Telegram Web Link
بنظرم بازار هر ریسکی در دلش داشت را در قیمتها اعمال کرده است.

این ریسک ، فقط ریسک انتخابات امریکا نیست هرچند فعلا بزرگترین ریسک بالای سر بازار همین انتخابات امریکا است.
اما در مجموع اقتصاد ما ریسک های به مراتب بزرگتری نسبت به انتخابات امریکا دارد.
خامی و خوش خیالی است که فکر کنیم اگر بایدن بیاید ، معجزه ای رخ میدهد ،اما دولت روی جو‌ روانی مثبت امدن بایدن قمار کرده است.

از نظر من ، بایدن همان ترامپ است ، فقط کمتر فحش میدهد و مودبانه تر صحبت میکند ! سیاست ها یکسان است.

ریسکهای بزرگتری که داریم ، بحث بودجه دولت است که امسال مفروضات بودجه دولت تحت تاثیر جو انتخابات امریکا قرار گرفته و انگار دولت هم منتظر نتایج انتخابات امریکاست.

ریسک نقدینگی ای که شش ماهه به حدود ۳ میلیون میلیارد تومان رسیده و در شش ماه حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و با همین روند سال آینده بیش از ۴ میلیون میلیارد تومان نقدینگی در اقتصاد خواهیم داشت. عددی تقریبا همسطح ارزش کل بازار بورس !!!

ریسک رکود و ورشکستگی در صورت افزایش نرخ بهره که اگر تا پایان دولت فعلی صورت نگیرد ، قطعا از ابتدای دولت بعد این اتفاق خواهد افتاد و دولت بعد برای سرکوب تورم و جلب نظر جامعه ، قطعا به افزایش نرخ بهره و انتشار اوراق روی خواهد آورد.سیاست منسوخی که قبلا نتایج خودش را نشان داده و اگر مجدد تکرار شود ، اینبار احتمالا نتایج به شدت دردآور تر از قبل خواهد بود. زیرا انباشت نقدینگی در بانکها و سود سپرده بالا در حالی که وضعیت بنگاه های تولیدی و خدماتی نسبت به قبل به شدت تضعیف شده و سود پرداختی به سپرده ها به هیچ عنوان در اقتصاد خلق نخواهد شد،منجر به یک انفجار نقدینگی دیگر در ۴-۵ سال آینده می شود که یا بانکها را ورشکسته میکند و یا ابر تورم بعدی اقتصاد کشور را متلاشی خواهد کرد.

امروز سهام شرکتی مثل فولاد مبارکه به نرخ ۱۲۰۰ تومان رسیده.

فولاد مبارکه ، در اردیبهشت ماه زمانی که دلار از محدوده ۱۵-۱۶ هزار تومان شروع به رشد کرد ، روند صعودی خود را از حدود ۹۰۰ تومان آغاز کرد.

همینطور سایر سهام شاخص ساز بزرگ بازار مثل ملی مس که از حدود ۱۴۰۰ تومان شروع به رشد کرد ، فولاد خوزستان ، پتروشیمی اراک ، معادن و فلزات ، هلدینگ فارس و ...

اگر به قیمت های امروز روی تابلو نگاه کنیم ، حدودا بین ۲۰ تا ۳۰٪ پایین تر ، قیمت سهام این شرکتها به قیمتهای ابتدای سال و دلار ۱۵-۱۶ هزار تومانی میرسد. درحالی که درآمد این شرکتها در شش ماهه امسال با رشد های ۱۰۰٪ و بالاتر همراه بوده است.

میانگین نرخ فروش بسیاری از این شرکت ها حدود ۲ برابر و بیشتر نسبت به ابتدای سال افزایش داشته است و حتی بعضا مقدار فروش نیز نه تنها با ثبات بوده است بلکه افزایش را تجربه کرده !

ارزش بازار بورس امروز به ۴.۸ میلیون میلیارد تومان و بازار فرابورس به ۱ میلیون میلیارد تومان رسیده است. به عبارتی جمع ارزش کل بازار به عدد ۵.۸ میلیون میلیارد تومانی رسیده است.
برآورد سود خالص کل بازار برای سال ۹۹ و با میانگین نرخ دلار ۲۰۰۰۰ تومانی حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان ( با ۱۰٪ ضریب خطا ) و برای سال ۱۴۰۰ با نرخ دلار ۲۴۰۰۰ تومانی حدود ۵۰۰ الی ۵۲۰ هزار میلیارد تومان ( با ۱۰٪ ضریب خطا ) خواهد بود.

بنابراین اگر بازار سرمایه را مشابه یک شرکت در نظر بگیریم ، این شرکت طی یکسال آینده حدود ۹۰۰ الی ۱ میلیون میلیارد تومان سود خالص ( با ۱۰٪ ضریب خطا ) خواهد داشت که حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نیز پرداخت سود نقدی دارد.

لذا این شرکت بزرگ ، با ارزش ۵.۸ میلیون میلیارد تومانی ، با نسبت P/E فوروارد حدود ۵.۷ الی ۶ واحدی در حال معامله است ! چیزی نزدیک به سود سپرده های بانکی کوتاه مدت یکساله !

این نکته مهم را هم در نظر بگیرید ، شرکتهایی هستند که زیان دارند یا سود چندانی ندارند ، اما ارزش بازار بالایی دارند و ارزش بازار آنها در ارزش کل بازار لحاظ شده ، اما سود خالص بازار صرفا بر مبنای سود شرکتهای سود ده بوده !
به عبارتی این ۱ میلیون میلیارد تومان ( حدودا ) را اگر با نسبت P/E ۵ یا ۶ واحدی درنظر بگیریم ، جمع مارکت کپ شرکتهای سود ده باید حدود ۵ الی ۶ میلیون میلیارد تومان باشد و مارکت کپ شرکتهایی مثل ایران خودرو ، سایپا و ... یا شرکتهایی که سود اندکی دارند مانند کشتیرانی و مپنا و ... باید به آن اضافه شود.
اما امروز جمع ارزش کل شرکتها اعم از سود ده و زیان‌ ده ، به ۵.۸ میلیون میلیارد تومان رسیده است !

خوشمان بیاید یا نیاید ، نقد باشیم یا تماما سهام ، اقتصاد دان باشیم یا مالی چی ، قیمت سهام بزرگ ما امروز با دلار نزدیک به ۱۸۰۰۰ تومانی معامله میشود و بازار سرمایه ما نسبت P/E فوروارد نزدیک به سپرده بانکی کوتاه مدت پیدا کرده است.

@Marketerchnl
چهار ماهی‌ است که حال بازار سهام اصلا خوب نیست. بازارهای رقیب نظیر خودرو، مسکن، ارز و طلا طی این مدت رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند و در عوض بازار سهام حدود ۴۰ درصد کاهش ارزش داشته است.

سهامداران حقیقی عصبانی‌اند چرا که شاهد از دست رفتن اندک سرمایه زندگی‌شان و ثمره سال ها تلاششان هستند. طبیعی است که اعتراضات خودشان را نسبت به وضعیت بازار سرمایه در رده ها و سطوح مختلف اعلام کنند ، چه به تحلیلگران و فعالان بازار و چه مدیران و سایر ارکان بازار. یک روز حقیقی ها مورد انتقادند ، یک روز حقوقی ها ، یک روز فعالان بازار و روز دیگر مدیران و روزهای بعد دولت و ... .

در این بین جریان خاص و فرصت طلبی درصدد برآمدند که آب را گل‌آلود کرده و از آن ماهی بگیرند. دکتر قالیباف بعد از حدود ۱۰ سال فعالیت در بدنه بازار سرمایه ، در مقطعی که شاید هیچکس حاضر به پذیرش مسئولیت سازمان بورس نبود ، این مسئولیت را پذیرفت. آقای دکتر قالیباف اصل در شرایط بسیار سخت ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را به عهده گرفت ، در شرایطی که پیش تر تلاش میشد تا انواع و اقسام محدودیت ها بر بازار سرمایه وارد شود و فشار جریان های مخالف موجب شده بود تا تصمیمات یک شبه بلای جان بازار شود. قطعا به یاد داریم که چهارشنبه ها و پس از بسته شدن بازار ، ساعات پر التهابی برای فعالان بازار بود زیرا تقریبا هر هفته ، تصمیمی محدود کننده در جهت مصنوعی کردن روند بازار اتخاذ میشد. محدود شدن دامنه نوسان ، کاهش اعتبارات ، کاهش سقف خرید صندوق ها و ... اصلاح بازار تا سطوحی طبیعی و امری‌ اجتناب ناپذیر بود اما بیش‌واکنشی تازه‌واردان و نقدینگی جدید که به بازار وارد شده بود ، شاخص را زودتر از انتظار به قله های خود رساند و سپس با بهانه‌ای بازار سقوط کرد.

وظیفه اصلی سازمان اگرچه در ایجاد بازاری شفاف و کارآ خلاصه می‌شود اما طی این مدت تلاش شد که بازار زودتر به تعادل برسد.البته تعادل بازار سهام به تدریج به دست می‌آید اما بنظر میرسد از اکثر ابزارها برای تعادل بازار استفاده شد اما در بسیاری از موارد آن طور که باید نتیجه نداد و کارشکنی هایی هم شد.
استفاده از اوراق تبعی که در سالیان قبل متوقف شده بود به سرعت عملیاتی شد و استفاده از ابزارهای جدید اجرایی گردید.

در نهایت باید دقت داشت که دکتر قالیباف نزدیک به ۱۰ سال در بدنه بازار بوده و همواره در بحران ها به عنوان فردی دلسوز در بین سهامداران حاضر شده و سعی بر رفع مشکلات بازار داشته و در تمام این مدت ، پاکدستی و دغدغه او نسبت به بازار سرمایه برای همه فعالان بازار ثابت شده است.

@Marketerchnl
عزیزانم در شورای عالی بورس و سازمان بورس

برای حل مشکل ابتدا باید ریشه ایجاد مشکل را پیدا کرد، پس اجازه بدید این متن رو اینطور آغاز کنم :

«بازار سرمایه مدتیست که مشکل ارزندگی ندارد و مشکل این بازار ، هیجان و ترس هست.»

پس هر‌ راهکار و مسیری باید از کشیدن ترمز این هیجان آغاز شود.

زمانی که بازار از مشکل "عدم ارزندگی" رنج میبرد و فروشندگان بسیاری در بازار حضور دارند ، بی شک بهترین روش افزایش یا برداشتن دامنه نوسان و حجم مبناست تا در کوتاه ترین زمان ، با افت قیمت ارزندگی لازم در قیمت سهام ایجاد شود و در کنار آن فروشندگان تخلیه و خریداران در قیمت های دلخواه خودشون اقدام به خرید کنند.

اجازه بدید ساده تر عرض کنم ، درواقع با این ابزارها در زمانی که بازار از "عدم ارزندگی" رنج میبرد ( اصطلاحا Overvalue شده است ) شما باعث تقویت طرف تقاضا و تضعیف طرف عرضه می شوید و پس از آن بازار نیاز به مدتی ثبات و تعادل دارد تا خریداران بیشتری اطمینان حاصل کنند که به سطوح قیمتی و ارزشی پایدار و قابل اتکایی رسیدند. فکر کنم پیچیده تر شد ...

اما امروز مشکل عدم ارزندگی نیست. مشکل ترس و هیجان است. نسخه ترس و هیجان دقیقا معکوس نسخه عدم ارزندگی هست.
امروز بعد از ۶۰ الی ۷۰٪ اصلاح در کلیه نمادهای بازار ، فروشنده ها میفروشند چون فردا قیمت ها پایین‌تر است و خریداران نمیخرند چون فردا میتوانند پایین تر بخرند.
همین ذهنیت باعث ایجاد دو اتفاق میشه :

۱- به محض اینکه اولین تقاضا در بازار شکل بگیره ، فروشنده های عجول و هراسان برای استفاده از این فرصت ، اقدام به فروش در کمترین قیمت میکنن. پس ، تنها نکته ای که در این بین زیر دست و پا میمونه "ارزندگی" و "ارزش" هست.

۲- وقتی خریدار میبینه هر تقاضایی بدون منطق و درنظر گرفتن ارزندگی سهام ، به شدت سرکوب میشه ، صبر میکنه تا بالاخره یکجا این بازار به کف برخورد کنه تا بتونه با مدیریت منابع بهینه خرید بکنه. دقت کنید ، در این شرایط خریداران بلقوه زیادی در بازار حضور دارند که به دلیل "عدم اطمینان" و "تحلیل پذیر نبودن" بازار ، تماشاچی خواهند شد !

حالا راه حل ها چی هست؟!

۱- تزریق منابع و بازارگردانی : که شما پولش رو ندارید ، اونی هم که داره خرج نمیکنه. پس بگذریم.

۲- تغییر متغییر های کلان اثرگذار بر بازار : این هم که تا وقتی ما ۲۵ تا اسپارتان داریم که سکه و مسکن خریدن ، عملا شدنی نیست. گوش شنوایی نیست ! پس باز هم‌ بگذریم

۳- استفاده از ظرفیت های قانونی : اینو دیگه میتونید انجام بدید !!
یکی از راهکارهایی که مناسب شرایط "هیجان و ترس" هست ، اینه که شما به خریدار اطمینان بدید قیمت خرید امروزش فردا تغییر نمیکنه یا حداقل تغییرات رو داره. در طرف مقابل هم به فروشنده این سیگنال رو بدید که اگر‌ بفروشد ، از پایین تر خریدن خبری نیست !

ساده بگم؟ هزینه رفتار هیجانی و بی منطق رو به فروشنده منتقل کنید و برای خریدار حاشیه امن ایجاد کنید. دقیقا برعکس مکانیسم "عدم ارزندگی" که بالاتر توضیح دادم. اونجا باید محدودیت هارو رفع میکردید تا فروشنده آزادانه قیمت هارو کاهش بده تا خریداری که غیر منطقی عمل میکنه و سهام رو بالای ارزش میخره هزینه بده !

چطور میشه اینکار‌ رو‌ کرد؟!

با همین ابزار حجم مبنا و‌ دامنه نوسان خودتون و به سادگی !

حجم مبنا رو تبدیل کنید به نصف سهام شرکت یا کل سرمایه شرکت ، دامنه نوسان رو بردارید یا دامنه نوسان رو بکنید ۲٪ !

در اینصورت چه اتفاقی میوفته؟!

هرکس میخواد هیجانی بفروشه ، میفروشه اما خریدار وقتی میخره میدونه که فردا سهامی که خریده نهایتا ۰.۵٪ پایین تر قیمت میخوره.

اگر دامنه نوسان رو باز کنید بهتر هست ولی در کل اینکه باز کنید یا محدود کنید رو میذاریم بر عهده خودتون.

این اتفاق یکبار زمان ترور‌ سردار سلیمانی اتفاق افتاد و اتفاقا برعکس چیزی که فکر میکردیم خوب هم جواب داد. برگردید سوابق رو بررسی کنید ، خیلی از ماها اون موقع نق زدیم به این طرح دکتر محمدی ولی باید بگم اشتباه کردیم. واقعا جواب داد !! حالا چرا از یک تجربه خوب مجدد استفاده نمیکنید؟!

@Marketerchnl
در بین این حواشی و هیاهوی بازار ما ، با خبر تایید واکسن کرونا نفت ۸٪ رشد کرد و بیش از ۴۲ دلار قیمت خورد ، مس سقف ۷۰۰۰ دلاری را پس گرفت و روی در آستانه ۲۷۰۰ دلاری شدن است. بازارهای سهامی امریکا هم همگی سقف های قبلی را شکستند. فقط در بازار ما هست که با سقف قیمت کامادیتی ها و محصولات مارکت انرژی و دلار ۲۵۰۰۰ تومانی هرروز کف های جدیدی شکسته میشه ! @Marketerchnl
Market Net Profit.pdf
491.9 KB
✍️🏽درفایل بالا جمع سودخالص شرکتهای فعال در بازار سرمایه آمده.زیان شرکت های زیانده از سود بازار کسر شده درحالی که ارزش بازار آنها در ارزش کل بازار اعمال شده و برخی شرکتها مانند شستا و فارس و ... نیز هنوز گزارش نداده اند.

✍️🏽 خالص سودبازارحدود۱۵۲ همت است وزیان شرکت های زیانده حدود ۱۳۰۰۰ میلیارد تومان.باافزودن زیان شرکت های زیانده وسود شرکتهایی که هنوز گزارشات خودرا اعلام نکرده اند(بطور برآوردی)جمع سود خالص بازار به حدود ۱۷۳ الی ۱۸۰ همت در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۹میرسد.

✍️🏽در نیمه دوم سال با فرض میانگین نرخ دلار محتاطانه ۲۳۰۰۰ تومان،سود خالص شرکت ها به ۲۲۰الی ۲۳۰ همت خواهد رسید.بنابراین جمع سود سال ۱۳۹۹ به عدد ۳۹۰ الی ۴۱۰همت میرسد!

✍️🏽اگرمیانگین نرخ دلار را برای سال ۱۴۰۰محتاطانه وبالحاظ کلیه ریسکها عدد ۲۴۰۰۰تومان لحاظ کنیم،جمع سودخالص بازاردرسال ۱۴۰۰به عدد ۵۲۰ الی ۵۴۰ همت خواهد رسید.

✍️🏽 بنابراین بازارسرمایه طی یکسال آینده حدود ۹۲۰ الی ۱ میلیون میلیارد تومان سودخالص دردل خودخواهد داشت.جمع مارکت کپ بازارامروز ۵.۶میلیون میلیارد تومان بود.لذانسبت P/E بازارسرمایه به سطح ۵.۶ الی ۶ واحد میرسد.

@Marketerchnl
Sina Soleymani
Market Net Profit.pdf
▪️داده ها از سامانه شرکت نوآوران امین استخراج گردیده است.

▪️پرداخت سود نقدی شرکت ها در نیمه اول سال ۱۴۰۰ را به دلیل کوچک بودن رقم آن ، از محاسبات صرف نظر کردیم.
Sina Soleymani
Market Net Profit.pdf
جمع سود شش ماهه اول ، عملا ارزش تحلیلی در محاسبه پی به عی فروارد نداره.
اما روی سود نقدی انتهای دوره اثرگذار هست.
علاوه بر اینکه اکثر فعالان بازار از ابتدای سال ۹۹ سرمایه گذاری کردن و سهام خریدن.

به همین دلیل سود شش ماهه اول رو برای سادگی محاسبه من با سود نقدی بازار رایت آف کردم

الان تقریبا ۸ ماه از سال گذشته. پی به عی فروارد رو ما یکساله محاسبه میکنم. البته بازه مورد نظر قابل گسترش هست ولی ما اصولا بازه یکساله فرض میکنیم.

سود خالص شش ماهه اول سال حدود ۱۵۰ همت بوده ( کل سود حدود ۱۷۰-۱۸۰ همت هست ) و کل سود خالص بازار تا انتهای سال ۱۴۰۰ حدود ۱ میلیون میلیارد تومان ( اعداد رو حدودی عرض میکنم )

بازار حدود ۱۵۰ همت تقسیم سود و دیویدند داره.

اگر برای ۴ فصل آتی حساب کنیم ( برای سادگی محاسبات این سه ماه آخر رو شما چشم پوشی کنید و فقط سال ۱۴۰۰ رو لحاظ کنید )
افرادی که از ابتدای سال سهام خریدن یه سود نقدی ۱۵۰ همتی از سود سال ۹۹ بازار دارند ، در مقابل اگر بخوایم تحلیلی سود سال ۱۴۰۰ بازار رو ( نسبت پی به عی فروارد ) حساب کنیم ، عملا این سود شش ماه گذشته بی تاثیر هست و ارزش تحلیلی نداره.

برای قابل فهم‌ شدن و سادگی محاسبات ، من این ۱۵۰ همت شش ماهه اول رو با ۱۵۰ همت تقسیم سود رایت آف کردم و اصلا توی محاسبات لحاظ نکردم.

پس اگر پی به عی فروارد بازار رو تا انتهای سال ۱۴۰۰ بخوایم در نظر بگیریم ( یعنی الان ۸ ماه از سال ۹۹ گذشته و فرض کنیم سود ۴ فصل آتی یعنی سال ۱۴۰۰ رو میخوایم در نظر بگیریم ) بازار حدود ۵۲۰-۵۴۰ همت سود خالص در سال ۱۴۰۰ داره. یه تقسیم سود ۱۵۰ همت هم داره. ۱۲۰-۱۵۰ همت هم سود کوارتر آخر ۹۹ هست. بنابراین از همین لحظه بخوایم حساب کنیم پی به عی فروارد بازار حدودا ۷ واحد میشه با دلار ۲۴۰۰۰ هزار تومانی.

دوستانی که از ابتدای سال ۱۳۹۹ اومدن برای سادگی کار همون محاسبات قبلی رو درنظر بگیرن. این توضیحات رو برای دوستانی عرض کردم که گفتن چرا شش ماهه دوم امسال رو هم در محاسبه پی به عی فروارد لحاظ کردی.
دولت آماده حذف ارز ۴۲۰۰ است

علیرضا رزم حسینی وزیر صمت با تاکید بر اینکه به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ هستیم، گفت:

🔹تفاوت ارز دولتی و آزاد فساد زاست و دولت نیز در شرایط کنونی آماده حذف ارز ۴۲۰۰ میباشد.

🔹حدود ۷۵ درصد از زیرساختهای سامانه جامع تجارت آماده است و هماهنگی های لازم نیز با دستگاه‌های ذیربط انجام شده است.
@BourseNews
Sina Soleymani
دولت آماده حذف ارز ۴۲۰۰ است علیرضا رزم حسینی وزیر صمت با تاکید بر اینکه به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ هستیم، گفت: 🔹تفاوت ارز دولتی و آزاد فساد زاست و دولت نیز در شرایط کنونی آماده حذف ارز ۴۲۰۰ میباشد. 🔹حدود ۷۵ درصد از زیرساختهای سامانه جامع تجارت آماده است و هماهنگی…
تا قبل از استقرار دولت جدید احتمالا هم دلار ۴۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد و هم برنامه ریزی برای آزاد شدن قیمت گازوئیل انجام خواهد شد. قبلا اثر آزاد سازی قیمت گازوئیل رو محاسبه کردم داخل کانال.
با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هم بسیاری از صنایع که هنوز تورم ارز ۴۲۰۰ تومانی در دلشان هست ، اثر قابل توجهی خواهند گرفت.
نمودار تغییرات نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال ۱۳۹۹

نرخ بهره بعد از سقف ۲۳٪ در آبان ماه ، به ۲۰٪ و تا به امروز به ۱۹.۵٪ کاهش یافته است. متوسط نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال تا کنون ۱۵.۶٪ بوده است.

این نرخ بین کف و سقف دالان در نوسان بوده و عمدتا نرخ های کمتر از ۱۵٪ و بالای ۱۹٪ پایدار نبوده است. بنابراین بنظر میرسد تا انتهای سال این نرخ در محدوده ۱۶ تا ۱۹٪ تثبیت خواهد شد و میانگین این نرخ در انتهای سال در سطح حدود ۱۷٪ قرار خواهد گرفت.

کاهش این نرخ به زیر ۲۰٪ و تثبیت سقف دالان در محدوده ۲۰٪ اتفاق مثبتی برای بازار. سرمایه خواهد بود.

@Marketerchnl
✍🏽در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد کشور حدود ۳۰ میلیون تن است و حدود ۹ میلیون تن مازاد ظرفیت وجود دارد که تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید فولاد به ۵۵ میلیون تن و مازاد ظرفیت به حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن میرسد.

✍🏽بنابراین پتانسیل ارز آوری صنعت فولاد در کشور در حال حاضر ۳.۹ میلیارد دلار است ( بیش از ۱۰٪ از کل درآمدهای ارزی کشور ) که تا سال ۱۴۰۴ به ۶.۵ میلیارد دلار میرسد !

✍🏽 وجود این مازاد ظرفیت در صنعت فولاد فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری و جذب منابع را به سمت ایجاد و اجرای طرح های توسعه و نتیجتا افزایش سهم بازار ایران در بخش صادراتی ایفا کند.
اما طرح جدید قیمت گذاری محصولات فولادی در شرایطی که درآمدهای ارزی کشور تحت تاثیر تحریم ها از بیش از ۸۰ میلیارد دلار به حدود ۳۰ میلیارد دلار رسیده است ، نه تنها در جهت حمایت از این صنعت و تولیدکنندگان نیست ، بلکه به وضوح ضدصادراتی و مانعی جدی برای جذب سرمایه و پیش برد برنامه های چشم انداز ششم توسعه کشور است.

✍🏽 مشخصا در چنین شرایطی این طرح برای تامین منافع دلالان و واسطه های این صنعت ارائه شده و هیچ پشتوانه علمی و عملی ای ندارد. زیرا در این طرح علاوه بر ۲۰٪ دیسکانت دلاری بر قیمت پایه شمش ، معافیت مالیاتی صادرکننده حذف و عملا اختیار صادرات فولاد از تولیدکننده به دلالان واگذار شده است.

عملا این رانت کلان و چند میلیارد دلاری که نتیجه این طرح است ، بطور واضح و مشخص از جیب میلیون ها سهامدار شرکت های فولادی تولیدکننده برداشته شده و به جیب عده قلیلی از دلالان و واسطه ها واریز میشود !

آقایان نمایندگان مجلس ، دزدی از جیب مردم به این صراحت؟!؟

@Marketerchnl
#مس از مرز ۷۳۰۰ دلار گذشت ، #آلومینیوم در آستانه ۲۰۰۰ دلاری شدن ، #روی از ۲۷۵۰ دلار گذشت ، #متانول دامستیک چین ۳۲۲ دلار و متانول ایران در نزدیکی ۲۴۰ دلار ، شمش #فولاد سی آی اس ۴۷۳ دلار ! در حالت عادی ، اگر این عدم اطمینان به سیاست گذار داخلی وجود نداشت ، بازار سرمایه با این نرخ ها داغ تر از همیشه بود!! @Marketerchnl
🎯#شپنا

✍️🏽متوسط نرخ دلار در نیمه نخست سال حدود ۱۸۰۰۰ تومان بوده است. اگر متوسط بهای نفت در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ را حدود ۴۶ دلار فرض کنیم،کرک اسپرد محصولات شرکت بطور متوسط بین ۱۲٪ الی ۱۵٪ بهبود خواهد یافت. بنابراین با درنظر گرفتن متوسط نرخ دلار نیمایی ۲۴۰۰۰ تومانی برای نیمه دوم سال ، سود ناخالص شپنا به ۲۷۲۰ میلیارد تومان و ۴۴۴۰ میلیارد تومان در کل سال ۱۳۹۹ خواهد رسید.

✍️🏽شپنا حدود ۲۵۵۰ میلیارد تومان ذخیره کاهش ارزش موجودی مواد درنظر گرفته بود که به دلیل شیوع کرونا و کاهش بهای نفت در صورت های مالی منعکس شده است.با بازگشت بهای نفت به بالای ۴۵ دلار،ذخیره درنظر گرفته شده برخواهد گشت و با فرض متوسط بهای نفت ۴۶ دلاری در نیمه دوم سال،شپنا میتواند ۳۲۰۰ میلیارد تومان سود موجودی مواد شناسایی کند.

✍️🏽درنهایت،با مفروضات فوق سود سال ۱۳۹۹ با سرمایه۵۱۰۰ میلیاردی ، ۱۰۰ الی ۱۱۹ تومان برای سال ۱۳۹۹ خواهد بود. اگر متوسط بهای نفت برای سال ۱۴۰۰ را ۵۴ دلار و متوسط نرخ دلار را ۲۴۰۰۰ تومان ( محتاطانه ) درنظر بگیریم ، سود سال ۱۳۹۹ شپنا قابل تکرار است و نسبت P/E فوروارد سهم به ۹ الی ۱۰ واحد خواهد رسید.

@Marketerchnl
🎯در صورتی که این شیوه نامه جدید فولاد تصویب و اجرا شود چه تغییری در نرخ فولادسازان ایجاد میشود؟

✍🏽نرخ شمش فولادی در حال حاضر به ۴۷۵ دلار رسیده است.
در حالت عادی ، با نرخ شمش ۴۷۵ دلاری ، قیمت پایه عرضه شمش در بورس کالا با دلار ۲۵۰۰۰ تومانی سامانه نیما ، در سطح ۱۱.۲۸ میلیون تومان بر هر تن خواهد بود.

✍🏽با نحوه محاسبه ای که در طرح جدید آمده است مبنای محاسبه قیمت پایه شمش، ۸۰٪ از نرخ هفته پایانی ماه گذشته قرار میگیرد.
به بیان ساده تر ، قیمت پایه عرضه شمش در بورس کالا با دلار ۲۵۰۰۰ تومانی سامانه نیما به ۸.۲ میلیون تومان خواهد رسید !

یعنی ۲۷٪ دیسکانت آن هم در شرایطی که روند قیمت ها در بازارهای جهانی صعودی است !!

✍🏽بنابراین بر اساس این شیوه نامه جدید ، علاوه بر تخفیف ۶۵ دلاری ( مابه التفاوت قیمت روز و قیمت آخرین هفته ماه گذشته ) ، ۸۲ دلار نیز به دلیل تغییر ضریب محاسبه از ۹۵٪ به ۸۰٪ از نرخ فوب به خریداران داده خواهد شد!

به عبارت ساده تر ، با شیوه نامه جدید ، سهامداران شرکت های فولادی ۱۴۲ دلار در هر تن به مدت یکماه از جیب خود به خریداران در بورس کالا پرداخت خواهند کرد.

✍🏽نرخ فروش فولادسازان در ماه گذشته ( مهرماه ) حدود ۱۰ میلیون تومان بر هر تن بوده و در عرضه های اخیر بورس کالا این نرخ به حدود ۸.۹ میلیون تومان رسیده است. ( به دلیل کاهش نرخ دلار )

بنابراین نرخ پایه جدید تفاوت چندانی با نرخ های فعلی ای که در بورس کالا معامله می شود ندارد.

✍🏽زمانی که قیمت های جهانی افزایشی است ، با تخفیف ۳ میلیون تومانی بر هر تن فولاد ، تقاضا افزایشی خواهد شد و احتمالا رقابت بر عرضه محصولات شکل میگیرد.
اما فولادسازان کشور از روند افزایش‌ قیمت های جهانی بی بهره میمانند و با تاخیر یکماهه افزایش قیمت را در نرخ های خود ثبت خواهند کرد.
اما در این بازه یکماهه ، نوردکاران و سایر خریداران محصولات فولادی ، از موهبت شمش فولادی ارزان با ۲۷٪ تخفیف استفاده کرده و محصولات خود را با دلار آزاد در بازار میفروشند!

@Marketerchnl
🔴خبر فوری و مهم

نتیجه جلسه دوم نهاوندیان برای اصلاح شیوه نامه تنظیم بازار فولاد:
مهلت یک هفته ای به وزارت صمت برای تدوین دستورالعمل اجرایی/ برنامه های صادراتی فولادسازان لحاظ می شود/ مکانیسم ویژه برای فولادسازان القایی

جلسه دوم معاون اقتصادی رئیس جمهور با ذینفعان زنجیره فولاد برای بررسی و اصلاح "شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد" امروز از ساعت 16 آغاز شد و دقایقی قبل به پایان رسید.

مهم ترین نتایج این جلسه:
🔻الزام به تدوین دستورالعمل اجرایی برای رفع ابهامات
🔻 در نظر گرفتن مکانیسم ویژه برای فولادسازان القایی
🔻 لحاظ نمودن برنامه های صادراتی فولادسازان در تعیین میزان عرضه های تکلیفی

گفتگوی چیلان با دکتر احسان دشتیانه ، نماینده انجمن فولاد در این جلسه را در لینک زیر بخوانید:
http://chilanonline.com/2020/11/28/33791/

♦️اعتراض انجمن فولاد به اجرای شیوه نامه توسط معاون معدنی وزارت صمت قبل از اصلاح آن اعلام شد و با توجه به ابهامات مطرح شده و تفسیر های متفاوت و جمع بندی نظرات حاضرین، قرار شد در کارگروه مصوب شده در جلسه قبل، دستورالعمل اجرایی این شیوه نامه با هدف رفع ابهامات، لحاظ نمودن برنامه ها و تعهدات صادراتی کارخانجات و احصاء موارد استثنا ظرف یک هفته تدوین گردد.

♦️قرار شد میزان عرضه داخلی واحدهای فولادی هم با در نظرگرفتن عملکرد و برنامه های صادراتی کارخانجات، در همین دستورالعمل به صورت فرموله شده تعیین گردد تا از تفسیرهای متفاوت و شائبه های امضای طلایی جلوگیری شود.

♦️در مورد فولادسازان القایی هم مقرر شد با توجه به وضعیت خاص آنها در مقیاس تولید، تامین مواد اولیه و بازارهای فروش، در کمیته ای با محوریت وزارت صمت و با مشارکت انجمن فولاد و بورس کالا برای حل مسائل آنان چاره اندیشی شود. البته آقای دکتر نهاوندیان تاکید داشتند که قرار نیست این راهکار ویژه مبتنی بر فروش خارج از بورس باشد بلکه باید این مکانیسم خاص به گونه ای طراحی شود که محوریت بورس کالا در فروش داخلی محصولات فولادی حفظ گردد.

♦️در جلسه امروز چالش تعهدات صادراتی فولادسازان برای ماه های آتی نیز مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد دستورالعمل اجرایی شیوه نامه طوری تدوین شود که این تعهدات در نظر گرفته شود یعنی به طور مثال در تبصره ماده 8، میزان عرضه واحدها برای اجرا از 3 ماه آینده تعیین گردد تا واحدهای فولادی بتوانند برای صادرات خود برنامه ریزی کنند.

🔵 به عنوان یک نماینده کوچک از جانب تولیدکنندگان فولاد و جامعه سهامداری، لازم است از آقای دکتر قالیباف رئیس سازمان بورس و اوراق بهاردار نیز تشکر کنیم که به عنوان یک مدیر شجاع، به خوبی از منافع سهامداران دفاع کردند.
#فولاد #شیوه_نامه
سلام و شب همگی خوش - با اصلاحات توافق شده در نشست فولادسازان و صمت با محوریت معاون اقتصادی رییس جمهور، آقای دکتر نهاوندیان به نظر میرسد بخشی از گلایه ها از شیوه نامه برطرف شده باشد

1️⃣پایه قیمتها نیز بجای ماهانه، هفتگی از روی شاخص CIS گرفته خواهد شد که روند نزدیکتری به تغییرات قیمت جهانی خواهد داشت

2️⃣عرضه #سنگ_آهن در #بورس_کالا فعلا در اولویت نیست و کمیته ای آن را بررسی و به معاون اقتصادی رییس جمهور گزارش میدهد👈 این موضوع بلند مدت است و دقت کنیم که هدف دولت، انتقال سود از فولاد به سنگ آهن نبوده و صمت به دنبال افزایش #حقوق_دولتی واریزی به خزانه همراه با عرضه آن در #بورس_کالا خواهد بود

3️⃣ برای صادرات شرکتها، سهمیه ای در نظر گرفته شده به گونه ای که عملکرد امسال از سال قبل کمتر نباشد ... این موضوع، میتواند محدودیت بازار داخلی با توجه به رشد تولید و افت تقاضای داخلی را پوشش دهد

4️⃣ یکی از مهمترین چالشهای شیوه نامه، الزام به 100% عرضه در #بورس_کالا قبل از صادرات بود که برای محصولاتی که بازار مازاد عرضه داخلی داشت، به معنی ماندن قیمت در کف 80% و یا 75% قیمت CIS با نرخ دلار/ریال پایین (میانگین موزون سنا) بود 👈 با تعریف کف عرضه و سهمیه صادراتی و ارتباط دادن این دو با یک مکانیزم هوشمند، میتوان اطمینان حاصل کرد که شاهد رقابت در قیمت پایه #بورس_کالا خواهیم بود

5️⃣ موضوع مجوز صادرات نیز چالش برانگیز است ... قرار است نقش #بورس_کالا در صدور گواهی مازاد عرضه (عدم مشتری) در بازار داخلی افزایش یافته که میتواند نگرانی کلیکهای صادراتی فولاد را تا حدی برطرف نماید

کانال کامودیتی
Sina Soleymani
#فولاد #شیوه_نامه سلام و شب همگی خوش - با اصلاحات توافق شده در نشست فولادسازان و صمت با محوریت معاون اقتصادی رییس جمهور، آقای دکتر نهاوندیان به نظر میرسد بخشی از گلایه ها از شیوه نامه برطرف شده باشد 1️⃣پایه قیمتها نیز بجای ماهانه، هفتگی از روی شاخص CIS گرفته…
بنظر با اصلاحاتی که اتفاق افتاده ، شرایط نسبت به قبل بیشتر به نفع فولاد سازان شده.
دو اصلاحیه مهمی که صورت گرفته :

۱- مبنای نرخ پایه از آخرین هفته ماه قبل به هفته قبل تغییر کرده.
بطور مثال بر اساس شیوه نامه قبلی ، قیمت پایه عرضه در بورس کالا برای این هفته ، با شمش ۴۱۰ دلاری و دلار ۲۵۰۰۰ تومانی و ضریب ۸۰٪ تعیین میشد که نرخ پایه حدود ۸.۲ میلیون تومان بر تن تعیین میگردید.
حالا بر اساس نرخ ۴۵۵-۴۶۰ دلاری و دلار ۲۵۰۰۰ تومانی و ضریب ۸۰٪ تعیین میشود که نرخ پایه حدود ۹.۲ میلیون تومان تعیین خواهد گردید.

۲- رفع محدودیت صادراتی پیش از عرضه در بورس کالا که با شیوه نامه جدید بر اساس مازاد عرضه ای که وجود دارد فولاد سازان میتوانند پیش از عرضه بورس کالا اقدام به صادرات کنند. لذا نگرانی صادراتی فولاد سازان نیز برطرف شده.

@Marketerchnl
🎯 #وبملت

✍🏽 درآمد تسهیلات :
مجموع درآمدهای بانک ملت از ابتدای سال تا انتهای شهریور ماه ۱۴۸۸۰ میلیارد تومان بوده است ، بطور دقیق تر :

▪️در شهریور ۳۳۰۰ میلیارد تومان
▪️در مرداد ۲۴۱۸ میلیارد تومان
▪️ در تیر ۲۳۰۰ میلیارد تومان

بنابراین متوسط درآمد تسهیلات ماهانه ۲۴۸۰ میلیارد تومان بوده است.این عدد سال گذشته از ۱۰۰۰ میلیارد شروع شد و تا حدود ۲۰۰۰ میلیارد رشد کرد !
با افزایش نرخ بهره متوسط درآمد تسهیلات بانک هم احتمالا در نیمه دوم سال از ۲۴۸۰ به ۲۷۰۰ الی ۲۷۲۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

کف نرخ بهره بین بانکی ۸٪ و سقف آن ۲۳٪ بوده و میانگین سال ۱۳۹۹ تا انتهای آبان ماه ۱۵.۶٪ بوده است. لذا متوسط نرخ بین بانکی برای کل سال با توجه به رشد نرخ بین بانکی به ۲۳٪ و سپس کاهش آن به ۱۹.۵٪ و با فرض اینکه تا انتهای سال بین ۱۷٪ تا ۲۰٪ قرار داشته باشد ، حدود ۱۶.۵٪ درنظر گرفته شده است.

در شهریور ماه مشخصا هم تسهیلات و هم سود پرداختی جهش داشته که بطور واضح به نسبت ماه های قبل نرخ بین بانکی و بهای تمام شده پول تغییر کرده است. اما فعلا با این موضوع کاری نداریم ...

✍🏽 سود سپرده پرداختی :

مجموع سود پرداختی از ابتدای سال تا انتهای شهریور ماه ۷۹۴۰ میلیارد تومان بوده است که بطور دقیق تر :
▪️در شهریور ماه ۱۵۲۷ میلیارد تومان
▪️در مرداد ماه ۱۴۲۶ میلیارد تومان
▪️ در تیر ماه ۱۳۲۸ میلیارد تومان

باز هم مشخص است که از شهریور سود پرداختی بطور محسوسی تغییر کرده است.
متوسط سود پرداختی به سپرده ها ماهانه ۱۳۴۳ میلیارد بوده که با افزایش نرخ بهره احتمالا این عدد در نیمه دوم سال بطور متوسط به ۱۵۰۰ الی ۱۵۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

✍🏽تراز عملیاتی بانک:

لذا در شش ماهه اول سال تراز عملیاتی بانک ۶۹۴۰ میلیارد تومان مثبت بوده و ۳۴ تومان سود خالص به ازای هر سهم محقق کرده است.

اما در انتهای نیمه دوم سال در حالت بدبینانه ۱۳۶۴۴ میلیارد تومان تراز مثبت خواهد داشت.( بر اساس روند درآمد و سود پرداختی شش ماهه اول )که در انتهای سال ۱۳۹۹ میتواند حدود ۶۶ الی ۶۸ تومان به ازای هر سهم سود عملیاتی محقق کند.

اما با نرخ بهره جدید ، احتمالا در نیمه دوم سال ۹۰۰۰ میلیارد تومان سود سپرده پرداخت میکند و ۱۶۲۰۰ میلیارد تومان هم درآمد تسهیلات محقق میکند که خالص تراز عملیاتی بانک به ۷۲۰۰ میلیارد تومان میرسد. یعنی در انتهای شش ماهه دوم سال میتواند با همین شرایط فعلی حدود ۷۵ الی ۸۰ تومان محقق کند.

پس تا اینجا کف سود عملیاتی بانک ملت امسال در بدترین حالت ۶۵ الی ۶۸ تومان و در حالت کارشناسی خوش بینانه حدود ۸۰ تومان به ازای هر سهم خواهد بود.

✍🏽 خالص تراز ارزی :

بانک ملت ۳۸۸ میلیون دلار ، ۱.۷۵۲ میلیارد لیر ترکیه ، ۴.۸۷۷ میلیارد یورو ، ۶.۳۱۹ میلیارد ین ، ۲.۶۶۸ میلیارد درهم و مقدار خیلی جزئی وون ، خالص تراز ارزی ( دارایی ارزی منهای مصارف ارزی ) دارد.

اگر این اعداد را با نرخ برابری فعلی به دلار تبدیل کنیم :

کل خالص تراز ارزی بانک ملت ۶.۷۷ میلیارد دلار خواهد بود !

نرخ تسعیر ارز بانک در سال گذشته به ازای هر دلار حدود ۸۰۰۰ تومان بوده است.

شش ماهه اول امسال نرخ تسعیر ۱۱۰۰۰ تومان به ازای هر دلار تعیین شد.

بنابراین سود تسعیر ارز بانک ملت در شش ماهه اول با نرخ تسعیر ۱۱۰۰۰ تومانی ، معادل ۲۰۳۱۰ میلیارد تومان می باشد ، یعنی در شش ماهه اول سال ۱۳۹۹ به ازای هر سهم ۹۸ تومان سود تسعیر ارز شناسایی میکند که با ۳۴ تومان سود عملیاتی ، مجموعا ۱۳۲ تومان به ازای هر سهم سود ساخته است.

حالا اگر نرخ تسعیر شش ماهه دوم سال را حدود ۱۵۰۰۰ تومان در نظر بگیریم ( میانگین وزنی نرخ ۱۱۰۰۰ تومانی و نرخ ۱۸۰۰۰ تومانی که از آن صحبت می شود ) ، سود تسعیر ارز نیمه دوم سال ( از ۱۱۰۰۰ تومان به ۱۵۰۰۰ تومان ) ۲۷۰۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. یعنی به ازای هر سهم در نیمه دوم سال ۱۳۰ تومان سود تسعیر ارز !

بنابراین در نیمه دوم سال با ۱۳۰ تومان سود تسعیر ارز و حدود ۳۵ تا ۴۶ تومان سود عملیاتی ( کف و سقف سود عملیاتی که در بخش قبلی محاسبه شد ) حدود ۱۶۵ الی ۱۷۶ تومان سود خالص محقق خواهد کرد.

✍🏽پس نیمه اول سال ۱۳۲ تومان سود و نیمه دوم سال ۱۶۵ الی ۱۷۶ تومان سود خالص ، که مجموعا ۲۹۵ الی ۳۰۸ تومان سود خالص برای کل سال ۱۳۹۹ خواهد داشت.

نکته اینجاست که این سود با فرض تسعیر کل تراز ارزی بانک محاسبه شده و اگر بخش کمتری از تراز ارزی ( ذخایر در دسترس ) را تسعیر کند ، طبیعتا به همان نسبت سود تسعیر ارز بانک کاهش می یابد.

اما در مجموع ، حتی اگر نصف ذخایر ارزی را برای تسعیر مفروض بگیریم ( ذخایر در دسترس ) بنظر میرسد حداقل ۱۸۰ تا ۲۰۰ تومان سود خالص را برای امسال خواهد داشت.

@Marketerchnl
ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد

🔹مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه در گفتگو با خبرگزاری فارس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از لایحه بودجه سال آینده خبر داد و گفت:‌ برای سال آینده فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت در روز پیش بینی شده است.

🔹در این لایحه، درآمد صادرات نفت با قیمت ۴۰ دلار در هر بشکه و ارز محاسباتی ۱۱,۵۰۰ تومان پیش بینی شده است./ فارس

@Marketerchnl
🎯#کاوه

✍️🏽 با فرض کاهش حدود ۲۰٪ تقاضای داخلی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ و کاهش تقاضای ۱۴٪ در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ ، متوسط شمش ۴۴۵ دلاری برای نیمه دوم سال و ۴۸۰ دلاری برای سال ۱۴۰۰ و نرخ دلار ۲۴۰۰۰ تومانی برای سال ۱۴۰۰ ، فولاد کاوه در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۳۰ الی ۲۴۰ تومان و در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۷۰ الی ۳۸۰ تومان سود خالص به ازای هر سهم محقق خواهد کرد. ( با ضریب خطای ۵ الی ۱۰٪ )

✍️🏽 میزان بهره برداری از طرح جدید برای سال ۱۳۹۹ حدود ۲۷٪ و برای سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰٪ لحاظ شده. علاوه بر این مفروضات فوق محتاطانه درنظر گرفته شده است.

@Marketerchnl
2024/10/01 15:48:32
Back to Top
HTML Embed Code: