Telegram Web Link
#منظر
#زیرساخت_آبی

🔴نقش قنات در اولویت های پژوهشی شرکت مدیریت منابع آب تهران


👤#سمیرا_عابدی


جایگاه قنات در مدیریت منابع آب شهر تهران به چه صورت است؟

🔸با مطالعه عنوان پروژه های مطالعاتی مطرح شده در شرکت سهامی آب منطقه تهران متوجه می شویم هیچ پژوهشی که به بررسی قنات های تهران بپردازد به چشم نمی خورد.

🔸از آنجایی که شعار روز جهانی آب در سال 2022 «آب زیرزمینی، نادیدنی را دیدنی کنیم» است، فرصت مناسبی برای مطالعه و بررسی تجارب موفق جهانی در بهره برداری از آبهای زیرزمینی پدید آمده است.

🔸پژوهشگران فعال در این حوزه می توانند این فرصت را مغتنم شده و بر لزوم پرداختن به منابع آب زیرزمینی از جمله قنات تاکید کنند.

🔹آگاهی نسبت به ارزش های زیرساخت های آبی در حوزه مدیریت کلان شهرها و در مرحله بعد در سطوح مختلف جامعه و مطالبه گری عمومی می تواند به طرح های اجرایی و موثر در این حوزه منجر شود.


#قنات
#روز_جهانی_آب
#آب_زیرزمینی
#نادیدنی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝لزوم تغییر دیدگاه نسبت به بخش خصوصی
شهردار تهران: در تفاهم‌نامه‌ای که با بنیاد مسکن امضا کردیم جای بخش خصوصی به عنوان پیشتاز این حرکت خالی است و باید دبیرخانه‌ای در معاونت معماری شهرداری داشته باشیم تا دائما در جهت انسجام و تحقق اهداف عالی حرکت کنیم.
@Tehrannameh


👤#آرش_تقی‌پور_اختری

▫️عدم تناسب سازمان مدیریت ساخت‌وساز شهری، با ارزش واقعی این صنعت، از بزرگترین موانع برای هدایت فعالیت‌ها و سرمایه‌های بخش خصوصی فعال در این حوزه، به سمت نفع عمومی است.

❗️[برای روشن‌تر شدن موضوع] درحالی‌ برای افتتاح یک پروژه صنعتی ۱۰۰ میلیاردی، از رسانه‌ها و مقامات سیاسی دعوت میشود؛ که در یک کوچه در شمیران، شاهد ساخت‌وساز بی‌سروصدا چند پلاک با ارزش هرکدام بالاتر از ۳۰۰ میلیارد تومان هستیم.

❗️واقعا سازمان مدیریتی موجود، برای چنین حجم فعالیتی طراحی شده؟


#ساخت_و_ساز_شهری
#مدیریت_شهری
#تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴به نام پیاده به کام سوارهیادداشتی بر رویکرد مدیریت شهری مشهد در توسعه زندگی پیاده


👤#محمد_جواد_نطاق


💬مبانی زندگی پیاده مدار در شهر، فقط به حرکت پیاده و پیاده‌رو در شهر اشاره ندارد؛ بلکه ایجاد یک سیستم منطقی جهت تسهیل عبور و مرور فرد پیاده در شهر را مد نظر دارد. در واقع زندگی ‌پیاده به معنای انحصار حرکت پیاده نیست. بلکه بر نقلیه عمومی تاکید دارد که اتصال میان انواع آن، پیاده است.

🔸دوچرخه و موتور برقی نزدیکترین وسایل نقلیه شخصی در مفهوم زندگی پیاده است. به عبارت دیگر، جهت‌گیری زندگی‌پیاده‌ در شهر، پس‌گرفتن اولویت نقلیه‌ شهری از سواری ‌شخصی و تنزل آن به رتبه آخر روش نقلیه در شهر است.

🔸یکی از مشکلاتی که همواره در شهرهای ما وجود دارد مسئله فقدان سیاست یکپارچه از پیش تعریف شده بلندمدت در جهت پیشبرد پیاده‌مداری است.

🔸در هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ها، اکثر طرح‌های در راستای زندگی پیاده به صورت موضعی و موقت است حتی در هنگام پیشنهاد به مسئولین امر در شورای شهر و شهرداری غالباً با این پاسخ مواجه هستیم که گفته می‌شود پیشنهاداتی که مطرح می‌شود باید به نحوی باشد که در طی دوره مدیریت 4 ساله تحت اختیار ما قابل پیاده‌سازی باشد تا ثمره آن در زمره راهکارهای توصیه‌شده و اجرا شده تحت مدیریت خودمان تلقی گردد.

🔸با این نگرش نه تنها پروژه‌های تعریف شده کمکی به زندگی پیاده نمی‌کند بلکه بیشتر تبدیل به پروژه‌های نمایشی می‌شود. از این مسئله نباید غافل شد که بیش از 90 درصد بودجه مدیریت شهری در غالب پروژه‌های عمرانی (پل، تقاطع غیرهمسطح، تعریض معابر و تأسیسات زیربنایی) تعریف شده و 10 درصد باقی مانده کمکی به توسعه زندگی پیاده در شهر نمی‌کند.

🔹زندگی پیاده در شهر در گرو یک نگرش فرهنگی و یک الگوی زندگی است که با اقدامات محدود و موضعی قابل حل و توسعه نیست. نمی‌شود در یک سو پروژه‌های عمرانی مبتنی بر افزایش سرعت سواره در شهر ساخته شود و با اندک پل‌های عابر پیاده و سنگ‌فرش‌کردن تقاطع‌ها انتظار توسعه شهر به سمت زندگی پیاده را داشته باشیم.


#زندگی_پیاده
#پل_عابر_پیاده
#شهرداری
#مشهد



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#شهر
#سازمان_فضایی_شهر

🔴حیثیت از دست رفته


👤#مهدی_حسین‌زاده


💬علت جدایی حرم و شهر چیست؟، ایجاد و توسعه مرزهای بین حرم و شهر چگونه باعث تضعیف شهر می شود؟

🔸بروز مسایل و مشکلات در بافت مرکزی شهر مشهد را می توان به دو عامل اصلی نسبت داد.

▫️نخست: مداخلات و اقدامات صورت گرفته در بافت پیرامونی حرم به واسطه طرح های توسعه شهری در پاسخ به نیازهای مدرن بوجود آمده از 50 سال گذشته تاکنون.

▫️دوم: ایجاد مرز و گسترش ابعاد فیزیکی (حجیم شدن) فضاهای مرتبط با حرم مطهر در برابر شهر؛ به عبارت بهتر، جدایی حرم از شهر.

🔹از دیدگاه کل نگر، مداخلات صورت گرفته در منظر شهری محدوده حرم مطهر، به تدریج موجب تغییر ادراکات مردم از این محدوده گردیده و فهم شهروندان را نسبت به نقش و جایگاه آن در شهر دستخوش تغییر کرده که نتیجه منجر به ایجاد مراکز جدید و ایجاد شهر چند هسته ای شده است. این در حالی است که شهریت شهر مشهد و هویت آن به وجود و اعتبار این مرکز (حرم مطهر) وابسته است. بنابراین به میزانی که بتوان اعتبار از دست رفته این مرکز را به آن باز گرداند می توان به ارتقا هویت شهر نیز امیدوار بود.


#مشهد
#حرم
#شهر
#بافت_مرکزی_مشهد


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#منظر_شهری


🔴باز آفرینی هویت دره‌‌ها و ارتقا کیفیت منظر شهری تهران


👤#دلآرام_سبکرو


چگونه مباحث هویتی دره‌های تهران موجب ارتقای کیفیت منظر شهری خواهندشد؟

🔸شهر به عنوان پديده‌اي چندبعدی، نيروهاي اجتماعي، سياسي و طبيعي بر بافت آن تأثيرگذار است و با توجه به تأثير شهر بر شهروندان، منظر شهري به عنوان کيفيتي، رفت ‌و برگشتي میان مخاطب و کالبد شهر مطرح‌ می‌گردد و ذهن به سوی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر آن با سه معیار رابطه‌مندي، هويت‌مندي و تاريخ‌مندي سوق‌ داده‌می‌شود که پیوند این مؤلفه‌های منظرین در عرصه‌های شهری به عنوان لایه‌های ذهنی_عینی، مکانی با معنا در شهر به ‌وجود می‌آورند.

🔸درحالی‌که در نقطه مقابل، الگوی جزیره‌ای شهر و عدم ‌توجه به زیرساخت‌های طبیعی، سبب تهی‌شدن شهر از معنا، کارکرد و عدم ‌ایجاد بستر شکل‌گیری خاطرات و حیات اجتماعی می‌گردد. بنابراین عدم ‌شناخت و درک ارزش‌هاي منظرين طبیعی شهری مانند دره‌ها از آسیب‌های این حوزه می‌باشد.

🔸 در این راستا سعی بر آن است که با یافتن هویت دره‌ها به عنوان مؤلفه‌ی منظرساز فضایی_کالبدی شبکه شهری و پیوند آن‌ها با ساختارهای فعالیتی و تاریخی شهر از یک سو و ساختارهای ذهنی مردم شهر تهران از سوی دیگر، اصول حاکم بر ارتقای کیفیت منظرین شبکه شهری تهران حاصل‌گردد که اين پيوند چندوجهي و متقابل، شهر را از يک شبکه زيرساختي تک‌بعدي به شبکه زيرساختي چندبعدي تبديل ‌نماید.

🔸بنابراین می‌توان ‌اذعان ‌نمود که پيوند دره‌ها با شبکه شهری در دو بعد کالبدي-فضايي و اجتماعي- ذهني، موجب پايداري و ارتقای کیفیت اين شبکه خواهدشد. بنابراین جهت تداوم ارزشی این دره‌ها، باید پیوند ظریف میان این محورها و کارکردهای مهم کنونی در گستره شهر تقویت‌گردد که با تکیه بر این پیوند نامرئی و متقابل، دلبستگی شهروندان به ارزش‌های طبیعی شهرشان افزایش‌یابد که خود سبب ساماندهی هویت اصلی شهر می‌گردد.

🔸در نهایت جهت بررسی هویت هر شهری می‌بایست در جهت شناخت این مؤلفه‌‎‌های طبیعی اقدام‌ نمود که این اقدام می‌تواند بیگانگی و گمنامی شهروندان از شهر را کاهش‌‌دهد و حس هویت مردم و ریشه‌دار بودن در محیط کالبدی شهرها را افزایش‌دهد و خود باعث افزایش دلبستگی شهروندان به شهر و آگاهی عمومی آنان از محیط شهری گردد.

🔹بنابراین دره‌ها به عنوان عناصر هویتی، هر کدام ممکن است تأثیر ویژه‌ای در ارتقای کیفیت محیطی داشته‌باشند و همواره احساس تعلق را که نتیجه این همانی است، ایجاد‌نمایند و استمرار این همانی موجب تثبیت هویت گردد. در نتیجه ساماندهی منظر طبیعی دره‌ها براساس هویت آن‌ها، فرصتی پدید می‌آورد که عملکردهای فضاهای طبیعی شهری و انواع ارتباطات انسانی در یک شبکه درهم‌تنیده و نزدیک به‌هم ‌قرارگیرند و خود باعث بهبود کیفیت منظر شهری گردد.


#هویت
#دره
#منظر_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝شهردار تهران: کسانی که می‌گفتند تهران نیازی به پروژه‌های عمرانی ندارد اشتباه می‌کردند!
فقط با اصلاح تقاطع ها ۷۰۰ کیلومتر مسیر مردم نزدیک خواهد شد. صرفا در حوزه بزرگراهی ۴ اَبَر پروژه عمرانی در دستور کار قرار داد که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


▪️چه آن نفی و چه این ایجاب، تا زمانی که مستند به مطالعه و برنامه نباشند، ارزش توجه ندارد.

▪️سلیقه مدیر یا اظهارات عوامفریبانه، له‌ یا علیه مگاپروژه، معیار ارزشمندی برنامه شهرداری نیست.

📌برنامه زمانی مشروعیت دارد که اولا داعیه مسئله‌محوری داشته، ثانیا توسط کارشناس تهیه شده و ثالثا شفاف و قابل ارزیابی باشد.

▪️در غیر آن، برنامه به نوعی اعتقاد سیاسی بدل می‌شود که مایه کشمکشهای حزبی است و تنها چراغ آنها را روشن نگه می‌دارد.

#شهر
#مدیریت_شهری
#کلانشهر_تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#معماری
#مسکن

🔴آپارتمان های امروزی و انقطاع از طبیعت


👤#ضیا_حسین‌زاده


💬راه حل جبران انقطاع رابطه ساکنان با طبیعت در آپارتمان هایِ امروزی، در ساختمان های میان مرتبه(5 تا 7 طبقه) تهران، چیست؟

🔸ارتباط با طبیعت از جمله عوامل کیفیت بخش به مسکن و ایجاد دلبستگی به محل سکونت است. با استناد به نظر پژوهشگران و مقالات متعدد داخلی و بین المللی، از میان عوامل متعدد تاثیر گذار بر عدم کیفیت مسکن و سکونت در آپارتمان های امروزی، "قطع ارتباط با طبیعت"، در صدر این عوامل قرار دارد.

🔸فضاهای باز و نیمه ‌باز جزء اصلی و لاینفک خانه‌های ایرانی بوده اند. در بیشتر این خانه‌‌ها، در هر لحظه این امکان وجود داشت که انسان با آسمان و فضای نامتناهی ارتباط برقرار کند. انسان احساس می‌کرد که جایی که در آن زندگی می‌کند جزئی از آن فضای نامتناهی است. اما غالب خانه‌‌های کنونی این امکان را ندارند و از چنین فضاهایی بی‌بهره هستند.

🔸از طرفی ساخت مسکن در کلان شهرهایی چون تهران با معضلات عدیده‌ای روبرو است و نمی‌توان مسکنی با تمام کیفیت‌های فضایی خانه‌های سنتی، طراحی و تولید کرد. با این حال، وضع کنونی مسکن آپارتمانی نیز قابل توجیه، اغماض و چشم‌پوشی نیست.

🔸از میان عوامل متعددی که منجر به ایجاد چنین وضعیتی در مسکن آپارتمانی امروزی شده‌اند، "فراموشیِ نقش و اهمیت فضای باز در ذهن مردم" را می ‌تمام موجودیت و ارزشِ خانه، کالبد و فضای مسقف آن است تغییر کند و نقش مهم و حیاتی فضاهای باز و نمیه باز در ارتباط با طبیعت و در نتیجه کیفیت بخشی و ایجاد ارزش افزوده برای مسکن در ذهن سیاست گذران، مسئولین امر و سازندگان ساختمان ها روشن شود، بخش زیادی از معضلات موجود برطرف خواهد شد.

🔹لذا راه حل مناسب، در نظر گرفتن فضاهایی میانی، در ارتباط با طبیعت، برای تمامی ساکنینِ این مجموعه‌ها، تا بخشی از فرصت‌های بی‌شمار از دست رفته در فضای کاملا بسته آپارتمانی، جبران شود. که این مهم جز با توجه دوباره به اهمیت فضاهای باز و نیمه‌باز در ساختمان‌های مسکونی و روشن‌سازی جایگاه آن در اذهان عموم مردم امکان‌پذیر نیست و با توفیق چندانی مواجه نمی‌شود.


#ساختمان_مسکونی
#خانه
#مسکن
#طبیعت
#حس_تعلق_به_مکان


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#معماری
#معماری_معاصر

🔴بازنگری در مفهوم نقد و منتقد در معماری معاصر ایران


👤#حمید_ممانی

🔸از موضوعات کلیدی و قابل‌توجه در جریان رشد و شکوفایی معماری، بررسی آثار گذشتگان و آثار معاصر معماری و تحلیل آگاهانه آن‌هاست تا بتوان به ادراکی درست از چگونگی و جایگاه معماری امروز و ترسیم آینده معماری دست یافت.

🔸تعمق و ژرف‌نگری در آثار هنری به طور عام و در آثار معماری به طور خاص و با تفکیک بد از خوب و زیبا از زشت و جست‌و‌جوی عوامل و دلایل چیستی و چگونگی آن‌ها نیازمند داشتن آگاهی و دانش کافی است تا بتوان در مورد آثار هنری یا معماری به گونه‌ای منتقدانه اظهارنظر کرد.

🔸در حقیقت نقد معماری باید دارای چارچوب و اصولی باشد تا دستیابی به نتایج روشن و کارآمد را امکان‌پذیر کند.

❗️آنچه در زمینه نقد آثار معماری می‌توان بیان کرد این است که منتقد معماری نداریم.

🔸برای نقد هر پدیده‌ای، منتقد لازم است بدون احساس دوستی و دشمنی با پدیدآورنده، فقط به اثر پدید آمده بپردازد. حتی بایستی تلاش شود تا حد امکان از برخورد سلیقه‌ای با اثر نیز دوری شود. تلاش شود منطق و چرایی هر بخش توضیح داده شود.

🔹اما امروزه بسیاری از افراد از صاحب اثر معماری یا حامیان و سرمایه‌گذاران پروژه‌ها می‌ترسند یا از آشکار شدن درونیات ناسالم خودشان می‌ترسند و یا در بسیاری از موارد از هر دو.


#نقد
#منتقد
#معماری_معاصر


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#مبانی_نظری


🔴زیبایی و معنا


👤#امیر_هاشمی‌زادگان


💬توجه به زیبایی در منظر فراتر از عملکرد چه خاصیتی می¬تواند داشته باشد؟

🔸گروهی زیبایی را خارج از عملکرد امری سلیقه‌ای می‌دانند که بستگی به مخاطب دارد. گروهی دیگر زیبایی را در امتداد عملکرد ضروری می‌دانند. درواقع حظ بردن از فضای خوب شهری آن چیزی است که از طریق زیبایی در حین تامین یک نیاز رخ می‌دهد. مانند تفاوت خوردن یک غذای خام (عملکردی) با خوردن یک غذا در طی یک روند آیینی و فرهنگی خاص (عملکردی+زیبایی).

🔸ایراد این نگاه آن است که زیبایی حالتی تشریفاتی و حاشیه‌ای دارد که بنظر قابل حذف و کم اهمیت است. برای مقابله با این ایراد، مثلا متخصصان محیط زیست استدلالی دارند که طی آن زیبایی به معنای اجرای پاکیزه یک عملکرد، می‌تواند فراتر از نیازهای اولیه به معنای تامین نیازهای بلندمدت باشد که تشریفاتی نیز نیست بلکه ضروری است. اما نقش اصلی زیبایی و معنا نباید این نیز تصور شود.

🔸سطح بعدی معتقد است مانند یک فانتاسماگوریا اگر بر جریان های منظر -و این اصل که جریان‌ها برساختی و موقتی هستند نه طبیعی و دائمی- آگاه نباشیم، اقدامات و مداخلات انجام شده در منظر نیز اگرچه بهترین شکل عملکردی و زیبایی در سطوح پیش گفته را تامین کنند، در کل در خدمت نظام سرمایه داری هستند.

🔸ولی حتی آگاهی دادن نیز کافی نیست. چون ممکن است افراد تسلیم و دچار توهم بی¬طرفی و منفعل شوند. در این شرایط منظر از طریق مداخله در محیط و تجربه می تواند انگیزه را حفظ و ایجاد کند. کمترین سطح ایجاد انگیزه که نگاه علم هم از آن دفاع میکند بایوفیلیا و دومین سطح آن را می‌توان منظر متعالی دانست. اما این شمشیری دو دم است که می‌تواند با اتهام رمانتیک یا احساسی بودن و در معرض خطر مصادره قرار گرفتن همراه شود.

🔹کار معماری منظر برای فعال کردن این نقش آن است که پوشش های تحمیل شده به معنای منظرها را فاش کند و از تحریف امکان پذیری شکل های جدید زندگی جلوگیری کند. بنابراین «زیبایی و معنا» در منظر برای آگاهی و انگیزه ضروری است تا بتوان آپارتوس فعال جاری در شهرهای کنونی را دگرگون کرد.

#نظریه_معماری_منظر
#طراحی_منظر
#سرمایه‌داری
#جامعه‌گرایی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝انتشار اوراق فروش متری مسکن در بورس کالا به زودی
یاسر امامی مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن با اشاره به طرح جدید تامین مالی شرکت و همچنین برنامه این گروه برای خانه‌دار کردن قشر متوسط گفت: روش‌های تامین مالی جدید توسط گروه سرمایه‌گذاری ابداع شده است و با توجه به اینکه در شرایط رکود، قشر متوسط توانایی خرید ندارد؛ به همین دلیل راه‌ جدید تامین مالی و فروش را با نام اوراق سلف موازی استاندارد مسکن با کمک سازمان بورس طراحی کرده‌ایم که پس از برگزاری جلسات کمیته‌های تخصصی از جمله کمیته فقهی، به‌زودی شاهد انتشار این اوراق از طریق بورس کالا خواهیم بود./ایرنا
@nabzemaskan


👤#آرش_تقی‌پور_اختری

▪️درحالیکه روند افزایش هزینه احداث ساختمان (نیروی کار و مصالح) به دلیل همبستگی با تورم، به صورت خطی است؛ روند افزایش قیمت املاک به دلیل همبستگی با سیاست‌های کلان پولی، پله‌ای است.

▪️تجربه سالیان، نشان داده، که اقتصاد نفتی (رانتی) پیوسته منجر به تعمیق شکاف میان ارزش معامله (متوسط متری ۲۰ میلیون) با ارزش تولید (متری ۸ میلیون) و ارزش استفاده (قدرت خرید ۱۲ سال مبنا بانک مسکن) شده است.

▪️خرید متری مسکن، احتمالا تصاعد پلکانی قیمت را سهموی (هندسی) کرده و با افزایش ریسک‌پذیری سازندگان، سمت عرضه را تشویق می‌کند. موضوعی که فروش متری را ابزار مناسبی برای گریز از بن‌بست رکود تورمی در این بخش نشان می‌دهد.

▪️حال از آنجاییکه از سویی مسکن مانند خودرو، فولاد، محصولات پتروشیمی و غیره همگن نیست (هیچ دو واحدی، توسط مصرف کننده واقعی، یکسان در نظر گرفته نمی‌شود)؛ و از سوی دیگر ادعا شده که جامعه هدف طبقه متوسط است (نه سرمایه‌دارانی که بین بازارهای مختلف جابه‌جا می‌شوند و یا به سهمی از کل قناعت می‌کنند)؛ پس تنها تدبیر برای سمت عرضه، کافی نیست؛ و باید تقاضا نیز با مدیریت متقاضی فعال در این بازار، بهینه شود.


#ساختار_قدرت
#اقتصاد_رانتی
#بحران_مسکن


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#گردشگری
#مدیریت_گردشگری


🔴نوروز؛ فرصت بازاندیشی اعتلای صنعت گردشگری


👤#مهدیه_شهرابی_فراهانی


💬سفرها در زمان های پرتراکم به ویژه نوروز مشکلات بسیاری را برای جامعه مقصد و همچنین خود گردشگران پدید می آورد. در فرهنگ ایرانی سفرهای نوروزی از جمله مهمترین فعالیت ها و سبک زندگی به شمار می رود.

🔸فشارهای ناشی از بیماری کرونا نیز طی دو سال اخیر شرایط غیرمنتظره ای را برای سفرهای نوروزی پدید آورد. با این حال این انتظار وجود دارد که با توجه به شرایط واکسیناسیون رویکرد متفاوتی را در نوروز پیش رو شاهد باشیم.

🔸محدودیت ها و ممنوعیت های سفر مشکلات ذهنی و فکری بسیاری را ایجاد نموده و این روزها شاهد ایجاد تفاوت در نگرش های اکثریت جامعه به سفر در مقایسه با قبل کرونا هستیم.

🔸همیشه این تقاضا وجود داشت که فرهنگ سفر ترویج شود، و شاهد رفتار صحیح در سفرها به ویژه نوروز باشیم. ما نیاز به فرهنگ سازی سفر داریم.

🔸جامعه ای که مدت زیادی با خلا سفر روبرو بوده، امروز درک بهتری از ارزش سفر در زندگی دارد. حداقل این درک فرار از فشارها و محیط معمول زندگی است تا کمی از خستگی ها بکاهد. این می تواند حلقه اتصال فرهنگ سازی سفر در شرایط فعلی باشد.

❗️بازاندیشی به معنای نگاه دوباره و دقیق به سفر و گردشگری، نگاهی فرهنگی به مقوله ای فرهنگی... فرهنگ سازی نه به صورت ایجابی و الزام، بلکه تزریق رفتارهای صحیح برای سفر کردن، که ماهیتی یادگیرانه داشته باشد.

🔹باید با توجه به مهارت ها و تکنیک های رسانه ای، نگاهی روانشناختی را در این حوزه پیش گرفت نه نگاه ایجابی. بیش از هر چیز اقدام به ایجاد خودآگاهی و تفکر درباره سفر می تواند به این مهم کمک نماید. رسانه از طریق برنامه های گوناگون مخاطب را به چالش بکشاند تا هم به تامل بیشتر پرداخته، هم به درون خویش مراجعه کند، بازنگری کند و در جهت تامین نیازهای روحی و روانی خویش به سفر روی آورد.

#نوروز
#سفر
#اعتلای_گردشگری
#فرهنگ‌سازی_سفر


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝مردم یک نخل جدید کاشتند، بجای تک درخت ساحل دَرَک که قطع شده بود.
@eskannews_com


👤#سید_امیر_منصوری


❗️چقدر جالب و رمزآلود است این ماجرای درخت.
یک کتاب حرف دارد.

▪️اول بریدن مخفیانه آن بی آن که سود مادی برای کسی داشته باشد.

▪️دوم، واکنش مردم برای حمایت از آن.

▪️سوم، کاشتن درخت جانشین.

▪️چهارم موضع شبکه‌های اجتماعی در بازنشر موضوع.


📌فرهنگ این است.

#منظر
#منظر_فرهنگی
#ساحل_درک
#درخت

▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#گردشگری
#سفر

🔴قصه‌گویی در سفر


👤#مهرنوش_بسته‌‏نگار


🔸به نظر می‌رسد تبدیل به مردمانی شده‌ایم که چه بسا میل مفرط به پیشرفت و توسعه از رهگذر عقل و عقلانیت، ما را از قصه و قصه‌گویی دور و دورتر کرده است. تصور کرده‌ایم قصه‌ها و روایت‌ها چون یک پایشان در اساطیر و تخیلات است ما را از توسعه دور می‌کند. این وضعیت زمانی پر رنگ می‌شود که در گردشگری و سفر هم جای خالی آن مشهود است. نه تنها راهنمایان تور و گردشگران، کمتر توجهی به این موضوع دارند که حتی در تحقیقات دانشگاهی مان هم نمی‌توان با کلید واژه‌های سفر و قصه محتوایی پژوهشی پیدا کرد! بدتر آن که تا اسم «قصه» می‌شنویم یاد کودکان می‌افتیم و غافل از اینکه آدمی همیشه از شنیدن قصه هم لذت می‌برد و هم بهره.

🔸می‌توان گفت «قصه‌اندیشی» هم نوعی فلسفه‌‌ورزی است. فعالیت‌‌ فکریِ درمان‌‌گرایانه‌ و تطهیرکننده که آدمی را از چارچوبی که محیط برایش تعیین کرده و زندانی که بافتار و ساختار زندگی برایش ساخته فراتر می‌برد.

🔸در بازدید از مکان‌های فرهنگی و تاریخی به جای توصیف مکان باید گردشگر را همزمان که در «مکان» سفر کرده در «زمان» هم به سفر برد و «قصه» ها همان قالیچه پرنده سفر در زمانند. اگر مواجهه ما با تاریخ و مکان‌های تاریخی در حد و قواره قصه استعلا پیدا کند، از بسیاری از آفت‌ها از جمله یافتن این همانی‌ها، شبیه‌سازی‌ها و دستورالعمل‌هایی که راه بر اندیشه سد می‌کنند، خلاص می‌شویم.

🔸سفر وقتی با قصه مردمان آن آمیخته گردد، نه توصیف یا بیان تاریخ، بلکه روایت داستان‌هایی از هر آنچه با آن مکان پیوند خورده؛ بی‌شک تجربه ناب و فراموش‌ناشدنی برای گردشگر ایجاد می‌شود.

🔹روایت این داستان‌ها می‌تواند هم از زبان راهنمایان تور شنیده شود و هم از زبان مردم محلی. هم می‌تواند داستان‌های فولکلور و محلی اقوام باشد که نسل به نسل و سینه به سینه برای هم تعریف کرده‌اند و هم می‌تواند روایت زندگی و تجربه زیسته خودشان باشد.
وقتی مخاطب در هیجان قصه غرق می‌‌شود و خودش را به آن می‌‌سپارند، یعنی قصه و قصه‌گو به هدف خود رسیده‌اند.


#گردشگری
#قصه_گویی
#روایت_خلاق
#سفر


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده ۲ برابر شد.
آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان: در تهران سازندگان می‌توانند ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که ۱۵۰ میلیون تومان آن با نرخ صفر درصد است.
برای اسکان موقت در شهر تهران ۶۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۴۵ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می‌شود.
پیش بینی شده سالی ۱۵۰ هزار واحد در بافت‌های فرسوده نوسازی شود.
@YjcNewsChannel


👤#آرش_تقی‌پور_اختری

▪️سیاست‌های وزارت راه‌وشهرسازی، و شهرداری‌ها برای نوسازی (بازآفرینی) بافت فرسوده عموما بر پایدارسازی فیزیکی، متمرکز است تا بهبود عملکردهای اجتماعی و اقتصادی.

▪️با این حال همین سیاست‌ها نیز، عامیانه و مستعجل تعریف می‌شوند. مثلا بیان نتیجه مواجهه با 《بافت》 در مقیاس 《واحد》؛ نه سهم از قلمرو جغرافیایی را مشخص می‌کند؛ نه سهم از جمعیت هدف؛ و نه البته واقعیت فرهنگی زندگی افراد مستقر در این بافت‌ها که متمایل به توسعه ابنیه خود در طی زمان هستند.

▪️اتکا به مشوق مالی برای مخاطب 《سازنده》، یعنی افزایش ریسک‌پذیری افراد بی‌تجربه‌ و بی‌تعهدی که صرفا با انگیزه‌های کسب سود وارد فعالیت ساخت‌وساز می‌شوند؛ و نتایج عملکردشان طی این سال‌ها، جز بازتولید کهنگی؛ آسیب به ذائقه معماری؛ افزایش بی‌اعتمادی عمومی؛ و به دنبال این‌ها افزایش هزینه‌های مبادله، چیز دیگری نبوده‌است.


#تهران
#مدیریت_شهری
#بافت_فرسوده


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_تاریخی


🔴به بهانه تهیه پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی شهر همدان


👤#امین_ماهان


🔸گستره تک دانه‌های میراثی از جمله گنبد علویان و برج قربان مربوط به دوران مختلف تاریخ که رد آنها را تا آثار فاخر دوران معاصر همچون آرامگاه بوعلی سینا و باباطاهر، می‌توان زد، در کنار تپه‌های تاریخی، بازار و میدان مرکزی منحصر به فرد، نشانی است از یک شبکه منحصر به فرد از روایت‌های تاریخی که آثار دوران مختلف را در خود جای داده است.

🔸منظر، مفهومی است کل‌نگر و متشکل از مولفه‌های عینی و ذهنی که ماحصل تعامل مخاطب و کالبد است و در ذهن مخاطب معنابخشی می‌نماید و مفهوم مکان را متجلی می‌سازد. پسوند «تاریخی» نیز آن مکان را با «زمان» مرتبط می‌سازد. لذا منظر تاریخی به دنبال تداوم نشانه‌های تاریخی در جلوه‌های عینی شهر از یک سو و جلوه‌های ذهنی آن که در حافظه و خاطره مردم از سوی دیگر است که در زمان و مکانی خاص شکل گرفته است.

🔸حفظ کالبد تاریخی در شهر به تنهایی کافی نیست. بلکه توجه به ذهنیت مردم و احترام به آن، باید در این مسیر مورد توجه قرار گیرد. ثبت خاطرات جمعی، توجه به قلمروهای رفتاری و مکان رخدادها همگی از مولفه‌های موثر در منظر تاریخی یک شهر است و تداوم آنها از اهمیت برخوردار است.

🔹در مسیر ثبت جهانی منظر تاریخی شهر همدان موضوع مهمتر از ثبت کالبد تاریخی، موضوع آمادگی ذهنی ساکنین و مسئولان شهر می‌باشد. بدین معنا که تاریخ زیسته این سرزمین را بشناسند و آن را درک کنند.در غیر اینصورت ثبت کالبد، بدون تغییر دیدگاه، به تنهایی راه‌گشا نیست.


#همدان
#شهر_تاریخی
#منظر_فرهنگی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸مرکز، هستی‌بخش ‌محله


در شهرهای ارگانیک، به معنای زنده، شهر از رشد هسته و ایجاد اندام‌های ثانویه تحت اثر استعداد موجود در هسته و نیازهای جدید حیات شهری پدید می‌آید.

ویژگی مهم شهر ایرانی دورۀ اسلامی، وجود محلات به‌عنوان زیرسیستم و کل‌های‌کوچک در شهر است. هر یک از آنها به نوبۀ خود از یک مرکز تغذیه می‌شوند که هم مولد و هم عامل بقای محله است.

درک مفهوم یکه و یگانۀ محله به‌مثابۀ یک کل، وابسته به وجود ویژگی‌هایی است که مهمترین آنها مرکزمحله است.

مرکزمحله فضای مشترک و تعاملی اهل محله است که در ادراک آنها از مفهوم محله، مشترک است.

همگرایی فهم شهروندان از محیط که به‌واسطۀ مرکز صورت می‌گیرد، به تولد مفهوم یگانه محله می‌انجامد. لذا محله را باید مبتنی بر دو رکن اجزای مادی و حالت یگانه آن دانست.

در میان عوامل هستی‌بخش محله، نقش مرکز از بقیه اصیل‌تر است. از این رو با تضعیف مرکز‌محله، هستی محله و ادراک یگانۀ آن میان اهالی به ضعف می‌گراید و با تقویت مرکز، محله استوار و زنده می‌شود.

🔖مجله منظر، شماره 58


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_راه

🔴التیام زخم کهنه وضعیت روسازی راه‌ ها و گلایه مسافرین در گرو ترک عادت ‌های گذشته!


👤#سعید_غلامپور


💬پاسخ منطقی به گلایه همیشگی مسافرین از وضعیت روسازی راه های شهری و بین شهری چیست؟

🔸راهسازان از زمان‌ های قدیم بر لزوم و اهمیت روسازی راه ‌ها واقف بودند. روسازی‌ های قدیمی که هنوز هم آثاری از آن‌ها به‌جا مانده می‌توان روسازی خیابان‌ های بابل و روسازی راه‌ های رومیان را نام برد.

🔸از روسازی فقط در مواردی که راه از زمین‌ های سست، نمکزار، آب‌گیر و یا لجنی عبور می‌ کرد استفاده می ‌شد. روسازی باید طوری طرح و ساخته شود که بتواند وزن وسایل نقلیه را تحمل کند.

🔸تجربه گذشتگان گواه آن است که ایشان برای روسازی معابر از نسخه واحدی استفاده نمی کردند و بر حسب ضرورت متناسب با هر شرایط آب و هوایی و مقاومت خاک چاره اندیشی متمایزی داشتند.

🔹به اظهارات مسئولین امر نیز طول زیاد راه های ایران پهناور و توان پایین وزارت راه در امر نگهداری و مرمت مداوم این راه های آسفالته، امری تقریبا نشد است. وقت آن رسیده تا مسئولین با تغییر زاویه نگاه و انتخاب راهکار واحد و سریع همیشگی به دنبال راه حل بهتری برای این امر باشند.


#روسازی
#آسفالت_معابر
#نابسامانی_همیشگی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝در راستای شعار سال، خانه‌های باکیفیت و ارزان می‌سازیم.
محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی: برای تحقق شعار سال مبنی بر «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» تلاش می‌کنیم.
از مدتی قبل موضوع صنعتی‌سازی را به فراخوان گذاشته‌ایم و از ۵۸۶ شرکت که تاییدیه فنی دارند خواسته‌ایم تا در طرح نهضت ملی مسکن سه مشخصه کیفیت، سرعت اجرا و کاهش قیمت تمام شده را در دستور کار قرار دهند.
eghtesadvamskan


👤#سید_امیر_منصوری


❗️وقتی دانش تولید صنعتی ساختمان وجود ندارد، شرکت‌های دانش‌بنیان بر مبنای چه، تولید محصول کنند؟

▪️ناگزیر از کپی‌سازی خواهند بود که نامش تولید دانش‌بنیان نیست.

▪️راه‌حل آن است که دولت از موسسات تولید دانش طوری حمایت کند که برای بخش خصوصی کار و فعالیت در تولید علم صرفه اقتصادی داشته باشد. اگر علم او را بخرند، هزارها موسسه پژوهشی تاسیس خواهد شد.

#ساختار_قدرت
#مدیریت_شهری
#ساخت_مسکن


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#سازمان_فضایی_شهر

🔴تعریف محله: یک بحران تئوریکلزوم تشخیص صفات «لازم» از «کافی» در تعریف محله


👤#مرتضی_همتی


💬چه تعریفی می‌توان از مفهوم محله ارائه داد؟
آیا امروز بعد از گذشت چند دهه می‌توان یک تعریف دقیق که جمیع صاحب‌نظران بر آن توفق داشته باشند به دست داد؟

🔸در مورد بیان تعریف محله، نه تنها در مورد ویژگی‌های آن وفاق وجود ندارد بلکه برخی گاه تعابیر متناقض ذکر می‌شود. از سویی بررسی تصمیمات دست اندرکاران حوزه اجرایی شهر و اقدامات آنها در عملی نمودن رویکردهای محله‌محور نیز گواه آن است که اساساً فهم یکسانی از مفهوم محله در ذهن متخصصین و اندیشمندان وجود ندارد. این نوشتار در پی آن است که با بررسی تعاریف ارائه شده توسط صاحب نظران به بیان تکثر شدید معنایی در تعریف مفهوم محله بپردازد.

🔸اشرف (1353) یکی از نخستین پژوهشگرانی است که دست به تعریف محله زد و دو مولفة اصلی محله را وجود «اشتراک گروهی»، «ساختار نیمه مستقل» شرح می‌دهد.

🔸در تعریف فلامکی (1374) نیز تکثر این صفات فزونی می‌یابد و با صفاتی چون «خودکفایی» -که متضاد با صفت نیمه مستقل است- «حجاب سکونتی»، «همزیستی محلی» و «زندگی و تحرک اجتماعی، سیاسی و اقتصادی» تبیین می‌‌شود.

🔸در نهایت توسلی (1379)، اجزای مفهوم محله را «واحد اجتماعی حقیقی»، «پیدایش اتفاقی و ناخودآگاه»، «واجد اشتراک گروهی»، «واجد خصوصیات اجتماعی معین»، «جایگاه برقراری ارتباط نزدیک»، «واجد همبستگی» و «دارای محدوده معین» تشریح می‌کند.

🔸برای آنکه مفهوم محله را بتوانیم در دنیای امروز به کار ببندیم، باید بتوانیم آن زوائد را که نتیجة قرارگیری جوهره معنایی محله در ظرف «مکان» و «زمان» است جداسازی کنیم تا بتوانیم آن را در ظرف مکانی و زمانی امروز به کار ببریم.

🔹بنابراین اگر مطالعه موضوع محله بخواهد گستره عملیاتی در بستر موجود یابد ضروری است که در تعریف، صفات «لازم» آن از صفات «کافی» شناسایی شود. به عنوان یک ضرورت جدی، تدقیق در شناخت «جوهره» محله که بتواند صفات «لازم» را از صفات «کافی» آن تفکیک نماید می‌تواند قدمی بنیادین ولی بسیار موثر در بازیابی رویکرد محله‌محوری در شهر معاصر ایران تعبیر گردد. به کلامی دیگر گشایش در اثرگذاری رویکردهای محله‌محور از مجرای گذر از «بحرانی تئوریک» در بازشناسی جوهره محله قابل دستیابی است.


#محله
#تعریف_محله
#شرط_لازم
#شرط_کافی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
2024/09/22 11:32:29
Back to Top
HTML Embed Code: