام داده‌اند.

این در حالی است که به اذعان مقامات آمریکایی «یک تفکر غالب در منطقه وجود دارد و آن هم این است که آمریکا تا حدی حملات این گروه‌ها را بی‌پاسخ خواهد گذاشت؛ زیرا واشنگتن بیم آن دارد که اگر به این حملات واکنش شدیدی نشان دهد، دوباره درگیر یک جنگ چند ساله مانند جنگ‌های عراق و افغانستان شود.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/واشنگتن پست/

▫️دردسر اروپا برای بقای اوکراین در آمریکای ترامپ

▫️ايسنا

«غرب بالاخره دریافته احتمال ریاست‌ جمهوری دوباره دونالد ترامپ وجود دارد. گرچه اروپا دیگر ایده «پیروزی» اوکراین را مطرح نمی‌کند، اما برای «بقا»ی این کشور هم طرح مشخصی ندارد و این به نفع کرملین تمام خواهد شد».

روزنامه "واشنگتن‌پست" گزارش داد که در ۲۰ ماه گذشته متحدان کی‌یف مجموعاً حدود ۲۳۰ میلیارد دلار به اوکراین ارسال کرده‌اند؛ اما به نظر نمی‌رسد که در ۲۰ ماه آینده این بودجه تأمین شود.

اگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا دوباره به کاخ سفید برگردد، احتمالاً کمک‌های غرب به اوکراین از قبل هم کمتر می‌شود. این محاسبات در کنار تقویم سیاسی آمریکا باعث شده تا رهبران نگران غربی شروع به توسعه استراتژی‌هایی برای دفاع از قدرت دفاعی اوکراین کنند. در اروپا در حال حاضر به‌ندرت بحث «پیروزی» اوکراین مطرح می‌شود؛ دست‌کم در آینده نزدیک. آنچه غرب اکنون به آن نیاز دارد یک استراتژی برای «بقای» اوکراین است.

واشنگتن پست نوشته است: رهبران اروپا بالاخره دریافته‌اند که پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ امکان‌پذیر است و با روی کار آمدن او، اروپا نمی‌تواند جای خالی حمایت‌های قطع‌شده آمریکا را پر کند. اما در یک سناریوی خوش‌بینانه، اگر آمریکا حمایت خود را قطع نکرده و به کاهش این حمایت‌ها اکتفا کند نیز اوضاع برای اوکراین دشوار می‌شود. پوتین اخیراً اظهار کرد که اگر حمایت‌های غرب قطع شود، اوکراین ظرف مدت تنها یک هفته با فقدان مهمات مواجه می‌شود. این پیش‌بینی اغراق‌آمیز است، اما چندان دور از واقعیت نیست.

اروپا قصد دارد برای حمایت از بقای اوکراین اقداماتی انجام دهد. کرملین هم بسیار سریع‌تر از تصور بسیاری از تحلیلگران، در حال تجدید قواست. روسیه و غرب اساساً درگیر یک نبرد بر سر تجدید تسلیحات هستند و این در حالی است که آمریکا، اصلی‌ترین تأمین‌کننده تسلیحاتی اوکراین رفته‌رفته به‌عنوان یک متحد غیرقابل‌اتکا ظاهر می‌شود.

بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، حمایت آمریکا از اوکراین نه باهدف راضی‌کردن اوکراین یا دیگر کشورهای اروپایی، بلکه برای حفظ جایگاه ایالات متحده در میان کشورهای جهان است. اما با کم‌رنگ‌شدن تدریجی ارتباط کمک به اوکراین با حفظ جایگاه آمریکا در چشمان واشنگتن، اروپا با این پرسش اساسی مواجه است که چطور اوکراین را سرپا نگه دارد. پاسخ مشخصی برای این پرسش وجود ندارد و زمان به نفع کرملین است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
نسبت‌سنجی مواضع گفتمانی رهبران ایران و چین درباره نظم بین‌المللی
نویسندگان

هادی ترکی: دکترا روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی و مدرس دانشگاه

شهروز شریعتی: دانشیار علوم سیاسی (مسایل ایران) در دانشگاه تربیت‌مدرس، تهران، ایران.

چین و ایران تجارب تاریخی مشابهی را پس از فروپاشی امپراتوری و سلسله‌های پادشاهی پشت سر گذاشته و وجوه مشترکی دارند. اکثر رهبران دوکشور بر این باورند که نظام فعلی حاکم بر جهان که بر پایه سلطه قدرت‌های غربی به رهبری آمریکا قرار دارد، غیرمنصفانه بوده و نظام بین‌الملل موجود نمی‌تواند و نباید بر این اساس به حاکمیت خود تداوم دهد.

افزون بر این اهداف معاصر و نگرانی رهبران دو کشور از قدرت‌های خارجی که می‌کوشند آنان را از داشتن جایگاه ویژه بین‌المللی محروم سازند، از دیگر اشتراکاتی است که می‌تواند چین و ایران را صرف‌نظر از سطوح توانایی و اثرگذاری با یکدیگر در یک چارچوب قرار دهد.


https://frqjournal.csr.ir/article_181687.html


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🔵انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار می کند.

🔺در محضر استاد 🔺

🌺 دکتر سیدحسین سیف زاده🌺

صاحبنطر و نگارنده ده ها مقاله و کتاب در زمینه علم سیاست و روابط بین الملل

🔵در گفت و گو و نشستی صمیمانه با اساتید و دانشجویان

✳️دوشنبه هشتم آبان ماه ۱۴۰۲

⌚️ساعت ۱۷:۳۰ الی۱۹

♦️مکان:تهران خیابان استاد نجات الهی،خانه اندیشمندان علوم انسانی،تالار حافظ♦️

🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir

⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
2024/10/01 22:34:28
Back to Top
HTML Embed Code: