Telegram Web Link
آمار عجیب مهاجرین: اخراج هر افغانی قاچاق دو افغانی

| در ایران به اندازه‌ی دو استان فارس، اتباع افغان وجود دارد! |

یکی از مسئولان اخیرا گفته است روزانه سه هزار نفر از اتباع غیرمجاز از ایران اخراج می‌شوند. این ادعا درحالی‌ است که آمار ورود مهاجرین افغان طبق تخمین برخی از کارشناس‌ها، بیشتر از تعدادی است که به کشورشان برگردانده می‌شوند!

به گزارش انصاف نیوز، حسین شرافتی راد، مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی، چند روز گذشته در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرد «در حال حاضر روزانه افزون بر سه هزار نفر اتباع غیرمجاز دستگیر شده از سوی دستگاههای متولی در سراسر کشور، بعد از طی کردن مراحل قانونی از مرز دوغارون به کشورشان بازگشت داده می‌شوند.»

انصاف نیوز در گفت‌وگو با اردشیر گراوند -رئیس سابق و طراح مرکز رصد امور اجتماعی- و فاطمه اشرفی -کارشناس سیاستگذاری‌های حوزه مهاجرت و پناهندگی- به تحلیل آمار اعلام شده پرداخته‌اند که در ادامه می‌خوانید:

احتمال بازگشت اتباع اخراج شده به ایران
اردشیر گراوند، پژوهشگر، رئیس سابق و طراح مرکز رصد امور اجتماعی وزارت کشور، در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: تعداد مهاجرین افغان این‌قدر در ایران زیاد است که چند سال طول می‌کشد تا با خروج روزانه‌ی تعدادی از آنها، به حد منطقی از حضور اتباع در ایران برسیم.

او درباره‌ی آمار ورود روزانه‌ی مهاجرین افغان به ایران گفت: از آن جایی که ورود بیشتر مهاجران به شکل قاچاق است، نمی‌توان آمار دقیقی ارائه کرد.

شرایط سلبی خروج مهاجران افغان

رفتن مهاجران به معنای استقرار در افغانستان نیست و بخش عمده‌ای از آنها ممکن است دوباره‌ برمی‌گردند! در حال حاضر کارهای ساختمانی در ایران راکد است و از آن‌جایی‌که بیشتر مهاجران در این حوزه کار می‌کنند، اشتغال و درآمد کمتری نسبت به گذشته دارند.

از طرف دیگر، گرانی مواد غذایی و هزینه‌های زندگی، ماندن در ایران را برایشان سخت کرده است و باعث شده بخواهند که به کشورشان برگردند و ایران را به‌عنوان گذرگاه انتخاب کنند تا بعدا به کشورهای اروپایی بروند.

شرایط ایران طوری است که به شکل سلبی و نه ایجابی مهاجرین به کشورشان برگردند.
گراوند درباره‌ی تخمین خود از آمار ورو اتباع به ایران گفت: فکر می‌کنم حدود ۲۵۰۰ تا ۳ هزار نفر باید وارد کشور شده باشند که تعدادشان به حال حاضر رسیده باشد. البته نمی‌توان با دقت گفت چون به صورت قاچاق وارد می‌شوند.

ضریب کشش مهاجران بیشتر به ایران

مهاجرت، قدرت چسبندگی دارد؛ به این معنی که اقوام مهاجرانی که در ایران هستند با اتباع افغان (که حدود ۷-۸ میلیون نفر هستند) ارتباط دارند و همین موضوع باعث می‌شود بتوانند راحت‌تر به ایران برگردند.

ضریب کشش این حجم از جمعیت، بیش از ورود روزی سه هزار نفر است و به نظر می‌رسد روزانه جمعیتی بیش از سه هزار نفر مهاجر افغان به ایران می‌آیند. مثل افرادی که از شهرستان‌ها دیگر به امید اقوامشان که در تهران هستند، مشتاق‌اند که به پایتخت یا شهرهای مقصد بیایند.

گراوند درباره‌ی آمار ایدئال اخراج اتباع گفت: ما جمعیت ثابتی را از حضور مهاجران افغان تا سال‌های سال در ایران خواهیم داشت. اگر ایران به رونق اقتصادی برسد، آمار مهاجران بیشتر هم خواهد شد؛ مگر آنکه بحرانی در ایران پیش بیاید و آنها دیگر نخواهند که در ایران بمانند.

بیشتر وارد می‌شوند تا اخراج!

فاطمه اشرفی، کارشناس سیاستگذاری‌های حوزه مهاجرت و پناهندگی، در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: به آماری که آقای شرافتی گفته است باید اعتماد کرد اما مسئله این است که روزانه مهاجرانی بیش از دو برابر این تعداد، به صورت قانونی و غیرقانونی از افغانستان وارد ایران می‌شوند.

او می‌گوید تعداد مهاجرین غیرقانونی بالاست و فشار اجتماعی هم زیاد است و صرفا تعداد اخراج‌ها مهم نیست بلکه باید ظرفیت‌های انسانی و لجستیکی را هم در نظر گرفت.

۱۰ میلیون اندازه چند استان

خانم اشرفی در مصاحبه‌ای با عنوان «اتباع در ایران | سیاست طالبان برای کوچاندن اجباری برخی قومیت‌ها» که با انصاف نیوز داشت، گفته بود: «شواهد و مستندات فراوانی وجود دارد که از آمار بیش از ۱۰ میلیون نفری اتباع افغانستان در کشور حکایت می‌کند که از این میزان مراجع رسمی تنها بین ۵-۶ میلیون نفر از آنها را پذیرفته‌اند. البته مستندات و پاسخ مشخصی هم برای این آمار وجود ندارد.»
مقامات دولت سیزدهم اعلام کرده‌اند که ۵ تا ۶ میلیون اتباع افغانستان در ایران هستند؛ اما اگر همین عدد را هم مبنا قرار دهیم، طبق نُرم‌های موجود و الگوهای مهاجرتی در ایران (جمعیت فاقد مدرک همیشه بین ۱ تا ۱/۵ برابر جمعیت رسمی بوده است)، باید بپذیریم که بیش از ۱۰ میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران حضور دارند.

ادامه در لینک زیر:

https://ensafnews.com/559094/
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «آمار عجیب مهاجرین: اخراج هر افغانی قاچاق دو افغانی | در ایران به اندازه‌ی دو استان فارس، اتباع افغان وجود دارد! | یکی از مسئولان اخیرا گفته است روزانه سه هزار نفر از اتباع غیرمجاز از ایران اخراج می‌شوند. این ادعا درحالی‌ است که آمار ورود مهاجرین افغان طبق…»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
میان‌خطوط هشدار رهبری به خبرگان

/آیت الله خامنه‌ای مخالف کدام گزینه‌هاست؟/

محمد توکلی، انصاف نیوز: سخنان رهبری در دیدار اخیر نمایندگان مجلس خبرگان چند روزی است خبرساز شده و برخی این سخنان را به معنای مخالفت آیت الله خامنه‌ای با برخی گزینه‌های احتمالی مورد بررسی در کمیسیون ویژه می‌دانند.

آیت الله خامنه‌ای در سخنان خود خطاب به خبرگان بر سرعت و دقت در انجام وظیفه‌ی قانونی این مجلس در انتخاب رهبر در وقت مقتضی تاکید کرده‌اند.

ایشان از یک سو به نمایندگان خبرگان تاکید دارند ‘اگر این شخصی که وجود دارد نبود، بی‌درنگ مجلس خبرگان اقدام می‌کند و نفر بعد را مشخّص می‌کند’ و از طرف دیگر هشدار می‌دهند که خبرگان در انتخاب نفر بعد باید ‘نهایت دقّت و توجّه را به کار ببرند’.

پس از این سخنان گمانه‌زنی‌هایی مطرح شد که واکنش‌هایی را به همراه داشت. برخی اعضای مجلس خبرگان و همینطور بعضی نمایندگان رهبری در استان‌ها تاکید کردند که چنین سخنانی و حتی صریح‌تر از آن در دیدارهای سال‌های‌ گذشته‌ی اعضای خبرگان با ایشان مطرح شده بود.

با این وجود، حدود ده روز پس از سخنان رهبری خبرگزاری تسنیم، از رسانه‌های وابسته به سپاه، در یادداشتی به تحلیل سخنان رهبری پرداخته و با یادآوری کنار گذاشتن آیت‌الله حسینعلی منتظری از قائم مقامی رهبری نوشته است: ‘اگر در انتخاب کسی که به تعبیر رهبر انقلاب «مأمور جلوگیری از عقبگرد و انحراف انقلاب» است به درستی عمل نشود،  از انحراف مسیر انقلاب گریزی نخواهد بود که می‌توان از آن به عنوان «ام الانحرافات» تهدیدکننده دوام انقلاب نام برد و به همین علت است که باید محل هشدار، تذکر و اقدام رهبری قرار بگیرد’

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: ‘مجلس خبرگانی که مرحوم آقای منتظری را به قائم مقامی امام خمینی برگزید، به لحاظ مصداقی موفق عمل نکرد، اما امام خمینی شجاعانه در عمل به نقش رهبری خود ـ که همانا جلوگیری  از بروز یک انحراف بزرگ در مسیر انقلاب اسلامی بود ـ ظاهر شدند’

نویسنده‌ی تسنیم بر این باور است که ‘در دیدار اخیر با اعضای مجلس خبرگان را باید در راستای تکلیف شرعی رهبری در مسدودسازی مسیر انحراف و عقبگرد از خط صحیح انقلاب که در دیدارهای گذشته با اعضای ادوار مجلس خبرگان مکررا نسبت به آن هشدار داده بودند، تفسیر و تعبیر کرد’

بر اساس میان‌خطوط گزارش منتشرشده در تسنیم می‌توان این احتمال را مطرح کرد که ممکن است آیت الله خامنه‌ای با برخی گزینه‌های مورد بررسی در کمیسیون ویژه موافق نباشند و بر اساس ‘تکلیف شرعی’ برای ‘مسدودسازی مسیر انحراف’، این اقدام خبرگان مورد ‘هشدار، تذکر و اقدام’ قرار گرفته است.

برای این نتیجه‌گیری می‌توان به برخی شواهد دیگر هم اتکا کرد که از آن جمله اعلام مخالفت با بررسی شرایط سیدمجتبی خامنه‌ای در کمیسیون ویژه مجلس خبرگان است.

حجت الاسلام محمدی عراقی، نماینده‌ی مجلس خبرگان، در گفت‌وگویی که در اسفند ۴۰۲ در ایلنا منتشر شده با اعلام این خبر، گفت: ایشان از این کار نهی می‌کنند و می‌گویند این کاری که شما می‌کنید شبهه مسأله موروثی بودن رهبری را مطرح می‌کند، بنابراین حتی اجازه بررسی هم نمی‌دهند.

در ماه‌های اخیر اسامی خاص دیگری هم از سوی برخی مطرح شده است. برای نمونه روز گذشته یورونیوز مدعی شده که یکی از سه اسم مطرح‌شده در کمیسیون ویژه سیدمهدی میرباقری است.

آقای میرباقری از چهره‌های حوزوی است و در مجلس خبرگان نیز حضور دارد. برخی در فضای سیاسی ایران بر این باور هستند که او جانشین آیت الله مصباح یزدی است اما آنچه از واقعیات صحنه می‌توان نتیجه گرفت اثرگذاری و نفوذ سیاسی او در ساختار قدرت به اندازه‌ی مصباح نیست.

به ویژه پس از تحولات سیاسی اخیر که در نهایت منجر به به قدرت رسیدن میانه‌روها در دولت شد جایگاه میریاقری و همراهان سیاسی او همچون سعید جلیلی متزلزل‌تر از قبل شده است.

تلاش گسترده‌ و گاه غیرمتعارف طیف معقول و معتدل نزدیک به ساختار قدرت برای جلب رضایت سعید جلیلی جهت کنار رفتن از رقابت‌های انتخاباتی نشانه‌ای از نوع نگاه نظام به طیف فکری-سیاسی میرباقری، جلیلی و امثال آنهاست.

بنابراین می‌توان این احتمال را مطرح کرد که گزینه‌ی دیگری که ممکن است با مخالفت آیت الله خامنه‌ای روبرو شده باشد سیدمهدی میرباقری است.

روشن است که این موارد صرفا احتمالات و گمانه‌زنی‌هایی بر اساس نشانه‌ها و خبرهای منتشرشده در رسانه‌ها است و به دلیل محرمانگی این موضوع امکان چندانی برای یافتن اطلاعات مستند و دقیق برای نتیجه‌گیری قطعی وجود ندارد.

https://ensafnews.com/560020/
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «میان‌خطوط هشدار رهبری به خبرگان /آیت الله خامنه‌ای مخالف کدام گزینه‌هاست؟/ محمد توکلی، انصاف نیوز: سخنان رهبری در دیدار اخیر نمایندگان مجلس خبرگان چند روزی است خبرساز شده و برخی این سخنان را به معنای مخالفت آیت الله خامنه‌ای با برخی گزینه‌های احتمالی مورد…»
نکاتی که در دیدار با عراقچی گفتم

محمدجواد روح، سردبیر روزنامه‌ی هم‌میهن، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

امروز جلسه هم‌اندیشی وزیر امورخارجه با مدیران و سردبیران مطبوعات و خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها برگزار شد. در این دیدار، چند نکته را بیان کردم.

نخست، درباره رویکردهای به‌اصطلاح کارشناسان صداوسیما در حوزه سیاست خارجی که عموما تندروانه، مغایر با رویکردهای اعلامی و اعمالی دولت چهاردهم و حتی نظام و بعضا جنگ‌طلبانه است.

همچنین، از روشن نبودن ابعاد حملات اسرائیل حتی برای نخبگان و فعالان سیاسی و رسانه علیرغم گفته‌های مقام‌رهبری درباره خودداری از بزرگنمایی و کوچک‌انگاری مسئله گفتم. درباره سفر اخیر #رافائل_گروسی و نیز تحلیل وزارت خارجه از سیاست دولت جدید #ترامپ پرسیدم.

در پایان استدلال‌هایی را که آقای #عباس_عراقچی درباره تکذیب ماجرای دیدار #ایلان_ماسک آورد را از منظر سیاسی و رسانه‌ای نقد کردم که این تحلیل را به شکل کامل‌تر در مصاحبه ویدئویی با بخش آنلاین هم‌میهن نیز مطرح کردم.

به دلیل داخلی بودن مباحث، پاسخ‌ها و توضیحات وزیر امورخارجه را نقل نمی‌کنم.

تصاویر: سایت وزارت امورخارجه

@ensafnews
شبنامه‌ی انصاف - ۲۷ آبان | «تا کیهان تیتر زد تکذیب کردید؟!» | تسنیم: به زنان موتورسوار گواهینامه بدهید!
انصاف نیوز - شبنامه، یکشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳

ابطحی به عراقچی: تا کیهان تیتر زد تکذیب کردید

محمدعلی ابطحی در توییتر خود درمورد تکذیب دیدار ایروانی و ماسک، توسط سخنگوی وزارت خارجه و شخص وزیرخارجع، خطاب به آقای عراقچی نوشته است: «مردم شما را هم به خاطر همکاری با ظریف در حل مشکلات مردم دوست دارند. نزدیک سه روز خبر دیدار ایلان ماسک و ایروانی در همه جا در داخل و خارج مطرح بود. کلی مردم خوشحال شدند که ممکن است تحریم های ظالمانه کم شود. هیچی نگفتید. تا کیهان تیتر زد دستپاچه شدید و تکذیب کردید. وزیر خارجه پزشکیان و مردم بمانید.آن دیگری رای نیاورد که نگاهتان به تیتر های کیهان باشد.»
غیر از ابطحی، زیدآبادی هم به این موضوع واکنش نشان داده و با اشاره به اینکه کیهان با لحنی طلبکارانه، پیروزی خود را جشن گرفته است، توضیح داده: «طلبش این است که چرا خبر با تأخیر 36 ساعته تکذیب شده و جشنش هم برای این است که با یک نهیب و تشر آن، مقام‌های وزارت خارجه ماست‌ها را کیسه کردند و با دستپاچگی، ترس و واهمۀ خود را از کیهان به نمایش گذاشتند! خب، حالا از این به بعد قرار است چه بشود؟ اگر دیدار با ایلان ماسک این همه ترسناک است، دیدار با سایر مقام‌های دولت ترامپ که تکلیفش روشن است! یعنی قرار است از این پس وزارت خارجه و دستگاه دولت، فرمان خود را طبق تمایلات کیهان تنظیم کنند؟ تمایل کیهان روشن است؛ خروج از ان.پی.تی. اخراج ناظران آژانس، بستن تنگۀ هرمز، قلع و قمع تمام مخالفان و دوختن دهان تمام منتقدان و اعلان جنگ با آمریکا و همۀ متحدانش.»

مشرق بعد از ده سال: از اسیدپاشان اصفهان خبری نیست!

بعد از گذشت ده سال از اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای اصفهان، حالا سایت مشرق نیوز که نزدیک به برخی نهادها شناخته می‌شود، مدعی شده که تحقیقات امنیتی هنوز نتوانسته فرد سوقصدکننده را دستگیر کند اما توانسته مانع ادامه اقدامات او شود.

تسنیم خواستار اعضای گواهینامه‌ی موتور به زنان شد!

خبرگزاری اصولگرای تسنیم که نزدیک به سپاه پاسداران شناخته می‌شود، در مطلبی نوشته است: با توجه به اینکه به‌ لحاظ قانونی منعی برای صدور گواهینامه بانوان وجود ندارد، این امر، لزوم حل هرچه سریعتر مسئله گواهینامه بانوان را گوشزد می‌کند تا بانوان بدون دغدغه خاطر و دردسرهای قانونی بتوانند از موتورسیکلت‌های متعارف و مناسب استفاده کنند.

#شبنامه_انصاف
@ensafnews
2024/11/18 09:40:56
Back to Top
HTML Embed Code: