Telegram Web Link
بسیاری از پیروان #مکتب_روزنه‌، همچون اشراف روسی که بعد از پیروزی انقلاب بلشویکی، سال‌ها به عبث گیلاس ودکاهای خود را در کناره رود ولگا به‌سلامتی بازگشت «تزار نیکلای دوم» سرمی‌کشیدند، هربار که در مقابل‌شان روزنه‌ای گشوده می‌شود، گیلاس آرزو و خیال و  فانتزی خود را به امید گشوده‌شدن در و دریچه‌ای در پسِ آن سرمی‌کشند، و هربار نیز، همچون زنان و مردان و جوانان و پیرانِ شعر کتیبۀ اخوان ثالث، در پسِ هر روزنه با این نوشتار کتیبه مواجه می‌شوند که کسی راز سیاست را داند که از این روزنه به آن روزنه را فرج داند و همچون روح هملت دریدا، همواره عزم کند از هر روزنه‌ عبور کند، اگرچه در آخر روز، آن‌چه نصیب می‌برند، همان عزم‌کردن متوالی (یا توالی عزم‌ها) باشد، و لاغیر.
از منظر اینان، نفسِ روزنه‌شناسی و روزنه‌گشایی، سیاست است. سیاست، ضامن نتیجه (این‌که در پسِ هر روزنه چه حاصل می‌شود) نیست، بلکه ضامن وظیفه است، و وظیفه نیز، ناظر بر درک روح بی‌قرار روزنه‌ها و عبور به‌هنگام از آنان است.
دکتر محمدرضا تاجیک استاد برجسته علوم سیاسی


@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
🔵🔴درباره کتاب " استبداد: بیست درس از قرن بیستم،  تیموتی اسنایدر، ترجمهٔ پژمان طهرانیان، نشر نو"

تاریخ تکرار نمی‌شود، ولی درس می‌دهد.

در قرن بیستم،دموکراسیهای اروپا به ورطۀ فاشیسم و نازیسم و کمونیسم سقوط کردند.

تاریـخ اروپای قـرن بیستـم نشـان می دهد کـه جـوامـع ممکن است از هـم بپاشند، دموکراسی‌ ها ممکن است سرنگون شوند، نظام‌های اخلاقی ممکن است فرو بریزند، و انسانهای عادی ممکن است خود را در موقعیتهایی غیرقابل تصور بیابند. اما از اروپایی‌ های قرن بیستم عاقل‌تر یا باهوش‌ترنیستیم که شاهدبودند مردمسالاری چطورتسلیم تمامیت‌خواهی شد.

اما مزیت ما بر اروپاییهای قرن بیستم آن است که می‌توانیم از تجربیات آنها درس بگیریم تا در برابر پیشروی استبداد پایداری کنیم./ نشرنو

T.me/bestdiplomacy
زمینه یورش افغانان را سست عنصری شاه و بی لیاقتی کارگزاران فراهم آورد وگرنه میان حکومت مرکزی و شورشیان افغان به گونه ای نبود که افغانان بتوانند در فکر تسخیر پایتخت ایران بیفتند.
پیش از برتخت نشستن شاه سلطان حسین نیز تباهی در رفتارهای ایرانیان راه یافته بود،اما وخامت وضع اقتصادی سقوط اخلاقی بی سابقه ای را به دنبال آورد.
یکی از عمده ترین اسباب انحطاط ایران در آستانه یورش افغانان بدترشدن اوضاع اقتصادی مردم و کشور بود.
از دیگر نتایج نابسامانی های دوره شاه سلطان حسین کاهش اعتبار پول ایران بود.
تا زمان شاه سلطان حسین امتیاز ضرب سکه در انحصار حکومت مرکزی ایران بود، اما از آن پس حاکمان ولایات نیز مجاز بودند،سکه مسی ضرب کنند. ارزش این سکه ها در دیگر ولایات نصف ارزش واقعی آن ها بود و بابرکناری حاکم شهری که سکه در آن ضرب شده بود،درهمان ولایت نیز ارزش سکه او به نصف تقلیل پیدا می کرد.
📚منبع:جواد طباطبایی،سقوط اصفهان به روایت کروسینسکی،صص۳۵_۳۴

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴جایگزین برجام ستیزان، براي #برجام چيست؟

✍️ غلامرضا مصدق

از همان دوران مذاكرات، برجام ستيزان شمشير آخته را بر روی برجام برکشیدند و در يك هماهنگي نانوشته با نتانیاهو و جنگ طلبان تندروي آمريكائي برجام را از كاركرد مورد انتظار آن دور كردند. مخالفت برجام ستيزانِ خستگي ناپذير در سه جبهه مذكور بي كم و كاست همچنان ادامه دارد. از آنجا كه ما به برجام ستيزانِ اسرائيلي و آمريكائي دسترسي نداريم از برجام ستيزانِ وطني مي پرسيم، با اين فرض كه مخالفت آنها با برجام در جهت منافع ملي و كاملاً حق با آنهاست، دقيقا جايگزين آنها براي برجام چيست؟.

امروزه خسارات تحريم چنان آشكار شده كه حتي برجام ستيزان سرسخت هم برخلاف گذشته حتي اگر براي حفظ ظاهر هم كه شده ديگر تحريم ها را نعمت نميدانند و با موافقان برجام، بر نكبت بودن آنها  همدل شده اند، اگر چه هنوز معتقدند تحريمها خيلي هم مهم نيستند( نگاه كنيد به مناظره انتخاباتي نامزدهاي موسوم به جبهه انقلاب) اما با اينحال جايگزين و راه حلي براي برون رفت از اين وضعيت خسارت بار ارائه نمي دهند.

جنگ ايران و عراق با همه خسارات عظيم و دهشتناك آن در تاريخ ٣١ شهريور ۵۹ شروع و در ۲۷ تیر ۶۷ تمام شد، اما تحریم ها علی رغم گذشت بیش از دو دهه از آغاز آنها بی وقفه همچنان ادامه دارند و هیچ چشم اندازی هم برای پایان آنها در افق دیده نمی شود. در دو دهه گذشته عمده فرصتهای اقتصادی ایران در حوزه تولید و فروش نفت و گاز، سرمایه گذاری خارجی، استفاده از نظام مالی بین الملل، ترانزیت نفت، گاز، کالا و مسافر، توریسیم، توسعه صادرات كالا و خدمات و غیره از دست رفت. خسارات از دست رفتن این فرصتها به هیچ وجه با خسارات اقتصادی جنگ قابل قیاس نیست. اگر چه در جنگ تحریم ها غرش شلیک توپها شنيده نمی شود، اما استمرار بي وقفه تحريم ها در سكوت توپها و تانكها مثل موريانه در حال خوردن همه بنيانهاي اقتصادي و اخلاقي ما است.

تاب آوری اقتصاد ایران در مقابل این خسارات عظیم تا کجاست؟ تا کی باید از دنیا گران بخریم و در مقابل به آنها ارزان بفروشیم؟ تا کی باید نفت خود را مثل مالِ دزدی به مالخرهای چینی با تخفیفهای نجومی بفروشیم؟.

سود معمول كسب و كار در دنيا ٢ تا ٣٪، ۵٪ خوب و ۱۰٪ عالی است، الان بطور متوسط هزینه تحریم ها برای ما حداقل ۳۰٪ است و این یعنی اینکه ما سالهاست سودی نداریم و در حال خوردن از مایه هستیم، به همين دليل است كه  در ۴۰ سال گذشته متوسط رشد اقتصادی ما ۲/۸٪ در ۲۰ سال گذشته ۱/۸٪ و‌ در ۱۰ سال گذشته ٠٪؜ بوده و با استمرار وضع موجود با احتمال قریب به یقین در ۱۰ سال آینده منفی خواهد شد.

برادرانِ انقلابی برجام ستیز، ما از ته دل پذيرفتيم، برجام تركمن چاي،خیانت، نجاست، كوفت،نكبت و هر چه شما بفرمایید، بالاخره جايگزين شما برای برجام چيست؟ تاريخ اتمام تحريم ها چه زماني است؟ ۲۰ سال دیگر، ۴۰ سال دیگر، تا ابد، چه وقت؟ اینکه مدام بگوئیم اين ترامپ بود كه بد عهدی کرد و از برجام خارج شد، آمريكا قابل اعتماد نيست، مذاكره كنندگان فريب خوردند، هيچ مشکلی از ما حل نمی شود، ترامپ همزمان با خروج از برجام از ۲۰ توافق دیگر دولت قبلی آمریکا با دنیا خارج شد، اما دولت جدید آمریکا در مدت كوتاهي پس از استقرار به همه آنها بجز برجام برگشت، چرا فقط به برجام برنگشت؟

برجام و مذاكره كنندگان آن به اندازه كافي و حتي بيش از حد لازم لعن و نفرين شدند، لعن و نفرين بيشتر را رها كنيد، بالاخره برنامه شما براي رفع تحريم ها مشخصاً چيست؟/مطالعات راهبردی آمریکا

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴از اولین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن چه انتظاری می‌رود؟
🔦دویچه وله فارسی

جو بایدن و دونالد ترامپ  روسای جمهور کنونی و سابق آمریکا روز جمعه، ۲۸ ژوئن، در اولین مناظره انتخاباتی رو در روی هم قرار خواهند گرفت.

این مناظره قرار است در یک استودیو شبکه CNN در آتلانتا و بدون تماشاگر پخش شود.

شبکه خبری تلویزیون ای بی سی نیز اعلام کرده است که دومین مناظره ریاست جمهوری را در ۱۰ سپتامبر از داخل یک استودیو بدون مخاطب میزبانی خواهد کرد.

در دوئل تلویزیونی بایدن و ترامپ، مسائل سیاست داخلی مانند سیاست مهاجرت و حقوق سقط جنین و همچنین جنگ اوکراین و غزه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

نظرسنجی‌های انتخاباتی در آمریکا نشان می‌دهند که رقابت ریاست جمهوری بایدن و ترامپ مانند سال ۲۰۲۰  نفس‌گیر خواهد بود.

دونالد ترامپ در مراسم تحلیف بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ شرکت نکرد و این دو، از آن زمان تاکنون با یکدیگر دچار تنش بودند.

همچنین ترامپ اخیراً آمادگی بایدن برای  مناظره را به مورد تردید و تمسخر قرار داد و پیش‌بینی کرد که او برای عبور از این جدال حضوری به حمایت پزشکی نیاز دارد.

مناظره‌های ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا معمولاً ده‌ها میلیون بیننده را جذب می‌کنند و در طول تاریخ، مسیر برخی از رقابت‌های انتخاباتی را تعیین کرده‌اند. اما این بار، استراتژیست‌ها می‌گویند خطراتی برای هر دو نامزد وجود دارد، که در رقابتی فشرده قرار دارند و محبوبیت آنها در نظرسنجی‌ها کاهش یافته است.

ترامپ از مدت‌ها پیش مدعی است که بایدن "نمی‌تواند دو جمله را کنار هم بگذارد." اما اخیراً او حامیان خود را برای این احتمال آماده می‌کند که بایدن برخلاف پیرمرد بی‌حالی که او به تصویر می‌کشد، سخت‌تر باشد.

پ ن: در زمانیکه مردم ایران نگاه به انتخابات ریاست جمهوری جمعه دارند
اولین مناظره انتخاباتی بایدن و ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ برگزار میشود
مناظره ای که می تواند بسیار موثر باشد
اگر بایدن امشب خوب ظاهر شود کمپین او قدرت خواهد گرفت
و اگر ضعیف عمل کند کمپین دموکراتها نگرانی فزاینده ای پیدا خواهند کرد
چراکه ترامپ این بار برای #انتقام آمده است
ولی با یک سیاست منطقی و کمپین انتخاباتی خوب شکست ترامپ دور از انتظار نیست
راه پیروزی بر ترامپ از اتحاد دو بخش چپ و راست میانه حزب دموکرات و افزایش مشارکت می گذرد
دیپلماسی در یک نگاه

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴اصل مسئولیت

✍️سهند ایرانمهر


شمار قابل توجهی در فضای مجازی و از طریق پیام‌های متعددی که ارسال می‌کنند، از من می‌پرسند:

«رای بدهیم یا رای ندهیم؟!»یا حتی:« به چه کسی رای دهیم؟!».

اکنون ۴۵ سال دارم و بی‌راه نیست اگر بگویم برای من که حتی کودکی- تا چه برسد جوانی‌ام- در فضای سیاسی گذشت و جوانی‌ام‌‌ مصادف با دوم خرداد و‌ روزهای داغ مطبوعات و‌ سپس فراز و‌نشیب‌های عجیب سال‌های بعد گذشت، دیگر هیجان‌زده شدن، قیافه عاقل محق گرفتن یا زمزمه «چه‌کنم‌چه‌کنم؟»، مناسبتی ندارد چندانکه دیگر حوصله آن را ندارم که بعد از هر آزمونی به کسانی که دنبال مقصرند و‌ دست‌شان به کسی نمی‌رسد، پاسخ بدهم که چرا چنین شد یا چنان نشد؟

خوشبختانه من در این برهه زندگی‌ام تصویر، هدف و معنای روشنی از «زندگی» دارم و چون این تصویر نتیجه تجربه‌زیسته و هماهنگ با مختصات خود من است قابل توصیف و‌ تجویز به دیگران نیست. پاسخ‌های زندگی را نمی‌توان حاضر و‌آماده از دیگران گرفت و بکاربست. پاسخ‌های زندگی بدست‌آوردنی و اختصاصی است. حقنه‌کردن یک دریافت به دیگران یا تقلا برای همراه کردن آنان یا منع‌شان کاری عبث است. اغلب مردمان علاقه بسیار به راه‌های میانبر و آسان دارند. دوست دارند همیشه معصوم و‌ مظلوم و قربانی به نظر بیایند و دوست‌تر دارند که همیشه برای ناکامی‌های خود مقصری پیدا کنند بنابراین هیچ‌وقت نباید تلاش کرد که مُراد کسانی شد که‌ میل مفرطی به مریدی دارند و‌ در عین‌حال فراموشکار و به وقت ناکامی یا کامیابی بی‌رحم‌اند.

بی‌راه نیست که امام‌محمد غزالی می‌گوید :«جور سلطان بمثل (مثلا) صد سال چندان زیان ندارد که یک ساعت جور رعیت بر یکدیگر و چون رعیت بر یکدیگر ستم کند ایزد تعالی بر ایشان سلطان قاهر گمارد» (نصیحه‌الملوک، نشریات کتابخانه تهران، تصحیح جلال‌الدین همایی، سال ۱۳۱۷ صفحه ۶۸). 

افلاطون هم در جمهوریت درست می‌گوید که حکومت‌ها از زیر سنگ بیرون نمی‌آیند که در رَحِم مردمان‌شان شکل می‌گیرند. اریک فروم هم در کتاب«گریز از آزادی» به این واقعیت اشاره می‌کند که روشنفکران عوامفریب هم بسان سیاستمداران و برای مریدپروری همواره سعی می‌کنند به‌جای یادآوری مسئولیت مردم و دشواری راه آزادی و‌ عقلانیت، آنها را معصوم و‌ قربانی نشان دهند. چنین سخنانی در دنیای «لایک‌محور» نوعی خودکشی است و نان در روضه‌خوانی مجازی برای مردم است اما واقعیت این است که دنبال کردن رد ناکامی و ناکارآمدی در جوامع هرچند ردپای حکومت‌ها را نشان می‌دهد اما در نهایت به اجتماع و خود آن مردم می‌رسد.

اینها را گفتم که بگویم روشنگری نه روشنفکری به معنای آن است که مردم را متوجه مسئولیت‌شان کرد و‌ تصور طُفیلی بودن، عاجز بودن، مظلوم و‌ معصوم و منفعل و قربانی بودن را از آنها دور کرد تا دنبال قیّم فکری نباشند و هربار به‌جای قبول مسئولیت و ضوابط منطقی‌اندیشی و تلاش برای برنامه مبتنی بر واقعیت، دیگران را لعن نکنند. آنها در جهان امروز ابزارهای زیادی دارند که بتوانند یاد بگیرند، اطلاعات جمع کنند و بیاندیشند و‌ دیگر عذری پذیرفته نیست.

لزوم رای دادن یا رای ندادن را نباید از کسی پرسید. اولویت هرکس بستگی به روحیاتش، اهدافش، موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و اقتصادی در کنار تجربه‌های زیسته‌اش دارد و این، میان شهروندان متفاوت است و چون انسان موجودی اجتماعی است طبیعی است که حاصل جمع این برآوردها یک حرکت و اراده اجتماعی را شکل می‌دهد و خود آن اجتماع مسئول این‌نتیجه مفید یا مضر است.

مردم اگر خود لزوم امری را درنیافته باشند که جهت‌دادن به آنها ولو با فواید جناحی موقت، در بلندمدت بی‌حاصل است چون ذهن وابسته چون تب به همان سرعت که بالا می‌رود، فرومی‌نشیند و سست عنصری به کار همراهی نمی‌آید. توسعه امری مستمر و درازدامن است و سیاست هم پر از پیچ‌وتاب و این بیش از هیجان می‌خواهد. اگر هم مردم بالغ و‌ پخته باشند بعد از تجربه مشارکت و عدم‌مشارکت در سال‌های گذشته و نگاه به واقعیت‌های زندگی، خود، راه خود را می‌یابند چون دروغ و توهم، همه‌جا و همیشه جذاب و پرطرفدار نیست و زندگی بالاخره خیلی رک و صریح واقعیتش را به آدم نشان می‌دهد.

با این منطق این خود مردم‌اند که باید بدون مرده‌باد، زنده‌باد، بدون خشم و تعصب و توهم و افتادن در دام تاریخ‌ تقطیع شده، بت‌سازی و قهرمان‌پروری، جملات قصار بی‌منبع، تعلقات مادی و محفلی، به زندگی خود و تجارب آن بیاندیشند و  اولویت‌هایش را معلوم کنند و ببینند چقدر برای تحقق‌اش مایه خواهند گذاشت و چه‌مقدارش ممکن‌الوقوع است و سپس عمل کنند و مسئولیت آن را قبول کنند.

نتیجه هرچه باشد ماحصل اعمال خود آنهاست اگر خوب که نوش‌جان‌شان و اگر بد بازهم این خود آنها هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آن را تبدیل به مرثیه و مویه کنند یا تجربه‌ و سنگ‌بنای برپاخاستنی دیگر چون دیگر باید آموخته باشند که جز خود، یاریگری ندارند.

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی
🔵🔴از اولین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن چه انتظاری می‌رود؟ 🔦دویچه وله فارسی جو بایدن و دونالد ترامپ  روسای جمهور کنونی و سابق آمریکا روز جمعه، ۲۸ ژوئن، در اولین مناظره انتخاباتی رو در روی هم قرار خواهند گرفت. این مناظره قرار است در یک استودیو شبکه CNN…
با ضعیف عمل کردن #جوبایدن در مناظره اول با ترامپ و این نکته مهم که یکی از بحث های اصلی در مورد ایران بود
با فرض موفقیت احتمالی #ترامپ که هنوز زمان قطعی برای تحلیل نهایی مانده است
هر فرد رییس جمهور ایران شود نهایتا ماه عسلی شش ماهه خواهد داشت.
و فرق نمیکند اصلاح طلب باشد یا اصولگرا،
بدون #رفع_تحریمها بزودی از نظر اقتصادی زمین گیر خواهد شد
دیپلماسی در یک نگاه
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴اولین بازنذه انتخابات ۱۴۰۳


فعال سیاسی اصولگرا: اولین نتایج رسمی انتخابات بیانگر شکست سنگین دولت سیزدهم از مردم است!/نواندیش
@bestdiplomacy
🔵🔴‏میزان مشارکت در انتخابات ۳۹.۹ درصد / آرای باطله ۴.۳ درصد

🔦انتخاب.

پ.ن؛
حالا توپ در زمین حاکمیت است!
تصمیم؟/یاسر عرب
@bestdiplomacy
🔵🔴 چرا انتخابات بە دور دوم می‌رود؟

برگزاری ایرنا می‌گوید کە دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، روز جمعه هفتە آینده ۱۵تیر (۵ ژوئیه) برگزار خواهد شد.

بر ا‌ساس ماده ۱۲ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور با کسب اکثریت مطلق آراء انتخاب می‌شود. اکثریت مطلق آرا یعنی فرد منتخب، بیش از ۵۰ درصد کل آرای مأخوذه را کسب کرده باشد، اما در صورتی که هیچکدام از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری اکثریت مطلق کل آرای مأخوذه را به دست نیاورند انتخابات به مرحله دوم کشیده می‌شود و دو نامزدی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشته‌اند در انتخابات مرحله دوم شرکت می‌کنند.

بر اساس ماده ۶۷ قانون انتخابات جمهوری اسلامی، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت.

برای دومین‌بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، هیچ یک از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری نتوانستند کە حد نصاب لازم برای برد در انتخابات را بە دست بیاورند. این اتفاق اولین بار در نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۸۴ رخ داد. انتخاباتی که در مرحله اول آن هاشمی رفسنجانی با ۲۱ درصد آرا و محمود احمدی نژاد با ۱۹ و نیم درصد آرا به مرحله دوم راه یافتند و نهایتا در سوم تیر آن سال، احمدی نژاد پیروز انتخابات شد.

@dw_farsi


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴صدای اکثریت شصت درصدی را بشنوید!

پیام واضح است! در یکی از رقابتی ترین انتخابات های جمهوری اسلامی که اصلاح طلب ها و اصول گرایان با تمام اعوان و انصار خود حضور داشتند،اکثریت ۶۰ درصدیِ مردم ایران از اصلاح طلب و اصولگرا عبور کرده اند و برایشان فرق نمی کند چه کسی در پاستور باشد.

سیامک قاسمی /پژوهشگر اقتصادی

@bestdiplomacy
🔵🔴یک جای کارمان می‌لنگد!

👈محمدرضا مهاجری فعال رسانه‌ای اذعان داشته:

با یک دوجین مداح+یک هیئت منبری+یک کابینه هیئت دولت+کاندیداهای روکشی+ظریف+خاتمی+آذری جهرمی+ تمام جبهه اصلاحات و ... حاصلش شده است ۴۰ و خرده‌ای درصد!
یک جای کارمان می‌لنگد.‌.....

🟡غلامرضا علیزاده (سیاست‌ورز)

بزرگترین نکته‌ای که در ذهن فسیل‌شده‌های ساحَت سیاست، مغفول مانده اینست که مردم را نشناخته‌اند و در اتاق‌های شیشه‌ای ذهنیت متصلب‌شان محبوس مانده‌اند. آن‌ها گمان می‌کنند بدون پاسخ به بی‌شمار پرسش‌های بی‌جوابِ روی میز، مردم تنها منتظر اشارت اینانند که پس از سال‌ها تحمل مرارت و فلاکت بیایند و آن‌هم به کاندیداهای متوهم یا بی‌برنامه‌ای رای بدهند که مثلاً بخواهد ده درصد وضع مردم بهتر بشود و ۱۰۰٪ وضعیت سیاستمداران طماع و منفعت‌طلب که از مفهوم سترگ اصلاحات تنها نامی از آن می‌شناسند و منفذ صندوق رای را و گمان می‌کنند بدون هیچ برنامه عملی و تنها با ترساندنِ مردم از لولوی سر خرمن موفق خواهند شد! بلی، نه یک جای کار شما، که تمامیت‌تان می‌لنگد!/کانال تحلیل و رصد


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴‏پایگاه رأی قومی چقدر در آرای دیروز پزشکیان مؤثر بود؟

هرچند پزشکیان پایگاه رأی جغرافیایی دارد (مثل هر رئیس جمهوری در دنیا که از استان خودش رای میگیرد) اما آمار مشارکت نشان میدهد که حضور پزشکیان در انتخابات، برخلاف تحلیلهای سطحی، محرک پایگاه رأی قومی نبوده. طبق داده ها، مشارکت استان آذربایجانشرقی تفاوت معناداری در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری ۱۴٠٠ نشان نمیدهد و روی ۴۴٪ ثابت است. در حالیکه انتظار میرفت مردم این استان اشتیاق بیشتری برای فرستادن نماینده چهار دوره خود به پاستور داشته باشند.
در اردبیل که در ۱۴٠٠ حدود ۵۵٪ مشارکت داشت، دیروز ۴۶٪ پای صندوق رفته اند. آذربایجان غربی که در ۱۴٠٠،حدود ۴۶٪ درصد مشارکت داشت، دیروز مشارکت ۴٠٪ را تجربه کرد. زنجان هم با حضور ۴۶ درصدی دیروز بیش از ۹٪ افت در مقایسه با سه سال پیش داشت.
نهایتا در کردستانی که مشارکت ۳۷ درصدی را در ۱۴٠٠ ثبت کرده بود، دیروز ۲۷٪ پای صندوق رأی رفته اند.
آمار گواه آن است که تعصبات قومی، هیچ امر مثبتی را در مشارکت انتخاباتی توضیح نمی دهد و تاکید بر کرد و آذری بودن پزشکیان تأثیری بر مشارکت و تحریک رأی دهنده نداشته است.
این یک آموزه مهم برای سیاستمداران و سیاستگذاران است تا توجه کنند که آستانه آگاهی ملی و شهروندی ایرانیان، فراتر از پایگاه رای قومی و حتی شعار و کارنامه قومگرایانه است (هرچند پزشکیان مقداری در کارزار خود سعی کرد از وعده های قومی فاصله بگیرد اما ستادهای به اصطلاح «مردمی» وی در دو استان، عملکرد دیگری داشتند).
بنابراین مردم به عملکرد، برنامه و چشم انداز رأی میدهند نه ریتوریک هویتی.
چه بسا اظهارات قومگرایانه پزشکیان در گذشته که طی انتخابات پررنگ شد (تا جایی که کارشناس صداوسیما نیز این شبهه را در قالب پاسخی از او پرسید) از آرای احتمالی وی کاسته باشد اما چیزی به او نیفروده است.
سالار سیف

@Salar_Seyf

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴میانگین مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری

از ۸۵ درصد سال ۸۸ در طی ۱۵ سال رسیدیم به ۳۹ درصد سال ۱۴۰۳

‌جان مینارد کینز (۱۹۴۶-۱۸۸۳) اقتصاددان برجسته‌ی بریتانیایی ميگه : 

«اگه می‌خواید ملتی رو نابود کنید، کم هزینه ترین، راحت‌ترین و پنهان‌ترین ابزار،
#تورم است. یک تورم بلندمدت ایجاد کنید.
زیرا آرام آرام تمام بنیان‌های اخلاقی و اقتصادی اون ملت نابود می‌شه.


@Naghash69_Rtb



T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
🔵🔴هزینه سنگین زیست شرافتمندانه !

از پلیدی‌های استبداد، یکی هم این است که شریف زیستن را مدام دشوارتر می‌کند. 

استبداد کارش این است که هر روز آدم‌های بیشتری را مجبور به انتخاب بین شرافت و آسایش کند.  استبداد کارش این است که هر روز شریفانه زیستن را دشوار‌تر کند.

استبداد کارش این است که هر روز بنشیند به  تماشای آدم‌هایی که در ترجیح شرافت بر آسایش یک جا می‌لغزند ( و از چشم دیگران میفتند. )

استبداد کارش این است که هر روز هزینه شرافت را بالا ببرد تا تعداد کمتری قادر به پرداخت آن باشند. #استبداد کارش همین است،تهی‌سازی جامعه از #شرافت

#واتسلاو_هاول
کتاب:قدرت بی قدرتان👉

@bestdiplomacy
🔵🔴 دیکتاتوری جوّ


🔦خدایش رحمت کند مهندس سحابی را؛

می‌گفت از دیکتاتوری حاکمانْ بدتر، «دیکتاتوری جوّ» است؛
اگر می‌خواهید وارد کار روشنفکری و کنشگری شوید اولین کارتان باید این باشد که تمرین کنید که اسیر دیکتاتوری جوّ نشوید.

حالا من سخنم این است:

دو گروه خیلی به فرایند توسعه ایران لطمه زده‌اند:

یکی روشنفکران و کنشگرانی که اسیر دیکتاتوری جوّ شدند؛
و دیگری رهبران سیاسی پوپولیستی که بر امواج توده‌ها سوار شدند.

انقلاب ۵۷ حاصل اتحاد این دو گروه بود.

اولی نیروی خلاقه روشنفکری را در خدمت امواج مخرب توده‌ها قرار داد؛
و  دومی سوار امواج مخرب توده‌ها شد و انرژی جامعه را به جای هدایت به سوی آفرینش و خلق دنیای جدید، ‌به سوی تخریب برد.

لحظه‌های تاریخی ویرانگر هر ملت، همان زمانی است که سیاستمداران پوپولیست و روشنفکران اسیر دیکتاتوری جوّ، متحدان نانوشته هم می‌شوند و دوره جدیدی از جباریت را رقم می زنند.

از این پس در  فرایند توسعه ایران، باید مراقب باشیم که اتحاد تازه ای رخ ندهد.

اگر از این پس رأی دادن یا رأی ندادن ما آگاهانه و انتخاب‌گرانه باشد نه بر اساس دیکتاتوری جوّ، آنگاه دیگر پوپولیست‌ها هم فرصتی برای سوارکاری و خلق دیکتاتوری جدید پیدا نمی‌کنند. همان پوپولیست‌هایی که برخی‌شان از رأی دادن ما سواری می‌گیرند و برخی‌شان از رأی ندادن ما.

محسن رنانی / ۸ تیر ۱۴۰۳


سخنان مهندس سحابی درباره دیکتاتوری جوّ را این جا ببینید 👇👇👇
https://www.etemadonline.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-7/191628-%D8%AF%DB%8C%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%AF%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%DB%8C%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1

@bestdiplomacy
🔵🔴معجزه ملی!

✍️ دکتر محسن رنانی

معجزه این انتخابات، «بلوغ ملی» بود. ملت ما عمیقاً رشید و بالغ شده است. نه تنها دیگر نمی‌ترسد، نه تنها دیگر جوّگیر نمی‌شود، نه تنها دیگر با شعارهای چرب‌وشیرینی مثل یارانه طلایی و مسکن رایگان فریب نمی‌خورد، بلکه دیگر تحلیل‌ها و درخواست‌های روشنفکران و کنشگران و دانشگاهیان هم در او اثری ندارد. او فقط به تشخیص خود عمل می‌کند و این، پیشرفت بزرگی در رفتار دموکراسی‌خواهی ملی ما در تاریخ پس از مشروطیت ایران است.

به گمان من کنش مردم ایران در این انتخابات، در کلِ تاریخ پس‌از‌مشروطیت، بزرگترین کنش مبتنی بر یک توافق بین‌الاذهانی خشونت‌پرهیز سیاسی بود که بدون حضور یک رهبری واحد یا متحد و  بدون یک ایدئولوژی انسجام بخش رخ داده است. این یعنی اکنون «روح جمعی ایرانیان» هم نقش رهبری سیاسی را برعهده گرفته است و هم نقش ایدئولوژی را. این همان اکسیر فرهنگی ایرانی است که در تاریخ ایران بارها شاهدش بوده‌ایم.

اکنون دیگر روح جمعی ایرانیان، با این‌همه تنوع و تفاوت، خوب می‌داند که چه وقت باید چه کنشی را داشته باشند. کی در خیابان اعتراض کند؛ کی به خانه برگردد؛ کی سکوت کند، کی فریاد بزند؛ کی رأی بدهد و کی رأی ندهد. زیباترین دستاورد انتخابات چهاردهم همین جلوه بلوغ ملی مردم ایران بود.

در روزهای پیشین دهها پیام از دوستان و دانشجویانم داشتم که می‌گفتند دوستت داریم و احترامت می‌گذاریم و می‌دانیم که خیرخواهی، اما با نگاه تو به انتخابات مخالفیم و رأی نمی‌دهیم! و این‌ پیام‌ها چقدر عمیق، بوی توسعه‌یافتگی می‌داد.

دستبوس همه مردمی هستم که براساس خِرد و تحلیل و تشخیص خود عمل کردند. هم آنانی که با رأی دادن خود اجازه دادند تا نماینده نیروهای توسعه‌خواه به مرحله دوم برود؛ و هم آنانی که با «رأی ندادن» پاسخ منفی خود را خیلی روشن و بی‌لکنت به همه ما رساندند: هم به حاکمانی که گفتند هر رأی در این انتخابات یک رأی به جمهوری اسلامی است و هم به محکومانی مثل من که از روی نگرانی، می‌گفتیم رأی ندادن‌ فقط افق آینده ایران را تیره و تار می‌کند. واقعیت این است که رأی ندادن شما هم افق‌ها را روشن‌تر کرد و هم قدرت شما را آشکارتر کرد و هم صحنه‌بازی را عوض کرد. دستمریزاد.

این عدم مشارکت فراگیر، یک گام به پیش بود. همه ما تحلیل‌گران باید برخیزیم و به احترام مردم ایران کلاه از سر برداریم و تعظیم کنیم. به گمان من ملت ایران بعد از جنبش مهسا، سطح بازی سیاسی را به‌نحو حیرت‌انگیزی دگرگون کرده است.

تنوع خیره کننده افکار مردم ما و درعین‌حال همکاری نانوشته و دلپذیری که در دور اول این انتخابات بین این همه تنوع افکار رخ داد این انتخابات را به یک پدیده منحصربه‌فرد تبدیل کرده است:

آن ۶۰ درصد تغییرطلب و معترض و مخالفی که شرکت نکردند، دور اول انتخابات را به یک رفراندوم تبدیل کردند؛

و آن ۲۰ درصد تحول‌خواه و اصلا‌ح‌جو و توسعه‌خواهی که شرکت کردند و به تنها نامزد خارج از گفتمان رسمی رأی دادند نیز این فرصت را ایجاد کردند که ملت ایران اکنون در مرحله دوم انتخابات بتواند با داشتن دو کاندیدا از دو طیف کاملا ناهمگون فکری،‌ زمینه را برای شکل‌گیری یک رقابت قطبی‌شده و شفاف فراهم آورد.

من اکنون پس از شوک بزرگ این انتخابات و مشاهده بلوغ و رفتار پیچیده‌ای که ملت ایران از خود بروز داده است چیدمان انگاره‌های ذهنی‌ام تغییر کرده است و مدتی می گذرد تا چارچوب اندیشگی خود را بازیابم. بنابراین دیگر به‌خودم اجازه نمی‌دهم که برای مرحله دوم انتخابات توصیه‌ای داشته باشم.

یعنی معتقدم که مردم فهیم ایران، آنچه بهینه است را انجام خواهند داد و در دور دوم نیز میان رأی دادن و ندادن، گزینه‌ای را انتخاب خواهند کرد که گمان می‌کنند پیام‌ قاطع آنها را ابلاغ می‌کند و برای بازیگری مجدد ملت ایران، «خلق امکان» می‌کند.

توسعه نیاز به قصه‌ای دارد که انتهای آن باز باشد. اصولا دموکراسی یک قصه جمعی با انتهای باز است. من به‌طور شهودی احساس می‌کنم مردم ایران در فضای غیردموکراتیک کنونی دارند قصه‌ای با انتهای باز رقم می‌زنند.

بنابراین شاید مردم ایران تصمیم بگیرند با همکاری هر دو گروه معترض و تحول‌خواه، با مشارکت گسترده و رأی به مسعود پزشکیان، به عنوان مخالفت یکپارچه با شیوه حکمرانی جاری، این‌بار با «رأی دادن» خود، بزرگترین رفراندوم غیررسمی ملی، پس از تاسیس جمهوری اسلامی را رقم بزنند.

برعکس، شاید هم نظر مردم این باشد که همان رفراندوم دور اول کافی و گویا بوده است و تصمیم بگیرند با مشارکت نکردن اجازه دهند تا پس از تجربه برآمدن ویرانگر محمود، این‌بار سعید جلیلی به حکمرانی برسد و یک‌باردیگر بنیادگرایی جزم‌اندیشانه، حداکثر ظرفیت خود را آشکار کند و  ......./امتداد

T.me/bestdiplomacy
چهل میلیون از شصت میلیون نفری که می توانست رای دهد اما رای نداد #جوانان بودند
جامعه 18تا40 سال....
فریاد اثرگذارترین جمعیت ایران را بشنوید....

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴کجایند محمود افشار‌ها؟

آنهایی که دارایی‌هایشان را ارز نکردند که می‌توانستند بکنند. به کشور‌های دیگر منتقل نکردند که می‌توانستند بکنند. در کشور‌های همسایه ویلا نخریدند که می‌توانستند بخرند. دغدغهٔ آنها ایران بود. اگر تلاش کردند، اگر نوشتند، در این راستا گام برداشتند. آیا ایران باز هم از این فرزندان خواهد داشت؟!

آیا هنوز ققنوس‌هایی خواهند بود که دوباره از آتش برخیزند، به داد فرهنگ ایران و به داد زبان فارسی و به داد آزاداندیشان برسند؟!

چرا ایران‌دوستی گناه شد؟!

چه شد که ارزش‌ها سقوط کردند؟!

علم واقعی بی‌رنگ شد و در لابه‌لای مقاله‌های فرمایشی و نمره‌های ارتقا دست و پا زد؟!

چه شد که جوانان ما دل از این دیار می‌کَنند و استعدادهای درخشانشان را بر دوش می‌گذارند و راهِ سفر در پیش؟!
چه شد که ثروتمندانِ ما راه محمود افشار‌ها را فراموش کردند؛ به این آرمان‌ها پوزخند می‌زنند؟! نه غم ایران دارند و نه غم زبان پارسی.

ایرانِ دوست‌داشتنی ما داد می‌زند:

کجایید محمود افشار‌ها؟
سخنرانی استاد #ژاله_آموزگار در شبِ دکتر محمود افشار؛ واقف و بنیان‌گذار بنیاد افشار و همزمان با سالگرد درگذشت ایشان
۲۸ آذر ۱۳۹۸

@bestdiplomacy
2024/07/01 12:43:55
Back to Top
HTML Embed Code: