Telegram Web Link
🎯#مهم #متانول

✍🏽 جهش دست جمعی محصولات پتروشیمی بخصوص در بازار چین طی دو هفته گذشته !

متانول پیشتاز رشد محصولات پتروشیمی بوده و امروز هم با رشد ۲.۵۵٪ به ۲۷۱۳ یوان/تن معادل ۳۸۰ دلار/ تن رسیده و در یک قدمی ۴۰۰ دلاری شدن است !

✍🏽 همانطور که در تحلیل های قبلی عرض شد ، انتظار میرفت که متانول در کوارتر بهار و تابستان عملکرد مطلوبی داشته باشد و این نرخ ها در کنار افزایش نرخ دلار نیما خبر بسیار خوبی برای متانول سازان ایرانی است.
احتمالا گزارشات بهار و تابستان متفاوتی از این صنعت شاهد خواهیم بود.

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽 با پایان تنش های اخیر نظامی و اعلام هر دو طرف مبنی بر عدم پاسخ و عدم تمایل به ادامه تنش ، بازارها آرام خواهد شد و به روند عادی خود بر خواهد گشت.

✍🏽بازار سرمایه هم که طی مدت اخیر بیش از همه بازارها آسیب دید ، طی هفته گذشته چند خبر مثبت و تاثیرگذار داشت که لا به لای تنش های نظامی کم رنگ و کم اثر شد‌!

۱- سیگنال های بانک مرکزی مبنی بر افزایش نرخ نیمایی و کاهش فاصله نرخ نیمایی و آزاد

۲- سیگنال بورس کالا که عرضه محصولات فولادی و پتروشیمی با رقابت بالا همراه شد و به نوعی افزایش نرخ نیما را تایید میکرد.

۳- رشد قابل توجه کامادیتی ها در بازارهای جهانی بخصوص در بخش فلزات که مس به ۱۰.۰۰۰ دلار رسید و روی و آلومینیوم هم با جهش قابل توجه همراه شدند.

در بازار محصولات پتروشیمی هم متانول طی دو هفته اخیر رشد مداومی رو تجربه کرده و به مرز ۴۰۰ دلاری شدن رسیده.

۴- افزایش نرخ مصوب کارخانه برخی محصولات خودروسازان اعلام شده که در یک اقدام بی سابقه حدود ۶۰ الی ۷۰٪ افزایش نرخ برای محصولات ایرانخودرو توسط شورای رقابت درنظر گرفته شد !

این افزایش نرخ سیگنال نزدیک شدن نرخ کارخانه به نرخ حاشیه بازار را میدهد و بنظر میرسد سیاست های صمت و شورای رقابت برای نجات خودروسازان پس از خصوصی سازی آنها ، کم کردن شکاف قیمتی با بازار آزاد و کمرنگ کردن قیمت گذاری دستوری در این صنعت است.

این خبر هم یکی از مهم ترین اخبار بازار بود.

۵- از نظر نموداری و تکنیکی هم هفته گذشته چارت شاخص کل ارائه شد و با محدود کردن دامنه نوسان ، شاخص توانست حمایت مهم ۲.۲۰۰.۰۰۰ واحدی خود را حفظ کند.

در تحلیل شاخص عرض شد که در صورت پایان یافتن تنش های نظامی اخیر ، با توجه به الگوی مثلثی که شاخص تکمیل کرده و منفی های هفته های گذشته لگ E و بخش آخر این مثلث بود ، بازار میتواند یک دوره رشد بزرگ و قابل توجه را آغاز کند.

بنظر میرسه از هفته آینده با اطمینان خاطر از پایان تنش ها ، وضعیت نموداری مناسب بازار و افت عجیب قیمت ها ، تقاضای مناسبی در بازار شکل بگیرد.

@Marketerchnl
🎯#اهرم #شاخص

✍🏽 اهرم باقدرت بالای خریداران حقیقی برگشت قیمت داشت و درحال عبور از ۲۴۰۰-۲۴۵۰ تومان هست.

در نمودار سهم هفته قبل عرض کردن الگوی اصلاحی سهم در حال تکمیل هست و در صورت برگشت و عبور از سقف مثلث ، وارد یک فاز صعودی بلند مدت میشه.

تا اینجا هم عمده خریداران حقیقی بودند و حجم اردرهای خرید هم روی تابلوی معاملات بسیار سنگین هست.

باید منتظر بود و دید امروز یا طی روزهای آتی از محدوده ۲۴۰۰-۲۴۵۰ تومان رد میشه یا خیر.

✍🏽 روند معاملات اهرم تقریبا روند شاخص رو هم نشان میده.
شاخص کل و بازار هم فعلا پر حجم و مثبت معامله میشه.

شاخص کل هم طبق چارت هفته گذشته در صورتی که بتونه از محدوده ۲۲۵۰-۲۳۰۰ واحدی عبور کنه ، وارد یک روند صعودی قوی و بزرگ میشه که طبیعتا میتونه باعث ورود نقدینگی به بازار و افزایش قابل توجه حجم معاملات بشه.

در مورد بازار هم باید منتظر بود و دید طی چند روز آتی این اتفاق خواهد افتاد یا خیر.

بنظر میاد سمت فروش قرار گرفتن در کل بازار ، بعد از افت های اخیر چندان منطقی نباشه.

@Marketerchnl
🎯#مهم

✍🏽 بانک مرکزی از سیاست سرکوب نرخ ارز عقب نشینی کرده و نرخ دلار نیما برای دومین هفته متوالی درحال افزایش است.

نرخ فروش حواله دلار نیما به 41.268 تومان رسیده و نرخ فروش اسکناس دلار نیز به 44.198 تومان دست یافته است که این روند خبر بسیار خوب و مثبتی است.

✍🏽 بنظر میرسد بانک مرکزی کم کم و بدون هیاهو درحال کاهش دادن فاصله نرخ نیما و نرخ بازار آزاد است. این اختلاف به بیش از 60% رسیده بود درحالی که اختلاف این نرخ بطور میانگین حدود 15% در سنوات گذشته و در دوره ریاست اقای فرزین حدود 30% بوده است.

حتی اگر در بدترین حالت انتظار داشته باشیم که نرخ نیمایی سالانه به میزان تورم کشور رشد کند ( که سیاست بانک مرکزی این است ) نرخ حواله نیما باید به سمت 49.400 الی 50.000 تومان حرکت کند که در این صورت اختلاف نیما و آزاد نیز به مجددا به حدود 30% کاهش خواهد یافت.

این رشد تاثیر بسیار مثبت و بزرگی بر عملکرد شرکت ها بخصوص در بخش صادراتی خواهد داشت.

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽طی چند دهه اخیر سیکل های اقتصادی کشور و رفتار بازارها نشان داده که این سیکل های اقتصادی با آمدن و رفتن یک مدیر ، رییس بانک مرکزی ، وزیر و حتی رییس جمهور تغییر نمیکند.

از دوره آیت الله هاشمی رفسنجانی تا دوره اقای رییسی بررسی کنید، به وضوح میبینید که رفتارها و سیکل های اقتصادی مدام و بدون خطا هر ۴ سال یکبار اتفاق افتاده!
هر رییس جمهوری آمده و رفته ، هر تیم اقتصادی ای آمده و رفته ، هر مدیری آمده و رفته ، تغییری در این سیکل ها ایجاد نشده !
صرفا شتاب وقوع و ضرب آهنگ رونق ها و رکود ها تغییر کرده.

دوره احمدی نژاد با آن سیاست های عجیب و مواضع عجیب تر آمد و رفت ، چهارسال اول رکود و چهارسال دوم...

حتی چهارسال اول دولت به اصطلاح مدرن حسن روحانی با تفکرات طیب نیا که تا پیش از آمدن فرزین ، جز سخت ترین دوران رکودی اقتصاد ایران بود آمد و رفت و ماه های آخر دور اول روحانی با وجود دلارهای برجامی و فضای رسانه ای و امیدواری هایی از جنس گشایش اقتصادی ، شد آنچه باید میشد ...

✍🏽حقیقت این هست که سیکل های اقتصادی بزرگتر از هر رییس جمهور و وزیر و مدیری است ، چون این سیکل ها برآیند تصمیمات ، انتظارات و نگرش های تک تک مردم یک کشور و تک تک فعالان اقتصادی یک کشور است و با تصمیمات کوتاه اثر و مُسَکِن گونه دولت ها تغییر نمیکند بلکه با تغییرات کلان و عمده در راهبری اقتصادی و سیاست های کلان و نگرش درست اقتصادی تغییر خواهد کرد.

به بیان ساده ، از دید کلان باید یک برنامه درست و اصولی برای اقتصاد و چشم انداز سالیان آتی تدوین و اجرا شود که نیاز به بستر سازی و اصلاح تک تک میکرو ساختارها دارد.
و از دید خرد نیاز به پذیرش و تغییر در ذهنیت ، انتظارات و راه و روش کسب و کار تک تک فعالان اقتصادی و بدنه جامعه دارد.

✍🏽 تابستان امسال ۴ سال از دوره رکود و پایان سیکل قبلی رونق تورمی در کشور میگذرد.

پایان این سیکل چهارساله اتفاقا مصادف خواهد شد با شرایطی مشابه با شرایط پایان دور اول دولت حسن روحانی !

یک دوره رکود همراه با انقباض شدید پولی با استفاده از ابزار دلار های برجامی برای کنترل بازار ارز و در سال آخر و پیش از انتخابات دور دوم ، انتخابات امریکا و روی کار آمدن ترامپ و ...

این بار هم در بُعد داخلی ، همان سیاست ها با اسم رمز صالح آبادی و فرزین تکرار شد و البته ابزار ذخایر ارزی برای کنترل ارز کمی ضعیف تر از دوره روحانی و دلارهای برجامی بود اما به اندازه ای بود که کار دولت در چهارسال اول راه بیوفتد !

در بُعد خارجی هم بنظر میرسد بایدن با عملکرد اقتصادی که داشت چندان رضایت عمومی را حاصل نکرد. اتفاقات اخیر در اوکراین و جنگ خاورمیانه و تنش با چین و مواضع سُست سیاسی دولت فعلی امریکا ضربه مهلکی به پایگاه رای رییس جمهور فعلی زده است.
ترامپ هم در این مدت کم نذاشت و با قاطعیت ابراز وجود کرد و با فاصله چشمگیر نسبت به رقبا به عنوان جدی ترین گزینه مطرح شده است.

حالا به نقطه ای رسیدیم که بنظر حساس ترین نقطه برای دولت خواهد بود.

✍🏽امسال ، سال مهمی برای همه ما خواهد بود. سالی پر چالش و حساس برای همه در تصمیم گیری های اقتصادی.

امسال سالی خواهد بود که تاثیر تصمیمات درست و غلط همه ما اعم از دولت و مدیران و فعالان اقتصادی خرد و کلان ، در سنوات آتی خود را نمایان خواهد کرد.

بنظر من امسال ، همان فضا و شرایطی است که در نیمه دوم سال ۹۵ تجربه کردیم.
در مقطعی که در اوج رکود و یخ زدگی بازارها ، به زحمت میشد تصور کرد که به فاصله شش ماه ، فضای بازارها ۱۸۰ درجه تغییر کند.

به زحمت میشد تصور کرد در شرایطی که انتهای سال ۹۵ نرخ اوراق تا بیش از ۳۰٪ رشد کرده بود و ارزش معاملات در بازار سرمایه به ۷۰-۸۰ میلیارد تومان در روز رسیده بود و تابلوی معاملات عملا به تابلوی معاملات بلوکی و عمده بین حقوقی ها برای تامین هزینه حقوق و دستمزد پرسنل خود تبدیل شده بود ، با پایان یافتن سیکل ۴ ساله و به فاصله شش ماه همه بازارها بخصوص بازار سرمایه ۱۸۰ درجه تغییر کرده بود و کسانی که توانسته بودند درست تصمیم بگیرند ، حالا شاید زندگیشان وارد مرحله متفاوتی شده بود!

حقیقتا بنظرم بازار در آستانه تغییرات مهمی قرار دارد چون اقتصاد کشور در آستانه مقطع زمانی مهمی قرار گرفته ! یک روز ، یک هفته ، یک ماه یا شاید چندماه دیگر ...

ولی هرچه هست ، امسال را نباید از دست داد.
شاید این روزها و هفته ها ، آخرین روزها و هفته هایی باشد که چندسال بعد در مورد آنها تجربیات متعددی تعریف کنیم.

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽 همه ما هرروز ، بارها و بارها پشت چراغ های راهنمایی و رانندگی قرار میگیریم.
چراغ هایی که چندین ثانیه و بعضا چندین دقیقه ما را متوقف میکنند و "هیچ کاری" از ما بر نمی آید !

مهم نیست عجله داشته باشیم ، دیر به محل کار یا جلسه رسیده باشیم ، خدایی ناکرده در راه پزشک و بیمارستان باشیم یا در مسیر یک قرار عاشقانه ، یک چراغ قرمز بدون هیچ ملاحظه ای ما را متوقف میکند و "هیچ کاری" از ما بر نمی آید.

بسیاری از مواقع ، چراغ روی عدد " ۰ " می ایستد و چندین دقیقه در همان حالت میماند ولی باز هم "هیچ کاری" از ما بر نمی آید جز صبر و صبر و صبر ...

صبر میکنیم ، تا در چند ثانیه ای که چراغ برایمان سبز میشود ، از چهار راه عبور کنیم.

صبر میکنیم ، چون میدانیم آن تنها مسیر درست و در دسترس ماست !

صبر میکنیم ، چون میدانیم عبور از چراغ قرمز نه تنها ما را به مقصد نزدیک نمیکند ، بلکه تصادف و جریمه و ... را به همراه خواهد داشت و کار را سخت تر میکند.

اگر کمی پیچیده تر نگاه کنیم ، صبر میکنیم ، چون هم یقین داریم و هم امید داریم که چراغ سبز خواهد شد و ما عبور خواهیم کرد و این مسیر ما را به مقصد میرساند.

حتی گاهی چراغی نیست ! یک سرباز محترم وظیفه با یک کفگیرک راهنمایی و رانندگی میتواند چندین دقیقه ما را متوقف کند ، بدون اینکه منطق کارش را بدانیم.

✍🏽 چرا این ها را گفتم؟ چون این روزها همه فعالان اقتصادی از طلا فروش تا فولادکار و بخصوص فعالان بازار سرمایه که چهارسال از همه چیز عقب افتادند ، به قدری متشنج و سرخورده هستند که "به حق" سر سوزنی نگاه و سخن امیدوارانه را بر نمیتابند !

به قدری فضای اقتصادی کشور ملتهب و نا امید است ، که اگر فردی کمی به تغییر فضا در آینده امیدوار باشد ، بازخورد غیر قابل باوری میگیرد.

انقدر طی چهارسال اخیر بلایای غیرمنتظره و غیر منصفانه بر سر فعالان بازار سرمایه نازل شده که وقتی عزیزی از عبارت ساده " هیچی نمیشه" استفاده میکند ، همه ما طوری برخورد میکنیم که گویی کفر ابلیس گفته.
عبارت های پرتکراری مثل دیگر چه باید بشود؟ دیگر چه میتواند بشود؟ هنوز هم هیچی نشده؟!

✍🏽 حقیقتا فضا به قدری آشفته و نا امید کننده است که صحبت کردن در مورد آینده ، هم بسیار دشوار است و هم بسیار خطرناک !

ولی حقیقت این است که در مسیر بازار سرمایه ، بطور تکرار شونده ای چراغ های قرمزی وجود دارد که ما را متوقف میکند و "هیچ راهی" نداریم جز صبر و صبر و صبر ...

کفگیرک هایی پیش رویمان است که حتی منطق آن را نمیفهمیم ولی مجبور به توقف هستیم.

ولی این چراغ ها هرچقدر هم در عدد "۰" گیر کنند ، بالاخره سبز خواهند شد.

درواقع آن عزیزی که میگفت "هیچی نمیشه" ، درست میگفت !

چون همه ما به کررات دیده ایم که این سیکل های رونق و رکود چهار ساله آمده اند و رفته اند.
باعث و بانی این رکود ها هم با پایان دوران رکود رفته اند و در تاریخ محو شده اند.

چون همه ما میدانیم این افت ها هرچقدر هم عمیق یا فرسایشی باشند ، قرار نیست بازار سرمایه با فعالانش نیست و نابود شوند.

چون همه ما به مکررا دیده ایم که این بازار با وجود اصلاحات طولانی و فرسایشی ، وقتی که "برگردد" جوری برمیگردد که طی چند ماه کل سختی ها و مرارت های چندساله را میشورد و میبرد !

چون در مسیر فعالیت شغلی ما این فرسایش طولانی رو به پایان است و چراغ قرمز هم به زودی سبز خواهد شد و همه ما باز هم فرصت عبور ازین مسیر را پیدا خواهیم کرد.

✍🏽 چراغ بازارهای مالی چهار سال است که قرمز است ، منطقش را نمیفهمیم اما "هیچ کاری " از ما بر نمی آید.

روزها طولانی و سخت میگذرد و دست و پا زدن در بازار شاید ما را دو پله بالاتر بیاورد اما بلافاصله چندین پله سقوط خواهیم کرد.

همه ما ، همه ما ، همه ما ، طی چهارسال اخیر همین وضعیت را تجربه کردیم.
اما این سطح از ناامیدی و تشنج و فشار روانی ، چیزی را حل نمیکند.

باید صبر کرد ، امیدوار بود و یقین داشت که این سیاست ها و اقدامات نابخردانه نمیتواند تا ابد دوام داشته باشد و به زودی تغییر رخ خواهد داد.

به قول دوستان ، دیگر چه باید بشود؟
هر تصمیم غلطی بود ، این دولت و بانک مرکزی اش با وسواس و دقت خاصی اجرا کرد.

@Marketerchnl
🎯نرخ اوراق دولتی به ۳۵٪ رسید و به این ترتیب فرزین از طیب نیا در تاریخ اقتصاد کشور پیشی گرفت !

✍🏽 با این وضعیت دست سیاست گذار اقتصادی رو شده و این یعنی کیش و مات شدن بانک مرکزی !
بانک مرکزی تیر خلاص رو خودش به خودش خواهد زد.

حرکت بعدی بانک مرکزی مشخص هست :

۱- تزریق سنگین نقدینگی و کنترل نرخ بهره برای جلوگیری از افزایش نرخ بهره به بالای ۴۰-۴۵٪ و کاهش نرخ بهره

۲- کاهش ذخیره قانونی

اگر سرسوزنی درک اقتصادی از اقداماتی که داره در این مقطع از اقتصاد کشور صورت میگیره وجود داشت ، عمق فاجعه ای که در پیش هست رو متوجه میشدند.

کار از هشدار و التماس و ... خیرخواهانه فعالان اقتصادی و صنایع گذشته و آنچه نباید میشد در حوزه سیاست های پولی و ارزی اتفاق افتاد.
فقط باید محکم نشست و منتظر طوفان بود.

@Marketerchnl
🎯 فاجعه ای که بانک مرکزی در سال رشد تولید با مشارکت مردم رقم زده !

نرخ ماهانه تامین مالی شرکت ها جهت تامین سرمایه در گردش با سررسید های ۳ و ۶ ماهه به ۴.۵ تا ۵٪ ماهانه رسیده !

✍🏽 با رشد عجیب نرخ بهره ، بنگاه ها با بحران تامین نقدینگی مواجه شدند و از سوی دیگر سیستم بانکی منابعی برای تامین این نیازها ندارد یا اگر دارد با نرخ بسیار بالا تامین میکنند.
لذا شرکت های واسط تامین مالی که طی سالهای اخیر به شدت رشد کرده اند ، در سطح کشور بررسی میکنند و شرکت های تولیدی که برای تامین سرمایه در گردش یا تکمیل طرح های نیمه کاره با مشکل نقدینگی رو به رو هستند را به تامین سرمایه ها و هلدینگ ها معرفی میکنند.

کف نرخ های تامین مالی غیر رسمی به ۵٪ رسیده که بنگاه ها تا ۱۰٪ ماهانه هم حاضر به مذاکره هستند.
این نرخها تا چندسال قبل ربا و ربح محسوب میشد...

✍🏽 بانک مرکزی موفق شده :

۱- بازار تامین مالی را تمرکز زدایی کند و بازارهای غیر رسمی و غیر شرعی و غیر شفاف را توسعه دهد
۲- نرخ تامین منابع مالی شرکت ها را به بیش از ۵۰٪ سالانه برساند
۳- فرآیند سرمایه گذاری و تامین مالی در کشور را بطور کامل متوقف نماید.

@Marketerchnl
🎯#بازار

این سهم هایی که اینطوری امروز منفی شدند به بهانه گزارشات ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ ، از ماه ها قبل دست اندازی دولت به بودجه هاشون مشخص بود!

همشون بارها منفی خوردند !

الان هم اول خرداد هستیم !

قاعدتا اگر بخوایم واکنش بدیم باید به گزارش کوارتر اول ۱۴۰۳ واکنش مثبت یا منفی بدیم ...

زاگرس مگه با نرخ گاز ۶۵۰۰ و ۷۰۰۰ تومانی و نرخ متانول ۲۳۰ دلاری تو پاییز و زمستون با همین قیمت ها معامله نشد؟!

الان که نرخ گازش شده ۵۰۰۰ تومان و متانول چین شده ۳۸۰ دلار براش صف فروش زده بازار؟

مبارکه مگه با دلار ۵۰ تومان تو بورس کالا محصول نمیفروخت؟ مگه گاز سوخت و خوراکش با نرخ جدید محاسبه نمیشد؟ اونموقع هم همین ۴۷۰-۴۸۰ تومان مگه معامله نمیشد؟
الان که تو بورس کالا ۶۰ تومانی میفروشه براش صف فروش زد بازار؟

بازار ما به دلیل بی اعتمادی شدید به دولت دچار بحران رفتاری شده. یعنی به هیچ خبر مثبتی واکنش نشون نمیده ولی به کوچک ترین خبر منفی ای بیشترین واکنش رو نشون میده. و این یعنی کار برای عادی سازی شرایط بازار به شدت سخت شده...

@Marketerchnl
✍🏽چه چیز هایی که در این یکسال اخیر ندیدیم !

اتفاقاتی که در این یکسال اخیر افتاد ، مسائلی بود که سالها صرفا به عنوان بدترین حالت در ذهن سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بود ، ولی در فاصله ۲ ماه ، همزمان تجربه اش کردیم...

زیانده شدن صنایعی که برای دهه ها ، ستون و راس خیمه سودآوری و درآمدهای دولت بودند

درگیری مستقیم ایران و اسرائیل

افزایش نرخ بهره موثر به بیش از ۴۰٪ که در کل تاریخ کشور از زمان ماد ها بی سابقه بود

رسمی شدن نرخ ربا ۱۰٪ در کشور

شهادت رئیس جمهور کشور

سقوط ممتد و یک نفس بازار سرمایه برای یکماه تمام

و مسائل دیگری که در مقابل این اتفاقات شوخی ای بیش نیست ...

ما بی معنی و بی اثر شدن همه چیز را در بازار دیدیم !

✍🏽 همه این اتفاقات را در یک دوره فشرده
از سر گذراندیم و تجربه کردیم.
اتفاقاتی که هرکدامشان برای یک نسل از فعالان بازار سرمایه کافی بود...
اتفاقاتی که بعضا چند دهه تاریخ و سابقه پشتش بود و همیشه برای وقوع ، وزن کمی در ذهن همه ما داشت.


همه باهم اتفاق افتاد. بدون پیش زمینه ، بدون آمادگی ، مثل یک پتک فرود آمد و ما فقط توانستیم نقش میخ را بازی کنیم ...

حقیقتا باید از همه ما نمونه گیری ژنتیکی بشود تا آیندگان بدانند نسل بشر میتواند چه آستانه تحملی داشته باشد...

ما دیگر چیزی برای از دست دادن و ترسیدن نداریم. نه ترامپ ، نه بی خردی به اسم نتانیاهو ، نه دولتی که تِم فکری چپی دارد ، نه بارش شهاب سنگ و فوران آتش فشان!

ما فقط منتظر پایان دنیا هستیم و این تنها چیزیست که مارا شگفت زده خواهد کرد...

@Marketerchnl
این روزهای ما رو به یادتون باشه ...

این روزهای مارو یادتون باشه که ۴ سال ، هرروز این وضعیت رو تحمل کردیم...

این روزهای مارو یادتون باشه که هر روز صبح با استرس و فشار چشم باز کردیم و شب با استرس فردا به زور چشم هامون رو بستیم ...

این روزهای مارو یادتون باشه که هرکسی هرجای این کره خاکی عطسه کرد ، ما هزینه اش رو پرداخت کردیم و دم نزدیم ...

این روزهای مارو یادتون باشه که فشار افت روزانه چند میلیارد تومانی دارایی هامون رو انداختیم روی ریه و کبد و کلیه و قلب و مغزمون ...

این روزهای مارو یادتون یاشه که " پُر بودیم " ولی حتی ۱ نفر هم نبود که بتونیم پیشش خودمون رو خالی کنیم ...

این روزهای مارو یادتون باشه که اگر فردا نوبت ما شد ، حتی به ذهنتون خطور هم نکنه که ما به سادگی "پول درمیاریم" ...

ما بهای "پول درآوردنمون " رو با جونمون پرداخت میکنیم...

@Marketerchnl
🎯#مهم

✍🏽فرزین ، رئیس کل بانک مرکزی:

فاصله میان نرخ ارزها باید به حداقل برسد چون ایجاد فاصله در نرخ‌ها بستر ساز رانت است.

باید قواعد در اقتصاد ایران جدی گرفته شود.

✍🏽 اقای فرزین چند روز هست که دارند حرف های قشنگی میزنند.

اقای فرزین انشالله قرار نباشه شما هم فردا بشینید جلوی دوربین و رو به مردم بگید من از اول هم مخالف نرخ بهره بالا و سرکوب بازار ارز بودم !!

انشالله که فردا نفرمایید دولت دستور داده بود اینکار رو بکنم و تقصیر بنده نبود !

انشالله که در این چندروز پایانی دولت از عواقب تصمیماتتون نگران نیستید که این صحبت ها و اقدامات رو دارید انجام میدید!؟

دقیقا دیروز که صحبت های شما در مورد نرخ بهره منتشر شد ، سیاست کاهش نرخ بهره بانک مرکزی شروع شد و نرخ اخزا هم نزولی شد.

امروز هم اظهارات زیبای شما در مورد نرخ ارز منتشر شد و از صبح نرخ نیمایی رشد کرد و عرضه های دستوری بازار آزاد هم گویا متوقف شده !

انشالله که پوشش رسانه ای برای عقب نشینی از مواضعتون در جهت کنترل عواقب تصمیمات قبلیتون نیست !

انشالله نگران این نیستید که چون سیاست هاتون دقیقا متضاد شعار سال بود که رهبری تعیین فرموده بودند و حالا که روزهای پایانی دولت هست ...

فاکتور هزینه های این یکسال و نیم اخیر رو پای چه کسی صادر کنیم؟
باز هم مثل همیشه مردم ؟ یا شخص شما؟!؟

خلاصه که به قول اون داستان معروف : انشالله که گربه هست ...


@Marketerchnl
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دلار «باید» بیاد زیر ۲۰ هزار تومان؟!؟

اقای مروی عزیز

لطفا دفعه بعد که این بزرگوار رو دعوت کردید ، دو سوال رو که چهارسال هست همه از ایشون و هم طیفانشون میپرسند و از پاسخ دادن فرار میکنند ، ازشون بپرسید.

اصلا موضوع بحث رو همین سوال بگذارید :

۱- لطفا نحوه محاسبه این قیمت زیر ۲۰۰۰۰ تومانی دلار رو کامل شرح بدید؟

۲- و اینکه ایشون ادعا میکنند دلار یک «کالا» از نوع انحصاری هست. پس هر کالایی علاوه بر عرضه و تقاضا ، چه انحصاری باشد چه نباشد ، یک ارزش ذاتی دارد. در تئوری های ایشان که میفرمایند "باید" ارزش ذاتی دلار کجا قرار میگیرد؟

همین دو سوال رو ایشون جواب بدند مشخص میشه همه چیز.

@Marketerchnl
🎯#خهمستر

✍🏽 این مردم را سرزنش نکنید !

این مردم را شما به یارانه ۵۰ هزار تومانی عادت دادید .

این مردم را شما به بنزین سهمیه ای کارتی عادت دادید .

این مردم را شما به سهمیه ارز مسافرتی عادت دادید .

این مردم را شما به دریافت اختلاف ارز نیمایی و آزاد عادت دادید.

این مردم را شما به سهمیه بهین یاب و کوپن و مجوز عادت دادید .

✍🏽 این مردم ، همان مردمی بودند که در اوج جنگ تحمیلی ، با قفسه های خالی مغازه ها کنار آمدند و دم نزدند ، چرا؟ چون به آینده بهتر امید داشتند !

چرا؟ چون به حکمرانی اقتصادی صحیح امید داشتند !

چرا ؟ چون به رشد سرانه درآمد ملی امید داشتند!

چرا ؟ چون به اقتصاد آزاد و جهانی شدن امید داشتند !

شما امید مردم به وضعیت اقتصادی-معیشتی بهتر را کشتید !

✍🏽 شما دولت ها ، یکی پس از دیگری ، با سیاست های سوسیالیستی-کومونیستی این مردم را بجای مسیرهای درست اقتصادی ، سرمایه گذاری ، آینده نگری اقتصادی و ... به سمت استفاده از سهمیه ها و جیره ها و رانت های ناشی از اختلاف نرخ ها و ... عادت دادید !

شما بازارهای شفاف را منزوی کردید و تاریک خانه های اقتصاد را رونق دادید.

شما با نرخ بهره موثر ۴۰-۵۰٪ باعث شدید که مردم "نتوانند" به سود منطقی اقتصادی اکتفا کنند !

شما با تصمیماتتان به بهترین شکل اقتصاد کشور را دلاریزه کردید...

✍🏽 مردم را سرزنش نکنید! این مردم همان مردمی هستند که از النگو های دست زنانشان تا خون جوانانشان را پای این خاک گذاشتند ، ولی امروز برای کسب چند ده یا حتی چند صد دلار وقت اضافه خود را پای یک ربات تلگرامی میگذراند.

انگشت اتهام باید به سمت افرادی باشد که حامی سیاست های تثبیت و نرخ بهره بالا و ... هستند.

این افراد باعث شدند که کشور رسما دلاریزه بشود.

چشم هایتان را باز کنید و ببینید که مردم دنبال کسب درآمد دلاری هستند ، ولو با انگشت زدن روی یک همستر !

"مردم به دولت مردانشان شبیه ترند تا پدرانشان"
علی (ع)

@Marketerchnl
🎯#اخزا #نرخ_بهره

✍🏽 خبر مهم برای بازار سرمایه ، روند کاهشی نرخ اخزا و نرخ بهره پس از ثبت رکورد ۳۸٪ است که باعث میشود جو بازار های مالی و کالایی تا حدود زیادی بهبود یابد.

نرخ اخزا روی تابلو تا حدود ۲٪ نیز در یک روز کاهش یافته و بنظر میرسد با تشدید نظارت های بانک مرکزی بر سپرده گیری بانکها ، این روند کاهشی ادامه یابد.

در حال حاضر نرخ بهره بالاترین وزن را در وضعیت بازارها دارد و اثر آن در کوتاه مدت حتی از نرخ ارز و مالیات و ... نیز بیشتر است.

✍🏽 اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که بازار پول نیز مانند سایر بازار ها مکانیزم دارد.

نرخ بهره یعنی بهای پول !

وقتی بانک مرکزی بهای یک کالای واحد را در یک بخش از بازار بالا میبرد ، تعادل و نظم آن بازار بهم میریزد.
وقتی بهای تمام شده پول بانکها رشد میکند ، با دستور و بگیر و ببند نمیتوان در بلند مدت آن را کنترل کرد مگر اینکه بخواهیم فشار را بر تراز بانکها بگذاریم !

برای کنترل پایدار نرخ بهره ، در کنار نظارت های شدید ، مداخله بانک مرکزی نیز نیاز است !

به عبارتی باید عرضه و تقاضای پول نیز در کنار بهای پول متعادل شود.

✍🏽 صرفا با نظارت و بگیر و ببند ، نرخ ها تا حدود ۳۰٪ ( با کمی تلورانس ) ادامه می یابد اما اگر بخواهیم نرخ های موثر را بصورت اصولی کنترل کرده و به نرخ های مصوب بازگردانیم ، قطعا نیاز است که بانک مرکزی نقش مداخله گر و تنظیم گر خود را ایفا کند.

جهت یادآوری ، افزایش نرخ بهره پیش از گواهی سپرده ۳۰٪ ای شروع شده بود و رشد آهسته و پیوسته آن ناشی از رقابت بانکها در جذب منابع و کسری تراز بانکها بود.

@Marketerchnl
اقای قالیباف بزرگوار

اون صحبت های زیبا و درست شما با کسی که کنارتون به عنوان مشاور اقتصادی نشوندید ، نمیخونه.

شما میخواید بازار رو درست کنید؟ قبول ! ولی با چه ابزاری؟

مرحوم رییسی ، هم از شما بیشتر در مورد بازار سرمایه صحبت کرد
هم پوز سیاسی بهتری در مورد بازار گرفت
هم اکت سیاسی-تبلیغاتی انجام داد و رفت تالار بورس

ولی حرف هاش با تیمی که انتخاب کرد نمیخوند . با صالح آبادی و فرزین و جبرائیلی و ... همخونی نداشت.

نتیجه اش هم شد این که سه ساله میبینید !

شما هم نمیتونی وعده های خوب بدی و اون بنده خدارو سمت راستت بشونی بزرگوار !
شدنی نیست...

شما میگی میخوای قله دماوند رو فتح کنی ، ما وقتی باور میکنیم که پوتین پات باشه ، کوله پشتی انداخته باشی و دم در باشی.
کنارت هم یه راه بلد وایساده باشه !

با ممد آقا بقال ، نهایتا میشه تا سر کوچه رفت ، تازه اگر نبرتت سمت کوره پز خونه های باقر آباد !

@Marketerchnl
🎯#نرخ_بهره #بازار

✍🏽 بانک مرکزی بالاخره بعد از ماه ها ، تصمیم به چرخش سیاست های غیرمعقول و غیرکارشناسی خود کرد و کمی از سیاست انقباضی خود کاست !
علاوه بر این ، گشایش سررسید های بلند مدت تزریق نقدینگی ، نکته با اهمیت در سیاست گذاری جدید بانک مرکزی است که دست بانکها و بانک مرکزی را در سپرده گیری و پرداخت سود سپرده باز تر میکند و کمی از فشار روی تراز بانکها می کاهد.

✍🏽 اما سوال اصلی اینجاست که سیاست های اخیر چه هزینه ای برای اقتصاد کشور داشت؟

هزینه مشهودی که میتوان محاسبه کرد این است که در همین مدت اخیر و با تغییر جنس سپرده ها از سپرده های عادی با نرخ رسمی ۲۳٪ به گواهی سپرده ۳۰٪ و همچنین رول اور اوراق و اوراق جدیدی که فروخته شده ، چیزی بیش از ۱۲۰ همت بر پایه پولی اضافه خواهد شد !!!

بطور مثال صرفا از محل سیاست گواهی سپرده ۳۰٪ بیش از ۲۰ همت هزینه به بانکها تحمیل شد که مستقیم بر پایه پولی خواهد نشست !

بانک مرکزی تا امروز با اقدامات خود ، صرفا سیالیت پول را متوقف کرده ، اما ریشه مشکل تغییری نکرده.

به بیان ساده ، بحران به آینده حواله داده شده ...

✍🏽 نتیجه اقدامات ماه های اخیر بانک مرکزی ، در دولت بعد به نمایش در خواهد آمد.
هیچ بازار دارایی ای از موج تورمی ناشی از اقدامات اخیر بانک مرکزی در امان نخواهد بود.

اگر سال بعد نقدینگی جهش پیدا کرد ، بدانید با همین ضریب فزاینده فعلی ، چیزی حدود ۸۰۰ الی ۹۰۰ همت صرفا از اقدامات اخیر ، به حجم نقدینگی افزوده خواهد شد!!

@Marketerchnl
🎯#غچین

✍🏽 در گزارش توجیهی افزایش سرمایه ، پیش بینی کرده که برای سال مالی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ منتهی به خرداد ۱۴۰۳ ، حدود ۱۶۰ میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.
درحالی که تنها سه ماه از بهره برداری از طرح جدید میگذرد و هنوز افزایش ظرفیت بطرح جدید بطور کامل در طرفیت تولید دیده نشده است.

برای امسال (سال مالی ۱۴۰۳ )پیش بینی شرکت نرخ فروش ۶۰ تومانی و سود خالص ۲۲۵ میلیارد تومانی است و ظرفیت تولید شرکت به حدود ۳۰۰۰۰ تن خواهد رسید !

به عبارتی شرکت طی یکسال ، حدود ۳۸۵ میلیارد تومان سود در دلش دارد که یک مجمع هم در پیش دارد !

✍🏽فروش شرکت نیز به دلیل بهره برداری از طرح توسعه و افزایش ظرفیت دوبرابری شرکت ، به حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در ماه رسیده ( بر اساس گزارش اردیبهشت ماه )


✍🏽 با وجود چنین شرایط تولید و فروش و سودآوری ای ، مارکت شرکت کماکان ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که در نوع خودش جالب و عجیب هست.

@Marketerchnl
🎯#مهم #غذایی #غچین

✍🏽 گزارش خرداد ماه غچین منتشر شد و در خردادماه حدود ۱۵۰ میلیارد تومان فروش ثبت شده.

✍🏽 نکته بسیار بسیار مهم در گزارش ، افزایش نرخ محصولات غذایی هست.

❗️نرخ رب که تا ماه قبل ۴۵ میلیون تومان بر هر تن بود، با افزایش نرخ ۶۴٪ همراه شده و به ۷۴ میلیون تومان بر هر تن رسیده که فراتر از انتظار بود !

✍🏽 نرخ های جدید در گزارش غذایی ها خواهد نشست و احتمالا شاهد گزارشات مطلوبی هم از نظر فروش و هم از نظر حاشیه سود این صنعت خواهیم بود.

بخصوص اینکه غچین علاوه بر افزایش نرخ با افزایش ظرفیت نیز همراه شده است.

@Marketerchnl
2024/06/28 00:59:22
Back to Top
HTML Embed Code: