Telegram Web Link
📝📝 ماهی یک بار یا سه ماه یک بار از بازار خرید کنید ببینید چه اتفاقی دارد می افتد
@jomhuriyat

🔰کنایه صدیق بدری به رئیسی و وزرایش:
نماینده مردم اردبیل در مجلس گفت
:

♈️توصیه‌ام به مسئولین این است به خاطر رضای خدا هم شده ماهی یک بار یا سه ماه یک بار از بازار خرید کنند ببینند چه اتفاقی دارد می افتد، آنها خریدشان را خودشان انجام نمی‌دهند و خریدهایشان سفارشی می‌آید به خاطر همین از این حرف‌ها زیاد می‌زنند.

♈️اگر آمار و ارقامی که مرکز پژوهش‌های مجلس گفته درست است، دولت باید کار و روندش را اصلاح کند. اگر درست نیست با آمار و ارقام متقن بگوید قسمت‌هایی که از این گزارش‌ها نادرست است، چیست و مرکز پژوهش‌ها هم باید این گزارش‌ها را اصلاح و منتشر کند، نه این گونه که بگویند این کار نباید می‌شد.

♈️به نظر من این کار دولت درست نیست؛ زیرا معتقدم این کار فرار از زیر مسئولیت محسوب می‌شود. اعتقادم بر این است که دولت از هرگونه اطلاعات درستی که مراکز دیگر می‌دهند باید استقبال کند.

♈️رئیس دولت در گفت‌وگوی اخیر خود به گونه‌ای شرایط را عنوان کرد که گویی در کشور هیچ گونه مشکل اقتصادی وجود ندارد و مردم از مشکلات معیشتی رنج نمی‌برند، من فکر می‌کنم آقای رئیس‌جمهور به گزارش‌هایی که وزرا و مسئولین اجرایی تحت امر خودش می‌دهند اعتماد می‌کند در صورتی که به نظر من نباید اعتماد کند.

♈️واقعیت‌ها با گزارشاتی که به ایشان می‌دهند فرق می‌کند، ایشان هم از زبان آنان در تلویزیون ارائه گزارش‌ می‌دهد و به نظر من نباید آقای رئیس جمهور اعتماد کند.

♈️کف جامعه و سفره مردم آن چیزی که آنها می‌گویند را نشان نمی‌دهد، توصیه‌ام به مسئولین این است به خاطر رضای خدا هم شده ماهی یک بار یا سه ماه یک بار از بازار خرید کنند ببینند چه اتفاقی دارد می افتد، آنها خریدشان را خودشان انجام نمی‌دهند و خریدهایشان سفارشی می‌آید به خاطر همین از سفره مردم خبر ندارند، این حرف‌ها زیاد می‌زنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝همه‌ چیزتان فیک است، حتی ضرب‌الاجل‌تان!

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️سی‌ام اردیبهشت دقیقا یک‌سال از آن روزی گذشته است که «نماینده ویژه رئیس‌جمهوری ایران» صریح و جدی برای طالبان ضرب‌الاجل تعیین کرد: «طالبان يک ماه برای آزاد سازی حقابه هيرمند مهلت دارد». این تعیین مهلت، بعد از هشدار رئیسی و تمسخر او از سوی طالبان اتفاق افتاد و به نظر می‌رسید که دیپلماسی مقتدرانه و عزتمندانه راه افتاده تا نشان دهد کت تن کیست. اما...

♈️هنوز مهلت یک ماهه تمام نشده بود که معلوم شد حتی مقام محترم ایرانی، خودش هم برای اولتیماتوم خودش اعتباری قائل نیست؛ گویی این حرف هم مثل وعده‌ها و شعارهای داخلی است که داده می‌شود؛ از جنس ساخت ۴ میلیون مسکن و کاشت یک میلیارد درخت و حل سه روزه مشکل بورس و...!  ۲۶ خرداد «نماینده ویژه رئیس‌جمهوری ایران» در حالی که مهلت یک ماهه‌ای که خودش داده بود رو به پایان بود، در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که دو هفته از مهلتش گذشته و امیدوار است در دو‌هفته باقیمانده طالبان کاری کند!

بعد از آن چه شد؟ هیچ! انگار نه انگار که دولت مقتدر و عزتمند مهلتی داده است. شش ماه از پایان آن «ضرب‌الاجل مقتدرانه!» گذشته بود که برادران طالبانی، نوید دادند که بنا به دستور ویژه ملاهیبت، قرار است یک سد عظیم نزدیک ایران بسازند. اما مقامات ایرانی خودشان را به نشنیدن زدند؛ شاید فکر می‌کردند که حرف مقامات طالبان هم مثل حرف‌های خودشان باد هواست!

♈️اما چندی پیش مقامات طالبان فاز جدیدی از ساخت سد پشدان را افتتاح کردند تا معلوم شود حرف مقامات آن‌ها مثل حرف ما نیست! حالا دیگر فقط بابت خشکی سیستان و بلوچستان نباید نگران باشیم، که به نظر می‌رسد سدسازی‌شان باعث خشکی مشهد هم می‌شود!

♈️با همه‌ی این احوال، ما اولین سالگرد این ضرب‌الاجل فیک را خدمت دولتمردان عزتمند تبریک می‌گوییم. در کنار کروناکش فیک (مستعان سابق) و حمله‌ی فیک (به قول حجت‌الاسلام قاسمیان) و کاهش تورم فیک (که با تغییر سال پایه انجام گرفت!)  و ماهواره‌ی ایرانی فیک (که معلوم شد روسی است) و گشت ارشاد مدیران فیک (که مغلوب یک فنجان چای دبش شد) و ریل قطار پیشرفت فیک (تنها ریلی که حرکت می‌کند) و حماسه‌ی فیک (با حضور ۸ درصد مردم) و بشار اسد عزیز فیک (که این روزها بیانیه‌ی علیه تمامیت ارضی ایران امضا کرده است)،  چرا قدر ضرب‌الاجل فیک‌ دولت محترم‌مان را ندانیم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از تولید لامبورگینی در انباری تا تولید چراغ اتومبیل در خانه
(از حجت عبدالملکی تا یاسرجبرائیلی و سرنوشت اقتصاد نحیف ایران)

✍️محمدرضا اسلامی

@jomhuriyat

♈️یاسر جبرائیلی آمده در تلویزیون نشسته و گفته: « مردم در خانه هایشان چراغ ماشین را می توانند تولید کنند».
بعد که مجری از او می‌پرسد آیا این چراغ اتومبیلی که «در خانه» تولید شود را می‌توان صادر کرد؟ آیا «کیفیتش» را می شود تضمین کرد؟ با استحکام جواب می دهد که چرا نشود؟ (ویدئو را ملاحظه کنید)

♈️طرف از خودش نمی پرسد که چرا این حرفی را که می زنم تا قبل از من به مغزِ مردمان دیگر کشورها نرسیده بوده؟ چرا مردمان سایر سرزمین های این عالم برای تولید چراغ اتومبیل (با کیفیت) «خط تولید کارخانه ای» راه می اندازند؟ و چرا مردمان مابقی کشورهای دنیا چراغ خودرو را در اتاق خواب، پذیرایی و آشپزخانه های خانه ها تولید نمی کنند؟

♈️این حرفهای یاسر جبرائیلی چقدر مشابه آن حرفهای حجت عبدالملکی است که می خواست «کارخانه تولید لامبورگینی‌ در ارومیه» راه بیندازد. و چنان با اعتماد به نفس سینه جلو داده بود که انگار نه انگار که اگر تولید لامبورگینی این قدر «ساده» باشد که تو می گویی پس چرا در تمام کشورهای دیگر دنیا در هر ارومیه ای «یک کارخانه لامبورگینی‌» وجود ندارد؟!
چرا استرالیا نتوانست صنعت خودروی خودش را حفظ کند و چرا نیسان بارها تا مرز ورشکستگی رفت؟ مگر به عقل آنها نمی رسید که تولید در سطح لامبورگینی اینقدر «ساده» است که تو می گویی...

♈️امتحان پس نداده ها
اینکه سرنوشت اقتصاد ایران چرا به این روز و روزگار افتاده که یک نفر انتظار تولید چراغ ماشین در اتاق پذیرایی خانه دارد و دیگری کل فرایند تولید لامبورگینی را در سه دقیقه خلاصه سازی/ساده سازی می کند، به ما نهیب می زند که چه شده است؟
آیا فضا اینقدر تهی شده است که سطح کسانی که در حوزه اقتصاد کلان و صنعت نظر می دهند به چنین وضع اسفناکی رسیده؟ 
یا اینکه مشکل از رسانه است که فقط با اینها سخن می گوید و به اینها میدان می دهد؟
آیا برنامه جهان آرا نمی تواند با انبوه جوانان ایرانی که در حوزه اقتصاد در برترین مراکز صنعتی و تحقیقاتی دنیا منشاء اثر هستند گفتگو کند؟ آیا فقط باید برود و یاسرجبرائیلی را بیاورد که چنین حرفهایی را «با اعتمادبه نفس» بر زبان بیاورد؟

♈️زمانی بود که محمود احمدی نژاد در سخنرانی عمومی و در مقابل دوربین گفت: «به رئیس سازمان انرژی هسته ای گفتم یک دختر خانمی ۱۶ ساله دبیرستانی در خانه انرژی هسته ای را تولید کرده» (لینک+) . و بعد با اعتماد به نفس گفت: «این خودباوری است». و او نگفت که چرا در سایر کشورهای دنیا دختر دبیرستانی انرژی هسته ای در خانه تولید نمی کند؟

♈️مساله اینجاست:
آسیبی که کشور از ناحیه امثال یاسر جبرائیلی ها و رائفی پورها خواهد خورد خیلی بیشتر از آسیبی است که از محمود احمدی نژاد خورد.
اینکه کسی در سه دقیقه (با لحن مدعی) برای کارخانه تولید لامبورگینی‌ در‌ ارومیه تعیین تکلیف می کند، فرقی با تولید انرژی هسته ای در خانه یا «خط تولید چراغ ماشین در اتاق خواب» منازل ندارد. اما خطر از آنجاست که لااقل محمود احمدی نژاد خود را در برابر برخی جریانات عقل مدار می دید و به ناچار قدری ملاحظه می کرد، ولی این «جوانان امتحان پس نداده» عرصه ی مقابل خود را کاملا خالی می بینند.

♈️این لحن تحکمی جبرائیلی را در این گفتگو با مجری جهان آرا ببینید!

♈️نقطه دریغ اینجاست:
یک زمانی بود که ژاپنی ها می‌خواستند که تویوتا بتواند در «بازارهای جهانی» وارد شود. لذا سوئیچیرو تویودا بعد از صدها ساعت جلسه با مهندسین ژاپنی، ده ها بازدید از بنز، فورد و جنرال موتورز انجام داد تا عاقبت به «تصمیم» هوشمندانه برای تولیدات جدید تویوتا رسید.
امروز ما با نسلی از جوانان مواجهیم که «تجربه اداره یک بقالی» را نداشته اند و بدون توجه به «تجربه سایر کشورها» برای اقتصاد کشور نسخه می پیچند. بدون تجربه تولید یک دمپایی پلاستیکی درباره زنجیره تولید در پیچیده ترین صنایع نظر می دهند.

♈️این طیف جوانانِ خود استاد خوانده یک چیز را خوب بلد هستند و یک درس را خوب خوانده اند و آن «رسانه» است. آنها ظهور، حضور هیجانی و درشت گویی در مقابل رسانه را به نیکی آموخته اند.

♈️آن جوانی که در عرصه صنعت تجربه پس نداده (و هیچ وقت منشاء تولید/اثری نبوده) را در هیچ کشور دنیا در مصدر تصمیم گیری/نظارت قرار نمی دهند.

♈️استفاده از ظرفیتهای جوانی ضرورت است ولی تجربه جهانی چیست؟
تجربه دیگر کشورها می گوید که اگر جوانی مستعد و دانشمند است ظرفیتهای ذهنی خودش را در بستر استارت آپ توسعه بدهد. او باید بتواند در یک زیست واقعی (نه زیست گلخانه ای) در قالب «یک شرکت ثبت شده» منشا تولید یک محصول/محتوا/فناوری بشود، نه اینکه مقابل دوربین بنشیند، و برای اقتصاد یک کشور هشتاد میلیونی درشت گویی کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بشار اسد شمشیرش از رو بسته است
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️هفته پیش طی یادادشت: بشاربه کجا چشم دوخته است؟! در همین جا نوشته شد که بیشینه تا پایان سال جاری، بشار اسد اندک اندک مسیر کشورش را از جمهوری اسلامی جدا خواهد کرد. گویا بشار، بس زودتر از پیش بینی ها مبادرت به زاویه سازی با جمهوری اسلامی گرفته است.

♈️چنان چه، وی دیروز در کنار بقیه سران کشورهای اتحادیه عرب، بر ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه گانه مهر تایید زده و به بیانیه همیشگی اعراب پیوسته است. شگفت آن که اخبار دیدار خصوصی اسد و بن سلمان نیز هم در رسانه های داخلی بازتابی نداشته است. خب این گونه که مشخص است، چنین رویکردی از سوی دولت سوریه از پیش، پذیرفته شده بوده است.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 از تفاوت فرهنگی دیپلمات شناگر ایرانی با دختران برزیلی تا اختلاف مدیریتی سخنگوی حقوقدان دولت با قوه قضائیه

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️سخنگوی حقوقدان دولت: پرونده #ساداتی_نژاد جرم نبود. قوه قضائیه نظر متفاوتی داشت و جرم تلقی کرد. این «اختلاف مدیریتی» است. (1403)

♈️سفارت ایران در برزیل گزارش های مربوط به تخلف جنسی یک دیپلمات عضو این سفارتخانه را ناشی از "تفاوت های فرهنگی" دانسته و نادرست خوانده است. (1391).

♈️ماست‌مالیزاسیون این آقایان بی‌نهایت است‌. هر کار غلطی هم که بکنند باز هم به جای عذرخواهی و شرمندگی، توجیه دارند و توقع تشکر!

♈️در استخر مختلط شناکردن گویا برایشان مجاز است و وقتی دختران برزیلی شکایت می‌کنند که مورد تعرض جنسی واقع شدند، سفارت ایران بیانیه می‌دهد و موضوع را تحت شمول تفاوت فرهنگی می‌خواند و آبروی یک ملت بزرگ صاحب‌تمدن را می‌برد تا آبروی یک دیپلمات متخلف را بخرد.

♈️سخنگوی حقوقدان دولت محرومان هم حکم قضائی وزیر جهاد کشاورزی در پرونده نهاده‌های دامی را محل اختلاف مدیریتی دولت و قوه قضائیه می‌خواند و می‌گوید دولت آن را تخلف نمی‌داند. او گویا نمی داند که قوه قضائیه در مدیریت کشور دخالت ندارد تا دو قوه با هم اختلاف مدیریتی داشته باشند. او بدیهی‌ترین اصول قانون اساسی را که تفکیک قواست درک نکرده است. بهادری جهرمی از اکنون خود را آماده کند برای حکم دادگاه چای دبش و توجیهی برای آن بتراشد.

♈️وقتی امام صدیقی هم متهم به زمین‌خواری ازگل شد، موضوع را توطئه دشمنان برای هجوم به دین و ایمان جوانان نامید، هرچند بعد اعلام بی‌اطلاعی و اظهار توبه کرد، اما از آن دشمنان که آنان را بیهوده متهم کرده بود درخواست بخشش نکرد.

♈️انتظار می‌رفت وزیر ارشاد آقای اسماعیلی هم فاجعه مدیرکل ارشاد گیلان و طراح طرح حجاب و عفاف را تفاوت فرهنگی تلقی کند. شاید اگر فیلم او منتشر نمی‌شد او هم از نعمت ماست‌مالیزاسیون برخوردار می‌شد و برخی منابع هم گفته‌اند وزارت ارشاد مطلع بود و اقدامی نکرد و کار به انتشار فیلم کشید. 

♈️ تفاوت فرهنگی شامل تنوع پوشش زنان ایرانی نمی‌شود اما شامل شنا در استخر مختلط و حوادث حین شنا هم می‌شود!
آیا سیلی زدن مرد مأمور به صورت زن نامحرم هم مشمول تفاوت فرهنگی است؟!
فراجا گفته که این مأمور متخلف را از کار برکنار کرده است. آیا کسی می‌داند کار آن دیپلمات متفاوت به کجا کشید؟ این‌قدر می‌دانیم که سهمیه امام صدیقی از خطبه نماز تهران کم نشده است.

#شنای_مختلط_یعنی_تفاوت_فرهنکی
#اختلاس_یعنی_اختلاف_مدیریتی
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 شروع مجدد مذاکرات میان ایران و آمریکا بازهم در عمان

♈️نشریه آکسیوس به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که دو مقام ارشد دولت بایدن، این هفته با مقامات ایرانی در کشور عمان درباره چگونگی جلوگیری از تشدید حملات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.

♈️طبق اعلام اکسیوس، این گفت‌وگوها با حضور برت مک گورک، مشاور ارشد بایدن در خاورمیانه و همچنین آبرام پیلی، نماینده موقت ایالات متحده در امور ایران انجام شد.

♈️این گفت‌وگوها تنها یک‌ماه پس از حمله موشکی بی‌سابقه ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل و در میانه اوج تنش‌ها در غزه و همینطور شمال اسرائیل صورت گرفته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ادبیات مسئولان در توضیح تخلفات و مشکلات/ طنز

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

🔰تا این لحظه، فعلا حادثه و تخلف بزرگتری در کشور برجسته نشده تا سیل مشهد رو به حاشیه ببره و همچنان این حادثه تلخ، تیتر یک خبرها و مورد توجه افکار عمومی و سوژه روز هست.

🔰در رابطه با انکار آن سیل عظیم که ۱۲ نفر از هموطنان را به کام مرگ کشاند، دیدیم واکنش رییس مدیریت بحران شهرداری مشهد چه بود که گفت: نِه، سیل کجا بود! یه آبگرفتگی جزئی بود!

♈️بر پایه این انکار، می توان در مورد حوادث و تخلفات رخ داده دیگر، با توجه به عدم برخورد قاطع با عوامل تخلف، نظر مسئولان را مشابه این دید و اینگونه حدس زد:

♈️نه، زمین خواری و انتقال سند باغ ازگل نبوده، یه نیم متر پیاده رو و یک نهال خشکیده بود که به زور می خواستن با باغ آقای صدیقی اضافه کنند که ناکام ماندند!

♈️نه، فساد ۳ میلیارد دلاری چای نبوده! یه کتری چای و یه بسته چای کیسه ای دبش بوده که مسئولان سرپایی خوردن!

♈️عروسی تو‌ هتل اسپیناس نبوده! یه شب نشینی خانوادگی و رقص چند نفره کردی تو زیر زمین منزل بوده!

♈️گم شدن دکل نفت و گاز نبوده! یه علمک گاز بوده که یه کارتن خواب برش داشته بود که داوطلبانه آورد و سرجاش گذاشت!

♈️قطعی و اختلال گسترده در اینترنت نداریم! قطعی وای فای همسایه بود که وصل شد!

♈️افزایش قیمت و کمبود گوشت نداریم! یه مقدار کمبود دنبه گوسفندی بود که با همراهی مردم تامین شد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سه خواسته مهم معلمان برای نجات صندوق ذخیره فرهنگیان

✍️مسعود فرهیخته
@jomhuriyat

🔰۱ - شفاف سازی آخرین صورت وضعیت اعضاء بر اساس چهار نکته مهم ( آورده عضو + واریزی سهم دولت خاتمی طبق قانون + سودهای حاصله سهام عضو + رسیدگی به تخلفات غیرقانونی دولت های احمدی نژاد؛ روحانی و رئیسی در خصوص عدم واریز سهم دولت به حساب فرهنگیان عضو صندوق ذخیره فرهنگیان).

🔰۲ - انتقال ارزش مالکانه سهام تمامی شرکت ها و هلدینگ های صندوق ذخیره فرهنگیان طبق نظریه کارشناسی و توسط منتخبین واقعی سهامداران به معلمان عضو به نسبت آورده و سرمایه آنان.

🔰۳ - تغییر اساسنامه صندوق از مدیریت بر مبنای هیات امنایی ( منتصبین دولتی و حذف مدیران نالایق)
به
مدیریت بر مبنای هیات مدیره ( منتخبین واقعی معلمان).

♈️قابل ذکر است که صندوق ذخیره فرهنگیان با داشتن سهام حدود ۵۰ شرکت در گروهای: پتروشیمی و انرژی؛ مالی و سرمایه گذاری؛ شرکت های ساختمانی و خدماتی بعنوان یکی از بزرگترین صندوق های سرمایه گذاری ایران محسوب میشود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای صحرایی کدام قله منظورتان بود؟

✍️خبرآنلاین نوشت:

♈️تنها چند روز پس از سخنان رضامراد صحرایی در خصوص ایستادن بر نوک قله‌! و الگو شدن برای سایر جوامع جهان، بروز افتضاح صدور کارت شرکت در امتحانات نهایی در مجموعه‌ی تحت مدیریت ایشان، اشاره بر این نکته دارد که نوک قله‌ی مدنظر ایشان تپه‌ای بیش نبوده و ممکن است با همین فرمان به الگویی برای عبرت سایرین مبدل شویم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شرم را دوباره باید معنا کرد

فیاض زاهد ،نویسنده و فعال سیاسی اصلاح‌طلب
@jomhuriyat

♈️گاهی از خود می‌پرسم نوشتن درباره بدیهیات آیا همچنان ضرورت دارد؟
آیا وقتی موضوعی از طرق مختلف، زبان‌های متفاوت، بینه‌های گوناگون، دلایل متقن، راه‌های طی شده، تاریخ بشر، نحوه رویکرد جوامع سیاسی گذشته، متفکران سیاسی، فلاسفه دوران مدرن، ادیبان و شاعران، خیرخواهان و خردمندان بارها مورد حلاجی و تذکار قرار گرفته، آیا لزومی دارد تا مجددا خودمان را به خطر انداخته، ریسک‌های نقد دائمی قدرت و اصحاب قدرت را دنبال کنیم؟

♈️آیا اساسا در شرایطی که همه دوستان نزدیک و دور شما، افکار عمومی، مردمی که گاهی شما را در کوچه و خیابان دنبال می‌کنند و... به شما تاکید می‌کنند چرا می‌نویسید؟ چرا می‌گویید؟ چرا خود را به خطر می‌اندازید!؟ وقتی که با خودت خلوت می‌کنی و می‌بینی که پاسخ صداقت در گفتار برای بهبود شرایط اجتماعی، سیاسی و حتی تلاش برای کمک به حاکمیت مستقر، تو را در چنبره‌ای از گرفتاری‌ها، محدودیت‌ها و حذف‌ها قرار می‌دهد؛ از خود می‌پرسی آیا همچنان وظیفه داری نسبت به موضوعاتی که روح تو و جامعه‌ات را می‌خراشد، باز هم بنویسی!؟

♈️اما همچنان تا این لحظه، (پاسخ این موضوع هرچه باشد) نمی‌تواند آنچنان قدرتمند باشد که مرا از بازتکرار این حقیقت مانع شود که وقتی می‌بینم مسیری که در پیش گرفته‌اید مسیری ناصواب، غیردقیق، خطرناک و بحران‌ساز و غیرانسانی است، سکوت کنم. مخاطب این سخن من می‌تواند همه کسانی باشند که   با سخنان من موافق یا مخالف باشند اما از آنها می‌خواهم دقایقی با خود خلوت کنند و در صحت این گزاره (شاید) بیندیشند.

♈️امروز برای شرکت در مراسم تشییع پدر کسری نوری از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و از دوستان قدیمی‌ام از خانه خارج شدم. در یکی از خیابان‌های خلوت بالای شهر به ناگاه متوجه شدم که یک ون پلیس با دو ماشین گشت و یک یا دو موتورسیکلت و به همراه فوجی مامور زن و‌ مرد به صورت اریب خیابان را بند آورده‌اند. یکی از ماموران هم با موبایل در حال فیلمبرداری بود.
من مانند بسیاری از شهروندان فکر کردم که احتمالا پلیس درگیر مبارزه با یک سرقت مسلحانه یا احتمالا مقابله با یک عملیات تروریستی یا دستگیری یک سارق مسلح است.

♈️در کنار منتهی‌الیه خیابانی که از آن گذر می‌کردم، دقایقی ایستادم با کمال تعجب شاید باور نکنید (حال که این سخنان را می‌نویسم همچنان موهای بدنم سیخ شده است) زنی را دیدم نگران و با دستپاچگی و ترس (وقتی که از مفهوم ترس سخن می‌گویم نمی‌دانم چه تصوری از ترس دارید؟) زنی را دیدم... آری من زنی را دیدم درآستانه مرگ... زنی را دیدم که رنگ صورتش به ‌طور کامل پریده، گویا هیچ خونی در چهره ندارد.

♈️با لرزش دستانش شالی که بر گردن داشت با تکرار متعدد چشم چشم بر سر می‌گذاشت... من تازه متوجه ماجرا شدم. پیش از آنکه بتوانم فکری بکنم با تشر و نهیب ماموران مجبور به ترک صحنه شدم. اما دقایقی بعد از خود پرسیدم من چگونه آدمی هستم؟ به نظر من این از آن دست سوالاتی است که هر روزه شاید از خود بپرسیم ما چگونه مردمانی هستیم؟

♈️از خود پرسیدم اگر به جای آن زن بینوا یکی از نزدیکان تو بود مثلا اگر دختران تو بودند یا چه می‌دانم، اصلا نمی‌دانم. به راستی من چیزی هم می‌دانم؟ نمی‌دانم چرا ناگهان پرتاب شدم به فاو، به دریاچه نمک، به جایی که همراه دوستانم در برابر گارد ریاست‌جمهوری عراق ایستادگی کرده بودیم.

♈️وقتی از گارد ریاست‌جمهوری عراق سخن می‌گویم تنها کسانی می‌توانند از آن صحنه درکی داشته باشند که جنگ با ارتش عراق را در تجربه و سابقه خود داشته باشند. من با گارد ریاست‌جمهوری عراق جنگیده بودم و اینجا نمی‌دانستم که برای دفاع از بینوا زنی که مثلا هم وطن من بود چرا نتوانستم کاری کنم؟ چرا پیاده نشدم تا به پلیس بگویم این ترس و وحشتی که به جان این زن انداخته‌ای تا دم مرگ او را رها نمی‌کند. او این ترس را به نفرت بدل می‌کند و به فرزندانش و خانواده‌اش و دوستانش منتقل می‌کند.

♈️از نظر من ما نیازمند بازتعریف کلمه شرم هستیم. شرم چگونه واژه‌ای است؟ چگونه قابل بیان و تفسیر است؟ من شرم دارم و نمی‌دانم آنها نیز شرم دارند؟ من هنوز می‌دانم در این مملکت وجدان‌های بیداری نیز هست./اعتماد
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰لامصب! خانه اگر نیستی بیرون که باش!

حسین ثنایی‌نژاد


♈️در روزگار گذشته پشت‌بام خانه‌ها را کاه‌گل می‌کردند. بعضی اوقات کاهگل‌ها کهنه بودند و آب باران از درز و دروز آن به داخل خانه چکه می‌کرد. بدیهی است که با بند آمدن باران چکه‌کردن آب هم بند می‌آمد. اما گاهی که  باران زیاد می‌بارید (مثل امروز)، کاه‌گل اشباع می‌شد و چکه کردن آب به داخل خانه همچنان پس از بند‌آمدن باران ادامه می‌یافت.

♈️یک روز ملانصرالدین از اینکه باران بند آمده بود و چکه‌کردن آب از سقف همچنان ادامه داشت حوصله‌اش سر رفت. خانه‌اش را خطاب قرار داد و با عصبانیت داد زد: لامصب! اگر خانه نیستی، بیرون که باش! کنایه از اینکه خانه باید آدم را از برف و باران محافظت کند. اکنون بیرون از باران خبری نیست ولی داخل خانه همچنان باران می‌بارد!

♈️کوچه ما هم کم از خانه ملانصرالدین ندارد. بیش از دو ساعت است که باران بند آمده ولی اینجا همچنان مملو از آب است. نمونه‌ای کامل از عدم رعایت استاندارهای مدیریت آب‌های سطحی معابر شهری!

♈️البته به قول برخی مقامات باید به جنبه مثبت ماجرا نگاه کنیم. بنابراین شکرگزاریم که در سیل غرق نشده‌ایم!
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و مهربان ایران زمین

🔰 صبح زیبا و بهاری همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰«تالاب چغاخور»
🔰استان چهارمحال_و_بختیاری، جادهٔ بروجن به ناغان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝همه مقصران سیل مشهد معرفی و مجازات شوند

افشین امیرشاهی، سردبیر آنلاین هم‌میهن
@jomhuriyat

♈️باران شدت گرفت و یک ساعت نشده، سیل شهر مشهد را برداشت. اما چرا و به چه علت در مدت کوتاه، سیلی بزرگ و ویرانگر در شهر راه افتاد و این همه خسارت به بار آورد؟

♈️سیل اخیر در مشهد قطعاً مقصران فراوانی دارد که باید همه آنها نسبت به مسئولیتی که داشته‌اند پاسخگو باشند. این سیل اشکالات زیاد مدیریتی کشور را دوباره نشان داد. یک بار دیگر مشخص شد که مدیریت شهری در کلانشهرها تا چه حد متکی به توسعه بی‌توازن و بی‌توجه به محیط زیست است.

♈️می‌توان گفت اولین دلیل جان سپردن ۱۲ شهروند کشورمان، ویران شدن خانه و کاشانه مردم و خسارت دیدن به مال و اموال‌شان در سیل مشهد، بی‌مسئولیتی تمام کسانی است که از گذشته تا امروز صاحب پست و مقام بودند. از این سیل می‌توان به‌عنوان یکی دیگر از نمادهای بی‌مسئولیتی در کشور یاد کرد. همچنان که سیل شیراز همین‌طور بود، و سیل‌های سیستان و بلوچستان، و سیل امامزاده داوود و ده‌ها سیل دیگر؛ همیشه نیز مسئولان ما غافلگیر شده‌اند.

♈️مگر در یک کشور چند بار باید شاهد سیل‌های ویرانگر باشیم تا عبرت بگیریم؟ وظیفه مهم مسئولان کشور حفاظت از جان و مال مردم است. وقتی در یک شهر و استان سیل می‌آید، کل مجموعه کشور به‌طور سیستماتیک باید به فکر تهیه زیرساخت‌های لازم برای مقابله با سیل باشند تا چنین حوادثی در کشور رخ ندهد.

♈️متاسفانه می‌بینیم که علت اصلی ویرانگری‌های بالای سیل مشهد، نه‌فقط بارندگی شدید که بی‌مسئولیتی، بی‌کفایتی، بی‌توجهی به قانون، ساخت‌وساز در بستر خشک مسیل‌ها و رودخانه‌ها، ساخت‌وسازهای بی‌ضابطه و بی‌رویه، کوه‌خواری و تعرض به محیط زیست بود. در برخی نقاط شهر مشهد درست در جایی ساخت‌وساز کردند که آب باید جریان پیدا می‌کرد.

♈️پس این پرسش مطرح می‌شود که مجوز ساخت و سازهای غیراصولی و بی‌ضابطه مشهد چگونه و از طرف چه کسانی صادر شده است؟ این ساخت و سازها اگرچه غیراصولی است اما با مجوزهای قانونی صورت گرفته است.

♈️چه نهادهایی درباره وضعیت پیش‌آمده باید پاسخگو باشند؟ استانداری، شهرداری، بازرسی، فرمانداری، تولیت آستان قدس، نیروی انتظامی، وزارت کشور، مجلس، دستگاه قضایی و... کدام شخص و نهاد؟ بالاخره نظارت با کیست؟ و مسئولان چه وقت باید پاسخ بدهند و مکافات بی‌کفایتی در مدیریت‌شان را ببینند؟ چرا اتفاق سیل شیراز دوباره در مشهد رخ داد؟ چرا سیل‌های ویرانگر همواره مسئولان ما را غافلگیر می‌کند؟ چرا هیچ‌وقت در پی سیل‌هایی که جان مردم را می‌گیرد و اموال‌شان را نابود می‌کند هیچ‌کسی مؤاخذه نشده است؟ این سیل قطعاً مقصران بسیار زیادی دارد که باید تمام‌شان به خط شوند و پاسخگوی تصمیم‌ها و نحوه مدیریت‌شان باشند. تا این لحظه دوازده نفر جان‌شان را از دست داده‌اند، با جان‌های رفته چه می‌کنند؟ با خانه‌های ویران شده چه؟

♈️سیل مشهد براساس نظر کارشناسان، به سه عامل بر می‌گردد؛ بی توجهی به منطقه که در آن ویلاسازی و کوه‌خواری صورت گرفته و در نتیجه آبراه‌ها را مسدود کرده و پوشش گیاهی را از بین برده است. همچنین مجموعه کارهایی که باعث شده اتصال مسیر سیلاب از بالادست منطقه به رودخانه در پایین‌دست منطقه از بین برود.

♈️سومین مسئله نیز سازگار نبودن مسیرهای شهری با محیط‌های طبیعی است. همان آسفالت کردن بسیاری از مناطق شهری که باعث شده آب نتواند به عمق زمین هدایت شود و در نتیجه روی سطح زمین جاری شده است. مشهد در سال‌های گذشته با توسعه نامتوازن شهری بدون توجه به زیرساخت‌ها همراه بود. این یعنی وقتی که سیل می‌آید، شهر آماده مقابله با آن نیست.

♈️سیل اخیر وارد بزرگراه شد و خودروها را با خودش برد. معنی ورود سیل به بزرگراه‌ها این است که ما در جایی که باید مسیر عبور آب باشد، جاده و اتوبان ساخته‌ایم. همین مدل ساخت‌وساز، یعنی اینکه شهر بدون مدیریت مناسب و نظارت مطلوب به حال خود رها شده و هر مدیری که در این سال‌ها آمده و رفته، براساس سلیقه خودش تصمیم گرفته است. یعنی هیچ توجهی به مخاطرات آینده شهر نداشته است.

♈️قطعاً شنیده‌اید که ایران چند سالی است که به کشوری سیل‌خیز تبدیل شده است. دستکاری در طبیعت بدون رعایت ملاحظات زیست‌محیطی یکی از دلایل مهم آن است. وقتی در ساخت‌وسازهای آبی و تاسیسات زیربنایی و نیز در فعالیت‌هایمان در جنگل‌ها و مراتع به معیارهای توسعه پایدار بی‌توجهی نشان می‌دهیم باید منتظر عواقب آن هم باشیم.

♈️سیل مشهد با ۱۲کشته و تعداد بسیاری مجروح و ویرانی گسترده، در فهرست مرگبارترین و ویران‌کننده‌ترین سیلهای کشور ثبت شده است. این چندمین سیل در کمتر از یک سال است که کشور را دربرگرفته ومسئولان راغافلگیر کرده است. چه زمانی باید عبرت بگیریم؟ این سیل مقصران فراوانی دارد که بایدپاسخگوی اعمال‌شان باشند.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-16329
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نفع روسیه در به نتیجه نرسیدن برجام

احمد مداح
@jomhuriyat

♈️محمد جواد طریف که ۴۳ سال در خدمت نطام اسلامی بود و روزگاری انقلابی دو اتشه ، در استانه برکناری برای ثبت در تاریخ  به مطالبی مهمی اشاره کرد که قسمتی از آن می تواند به طرح روسیه برای اشغال اوکراین مرتبط باشد.
او به عنوان وزیر خارجه حکومت اسلامی گفت روسیه سعی وافر کرد که برجام امضاء نشود، چرا؟

♈️نفع روسیه در به نتیجه نرسیدن برجام چه بود؟
با امضاء برجام هتل های تهران پر شد. و پای صدها شرکت بزرگ تجارتی دنیا و کمپانی های نفتی به ایران باز شد و قرارداد استخراج گاز با شرکت توتال فرانسه و شرکت های چینی امضاء شد وبریتیش پترولیوم و شرکت های هلندی نیز مذاکره برای سرمایه گذاری در  نفت و گاز را با زنگنه آغاز کردند که اگر به سرانجام میرسید  این به طور قطع برعلیه منافع روسیه بود.

♈️با استخراج گاز با روشهای توسعه یافته غرب و با کمک انها(کاری که شرکت های غربی در روسیه هم اکنون انجام می دهند)  از دومین منبع گازی جهان پای پوتین از گردن اروپا برداشته می شد و روسیه عکس العمل شدید اروپا را قبل از حمله به اوکراین در محاسباتش منظور می کرد...و قرادادلوله کشی دیگری هم با شرکت آلمانها امضاء نمی شد و چینی ها هم قسمتی ازگاز مورد نیاز خود را با لوله کشی از راه پا کستان یا وسیله دیگری از ایران تأمین می کردند و اجباری برای همراهی با روسیه در بیشتر زمینه ها نداشتند.

♈️اکنون می توان فهمید چرا "میدان"!، موشکی با نوشته" برای نابودی اسرائیل" آنهم با خط عبری شلیک کرد تا اسرائیل را برای ضدیت بیشترِ با بر جام تشویق کند.

♈️چه کسی تردید دارد که کوششهای اسرائیل و عربستان بود که ترامپ را وادار به خروج از برجام کرد؟

♈️اکنون می توان به دلایل بیشتری به چرائی مخالفت ایت الله خامنه ای با بر جام ۲و ۳و مخالفت ضمنی  با برجام روحانی اندیشید.
انچه را  بتازگی فلاحت پیشه رئیس کمسیون امنیت ملی سابق مجلس اسلامی در مورد مذاکرات اخیر و میدان داری روسها و دروغ های پی درپی اولیانوف و بازی دادن ایران گفت مکمل مطالب ضبط شده ظریف است که باتوجه به اوضاع این روزهای انرژی جهان شایسته بازخوانی است.

♈️چرا همه مخالفین قراردادکرسنت با برجام هم مخالفت میکردند ؟ چه حکمتی در ابطال این قرارداد بودکه تا کنون ایران بابت ان به ۶۰۰ ملیون دلار خسارت محکوم شده است؟
قراردادی ۲۵ ساله با شرکت دانا گاز که بیشترین سهام ان به کرسنت تعلق دارد بسته شدتا گاز مشترک با ابوظبی که در میدان نفتی سلیمان می سوزد با لوله به فجیره   حمل و از انجا صادر شود.

♈️بهانه ابطال ارزانی بهای گاز در قرارداد بود! آیا در جمهوری اسلامی تا کنون قردادی شفاف و بدون در صد گیری و بند و بست انجام شده است که این دومی باشد؟

♈️آیا بیست سال است که حکومت اسلامی به جهت منافع روسیه سرمایه ملی را آتش میزند؟

♈️آیا روسو فیل های حکومت اسلامی تا این حد منافع ملی را فدای نظریات پوتین می کنند؟ ایا آتش زدن گاز بهتر از فروش آن و سیر کردن گرسنگان ایران است ؟

♈️آیا انتخاب رئیسی با ان سوابق زشت و انتخابی رسوا برای گماردن روسو فیلی مطیع بود....؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 امضا بیانیه ضد ایرانی ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه‌گانه توسط بشار اسد

طهمورث حسینی
@jomhuriyat

♈️ در متن بیانیه کشور‌های عربی شامل الجزایر، سوریه، بحرین، کومور، جیبوتی، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، لیبی، موریتانی، مراکش، عمان، فلسطین، قطر، عربستان، سومالی، سودان، تونس، امارات متحده عربی و یمن آمده است: «بر حاکمیت امارات متحده عربی بر جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ، ابوموسی تاکید شده و از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد که به ابتکار امارات متحده عربی برای یافتن راه‌حلی مسالمت آمیز از طریق مذاکرات مستقیم...

♈️ اما آنچه در این میان تعجب ایرانیان را برانگیخت، امضای این بیانیه توسط عراق و سوریه بود. حضور بشار اسد در این نشست و تایید این ادعای عربی، موجب انتقاد فراوان بابت عدم توازن هزینه و فایده حضور ایران در سوریه شده است...

♈️حضور مستشاری ایران در سوریه تاکنون بیش از هفت هزار شهید برجای گذاشته است. همچنین بیش از ۲۵ نفر از فرماندهان و مقامات نظامی کشور در این کشور جان باخته‌اند. حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، آخرین پرده از تنشی بود که برای اولین بار به درگیری مستقیم تهران و تل‌آویو منجر شد.

♈️ به‌رغم کمک‌های بی‌شائبه ایران به سوریه و درمقابل سهم بسیار ناچیز در تجارت با این کشور و استفاده از بازار آن؛ همیشه انتظار می‌رفت در بعد سیاسی سوریه به ایران وفادار باشد. با این حال آنچه که اخیرا در نشست شورای همکاری خلیج فارس رخ داد، بسیار تلخ بود. خبری که سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین درشبکه ایکس آن را «عبرت‌آموز» توصیف کرد!

♈️ اما این تمام ماجرا نیست. با پایان یافتن درگیری‌ها در سوریه انتظار می‌رفت که ایران نقش پررنگی در بازسازی و تجارت در سوریه داشته باشد. رئیس‌جمهور ایران هم به عنوان یک مقام عالیرتبه بعد از ۱۳ سال در سوریه حضور یافت و توافق‌نامه‌های اقتصادی فراوانی میان بشار اسد و ابراهیم رئیسی به امضا رسید. با این حال به گفته کارشناسان در این حضور پرحادثه سر ایران بی‌کلاه مانده است.

♈️حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده اصولگرا و انقلابی شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: «ما با وجود حمایت‌هایی که از دولت و ملت سوریه در جنگ تحمیل شده، امروز سهم ناچیزی در بازسازی سوریه داریم که این سهم هم قابل توجه نیست. کشورهایی که عامل اصلی جنگ سوریه بودند و جنگ را به این کشور تحمیل کردند امروز در بازسازی این کشور پیشگام شده‌اند.» «کشورهای غربی و عوامل آنها که در منطقه به تجهیز داعش می‌پرداختند امروز سهم عمده‌ای در بازسازی سوریه را به خود اختصاص داده‌اند.با این حال ما نتوانستیم در این حوزه به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم در بازسازی سوریه نقش قابل توجهی داشته باشیم و سهمی از بازار این کشور را به خود اختصاص دهیم.»

♈️ حجم تجارت جهانی سوریه حدود شش میلیارد دلار است که یک میلیارد دلار آن به صادرات و پنج میلیارد دلار آن به واردات اختصاص دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود حجم مبادلات تجاری جهانی سوریه سهم ایران از تجارت با این کشور بسیار ناچیز است.

♈️عبدالامیر ربیهاوی، مدیر کل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران می‌گوید: در سال گذشته، حجم تجارت ایران و سوریه ۲۴۵ میلیون دلار بوده که در ۱۰ ماهه سال جاری به ۱۲۰ میلیون دلار کاهش یافته است و با این شرایط سهم ایران از سبد وارداتی این کشور به کمتر از ۲ درصد رسید، از سوی دیگر در این مدت ایران ۳۴ میلیون دلار نیز از سوریه واردات داشته است.

♈️ نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه نیز معتقد است که این کشور در سال 2023 یک میلیارد دلار کالا به سراسر جهان صادر و در این سال 5 میلیارد دلار کالا وارد کرده بود با این حال ارزش صادرات ایران به سوریه در این سال 250 میلیون دلار بوده است.

♈️ به رغم کمک‌های بی‌شائبه ایران به سوریه و درمقابل سهم بسیار ناچیز در تجارت با این کشور و استفاده از بازار آن؛ همیشه انتظار می‌رفت در بعد سیاسی سوریه به ایران وفادار باشد. با این حال آنچه که اخیرا در نشست شورای همکاری خلیج فارس رخ داد، بسیار تلخ بود. سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین با انتشار پیامی در ایکس به بیانیه کشورهای عربی که در پایان اجلاس سران اتحادیه عرب در منامه بحرین قرائت شد، اشاره کرد: «خبری عبرت‌آموز! بشار اسد همراه با سایر کشورهای عربی، بیانیه حمایت از تعلق جزایر سه‌گانه ایرانی به امارات را امضا کرد!» بسیاری از کاربران اما این دیپلمات سابق را خطاب قرار دادند که آیا مسیر سیاست‌ها و دیپلماسی ایران در سال‌های اخیر اصلا فرصتی برای عبرت‌آموزی فراهم می‌کند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عقل که نباشد!

✍️عباس عبدی، اعتماد ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️آیا برای اصلاح جامعه وجود انگیزه خیرخواهانه نزد مسئولین کافی است؟ شاید متوجه شده‌اید که در جوامع توسعه نیافته؛ انگیزه‌های مدیران و سیاست‌گذاران خیلی مهم تلقی می‌شود و وجود انگیزه‌های خیرخواهانه و صادقانه را شرط لازم و حتی کافی برای سیاست‌گذاری یا قانون‌گذاری خوب و موثر و کارآمد می‌دانند.

♈️ولی واقعیت چیز دیگری است، سیاست‌گذاری بسیار پیچیده است و انگیزه صادقانه و خیرخواهانه به تنهایی برای سیاست‌گذاری و تحقق اهداف خوب کافی نیست، چه بسا بر اثر ناآگاهی آثار و عوارض سیاست‌گذاری ساده‌لوحانه بسیار سنگین باشد. انگیزه خوب ناآگاهی را می‌پوشاند. برای اثبات این ایده ساده مثال‌های فراوانی می‌توان ارایه کرد هم از کشورهای دیگر و هم به نسبت بیش‌تری از کشور خودمان.

♈️مورد مشهور آن ممنوعیت مشروبات الکلی در آمریکا در اوائل قرن بیستم است که با هدف حفظ اخلاق عمومی، متمم ممنوعیت خرید و فروش و تولید الکل به قانون اساسی اضافه شد. فقط ۱۳ سال وقت لازم بود که متمم جدیدی به قانون اساسی اضافه و قبلی را نقض کردند. نه به این علت که مردم از فلسفه اولیه حفظ اخلاق عمومی عدول کردند و یا خواهان رواج بی‌اخلاقی شدند، بلکه دیدند این منع، موجب افزایش شدید قانون‌شکنی، گسترش روزافزون قاچاق، شکل‌گیری سازمان‌های حرفه‌ای و مافیا در امر قاچاق و فروش الکل و سایر اقلام ممنوعه، افزایش سایر جرایم، بویژه از نوع سازمان‌یافته و جنایتکارانه و... شده است.

♈️متوجه شدند که حداقل در این مورد، جرم‌انگاری الکل راه‌حل نیست. اهمیت آن مردم در این بود که فهمیدند این نامطلوبیت را نمی‌توان از طریق قانون‌گذاری و جرم‌انگاری حل کرد، چه بسا نتایج بدتری هم داشته باشد.

♈️مورد جالبی که به تجربه شخصی خودم مربوط است، ممنوعیت چاپ برخی کتاب‌ها پیش از انقلاب است. کتاب‌هایی که اجازه چاپ نداشت برای جوانان قداست و حقانیت خاصی پیدا می‌کرد. کتاب‌هایی که امروز حتی ارزش نگاه کردن هم ندارند ولی ممنوعیت آنها در آن رژیم توهم حقانیت را برای مفاد آن بوجود می‌آورد و اتفاقاً یکی از علل سقوط آن رژیم همین سیاست سانسور بود که موجب شد جوانان آن کتاب‌ها را با ولع بخوردند بجای آنکه بخوانند و تأمل نمایند!

♈️این مسأله برای فضای مجازی کنونی ایران هم هست که مسدود شدن آن مردم را به سوی فیلترشکن سوق داده و این عوارض اخلاقی و سیاسی مهمی دارد. همچنین سیاست سانسور ویرانگر است. اخیراً سخنان مدیر انتشاراتی ققنوس را می‌دیدم که توضیح می‌داد که در دوره احمدی‌نژاد و با لغو مجوز کتاب‌های آنان از جمله کتاب‌های عباس معروفی که پیش‌تر منتشر می‌شد، بازار زیر زمینی کتاب در کشور راه افتاد که همه این کتاب‌ها را چاپ می‌کردند و با قیمت مناسب می‌فروختند و ناشران هم به آنان اعتراض نمی‌کردند.

♈️ولی نکته جالب این است که همین ممنوعیت‌های سلیقه‌ای موجب شد که تشکیلات و بازار سیاه غیر قانونی شکل بگیرد و در ادامه خود را محدود به کتاب‌های مذکور نکرد، هر کتاب دیگری را هم که مشتری داشت، منتشر می‌کرد. کتاب‌هایی که در شرایط عادی هیچ ناشری حاضر به انتشار آنها نبود.

♈️به یاد دارم هنگامی که کتاب آقای عباس میلانی در باره شاه به انگلیسی منتشر شد، تصور می‌رفت که مجوز انتشار در داخل را نخواهد گرفت. پس کسانی پیدا شدند که با نرم‌افزار کامپیوتری آن را ترجمه کردند و به قیمت حدود ۳۰ هزار تومان در بازار فروختند، که رقم بالایی بود، و شنیدم که بیش از ۴۰ هزار نسخه از آن چاپ و فروخته شد. در واقع دولت سانسورکننده هم چوب را می‌خورد و هم پیاز را.

♈️مسأله حجاب در ایران نیز دچار همین وضع سیاستگذاری شده است. این نحوه مقابله با زنان نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه اعتبار و حرمت حجاب و چادر را هم نزد دیگران از میان می‌برد. چند روز پیش خانمی چادری توییتی به این مضمون زده بود که؛ به چه دلیل هزینه این نوع برخورد را ما چادری ها باید بدهیم که مورد نفرت و متلک گویی دیگران قرار گیریم؟ جالب نظرات زیر توییت بود که اغلب انان این رفتار را محصول سیاست‌های رسمی می‌دانستند در نتیجه استفاده از چادر در حال کاهش است.

♈️قانون فرزندآوری نیز از همین نوع است و در عمل به نتیجه عکس منجرخواهدشد. مگر ساختار موجود از کودکان به دنیا آمده درسه دهه اخیر چه خیری برای خود دیده است که چشم امیدش به کودکان دهه ۱۴۰۰ است؟ اتفاقاً هر چه جوان‌تر و کم سن وسال‌تر هستند رویکردهای منفی‌تری نسبت به ساختار دارند. ضمن اینکه در همین دوسال اخیر روند فرزندآوری منفی‌تر شده به جای آنکه مثبت گردد.

♈️پیشنهاد مشخص این است که حکومت از دخالت دراین مسأله دست برداردکه مشکل را بیش‌تر می‌کند. مسأله فرزندکمتر زندگی بهتر دهه پنجاه راهم فراموش نکنید که اثر معکوس داشت. در این موردبه تجربه فاجعه‌بار رومانی نیز اشاره خواهد شد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بعضی روحانیون می گویند مردم در کشور کاره ای نیستند
🔰روزنامه جمهوری اسلامی:

♈️متأسفانه بخش‌هائی از دستگاه‌های تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر نیز تفکر هیچ‌کاره بودن مردم در حکمرانی دینی را عملاً در جامعه پیاده می‌کنند و با این اقدامات خود بر این تفکر خلاف اسلام مهر تأیید می‌زنند. این جریان انحرافی اکنون در حال گسترش است و به ابزاری برای تبلیغ علیه روحانیت و حتی اسلام تبدیل شده است.
به گزارش خبرآنلاین، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

♈️این مطلب نادرست که مردم در حکمرانی دینی هیچ‌کاره هستند به نقل از یکی از علمای سرشناس حوزه علمیه قم مدتی است در فضای مجازی دست به دست می‌شود و به حربه‌ای در دست مخالفین روحانیت برای تبلیغ علیه این نهاد تبدیل شده است.

♈️کسانی که این مطلب را به دست این و آن می‌رسانند اشاره‌ای به این واقعیت نمی‌کنند که این نظر شخصی است و ربطی به کلیت روحانیت و اسلام ندارد. بسیاری از کسانی که این مطلب را دریافت می‌کنند نیز از این زمینه اطلاعی ندارند و تصور می‌کنند تمام علمای دین اینگونه فکر می‌کنند و نظر اسلام همین است
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تهران-واشنگتن؛ این بار گفتگو در عمان جدی است؟!
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️نمایندگی جمهوری اسلامی در ملل متحد طی پاسخ به پرسش رسانه ها،‌ مذاکرات غیر مستقیم ایران- آمریکا در مسقط پایتخت سلطنت عمان را تایید کرد. او گفته است: این مذاکرات نه نخستین بار و نه آخرین بار خواهد بود/تسنیم.

♈️ نشریه معتبراکسیوس آمریکا نیز ضمن تایید این مذاکرات، هدف آن را جلوگیری از حملات بیشتر عنوان کرد. ولی وقتی نام برت مک گورک مشاور ارشد دولت بایدن در امور خاورمیانه به عنوان رئیس نمایندگی واشنگتن به میان می آید، کمتر ناظری می تواند در ناموفق بودن گفتگوها تردید کند. ضمن آن که آبرام پیلی، فرستاده موقت بایدن در امور ایران که گفتگوگری قهار است و در کنار مکگورک نشسته باشد.

♈️شگفت آن که تبحر مکگورک در امور خاورمیانه و تسلطش بر فرهنگ و زبان های خاورمیانه ای، باعث شده که وی در هر سه دولت متفاوت اوباما، ترامپ و بایدن، جایگاه خود را حفظ کند. هم چنین او در دوره جرج بوش، نقشی محوری در سیاست گذاری آمریکا در عراق پس از فروپاشی صدام و رویارویی با داعش داشت. وی بارها در بغداد و مسقط، غیر مستقیم با مقامات بلند پایه ایرانی در مسائل هسته ای و تحریم ها به گفتگو نشسته است.

♈️ جدای از شخصیت، شگردها، زبان متفاوت و قدرت مانور مک گورک، چهار عامل دیگر احتمال موفقیت نتیجه مذاکرات این بار ایران-آمریکا را بالا می برند: فشار چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت از ایران بر تهران در جهت آرام شدن باب المندب، خواست هند از ایران به عنوان برترین سرمایه‌گذار پروژه بزرگ چابهار برای بالارفتن امنیت اقیانوس هند، نیازمندی غیر قابل اجتناب اقتصاد داخلی در جهت پیوندی هر چند اندک با جهان تجارت و نیز پیامدهای گسترده پیمان کلان امنیتی ریاض-واشنگتن در بازنگری استراتژی منطقه ای تهران.

♈️البته نتانیاهو به شدت نگران حضور دوباره مکگورک در منطقه است. بی بی وجود اورا نشانگر آرام تر شدن فضای خاورمیانه برآورد می کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای علم الهدی! احتمال نمی‌دهید  سیل مشهد به خاطر  شما باشد؟!
محمد مهاجری

@jomhuriyat

🔰حضور امام جمعه محترم مشهد، سلام علیکم

♈️خاطرتان هست در سیلی که در دولت‌قبل در استان‌گلستان اتفاق افتاد با بیانی پر از طعنه گفتید «هر حادثه‌ای ولو رحمت باشد در  مدیریت غیرجهادی به نکبت تبدیل می‌شود؟» و اما همین یکی دوروزه در حرفهایی کاملا متضاد با قبل و وسط سیل مشهد که۷-۸ قربانی گرفت، گفتید در بحران سیل شاهد اتفاقات دلگرم کننده هستیم؟!

♈️معمولا در بلایای طبیعی، خلق الله مقصر میشوند چون گناه می‌کنند؛ اما آیا فقط این مردم عادی‌اند که عامل بلایای‌طبیعی می‌شوند یا ممکن است گاهی زبانم لال پاره‌ای از مسئولان هم باعث نزول بلا بشوند؟

♈️مثلا باز هم زبانم لال، ممکن است به احتمال یک در میلیارد، خود شما بدلیل بعضی حرفهایتان مثل آنچه در بالا نوشته شد ( و  دوگانگی و تذبذب در آن موج می‌زند)عامل بلا باشید؟ یا هزاربار زبانم لال، #دولت_میرداماد حضرتعالی بدلیل وعده‌های عمل نشده یا ادعاهای‌پوچ  و بی‌توجهی به مشکلات مردم و ناکارآمدی شدید ، عامل نزول یکی از بلاها مانند سیل اخیر مشهد  شده باشید؟

♈️اگر شما  یا دولت میرداماد مقصر باشید، آیا حاضرید بجای اینکه در پوستین خلق بیفتید ، یواشکی چندتا استغفرالله بگویید؟ یکبار این کار را بکنید؛شاید اتفاقات خوبی افتاد،

♈️اگر حالی پیدا کردید و زبانتان به استغفار باز شد، التماس دعا

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 15:33:27
Back to Top
HTML Embed Code: