Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴با تصویب لایحه #حجاب و عفاف
بار دیگر دیدن #مناظره دختر دهه هشتادی با یک روحانی #دیدنیست


@bestdiplomacy

🔵🔴معرفی کتابِ «تنهایی استراتژیکِ ایران؛ از مخمصۀ ژئوپلتیک تا بحران هسته‌ای»

نویسنده: محی‌الدین مصباحی - گردآوری و مترجم: علی نعمت‌پور


🔴 «کشوری که مرزهای آن خاکریزِ دفاعی آن است، باید به درونِ خود تکیه کند.»

✍️ دکتر #آرش_رئیسی‌نژاد

ایران نخستین دولتِ تاریخی است و ایرانیان، قدیمی‌ترین مردمان هنوز زنده جهان هستند. ایران در ۲۷۰۰ سال گذشته ۴۴۳ بار جنگ کرده که ازاین میان ۲۳۲ بار دفاعی بوده است‌. کشور پنج بار توسط یونانی - مقدونیان، اعراب، تُرکان غز، مغولان و تاتارها شخم زده شد. علی‌رغم این ویرانی - و نه صرفاً اشغالِ نظامی - ایران اما هر بار از خاکسترِ مرگ برخاسته، امری خلافِ آمدِ عادت که در تاریخ جهان، نادر است. همچنین، اشکانیان توسط کوشان و روم، ساسانیان توسط بیزانس و هیاطله (و سپس گوک‌تُرکان)، صفویان توسط تُرکانِ عثمانی و ازبک، قاجار توسط روسیه تزاری و بریتانیا و سرانجام ایرانِ پهلوی نیز  توسط شوروی و متحدانش محاصرۀ نظامی شده‌ بودند. از بدو انقلاب نیز جمهوری اسلامی زیر فشار حضور نظامی آمریکا و متحدین منطقه‌ای آن قرار گرفته‌ است. گذشته از این، در این بازۀ ۲۳۰۰ ساله، جنگ‌های پایان‌ناپذیر با قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای و بین‌المللی از توانِ ایران کاسته و کشور را ناتوان در مهارِ تهدیداتِ خطرناک اکثراً ناشناخته ساخت. فشارهای ژئوپلتیکی بیرونی، فرمانروایانِ ایرانی را دائماً گرفتار دفاع از کشور در برابر مهاجمین کرد و در نتیجه، قدرت مرکزی در ایران، همواره در معرضِ تهدیداتِ درونی و شورش‌های پایان‌ناپذیر بود. اندک کشورهایی هستند که در سه هزار سال گذشته این همه در معرضِ فشارهای ژئوپلتیکی و هجوم‌های نظامی بوده باشند. علی‌رغم همه این فشارهای ویرانگر، موجودیتِ ایران، «تداوم» داشته‌ است. حتی آن زمان که «قلمرو» ایران به دلیلِ تسخیر توسط بیگانگان وجود نداشت، «ایده» ایران اما وجود داشت، ایده‌ای که به رستاخیز چندباره ققنوس‌وار کشور یاری رساند. تداوم بارزترین دلیلِ ناهمسانی ایران با دیگر کشورهای منطقه و حتی جهان است. به بیان دیگر، تداوم، مهم‌ترین مشخصۀ ایران به عنوان یک دولتِ تاریخی و یک کشورِ واقعی بوده‌ است.

بی‌تردید، «تنهایی استراتژیک» تاریخی ایران مهم‌ترین نمود و نمادِ چنینِ تداومی در سیاستِ خارجی ایران است. تنهايي استراتژيك مفهومی است كه نخستين‌بار توسط پروفسور محی‌الدين مصباحی، استراتژیستِ برجستۀ ایرانی، بيان شده‌ است. این مفهوم بدین معناست كه «ايران، چه آگاهانه و خودخواسته و چه ناخواسته و از روی ناچاری به گونه‌ای استراتژيک تنهاست و محروم از هر گونه اتحادهايی معنادار و متصل به قدرت‌های بزرگ.» زمانی که مصباحی از تنهايی استراتژیکِ ایران سخن می‌گوید اشاره بدین واقعیت است که ایران در طراحی، تدوين، كاربرد و پيشبردِ استراتژی‌های كلانِ خود تنهاست. از این رو، تنهايی استراتژيکِ ايران تأییدکنندۀ وضعيتی است كه در آن ايران، فاقد هرگونه اتحادی طبيعی با ابرقدرتی جهانی يا قدرتی بزرگ است؛ فقدانی كه با پيروزی انقلاب اسلامی، بحران گروگان‌گيری و در نهايت جنگی خونين و طولانی با عراق و تحریم‌های همه‌جانبۀ آمریکا بيش از پيش تشديد شد. دفاعِ هشت ساله از وطن آن هم در برابر عراق بعثی كه هر دو ابرقدرتِ دوران جنگِ سرد برای نخستین و واپسین بار از يک‌سوی ميدانِ نبرد، پشتيبانی می‌كردند، تنهايی استراتژيک ايران را نشان می‌دهد.



🔴 دنبالۀ یادداشت را در بخشِ «مشاهدۀ فوری» بخوانید:
👇👇

🔦ایران دل

*کانال دیپلماسی خواندن کامل این مطلب را به دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین الملل توصیه میکند🙏
@bestdiplomacy
دیپلماسی
🔵🔴معرفی کتابِ «تنهایی استراتژیکِ ایران؛ از مخمصۀ ژئوپلتیک تا بحران هسته‌ای» نویسنده: محی‌الدین مصباحی - گردآوری و مترجم: علی نعمت‌پور 🔴 «کشوری که مرزهای آن خاکریزِ دفاعی آن است، باید به درونِ خود تکیه کند.» ✍️ دکتر #آرش_رئیسی‌نژاد ایران نخستین دولتِ…
استاد محی الدین مصباحی* بر آن است که منطقِ #تنهایی_استراتژیک دو پیامد کلیدی دارد.
نخست آن‏که، ایران نه تنها فاقد هر‏گونه متحد استراتژیک تضمین‌شده در بزنگاه‌های تاریخی و در میانۀ تنش است، بلکه همواره اتحادی شبه‌دائمی میان همسایگان آن برای خُردکردن و فروپاشی سرزمینیِ ایران وجود دارد.
گذشته از وضعیت، ایرانِ جمهوری اسلامی و همچنین ایرانِ پهلوی،
ردپای این واقعیت تاریخی را می‌توان در هم‌پیمانی تُرکان شرقی با امپراتوری روم شرقی در هزار و پانصد سال پیش و اتحاد خانات اُزبک با امپراتوری عثمانی در پانصد سال پیش نیز دید.
به بیان دیگر، کشورهای آسیای غربی، در طول تاریخ، با همۀ تضاد منافع، تنها در یک امر با هم اشتراک نظر دارند: نابودی ایران. 
* کتاب «تنهایی استراتژیک ایران;از مخصمه ژئوپلیتیک تا بحران هسته ای»
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴بزک؛ بهاری نیست

نه تنها پزشکیان، که چنان چه بر فرض،اوباما،آنجلا مرکل، شینزو آبه و ماهاتیر محمد هم رئیس‌، جمهوری اسلامی شوند؛ با فرض پایدار ماندن استراتژی ها، سیاستگذاری ها و ساختار کنونی، امکان بهبود شرایط کشور نزدیک به محال است.

بازگشت بهار به ایران، تنها با جسارت دست زدن به انجام تغییرات کلان و همه جانبه و استراتژیک محتمل است. در غیر این صورت دست و پای امیرکبیر های زمانه هم بسته است.
#یدالله_کریمی_پور/استاد ژئوپلیتیک

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴هاله‌‌ی نور !!!!

۱۹ سال پیش در مهر ماه سال ۱۳۸۴ بود که احمدی‌نژاد بعد از بازگشت از سفر نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، در سفر به قم و دیدار با آیت الله جوادی آملی، از هاله‌ی نوری گفت که او را احاطه کرده است… حرف‌هایی که شاید هنوز هم شنیدن آن برای انسان عجیب باشد ..

انسان‌های کوچک و کوته بین، وقتی به هر دلیلی به مناصبی برسندکه ظرفیت و توان آنرا ندارند،
دچار توهمی خطرناک و تصور برگزیده شدن از سوی خداوند برای انجام رسالتی عجیب می شوند،

چنین افرادی، آفت عقل و اندیشه بشری هستند وبرای جبران ناتوانی خود در مسیر حل مشکلات، از غیب خبرهایی می آورند وجامعه را با وعده نزدیکی قیامت و رستاخیر و آمدن منجی فریب می دهند/فرهیختگان


@bestdiplomacy
دیپلماسی
🔵🔴با تصویب لایحه #حجاب و عفاف بار دیگر دیدن #مناظره دختر دهه هشتادی با یک روحانی #دیدنیست @bestdiplomacy
مسعود #پزشکیان در فکر سخنرانی در نیویورک بود و جواد ظریف هم بیاد روزهای خوب برجام فکر میکرد وزیرخارجه است و تمام مصاحبه های رسمی با شبکه های انگلیسی زبان رو او انجام داد.
ظریف شاید فراموش کرده بود که حرف حاکمیت در بعد اعلانی دیگر باید از زبان عراقچی بیان شود.

معاون حقوقی نسبتا پیر و غیرحقوقدان مسعود پزشکیان هم هنوز جایش را پیدا نکرده بود که دو رویداد مهم رخ داد.
مجلس اصولگرا معاون اهل سنت پست تازه ایجاد شده توسط رییس جمهور در مورد امور روستاها و تعاونیها و....را از استعفا از مجلس و رفتن به کابینه بازداشت و معاون اهل سنت فعلا کنار گذاشته شد.

اما #اتفاق_مهم دیگر و باید بگویم #بسیارمهم دیگر را مشاوران پزشکیان درنیافتند و حتی هنوز هم خوب درنیافتند.

مجلس سرانجام لایحه #حجاب و عفاف را که رییس جمهور سابق ارسال کرده بود را تصویب و پس از آن نیز بسرعت توسط شورای نگهبان تایید شد.

اگر لایحه را کامل و دقیق بخوانیم تازه در می یابیم چه اتفاقی رخ داده است.
این لایحه در صورت اجرای کامل پیامدهای بسیار جدی برای جامعه خواهد داشت
پیامد اول و سیاسیش شلیکی جدی به یکی از وعده های انتخاباتی پزشکیان است همان پزشکیانی که در مصاحبه مطبوعاتیش گفت مگر گشت ارشاد هنوز است.

در این لایحه که حالا تبدیل به قانون شده است
شل حجابی یا بقول نهادهای بالادستی بی حجابان مورد جریمه نقدی قرار می گیرند.

در این لایحه برای زنان موتور سوار و یا فرد دیگر #همراه با موتور سوار که بدون شال و روسری باشد
اجازه جریمه پانصدهزار تومانی در نظر گرفته است.
پیامد دیگر این قانون هدف قرار گرفتن تاکسی های اینترنتی است.
اگر تا پیش از این تنها راننده تاکسی های اینترنتی مورد عقوبت جریمه برآمده از سه پیامک حجاب قرار میگرفت حالا توصیه های جدی به خود گردانندگان تاکسی های اینترنتی هم شده است
توصیه هایی که اگر مورد لحاظ قرار نگیرد می تواند عدد نسبتا مهمی جریمه به درامد آنها تعلق گیرد.

متن قانون بیان شده طولانیست و باید حقوقدانان بیشتر آن را باز کنند و مورد نقد و بررسی قرار دهند.
اما مهم ترین خروجی این قانون می تواند بازشدن دوباره #گسل_حجاب میان جامعه و حاکمیت باشد گسلی که در دو سال پیش جامعه و کشور را ملتهب ساخت.
اجرای این قانون دست رییس جمهور را در مورد یکی از وعده هایش کاملا می بندد و می توان گفت دست کم مجلس با این اقدام در شرایطی که پزشکیان در نیویورک بود پیام مهمی به او داد پیامی که شفاف است
اقای پزشکیان ممکن است ماه عسل ریاست جمهوریت خیلی زودتر از آنچه فکر می کنی تمام شده و تمام شود.
اما در اخر تنها یک #امید زنده می ماند
و آن زنجیره شجاعت و امیدیست که دست دختران و زنان ایرانزمین است همانی که هم اصلاح طلبان منفعت محور و هم اصولگرایان میانه رو و تندرو از درکش غافلند!.....
T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی
https://www.mizanonline.ir/fa/news/4735261/%D9%85%D8%AA%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%AD%D9%87-%D8%B9%D9%81%D8%A7%D9%81-%D9%88-%D8%AD%D8%AC%D8%A7%D8%A8-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%82%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%86
**ماده ۵۲- وسائل نقلیه موتوری که راننده یا راکب یا سرنشین آن مرتکب بی عفتی، کشف حجاب، بی حجابی یا بدپوششی شود، توسط ماموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران “فراجا “ پنج میلیون “ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۵ “ریال جریمه میشود. همچنین ِاعمالِاعمال جریمه برای وسیله نقلیه مذکور نافی ااِعمالِعمال احکام و مجازات‌های مقرر در خصوص مرتکب یا مرتکبان نیست. حکم این ماده در خصوص تاکسی‌ها و مسافربر‌های اینترنتی نیز جاری می‌شود. ثبت اولین تخلف، موجب عدم ثبت تخلفات بعدی از لحاظ زمانی بوده و جریمه‌های نقدی جمع می‌شود.
تبصره ۱- در صورتی که راکب یا سرنشین موتورسیکلت مرتکب برهنگی، نیمه برهنگی، بدپوششی یا کشف حجاب شود، موتورسیکلت توسط ضابطان بلافاصله به مدت یک هفته توقیف و مالک آن توسط مرجع قضائی به جریمه معادل بیست میلیون ریال محکوم می‌شود. این حکم مانع از اعمال مجازات‌های مقرر در مواد “ ۴۷ “، “۴۸ “ و “ ۴۹ “ نیست.
تبصره۲- سکو‌های تاکسی اینترنتی موظفند ظرف مدت دو ماه در سامانه‌های ارتباطی خود با مشتریان و رانندگان امکان گزارش‌های راننده خودرو در خصوص مسافران ناقض این قانون را تعبیه کنند. در صورتی که راننده گزارش نقض احکام این قانون توسط مسافر را به سامانه ارسال نماید از پرداخت جریمه معاف می‌شود. همچنین این سکو‌ها موظفند ارتباط برخط ماموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران “فراجا “ با این سامانه را فراهم کنند. در صورت عدم انجام تکالیف موضوع این ماده، سکو‌های متخلف به پرداخت جزای نقدی معادل سه ماه سود ناشی از درآمد سکو محکوم میشود.
تبصره ۳- در صورتی که وسیله نقلیه موتوری موضوع این ماده، فاقد پلاک یا پلاک آن مخدوش یا به نحوی ناخوانا یا پوشانده شده باشد، علاوه بر توقیف وسیله نقلیه به مدت دو برابر، جرایم مذکور در این ماده نیز به دو برابر افزایش می‌یابد.
تبصره۴- از تاریخ ابلاغ جریمه، متخلف می‌تواند مراتب اعتراض خود را ظرف مدت ده روز از طریق سامانه فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران “فراجا “ با ذکر دلایل ثبت نماید. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران “فراجا “ موظف است حداکثر ظرف مدت دو هفته پس از وصول اعتراض، بررسی لازم را انجام داده و در صورت غیر موجه دانستن اعتراض مراتب را به معترض ابلاغ نماید، در صورت اصرار معترض، موضوع جهت رسیدگی به هیئتی متشکل از یک قاضی با ابلاغ رئیس قوه قضائیه و یک کارشناس راهنمائی و رانندگی با معرفی رئیس پلیس راهنمائی و رانندگی مربوط ارسال میشود. هیئت موظف است ظرف مدت یکماه پرونده را رسیدگی کند. ریاست آن هیأت با قاضی خواهد بود که پس از اخذ نظر مشورتی عضو دیگر، ظرف مدت یک هفته مبادرت به صدور رأی می‌نماید. رای صادره قطعی است.
ماده ۵۳- مدیر یا بالاترین مقام یا مسئول مستقیم شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل زمینی، هوایی، دریایی و ریلی مکلف به تجهیز وسایل نقلیه تحت مدیریت با نظارت خود به ابزار‌های شناسایی مرتکبان هر یک از جرائم این قانون هستند. وزارت راه و شهرسازی شهرداری‌ها موظف به نظارت بر اجرای حکم این ماده اند.
ماده ۵۴- کلیه جریمه‌ها یا جزا‌های نقدی مستند به رأی قطعی لازم الاجراء حسب مورد توسط قوه قضائیه یا فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران “فراجا “ به بانک مرکزی اعلام میگردد. بانک مرکزی مراتب را به صورت برخط به تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری اطلاع می‌دهد تا از حساب بانکی متخلف یا محکومٌ علیه برداشت و به خزانه داری کل کشور واریز شود و از طریق ثنای قوه قضائیه یا سایر سامانه‌های اطمینان آور بلافاصله به اطلاع می‌رسد. در صورتی که موجودی حساب متخلف کفایت پرداخت وجه را نداشته باشد، موجودی حساب کسر و مبلغ باقیمانده به عنوان بدهی وی در سامانه بانک مرکزی ثبت و در اولین زمان ممکن از حساب فرد برداشت و به حساب خزانه داری کل کشور واریز می‌شود، در تمامی موارد فوق امکان اجرا از طریق اجرای احکام دادگستری به استثنای موارد بازداشت یا جلب وجود دارد که در این موارد اجرا نمی‌شود.

**بخشی از لایحه حجاب و عفاف که به تصویب مجلس رسید.
🔦متن کامل در کانال موجود است

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 #نظرسنجی رو رها کن... فکری به حال ما کن!

نظرسنجیها به کنار... پیش‌بینی بزرگان چگونه است؟ در مصاحبه با مدیران فایننس ارشد بزرگترین شرکتهای آمریکایی، اکثریت بر این باورند که اگرچه #ترامپ را برای مدیریت اقتصاد ترجیح می‌دهند... کاملا #هریس انتخابات را خواهد برد!

همینان... زمانی که #بایدن هنوز در رقابت بود... 58 به 31 درصد باور داشتند که #ترامپ پیروز خواهد شد!

@usgelections





T.me/bestdiplomacy
🔵🔴راه قدس از #قرەباغ می گذرد!

آیت الله عاملی امام جمعەی اردبیل در نامەای پرشور از دبیرکل حزب الله لبنان خواسته؛ اجازه دهد جوانان تبریز، ارومیه، اردبیل و زنجان و "حتی باکو " برای جنگ با اسرائیل در لبنان حاضر شوند!

اگر بپذیریم که ایشان به علت همشهری و هم وطن بودن بر جوانان مراکز استان های آذری نشین وکالت دارد، معلوم نیست چگونه نمایندگی مردم باکو را گرفته است!
آیا از الهام علیف اذن گرفته که فرصا تودەهای میلیونی مردم مسلمان باکو را به جنگ اسرائیل ببرد؟

این امام جمعه که سابقەی موضع گیری های شاذ و مداخلات عجیب در سیاست خارجی را دارد، از مدافعان اصلی جمهوری آذربایجان در نبرد چهار سال پیش بر سر قرەباغ بود.
بیانیەی معروف چهار امام جمعەی استانهای شمالغرب در حمایت از "آزادسازی قرەباغ" و بازگشت آن به "دامن اسلام"، در اصل ریشه در مواضع رسانه ای و سیاسی گذشتەی وی داشت.
طرفه این جاست که این تحول و تبعات بعدی آن که آقای امام جمعه بابت آن مشعوف بود، از سویی ایران را در تنگنای ژئوپولتیک گذاشت و از سوی دیگر اسرائیلی ها را به مرزهای ایران نزدیک تر کرد.

در واقع عاملی که امروز مکتوبی سراپا شور و احساس و خون و جهاد علیه اسرائیل خطاب به نصرالله نوشته، چهار سال قبل خطابەهایی آتشین به مناسبت پیروزی اردوی ظفرنمون باکو به مدد اسلحه و اطلاعات اسرائیل می خواند!
این تناقض ها که از پایبند نبودن به لوازم منطقی سخن و برخورد " انشا نویسانه" با رخدادهای عینی ناشی می شود، عیان تر از آنست که بیش تر به آن پرداخته شود.

محض ایضاح بیش تر به نقل داستان و شعاری معروف در این زمینه می پردازم.
42 سال قبل کوته زمانی پس از فتح بزرگ ایران در خرمشهر، اسرائیل از زمین و هوا و دریا به لبنان حمله برد و پس از یک هفته به دروازه های بیروت رسید.
دولت وقت ایران برای کمک به چریک های فلسطینی که در بیروت تحت محاصره بودند، نیروهایی به لبنان فرستاد.
آیت الله خمبنی که ظاهرا به صورت کامل در جریان این تصمیم قرار نگرفته بود، برآشفت و دستور بازگشت سریع سربازان ایرانی را داد.
بنیانگذار جمهوری اسلامی با طرح شعار راه قدس از کربلا می گذرد، بر اولویت جنگ با عراق و پرهیز از افتادن در تلەی ماجراجویی های خارجی انگشت نهاد.
سخن آیت الله خمینی مبتنی بر قسمی واقع گرایی سیاسی، عقلانیت استراتژیک و دوراندیشی مبتنی بر الزامات نظم دولت - ملت بود.

جالب این جاست که آن زمان در عراق هم مانند ایران حکومتی ضد اسرائیلی بر سر کار بود و از قضا رسما در وضعیت جنگی با اسرائیل به سر می برد.
دولت بعث برای رهایی از مخمصەی جنگ با ایران، تهاجم اسرائیل به لبنان را فرصتی برای آتش بس و اتحاد با ایران به منظور جنگ با اسرائیل می دید.
تلەای که ایران در آن نیفتاد و از همراهی با صدام خودداری کرد.
پس از بیش از چهار دهه برخی مورخان بر این باورند که ترور سفیر اسرائیل در لندن که بهانەی اسرائیل برای حمله به لبنان شد، توسط سازمان های اطلاعاتی صدام طراحی شده بود.

این در حالیست که امروز شرایط در مرزهای شمالی ایران متفاوت است.
دولت آذربایجان که عاملی بارها به ستایش سیاست جنگی آن در قفقاز جنوبی پرداخته، عملا شانی فراتر از یک متحد نزدیک اسرائیل دارد.
صمیمیت و درهم تنیدگی باکو و تل آویو به حدی است که صرفا می توان آن را با رابطەی ایران و حزب الله مقایسه کرد.
با این اوصاف بهتر نیست به آقای امام جمعه یادآور شد؛
راه قدس از قرەباغ می گذرد!
#صلاح_الدین_خدیو
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from اتچ بات
🔵🔴 #مریل_استریپ، هنرپیشه هالیوود، در نشستی در سازمان ملل گفت یک گربه در افغانستان آزادی بیشتری نسبت به یک زن دارد.

🔸او گفت: «امروز در افغانستان یک سنجاب از یک دختر حقوق بیشتری دارد چون پارک‌های عمومی توسط طالبان به روی زنان و دختران بسته شده است. ممکن است یک پرنده در کابل آواز بخواند، اما  یک #دختر و یک #زن اجازه خواندن در ملاء عام را ندارد.
این باورنکردنی است. این سرکوب قوانین طبیعی است.»

🔸سخنان این هنرپیشه با هدف متمرکز کردن رهبران جهان بر مشکلات زنان و دختران در افغانستان متمرکز بیان شده است.

🔸حکومت طالبان در افغانستان وارد چهارمین سال شده است اما همچنان با بحران مشروعیت دست‌وپنجه نرم می‌کند.
#طالبان در این مدت از یک‌سو نتوانسته‌ جامعه جهانی را مجاب به همکاری کند تا افغانستان را از انزوای بین‌المللی برهاند و از سوی دیگر، عموماً حقوق بنیادین و برآورده کردن خواست‌های مدنی مردم داخل افغانستان به‌ویژه زنان و دختران را زیر پا گذاشته است.

@bestdiplomacy
🔵🔴چرا بله‌قربان‌گو می‌شویم؟

🔦رواج چاپلوسی

الهام حمیدی طی مقاله‌ای به شیوع و رواج فرهنگ چاپلوسی در دنیای امروز و تاثیر منفی آن بر عملکرد دولت‌ها و موسسات پرداخته است.

چکیده مقاله:

🔹رالف والدو امرسون، فیلسوف آمریکایی، معتقد بود از نظر انسان‌ها اختلاف نظر تنها گناهی است که قابل بخشیده شدن نیست.

🔹دلیلش واضح است، ما تاب شنیدن حرف مخالف نداریم و تا حد ممکن نیز از به چالش کشیدن نظر دیگران طفره می‌رویم.

🔹در تراژدی بزرگ شکسپیر، «شاه لیر»، اطراف وی را چاپلوسان و بله‌قربان‌گویانی احاطه کرده بودند که نظرشان همواره با نظر شاه همسو بود.

🔹 آنها حقیقت را به گونه‌ای که خوشایند شاه باشد جلوه می‌دادند و همین روند خیلی زود پایان حکومت او را رقم زد.

🔹در طول تاریخ، حکومت‌های خودکامه همیشه این‌گونه شکل گرفته‌اند. رهبران تمایل دارند افراد موافق با ذهنیت و روش حکمرانی‌شان را دور خود جمع کنند.

🔹هیتلر با وسواس زیاد به دنبال اطلاعات بود و همه تصمیماتش نیز مبتنی بر آن بود.

🔹اما اگر به گزارشی خلاف انتظار خود برمی‌خورد، به وضوح آن را کنار می‌گذاشت.‌ او بر اساس اخبار و اطلاعات گزینش‌شده از سوی اطرافیان فرمانبردارش تصمیم‌گیری می‌کرد.

🔹در واقع افراد وفادار او این‌گونه صلاح می‌دیدند که فقط اخبار و اطلاعاتی که هیتلر خواهان شنیدن آن است در اختیار او قرار بگیرد.

🔹این همان اتفاقی بود که در دولت ترامپ نیز رخ داد. او دیکتاتوری در یک سیستم حکومتی لیبرال بود. بهترین افراد کابینه ترامپ کسانی بودند که باور داشتند باید اجازه دهند او اشتباه کند و از اشتباهاتش درس بگیرد، ولی تغییر دیدگاه‌هایش در عمل ناممکن است.

🔹 این در حالی بود که اطرافیان متملق ترامپ یک قدم فراتر گذاشته و آگاهانه اشتباهاتی مرتکب می‌شدند تا شاید عملکردشان به مذاق ترامپ خوش بیاید.

🔹 شان اسپایسر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید را همه با دروغ مضحک و آشکار او می‌شناسند که مدعی شده بود جمعیت حاضر در مراسم تحلیف ترامپ از جمعیت حاضر در مراسم تحلیف اوباما بیشتر بود.

🔹 در دوران پاندمی کرونا مشاوران ترامپ می‌دانستند مخالفت او با استفاده از ماسک چه اندازه برای دولت گران تمام می‌شود ولی همچنان با او همسو و هم‌صدا بودند.

🔹به گفته روس ونک، روان‌شناس مشهور هلندی، افراد بالادست به دلیل قدرت زیادی که دارند همیشه کسانی را پیدا می‌کنند که با آنها همفکر و همسو باشند، ازاین‌رو به‌راحتی در دام بله‌قربان‌گویان و متملقان گرفتار می‌شوند.
.
🔹در محیط‌های کسب و کار نیز افرادی هستند که با همه اعتمادبه‌نفسی که دارند همچنان از بالادست‌های خودشان می‌ترسند.

🔹تصور از دست دادن شغل یا حتی سلامتشان آنها را بر آن می‌دارد که در همه حال با افراد بالادست خود موافقت کنند.

🔹گروه دیگری نیز فقط برای کسب منافع بیشتر در موضع تایید دیگران قرار می‌گیرند.

🔹 در واقع محیط کاری و فرهنگ سازمانی آنها ایجاب می‌کند که کارکنان فقط با شرط همسویی با افراد بالادست خود امکان پیشرفت و ترقی داشته باشند.

🔹استیو جابز، بنیان‌گذار شرکت اپل، از مدیران موفقی بود که به تنوع‌بخشی محیط کار باور داشت. او می‌گفت: «منطقی نیست که افراد باهوش را استخدام کنیم و به آنها بگوییم چه کار کنند. ما برای این افراد باهوش را استخدام می‌کنیم که آنها به ما بگویند چه کار کنیم.»

🔹پذیرفتن نظرات مخالف شاید بسیار دشوار باشد، ولی برای بقای یک سیستم چاره‌ای نیست جز تشویق به تاب‌آوری، تنوع‌بخشی و حذف بله‌قربان‌گویانی که مانع اصلی رشد و خلاقیت محسوب می‌شوند.


🔹جرج پتن، یکی از فرماندهان شناخته‌شده ارتش آمریکا، در اهمیت نقش رهبری در ایجاد تنوع فکری گروه می‌گوید، اگر همه مانند هم فکر می‌کنند، پس به طور قطع یک نفر هست که اصلاً فکر نمی‌کند./تجارت فردا

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴کمپین رسانه‌ای امارات برای جذب سرمایه‌گذار خارجی/ رقبا چه می کنند ما چه کردیم؟!

امارات متحده عربی یک کمپین رسانه‌ای جهانی را با همکاری ادریس البا، بازیگر مشهور، برای جذب سرمایه‌گذاران بیشتری از سراسر جهان راه‌اندازی کرد.
 
امارات در این کمپین با شعار «در امارات سرمایه‌گذاری کنید»، از ستاره بین‌المللی، ادریس البا، استفاده کرده است که با ارسال پیامی از نوآوران و سرمایه‌گذاران در سراسر جهان می‎خواهد تا در این کشور سرمایه‌گذاری کنند.
 
در یک ویدئوی مهیج، این بازیگر معروف تجربیات شخصی خود را از اینکه چگونه امارات به نمونه‌ای زنده از امکان دستیابی به غیرممکن‌ها تبدیل شده است، بیان می‎کند.
 
این فیلم تبلیغاتی بر برجسته کردن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های امارات متحده عربی، یعنی «توانایی آن در فراهم کردن فرصت‌های فراوان و فضای مناسب برای تحقق جاه‌طلبانه‌ترین و خلاقانه‌ترین ایده‌هایی که ممکن است در جاهای دیگر دست نیافتنی به نظر برسد» تمرکز دارد.
 
به گزارش خبرگزاری رسمی امارات، این کمپین در شهرهای مختلفی مانند کن، مونیخ، پاریس، لندن، زوریخ، ژنو و نیویورک می‎چرخد و کارآفرینان و کسانی را که ایده‌های امیدوارکننده دارند، هدف قرار می‌دهد تا آن ایده‌ها را به واقعیت تبدیل کند.
 
امارات همچنین به عنوان بخشی از این کمپین، پایگاه اینترنتی را هم راه‌اندازی کرد که مهمترین اطلاعات، داده‌ها و مؤلفه‌های سرمایه‌گذاری را که این کشور در اختیار کارآفرینان قرار می‌دهد، ارائه می‌کند.
 
لازم به ذکر است که بر اساس اظهارات حاکم دبی، شیخ محمد بن راشد، امارات در سال ۲۰۲۳ به رشد ۳۵ درصدی در جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی دست یافت که ۱۱۲ میلیارد درهم (۳۰.۴۹ میلیارد دلار) بود و این کشور را در رتبه یازدهم جهان قرار داد


پی نوشت: اکثر کشورهای منطقه پرتالهای ویژه ای را برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد کرده اند. برای مثال ترکیه به زبانهای مختلف از جمله فارسی اطلاعات و مشاوره های لازم را در اختیار مخاطبان برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف قرار می دهد

چندسال پیش ایران اعلام کرد که به هر فردی که ۱۰۰ هزار دلار در ایران سرمایه گذاری کند اقامت ۵ ساله می دهد. اما هیچ عامل تسهیلگری در این خصوص وجود نداشت. و عملا اگر هم فردی می خواست سرمایه گذاری داشته باشد  نمی دانست از کجا باید شروع و به کجا باید مراجعه کند؟!/تحلیل زمانه

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴بایدن هم پیوست!

تاکنون سابقه نداشته است که رئیس جمهور آمریکا بیانیه مشترکی با همتای اماراتی خود امضا کند که در آن به مساله جزایر سه گانه اشاره شده باشد. اما سه شنبه این اتفاق افتاد؛ البته این دومین امضای آمریکا پس از اقدام مشابه آنتونی بلینکن در سال گذشته است.

پس از این که امارات امضای مقامات چین و روسیه را به پای چنین بیانیه‌های مشترکی کشاند، امضای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را هم زیر بیانیه‌ای مشابه نشاند.

همراهی شرق و غرب با موضع امارات هم قدرت نرم این کشور و نیز درهم‌تنیدگی منافع آن را با قدرت‌های شرق و غرب نشان می‌دهد که چنین همراهی‌هایی از الزامات آن است.

به هر حال، اقتصاد فربه امارات با حجم تجارت خارجی غیرنفتی بیش از یک تریلیون دلار، سرمایه‌گذاری‌های کلان در شرق و غرب و تبدیل شدن به ببر اقتصادی در منطقه، نفوذ نرم گسترده‌ای در کانون‌های قدرت جهان با برگردانی ژئوپلیتیک به آن بخشیده است.

به نظر می‌رسد که امارات راه چاره مواجهه با اقدامات ایران در این سه جزیره در سال‌های اخیر را در راه اندازی کمپینی دیپلماتیک با امضای سران و مقامات کشورها دیده است.

امارات در بیانیه‌های مشترک خود با کشورهای دیگر با دو متن متفاوت به مساله جزایر سه گانه اشاره می‌کند. در بیانیه‌های شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب یا بیانیه‌های دو جانبه امارات با دول عربی معمولا از واژه‌های چون «اشغال جزایر سه گانه» استفاده می‌شود و ابوظبی در بیانیه‌های میان عربی مواضع خود را به شکل وصریح‌تر و تندتر بیان می‌‎کند.

اما در بیانیه‌ها با طرف‌های غیر عرب، چه چین و روسیه و چه آمریکا هوشمندانه و هدفمند متنی را به کار می‌برد که ظاهری حقوقی و محکمه پسند دارد و چه بسا کشورها حرجی در امضای آن نبینند، اما در باطن آن تاکیدی بر موضع امارات و تشکیک در موضع ایران نهفته است.

این متن خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله جزایر سه‌گانه از طریق مذاکرات دو جانبه یا از مسیر دیوان کیفری دادگستری بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل از جمله منشور سازمان ملل است.

البته فکر نکنم دیگر در جهان کشوری باشد که از موضع ایران آگاه نباشد و امضای بیانیه‌های مشترک و همسویی با امارات در مساله جزایر سه‌گانه از روی ناآگاهی نیست.  

اکنون پرسش این است که چرا عالی‌ترین مقام آمریکا هم به این کمپین اماراتی پیوسته است؟ این مساله چه ارتباطی با اعلام امارات به عنوان شریک اصلی آمریکا در حوزه دفاعی دارد؟ هم اکنون امارات دومین شریک اصلی دفاعی آمریکا در جهان بعد از هند و نخستین در خاورمیانه است. یا چه ارتباطی به روابط تنگاتنگ ابوظبی و  تل‌آویو دارد؟ هر چه هست امارات جایگاه ویژه‌ای در دکترین خاورمیانه‌ای آمریکا پیدا کرده است.

صابر گل‌عنبری


T.me/bestdiplomacy
تحولات اخیر جهان سیاست را باید تمام تحلیلگران علوم سیاسی و روابط بین الملل در ایران چه در درون حاکمیت چه بیرون از حاکمیت،از این دریچه مورد توجه قرار دهند
که سیاست بین الملل و بخصوص تحلیل سیاسی منطقه خاورمیانه به پیشا #هفتم_اکتبر و پسا هفتم اکتبر تقسیم میشود.

در فضای پساهفتم اکتبر متغیرهای متفاوت تری را باید جهت تحلیل استفاده کرد و به آن توجه کرد.
مهم ترین نکته موجود در پساهفتم اکتبر شکسته شدن #خطوط_قرمز_امنیتی نانوشته ایست که تا پیش از هفتم اکتبر رعایت می شد اما در پسا هفتم اکتبر کنار گذاشته شده است.

این نکته ایست که دستگاه سیاست خارجی ج.ا.ایران هم باید به آن توجه بیشتری کند
تصمیم برای هرگونه توافق با غرب از سوی ایران دیگر متفاوت از فضای پیشابرجام و پسابرجام خواهد بود و باید طرحی نو درانداخت..‌...
دیپلماسی در یک نگاه
T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «تحولات اخیر جهان سیاست را باید تمام تحلیلگران علوم سیاسی و روابط بین الملل در ایران چه در درون حاکمیت چه بیرون از حاکمیت،از این دریچه مورد توجه قرار دهند که سیاست بین الملل و بخصوص تحلیل سیاسی منطقه خاورمیانه به پیشا #هفتم_اکتبر و پسا هفتم اکتبر تقسیم میشود.…»
🔵🔴دست بلند اسرائیل(اشغالگر)

(امروز) نتانیاهو در سخنرانی ملل متحد، ضمن مظلوم نمایی فریبکارانه و تحت پوشش قراردادن جنایت های هول انگیزش، متکبرانه و پرافاده چنین گفت: جایی نیست در ایران، که دست بلند اسرائیل به آن نرسد.‌

فارغ از احساسات که بخش هویتی بیشتر ایرانیان است، در جایگاه یک دانش آموخته ژئواستراتژی، برآنم تا گزاره وی حلاجی شود.

در وهله نخست بدیهی است که اسرائیل (اشعالگر) در سیستم های هوایی، اطلاعاتی و پدافندی، حتی از #چین و #روسیه نیز پیشرفته تر است. به چند نمونه کوچک این ادعا بنگریم:

۱- جنگنده های F-35 آمریکایی در اختیار ارتش اسراییل، یکی از پیشرفته ترین جنگنده های امروز جهان است که با قابلیت پنهانکاری (Stealth) به خوبی از سیستم های دفاع هوایی گذشته و با کمترین دردسر به اهدافش می زند؛
۲-  گونه های موشک های جریکو ۱و ۲و۳ جریکو(Jericho) با برد ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ و ۴۰۰۰ کیلومتر، به توانایی بازدارندگی اسراییل می افزاید. این موشک ها از توانایی حمل کلاهک های هسته ای، شیمیایی و هم‌چنین متعارف برخوردارند؛
۳- تجهیز اسراییل به گونه های ارتقا یافته فناوری الینت(Elint) و sigint یا همان سیگنال های اطلاعاتی، به اسرائیل این توانایی را داده که به گونه ای مستمر و بی وقفه. بر انواع ارتباطات ونقل وانتقالات نطامی ملت های منطقه نظارت و حتی کنترل داشته باشد؛
۴- ماهواره های جاسوسی اسراییل، مانند اِوِر و نخچنت، در جهت گردآوری، شناسایی و تجزیه و تحلیل اطلاعات در مقیاس گسترده طراحی و در اختیار قرار گیرد؛
۵- سیستم های ارتباط نظامی دیجیتال اسرائیل، مانند تزاهال و marc3، بر توانایی ارتباط استراتژیک این دولت افزوده است. این سیستم ها امکان‌ تغییر تصمیم سازی ها در میدان جنگ را فراهم می سازد.

این در حالی است که نبود سامانه های یکپارچه پدافند زمینی و دریایی و نبود جنگنده های پیشرفته هوایی ایران، می تواند پیام‌رسان‌ گونه ای نابرابری دفاعی با اسرائیل  به رقیب و دشمن برساند.

در یک برآورد استراتژیک، به گمانم نابرابری در سیستم های اطلاعاتی- ارتباطی و سیستم‌ پدافندی، هشداری به فرماندهان مسئول است.
به گمانم یکی از ریشه های این نابرابری، نداشتن متحد استراتژیک بین هفت قدرت بزرگ نظامی جهان(امریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، هند و آلمان) است.

#یدالله_کریمی_پور/استاد ژئوپلیتیک
@karimipour_k


T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
🔵🔴 داستان بازدارندگی

✍️ رشته‌توییتی از آرش رئیسی‌نژاد، دکترای روابط بین‌الملل

#بازدارندگی یا deterrence از جنگ سرد تاکنون مبنای عملِ استراتژی کشورها بوده [است].

بازدارندگی به کاربرد مجموعه‌ای از تهدیدها برای قانع کردنِ رقیب به عدمِ انجام یک عملِ نامطلوب اشاره دارد. خط قرمزی را ترسیم کرده و تهدید می‌کند که گذر از آن به برخورد سخت با رقیب می‌انجامد.

بازدارندگی نقطه مقابل وادارندگی یا compellence که اشاره به استفاده از تهدید برای قانع کردن حریف به عقب‌نشینی از انجام عملی نامطلوب دارد. یکی از مهم‌ترین نمودهای وادارندگی دیپلماسی اجبار یا coercive diplomacy است که می‌تواند شامل جنگِ (آزادسازی کویت) یا تحریم (علیه ایران) باشد.

بازدارندگی و وادارندگی هر دو بخشی از اجبار یا coercion هستند. اجبار به معنای کنترلِ رفتارِ دیگری با استفاده از تهدید به کاربرد زور است.

بازدارندگی از زور برای جلوگیری از [یک عمل] و وادارندگی برای ترغیب به یک عمل استفاده می‌کند. بیاد داشته باشید که بنیانِ پنهانِ سیاست، کاربرد زور است و بس!

بازدارندگی با توان ضربه دوم درهم‌تنیده است که به تواناییِ پاسخِ قطعی به حمله اشاره دارد. بدون چنین قابلیتی نمی‌توان در برابر حمله‌ی بزرگِ اولیه، بازدارندگی داشت. در جنگ سرد، بازدارندگی بر پایه سه‌گانه بمب‌افکن استراتژیک، موشکِ بالستیک قاره‌پیما و موشک پرتابی از زیردریایی استوار بود.

نظریه بازدارندگی بر چهار ستون استوار است: عقلانیت که خواه‌ناخواه حریف را عقلانی فرض می‌کند؛ تناسب که به متناسب بودن خطر و کاربرد زور علیه آن ارتباط دارد؛ عدم قطعیت که نشان می‌دهد بازدارندگی هیچگاه ۱۰۰٪ نیست؛ و مهم‌تر از همه، اعتبار که نشان می‌دهد تهدید به کاربرد زور صرفاً بلوف نیست.

بازدارندگی می‌تواند بازدارندگی ویژه باشد که درباره یک تهدید مشخص است و بازدارندگی عمومی باشد که به تهدیدِ بالقوه اشاره دارد.

همچنین، بازدارندگی می‌تواند بازدارندگی فوری باشد که‌ مرتبط با تهدیدِ آنی است و می‌تواند بازدارندگی عمومی باشد که مربوط به تهدیدات در شرایطِ غیر بحرانی است.

در تقسیم‌بندی دیگر، بازدارندگی مستقیم که مربوط به دفاع از قلمرو یک کشور است در برابر بازدارندگی مُوَسَع (Extended Deterrence) که مرتبط با آن قلمرو متحدین آن کشور است.

سرانجام بازدارندگی‌بیشینه در برابر بازدارندگی کمینه است که به میزان زرادخانه سلاح‌های استراتژیک اشاره دارد.

از جنگ سرد تاکنون دو نوع بازدارندگی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته [است]: بازدارندگی بیشینه که مبنای رقابت تسلیحات هسته‌ای شده و بازدارندگی موسع که دینامیک اتحادها میان ابرقدرت‌ها و اقمارشان را توضیح می‌داد. با این حال، دو پرسش بنیادین است که بازدارندگی هنوز راه‌حلی برای آن ندارد.

پرسش اول که از سوی [ژنرال] دوگل مطرح شد این است که آیا آمریکا حاضر است برای جلوگیری از تهدیدِ بمبارانِ پاریس توسط شوروی، مسکو را تهدید به بمباران کند؟ وی بازدارندگی موسع آمریکا را معتبر نمی‌دید چرا که آمریکا با این کار شهرهای خود را در خطر قرار می‌داد. همین امر باعث هسته‌ای شدن فرانسه شد.

پرسش دوم درباره شرایط پیشینی پسینی یا Ex ante Ex post است. این شرایط برآمده از ناتوانی در جذبِ حمله‌ی بزرگ اولیه است. مثلاً اگر حمله‌ای انجام گیرد که ۷۰٪ توان هجومی کشور از میان رفت، آیا عاقلانه است که با توانِ باقیمانده ضربه‌ی متقابل نشان داد؟ اگر پاسخی هم نباشد که بازدارندگی نیست.

این پرسش به ویژه برای کشورهایِ فاقد توان هسته‌ای که از سوی رقیبی هسته‌ای تهدید می‌شوند بیش از پیش حیاتی است. برای سال‌ها پاسخی برای این مسئله یافت نمی‌شد تا آنکه توماس شلینگ با الهام از «سیاست رفتن به لبه پرتگاه» brinkmanship پاسخی تا حدودی معتبر برای روانشناسی بازدارندگی یافت.

او با الهام از بازی جوجه‌ای یا Chicken Game كه در آن دو حریف، تمایلی به تسلیم در برابر دیگری ندارد، نشان داد چگونه یک بازیگر می‌تواند با تکیه بر رفتار غیرعقلانی به اهدافِ عقلانی دست یابد. رقابت دو راننده که در جاده‌ای تنگ سرشاخ شده و هر کس وا دهد‌ بازنده تلقی می‌شد را تصور کنید.

بنیان این نگاه بر اهمیت مهارناپذیری ریسک (Threat that leaves something to chance) استوار است. همین مفهوم است که جای تهدیدکننده و تهدیدشونده را عوض می‌کند. اگر عقلانیت از مفروض‌های بازدارندگی است، پس بازیگری پیروز است که بتواند با ایجاد شرایط غیرعقلانی به اهدافِ عقلانی دست یابد!

جای شگفتی نیست که در بحران‌های جاری، از یکسو، ضعیف، توانایی به چالش کشیدن قوی را دارد و از دیگر سو، قوی با تهدید به تصاعدِ تنش می‌تواند ضعیف را رام سازد. با این حال، شرایط همواره شکننده خواهد بود چرا مرز مشخصی میان بلوف و رفتارِ غیرعقلانی نیست و جنگ از دل چنین ابهامی پدید می‌آید!



#توییت_خوانی

@IranDel_Channel



T.me/bestdiplomacy
2024/09/28 01:57:52
Back to Top
HTML Embed Code: