Telegram Web Link
#منظر
#منظر_شهری


🔴بی تفاوتی نظام مدیریت شهری امروز در قبال مفاهیمی غنی هم چون راه، گذر و کوی


👤#سعید_غلامپور


چرا مدیریت شهری امروز به سادگی و با بی توجهی هرچه تمامتر از کنار نقش معنایی عناصر ارتباط شهری گذشته است؟

💬در تئوری‌های رایج شهرسازی، بافت‌های نفوذناپذیر را فرسوده می‌دانند. فرسوده تلقی شدن نیز جوازی برای تخریب بافت پیرامون و تعریض مسیر است.

🔸کارزارهای زیادی هر روزه به حمایت از بافت‌های تاریخی با ادای روشن فکری شکل‌گرفته و به پا خواسته‌اند. اما به نظر می‌رسد گوشه چشم این مدعیان با فرهنگ تنها یا بیشتر به تک بناها معطوف مانده است.

🔸آیا تنها راه تأمین امنیت و ایمنی این نوع از بافت‌ها و ارائه خدمات امدادی به آنها، به بهانه استقرار فعالیت و جریان دوباره زندگی، سهولت تردد سواره امدادی ست؟

❗️نابودی نشان این معابر یعنی حذف نام و معنای آنها.

🔸تعریض مسیری قدیمی در دل بافت فرهنگی شهر دیگر نمی‌تواند به هیچ وجه تداعی‌کننده خاطره قهر و آشتی‌ها شود! شاهد تحمیل خط کش شهرسازان بر بافت‌های جدیدتر هستیم. اصلا مدیریت شهری از شبکه‌های شطرنجی شهرهای امروز که خود مسبب آنهاست چه خیری دیده که به دنبال بسط آن به گذشته، حال و آینده است؟

🔹در برخورد با بافت های قدیم تر نیز باید تعریف خود از فرسودگی یا نفوذپذیری و یا هرچیز دیگری تغییر دهد. پس هرگونه نظام مدیریتی خلاف جریان منطقی و اولیه آنها غلطی ست که نباید رواج یابد و تبدیل به منطق شود.


#راه
#گذر
#کوی
#معنا


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝افزایش تاب‌آوری شهری با مشارکت اجتماعی
آنچه امروزه در مباحث برنامه‌ریزی و مدیریتی شهرهای جهان مطرح می‌شود تاب‌آوری شهرها است که اهمیت آن با توجه به مخاطرات طبیعی، مصنوعی و پیامدهای آن امری بدیع و ضروری است، زیرا می‌تواند حیات و دوام یک شهر را به راحتی تحت تاثیر قرار دهد.
@ireslahat جبهه اصلاح طلبان ایران



👤#سید_امیر_منصوری

هسته امن، یک اقدام مهم برای تاب‌آور ساختن شهر در برابر خطر زلزله است. نمی‌توان در کوتاه مدت همه سازه‌ها را پایدار کرد، اما می‌توان تحمل شهر را در برابر حادثه افزایش داد تا زندگی دوباره جان بگیرد. هسته‌امن قدرت سازگاری با حادثه را افزایش می‌دهد.


#مدیریت_شهری
#تهران
#تاب‌آوری_شهر


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#پژوهش


🔴نقدی بر جدیدترین مقالات منتشر شده در حیطه سرزندگی شهری

👤#الهام_نهاوندی


💬آیا همه مقالات جدید منتشر شده در حیطه سرزندگی شهری، حرف تازه ای برای گفتن دارند؟

🔸در سال های 1398-1400 تعداد زیادی مقاله ترویجی و علمی-پژوهشی درباره سرزندگی شهری منتشر شد. اکثر این مقالات، مقالاتی هستند که در کنفرانس های داخلی منتشر شده اند. این کنفرانس ها داوری قابل قبولی نداشته و مقالات منتشر شده در آنها از فیلتر علمی خاصی عبور نکرده اند.

🔸علاوه بر این روال پذیرش مقالات ترویجی و علمی پژوهشی در کشور نیاز به تامل و باز نگری دارد. از سویی کنفرانس ها عملا به هر مقاله ای که هزینه شرکت در همایش را پرداخت کند گواهی پذیرش مقاله ارایه می دهند. از سوی دیگر مجلات با روال طولانی پذیرش مقالات باعث غیر روز آمدی مقالات می شوند و از طرفی باعث ایجاد فرسایش روانی برای اندیشمندان و پژوهشگران می شوند.


#تولید_علم
#سرزندگی_شهری
#مقاله_علمی_پژوهشی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#مشارکت_اجتماعی


🔴کم اقبالی منظرهای روزانه


👤#مریم_مجیدی


💬چرا امروزه شهروندان کمتر اوقات فراغت خود را در فضاهای نزدیک به محل سکونت خود و در واقع در «منظرهای روزانه» می گذرانند؟

🔸با افزایش شهرنشینی که با جایگزین شدن ساختارهای سنتی روستایی با ساختار ‌های مدرن و شهری منظرها همراه می‌شود، ساکنین محل کمتر از گذشته اوقات فراغت خود را در چارچوب جامعۀ محل سکونت خود که آن را جزئی از «منظر روزانه» می نامیم، می گذرانند. در عوض، آنها از یک طرف در محیط خصوصی خانه‌‌های خود، و از طرف دیگر در تفریحگاه‌‌های دور از محل سکونت خود گذران اوقات می‌کنند.

❗️دلیل این امر شاید این باشد که منظرهای روزانه دیگر نمی‌توانند نیازهای ساکنین محل را برآورده سازند و بدتر از آن اینکه، ساکنین محل نیز تلاشی برای تأمین نیازهای خود نمی‌کنند.

🔸جامعه و منظر را باید نتیجۀ یک فرایند تبادل پویا بین افراد و محیط آنها درک کرد. منظر به عنوان ساختاری پویا و قابل تغییر، از یک طرف چارچوبی را به افراد برای برآورده نمودن نیازهای واقعی خود ارائه میکند و از طرف دیگر، همان ساختار موجب می‌شود که فرد خود را با ایجاد تغییر در آن تکامل بخشد.

🔸ویژگی‌‌های جامعه و به خصوص «زیست جهان» محلی، مکان تعامل اجتماعی مستقیم که تلفیق اجتماعی و فرهنگی را ممکن می‌کند، در منظر بیان می‌شود.

🔹با توسعه و تغییر جامعه و نیز زیست جهان، کارکردهای منظر را نمی‌توان تنها با اقدامات حفاظتی حفظ کرد. منظر باید به همراه این تغییرات اجتماعی تکامل یابد. کارکرد تلفیقی منظر تنها در صورتی حفظ می‌شود که همۀ گروه‌های ساکنین مرتبط بتوانند مستقیماً در شکل دادن به منظر از طریق اشتراک گذاری نظرات خود برای این توسعه و با همکاری در تحقق نظرات به اشتراک گذاشته شده، مشارکت داشته باشند.


#منظر_روزانه
#اوقات_فراغت


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝زاکانی: شهرداری تهران ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکن را برنامه‌ریزی می‌کند. تفاهمی که بین شهرداری تهران و بنیاد مسکن انجام شده، تعهد بخشی از توسعه مسکن شهر تهران را پذیرفته‌ایم و با تمام ظرفیت این وظیفه را انجام خواهیم داد.
@Tehrannameh



👤#آرش_تقی‌پور_اختری


▪️کدام ماموریت بنیاد مسکن با ساخت‌وساز در شهر تهران همخوانی دارد؟

▪️بنیاد و شهرداری هر یک چه سهمی از ساخت ۱۸۰هزار واحد را دارند؟

▪️ساخت ۱۸۰هزار واحد در یک سال معادل کل پروانه‌های تخریب‌ونوسازی ۴ سال شهر تهران است. شهرداری توان صدور این تعداد پروانه در سال را دارد؟

▪️با فرض ساخت واحدهای ۵۰ متری (با مشاعات و حذف قیمت زمین) از قرار متری ۸ میلیون تومان، به ۷۲ همت نیاز است.
درحالی که جمع درآمدهای شهرداری تهران (بدون کسر هزینه‌ها) در سال ۱۳۹۹ به ۳۰ همت نرسید.


▪️شهرداری تهران با سازوکارهای موجود توان انجام این مهم را ندارد.

چون سروکار تو با پیل اوفتاد
پس بنا کن خانه‌ای در خورد پیل



#مدیریت_شهری
#شهرداری
#بنیاد_مسکن
#ساخت_مسکن
#تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری


🔴نقش ایستگاه‌های تاکسی در منظر شهر


👤#محمد_فرشیدی


چرا ایستگاه‌های تاکسی در منظر شهری ما به یک عنصر صرفا عملکردی تبدیل شده‌اند و چه جایگاهی می‌توان برای آنها حائز شد؟

🔸از آن جا که ایستگاه‌های تاکسی عموما در نقاط پرتردد شهر قرار گرفته‌اند، بسیار در معرض دید بوده و از این رو نقش مهمی در منظر شهری این نواحی دارند. متاسفانه این عنصر مهم در منظر شهر، به یک عنصر صرفا عملکردی حداقلی تبدیل شده و نیاز به بازنگری در طراحی ایستگاه‌های تاکسی شهری ضروری به نظر می‌رسد.

🔸شهروندان گاه زمان زیادی را در این فضا به انتظار می‌ایستند. این انتظار فرصتی را مهیا می‌کند تا انسان به محیط اطراف خود بیشتر توجه کرده و محرک‌های حسی واقع در محیط را دریافت نماید.

🔸ایستگاه‌های تاکسی مکان‌هایی هستند که تجربه مکث در فضای شهری را امکان‌پذیر می‌کنند. همچون سایر نقاط مکث در منظر یک شهر این ایستگاه‌ها نیز می‌بایست از ابعاد گوناگون مورد توجه قرار گیرند. در بسیاری از ایستگاه‌های تاکسی شهری موارد مهم عملکردی نادیده گرفته می‌شود.

▫️مسائلی مانند ورود و خروج وسائط نقلیه با توجه به گره‌های ترافیکی، فضای انتظار مسقف و محصور برای شرایط اقلیمی خاص، جایگاه پلیس راهور و سرویس بهداشتی از حداقل‌هایی است که یک ایستگاه تاکسی شهری مهم می‌بایست دارا باشد.


▫️مورد دوم توجه به زیبایی شناسی ایستگاه تاکسی است. استفاده از سازه‌های مناسب جهت پوشش سقف، تابلوهای راهنما، وجود پوشش گیاهی، استفاده از رنگ در جهت خوانایی ایستگاه و مصالح مناسب کف‌سازی به گونه‌ای که حرکت پیاده راحت و حرکت سواره به کندی در محدوده صورت بگیرد از مواردی است که در کنار عملکرد مناسب می‌تواند تجربه انتظار مناسبی را به شهروندان ارائه دهد.

🔹در کنار موارد ذکر شده، یک ایستگاه تاکسی می‌تواند به عنوان یک المان شهری نیز مورد توجه قرار بگیرد. پیوند این المان شهری با بستر، تاریخ و فرهنگ مردم یک شهر علاوه بر ایجاد حس آشنایی برای مخاطب عام، در مقیاس کلان به انسجام منظر شهر منجر شود.
این ایستگاه‌ها چه از نظر موقعیت در فضای شهری، چه از نظر وسعت و چه از نظر شاخص بودن در دایره دید عابرین، نقطه‌ای بسیار پر اهمیت هستند که به آنها باید با رویکردی منظرین پرداخته شود.


#ایستگاه_تاکسی
#منظر_شهری
#حمل_و_نقل_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#معماری
#مبانی_نظری

🔴معماریِ توزرد


👤#محمد_رضا_فروزنده


💬می‌گویند قابی که عکاس، نقاش و یا فیلم‌بردار می‌گزیند؛ تمام ناخودآگاه، تفکرات و سویه‌های او را نسبت به موضوع فاش می‌کند.
آن چیز که – تجربه و زیست آن - واجد ارزش است به پیش میاد و آن چیز که نه، به پس یا حتی خارج از قاب رانده می‌شود. قاب‌ها، جهانبینیِ مستور قاب گیرنده را آشکار می‌کنند.

🔸با این منطق تصاویری که جهت ارائۀ آثار معماری نیز به کار برده می‌شود را نیز می‌‌توان مشول این قاب‌ها پنداشت و خوانش کرد.

🔸نمی توان این مهم را فراموش کرد که این تصاویر روزانه تصور ما از معماری را شکل می دهند و آن را برای ما باز تعریف می کنند. زمانی که به این قاب‌ها توجه کنید خواهید دید که سویه نگاه خالقان اثر معماری به آن، به گونۀ نگاه به یک ابژۀ تزئینی است.

🔸به راستی چند نفر از ما از داخل مسجد ولیعصر تهران اثر آقای دانشمیر تصویر دیده‌ایم؟ چه کسی دیده است که این اتاق‌های چرخنده و متحرک خانه شریفی‌ها، اثر آقای تغابنی، دائماً به کدامین سو می‌لغزند؟

🔸نباید فراموش کرد که «گزینش» بیش از آن که یک امر ایجابی باشد امری سلبی است. هر کسی با گزینش چیزی، بی‌نهایت امکان نظرکردنِ دیگر را وا می‌نهد.

🔸بنابراین قاب‌ها نه تنها صرفاً سویه‌ای به موضوع هستند بلکه موضوع را نیز از آن خلال تعریف می‌کنند و اندام‌هایی را از تعریف آن حذف می‌کنند.

🔸به زودی دیگر «پنجره» معنایش را از دست می‌دهد. یا بهتر بگوییم؛ معنایش می‌شود لکه‌های شفافی بر تن ساختمان.
از طرفی «ابزار طراحی» امروز چنین ایجابی فراهم می‌کنند. شما زمانی که هر یک از نرم افزارهای مدلسازی را باز می‌کنید صفحه‌ای شطرنجی، از بالا و در فضایی بی‌رنگ و خلاگونه را نمایش می‌دهد.

🔹به این ترتیب عطشی در شما به وجود م‌آورد همچون حس تمنای شکل‌دادن به گِلی که هنگام نشستن پشت چرخ سفالگری به شما دست می‌دهد. «رسانه» و هژمونی تصویر یکی دیگر از اساسی‌ترین دلایل این نگاه است. تعداد بالای داده‌های تصویری از اشیا خود به خود ذهن انسان را به دیدن پدیده از پیرامون عادت می‌دهد. مشخص است که معماری دارای ماهیتی متفاوت دارد؛ شما درون هیچ یک از اشیا همچون معماری زیست نمی‌کنید. با این وجود این نگاه مسری سویۀ نگاه به معماری را نیز آلوده کرده است.

❗️امروزه بر هر متخصصی واجب است که ورای زندگی مجازی، این مواجهه مستقیم را فراموش نکند تا معماری بیش از این فرونپاشد.


#مبانی_نظری
#معماری
#ابژه


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝شهردار تهران: برای سال آینده ۱۸۰ هزار واحد مسکن برنامه ریزی شده و یک قرارگاه جهادی نیز راه‌اندازی شد و در تمام مناطق فرصت‌ها استخراج شده است و به دنبال مقرارت‌زایی‌های جدید هستیم تا گره و قفل مسکن را در شهر تهران از طریق کمیسیون ماده پنج و شورای عالی شهرسازی باز کنیم./ایسنا


👤#سید_امیر_منصوری


📌بهترین فرصت برای ساخت مسکن در تهران و مهمتر از آن، نوسازی در بافتهای‌فرسوده را باز کردن مسیر مشارکت مردم فراهم می‌کند.

▪️در برنامه هسته‌امن‌محله،مقررات زدایی برای رفع موانع نوسازی و مشارکت و همچنین تغییر نحوه تامین پارکینگ پیش بینی شده است.

▪️برای اقدام عملی در تولید مسکن در مقیاس زیاد و در شرایط محدودیت مالی دولت و شهرداری، توانمندسازی مالکان و کارآمدساختن سرمایه‌های راکد آنان، راه برون‌رفت از رکود ساخت‌و‌ساز در بافت‌های فرسوده است.

▪️راهبرد توسعه مشارکت ساکنان بافت‌فرسوده در برنامه هسته‌امن‌محله دیده شده؛ جز این، فقط با سوبسید می‌توان ساخت و ساز کرد که در توان دولت و شهرداری نیست.


#هسته_امن
#مدیریت_شهری
#ساخت_مسکن


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری

🔴جهت یابی امری مطلق؟!


👤#آیدا_اسدافروز


💬موضوع جهت‌یابی در فضای شهری بر چه اساسی قابل بررسی است؟ جهت‌یابی در طراحی شهری می‌تواند بر اساس اصول مطلق انجام گیرد؟

🔸یکی از مهمترین فاکتورها در طراحی انواع فضاهای شهری، خصوصا انواع راه‌ها، اعم از پیاده و سواره موضوع جهت‌یابی و پیداکردن مسیر است.

🔸این موضوع در صورتی که به درستی پیگیری نشود، می‌تواند به مشکلات بزرگی برای شهروندان تبدیل شود. برخی از طراحان و پژوهشگران حوزه شهرسازی بر این باورند که جهت‌یابی توسط شهروندان با درک شمال و جنوب و در دستگاه مختصات جغرافیایی توسط شهروندان ادراک می‌شود. برخی دیگر از منابع بر این باورند که نشانه‌های شهری نقش بسزایی در جهت‌یابی دارد. در این بین فرضیات و نظریات متنوع دیگری نیز وجود دارد.

🔸امر جهت‌یابی و همچنین مسیریابی می‌تواند در مکان‌های متفاوت به صور متفاوتی برای کاربران تعریف شده باشد. به عنوان مثال درنظر گرفتن جهت جغرافیایی در تهران برای افرادی که مدت زمان طولانی در این شهر ساکن بوده‌اند، امکان‌پذیر است. چرا که شیب زمین، و رشته‌کوه البرز در شمال تهران سابقا این امکان را برای شهروندان فراهم می‌کرده تا بتوانند شمال و جنوب را تشخیص دهند.

🔸در مقابل در برخی شهرها مانند شیراز جهت‌یابی و آدرس‌دهی میان شهروندان از طریق شمال و جنوب انجام نمی‌شود. چرا که در اطراف شیراز کوه‌های متنوعی وجود دارد و شیب زمین نشان‌دهنده شمال و جنوب شهر نبوده است. لذا نوع خوانش شهر و جهت‌یابی در تهران و شیراز تفاوت دارد. این موضوع جهت‌یابی را برای مسافران و ساکنان موقت شهرها می‌تواند دچار مشکل کند.

🔹در نظر گرفتن تک فاکتور جهت‌یابی بر اساس نوع خاصی از مختصات ذهنی، مثلا مختصات جغرافیایی، می‌تواند منجر به طراحی‌هایی شود که در عمل پاسخگو نیستند. جهت‌یابی و همچنین یافتن مسیر را نمی‌توان امری مطلق در نظر گرفت و براساس تجربه زیسته افراد متفاوت است.


#جهت_یابی
#مسیر_یابی
#طراحی_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#منظر_روستایی

🔴باغ ویلا و منظر روستایی


👤#رضا_کسروی


🔸آلودگی هوای شهرها و وجود دسترسی مناسب به روستاهای اطراف از دلایل اقبال طبقه بالای متوسط شهری به ساخت باغ ویلا است. از سوی دیگر فقدان امکانات و در نتیجه عدم تمایل نسل جدید برای ماندن در روستا و کسب درآمد ناشی از فروش اراضی کشاورزی در وضعیت خشکسالی سنوات اخیر از جمله دلایلی است که روستاییان را به سمت فروش زمین به افراد غیر بومی سوق می دهد.

🔸به طور سنتی در منظر روستایی، باغ در جایی ساخته می شود که آب کافی برای آبیاری در دسترس است و خانه در زمینی که امکان کشاورزی بر روی آن فراهم است بنا نمی شود.

📌امروزه استفاده بی رویه از منابع آبی به خصوص حفر چاه، افت 30 تا 50 درصدی سفره های آب زیرزمینی برخی از استان های کشور را موجب شده است.

🔸سهراب سپهری از مردمی می گوید که «به یک چینه چنان می‌نگرند که به یک شعله، به یک خواب لطیف». اما مردمان جدید دیگر اینگونه نمی‌نگرند. مراد سپهری از چینه دیوار صلب و بی روحی نیست که احتمالا از مصالح صنعتی غیر بومی ساخته می شود چنانکه در شهر برای بیان حد قاطع مالکیت یا تامین امنیت به دور خود می کشند. این واژه برای یک روستایی بار ارزشی مثبتی را حمل می کند.


#کشاورزی
#چینه


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝معاون فنی و عمران شهرداری منطقه یک:
معابر قدیمی منطقه یک برای رسیدن به عرض استاندارد نیاز به نوسازی و عقب نشینی دارند. منطقه یک دارای بافت های کوچه باغی و باریک است و معابری مانند محله دارآباد که دارای املاک قدیمی است باید مالکان عقب نشینی‌های خود را انجام دهند تا خیابان به عرض مناسبی که برای یک معبر نیاز است، برسد.
(@shshr_press)



👤#سید_امیر_منصوری


❗️عرض استاندارد!

▪️این اسم رمز کلنگ تخریب است بر کوچه‌باغ‌های خاطره‌انگیز روستا؛ تا ماشین‌های بیشتری کنار خیابان مجانی پارک کنند.

📌شهرداری در خدمت مردم است یا علیه انها؟
کدام مرجع چنین استانداردی تعریف کرده؟ کجای قانون است؟ منطق فضایی مخالف رویکرد مهندسی و استانداردسازی در معابر پیاده‌مدار و انسانی است. ملاک این گذرها و کوچه‌ها، شان انسانی آنهاست، نه قابلیت تردد سریع سواره.

▪️منظر تاریخی شمیران در گرو همین کوچه‌‌باغها با حفظ مقطع و امتداد آنهاست. کمترین مداخله در کوچه‌ها منظر تاریخی شمیران را دگرگون می‌کند.
آیا در شهرداری معاون عمرانی باید در مورد امر کیفی سیاستگذاری کند؟


#مدیریت_شهری
#منظر_روستا
#تهران
#نوسازی_بافت_فرسوده


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری


🔴شهر و دیوارهایش: روایت رسانه از دیروز تا امروز


👤#سینا_ناصری


چگونه جایگاه دیوار نویسی به عنوان رسانه‌ای اعتراضی در شهرهای معاصر جایگاه خویش را حفظ کرده است؟

💬در دنیای امروز که پیشرفت های تکنولوژیک گوی سبقت را در حوزه‌های مختلف از یکدیگر می‌ربایند. شهر و دیوارهایش سعی کرده‌اند رسالت خویش به عنوان رسانه‌های اجتماعی را حفظ نمایند.

🔸شعارنویسی بر روی دیوار، سنتی قدیمی و یکی از رخدادهای اصیل ارتباطی بویژه در وجه اعتراضی به شمار می‌رود. بدون شک یکی از پررنگ‌ترین رخدادهای پیوسته با این عمل در ذهن مخاطب ، وقایعی است که در سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ انجام شد.

🔸حال بعد از گذشت نزدیک به پنج دهه از این رخداد، این سنت کماکان کارکرد خویش را از دست نداده و با ماهیت اعتراضی خویش به عنوان یکی از رسانه‌های انتقال پیام در شهر عمل می‌نماید.

🔸به دنبال چرایی این حضور در منظر شهر و تاثیرگذاری آن بر مخاطب، باید عنوان نمود که علی‌رغم پیشرفت‌های حاصل‌شده در دنیای جدید ارتباطات و پدیدآمدن شیوه‌های نوین ارتباطی پاسخ این سوال را می‌باید در خوانش و هرمنوتیک منظر شهر جستجو نمود اکه ز خلال نمادها پدید می‌آید. نمادهایی که می‌توانند از جنس وقایع و روایت‌ها باشند.

🔹از این‌رو دیوار شهر، رسانه‌ای به روز، کم‌هزینه و خودجوش است که بواسطه پیوند غیر الحاقی خاطرات و نمادها خود را در منظر شهر از حذف مصون داشته و کماکان کارکرد خود دارد.


#شهر
#منظر_شهری
#دیوار_نویسی
#خوانش_شهر


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#منظر_شهری

🔴منظر شهری و نقش پرندگان


👤#امین_مقصودی


🔸حضور پرندگان این فرصت را پدید آورده است تا ارتباط با طبیعت در شهر مجدد شکل گیرد. در واقع انسان شهری می تواند به واسطه حضور پرندگان در بستر آسمان دوباره به آن بنگرد و از این رو ادارکی متفاوت از دیگر ادارکات برآمده از زیست شهری امروزی را تجربه نماید.

🔸حضور پرندگان در شهر، و حضور افراد در کنار یکدیگر به منظور تماشا و غذا دادن به آن ها، این فرصت را فراهم می آورد که شهروندان تجربه منحصر به فردی از کنار هم بودن در ارتباط با یک رویداد ویژه در موعد مشخصی از سال را در منظر شهری ادراک نمایند.

🔹حضور پرندگان، ادراک شهروندان از منظر شهری را از جهات گوناگونی می تواند تحت تاثیر خود قرار دهد. افزودن جنبه هایی جدید و بدیع به ادارک شهروندان نظیر آسمان که عنصری فراموش شده در منظر شهری امروزی شهرهای ماست تا ایجاد مناظری پویا به واسطه حضور پرندگان و تصاویری منحصر به فرد و همچنین کسب تجربیاتی مشترک از زیست شهری همگی مواردی اند که در ارتباط با پرندگان و ادارک آن ها در منظر شهری قابل تصور است.


#منظر_شهری
#اهواز
#پرندگان


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝شهرداری تهران در دوره جدید مدیریت شهری ورود جدی به موضوع توزیع عدالت فضایی در شهر تهران با رویکرد رونق ساخت و ساز در پایتخت دارد.
@tehran_jadid


👤#آرش_تقی‌پور_اختری


▪️در اقتصادسیاسی فضا، "رونق ساخت‌وساز" با "توزیع عادلانه فضا" سازگار نیست؛ چراکه رونق متکی بر صرفه‌هاست و زمانی حاصل می‌شود که ارزش معامله، از ارزش استفاده پیشی‌بگیرد.

▪️هر موج جدید ساخت‌وساز، منجر به هل دادن موجودی فضایی پیشین به سمت فرسودگی میشود؛ و اگر ساخت‌وساز در جای درستش انجام نشود، با اشباع بازار و در نهایت فروکش کردن رونق و ورود به دوره رکود، فقط پروفیل شمال-جنوب شهر تندتر خواهد شد.

گفته بهینه‌تر شاید این بود، که با توزیع عادلانه زیرساخت‌ها، ساخت‌وساز را در قسمت‌های کمتر برخوردار تحریک و تشویق می‌کردند.

#مدیرین_شهری
#ساخت_و_ساز
#تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#فضای_سبز

🔴ارتقا کیفیت فضاهای سبز شهری


👤#فرزانه_آزادی


🔸با توجه به منافع زیادی که فضاهای سبز به شهروندان ارائه می‌دهند ارتقا کیفیت در این فضاها از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. این در شرایطی است که فضاهای سبز در شهر تهران طیف وسیعی از کیفیات را در قسمت‌های مختلف شهر دارا می‌باشند.

🔸بنابراین برای حفظ کیفیات مناسب و ارتقا کیفیات نامناسب در این فضاهای ارزشمند شهری لازم است چهارچوبی بر اساس نیازهای بومی و ادراکات شهروندان طراحی و تدوین شود تا امکان سنجش، مقایسه و ارتقا کیفیات محقق گردد.

🔸امروزه در شهرهای بزرگ دنیا چهارچوب‌های مشخصی با هدف ارتقا کیفیت فضاهای سبز شهری تدوین شده است.

🔸از نمونه‌های موفق این رویکرد می‌توان به پرچم سبز (Green flag) در انگلستان اشاره نمود. در واقع در این رویکرد یک چهارچوب تدوین یافته بومی برای سنجش سالانه کیفیت‌های فضاهای سبز در کشور شکل‌گرفته که بر اساس آن هر کدام از فضاهای سبز شهری که دارای شرایط مشخصی برای بررسی می‌باشند ثبت‌نام کرده و مورد بررسی داوران بر اساس چهارچوب مذکور قرار می‌گیرند.

🔸 پس از مرحله داوری و امتیاز دهی هر کدام از فضاهای سبز بر اساس امتیاز دریافتی در جایگاه مشخصی قرار گرفته و در صورت کسب امتیازات لازم نشان پرچم سبز را دریافت کرده و از حمایت‌های مالی برای حفظ کیفیت مطلوب و در صورت نیاز ارتقا آن بهره‌مند می‌شوند.

🔹به این ترتیب به نظر می‌رسد داشتن چنین چهارچوبی در وهله اول مدیران و صاحبان اختیار در زمینه فضاهای سبز شهری را شناخت عمیق‌تر از کیفیات موجود در هر منطقه و میزان فاصله آنها از وضعیت مطلوب آگاه کرده و در وهله دوم مسئولان مناطق با کیفیات دور از وضعیت مطلوب را به ارتقا کیفیت ترغیب کرده همچنین باعث حفظ کیفیات مطلوب در این فضاها می‌شود.


#کیفیت
#فضای_سبز_شهری
#ابزار_سنجش_کیفیت

📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝چالش بانک مسکن با وزارت راه| مسکن مهر عامل تورم هست یا نیست؟
ایرج رهبر، نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران: به اعتقاد بنده باید از پروژه مسکن مهر الگوبرداری کرد و از نقاط قوت آن به خوبی درس گرفت. اینکه بگوییم این طرح به طور کامل ایراد دارد و یا بدون ایراد است درست نیست و یا اینکه طرح مسکن مهر موجب رشد نقدینگی نمی شود و یا تورم زا است چندان درست نیست.
eghtesadvamskan (اقتصاد و مسکن)


👤#سینا_ناصری

▪️برای سنجش کیفیت سکونت، سنجه‌های متعددی وجود دارد که بواسطه درهم‌تنیدگی آنها‌، جداسازی مولفه‌های فوق‌الذکر به منظور سنجش کیفیت امکان‌پذیر نیست‌. لذا به منظور دست‌یابی به ارزیابی دقیق‌، می‌بایست شاخص‌های سنجش، به درستی و با دقت نظر مشخص گردند.

▪️در پیمایش انجام شده اخیر، هر چند اشاره مستقیمی به شاخص‌ها نشده، اما از آمارهای ارائه شده چنین برمی‌آید که سنجش مذکور، صرفا معطوف به عوامل کالبدی منجمله فیزیک ساختمان و معماری باشد.

▪️گواه این مدعا قضاوت یکسان نمونه‌های متفاوت مسکن مهر است که تفاوت نمونه‌ها، در بعد فیزیکی اتفاق می‌افتد. از این روست که آمارهای ارائه شده نیازمند تدقیق‌، و ارزیابی بر اساس طیف وسیع‌تری از سنجه‌هاست.

#مسکن
#مسکن_مهر
#کیفیت_سکونت


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
2024/09/22 09:29:55
Back to Top
HTML Embed Code: