Telegram Web Link
🦋 بیداری شب برای عبادت و ارتباط با خدا اثر خاصی در باز شدن درهای معنویت انسان دارد.

🦋 روح انسان در شب فعالیت دیگری ندارد و آمادگی بیشتری برای ارتباط با خداوند دارد که بهترین زمینه برای ایجاد تمرکز است، و هر چه بیشتر انسان به خداوند توجه پیدا کند حقایق بیشتری برای او منکشف می گردد.
استاد تحریری

#نماز_شب
@sserfan
🔴راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل بیست و نهم : مراعات آداب حضور در محضر حق

ادامه...
(قسمت چهارم)

همه جا محضر جناب اوست. ظاهر، محضر او، و باطن هم محضر اوست، و باطن، محضر خاص او، اگر حضور خود در محضر او را توجه داشتى، و ادب اين محضر را به جا آوردى، از عنايات برخوردار گشتى و اگر از حضور خود در محضر او غفلت نمودى، و ادب اين محضر را به جا نياوردى، نه تنها از عنايات محروم شدى، بلكه، جزاى بى ادبى خويش ديدى، و رد باب گرديده، و دور افتادى.

🌱هين مراقب باش گر دل بايدت
كز پس هر فعل چيزى زايدت
(دفتر چهارم مثنوى)

♦️و چنين گمان نكن كه اهل ادب و اهل غفلت را به يك نظر نگاه كنند، و اين دو را يكسان بينند، صاحبان آداب، بينايان و روشندلانند، و اهل غفلت هم نابينايان و تاريك دلان ؛ قل هل يستوى الاعمى و البصير أم هل تستوى الظلمات و النور.
سوره رعد آیه ۱۶


♦️آن كه در حركات و سكنات خود جانب حضرت معبود را مراقبت مى‏كند، در حقيقت، هميشه به ياد حضرت اوست، و لحظه به لحظه او را ياد مى‏نمايد، و رضاى او را در نظر دارد، و به عكس، آن كه در حركات و سكنات خود جانب پروردگارش را مراقبت نمى‏كند، در حقيقت، به ياد او نيست، و از او روى گردان است، و نسبت به رضا و خشنودى او بى اعتنا مى‏باشد، اگر چه به زبان هم مشغول به ذكر باشد، ولا اله الا الله، يا ألحمدلله، يا سبحان الله، و يا ذكر ديگرى بگويد، و به ورد ديگرى بپردازد.

♦️از امام صادق سلام الله عليه نقل شده است كه فرمود:
«از جمله چيزهايى كه خداى متعال بر خلق خود شديداً واجب فرموده است. ذكر خداى متعال و ياد اوست.

♦️سپس امام فرمود: البته توجه داشته باشيد كه مقصودم سبحان الله و ألحمد لله، والا اله الا الله و الله أكبر نيست، اگر چه اينها هم از ذكر خداست، وليكن مقصود من ذكر خدا و ياد اوست در هر حركتى كه خدا حلال كرده و يا حرام گردانيده است، به اين صورت كه در هر حركتى اگر طاعت اوست عمل كند، و اگر معصيت اوست ترك نمايد».
بحار، ط ج، ج 93، ص 163.

♦️مراتب حضور :
باید دانست که هریک از اهل ایمان و سلوک و عرفان و ولایت به طورى حفظ حضور و حضرت کنند که خاص به خود آنهاست.

♦️چنانچه مؤمنین و متقین حفظ حضور را به ترک نواهى و اتیان اوامر دانند؛ و مجذوبین به ترک توجه به غیر و انقطاع تامّ کامل دانند؛ و اولیا و کمّل به سلب غیریت و نفى انانیت دانند. و بالجمله، یکى از مقامات شامخه اهل معرفت و اصحاب قلوب، مشاهده حضور حق و حفظ حضرت است، چنانچه با مشاهده کیفیت علم فعلى حق و فناى اشیا در ذات حق و حضور موجودات در پیشگاه مقدس و فهم اینکه دار تحقق محضر ربوبیت است، حفظ محضر نمایند به هر مقام که هست.


#رعایت_آداب_حضور

T.me/sserfan
🔴توجه و اهمیت حضور قلب در
عبادات :

♦️بعضی از سالکان در اوایل سلوک به صورت و ظاهر عبادات می پردازند و اذکار و اوراد و نماز ها و سجده های  طولانی و امثال اینها را با نظم و ترتیب و با مداومت انجام می دهند ،ولیکن با اشتغال به ظاهر از اصل مسئله که حضور و اقبال قلبی به سوی حضرت حق است غفلت می کنند و در آن باب هیچگونه مجاهدتی نمی نمایند
.
♦️لذا به لحاظ اهمیت ندادن به
#حضور_قلب و اقبال الی الله ،حرکت واقعی به سوی معبود نمی کنند ،زیرا تا دل به حضرت حق روی نیاورد،آنچه باید بشود نمی شود و آنچه باید پیش بیاید نمی آید ،انسان به حجاب ها و نقایص و معایب خود پی نمی برد و به فکر اصلاح نمی افتد ،مگر به اندازه توجه قلبی که  در عبادات وجود دارد .
📚مرحوم استاد محمد شجاعی
مقالات جلد دوم

#حضور
@sserfan
💢آیت الله بهجت ؛

کراراً پرسیده اند چه ذکری بگوییم !؟ گفته ام ، از قلبت سؤال کن ، در کدام ذکر حضور قلب بیشتری داری ، آن را ملتزم باش !

📕نسخه های شفا بخش ، ص ۷۷

@sserfan
🔴پراکندگی قلب در اغیار و دیگران

♦️تصمیم گرفتن بر حضور قلب در نماز و موفق نشدن بر آن خود بهترین دلیل بر پراکندگی دل و قلب ماست.
یا قلب به سوی اغیار می شتابد و ما قدرت ضبط آن را نداریم و یا اغیار به سوی قلب می شتابد و ما قادر به جلوگیری از ورود ان نیستیم
♦️و یا نه اینست و نه آن، بلکه قلب ما با اغیار بر اثر کثرت ممارست و کثرت اشتغال و شدت اسارت و غوطه ور شدن و فانی گشتن در اغیار، یکنوع وحدت با آنها پیدا کرده و گویی قلب ما  همان اغیار گشته و اغیار به جای قلب ما نشسته است.
📚مرحوم استاد محمد شجاعی
مقالات جلد اول ص 105

#مراقبه
#حضور
@sserfan
💢استاد فاطمی نیا :

🔸تا زمانی که دل انسان ، آلوده به محبت دنیا و هوی و هوس ها می باشد ، نباید توقع حضور قلب در نماز و لذت بردن از عبادات داشت . نکته ها از گفته ها ، ج ۳ ، ص ۱۳۵

@sserfan
🔴مراقبه ،حضور و فروکش کردن فکر :

♦️به محض این که به حالت حضور برسیم یعنی زندگی خودش از خودش آگاه شود فکر فروکش می‌کند یعنی وقتی آن بعد چهارم  ( بعد معنوی ) در ما نهادینه  بشود و ما بتوانیم نظاره‌گر فکر و هیجاناتمان باشیم در این‌صورت فکر دیگر نمی‌تواند ما را به خودش بکشد و وجود ما را ببلعد چون داریم او را تماشا می‌کنیم. چه کسی فکر را تماشا می‌کند؟ آن عنصر بی‌اسم که حالت طبیعی ماست. شما نگران این نباشید که چگونه او را بیاورم، کافیست این لحظه را به طور کامل بپذیرید،کافیست فکر و هیجاناتتان را به طور آشکار ببینید. در این حالت فکر یا نفسِ ما از آن مقام رفیعش به پایین افکنده می‌شود و دیگر نمی‌تواند ما را به خودش بکشد.

#حضور
@sserfan
🌱لبی مست ودعا خوان خواهم امشب
تسلی دل و جان خواهم امشب

🌱که تا بینی نیازم بر قد خویش
نگاهت رافراوان خواهم امشب

🌱نشستم بر درت همچون گدایی
هر آن بخشی مرا آن خواهم امشب
 
🌱چنین سرد و بدون غم مخواهم
مددکن درد هجران خواهم امشب 
     
🌱بگیرم از لبت یک جرعه شاید
به درد کهنه درمان خواهم امشب

🌱مگیرآشفته مویت رازدستم
که آن زلف پریشان خواهم امشب

🌱به جانت خسته از این عقل و هوشم
دمی بر عشق و نسیان خواهم امشب

" قواعد "
@sserfan
🔴راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل سی ام : مسارعت در حرکت به سوی حق

♦️و آن عبارت از اين است كه سالك از بطالت، ملالت، و كسالت هر چه مى‏تواند اجتناب كند و در عزم خود كاملا جدى و استوار باشد، و نسبت به مقصدى كه در طلب آن است «مسارعت» كند. از هر فرصتى براى نيل به مقصد استفاده نمايد، و راضى نباشد لحظه‏ ها را از دست بدهد، كه راه بسيار طولانى، آفات و خطرات بسيار زياد، و فرصت بسيار محدود است.

♦️براى كسى كه قدم در طريق سلوك گذاشته است، مسئله بطالت، ملالت، و كسالت، از مسائل كاملا خطرناك مى‏باشد. شيطان و نفس هميشه انسان را به بطالت مى‏خوانند، و ملالت و كسالت را به انسان القا مى‏كنند، تا از راه باز دارند، و از مجاهدت منصرف سازند. و اين حقيقتى است كه هر كس با دقت در حالات خويش مى‏تواند به آن پى ببرد.

♦️و اصولا، بايد توجه داشت كه هواى نفس در گذراندن اوقات و لحظات به بطالت است، و قيام به عبادت، و مجاهدات عبودى خلاف خواسته نفس و ناخوشايند براى آن مى‏باشد، و در نتيجه، انسان در وجود خويش نسبت به مجاهدتهاى عبودى احساس ملالت و كسالت مى‏كند، و اگر هم عبادتى را شروع كرد، زود ملول مى‏شود، و كسالت به وى روى مى‏آورد، و حال عبادت را ندارد.

♦️اينها همه از نفس است، و بايد با همه اينها به مقابله پرداخت، و ترك بطالت كرد، و ملالت و كسالت را جدا كنار گذاشت. بايد هم نفس را شكست، هم ملالت و كسالت را.

🌱در جهان جنگ اين شادى بس است
كه ببينى بر عدو هر دم شكست
(دفتر چهارم مثنوى)


♦️خداى متعال به انسان آن توانايى را داده است كه همه اينها را بشكند، و شب و روز، و در همه احوال به مجاهدت بپردازد، و از اهل «مسارعت» باشد. لحظه‏ اى را بيجا نگذارند، و از هر لحظه و هر فرصتى در طريق نيل به مقصد اعلى استفاده كند، كه انسان، ساخته و پرداخته سعى و اراده خويش است؛ و أن ليس للأنسان الا ما سعى. همت والا، سعى بليغ، واراده شكست‏ ناپذير مردان راه، دليل اين مدعاست.
ادامه دارد...


#مسارعت_در_حرکت_به_سوی_حق


https://www.tg-me.com/sserfan
🔴مسارعت :

یعنى در آنچه بر آن عزم نموده ، مسارعت كند، چون در این راه آفات  هاست و براى سالك در هر مقام متناسب - با حال او - مانعى پدید مى گردد. سالك باید بسیار زرنگ و باهوش باشد و قبل از آنكه مانعى بدو دست یابد و دامان او را آلوده كند، وظیفه خود را انجام دهد و در این راه وصول به مقصد دقیقه اى فروگذار نكند.

📚رساله لباب الباب طهرانی
@sserfan
#حرکت_به_سوی_تعالی

هر چقدر به تعالی بیشتر  نزدیک شوید ،دیگران را بیشتر از دست می دهید.

در سفر زندگی  و حرکت به سوی تعالی و کمال، منتظر از دست دادن دیگران ،حتی نزدیکترین اطرافیانتان  باشید .چون آنان شما را فردی معمولی، ‌تحت سلطه و برای خود می خواهند ،نه آن چیزی که خود واقعی شماست .
مرز محبت و دوستی آنان با شما تا جایی‌ست که مطابق خواست و نظر آنان حرکت می کنید نه آنچه برابر با سرشت و فطرت درونی شماست .بنابراین هر وقت احساس کردند شما می خواهید خود واقعی تان باشید ، مخالفت ها و کار شکنی ها را با شما شروع تا شما را از رسیدن به جایگاه واقعی خودتان دور کنند ،چرا که رسیدن به جایگاه واقعی خودتان همان و پایان یافتن سلطه جویی آنان همان.
برگرفته از متن ترجمه شده انگلیسی
@sserfan
🔴شهامت داشتن برای شناخت عوالم جدید :

♦️شهامت داشتن و شادمان بودن دو كيفيتي هستند كه زمينه را براي نزول خداوند در انسان  فراهم مي كنند. شما بايد شهامت پيشه كنيد،  شهامت رفتن به عوالم جدید را داشته باشید زيرا خدا ناشناخته است.
مولای متقیان علی ع فرموده است که :از هر آن چیز که ترس وبیم داری خود را در آن بینداز ،این یعنی شهامت ،این یعنی آماده  بودن برای تجارب جدید.

♦️آنگاه كه تو خداي واقعي را بشناسي، او را از هرچه كه درباره اش شنيده اي متفاوت خواهي يافت. حيران خواهي شد. هرچه كه درباره خدا شنيده بودي خيالاتي بيش نبوده اند. هيچ شيوه اي براي توصيف خدا وجود ندارد. خدا تعريف ناكردني و توصيف ناپذير است. خدا بسيار ناشناخته است. حتي كساني كه او را تجربه كرده اند نمي توانند تجربه اشان را براي ديگران بازگو كنند. با معرفت او کر و لال می شوند هر کس باید خودش در خودش  خدا را به شهود بنشیند.

هر که را اسرار حق آموختند
مهر کردند و دهانش دوختند
عارف كسي است كه با معرفت خدا كر و لال مي شود. كسي است كه وقتي با حقيقت خدا رو در رو مي شود تنها مي گويد خدا راز آلود است، خدا يك راز است- كه در واقع چيزي در مورد او نمي گويد.

#مراقبه
#سکوت
#شهامت

@sserfan
✍🏻 کارهایی كه در توفیق یافتن برای سحرخیزی تاثیر دارد :


1⃣ گناه نکردن در روز

2⃣ خواب قیلوله

3⃣ کم خوردن شام شب

4⃣ سبک خوردن شام شب

5⃣ زود خوابیدن در شب

6⃣ با عشق الهی سر بر بالین نهادن

7⃣ با همت و عزم بیداری، خوابیدن.

8⃣ برای بیدار شدن از ساعت و مانند آن استفاده کردن

9⃣ پس از بیداری بلافاصله رختخواب را ترک کردن و آن را جمع نمودن و شرایط را عوض کردن

🔟 اگر نماز شب قضا شد، حتماً قضای آن را بجا آوردن


📚 سیر و سلوک (طرحی نو در عرفان عملی شیعی)، صفحه ۳۳۴ تا ۳۳۸
نویسنده: آیةالله حاج شیخ علی رضائی

#نماز_شب
@sserfan
2024/11/05 13:54:17
Back to Top
HTML Embed Code: