Telegram Web Link
Forwarded from سیب سبز (Ali Feizi)
برداشت‌هایی کوتاه از کتاب انگیزه (دانیل پینک/مترجم: مرجان فرجی/انتشارات لیوسا)
درس اول
اگر می‌خواهی در انجام کاری -مخصوصا کاری پیچیده و نیازمند خلاقیت- پرانگیزه باشی، آن کاری را انتخاب کن که حس خودمختاری را در تو تقویت کند یا کار را به خاطر شور و شوقی درونی و رشد شایستگی‌های درونی‌ات انجام بده. چشم داشتن به پاداش‌های بیرونی و دست یافتن به آنها هرچند در کوتاه‌مدت باعث تقویت انگیزۀ تو خواهد شد اما در بلندمدت بی‌انگیزگی و بیگانگی از کار را به بار خواهد آورد.
https://www.tg-me.com/greeeenapple
درمان: سفر یا ره آورد سفر؟

هنگامی که از مواجهه با آنچه به آن نیاز داریم اجتناب می کنیم، از نشانه‌های بیماری #رنج می‌بریم که ما را به #درمان سوق می‌دهند. ما می توانیم درد زندگی را تحمل کنیم، اما رنج های روانشناختی مان ممکن است تحمل ناپذیر باشند. ممکن است رؤیایی یا چیزی فوق العاده را از دست داده باشیم، فردی که دوست می داشتیم با امید به اینکه دوستمان داشته باشند.
#زیگموند_فروید روان درمانی را «معالجه از طریق #عشق» نامید؛ عبارتی که به تعداد دل آدم ها بر آن تفسیر نوشته اند. اما، اخیرا در همایشی یکی از سخنرانان درمان را نوعی فناوری برای تغییر معرفی کرد. آیا درمان به یک فن تبدیل شده است؟ پس تکلیف #رابطه چه می شود؟ آیا ما انسانیم، یا اشیایی که باید دستکاری شوند؟
در دورانی که رنج به مواد شیمیایی در مغز، افکار نادرست، یا ژنهای معیوب تقلیل یافته است، قلب ما را فرا می خواند. ما ظرف نیستیم که با دارو پُرمان کنند، بلکه انسان هایی هستیم آرزومند #ارتباط با زندگی درونی مان، با دیگر انسان ها و با خود زندگی. ما در جستجوی قرص و دارویی برای پرهیز از #واقعیت نیستیم، بلکه در جستجوی دستی هستیم که در هنگام مواجهه با واقعیت نگهمان دارد.
#شفا میان دو شخصی رخ می دهد که از طریق زندگی و از طریق تلاش متقابل در برابر واقعیات زندگی، خسران، و #مرگ با یکدیگر پیوند می یابند. هیچ یک از ما مثل یک جادوگر همه‌ی پاسخ‌ها را نمی دانیم. #درمانگر و #درمان‌جو هر دو همواره می‌آموزند زندگی کنند و مسائل زندگی را بر تابند.

دروغ‌هایی که به خود می‌گوییم/ #جان_فردریکسون / علیرضا منشی ازغندی
https://www.tg-me.com/Shahrzad_Rezaeiii
Forwarded from طرحی‌نو
دوره درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش ACT
مدرس: #دکتر_علی_فیضی
(دانش‌آموخته دوره‌های معتبر اکت)
از ۵ اردیبهشت
چهارشنبه‌ها از ساعت ۱۷.۳۰ الی ۲۰.۳۰
ثبت‌نام ازتلگرام @Tarhinow10
📞۰۲۱-۸۸۳۲۲۶۳۰
در درمان متمرکز بر شفقت (CFT) از سه سیستم تنظیم هیجانی صحبت می‌شود که بر ذهنیت‌ها، باورها، اهداف، توجه و به طور کلی سازماندهی و نحوۀ کار ذهن انسان تاثیر می‌گذارند. این سه سیستم عبارتند از سیستم تهدید (تشخیص تهدیدات و سازماندهی پاسخ به آنها)، سیستم سائق یا رانه (جستجوی منابع و مشوق‌ها) و. سیستم تسکین (رضایتمندی و آرامش و توان جستجوی ارتباطی حاکی از پذیرش با دیگران). پل گیلبرت که مبدع این الگوی درمانی است به درستی اشاره می‌کند که رقابت‌گری شدید جوامع مدرن امروزی به صورت مداوم در حال تحریک سیستم‌های تهدید و سائق مغز ما است و ما را در مسابقه‌ای برای کسب ردۀ اجتماعی خوب، بالا یا عالی گرفتار می‌کند که نتیجۀ آن رضایت کوتاه‌مدت از موفقیت، استرس شدید دربارۀ عقب ماندن از رقابت و شرم و غم و خشم ناشی از عقب ماندن است. آلن دوباتن در این سخنرانی هرچند نامی از CFT نمی‌برد یا اشاره‌ای به رویکرد نمی‌کند اما راه‌حلی که برای ایجاد نوعی فلسفه و راهبرد موفقیت پیشنهاد می‌کند به خوبی با ایده‌های CFT در مورد کاستن از تحریک مداوم سیستم‌های تهدید و سائق و فعالسازی سیستم تسکین جهت افزایش شفقت به خود و دیگران هماهنگ است. به گمان من (علی فیضی) جامعۀ ایرانی نیز به شدت درگیر جو رقابت‌گری است و فازغ از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، این جو به احساس نابرابری رایج در جامعه‌مان می‌افزاید و با دمیدن در کورۀ استرس و خشم و حسادت، توان ما برای تامل دربارۀ جستن راه‌حل‌هایی مناسب و مفید برای حل مشکلات اجتماعی مولد احساس نابرابری (این تجربۀ هیجانی-فکری به شدت خطرناک) و کاستن از استرس روزافزون جامعه‌مان را کاهش می‌دهد. قصدم شعار دادن نیست اما بیایید در این روزها به نقش شفقت به خود و دیگران برای حل مشکلاتمان بیشتر بیندیشیم. این سخنرانی راهی به سوی شروع یا تعمیق این تامل است.
https://www.ted.com/talks/alain_de_botton_a_kinder_gentler_philosophy_of_success#t-166845
هفت هفته با ACT
استیون هِیز
ترجمه: علی فیضی
هفتۀ چهارم: چطور بر نگرانی و عدم اعتماد به نفس غلبه کنیم؟
سلام دوستان
این چهارمین درس از هفت درس آموختن درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد است.
ذهن شما شبیه یک اتومبیل سریع و قدرتمند است.
ذهن دستگاه نیرومندی است که شما را به همه‌جا -هرجا که بخواهید- می‌برد.
با این حال، بعضی اوقات، شما را به مسیر اشتباهی می‌اندازد و هروقت که این اتفاق می‌افتد، نیاز دارید که از سرعت آن بکاهید و پدال ترمز را فشار بدهید.
بله، واضح نیست که این ترمز کجاست. اغلب مواقع، ما روی پدال گاز ذهن فشار می‌دهیم، سرعت آن را افزایش می‌دهیم و موقعیت -و احساسات و شک و شبهه‌هایی که به خود داریم- را بدتر می‌کنیم.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
در آکادمی دیویدسون، من دومین سخنرانی خودم با عنوان «ترمزهای ذهنی برای دوری از درهم شكستن روانی» را در قالب TEDx انجام دادم و در مورد این که ترمزهای ذهنی چیستند و چگونه می‌توان آنها را به کار صحبت کردم.
به طور خاص‌تر من دربارۀ این موارد صحبت کردم:
• شش تکنیک برای به کار بردن این ترمزها دربارۀ افکار دشوار
• چرا ذهنم را جورج صدا می‌زنم و چرا بهتر است شما هم روی ذهنتان اسمی بگذارید.
• چطور 30 سال کار و پژوهش را می‌توان در یک شعر کودکانۀ 4 خطی خلاصه کرد.
• چطور در سخنرانی دانشگاه استنفورد اشتباه لپی بزرگی انجام دادم و چطور از پس صدای سرزنشگر خودم برآمدم.
• چرا اگر افکار خود را به عنوان محافظ صفحۀ نمایش تصور کنید برای شما مفید واقع می‌شود.
🍀صلح، عشق و زندگی
با جستجوی عبارت «ترمزهای ذهنی برای دوری از درهم شكستن روانی» در سایت آپارات می‌توانید این سخنرانی را با زیرنویس فارسی (ترجمۀ دکتر سیروس مومن‌زاده) مشاهده کنید:
https://www.aparat.com
صفحه شخصی علی فیضی در اینستاگرام
https://www.instagram.com/feizi.ali.63/
هفت هفته با ACT
استیون هِیز
ترجمه: علی فیضی
هفتۀ پنجم: شفقت به خود مهم‌تر است یا عزت‌نفس؟
سلام دوستان
این پنجمین درس از هفت درس آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد است.
همه می‌خواهیم دربارۀ خود، خوب و مثبت فکر کنیم.
همگی بر این باور هستیم که اگر می‌خواهیم افراد بالغ، موفق، مولد و به لحاظ روانی سالمی باشیم بایستی در مورد خودمان خوب و مثبت فکر کنیم.
متاسفانه چنین باوری دو مشکل بزرگ به همراه دارد.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
اول این که چه بخواهید و چه نخواهید افکار ناخوشایندی خواهید داشت.
دومین مساله این است که وقتی تلاش می‌کنید تا از افکار ناخوشایند اجتناب کنید، این تلاش، درد و افکار ناخوشایند بیشتری ایجاد خواهد کرد.
مثلاً وقتی تلاش می‌کنید نگران نباشید دربارۀ احتمال نگران شدن شروع به نگرانی می‌کنید؛ پس با این که باور به این که بایستی به طور مداوم دربارۀ خود مثبت بیاندیشیم پرنفوذ و رایج است اما هدف واقع‌بینانه‌ای نیست.
در مقالۀ خودم با عنوان «آیا شفقت‌ورزی به خود مهم‌تر از عزت‌نفس است؟»* توضیح می‌دهم که هدف جایگزین مفیدتر چه می‌تواند باشد.
به طور خاص‌تر در این مورد صحبت می‌کنم که:
• چرا شفقت‌ورزی به خود و نه عزت نفس برای سلامت روان و موفقیت طولانی‌مدت نقشی کلیدی دارد.
• سه مولفۀ شفقت‌رزی به خود واقعی چیست.
• چرا ضررهای تلاش برای افزایش عزت نفس ممکن است بیشتر از فواید آن باشد.
• وقتی افکار و احساسات دردناک را تجربه می‌کنید چطور می‌توانید به خود شفقت بورزید.
*ترجمۀ «آیا شفقت‌ورزی به خود مهم‌تر از عزت‌نفس است؟» را می‌توانید در بخش مقالات روانشناسی برای متخصصان سایت مرکز مشاورۀ زندگی مطالعه کنید.
http://www.mrmz.ir
Forwarded from دغدغه ایران
آرام باشیم
(محمد فاضلی-عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
قبل از تلگرام هم ایران را دوست داشتیم و برای امنیت، توسعه و بهروزیش تلاش می کردیم. ایران برای ما با تلگرام آغاز نشده بود و با فیلترینگ تلگرام پایان نمی یابد. راه های دوست داشتن ایران بی پایان و مسدودناشدنی است. آرام باشیم.
( این متن را اگر دوست دارید برای دیگران هم ارسال کنید.)
کانال تخصصی موج سوم رفتاردرمانی pinned «صفحه شخصی علی فیضی در اینستاگرام https://www.instagram.com/feizi.ali.63/»
سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
12 تا 22 اردیبهشت 1397
تهران - مصلی امام خمینی (ره)
انتشارات ابن سینا منتشر کرد:
راهنمای فرزندپروری با ACT
انتشارات ابن سینا منتشر کرد:
راهنمای فرزندپروری با ACT
(مزایا و لذت فرزندپروری ارزشمند برای سال‌های اولیه کودکی)
آن زمان‌هایی که کودک در بدترین حالت خود است، از والدین انتظار می‌رود به بهترین شکل رفتار کنند. فقط مشکل این است که والدین هم انسان هستند و در معرض واکنش نشان دادن تکانشی، خشم و ترس هستند. به همین دلیل فرزندپروری بی‌نقص ممکن نیست؛ اما می‌توانید اهداف بلندمدت فرزندپروری را در یاد نگه بدارید، از خود بابت انجام کارهای درست در این مسیر قدردانی کنید و مهم‌تر ازهمه از پاداش‌ها و مزایای پرورش یک کودک لذت ببرید.
راهنمای فرزندپروری با ACT، راهنمایی مشفقانه برای والدینی است که برخی اوقات احساس می‌کنند از پا در آمده‌اند و البته همۀ والدین هر ازگاهی چنین احساسی را تجربه می‌کنند. مهارت‌های درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) که در این کتاب آورده شده‌اند به شما کمک خواهد کرد تا مهارت‌های انعطاف‌پذیری و توجه‌آگاهی را در خود پرورش بدهید و با استفاده از این مهارت‌ها به کودک خود کمک کنید تا از مراحل مهم رشدی گذر کرده و دست‌اندازهای مسیر زندگی را به خوبی پشت سر بگذارد.
این راهنما با ارائۀ تمرینات مهارت‌افزا به شما کمک می‌کند:
• با ظرافت، قشقرق‌ها و مخالفت‌ورزی‌های کودک را مدیریت کنید
• وقتی احساس خستگی و از پا درآمدن می‌کنید دوباره روی ارزش‌های مهم زندگی‌تان تمرکز کنید
• وقتی اشتباه می‌کنید با خود مشفقانه رفتار کنید
• وقتی کودک شما از مراحل رشدی گذر می‌کند، متناسب با این تغییرات، فرزندپروری کنید
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
باید خداحافظی کرد
از همه آنهایی که دوست داشتنِ بی‌ شائبه را نیاموخته اند.
از همه آنهایی که عشق را حقِ مسلمِ خود می‌‌دانند و حتی ذره‌ای عشق ورزیدن بلد نیستند.
از همه آنهایی که چشم‌هایشان را به خوبی‌‌ها می‌‌بندند و کوچکترین اتفاق‌ها را از دریچه ی شک و تردید می‌بینند.
از همه آنهایی که هرگز کلامی به مهر بر زبانشان جاری نمی‌‌شود، آنهایی که تمام فرصت‌ها را غنیمت می‌‌شمارند برای رنجاندن کسانی‌ که تشنه‌ ی محبتند.

باید خداحافظی کرد!
از آنهایی که به کرات دل ما را شکسته اند.
از آنهایی که از شادمانی‌های ما شاد نمی‌‌شوند.
از آنهایی که در غمها نه غمخوارِ ما هستند نه سنگ صبور
از آنهایی که با ما هیچ خاطره‌ای نمی‌سازند،آنهایی که به سادگی‌ ما را فراموش می‌‌کنند، آنهایی که تنها زمانی‌ سراغِ ما می‌‌آیند که چیزی می‌‌خواهند یا کاری دارند

باید خداحافظی کرد!
از خودمان ...
باید با یک خودِ جدید آشنا شد
با کسی‌ که خودش را بیش از اینها دوست دارد
با کسی‌ که می‌‌تواند راست قامت بایستد و با قدرت و شهامت مرز‌های خود را به دیگران نشان دهد. نشاند دهد خطِ قرمز او احترام متقابل است چه در کلام چه در رفتار

خداحافظ آدم‌های نامهربان
#نيكى_فيروزکوهی
2024/09/23 03:13:20
Back to Top
HTML Embed Code: