Telegram Web Link
Zagros Petr.jpg
1 MB
🎯#زاگرس

✍️🏽 مفروضات ۶ ماه باقیمانده سال ۱۳۹۹ : میانگین نرخ دلار نیمایی ۲۳۰۰۰ تومان ( میانگین نرخ دلار نیمایی برای کل سال ۱۳۹۹ بطور محتاطانه ۱۸۵۰۰ تومان ) ، میانگین بهای متانول ۲۰۰ دلار ( میانگین بهای متانول برای کل سال ۱۳۹۹ بطور محتاطانه ۱۸۰ دلار )

✍️🏽مفروضات سال ۱۴۰۰ : میانگین نرخ دلار نیمایی ۲۴۰۰۰ تومان ، میانگین نرخ گاز خوراک ۶ سنت ، میانگین بهای متانول حدودا ۲۲۰ دلار ( دقیقا ۲۱۸ دلار ) ، نرخ تورم برای محاسبه اقلام تورمی ۳۵٪ ، افزایش حقوق و دستمزد بر مبنای نرخ وزارت کار ، محاسبه حقوق و دستمزد بر اساس تعداد پرسنل بخش تولیدی و غیر تولیدی ، تسعیر ارز بر مبنای رشد نرخ دلار سامانه نیما

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#فولاد ✍️🏽 بهای شمش فولاد در بازار به ۶۴۴۰۰ ریال بر کیلوگرم رسید که حدود ۱۶٪ 🔺بالاتر از میانگین سه ماهه اخیر است. بهای شمش صادراتی ایران طی هفته های اخیر روند صعودی را تجربه کرده و به سطح ۳۷۰ دلار بر هر تن رسیده است. لذا نرخ دلار بازار فولاد در سطح ۱۷۴۰۰…
🎯#فولاد #مهم

✍️🏽بهای شمش فولادی به ۱۰۸۵۰۰ ریال بر هر کیلوگرم رسید بنابراین بهای فولاد از سقف تاریخی خود عبور کرده و به روند صعودی خود ادامه میدهد.
میانگین بهای شمش در سه ماهه تابستان در سطح ۸۹۸۹۲ ریال بوده است که نرخ شمش امروز ۲۰.۷٪ 🔺 بالاتر از میانگین قیمت سه ماهه تابستان قرار دارد.

✍️🏽 نکته مهم این است که میانگین بهای شمش در فصل بهار ۵۶۳۲۷ ریال بوده است لذا میانگین بهای شمش در فصل تابستان ۵۹.۵۸٪ 🔺 بالاتر از میانگین فصل بهار بوده است. علاوه بر این ، نرخ شمش امروز ۹۲.۶۲٪ 🔺 بالاتر از میانگین فصل بهار بوده است! بنابراین در گزارشات شرکت های فولادی میتوان انتظار جهش قابل توجهی در فروش و سود خالص را داشت.

✍️🏽براساس نرخ دلار صرافی ملی ، نرخ دلاری شمش در بازار در سطح ۳۹۹ دلار بر هر تن قرار دارد. با احتساب شمش ۴۳۰ دلاری و دلار ۲۷۱۵۰ تومانی صرافی ملی ، بهای واقعی شمش در سطح ۱۱۶۷۴۵ ریال قرار دارد که در صورت ثبات نرخ ها ، میتواند منجر به افزایش بیشتر قیمت ها شود.

@Marketerchnl
Fekhooz.jpg
1.9 MB
🎯#فخوز

✍️🏽 مفروضات سال ۱۳۹۹ : میانگین نرخ دلار حدود ۲۰۰۰۰ تومان (میانگین دلار ۲۳۰۰۰ تومان برای نیمه دوم سال) ، میانگین نرخ شمش حدودا ۳۹۰ دلار (دقیقا ۳۸۸ دلار ،۴۰۵ دلار برای نیمه دوم سال)، نرخ تورم برای محاسبه اقلام تورمی ۳۵٪ ، حقوق و دستمزد بر اساس پرسنل بخش تولیدی و غیر تولیدی و افزایش حقوق و دستمزد مصوب وزارت کار، فروش ۳.۶ میلیون تن

✍️🏽مفروضات سال ۱۴۰۰:میانگین نرخ دلار حدود ۲۴۰۰۰ تومان،میانگین نرخ شمش ۴۳۰ دلار،نرخ تورم برای اقلام تورمی ۳۰٪،حقوق و دستمزد بر اساس پرسنل تولیدی و غیر تولیدی و افزایش حقوق و دستمزد وزارت کار،فروش ۳.۶ میلیون تن

▪️سود سال ۱۳۹۹: ۴۵۱۵ ریال
▪️سود سال ۱۴۰۰: ۶۰۲۲ ریال

✍️🏽 بر اساس جدول حساسیت با فروش ۳.۶ میلیون تن،با دلار ۲۵ الی ۳۰تومانی سود خالص به ۶۵۰ الی ۷۵۰ تومان افزایش می یابد.درصورت نهایی شدن معامله فولاد اکسین سود خالص سال ۱۴۰۰ تا ۸۰۰ تومان قابل افزایش است.

@Marketerchnl
بزرگوارانمان در شورای عالی بورس

عذرمیخوام دخالت میکنم اما چون میدونم دلسوز بازار هستید و گوش شنوا دارید عرض میکنم :

بهتر نبود بجای محدود کردن نوسان روزانه ، از اختیارات خود برای افزایش سطح اعتبار مشتریان استفاده میکردید در جهت تقویت طرف تقاضا؟
بهتر نبود بر اساس اختیارات شورا ، اعتبارات "کوتاه مدت" به حقوقی ها تخصیص میدادید تا هم با افزایش تقاضا وضعیت موجود کنترل شود و هم نگرانی ها در جهت خلق نقدینگی برطرف شود و منابع بانکها بصورت مستقیم درگیر بازار سرمایه نشود؟!

همیشه ممنوع کردن و محدود کردن ، ساده ترین راه و روش در "کوتاه مدت" است. اما شورا این اختیار را دارد تا افزایش سقف اعتبارات تا ۵۰٪ و همینطور رایزنی برای تخصیص اعتبارات کوتاه مدت ( تاکید میکنم اعتبارات کوتاه مدت به منظور متعادل سازی بازار و سپس عرضه در روند صعودی برای جلوگیری از هیجان مثبت ) را تصویب و به اجرا برساند.

مشکل فعلی بازار ارزندگی نیست و بخش مهمی از بازار میداند که قیمت سهام بسیاری از شرکت ها ارزنده هستند. لذا نیاز به وضع محدودیت نیست ، بلکه نیاز به تسهیل ورود مجدد نقدینگی به بازار و اطمینان بخشی است.

همانطور که در روند صعودی ، با کاهش اعتبارات ، الزام صندوق ها به عرضه و کاهش سقف سهام در ترکیب دارایی ها ، وضع محدودیت در خرید و تسهیل عرضه ، به بازار این سیگنال را دادید که بازار در بسیاری از بخش ها ارزنده نیست ، حالا فقط کافیست از همان ابزارها استفاده کنید و به بازار این سیگنال را بدهید که بازار ارزنده است!

این بازار بعد از ریزش ۶۰٪ در عمده صنایع ، مشکل ارزندگی ندارد که نیاز به باز کردن دامنه نوسان چند سهم یا محدود کردن عرضه داشته باشد. این ابزارها در ابتدای ریزش بازار کارآمد بود ، اما امروز بازار نیاز به تشویق نقدینگی پارک شده برای ورود مجدد دارد.

@Marketerchnl
بورس کالا امروز خیلی چیزهارو نشون داد !

ورق گرم مبارکه ۱۳ تومان !
ورق سرد مبارکه ۱۶ تومان !!
ورق گالوانیزه ۱۸ تومان !!
محصولات پتروشیمی تا ۹۶٪ رقابت شدن و با دلار ۴۰ تومانی خریدار داشتن !!

تنها جایی که امروز داره با دلار ۱۹۸۰۰ تومانی معامله میشه و مردم معتقدن هنوز گرونه ، بازار سهامه ...

@Marketerchl
VGhadir-Final.jpg
1.2 MB
🎯#وغدیر

✍️🏽 پرتفوی بورسی شامل : پارسان ، پارس ، کگهر ، ثاخت ، وبشهر ، ساروج ، تنوین ، آ.س.پ ، بموتو و ...

✍️🏽 پرتفوی غیر بورسی شامل : برق و انرژی سپهر ( حدود ۴۰۰۰ مگاوات ظرفیت برق راه اندازی شده و در دست راه اندازی )،صنایع و معادن غدیر (مالکیت بر فولاژ،توسعه آهن و فولاد گلگهر،آهن و فولاد غدیر،فولاد غدیر نی ریز،زاگرس مس،فولاد قشم،فولاد سیرجان و ... )،صنایع آلومینیوم جنوب ، اعتضاد غدیر،فراساحل کیش،کارگزاری بانک صادرات،سپهر پایا،صنعتی بازرگانی غدیر،راهبر،زرین پرشیا و ...

▪️خالص ارزش روز دارایی ها به ازای هر سهم:۳۰۹۱۲ ریال
▪️نسبت P/NAV هر سهم : ۵۳٪
▪️سودخالص سال مالی ۱۳۹۹ بدون عرضه اولیه زیر مجموعه ها :۶۷۲۰ میلیارد تومان ( ۹۳ تومان به ازای هر سهم در حالت محتاطانه )
▪️سودخالص سال مالی ۱۴۰۰ بدون لحاظ عرضه اولیه زیر مجموعه ها: ۱۰۲۵۵ میلیارد ریال‌ (۱۴۲تومان به ازای هر سهم در حالت محتاطانه )
▪️سود خالص سال ۱۴۰۰ با فرض عرضه اولیه ۶ شرکت در لیست عرضه:۲۱۴ تومان به ازای هر سهم محتاطانه
▪️نسبتPEفوروارد با فرض تقسیم سود ۵۰٪: ۷.۳ الی ۱۰ واحد

@Marketerchnl
✍🏽 #متانول دامستیک چین به ۱۷۹۵ یوان ( ۲۶۳ دلار بر هر تن ) رسیده است. روند قیمتی متانول در طی یکماه اخیر روند افزایشی بوده و با رشد حدود ۳۰ یوانی همراه بوده است. با توجه به نرخ متانول ۲۶۳ دلاری متانول متانول دامستیک چین ، با احتساب هزینه حمل و با فرض اینکه قیمت ها در چین با ثبات در همین روند حفظ شود ، نرخ فروش متانول صادراتی ایران نیز میتواند تا محدوده ۲۲۰-۲۳۰ دلار افزایش یابد.
با فرض دلار نیمایی ۲۳۰۰۰ تومانی ، هرتن متانول در گزارش فروش متانول سازان ایران به ۵ الی ۵.۲ میلیون تومان بر هر تن و با فرض دلار ۳۰۰۰۰ تومانی بازار آزاد و تسعیر در بازار آزاد به ۶.۶ الی ۶.۹ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
✍🏽 #اوره طی یکماه اخیر روند نسبتا با ثبات با کاهش اندک را تجربه کرده است. در حال حاضر نرخ اوره ۱۶۹۶ یوان ( ۲۴۸ دلار بر هر تن ) قرار دارد که نرخ اوره صادراتی ایران را با احتساب دیسکانت در حدود ۱۹۵ الی ۲۰۰ دلار قرار میدهد.
با فرض دلار نیمایی ۲۳۰۰۰ تومانی نرخ فروش اوره برای اوره سازان به ۴.۴ الی ۴.۶ میلیون تومان و با فرض دلار ۳۰۰۰۰ تومانی به ۵.۸ الی ۶ میلیون تومان بر هر تن افزایش خواهد یافت.
@Marketerchnl
🎯#فولاد

✍️🏽تختال C‌ #فخوز با قیمت ۱۱.۶۳۳ میلیون تومان بر تن در بورس کالا نرخ خورد.

✍️🏽شمش بلوم #کچاد با قیمت ۹.۱۳ میلیون تومان عرضه شد که تا سقف ۹.۵۹ میلیون تومان رقابت شد.

✍️🏽شمش بلوم #کاوه با قیمت پایه ۹.۱۳ میلیون تومان عرضه شد و تا قیمت ۹.۴۷ میلیون تومان رقابت شد.

تالار معاملات بورس کالا با محدودیت های بیشتری مواجه شده و روند رقابت و نرخ گذاری محصولات فولادی برای جلوگیری از التهاب بیشتر محدود گردیده است.
در حال حاضر نرخ دلار بورس کالا حدود ۲۳۰۰۰ تومان است.

@Marketerchnl
🎯#فخوز

✍️🏽 نمودار فولاد خوزستان از سال ۹۶ نشان میدهد سهم در حال تشکیل یک ساختار کامپلکس دبل زیگزگ هست که با تکمیل یک ۵ موجی در قالب موج A از Y وارد فاز اصلاحی۲ ماهه شد.

✍️🏽 در حال حاضر قیمت سهم به سقف کانال بلند مدت پولبک کرده که ساختار اصلاح اخیر یک ساختار ۳ تایی بوده که میتواند به یک الگوی فلت یا مثلث منتهی شود.

✍️🏽 در صورت برگشت از محدوده ۳۷۰۰ الی ۳۸۰۰ تومان ، میتواند به سمت سقف قبلی حرکت نماید و با شکست سقف قبلی میتوان اهداف بعدی را برای سهم متصور بود.

▪️فعلا باید منتظر واکنش روند به محدوده ۳۷۰۰-۳۸۰۰ تومان بود و دید ایا از این محدوده برگشت خواهد داشت یا خیر. در صورت شکست رو به پایین ، اصلاح قیمتی میتواند تا محدوده ۲۸۰۰ الی ۳۰۰۰ تومان در گام اول ادامه یابد.

@Marketerchnl
🎯#دلار

دلار در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد.بارها و بارها تحلیل شد که با وضعیت بودجه ای و حجم نقدینگی فعلی ، تغییری در وضعیت نرخ دلار ایجاد نخواهد شد. اما مجددا بانک مرکزی رویه نرخ بالای بهره را در پیش گرفته و این یعنی به تعویق انداختن بحران بعدی !!

شاید برخی مسئولین این وضعیت را انکار کنند ، اما عمیقا امیدوارم نرخ دلار به زیر ۲۹۵۰۰ تومان بازگردد.

نمودار دلار از سال ۱۳۷۶ تا کنون در تصویر بالا مشخص است. واکنش روند دلار به کانال ۲۲ ساله با فلش های سفید رنگ مشخص شده و واضح است.
در نمای هفتگی نیز سقف کانال شکسته اما هنوز میتوان امیدوار به بازگشت بود و تا وقتی بطور کامل برای یک یا دو هفته بالای این قیمت ها تثبیت نشده ، میتوان امیدوار بود.

واقعا امیدوارم اگر توانی برای بازگشت ارز وجود دارد ، به کار بسته شود.در غیر اینصورت ، اعداد و ارقام عجیبی در انتظار است. در بسیاری از بخش های بازارهای کالایی ، جنس نیست ! یا عرضه نمیکنند یا خودشان خریدارند.

جناب همتی ، اینبار بجز مشاورانتان به صحبت های سایر فعالان هم توجه کنید.

این نمودار ، مربوط به نمودار دلار صرافی ملی است.

@Marketerchnl
✍🏽 شاخص قیمت کامادیتی ها در حال بازگشت به محدوده پیش از کرونا در انتهای سال ۲۰۱۹ است. این شاخص از اوج خود در سال ۲۰۱۸ تا سطح ۷۰۰ واحد افت داشت که با کنترل آثار پاندمی کرونا و سیاست های تقویت تقاضا در اقتصاد ، این شاخص روند رو به رشدی را در پیش گرفته و به نزدیکی سطح ۸۰۰ واحد رسیده است. بازگشت این شاخص به سطوح بیش از ۸۰۰ واحد به معنی ریکاوری کامل بازارهای کامادیتی است و احتمالا باید شاهد تقویت بیشتر تقاضا در بازار کامادیتی باشیم ! @Marketerchnl
با ورق ۱۶ تومانی و شمش ۱۲-۱۳ تومانی و متانول ۵-۶ تومانی ، یاد دی ماه و بهمن ماه سال ۹۷ افتادم ...

بورس کالا شعله ور شده بود ، بازارهای کالایی صف خرید ، بازار سهام دنده معکوس میکشید ! عزیزانم ، همون شرکتی که شما دارید در صف فروش میفروشید ، الان ورق گالوانیزش داره ۲۱ تومان نرخ میخوره ، در بازار آزاد ۳۲ تومان !!! ورق سردش ۱۶.۵ نرخ میخوره بازار آزاد ۱۸-۲۰ تومان !!! شمش ۱۲ میلیون رو رد کرده عزیزم ! این نرخ ها ۲ برابر نرخ های سه ماهه اول هست ، شمش سه ماهه اول میانگینش حدود ۶ تومان بوده ! خیلی ساده بخوام بگم یعنی شرکتی که سه ماهه اول ۱۰۰ تومان سود ساخته ( با فرض حفظ حاشیه سود ) سه ماهه پاییز فقط میتونه ۲۰۰ تومان سود بسازه ... @Marketerchnl
Forwarded from Sina Soleymani (Sina Soleymani)
🎯#بازار

✍️🏽 این روزها از رسانه ملی و سایر رسانه های جمعی مطالب زیادی در مورد بازار سهام منتشر می شود که ۹۵٪ این مطالب غیر کارشناسی و "توجیهی" است !! یا در جهت توجیه رونق بازار یا در جهت تخریب روند فعلی.
اینکه چرا از کارشناسان واقعی در بخش مباحث بنیادی استفاده نمی شود ، جای سوال دارد اما باید بصورت دقیق و کارشناسی به تازه واردان این حوزه و جامعه اطلاعات داد.

✍️🏽 برای درک بهتر وضعیت فعلی بازار سرمایه ابتدا به بررسی اعداد و ارقام مربوط به نقدینگی و تورم خواهیم پرداخت. بر اساس گزارشات معاونت بانک مرکزی ، نرخ رشد نقدینگی (YOY) در سال ۱۳۹۸ به رقم ۲۸.۳٪ رسیده است که متوسط نرخ رشد نقدینگی طی ۴۰ سال گذشته ۲۵٪ بوده است. لذا پیش بینی می شود که حجم نقدینگی در انتهای سال ۱۳۹۹ حدود ۲.۸ الی ۳ میلیون میلیارد تومان خواهد بود.
گزارشات جدیدی از سوی بانک مرکزی منتشر نشده است اما بر اساس گزارشات قبلی ضریب فزاینده پایه پولی در سال ۱۳۹۸ به ۷.۲٪ رسیده است که احتمالا در انتهای سال ۱۳۹۸ این عدد به ۸.۱٪ افزایش داشته است.

▪️بنابراین اگر فرض کنیم آمار و اطلاعات بانک مرکزی صحیح باشد (که بنظر نگارنده کمی با واقعیت فاصله دارد) با درنظر گرفتن ضریب تکاثر ۴ نرخ تورم واقعی سال ۱۳۹۹ به رقمی بیش از ۶۰٪ خواهد رسید. به بیان ساده نرخ تورم واقعی در سال ۱۳۹۹ بیش از ۶۰٪ خواهد بود و نه ۲۰٪ که از سوی مسئولین بیان می شود. برای صحت سنجی این محاسبات نیز کافیست به رشد قیمت ها در سطح جامعه و جیب خودتان نگاه کنید.

✍️🏽 اقتصاد ایران یک اقتصاد تورمی است. به بیان ساده ، شرط بقای اقتصاد ایران وجود تورم در جهت افزایش قیمت ها و متعاقبا افزایش فروش ، افزایش ارزش ریالی دارایی ها و ... است. اقتصاد ایران یک اقتصاد مبتنی بر افزایش نرخ بهره وری نیست که رشد ارزش شرکت ها ناشی از افزایش تولید ، افزایش سهم بازار ، افزایش اجرای طرح های توسعه و کیفی سازی محصولات و ... باشد. شرایط تورمی ، همانگونه که ارزش ملک ، طلا ، سهام و ... رشد میکند، ارزش یک قطعه زمین کشاورزی که در آن کشت و زرعی صورت نمیگیرد ( به بیان مالی ارزش افزوده ای برای توجیه رشد قیمت ایجاد نمیکند) هم رشد میکند.
در چنین شرایط تورمی ، نرخ بهره بدون ریسک روندی کاهشی را دنبال میکند به عبارتی ، سپرده گذاران در سیستم بانکی با نرخ بهره ۱۵٪ و تورم واقعی بیش از ۶۰٪ ، سالانه ۴۵٪ از ارزش سپرده های خود را از دست میدهند زیرا نرخ بهره واقعی -۴۵٪ شده است.
لذا نقدینگی برای کسب بازده مورد انتظار خود ، باید به سمت سایر بستر های سرمایه گذاری حرکت کند که امروز همه بازارهای موازی محدود یا مسدود شده اند ، بازارهایی نظیر ارز ، طلا ، ملک ، خودرو ( که متاسفانه در هیچ نقطه ای از جهان به عنوان کالای سرمایه ای به حساب نمی آید اما در کشور ما نه تنها خودرو ، بلکه کالاهای اساسی نیز تبدیل به کالاهای سرمایه ای شده اند )
تنها بستر سرمایه گذاری ای که میتواند حداقل بازده مورد انتظار ۲۵ الی ۳۰٪ سرمایه گذاران را محقق نماید و با ریسک نقل و انتقال دارایی و مالیات بر عایدی و ریسک مبادلاتی و نگه داری دارایی و ... رو به رو نیست ، بازار سرمایه است. زیرا بازده واقعی بازار ارز ، طلا و ملک به دلیل کنترل دولت و شرایط جدید منفی است و بازار سرمایه تنها بازاری است که بازده مثبت برای فعالانش فراهم میکند.

✍️🏽 با جمع بندی موارد فوق ، در شرایط "شدیدا تورمی" و "نرخ بهره واقعی منفی" نقدینگی به سمت تنها بستر سرمایه گذاری موجود یعنی بازار سرمایه سرازیر شده است.
شرایط شدیدا تورمی موجب می شود تا سیل نقدینگی تا نقطه ای مشخص ، ارزش سهام همه شرکت ها را بدون درنظر گرفتن سودده بودن یا نبودن آنها ، افزایش دهد. در کنار آن ، نسبت سهام قابل عرضه به نقدینگی ورودی محرک رشد بیشتر قیمت ها می شود.
نرخ بهره واقعی منفی نیز موجب می شود تا سرمایه گذاران دیگر به بازده یا نوسانات ۵٪ یا ۱۰٪ بسنده نکنند و نتیجه آن روند افزایشی است که درحال حاضر در بازار سرمایه مشاهده میکنیم.

✍️🏽 درنهایت ، رشدی که در کلیت بازار سرمایه اتفاق افتاده است بر اساس منطق و اعداد و ارقام واقعی اقتصاد است. اما نه نتیجه افزایش قابل توجه تولید است و نه افزایش بهره وری.
اما نباید رشد های عجیب را در بخش های کوچک بازار نادیده گرفت. در بخش شرکت های کوچک ، رشد هایی صورت گرفته است که قیمت سهام این شرکت ها را به طرز عجیبی فراتر از ارزش ذاتی خود برده است و اصطلاحا با سهامی مواجه هستیم که به شدت اورولیو شده اند. این بخش ها با فروکش کردن هیجانات اخیر ، درگیر سقوط و اصلاح قیمتی شدیدی خواهند شد که ماهیت هوشمندی بازار ، بطور اتوماتیک قیمت آنها را به تعادل خواهد رساند.

@Marketerchnl
Forwarded from Sina Soleymani (Sina Soleymani)
🎯نفت ۴۰ دلاری و کرونای بودجه دولت !

✍️🏽میانگین بهای نفت در کوارتر اول سال ۲۰۲۰ حدود ۵۶ دلار بوده که میانگین نفت صادراتی ایران با احتساب دیسکانت/پریمیوم حدود ۴۳ الی ۴۵ دلار بوده است.

▪️میانگین صادرات نفت کشور در کوارتر اول سال ۲۰۲۰ حدود ۳۸۰ هزار بشکه در روز بوده که با احتساب صادرات غیر رسمی فراتر از ۵۵۰ الی ۶۰۰ هزار بشکه نرفته است ( حجم ذخایر روی آب ایران از ۱۲۰ میلیون بشکه گذشته که معنی آن صادرات ۶۰۰ هزار بشکه در روز در بهترین حالت است )

✍️🏽در بودجه دولت صادرات ۵۰۰ هزار بشکه نفت با میانگین ۵۰ دلار درنظر گرفته شده که در حال حاضر میانگین قیمتی صادراتی حدود ۷ دلار کمتر از بودجه و میانگین حجمی فروش حدود ۲۰٪ کمتر از بودجه دولت است !
درآمد دولت از سایر بخش ها مانند درآمدهای مالیاتی و اسناد مالی نیز تقریبا ثابت و بدون نوسان عمده خواهد بود.

▪️در بخش درآمد اسناد مالی ، سال گذشته ۴۴۰۰۰ میلیارد تومان در بودجه پیش بینی شده بود که تا ۶۰۰۰۰ میلیارد تومان مجوز افزایش گرفت و امسال با پیش بینی ۸۰۰۰۰ هزار میلیارد تومانی ، احتمالا حدود ۱۰۰ الی ۱۱۰ هزار میلیارد تومان محقق خواهد شد.

▪️در بخش درآمدهای مالیاتی ، با توجه به رکود صنعت ، ضرایب مالیاتی در بخش های جدید وضع و افزایش یافته است که دست دولت را در این بخش از درآمدها بازتر میکند. بنظر میرسد برای سال آتی دستیابی به رقم ۱۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد از این محل برای دولت در دسترس باشد.

✍️🏽در سایر بخش ها مانند افزایش نرخ حامل های انرژی ( بنزین ) درآمد حاصل شده صرف یارانه پرداختی شده است و افزایش نرخ گازوئیل و برق از محتمل ترین ابزارهای دولت برای افزایش سطح درآمدها در سال آینده است.
سرانه مصرف گازوئیل در کشور روزانه ۷۵ الی ۸۰ میلیون لیتر است که با نرخ مصوب ۳۰۰۰ ریالی ، سالانه ۸۲۱۲ میلیارد تومان درآمد برای دولت دارد. با فرض آزاد سازی نرخ گازوئیل در سال ۱۳۹۹ و افزایش نرخ به ۱۰۰۰۰ ریال بر هر لیتر ، ۲۰۴۴۰ میلیارد تومان به درآمدهای دولت افزوده خواهد شد که رقم قابل توجهی است.
سایر درآمدهای دولت نیز در سال ۱۳۹۹ فراتر از ۲۰۰۰۰ میلیارد تومان نخواهد رفت که در ردیف های درآمدی دولت رقم قابل توجهی نیست !

✍️🏽لذا ، کل افزایش درآمدهای دولت در سال ۱۳۹۹ از ردیف های درآمدی مختلف با فرض آزادسازی نرخ سایر حامل های انرژی مانند گازوئیل و برق و ... حدود ۵۸۴۴۰ میلیارد تومان خواهد بود.
اما در طرف مقابل ، حدود ۳ میلیارد دلار از محل صادرات نفتی کسری خواهد داشت و با توجه به افت رقم صادرات سایر محصولات مانند فرآورده های نفتی ، متانول و ... این رقم به بیش از ۶.۸ میلیارد دلار خواهد رسید. نرخ دلار در بودجه دولت برای کالاهای اساسی ۴۲۰۰ تومان و برای سایر کالاها حدود ۱۱۰۰۰ تومان لحاظ شده. لذا با احتساب این نرخ میزان کسری دولت در درآمدهای بخش صادراتی در حالت خوش بینانه در سطح ۷۴۸۰۰ میلیارد تومان خواهد بود !!! افزایش هزینه های دولت در سایر ردیف های هزینه ای نیز به این کسری بودجه خواهد افزود !
لذا کل درآمدهای صادراتی دولت ، در سال ۱۳۹۹ فراتر از حدود ۴۰میلیارد دلار نخواهد رفت.

✍️🏽برآوردها از میزان کسری بودجه دولت با درنظر گرفتن نفت ۶۰ الی ۶۲ دلاری و ثبات درآمدهای ارزی برای سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود که با این حساب ، این رقم به سطح ۲۲۰ الی ۲۳۴ هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
تنها در صورتی که متوسط بهای نفت در کوارتر دوم ، سوم و چهارم سال ۲۰۲۰ به بیش از ۷۰ دلار برسد ، میتوان امیدوار بود که فشار بودجه ای دولت افزایش نمیابد.

اما در شرایط فعلی و برخلاف سال ۱۳۹۲ ، با محدودیت های شدید تر در جریان ورودی ارز به کشور ، کاهش سطح درآمدهای ارزی دولت تحت تاثیر تحریم ها و احتمالا اعمال تحریم های اتحادیه اروپا از خرداد ماه و همینطور فشار بودجه ای دولت ، تنها ابزار دولت اهرم نرخ ارز خواهد بود !

✍️🏽 سوال اصلی این است که با این شرایط و حجم نقدینگی ۳ میلیون میلیارد تومانی برای سال ۱۳۹۹ ، آیا دولت هنوز به نرخ ارز ۱۳۰۰۰-۱۴۰۰۰ تومانی معتقد است؟!

@Marketerchnl
Forwarded from Sina Soleymani (Sina Soleymani)
🎯#دلار

اگر از رشد نرخ دلار یا تورم موجود تعجب میکنید ، به باکس مشخص شده دقت کنید.

✍️🏽حجم نقدینگی کشور در انتهای سال ۱۳۹۸ معادل ۲.۴۷ میلیون میلیارد تومان بوده که تنها در ۳ ماه این رقم به ۲.۶۵ میلیون میلیارد تومان رسیده ، به عبارتی رشد ۷.۴٪ در ۳ ماه !
نکته مهم تر نرخ رشد پول و شبه پول در اقتصاد کشور است. این عامل موجب افزایش سرعت گردش پول ، تورم و ... می شود.
در سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ ، نرخ رشد پول ۱۷.۴۹٪ و نرخ رشد شبه پول ۵.۳۹٪ بوده است !! به عبارتی ، شاهد تبدیل شبه پول به پول در کنار رشد وحشتناک نقدینگی هستیم !!
تغییر نرخ رشد پول و شبه پول به وضوح بیان کننده این موضوع است.
@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#دلار اگر از رشد نرخ دلار یا تورم موجود تعجب میکنید ، به باکس مشخص شده دقت کنید. ✍️🏽حجم نقدینگی کشور در انتهای سال ۱۳۹۸ معادل ۲.۴۷ میلیون میلیارد تومان بوده که تنها در ۳ ماه این رقم به ۲.۶۵ میلیون میلیارد تومان رسیده ، به عبارتی رشد ۷.۴٪ در ۳ ماه ! نکته…
🎯نقدینگی در شهریور ماه به ۲.۹۴ میلیون میلیارد تومان رسید !!! عددی که برای کل سال ۱۳۹۹ برآورد میشد حالا طی شش ماه محقق شده ، نکته مهم تر ضریب فزاینده ۷.۹ است که این عدد بی سابقه است ! با این اعداد و ارقام ، مشخص نیست در انتهای سال چه وضعیتی در اقتصاد را شاهد باشیم. پیش بینی بنده که در مطالب بالا عنوان شده بود ، تورم ۶۰٪ "واقعی" و نه عدد تورم اعلامی از سمت بانک مرکزی بود. این انفجار نقدینگی ناشی از نرخ بهره بالا در سالیان قبل و باج دادن به نقدینگی برای ماندن در سیستم بانکی بود. حالا با این ارقام ، نرخ دلار ۳۰۰۰۰ تومانی و ۴۰۰۰۰ تومانی برای مردم بی معنی شده چون این غول نقدینگی به سختی قابل مهار است. @Marketerchnl
این کِشی که شما کشیدید ، میخوره تو صورت مردم !! سال ۹۷ کشیدیدش ، حالا مردم دارن دردش رو حس میکنن.

همونطوری که آقای جهانگیری دلار ۴۲۰۰ تومانی رو رونمایی کرد و الان کل مملکت داره چوبش رو میخوره ، آقای سرقینی هم مدتهاست داره سرمایه مملکت و شرکت های دولتی و جیب سهامداران رو حراج میکنه برای منفعت عده ای رانت خوار !

بجای شفاف کردن و واقعی کردن قیمت ها و کنترل قیمت ، راه حل آقایون اینه که صورت مسئله پاک بشه. یعنی فولاد ساز زیر قیمت فولاد بده به پروفیل کار و میلگرد کار ، اونا هم به بهانه رشد قیمت شمش و نرخ دلار ، گرونتر بفروشن !

این قضیه انقدر پیچیدست که نمی فهمید؟! بازار آزاد مطلقا کاری به هنرنمایی های شما نداره ! حتی بورس کالا هم توجهی نمیکنه و تا سقف ۱۰۰٪ قیمت منطقه رقابت میکنه ! میدونید چرا؟! چون از شما میخره ، لب مرز میفروشه ، هم روی دلارش سود میکنه هم روی قیمت شمشی که هرروز بالاتر میره ! این وسط کی ضرر میکنه؟! سهامدار شرکت فولاد ساز و خود فولاد ساز دولتی !
مگر همین اتفاق سال ۹۷ نیوفتاد که بعد از چند ماه مجبور شدید دوباره قیمتهارو‌ آزاد کنید و بازهم قیمت ها رشد کرد؟! حتی یکبار تا الان از این سیاست ها نتیجه گرفتید؟! وقتی نتیجه نگرفتید و اصرار به تکرارش دارید یعنی زور لابی پشت این موضوع بالاتر از زور مردم هست !

آقای سرقینی ، کِشی که داری میکِشی رو قبلا آقای جهانگیری ۶-۷ ماه کشیده و نتیجش رو دیده ! نتیجش قفل شدن بورس کالا و چند هزار میلیارد تومان ایجاد رانت بود !

شما پُفک ۵۰۰۰ تومانی رو اگر دولتیش کنید و بدید ۲۰۰۰ تومان ، حتی اگر کل ظرفیت های تولید پُفک دنیارو جمع کنید و با قیمت ۲۰۰۰ تومان عرضه کنید ، باز هم براش خریدار هست ! این منطق اقتصاده ، بهش میگن آربیتراژ ، متوقف هم نمیشه تا وقتی این آربیتراژ صفر نشه !

@Marketerchnl
✍🏽دوشنبه هفته گذشته حدود ۱۱۰۰۰۰ تن شمش در بورس کالا عرضه شد.
در روزهای معاملاتی دیگر بورس کالا نیز تقریبا حجم عرضه ها در هر جلسه معاملاتی در همین محدوده قرار دارد. تلورانس عرضه ها از ۱۰۰۰۰۰-۱۱۰۰۰۰ تن تا ۱۵۰۰۰۰ تن متغیر است.

▪️با فرمول جدید شمش ، قیمت پایه هر تن شمش بر اساس ۶۰٪ الی ۷۵٪ از نرخ شمش فوب با سقف رقابت ۲۰٪ است.

▪️علاوه بر این ، مبنای نرخ دلار نیز نرخ نیمایی است که همواره حدود ۱۵ الی ۲۰٪ با نرخ صرافی ملی فاصله دارد. در حال حاضر این اختلاف حدود ۲۰٪ است.

▪️نرخ شمش فوب در حال حاضر حدود ۴۱۰ الی ۴۱۵ دلار است. بنابراین با فرمول جدید ، قیمت پایه دلاری شمش فولاد حدود ۲۴۶ دلار خواهد بود. یعنی ۱۶۴ دلار بر هر تن ، پایین تر از نرخ واقعی !!!

❗️"بنابراین در هر جلسه عرضه در بورس کالا ، ۱۸ میلیون دلار رانت بین دوستان عزیز هموطن تقسیم میشود.

دقت بفرمایید این ۱۸ میلیون دلار از جیب من و شمای سهامدار به عنوان مردم بطور مستقیم برداشته شده و به جیب هموطنان عزیزمان واریز میشود تا مارا بطور غیر مستقیم حمایت کنند و محصول نهایی ارزان تر تحویل ما بدهند !!!!! ( همین قدر خنده دار )

❗️" اگر این ۱۸ میلیون دلار را بر اساس نرخ رسمی صرافی ملی ( ۳۱۰۰۰ تومان ) محاسبه کنیم ، در هر جلسه عرضه در بورس کالا ۵۶۰ میلیارد تومان رانت توزیع میشود !!! "

✍🏽اما این رانت خواری در این نقطه پایان نمی یابد !

▪️نرخ دلار بورس کالا نسبت به بازار آزاد حدود ۲۰٪ پایین تر است. یعنی هموطنان عزیز حامی ما که برخلاف میل باطنی ، مسئولیت پذیرش این رانت عظیم را قبول میکنند ، حدود ۲۰٪ هم دیسکانت ارزی دریافت میکنند. یعنی به ازای هر تن حدود ۶۰۰۰ تومان رانت ارزی از محل مابه التفاوت نرخ ارز سامانه نیما و صرافی ملی !

❗️"بنابراین در هر جلسه عرضه بورس کالا ، حدود ۶۶۰ میلیون تومان هم از محل همین اختلاف نرخ ارز سامانه نیما و صرافی ملی دریافت میکنند که تاثیر آن زمانی مشخص میشود که در نرخ پایه دلاری شمش ضرب میشود !!! "

✍🏽
بنابراین ، اگر فرض کنیم در هر هفته ، فقط یک جلسه عرضه شمش در بورس کالا داشته باشیم و سقف عرضه به دلیل مازاد تقاضا افزایش پیدا نکند و نرخ دلار بیش از این رشد نکند :

❗️ طی یکسال آینده ، حدود ۲۹.۱ هزار میلیارد تومان از جیب من و شما به عنوان مردم بطور مستقیم برداشت شده و به جیب هموطنان عزیزمان برای حمایت غیر مستقیم من و شما واریز خواهد شد !!!


با دقت بخوانید ، بیست و نه هزار میلیارد تومان !!!

به عبارتی به ازای هر ایرانی حدود ۳۶۰۰۰۰ تومان !!!!

جناب آقای وزیر صمت ، جناب آقای رییس جمهور ، زور چه کسانی بیشتر از ملت است؟! شما دقیقا از چه کسانی حمایت میکنید؟! این ۲۹۱۰۰ میلیارد تومان مستقیما از جیب ما برداشت میشود ، به حساب عده ای واریز میشود تا بعدا با قیمت های پایین تر محصولاتشان را به ما بفروشند؟! این چه مدل حمایتی است؟! این حمایت است یا جیب بُری؟!

@Marketerchnl
این فقط یک نمونه از بی تحلیلی بازار هست. کاما در شرکت اصلی نزدیک ۱۰۰۰ تومان سود در شش ماهه شناسایی کرده که حدود ۵۰۰-۶۰۰ تومان از محل فروش دارایی است. خب در نگاه اول ، یادگرفتن بگن این فروش دارایی هست و تکرار شونده نیست ! ولی اگر درست ببینیم ، شرکت دارایی فروخته و روی پهنه جدید زغالسنگ و پهنه مس سرمایه گذاری کرده یعنی قطعا و مستقیما روی سود آتی و ارزش ذاتی سهم اثر گذار هست. حالا این شرکت رو از حدود ۴۰ هزار تومان فروختن تا ۱۷ هزار تومان !!! یا فخوز که با شمش ۷ تومانی در سه ماهه دوم حدود ۱۲۰ تومان سود ساخته و با شمش ۱۰-۱۱ تومانی در سه ماهه سوم حدود ۲۰۰ تومان میسازه ( یعنی با شمش ۱۰-۱۱ تومانی در گزارش نه ماهه حدود ۳۵۰-۳۸۰ تومان سود اعلام میکنه ) روی ۳۳۰۰ تومان صف فروش داره ! یا وسپه با پی به ان ای وی ۵۰٪ و پی به عی حدود ۵ واحدی !! مشکل از تحلیل بنیادی نیست وگرنه ارزش این شرکت ها از روز روشن تر هست ... @Marketerchnl
2024/10/01 17:23:41
Back to Top
HTML Embed Code: