Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
زنده به گـ.ـوری دختران آنگونه نیست که کـ.ـینه توزان ضد عرب نقل میکنند:

این پدیده بین عربهای عراق و شام و یمن و... اصلا وجود نداشت.بلکه فقط در حجاز آن هم فقط
بین یک قبیله کوچک بنام بنی مر، بخاطر جنگها رواج یافت.

و این عمل ناپسند دیری نپایید که حتی بین بنی مر منسوخ گشت. چرا که عملی خلاف منطق و شعور انسانی بود. پس صعصعه بن ناجیه آمد و خود را فدای دختران کرد و به این قضیه کاملا فیصله داد. و عربها زن را مورد تکریم قرار می دادند که نویسنده رینولد نیکسون در مورد این امر اینگه گفت: زن بین عرب خیلی محترم بود. از جمله احادیث آن زمان این بود که بهترین فرزندان شما «دخترانند» و دختران برکت منزل هستند.


@tamadone_arab
@tamadone_islami
ذکر واقعه استیلای مغول توسط مورخ مشهور عزالدین ابن الاثیر

پس از آشوریان باستانی، مغولان بعنوان نمایندگان کشتارهای همگانی شریرترین و بد نامترین افراد بودند که ملتهایی را تماما یا نابود می ساختند یا تبعید می کردند و رکورد نفرت انگيزشان در کشتار، تا زمان قتل عامهای نازی روزگار خودمان، شکسته نشده بود. در این داستان خونین در زندگی، وقایع نگاران مسیحی و مسلمان با یکدیگر توافق دارند.

هنگام نقل قول وقایع وحشت انگیز لحن آنان خفه و محزون است و امروز کمتر کسی است که از این تعبیر جویینی متاثر نشود که می گوید:

بقدری از افراد بشر کشته شده بودند که رستاخیز محشر نیز بندرت مي توانست جبران آن کمبود ها را بکند. (بخش ۱۰ نگاهی به دوره مغول _ ص۱۷۱)


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
ذکر واقعه استیلای مغول توسط مورخ مشهور عزالدین ابن الاثیر پس از آشوریان باستانی، مغولان بعنوان نمایندگان کشتارهای همگانی شریرترین و بد نامترین افراد بودند که ملتهایی را تماما یا نابود می ساختند یا تبعید می کردند و رکورد نفرت انگيزشان در کشتار، تا زمان قتل…
ذکر واقعه استیلای مغول توسط مورخ مشهور عزالدین ابن الاثیر

مورخ مشهور اسلام عزالدین ابن اثیر که در روزهای استیلای مغول بر ممالک شرقی اسلام در موصل و الجزیره می زیسته و کتاب معروف خود کامل التواريخ را دو سال قبل از فوت خویش یعنی در سال (۶۲۸ ه)بانجام رسانده در ذکر واقعه استیلای مغول چنين مینویسد :

شاید مردمان دیگر مثل این حادثه را که تا انقراض عالم و پایان دنیا نبینند.یاجوج و ماجوج و دجال لااقل بر اتباع خود ابقا میکنند و مخالفین را از میان بر میدارند ولی این جماعت بر هیچکس رحم نیاوردند، زنان و مردان و کودکان را کشتند و شکم حاملگان را دریدند و اطفال جنین را نیز بقتل آوردند، انالله و انا الیه راجعون و لاحول و لاقوه الا بالله العلی العظیم، آتش این حادثه دامن عالم را گرفت و ضرر آن همه خلق را شامل شد و سیر آن در بلاد بی شباهت بابری که در دنبال آن بادی در وزش آید نبود. طایفه ای از حدود چین حرکت کردند و بلاد ترکستان مثل کاشغر و بلاساغون را گرفتند و از آنجا شهرهای ماوراءالنهر مثل سمرقند و بخارا را مالک شدند. گروهی از ایشان به خراسان آمدند و با تصرف بلاد و قتل مردم و غارت و ویرانی از سر آن گذشتند بعد به ری و همدان و بلاد جبال رسیدند و تا حد عراق تاخته آهنگ آذربایجان و اران کردند و در کمتر از یک سال بیشتر مردم این نواحی را کشتند و جز معدودی که پای فرار داشتند کسی از دم تیغ ایشان سلامت نجست و این از نوادر وقایعی است که مثل آن نشده.(ص۱۰۰_۱۰۳)

📚منبع: اقبال آشتیانی.عباس. تاریخ مغول. انتشارات امیر کبیر. سال ۱۳۶۵

@tamadone_islami
نمونه رسم الخط های مختلف حرف #لا در خطوط عربی کوفی در مکان های مختلف

کوفی فاطمی
کوفی مشرقی (نمط فرید)
کوفی مملوکی
کوفی تربیعی
کوفی مرابطی
کوفی طولونی (قاهره)
کوفی قصر الحمرا آندلس
کوفی مسجد قرطبه
کوفی مدرسه ی ابن یوسف (مراکش)
کوفی مسجد دباغخانه ایران



@tamadone_islami
چرا بسیاری از مترجمان یونانی-عربی تمدن اسلامی مسیحی سریانی زبان بودند؟


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
چرا بسیاری از مترجمان یونانی-عربی تمدن اسلامی مسیحی سریانی زبان بودند؟ @tamadone_islami
چرا بسیاری از مترجمان یونانی-عربی تمدن اسلامی مسیحی سریانی زبان بودند؟

تلاش زیادی برای ترجمه تقریباً تمام ادبیات شناخته شده یونانی به عربی در طول قرن هشتم تا دهم میلادی انجام شد و بغداد در مرکز این کار قرار داشت. چرا بسیاری از مترجمان مسیحی بودند؟

در طول قرون 8 تا 10 میلادی  تقریباً تمام متون علمی و فلسفی یونانی که در نسخه‌های خطی موجود بود به عربی ترجمه شد و تلاش‌های ترجمه تا چند قرن بعد ادامه یافت. مترجمانی که این کار را انجام دادند از یک جامعه واحد نبودند و از اقوام و مذاهب متعددی بودند. مترجمان مهم مسلمانانی مانند حجاج بن یوسف بن مطر (786-830 م) و عباس بن سعید جوهری (متوفی پس از 843) و حتی صابیان ستاره پرست مانند ثابت بن قره حرانی بودند. (متوفی 901). اما مسیحیان عربی_سریانی  بخش بسیار زیادی از این مترجمان را تشکیل میدادند.

به نظر می رسد این امر به دلیل نوع آموزش خاص جوامع مختلف مسیحی در جهان اسلام و نیز به دلیل وضعیت مذهبی و سیاسی جدیدی است که پس از فتوحات اعراب در خاورمیانه و شمال آفریقا در قرن هفتم حاکم بود .

جوامع سریانی زبان

سریانی گویش آرامی، یک زبان سامی باستان، بومی منطقه اطراف شهر ادسا (شنلی اورفا کنونی در جنوب ترکیه) است که در قرون قبل از فتوحات اعراب مقر اصلی مسیحیت بوده است. تعداد زیادی از مسیحیان در شرق نزدیک بیزانس به زبان سریانی صحبت می کردند و از آن در دعاها و خدمات کلیسا استفاده می کردند.

مسیحیان در این جوامع سریانی زبان تحصیلات خود را در مدارس رهبانی دریافت کردند، جایی که به زبان سریانی تحصیل کردند، اما یونانی، زبان اصلی عهد جدید نیز به آنها آموزش داده میشد. علاوه بر این، شواهد خوبی وجود دارد مبنی بر اینکه تحصیلات پیشرفته‌تر در این جوامع مسیحی سریانی شامل مطالعه کتاب‌های علمی و فلسفه یونان باستان است و بسیاری از این کتاب‌ها به سریانی ترجمه شده‌اند

حنین بن اسحاق، مترجم عرب مسیحی

شاید مهمترین و پرکارترین این مترجمان مسیحی سریانی زبان، حنین بن اسحاق (809-73 بعد از میلاد) باشد. حنین یک عرب مسیحی نسطوری بود که احتمالاً زبان عربی را به عنوان زبان مادری خود صحبت می کرد. او از دوران کودکی به زبان سریانی تحصیل کرد، با مسیحیان خود به آن زبان صحبت کرد و یونانی باستان را تا حد بسیار بالایی از مهارت آموخته بود.

بعلاوه، حنین یکی از بزرگترین پزشکان عصر خود بود که نوشته‌های پزشکان یونانی را نظام‌بندی کرد و رساله‌های اصلی خود را نوشت و در چشم‌پزشکی سرآمد بود. شهرت او به عنوان یک پزشک آنقدر زیاد بود که پزشک دربار خلیفه متوکل عباسی شد. حنین را به خاطر ترجمه تمام نوشته های موجود دو پزشک بنیادی یونانی بقراط (حدود قرن پنجم قبل از میلاد) و جالینوس (حدود 129 پس از میلاد تا 216 میلادی) به سریانی و عربی به یاد می آوریم.

امکانات جدید برای انتقال دانش

ترکیبی از آشنایی با ادبیات یونان باستان و تسلط بر زبان سامی مسیحیان مانند حنین را برای ترجمه از یونانی به عربی در موقعیت عالی قرار داد. بعلاوه، گروه‌های مختلف مسیحی سریانی که قبلاً گرفتار مناقشات الهیاتی تفرقه‌انگیز شده بودند، پس از روی کار آمدن حکومت اسلامی، دیگر تحت نظارت قسطنطنیه بیزانس نبودند یا مجبور به پایبندی به نسخه ارتدکسی آن نبودند. این بدان معنا بود که جوامعی که تا آن زمان از هم جدا بودند، اکنون آزاد بودند تا با هم کار کنند.

@tamadone_islami
نقشه ای که یکی از طرح های تقسیم بندی پیشنهادی بریتانیا برای فلسطین در سال 1938 را نشان می دهد.

IOR/R/15/2/165, f 119, f. 119

با افزایش استعمار بریتانیا و سلب مالکیت، مقاومت فلسطین ها نیز تشدید شد. سوابق بریتانیا از این دوره، گزینه های مورد بحث در مورد آینده فلسطین را مستند می کند و حاوی نقشه هایی است که پیشنهادات مختلفی را برای تقسیم نشان میدهد.

مهمترین رویداد این سالها شورش بزرگ اعراب 1936-1939 م بود. سوابق بریتانیا از این زمان به قاچاق اسلحه در مقیاس وسیع به فلسطین از طریق خلیج عقبه اشاره می کند در جای دیگر، کتابخانه دپارتمان نظامی دفتر کمپانی هند گزارشی با نقشه ها و عکس های شورش دارد.

@tamadone_islami
#تاریخ_در_تصویر

نقاشی قرن نوزدهم که #ریچارد_اول (متولد 1189-1199 میلادی) را نشان می‌دهد که در طول جنگ صلیبی سوم (1192-1189 میلادی) در حال رهبری لشکر صلیبی به بیت المقدس است.ریچارد همش درگیر جنگهای صلیبی بود و فقط تنها شش ماه از سلطنت خود را در انگلستان سپری کرد.

جنگ صلیبی سوم (1189-1192 میلادی) برای بازپس گیری اورشلیم پس از سقوط آن به دست صلاح الدین رهبر مسلمانان در سال 1187 میلادی آغاز شد .

جنگ صلیبی توسط سه پادشاه اروپایی رهبری می شد، از این رو نام دیگر آن "جنگ صلیبی پادشاهان" است. این سه رهبر عبارتند از: فردریک اول پادشاه آلمان و امپراتور روم مقدس ( 1152-1190 م.)، فیلیپ دوم از فرانسه (1180-1223 م.) و ریچارد اول "شیر دل" انگلستان علیرغم این اتحاد ،آنها شکست خوردند.

امپراتور مقدس روم در یک حادثه غرق شد و از اسب خود به رودخانه در جنوب کیلیکیه که هنوز در راه سرزمین مقدس بود سقوط کرد (یا در حین شنا دچار حمله قلبی شد) غرق شد . مرگ فردریک، و سپس شیوع فاجعه بار اسهال خونی بین سربازان صلیبی، منجر به این شد که بیشتر ارتش او نابود شوند و تصمیم بگیرند با اندوه به اروپا برگردند

@tamadone_islami
این ساختمان در استانبول سه امپراطوری و یک جمهوری را به خود دیده است و حاصل توالی تاریخ است

در پایین ترین امپراتوری روم ، سپس امپراتوری بیزانس و سپس در بالاتر امپراتوری عثمانی و سپس جمهوری ترکیه

@tamadone_islami
فرق مکتب اسلامی با مکاتب غربی در شعار و تبلیغات نیست

در عمل است ...

خداروشکر امروزه جلوی چشمان شما رویدادهای منطقه را مشاهده میکنید ، و میبینید غربی ها بی هیچ گونه تعهدی نسبت به قوانین جنگی و بین المللی چگونه عمل میکنند .

اگر صلح اساس اسلام است و اگر جنگ در اسلام به دلایل و اهداف خاصی قانونی شده است، اسلام نیز جنگ را بدون محدودیت و قانون رها نکرده است...

ادامه...

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
فرق مکتب اسلامی با مکاتب غربی در شعار و تبلیغات نیست در عمل است ... خداروشکر امروزه جلوی چشمان شما رویدادهای منطقه را مشاهده میکنید ، و میبینید غربی ها بی هیچ گونه تعهدی نسبت به قوانین جنگی و بین المللی چگونه عمل میکنند . اگر صلح اساس اسلام است و اگر…
اول: نکشتن پیران و زنان و کودکان:

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرماندهان سپاه را به تقوا و مراقب توصیه می کرد. خداوند سبحان برای اینکه آنها را به اخلاق جنگ وادار کند و از آن جهت به آنها دستور داد که از کشتن نوزادان و زنان و پیران و سالخوردگان بپرهیزند

پیامبر میفرماید "..ولا تقتلوا وليدا.." نوزادان را نکشید (رواه مسلم)

و در روایت أبي داود: " ولا تقتلوا شيخا فانيا، ولا طفلا، ولا صغيرا، ولا امرأة..". پیر ها و کودکان و نوزادان و زنان را نکشید !

دوم نکشتن راهبان و متعبدان ادیان

اخرُجوا باسمِ اللَّهِ قاتِلوا في سبيلِ اللَّهِ من كفرَ باللَّهِ ، ولا تعتَدوا ، ولا تغلُّوا ، ولا تُمَثِّلوا ، ولا تقتُلوا الوِلدانَ ، ولا أصحابَ الصَّوامعِ".(أحمد).

به نام پروردگار جنگ کنید با کسانی که کافر شدند ، اما تعدی و زیاده روی و ظلم نکنید.اشخاص را مثله نکنید ( یعنی اعضای آنها را تکه تکه نکنید , «به اجساد آنان احترام بگذارید») کودکان را نکشید ، صومعه ها و معابد را تخریب نکنید

ثالثاً: خيانت نكنيد:

يكى از دستورات پیامبر به لشكر اين بود: « وَ لا تَخْنُوا ». خیانت نکنید .این دستور در برخورد مسلمانان با برادران مسلمانشان نبود، بلکه با دشمنی بود که برای آنها نقشه می کشد و به جنگ انها می روند!

چهارم: عدم گسترش فساد در زمین:

جنگ‌های مسلمانان، مانند جنگ‌های معاصر، جنگ‌های خرابکارانه نبود که در آن مبارزان غیرمسلمان مشتاق نابودی مظاهر زندگی در میان مخالفان خود هستند، بلکه مسلمانان به شدت مشتاق حفظ منافع عموم مردم در همه جا بودند حتی در ممالک دشمنان آنها و این در سخنان ابوبکر صدیق رضی الله عنه که لشکریان خود را برای فتح شام فرمان داد، آشکار است. در زمین فساد نکنید.»

و نیز در وصیت او آمده است: «وَ لا تَغَرَقُوا الطَّلَمَا وَا تَسْتَعُونَهُمْ وَ لا تَفْعَلُونَ حيوانات و درختي را كه ميوه دهد، را نابود نكنيد...».

خامساً: انفاق اسیران

و کمک به آنها، کاری است که مسلمان به خاطر ضعف زندانی و محروم شدن او از خانواده و مردم و نیاز شدید او به یاری او، ثواب و واجب دینی است. اسلام انصاف به اسیر را با نیکی نسبت به یتیمان و نیازمندان پیوند داده است. { و با محبت به مسکین و یتیم و اسیر طعام می دهند } (انسان: 8).

ششم: مثله نکردن میت:

رسول خدا صلی الله علیه و آله از مثله کردن نهی کردند ، عبد الله بن زید رضی الله عنه روایت کرده است: «پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم غارت و مثله كردن را نهى كرده است.

حمایت از خون غیر مسلمین و اهل ذمه:

تمام حقوق ذمی (غیر مسلمانانی که در خلافت اسلامی هستند) و در سرزمین اسلام سکنی گزیدند و تحت حمایت مسلمانان هستند ریختن خون آنها حرام است ، و آنها در اجرای شریعت خود آزاد هستند و نباید معابد آنان تخریب شود .

و پایبندی به عهد ها و معاهدات با اهل ذمه ،برای این دسته از افراد، خون آنها مانند خون مسلمانان معصوم و حرام است ریخته شود و برای حاکم بدون توجه به اختیارش جایز نیست که خون یکی از آنها را حلال کند و تعدی به آنان کنند


این اخلاق جنگ در میان مسلمانان است... اخلاقی که شرافت را در رقابت، عدالت در رفتار، یا انسانیت را در جنگ یا بعد از جنگ از بین نمی برد.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
اول: نکشتن پیران و زنان و کودکان: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرماندهان سپاه را به تقوا و مراقب توصیه می کرد. خداوند سبحان برای اینکه آنها را به اخلاق جنگ وادار کند و از آن جهت به آنها دستور داد که از کشتن نوزادان و زنان و پیران و سالخوردگان بپرهیزند…
خیلی از دوستان در ذیل پست بالا آمدن و گفتند نه شما مسلمانان فقط برای دین دست به قتل و کشتار زدید و ما ایرانیان در ایران باستان اصلا به اسم دین کسی را نمیکشتیم و جنگ نمیکردیم و شما به نام الله جهاد کردید!!

خب لازم شد یه پست کار کنم که مثلا داریوش هخامنشی به نام اهورامزدا دست به قتل عام مردم ایران زد!!

👈 داریوش اول برای به قدرت رسیدن بیش از 60000 نفر را قتل عام کرد.

شمار این کشتار در تحریر بابلی کتیبه بیستون بیان شده.

داریوش‌ در بند 32 و 33 تحریر بابلی کتیبه بیستون چنین میگوید:

سرزمینی به نام مَرگیانه(مَرغیانه/مرو) بر من شورید. مردی از مرو به نام "فْرادَه" را به سرداری برگزیدند. سپس من یک پارسیِ پیرو خودم به نام "دادَرشیش" که شهربان بلخ بود را به رویارویی با او فرستادم.... اهورمزدا مرا یاری داد. با حمایت اهورمزدا سپاه من شورشیان را شکست داد، که در روز 23 از ماه "کیسلیو" بود.👈 او 55200 نفر را کشت و 6572 نفر را زنده اسیر کرد.سپس آن سرزمین از آنِ من شد. این کاری بود که من در بلخ(باکتریا) از مرو انجام دادم.

📚منبع: داریوش و ایرانیان، والتر هینتس، ترجمه پرویز رجبی، ص 156

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
داریوش هخامنشی که مردم را بخاطر عدم پرستش اهورامزدا سرکوب و قتل عام کرد!!

داریوش، در کتیبه بیستون(DB) به این رفتار اعتراف می کند. دقت کنید، کشتار و سرکوب مردم بخاطر عدم پرستش اهورامزدا که یکی از خدایان است!!

داریوش در بند یک از ستون پنجم کتیبه بیستون می گوید:

«پس از آن گئوبروُوً خوزیان را بزد و تار و مار کرد و سردار آنها را گرفت، به نزد من آورد و من اورا کشتم، پس از آن کشور از آن من شد»

سپس داریوش در بند دوم می گوید:

«داریوش شاه می گوید: آن خوزیان بی وفا بودند و اهورامزدا از طرف آنها پرستش نمی شد. بخواست اهورامزدا، هر طور میل من بود، همانطور با آنها رفتار کردم»

همین رفتار رو با سکاها که اهورامزدا را نپرستیدند انجام شد .

📚منبع:فرمانهای شاهنشان هخامنشی، رالف نورمن شارپ،ص 75

THE SCULPTURES AND INSCRIPTION OF DARIUS THE GREAT ON THE ROCK OF BEHISTUN IN PERSIA, by Henry Frowde, Oxford University Press, p.p 175_181

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بزرگترین امپراتوری های آسیا

امپراتوری مغولان
خلافت امویان
خلافت عباسیان
امپراتوری عثمانی
امپراتوری هخامنشیان
امپراتوری ساسانیان
دولت تیموریان
گورکانیان هند
امپراتوری آشور

و...

@tamadone_islami
2024/06/29 04:30:35
Back to Top
HTML Embed Code: