Telegram Web Link
🔴راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل سی ام : مسارعت در حرکت به سوی حق

ادامه...
(قسمت ششم )
♦️«مسارعت» از اركان سلوك، و از خصوصيات صالحان است. در خصوص حضرت زكريّا و فرزندش حضرت يحيى عليهما السلام، و در مجموع، درخصوص آن حضرت و بيت او خداوند چنين مى‏فرمايد:

♦️«...انهم كانوا يسارعون فى الخيرات و يدعوننا رغباً و رهباً و كانوا لنا خاشعين». يعنى «... آنان در كارهاى خير «مسارعت» داشتند، و با «رغبت» و «رهبت» و با قلب خاشع ما را مى‏خواندند».
سوره انبيا، آيه 90.


♦️در آيه‏ اى كه اول سخن آورديم، خطاب به صاحبان ايمان مى‏فرمايد:
«و سارعوا الى مغفرة من ربكم...».
يعنى «و مسارعت كنيد به سوى مغفرتى از پروردگار خود...».

♦️جمله «و سارعوا» كه به لفظ امر آمد است، و به دنبال آن جمله «الى مغفرة من ربكم» كه «مغفرت» را به لفظ نكره و منسوب به مقام ربوبى آورده است، سالكان را امر به «مسارعت» مى‏كند به سوى مغفرتى از پروردگار متعال كه در لفظ و در بيان نگنجد و به تصور نيايد، مغفرتى كه دواى همه دردهاى سالكان است، و مطلوب مشتاقان، و امان خائفان.

♦️جمله «و سارعوا» به سالكان با كمال صراحت اين هشدار را دارد كه وقت مى‏گذرد، و لحظه‏ ها از دست مى‏رود. بطالت را ترك كنيد، ملالت و كسالت را به خود راه ندهيد، بشتابيد و فرصت را مغتنم بشماريد، كه اين فرصت را خداى متعال براى نيل به «مغفرت» در اختيار شما قرار داده است، و براى بازگشت به
موطن، و نجات از هلاكت و خسران.

)

♦️آیه مباركه «والذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا» عنايات خاصه مقام ربوبى را به آنهايى وعده مى‏دهد كه «مجاهدت» كنند، يعنى «مسارعت» داشته باشند، و شب و روز در سعى و كوشش بوده، از پاى ننشينند، نه به آنهايى كه فقط «دعوى» دارند، و وقت خود به بطالت مى‏گذارنند، و در مقام «عبوديت» ملول و كسيل هستند.

♦️ مسارعت كنندگان در عبادت هستند كه راههاى وصول به مقصد را مى‏يابند، و از اشارتهاى هدايت كننده مقام ربوبى بهره‏ مند مى‏شوند، و موفق و فائز مى‏گردند، نه آنان كه سستى مى‏نمايند، و اهل بطالت و ملالت مى‏باشند.

♦️آن فتح باب كه سالكان در انتظار آن هستند، براى اهل مسارعت است، و آن لطف عنايت كه دستگير انسانهاست، مخصوص دردمندانى است كه در مقام طلب به خود اجازه مسامحه و سستى نمى‏دهند.


ادامه دارد...

#مسارعت_در_حرکت_به_سوی_حق

https://www.tg-me.com/sserfan
#استقامت_در_سلوک

کسیکه یکبار نور معرفت به دلش تابیده و با دیدهء باطن ولو یکبار هم که شده نگاهی به حریم حقیقت انداخته باشد، دیگر خود داری از پیروی راه معرفت نمیتواند کرد و به شوق کعبه آمال زحمت خار مغیلان را به منت می پذیرد و از پیمودن این راه خسته نمیشود تا به مقصد برسد.
از روی تجربه های زندگی برای هر کسی ثابت و آشکار است که یک مقصد عالی ،بخصوص که آن مقصد ،یک مقصد عالی معنوی باشد ،بدون کوشش و فداکاری و در یک یا چند روز بدست نمی اید ،بلکه بسیار صبر و تحمل و متانت و پایداری لازم دارد .
گاهی خستگی و نومیدی مانند کابوس و تاریکی صفحه دل مرد جویندهءحقیقت را فرا می گیرد و لشکر شبهه و ترس گاهی چنان حمله ور شده که بنیان امید و ایمان او را از پا در اوردن می خواهد ،لیکن در نتیجه استقامت و پافشاری ،شوق از نو در کانون دلش شعله ور میگردد و بالاخره کلید نجات و استقامت را که عبارتست از کوشش خستگی ناپذیر و همت مردانه و عزم متین است، می باید و فرصت را غنیمت می شمارد و گفته خواجه شیرازی را دستور زندگی خود قرار می دهد که :
کاری کنیم ورنه خجالت براورد
روزیکه رخت جان به جهان دگر کشیم
منبع :استاد کاظم زاده
اصول اساسی روانشناسی
@sserfan
ضرورت شناخت استاده ِ راه :

سالک توجه داشته باشد که این، مرحله بسیار دقیق و باریکی است؛ تا کسی را نیازماید و از صلاحیت علمی و دینی او آگاه نشود، در ارشادات به او تکیه نکند که گاه شیاطین در لباس استاد درآیند و گرگان ملبس به لباس چوپان شوند و سالک را از راه منحرف سازند.

مرحوم علامه طباطبایی در این زمینه می گوید: که حتی به ظاهر شدن خارق عادت و اطلاع بر علوم پنهانی و اسرار نهان انسان، و عبور بر آب و آتش، و اطلاع بر مسائل مربوط به آینده و مانند آن نمی توان اطمینان کرد که صاحب چنین اعمالی مقام پیشرفته ای در سلوک راه حق دارد؛ زیرا، اینها همه در مرتبه مکاشفه روحیه حاصل می شود، و از آنجا تا سرحد وصول و کمال، راه بسیار است.
اخلاق در قران جلد یک

#استاد

@sserfan
مراقبه دروازه ای به سوی تازه ها :

دل كندن از كهنه كاري است بس دشوار. اما بايد از كهنه دل كند، زيرا تنها آنگاه تازه از راه مي رسد. پذيرفتن تازه كاري است دشوار، زيرا تازه تازگي دارد و با آن ناآشناييم. تازه براي ما عجيب و غريب است و در ژرفاي دلمان در مورد آن نگران و هراسانيم. اما بايد ياد بگيري به تازه عشق بورزي و گرنه رشد تو ممكن نخواهد شد.
مراقبه دروازه ای است که تو را وارد تازه ها در عالم درون و برون می کند.
رشد يافتن بمعناي شهامت دل كندن از كهنه و شهامت عشق ورزيدن به تازه است و اين تنها يكبار انجام نمي يابد، بلكه بايد آنرا هر لحظه انجام دهي، زيرا هر لحظه چيزي كهنه مي شود و چيزي تازه از راه مي رسد.  کل زندگی برای انسان سالک دانشگاهی است که از هر کس و هر چیز درس می گیرد ،و در آن کهنگی و تکرار راه ندارد. هرگاه كه چنين مي شود، به تازه گوش بسپار و در برابر كهنه كاملا كر شو. كهنه اسارت است و تازه، آزادي. و حقيقت هميشه تازه است. خدا هميشه تازه و باطراوت است. به تازگي شبنمي زير نور خورشيد صبحگاهي.

#مراقبه
#سکوت
#ذهن

@sserfan
سحر خیزی :

همه شب یا قسمت مهم آن را با غفلت و خواب سپری کردن برای سالکان یک امر ناصحیح و بسیار مضر است .
در چنین صورتی انسان از برکات مخصوص شب خیزی محروم میگردد و از عنایات کار ساز ربوبی که در دل شب و با شب زنده داری بدست می آید بی بهره می ماند و ناموفق خواهد بود.
اصل مشکلها در ظلمت شب ، و در خلوت آن حل میگردد و راهها به روی دردمندان در بیداری شب و در سلوک شبانه باز میشود .
مرحوم آیت اله  محمد شجاعی ( ره )
مقالات جلد سوم ص 276

@sserfan
2024/11/05 11:04:59
Back to Top
HTML Embed Code: