Telegram Web Link
📝📝 چرا آقای حداد عادل از «وزارت جمعیت» کره جنوبی استقبال می‌کند اما «وزارت خوشبختی» امارات را نمی‌بیند؟

مهرداد خدیر در هم‌میهن نوشت:
@jomhuriyat

♈️آقای حدادعادل گفته «کره‌جنوبی با همه پیشرفتی که در صنعت و رشد اقتصادی داشته، الآن به شدت با گرفتاری [کاهش] رشد جمعیت روبه‌رو است و از این رو تصمیم گرفته‌اند یک وزارتخانه برای رشد جمعیت خود ایجاد کنند.»

♈️در سال‌های اخیر مثال کره‌جنوبی از تمثیل‌های اصول‌گرایان غایب بوده و حتی متهم شده‌اند که الگوی کره‌شمالی را دنبال می‌کنند. کشوری که ارتباط چندانی با جهان ندارد و در همۀ امور قائل به خودبسندگی و بی‌نیازی از دیگران است. آقای حدادعادل البته اگرچه در این اردوگاه قرار دارد و از نمادها و هدایت‌کنندگان آنان به شمار می‌رود اما در انگلستان تحصیل کرده و در دانشگاه «کانت» تدریس می‌کند و سال‌ها قبل ایدۀ ژاپن اسلامی را مطرح کرده بود و شاید یکی از دلایل سرکشی نواصول‌گرایان بر او و واکنش به تشبیه جریان‌های تازه به «پاجوش» در مقابل چنارهای ریشه‌دار همین بود که او را عمیقاً ضدغرب و غرب‌گرایی نمی‌دانند. در مثال کرۀ‌جنوبی به جای کرۀ‌شمالی هم می‌توان نشانی از این امر یافت.

♈️اگر کره‌ای‌ها به فکر تأسیس وزارت رشد جمعیت افتاده‌اند سالیانی قبل‌تر در امارات متحدۀ عربی وزارت «خوش‌بختی» ایجاد شد. اگر باید به ابتکار یک کشور غیرمسلمان در خاور دور توجه نشان داد و از آن الگو گرفت که وزارت «رشد جمعیت» تأسیس کرده یا در اندیشۀ آن است چرا نباید به وزارت خوش‌بختی در همسایگی خودمان و در کشوری اسلامی توجه نشان داد؟/ هم‌میهن

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝غولی که اصولگرایان درون چراغ نگه داشته بودند، از کنترل خارج شده /پدرخوانده ها قربانی شدند /این جریان برای راه اندازی یک «بحران خیابانی» تلاش می کند

🔰روزنامه شرق نوشت:
@jomhuriyat
♈️بررسی وقایع انتخابات مجلس دوازدهم در جریان اصولگرایی نشان‌دهنده چرخشی از پایین به بالا بود. اتفاقی که از قبل به سران جریان اصولگرایی پیام داده بود «این بار فرق می‌کند» اما پدرخوانده‌ها که خود را لیست «چنارها» می‌دانستند، آنها را با عنوان «پاجوش» تحقیر کردند.

♈️نتیجه اما ظهور جریانی تازه در سیاست ایران است. جریانی که حالا نمایندگانی هم در مجلس دارد و از پیوستگی بیشتر با دولت برخوردار است. این جریان با چرخشی از پایین توانست بر پدرخوانده‌های خود در بالا غلبه‌ و در نهایت خود را به آنها تحمیل کند. همچنان که محمود احمدی‌نژاد در ۸۴ همین کار را کرد. در نهایت هم این جریان دو شکاف عمده را فعال می‌کند؛ شکاف دولت‌–‌ملت و شکاف دولت با سایر دستگاه‌ها.

♈️نفر اول آرای مرحله دوم انتخابات تهران، بیژن نوباوه از پایداری بود که در دو لیست امنا (شریان) و لیست مصاف حضور داشت، اما در لیست قالیباف (شانا) حضور نداشت. همین مسئله نشان می‌دهد این دوره هم هواداران جریان اصولگرایی به لیست اصلی اصولگرایان اعتماد نکردند.

♈️جریانی که امروز سر برآورده، در مختصات مهمی ایستاده است. آنها بخشی از مجلس را گرفتند و برای تصاحب ریاست مجلس خیز برداشتند. از همین حالا هم تلاش می‌کنند راه‌های اعمال قدرت را برای تعیین ریاست مجلس مسدود کنند.

♈️این جریان در حوزه سیاست از مخالفان جریان اصلاحات، اعتدال‌گرایان و برجامیون و اصولگرایان شاناست. با جریان راست سنتی در حالت صلح به سر می‌برد. در حوزه اجتماعی از مخالفان حضور زنان در ورزشگاه، مدافع مسدودسازی فضای مجازی و همچنین پوشش اجباری است. آنها مدعی هستند که جریان‌های سیاسی به این دلیل که جرئت درگیرشدن با مردم را ندارند، آنها را عملی نمی‌کنند. جریانی «قدرت‌محور»‌ که برای راه‌اندازی دوباره یک «بحران خیابانی» تلاش می‌کند.

♈️با وجود پیوندهای عمیق این جریان با دولت، اما ظاهرا ابراهیم رئیسی همچنان در مقابل خواسته‌های آنها مقاومت می‌کند. این جریان در نهایت باعث شکاف عمیق‌تر رئیسی و اکثریت مردم از یک سو (با طرح‌های مربوط به پوشش رسمی و فضای مجازی و محدودیت‌های اجتماعی) می‌شود و از سوی دیگر باعث شکاف میان رئیسی و حاکمیت خواهد شد.

♈️از همین رو در شش ماه آینده (دست‌کم تا پایان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا) کاملا دست به عصا راه می‌روند. اما به‌طور طبیعی پیش‌بینی می‌شود جریانی که علیه پدرخوانده‌های خود چرخید، سرانجام خودش را به دولت تحمیل کند. آنها تداوم دولت رئیسی (با یا بدون ابراهیم رئیسی) را برای چهار سال آینده می‌خواهند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آنچه زیباکلام نگفت!

رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️سال ۱۳۷۰ تازه از دانشگاه صنعتی شریف انتقالی گرفته و رفته بودم دانشگاه تهران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی.
شانس من بود دکتر زیباکلام، همان سال تازه از انگلیس، درسش که تمام شده بود، برگشته بود ایران و کلاس‌های درسش شروع شده بودند.
خیلی با سایر استادها فرق می‌کرد. نمی‌توانست یک‌جا بایستد.

♈️طول و عرض کلاس را طی می‌کرد و درس می‌داد. صندلی را برمی‌گرداند و روی آن می‌نشست. ساعت قدیمی‌اش را که زنجیر بلندی داشت از جیبش درمی‌آورد و نگاه زمان می‌کرد.
همه چیزش برایم جالب بود، هیچوقت ادای استادهای با کلاس را درنمی‌آورد.
با آن ساس‌بندی که از روی دوشش می‌آمد و بجای کمربند شلوارش را نگاه می‌داشت، دیگر دیدنی‌تر هم می‌شد.

♈️از همه اینها جذاب‌تر نوع درس دادنش بود. انگار با تاریخ و شخصیت‌هایش زندگی کرده بود.
رفته بود دانشگاه انگلیس و دیده بود منابع تاریخ ایران در آنجا ده برابر کتابخانه مرکزی ایران است و بسیار متعجب شده بود.

♈️کلاسش در دانشگاه تهران یکی از شلوغ‌ترین کلاس‌ها بود. دفتر کار استادی‌اش مثل سایر استادها در  راهروی طبقه دوم نبود. رفته بود در انتهای کتابخانه دانشکده حقوق، یک میز گذاشته بود و آنجا را کرده بود دفتر کارش.
خیلی هم بد نمره بود! من که بعدها از شاگردان ممتاز دانشکده شدم، کمترین نمره‌ در کارنامه‌ام یعنی ۱۶ را ایشان داده بود! ولی از او دلخور نبودم. می‌گفت اگر همان چیزی که من در کلاس گفتم را بنویسید، که نمره ندارد!! شما باید یاد بگیرید متفاوت بنویسید. نظر خودتان را بنویسید.
و من که از رشته فنی آمده بودم رشته انسانی شاخ در می‌آوردم.

♈️یک روز که شنید من رشته مهندسی مکانیک شریف را رها کرده و آمده‌ام علوم سیاسی بخوانم، نه برداشت و  نه‌گذاشت، و گفت " رحیم تو دیوانه‌ای!"
رنگ صورتم عوض شد. گفتم دکتر، تو فوق لیسانس شیمی‌ات را گذاشتی، دکترای علوم سیاسی گرفتی، به من می‌گویی دیوانه!؟
بلافاصله گفت من پدرم ملّاک (صاحب مِلک و مُکنت) بوده، من از این رشته پول نمی‌خواهم در بیاورم.

♈️من هم برای اینکه کم نیاورم گفتم؛
- استاد، پدر من چند ملاک زیر دستش بوده‌اند!
نمی‌دانم چرا باور کرد، بلافاصله گفت؛
- پس مشکلی نیست، فقط بدان اینجا نان ندارد!
یادم هست همان روز آمدم میدان انقلاب، اول کارگر جنوبی، خواستم سوار مینی‌بوس‌های امیراباد بشوم بروم خوابگاه، دیدم همان دو تومان کرایه‌اش را ندارم. پیاده تمام مسیر را رفتم و به این خالی‌بندی‌ام می‌خندیدم.

♈️من از زیباکلام یاد گرفتم باید حرف‌های "نو" زد، نه تکراری.
من از زیباکلام یاد گرفتم اندیشمند شدن ادا و اصول ندارد.
او به من یاد داد تاریخ را باید از نو خواند. هر چه قبلا نوشته‌اند شاید دروغ باشد.
او به من فهماند عرصه علم، عرصه پول درآوردن نیست.

♈️زیباکلام کلی از خاطرات زندان قبل از انقلابش را برایم گفته بود، و اینکه آنجا به چه شخصیت‌هایی آموزش زبان انگلیسی داده، شخصیت‌هایی که بعدها همه کاره شدند و با او غریبه!

♈️زیباکلام به من همان موقع‌ها گفت رشته‌های انسانی و بخصوص علوم اجتماعی و سیاست، چقدر در ایران مظلومند، و چقدر تصمیم‌گیرندگان و مقامات، در این زمینه‌ها بیسوادند.
و البته زیباکلام به من نگفته بود؛
زدن حرف‌های جدید زندان هم دارد!
وابسته نبودن به قدرت محکومیت هم دارد.
او نگفته بود در بین آنها که هیچ سواد علمی ندارند، اظهارنظر کردن چه عواقبی دارد!
نگفت دیکتاتورها زندگی آدم‌ها را تباه هم می‌کنند.
نگفت باید کلی کتاب بخوانی، کلی تحقیق کنی، کلی مقاله بنویسی، بعد یک قاضی کم‌سواد می‌آید و می‌نویسد "شما علیه نظام تبلیغ کرده‌ای!" و تمام.

♈️او حالا تجربه زندان جمهوری اسلامی را طی می‌کند، به جرم داشتن اندیشه.
هیچوقت نپرسیده بودم قبل از انقلاب هم به جرم اندیشیدن رفته بود زندان؟
حتما پس از آزادی حرف‌های زیادی دارد.
ناگفته‌هایش را باید تکمیل کند.
چرا به این روز افتادیم؟
چرا به قرون وسطی برگشتیم!
چرا ملتی متمدن، مدیرانی چنین دارد؟
چرا این همه مردم خوش‌اندیشه
گرفتار عده‌ای بد اندیش و بدسیرت شدند!

♈️و دوباره بگوید
"ما چگونه  ما شدیم"

🔰پی نوشت:
خواندن کتاب "ما چگونه ما شدیم" اثر ماندگار دکتر زیباکلام را همیشه به دانشجویانم معرفی می‌کردم.
وقتی که می‌توانستم کلاس بروم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝افتضاح آموزش و پرورش در آستانه امتحانات نهایی!
@jomhuriyat

♈️درحالی که پس فردا امتحانات نهایی دانش آموزان شروع می‌شود، سامانه های آموزش و پرورش هنوز کارتی تحویل شرکت کنندگان نداده اند!

♈️سامانه اصلی با نشانی my.medu.ir  به سرورها وصل نشد و از صبح امروز هم سامانه دانا با نشانی dana.medu.ir  معرفی شده که پس از لاگین پیام می‌دهد هنوز کارتی صادر نشده است!

♈️اگر توان فنی ندارید، کسی مجبورتان نکرده کارت صادر کنید؛ مدیران مدارس می‌توانند دانش آموزان را احراز هویت کنند./

👈 صحرایی وزیر آموزش و پرورش
: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم،ما به قله نزدیک شده ایم .

♈️از زمان حضور صحرایی در راس وزارت آموزش و پرورش تا حالا حتی یک کار مربوط به دانش آموزان  اولیا و معلمان درست و به موقع انجام نشده است تمام کارها که ساده ترین آن صدور کارت ورود به جلسه است با چند روز تاخیر و استرس همه مواجه بوده و متاسفانه باتوجه به هوچیگری و حرفهای فریبنده ی وزیر هیچ نهادی تا امروز به نفع معلمان و دانش آموزان وارد این مسائل نشده اند .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیرامون تبلیغ علیه نظام، اتهام عمومی کنشگران صنفی و مدنی و سیاسی

عزیز قاسم زاده
@jomhuriyat

♈️اکثر کسانی که تجربه زندان را داشته اند چه فعال صنفی باشند یا فعال سیاسی و یا فعال مدنی و رسانه ای و‌‌.... اگر نگوییم اتهام تبلیغ علیه نظام علیه همه آنها اعمال شده، دست کم به اکثریت آنها این عنوان اتهامی، اطلاق شده است.

♈️اما حقیقت این است که کارگزاران و دست اندرکاران نظام آنگونه که خود علیه خود قیام نموده اند و انواع و اقسام تبلیغات را در حق خود روا دانسته اند، اساسا نیاز به تبلیغی علیه خود از سوی مخالفانشان ندارند.

♈️فعالان محیط زیست هشدار می دهند که نقطه کوهستان جنوبی مشهد را تخریب نکنید و جاده سازی نکنید اما بدون توجه به این هشدارها به کارشان ادامه دادند و نتیجه سیل دهشتناک دیروز در مشهد بود که جان چند هم وطن ما را همراه تخریب ها و خسارات بسیار گرفت.

♈️به مسجدی  در اصفهان هجوم می برند که به جای اینکه پشت سر امام جماعت مقبول خودتان نماز بخوانید پشت سر امام جماعتی که ما تعیین می کنیم، نماز بخوانید. یعنی جهش از حجاب اجباری به نماز اجباری.

♈️ از اولین اختلاسی که صورت گرفت و جامعه انتظار داشت این روند باید به تدریج متوقف شود اما بالعکس شتاب اختلاس ها طی سالهای اخیر هم به لحاظ تنوع و گونه شناسی اختلاس و هم به لحاظ میزان کمی، سیر نجومی را طی کرد.

♈️در انتخابات همیشه مرسوم چنین بود که با حذف همه مخالفان نظام، بین خودی ها رقابتی حداقلی صورت بگیرد اما آن هم به تدریج، به امری زایل و زائد تبدیل شد و بالکل تعطیل شد.

♈️جانبازان شیمیایی که دنبال عدم تامین داروهای نایاب و گران قیمت، دست به اعتراضی می زنند با ضرب و شتم از آنها پذیرایی می شود.

♈️کارگران و معلمان که در گفتمان های رسمی تجلیل می شوند،به محض مطالبه صنفی دارای پرونده امنیتی می شوند یا در خیابان ها سرکوب می شوند.

♈️اعتراض در هر قالب قلمی و کلامی حتی حداقلی و در حد مشاوره برای حل مشکلات این نظام از سوی خودی ها هم تحمل نمی شود و به توطئه و خاستگاه دشمن و نفوذ آنها تعبیر می گردد.

♈️دختران و زنان را به شکل های مختلف در خیابان می زنند و علی رغم بازخوردهای بسیار منفی آن در جامعه، در صورت انتشار آن تصاویر، گفته می شود آن مامور خاطی مجازات می شود‌. اما این رذیله نه تنها متوقف نمی شود، بلکه با شتاب بیشتر ادامه می یابد‌.

♈️در شرایطی که این نظام، انواع و اقسام بحران ها را در حوزه اقتصاد و اجتماع و فرهنگ و محیط زیست تجربه می کند، اساسا نمی پذیرد که با چند نفر کارشناس خبره این حوزه ها گفتگو کند تا از بحران های خود بکاهد.

♈️اگر جامعه شناسی تحلیلی علمی از شرایط جامعه ارائه دهد و خبر از وقوع شکاف های قومی، فکری و عقیدتی و فرهنگی در جامعه بر اثر ناکار آمدی سیاست ها دهد، به جای تغییر رویکردها، صاحب اندیشه باید به واسطه صرفا توصیف وضعیت موجود، مجازات شود.

♈️اگر خواننده ای با تولید کلام و واژه به مخالفت با سیاست های حکومتی بپردازد، به اعدام محکوم می شود و بعد که جامعه تمام قد در برابر این حکم می ایستد، بالاترین راس قوه قضاییه می گوید: قضات باید ابعاد داخلی و بین الملی احکام را لحاظ کنند.

♈️امام جمعه ای بعد از افشای مسئله زمین خواری اول به تمام منکر آن می شود و آن را به توطئه دشمنان نسبت می دهد بعد که اسنادش منتشر می شود موضوع را به سو استفاده نزدیکان خود تقلیل می دهد و بعد در میان این همه بازخوردهای منفی دوباره به نماز جمعه می رود تا راه تقوی و پرهیزکاری و تحجد و قناعت و رضایت را به همگان بیاموزد.

♈️هواپیمای اوکراینی ساقط می شود و  ۱۷۶ انسان بی گناه قربانی می شوند،از خلبان تا کارشناس های به اصطلاح در این حوزه را به «بنگاه بانگ و رنگ» می آورند تا ثابت کنند، امکان ندارد این هواپیما با موشک ساقط شده باشد.خلبان مورد وثوق که کاپیتان و مهندس پرواز است مدعی می شود آسمان ایران برای تمام خطوط هوایی امن است و سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی هیچ ارتباطی به تنش‌های موجود بین ایران و آمریکا ندارد. بنابر شواهد انفجاری در داخل رخ نداده و موتور هواپیما آتش گرفته که احتمالا خلبان نتوانسته آن را کنترل کند چهار روز بعد اطلاعیه رسمی صادر می شود که با خطای انسانی هواپیما اوکراینی ساقط شده است.

به راستی چنین نظامی با چنین رویکردی اساسا چه نیازی به تبلیغ علیه خود دارد وقتی با تمام قوا برای تبلیغ علیه خود هر روز برنامه تازه تری دارد؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حرف زدن مسئولان در سیاه‌چاله‌ی زبان

✍️محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️قدیمی‌ترها طرفدار «عمل» بودند و خیلی برای حرف‌های قشنگ و رنگارنگ ارزش قائل نبودند. دو صد گفته چون نیم کردار نیست. اما آن‌ها خواب نمی‌دیدند که روزی آدم‌هایی در این مرز پرگهر مسئولیت بگیرند که کسی از آن‌ها توقع رفتار و کردار مناسب نداشته باشد؛ بلکه حداکثر توقع این باشد که حرف زدن‌شان کمی منطقی و روی اصول فکر و زبان باشد!

♈️ از آقای رئیسی بگذریم که قصه‌شان بر هر سر بازاری هست، می‌رسیم به وزیر کشوری که برای انتخاباتی که خودش برگزار کرده و زودتر و بهتر از همه فهمیده که حداکثر ۸ درصد در آن شرکت کرده‌اند لفظ «حماسه» را به کار می‌برد و تازه بعد از دو - سه روز می‌فهمد که چه گفته و توئیتش را درباره‌ی حماسه خواندن این انتخابات، بدون هیچ توضیحی پاک می‌کند!

♈️پایین‌تر که بیاییم، نوبت استاندار یزد است که عکسی از یک بشقاب گذاشته و زیرش نوشته: «شرمنده‌ی معاونین عزیز در استانداری هستم که از شدت کار و نوکری مردم، حتی سلامت خود را در طبق اخلاص گذاشته و در گوشه کار اتاق همه آن‌ها یک بشقاب قرص قرار دارد...» غافل از این که بشقاب حاوی قرص‌های ویتامین و روغن‌بنفشه است نه قرص قلب و فشار و بیماری! اصلا از این هم گذشته «حتی سلامت خود را در طبق اخلاص گذاشته» یعنی چه؟! در آن تصویر که بیشتر روغن‌بنفشه را در طبق اخلاص قرار داده‌اند تا سلامت‌شان را.

♈️اما انگار در این زمینه مسابقه‌ای برقرار است و می‌خواهند به گاف برتر، سیمرغ بلورین بدهند که این حرف‌ها ته ندارد و جدیدی‌ها، قبلی‌ها را روسفید می‌کند. فعلا برنده این داستان خانم فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت مجلس است که گفته: «اگر در این پنج سال هر خانواده حداقل بین سه تا پنج فرزند به دنیا نیاورد، ما داخل سیاه‌چاله‌ی جمعیتی فرو خواهیم رفت». این خانم حتی اگر با امکان فرزند‌آوری هم آشنا نباشد، معنی «حداقل» را که باید بداند: حداقل سه تا پنج بچه ظرف ۵ سال؟! حداکثرش را خدا بخیر کند!

♈️ مسئولان عزیز؛ اگر حرف زدن بلد نیستید، حرف نزدن را که بلدید؛ بیشتر از این نمی‌شود در سیاه‌چاله‌ی زبان و ادبیات فرو رفت! 

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دفتر حسن روحانی: دستگاه قضائی تمام ابعاد پرونده فرش‌های سعدآباد را منتشر کند/ استراتژی دولت سیزدهم انحراف افکار عمومی از پرونده فساد چای دبش است

🗣روابط عمومی دفتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور دوره یازدهم و دوازدهم اعلام کرد
:
@jomhuriyat

♈️قابل انتظار بود که پس از اعلام حکم حبس یک وزیر سابق و احضار وزیر سابق دیگر مرتبط با پرونده چای دبش، استراتژی رسانه‌ای دولت مدعی مردمی بودن، انحراف افکار عمومی از بزرگترین فساد ارزی رخ‌داده در تاریخ ایران باشد و می‌شد حدس زد که بار دیگر سراغ پرونده مفقود شدن فرش‌های مجموعه سعدآباد بروند. این بار معاون حقوقی رئیس‌جمهور دولت سیزدهم مدعی اعلام جزئیات سرقت فرش‌های سعدآباد شده اما اطلاعات جدیدی از این پرونده ارائه نکرده است و صرفاً ادعا کرده از چند نفر از متهمان بازجویی شده است.

♈️مفقودی فرش‌های ساختمان حافظیه مجموعه سعدآباد متعلق به نهاد ریاست‌جمهوری که در فاصله سال‌های ۹۲-۱۳۹۰ رخ داده، اولین بار توسط دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۹ گزارش و به مراجع قضائی و نظارتی ارجاع داده شده است و مسئولان دولت دوازدهم پس از طرح مجدد این پرونده توسط مقامات دولت سیزدهم، بارها تأکید کرده‌اند که از کشف جزئیات و اعلام ابعاد پرونده و برخورد با متهمان این پرونده استقبال می‌کنند.

♈️دولت سیزدهم چون محصول فقدان رقابت در انتخابات است، تا امروز که به سال پایانی رسیده، خود را در رقابت فرضی با دولت قبل می‌بیند و سعی می‌کند با ایجاد جوسازی رسانه‌ای تمام ناکامی‌ها و کاستی‌ها خود را با حمله به دولت قبل پنهان کند؛ از اتهامات درباره فساد چای دبش که دامن وزیران خودش را گرفت تا پرونده فرش‌های سعدآباد که به جای سخنگوی دستگاه قضا، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره سیر قضائی آن توضیح می‌دهد تا به خیال خود افکار عمومی را به سمت دیگری سوق دهد؛ شیوه نخ‌نما‌شده‌ای که تریبون‌های رسانه‌ای دولت سیزدهم ادامه می‌دهند و اقبالی هم ندارد.| سایت حسن روحانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین خانواده جمهوریت بخیر
هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ قلعه بهستان این بنای تاریخی خاص،یک پدیده طبیعی زمین شناسی در حاشیه رود قزل اوزون ودر طی ملیون ها سال از فرسایش خاک پدیدآمده ودر نهایت رسوبات با اشکالی شبیه ستون باقی مانده اند بعدها در هنگام حضور انسان درکره زمین رفته رفته در این منطقه سکونت داشته و در این پدیده هودو دستکندهایی ایجاد شده که در بازه زمانی مادها و سپس ساسانیان وادوار بعد از اسلام به عنوان قلعه با بخش های زیادی از اتاقها،زندان وسیاه چال و...مورد استفاده قرار می گرفته است.

♈️ این دژ به دوره مادها باز می‌گردد.این دژ در تاریخ ۱۳۵۶/۰۷/۱۱وبا شماره ثبت ملی ۱۴۵۸به نام قلعه بهستان در فهرست آثارملی کشور به ثبت رسیده است

🔰 زنجان،ماهنشان

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سخنان آیت اله علوی بروجردی
درباره اختلاف نظر با دیدگاههای حکمرانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰فقر در ایران چه زمانی به اوج رسید؟

♈️با معیار قرار دادن بالاترین و سختگیرانه‌ترین خط فقر جدید و متداول بین‌المللی یعنی معادل ۶.۸۵ دلار آمریکا (PPP) و معادل‌سازی ریالی آن با داده‌های بانک جهانی، تعداد و درصد افراد زیر خط فقر در ایران و جهان و تغییرات قابل مشاهده است.

♈️در سال پایانی جنگ ایران و عراق یعنی سال ۱۳۶۷، به دلیل کم‌شدن شدید تولید ناخالص داخلی فقر گسترده شیوع پیدا کرده بود که در سال‌های سازندگی و اصلاحات با رشد اقتصادی مداوم از سال ۱۳۶۸ تا دهه ۸۰، روند کاهش فقر با سرعتی بیش از بقیه دنیا از ۴۸٪ به ۱۲٪ کاهش یافت.

♈️اما در ادامه با تحریم‌های جدید هسته‌ای توسط ترامپ بخشی از افراد دوباره به زیر خط فقر برگشتند تا نرخ فقر به ۱۷٪ برسد.

♈️نرخ دلار PPP ایران، با استفاده از تعدیل کل GDP انجام شده است. در صورت استفاده از تعدیل مصرف خصوصی GDP، در حدود ۱۵٪ خط فقر کاهش یافته و نرخ فقر ایران کمتر برآورد می‌شود.

♈️در داده‌های فوق از هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران ۱۴۰۱، بانک جهانی و محاسبات دکتر جواد صالحی اصفهانی استاد اقتصاد دانشگاه ویرجینیا تک آمریکا استفاده شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بهترین شاگردانم مهاجرت کردند/ همان‌هایی که آدم‌ها را از دانشگاه اخراج می‌کردند سرکار آمده‌اند/ اجرای قانون جوانی جمعیت موجب افزایش معلولیت می‌شود

🗣رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت درمان و آموزش پزشکی:


♈️در جریان انقلاب فرهنگی خیلی از استادانی که اخراج شدند به آمریکا رفتند و الان شخصیت علمی بزرگ در دنیا هستند.

♈️گزینش به آن معنا که ما در جمهوری اسلامی آوردیم واقعاً چیز غلطی بود.

♈️مهاجرت پزشکان از کشور به مرحله بحرانی رسیده است.

♈️بهترین شاگردهایی که در این مملکت تربیت کردم مهاجرت کردند

♈️افرادی که اصلاً برجام را نخواندند با آن مخالفت کردند تا یک پیمان افتخارآمیز برای ایران زیر سوال برود.

♈️در دنیا ارزانترین ویزیت پزشک در ایران است، ویزیت یک پزشک در ایران از عراق و افغانستان کمتر و حدود یک‌سوم آن‌ها است.

♈️همان‌هایی که آدم‌ها را از دانشگاه اخراج می‌کردند سرکار آمده‌اند.

♈️اجرای قانون جوانی جمعیت موجب افزایش معلولیت می‌شود./خبرآنلاین

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️انتقادات شدیدالحن نماینده سابق مجلس  به رییس دانشگاه تهران : دانشگاه تهران را کرده اید حسینیه مفت آباد ؛ صبح و شب نوحه خوانی است بجای کنفرانسهای علمی تمام اساتید را با حرفهای خاله زنکی تسویه کرده اید ؛ اتهام اخلاقی زدن به اساتید کار اربابان روسی است

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تورم موجب شده داراها ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شوند

🗣وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی:


♈️شکاف طبقاتی بسترساز نارضایتی و اعتراضات و بی اعتمادی و افول سرمایه اجتماعی است.

♈️تورم موجب شده داراها ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شوند و ساختارهای بازتوزیع ثروت مختل بوده و نتوانسته اند ماموریت خود را در بازتوزیع ثروت بین طبقه ثروتمند و فقیر درست انجام بدهند.

♈️عدالت مالیاتی رعایت نمی شود و نظام بانکی در خدمت طبقه برخوردار قرار دارد و یارانه کلان توزیعی در کشور نیز عمدتا به اقشار مرفه می باشد./ شفقنا
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰وقتی پلیس به جای مبارزه با دزدان و تروریست‌ها با دختران می‌جنگند، معلوم است سارقان مسلح به راحتی سرقت می‌کنند

فیاض‌زاهد در روزنامه اعتماد نوشت
:

♈️خبرهایی از خیابان سردار جنگل می‌رسد که سارقان مسلح به راحتی در حال سرقت و راه‌بندان از خانه‌های مردم بوده‌اند. وقتی نیروی پلیس را به‌جای مقابله با سارقان، دزدان، تروریست‌ها، قاچاقچی‌ها، مامور مبارزه با دختران سرزمین‌مان می‌کنید نتیجه نباید چندان مورد انتظار باشد.

♈️تاریخ بشر مشحون از ساختارهایی است که خلاف واقع گزارش می‌دادند و تصمیم‌سازی می‌کردند و به وقت بحران شانه خالی می‌کردند. ما در این مسیر نه به حجاب، نه به تقوا و نه به فضیلت نخواهیم رسید. چون نه فضیلت و نه رستگاری و نه انسانیت هیچگاه از طریق زور، تحمیل فشار و بی‌شرمی محقق نشده است. شرم را دوباره باید معنا کرد./ اعتماد
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ویژگی‌های خارق العاده و قابل نامل از مدیریت منابع و تاسیسات آبی در تمدن کهن و ارزشمند ایرانی و پارسی؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر سریع القلم؛ استاد دانشگاه

♈️ جامعه ما نیز به مشکلاتی که مدیران و مسؤلین دارند، مبتلا هست

♈️ نیاز به یک سیستم مناسب داریم که صداقت و راستگویی در آن اساس کار برای ارتباطی طولانی مدت با جامعه قرار بگیرد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هر دم از این باغ بری می‌رسد

🔰سرمقاله هم‌میهن، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ماجرای مدیریت و رویکرد کلی مجموعه جریان حاکم به‌جایی رسیده که باید آرزوی دولت اول اصولگرایان در سال‌های ۸۴ تا ۹۲ را داشت. مدیریتی غیرپاسخگو، اقتضایی، بدون برنامه و از همه بدتر مدیریتی انکارگرا آن هم انکار در روز روشن؛ و اگر نعمت بزرگ فضای مجازی نباشد، معلوم نبود که آقایان امروز چه ادعاهایی که نمی‌کردند.

♈️مسئله از برخورد با یک خانم آغاز شد که منجر به برهنگی او شد و همه دیدند که عامل این مسئله ماموران گشت نور یا ارشاد بودند، ولی آقای وزیر در دوربین نگاه کرد و‌گفت؛ آن خانم خودش را برهنه کرد.

♈️این گذشت تا یکی دو روز بعد سیل مشهد آمد. در اولین واکنش آقای وزیر اعلام کرد که هزینه خاکسپاری کشته‌شدگان رایگان است. البته، چنین دستوری ذاتاً بد نیست؛ ولی در شرایطی که دغدغه مردم و داغ‌دیدگان مسائل بسیار مهمتری است، اعلام عمومی چنین تخفیفی که می‌توانست انجام شود ولی اعلام نشود، سطح دغدغه وزارت کشور و دولت را نسبت به چنین فاجعه‌ای بازتاب می‌دهد.

♈️هنوز پژواک سخنان آقای وزیر در گوش‌ها ایجاد تنش می‌کرد که به قول معروف گل بود به سبزه آراسته شد و مدیر ستاد بحران مشهد در پاسخ به پرسش‌های خبرنگار درباره سیل و خسارت‌های آن، حرف‌هایی را زد که مثل پاشیدن اسید روی زخم مردم بود و همگان اصل سیل که به کشته شدن حداقل ۷نفر منجر شده بود و به صدها خودرو و ملک آسیب زده را فراموش کردند.

♈️او به‌کلی وجود سیل را منکر شد و مدعی آب‌گرفتگی جزئی شد؛ درحالی‌که همزمان فیلم آن منتشر می‌شد و غواصان هم در گودال‌های شهری دنبال جنازه غرق‌شدگان در سیل می‌گشتند. این گفت‌وگو حتی از اظهارات سعید الصحاف در ماجرای سقوط بغداد نیز مسخره‌تر به نظر می‌رسید و این نشانه‌ای از ادامه شکاف میان دغدغه‌های مردم و مدیران است که ابتدا به ساکن انکار می‌کنند.

♈️وقتی انکار می‌کنی، یعنی نه می‌توانی حل کنی و نه می‌خواهی حل کنی. (البته بعد از انعکاس گسترده در فضای مجازی، مدیر بحران مشهد به دستور استاندار برکنار شد.) در میانه ماجرا نیز امام‌جمعه مشهد می‌خواهد به نیمه پر لیوان نگاه کند، ولی در عمل نمک دیگری بر زخم مردم پاشیده می‌شود زیرا می‌گوید: «شماری در سیل اخیر از دست رفتند اما توجه داشته باشید که وقوع این سیل یک بلای طبیعی بود که متولیان امر را غافلگیر کرد. نباید از موضوعات دلگرم‌کننده در بحران اخیر غافل شد.»

♈️مثل این می‌ماند که در جریان سیل فروردین پنج‌سال پیش به‌جای ابراز تأسف و ناراحتی نسبت به آن همه خسارات و تلفات، ابراز خوشحالی کنیم که باران‌های فراوان باریده است و هیچ توجهی هم به داغ‌دیدگان و خسارت‌دیدگان و ریشه‌های مدیریتی و سیاستی در شکل‌گیری چنین خساراتی نکنیم.

♈️بلای طبیعی فرق دارد با مسئولیت انسانی ما که باید مانع خسارات آن شویم. اگر به‌جای مانع شدن از برگزاری کنسرت‌های قانونی و وضعیت زنان قدری هم به این مسائل می‌پرداختند، شاید سیل می‌آمد؛ ولی زیانی نمی‌رساند.
 
♈️در مورد مشهد نوعی اتفاق‌نظر وجود دارد که به دلیل دخل و تصرفات در ارتفاعات و اشغال و انسداد آبراه‌ها چنین فاجعه‌ای رخ داده است، همچنان که گزارش ملی سیل سال۱۳۹۸ هم درباره گلستان به چنین موارد روشنی اشاره می‌کند.
بی‌توجهی به بدیهیات علمی و مدیریتی در امر کشورداری دیر یا زود بحران ایجاد می‌کند. اگر اکنون با سیل در مشهد مواجهیم؛ فردا در سایر نقاط کشور نیز دچار خواهیم شد.

♈️نمونه روشن آن دستورات ‌دیروز آقای رئیسی در سفر به مازندران برای خودکفایی در تولید برنج است. کسی نیست بپرسد که جز منطقه شمال کشور در کجا کشت برنج برای کشور مقرون‌به‌صرفه است که دستور خودکفایی داده می‌شود؟

♈️خُب حالا خودکفا شدید، مگر مشکلی برای واردات داشته‌اید که دنبال خودکفایی به هر قیمتی باشیم؟ بحران آب در جنوب و مناطق خشک و داخلی کشور تا چه حد ناشی از سیاست کشت برنج در این مناطق است؟
به‌علاوه، شما که دنبال فرزندآوری فراوان برای هر زن تا چند کودک در چند سال آینده هستید و هنوز نمی‌توانید شیرخشک آنان را به‌صورت معمول تامین کنید، چگونه خواهید توانست برای یک جمعیت ۱۵۰میلیونی مطلوب خود برنج و گندم و سیب‌زمینی و پیاز و دانه‌های روغنی و جو و ذرت و علوفه و حبوبات و... را به‌صورت خودکفا تهیه کنید؟

♈️کمااینکه پس از یک‌بار رسیدن به خودکفایی گندم، الان جزء بزرگترین واردکنندگان گندم هستیم. هر سیاستی که متکی به استحصال بیشتر از منابع طبیعی مثل آب و معدن و نفت باشد و در پی اصلاحات ساختاری برای افزایش بهره‌وری در تولید و نگهداری و صادرات نباشد، پیشاپیش محکوم به شکست است و بحران‌های مصنوعی و نه طبیعی خاص خود را ایجاد خواهد کرد

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰حمایت سوریه از حق حاکمیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایرانی!

♈️سید حسین موسویان دیپلمات پیشین با انتشار پیامی در ایکس به بیانیه کشورهای عربی که در پایان اجلاس سران اتحادیه عرب در منامه بحرین قرائت شد اشاره کرد.

♈️موسویان نوشت:
خبری عبرت آموز! بشار اسد همراه با سایر کشورهای عربی، بیانیه حمایت از تعلق جزایر سه گانه ایرانی به امارات را امضا کرد!

♈️لازم به ذکر است که سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بند مربوط به جزایر سه گانه ایرانی واقع در خلیج فارس مندرج در بیانیه سی و سومین نشست سران اتحادیه عرب در بحرین را غیرقابل قبول دانست و آن را محکوم کرد.

♈️ناصر کنعانی پنجشنبه شب در یک موضع گیری رسانه ای در این ارتباط اظهار کرد: به دفعات تصریح و تأکید شده است که جزایر سه‌گانه‌ ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزء لاینفک و ابدی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران بوده و طرح اینگونه ادعاهای بی‌اساس در این بیانیه مردود است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 عمادالدین باقی: شکاف دینداری و دین‌ستیزی بسیار عمیق شده است

♈️ یکی از بزرگ‌ترین پاشنه‌آشیل‌های حکومت، بی‌اعتنایی به مرجعیت علم و مطالعات و نظرات تخصصی در حوزه‌های مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که خود موجب تکرار پیوسته تنش‌ها و مزمن شدن بحران‌ها و فرسایشی شدن امور شده است.

♈️ در چند سال اخیر با برجسته کردن موضوع حجاب اجباری به ‌ویژه بعد از اعتراضات مهسا، شکاف دینداری و دین‌ستیزی بسیار عمیق شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بیگانگان با جامعه و تغییر

کامبیز نوروزی

@jomhuriyat

♈️نزاع بر سر تعطیلی بین شنبه و پنجشنبه ادامه دارد. مخالفان تعطیلی شنبه که هیچ حجتی ندارند تلاش می‌کنند به شکلی مخالفت خود را به دین و مذهب وصل کنند.

♈️در مملکت‌داری قاعدتا حکم عقل باید حاکم با و براساس منفعت عمومی تصمیم‌گیری شود. در همین موضوع باید دید تعطیلی کدام‌یک از این دو روز به نفع مملکت است.

♈️اما مدتهاست نظام تصمیم‌گیری به شدت تحت تاثیر سلیقه‌های کاملا شخصی و گروهی قرار دارد. جالب این است که در این مدل هیچ پشتوانه حقوقی و شرعی هم وجود ندارد. نمونه‌ بارزش طرح حجاب و عفاف است و طرح مثلا نور. عده‌ای اندک چیزی می‌پسندند و به اتکای قدرت می‌خواهند همان را به جامعه تحمیل کنند.

♈️اگر قرار باشد از منظر شرع نگاه شود، هیچ تفاوتی بین شنبه و پنجشنبه وجود ندارد و هرکدام که در جهت منافع جامعه باشد قابل قبول است.

♈️مشکل اینجاست که جریاناتی هستند که بخاطر سلیقه خود مایل به تغییر و عادات مالوف نیستند. مثل موضوع تغییر فصلی ساعت رسمی کشور که به رغم تاثیر آن در مصرف برق، مانع از ادامه تغییر فصلی ساعت شدند.

♈️این گروه نمی‌خواهند تغییرهای احتماعی را بپذیرند و در برابر آن مقاومت می‌کنند و چون دستشان از هر استدلال حقوقی و اقتصادی و اجتماعی و فقهی تهی است بهانه می‌تراشند.

♈️این تفکرِ ضدتغییر، که نمونه کوچک دیدگاهش مخالفت با تعطیلی با شنبه است، در قبول تغییرات در مسائل جدی‌تر و اساسی‌تر هم بسیار اثرگذارند،موجب بروز تعارض در جامعه‌‌اند و نقشی مخرب در فرآیند تحولات پیشرو در کشور دارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 13:31:18
Back to Top
HTML Embed Code: