Telegram Web Link
Forwarded from نشر افکار
کتاب الکترونیک «فمینیسم: درآمدی کوتاه» منتشر شد.
کتاب «فمینیسم» اثر مارگارت والترز و ترجمه بنفشه جمالی از سری Very Short Introductions آکسفورد انتخاب شده است.
ریشه‌های مذهبی فمینیسم، آغاز فمینیسم سکولار، قرن هجدهم: آمازون‌های قلم به‌دست، آغاز قرن نوزدهم: زنان اصلاح‌طلب، اواخر قرن نوزدهم: زنان مبارز، سافرجيست‌ها: مبارزه برای حق رای، سافروجت‌ها: مبارزه برای حق رأی، فمینیسم؛ اوایل قرن بیستم، موج دوم فمینیسم: اواخر قرن بیستم، فمینیست‌ها در سراسر جهان و کلام آخر از فصل‌های این کتاب هستند.

خرید نسخه الکترونیک و دانلود کتاب «فمینیسم: درآمدی کوتاه» در طاقچه:
https://taaghche.com/book/114648
🔻روایتی از آزار جنسی علیه کارکنان کافه‌ها

🔶️به پایین تنه‌ام دست زدند ببینند دخترم یا پسر

🔹️من ساکن جزیره کیش، نان‌باینری و ۲۰ ساله‌ام. از زمانی که شروع به کار در یک کافه‌ کردم آنقدر با اذیت و آزارهای جنسی مواجه شدم که عطای کار کردن را به لقایش بخشیدم. یک سال نکشید که دیگر نتوانستم در کافه کار کنم. من یک نان‌باینری هستم و به خاطر استایلم که گاهی پوشش منتسب به مردان و گاهی پوشش منتسب به زنان است، بسیار مورد آزار قرار گرفتم. زمانی که در کافه کار می‌کردم، دائما با این سوال از سوی مشتری‌ها مواجه می‌شدم که تو پسری یا دختر؟ به بالاتنه‌ام نگاه می‌کردند که ببیند برجستگی دارم یا نه.

🔹️دو دفعه این اتفاق افتاد که جمعی از پسران تنیسور که برای برگزاری مسابقات به کیش سفر کرده بودند، به کافه ما آمدند. من آن روز یک هودی، شلواری گشاد و کلاه پوشیده بودم. وقتی برایشان منو را بردم، مثل همیشه متوجه نگاه‌های سنگینشان شدم. یکی از این پسرها پرسید که تو دختری یا پسر؟ من جوابی ندادم و گفتم چه سفارشی دارید؟ همان پسر به یکی از دوستانش اشاره کرد و آن پسر دستش را محکم به پایین‌تنه‌ام زد. من شوکه شدم و چون قبلا هم مورد تجاوز قرار گرفته‌ام، پنیک به من دست داد و نمی‌توانستم هیچ کاری کنم. یخ زده بودم و پاهایم می‌لرزید. به خاطر اینکه شوکه شده بودم نتوانستم هیچ واکنشی نشان دهم. آن پسر وقتی دید که آن برجستگی منتسب به مردان را ندارم، به دوستانش گفت: "نه مثل اینکه دختره". آن پسرها بلند می‌خندیدند و می‌گفتند پس چرا موهایش کوتاه است، چرا بالاتنه‌اش صاف است و ... به یکی از همکارانم اطلاع دادم و گفتم دیگر نمی‌توانم سر آن میز بروم اما همکارم با من همکاری نکرد و گفت خودت برو.

🔹️در ماه اولی که وارد کار کافه شدم، مدیر کافه که تقریبا ۵۰ ساله بود بند هارنس من را کشید و گفت اوه، این از این لباس سکسی‌هاست! من بار اولی بود که او را می‌دیدم و به کارم احتیاج داشتم. می‌دانستم اگر بخواهم خیلی تند برخورد کنم، کارم را از دست می‌دهم. من بعد از این اتفافات با حالت به‌هم‌ریخته‌ای کارم را ادامه دادم اما علیرغم علاقه شدیدی که به آن کار داشتم نتوانستم بیشتر از یک هفته طاقت بیاورم.

#دیدبان_آزار
@harasswatch
🔶نخست‌وزیر استرالیا به خاطر آزار و اذیت جنسی در پارلمان عذرخواهی کرد

🔹پس از آنکه در یک بررسی مشخص شد نیمی از کارکنان پارلمانی استرالیا آزار و اذیت، زورگویی یا تجاوز جنسی را تجربه کرده‌اند، نخست وزیراسترالیا، از یک کارمند سیاسی عذرخواهی کرد.

🔹به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، این عذرخواهی آغازی دشوار برای سال انتخاباتی اسکات موریسون بوده و در حالی صورت گرفت که معترضان به واکسیناسیون در بیرون پارلمان تجمع کرده و حزب "محافظه کار" در تصویب یک لایحه آزادی مذهبی با شکست مواجه شد.

🔹در حالی که پارلمان استرالیا، نخستین جلسه خود در سال ۲۰۲۲ را تشکیل داد، بیانیه‌ای از سوی رئیس مجلس قرائت شد که در آن به دلیل "سابقه غیرقابل پذیرش زورگویی در محل کار، آزار و اذیت جنسی و تجاوز جنسی در محل کار پارلمان" این کشور عذرخواهی شد.

🔹بریتانی هیگینز، که سال گذشته جزئیات تجاوز ادعایی خود را که جرقه این بررسی را زد، علنی کرد، در حالی تماشاگر این جلسه بود، که رهبران تمامی احزاب وعده تغییر دادند.

🔹اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا نیز گفت، "ما متاسف هستیم، من شخصا از خانم هیگینز به دلیل اتفاقات فحیعی که در اینجا رخ داد، عذرخواهی می‌کنم" و افزود، جایی که قرار بوده امن باشد، "به یک کابوس تبدیل شد."

🔹درستکاری شخص موریسون نیز با اطلاعات مختلف فاش شده، از جمله توسط هیگینز، لکه‌دار شده است؛ اطلاعاتی مانند پیامک‌های بی‌سابقه از سوی رهبران ایالتی و شرکای ائتلاف، که برخی از آن‌ها او را "دروغگو" خطاب کرده بودند.

#دیدبان_آزار
@harasswatch
برگزاری مراسم در محکومیت قتل‌های ناموسی در سنندج

روز یکشنبه ۲۴ بهمن ماه، به فراخوان فعالین حقوق زنان، تجمعی در اعتراض به قتل‌های ناموسی و قتل فجیح #مونا_حیدری، دختر ۱۷ ساله اهوازی که وحشیانه توسط همسر و برادر همسرش به قتل رسید برگزار شد.

تجمع‌کنندگان با در دست‌داشتن پلاکاردهایی علیه قتل‌های ناموسی اعتراض و نارضایتی خود را اعلام کردند. در جریان این تجمع دو تن از حاضرین طی سخنانی قتل مونا حیدیری و افزایش قتل های ناموسی را محکوم کردند.

سخنران اول خطاب به حاضرین اعلام کرد؛ وظیفهٔ همه ماست تا با ایجاد صفی محکم و گسترده جهت مقابله با این پدیدە شنیع، یعنی قتل زنان تحت هر نام و عنوانی، از جملە قتلهای ناموسی در جامعە مبارزه کنیم. او تأکید کرد که تنها با اعتراض و مبارزه گسترده مردم و بویژه زنان و مردان آزادیخواه و مخالف ستم و خشونت، می‌توان به جنایت قتل زنان بیگناه پایان داد.

همچنین، سخنران دوم با قرائت قطعنامه در جمع معترضین خواستار متوقف شدن خشونت علیه زنان و همبستگی در مقابله با این مساله شد.

#کولبرنيوز
@KOLBARNEWS
🔻راهپیمایی در بولیوی در اعتراض به خشونت جنسی و آزادی یک متجاوز سریالی

🔶 ما به دنبال اعدام نیستیم


🔹️دیدبان آزار: صدها نفر در لاپاز، پایتخت بولیوی در اعتراض به خشونت جنسی و فساد در سیستم قضایی تظاهرات کردند. این تظاهرات به دنبال خشم در مورد آزادی «ریچارد چوک»، یک متجاوز سریالی از زندان بود که از سال ۲۰۱۵، به دلیل زن‌کشی و تجاوز جنسی به یک زن ۲۱ ساله به ۳۰ سال محکوم شده بود. اما درحالی که باید ۳۰ سال حبس را بدون حق عفو سپری می‌کرد، پس از گذارندن سه سال از محکومیتش در سال ۲۰۱۹ به دلیل ابتلا به بیماری سخت آزاد شد.

🔹️ این مرد هفته گذشته پس از پیدا شدن جسد دو زن که در خانه‌اش دفن شده بودند، دوباره دستگیر شد. قاضی‌ای هم که او را در سال ۲۰۱۹ آزاد کرد به دلیل تصمیم به آزادی او و تخطی از وظایف بازداشت شد.
معترضان در مقابل خانه ریچارد چوک در شهر ال آلتو تظاهرات را شروع کردند؛ آن‌ها از آنجا، به سمت دادگاه دادگستری راهپیمایی کردند و خواستار اجرای عدالت و مجازات برای چوک و گردانندگان فاسد دادگستری مسئول در آزادی غیرقانونی او شدند. آنها هنگام عبور از کنار دادگاه در شهر لاپاز، فریاد می‌زدند: «قاضی‌ها، دادستان‌ها، همان مزخرفات!»

🔹️این راهپیمایی توسط «ماریا گالیندو»، فعال فمینیست، از بنیانگذاران گروه فمینیستی «زنان خلق می کنند»، سازماندهی شده بود. گالیندو می‌گوید: «این اتفاقات فقط مربوط به رفتار قاضی‌ها نیست، این یک پدیده ساختاریافته در بولیوی است. ما دیگر هرگز سکوت و فراموش نخواهیم کرد.»
راهپیمایی زنان علیه خشونت جنسی، توسط ده‌ها تن از بستگان قربانیان زن‌کشی و بازماندگان خشونت مردانه علیه زنان رهبری می‌شد. این یک راهپیمایی تاریخی بود چون زنان آیمارایی که هر روز باید ساعات زیادی را کار کنند، برای شرکت در این تظاهرات دست از کار کشیدند. لحظه اصلی راهپیمایی زمانی رخ داد که لیستی از نام و نام خانوادگی بیش از ۱۰۰ زن که قربانی تجاوز و زن‌کشی شده و متجاوزان آنها توسط دستگاه فضایی آزاد شدند، رو به دوربین‌ها به نمایش درآمد.

🔹️درحالی که «ادواردو دل کاستیلو»، وزیر کشور بولیوی گفته که ریچارد چوک، دارای مشخصات یک روان‌پریش جنسی است، راهپیمایی‌کنندگان در بیانیه‌شان ضمن تاکید بر اینکه «دخالت سیاسی» در راهپیمایی پذیرفته نخواهد شد، گفتند که با این راهپیمایی به دنبال مجازات اعدام نیستند و ریچارد چوک یک «روان‌پریش جنسی» نیست؛ بلکه تجاوز جنسی و زن‌کشی اتفاقی تکراری در بولیوی است.

🔹️ «لوئیس آرس»، رئیس‌جمهور بولیوی در واکنش به این همگرایی زنان برای برقراری عدالت، دستور ایجاد کمیته‌ای برای بررسی پرونده‌های زن کشی و تجاوز جنسی از سال ۲۰۱۳ را داد که محکومانشان از زندان آزاد شده بودند. بر اساس گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین (ECLAC) تا سال ۲۰۱۹ بولیوی بالاترین نرخ زن‌کشی را در سراسر آمریکای جنوبی داشته است.

#دیدبان_آزار
@harasswatch

متن کامل را در لینک زیر بخوانید:

https://harasswatch.com/news/1910/
ديد‌بان آزار
Photo
🔹️دانشجویان دانشگاه هاروارد روز دوشنبه تحصن کردند و سر کلاس‌ها حاضر نشدند. این حرکت اعتراضی در حمایت از سه تن از فارغ‌التحصیلان هاروارد صورت گرفت که از دانشگاه به‌دلیل کوتاهی در پیگیری اتهامات خشونت جنسی علیه استاد انسان‌شناسی (جان کاماروف)، شکایت کرده‌اند.

🔹️ آنها دانشگاه هاروارد را متهم کرده‌اند که اتهامات آزار جنسی علیه کاماروف را نادیده گرفته است. آنها ادعا کرده‌اند که کاماروف سالها دانشجویان را مورد آزار و اذیت قرار می‌داده و آنها را تهدید می‌کرده که اگر گزارش بدهند، زندگی آکادمیکشان را نابود می‌کند. «لیلیا کیلبرن»، یکی از سه شاکی، در این تحصن سخنرانی کرد. معترضان پلاکاردهایی به دست داشتند که روی یکی از آنها نوشته شده بود: «شرم بر هاروارد»

🔹️این اتهامات باعث ایجاد اختلاف و گروه‌بندی میان استادان هاروارد شده است. ۳۸ تن از استادان نامه‌ای سرگشاده در حمایت از کاماروف و تایید اخلاق حرفه‌ای او نوشتند و امضا کردند. یک کپی از این نامه در نشریه دانشجویی هاروارد هم منتشر شد. اما کمی بعد بسیاری از این افراد در نامه‌ای جدید حرف خود را پس گرفتند. آنها ادعا کردند که زمان امضای نامه اطلاعات کافی نداشته‌اند.

#دیدبان_آزار
@harasswatch
Forwarded from زاگاه
زاگاه- جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان #فلوریدا در ایالات متحده آمریکا در ادامه روند سخت کردن دسترسی به سقط جنین قانونی و امن، بامداد روز پنجشنبه ممنوعیت سقط جنین پس از 15 هفته در این ایالت را تصویب کردند، طبق این قانون حتی موارد تجاوز نیز مستثنی نشده است، و تنها مورد استثناء در خطر بودن جان زن به دلیل بارداری است . این درحالی است که آزمایشات #غربالگری برای ارزیابی دقیق از ساختار آناتومیک جنین، در هفته‌های 18 تا 22 بارداری انجام می‏شود.
این قانون پیش از رسیدن به فرمانداری جمهوری‌خواه برای بررسی به سنای فلوریدا می‌رود.

◽️از طرف دیگر در #اکوادور در آمریکای جنوبی نیز در روزهای گذشته، قانون جدیدی تصویب شد که اجازه سقط جنین را در موارد تجاوز جنسی صادر کرده است.

طبق قانون جدید در اکوادور، زنان بزرگسال شهری تا 12 هفته و خردسالان و زنان ساکن در مناطق روستایی تا 16 هفته اجازه سقط جنین قانونی را خواهند داشت. پیش‌تر در اکوادور سقط جنین تنها در صورتی مجاز بود که جان زن در خطر جدی قرار می‎گرفت.

این رأی پس از آن صادر شد که دادگاه قانون اساسی در آوریل گذشته، به سقط جنین در موارد تجاوز جنسی چراغ سبز نشان داده و از قانونگذاران خواسته بود که به سرعت برای تنظیم و اجرای این روند اقدام کنند. هرچند که با وجود 74 رای موافق، 41 رای مخالف و 14 رای ممتنع، همچنان این احتمال وجود دارد که این قانون توسط رئیس‌جمهور محافظه‌کار اکوادور، رد شود.

لاسو رئیس جمهور اکوادور پیش‌تر گفته بود که شخصا از سقط جنین حمایت نمی‌کند، اما به قانونگذاران اجازه می‌دهد تا زمانی که از مقررات تعدی نکنند، برای تنظیم این روند اقدام کنند.

زنان بالای 12 هفته در بارداری‌های ناشی از تجاوز جنسی می‌توانند سقط جنین انجام دهند، درحالی که نوجوانان و دختران زیر 18 سال تا 18 هفتگی مجاز به سقط خواهند بود. طبق این قانون زنان ملزم به گزارش تجاوز جنسی خود به پلیس نیستند، اما باید یک فرم رضایت پر کنند. در عین حال هرچند که سیستم بهداشت باید شرایط را فراهم کند اما پزشکان بطور انفرادی می‌توانند با انجام آن مخالفت کنند.

◽️یکی از فعالان مدافع سقط خودخواسته جنین گفت این محدودیت‌های زمانی بسیار محدودکننده است و زنان را ناچار می‌کند تا به دنبال راه‌های غیرقانونی و گاهی مرگبار برای سقط جنین بروند.

ساراحی مالدونا عضو گروه فمینیستی Las Comadres به رویترز گفت که «مجلس یکبار دیگر دختران، زنان، بازماندگان و قربانیان خشونت جنسی را شکست داد. آنها موانع بیشتری ایجاد می‌کنند تا دختران مجبور به زایمان و سقط غیرقانونی جنین شوند.»

#سقط_خودخواسته_جنین در اکوادور از سال 1938 در مواردی که زندگی زن در خطر باشد و یا زمانی که فرد بازمانده تجاوز جنسی دارای معلولیت ذهنی است، قانونی بوده است. در سال 2019 مجلس نتوانست قانون سقط جنین در صورت تجاوز جنسی را تصویب کند.

هرسال 2100 سقط خودخواسته جنین در اکوادور انجام می‌شود که به گفته گروه‌های #فمینیستی اغلب آنها در شرایط بسیار خطرناک انجام می‌شوند.

سقط خودخواسته جنین در #آرژانتین و #اروگوئه با محدودیت‌های زمانی مشخص در دسترس است. چندین کشور دیگر آمریکای لاتین نیز آن را در موارد تجاوز جنسی قانونی کرده‌اند. دادگاه عالی مکزیک سال گذشته از سقط خودخواسته جنین جرم‌زدایی کرد و دادگاه قانون اساسی کلمبیا نیز در حال بررسی همین تصمیم است.

در #شیلی – جایی که سقط خودخواسته جنین در موارد تجاوز جنسی و موارد محدود دیگری در دسترس است _ رئیس جمهور منتخب گابریل بوریک وعده داده است که آن را بصورت رایگان در دسترس همگان قرار می‌دهد.

@zaagaah


https://zaagaah.com/3tcv
🔶آموزش زنان در راستای پیشگیری از تجاوز مؤثر و در عین حال بحث‌برانگیز است

نویسنده: لیبی نلسون
🖊برگردان: حدیث حسینی

🔹️همه می‌خواهند جلوی وقوع تجاوز جنسی در فضای دانشگاه‌ها را بگیرند. اما هیچ‌کس واقعاً نمی‌داند چه اقداماتی مؤثر است. مطالعه‌ای جدید که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، پاسخی احتمالی دارد: برنامه آموزشی فشرده‌ای که به زنان دانشجو آموزش می‌دهد علائم هشداردهنده را بشناسند و در برابر تعرض جنسی مقاومت کنند. این تحقیق نشان می‌دهد احتمال مورد تجاوز قرار گرفتن زنانی که در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند، در مقایسه با زنانی که شرکت نکرده‌اند، ۴۶ درصد کمتر بوده است.

🔹️دولت بر دانشگاه‌ها فشار آورده که وقتی دانشجویان تعرض جنسی را گزارش می‌دهند، واکنش شدیدتری نشان بدهند و احتمالا  این قسم دوره‌ها یکی از شیوه‌های پاسخگویی دانشگاه‌ها در مواجهه با خشونت جنسی گسترده باشد.
با این حال، برنامه‌های آموزشی پیشگیری از تجاوز جنسی‌ که در تلاش‌اند رفتار و واکنش زنان به این خشونت‌ها را تغییر دهند، محل بحث‌اند. در این برنامه‌ها و کارگاه‌ها، به جای آموزش دادن به مردان برای احترام گذاشتن به حقوق زنان، به زنان یاد می‌دهند که چگونه در دنیایی که تجاوز جنسی در آن واقعیتی گریزناپذیر است، زندگی کنند.

🔹️این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که اگر این آموزش واقعاً به زنان کمک کرده که از تعرض جنسی جلوگیری کنند، این امر از طریق تشخیص موقعیت‌های بالقوه خطرناک و دوری از این موقعیت‌ها حاصل شده است، پیش از آنکه وضعیت از کنترل خارج شود. بنابراین این مطالعه پرسشی مهم را بدون پاسخ می‌گذارد: آیا این آموزش واقعاً از خشونت جنسی در دانشگاه پیشگیری می‌کند، یا فقط به گروهی خاص از زنان کمک می‌کند تا از قربانی شدن خود جلوگیری کنند؟ در حالی که زنان دیگری که در کلاس شرکت نکرده‌اند جای آنها را می‌گیرند و قربانی تجاوز می‌شوند.

🔹️دالگونا بولگر، از فعالان مقابله با خشونت جنسی، در «فمینیستینگ» نوشته است: «به‌قول یکی از دوستانم، اگر به جای این‌که به مرتکب بگویید رفتارش را تغییر دهد، به زنان فشار می‌آورید که این کار را بکنند، در واقع می‌گویید "مطمئن شو به دختر دیگری تجاوز می‌کند."همیشه دختران دیگری در بار حضور دارند.»

🔹️سپردن بخشی از مسئولیت به زنان و محول کردن وظیفه امن ماندن از تجاوز به آن از منظر برخی کنشگران مشکل‌ساز است. این رویکرد، به جای اینکه مردان را از اعمال خشونت جنسی منع کند، تجاوز را تهدیدی گریزناپذیر قلمداد می‌کند که زنان باید در برابرش از خود محافظت کنند.

#دیدبان_آزار
@harasswatch

متن کامل را در لینک زیر بخوانید:

https://harasswatch.com/news/1892
ديد‌بان آزار
Photo
🔹️پردیس ربیعی: قرار بود نیمه‌ هر ماه برای چسباندن پوسترهای دیدبان آزار در سطح شهر یزد اقدام کنیم اما این بار زودتر رفتیم و چندتا از آنها را در سایز کوچک‌تر هم پرینت گرفتیم، بین مردم پخش کردیم، پشت برف پاک‌کن ماشین‌ها گذاشتیم و از مدیر یک رستوران خواستیم به قسمت‌های مختلف رستورانش بچسباند.

🔹️طبق روال قبل در حال چسباندن پوسترها بودیم که یک مرد به ما نزدیک شد و شروع به توهین، تحقیر و مسخره کردن پوسترها کرد و آنها را از روی دیوار کَند. اول فکر کردم بهتر است واکنشی نشان ندهم اما بعد دیدم اعتراض کردن حق من است. به او گفتم: «ایرادی نداره، اون رو کندی اما من ده‌تای دیگه از این پوستر دارم و باز می‌چسبونم». حرفی نزد و با پوزخند دور شد.

🔹️ یکی از پوسترها را نزدیک مدرسه‌ سابق خودم چسباندم که بارها در همان حوالی شاهد عورت‌نمایی مردان بودم. هنوز هم مردم هنگام چسباندن پوسترها با تعجب به ما نگاه می‌کنند؛ انگار که مقابله با آزار عجیب‌تر از خودِ آزار است. حین چسباندن پوسترها یک نفر به ما گفت که در حوزه‌ فعالیت‌های اجتماعی مشغول به کار است و از ما خواست تا برایش پوستر ببریم تا او هم آنها را پخش کند. ما همینطوری زیاد و زیادتر می‌شویم.

پانوشت: جملات روی پوسترهای نارنجی از روایات زنانی که در طی چند سال اخیر تجربه‌های خود را از آزار خیابانی در سایت دیدبان آزار ثبت یا به صفحه ارسال کرده‌اند، انتخاب شده است. کلیه پوسترها را از بخش پوستر در سایت دیدبان آزار می‌توانید دانلود کنید و پرینت بگیرید. دیدبان آزار داوطلبانه فعالیت می‌کند و هزینه چاپ پوسترها توسط داوطلبان پرداخت می‌شود. در این زمینه، می‌توانید متن پاسخ به سوالات رایج درباره چاپ پوسترها و گفت‌گوهای میدانی را که در استوری درج شده، مطالعه کنید.

#دیدبان_آزار
@harasswatch
2024/11/16 13:46:46
Back to Top
HTML Embed Code: