Telegram Web Link
▫️فلووکسامین (Fluvoxamine)

🩺 @nokatparastary
💠 سفالوسپورین های نسل سوم :

🌐 نسبت به نسل اول فعالیت نسبتاً کمتری بر ضد کوکسی های گرم مثبت دارند ولی نسبت به بتالا کتامازهای هموفیلوس آنفلانزا ، و نیسریاگنوره و موراکسلا کاتارالیس بسیار مقاوم هستند . بعضی از اینها روی پسودوموناس آئروژینوزا خوب اثر دارند ولی اثرشان روی کوکسی های گرم مثبت از بقیه کمتر است ( سفتازیدیم و سفوپرازون ) . سفتازیدیم می تواند به CSF خوب نفوذ کند و در درمان مننژیت بکار می رود ولی سفوپرازون فاقد این توانائی می باشد .
سفوتاکسیم ، سفتریاکسون ، سفتی زوکسیم نیز از دیگر فرآورده های تزریقی نسل سوم هستند . فرآورده های خوراکی نسل سوم شامل سفیکسیم ، سفپودوکسیم و سفتی بوتن می باشد .

🌀 سفوتاکسیم cefotaxime :
آنتروباکتریاسه ، هموفیلوس آنفلانزا ، موراکسلا کاتارالیس ، نیسریاها به آن حساس اند . متابولیت فعال آن desacetyl- cefotaxime نیز فعالیت ضد میکروبی دارد و با سفوتاکسیم اثرسینرژیک روی بعضی گونه های میکروبی دارد.
در مقابل بتالاکتامازها مقاوم است . تعداد زیادی از استرپتوکک ها به سفوتاکسیم بسیار حساس هستند . سیتروباکتر و آنتروباکترها ، E.coli ، کلبسیلا ، پروتئوس های هم اندول مثبت و هم اندول منفی ، یرسینیا ، شیگلا ، سراتیا ، سالمونلا ، پرو ویدنسیا به آن حساس هستند.
سفوتاکسیم روی هموفیلوس آنفلانزا ، موراکسلا کاتارالیس ، گنوکوک ،مننگوکوک مؤثر است . روی استرپتوککها و استافیلوککها حتی آنهائی که پنی سیلیناز ترشح کنند اثر دارد ولی روی MRSA مؤثر نیست . فعالیت ضد پسودوموناس آئروژینوزا ندارد . استرپتوکک های گروه B و پنوموکک و استرپتوکک پیوژن خیلی حساس هستند. آنتروکک ها ولیستریا منوسیتوژن مقاومند .
عامل بیماری لایم و هموفیلوس دو کره ای عامل شانکروئید به آن حساس هستند . با جنتامایسین روی گرم منفی ها اثرسینرژسیم دارد. نفوذ خوبی در سیستم عصبی مرکزی و مایع مغزی نخائی دارد .سفوتاکسیم بصورت عضلانی عمیق یا در عرض 3-5 دقیقه وریدی تزریق می شود . در کودکان روزانه 100-200 میلی گرم به ازاء هر کیلو وزن منقسم به هر 6 ساعت تجویز میشود.در مننژیت کودکان 200 میلی پر کیجی در 24 ساعت منقسم به هر 6 ساعت ودر مننژیت های ناشی از پنوموکک مقاوم به پنی سیلین به مقدار 300 میلی گرم پر کیجی همراه با وانکومایسین بکار میرود.
در بالغین دوز آن 1-2 گرم در هر دوز هر 6-8 ساعت است و در عفونتهای شدید و مننژیت تا 12 گرم در 24 ساعت می توان تجویز کرد ( منقسم به 6 دوز ) .
در عفونتهای شدیدخارج CNS ناشی از پنوموکک های مقاوم به پنی سیلین 200میلی گرم برای هر کیلو گرم وزن در24 ساعت تجویز می شود.
برای درمان سوزاک یک دوز 1گرمی تزریق می شود .
همراه با مترونیدازول برای عفونتهای مخلوط هوازی و بی هوازی بکار می رود .

🌀 سفتازیدیم ceftazidime :
علاوه بر دارا بودن طیف اثری مشابه سفوتاکسیم ، روی پسودوموناس آئروژینوزا هم مؤثر است ولی اثرش روی استافیلوکوک و استرپتوکک ها کمتر است . در مننژ ملتهب نفوذ می کند .
در درمان عفونتهای زیر و خصوصاً عفونتهای پسودومونائی بکار می رود : عفونتهای دستگاه صفراوی ، فیبروزکیستیک ( عفونت تنفسی ) ، عفونت در بیماران با اختلال ایمنی ( نوتروپنی ) ، مننژیت ، پریتونیت ، پنومونی ، سپتی سمی ، عفونتهای پوست ( سوختگی ، اکتیما گانگروزوم و اولسراسیون ) .
دوز بالغین 1-2 گرم هر 8-12 ساعت وریدی یا عضلانی و ماکزیمم دوز 6 گرم در 24 ساعت می باشد . دوز بالای 1 گرم باید وریدی تزریق شود .
در کودکان دوز آن 100-150 میلی گرم برای هر کیلو وزن در روز منقسم به هر8 ساعت(ماکزیمم دوز آن 6 گرم در 24 ساعت) و در سیستیک فایبروزیس ومننژیت 150 میلی گرم برای هر کیلو وزن در 24 ساعت منقسم به هر 8ساعت است .
🌀 سفتریاکسون ceftriaxone:

🔹 بخاطر دفع صفراوی زیادی که دارد اغلب باعث اسهال می شود . شدیداً به پروتئین متصل می شود و می تواند بیلیروبین را از جایگاه اتصال به آلبومین جدا کند و بنابراین در نوزادانی که ایکتر دارند نباید مصرف شود . طیف ضد میکروبی شبیه سفوتاکسیم دارد. متابولیت فعال ندارد. در مننژ ملتهب غلظت درمانی ایجاد می کند ، عفونتهای زیر به آن حساس هستند : شانکروئید ، سالمونلوزمهاجم ، شیگلوز ، سوزاک ، بیماری لایم ، مننژیت ( شامل پروفیلاکسی مننژیت مننگوکوکی ) ، سپتی سمی ، پروفیلاکسی عفونت جراحی ، سیفلیس ، حصبه ، بیماری ویپل .

🔹دوزهای بالای 1 گرم را اگر بخواهیم عضلانی تزریق کنیم باید در بیش از یک محل تزریق کرد . در درمان مننژیت 100 میلی گرم پر کیجی در 24 ساعت منقسم به هر 12 ساعت حد اکثر 2 گرم در هر دوز(ماکزیمم دوز 4 گرم در 24 ساعت). در اتیت حاد میانی 50میلی گرم پر کیجی حداکثر 1 گرم دوز واحد ( اگر بدنبال موثر نبودن درمان آنتی بیوتیکی قبلی بخواهیم برای درمان اتیت از سفتریاکسون استفاده کنیم بمدت 3 روز تجویز میشود).

🔹در درمان سوزاک بدون عارضه و شانکروئیدتک دوز واحد 250 میلی گرم تجویز میشود.برای پروفیلاکسی آندوکاردیت باکتریال در مورد اعمالی که برای دستگاه تنفسی فوقانی و دندان ها انجام میشود در کودکان مقدار 50 میلی گرم پر کیجی ماکزیمم 1گرم نیمساعت قبل آن تزریق میشود.

🔹به صورت مخلوط در سرم هائی که دارای کلسیم هستند (منجمله رینگر) ویا همزمان با سرم هائی که دارای کلسیم هستند حتی بصورت تزریق در دومحل جداگانه نباید تجویز شود.برخلاف سایر سفالوسپورین ها سفتریاکسون به مقدار قابل ملاحظه ای از طریق صفراوی دفع میشود. محل تزریق عضلانی آن دردناک است.ممکن است باعث مثبت شدن کاذب مواد احیا کننده ادرار شود.

🌀 سفتی زوکسیم ceftizoxime :

🔸 دارای اثر مشابه سفوتاکسیم است در بالغین بمقدار 1-2گرم هر 8-12 ساعت و در عفونت های شدید 2-3 گرم هر 8 ساعت تجویز می شود .
دوزهای تا 12 گرم روزانه نیز مصرف شده است .
دوز آن در کودکان 100-150 میلی گرم برای هر کیلو گرم وزن روزانه منقسم به هر 6-8 ساعت وریدی یا عضلانی است .

🔸فعالیت ضد پسودوموناس آئروژینوزا ندارد . در مننژ ملتهب غلظت درمانی پیدا می کند . از طریق ادرار دفع شده و غلظت بالای ادراری دارد . تک دوز 1 گرم آن در سوزاک غیر کمپلیکه بکار می رود .

🌀 سفیکسیم cefixime :

🔺 سفالوسپورین نسل سوم خوراکی است و طیف فعالیت ضد میکروبی آن مانند سفوتاکسیم است ولی بعضی آنتروباکتریاسه به آن کمتر حساس هستند . استرپتوکک ها به سفیکسیم حساس هستند . این دارو روی استافیلوکک ، لیستریامنوسیتوژن ، آنتروکک ها ، پسودوموناس آئروژینوزا و باکتروئید ها مؤثر نیست .

🔺برای درمان پنوموکک های مقاوم به پنی سیلین نباید تجویز شود. دوز آن 8میلی گرم به ازاء هر کیلو گرم وزن در 24ساعت در یک یا دو دوز منقسم است. در بالغین 400 میلی گرم در روز در یک دوز منفرد یامنقسم به هر 12 ساعت مصرف میشود . دارو از جفت رد می شود و درصفرا و ادرار غلظت نسبتاً بالا پیدا می کند . در سوزاک درصورت حساس بودن تک دوز 400 میلی گرم آن مصرف می شود .


🌀 سفپودوکسیم cefpodoxime proxetil :

🔹 سفالوسپورین نسل سوم خوراکی است . اگر اسیدیته معده به عللی کم باشد جذب آن کاهش می یابد . قرص آن اگر همراه با غذا مصرف شود جذبش افزایش می یابد .

🔹دوز آن در بالغین 100-200 میلی گرم هر 12 ساعت برای عفونتهای ادراری و دستگاه تنفسی است در عفونت های پوستی 400 میلی گرم هر 12 ساعت مصرف می شود .

🔹در کودکان 10 میلی گرم برای هر کیلو وزن در روز منقسم به دو دوز تجویز می شود . در سوزاک غیر کمپلیکه تک دوز 200 میلی گرم مصرف می شود .

🌀 سفتی بوتن ceftibuten :

🔸سفالوسپورین خوراکی نسل سوم است. در عفونتهای دستگاه تنفسی و ادراری مصرف می شود . در کودکان دوز آن 9 میلی گرم برای هر کیلو وزن در روز بصورت تک دوز و در بالغین 400 میلی گرم یکبار در 24ساعت تجویز می شود. داروهائی که اسیدیته معده را کم میکنند باعث جذب بهتر سفتی بوتن میشوند.
💠 سفالوسپورین های نسل چهارم :

🌐 سفالوسپورین های نسل چهارم اثرشان روی باکتری های گرم مثبت مشابه نسل اول است و نسبت به نسل سوم مقاومت بیشتری در برابر بتالاکتاماز دارند.

🌀 سفپیم (cefepime) :

🔹 روی استرپتوکک ها ، استافیلوکوک ، گرم منفی ها و پسودوموناس آئروژینوزا مؤثر است . روی پسودوموناس های مقاوم به سفتازیدیم ممکن است مؤثر باشد . در عفونتهای پوست ، دستگاه ادراری و تنفسی مصرف می شود در بالغین دوز آن 1-2 گرم در روز منقسم به دو دوز است و در عفونتهای شدید تا 4 گرم می توان مصرف کرد .

🔹در کودکان دوز آن 50 میلی گرم برای هر کیلو وزن دوبار در روز و در بیماران تب داری که نوتروپنی دارند سه بار در روز می توان مصرف کرد.

🌀 سفپیروم( cefpirome):

🔸 طیف ضد میکروبی آن مشابه به سفوتاکسیم بوده ولی بطور in vitro روی استافیلوکک ، آنتروکوک ، تعدادی از آنتروباکتریاسه و پسودوموناس مؤثرتر است.

🔸اثر آن روی پسودوموناس آئروژینوزا از سفتازیدیم کمتر است. در عفونتهای ادراری ، تنفسی ، پوستی ، سپتی سمی و عفونت در افرادی که نقص ایمنی دارند مورد مصرف دارد . در بالغین بصورت تزریق وریدی آهسته با دوز 1-2 گرم هر 12 ساعت تجویز می شود .

🔺سفالوسپورین های دیگر این نسل عبارتند از cefluprenam ، cefozopran،cefquinome

💠 سفالوسپورین های نسل پنجم :

🌀 سفتارولین فوسامیل(Ceftaroline fosamil)

🔹 سفتارولین روی استافیلوکک های مقاوم به چندین دارو شامل MRSA ، VRSA، VISA موثر است.این آنتی بیوتیک بر روی آنتروککها نیز موثر است.دوز آن در بالغین 600 میلی گرم هر 12ساعت به صورت وریدی است که درعرض یک ساعت انفوزیون می شود.

🌀 سفتوبیپرول(Ceftobiprole)

🔸 سفتوبیپرول طیف وسیعی دارد که شامل اثر روی MRSA و MRSE (استافیلوکک اپیدرمیدیس مقاوم به متی سیلین)و پنوموکک مقاوم به پنی سیلین، آنتروکک فکالیس و تعداد زیادی از باسیل های گرم منفی از جمله Ecoli های تولید کننده Ampc و پسودوموناس آئروژینوزا می باشد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔘آموزش شماره ۷۱

▫️آشنایی با داروی های گیاهی ضد نفخ

🩺 @nokatparastary
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠کارگاه CPR 2020

🌀جلسه ۳۰ (درمان هایپوکالمی)

✔️مدرس: سید عباس موسوی

💊 @nokatparastary
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔘آموزش شماره ۷۲

▫️نسخه خوانی دارویی

🩺 @nokatparastary
▫️اس امپرازول (Esomeprazole)

🩺 @nokatparastary
🖋پیشوندها:
🔹Arthro(مفاصل)
🔸Brachii( دست)
🔹Broncho(نای)
🔸Cardio( قلب)
🔹Cephalo( سر)
🔸Chole( کیسه صفرا)
🔹Chondro(غضروف)
🔸Cranio( جمجمه)
🔹Derma_Dermato( پوست)
🔸Entero(روده)
🔹Gastro(معده)
🔸Hemo_Hemia_Hemato(خون)
🔹Hepato (کبد)
🔸Mio (عضله)
🔹Neuro(اعصاب)
🔸Osteo(استخوان)


🖋پسوند ها:
🔸Oma (تومور خوش خیم)
🔹Carcinoma (تومور بد خیم)
🔸Sarcoma (تومور بدخیم)
🔹Lymphoma(تومور بدخیم)
🌀 نکاتی از داخلی _جراحی 🌀


☑️شایع ترین عارضه تنفسی در بیماران تحت عمل جراحی عمومی ،آتلکتازی میباشد

☑️مهم ترین ریسک فاکتور ایجاد کننده آمفیزم،استعمال سیگار میباشد

☑️علامت هومان مثبت،بیانگر ترومبوز وریدهای عمقی میباشد.(در آمبولی و DVT)

☑️سرفه یا سرفه مزمن و هموپتزی،شایع ترین علامت در تومورهای ریوی می باشند

☑️لارنژیت معمولا به دنبال زیست آلرژیک یا فارنژیت ایجاد می شود

☑️ظرفیت کل ریوی(TLC)،حجم هوایی ریه بعد از یک دم عمیق
TLC=TV+IRV+ERV+RV


☑️علامت اصلی هایپرتانسیون ریوی،تنگی نفس می باشد

☑️عارضه جانبی اختصاصی داروی وین کریستین،نوروپاتی محیطی می باشد

☑️مهم ترین مزیت لارنژکتومی بالای گلوت این است که صدای بیمار حفظ می شود

☑️در بیماران مبتلا به COPD،اختلال اسیدوز تنفسی محتمل تر است

☑️تجمع مایع در فضای پلور در افیوژن پلور بیش از 20میلی لیتر می باشد

☑️بعداز عمل جراحی سرطان حنجره،تغذیه بیمار از راه لوله بینی-معدی می باشدو بهترین پوزیشین بعد از این عمل پوزیشن نیمه نشسته است

☑️تنفس لب غنچه ای در بیمار مبتلا به COPD،دفع کربن دی اکسید را افزایش می دهد

☑️بعد از انجام توراسنتز ،نکته مهم مراقبتی پانسمان فشاری در محل می باشد

☑️دمیدن در کیسه پلاستیکی،توصیه اولیه پرستار در هنگام آلکالوز تنفسی می باشد

☑️هیپوونتیلاسیون (احتباسco2)الگوی تنفسی است که منجر به ایجاد اسیدوز تنفسی می شود

☑️در صورت مصرف داروی ایزونیازید ،سطح آنزیم های کبدیBUNو Crباید چک شود

☑️خارج سازی لوله داخل تراشه ای در اوج مرحله دم ،انجام می شود

☑️داروهای ضد سل بایستی با معده خالی و حداقل یک ساعت قبل از غذا استفاده شوند

☑️بیمار مبتلا به ادم ریوی ،در وضعیت نشسته قرار داده شده و ترجیحا پاها از تخت آویزان می شوند

☑️شایع ترین مدل متاستاز سرطان کبد،ریه و مغز استخوان می باشد

☑️معمولا عمیق ترین نمونه خلط در آغاز صبح و بعد از تجمع خلط شبانه به دست می آید

☑️شایع ترین سرطان ایجاد کننده افیوژن پلور ،برونکوژیت کارسینوما می باشد




✔️نکاتی از بهداشت مادر و نوزاد

💠شایع ترین علت حاملگی نابه جا،سالپنژیت می باشد

💠شایع ترین علت خونریزی زودرس بعد از زایمان ،آتونی رحم می باشد

💠هپارین جزو داروهای تراتوژن نمی باشد و با دستور پزشک می توان به خانم حامله داد

💠استرپتومایسین _تتراسیکلین و فنی توئین از داروهای تراتوژن می باشند

💠شایع ترین نمایش در بدو تولد، ورتکس می باشد

💠میزان مایع آمینوتیک در حدود هفته 33حاملگی به حداکثر می رسد

💠شایع ترین شکل عفونت پس از زایمان، آندومتریت می باشد

💠در دوران حاملگی،شایع ترین نشانه یا علامت سنگ های کلیوی،عفونت میباشد

💠در پرولاپس آشکار بند ناف،بیمار را باید در وضعیت سجده قرار داد

💠شایع ترین علت پارگی رحم،باز شدن اسکار سزارین قبلی است

💠بهترین روش زایمان در بیماران قلبی،واژینال می باشد

💠شایع ترین علت خون ریزی در سه ماهه اول حاملگی،سقط خود به خودی می باشد

💠آنتی دوت سولفات منیزیم ،گلوکونات کلسیم می باشد

💠داروی انتخابی در درمان آندومتریوز،دانازول می باشد

💠شایع ترین علامت PID، درد و تندرنس شکم و لگن است

💠 شایع ترین محل برای حاملگی نا به جا(EP)، ناحیه آمپولار می باشد

💠ضربان قلب جنین و فعالیت رحم قبل از تزریق محلول اکسی توسین کنترل و ثبت شود

💠شایع ترین و اولین علامت تشنج قریب الوقوع،سردرد شدید می باشد

💠مهم ترین میکروارگانیسم مسئول PID، گنوکوک می باشد

💠اندازه گیری درجه حرارت مادر در صورت پارگی کیسه آب جنین لازم است

💠عدم مشاهده رفلکس Moro نشان دهنده ضربه مغزی نوزاد است

💠در عدم تطابق جنین با لگن، تحریک زایمانی ممنوعیت دارد

💠موارد منع دائمی شیر دادن=سپتی سمی - نفریت - اکلامپسی - سل فعال - تیفوئید - مالاریا می باشد

💠شیر مادر از لحاظ آهن و فلوئور کمبود دارد و بایستی جبران شود

💠اولین اقدام پرستاری در صورت بروز آتونی رحم پس از زایمان ، ماساژ خارجی رحم می باشد

💠بافت عصبی در دوران رویانی از لایه اکتودرم منشا میگیرد

💠مواد غذایی و اکسیژن مورد نیاز بلاستوسیت تا قبل از لانه گزینی از سلول های تروفوبلاست تامین می شود

💠ویروس سرخچه، میکروارگانیسمی است که موجب بروز سقط عادتی میشود

💠سفالوهماتوم از عوارضی است که درصورت استفاده از واکیوم درنوزاد دیده می شود

💠شایع ترین علت سزارین در مادران دیابتیک ،پلی هیدر آمینوس است

💠تغییر وضعیت نوزاد هر دوساعت،مهم ترین مداخله پرستاری برای نوزاد تحت فتوتراپی می باشد
🖋رده بندی های اصلی سرطان بر حسب نوع سلول ها(تومور های بدخیم)

1⃣ کارسينوم :شامل سرطانهايی است که از سلولهای:
🔰سلول های سازنده پوست هستند ( مثل سرطان پوست )
🔰 سلول های پوشاننده ی لايه داخلی اعضا ( مثل سرطان ريه )
🔰سلول های سازنده غدد هستند ( مثل سرطان سينه )

2⃣ سارکوم :اين دسته سرطانهايي هستند که از بافت همبند مثل غضروف ، استخوان، تاندون وماهيچه منشاء مي گيرند. از اين رو سرطانهاي استخوان يا ماهيچه را در هر نقطه از بدن سارکوم مي گويند.

3⃣لوسمی یا سرطان سلول های خون: در بافت های خون ساز مانند مغز استخوان شروع می شود و توده تشکیل نمی دهد بلکه تعداد زیادی سلول خونی غیر طبیعی را تولید و وارد خون می کند.

🔰لنفوم و میلوم یا سرطان سیستم لنفاوی: این نوع سرطان از سلول های دستگاه ایمنی آغاز می شود. لنفوم یکی از انواع سرطان خون است که سیستم لنفاوی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و در دو نوع هوچکین و غیر هوچکین وجود دارد. ملیوم هم نوع دیگر سرطان خون است که بر سلول های پلاسما اثر دارد.

🔰سرطان مغز و نخاع: این نوع از سیستم عصبی مرکزی نشات می گیرد که گلیوم رایج ترین نوع تومور مغزی می باشد.
🖋انواع تومور خوش خیم
1⃣فیبروم:
این تومور می تواند در هر قسمتی از بدن ایجاد شود و با توجه ناحیه تشکیل، تومور خوش خیم را طبقه بندی کرده اند:
🔰خال های گوشتی: به ۴ نوع خال ملانوسیتیک، اپیدرمیک، بافت همبند و خال عروقی مانند همانژیوم طبقه بندی می شود.

🔰تومور چربی یا لیپوما: رایج ترین نوع تومور خوش خیم که از سلول های چربی نشات می گیرد.

🔰مایوموس: از ماهیچه یا دیواره رگ ها نشات می گیرد، ماهیچه صاف رحم یا معده نمونه هایی از آن می باشند.

🔰آدنوما: توموری با منشا بافت غددی که در غددهایی چون هیپوفیز، کولون، کبد، تیروئید، پاراتیروئید و غده فوق کلیوی تشکیل می شود؛ مانند پلیپ روده بزرگ و کبد. آدنوماس تووموریخوش خیم است اما گاهی آدنوم بعد از چند سال به کارسینوم تبدیل می شود مانند سرطان روده بزرگ (آدنوکارسینوم تومور بدخیم با منشا بافت غددی است)

فیبر یا فیبروم: در بافت‌های فیبری ارگان‌ها ایجاد می‌شود و فیبروم رحمی شایع ترین آن است.
خطرات ترانسفوزیون خون 1

1⃣واکنش همولیتیک حاد:

⬅️این واکنش پس از ترانسفوزیون گلوبول‌های قرمز ناسازگار از لحاظ ABO با فرد گیرنده پیش می‌آید.

✔️آنتی بادی‌های خون فرد گیرنده به آنتی‌ژن‌های ناسازگار فرد دهنده واکنش داده و به گلوبولهای دهنده متصل شده موجب لیز این سلولها و متعاقب آن پاسخ التهابی سیستمیک که با افت شدید فشار و نارسایی چند ارگان همراه است می شود.

🔴این واکنش معمولا حاصل خطاهای فردی می باشد🔴

⬅️تظاهرات بالینی:
شروع سریع تب.دیسپنه.درد قفسه سینه.درد کمر و هایپوتانسیون پس از چند دقیقه از شروع ترانسفوزیون.

⬅️درمان:

✔️قطع سریع و بلافاصله ترانسفوزیون(شدت واکنش همولیتیک ارتباط مستقیم با حجم خون ناسازگار دریافتی دارد)

✔️حمایت از تهویه و فشار خون بیمار

✔️جبران حجم داخل عروقی با ۵۰۰تا۱۰۰۰میلی لیتر کریستالویید در عرض ۳۰دقیقه.

✔️تجویز کوتیکواسترویید(ترجیحا هیدروکورتیزون وریدی)حداکثر ۳۰۰میلی‌گرم در ۲۴ساعت

✔️تجویز وازوپرسور(ترجیحا نوراپی‌نفرین)به مقدار۰/۱ میکروگرم در دقیقه به ازای هرکیلو‌گرم وزن بدن

✔️چک علایم حیاتی بیمار

✔️فرستادن نمونه خون بیمار و کیسه خون به بانک خون جهت بررسی
خطرات ترانسفوزیون خون 2

🌀 واکنش غیر همولیتیک تب‌ زا

🔖به افزایش درجه حرارت بدن از سطح پایه(اندازه گیری شده قبل از ترانسفوزیون) به مقدار ۱ درجه سانتی‌گراد که در طول ترانسفوزیون و یا تا ۶ ساعت پس از اتمام آن اطلاق میشود.

🔖واکنش آنتی‌بادی‌های گیرنده با آنتی‌ژنهای لکوسیتهای دهنده و آزاد شدن عوامل تب‌زای داخلی موجب این حالت میگردد

🔖ترانسفوزیون گلوبول قرمز فاقد لکوسیت میتواند این خطر را تا حدود زیادی کاهش دهد.

🔖تب معمولا در اولین ساعت پس از شروع ترانسفوزیون شروع نمیشود
(برخلاف واکنش همولیتیک حاد)
و ممکن است با سفتی بدن و لرز همراه باشد

🏷 درمان :

🔖رویکرد اولیه درمان مشابه واکنش همولیتیک حاد است.

🔖 بیش از ۷۵٪ بیماران با تب غیر همولیتیک چنین واکنشی را در ترانسفوزیونهای بعدی نشان نمیدهند بنابرین نگرانی خاصی در مورد ترانسفوزیونهای آتی وجود ندارد

🔖در صورتی که دومین واکنش تب زا رخ دهد گلوبول قرمز بدون لکوسیت برای ترانسفوزیونهای بعدی توصیه میشود
🌀 راهنمای نحوه برخورد با شایع ترین عوارض حاد مرتبط با تزریق خون

💊 @nokatparastary
🔴🔴داروهای_قلبی_وعروقی

🔹بتا بلوکرها:

بلوک کننده‌های بتا، دو نوع هستند: نوع اختصاصی که فقط روی گیرنده های بتا یک اثر میکنند لذا با بلوک بتا یک، موجب کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش فشارخون می شوند.مثل داروی بیزاپرولول و نوع غیر اختصاصی مانند پروپرانول با بلوک همزمان گیرنده‌های بتا دو (همزمان با بتا یک) که در برونش ها قرار دارند می توانند موجب تنگی نفس به خصوص در بیماران آسمی شوند لذا در مواردی که بیمار دارای تنگی نفس باشد باید از داروهای بلوک کننده بتا که بطور اختصاصی عمل میکنند استفاده کرد.

🔸کلسیم بلوکر:

این داروها موجب کاهش سرعت هدایت دهلیزی-بطنی و سینوسی-دهلیزی و شل‌شدن عضلات صاف دیواره قلب و عروق می‌شوند این داروها در مداوای بیماریهای شریان کرونری از جمله آنژین صدری، آریتمی قلبی، زیادی فشار خون و بیماریهای عروق انتهایی کاربرد دارند. مانند (دیلتیازیم، وراپامیل، نیمودیپین، نیفیدیپین، آمیلودیپین)

🔹دیژیتال ها:

دیگوکسین بر فعالیت انقباضی فیبرهای میوکارد می افزاید. و سرعت هدایت قلبی را کاهش و دوره تحریک‌ناپذیری گره دهلیزی ـ بطنی را افزایش می‌دهد و به همین دلیل به عنوان یک داروی ضد آرتیمی هم کاربرد دارد.

🔸نیتروگلیسیرین:

این دارو از طریق گشاد نمودن عروق کرونر قلب عمل می‌کند؛ به همین علت آن را یک داروی ضد آنژین می‌نامند.

🔹دیوروتیکها:

دیورتیک ها بر اساس اینکه بر کدام بخش از توبول های کلیوی اثر می‌کنند، دارای ویژگی های متفاوتی هستند.
۱- دیورتیک های قوس هنله مانند فورزماید و اتاکرینیک اسید
۲- تیازیدها مانند هیدروکلرتیازید
۳- مهارکننده آنزیم کربنیک انهیدراز مانند استازولامید
۴- دیورتیک های نگهدارنده پتاسیم که دو گروه هستند: آنتاگونیست های آلدوسترون مانند اسپیرونولاکتون (آلداکتون) و بلوکه کننده های کانال سدیم مانند تریامترن
۵- دیورتیک های نگهدارنده کلسیم مانند تیازیدها
بیشترین مورد استفاده آنها برای درمان فشار خون بالا است.همچنین برای درمان ادم، نارسایی قلبی،سیروز کبدی، بیماری‌های کلیوی و مسمومیت با داروهایی که دفع کلیوی دارند (مانند آسپرین) به کار می روند. مدرها به صورت غیرعلمی برای کاهش وزن نیز ممکن است مصرف شوند.

🔸ضد انعقادها:

داروهای ضد انعقادی و ضدپلاکتی داروهایی هستند که احتمال لخته شدن خون در سرخرگها، سیاهرگها یا قلب را کاهش می‌دهند. این گروه داروها عموماً از تشکیل لخته‌های کوچک خون در سیاهرگها و نیز سرخرگها و خطرات قلب جلوگیری می‌نمایند و تا حدودی مانع حرکت لخته‌های تشکیل شده (آمبولی) به سوی اندامهای حیاتی بدن می‌شوند. با این وجود این گونه داروها لخته‌های خون را از بین نمی‌برند.
گروه داروهای ضد پلاکت مانع تجمع پلاکتها و در نتیجه مانع تشکیل لخته خون می‌شوند. از این داروها مانند آسپیرین و دی‌پیریدامول در افرادی که مستعد لخته‌سازی‌اند به منظور پیشگیری از تشکیل لخته خون استفاده می‌شود.

گروه داروهای ضد انعقاد در دو شکل تزریقی و خوراکی تولید و عرضه می‌شوند. رایج‌ترین قلم دارویی تزریقی از این گروه هپارین است. داروی وارفارین رایج‌ترین شکل خوراکی داروهای ضد انعقاد است. مشکل اصلی و شایعی که طی مصرف این داروها وجود دارد این است که مصرف بیش از حد آنها می‌تواند سبب بروز خونریزی از بینی یا لثه یا دستگاه ادراری یا سایر نقاط بدن شود. به همین علت مقدار مصرف دارو (دوز دارو) باید بسیار با دقت محاسبه شده، برای اطمینان از قسمت سیستم انعقاد بدن، آزمایش‌های خونی منظم (آزمونPT) انجام گیرد
🌀 سوختگی درجه 1

💊 @nokatparastary
🌀 سوختگی درجه 2

💊 @nokatparastary
🌀 سوختگی درجه 3

💊 @nokatparastary
🌀 در سوختگی ها هیچ وقت تاولها را پاره نکنید چون
🔺 تاول پاره نشده مانند یه پانسمان استیرل عمل میکند.
🔺 روی تاول پاره شده میتوانید پماد باسیتراسین بمالید

💊 @nokatparastary
2024/09/24 02:24:00
Back to Top
HTML Embed Code: