Telegram Web Link
اگر بتوانم خود را رها کنم طوری که هستم باشم، به خودم عشق بورزم و خود را همانگونه که هستم بپذیرم آنگاه فضایی برای این باز می‌شود تا تو را رها کنم طوری که هستی باشی، به تو عشق بورزم و تو را همانگونه که هستی بپذیرم. آیا پذیرفتن انسان‌ها از جمله خودم شاه‌راه گذر از«دروغ‌هایی که به خود می‌گوییم»، استقبال از تجارب زندگی، روبه‌رو شدن با واقعیت و اقدام کردن بر اساس آن نیست؟
#آگاهی
#شفقت_به_خود
#پذیرش
دلبستگی اضطرابی به الگویی از رابطه اشاره دارد که بنا بر آن، وقتی مشکلی پیش می‌آید ما مداخله‌گر، منضبط و کنترل‌کننده می‌شویم. احساس می‌کنیم که شریک ما به لحاظ هیجانی از ما می‌گریزد، اما به جای اقرار به احساس خسران خود، با تلاش برای نگاه داشتن اجباری آنها واکنش نشان می‌دهیم. ما بی‌خود و بی‌جهت کج‌خلق می‌شویم چون آنها هشت دقیقه دیر کرده‌اند، آنها را برای انجام ندادن کارهای معینی به شدت مجازات می‌کنیم. تمام این‌ها به جای اعتراف به این حقیقت: «من نگرانم که برای تو اهمیتی ندارم» است. هدف این نیست که واقعاً تمام مدت همه چیز را تحت کنترل داشته باشیم، فقط نمی‌توانیم به ترس خود از این که چقدر به شریک زندگی خود نیاز داریم اعتراف کنیم. سپس چرخه‌ی تراژیک دیگری به حرکت می‌افتد. ما سمج و ناخوشایند می‌گردیم. از نظر شخص دیگر، چنین احساس می‌شود که احتمالاً دیگر نمی‌توانیم او را دوست داشته باشیم. با این حال، حقیقت این است که دوست داریم، در عوض فقط بیش از حد می‌ترسیم که آنها ما را دوست نداشته باشند. اگر این رفتار مضطرب تند و بیرحمانه را بتوان حقیقتاً همان‌طور که هست درک کرد، نه به عنوان طرد، بلکه به عنوان خواهشی عجیب و تحریف‌شده برای ملاطفت -با این‌حال بسیار واقعی و بسیار تأثرآور- احساس واقعی پشت آن آشکار خواهد شد.

در درمان، ما می‌توانیم میل خود برای کنترل درمانگر را به کنش دربیاوریم، در این زمینه شکست بخوریم و هنوز شاهد باشیم که هفته به هفته توجه درمانگر را حفظ می‌کنیم -که می‌تواند به ما اعتماد به نفسی ببخشد تا در باقی عمر خود به همراه داشته باشیم. ما درسی را یاد می‌گیریم که دوران کودکی ممکن است از ما دریغ کرده باشد: کسی که نمی‌توانیم کنترلش کنیم می‌تواند هنوز نسبت به نیازهای ما وفادار باشد.

روانکاوی به زبان غیرتخصصی
http://tadaei.com/category/public/
کلینیک روانکاوی: https://tadaei.org
تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و رواندرمانی تحلیلی کارکردی: چرا؟
علی فیضی
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) چند سالی در ایران به شدت مورد توجه قرار گرفته است و اشتیاق زیادی مایل به آموزش آن وجود داشته و دارد. این اشتیاق موجب برگزاری کارگاه‌های آموزشی بسیار و ترجمۀ تعداد زیادی از کتب راهنمای انجام ACT شده است. فرایند پاسخگویی به این چنین اشتیاقی البته کمبودهای خود را داراست که می‌توان به عدم توجه مبانی تاریخی، فلسفی و نظری ACT در فرایند آموختن این رویکرد و آن را الگویی صرفا تکنیکی پنداشتن، کمبود کار تجربی در کارگاه‌های ACT و نیز عدم توجه به ابداعات اخیر در الگوسازی و کاربست ACT است. این یادداشت نقطۀ تمرکز خود را این نکتۀ سوم و مساله‌ای خاص در آن قرار می‌دهد. از قرار معلوم در کارگاه‌ها ونیز کلاس‌های آموزشی ACT آنچه بیشتر مدنظر قرار می‌گیرد صرفاً الگوی شش‌ضلعی انعطاف‌پذیری روانشناسی (هیز، استروسال، ویلسون، 1999) است و توجه چندانی به ابداعات اخیر در کاربست ACT نظیر الگوی ماتریکس ACT و (پولک و شوئندورف، 2014) , تلفیق آن با رواندرمانی تحلیلی کارکردی (سای، کوهلنبرگ، کانتر، کوهلنبرگ و فولت، 2009) یا تلفیق ACT، FAP و CFT (تیرچ، شوئندورف، سیلبراستاین، 2014) نمی‌شود. این نکته از آن رو حائز اهمیت می‌شود که آموزش الگوی شش‌ضلعی انعطاف‌پذیری با این خطرات روبه‌روست که توجه عمیقی به نقش رابطۀ درمانی در الگوسازی و انتقال و آموزش انعطاف‌پذیری روانشناختی نمی‎شود و نیز درمانگر را آنچنان که باید و شاید برای توجه به پویایی‌های رابطۀ درمانی و بهبود مشکلات بین‌فردی با استفاده از ACT (افزایش انعطاف‌پذیری روانی بین‌فردی) آماده نمی‌سازد. شایان ذکر است توجه پویا به آنچه در لحظه حال جریان دارد (تماس با زمان حال) چیزی صرفا مربوط به درمانجو نیست و درمانگر نیز برای تشخیص نمونه‌های انعطاف‌پذیری و انعطاف‌ناپذیری در رفتار درمانجو پاسخگویی بلافاصله و درمانگرانه به این نمونه‌رفتارها نیازمند این است که توجهی خاص به لحظه لحظۀ رواندرمانی معطوف بدارد، در مورد آنها به صورتی سریع و ضابطه‌بندی شده تامل کند و ارتباط خویش با درمانجو را با توجه به اهداف درمان مدام بررسی کند. هدف از این تشخیص و پاسخگویی زنده و در لحظه، این واقعیت شناخته‌شده است که تقویت هرچه به رفتار مدنظر به لحاظ زمانی و مکانی نزدیک‌تر باشد اثرقدرتمندتری برجای خواهد گذاشت و در رواندرمانی نیز بدیهی است که چنین اصلی صادق است (کوهلنبرگ و سای، 1991)
این نکات رواندرانی تحلیلی کارکردی را الگویی مناسب برای تلفیق با ACT می‌سازد. در رواندرمانی تحلیلی کارکردی که به لحاظ نظری ریشه در خاک رفتارگرایی رادیکال دارد با استفاده از تحلیل رفتار بالینی به مفهوم‌سازی رفتار درونی و آشکار درمانجو و مداخله پرداخته می‌شود. درمانگر از طریق واکنش نشان دادن مشروط به افراط‌ها یا کمبودهای رفتاری در لحظه لحظه تعامل خود با درمانجو به دنبال آن است که رفتار داخل جلسه درمانجو را شکل بدهد. از دید این رویکرد مداخلات انجام شده در جلسه درمان قدرت بیشتری داشته و احتمال رسیدن به پیامد مثبت درمانی را افزایش می‌دهد. شایان ذکر است در فرایند این شکل‌دهی به رفتار بر آموزش و کاربست پذیرش و توجه‌آگاهی تاکید می‌شود. به همین دلیل معلیمن بزرگ ACT به صورت مستقیم و غیرمستقیم اهمیت این یکپارچه‌سازی ACT و FAP را به درمانگران گوشزد کرده‌اند:
1. رابرت زتل در کتاب کلاسیک ACT برای افسردگی (2007) از کلی ویلسون نقل قول می‌کند که انجام ACT بدون استفاده از FAP به معنای این است که شما ACT را انجام نمی‌دهید. او در این اثر خوانندگان خود را دعوت می‌کند که FAP را بیشتر از آنچه در کتاب آمده بکاوند و به کار بگیرند.
2. ایفرت و فورثایث در کتاب کلاسیک ACT برای اختلالات اضطرابی (2005) استفاده از FAP در فرایند ACT را توصیه کرده‌اند و دلیل این امر را سودمندی بالینی پرداختن به واکنش‌های درمانجو در جلسۀ درمان می‌دانند.
3. کتاب راهنمای علم شفقت برای متخصصین ACT (تیرچ، شوئندورف، سیلبراستاین، 2014) هدف تلفیق ACT و FAP را با تمرکز بر شفقت‌ورزی دنبال می‌کند. این تمرکز البته به صورت آموزشی و یک طرفه نیست بلکه از طریق شجاعت درمانگر برای حضور داشتن کامل در جلسۀ درمان و بیان کلامی و غیرکلامی و البته اصیل شفقت‌ورزی، نشان داده می‌شود.
4.و متیو ویلیت آموزگار ACT و یکی از مبدعین RFT بالینی (رواندرمانی با استفاده از نظریۀ چارچوب ارتباطی) در کارگاه‌های (2015، 2016) خود در بخش مربوط به توجه به زمان حال، درمانگر را تشویق می‌کند در دو سطح به شباهت کارکردی رفتار درمانچو در جلسه با رفتارهای درمانجو در بیرون از جلسه توجه کند و سطح دوم و پیشرفتۀ این مشابهت‌یابی کاملا با قواعد 5گانۀ FAP سازگار است. به علاوه او به روشنی به این شباهت اشاره می‌کند.
5. مبدعین ماتریکس ACT از جمله بنجامین شوئندورف بیان می‌کنند که از همان آغاز یادگیری ACT و ابداع ماتریکس ACT به دنبال تلفیق ACT و FAP بوده‌اند. فصل تو، من و ماتریکس در اولین کتاب ماتریکس ACT (پولک و شوئندورف، 2014) همین مساله را به خوبی بازتاب می‌دهد. تلفیق ACT و FAP در کتاب راهنمای اساسی ماتریکس ACT (پولک، شوندورف، وبستر، اولاز، 2016) نیز همچنان مورد توجه بوده و فصلی از کتاب به آن اختصاص داده شده است.
منابع:
Hayes, S. C., Strosahl, K. D., & Wilson, K. G. (1999). Acceptance and commitment therapy (p. 6). New York: Guilford Press.
Polk, K. L., & Schoendorff, B. (2014). The ACT matrix: A new approach to building
psychological flexibility across settings and populations. Oakland, CA: New Harbinger.
Tsai, M., Kohlenberg, R. J., Kanter, J. W., Kohlenberg, B., Follette, W. C., & Callaghan, G. M. (2009). A guide to functional analytic psychotherapy. Awareness, Courage, Love and Behaviorism. Nueva York: Springer.
Tirch, D., Schoendorff, B., & Silberstein, L. R. (2014). The ACT practitioner's guide to the science of compassion: Tools for fostering psychological flexibility. New Harbinger Publications.
Kolhenberg, R., & Tsai, M. (1991). Functional analytic psychotherapy. Nueva York, NY: Plenum Press
Zettle, R. (2007). ACT for depression: A clinician's guide to using acceptance and commitment therapy in treating depression. New Harbinger Publications.
Eifert, G. H., & Forsyth, J. P. (2005). Acceptance and commitment therapy for anxiety disorders: A practitioner's treatment guide to using mindfulness, acceptance, and values-based behavior change. New Harbinger Publications.
Villatte, M. (September 2015- September 2016). Acceptance and Commitment Therapy (ACT) Course Presented at the practiceground.org.
Polk, K. L., Schoendorff, B., Webster, M., & Olaz, F. O. (2016). The essential guide to the ACT Matrix: A step-by-step approach to using the ACT Matrix model in clinical practice. New Harbinger Publications.
عشق و واقعیت
علی فیضی
بسیاری از اوقات به طور طعنه‌آمیزی، آنچه موجب تخریب ارتباط فردی با فردی دیگری مثلا «الف» با «ب» می‌شود این است که «الف» ارتباط زنده و پویایی با تجارب خود (افکار، احساسات، حس‌های بدنی) ندارد و به جای واقعیت (طرف مقابل، رفتارهایش و تاثیرات رفتار او بر خود)، به تصاویر تحریف شده از واقعیت (آرزوها، تکانه‌ها، آمیختگی‌ها، خودپنداشت‌ها و زخم‌های دلبستگی‌اش) پاسخ می‌دهد. حال اگر «الف» خوش‌شانس باشد «ب» آنقدری پخته و بهوش خواهد بود که وارد این بازی نشود و همچنان مبتنی بر واقعیت اقدام کند؛ وگرنه آن رفتارهای ناکارآمد «الف»، او را هم درگیر تحریف واقعیت خواهد کرد. به این ترتیب چرخۀ باطلی شکل خواهد گرفت که در آن خبری از اصالت، اقدام دوجانبۀ سالم، عمیق‌تر شدن زندگی‌ساز رابطه،برگرفتن چشم‌انداز طرف مقابل و در نتیجه همدلی و شفقت خبری نخواهد بود. این‌گونه به جای دسترسی به قوی‌ترین منبع سلامتی (ارتباط صمیمانۀ سالم) این دو نفر به زهرابه‌ای زندگی‌کاه مسموم خواهند شد. بهوش بودن از چنین دام‌هایی و پیش از گرفتار شدن در آن مچ خود را گرفتن یا هرچه زودتر از گرفتاری در این دام رها شدن، شرط عقل و عشق و سلامتی است. به عبارت دیگر راه شفای رنج تحریف واقعیت، تماس دوباره و دوباره با واقعیت و تاب آوردن آن است. به یاد سپردن این نکته سودمند است اگرچه واقعیت بسیاری از اوقات سخت دردناک می‌شود اما رویارویی با آن به جستن از خطر عادت به انکار می‌ارزد.
#Mindfulness
#بهوش_بودن
#شفقت
#علی_فیضی
#عشق_زندگی_ساز
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
Forwarded from عکس نگار
پاییز آمد در میان درختان

لانه کرده کبوتر از تراوش باران می گریزد

خورشید از غم با تمام غرورش

پشت ابر سیاهی عاشقانه به گریه می نشیند

من با قلبی به سپیدی صبح

با امید بهاران میروم به گلستان

همچو عطر اقاقی لابه لای درختان می نشینم

باشد روزی به امید بهاران

روی دامن صحرا لاله روید

*
*
شعر هستی بر زبانم جاری

پر توانم آری.... !

میروم در کوه و دشت و صحرا

ره پیمای قله ها هستم من

راه خود در توفان در کنار یاران مینوردم

دارم امید که دهد روزی

سختی کوهستان بر روان و جانم

پاکی این کوه و دشت و صحرا

باشد روزی برسد به جهان

شعر هستی بر لب

جان نهاده بر کف راه انسانها را در نوردم

*
*

ره پیمای قله ها هستم من

راه خود در طوفان

در کنار یاران می نوردم

در کوهستان یا کویر تشنه یا که در جنگلها

رهنوردی شاد و پر امیدم

شعر هستی بودن و کوشیدن رفتن و پیوستن

از کژی بگسستن جان فدا کردن در راه حق است

شعر هستی بودن و کوشیدن رفتن و پیوستن

از کژی بگسستن جان فدا کردن در راه حق است
Forwarded from دغدغه ایران
خوزستان، تشنه عقلانیت و توسعه است نه خشونت و خون‌ریزی
(محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)

ترور و ریختن خون بی‌گناهان، به هر بهانه‌ای، غیراخلاقی و محکوم است و باید چنان در برابر آن ایستاد که جایی برای هیچ توجیهی از جانب هیچ کسی باقی نماند. رویکرد آن‌ها که جهان را به خودی‌ها و غیرخودی‌ها تقسیم می‌کنند (از جمله بی‌بی‌سی فارسی) و حتی حاضر نیستند در ظاهر هم تروریسم علیه غیرخودی‌ها را محکوم کنند، غیرانسانی است و فقط بر دردها و زخم‌های کهنه بشری می‌افزاید.

لحظات تلخ و دردناکی نظیر آن‌چه امروز در اهواز گذشت، عده‌ای را عصبانی کرده و برمی‌آشوبد؛ اما هوشیارانه به یاد داشته باشیم که در کاربرد واژه‌ها حساس باشیم. تروریست‌ها ممکن است قومیت عرب داشته باشند، تعمداً بر هویت عربی تأکید کنند و بیانیه به زبان عربی صادر کنند. ما اما مواظب باشیم که هم‌وطنان عرب خوزستانی، پاره تن ایران هستند، ایرانیان صبوری که همه کاستی‌ها را تحمل کرده‌اند و انسجام و بزرگی ایران را پاس داشته‌اند. چنان رفتار کنیم که هم‌وطن عرب ما هرگز نرنجد، او امروز بیش از هر ایرانی دیگری داغدار است.

خشونت، ترور، جدایی‌طلبی و هر گونه دمیدن بر مناقشات قومی، مذهبی یا منازعات منطقه‌ای، از جانب هر کسی که باشد، دردی از دردهای کشور و خاصه خوزستان را درمان نمی‌کند. خوزستان زخم‌خورده قریب یک دهه جنگ، و پس از آن ناکامی در به‌کارگیری عقلانیت کافی برای توسعه است.

خوزستان زخم‌خورده فقدان آمایش سرزمین محدود به ظرفیت‌های آب و خاک، استفاده نادرست از منابع حیاتی آب و خاک این سرزمین، بی‌توجهی به محیط‌زیست، ناکامی در جای دادن این سرزمین ثروتمند در چارچوب توسعه‌ای درست، فقدان سیاست قومی کارآمد، و غفلت از پی‌آمدهای ناگوار اشتباهات توسعه‌ای برای نیروی انسانی و امنیت انسانی و اجتماعی در این استان است.

آن‌ها که آدرس جدایی‌طلبی می‌دهند و دست به خشونت می‌زنند، آن‌ها که از ترور در هر شکل و به هر بهانه‌ای حمایت می‌کنند، آن‌ها که آگاهانه و ناآگاهانه بر آتش مناقشات قومی می‌دمند، دردهای مردم این استان را نمی‌کاهند. این گروه به اندازه همان کسانی اشتباه می‌کنند که امنیت را فقط در شکل نظامی و انتظامی‌اش می‌بینند.

خوزستان اگرچه امروز داغدار مردمانش شد و خدشه‌ای بر امنیت انتظامی آن وارد گردید، اما راهکار کاستن از زخم‌های خوزستان و به تبع آن تقویت امنیت انتظامی این استان، در نگاهی همه‌جانبه به امنیت نهفته است. امنیت همه‌جانبه خوزستان فقط با عقلانیت و توسعه امکان‌پذیر است. خوزستان وقتی امنیت همه‌جانبه خواهد داشت و برای هر تروریستی محیطی ناامن خواهد بود که محیط‌زیست، اقتصاد، روابط قومی، حیات فرهنگی، توسعه فعالیت‌های اقتصادی کشاورزی و صنعتی، توسعه تجارت، برنامه‌ریزی شهری به منظور کاهش حاشیه‌نشینی و فقر، و بقیه عوامل مؤثر بر حیات مردمان این استان، یک‌جا دیده شوند. حیات سیاسی به دور از پوپولیسم، رقابت‌های سیاسی مخرب، نگاه صرفاً امنیتی و توأم با عقلانیت پایدار توسعه، راهکار تحقق امنیت همه‌جانبه در خوزستان است. توطئه‌های خارجی محتمل‌اند، اما توطئه خارجی در محیطی توسعه‌یافته بختی برای موفقیت ندارد.

(این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران هم ارسال کنید.)
@fazeli_mohammad
Forwarded from اتچ بات
عشق خود را به شایستگی دیگران تکیه نکن .
همه ما کاستی هایی داریم ...
اگر شایستگی دیگران پیش شرط عشق ما بود ، با قحطی عشق در جهان مواجه می شدیم .
بنابراین شروع کن ،عشق بورز .
عشق تو ، دیگران را نیز دوست داشتنی خواهد کرد .

🍀
@wisdomoftao
Forwarded from عکس نگار
نوشتن سه اتفاق یا اقدام خوب و مثبت
هدیه‌ای از دورۀ آموزشی روانشناسی مثبت* با تدریس دکتر مارتین سلیگمن در سایت www.coursera.org
امشب و شش شب بعدی، قبل از این که بخوابید سه اتفاق خوب که آن روز برایتان افتاده یا سه اقدام مثبتی که هر روز انجام داده‌اید را بنویسید و بیان کنید که چرا آن اتفاق یا اقدام برای شما خوب بوده است. لزومی ندارد این اتفاقات/اقدامات چیزهای شگفت‌انگیز و بزرگی باشند؛ بلکه می‌توانند چیزهایی کاملا ساده و معمولی مثل نهاری خوب خوردن، غروبی زیبا را مشاهده کردن یا دیداری خوشایند با یک دوست باشند.
*https://www.coursera.org/learn/positive-psychology-visionary-science
کانال تخصصی موج سوم رفتاردرمانی
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
Forwarded from عکس نگار
منظور از پذیرش در درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد چیست؟
علی فیضی
برگرفته از دورۀ آموزشی با دکتر راس هریس
هدف درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به زبان ساده خلق یک زندگی غنی، کامل و پرمعنی در حالی است که درد ناگزیر حاضر در آن پذیرفته می‌شود. چه نوع دردی در زندگی وجود دارد که هیچ‌کدام از ما اگر به مقدار کافی زندگی کنیم گریزی از آن نداریم؟ همگی ما شکست، ناامیدی، طرد شدن و فقدان را تجربه می‌کنیم و این چیزها دردناک هستند. همۀ ما تعرض و تنش را در روابطمان تجربه می‌کنیم. فرقی نمی‌کند که این روابط چقدر عالی باشند دیر یا زود ناراحتی و ناخشنودی را در آنها ملاقات خواهیم کرد. همۀ ما ترس، اضطراب ، شک و سوءظن را تجربه می‌کنیم. ما با فقدان از همه نوع آن از فقدان پول گرفته تا از دست دادن سلامتی، شغل یا روابط روبه‌رو می‌شویم. ما زخمی شدن، آسیب‌دیدن و بیماری را تجربه می‌کنیم. پس اگر می‌خواهیم زندگی غنی، کامل و معناداری داشته باشیم باید در وجود خود فضایی برای همۀ هیجان‌های طبیعی زندگی و نه صرفا انواع خوشایند آن باز کنیم. متاسفانه فرهنگمان به ما خوب نمی‌آموزد که چطور با درد ناگزیر زندگی کنار بیاییم. یک شیوۀ کارآمد در برابر این درد پذیرش آن است. وقتی از پذیرش صحبت می‌کنیم منظورم تحمل کردن، تسلیم شدن یا بی‌خیال شدن یا دوست داشتن و خواستن درد نیست. زندگی پر از درد است و وقتی از پذیرش این درد صحبت می‌کنم منظورم یک راه‌حل بنیادین و متفاوت برای پاسخ دادن به افکار، هیجانات و خاطرات دردناک است. نوعی پاسخ دادن که به شما این توانایی را می‌دهد که بدون درگیر شدن با آن تجربه‌های دردناک آنها را خوب حس کنید؛ اجازه بدهید بدون این که نشاط زندگی شما را خشک کنند از وجود شما بگذرند و شما را از مسیرهای ارزشمند زندگی‌تان منحرف نکنند. وقتی این نوع جدید پاسخ دادن به درد خود را یاد گرفتید دست و پا و دهنتان آزادتر می‌شود تا با ارزش‌های خودتان تماس پیدا کنید و بیشتر و بیشتر شبیه آن کسی که دوست دارید بشوید رفتار کنید و مشغول انجام اقداماتی بشوید که واقعا برای شما مهم هستند. این گونه نوعی از زندگی رامی‌سازید که غنی، کامل و معنادار است.
مراقب استفاده از واژۀ پذیرش باشید
پذیرش چیزی است که خیلی از افراد در مورد دچار سوء تفاهم می‌شوند و بنابراین واژه‌ای است که خیلی شما را تشویق نمی‌کنم در کار با درمانجوها از آن استفاده کنید. چرا؟
خیلی از افراد پذیرش روان‌شناختی را با دوست داشتن یا خواستن یک تجربه ناخوشایند یا تسلیم شدن به آن اشتباه می‌گیرند.
پس واژه‌های جایگزینی که می‌توانید به جای پذیرش استفاده کنید باز کردن یک فضا برای تجربه نامطلوب، اجازه دادن به حضور تجربه ناخوشایند در ذهن و بدن، اجازه دادن به این که تجربه ناخوشایند برای خودش بیاید و برود، نگه داشتن آرام تجربه ناخوشایند یا رها کردن مبارزه با تجربه ناخوشایند است.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
Forwarded from عکس نگار
بخشش خود
جک کرنفیلد
مترجم: علی فیضی
یافتن راهی برای این که از فضیلت بخشش برای خود استفاده کنیم یکی از ضروری‌ترین تکالیف ما است. همانطور که دیگران گرفتار رنج می‌شوند ما نیز دچار رنج می‌شویم. اگر صادقانه به زندگی خود نگاه کنیم می‌توانیم تاسف‌ها و دردی که اشتباهاتمان به بار آورده‌اند را ببینیم. از دل این بینش می‌توانیم به بخشش خود برسیم؛ دردی که برای خود ایجاد کرده‌ایم را مشفقانه بپذیریم. بدون چنین مرحمتی، در برزخ زندگی خواهیم کرد. ما همگی نابینا بوده‌ایم و همگی رنج کشیده‌ایم.
آلان والاس این حقیقت را در قالب این تمثیل به تصویر کشیده است:
تصور کنید در پیاده‌رویی راه می‌روید و آغوشی پر از خوار و بار دارید و کسی به شدت با شما برخورد می‌کند و شما و خوار و باری که نگه داشته بودید نقش زمین می‌شوید. همانطور که آلوده به مخلوط تخم مرغ شکسته و گوجه‌فرنگی له شده برمی‌خیزید آماده‌اید تا فریاد بزنید: «آی احمق! چه مرضی داری؟ مگر کوری؟» اما همین که نفس می‌گیرید تا فریاد بزنید می‌بینید که آن که با شما تصادف کرده واقعاً نابینا است. لباس او هم آلوده شده است؛ و خشم شما در یک لحظه ناپدید می‌شود و با دغدغه‌ای حاکی از همدردی جایگزین می‌شود: «حالت خوب است؟ می‌توانم کمکت کنم؟» وضعیت بشری همین‌گونه است. وقتی به روشنی متوجه می‌شویم که منبع ناهماهنگی و بدبختی در جهان جهل و نادانی است، می‌توانیم در حکمت و شفقت را به سوی خود بگشاییم


https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
Forwarded from تحلیل اجتماعی (shafagh)
🍕 فریب زندگی اسلایسی را نخوریم





📸یک نفر عکسی از پاهای تُپل نوزادی را در توئیتر به اشتراک گذاشته و زیرش نوشته: اگر می خوایید گاز بگیرید برید ته صف!

صدها نفر برای این پاهای بامزه غش و ضعف رفته‌اند. چند نفر نوشته‌اند همین فردا میرم «شوور»! می‌کنم، دو_سه نفر نوشته‌اند اصلاً من به عشق همین پاها می‌خوام بچه‌دار شم و ...

📸مردی روی نوک کوهی ایستاده و دست‌هایش را باز کرده و نوشته: زندگی یعنی فتح قله‌ها!

📸 زنی در اینستاگرام عکسی از قورمه‌سبزی که پخته منتشر کرده و نوشته: هرکی هرچی دلش می‌خواد بگه. من عاشق اینم برای همسرم قورمه‌سبزی بپزم، اونم بیاد بشینه موهامو ببافه.

دهها نفر نوشته‌اند: آره خوشبختی یعنی همین! خوشبختید شما...حسودیم شد.... خوش به حال جفت‌تون... دلم برای خودم سوخت و ...

📸 مردی عکسی از سوئیچ ماشینی که خریده را منتشر کرده و نوشته «بالاخره خریدمش». جماعتی لایک کرده‌اند که خوش به حالت و مبارکه و ...

↙️ اینها همه بُرش هایی از زندگی هستند نه تمام آن.زندگی اسلایسی! آن بخش از زندگی که دست چین می‌کنیم و به واسطه شبکه‌های مجازی به دیگران اجازه می‌دهیم آن را ببینید و بسیاری بر اساس همین «اسلایس» ما را قضاوت می‌کنند.

↙️ بسیاری از آنها که برای آن پاهای تپل دوست‌داشتنی غش و ضعف می‌روند اگر همان کودک را به آنها بدهید که ساعت سه نصفه شب بیدار می‌شود، زار می‌زند، نمی‌خوابد، پوشک‌اش نیاز به تعویض دارد، شیر می‌خواهد، خواب را از آدم می‌گیرد و ...

بعید است هنوز فقط به خاطر گازگرفتن پاهایش به او وفادار بمانند و کماکان بچه بخواهند. کودک فقط گازگرفتن نمی‌خواهد، احساس مسئولیت و مراقبت دائمی هم می‌خواهد. می‌توانید؟

↙️ این تصور که زندگی مشترک فقط آن لحظه است که بوی خوش قورمه‌سبزی در فضای خانه می‌پیچد یا مرد می‌نشیند به بافتن گیسوی زن، یک فانتزی زیباست اما وقتی عملی نمی‌شود بسیاری از همسران احساس ناکامی می‌کنند که پس چرا زن من قورمه‌سبزی نمی‌پزد؟ یا چون همسرم موهام رو نمی‌بافه پس دوستم نداره!

مردی که خسته از جدال در یک زندگی بی‌رحمانه به خانه می‌آید و هنوز ذهنش درگیر پرخاش رئیس و ضرر و زیان ناشی از معامله و ترافیک کُشنده و بی‌ثباتی بازار و ... است دل و دماغی برایش نمی‌ماند که شب هنگام وقتی می‌رسد بنشیند به بافتن گیسو!

↙️ البته که اگر این کار را بکند عجب مرد نیکویی است اما اگر هم حال و حوصله‌اش را نداشته‌باشد دلیل بر فقدان عشق و دوست نداشتن همسر نیست. آن یک عکس که دیده‌اید هم نشان خوشبختی تمام وقت آن زوج نیست. فقط یک بُرش دست چین‌شده از یک زندگی است. یک اسلایس!

↙️ فتح قله ها لذت‌بخش است اما قبل از آنکه کسی روی نوک‌کوهی فاتحانه عکس یادگاری بگیرد، باید رنج بالارفتن از آن را به جان بخرد. عرق‌ریختن، زمین‌خوردن، تحمل سرما و گرما، تاول زدن پا و ... آن عکس فقط یک بُرش است. فقط یک اسلایس لذتبخش!

↙️ مردی که عکسی از سوئیچ ماشین اش را به اشتراک گذاشته هم دشواری خریدن آن را که علنی نکرده. غبطه‌خوردن به آن لحظه گرچه واکنشی طبیعی است اما شاید اگر رنج رسیدن به این موفقیت را می‌دانستیم هرگز غبطه نمی‌خوردیم. این تنها یک بُرش از زندگی مرد است. یک اسلایس نه تمام آن.

↙️ خلایق حق دارند هر اسلایسی از زندگی شان که دوست‌دارند را به نمایش بگذارند اما ما حق نداریم آن یک اسلایس را «تمام» زندگی‌شان فرض کنیم، دست به مقایسه‌اش با زندگی خودمان بزنیم و احساس ناکامی کنیم.

🍕 زندگی اسلایسی می‌تواند آفت آرامش مان باشد اگر باور نکنیم که بسیاری از عکس‌هایی که می‌بینیم و حرف‌هایی که می‌شنویم تنها بُرش‌هایی گزینش شده‌اند، نه تمام آن!
✍️ احسان محمدی
📰عصرایران


http://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey
دعوت به شرکت در یک پژوهش علمى - روانشناختی

بدینوسیله اعلام مى‌گردد كه یک پژوهش تحقیقاتى در قالب رسالۀ دکتری روانشناسی سلامت آزمایشگاه علوم شناختی دانشگاه تهران، زیر نظر جناب اقای دکتر جواد حاتمی، تحت عنوان:

مقایسه کارایی تاثیر روش‌های آموزش چندمثالی و آموزش شناختی بر کارکردهای اجرایی و کیفیت زندگی سالمندان دچار اختلال خفیف شناختی: نقش تعدیل‌کنندۀ اندوختۀ شناختی
در حال انجام است.

از افرادى كه تمایل به شرکت در این پژوهش علمی دارند با شرایط گروه‌ ذیل دعوت به همکاری می‌شود:

۱. محدوده سنى 55 تا 75 سال
2. نداشتن بيمارى‌های مغزی مزمن یا حاد دیگر

نحوه شركت در پژوهش:
١- انجام دو آزمون ارزیابی عصبی-روانشناختیِ قلم-کاغذی برای سنجش حافظه و اندوختۀ شناختی
🔑 فواید و ارزش شرکت در این پژوهش:
پس از ارزیابی، خلاصه نتایج ارزیابی‌ها در اختیار شما قرار خواهد گرفت و وضعیت حافظه و تمرکز خود آگاه خواهید شد.
در صورت وجود مشکل احتمالی (ابتلا به اختلال خفیف شناختی) در برنامۀ مداخله‌ای برای بهبود وضعیت حافظه و دیگر توانایی‌های شناختی به رایگان شرکت داده خواهید شد

علاقمندان به شرکت در این پژوهش می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با آیدی @alifeizi (در تلگرام) در تماس باشند.
شایان ذکر است اجرای آزمون‌ها از تاریخ چهارشنبه 11 مهر شروع خواهد شد و در ادامه در چهارشنبه‌های ماه‌های مهر و آبان 1397 در آزمایشگاه علوم شناختی در خدمت مراجعین خواهیم بود (از ساعت 9.30 تا 15.30)
محل اجرای آزمون‌ها: تهران، پل گیشا، خیابان دکتر کاردان، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، اتاق 132، آزمایشگاه شناختی
یادآوری می‌شود که اطلاعات شخصی تمامی افراد شرکت‌کننده در این طرح کاملا محرمانه بوده و تنها در اختیار پژوهشگر باقی می‌مانند.
درختان برگ‌های خود را به دست پاییز می‌سپارند. آیا در من چیزی هست که همین امروز بتوانم رهایش کنم؟
@mindfulliving
Forwarded from انجمن علمی روان‌درمانی ایران
💢 یازدهمین نشست انجمن علمی روان‌درمانی ایران

♨️ سمپوزیوم:
رمز و راز افسردگی: بیماری یا واکنش انسانی؟

🗓 ۱۰ آبان‌ماه ۱۳۹۷

🏢 بیمارستان روزبه
.
کانال تخصصی موج سوم رفتاردرمانی
💢 یازدهمین نشست انجمن علمی روان‌درمانی ایران ♨️ سمپوزیوم: رمز و راز افسردگی: بیماری یا واکنش انسانی؟ 🗓 ۱۰ آبان‌ماه ۱۳۹۷ 🏢 بیمارستان روزبه .
برنامه سمپوزیوم


عنوان
رمز و راز افسردگی: بیماری یا واکنش انسانی؟

۱۰ آبان

بیمارستان روزبه

سخن‌رانان

۹-۹:۳۰دکتر فدایی
نقش تکاملی و ژنتیک افسردگی.

۹:۳۰-۱۰دکتر مدبرنیا

عوامل زيست عصب شناختي در اختلال افسردگي


۱۰-۱۰:۳۰ پذیرایی و استراحت

۱۰:۳۰-۱۱دکتر مکری

افسردگی؛ بیماری یا واکنش روانی


۱۱-۱۱:۳۰ علی فیضی

مروری انتقادی بر تبیین و درمان افسردگی در الگوی زیستی-پزشکی

بعلاوه پنل گفتگو و پرسش و پاسخ
مولفان: دکتر‌متیومک‌کی، دکتر آریگیل‌ لو
با مقدمه: دکتر رابین والسر
مترجمان: سجاد پناهی فر، علی فیضی
تاریخ انتشار: مهر ۱۳۹۷
قیمت: ۴۰۰۰۰ تومان
گاهی از من سوال می‌شود: چرا این همه وقت و پول خود را صرف صحبت در مورد مهربانی با حیوانات می‌کنی در حالی که این همه خشونت به خود انسان ها روا می‌شود؟ من جواب می‌دهم: من روی ریشه‌ها کار می‌کنم/جورج آنجل
حضور فعال انتشارات ابن سینا ناشر کتب پزشکی و روانشناسی در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز از تاریخ 97/07/29 الی 97/08/04 منتظر حضور سبزتان در غرفه انتشارات ابن سینا هستیم.
2024/09/22 21:34:43
Back to Top
HTML Embed Code: