Telegram Web Link
#شهر
#مدیریت_شهری

🔴بازی خیال در ارتفاع – واقعیت در زمین


👤#سینا_ناصری


بر اساس ضوابط اعلام شده از سوی مدیریت شهری شهر تهران در «برداشتن محدویت ارتفاعی» در بافت ناپایدار شهری آیا این راه حل می‌تواند برای ساخت‌وساز و به حرکت درآمدن ساخت‌وساز در بافت ناپایدار شهر تهران کافی باشد؟

🔸در همین راستا و با هدف تسهیل ساخت‌وساز، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خبری با اشاره به لزوم حذف محدودیت‌های موجود برای ساخت‌وساز و بیان این که ساخت‌وسازهای 3 طبقه فاقد صرفه اقتصادی هستند، از حذف محدودیت ارتفاعی طبقات در جنوب شهر تهران خبر داد.

🔸این اقدام هر چند اقدام بسیار ارزشمندی است و نشان از توجه از مدیریت شهر به محدودیت‌ها و ضوابط دست و پاگیر در روند نوسازی دارد اما نمی‌تواند به تنهایی در این مهم کارآمد باشد.

🔸در دیدی دیگر باید توجه داشت هر چند اقدام مذکور در راستای به حرکت در آوردن چرخه ساخت‌وساز در بافت‌های ناپایدار شهری تهران اقدامی ارزشمند است اما این اقدام را یکی از شروط لازمِ رونق یافته به منظور ساخت‌وساز در نظر خواهد بود، اما قطعا شرط کافی نخواهد بود.

🔸عدم توجه و برنامه‌ریزی مناسب برای شروط «کافی» این اقدام از قضا می‌تواند تبعاتی بیش از آنچه «صرفه اقتصادی» خوانده شده، به دنبال داشت باشد.

🔸با نگاه آسیب‌شناسانه در بافت‌های ناپایدار شهر تهران، بدون شک عوامل دیگری نیز مانند «لزوم تأمین پارکینگ مورد نیاز» یکی از مفروضات پنهان و علل به بن بست رسیدن ساخت‌وساز و عاملی بسیار مهم منبعث از محدودیت‌های اجرایی ساخت‌وساز در دستورالعمل‌های مدیریت شهری است.

🔸 این مساله بسیار حیاتی در وهله اول باید در نظر مدیران شهری به عنوان یکی از مؤلفه‌های حائز اهمیت با ضریب تاثیر بالا در عدم به حرکت درآمدن چرخ ساخت‌وساز در بافت‌های میانی و فرسوده شهر تهران بر شمرده شود و ثانیا برای آن برنامه جدی داشت.

🔸از دیگر سوی باید توجه داشت که از میان راه‌حل‌های مناسب باید در سطح سیاست‌ذاری بر سیاست‌های ناظر بر ارایه راه‌حل‌های موضوعی متمرکز بود و از پیشنهادات موضعی به شدت پرهیز نمود.

🔹لذا بنظر می‌رسد که توجه به این شرایط و عوامل در کنار عاملی مانند حذف محدودیت ارتفاعی باعث رونق ساخت‌وساز در بافت فرسوده شهر تهران گردد و صرف توجه به عوامل تک بعدی و بخشی مانند آنچه در نظر مدیران شهری جریان دارد به نتیجه دلخواه و «نوسازی بافت» نه تنها در شهر تهران بلکه در هیچ جای کشور منجر نخواهد گردید.


#مسکن
#مدیریت_شهری
#بافت_فرسوده
#تهران


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝اسماعیل بحری‌زاده، قائم مقام معاون وزیر آموزش و پرورش در سازمان دانش‌آموزی درباره پیشنهاد «قبرستان‌گردی» دانش‌آموزان گفت:
بهشت زهرا موقعیت تربیتی خوبی است، بهشت‌ زهرا می‌تواند تاریخ تربیتی، سیاسی و اجتماعی در حوزه اعتقادی باشد
/ایلنا
(@ireslahat)


👤#نظر_آنلاین


🔸گورستان همیشه برای انسان‌ها مقدس و رمزآلود بوده است. هیچگاه جز دوره مدرن، مردم شهر مردگان خود را از شهر اخراج نمی‌کردند. زندگی و مرگ، علی‌الخصوص در فرهنگ اسلام، توامان بود.

❗️بهشت زهرا محصول طرح جامع آمریکایی است که بعدا در شهرهای دیگر ما هم تقلید شد. مرده‌ها را باید دور انداخت!

🔸عبرتی که در مشاهده و درک گورستان است، در فضاهای دیگر کمتر یافت می‌شود. مرگ را نباید پایان و غمناک تفسیر کرد. مرگ آغاز مرحله جدید حیات است. حیات جاویدان.

🔹از این رو گورستان را اینطور که سیاست‌بازان مدرنیست دستاویز مضحکه و رقابت سیاسی قرار داده‌اند، نباید گذاشت از سبد عبرت و تربیت شهروندان خارج شود.

#منظر
#گورستان
#شهر

🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#محیط
#زیرساخت_آبی

🔴وجه اجتماعی زیرساخت های طبیعی در شهرهای ایران

👤#سمیرا_عابدی


آیا زیرساخت‌های آبی طبیعی در شهرهای ایران کارکرد اجتماعی نیز دارند؟

💬زیرساخت‌های آبی طبیعی مانند رودخانه‌ها، چشمه‌ها، قنات‌ها، دریاچه و برکه‌ها در بافت‌های شهری و روستایی ایران صرفا منابع تولید آب به شمار نمی‌آیند و دارای کارکردهای اجتماعی و فرهنگی نیز هستند.

🔸نمی‌توان به هیچ‌وجه این زیرساخت‌های آبی را با سیستم آب لوله‌کشی و یا چاه‌های عمیق همسان انگاشت و در مدیریت این زیرساخت‌های آبی سیاستی یکسان را به کاربرد.

🔸رابطه تنگاتنگ منابع آب طبیعی با ساختار فضایی شهر و نظام شکل‌گیری محلات و کاربری‌های شاخص شهری به گونه‌ای است که در صورت حذف نظام آب‌رسانی نظام فضایی شهر از هم گسیخته می‌شود و تداوم فضایی آسیب می‌بیند.

🔸از همه موارد مهم‌تر نقش نظام‌های آبی در شکل‌گیری خاطرات جمعی شهروندان در طول تاریخ یک شهر است و پیوند عمیق ایرانیان با عنصر آب در فضاهای شهری بر کسی پوشیده نیست. مرور آلبوم‌های خانوادگی و عکس‌های یادگاری در کنار رودها و دریاچه‌ها، برگزاری مراسم‌های مختلفی مانند سیزده بدر در کنار جویبارها شاهدانی برای این مدعا می‌باشند.

🔸همچنین حضور پررنگ آب در ادبیات تاریخی و معاصر ایران درفضاسازی و شکل‌دهی استعاره و کنایه‌ها حول محور حضور آب در شهرها تاکیدی بر اهمیت حضور آب در فضای زندگی ایرانیان است.

🔸بنابراین باید در مدیریت زیرساخت‌های آبی با نگاهی چند لایه به موضوع نظر کرد. تلقی کارکرد صرفا آبرسانی برای زیرساخت‌های آبی طبیعی بدون توجه به کارکردهای غیر ملموس آنها مانند کارکردهای زیبایی‌شناسی، اجتماعی و فرهنگی می‌تواند منجر به تصمیماتی غلط در سطح کلان شود. مانند اتفاقی که در مدیریت آب استان اصفهان شاهد آن بوده‌ایم.

🔹بخش عمده‌ای از اعتراضات مردمی نسبت به حذف رودخانه از شهر و به مخاطره افتادن هویت شهری اصفهان می‌باشد، که به دلیل کم‌اهمیت شمردن این وجه از حضور رود در شهر در مدیریت منابع آب استان مورد غفلت قرار گرفته و بعد از چندین سال محرکی اساسی در نارضایتی عموم مردم بازی می‌کند. نگاهی منظرین و کل‌نگر به چنین پدیده‌هایی در شهرها می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری نماید.

#زیرساخت_آبی
#مدیریت_منابع_آبی
#کارکرد_اجتماعی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#اکولوژی

🔴قیاس مبانی رابطه انسان و طبیعت در دو دانش اکولوژی و منظر

👤#دلآرام_سبک‌رو


کارآمدترین رابطه انسان و محیط که توانایی به پایداری ‌رساندن دو طرف رابطه را دارا باشد، از طریق چه دانشی به دست می‌‌آید؟

💬انسان از دیرباز با پیدایش در طبیعت به عنوان یک جزء کنش‌گر همواره در حال ایجاد ارتباط با محیط اطرافش است و این ارتباط همواره یکی از چالش‌‌های اصلی بشر از زمان حیات بر کره خاکی بوده‌‌است. سیر تحولات این رابطه در سده‌های اخیر بیانگر آن است که ایجاد تمدن‌‌های صنعتی و توسعه فناوری موجب از میان‌رفتن تعادل این رابطه شده و با سیطره سهمگین انسان بر طبیعت، آسیب‌‌های جبران‌ناپذیری به محیط‌زیست انسان وارد آمده‌است.

🔸پژوهشگران و اندیشمندان حوزه‌های مختلف به منظور تعادل‌‌بخشی به این رابطه و همگرایی انسان با طبیعت و تسکین بحران‌های قرن حاضر رویکرد‌های مختلفی را مطرح‌کرده‌‌اند که شاید بتوان پایداری را مهم‌ترین آن‌ها دانست.

🔸در این میان یکی از مهم‌ترین تفسیرها از پایداری، اکولوژی است که با عناوینی چون «پایداری اکولوژیک» به کار می‌رود.

🔸این تفسیر، در نگرش به رابطه انسان و طبیعت تنها بر جنبه بیوفیزیکی تأکید ‌دارد و جنبه‌های ادراکی رابطه را بنا بر بنیان‌های نظری‌اش نادیده می‌انگارد چنان که اگر از انسان نیز نام‌می‌برد آن را جزئی از مؤلفه‌‌های اکولوژیک و نه به عنوان ادراک‌کننده فضا در نظر دارد.

🔺بنابراین دارای جامعیت در بیان صفات پایداری نیست و به نظر می‌رسد برای دستیابی به فهمی جامع از رابطه مذکور به مفاهیمی فراتر از نگرش کالبدی دانش اکولوژی نیاز است.

🔸در مقابل منظر به عنوان مفهومی نوین است که رابطه انسان و محیط را فراتر از موضوعات کالبدی می‌انگارد و علاوه بر ماهیت کالبدی یا زیستی این رابطه، قادر به تبیین وجوه ادراکی این دو مولفه نیز است.

📌دانش منظر که به جدایی‌ناپذیربودن دو وجه عینی و ذهنی تأکید دارد، دستگاه مفهومی به دست می‌دهد که درک کامل‌تری از ارتباط انسان و طبیعت ارائه می‌دهد.

🔹بنابراین به ‌نظر می‌رسد جهت تعامل پایندة انسان و طبیعت، تدوین دستگاه نظری پایداری منظر می‌تواند با ارائة تعریفی جامع از ابعاد این رابطه به اقدامات کامل‌تری منجر شود. در نتیجه با موضوعات مطرح‌‌شده، پایداری منظر به عنوان کارآمدترین مدل مفهومی توانایی به پایداری‌رساندن ارتباط انسان و محیط را دارا می‌باشد.


#پایداری_اکولوژیک
#اکولوژی
#منظر
#رابطه_انسان_و_محیط



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝شهوت توسعه، بلندمرتبه سازی، اماراتیزه کردن کشور، ژاپن اسلامی و مازوخیسم پیشرفت در سه دهه گذشته منابع شهری، محیط زیست و سرمایه های مردمی را به سیاست نابخردانه سیاست مداران راست گرا نابود و زندگی را بر شهرنشینان و روستاییان ناگوار کرد.
(@maktubaat)


👤#نظر_آنلاین

🔸اسراف در مصرف، زندگی لاکچری در محیط کار، اصرار بر اندازه‌بزرگ و نمادهای قدرت و خوی سلطنت با پول و امکانات عمومی، فرهنگ دولت در ایران است‌.

🔸زمانی علاج می‌شود که دولت، ملی شود. دولت‌های ما فعلا دولتی هستند، نه ملی؛ بر ملتند، نه با ملت.

🔸دانشگاه آزاد با این تفکر بود که بر پیکر بی‌جان‌شده جهاددانشگاهی رویید.

#ساختار_قدرت
#دولت_دولتی
#دولت_ملی

🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#منظر
#منظر_راه

🔴نابودی راه‌ های روستایی ما به ازای درآمدهای آنیِ آزادراهی


👤#سعید_غلامپور


💬ظرفیت‌پذیری فوق‌العاده شبکه راه‌های زمینی بیش از 90 درصد از کل حمل و نقل ملی را ساماندهی می‌کند. در این میان سهم قابل توجهی از این ظرفیت شبکه ارتباط زمینی متوجه راه‌های فرعی و روستایی ست.

🔸سهم‌خواهی سطحی‌نگرانه و توجه به درآمدهای حاصل از جریان حمل‌و‌نقل، عدم شناخت دقیق از ظرفیت‌ها و ارزش‌های نهفته در منظر راه‌های روستایی، نگاه دوراندیشانه به مسأله و تصمیم در جهت تقویت این منابع ارزشمند شبکه ارتباطی فرعی می‌تواند به رونق هرچه بیشتر ظرفیت‌های منظر راه ملی و درآمدهای مستقیم و غیرمستقیم حاصله از آن منتج شود.

🔸راه‌های فرعی و روستایی امروز به مانند راه‌هایی متروکه می‌مانند که حتی مسافران تا حد امکان از تجربه سفر در آنها پرهیز می‌کنند.

🔸برخورد مدیریت حمل‌و‌نقل نیز با این راه‌ها از سر ناچاری و ظاهرا با اصرار و اکراه بوده و این نشان از عدم فهم ارزش‌های نهفته در این گنجینه ارتباطی‌ست.

📌سیاست‌های جاری قطعا روزی منجر به نابودی راه‌های روستایی خواهند شد.

🔹راه‌های روستایی می‌توانند معرف جریان زندگی و جلوه‌گاه فرهنگ ارتباط مناطق طی سالیان باشند. راه‌های روستایی می‌توانند هدف گردشگری زمینی شده و فرهنگ ارتباط را بازگو کنند.


#راه‌های_روستایی
#راه_فرعی
#منظر_راه
#میراث_ارتباطی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#مبانی_نظری

🔴«تکرار» در منظر


👤#مریم_مجیدی


🔸تکرار نوعی «بودن» است که همواره در آغاز می ماند و در نتیجه در دل هر تکرار نوعی بداعت نهفته است که نیروی محرکۀ آن تکرار است. یعنی آنکه از تکرار دلخوش و خرسند میشود، در واقع از بداعت آن است که خرسند است.

🔸بنابراین اساساً تکرار نه تنها مغایرتی با بداعت ندارد، بلکه خود نوعی آغازیدن است. در منظر نیز همین رابطه برقرار است، ذات منظر پویایی و تغییر دارد، بنابراین تکرار عین به عین در آن معنایی نخواهد داشت چون در نهایت آنچه که تکرار می شود باز همان چیز پیشین نیست. پس به همین دلیل نمی توان به واسطۀ تکرار، به دنبال تکرارِ ادراکِ مشابه نیز بود.

🔹تکرار در منظر نباید ماهیت الحاقی داشته باشد چرا که تکرار حرکتی درونی است نه تکاپویی بیرونی. هر تکرار در منظر نیز، باید به خلق منظری جدید منتج شود. منظر امروز شهرها نیازمند تکرار در معنای واقعی آن است.


#تکرار
#منظر_شهری
#ادراک_مخاطب
#نوشدن


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#نقد_خبر

📝خیانت بی‌رحمانه بانک‌ها علیه مردم ایران
(https://www.tg-me.com/eghtesadvamskan)


👤#نظر_آنلاین

🔸این تحلیل مستند به آمار از ماهیت فساد در ایران پرده بر می‌دارد. اما یک ضعف در نقدش هست.

🔸نمی‌گوید بانک‌ها و شرکت‌های دولتی چگونه موفق می‌شوند به انجام این فساد؟ ایا بر خلاف قانون عمل می‌کنند؟ در این صورت قوه قضائیه مداخله می‌کند و مانع می‌شود. وقتی نمی‌کند، یعنی خلاف بیّن نیست.

📌نکته، یقه‌ سفیدیسم است.

🔹متخلفان، چراغ‌خاموش بر مجاری وضع مقررات مسلط می‌شوند و قوانین یک بار مصرف یا انحصاری وضع می‌کنند و سپس به آن عمل می‌کنند.
با اتمام منابع، دوره قانون هم تمام می‌شود. ظاهرا هیچ تخلفی هم رخ نداده است. بعدا یک کارشناس مثل ایشان شرح می‌دهد که اینطور شد. در حالی که هیچ قانونی نادیده گرفته نشده؛ چه، قانون اختصاصی وضع شده بود.


#بحران_اقتصادی
#یقه_سفیدیسم
#ماهیت_فساد

🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
مرکز فرانسوی-ایرانی
از شما دعوت می‌کند برای شرکت در وبینار دوره‌ای گفتگو



🔸سه هزاره سنت در باغ‌های تفریحی هنر ایرانی

گفتگوی ژان کلود وازن با مهمان این هفته وبینار:
محمد آتشین‌بار


📆 زمان برگزاری وبینار:
چهارشنبه 29 دی ساعت 18 تا 19 به وقت پاریس؛
20:30 تا 21:30 به وقت ایران.


وبینار از طریق ویدئو کنفرانس خواهد بود.

برای ثبت‌نام در وبینار لطفا نام و نام خانودگی خود را به ایمیل زیر ارسال بفرمایید:
📩[email protected]


🌐www.france-iran.org
#معماری
#معماری_دیجیتال


🔴باززنده‌سازی معماری مرکز ایران با چاپ سه بعدی؟


👤#سید_محمد_باقر_منصوری


چگونه می‌توان از پتانسیل چاپ سه بعدی در معماری ایران استفاده کرد؟ آیا می‌توان از این تکنولوژی را در جهت تحول معماری سنتی ایران به کار برد؟

🔸چاپ سه بعدی به ما این امکان را می‌دهد آزادی بسیار زیادی را در طراحی و ساخت فرم‌های معماری داشته باشیم و بتوانیم بدون تحمیل هزینه‌های سنگین فضاهای پیچیده‌تر و غنی‌تری را تولید کنیم.

🔸از این جهت شاید بتوان گفت چاپ سه بعدی در معماری می‌تواند به نوعی خلق پیچیدگی و فرم‌های آزاد را در معماری «دموکراتیزه» کند. چرا که برای ربات چاپگر مسئله استاندارد بودن یا مدولار بودن قطعات اجرایی اهمیتی ندارد و اساساً پیچیدگی هندسی معنای خود را در این فرایند از دست می‌دهد و خروج از فرم‌های خشک و استاندارد هزینه (زمانی و مالی) بیشتری را به دنبال نخواهد داشت.

🔸یکی از نکاتی که می‌تواند در این مسئله بسیار جالب باشد ارتباط میان قابلیت‌ها و پتانسیل این تکنولوژی و معماری سنتی نقاط مرکزی ایران است. به طور مشخص اگر به شهرهای حاشیه کویر ایران نگاه کنیم و معماری سنتی بافت‌های شهرهای آنها را مورد نظر قرار بدهیم از دو جنبه این ارتباط قابل تامل است.

🔺یکی از جهت متریال استفاده شده که گل و کاهگل می باشد و می‌دانیم که امروزه به‌عنوان یکی از متریال‌های قابل چاپ شدن به لحاظ ویژگی‌های فیزیکی آن در چاپ سه‌بعدی بزرگ مقیاس است.

📌شاید نکته اساسی در این میان انطباق مورفولوژی و ساختار معماری این منطقه با منطق چاپ سه بعدی باشد.

🔸به طور کلی می‌توان مشاهده کرد که در پوشش‌ها و خلق فضاهای معماری این ناحیه از قابلیت متریال گل که ماهیتی منعطف دارد و به راحتی می‌توان آزادانه با آن «بازی» کرد و فضاهای منحنی و غیر خشک را به وجود آورد به نحو قابل توجهی استفاده شده است. شاید گویاترین تصویر برای این نکته منظری هوایی از بافت تاریخی شهری در حاشیه کویر مثل یزد یا اردکان باشد.

🔸با دانستن فرایند ساخت سنتی این فضاها با متریالی مثل گل می‌دانیم که به لحاظ ساختاری رفتاری کاملا فشاری دارند.
نکته اینجاست که ما این منطق ساخت لایه به لایه و تکیه بر فشار را دقیقاً در چاپ سه بعدی می‌بینیم.

🔸در این فناوری یک صفحه یا فرم با روی هم قرارگرفتن مقاطع افقی با ضخامت مشخص به مرور شکل می‌گیرد و در این روش طبیعتاً ما با رفتار سازه‌ای کاملاً فشاری مواجه هستیم که بسیار نزدیک به فرآیند ساخت این فرم‌ها در معماری سنتی ایران توسط معماران سنتی بوده است.

🔹نتیجه اینکه این نزدیکی در منطق ساخت و رفتار سازه ای از یک طرف و خود متریال از طرف دیگر زمینه را برای تحقیق و ارائه طرح با هدف باز تفسیر معماری سنتی در این ناحیه مشخص هموار می کند.
به علاوه، با توجه به اهمیت بیش از پیش دغدغه‌های محیط زیستی و پایداری رجوع به متریالی مثل کاهگل بسیار توجیه‌پذیر و قابل تامل است. می‌توان امیدوار بود که با تحقیق و پژوهش روی بهینه‌سازی ساختار این متریال و همچنین بهینه‌سازی به کارگیری آن در خلق معماری‌های سازگار با جامعه امروز به نتایج جالب و قابل قبولی رسید.


#چاپ_سه_بعدی
#متریال
#معماری_سنتی
#معماری_دیجیتال


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#شهرسازی
#اشتغال_شهرسازان

🔴نحوه جذب و بکارگیری فارغ التحصیلان رشته شهرسازی


👤#الهام_ضابطیان_طرقی


🔸فارغ‌التحصیل رشته شهرسازی معمولا در ایران چند گزینه برای انتخاب خواهد داشت، یکی از سهل‌الوصول‌ترین انتخاب‌ها می‌تواند اشتغال در مهندسین مشاور معماری و شهرسازی باشد که البته عموما در شهر تهران متمرکز شده‌اند و ورود به مشاورین معتبرتر و باتجربه تر مسلما دشوارتر خواهد بود.

🔸فرآیند جذب نیروی کم‌تجربه تحت عنوان دانشجو یا کارآموز نیز ساختار مشخص و نظارت شده نیست. گرچه کارآموزی به معنای واقعی آن و درحین تحصیل می‌تواند بسیار سودمند بوده و خلاء موجود در نظام آموزشی بعضا غیرعملیاتی در رشته شهرسازی در دانشگاه را تکمیل نماید.

🔸گزینه دیگر ورود فارغ‌التحصیلان به بخش دولتی و یا عمومی و غیردولتی مثل شهرداری ها و سازمان‌های وابسته و زیرمجموعه آنهاست. در این بخش ها نیز اگر آزمون و مصاحبه تخصصی برای انتخاب نیروی اصلح برگزار شود، معمولا آزمون‌های استخدامی با فواصل زمانی نسبتا زیادی نسبت به حجم فارغ‌التحصیلان برگزار می شوند و تعداد محدودی هم جذب می‌شوند.

🔹بازنگری در فرآیند جذب نیروی متخصص در رشته شهرسازی و نهادسازی برای استخدام بهینه و نظارت بر کیفیت شغلی و رعایت حقوق شاغلین بسیار ضروری است و این نظارت تا سطح بخش خصوصی و حتی در مقیاس کارآموزی نیز باید بصورت دقیق تعریف شود و می تواند با ارائه گواهی‌های تخصصی و درجه‌بندی شده برای ادامه شغل در آینده کاربرد داشته باشد.


#فارغ_التحصیل
#شهرسازی
#استخدام
#فرصت‌های_شغلی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸کوچه یک «منظر» است

کوچه نماد دموکراسی مشارکتی، در مقابل دموکراسی نمایندگی بود. دموکراسی نمایندگی نمی‌تواند رابطه‌ای عمیق و تأثیرگذار، نه میان وکیل و موکل برپا کند و نه میان موکلان با هم.
دموکراسی مبتنی بر کوچه، نهادینه کردن مشارکت اجتماعی و فعال است براساس فضا.

فضا در این رابطه، نه ظرف وقوع رویداد، که موجد و شتاب‌دهندۀ آن بود. فضای کوچه با سازماندهی خاصی که به ساکنان و نیازهای زندگی روزانۀ آنها می‌داد، همچون قرارداد اجتماعی عمل می‌کرد که روابط میان انسان‌ها را تنظیم می‌کرد.

کوچه همچنان که از اسم آن برمی‌آید، «کوی+چه»، مکان زندگی جمعی تلقی می‌شد. فهم ساکنان کوچه از کالبد، رویدادها و کارکرد آنها، یک منظر تمام عیار است.

بزرگترین خسارت شهرهای امروز، از میان بردن کوچه به عنوان مفصل ارتباط میان قلمروی پایه از سکونت همسایگی است. این قلمرو و ابزار فهم آن که کوچه بوده، در شهرهای مدرن با غلبۀ کارکردهای چهارگانه به فراموشی سپرده شده است. از آن پس بود که اجتماعات محلی و به تبع آن مشارکت شهروندان در تعیین رفتار زندگی شهری نیز رو به فراموشی گذارد.



🔖مجله منظر، شماره 57


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#شهر
#مدیریت_شهری

🔴نقدی بر تمرکز شهرداری کرمانشاه بردرآمدزایی از طریق جرائم کمیسیون های ماده صد


👤#بهزاد_مسعودی_اصل


🔸کمیسیون ماده صد قانون شهرداری ازجمله نهادهای خاص و شبه قضایی است که برای جلوگیری از تخلفات ساختمانی به وجود آمده است اما طی دهه‌های اخیر جرایم ساختمانی هرساله رو به افزایش است و تصمیمات این کمیسیون نتوانسته به شکل موثری نقش بازدارنده‌ای را دربروز تخلفات ساختمانی ایفا نماید و عاملی برای گسترش تخلفات ساختمانی و برهم خوردن سیما و منظر شهری شده است.

🔸دسترسی شهرداریها به منابع درآمدی مطلوب و پایدار باعث می‌شود که شهرداری، نقش فعال‌تری در محیط شهری ایفا کرده و پاسخگویی مناسبی به نیازهای شهروندان داشته باشد.

🔸درآمدهای پایدار شامل: دریافت عوارض‌های مسکن، ساختمان و خودرو، اجاره‌ها، سینما، تئاتر، گردشگری، بازارچه‌ها، تابلو‌های تبلیغاتی سطح شهر، بازیافت زباله‌های شهری، مالیات بر ارزش افزوده از جمله منایع تأمین درآمدهای پایدار در شهرداری است.

📌از آنجا که کمیسیون ماده ۱۰۰ تضمینی برای جلوگیری از تخلفات حوزه ساخت‌وساز است و نباید به منبع درآمدی برای شهر و شهرداری‌ها تبدیل شود؛ بنابراین، بازنگری در ماده ۱۰۰ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و باید نیاز‌ها و واقعیت‌ها در این بازنگری لحاظ شود.

🔹بی‌تردید شهرداری به عنوان یکی از بازیگران اصلی توسعه در کشور در عرصه مدیریتی و امور اجرایی دارای جایگاه خاصی است واصلاح ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها، با هدف جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز و شهر فروشی در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیریست تا مدیران شهری به دنبال شناسایی درآمدهای پایدار باشند و شهرداریها شرایط را طوری فراهم نمایند که پروانه ساختمانی براساس طرح‌های جامع و تفصیلی صادر شود و از این طریق شهر فروشی و درآمدهای حاصل از ماده صد از بین خواهد رفت.

#کمیسون_ماده_صد
#منابع_درآمدی_پایدار
#تخلفات_ساختمانی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#شهر
#مدیریت_شهری

🔴نسبت پروژه های عمرانی به مسائل زیست محیطی در مشهد چیست؟


👤#محمد_جواد_نطاق


چرا محیط زیست ما در مطالعات پروژه‌های تعریف شده عمرانی در کلانشهرها به پیوست انتقال داده می‌شود؟ چرا پیوست زیست محیطی، تبدیل به مطالعاتی برای توجیه خرابی‌های احتمالی به محیط زیست و تحریف مفاهیم پایه‌ای زیست محیطی تبدیل شده است؟

💬مطالعه بر روی اثرات زیست محیطی پروژه‌های تعریف شده شهری امری ضروری است.
تعریض معابر سواره و تقاطع‌های غیر همسطح مهم‌ترین اقداماتی است که مدیریت شهری مشهد در چند سال اخیر در گره‌های ترافیکی شهر به اجرا در آورده است.

🔸افزایش عرض معابر سواره در پل پرتویی وکیل‌آباد، سه راه خیام و تجاوز به حریم پیاده در محدوده سه راه بعثت، نمودهایی از اجرای این طرح هستند که همگی با هدف درمان موضعی حل چالش ترافیکی بوده است. تقاطع‌های غیرهمسطح نیز پدیده دیگری در مشهد است که شهردار سابق مشهد ( کلایی) در توجیه ساخت یکی از آنان عنوان کرده بود: «چون دو نفر از همکاران ما در محله فرامرز عباسی سکونت دارند، متوجه شدند که مردم خواستار ساخت تقاطع غیر همسطح جانباز هستند».

🔸موارد فوق همه نمونه‌هایی هستند که نشانگر عدم مطالعه صحیح در جهت شهر انسان محور و بررسی تبعات زیست محیطی پروژه‌های عمرانی تعریف شده در شهر هستند.

🔸پروژه تعریض انتهای بلوار وکیل‌آباد که با عنوان پل پرتویی شناخته می‌شود، و احداث تقاطع غیرهمسطح در محدوده‌های دسترسی به آن، یکی از پروژه‌های عمرانی گسترده است که با هدف روان‌کردن بار ترافیکی در آخر هفته‌ها جهت دسترسی به طرقبه و شاندیز در اواخر سال 1398 و اوایل 1399 اجرا شد. پروژه‌ای که در مطالعات پیوست محیط زیستی آن به مسائلی اشاره شده که کاملاً در تعارض با مسائل زیست محیطی و بیشتر در جهت توجیه پروژه تهیه شده است.

🔸جالب‌تر آن که در ادامه، تعریض معبر و تسهیل تردد سواره، به عنوان یک معیار کاهش‌دهنده تخریبات زیست‌محیطی بیان شده و افزایش سرزندگی و تعاملات اجتماعی را به عنوان اثرات مثبت آن معرفی کرده، آن هم در جایی که هیچگونه دسترسی برای پیاده و دوچرخه در نظر گرفته نشده است.

🔹پیوست‌های زیست‌محیطی مشابه این در پروژه‌های عمرانی، به محلی برای توجیه‌های کارشناسی نشده و سلیقه‌ای تبدیل شده است به شکلی که نه تنها نکات و اثرات زیست‌محیطی به پروژه تحمیل نمی‌شود بلکه با ایجاد تعاریف فی‌البداهه و تحریف مفاهیم پایه‌ای محیط زیست، دست آویزی در جهت پیشبرد اهداف اجرایی می‌شود.


#مشهد
#مدیریت_شهری
#تعریض_معابر_سواره
#پیوست_زیست_محیطی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
نظرآنلاین؛ رسانه پژوهشکده نظر
Photo
#نقد _خبر

📝گویا شهرداری از کاشت درختان توت در تهران ناراحت است و آنها را به گونه‌ای هرس می‌کند تا در فصل بهار توت ندهند و زمین را آلوده نکنند!
(@maktubaat)


👤#مریم_اکبریان


🔸این ادعا و دغدغه که چندی است بین افراد و گروه‌های اغلب غیرمتخصص و بعضا متخصص ولی ناآگاه یا مغرض، باب شده است به هیچ وجه درست نیست. متاسفانه اینطور اظهار نظرهای یک‌سویه موجب می‌گردد تا مجریان حرف‌های صواب اهل فن و متخصصین را هم دیگر نشنوند.

🔸شاید در برخی موارد هرس ناصحیح و غیراصولی انجام شود، که آنهم به دلیل استفاده از نیروهای غیرماهر توسط پیمانکاران است ولی این مربوط به تکنیک‌های هرس و اختلافی چندسانتی است و یا استفاده از قیچی آلوده و یا قیچی نامناسب و ... و به هیچ وجه مربوط به کلیت امر نمی‌شود.

❗️درختان و گیاهان با هرس فنی و به موقع شاداب‌تر و سالم تر می‌شوند و هیچ قهری هم در کارشان نیست.

🔸امروزه درختان در تمام شهرهای اکولوژیک و مدرن جهان و سراسر اروپا در مسیرهای اصلی و میادین و خیابان‌های پر رفت و آمد هرس‌های عمیق می‌شوند و کاملا فرم آنها در طی سال‌ها بر اساس نیاز آن نقطه تعریف می‌شود. این بر سلامت گیاه هیچ تاثیر منفی ندارد.

🔸اگر گیاهان از هرس و تیمار و فرم‌دهی قهر می‌کردند یکی از قیمتی‌ترین و تحسین‌برانگیزترین زمینه‌ها در این حوزه پرورش بونسای نبود. گاه یک درخت نارون عظیم تا حد بوته‌ای کوچک می‌شود و نتیجه هم ماندگارتر است و هم مقاوم‌تر.


#شهر
#منظر_اکولوژیک
#هرس_درختان


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
2024/11/13 17:54:32
Back to Top
HTML Embed Code: