Telegram Web Link
🔸چشم‌انداز بی‌کران باغ ایرانی


در #باغ #ایرانی، طراحی منظر به‌گونه‌ای نظام‌مند در جهت خلق چشم‌انداز بی‌کران صورت می‌گیرد.

موقعیت محورمرکزی غالباً در طول بزرگتر باغ و در میانه فضا با قاب بسته‌ای از درخت، از دید پراکنده ناظر جلوگیری کرده و چشم‌اندازی به‌وجود می‌آورد که کوشک باغ منتهی می‌شود.

باغ ایرانی با خلق منظری بی‌کران در محیطی بسته، تبدیل به مکانی برای گسست از دنیای بیرون و اتصال به درون برای درک شکوه و بینهایت است.

این گسست نه تنها از جنبه کالبدی بلکه از جنبه معنوی و روحی برای ناظر اتفاق می‌افتد و دلیل آن قرارگرفتن انسان در محیطی است که فارغ از بافت اطراف آن، جلوه‌هایی از طبیعت لایتناهی را به وی عرضه می‌دارد تا به سیر و سلوک درونی پرداخته و با تأمل در حالات و مکاشفات درونی به آرامش و سکون گمشده خود دست یابد.


🔖منصوری، سیدامیر. (1399). احیای الگوی باغ ایرانی در شهر امروز، تهران: انتشارت پژوهشکده‌نظر.



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_پسا_صنعتی


🔴باغ کوهنوردی در بازمانده های منظر پسا صنعتی دویسبورگ نورد



👤#سروین_الهی


💬آیا مناظر پساصنعتی پس از اتمام فعالیت‌های صنعتی محکوم به نابودی هستند؟ ساکنان بومی مناظر پساصنعتی در این میان در کجا ایستاده‌اند؟ چگونه هدف‌گذاری و اجرای صحیح جایگزین اقتصادی، می‌تواند در پایداری اقتصادی و اجتماعی مناظر پساصنعتی نقشی حایز اهمیت ایفا نماید؟

🔸با رکود و یا اتمام فعالیت‌های صنعتی به تدریج خانوارها و ساکنین بومی که غالباً معاش خود را وابسته به این صنعت هستند، با مشکلات جدی معیشتی و اقتصادی روبه‌رو می‌گردند که این امر مهاجرت اجباری آنان را به منظور یافتن شغل و امرار معاش به سایر شهرها به ویژه روستا ها شهرهای مجاور در پی خواهد داشت.

🔸با خالی‌شدن بافت محلی، "شهر" به اصطلاح به " شهر ارواح " تبدیل می‌گردد، که این امر نه تنها موجب ناپایداری بیشتر در حوزه اقتصاد بومی می‌گردد، بلکه فروپاشی اجتماعی و پیامدهای زیادی را برای افراد و گروه‌های اجتماعی گوناگون مشتمل بر مهاجران، جوامع مهاجرپذیر و همچنین بازماندگان در شهرهای پساصنعتی در پی خواهد داشت.

🔸می‌توان از "پروژه باغ کوهنوردی در پارک منظره دویسبورگ نورد" نام برد که با استفاده مجدد خلاقانه از عناصر زیرساخت صنعتی، توانسته است در جایگزین‌سازی فعالیت اقتصادی به ویژه برای جمعیت‌های وابسته محلی موفق عمل نماید. این باغ کوهنوردی در محل بنای قدیمی کارخانه آهن و با استفاده از درجات مختلف شیب دیوارها و برج‌های موجود، توانسته منظر پساصنعتی متفاوتی را برای کوهنوردان و ورزشکاران ایجاد نماید. این مسیرهای صعود در سنگرهای ذخیره دارای 530 متر طول می‌باشد و کوهنوردان هنگامی که بر روی قله قرار می‌گیرند؛ می‌توانید از مناظر مناطق اطراف لذت ببرید.

🔹شناخت صحیح فرصت‌های هدف‌گذاری جایگزین با توجه به زیرساخت‌های موجود در مناظر پساصنعتی و شناخت نیازهای مخاطبین و کاربران، نه تنها می‌تواند فضای متروک و مطرود صنعتی را به فضایی پویا تبدیل نماید، بلکه می‌تواند رونق چرخه اقتصادی محلی و متعاقباً پایداری اجتماعی ساکنین بومی را به همراه بیاورد.



#باغ_کوهنوردی
#منظر_پساصنعتی
#هدف‌گذاری_جایگزین_اقتصادی
#پایداری_اقتصادی_و_اجتماعی


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸روش تحقیق در «امر کلی»


منظر با طرح نظریه‌هایی که ساختار آنها در چارچوب قضایاي علمی قابل ارزیابی است، دنیایی را در درون دنیاي عینی مدرنیستی ترسیم کرده که به ظهور تعارض‌هاي پیچیده در رویه‌هاي علمی مدرن انجامیده است.

پدیده منظر با تبیین عینی – ذهنی و بهره‌گیري از رویه‌هاي علمی براي راستی‌آزمایی آنها، عملا بر نظام دو قطبی دکارت انتقادي دارد که دنیاي مدرن در پاسخ به آن راه سکوت برگزیده و در حال زمان گرفتن براي رفع تعارض‌هاي نظري درون خود است.

به موازات آن، متخصصان منظر به صورت مستقل درصدد برآمده‌اند تا براي راستی‌آزمایی گزاره‌هاي اصلی و کانونی خود، که از نگاه کل‌نگر منظر برآمده، روش تحقیق مناسب ابتکار کنند.

کتاب «تحقیق در معماری منظر: روش‌ها و روش‌شناسی» به دنبال کشف روش تحقیق در منظر، افق‌های جدیدی را پیش‌روی محققان باز کرده‌است.


🔖آدری ون دن برینک، دیدریچ براون، هایلد توپی، سیمون بل. (1398). تحقیق در معماری منظر روش‌ها و روش‌شناسی. ترجمه: سیدامیر هاشمی‌زادگان؛ رضا کسروی و همکاران. تهران: پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
Forwarded from جماران
🔴 استاد دانشگاه تهران به نمایندگان مجلس: مسئولان حوزه مسکن به عملیات فریب روی آورده اند! چرا وزیر را استیضاح نمی کنید؟

🔻امیر منصوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران و نظریه پرداز در حوزه شهرسازی به جماران گفت: شعار می دهند که در 900 شهر می خواهند به مردم زمین واگذار کنند.

🔸این پاک کردن صورت مساله است. زمینی در حاشیه شهر پیدا کردن و واگذاری آن به طبقاتی که طبق گزارشات رسمی حتی قدرت اخذ وام دویست تا پانصد میلیونی فعلی را ندارند، امکان پذیر نیست.

🔸با این عملیات های فریب، نباید به ملت کلک بزنیم. کمیسیون عمران ما خواب است؟ چرا تعارف می کنند؟ اگر آنها معتقد هستند که این وزیر توان و کفایت وزارت ندارد و در مصاحبه های شان رییس جمهور را نصیحت می کنند که اگر رییس جمهور به این تشخیص رسیده که وزیر ناکارآمد است، او را جابجا کند، خود اقدامی بکنند. شما نماینده مردم هستید. چرا ایشان را استیضاح نمی کنید؟

🔸شما در قبال آن جمعیت بزرگی که به خاطر بدمسکنی و بی مسکنی، به فحشا کشیده می شوند مسئول هستید./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1573867

🕌 @jamarannews
#منظر
#منظر_راه


🔴راه، شریان حیات یا ابزار مداخله؟


👤#سعید_غلامپور


💬شرط اصلی حراست از میراث روستایی کمترین میزان مداخله در شبکه راه های دسترسی است. تاکنون سیاست گذاری های غلط این حوزه گریبان گیر روستاها و مناطق بکر بسیاری شده است.

🔸متولیان راه نباید از این مسأله غافل شوند که برنامه ریزی برای راه تنها به معنی اعمال تغییرات در فرم هندسی و برهم زدن نظم طبیعت نیست و روی دیگر سکه بی توجهی و رها کردن راه هم نیست.

🔸راه های روستایی بیش از آن که نیاز به ایمنی از جنس معمول که در نهایت منتج به تحمیل هندسه به مسیر خواهد شد، داشته باشد؛ نیازمند القای حس امنیت در نظر مسافران است.

🔸متولیان راه باید با پیش بینی سهولت در ارتباط به وسیله روش های جایگزین در مواقع ضروری از مداخلات بدون پشتوانه فکری در شبکه راه های روستایی و میراث فرهنگی طبیعی کشور پرهیز کنند.

🔹جذابیت مسیرهای پر پیچ و خم طبیعی خود بخشی از جاذبه سفر برای گردشگران طبیعت گرد خواهد بود؛ بهانه ای برای فرار از یکنواختی و تکراری بی مبالات. شاید به نظر رسد متولی راه تنها در فهم غلط از واژه آزادراه و کاربست غلط آن نیز دچار گرفتاری شده است.



#منظر_راه
#راه_روستایی
#میراث_طبیعی


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
Forwarded from Seyed Amir Mansouri
دیروز باخبر شدم نام من ذیل بیانیه‌ای که دو هفته قبل با نام ۴۸۶ استاد دانشگاه تهران منتشر شده، آمده است.
چون از ماجرا خبر نداشتم از چند نفر که نامشان در میان امضاها بود سوال کردم. آنها هم بی‌خبر بودند. هرچه باشد انگیزه این کار، خدمت به مردم محسوب نمی‌شود.

امید که تدبیر بموقع و نرمش قهرمانانه بنیاد اصلاحاتی را بگذارد که طمع بیگانگان را در سرزمین ایران بخشکاند.
سید امیر منصوری
۳۰ آبان ۱۴۰۱
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴مصوبه اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی در خصوص حقوق مالکانه و اثر آن بر سرانه کاربری‌های عمومی سطح شهر



👤#بهزاد_مسعودی_اصل


🔸امروزه کمبود اراضی موات و ملی برای اجرای طرح های عمرانی و عمومی و نظامی دولت را بر آن نموده است تا برای اجرای طرح های خویش از طریق تملک اراضی مورد نیاز در قالب قوانین و مقررات مربوط به نحوه تملک اقدام نماید و این تعارض موجب تخصیص حقوق خصوصی اشخاص با تمسک به منافع عمومی شده و محدودیت های فراوانی برای مالکیت شهروندان ایجاد می‌نماید.

🔸از طرفی اقدامات نوسازانه شهری به عنوان یکی از ضروری ترین طرح‌های توسعه شهری از اصول و ضوابطی بهره می گیرد که منجر به ایجاد محدودیت در آزادی عمل حقوق مالکانه می‌شود از این رو تببین نظم حاکم بر اقدامات نوسازانه شهری ضرورتی علمی و منطقی است که بازشناسی و واکاوی تقابل و تعامل این دو در نظام شهرسازی را می طلبد.

🔸با توجه به اینکه افزایش روزافزون جمعیت در شهرها و قیمت بالای زمین به عنوان یک کالای کمیاب مدیریت شهری را به منظور تأمین زمین با کاربری خدمات شهری پیش بینی شده در طرح های توسعه شهری با مشکل مواجه کرده است و این امر مدیریت شهری را به سمت استفاده بیش از پیش از اراضی شهری و به تبع آن فشار روزافزون به فضاهای باز و اراضی باارزش که موجب کاهش سرانه های مصوب شهر می شود، سوق داده است.

🔸استفاده از روش های سنتی تأمین زمین از جمله تملک اجباری و یا بی توجهی به وضعیت مالکیت در حین اجرای طرح های توسعه شهری، ضوابط تشویقی پراکنده و بدون برنامه به منظور تأمین خدمات ، زمینه تخریب اراضی باارزش شهری و همچنین عدم استفاده بهینه از اراضی دارای پتانسیل توسعه را در پی داشته است.

🔹لذا برای هماهنگ کردن برنامه های شهرسازی به منظور ایجاد محیط زیست بهتر برای مردم به نظر می رسد که در این راستا در صورتیکه قاعده انتفاع درصدی برای مالکین در نظر گرفته میشد و صرفاً درصدی به میزان حداکثر 20 درصد برای مالکین با کاربری درخواستی پس از تصویب در کمیسیون ماده 5 و 80% صرفاً بصورت کاربری مصوب در نظر گرفته می شد حق حفظ سرانه وهمه کاربری‌های عمومی حقوق مالکانه مالکین نیز حفظ می گردید.


#مصوبه_شورای_عالی_معماری_و_شهرسازی
#حقوق_مالکانه
#کاربری‌های_عمومی


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر
#شهرداری_تهران


📝قرارداد ساخت ۲ بزرگراه و ۱ آزادراه بسته شده است/ رونمایی از بسته خرسندساز پرسنل در هفته آینده
زاکانی دیدار با کارکنان منطقه ۷ : توجه ما باید به این باشد که بزرگترین سرمایه شهرداری نیروی انسانی آن است.
سال قبل توجه ما این بود که به یک نقطه باثباتی برسیم ،اولین‌ کار ما رسیدن به ثبات مالی بود و امسال بودجه ۵۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بسته شده، اما ما افق را تا ۸۳ هزار میلیارد بستیم و پیش بینی می کنیم حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ درصد بوجه را محقق کنیم؛ همچنین قراردادهای ساخت دو بزرگراه و یک آزاد راه بسته شده و پروژه های راکد شهر فعال شده است.

@jpshahr



👤#سید_امیر_منصوری


❗️تاکید بر دو موضع نادرست در سیاستگذاری کلان:

۱. حمل‌و‌نقل متکی یر سواری خصوصی (بجای عمومی)
۲. افزایش جاذبه بدنه حجیم اداری شهرداری

با این فرمان، همه شهروندان باید در خدمت شهرداری باشند تا بچرخد!


#شهر_ماشین_محور
#رویکرد_مکانیکی_به_شهر
#مدیریت_شهری



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#محیط
#اکولوژی


🔴تأثیر روند رشد و توسعه بر ساختار شبکه اکولوژیکی شهری تهران


👤#دلارام_سبکرو


💬تأثیر توسعه شهری بر ساختار اکولوژیکی شهر تهران و راهبردی جهت رفع این معضل چیست؟

🔸شهر، متشكل از سيستم‌هاي باز، زنده و تلفيقي از سيستم‌هاي اجتماعي- اكولوژيكي است كه روند شتاب‌‌زده توسعه شهري، بخش وسيعي از اراضي بلافصل شهرها از جمله زیرساخت‌های طبیعی را جذب ‌نموده و موجب تغییر شکل و تأثير منفي بر جنبه‌های اکولوژیکی و اجتماعی منطقه شده‌است.

🔸تأثیراتی منفی بر ساختار اجتماعی از جمله مهاجرت گروه‌های مختلف مردمی به مناطق متفاوت به دلیل عدم وجود بسترهای مناسب زندگی مشاهده می‌گردد که می‌توان با نگاهی کلی اذعان نمود، مجموعه این عوامل سبب افول تاب‌آوری شهری شده است.

🔸در واقع تاب‌آوري شهري به عنوان درجه يا ميزاني است كه در آن حد، شهرها قادر به تحمل تغيير هستند قبل از اين كه به مجموعه جديدي از ساختارها و فرآيندها بازسازماندهي ‌شوند.

🔸در این میان به دنبال ناکارآمدی زیرساخت‌های صلب و مدرن، اهمیت وجود زیرساخت‌های طبیعی، به منظور ارتباط ازدست‌رفته شهر با طبیعت بیش از پیش آشکار می‌شود؛ این در حالی است که در مدیریت کلان‌شهری چون تهران، برنامه‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده برمبنای تعاریف پیشین زیرساخت‌ها عمدتا بر پایه زیرساخت‌های مصنوع صورت گرفته و عناصر طبیعی در فرآیندهای برنامه‌ریزی و مدیریت منظر شهر وجه مغفول باقی‌مانده‌اند.

🔸در اين ميان، بهره‌گيري از دانش منظر به عنوان دیدگاهی کل‌نگر با رويكرد تاب‌آوري، همواره در پی ایجاد پیوند چندوجهی واحدهای اکولوژیکی_اجتماعی شهر است که ضمن آشکارسازی پتانسیل‌ها و نیروهای نهفته در طبیعت، هویت را به مردم بازمی‌گرداند و زندگی آن‌ها را معنی می‌بخشد. بنابراین این مفهوم، ساختارهای طبیعی را چارچوب اصلی برای مقابله با بحران توسعه شهری می‌داند.

🔸توجه به الگوهای اکولوژیکی شهرهای سنتی ایران در رابطه با نوع برخورد با محیط طبیعی و تطبیق با الگوی توسعه شهرهای معاصر می‌تواند راه‌حلی برای مقابله با این نوع از بحران‌ها باشد و با استفاده از بررسی‌های میدانی، مناطق حساس زيستي نسبت به تغييرات و ساخت‌وسازهاي شهري در برنامه‌ريزي‌هاي آتي توسعه شهر را مشخص و مانع از آسيب ‌رسيدن به زیرساخت طبيعي شهر و حفظ منابع زيستي باقي‌مانده در اين سرزمين و به تبع آن پایداری اجتماعی گردد.



#توسعه_شهری
#تاب‌آوری
#سیستم_اجتماعی_اکولوژیکی



📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸فلسفه زیبایی‌شناسی گرمابه و اندام‌های آن

گرمایه در فرهنگ سنتی ایــران بنــای مهمــی است که نقش اجتماعی آن با کارکردش هماوردی می‌کنــد.

از ایــن رو گرمابه‌هــا در سیمای شــهر در نقاط مهــم و عطــف محلات مستقر می‌شدند کــه ارتقای معماری آنهــا از موضوعات مــورد نظر واقفان و حاکمان بوده است.

چالش دائمی ســاخت گرمابه در مواجهه با هدررفــت انرژی، تضاد ضرورت‌هــای کارکردی آن از جمله سقف کوتاه و دهانه وسیع و تصور گرمخانه بــه مثابه یــک فضای اجتماعــی، ویژگی‌هــای مهمــی در معماری گرمابه‌هــای ایــران بــه وجود آورده اســت.

گرمابه در ایــران یــک نماد شهری، یــک فضای اجتماعــی، یــک اثر سیاسی و یــک خدمــت عمومی اســت.

تراکم این صفات، حمام را بــه عنصر مهمــی در فرهنگ معماری ایــران بــدل ســاخته که بررســی زیبایی صورت آن فصل مهمی از مطالعه زیبایی در معماری قزوین اســت.


🔖منصوری، سیدامیر و جوادی، شهره. (1395). زیبایی‌شناسی معماری قزوین. انتشارات پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#وزارت_ارشاد


📝سرانه مطالعه آنقدر که می‌گویند بد نیست
دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور: تاکنون بر اساس برخی تعاریف و شاخص‌ها، اعداد و ارقام متفاوتی برای سرانه مطالعه اعلام شده است.
شاخص‌های دیگری وجود دارند که نشان می‌دهد اوضاع مطالعه در کشور آنقدر که می‌گویند بد نیست.
@isna94



👤#بابک_داریوش


▫️ایشان در متن مصاحبه گفته:
"متأسفانه پیمایش دقیقی درباره اینکه سرانه مطالعه در کشور چقدر است نداریم"

▫️در ادامه همین مصاحبه بیان کرده:
" شاخص‌های دیگری وجود دارند که نشان می‌دهد اوضاع مطالعه در کشور آنقدر که می‌گویند بد نیست."

سوال مهمی که به ذهن خطور می‌کند اینست که در نبود عدد دقیق سرانه مطالعه چه شاخص‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد اوضاع آنقدر هم بد نیست؟

این ادبیات عوامانه از دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور بعید است.

با توجه به بودجه میلیاردی وزارت ارشاد "پژوهشگاه فرهنگ هنر و اعتبارات"، در یک طرح پژوهشی درون دستگاهی به سادگی می‌تواند به عدد سرانه مطالعه در کشور برسند تا نیاز به اظهار نظرهای عوامانه و مبتنی بر تئوری سیاه نمایی نباشیم.

آخرین عدد سرانه مطالعه ارائه شده از اداره آمار در سال ۱۴۰۰ عدد ۳۰ ثانیه تا ۱۳ دقیقه اعلام شده است.

❗️خطای ۲۶ برابری برای شاخصی به این مهمی جای تأمل دارد!



#کتابخانه_عمومی
#سرانه_مطالعه_در_کشور
#پژوهشگاه_فرهنگ_هنر_و_اعتبارات


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
🔸مفاهیم سنگ‌نگاره‌های ساسانی


سنگ‌نگاره‌های ساسانی بیانگر رویدادهایی هستندکه در محور اصلی همه آنها پادشاه قرار دارد.

اغلب این وقایع در پوششی سمبلیک به طریقی ماهرانه به تصویر کشیده شده‌اند.

با دقت و ژرف‌نگری می‌توان به رویدادهای تاریخی، تحولات ایدئولوژیک، سیاسی و هنری که در مقاطع مختلف تاریخ و حکومت ساسانیان به وقوع پیوسته پی‌برد.

موضوع این نگاره‌ها اگر چه متنوع و متفاوت است، اما بیانگر دو موضوع اصلی: مذهبی و غیر مذهبی می‌باشند.

این موضوعات توسط هنرمندان بزرگ آن دوران گاهی با یکدیگر ترکیب و تلقی شده و در یک صحنه به نمایش درآمده‌اند و یا اتفاقات تاریخی که در طی دوران حکومت یک فرمانروا و در زمان‌های مختلف به وقوع پیوسته‌اند در یک نقش منعکس گردیده‌اند. مانند پیروزی شاپور بر امپراطوران روم در نقش برجسته بیشابور.


🔖جوادی، شهره و آورزمانی، فریدون. (1388). سنگ نگاره‌های ساسانی. انتشارات پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#مسکن


📝وضع واحدهای نیمه‌تمام مسکن مهر بدتر شد!
در حالی طبق ابلاغ وزیر راه و شهرسازی قرار بود پرونده پروژه‌های مسکن مهر سال ۱۴۰۰ بسته شود که واحدهای باقیمانده این طرح با چالش تامین منابع مالی روبرو هستند.
به نظر می‌رسد 15 ماه بعد از ابلاغ وزیر راه و شهرسازی، معاونان، رؤسا و مدیران عامل سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی برنامه‌ای برای اتمام پروژه‌های مسکن مهر ندارند.
@eghtesadvamskan




👤#سید_امیر_منصوری


وقتی صندوق دولت خالی است، تحریم هم ادامه دارد و اتمام پروژه به پول دولت وابسته شده، روشن است که نتیجه چیست.

باید شیوه تولید مسکن را تغییر داد.

در فرآیند کامل تولید آن، جاهایی که با پول ملت می‌توان ساخت را باید تقویت کرد.
هرجا دولت سهمی دارد، همچون عوارض و انشعابات و ... به تاخیر اندازد. تولید صنعتی را رونق دهد. سنت و سلیقه ساده‌سازی و کوچک سازی را ترویج کند.

اینها نه اقدامات حداکثری، بلکه مؤثر در رونق ساخت‌وسازاند.


#بحران_مسکن
#مدیریت_شهری
#ساختار_قدرت


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
🔸باغ‌های مصر باستان


علـل اصلـی سـاختار و جهت‌گیـری باغ‌هـای مصـر چیسـتند؟

اولیـن نظـام‌محـوری منظـم بـه همـراه طراحـی خیابان‌هـای ســبز چــرا و چگونه در درون و بیــرون ایــن باغ‌هــا خلــق شــده‌اند؟

ســهم دلایل منظری–کارکردی در پیدایش و جهت‌گیــری باغ‌هــا چقدر بـوده اســت؟

بـر خـاف نظریه‌هـای اقلیمـی – مذهبـی بـه نظـر می‌رسـد دلایـل جغرافیایـی و بـه دنبـال آن ایجـاد دیـد منظریـن متقابـل رودخانـه – ابنیـه در سـاختار شـرقی-غربی باغ‌هـا کـه عمـود بـر راسـتای شـمالی–جنوبـی نیـل طراحـی شـده نقـش کلیـدی داشـته‌اند.

طراحـی محـوری بـاغ و محـل قرارگیـری کوشـک در نقطـه عطـف ایـن محـور بـر بلنـدای بـاغ، اولیـن ساختار ابنیه مسلط بــر منظر در تاریــخ هنــر باغ‌سازی جهان را بــه‌وجود آورده اســت.

ساختارهای خطــی باغ‌هــا و خطـوط راست‌گوشـه ضمـن ایجـاد قـدرت، اهمیـت دیـد مسـتقیم متقابـل نیـل–بنـا اسـت.


🔖متدین، حشمت‌الله. (1396). تاریخ باغ‌سازی جهان. تهران: انشارات پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#مدیریت_شهری


📝مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران:
طبق قانون، ۲۵ رسته شغلی باید از شهرها خارج شوند.
مشاغلی نظیر کفاشان در باغ سپهسالار، طلاسازان در سنگلج و ... وجود دارند که باید از برخی مناطق شهر خارج شوند. گاهی اوقات تعدادی از اصناف امکان خروج از شهر را ندارند. برای این مورد باید اراضی پیدا شود.
@KhabarOnline_IR



👤#سید_امیر_منصوری


❗️شهر با مشاغل متنوع خود است که شهر می‌شود. هیچ آلودگی نیست که قابل مهار نباشد.

📌اخراج مشاغل از شهر با برچسب مزاحم، از چند نادانی سرچشمه می‌گیرد. مدیران نمی‌دانند که :

۱. ماهیت شهر از زندگی و فعالیت متکثر شهروندان پدید می‌آید.

۲. توانایی در مهار نتایج ناخواسته و آلودگی‌ها بخشی از دانش و فن است که پیوسته در حال ارتقاست.

۳. دستکاری اقتدارگرا در نوع و مکان کسب‌و‌کارهای شهر، به نابودی آنها منتهی می‌شود.

۴. صورت استقرار کسب‌وکارهای شهر با زمینه فرهنگی و اجتماعی آنها نسبت دارد. تجمیع آنها در ساختمان‌های متمرکز از جنس مرکزتجاری، محصول فرهنگ شهرنشینی ایرانی نیست.


#مشاغل_شهری
#شهر_تهران
#سرزندگی_شهر

▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴مدیریت شهری؛ و چالش مواجهه با ناسازگاری‌های موثر بر ادراک‌پذیری فساد


👤#آرش_تقی‌پور_اختری


💬فساد پدیده‌ای پنهان است؛ که به جای شمارش یا اندازه‌گیری، «ادراک‌پذیری»‌اش مورد مطالعه قرار می‌گیرد. فساد شامل سو استفاده از اختیارات برای منافع شخصی، رفتارهای غیراخلاقی و نقض عمدی هنجارهای حرفه‌ای است؛ و وقوع آن مستلزم وجود توامان دو عامل «انگیزه» و «زمینه» است.

🔸اما این همه واقعیت فساد نیست؛ و ناسازگاری‌های زیر -که عموما از بیرون بر مدیریت شهری تحمیل می‌شوند- به عنوان عواملی چالش برانگیز، که موجب افزایش ادراک‌پذیری فساد می‌شوند، قابل توصیف‌اند:

▫️ناسازگاری میان ماهیت مدیریت شهری و تلقی عامه از آن؛ به این معنا که اغلب مدیریت شهری را دیوانی اداری، در نظر می‌گیرند. حال آنکه مدیریت شهری اساسا یک پدیده شهری، و سرمایه‌ای نهاد است.

▫️ناسازگاری ناشی از تفاوت در فرآیندهای واقعی و رسمی؛ وارداتی بودن فرآیندهای رسمی، به فرمالیسمی انجامیده که به جای «حل مساله» به بروکراسی اصالت می‌دهد. تاجاییکه عدم درک صحیح از تفاوت اقتضائات بخش دولتی و غیر دولتی (مدیریت شهری)، تخلفات و هزینه‌های اجرایی بالایی را به مدیریت شهری تحمیل می‌کند.

▫️ناسازگاری میان فرهنگ روزمره جامعه و پیش‌فرض‌های رفتاری یک سازمان حرفه‌ای؛ نشت روحیاتی نظیر وابسته‌سالاری، در اولویت نبودن نتیجه‌محوری و نظایر آن، از سطح فرهنگ عامه به رفتارهای جاری در سازمان مدیریت شهری.

▫️ناسازگاری میان وظایف، و ظرفیت‌های انسانی سازمان مدیریت شهری؛ فساد با فروریختن قدرت فن‌سالارها و متخصصان آغاز می‌شود. این موضوع همزمان که بواسطه تورم نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده در کشور طنزآمیز است! به واسطه افزایش مداوم پیچیدگی‌های زندگی شهری، می‌تواند نگران کننده باشد.

🔹در نهایت ضروری است تا مدیریت شهری، برای جلوگیری از عواقب رابطه معکوس میان ادراک‌پذیری فساد و توسعه شهری؛ با ارائه پاسخ‌ [ترجیحا دموکراتیک] به چهار سوال زیر، و تعهد به آن، با ناسازگاری‌ها مواجه شود:

1. مدیریت شهری می‌خواهد سازمان اداره کننده امور جاری شهر باشد، یا سازمان توسعه شهر؟

2. مدیریت شهری می‌خواهد سازمان مدیریت پروژه‌های شهری باشد، یا سازمان مدیریت منابع شهر؟

3. مدیریت شهری می‌خواهد سازمانی مقتدر دولتی در مقیاس شهر باشد، یا یک نهاد کاریزماتیک عمومی؟

4. مدیریت شهری می‌خواهد یک دیوان اداری بوده و با مشکلاتی نظیر تورم نیروی انسانی، دست و پنجه نرم کند، یا به مثابه یک شرکت نیمه‌خصوصی ارزش را در ارتقا کارآمدی و کارآفرینی دنبال کند؟


#مدیریت_شهری
#ادراک_پذیری_فساد
#ناسازگاری‌های_خارجی


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸پلاستیک شهر

اگر شهر را موجودی باهویت، محصول تغییر و دگرگونی در بستری طبیعی بپنداریم، جسمیت و چگونگی توده‌های ساختمانی این موجود را می‌توان تحت عنوان پلاستیک شهر بیان کرد.

زندگی اجتماعی مردم شهر، سیاست‌های خرد و کلان که مدیران شهری با توجه به نقش شهر برای آن طرح‌ریزی می‌کنند و جبر طبیعت همگی در شکل‌گیری این موجود انعطاف‌پذیر مؤثر خواهند بود.

پلاستیک شهر از جمله نشانه‌های منظر شهر است که بیش از سایر نشانه‌ها، تأثیرات سیاست‌گذاری‌ها و هدف‌گذاری‌های شهری را بر منظر شهر روشن می‌کند.

هدف‌گذاری توسعه شهری با تأثیر مستقیم بر کمیت، کیفیت و پراکندگی ساخت‌وسازهای جدید در بطن شهر، در رویارویی با بافت قدیمی شهر، منجر به ارایه تصویر جدیدی از پلاستیک شهر می‌شود.


🔖رستگاری، زهرا و همکاران. (1397). پلاستیک شهر؛ بررسی یک مفهوم جدید در مطالعه شهرهای اروپای غربی و اروپای شرقی. مقاله‌ای از مجموعه دستاوردهای یادگیری اکتشافی در «منظر شهری اروپای شرقی». تهران: انتشارات پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#بحران_مسکن


📝مسیر دشوار پیش پای «بذرپاش»
فرشید پورحاجت: بحث مطرح‌شده توسط وزیر جدید راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی، نقدینگی بود. بوروکراسی و ساختار معیوبی برای بنگاه‌های اقتصادی کشور تعریف شده است. در کمال تاسف هر روز هم اذعان می‌شود که این مسیر وجود دارد. آن هم بحث صدور و دریافت مجوزهای ساخت و ساز در کشور است. اگر رصد کوچکی کنیم می‌بینیم که سرمایه‌های بخش خصوصی که دستشان در جیب خودشان است و نه در جیب دولت، مجلس و بودجه‌های عمومی کشور، بالغ بر ۹ ماه تا یک سال گرفتار بوروکراسی اداری می‌شوند. وقتی یک سرمایه به هدف نمی‌خورد و نمی‌تواند به سرعت وارد بازار اشتغال و توسعه کشور شود، چه انتظاری می‌توان داشت؟
@eghtesadvamskan



👤#سید_امیر_منصوری


🔸ساختار دریافت عوارض در ساخت مسکن اشتباه است. ما نیاز به رونق تولید داریم.

▫️دریافت عوارض از تولید، اولین خطاست.
هر نوع عوارض باید از مصرف دریافت شود. پروانه، انشعاب، دارایی، بیمه، ...انواع عوارض هستند.

▫️دومین خطا، زمان دریافت عوارض است.
در نقطه شروع تولید، ایجاد مانع جدید خطاست. اگر هم قصد دریافت عوارض از تولید دارید، در زمان پایان کار بگیرید.

▫️سومین خطا، بوروکراسی دریافت عوارض است‌.
چرخه صدور قبض عوارض و پروانه و انشعابات تا یک سال طول می‌کشد.

▫️چهارمین خطا وابسته کردن پروانه به تایید نقشه معماری و نماست.
اینها از حقوق خصوصی هستند و فقط بعد امنیت آنها به شهرداری ربط دارد. هیچ ضرورتی بر تایید نقشه معماری توسط شهرداری نیست. لفاف ساختمان و سازه و تاسیسات کافی است.
پلان و نما در حوزه زیبایی‌شناسی و حقوق خصوصی هستند که شهرداری مشروعیت ورود به آنها را ندارد.

برای رونق تولید، تابوها و عادات زیادی باید شکسته شود.


#ساختار_قدرت
#مسکن_1401
#ساختار_دریافت_عوارض
#تولید_مسکن


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴نقد نظام مدیریت ساخت‌وساز شهری تهران(3)؛ تا «مشاور املاک» از «بنگاه املاک»


👤#آرش_تقی‌پور_اختری


💬آمرتیاسن توسعه را افزایش (مستمر و هماهنگ) «قابلیت‌ها» و «فرصت‌ها» معرفی‌می‌کند. در این تعریف «قابلیت‌ها»، رفع موانع درونی معرفی شده؛ و «فرصت‌ها» با رفع موانع بیرونی حاصل می‌شود.

🔸در این راستا از بازیگران کلیدی در توسعه محیط‌ساخته شده شهر تهران، بنگاه‌داران معاملات ملکی هستند. ذی‌نفعانی که با نگاهی تقلیلی‌گرایانه نسبت به مناسبات عملکردی، حداقل در چهار حوزه «اقتصادی»، «حقوقی»، «اجتماعی»، و ایراد قضاوت‌های «فنی»، از نوعی مرجعیت در مقیاس عمل خود برخوردارند.

🔸با این همه جست‌وجویی ساده‌ نشان می‌دهد که از شروط اساسی کسب پروانه برای ورود به این عرصه، برخورداری از 12 متر جا و ایضا 12 قطعه عکس 3در4 است!!! پروانه‌ای با ماموریت اصلی فراهم کردن بستری برای میزبانی از معاملات عرضه‌ و تقاضاکنندگان فضا؛ که «فرصت‌های» بی‌نظیری را پیش‌روی ایشان قرارمی‌دهد.

🔸جدای از عملکرد حقوقی که ایشان برای طیف گسترده‌ای از عقود بروز می‌دهند؛ دسترسی ایشان به اطلاعات و تصویر روشن از عرضه‌کنندگان، تقاضاکنندگان، و البته تصمیم‌گیران عرصه فضایی؛ فرصت تبانی، مشارکت و حتی حضور مستقیم در ساخت‌وساز را برای ایشان فراهم کرده؛ و در همین راستا وقوع معاملات فوری،‌ به ایشان این امکان را می‌دهد تا سودی بیش از متوسط حاشیه بازار را کسب کنند.

🔸همچنین، استقرار ایشان به عنوان واحد صنفی که با مردم سرورکار دارد؛ به ایشان فرصت ارتباط‌گیری، چانه‌زنی و گسترش سرمایه‌اجتماعی و مشارکت سیاسی را می‌دهد.

🔸از سوی دیگر، همچنانکه ایشان به صورت سنتی و البته غیررسمی نقش بازاریاب را برای سازندگان ایفا می‌کنند؛ گاهی در نقش ارزیاب نیز عمل کرده، و با ایجاد قضاوت‌های شناختی از عملکرد ایشان، انحصار بازار ساخت‌وساز در محل یا منطقه‌ای را مدیریت می‌کنند. تا جاییکه گاهی فعالیت یک سازنده در منطقه‌ای جدید، کاملا وابسته به همراهی بنگاهی‌های آن محل می‌شود.

🔸لازم به ذکر است؛ تمام این نقش‌ها بدون پذیرش هیچ ریسکی از سوی معامله‌گران به ایشان واگذار شده؛ و همزمان به واسطه ماهیت خطی درآمد رسمی پیش‌بینی شده؛ سود این بازیگران در افزایش تعداد و ایضا مبلغ معاملات است. انگیزه‌ای که با «ارزش استفاده فضا»، و «ارزش مباله» در تعارض آشکار است و این شتاب‌دهندگی به چرخه‌های ساختمانی سوداگرانه ارزیابی می‌شود.

🔹از این‌رو همچنانکه توانایی فروش، هنری است که شاید هرکسی آن را نداشته باشد؛ لکن این آسیب که به واسطه حداقل پولی، منافع میان طرفین معامله جابجا شود؛ ضرورت سنجش قابلیت‌ها، پیش از اعطا همین پروانه کسب گنگ و کور فعلی را نیز ضروری می‌کند. چه آنکه بخواهد صلاحیتی در شان یک مشاور امین با در برگرفتن موارد شمرده شده در فوق را نیز به همراه آورد.



#مدیریت
#ساخت‌وساز_شهری
#املاک
#مشاور


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸شکل‌گیری هسته نخستین شهر قزوین


#شهر #قزوین در دوره پیش از اسلام، به استناد روایات تاریخی و سنت شهرسازی دوره ساسانیان، دارای سازمان فضایی ویژه‌ای بوده که در تاریخ آن ادامه نیافته است.

سازمان فضایی آن، که برگرفته از جهان‌بینی سازندگان آن است، با #سازمان #فضایی #شهر #اسلامی کاملاً متفاوت است.

روایات تاریخی و تشخیص عناصر اصلی و ساختاری شهر در ارتباط با شکل زمین و طبیعت شهر، مهمترین مستندات ترسیم سازمان فضایی شهر در دوره ساسانی است.

نکته مهم، عدم انطباق مکان شهر ساسانی با شهر دوره اولیه اسلامی قزوین است.

نتایج این مطالعه روشن می‌سازد که در قزوین نه تنها سازمان فضایی شهر قبل از اسلام چیز دیگری بوده است، بلکه مکان شهر نیز با استقرار مسلمانان تغییر می‌کند و توسعه آن در نواحی جدید رخ می‌دهد؛ و با اتصال شهر ساسانی به شهر جدید، در طول زمان به تدریج در آن حل می‌شود.



🔖منصوری، سیدامیر و دیزانی، احسان. (1395). سیر تحول سازمان فضایی شهر قزوین از ابتدا تا دوران معاصر. تهران: انتشارات پژوهشکده‌نظر.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
2024/09/21 11:42:15
Back to Top
HTML Embed Code: