Telegram Web Link
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
عربسک (arabesque)

#معماری_اسلامی

شیوه ی از تزئین با شکلهای دقیق هندسی و نقشهای گیاهی ساده شده (استیلیزه) و قراردادی و دور از طبیعت انتزاعی با پیچ و خمهای متقاطع و موزون و مکرر که در تذهیب، کاشی سازی، قالیبافی، گچبری، قلمزنی، منبت کاری، حجاری و دیگر زمینه های هنری به کار میرود

این اصطلاح واژه ای است فرانسوی ماخوذ از واژه «#عرب» به معنی عربی در زبان فارسی, افزون بر این واژه برابرهای #عربانه, طرحهای طوماری, اشکال تزریقی ,اشکال طوماری مجرد و... نیز برای این مفهوم به کار برده شده است

عربسک را برخی از هنرشناسان غربی به معنی بسیار گسترده تری به کار برده اند و همه نقشهای هندسی ،گیاهی اسلیمی، بند رومی و گره سازی را که صرفاً به گونه ای نمایشگر نقشی موزون و مکرر به شیوه شرقی میباشد زیر عنوان عربسک هم آورده اند.

در حالی که هر یک از اینها اصطلاحی است خاص با مفهومی خاص از نظر تاریخی گویا عربسک گیاهی از صورت خیالی تاک سرچشمه گرفته باشد.

در تزئینات چند اثر هنری دوره اسلامی نیز به طرح تاک بر میخوریم اما طرح تزئینی عربسک به نقش تاک بسنده نمی کند و گونه های گیاهی گوناگون را به هم در می آمیزد، گاه تاک را در کنار نخل، انجیر و کنگر نشاند و گاه از آن ،انار میوه کاج و گل به بار می آورد.

📚منبع:طرحهای اسلامی او اویلسون ترجمه محمدرضا ریاضی ص ۱۳۷-۱۳۸ تهران (۱۳۷۷)

@tamadone_islami
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یک کتاب تاریخ چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

یک کتاب تاریخ باید هفت ویژگی داشته باشد تا کتابی مورد اطمينان باشد. در صورت فقدان هرکدام از این ویژگی ها کتاب معتبر نبوده و ارزش خواندن ندارد.
اولین ویژگی:منابع و مآخذ معتبر است.

لینک در یوتیوب
https://youtu.be/1CVH7emiRiI
نقش جنگ های صلیبی در انتقال متون ادبی، عرفانی و فلسفی اسلامی به اروپا

جنگ های صلیبی، نقش زیادی در انتقال فرهنگ و تمدن اسلامی، به ویژه در حوزه ادبیات به اروپا داشت و تأثیرات بزرگی را نیز در آن قاره بر جای گذاشت؛ به گونه ای که ادبیات منظوم و منثور یا داستان های فلسفی، عرفانی و حماسی در قصه های مؤلفان اروپای قرون وسطا مؤثر واقع شد.

ورود تعداد زیادی از لغات و اصطلاحات اسلامی و همچنین مثل های شرقی در زمینه های مختلف علوم، نشانگر نفوذ ادبیات مسلمانان به اروپاست. نوشتار پیش رو، برای نشان دادن راه های انتقال ادبیات جهان اسلام به اروپا در طول جنگ های صلیبی، با استفاده از روش تاریخی و با استناد به منابع معتبر تاریخی و ادبی، به توصیف و تحلیل این موضوع می پردازد.

یافته های پژوهش نشان می دهد ترجمه متون مختلف در خلال جنگ های صلیبی و سال های واپسین آن، در تکامل فکری و فرهنگی مردم اروپا در اواخر قرون وسطا و نیز عصر رنسانس، نقشی بسزا داشته است و باعث شد نویسندگان معروف آن زمان همچون دانته و در ادوار بعد حتی دکارت، از آثار مسلمین تأثیرپذیر باشند.


@ketabkhane_islami
@tamadone_islami
20120327191607-3084-51.pdf
447.2 KB
عوامل و عواقب و نتایج هشت جنگ کلاسیک صلیبی در دیدگاه خاورشناسان


@ketabkhane_islami
@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
علم، مدیون دانشمندان مسلمان است

اکثر پدر علوم مسلمان بوده اند، مسلمانان باعث شکوفایی و پیشرفت علم شدند.

یکی از مهمترین دستورات اسلام، علم و پیشرفت در راستای علم است.

📌ببینیم ابن هیثم چه کرد
..

@tamadone_islami
#تاریخ_آندلس

محققان اسپانیایی بلاخره شمشیر باستانی کشف شده را آزمایش کردند که ریشه ی اسلامی دارد


محققان در والنسیا سرانجام اسرار قدیمی پیرامون یک شمشیر تاریخی را کشف کردند که به ایم "Excalibur" نامیده می شود. این شمشیر آهنی که در سال 1994 در یک مکان باستان‌شناسی واقع در شهر باستانی والنسیا کشف شد، مدت‌هاست که دانشمندان و علاقه‌مندان را مجذوب خود کرده است و ریشه‌های مرموز آن در تاریخچه زمان پنهان شده بود.

این اثر در ابتدا در قسمت محل رومی باستان کشف شد. در طول سه دهه گذشته، قدمت و اهمیت واقعی شمشیر مرموز باقی مانده است و مانع از تلاش برای درک اهمیت فرهنگی و تاریخی آن شده است.

با این حال، تلاش‌های اخیر سرویس باستان‌شناسی (SIAM) شورای شهر والنسیا، وضوح این اثر مرموز را به ارمغان آورده است. از طریق تکنیک‌های دقیق تاریخ‌یابی، محققان دریافته‌اند که "Excalibur" متعلق به قرن دهم میلادی است و قدمت آن را با قدمت بیش از یک هزار سال ثابت می‌کند که شمشیر در دوران حکومت اسلامی در اسپانیا، موسوم به اندلس، قرار می دهد و آن را به عنوان یک اثر نادر از این دوره نشان می دهد.

@tamadone_islami
کشف انگشتر ۱۳۰۰ ساله ی اسلامی در نزدیکی بقایای یک صومعه ی باستانی در کرانه ی باختری

این کشف در محوطه باستانی هیرکانی انجام شد، جایی که یک صومعه در سال 492 پس از میلاد تأسیس شد. این مکان بر روی بقایای یک قلعه 2100 ساله ساخته شده است که در ابتدا توسط Hasmoneans که زمانی بر منطقه حکومت می کردند، ساخته شد. بعدا در دوران امپراتوری بیزانس، این صومعه تأسیس شد و به یونانی باستان "Kastellion" یا "قلعه کوچک" نامگذاری شد.

پس از فتح اسلامی منطقه توسط خلافت راشدین در سال 635 م، صومعه به کار خود ادامه داد و تداوم تاریخی قابل توجهی را نشان داد. این کاوش اولین تحقیق علمی در مقیاس بزرگ از صومعه است، اگرچه قبلاً برخی تحقیقات باستان شناسی محدودی انجام شده بود.

علاوه بر کتیبه ی باستانی به زبان یونانی، باستان شناسان حلقه طلایی کوچکی را کشف کردند که با سنگ فیروزه تزئین شده بود. اندازه کوچک حلقه، کمی بیش از 0.4 اینچ یا 1 سانتی متر قطر، نشان می دهد که برای یک کودک در نظر گرفته شده است. فیروزه احتمالاً از ایران آمده است.

روی انگشتر کتیبه‌ای به عربی به نام «ماشاالله» نوشته.

@tamadone_islami
همیشه میگن اسلام به زور شمشیر مسلمان کرد همه رو

اما بیشترین جمعیت مسلمان در کشورهایی است که اسب های هیچ مجاهدی و جنگجویی از سربازان اسلامی وارد خاک آنان نشدند در فتوحات اولیه ی اسلامی !!

@tamadone_islami
Forwarded from متون نامه
دو طغرا که نام پتر یکم امپراطور روسیه درش درج شده است در طول لشکرکشی به قفقاز و شمال ایران
@mootun_nama
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این جوابی برای اونهای که ادعا می کنند مصری ها قبطی هستند......

قبطی ها در اصل قوم مهاجر بودند دوران حکومت یونانی ها بودند که مسیحیت را آوردند ، خصوصا دوران بطلمیوسی

@tamadone_arab
@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پاسخ به سخنان استاد دینانی ،عرب دشمن است یا شما تقابل گرا؟

علی حجازی:

چرا قرائت شما از تاریخ دشمن ساز است؟ آیا نمیشود با آرامش کنار دیگر مردم جهان زندگی کرد؟؟ تاریخ گواه است که اگر ایران تمدنی هم داشته، حاصل تعامل و هم‌زیستی اقوام گوناگون بوده. عرب‌ها، با تمام فراز و نشیب‌ها، سهم بسزایی در شکل‌گیری و گسترش فرهنگ ایران داشته‌اند. آیا نمیشود به جای نفرت‌پراکنی و تقابل، به دنبال نقاط مشترک بود؟

@tamadone_islami
@isllam_history
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انواع مقرنس و فلسفه ی دایره در معماری بعد از اسلام در بنا

@tamadone_islami
هنگامی که شما با سپاه کافران رویاروی شدید، نگریزید زیرا هرکه بگریزد جنگ را باخته است. آن‌گاه که پیروز شدید، هیچ‌یک از کودکان خردسال، مردمان کهنسال، زنان و دیگر افراد نابالغ را نکشید. سوی کشتزارها و درخت‌ها نروید زیرا محصولات کشاورزی را نباید سوزاند و درختان میوه هم نباید قطع شوند. هیچ جانوری که حرام‌گوشت باشد را سر نبرید. پیمانی که با دشمن بسته‌اید را زیر پا نگذارید و پس از صلح نیز پیمان‌نامه پاره نکنید.

🔴پرستشگاه‌هایشان را ویران نکنید و ایشان را نکشید.

♦️هنگام فرمانروایی عرب‌های مسلمان بر شهر بیت‌المقدس، کلیسای رستاخیز (مقبرۀ مقدس) به‌عنوان یک کلیسای مسیحی ماندگار شد و نخستین فرمانروایان مسلمان از سازه‌های مسیحی شهر محافظت می‌کردند. همچنین تخریب کلیساها یا سکونت در آن‌ها ممنوع بود؛ درست برخلاف ساسانیان ایرانی که مقبرۀ مقدس را به آتش کشیدند و صلیب راستین را به غنیمت گرفتند. گفته شده که خلیفه عمر (رض) با صدور فرمانی مسلمانان را از نمازگزاری در مقبرۀ مقدس منع کرده بود.

📚منبع: سرقت از ساراسن ها: چگونه معماری اسلامی اروپا رو شکل داد ،دیانا دارک صفحه ۱۰۰

@tamadone_islami
2024/09/27 20:15:18
Back to Top
HTML Embed Code: