Telegram Web Link
🔵🔴چگونه بگویند!؟

حجت اله عباسی

نه به اعتراضات خیابانی اعتنا می کنید!.
نه به ساز و کار همه پرسی تن می دهید!
نه اجازه برگزاری راهپیمایی می دهید!.
لااقل به نتایج همین انتخاباتی که از سیر تا پیازش دست خودتان بود تن دهید.
اکثریت مطلق ایرانیان سیاست ها و شیوه حکمرانی شما را با صدای بلند قبول ندارند! چگونه این را اعلام کنند که حاکمان بپذیرند؟!

🔦کانال اکونومیست فارسی

@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خلاصه آنکه اگر #شاهنامه نمــی‌بــود ایــن آب و خاک به جای خود می‌بود، اما به صورت دیگری.

ایران در این هزار و صدساله به کمک زبان فارسی دری و شاهنامه مجموعیت خود را حفظ کرده است.
اعتنا نکرده که چه کسانی بر او حکومت می‌کنند.
اگر جسم او در معرض دستبرد بوده، #روح او محفوظ مانده.

مسئله این است که ایرانی هرگاه در طی این هزار سال احساس خطر داشته چنگ زده و کمک گرفته از روح شاهنامه، از تفكّر شاهنامه، برای اینکه بتواند خود را از مشکل برهاند.
با این هجومی که شده بود به ایران براثر اتحاد میان ترک‌های غزنوی و سلجوقی و خلافت بغداد شخصیت ایران می‌رفت تا آستانه انقراض، ولی به برکت شاهنامه همانگونه بر سر پا ماند.

📚مرزهای ناپیدا

@bestdiplomacy
🔴🔵 ایران و پیامدهای ژئوپلیتیکی «شانگهای»

✍️
  فرزین زندی - سینا عضدی/ روزنامه دنیای اقتصاد


ایران که سال‌ها از نزدیک‌شدن علنی به شرق یا غرب امتناع می‌کرد، در یک دهه اخیر تلاش کرده است با نزدیک‌شدن به چین و روسیه و تا حدی به هند، فشارهای امنیتی و اقتصادی غرب علیه خود را خنثی کند. به‌طور کلی، بهبود روابط با کشورهای همسایه حتی عربستان سعودی و بحرین نیز مثال‌هایی هستند که نشان می‌دهد ایران تلاش دارد با کاهش تنش در فضای پیرامونی، علاوه بر کاستن از هزینه‌های نظامی-امنیتی، همزمان بتواند در حوزه تجارت خارجی، منافع خود را محقق کند.

ایران تحت‌تاثیر شدت‌گرفتن تحریم‌های ایالات متحده، نفت خود را ارزان‌تر از قیمت واقعی آن می‌فروشد. علاوه بر این، فرسودگی زیرساخت‌های تولید برق، نفت و گاز، ایران را در وضعیت بحرانی قرار داده است. این وضعیت ایران را تشویق می‌کند تا از توان «مالی» و «فنی» کشورهای عضو شانگهای به‌ویژه چین و روسیه در این زمینه استفاده کند. از آنجا که ایران در حوزه انرژی، رقیبی نسبتا جدی برای روسیه محسوب می‌شود، احتمالا روسیه، همکاری قابل‌توجهی در نوسازی یا توسعه زیرساخت‌های انرژی در ایران (به‌ویژه در حوزه گاز طبیعی) نخواهد کرد. منفعت چین و روسیه از وضعیت کنونی ایران موجب شده است که آنها به انرژی ارزان ایران دسترسی داشته باشند. از همین رو، چین و روسیه تلاش می‌کنند ایران را در وضعیت فعلی نگه دارند؛ اما همزمان، با اعطای امتیازات کوچک از متمایل‌کردن ایران به سمت غرب ممانعت می‌کنند. در این وضعیت، محدودیت‌های متاثر از حضور ۱۶ساله ایران در لیست سیاه FATF، امکان همکاری سازنده و عمیق با کشورها عضو شانگهای را نیز از بین برده است.


با توجه به اینکه در مناظره‌های انتخابات اخیر در ایران، بحث‌های زیادی در زمینه ضرورت پیوستن ایران به FATF مطرح شده است و همچنین احتمال زیاد حضور یک رفرمیست در دولت بعدی، تشویق چین و روسیه به پیوستن ایران به FATF شرایط امکان همکاری بیشتر ایران با شرق را بهبود می‌بخشد. مقامات ارشد ایرانی نیز به خوبی آگاهند که پیوستن به FATF صرفا به معنای رعایت برخی قواعد مالی در راستای ایجاد شفافیت و مقابله با فعالیت‌های غیرقانونی همچون پول‌شویی است و ادعاهایی که درباره «امکان دسترسی سایر اعضا به اطلاعات مالی کشور» در این زمینه مطرح می‌شود، به‌طور قابل‌توجهی لفاظی‌های سیاسی در پیچ‌وخم رقابت‌های داخلی است. همین آگاهی به اصول و لزوم پیوستن به FATF ظاهرا فضای داخل کشور را به سمتی هدایت کرده است که در این دوره، نامزدهای ریاست‌جمهوری به شکل شفاف و آزادانه‌تری در این موضوع مباحثه و وعده قطعی پیوستن به آن را ارائه می‌‌کنند.

اگر جلیلی رئیس‌جمهور شود، به احتمال بسیار زیاد، خط‌مشی دولت رئیسی را ادامه خواهد داد و حضور ایران در شانگهای و ارتباط با چین و روسیه را تداوم خواهد بخشید. در چنین وضعیتی اما طبق اظهارات اخیر تروئیکای اروپایی، احتمال بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل با فعال‌سازی «مکانیزم ماشه» با محوریت اروپا بسیار محتمل است. اما اگر پزشکیان انتخاب شود، احتمالا درباره رابطه با چین و روسیه، محافظه‌کارانه‌تر برخورد خواهد کرد، ولی همچنان به توسعه همکاری با شانگهای به‌ویژه هند و سایر اعضا، بیشتر توجه خواهد کرد.

🔴 متن کامل در لینک زیر:
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4083000

@bestdiplomacy
🔵🔴۸ و ۱۵ تیر ۱۴۰۳ ، آغاز شکست تاریخی دو سر ، برای رادیکالیسم فکری و سیاسی در ایران!
لطف الله آجدانی
" مورخ و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران"
(برادرزاده استاد ماشاا... آجودانی نویسنده کتاب مطرح مشروطه ایرانی)
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۸ تیر ۱۴۰۳ در ایران ، متفاوت ترین انتخابات ریاست جمهوری در چهارده تجربه تاریخی و اجتماعی جمهوری اسلامی و جامعه ایرانی است. متفاوت نه فقط از جهت سقوط مشارکت ملی به پایین ترین سطح خود با کمتر از ۴۰ درصد مشارکت؛ بلکه متفاوت از جهت اتخاذ دو رویکرد رفتار سیاسی واجتماعی متفاوت در فرم اما تا حدود زیادی مشابه در محتوا و پیام از سوی معترضان ناراضی از مشکلات و بحران های انباشته شده ناشی از ناکارآمدی مدیریتی درحوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی در ایران
از یک سو صدای ناراضیان و معترضان به وضع موجود و مطالبات تحول خواهانه آنان ، چهره خود را در عدم مشارکت و نیامدن  بیش از ۶۰ درصد ( حدود ۳۷ میلیون نفر) از شهروندان به پای صندوق های رای ، عریان و آشکار کرد . از سوی دیگر نیز از حدود ۲۴ میلیون ( حدود ۴۰ درصد ) مشارکت کنندگان ، بیش از ۱۰ میلیون شهروند ایرانی ( بیش از ۴۲ درصد مشارکت کنندگان و حدود ۱۷ درصد از کل واجدین رای )، با رای خود به مسعود پزشکیان کاندیدای غیر حزبی اما مورد حمایت جبهه اصلاحات کشور ، صدای اعتراض خود به وضع موجود و چهره مطالبات خود برای ایجاد پاره ای تغییرات و اصلاحات در رویکردهای حاکمیتی نافی منافع ملی و ناقض حقوق شهروندی در جامعه ایرانی را به رخ جبهه و لشکر متحد طیف های مختلف اردوگاه اصولگرایی  رادیکال کشاند
اگرچه توجه به سطح مطالبات عدم مشارکت کنندکان در مقایسه با سطح مطالبات مشارکت کنندگان حامی مسعود پزشکیان از این واقعیت خبر می دهد که مطالبات عدم مشارکت کنندگان در "سقف" اعتراض ها و مطالبات مشارکت کنندگان حامی پزشکیان در "کف" اعتراضات قرار دارد؛ اما نکته مهم این است که هر دو گروه از عدم مشارکت کنندگان و نیز مشارکت کنندگان حامی پزشکیان، با قرار داشتن در اردوگاه نارضایتی از وضع موجود، با رادیکالیسم فکری و سیاسی مخالف هستند. مخرج مشترک کنش اعتراضی ۶۰ درصد از شهروندان دارای رویکرد عدم مشارکت و نیز رویکرد ۱۷ درصد مشارکت کنندگان حامی پزشکیان و مجموعا ۷۷ درصد از شهروندان ایرانی ناراضی و معترض به وضع موجود، از واقعیت دو سطح از سقف و کف مطالباتی خبر می دهد که با درجات متفاوتی ، جبهه رادیکالیسم فکری و سیاسی در ایران را با چالشهای جدی روبرو کرده است
۱۵ تیر ۱۴۰۳ با برگزاری دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در ایران نشان خواهد داد آیا با توجه به پاره ای نزدیکی ها و همسویی های نسبی حداقل بخش هایی از طیف های سیاسی و لایه های اجتماعی ناراضی و تحول خواه با ناراضیان اصلاح طلب ، پزشکیان وحامیان وی از جبهه اصلاحات در ایران خواهند توانست بخشی از لایه های اجتماعی ناراضی قائل به عدم مشارکت یا مردد به مشارکت را به سوی و به سود خود در برابر سعید جلیلی که نمایندگی جبهه بنیادگرایی و رادیکالیسم سیاسی در انتخابات پیش روی را بر عهده دارد به پای صندوق های رای برای حمایت از خود به میدان آورد؟! حتی اگرحدود ۱۰ درصد از ۶۰ درصد شهروندان قائل به عدم مشارکت ، با توجه به فاصله نسبی نزدیک خود به تفکر و رویکرد اصلاحی پزشکیان و پاره ای همسویی ها با معترضان خواهان اصلاحات از یکسو و دوری مسافت خود با جلیلی واختلاف و ناهمگنی بسیار خودبا جبهه رادیکالیسم سیاسی و دینی، به حمایت از پزشکیان برخیزند، می تواند به حتمیت پیروزی انتخاباتی پزشکیان در ۱۵ تیر، بینجامد. اگرچه وهرچندکه از پیروزی و استقرار دولت پزشکیان نمیتوان توقع معجزه را داشت، اما پیروزی انتخاباتی پزشکیان در ۱۵ تیر،نه تنها ضربه سهمگینی به رادیکالیسم سیاسی در ایران است ، بلکه می تواند زمینه ساز تسهیل وتسریع تحقق تدریجی مطالبات تحول خواهانه ساختاری در حداقل بخشی از حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی گردد.
بر رادیکال های فکری و سیاسی در ایران پوشیده نیست که انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ ، یک نه بزرگ به رادیکالیسم و تحجر بود‌ . پیروزی انتخاباتی پزشکیان در ۱۵ تیر ۱۴۰۳ نیز می تواند کام رادیکال ها و افراطیون متحجر در ایران را تلخ تر از ۸ تیر کند. ۸ تیر ۱۴۰۳، به حامیان جلیلی در جبهه رادیکال های فکری و  سیاسی ایران درس بزرگی داده و آنها را به خوبی آگاه ساخته است که حتی فرض عدم پیروزی انتخاباتی پزشکیان در ۱۵ تیر نیز، از ارزش و شیرینی پیروزی سیاسی و مدنی اکثریت ناراضی و معترض به وضع موجود در برابر و در مقابله با اقلیت رادیکالها و افراطیون ، و نیز از تلخکامی شروع فصل جدیدی از شکست سنگین تاریخی و سیاسی برای جبهه و اردوگاه متزلزل رادیکالیسم فکری و سیاسی در ایران و افول کارآیی سیاسی و مقبولیت اجتماعی آنان در جامعه ایرانی، نخواهدکاست !
( ۱۱ تیر ۱۴۰۳ )
دیپلماسی pinned «🔵🔴۸ و ۱۵ تیر ۱۴۰۳ ، آغاز شکست تاریخی دو سر ، برای رادیکالیسم فکری و سیاسی در ایران! لطف الله آجدانی " مورخ و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران" (برادرزاده استاد ماشاا... آجودانی نویسنده کتاب مطرح مشروطه ایرانی) چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۸ تیر ۱۴۰۳ در…»
آیا روز جمعه روز شکست حزب محافظه کار در انتخابات #بریتانیا و اصولگرایی رادیکال در #ایران است؟
۴۸ ساعت دیگه معلوم خواهد شد؟
@bestdiplomacy
در رواج کتاب، ممکن است به طور موقّت عوامل دیگر _که ارتباطی با خودِ کتاب ندارند_ تأثیر کنند، چون: مقام اجتماعی یا رسمیِ نویسنده، تبلیغ، مُدپرستی و تقلید. این حال را می‌توان به «شهرت عَرَضی» تعبیر کرد. مثلاً: چون نویسنده صاحبِ مقام يا عنوانِ خاصّی است یا هوادارانی دارد، یا کسانی از او می‌ترسند، یا با او کار دارند، یا بر سر سفره‌اش می‌نشینند، شهرتِ کاذبی برای کتابش ایجاد می‌شود که البتّه لرزان و گذرنده است.
«تبلیغ» نیز برای مدّت کوتاهی می‌تواند مؤثّر واقع شود. کسانی که عقلشان توی چشمشان است، همین که اثری موردِ تبلیغ قرار گرفت، به سوی آن ربوده می‌شوند. چون در دورانِ ما تبلیغ از خدمتگزارانِ حلقه به گوش و مُزد بگیرِ «تجدّد» شده است، این عدّه پیروی از تبلیغ را همگامی با تجدّد می‌شناسند!
و امّا «مُد پرستی» خود خواهرِ توأمانِ تبلیغ است. یک چیزی مُد می‌شود، برای آنکه عمله و اَكرِه‌ی* تجدّد به سوی آن رو برده‌اند اینان به سوی آن روی می‌برند، برای آن که بوی تجدّد از آن می‌آید!

(*اَکَرِه: کارگران)

                  #جام_جهان‌بین

کانال روانشاد دکتر محمّد‌علی اسلامی‌ندوشن

@bestdiplomacy
🔵🔴انتخابات و درخودماندگی آموخته شدۀ جامعۀ امروز

✍️ دکتر نعمت الله اکبری 
استاد دانشگاه اصفهان و عضو کمیته علمی پویش فکری توسعه

@pooyeshfekri

▫️مرحله اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شد. میزان مشارکت در این مرحله از انتخابات گویای واقعیتی تلخ برای مدیران ارشد نظام و تحلیلگران مسائل سیاسی و اجتماعی بود. میزان مشارکت در انتخابات به پایین ترین سطح طی چند دهه گذشته یعنی ۳۹.۹ درصد رسید.

▫️ مشارکت اجتماعی به مانند همدلی و اعتماد عمومی یکی از مهم ترین شاخص های سرمایه اجتماعی است. آمار انتخابات هشتم تیر نشان میدهد که با وجود تلاشها و تبلیغات رسمی و غیر رسمی، سرمایه اجتماعی با سرعتی نگران کننده رو به کاهش و بلکه سقوط است. اکنون با این پرسش جدی مواجه هستیم که براستی چرا تا این اندازه شاهد افت اعتماد عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی هستیم؟ 

▫️ چرا این روزها بسیاری از هموطنان هیچ تمایلی برای شرکت در انتخابات ندارند و انگیزه‌های خود را از دست داده و در عمل دست روی دست گذاشته‌اند تا جریان زندگی آنها را با خودش به هر سمتی ببرد؟ در چنین شرایطی افراد تلاشی هم برای بیرون کشیدن خود از این وضعیت انجام نمی‌دهد و رمقی برای تلاش کردن ندارند. آیا باید بپذیریم که افسردگی‌ اجتماعی فراگیر شده است.؟ 

▫️ با افراد زیادی روبرو هستیم که این عبارات را به کار می برند: چه فایده ای دارد در انتخابات شرکت کنیم؟ تا بحال برای ما چه کرده اند؟ این ها اسم هر کسی را بخواهند از صندوق در میآورند؛ ما هر روز وضعمان بدتر از قبل شده است. 

▫️ چنین عباراتی رایجی، نشان از این دارد که بخش قابل ملاحظه ای از مردم تصور می‌کنند که قدرت تغییر سرنوشت خود را ندارند، در مقابل جریان‌های مثبت و منفی اجتماعی منفعل عمل می‌کنند، درمانده و ناتوان خود را محکوم به پذیرش شرایط موجود می دانند و در نهایت، هیچ کوششی برای تغییر شرایط نمی‌‌کنند و با شعار رأی بی رأی سعی دارند آبی بر درون پر التهاب خود بریزند. 

▫️ روانشناسان می گویند: زمانی که کودک در سنین پایین از پدر، مادر یا اطرافیان درخواست کمک می‌‌کند و با بی‌توجهی از سوی آنها مواجه می‌شود، نمی‌تواند چالش‌های کوچک خود را حل کند و اگر بارها این وضعیت توسط اطرافیان تکرار شود، کودک به مرور«درماندگی آموخته شده» را تجربه می‌کند. در نتیجه این وضعیت در سنین بالاتر، احساس بی‌ارزش بودن و ناتوانی در فرد بروز می کند و فرد در زندگی شخصی از عزت نفس کافی برخوردار نیست.  

▫️ همچنان که درماندگی یا درخودماندگی آموخته شده برای افراد مانند هر بیماری دیگری دارای سطوح و درجات مختلفی است جامعه نیز چنین حالت‌هایی را در سطوح مختلف تجربه می کند.

▫️ به واقع جامعه نیز همچون فرد دچار انواع بیماری های روان تنی و رفتاری می شود و حتی وقتی ماحصل جمع جبری رفتار تک تک افراد در جامعه را بخواهیم رفتار جمعی و اجتماعی بدانیم باید آن را با ضریب فزاینده محاسبه کنیم چرا که افراد در تعامل و ارتباط با دیگران می توانند دچار سوگیری های شناختی نیز بشوند. حزن یک فرد، در یک جمع محزون شدت می یابد و نشاط یک فرد در بین جمع با نشاط نیز شدت می یابد...

متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید.


@bestdiplomacy
🔵🔴 "۹۱۹۱۸ نفر از #شهدای‌ایران، نوجوانان بین ۱۶ تا ۲۰ سال بودند‌. اگر رقم ۶۳۴۴۱ نفری جوانان شهید که سن ۲۱ تا ۲۵ سال داشتند را به این آمار اضافه کنیم، حدود ۷۲ درصد از شهدای ایران را جوانان و نوجوانان بین ۱۶ تا ۲۵ سال تشکیل می‌دهند" بله؛ جنگ ترس داره..


▪️منبع: نکته‌های تاریخی 📖


🔗 Haniyeh Movahed (@HaniyehMovahed)
🔵🔴آخرین روز؟

#انتخابات_بریتانیا آغاز شد و تا 12 ساعت دیگر، مشخّص خواهد شد که فردای سیاست بریتانیا چگونه است و بعید است که این آخرین روز نخست‌وزیری سونک نباشد. اگزیت پُل به سرعت اعلام خواهد شد که اوّلین گمانه‌زنی از نتایج انتخابات است و پس از آن هم اعلام نتایج حوزه‌های انتخابیه، یکی پس از دیگری از راه خواهند رسید و تا صبح فردا ادامه خواهد داشت!

این روند و این 24 ساعت... برای ما که بسیار جذّاب است.

انتخابات در بریتانیا، قواعد و رسوم خاصّ خود را دارد و جالب اینکه مطابق انتظار به سبک آداب بریتانیایی، جزئیات دقیقی درباره راهنمای نحوه رأی دادن همیشه اعلام می‌شود! اینکه سگ و گربه را می‌شود با خود برد یا نه... و تأکید بر اینکه کودکان حتماً می‌توانند در زمان رأی‌گیری همراه والدینشان باشند که طبیعتاً آموزش رفتار دموکراتیک و حقّ شهروندی است... اینکه عکس گرفتن در داخل حوزه رأی‌گیری ممنوع است و .....

@usgelections



T.me/bestdiplomacy
Forwarded from تحکیم ملت
♦️«رویداد انتخابات»‌ این‌بار!

🖊مهدی نوربخش

🔻این‌بار انتخابات در زمانی برگزار می‌‌شود که ایران هم به‌لحاظ اقتصادی و هم سیاست خارجی بیشتر از گذشته در شکنندگی روزافزون قرار گرفته است.رشد اقتصادی ایران همراه با فروش نفت گزارش می‌شود و خبری از توسعه اقتصادی نیست. اگر دولت بایدن در آمریکا رئیس‌جمهور نبود و به‌دلایلی به‌دنبال عدم رودر رویی مستقیم با ایران نبود، همین مقدار نفتی که تا سطح یک و نیم میلیون بشکه با قیمت پایین‌تر از بازارهای جهانی توسط نظام به‌فروش می‌رسد وجود خارجی نداشت. بعد از هفت اکتبر و حمله حماس به اسرائیل، ایران در منطقه و بیرون آن در موقعیت بسیار خطیری قرار گرفته است. کشورهای عربی منطقه حتی دوستان ایران، نظیر قطر، اعتمادشان را از ایران به‌خاطر خطر بی‌ثباتی که ایران از طریق گروههای نیابتی متوجه منطقه کرده، از دست داده‌اند.

🔻اما چگونه این‌بار پزشکیان به‌میدان آمد و تایید صلاحیت شد؟ یک تصور این است که در سیاست‌های داخلی و خارجی رهبری جمهوری اسلامی تصمیمات نهایی را اتخاذ می‌کند و دولت کاره‌ای نیست، اما چنین تصوری قادر نخواهد بود که طبیعت یک نظام خودکامه را درست ارزیابی نموده و چگونگی بافت قدرت را در نظام‌های استبدادی به‌طور کامل ترسیم کند. در نظام‌های خودکامه، بافت قدرت با ایجاد جناح، گروه‌های فشار و لابیگری آنها زمینه را برای اتخاذ تصمیمات فراهم می‌آورد. در ایران، نظام، یک نظام استبدادی پاترومونیال است.

🔻در این‌گونه نظام‌ها، جناح‌های مختلف سیاسی به‌جای نظم مدرن حزبی می‌نشینند، به حقوق شهروندی اعتنا نمی‌شود، روش‌های سنتی امتیازدهی و امتیازگیری پایگاه وفاداری به نظام سیاسی غالب را شکل می‌دهد. در ایران ما، آنچه این نظام پاترومونیال (پدر سالار) به‌عنوان میثاق برای وفاداری اختیار کرده است شرع‌وندی و نه شهروندی بر پایه قوانین حقوق بشری و حق حاکمیت ملی است.

🔻شرع‌وندی به‌معنی باورمندی به قرائت دینی نظامی‌ست که نهایت کوشش را کرده است تا یک دین رسمی ایجاد کند که در این رابطه توفیقی حاصل نکرده است. جناح‌ها و باندهای مافیایی که پایگاه این نظام خودکامه ولایت فقیه را شکل می‌دهند با مکانیزم‌های خاص خود بر رهبری جمهوری اسلامی تاثیر گذشته و نهایتا او و خواص او تصمیم می‌گیرند.

متن کامل را اینجا بخوانید:


🆔️@tahkimmelat
Forwarded from دیپلماسی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به هوش ملعبه ی دست دیگران نشوید!

شعرخوانی امیرحسین خوشنویسان، مشهور به
#بیداد_خراسانی، غزل سرا و شاعر معاصر ایرانی ...

@bestdiplomacy
اخیراً مرکز مطالعات اقتصادی مونیخ گزارشی پژوهشی دربارۀ تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر طبقۀ متوسط ایران منتشر کرده است. براساس این پژوهش، تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران از سال ۲۰۱۲ از سه مسیر مختلف برطبقۀ متوسط ایران و درنتیجه افزایش فقر تأثیر گذاشته است: ۱. فشار بر نظام مالی و صادرات نفت، ۲. گسترش تحریم‌ها علیه شرکت‌های غیرآمریکایی در زمینۀ تجارت، خرید نفت، و سرمایه‌گذاری درحوزۀ انرژی ایران، ۳. اقدامات اتحادیۀ اروپا در زمینۀ ممنوعیت تراکنش‌های بانکی. این فشارها باعث شده تا کیفیت حکمرانی و کارایی خدمات دولتی در حوزه‌های مختلف نیز با شیب تندی افت کند. همچنین اقداماتی نظیر دورزدن تحریم‌ها و ایجاد شرکت‌های پنهانی به افزایش فساد، اختلاس، اتلاف منابع، وبالارفتن هزینه‌های تجاری و مبادلاتی منجر شده است
براساس این گزارش، در فاصلۀ سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۲ سهم طبقۀ متوسط ازجمعیت ایران از حدود ۳۰ درصد به حدود ۶۵ درصد رسیده بود واگر تحریم‌ها رخ نمی‌داد، تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۷۵ درصد جمعیت ایران جزو طبقۀ متوسط بودند
دو گزارش پژوهشی دیگر دربارۀ تأثیر تحریم‌های اقتصادی را می‌توانید اینجا و اینجا بخوانید
@omidi_reza


@bestdiplomacy
Forwarded from اتچ بات
مشارکت یا تحریم؟
محمد حسین باقی

صاحب فرمان را تحمل زحمت فرمان‌بران واجب است تا مصلحتی که دارند فوت نشود، باید که مراد همه بجوید و حاجات هر یکی را به‌حسب مراد برآورده گرداند که حاکمِ تندِ ترشروی پیشوایی را نشاید.
خداوند فرمان و رای و شُکوه
ز غوغای مردم نگردد سُتوه
شیخ اجل سعدی

***
در روزهای «پیش» و «پس» از انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه ۱۴۰۳ و سپس طی روزهای منتهی به ۱۵ تیرماه، بحث‌های زیادی در فضای مجازی و واقعی بر سر «مشارکت» یا «عدم مشارکت» در انتخابات مطرح شده است که هر یک در جای خود محترم و البته قابل‌بحث است. آن‌قدر در این رابطه سخن گفته و نوشته‌شده که شاید نوشتن فردی مانند من دیگر بیهوده یا بی‌فایده باشد. اما این یادداشت را برای خودم و برای دلم می‌نویسم و به قول هانا آرنت «مسئولیت شخصی» آن را هم می‌پذیرم اما به دنبال طرح پرسش و دریافت پاسخ هستم. معتقدم در تحلیل پدیده‌های اجتماعی نباید «مطلق» نگریست بلکه باید «نسبیت» را سرلوحه‌ی کار قرار داد. همچنین در تحلیل پدیده‌های اجتماعی- سیاسی نمی‌توان «تک‌بعدی» بود و از یک منظر به سوژه‌ی تحلیل نگریست. درعین‌حال، یک نظریه‌ی غالب و جهان‌شمول هم نمی‌توان یافت که بتواند ماهیت متغیر و سیال پدیده‌های اجتماعی- سیاسی را تحلیل کند. چراکه اساساً نظریات در فضای زمانی و مکانی خاصی از سوی یک نظریه‌پرداز مطرح شده است. بنابراین، با ترکیبی از نظریات شاید بهتر بتوان پدیده‌ها را تحلیل کرد.
طی چند روز اخیر با بسیاری از دوستان در روزنامه و خارج از فضای روزنامه و حتا با اعضای خانواده و در برخی گروه‌های مجازی با دوستانم بحث‌ها و گفت‌وگوهای زیادی در مورد چرایی «عدم مشارکت» در انتخابات داشتم. به‌هرحال، من هم به‌عنوان یک روزنامه‌نگار و یک انسان بالغ دیدگاه خاص خود را دارم (درست یا غلطِ آن به کنار) و نمی‌توانم و نباید تحت تأثیر فشار و دیدگاه‌های بیرونی قرار بگیرم. به‌هرحال، من این عدم مشارکت را در قالب «کنش مدنی منفی»، «مقاومت منفی» یا «نافرمانی مدنی» تحلیل می‌کنم و در زیر می‌کوشم به‌قدر وسع، دیدگاهم را بیان کنم. به قول سعدی «که گر مراد نیابم، به‌قدر وسع بکوشم».
آدرس صفحات مجازی من:
www.tg-me.com/MHBaghi
@baghiabuzar
https://www.linkedin.com/in/mohammad-hossein-baghi-901657169/
🔵🔴 درخواست رنانی از پزشکیان



آقای دکتر پزشکیان!

سلام برشما.

ما رای دهندگان به شما نگرانیم که:

یک: تبارگماری و قوم‌گرایی بر دولت شما سایه افکند؛

دو:‌ دولت شما دولتی کاملاً مردانه باشد و زنان، مثل دولت‌های قبلی، در دولت شما نیز نادیده گرفته شوند؛

سه: انتخاب وزرای دولت شما در پشت‌ صحنه، بدون شفافیت، و بر اساس چانه‌زنی‌های مدیران سالخورده دولت‌های قبلی و فشار گروههای سیاسی انجام شود؛

چهار: آسیب‌دیدگان اعتراضات ۱۴۰۱ همچنان نادیده‌ گرفته شوند و برای درمان و استیفای حق‌شان حمایت نشوند؛

پنج: قیمت بنزین با شوک‌درمانی و بدون توافق با مردم و بدون سازوکار حمایتی برای فقرا تغییر کند؛

شش: وعده‌های امروزتان با شفافیت و پاسخگویی فردا همراه نباشد.

لطفا تا پیش از دور دوم انتخابات، دیدگاه، برنامه و راهکار خود را درباره این موارد خیلی صریح به ما اعلام کنید؛ ما می‌خواهیم تصمیم بگیریم.

و البته هر قولی که دادید، بدانید اگر شما رئیس‌جمهور شوید جوانان و نهادهای مدنی که در این انتخابات حامی شما بودند، از روز بعد از سوگند ریاست‌جمهوری، پویش مطالبه‌گری و نظارت بر دولت شما راه اندازی می کنند و به‌صورت ادواری به مردم گزارش می دهند.

این‌بار ما نمی‌توانیم اعتماد کنیم و بگذاریم با آبروی دانشگاهیان، کنشگران و همه شخصیت‌ها و نهادهای مدنی که تمام اعتبار خود را به‌امیدِ برآمدنِ یک دولت توسعه‌خواه گذاشته‌اند، بازی شود.

به ما بگویید ما چگونه از اکنون می‌توانیم در مورد امکان نظارت جامعه بر دولت شما مطمئن باشیم؟ و بگویید اگر مردم از عملکرد شما راضی نبودند و ادامه دولت شما را نخواستند، چگونه می‌توانند بدون کشته دادن، دولت شما را برکنار کنند؟

با احترام / محسن رنانی
۱۲ تیر ۱۴۰۳

https://renani.net

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴مناظره حاتم قادری و محمد فاضلی

در بین تمامی حرف ها و مناظره ها و نقطه نظرات و اظهارات و نوشته های اهل قلم و روشنفکران و غیره، این مناظره شاید در نقطه ای دیگر و در سطحی دیگر قرار دارد، از آن دست که هرکس باید ببیند.

تفاوت دو پارادایم نگریستن و اندیشیدن به انتخابات و وضعیت ایران در این مناظره روشنگر بسیاری از مسائل و پرسش هاست./کانال جامعه شناسی

https://www.youtube.com/live/6NNeNdU43_g?si=9gfpRJTeIZCiOrVw


@bestdiplomacy
🔵🔴پیام دو مرحله از انتخابات

در دور اول انتخابات ملت ایران با کم هزینه ترین اقدام، نارضایتی خویش را از وضعیت موجود کشور اعلام کردند.

آنها به #اصلاح_طلبان_قدرت_محور اعلام کردند که ماشین رای همیشگی آنها نیستند که در همه انتخابات ها  در کنار آنها باشند.

آنها به روزنه گشایانی که در انتخابات مجلس گذشته حتی کاندیدای معقول در حد ده نفر هم نداشتند اعلام کردند که #پرنسیب بیش از موارد دیگر برایشان مهم است.

آنها اعتراضشان را به دو جناح اصلی حکومت بدلیل نادیده گرفتن مطالباتشان با صدای بلند عدم رای اعلام کردند.
آنها به اصلاح طلبان فهماندند که صرف رای دادن به آنها و توجه به پیامهای آنها برای انتخابات، اقدامی که آنها خواهانش هستند را انجام نخواهند داد.
دور اول انتخابات ریاست جمهوری پیام بسیار مهمی داشت؛
مردم با صدای بلند اعلام کردند اگر ما را به حساب نیاورید و فقط زمان انتخابات یاد آنها بیفتید آنها نیز می دانند چگونه صدای #اعتراض خود را برسانند.

بسیاری از اصلاح طلبان قدرت محور و منفعت گرا باید بدانند که اگر #پوست_اندازی نکنند و به مردم نزدیک نشوند روزی دوباره مردم ممکن است طوری دیگر به آنها پاسخ دهند.

🔦مرحله دوم هم تمام شد.
در این انتخابات مشارکت ده درصدی بیشتر بوده است.
اصلاح طلبان باید بدانند رای مرحله دوم بیش از اینکه رای ایجابی باشد رای سلبی بود.
مردم لزوما برای شعارهای جناب پزشکیان وارد عرصه نشدند بلکه وارد عرصه شدند تا بگویند که سعید جلیلی و سیاست هایش در عرصه داخلی و بخصوص خارجی چقدر می تواند به ضرر کشور باشد.

رای دور دوم برآمده از یک دوقطبی تراژیک بود
تراژدی که  با نگرانی برای آینده ایران و فرزندان ایران همراه شده بود.

سعید جلیلی و یارانش واقعا نه با سبک زندگی مردم در داخل هم پوشانی داشتند و نه در سیاست خارجی درک درستی از اصول روابط بین الملل داشتند.

رای دور دوم نه بزرگ! به نحوه حکمرانی بود که سعید جلیلی و یارانش به آن باور داشتند.
در آخر سخنی را با منتخب این انتخابات بیان می دارم
مسعود پزشکیان باید بداند که مردم تمام وعده هایش را یک به یک دنبال می کنند.

او باید بداند که دیگر ریس جمهور کل ایرانست و باید فاصله اش را از قومگرایان ستادیش  افزون کند.
پزشکیان باید بداند که ماه عسل ریاست جمهوریش شش ماه بیشتر نیست و در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا هرکه پیروز شود براحتی با ایران توافق نخواهد کرد.
چه #ترامپ باشد که تجربه چهارسال همزیستی ایران و آمریکا  در زمان او و تحریمهای خردکننده را از او بخاطر داریم و چه #بایدن یا دموکراتی دیگر باشد براحتی نمیتوان برجام سابق را زنده کرد و حال باید از توافقی تازه سخن گفت.

پزشکیان باید بداند که بدون #گشایش در سیاست خارجی و کاهش و رفع تحریمهای اصلی رشد اقتصادی و تحولات اقتصادی مثبت در داخل صورت نخواهد گرفت.
او باید درک کند اگرچه سیاست های کلان نظام به خصوص در حوزه سیاست خارجی در اختیار مقام رهبریست اما وی باید تلاش کند با تعامل با نهادهای قدرت فضا را برای رفتن بسمت گفت و گو برای رفع تحریمها فراهم سازد.

حال پزشکیان پیروز شده است اما اگر بدون برنامه و کابینه ای کارآمد کار خویش را آغاز کند باید بداند که بزودی فاصله مردم را از خود خواهد دید و این فاصله شاید دیگر قابل جبران نباشد.
دیپلماسی در یک نگاه
T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «🔵🔴پیام دو مرحله از انتخابات در دور اول انتخابات ملت ایران با کم هزینه ترین اقدام، نارضایتی خویش را از وضعیت موجود کشور اعلام کردند. آنها به #اصلاح_طلبان_قدرت_محور اعلام کردند که ماشین رای همیشگی آنها نیستند که در همه انتخابات ها  در کنار آنها باشند. آنها…»
2024/09/24 23:25:29
Back to Top
HTML Embed Code: