Telegram Web Link
Forwarded from پنشتا Panshtaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزارشی از یک باغ کیوی در #گیلان
میوه‌ای که ۵۰ سال پیش به ایران آمد و حالا ما بعد از #ایتالیا دومین تولیدکننده آن در نیمه شمالی جهان هستیم.

🔴 کانال گزارش‌های ویدیویی «صد راه» @sadraaah
يادداشت من درباره نشانه هاى شكست در طرح محمد بن سلمان براى لبنان

راننده تاکسی با خشم می گفت اگر مسافر سعودی به پستش بخورد، از ماشین بیرونش می اندازد. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی را با عبارت «یا عیب الشوم» (ای لکه ننگ) خطاب می کرد و دستش را از فرمان رها می کرد و به نشانه دعا بسوی آسمان می گرفت و می گفت: خدایا این «طفل مجنون»، می خواهد جنگ را به خانه ما بیاورد، کشور خودش را چنان دچار جنگ کن که همه شان در کوهها آواره شوند. الهی همه شما خلیجیها در آتش همان نفت خودتان بسوزید.

نفرین غضبناک این راننده تاکسی، نمونه ای از احساس بسیاری از لبنانیها نسبت به عربستان سعودی در این روزهاست، فارغ از اینکه هوادار کدام جریان سیاسی باشند یا از چه مذهبی پیروی کنند. دیگر برای همه قطعی شده که نخست وزیرشان در دست سعودیها اسیر است و استعفای «اجباری» او قرار بوده، سناریویی هولناک برای کشورشان رقم بزند. در عین حال، بیشترشان بر این باورند که این سناریو، شکست خورده و بر پرده واقعیت نقش نخواهد بست.

آگاهان امور منطقه نیز، چه در داخل و چه خارج لبنان، تقریبا همگی با افکار عمومی در لبنان همصدایند که محمد بن سلمان نقشه ای برای لبنان داشته که از همان آغاز، شکست خورده است. در این «نقشه»، قرار بوده اعلام استعفای سعد حریری، هواداران او را در لبنان به خیابانها بریزد و علیه «دخالت ایران» و «سلطه حزب الله» بشوراند، شبیه موجی که حدود سیزده سال پیش، پس از ترور رفیق حریری علیه سوریه به پا خاست و سوریه را ناچار کرد ارتش خود را از لبنان خارج کند.


اما نه تنها چنین موجی به راه نیفتاد، بلکه جریان سیاسی مستقبل (آینده) که سعد حریری در رأس آن قرار دارد و اکثریت اهل سنت لبنان را نمایندگی می کند، با جریانهای سیاسی مخالف عربستان سعودی همصدا گشت و خواهان بازگشت آقای حریری به لبنان شد. حتی در بیانیه ای که این جریان علیه ایران و حزب الله منتشر کرد نیز بر این موضع تاکید شده و در عین حال هیچ اشاره ای به چشم نمی خورد که حاکی از این باشد که این جریان پذیرفته است که آقای حریری آزادانه در عربستان به سر می برد و تصمیمگیریهایش به اختیار خود او انجام گرفته است. این جریان با اینکه همواره پایگاه سعودیها در لبنان به شمار می رفت، اکنون به دلیل وضعیتی که برای آقای حریری پیش آمده، در بدنه و بخش عمده ای از رهبری اش، بخصوص میان خاندان حریری، نشانه های دلسردی از عربستان از خود نشان می دهد، چه رسد به آنکه برای برآوردن خواست سعودیها، دست به سازماندهی تظاهرات علیه ایران و حزب الله در لبنان بزند.

پایگاه دیگر عربستان برای خیزشی علیه حزب الله و دیگر متحدان ایران، فلسطینیان لبنانند که حدود نیم میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. گزارشهایی به نقل از منابع اطلاعاتی در رسانه های لبنانی منتشر شده، حاکی از اینکه اخیرا تلاشهایی در جریان بوده تا ساکنان اردوگاه فلسطینی عین الحلوه در شهر صیدا در بیرون از این اردوگاه در چارچوب حرکتی اعتراضی علیه حزب الله، بزرگراهی را که صیدا را به جنوب لبنان متصل می کند، ببندند. با توجه به اینکه ساکنان عین الحلوه مسلحند و این اردوگاه یکی از مراکز تنش خیز لبنان به شمار می رود، چنین اقدامی می توانست بحرانی جدی بیافریند اما این تلاشها به نتیجه ای نرسیده و رهبران اردوگاه حاضر به تن دادن به چنین خواسته ای نشده اند. گروه اصلی حاکم بر این اردوگاه، جنبش فتح است و اخیرا هم محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در دیداری که در اردن با رئیس پلیس لبنان داشته به او اطمینان داده که اردوگاههای فلسطینی عامل تنش در لبنان نخواهند شد.

اهرم دیگری که برای پیشبرد طرح حمله به حزب الله و منافع ایران در لبنان باقی می ماند، حمله نظامی است. از لحاظ نظامی و به دلایل واضح جغرافیائی، عربستان نمی تواند خود مستقیما دست به چنین حمله ای بزند. سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان می گوید از منابع موثقی اطلاع دارد که عربستان از اسرائیل خواسته است به حزب الله حمله نظامی کند و اطمینان داده که حاضر است دهها میلیارد دلار هزینه چنین جنگی را تا زمان نابودی کامل حزب الله بپردازد. روزنامه لبنانی اخبار هم به نقل از منابع خود، توضیح بیشتری در این زمینه داده و نوشته که این طرح قرار بوده با موافقت و همراهی آمریکا و شامل حمله به پایگاهها و نفرات حزب الله هم خاک سوریه و هم لبنان باشد.
اما به نظر می رسد چنین نقشه ای نیز پیش از عملی شدن، با شکست مواجه شده است. هم وزارت خارجه آمریکا و هم کاخ سفید در بیانیه های رسمی جداگانه ای با هر گونه ایجاد تنش و درگیری در لبنان ابراز مخالفت کرده اند. دولتهای اروپایی همچون فرانسه و آلمان هم به مخالفت با هر تنشی در لبنان برخاسته اند. در شرایطی که حزب الله می کوشد هیچ بهانه ای برای جنگ به دست اسرائیل ندهد و از هر اقدام تحریک آمیزی پیشگیری می کند، اینکه اسرائیل چه به خواست خود و چه به خواست عربستان، آغازگر جنگی باشد که آمریکا و اروپا هم با آن مخالفند، معقول و قابل توجیه به نظر نمی رسد. بویژه آنکه حمله گسترده اسرائیل به لبنان در یازده سال پیش، نه تنها به نابودی حزب الله نینجامید، بلکه بر محبوبیت و پایگاه اجتماعی این گروه افزود و باعث شد این جنگ به عنوان پیروزی برای حزب الله ثبت شود و اکنون نیز همه برآوردها و گمانه ها حاکی از این است که حزب الله نسبت به یازده سال پیش در موقعیت بسیار قوی تری از لحاظ نظامی قرار دارد و در نتیجه، جنگ برای اسرائیل بسیار دشوارتر و پرهزینه تر خواهد شد.

حتی سید حسن نصرالله نیز ورود اسرائیل به جنگ تازه ای علیه حزب الله را بسیار بعید شمرده است و می گوید در شرایطی که اسرائیل می تواند با کمک رسانی غیرمستقیم به جنگهای فرقه ای و سیاسی میان خود اعراب، دشمنانش را تضعیف کند، دلیلی ندارد که هزینه جنگ را بر خود هموار سازد. او به عنوان نمونه به کمکهای پی در پی اسرائیل به جبهه نصرت و گروههای مسلح متحد آن در نواحی نزدیک به مرز اسرائیل و سوریه اشاره می کند.

بدین ترتیب اگر عربستان طرحی علیه ایران و حزب الله در لبنان تدارک دیده باشد، زمینه ای برای اجرای آن دیده نمی شود و می توان گفت چنین طرحی پیش از اجرا با شکست روبرو شده است. بدتر آنکه، متحدان همیشگی عربستان در لبنان هم دچار دلسردی شده اند و در صفشان شکاف افتاده است. وقتی سعد حریری و خاندانش با دهها سال پیوستگی و وابستگی به عربستان سعودی و حتی برخورداری شان از شهروندی این کشور، چنین سرنوشتی یافته اند، بدیهی است هر سیاستمدار و جریان سیاسی هم که در لبنان بخواهد روی پشتیبانی عربستان حساب کند، دچار شک و دودلی می شود. این شک و دودلی می تواند در انتخابات پیش رو در لبنان، بشدت به زیان منافع عربستان تمام شود.

از زمانی که محمد بن سلمان در سایه زمامداری پدرش خیزش خود را بسوی قدرت آغاز کرد و عملا به اداره کننده اصلی کشورش بدل شد، عربستان وارد ماجراجوییهای بزرگی شده که به جایگاه این کشور زیان رسانده است. ابتدا جنگ یمن که دو سال و نیم است عربستان با تمام جنگ افزار پیشرفته و بنیه مالی قوی اش نتوانسته از پس گروهی شبه نظامی در فقیرترین کشور خاورمیانه برآید و حتی پایتختش نیز در خطر حمله قرار گرفته است. افکار عمومی جهانیان را نیز بشدت علیه عربستان برانگیخته است. سپس ماجرای تملک دو جزیره مصری در ازای پرداخت دو میلیارد دلار که مصریها را بشدت نسبت به عربستان دل چرکین کرد. در پی آن، بحران قطر که رقیب را به دشمن تبدیل کرد و اکنون هم بحران سعد حریری که نه تنها به منافع عربستان در لبنان صدمه زد بلکه وجهه پادشاهی سعودی را حتی نزد دوستانش هم خدشه دار کرد.

چنین کارنامه ای سبب شده که شعار محمد بن سلمان در نوسازی سیاسی و اقتصادی عربستان و مبارزه با فساد هم به ماجراجویی دیگری برای حذف رقیبان داخلی اش تعبیر و ترجمه شود و به این گمانه دامن زند که همان گونه که «ماجراجوییهای منطقه ای» او از دوستان عربستان کاسته و به سود دشمنانش تمام شده، چه بسا که کارزاری که در داخل کشور به راه انداخته و طرحهای بلندپروازانه اقتصادی و اجتماعی که اخیرا از آن پرده برداشته نیز به همین سرنوشت دچار شود.

فراخواندن فوری سعد حریری به ریاض و اعلام استعفای او با هر نیتی که انجام شده باشد، نتیجه اش تاکنون دلزدگی دوستان عربستان در لبنان بوده و تقویت جایگاه حزب الله، تا آنجا که هم آنانی که در مراسم سوگواری اربعین شرکت جستند برای سید حسن نصرالله ندای لبیک سر دادند و هم جوانانی در عشرتکده با آواز خواننده رقصیدند که می خواند: اذا ما بترده السعودیة بالقوه، بیجیبه السید (اگر عربستان بزور حریری را برنگرداند، سید او را بر می گرداند).
🔴🔴 هشدار زلزله 🔴🔴
‏در مواقع بحرانی مثل وقوع زمین‌لرزه هر خبری رو باور و برای دیگران فروارد نکنید به خصوص اینجا در تلگرام. این شرایط متاسفانه بهترین موقع برای ساخت و انتشار و گسترش شایعه است. هر خبر یا عکسی که می‌بینید - حتی از خبرنگاران و رسانه‌ها- اول از چند منبع چک کنید و بعد با بقیه به اشتراک بذارید.

🔴 همینطور؛
- بچه‌ها رو از اینترنت و تلویزیون دور نگه‌دارید، تا بی‌خود در معرض اخبار راست و دروغ زلزله نباشند، آسیب روحی می‌بینند، کابوس شبانه و ...
- باهاشون حرف بزنید، بازی کنید، سعی کنید در دل بازی، اصول کلی ایمنی رو به‌شون یاد بدید، در مورد یک زلزله‌ی فرضی کوچیک.
‏ضمن این که باید آمادگی داشته باشید برای هر اتفاقی، حفظ سلامت روان و روحیه‌ی بچه‌ها از همه‌چیز واجب‌تره. شما بزرگ‌ترید، و اونا کاملن بی‌دفاع اند دربرابر حتی زلزله‌ی احتمالی.
پس، خودتون آماده باشید، بچه‌ها رو به قدر کفایت و بدون ایجاد ترس، آماده کنید، اما براشون دل‌شوره درست نکنید.

🔴 بعد از وقوع زلزله ممکن است افراد زیادی مصدوم شده و نیاز به خون داشته باشند، برای تامین خون مورد نیاز مصدومان احتمالی زلزله اخیر در مناطق غربی کشور، گوش به زنگ باشیم اگر اعلام نیاز شد فردا دوشنبه اهدای خون را فراموش نکنیم.

🔴 ‏خوددار باشیم و بحرانی ملی و فراگیر مثل رخدادن زمین‌لرزه را که سلامتی، مال یا جان هموطنان زیادی را گرفته، دستمایه جوک و خوشمزه‌بازی و مزه‌ریختن نکنیم. جوک ساختن با چنین بحرانی که عده زیادی هموطن گرفتارش شده‌اند کمتر از شایعه و دروغ‌پراکنی نیست.
🔴🔴 نکات مهم برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان


‏رضا جمیلی چهار سال است که سردبیر هفته‌نامه هلال‌احمر است، در توییترش نوشته؛ یه نکاتی هست که بارها تکرار شده اما باز حتی همکاران خبرنگار ما هم به‌وقتش رعایت نمی‌کنن. اونا رو می‌نویسم شاید به درد کسی بخوره. به‌خصوص رسانه‌ای‌ها که جریان خبری توی دستشونه باید حواسشون باشه به این نکات.

🔴 ‏اولین اصل در کمک‌رسانی بحران اینه: به نیروهای تخصصی امدادرسان اعتماد کنید. برای نمونه «حمایت‌های روانی» یک تخصص ویژه است که تنها معدودی از روانپزشک‌ها و نیروهای متخصص هلال‌احمر و اورژانس امکان و اجازه انجامش را دارند. مداخله‌گری در بحران یک تخصص است.

@sadraaah

🔴 ‏یکی از وظایف نیروهای امدادرسان، مدیریت «انبوه خلق» و واکنش اون‌ها به موقعیت‌های خاص هیجانی است. هرچقدر این جمعیت کمتر باشه کنترل و مدیریت اون راحت‌تره. حتی تعداد بالای خبرنگار و عکاس (بیشتر از حد ضرورت و به‌ویژه کسانی که خبرنگاری بحران رو نمی‌شناسن) این چالش رو نشدید می‌کنه.


🔴 ‏بدترین نوع کمک غیرنقدی مواد غذاییه. کنترل سلامت این کمک‌ها و تاریخ انقضای اون‌ها عملا غیرممکنه توی شرایط بحران. ‏در مورد نیازهای کالایی هم باید منتظر اطلاعیه‌های سازمانهای امدادرسان و ستاد مدیریت بحران کشور ماند. نباید با توصیه‌های مبتنی بر تجربه شخصی مدیریت چنین حوادثی را دچار تشتت تصمیم‌گیری و مداخله‌گری فردی کرد. این سازمان‌ها هرچقدر فشل باشن تجربه چند زلزله و بحران طبیعی رو دارن.

@sadraaah

🔴 ‏یکی از بزرگترین چالش‌های زلزله بم اسکان افرادی بود که برای کمک اومده بودند و توی سرما بدون سرپناه مونده بودن. کلی چادر به اسکان این افراد اختصاص داده شد. کسانی که کل کمکشون رسوندن یه صندوق کنسرو یا ده تا پتو بود اما سه روز جای خواب و غذا نیاز داشتند.


🔴 ‏آدرس جهت دریافت کمک های غیرنقدی تهرانی‌ها: میدان انقلاب خیابان کارگر جنوبی کوچه شهید مهدیزاده جمعیت هلال احمر شهرتهران 

شماره تلفن: 66923040 

تمرکز اصلی اما جمع آوری کمک های نقدی است تا بتوان براساس نیازهای مردم آسیب دیده اقلام مورد نیاز را تهیه و ارسال کرد.


🔴‏ اینا شماره‌حساب‌های تاییدشده هلال‌‌احمره:

شماره حساب 99999 به نام هلال احمر نزد بانک‌های ملی، ملت، صادرات، رفاه،‌ مسکن،‌ دی، تجارت،‌ سپه،پارسیان، شهر،‌ آینده و رسالت.

702070(ارزی دلار) 800300 (ارزی یورو) بانک ملی

1404440(ارزی دلار)  بانک ملت   کد   #112*3*741* پرداخت آسان موبایلی

‏و شماره کارت 6104337770064606 برای دریافت و ارسال کمک های نقدی به زلزله‌زدگان
🔴 هشدار هلال‌احمر: "با توجه به انتشار برخی شماره‌ حساب‌های جعلی با عناوین "کمک به زلزله‌زدگان" خواهشمند است از پرداخت هرگونه وجه به حساب‌های غیر معتبر خودداری کنید."
👆👆شماره حساب‌های معتبر👆👆
Forwarded from شرق
تکذیب خبر سرقت از خودروهای حمل چادر و پتو برای زلزله زدگان

🔻درحالی روزنامه ایران در توییتر خود خبر از راهزنی حدود ۲۰۰۰ چادر و پتو در گردنه پاتاق در مسیر کرمانشاه به سرپل ذهاب توسط راهزنان داد خبرگزاری مهر در گزاری آن را تکذیب کرده و گفته: «چند کامیون حمل چادر و پتو که به سمت سرپل‌ذهاب در حرکت بودند پس از مواجهه با جمعیت چند روستا که درخواست کمک داشتند متوقف شده و محتویات یک کامیون را در محل مورد نظر پیاده می‌کنند».
@sharghdaily
هومن کاجی:
«بعنوان نفر حاضر و‌ناظر در بخش امداد و نجات و همراه یک تیم امداد از کشور غیر ایرانی در زلزله بم، اکنون که اوضاع کمی در منطقه حادثه‌دیده تثبیت شده است، موارد زیر به نظرم می‌بایست بیان کرد:
۱. در همه کشورها، خبرنگاران با حضور‌در ستادهای امداد، منبع خبر خود را اخبار ستاد قرار می‌دهند و همراه با تیم‌های امداد اجازه حضور در محل را می‌یابند، در ایران خبرنگاران رأساً در منطقه حاضر شده و شروع به مخابره اخبار می‌کنند.
۲. استفاده از منابع خبری محلی -افراد غیرمسئول- در این حوزه صحیح نیست. اخبار اعلام شده قاعدتاً صحیح نمی‌باشد، افراد محلی در صدد جلب ترحم و توجه بیشتر می‌باشند. پس منبع خبر می‌بایست از تمرکز و‌صحت سنجی برخوردار باشند.
۳. یکی از معضلات در بحث امداد و نجات، عدم وجود شبکه ارتباطی امدادی یکپارچه در سطح کشور می‌باشد، در حادثه بم، پلاسکو و ... معضلات آمار بیان کردم. امیدوارم وزیر ارتباطات با توجه به بحران موجود در کشور، در اسرع وقت این معضل را بصورت ریشه‌ای حل نمایند.
ارتباط یکپارچه بین نیروهای امداد و نجات از مهم‌ترین مباحث می‌باشد. توزیع نیروها، تجهیزات، پشتیبانی از نفرات امدادی و اعلام نیازها تماماً در این بستر می‌باشد، در تیم‌های خارجی عمده افراد مجهز به تجهیزات ارتباطی برای تمامی نفرات هستند.
۴. تمرکز تمام نیروها و سمن‌ها می‌بایست تحت کنترل سازمان امداد و نجات هلال‌احمر باشد، عدم تمرکز باعث هدررفت نیرو، امکانات، منابع و هدایا می‌شود، همچنین باعث سردرگمی نیروهای رسمی دولتی و متخصص امداد و نجات می‌گردد.
۵. از حضور در منطقه حادثه تحت هر عنوان و بدون مجوز سازمان امداد و نجات هلال احمر جداً خودداری کنید، حضور شما فقط بر بحران عدم کنترل منطقه حادثه دیده خواهد افزود.
۶. در صورت حضور در منطقه، قبل از حضور در امر امداد، سعی کنید دو کار انجام دهید، اول: سعی کنید با کمک نیروهای بسبج/سپاه/ناجا، ترافیک شهر را نظم دهید، خیابان‌ها و کوچه‌ها را از خودرو تخلیه و مسیر را برای خودروهای امداد و نجات باز کنید،
۶.دو: سعی کنید آوار ورودی به هر محل آسیب دیده را بصورت منظم تخلیه کنید، و راه عبور مرور در کوچه/خیابان را مختل نکنید، همچنین کم کم آوار تخلیه و مسیر برای ورود نیروهای متخصص به لایه‌های میانی آوار باز شده و وقت آن‌ها کمتر تلف خواهد شد.
۷. تخلیه آوار نیاز به صبوری و ابزارهای شهری دارد، با بیل مکانیکی که کانال حفر می‌کنند نمی‌توان به امداد ساختمانهای شهری رفت، نیاز به ابزارهای ساده‌تری دارد که در عرف به ماشین آلات BobCat مشهور هستند.
۸. تا جایی که امکان دارد خود، خانواده و آشنایان را از کانون حادثه و آوار دور نموده و در نقطه تجمیع (Muster Point) که از طرف مدیران بحران‌اعلام شده بصورت منظم متمرکز بشوید، این شامل رعایت نظم در اسکان موقت، رعایت بهداشت، سکوت، پارک خودرو و ... می‌باشد
۹. مدیریت بحران، مطمئناً همه امکانات خود را در اسرع وقت در منطقه متمرکز خواهد کرد، پی سعی در مطالبه از مدیران در قالب جدل و مشاجره را نداشته باشید، سعی کنید در آرامش هرتجمع کمک کنید، مسلماً افراد بومی بیش‌ترین کمک را به حفظ نظم و آرامش می‌توانند داشته باشند. لطفاً کمک کنید.
۱۰.در بحران، از گرفتن امکانات بصورت شخصی خودداری فرمایید، سعی در ایجاد مدیریت در محدوده کوچه/محله/خیابان خود نمایید، با این روش با در اختیار داشتن آمار منطقه، مبادرت به دریافت امکانات نمایید. این روش به تسهیم متناسب امکانات کمک نموده و به مدیران بحران نیز کمک بزرگی مینماید.
۱۱. در تخلیه آوار، سعی در سالم خارج نمودن اجزا ساختمان نمایید و در جای مناسبی، دپو نمایید. بسیاری از این اجزا در مرحله ابتدایی آواربرداری مانع سرعت آواربرداری هستند و بعد بعنوان نخاله ساختمانی از محل خارج خواهند شد، این اجزا فقط با یک سرویس ابتدایی قابل استفاده در بازسازی هستند.
۱۲. در شرایط بحران بجای استفاده از تماس تلفنی، برای ارتباط از ارسال متن/SMS استفاده نمایید و تا حد امکان از تماس صوتی خودداری کنید. با این روش اجازه خواهید داد نیروهای امداد و نجات از کانال‌های ارتباطی بیشتری برخوردار باشند.
۱۳. در شرایط بحران سعی در استفاده از خوراک کم حجم و با انرژی بالا مانند خرما یا مغزها استفاده کنید، بدین روش میتوانید از نیاز به سرویس بهداشتی بکاهید،
۱۴. در شرایط بحران استفاده از غذای کنسروی بیشتر رایج است ولی در عوض نیاز به دفع را تشدید می‌کند، و بدلیل در دسترس نبودن شرایط مناسب سرویس بهداشتی، میتواند باعث شیوع بیماری عفونی و ویروسی گردد.
۱۵.در اسرع وقت یک رادیو کوچک که با باطری کار می‌کند و تعدادی باطری با کارکرد طولانی (آلکالاین) تهیه کنید، در مواقع اضطراری بسیار کارآمد است.»

https://twitter.com/Houmankaji/status/930185364899319809
یکی از اهالی سرپل‌ذهاب در این وبلاگ از شرایط این شهر زلزله‌زده و نیازهای مردم می‌نویسد؛
Forwarded from همراه با سرپل ذهاب (Mehdi)
عزیزان این پیشنهاد بنده است؛

۱- تحت هیچ شرایطی اینجا تشریف نیارید. هیچ کمکی از دست شما بر نمیاد. نسبت کسایی که برا کمک اومدن به نسبت کسایی که نیاز به کمک دارن خیلی زیاده.

۲- لااقل الان به جنس خاصی نیاز ضروری وجود نداره.

۳- نیاز عمده مردم اینجا "امید به آینده است". چیزی که فقط و فقط با حمایت مالی قابل تامین است. پس ترجیح بر اینه که یه جوری پول به دست مردم برسانید. اونم نه الان. پول را الان به هرکی بدید احتمالا جای درست مصرف نمیشه و تبدیل به آب معدنی و کنسرو میشه که اینجا زیاده.

با کمی صبر پول را بدید دست یه آدم مطمءن که بده به کسی که واقعا نیاز داره. دوستان زیادی هستند که شماره کارت دادن و دارن این کار را میکنند. من ترجیح میدم این مسئولیت را نپذیرم اما اگر واقعا نتونستید پیدا کنید، در خدمتم.
Forwarded from همراه با سرپل ذهاب (Mehdi)
دوستان عزیز



اینجا درصد کمی از خونه ها کاملا تخریب شده. بقیه هرچند آسیب زیاد دیدن اما سرپا هستند. به همین دلیل مردم میتونن تقریبا هرچیزی نیاز دارن از خونه بردارن و استفاده کنند.

لطفا شرایط اینجا را با بم و رودبار و... مقایسه نکنید که خونه ها کامل تخریب شده بود.

بیشتر مردم میتونن پتو، لباس، خوراکی، وسایل گرمایشی و خلاصه هرچیزی که نیاز هست را از وسایلشون بردارن.

غیر از این; باور بفرمایید کامیون کامیون جنس داره میاد.

همونطور که قبلا گفتم؛ مشکل جدی اینجا "آینده مبهم" است و نیاز مالی برای ساختن زندگی دوباره.

مردم اینجا ثروتمند نیستن که به راحتی خونه بسازن و وسایل بخرن.

اینا را گفتم که اگر میخواید کمک کنید بهتر بتونید تصمیم بگیرید.
Forwarded from تمّت (Mohammad Mansouri Boroujeni)
📨من کلاهبردارم📨

هم‌وطن گرامی، نوع‌دوستی شما قابل تقدیر است، اما همان‌گونه که با تمام بی‌اعتمادیتان به دستگاه قضایی برای حل دعوا به هیچ نهادی جز دادگاه مراجعه نمی‌کنید، با همه بی‌اعتمادیتان به پزشکان برای مداوا جز به بیمارستان مراجعه نمی‌کنید، برای امداد به زلزله‌زدگان به جایی جز هلال احمر مراجعه نکنید.

هم‌وطن عزیز شما امانتدارید،‌ در معرفی شماره حساب هم نیتی جز خیر ندارید، اما شمای امانتدار با فتح باب کمک‌های غیر دولتی،‌ زمینه را برای سودجویی خائنین فراهم می‌کنید. سال‌هاست در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنم و بارها این سودجوهای نقاب به چهره را در این شبکه‌ها دیده ام. باب دزدی خائنین را باز نکنید، برای کمک جز به هلال احمر مراجعه نکنید.

هم‌وطن من، هلال احمر نیروهای داوطلب و سازمان‌یافته‌ای هستند که در زمان آرامش آموزش دیده اند و سازمان یافته اند، برای همین بحران‌ها. نگران هم‌وطنانتان هستید؟ این‌ آخرین زلزله نیست، از امروز در هلال احمر ثبت نام کنید، دوره ببینید، مشارکت کنید و در بحران بعدی خودتان قهرمان باشید. خارج از چارچوب هلال احمر کار نکنید. فکر می‌کنید هلال احمر دزد است؟ از فردا شروع کنید، با عضویت در هلال احمر، دزدها را از آن‌جا خارج کنید.

هم‌وطن من هر کالایی که به دست زلزله‌زدگان می‌رسد در هلال احمر از دروازه کنترل سلامت می‌گذرد. هزار و یک خطر در ارسال کالاهای ناسالم وجود دارد. آیا شما که هلال احمر را دور می‌زنید سلامت کالاهایتان را تضمین می‌کنید؟ فرآیند کنترل کیفیت دارید؟

این شوی مسخره قهرمان‌بازی را تمام کنید. قهرمان کسی است که جوگیر نمی‌شود و جز کار تخصصی خودش را انجام نمی‌دهد. کمک می‌خواهید بکنید؟ قهرمان باشید، بدون شلوغ‌کاری و سر و صدا به حساب هلال احمر پول واریز کنید. نیازی نیست به منطقه بروید و خودتان را در چشم دوربین‌ها بکنید. نیاز نیست اینستاگرامتان را از حساب‌های شخصی پر کنید.

هیچ کس این حرف‌ها را به خودش نگیرد، من خودم بزرگترین کلاهبردارم. اما فعلا به هلال احمر اعتماد کنید.
@tammat1
Forwarded from ایران ما
درسی از چهارمین زلزله بزرگ ایران

📝 هانیه سلطان‌پور

⭕️ "زلزله بزرگ خاورمیانه" عنوان خبری بود که همان شب اول رسانه های بزرگی چون سی‌ان‌ان برای پخش عناوین خبری خود انتخاب کردند.

⭕️ مردم از همان شب نخست از اقصا نقاط کشور، از آذربایجان و اصفهان گرفته تا قم مازندران تهران زاهدان و خراسان بزرگ شروع به جمع‌آوری کمک کردند یا به صف اهدا کنندگان خون پیوستند. همین روز گذشته سازمان هلال احمر اعلام کرد به مقدار نیاز، لباس پتو وسایر لوازم مورد نیاز جمع‌آوری شده‌است و دیگر جایی برای انبار کمک‌های مردمی نیست.

⭕️ شاهد هستیم در حالی که کشور در شرایط بحرانی ناشی از یک حادثه تکان دهنده به سرمی‌برد و نیاز به همدلی و اتحاد بیش از هر زمان دیگر حس می‌شود، رسانه‌های جدی چون بی‌بی‌سی فارسی در تلاشی عجیب به دنبال فعال کردن گسل‌های قومی و مذهبی در ایران هستند.

⭕️ هنوز هم ملت ایران را نشناخته‌اند که در طول تاریخ ثابت کرده‌است برای وطن و هموطن از جان مایه می‌گذارد...

برای مطالعه ادامه یادداشت لطفا
👉 INSTANT VIEW

https://goo.gl/hmM7iD


به ایران ما بپیوندید 👇
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEIMVbqFw_oTEuTqUg
🔴نیویورک تایمز:

اضطراب عربستانی ها و صبوری ایرانی ها

نویسنده: امیلی هوکایم

قدرت، جاه طلبی و اضطراب تمام سه چیزی هستند که این روزها در ریاض مشاهده می شود. عربستان سعودی که زمانی یک قدرت منطقه ای محتاط و منفعل بود، ظاهرا هدف جدیدی پیدا کرده است. جاه طلبی شاهزاده محمد بن سلمان که در داخل عربستان قدرت خود را با سرکوب تاجران و اعضای خاندان سلطنتی به نمایش گذاشته است، در حال گسترش به سراسر خاورمیانه است. محمد بن سلمان بر این باور است که ایران قصد دارد به قدرت برتر و مسلط در عراق و لبنان تبدیل شود. ایرانی ها خود درباره این که چه دیدگاهی در خصوص منطقه دارند، کاملا شفاف هستند: هیچ اقدام مشخص و قاطعی را نمی توان بدون رضایت ایران در عراق، سوریه، یمن لبنان شمال آفریقا و خلیج فارس انجام داد.

شاید ایران کنترل کامل سوریه، عراق و لبنان را در دست نداشته باشد ولی بواسطه متحدان نیابتی اش می توانند عرصه کارزار و سیاست در این کشورها را شکل دهد. با توجه به این شرایط محمد بن سلمان دلایل خوبی دارد تا ارزش سیاست خارجی مقام های قبلی عربستان سعودی را زیر سئوال ببرد. تحت زمامداری شاهان قبلی، ریاض مایل بود تا علی رغم اقدامات ایران در منظقه، با تهران به توافق و تعامل دست یابد. به نظر می رسد سیاست امنیتی عربستان سعودی در دوره محمد بن سلمان با تغییرات ساختاری روبرو شده است. ریاض به جای آن که محتاطانه با فعالیت ها و تلاش های ایران در منطقه مقابله کند، رویکرد تهاجمی و غیرسازنده ای را در قبال تهران در پیش گرفته است و ایران یک گام جلوتر است.

مداخله عربستان در یمن در حمایت از نیروهای دولتی که در حال مقابله با حوثی های مورد حمایت ایران هستند، با گذشت دو سال و نیم هزینه بر و ویرانگر شده است. در واقع عربستان سعودی قصد دارد از وقوع این مساله جلوگیری کند: تبدیل جنبش حوثی ها به چیزی شبیه حزب الله در لبنان که بسیار نزدیک به مرزهای عربستان است. آخرین اقدام عربستان در منطقه، استعفای اجباری نخست وزیر لبنان و احتمالا حصر خانگی وی بوده است. این تحولات، بسیاری از سیاستمداران در لبنان و سایر مناطق را تحت تاثیر قرار داده است. این اقدام می تواند تبعاتی را برای ریاض به دنبال داشته باشد. در واقع اگر هدف عربستان از این اقدامات؛ مقابله با ایران باشد، باید گفت مقام های سعودی کارزارهای نادرستی را انتخاب کرده اند.

لبنان و یمن کشورهایی هستند که جنگ در آنها پرهزینه و پیچیده است و نتایج مبهمی در برخواهد داشت. در خاورمیانه، توازن قدرت در عراق و سوریه تعیین می شود. اما در این کشورها، هزینه ها بسیار بالاست و خطرات جدی زیادی وجود دارد. در هر دو جبهه نیز ایران جایگاه خوب و برتری دارد. در سال ۲۰۱۱ ریاض این گونه استدلال کرد که حمایت از شورشیان سوری، به جبران تسلط ایران در عراق کمک خواهد کرد. ولی این رویکرد کارایی نداشته است. عربستان به خوبی دریافته است که اتحادهای منطقه ای که با هزینه های بالایی ایجاد شده، لزوما منجر به دستاوردهای سیاسی و نظامی مورد انتظار نمی شود. سعودی ها میلیاردها دلار به دولت عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر کمک کرد ولی رئیس جمهور مصر در حال از سرگیری روابط سیاسی با بشار اسد رئیس جمهور سوریه است و مخالفت خود را با فشارهای سعودی برای تشدید تنش با ایران اعلام کرده است.

السیسی همین طور با درخواست سعودی برای اعزام نیروی نظامی به یمن برای مقابله با حوثی ها مخالفت کرده است. ریاض و واشنگتن قطعا در شرایط کنونی در مورد ایران هم نظر و هم گام هستند ولی راهبرد مشترکی ندارند. در واقع، ترامپ، جارد کوشنر و شاهزاده محمد بن سلمان ظاهرا ترجیحات ریاست جمهوری و شاهزادگی و توافق دوجانبه برای اداره امور و اجرای آن را اشتباه متوجه شده اند. اساسا، کسی که در رقابت بین تهران و ریاض مستولی و غالب شود، به ظرفیت و شایستگی دست می یابد. ایران شبکه ها، تخصص ها، تجربه و صبر راهبردی لازم برای مقابله و پیروزی در جنگ های نیابتی را با هزینه پایین دارد. ولی عربستان سعودی فاقد این ملزومات است و به همین دلیل است که به دنبال شکست دادن ایرانی ها در این بازی پرخطر و پرهزینه است. ایران دارای قدرت دیگری است: تهران نشان داده است که برای دوستان و متحدانش در شرایط خوب و بد با آنها خواهد بود. عربستان سعودی چنین دیدگاه و رویکرد باثباتی را ندارد. این را از شورشیان سوری، رهبران قومی عراق و سیاستمداران لبنانی بپرسید.

 http://l1l.ir/2-g1

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADwQRyqm2i3sgjJFug
🔴 در تمام روزهاى بعد از سونامى وحشتناک ژاپن، حتى يك جسد به تصوير كشيده نشد. سونامى و زلزله توهوكو در سال۲۰۱۱، ۲۰هزار جسد روى دست ژاپن گذاشت ولى نگذاشتند حتى يک تصوير در رسانه‌ها منتشر شود!
Forwarded from پنشتا Panshtaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 یک روز مه‌آلود به صرف چای و کباب در جاده بی‌نظیر #اسالم به #خلخال.

🔴 «صد راه» کانال گزارش‌های ویدیویی از همه‌جای ایران @sadraaah
این ویدیو رو برای دیگران بفرستید.
Forwarded from مكتوب
سعد حریری و سلاح حزب الله!؟
سید عطاالله مهاجرانی
طارق متری وزیر فرهنگ لبنان ( ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸)، دقیق و خوش سخن ودانشمند و بسیار خوان بوده و هست. دیدار با او همیشه غنیمت است! چای نعناع و دردشه! دردشه همان گفتگو ست، صمیمی و پایان ناپذیر. طنجه بودیم ، گفت داستان ملاقات با آیة الله خامنه ای را برایت بگویم. حتما تازه است.
همراه سعد حریری به تهران سفر کردیم. قرار ملاقات با آیه الله خامنه ای بود. -این دیدار در آذرماه ۱۳۸۹ انجام شده است- قبل از دیدار قرار شد، جلسه ای با سعد حریری به عنوان نخست وزیر داشته باشیم. شش وزیر هم همراه بودیم. جلسه در محل اقامت حریری در کاخ سعد آباد برگزار شد. سعد حریری گفت: باید مساله سلاح حزب الله را به عنوان مساله اصلی لبنان مطرح کنیم. من سخنی نگفتم، اما همه تایید کردند.
وقتی وارد دفتر آیه الله خامنه ای شدیم، ایشان بسیارگرم و صمیمانه سعد حریری را در آغوش گرفت. جوانی و هوشمندی اش را تحسین کرد. از مرحوم رفیق حریری ذکر خیری به میان آورد. از لبنان بسیار تعریف کردند. نا گاه از سعد حریری پرسیدند، آقای نخست وزیر شما رمان گوژ پشت نتردام را خوانده اید!؟ خب پیداست که نخوانده بود! سری تکان داد که معلوم نبود خوانده یا نه. آیه الله خامنه ای گفت. در این رمان یک زن بسیار زیبایی تصویر شده است. او زیباترین زن پاریس است. طبیعی است که قدرتمندان در صدد دستیابی به این زن هستند. لات های پاریس، قداره کشان، با نفوذ ها. اما همه می دانند که آن زن زیبا، اسمش چی بود!؟ طارق گفت، من گفتم ازمیریلدا! آیه الله خامنه ای با تمام چشمانش خندید و گفت احسنت! شما وزیر فرهنگ بودید!
همه می دانستند که ازمیریلدا یک دشنه ظریف دسته صدف سپید بسیار تیز و کارا به همراه دارد. هر کس به او سوء نظری داشته باشد، ازمیریلدا از استفاده از آن دشنه تردید نمی کند. اقای نخست وزیر! لبنان مثل همان زن زیباست. لبنان عروس خاورمیانه است. خیلی ها به کشور شما نظر دارند. اسرايیل خطری است که شما را تهدید می کند. مگر تا خیایان های بیروت نیامدند؟ مگر مردم را نکشتند؟ ویران نکردند؟ سلاح مقاومت مثل همان دشنه ازمیریلداست. دشمن را نومید می کند و امکان عمل را از او می گیرد.
گفتگو ها ادامه پیدا کرد. اما سعد حریری کلمه ای در باره سلاح حزب الله سخنی نگفت. بعد از جلسه پرسیدم. نگفتی؟ گفت: دیدی جلسه را چگونه اداره کرد و بحث را پیش برد. می شد مطرح کرد؟ .
***
http://mohajerani.maktuob.net/archives/2017/11/21/2244.php
Forwarded from غربآل
🌀محکومیت یک روزنامه‌نگار آمریکایی به جرم حضور در تظاهرات و تشویش اذهان عمومی | Huffington Post

🔸در روز مراسم سوگند ترامپ، تظاهرات‌های مختلفی علیه او شکل گرفت. الکسی وود عکاس و روزنامه‌نگار 38 ساله آمریکایی در یکی از این تظاهرات‌ها در واشنگتن دستگیر شد.

🔸او متهم به جرم‌های متعددی از جمله آشوب شده و قرار است هفته دیگر دادگاهی شود. در صورت محکومیت شود باید بیش از ده سال زندان را تحمل کند.

🔸200 نفر در آن تظاهرات دستگیر شدند. از جمله روزنامه‌نگار دیگری به نام هارون کانتو با اتهامات مختلف نظیر آشوب، دعوت دیگران به آشوب، تشویش اذهان عمومی و... می‌شوند.

🔸رسانه‌هایی که با وود کار کرده‌اند می‌گویند او همیشه اخباری از تظاهرات و نا آرامی‌های سیاسی مخابره می.کرد و آن را فرهنگ مقاومت و مبارزه می‌نامید، اما او نمی‌تواند آشوب‌گر باشد.

🔸یکی از مواردی که او را به آشوب ضد حکومت متهم می‌کنند پست‌های فیس.بوک خود اوست. گروه‌های حقوق بشری که با وود کار کرده‌اند می‌گویند او آشوب‌گر نیست، او همیشه می گفت دموکراسی چیزی که در آمریکا داریم نیست.

🔸او در مصاحبه‌ای در بازداشتگاه گفته است: "کاری غیر قانونی نکرده است". دستگیری روزنامه‌نگاران در این سال‌ها به اوج رسیده است. باید منتظر ماند و دید دادگاه چه حکمی برای او صادر خواهد کرد.
goo.gl/9DWTbG


🔰 «غربآل» پنجره‌ای رو به جهان
www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEPVeZ9OUnM2Vc0WFg
Forwarded from ایران ما
عشق سرعت ژیان و چماق و هویج‌های ذهنی

📝 علی نصری

چند سال پیش به دعوت یکی از دوستان در شهر تورنتو به کنسرت گروه «کیوسک» - که در آن زمان از گروه‌های موسیقی محبوب جوانان ایرانی بود - رفتم. هنوز خیلی با سبک و سیاق این گروه آشنا نبودم و نمی‌دانستم که دقیقاً چه انتظار از آن داشته باشم.

«قدرت عشق یا عشق قدرت٬ مدرنیته یا سنت..... تو محور شرارت٬ ژیان و عشق سرعت؟!.... مُسکن رنج و درد٬ به صورت قرص و گرد... شام و ناهار نداریم٬‌ جاش می‌خوریم کیک زرد...غیرت سیب‌زمینی٬ توسعه سبک چینی٬ دموکراسی دینی....بچه‌های پاپتی....چاقاق زن به دبی٬ آدم‌های غیرتی...خون با اسانس اِچ آی وی٬ آنفلوآنزای مرغی...یکی از وبا میمیره یکی جنون گاوی...»
به متن آهنگ گوش می‌کردم و جوان‌های ایرانی را می‌دیدم که بالا و پایین می‌پرند و جملات آن را یکصدا تکرار می‌کنند. صحنهء عجیبی است. چطور ممکن است که هیچ کدام از این‌ها متوجه پیام‌های مُخرب و تحقیرآمیز این آهنگ نیستند و شادی‌کنان آن‌ها را با هم می‌‌خوانند؟

مدتی در این اندیشه بودم که چطور ذهن جوان‌های ایرانی چنان با پیام‌های مُخرب و تحقیرآمیز و خودکم‌بینی خو گرفته که قادرند حتی با شنیدن آن برقصند و شادی کنند؟ برایم قابل تصور نبود که مثلاً در یک کنسرت در آمریکا یا کانادا٬ خواننده‌ای بخواند که ما یک جامعهء شرور و بی‌عرضه و متوهم و پُرمدعای و معتاد و بی‌غیرتیم که دارد از اچ آی وی و و وبا و جنون گاوی میمیرد و جوان‌های آمریکایی یا کانادایی با چنین پیام‌هایی بالا و پایین بپرند و شادی کنند!

بزرگ‌ترین چالش گاندی در مبارزه‌اش با استعمارگری بریتانیا٬ همین اذهان تسخیرشدهء هم‌وطنان‌ش بود که هرگونه ابراز سرسپردگی و بی‌ارادگی و ضعف و حقارت خودشان را مصداق «روشن‌فکری» و «صداقت» و «پیشرفت» و رفتار «متمدنانه» می‌دانستند و هرگونه سخن از استقلال‌ و اقتدار و حرکت و سرعت و خودباروی را مصداق «توهم» و «تحجر» و «خودبزرگ‌بینی».

چالش گاندی هنوز چالش بسیاری از ملت‌های شرقی٬ از جمله خود ماست. ملت‌هایی که هر چند خود را از چنگ استعمار کلاسیک قدرت‌های خارجی آزاد ساختند اما هنوز از شر «چماق و هویج»های ذهنی خودشان رها نشده‌اند. همان چماق و هویج ذهنی که «عشق سرعت‌» را برایشان ممنوع می‌کند و با تلقین بدبختی و حقارت آن‌ها را میرقصاند.


برای مطالعه ادامه یادداشت
👉 INSTANT VIEW

http://telegra.ph/عشق-سرعت-ژیان-و-چماق-و-هویج‌های-ذهنی-11-24

به ایران ما بپیوندید 👇
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEIMVbqFw_oTEuTqUg
Forwarded from ایران ما
نامه های عاشقانه نیویورک تایمز برای عربستان سعودی

📝 زهرا حسینی خو

توماس فریدمن خبرنگار نیویورک تایمز در مصاحبه ای با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی به تعریف و تمجید و نگاه اغراق آمیز به "اصلاحات" شاهزاده جوان پرداخت. مصاحبه او اعتراض های بسیاری را برانگیخت. این نخستین باری نیست که رسانه‌های غربی به تمجید از اقدامات رهبران ثروتمند عرب می‌پردازند.

عربستان سعودی٬ قطر و امارات به دلیل تلاش برای ایفای نقشی درخور در منطقه و ترمیم چهره‌شان در میان متحدان غربی اقدام به سرمایه گذاری در رسانه ها و استخدام شرکت‌های تبلیغاتی و روابط عمومی کرده‌اند. نتیجه این اقدامات مخفی ماندن نقش منفی این کشورها در رشد و گسترش سازمان‌های تروریستی٬ جلب موافقت افکار عمومی غربی برای حمایت از این دولت‌ها به ویژه فروش گسترده سلاح به آنان و همچنین نمایش دادن تصویری جذاب از این کشورها برای جذب سرمایه گذاران خارجی بوده است.

در یک رشته توییت٬ عبدالله العریان به ۷۰ سال سابقه تبلیغات و پروپاگاندای نیویورک تایمز به سود پادشاهان عربستان سعودی پرداخته است.

برای مطالعه ادامه یادداشت
👉 INSTANT VIEW

http://telegra.ph/نامه‌های-عاشقانه-نیویورک-تایمز-برای-عربستان-سعودی-11-25

به ایران ما بپیوندید 👇
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEIMVbqFw_oTEuTqUg
2024/09/30 12:30:08
Back to Top
HTML Embed Code: