Telegram Web Link
#نقد_خبر
#بحران_مسکن



📝بازدید «رئیسی» از اراضی مسکن ملی در پرند
‌ واگذاری ۴۴۵ هکتار از اراضی ارتش در پرند به طرح نهضت ملی مسکن انجام‌شده و قرار است در این اراضی در فاز نخست ۲۱۰۰ واحد مسکونی در پرند ساخته شود.
@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


▫️2100 واحد با بعد ۴ نفر برای خانوار می‌شود ۸۴۰۰ نفر.
این جمعیت در ۴۴۵ هکتار می‌شود ۱۹ نفر در هکتار.

▫️تراکم متوسط ناخالص مسکونی تهران در حدود ۳۴۰ نفر در هکتار و تراکم خالص تهران ۱۴۰ نفر در هکتار است.

▫️با این اعداد، ۱۹ نفر در هکتار یعنی یک بیستم وضعیت متوسط شهر.

▫️هزینه ایجاد و نگهداری زیرساخت‌ها برای چنین مساحتی، باید از جمعیت کم ساکن آن دریافت شود.

📌نتیجه ان یک شهر بسیار گران و لاکچری برای فقرا خواهد بود که نه تنها قدرت اداره که حتی توان ساخت آن را هم ندارند.

❗️شکست این سیاست از اول پیداست‌.

مدیریت کلان شهری در دولت و شهرداری چرا متوجه نیست؟


#مسکن
#ساختار_قدرت
#مدیریت_کلان_شهری
#مدیریت_ناکارآمد


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#ترافیک


📝فرسودگی سیستم حمل و نقل عامل ۶۰ درصد از آلودگی هوا

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ: ما باید و قطعا به سمت مدهایی از حمل و نقل برویم که آلودگی‌های کمتری داشته باشند و کارایی بیشتری از آنها شاهد باشیم.
ما قبلا اتوبوس برقی را در شهر تهران داشتیم که در محورهای اصلی این اتوبوس‌ها فعال بودند که متاسفانه بدلیل عدم بروزرسانی آنها جمع‌آوری شدند.
@Rajanews_com



👤#سید_امیر_منصوری


🔸وقتی راهبرد ترافیک تهران، سواری شخصی است، نتیجه همین می‌شود.

▫️همه با سواری می‌آیند‌.
▫️پارکینگ ندارند.
▫️خیابان اشغال می‌شود.
▫️حرکت کند می‌شود.
▫️مصرف بنزین زیاد و راندمان خیابان کم می‌شود.
▫️خدمت رسانی اتوبوس به یک سوم کاهش می‌یابد.
▫️هوا آلوده می‌شود.


❗️راه حل :

▪️پارکینگ بسازید تا حدی که هیچ ماشینی در خیابان پارک نکند.
▪️راندمان اتوبوس های فعلی سه برابر می‌شود.
▪️برای بقیه تقاضای جابجایی، بجای احداث بزرگراه یا تعریض خیابان، در کوتاه‌مدت اتوبوس بخرید.
▪️در بلند مدت، مترو و تراموا بسازید.


#مدیریت_شهری
#تهران
#ترافیک_شهری
#حمل_و_نقل_عمومی
#آلودگی_هوا


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
🔸فرایند مهم در شیوه گرافیکی GIS


مزایای شیوه گرافیکی GIS هم تجربی و هم روانی است:

از نظر روانی، شیوه تصویری GIS ترس از ناشناخته‌ها را کاهش می‌دهد. از آنجا که روش گرافیکی GIS با روند طراحی معماران منظر به صورت موازی در حرکت است، معماران منظر می‌توانند به راحتی مراحل مشابهی را دنبال کنند.

از نظر تجربی متخصصان طراحی، مهندسان و برنامه‌ریزان، از GIS استفاده می‌کنند. این شیوه به معماران منظر اجازه می‌دهد تا در گروه‌های طراحی با آنها مشارکت داشته باشند.

از آنجا که آژانس‌های مختلفی از GIS استفاده می‌کنند، بیشتر اطلاعات آنها در فرمت‌های GIS در دسترس است. بنابراین GIS در حال تبدیل شدن به استانداردی برای کارهای دولتی و بسیاری از پروژه‌های خصوصی است.

و این شیوه گرافیکی به طراحی‌های معماران منظر این قابلیت را می‌دهد که مستقیما با کار دیگر متخصصان، ترکیب شوند.



🔖هانا، کارن. سی. (1393). GIS برای معماران منظر، ترجمه: انجمن علمی دانشجویی معماری منظر دانشگاه تهران. تهران: سازمان زیباسازی شهر تهران.


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
🔴 نشست تخصصی فرصت‌ها و تهدیدهای منظر پیشرفت دریاپایه در هرمزگان


تقارن
تغییرات اقلیمی جهان و حساسیت مسئله آب با شرایط درونی سیاسی و اقتصادی ایران موجب توجه ویژه در برنامه‌های توسعه کشور به دریا و پیشرفت دریاپایه گردیده است.

مهمترین راهبردهای برنامه توسعه براساس شرایط دریاهای جنوب و شمال ایران در حال تدوین است. راهبرد توسعه دریامحور همزمان، فرصت‌ها و تهدیدهایی را ایجاد می‌کند که شناخت آنها برای تنظیم نقشه راه توسعه ضروری است.

هدف این نشست ارائه تصویری یکپارچه، سرزمینی، آسیب‌شناسانه و راهبردی از ظرفیت‌ها و موانع پیشرفت دریاپایه در جغرافیای هرمزگان است.



🔸مکان برگزاری
پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر
خیابان آزادی، خیابان دکتر قریب، شماره 23، گالری نظرگاه


🗓تاریخ
دوشنبه 22 اسفند 1401

🕜زمان: 13:30-19

حضور برای عموم آزاد است.
🔴 نشست تخصصی فرصت‌ها و تهدیدهای منظر پیشرفت دریاپایه در هرمزگان



🔸مکان برگزاری
پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر
تهران، خیابان آزادی، خیابان دکتر قریب، شماره 23، گالری نظرگاه


🗓تاریخ
دوشنبه 22 اسفند 1401

🕜زمان: 13:30 تا 19

حضور برای عموم آزاد است.
Forwarded from Farnoosh Mokhles
🔸 زمان:
سه شنبه ١٢ ارديبهشت ١٤٠٢
ساعت ١٧


🔸مكان:
مؤسسه بهاران خرد و انديشه
ميدان فاطمي، خيابان جويبار، كوچه نوربخش، پلاك ٢١
🖼نمايشگاه عكس "روايتي از هرمزگان"

روايتي از يك تمدن و فرهنگ ديرينه كه در يك پژوهش گروهي تصاويري از آن در قاب دوربين ثبت شد.
خوانشي هنري- پژوهشي كه ابعاد مختلفي از سرزمين آب و خورشيد را روايت ميكند.


🔸همراه با نشست تخصصي در روز ١٩ ارديبهشت با سخنراني:
▫️دكتر شهره جوادي
▫️دكتر پروانه پرچكاني


🗓زمان: ١٦-١٩ ارديبهشت ١٤٠٢

🕒ساعت: ١٥-١٨

📍مكان: پژوهشكده نظر
تهران، خيابان آزادي، خيابان دكتر قريب، شماره ٢٣، گالري نظرگاه
🔰روایت اساتید دانشگاه از هرمزگان

👤 جوادی: دریا، آب، دریانورد و موجودات دریایی وجه غالب هنر محیطی هرمزگان هستند
👤 پرچکانی: در سایه توجهات به کیش و قشم از ظرفیت ۱۲ جزیره دیگر هرمزگان غفلت شده است

🔻گالری نظرگاه در نشستی میزبان دکتر شهره جوادی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دکتر پروانه پرچکانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ بود. مهمانان این رویداد که با حضور مدیریت پژوهشکده نظر و تعدادی از پژوهشگران و علاقه مندان همراه بود، به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند. 

برای مشاهده متن کامل روی لینک زیر کلیک کنید:

https://1da.ir/J023TtKo


@nazarac
.
🖋️نظرآنلاین: بر اساس داده های مرکز پژوهش های مجلس بیش از سه چهارم جمعیت دهک اول جامعه(کم درآمدترین ها) فاقد شاخص «مسکن در استطاعت» هستند.

‼️خانوارهایی دارای شاخص مسکن در استطاعت هستند که هزینه مسکن آنها کمتر از سی درصد کل هزینه های‌شان باشد.

بر این اساس در دهک های دوم و سوم به ترتیب ۷۰ و ۶۲ درصد فاقد ابن شاخص هستند.
در دهک های میانی و پر درآمدها نیز، بیش از نیمی از افراد فاقد این شاخص تشخیص داده شده اند.
🔸اسلاید اول: وضعیت شاخص مسکن در استطاعت سه دهک اول
🔸اسلاید دوم:وضعیت شاخص مسکن در استطاعت تمام دهک ها


@nazarac
🔴شکست برنامه ششم توسعه در رسیدن به تمام اهداف خود در زمینه مسکن کم درآمدها

🖋نظرآنلاین: بر اساس داده های مرکز پژوهش های مجلس در تمام چهار هدف گذاری برنامه ششم توسعه برای تامین مسکن کم درآمدها، شکست حاصل شده است. در نیمی از اهداف، میزان عملکرد برنامه صفر درصد است.

@nazarac
🔰ماجرای گل انار در دستان داریوش هخامنشی چیست؟/ نگاهی به نقش نمادین گلنار پارسی در کاشیکاری ایرانی



نقوش گیاهی مانند گل انار که در دورۀ ساسانی بر روی آثار مختلف اجرا شده ­اند، بعدها اساس نقوش گیاهی دوران اسلامی از صدر اسلام تا قرون ۸ و ۹ ه. ق. را تشکیل می­‌دهند. هنر ساسانی که خود وامدار هنر هخامنشی و اشکانی است، در بخش تزیینات گیاهی و هندسی رشد و تنوع بسیار یافته است. از جمله نقش­های نمادین و کاربردی در هنر ایرانی میوه، گل و برگ انار است.
🔻شواهد باستان­شناسی حاکی از وجود نقش انار بر روی سفالینه­ های هزاره­ چهارم و سوم پیش از میلاد است. انار از مقدس­ ترین درختان است که جایگاه والای خود را تا امروز در میان ایرانیان حفظ کرده است. پُردانگی انار، نمایندۀ برکت و باروری و نمادی از آناهیتا، ایزد بانوی برکت و باروری است. سرخی رنگ انار و بخش بالای میوۀ انار با پرچم­های زرد و نارنجی به خورشید می­ ماند و در ارتباط با مهر – میترا بوده است.

🔺انار در باور اساطیری و هنر ایران از پیش از تاریخ، مقامی والا و رسالتی رمزی و نمادین داشته است. نقش انار بر آثار هنری، حکایت از معانی عمیق زندگی از جمله، بی­‌مرگی، فراوانی و برکت، باروری و حاصلخیزی دارد.

🔻مسلمانان درخت انار، گل و میوۀ آن را مقدس می­‌دانند، زیرا به وجود این درخت در باغ­ های عدن اشاره شده است. میوه­ ها و درختان دیگری چون انگور، انجیر، گلابی، سیب و زیتون نیز در باغ­های بهشت نام برده شده، حال اینکه چرا میوه و گل انار در نقوش هنری و در شعر و ادبیات ایرانی جایگاهی ویژه و پُر تکرار دارد، طبق شواهد و مدارک موجود تاریخی و تصویری، به ایران باستان باز می­گردد که تداوم آن را در دوران اسلامی شاهد هستیم.

🔺در نقش برجسته‌ای از تخت جمشید(اکنون در موزۀ ایران باستان تهران) داریوش بزرگ یک گل انار یا دو غنچه در دست دارد. در نگاره ی معروف به بارعام شاهنشاه هخامنشی در تخت‌ جمشید که به «نگارۀ خزانه» نیز معروف است، شاه هخامنشی در حال پذیرفتن نمایندگان همۀ سرزمین‌های تابع ایران بزرگ به حضور خویش است، در حالی که به نشانۀ صلح و دوستی، گُلی درشت را در دست دارد.
🔻در این سنگ‌نگاره، گُلی را می­بینیم درشت، با جام گل یا گلبرگ­هایی که در میان کاسبرگ یا کاسۀ گل ­جا دارند و ساقه ­های مستقیم که در دستان شاهنشاه قرار گرفته و در دو طرف گل، غنچه­ هایی گرد یا گوی‌مانند، دیده می­‌شود که همان گل انار یا «گلنار پارسی»  است.

🖋برگرفته از مقاله «نقش نمادین گل لاله و گل انار در کاشی‌کاری ایران و ترکیه عثمانی» نوشته خانم ها ندا درویشی و سارا نریمانی که در شماره ۳۵ مجله هنر و تمدن شرق منتشر شده است. برای مطالعه متن کامل مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید:
yun.ir/n27w01

@nazarac
🔰تحلیل جامعه‌شناختی نمایشنامه سرگذشت یک روزنامه‌ نگار نوشته «فکری ارشاد»

🔺سرگذشت یک روزنامه‌نگار از اولین تجربه‌های موفق فکری ارشاد است، نمایشنامه‌ای که زبانی طنز دارد و یکسره سیاسی و انتقادی است. پردۀ یکمِ آن در خانۀ خسروخان، قهرمانِ نمایش می‌گذرد که از بیکاری فرسوده و افسرده شده، پردۀ دوم در دفتر روزنامه که پر از تنش و هیاهوست و پردۀ سوم در دادسرا که آن هم با آمدنِ مردم گوناگون از گروه‌های دیگرسان پر از غوغا می‌شود. شخصیت‌های بنیانی این نوشته، خسروخان و دوستش یونس خان هر دو از طبقۀ روشنفکر اند و طبقاتِ دیگر به آنها روی می‌آورند.

🔻خسروخان جوانی که دانش‌آموختۀ اروپاست و به ایران بازگشته، ناامید از یافتن جایگاهی شایسته در اداراتِ ایران، با همراهی دوست خود یونس‌خان روزنامه‌ای راه‌اندازی می‌کنند و در نوشتاری در این روزنامه به شیوۀ فرمانروایی حاکمان، از بُن خرده می‌گیرند.
مردم ستمدیده آنان را پناهگاه خود دانسته و با رو آوردن به دفترشان، چشمداشت‌ها و خواسته‌های گوناگون خود از حاکمان را برای آنان می‌برند؛ دیگرانی هم سراغشان می‌آیند که برای سرپوش گذاشتن بر کارهای نادرست خود از روزنامه کمک بگیرند، سرانجام دولت روزنامه را توقیف و سران آن را به دادگاه فرامی‌خواند. در روز داوری همۀ احزاب و تودۀ مردم به دادگاه می‌آیند و از دارندگان روزنامه پشتیبانی می‌کنند ولی داوران از توقیف روزنامه دست برنمی‌دارند. از این رو خسروخان و یونس‌خان با نامی دیگر دوباره روزنامه‌ای تازه به راه می‌اندازند.

در این تحقیق که با روش توصیفی – تحلیلی و استفاده از منابع کتابخانه‌ای انجام شده است ابتدا سعی می‌شود که در بخش مبانی نظری کلیات و چارچوب شیوۀ نقد جامعه شناسانه به روش لوسین گلدمن معرفی و سنجه‌های مهم آن شناسایی شود و سپس با این الگو نمایشنامه به صورت جزء به جزء خوانش و تحلیل شود.

🖋برگرفته از مقاله «تحلیل جامعه‌شناختی نمایشنامۀ «سرگذشت یک روزنامه‌نگار» در پیوند با انقلاب شروطه» نوشته حامد شکوری که در شماره ۳۷ مجله هنر و تمدن شرق منتشر شده است.

🔻برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰میدان ولیعصر؛ پاتوق اجتماعی یا ویترین نمایش قدرت و ایدئولوژی؟

فضاهای عمومی بنابر نقش اجتماعی و مدنی خود، به‌عنوان مقاصد فراغت و گردشگری در شهرها مطرح‌اند. در سالیان اخیر بسیاری از این فضاها در شهر تهران مانند میدان ولیعصر، در نتیجۀ ملاحظات اقتصادی، سیاسی و مدیریتی به فضاهایی منفعل و غیراجتماعی تبدیل شده‌اند.

🔺قدرت برای آن‌که از نظر اجتماعی سخن بگوید؛ باید از طریق فضا پا به میان بگذارد. ساخت اجتماعی فضا و مکان متشکل از فرایندی چندگانه و همواره در حال تغییر از قراردادن خود و دیگران در ماتریس روابط قدرت است؛ نه تثبیت فضایی هویت‌هایی که صرفاً براساس سلطه شکل می‌گیرند.

🔻بر این اساس استفاده دولت از فضاهای عمومی به‌‌عنوان چارچوب قدرت و عامل ایجاد نظم اجتماعی مطلوب در بسیاری شهرها از جمله کلانشهر تهران رواج دارد. پیشینۀ میدان ولیعصر نشانگر عملکرد آن به‌‌عنوان یک شریان حرکتی با نام‌گذاری حکومتی – نام پیشین میدان ولیعهد- است و عملاً در فضای مرکزی میدان زندگی و تعاملات اجتماعی خاصی جریان نداشته است.
◀️پروژۀ بازسازی میدان ولیعصر(عج) در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۵ آخرین عملیات عمرانی خود را سپری کرد و در ۷ طبقه و با ۴۵ هزار متر ساختمان قابل بهره‌برداری در اسفند ماه افتتاح شد. طرح توسعۀ این میدان با عنوان «ایوان انتظار» شامل فضای شهری برنامه‌ریزی و ساخته شده توسط شهرداری است که زیر سطح زمین در میدان ولیعصر (عج) جهت تسهیل عبور و مرور، استفاده از محیط شهری و خطوط مترو ساخته شده و از سوی شهرداری تهران با بیاناتی چون «اولین پلازای شهر تهران»، «پاتوق اجتماعی» و «محل توقف شهروندان» به شهروندان معرفی شده‌ است.

🔺بر خلاف تأکید برخی از مسئولین بر ساخت پلازا به منظور ایجاد فضای فراغت و گردشگری در متن سفرهای درون‌شهری، استفادۀ روزمرۀ شهروندان از این فضا، به زیرگذری برای رسیدن به ایستگاه مترو محدود شده است. به‌گونه‌ای که تنها در مواردی معدود با سازمان‌دهی برنامه‌های جمعی خاص از سوی مدیریت شهری و نهادهای سیاسی، شاهد گردهمایی جمعیت بالایی در این پلازا هستیم. این در حالی است که رویدادهای مذکور اغلب رنگ و بوی سیاسی داشته و پذیرای گروه محدودی از جامعۀ متکثر و چندگانۀ شهروندان تهرانی است

🔻بهره‌برداری نهادهای قدرت از فضا در سطح شهر تهران از درجات مختلفی برخوردار است. این مسئله در طرح ساماندهی میدان ولیعصر (عج) در لایه‌های پنهان‌تر با سویۀ نظری ایدئولوژیک به فضا در قالب نام‌گذاری خاص آن دیده شده و با برگزاری رویدادهای برنامه‌ریزی‌شده از سوی دولت تکمیل می‌شود.

🖋برگرفته از مقاله «مقصد گردشگری و پاتوق اجتماعی یا ویترین نمایش قدرت و ایدئولوژی؟ ارزیابی طرح بازسازی میدان ولیعصر (عج) در شهر تهران نوشته حمیده ابرقویی‌فرد که در شماره ۱۲ نشریه گردشگری فرهنگ منتشر شده است. 

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰نقش ویژه زنان در مُهرهای دوره ساسانی+ مجموعه تصاویر

با وجود آن­که در مهرها استفاده از نقش­ زن روشی متداول نبوده، نمونه ­های نسبتاً محدود اما متفاوتی از مهرهای تزیین شده با نقش زن، از ایران باستان یافت شده که نشان دهنده نقش ویژه زنان در مُهرهای دوره ساسانی است.

🔺مهری موجود است که صورت ملکه دینک با لقبش بانبیشنان بانبیشن (ملکه ملکه ­ها) با حروف پهلوی بر آن کنده شده است. این بانو تاجی بر سر دارد که بر فراز گیسوانش به شکل گویی با نوار کوچکی بسته شده و گوشواره­ای که دارای سه مروارید است در گوش و گردنبند مرواریدی در گردنش دیده می­شود و گیسوانش به چندین رشته بافته شده است. وجود مهرهایی از این دست، نشان­ دهندۀ جایگاه ويژه زنان درباری، در امور حکومتی عهد ساسانی است.
🔺مهر دیگر ساسانی، متعلق به «یزدان فرای شاپور» یکی از همسران شاپور سوم است که از نوعی عقیق ساخته شده و تصویر با کیفیتی از یک زن با خصائص بارز حکاکی سلطنتی ساسانی است
🔻در مهر بیضی شکل دیگر، با جنس عقیق جگری رنگ، تصویر حکاکی شده نیم­تنه زن و مردی که احتمالاً پادشاه و ملکه هستند دیده می ­شود.

برای مشاهده ادامه مطلب و تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔴اطلاعیه افتتاح نمایشگاه گروهی نقاشی «دروازه خورشید»

🔺نمایشگاه گروهی دروازه خورشید زیر نظر استاد بهداد پنجه زاده، ساعت ۱۶ امروز (شنبه ۱۷ تیرماه) در گالری نظرگاه آغاز به کار می کند.

🔻در این نمایشگاه آثار هنری ۲۱ دانشجو به نمایش گذاشته می شود.

ساعات بازدید: شنبه ۱۷ تیرماه ساعت ۱۶ تا ۱۸
یک شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۴ الی ۱۸

◀️نشست اختتامیه: ساعت ۱۷ روز چهارشنبه ۲۱ تیرماه

❗️آدرس: تهران، خیابان آزادی، خیابان قریب، پلاک ۲۳

@nazarac
🔰باغ عباس آباد؛ پدیده ای که توسط شاه عباس صفوی از دید همگان مخفی ماند

🔰باغ عباس‌ آباد در شهرستان بهشهر، باغی صفوی است که بسان عروس زیبایی در دل جنگل و ارتفاع حدود ۴۰۰ متری از سطح دریا و در خارج از منطقۀ شهری، دامن گسترانیده است. زیبایی طبیعی و چشم‌انداز بی‌نظیر مکان باغ، به‌رغم صعوبت دسترسی و ساخت‌وساز در آن، به حدی بوده است که شاه عباس صفوی رنج احداث باغ در این موقعیت را پذیرفته و پس از احداث، این عروس زیبا را از دید بسیاری از افراد مخفی کرده است.

◀️پس از شاه عباس‌، به علت رهاشدن باغ و غلبۀ طبیعت، باغ رسمی در دل جنگل مدفون و تنها دریاچۀ زیبای عباس‌آباد و بقایای چارتاقی در میان دریاچه خودنمایی می‌کرد و جز اهالی روستاهای نزدیک کسی طالب این مکان نبود. این باغ در سال ۱۳۴۶ با وجود تأسیسات سد، ساختمان میان دریاچه و دیوارۀ آجری سد در لیست آثار ملی ثبت شد و خبری از آثار باغ رسمی نبود.


داستان باغ عباس آباد به اینجا ختم نشده و پس از انقلاب و با بهبود دسترسی به منطقه، تدریجاً سر و کلۀ خواستگاران جدید پیدا شد. در دهۀ ۷۰ با شروع کاوش‌ها در محدودۀ اطراف دریاچه، باغ رسمی از دل خاک سر برآورد و این عروس مجدداً به‌صورت تمام‌رخ عیان شد و آوازۀ باغ بیشتر بر زبان‌ها افتاد؛ علی‌رغم تمام ناملایماتی که در حق این مجموعۀ زیبا روا داشتند، توانست در سال ۱۳۹۰ به همراه هشت باغ ایرانی دیگر در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شود.

🔻پس از ثبت اثر در لیست میراث جهانی انتظار می‌رود تا تمامی سازمان‌ها اعم از دولتی و خصوصی؛ و ملی و بومی، در راستای حفظ ارزش‌ها و زیبایی‌های آن اثر گام بردارند، اما در مورد باغ عباس‌ آباد، هر کدام بر آن بوده تا از این نمد برای خودش کلاهی بدوزد و فقط سر میراث فرهنگی در این میان بدون کلاه مانده است. تقلیل جایگاه و ارزش یک باغ منحصربه‌فرد، به مکانی برای گردشگری ابتذال، استفاده صنفی، بهره‌مندی اقتصادی مقطعی برای گروهی خاص و در نهایت سهم‌خواهی هریک از این سازمان‌ها؛ به زودی خطر حذف آن را از لیست آثار جهانی به همراه خواهد داشت.

🔺ابتذال در مجموعه به حدی است که حتی گردشگران فرهنگی داخلی که به‌واسطۀ نام پرآوازۀ باغ عباس‌آباد به این مکان می‌آیند، رغبت پیاده‌شدن از اتومبیل خود را نیز نداشته افسوس‌کنان از بی‌تدبیری حاکم بر مجموعه، آن را ترک می‌کنند

🖋برگرفته از مقاله وحید حیدرنتاج در شماره ۱۲ نشریه فرهنگ گردشگری

@nazarac
👤سید امیر منصوری: جامعه مسلمانان از زمانی دچار سقوط شد که "نقد" از هر نوع، در آن، رو به فراموشی گذارد.

#محرم

@nazarac
2024/09/21 09:29:17
Back to Top
HTML Embed Code: