Telegram Web Link
▪️فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی بر شما همراهان عزیز تسلیت باد.                

هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
▫️ترور ترامپ می‌تواند در انتخابات به نفع وی و جمهوریخواهان تمام شود/جایگزین بایدن نمی‌تواند اوضاع حزب دموکرات را سر و سامان دهد

▫️ایلنا

"امیرعلی ابوالفتح"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به ترور نافرجام رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده و تأثیر آن بر انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: واقعیت این است که در فضای کنونی آمریکا که نفرت سیاسی در آن تا حد زیادی وجود دارد و جامعه در این مقطع به شدت دوقطبی شده و مقام‌های سیاسی از هر دو جناح به دنبال حذف یکدیگر هستند و اتفاقاً در این فضا سلاح گرم به وفور یافت می‌شود، طبیعی است که تسویه حساب‌ها هم به صورت مسلحانه انجام شود. بر این اساس وقوع اتفاقاتی از جمله سوءقصد یا ترور نافرجام دونالد ترامپ یا سایر رؤسای جمهوری ایالات متحده را باید یک امر عادی تلقی کرد. توجه داشته باشید که در آمریکا ترورهای گوناگونی علیه روسای جمهوری این کشور انجام شده که آخرین نمونه آن که البته نافرجام بود، در سال ۱۹۸۱ علیه رونالد ریگان صورت گرفت که صرفاً زخمی شد.

وی ادامه داد: اینکه جو بایدن و دونالد ترامپ مدام یکدیگر را محکوم می‌کنند و به نوعی طی سال‌های گذشته یک فضای تقابلی را ایجاد کرده‌اند،موضوعی است که می‌تواند ریشه ترور اخیر باشد و تعجبی ندارد که در این فضای دو قطبی‌شده و متشنج سیاسی، یک نفر اسلحه به دست بگیرد و ترامپ را ترور کند. توجه داشته باشید که در فضای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بایدن قبل از مناظره نخست، جایگاه خوبی داشت اما دستاوردهای او در حوزه اقتصاد، امنیت مرزها،سیاست خارجی و غیره چندان مناسب نبوده و مناظره اول او با ترامپ هم وی را به سیبل انتقادها تبدیل کرد. توجه داشته باشید که اساساً کنار رفتن بایدن از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر و اینکه دموکرات‌ها بخواهند او را به حاشیه برانند یک اقدام سیاسی درست به حساب نمی‌آید و نباید دست به چنین کاری زده شود

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: جو بایدن که هم‌اکنون به عنوان رئیس‌جمهوری ایالات متحده ایفای نقش می‌کند، حمایت طیف گسترده‌ای از حزب دموکرات را در پشت خود دارد و در این راستا به نظرم اعضای حزب دموکرات کنار وی خواهند ایستاد. این در حالیست که در اتمسفر سیاسی فعلی ایالات متحده و به خصوص پس از ترور اخیر ترامپ، شاهد قهرمان‌سازی از وی در فضای مجازی و حقیقی از سوی طرفدارانش هستیم و حتی طرفداران او از الفاظی معادل شهید برای وی استفاده می‌کنند و این به معنای یک تصویرسازی به نفع نامزد کنونی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر نزد افکار عمومی آمریکا است. لذا موضوع ترور ترامپ می‌تواند در انتخابات به نفع وی و محافظه‌کاران تمام شود. آنچه در وضعیت فعلی به نظر می‌رسد این است که ابقای بایدن و به صورت کلی دموکرات‌ها در کاخ سفید بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این روند در حالی پیش می‌رود که بسیاری از دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا و سایر لایه‌های سیاسی و اجتماعی ایالات متحده معتقدند که باید بایدن را از نامزدی حزب دموکرات برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر کنار گذاشت. با تمامی این تفاسیر به نظرم تنها کسی که می‌تواند حزب دموکرات را نجات دهد، جو بایدن خواهد بود؛ چراکه برای مردم ایالات متحده صرفاً مسائلی از قبیل اقتصاد، معیشت، امنیت مرزها و اشتغال مهم است. این مسائل بدون شک مهمتر از این است که چرا بایدن مشکل جسمانی دارد یا اسامی مقام‌ها را اشتباه تلفظ می‌کند و از یاد می‌برد. به همین دلیل زمان بسیاری کوتاهی برای انتخاب جایگزین بایدن وجود دارد و معتقدم هر کسی که به جای وی به عنوان نامزد نهایی دموکرات‌ها معرفی شود، نمی‌تواند در این مدت کوتاه راه به جایی ببرد و اوضاع به هم ریخته حزب دموکرات را سر و سامان دهد حتی جایگزین بایدن در جلب توجه افکار عمومی هم چندان مثبت عمل نخواهد کرد. به همین دلیل کنار گذاشتن بایدن هم به نفع دموکرات‌ها نخواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مقاله میدل ایست آی

آیا رئیس جمهور جدید ایران قادر به مصالحه با غرب خواهد بود؟
سید حسین موسویان

بخش اول

بعد از فوت رئیسی در حادثه سقوط هلیکوپتر، انتخابات زودرس ریاست جمهوری در ایران انجام شد و نهایتا مسعود پزشکیان با حدود 16.4 میلیون در مقابل سعید جلیلی با حدود 13.5 رای در حالی به پیروزی رسید که مشارکت حدود 50% دور دوم افزایش قابل توجهی نسبت به مشارکت 39% مرحله اول انتخابات داشت. پزشکیان جراح قلب و نماینده فعلی مجلس ایران است. او در دوره خاتمی وزیر بهداشت و درمان بود.
با وجود اینکه یک رئیس جمهور نقش مهمی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و حتی در روابط خارجی ایران دارد، اما طبق قانون اساسی ایران آیت الله خامنه ای مقام رهبری، قدرت اول کشور است وبیشترین اختیارات در حوزه نظامی، امنیتی، سیاست خارجی و تعیین سیاستهای نظام را دارد.
مطالعه مناظرات و تبلیغات تمام کمپین های انتخاباتی و اظهارات مسئولین ایران دربعد از انقلاب 1357، نشان میدهد که دو محور "وضعیت اقتصادی مردم" و "روابط خارجی" بیشترین اهمیت را داشته است. درمورد اقتصاد ایران بعد از انقلاب 1357 هم چند شاخص کلیدی وجود دارد که مورد قبول همه جناحهای سیاسی ایران است. و آن این واقعیت است که بعد از انقلاب تا کنون، ارزش پول ملی از از هر دلارحدود 70 ریال در سال اول انقلاب به هردلار حدود 600 هزار ریال سقوط کرده، تورم افزایش و به بیش از 40% رسیده و تولید ناخالص ملی ایران کاهش زیادی داشته است.
اما در سیاست خارجی ایران، علیرغم دیدگاه مختلف جناحهای سیاسی، همه دولتهای بعد از انقلاب اعم از اصولگرا و اصلاح طلب و اعتدالگرا تلاش کرده اند که روابط با همسایگان، جهان عرب، جهان اسلام، جهان سوم و قدرتهای بلوک شرق همچون چین و روسیه و هند را گسترش دهند. اما اختلاف دیدگاه جناحهای سیاسی در مورد روابط با غرب و آمریکا وجود داشته که همچنان چالش اصلی روابط خارجی ایران است. با این وجود بین جناحهای مختلف سیاسی ایران در چند مورد اتفاق نظر وجود دارد:
1) تحریمهای آمریکا تاثیر مهم و غیر قابل انکاری بر اقتصاد ایران داشته و خسارتهای تریلیون دلاری به اقتصاد ایران زده است. آمریکا بعد از انقلاب چند هزار تحریم علیه ایران اعمال کرده که فقط در دوره ترامپ 1500 تحریم علیه ایران اعمال شد که در دوره دولتهای بایدن به بیش از 2000 تحریم افزایش یافت.لذا هیچ جناحی منکر تاثیر منفی این تحریمها بر اقتصاد ایران نیست.
2) همه دولتهای بعد از انقلاب اعم از اصولگرا و یا اصلاح طلب حد اقل در یک مورد برای کاهش تشنج با آمریکا تلاش کردند و جملگی شکست خوردند که نمونه آخر آن هم توافق برجام بود که دردوران دولت اوباما صورت گرفت و بطرز بسیار آشکاری خصومت واشینگتن- تهران را کاهش داد. اما ترامپ از برجام خارج شد ودشمنی ها را افزایش داد.با وجودیکه دولت اصولگرای رئیسی برای احیاء برجام تلاش کرد اما مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم دولتهای رئیسی و بایدن هم به نتیجه نرسید.
3) اختیار تصمیم گیری در مورد سیاست خارجی از جمله روابط با آمریکا با مقام عالی رهبری ایران است و نه دولت یا مجلس.
این موارد حاکی از اهمیت موضوع روابط ایران و آمریکا درسیاست داخلی و خارجی ایران است. بهبود اقتصاد ایران نیازمند موارد متعددی است از جمله: رفع تحریمها، بهبود روابط خارجی، رفع فساد، بهبود حکمرانی و کارآمدی سیستم و خصوصی سازی اقتصاد ایران. پزشکیان در صورتی در حل این معضلات موفق خواهد بود که بتواند یک دولت "وحدت ملی" تشکیل دهد و از حمایت مقام رهبری، سپاه پاسداران و قوای قضائیه و مقننه برخوردار باشد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مقاله میدل ایست آی

آیا رئیس جمهور جدید ایران قادر به مصالحه با غرب خواهد بود؟
سید حسین موسویان

بخش پایانی

من معتقدم که دولت پزشکیان بطور جدی مسیر توسعه روابط با همسایگان، قاره آسیا، قدرتهای بلوک شرق و جهان سوم را دنبال خواهد کرد اما در مورد روابط با آمریکا و غرب با چالشهای متعدد داخلی و خارجی مواجه خواهد بود. همچون دولتهای قبلی، پزشکیان نیز بدون تشنج زدایی با آمریکا، قادر به عادیسازی روابط با جهان غرب نخواهد بود.
روشن است که رفع تحریمها نیز بدون گشایش در روابط ایران وآمریکا ممکن نخواهد شد. مذاکرات و توافقات ایران و آمریکا در چهل سال گذشته شکست خورده چون همیشه راجع به یک موضوع مثل موضوع هسته ای بوده در حالیکه دوکشوردرموضوعات متعدد اختلافات مهم دارند. لذا مذاکرات و "توافقات تک موردی" در چند دهه گذشته شکست خورده و در آینده هم شکست خواهد خورد مگر اینکه دو طرف "گفتگوی جامع" در مورد همه موضوعات مورد اختلاف طرفین داشته باشند.
حل دو مشکل اساسی اقتصادی و روابط خارجی چند دهه گذشته ایران، نیازمند تصمیمات کلان مقام رهبری است که لازمه چنین تصمیماتی نیزوجود وحدت و اجماع ملی در داخل است. آیت الله خامنه ای رهبر قدرتمندی است که توان ایجاد اجماع ملی برای رفع مشکلات بزرگ را دارد. دوران ریاست جمهورجدید یک فرصت است.

هیچ شکی نیست که آیت الله خامنه ای و پزشکیان رئیس جمهور منتخب، هردو خواهان بهبود اوضاع اقتصادی و رفع تحریمهای ایران هستند.
برجام یک نمونه روشن بود که ایران به تمام تعهداتش عمل کرد اما جهان غرب زیر قولش زد. دولت بایدن هم در مورد احیاء برجام شکست خورد و تا انتخابات ماه نوامبر امسال هم قادر نخواهد بود که قدمهای جدیدی در روابط با ایران بردارد.
پزشکیان در مناظرات انتخاباتی گفت که برای رفع تحریمهای آمریکا و جهان غرب و احیاء برجام تلاش خواهد کرد. به فرض حمایت مقام رهبری از ابتکارات آتی او، باید دید که بعد از انتخابات چند ماه آینده، دولت جدید آمریکا سیاست "تعامل" با ایران را در پیش خواهد گرفت و یا "تقابل". برای تحول مهم در روابط ایران و غرب، توپ در زمین آمریکا و غرب است.

Will Iran's new president bring reconciliation with the West?
https://www.middleeasteye.net/opinion/iran-president-new-bring-reconciliation-west-will


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️آکسیوس: مدیران صنعت فناوری آمریکا به اردوگاه ترامپ می پیوندند

▫️ایرنا

تارنمای «آکسیوس» در گزارشی با اشاره به حمایت «ایلان ماسک»، مالک شبکه ایکس و «مارک اندریسن» و «بن هوروویتس»، ‌ دو نفر از میلیاردرهای صنعت فناوری از دونالد ترامپ، نوشت: بخش قابل توجهی از پول و قدرت صنعت فناوری پشت سر نامزد جمهوری‌خواهان صف کشیده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از این رسانه آمریکایی، حمایت ایلان ماسک از نامزدی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تعهد وی برای پرداخت ماهیانه ۴۵ میلیون دلار به کمپین انتخاباتی جمهوری‌خواهان، به منظور جلب حمایت دولت احتمالی آتی آمریکا از امپراطوری رئیس تسلا، اسپیس ایکس و ایکس بوده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: امپراتوری ماسک با حمایت‌های مالی دولتی ساخته شد. اسپیس ایکس قراردادهای سودآوری با ناسا دارد و تسلا - که در مراحل اولیه کار، یک وام مهم از سوی دولت فدرال دریافت کرد تا سرپا بماند - خودروهای الکتریکی خود را در حالی به بازار عرضه کرد که واجد شرایط دریافت اعتبار مالیاتی ایالات متحده است. از سوی دیگر پلتفرم ایکس نیز از حمایت قانونی بهره می برد که از شرکت های رسانه های اجتماعی در برابر مسئولیت محتوای کاربر محافظت می کند.

آکسیوس افزود: اکنون اردوگاه قرمز و طرفدار جمهوری‌خواهان دره سیلیکون (کنایه از شرکت‌های مطرح انفورماتیک جهان ) که زمانی کاملاً دموکرات بود، در حال رشد بوده و میلیاردرهای این صنعت حمایت‌های خود از راست‌ها را افزایش داده اند.

این گزارش با اشاره به حمایت مالی مارک اندرسن، ‌ از بنیانگذاران و شریک اصلی سیلیکون‌ولی و بن هوروویتز، میلیاردر مشهور صنعت فناوری، از کارزار انتخاب مجدد دونالد ترامپ، ‌ نامزد جمهوری‌خواهان نوشت: نه آندرسن و نه هوروویتز پیش از این به هیچ کمپین ریاست جمهوری کمک مالی نکرده اند. شرکت خدمات مالی مشترک آندرسن هوروویتس، ‌ اواخر سال گذشته اعلام کرد که کمک های مالی خود را به نامزدهای سیاسی که حامی «تکنولوژی پیشرفته» هستند، آغاز خواهند کرد.

یک منبع آگاه در این زمینه گفت که حمایت این دو نفر از ترامپ در همین راستا و با انگیزه‌هایی مانند تمرکز بر مقررات رمزنگاری و هوش مصنوعی و بدون توجه به مسائل دیگری مانند سقط جنین یا موقعیت دادگاه عالی صورت می گیرد. به عبارتی آنها بر این باورند که ترامپ برای استارت‌آپ‌های فناوری بهتر از جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، عمل خواهد کرد.

آکسیوس در پایان این گزارش نوشت: با توجه به ثروت کلان ترامپ جای تعجب نیست که در آینده شاهد پیوستن مدیران و میلیاردهای بیشتری در حوزه فناوری به کمپین انتخاباتی او باشیم.



️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ترامپ یک معاون جوان را به عنوان مکمل برگزید/دایره خودی‌ها در حزب دموکرات نباید به بایدن محدود شود

▫️ایلنا

کارشناس مسائل آمریکا گفت: نامزد حزب جمهوری‌خواه که صرفاً چند سال از رقیب خود کوچک‌تر است، با انتخاب گزینه معاونت خود به دنبال آن است تا یک فرد جوان را به افکار عمومی معرفی کرده و او را مکمل خود بداند.

"فریدون مجلسی"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به انتخاب "جیمز ونس" به عنوان معاون دونالد ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: جیمز ونس که در حال حاضر سناتور ایالت اوهایو در مجلس سنای ایالات متحده به حساب می‌آید با ۴۰ سال سن یکی از جوان‌ترین سیاستمداران آمریکا به حساب می‌آید. او به نوعی اظهار نظرهای دوران دانشگاه خود را مطرح می‌کند و این در حالیست که این سناتور آمریکایی که حالا از سوی دونالد ترامپ به عنوان معاون وی انتخاب شده، در سال ۲۰۱۶ علیه ترامپ موضع گرفت اما در سال ۲۰۲۰ صراحتاً شاهد چرخش سیاسی وی به سمت ترامپ بودیم و او در نهایت با حمایت رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده وارد مجلس سنا شد. اینکه چرا ترامپ وی را در کنار خود قرار داده به نوعی نشان می‌دهد که نامزد حزب جمهوری‌خواه که صرفاً چند سال از بایدن کوچک‌تر است، با قرار دادن جیمز ونس کنار خود به دنبال آن است تا یک معاون جوان را به افکار عمومی معرفی کند و او را مکمل خود بداند.

وی ادامه داد: اگرچه ترور نافرجام دونالد ترامپ همچنان در سرخط اخبار قرار دارد، اما باید متوجه بود که این موضوع به زودی فراموش خواهد شد و به حاشیه می‌رود ولی مسأله مهم‌تر این است که در اردوگاه دموکرات‌ها اوضاع به هیچ وجه مناسب پیش نمی‌رود.

همچنان معتقدم که بزرگان این حزب باید به سمت جایگزینی بایدن حرکت کنند و باید بدانند که دایره خودی‌ها در حزب دموکرات صرفاً نباید به بایدن محدود شود. بر این اساس معتقدم آمریکای بایدن و ترامپ می‌تواند اوضاع را به صورت صحیح پیش ببرد و باید یک چهره جدید و توانمند روی کار بیاید تا بتواند بر مشکلات داخلی و خارجی فعلی فائق آید؛ چراکه به نظر می‌رسد ایالات متحده به دلیل چالش‌های موجود نیاز به یک گزینه بسیار قوی دارد.

این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: اگر بایدن از رقابت‌های فعلی کنار نرود و تا چند وقت دیگر حزب دموکرات یک جایگزین قوی و مناسب برای او پیدا نکند، احتمال دارد که ترامپ در انتخابات به راحتی پیروز شود. توجه داشته باشید که دونالد ترامپ از لحاظ سنی چندان کوچک‌تر از بایدن نیست ولی از حیث فیزیکی و حتی در مورد میدانداری سیاسی در جهت هدایت افکار عمومی جلوتر از بایدن گام برمی‌دارد و همین توانمندی‌ها باعث ایجاد تمایزهای آشکار میان دو نامزد حزب جمهوری‌خواه و دموکرات می‌شود. در این بین اگر به سخنان معاون ترامپ توجه شود، می‌بینیم که او هم از اسرائیل حمایت کرده که این حمایت به دموکرات یا جمهوری‌خواه بودن رئیس‌جمهوری ایالات متحده مربوط نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که هر دو حزب اصلی ایالات متحده مجاب به حمایت از اسرائیل هستند  این در حالیست که آمار کشته‌ها در غزه در حال افزایش بوده و حالا به مرز ۴۰ هزار نفر رسیده است. وضعیت منطقه با پیروزی ترامپ کمی تغییر خواهد کرد و حتی وخیم‌تر خواهد شد. بحث این است که اگر ترامپ روی کار بیاید بدون شک موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطین با خلل جدی روبه‌رو می‌شود و از سوی دیگر صلح با کشورهای عربی هم برای تل‌آویو با مشکلات جدید روبه‌رو خواهد شد و مقامات اسرائیل باید هزینه‌های بیشتری برای تحقق این توافق پرداخت کنند. در مورد چین هم معاون ترامپ یک موضع رادیکال همانند وی اتخاذ کرد ولی واقعاً مشخص نیست که ایالات متحده از پکن چه می‌خواهد. واشنگتن فکر می‌کند که همچنان جهان تک‌قطبی وجود دارد اما نمی‌خواهد رشد چین را بپذیرد و متوجه شود که پکن هم در دنیای کنونی از حیث اقتصاد و تکنولوژی در حال تبدیل شدن به یک قطب مشخص است. به همین جهت پیروزی ترامپ باز هم گره‌های متعددی را در جامعه ملل به وجود خواهد آورد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#فناوری

▫️صفحه‌های آبی‌رنگ مرگ؛ چگونه یک به روزرسانی «بزرگترین شکست فناوری اطلاعات تاریخ» را رقم زد؟

▫️انتخاب

یورو نیوز: یک نقص در به‌ روز رسانی‌ یک شرکت آمریکایی امنیت سایبری در روز جمعه ۱۹ ژوئیه (۲۹ تیر ۱۴۰۳) هرج و مرجی گسترده را در سراسر جهان از فرودگاه‌ها تا سایر خطوط حمل و نقل و سیستم‌های بهداشتی به دنبال داشت.
 
از این اختلال به عنوان بزرگترین قطعی تاریخ نام برده می‌شود. اگرچه اخیرا قطعی‌های قابل توجه دیگری نیز رخ داده است، اما این مورد از همگی آن‌ها برجسته‌تر است، علت آن هم این است که خدمات و شرکت‌های بیشتری را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است.شاید تا به حال نام شرکت امنیت سایبری «کراود استرایک CrowdStrike» به گوشتان نخورده باشد، اما کاری که آنتی‌ویروس این شرکت به نام «فالکون» انجام داد، تأثیر شدیدی بر میلیون‌ها کامپیوتری که سیستم عامل ویندوز داشتند، گذاشت.
 
بیشتر شبیه ماجرای فیلم دلهره‌آور «دنیا را به حال خودش رها کن» محصول سال ۲۰۲۳ آمریکا بود که گویی به واقعیت تبدیل شد و بیشتر نقاط کره زمین روز جمعه با خبر یک فروپاشی جهانی در حوزه فناوری اطلاعات از خواب بیدار شدند.هزاران پرواز لغو شد، فرودگاه‌ها به هم ریخت، مشتریان قادر به دسترسی به بانک‌های خود یا پرداخت هزینه کالا با استفاده از کارت‌ها نبودند، و حتی برخی از بیماران نتوانستند به پزشک مراجعه کنند یا تحت عمل جراحی قرار گیرند.شرکت امنیت سایبری «کراود استرایک» اذعان کرد که این قطعی به دلیل «نقص» در به روز رسانی نرم‌افزار خود در سیستم‌های ویندوز ایجاد شده است. جورج کورتس، مدیر عامل این شرکت اعلام کرده است که مهندسان این شرکت در حال کار برای حل این مشکل هستند و راه‌حلی پیدا کرده‌اند.
 
▪️کراود استرایک دقیقا چه می‌کند؟
 
این شرکت امنیت سایبری که در سال ۲۰۱۲ راه اندازی شد، ادعا می‌کند که «پیشرفته‌ترین پلتفرم موجود برای سکوهای ابری در جهان» است به لحاظ شناسایی و مسدود کردن تهدیدات هک را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.طبق توضیحاتی که در وب‌سایت کراود استرایک آمده، این شرکت به ۲۹۸ شرکت از ۵۰۰ شرکت پردرآمد آمریکایی که به «فُرچون ۵۰۰» معروف هستند و همچنین شرکت‌های برتر در حوزه فناوری و خودروسازی و بهداشتی خدمات می‌دهد.بسیاری از همین شرکت‌ها از جمله مایکروسافت، خطوط هوایی ایالات متحده مانند «یونایتد» و «امریکن ایرلاینز»، و همچنین هواپیمایی «کی‌اِل‌اِم» هلند، «ترکیش ایرلاینز»، «رایان‌ایر» ایرلند و غیره روز جمعه تحت تأثیر این اختلالات قرار گرفتند.

▪️چه چیزی باعث قطعی شد؟
 
آقای کورتس روز جمعه بیانیه‌ای صادر کرد و اعتراف کرد که این قطعی ناشی از یک وصله «پچ» معیوب برای کامپیوترهای دارای سیستم‌ عامل ویندوز بوده است.او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کراود استرایک فعالانه با مشتریانی که تحت تأثیر نقص در یک به روزرسانی محتوایی در سیستم عامل‌های ویندوز شدند، کار می‌کند.»
 
او در ادامه نوشت: «سیستم عامل‌های مک و لینوکس تحت تاثیر قرار نگرفته‌اند. این یک حادثه امنیتی یا حمله سایبری نیست. مشکل شناسایی شده و راه‌حلی برای رفع آن به کار گرفته شده است. ما مشتریان را برای آخرین به روزرسانی‌ها به پورتال پشتیبانی ارجاع و به روز رسانی‌های خود را ادامه می دهیم.»

به نظر می‌رسد این مشکل مربوط به به‌روزرسانی نرم‌افزار Falcon Sensor در سیستم عامل ویندوز است که باعث ایجاد به اصطلاح «صفحه‌های آبی‌رنگ مرگ – BSOD» می‌شود. این صفحه آبی‌رنگ یک پیام خطا در سیستم‌های ویندوز است که وقتی رایانه از کار می‌افتد این صفحه آبی ظاهر می‌شود.
 
آقای کورتس در شبکه اجتماعی ایکس به دلیل عذرخواهی نکردن از طرف شرکت به خاطر هرج و مرج ناشی از این اختلال و همچنین سوالاتی در مورد اینکه چرا وصله مذکور قبل از عرضه در سراسر جهان ابتدا آزمایش نشده بود، از سوی کاربران مورد انتقاد قرار گرفت.
 
▪️حالا چه اتفاقی می‌افتد؟
 
کراود استرایک با ریزش بزرگی در ارزش سهام و درآمد خود مواجه است، به طوری که معاملات اولیه روز جمعه منجر به زیان ۲۰ درصدی، تقریباً ۱۶ میلیارد دلاری (۱۴.۷ میلیارد یورویی) از ارزش‌گذاری آن شد.مهندسان این شرکت گفته‌اند که اکنون راه حل این مشکل را یافته‌اند، اما کارشناسان معتقدند که این اختلال می تواند تا مدتی ادامه یابد و آن به این دلیل است که هزاران مشتری این شرکت به زمان نیاز دارند تا تمام سیستم‌ها و دستگاه‌‌های آسیب دیده خود را از نو بازیابی کنند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ابتلای بایدن به کرونا می‌تواند کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها را با مشکل روبه‌رو کند/آرای ساکت، تعیین‌کننده نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

▫️ایلنا

"امیرهوشنگ میرکوشش"، کارشناس مسائل آمریکا،[مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل] با اشاره ابتلای جو بایدن به کرونا در میانه تبلیغات انتخاباتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با ترور دونالد ترامپ و کهولت سن و مشکلات جسمی و تشخیصی بایدن وارد فضای جدیدی شده است. به نظر می‌رسد شرایط به سمتی می‌رود که دموکرات‌ها از پیش بازنده محسوب می‌شوند که محور اصلی این مسأله را باید مشکلات فعلی جو بایدن بدانیم که البته در مناظره اول هم این موضوع مشهود بود. حالا هم مسائل دیگری مانند کرونا و ابتلای بایدن به آن مطرح شده که به دلیل سن بالای وی می‌تواند برای او خطرناک باشد. درست است که مراقبت‌های شدید بهداشتی در مورد رئیس‌جمهوری ایالات متحده اعمال می‌شود اما باید توجه داشت که همین چند روز قرنطینه می‌تواند کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها را با مشکل روبه‌رو کند. از سوی دیگر، مشکلات روانی و حتی عملکرد جسمی وی باعث شده که دموکرات‌ها به سمت جایگزینی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر پیش بروند.

وی ادامه داد: در این راستا به همسر بایدن اختیار داده شد که با او در مورد کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی صحبت کند اما او همچنان مثبت عمل نکرد و حالا کسانی مانند نانسی پلوسی و باراک اوباما وارد میدان شدند تا بتوانند او را در این خصوص توجیه کنند. اینکه چه کسی به جای بایدن به عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی می‌شود موضوعی است که همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد اما بسیاری معتقدند که کامالا هریس یکی از گزینه‌های اصلی خواهد بود ولی مشخص نیست که او تا چه حد می‌تواند مقابل ترامپ بایستد. نفر بعدی هم میشل اوباما است اما باید دید که تا چه حد حزب دموکرات بر روی این گزینه به توافق می‌رسند. در مقابل در اردوگاه جمهوری‌خواهان، ترامپ به عنوان نامزد نهایی معرفی شد و حتی جیمز ونس هم به عنوان معاون وی انتخاب شده است که البته باید او را یک سناتور تندرو بدانیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تمامی این اتفاقات نشان از یک نظم و ترتیب شخص در حزب جمهوری‌خواه دارد و این در حالیست که ترامپ به نوعی با توجه به مانورهای سیاسی و تبلیغاتی توانسته خود را بالاتر از بایدن در نظرسنجی‌ها نگه دارد. توجه داشته باشید که در سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۶۷ درصد مردم آمریکا پای صندوق‌های رأی آمدند اما به نظرم شهروندان این کشور در انتخابات نوامبر بیش از گذشته پایه صندوق خواهند آمد. در شرایط فعلی حدود سه ماه و نیم تا انتخابات فرصت باقیست و دموکرات‌ها در این مدت باقی‌مانده باید تکلیف نهایی را روشن کنند. این در حالیست که ترور ترامپ و تصاویری که از وی منتشر شد، از او یک شبه‌قهرمان ساخته است و می‌تواند اوضاع را به نفع نامزد محافظه‌کاران تغییر دهد و آرای او را تقویت کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی اعتقاد دارند که هیلاری کلینتون از سوی دموکرات‌ها می‌تواند به جای بایدن ایفای نقش کند اما واقعیت این است که حیات سیاسی کلینتون در همان سال ۲۰۱۶ و در مقابل ترامپ به پایان رسید. اینکه آیا جایگزین بایدن (کامالا هریس یا میشل اوباما) می‌تواند در سه ماه و نیم باقیمانده تا روز انتخابات اوضاع را به نفع خود جلو ببرد یا خیر، موضوعی است که خروجی آن نامشخص خواهد بود اما در کل همین مدت باقی‌مانده را نباید دست کم گرفت و فرصت بسیاری از اقدامات در این مدت وجود دارد. از منظر دیگر باید متوجه بود که جمع‌آوری کمک‌ها و همچنین حمایت‌های حزبی نقش بسیار مهمی در این راستا خواهد داشت اما با رجوع به آمارهای موجود می‌توان فهمید که مردم ایالات متحده همچنان انتخابات دو حزبی را پذیرفته‌اند که بخشی از آنها آرای ساکت به حساب می‌آیند. اساساً همین طیف هستند که بر خروجی انتخابات تأثیرگذار بوده و می‌توانند نتایج را تغییر دهند. حال باید منتظر بود و دید که این جریان چگونه عمل می‌کنند و چه کسی را راهی کاخ سفید خواهند کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️مطهرنیا: ترامپ نماینده قدرت‌های نیویورک‌نشین است/ نظام قدرت در جهان در حال پوست‌اندازی است

▫️خبرآنلاین/ گفتگوی جواد مرشدی با مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین‌الملل

#بخش_اول

▪️ترامپ هدف گلوله قرار گرفت و در نهایت با جراحتی سطحی ازاین سوءقصد جان بدر برد،نظرتان در مورد ترور نافرجام ترامپ چیست؟

ترور ترامپ ناشی از چالش‌های فراروی نظام متصلب حاکم بر دولت فدرال در جهت رودررویی با تغییرات احتمالی آینده است. نظام قدرت در جهان در حال پوست‌اندازی است. ترامپ را نمی‌توان از این نظام قدرت مجزا دانست، ولی نظم به‌هم‌پاشیده قدرت در هندسه جهانی قدرت اکنون در لایه‌های درونی برای شکل‌دهی مجدد به ترتیبات جدید نظم جهانی در حال قَلَیان است. به عبارت دیگر در سال ۱۹۹۰ میلادی با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی تاکنون به‌زعم من دنیا وارد دوره گذار شده تا نظم جدید را شکل دهد. این دوران گذار، بحران‌زا است و اکنون هم تحمل جهان برای این دوران پایان یافته است. برای شکل‌گیری به نظم آینده جهانی در درون مرکز مغناطیسی قدرت جهان تلاطم وجود دارد. بدین ترتیب باید بگوییم همانگونه که لایه‌های بیرونی شکل‌دهی به نظم نوین جهانی در تلاطم شدید است و هنوز هندسه جهانی قدرت بر روی زمین استقرار نیافته، این تلاطم در لایه‌های درونی، شدت بیشتری گرفته، چرا که فرصت در جهت استقرار این لایه بیرونی بسیار کم است. لذا می‌بینیم که اگرچه ترامپ در همان مرکز قدرت جهانی قرار دارد، ولی جابجایی نخبگان قدرت در این مرکز مغناطیسی قدرت جهانی در حال تغییر و تحول است. با توجه به این معنا، ترور ترامپ با عنایت به نظرسنجی‌های موجود که نشان می‌دهد حدود ۱۰ درصد از افراد بالغ ایالات متحده آمریکا معتقدند ترامپ را به‌عنوان یک خطر باید از طریق خشونت یا اعمال خشونت از میدان به‌در کرد، ترور ترامپ معنادار و قابل تعریف می‌شود.

▪️با توجه به این نکته یعنی افکار عمومی در ارتباط با این معنا از قبل آمادگی چنین حادثه ای را پیدا کرده بود؟

بسیاری از صاحبنظران در این ارتباط تحلیل‌های گوناگونی را ارائه داده‌اند. موسسه نظرسنجی دانشگاه شیکاگو اخیرا با توجه به همین مطلب در باب ترامپ و موافقت برای توسل به خشونت برای جلوگیری از روی کار آمدن دوباره ترامپ، نظرسنجی‌ای را انجام داد که منجر به دستیابی به ۱۰ درصد از آرا در جهت اعمال خشونت برای متوقف‌کردن ترامپ بود.

▪️آیا این ترور نافرجام هم می تواند برگرفته از همان افکار ۱۰ درصدی باشد؟

بله؛ به هر تقدیر در طرف دیگر، رقیب همانگونه که فرزند ترامپ در اولین موضع‌گیری بیان کرد و به هر طریق سعی کرد از این گاف سیاسی بایدن بهره ببرد، گفت که ترور ترامپ متکی بر زمینه‌سازی‌هایی است که تبلیغات بایدنی به انجام می‌رساند. بایدن، ترامپ را به هیلتر تشبیه کرده بود. تشبیه ترامپ به هیتلر به باور او، زمینه‌ساز ایجاد فضایی است که نمایانگر اقدام به ترور در جامعه‌ای است که هر فرد در آن جامعه تعداد اسلحه‌ای که داراست، به اندازه تعداد موبایل‌هایی است که به‌طور مثال در ایران در خانواده‌ها امروز به صورت گسترده دیده می‌شود. به‌طبع در جامعه‌ای که این حجم از اسلحه در دستان آمریکایی‌ها قرار دارد و این حجم از ایجاد فضای مناسب برای در هجمه قراردادن شخصیتی مانند ترامپ را در آن ملاحظه می‌کنید. به‌راحتی می‌توان حدس زد که این امکان وجود دارد که ترامپ تحت هجمه عده‌ای در این فضای تبلیغاتی نیز قرار گرفته باشد. اما این فضای تبلیغاتی نه توسط افرادی که این اقدام را در میان مردم انجام می‌دهند، چه توسط کسانی حادث می‌شود که به دنبال ایجاد این فضا و بهره‌برداری از آن در راستای اهداف تعریف‌شده سیاسی خود هستند. بنابراین می‌توان با توجه به این تحلیل نتیجه گرفت که ترامپ توسط فردی دارای وضعیت روانی نامتعادل به قتل رسیده است. دوستان فرد دستگیرشده در این زمینه بیان کرده‌اند که وی از نظر روانی در مدرسه نامتعادل، دارای هوش قابل قبول و یکی از برگزیدگان علمی و از طرف دیگر جامعه‌گریز و جامعه‌ستیز بوده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️مطهرنیا: ترامپ نماینده قدرت‌های نیویورک‌نشین است/ نظام قدرت در جهان در حال پوست‌اندازی است

▫️خبرآنلاین/گفتگوی جواد مرشدی با مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین‌الملل

#بخش_پایانی

این نوع افراد، استعداد و توانمندی بالایی در زمینه بهره‌مندی گروه‌های فشار در جهت استفاده از آن‌ها برای اهداف سیاسی برخوردارند. در آمریکا نیز که این معانی در بافت متن فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی آن از زمینه‌های مناسب برخوردار است، به‌طبع چنین اقداماتی بی‌سابقه نیست. ترور روسای جمهور و کاندیداهای رئیس جمهوری در آمریکا بسیار سابقه‌دار است.ترور رونالد ریگان، آبراهام لینکلن،دونالد ترامپ، کندی و...این‌ها به هر روی ترورهایی است که در ذهن و خاطره تاریخی غیر از ترورهای دیگر کاندیداهای رئیس جمهوری و روسای جمهور آمریکا که از شهرت کمتری برخوردار هستند نیز در سابقه تاریخی ایالات متحده آمریکا وجود دارد.من همواره بر این نکته تاکید داشتم که دموکراسی، یک امر بسیار قانونمند،ولی در عین حال مخاطره‌انگیز است که نتایج آن غیر قابل کنترل است.این دموکراسی شر زیبایی است که از آن گریزی نیست.از آن جهت زیباست که هیچگونه شاکله جایگزینی برای آن بشر نیافته است که بتواند بیشترین میزان اعتبار را برای اصالت فرد و حقوق اکثریت به دنبال داشته باشد،ولی در همان حال این دموکراسی ضایع‌هایی دارد و زوایدی را ایجاد می‌کند که غیرقابل کنترل است. لذا این کنترل‌ها در ایالات متحده آمریکا باید به‌عنوان امر طبیعی و هزینه‌های ایجاد یک دموکراسی گسترده از سوی دولت فدرال شناخته شود.

▪️به نظرتان این ترور نافرجام در محبوبیت ترامپ و آینده انتخابات آمریکا چه تاثیری خواهد داشت؟

به هر تقدیر رقبای ترامپ اشتباه‌های استراتژیک زیادی را به انجام رسانده‌اند.من بعد از تلاش نافرجام رقبای ترامپ در به دادگاه کشیدن او و استفاده از گاف برای جلوگیری از کاندیداتوری او در ایالات متحده آمریکا بیان کردم که احتمال حذف فیزیکی او وجود دارد.به هر روی وقتی که رقبای او تلاش دارند با ترامپ که شخصیتی بیش‌فعال در عرصه سیاسی و دارای سابقه اقتصادی قابل قبول در قدرتمندان نیویورک‌نشین است، در واشنگتن‌دی سی در تقابل با او برخیزند.

▪️یعنی تصمیمات اساسی سیاسی در واشنگتن اتخاذ می شود؟

من همواره گفته ام و تکرار می‌کنم که آمریکا دو پایتخت دارد؛پایتخت اقتصادی آن که نیویورک است و پایتخت سیاسی که واشنگتن‌دی سی است و باید به نسبت ترامپ را نماینده قدرت‌های نیویورک‌نشین دانست که می‌خواهند کاملا واشنگتن‌دی سی را فتح کنند و لذا این نبرد قدرت در درون هیات قدرت حاکم بر ایالات متحده آمریکا به واسطه وضعیتی که در باب لایه‌های درونی و برونی تغییر وضعیت نظم نوین جهانی بیان کردم، گریزناپذیر است.اکنون می‌بینیم شخصیت‌هایی مثل ایدر کنار ترامپ قرار می‌گیرند و قشر روشنفکر طبقه بالای جامعه آمریکا که در شمال شرقی آمریکا بیشتر ساکن هستند،به هر روی در یک بافت موقعیتی مخالف با او وارد عمل می‌شوند.همین الان در مطالعه ویژگی‌های مورد عنایت هم‌کلاسی‌های ضارب،این نکته مورد توجه قرار گرفته که او جزو برگزیدگان و ممتازان علمی محسوب می‌شده، ولی در عین حال از یک نوع بی‌ثباتی روانی نیز در رنج بوده است.حال اگر این مولفه‌ها در بررسی شخصیت ضارب درست باشد،باید گفت او تحت تاثیر یک نوع فضای گفتمانی روشنفکری در ایالات متحده آمریکا نیز هست که در نبرد دانشگاهیان با جهت‌گیری پوپولیستی در ایالات متحده آمریکا تاثیر آن در احزاب و جناح‌های اصلی سیاسی، یعنی حزب دموکرات و جمهوریخواه نیز معنا پیدا می‌کند.

از سال ۲۰۰۸ که اوباما در ایالات متحده آمریکا سر کار آمد و نظریه قدرت هوشمندتر آمریکایی توسط جوزف نای بر عملکرد او چیره بود،تاکنون این معنا با آمدن ترامپ در سال ۲۰۱۵ برای رقابت با هیلاری کلینتون و پیروزی او در سال ۲۰۱۶ شدت بیشتری نیز پیدا کرده است.در نهایت با توجه به اکثریت پوپولیستی موجود در جوامع به هر تقدیر اکثریت جامعه در گروه پویااندیشان یک جامعه قرار نمی‌گیرند. پویااندیشان جامعه همواره در اقلیت نسبت به مردمی هستند که در سطحی غیر پویااندیشانه به مسائل سیاسی می‌نگرند.فلذا با توجه به این جامعه مخاطب ترامپ و جمهوریخواهان در ایالات متحده آمریکا به هر تقدیر باید بپذیریم که این ترور موجب افزایش سطح علاقمندی و گرایش به ترامپ در انتخابات آینده خواهد شد،اگرچه هنوز هم حدود ۱۲۵ روز به انتخابات آمریکا باقی مانده و احتمالات بالایی در ارتباط با تغییر و تحول در آمریکا در انتخابات آینده وجود دارد،چرا که از یک طرف بایدن رقیب خوبی برای ترامپ نیست و از طرف دیگر رقبای قدرتمند ترامپ را نیز به‌راحتی رها نخواهند کرد.لذا صحنه انتخابات در ایالات متحده آمریکا اکنون از سال ۲۰۱۶ بسیار پرتنش‌تر به نظر می‌رسد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت فایننشال تایمز از اثرگذاری تحولات سیاسی در فرانسه و آمریکا بر آلمان

▫️ایرنا

#بخش_اول

روزنامه "فایننشال تایمز" در مطلبی به پس لرزه‌های سیاسی در فرانسه و آمریکا به عنوان دو ستون سیاست خارجی آلمان پرداخته و آن را بر وضعیت دولت برلین اثرگذار ارزیابی کرده است.به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این روزنامه، تحولات سیاسی در فرانسه و آمریکا سبب بروز نگرانی‌هایی در آلمان شده است.

به نوشته این روزنامه پرشمارگان انگلیسی، آلمان دو ماه پیش در حالی ۷۵امین سالگرد جمهوریت خود را جشن گرفت که در بادوام ترین، باثبات ترین، مرفه ترین و دموکراتیک ترین وضعیتی بوده که از زمان اتحاد ملی در سال ۱۸۷۱ داشته است. با این حال، به اذعان بسیاری از آلمانی‌ها، قطعیت‌هایی که پیش از این برای آنها امنیت و آرامش به ارمغان می آورد، جای خود را به تهدیدها و چالش هایی داده که از قضا راه حل های آسانی هم ندارند.

▪️آلمان پس از مرکل

فایننشال تایمز با بیان اینکه در هفته گذشته تولد ۷۰ سالگی آنگلا مرکل صدراعظم پیشین آلمان که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ این سمت را برعهده داشت، می افزاید: علاوه بر سیاستمداران کنونی این کشور از جمله فرانک اشتان مایر رئیس‌جمهوری و اولاف شولتس که مرکل را رهبری قدرتمند می دانند، به نظر می رسد عموم مردم آلمان نیز خاطرات خوبی از این مقام پیشین دارند.براساس نظرسنجی های موسسه یوگاو YouGov نیز ۶۱ درصد از شرکت کنندگان بر این باور هستند که شرایط در آلمان طی چهار سال پس از کنار رفتن مرکل از قدرت بدتر شده است. به ویژه گروه‌های سنی مسن‌تر (۶۹ درصد از گروه سنی ۵۰ تا ۵۹ سال، ۷۱ درصد از گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال، و ۶۸ درصد افراد بالای ۷۰ سال) که فکر می کنند که وضعیت در دوران مرکل بهتر بود.

"آنالنا بائربوک" وزیر امورخارجه آلمان هم در سخنرانی در ماه آوریل (فروردین) در جمع بانکداران آلمانی به این وضعیت اذعان داشت و گفت: تصمیمات اشتباه و توجه نکردن به هشدارهای مربوطه نه تنها منجر به صدمات دیپلماتیک چشمگیر و از دست دادن اعتماد شده، بلکه تهدیدی بزرگ برای امنیت خودمان نیز به شمار می‌رود.

▪️لرزش فرانسه به عنوان ستون اروپایی آلمان

به عقیده نویسنده این مطلب، دولت شولتس اگرچه گام‌های مهمی در جهت تصحیح اشتباهات آلمان با هم‌نشینی با متحدان غربی خود در حمایت از اوکراین و با تنظیم مجدد روابط خود با چین برداشته است. اما موضوع آزاردهنده برای سیاستگذاران در برلین این است که درست در زمانی که آنها نیاز به یک جبهه محکم از دموکراسی‌های غربی مقابل حکومت های متخاصم یا غیرقابل پیش بینی دارند، دو ستون سیاست خارجی آلمان یعنی آمریکا و فرانسه در حال تجربه تحولات سیاسی داخلی هستند.فایننشال تایمز یادآوری می کند که در چندین دهه گذشته، آلمان همکاری نزدیک با فرانسه را به عنوان جوهره اصلی سیاست‌های اتحادیه اروپا داشته است. این دو کشور اگرچه همیشه با یکدیگر موافق نبوده و اختلاف هایی داشته اند، اما دیدگاه آلمان همواره بر آن اساس بوده که تا زمانی که یک اجماع خاص طرفدار اروپا در پاریس حاکم باشد، می توان بر هر مشکلی فائق آمد.

اما اکنون، پس از عقب نشینی حزب میانه روی امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و ظهور چپ و راست افراطی در انتخابات زودهنگام فرانسه، چشم انداز روابط پاریس- برلین نگران کننده‌تر به نظر می رسد.نویسنده در این خصوص تشریح کرده است: از یک سو، چپ و راست افراطی به طور کامل فاقد غرایز آلمان دوستی هستند و از سوی دیگر، با افول دوره سیاسی مکرون، فشارها در فرانسه برای رویکرد ملی گرایانه تر به امور اتحادیه اروپا افزایش می یابد.

"پاول توکارسکی" پژوهشگر حوزه سیاست مستقر در فرانسه در این زمینه گفت: خیلی دور از انتظار است که دولت‌های بعدی فرانسه مشتاقانه به دنبال ادغام بازار داخلی باشند و یا بخواهند موافقت نامه‌های تجاری جدید اتحادیه اروپا را با کشورهای ثالث منعقد کنند. وی تاکید کرد: همه اینها پاریس را به شریکی دشوار و غیرقابل پیش بینی برای برلین تبدیل می کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت فایننشال تایمز از اثرگذاری تحولات سیاسی در فرانسه و آمریکا بر آلمان

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️آلمان نگران از آمریکا به عنوان ستون آتلانتیکی سیاست خارجی

این روزنامه با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری پیش روی آمریکا و امکان روی کار آمدن دوباره دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه، چشم انداز دولت دوم ترامپ را برای سران کنونی برلین «مملو از ترس» توصیف می کند.به عقیده نگارنده این مطلب، آمریکا از زمان جنگ سرد پایه امنیت جمهوری فدرال آلمان بوده است، اما ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود بیش از سایر متحدان اروپایی ناتو با آلمان دشمنی داشت. وی در اواخر دولتش و زمانی که تعهد واشنگتن به امنیت جمعی کشورهای فراآتلانتیک را زیر سوال می‌برد، انتقادهای شدیدی را روانه شولتس کرد.نویسنده همچنین می افزاید: یکی از نگرانی های سیاستگذاران در برلین این است که روندهای سیاسی در آمریکا، مانند فرانسه به فضای سیاسی نابسامان در آلمان دامن بزند.نظرسنجی‌ها نیز حاکی است که حامیان احزاب جریان اصلی آلمان یعنی سوسیال دموکرات ها، سبزها و اپوزیسیون دموکرات های مسیحی یا طرفدار انتخاب مجدد جو بایدن هستند و یا بی طرف. اما حامیان حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) از ترامپ حمایت می کنند.

▪️وضعیت پر آشوب هزینه‌های دفاعی

نویسنده در این بخش خاطرنشان کرده است که چنانچه برلین به وعده‌های خود مبنی بر افزایش هزینه‌های دفاعی عمل کند، می‌تواند روابط با آمریکا را در صورت روی کار آمدن ترامپ تقویت سازد. اما وضعیت به همین سادگی نیست.در دوران مرکل، آلمان هرگز به هدف ناتو برای صرف هزینه سالانه ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی برای بخش دفاعی نرسید. این وضعیت در دوران شولتس اگرچه بهبود یافت، اما به گفته بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان هنوز محقق نشده است.

از طرفی، در هفته جاری مشخص شد که براساس پیش‌نویس بودجه سال ۲۰۲۵ آلمان، این کشور به عنوان یکی از حامیان اوکراین، کمک های نظامی خود را به این کشور به نصف می رساند.به گفته کارشناسان دلیل این امر درواقع مربوط به قانون ترمز بدهی آلمان است که برای حفظ تعادل بودجه فدرال است که میراث دیگری از دوران مرکل بشمار می رود.

براساس آمار و ارقام موجود، این قانون منجر به سطوح پایین تر سرمایه گذاری عمومی نسبت به سایر اقتصادهای پیشرفته غربی شده به گونه ای که آلمان در میان ۱۶ کشور، در رتبه پانزدهم قرار دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
سلام و احترام
🌺فراخوان مقاله مجله ایرانی روابط بین الملل🌺
به اطلاع می رساند مجله ایرانی روابط بین الملل در نظر دارد تا ویژه نامه ی مردادماه در سایت مجله منتشر نماید لذا اساتید و دانشجویان گرامی حوزه تخصصی علوم سیاسی و روابط بین الملل تا پایان موعد مقرر شده نسبت به ثبت تحلیل های خود با محورهای زیر اقدام نمایند.
محورهای تحلیل ها:
1-آینده جنگ روسیه واوکراین
2-انتخابات ایالات متحده آمریکا
3-نقش عربستان سعودی در انتخابات آمریکا
4-نقش انتخابات آمریکا در روابط روسیه و چین
5-بررسی ترویج خصومت در فرهنگ سیاسی آمریکا
6-اسرائیل و انتخابات 2024 در آمریکا
7-هوش مصنوعی در انتخابات2024 آمریکا
8-آمریکا و فضای دوقطبی
9-تغییر راهبرد نتانیاهو از" پیروزی کامل" به راهبرد"مذاکره بی پایان"
10-دلایل روابط روسیه با کره شمالی
11-آینده خاورمیانه با جنگ اسرائیل و غزه
12-ارتباط تحولات گرجستان و ارمنستان با جنگ روسیه و اوکراین
13-نقش آمریکا در پسا جنگ غزه
14- اهداف ناتو در جنگ روسیه و اوکراین
15-نقش روسیه در تأمین امنیت اروپا
16-چالش های اروپا و انتخابات در کشورهای عضو اتحادیه اروپا
17-چالش های اوکراین در جنگ
18-مهاجرت طالبان به ایران

🔺راهنمای نویسندگان:
- فونت Bzar وسایز 14
-تحلیل در حدود2000 تا 2500 کلمه
-در سایت یا مجله ایی به چاپ نرسیده باشد
- ذکر عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی نگارنده ، تلفن و پست الکترونیکی نویسنده ضروری است.

🔺نحوه ی ارسال تحلیل ها:
نشانی ایمیل مجله: [email protected]
و یا ایمیل: [email protected]
زمان تحویل: تا 20 مردادماه 1403

🔴لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



🔴 کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
مطالعات روابط بین الملل pinned «‍ سلام و احترام 🌺فراخوان مقاله مجله ایرانی روابط بین الملل🌺 به اطلاع می رساند مجله ایرانی روابط بین الملل در نظر دارد تا ویژه نامه ی مردادماه در سایت مجله منتشر نماید لذا اساتید و دانشجویان گرامی حوزه تخصصی علوم سیاسی و روابط…»
▫️پیش‌بینی پولیتیکو از سیاست خارجی آمریکا در دولت احتمالی هریس

▫️ایرنا

#بخش_اول

تارنمای "پولیتیکو" با اشاره به تحولات آمریکا به دنبال کناره گیری جو بایدن از رقابت های انتخاباتی و حمایت او از کامالا هریس معاونش در انتخابات، پیش بینی کرد که در بیشتر حوزه های سیاست خارجی هریس احتمالا دنبال رو اهداف سیاست خارجی بایدن خواهد بود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این تارنمای آمریکایی نوشت: اگر هریس در انتخابات نوامبر (آبان) پیروز شود، با پیشینه ای از سیاست خارجی که در دوران سناتوری اش در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و جایگاه او به عنوان نفر دوم در یکی از باتجربه ترین روسای جمهوری در عرصه مسائل بین المللی تاریخ آمریکا مشخص شده است، وارد کاخ سفید خواهد شد.این رسانه افزود: دولت هریس احتمالا قویا از تلاش های جنگی اوکراین حمایت خواهد کرد و به طرح های آمریکا برای تعمیق ائتلافات در منطقه آسیا اقیانوسیه در مواجهه با قدرت ژئوپلتیکی چین ادامه خواهد داد. همچنین وی همچنان احتمالا حمایتی قوی از(رژیم) اسرائیل و دیگر متحدانش در خاورمیانه به عمل خواهد آورد.اما در رابطه با جنگ رژیم اسرائیل با حماس در غزه، هریس ابراز همدردی عمیق تری با درد و رنج فلسطینی ها داشته است و این موضع او می تواند رضایت رای دهندگان آمریکایی عرب تبار و رای دهندگان دیگر ناراضی از حمایت بایدن از تلاش های جنگی تل آویو را جلب کند.

«لی لی گرینبرگ کال» دستیار ویژه رئیس ستاد کارکنان وزارت کشور که به دلیل مخالفتش با حمایت تزلزل ناپذیر بایدن از راهبرد جنگی رژیم صهیونیستی بعد از یکسال خدمت استعفا داد درباره هریس گفت تجربه شخصی اش در همکاری با وی نشان می دهد که ریاست جمهوری هریس می تواند امیدوارکننده باشد.وی گفت هریس ممکن است به نظر اکثریت رای دهندگان گوش دهد و از همه اهرم های دولت ازجمله توقف انتقال سلاح های تهاجمی برای کمک به آتش بس و تبادل اسرا استفاده کند.وی قبل از این که سناتور شود بیشتر دوران خود را به عنوان مقام مجری قانون خدمت می کرد و با تجربه کمی در حوزه سیاست خارجی به عنوان معاون بایدن انتخاب شد. این امر وی را به مشاورانش متکی کرد که به گفته جیم تاونسند مقام سابق پنتاگون و ناتو اکثریت سنت گرا بودند.با این وجود سابقه او به عنوان سناتور و معاون رئیس جمهوری که با کناره گیری بایدن در کانون توجهات قرار گرفته است، مواجهه او با چالش های ژئوپلتیکی ممکن است متفاوت باشد و تلاش محافل داخلی حزب دموکرات برای تکمیل کمبودهای او را نشان می دهد.

هریس در گردهمایی های جهانی در کنار بایدن حاضر شده است. وی در سال ۲۰۲۳ در اجلاس آسه آن به جای بایدن حضور یافت. مسئله ای که برای متحدان اروپایی آمریکا مهم است این است که وی درکنفرانس امنیتی سالانه مونیخ در سال ۲۰۲۲ از ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین حمایت کرد.آدام اسمیت دموکرات ارشد کمیته خدمات نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا که انتخاب هریس را تایید کرده است گفت حضور هریس در کنفرانس مونیخ به نمایندگی از بایدن، آمادگی او برای حضور درعرصه جهانی را نشان داد. او نقش ما دراوکراین و ناتو و عرصه جهانی را تشریح کرد و واقعا قوی حاضر شد.

▪️مشاوران ارشد هریس

فیلیپ گوردن مشاور امنیت ملی هریس به عنوان معاون رئیس جمهوری دردولت های اوباما و کلینتون خدمت می کرد. وی ابتدا معاون مشاور امنیت ملی هریس بود و جایگزین نانسی مک الدونی شد. گوردن کارشناس مسائل اروپا است و در زمینه خاورمیانه تجربیات گسترده ای دارد.ربکا لیسنر معاون مشاور امنیت ملی هریس از مقامات سابق برنامه ریزی در شورای امنیت ملی است و بر ایجاد راهبرد امنیت ملی دولت نظارت داشته است.بر خلاف ترامپ و معاون وی جی دی ونس، مشاوران ارشد هریس از افراد «سنت گرا» و «اینترناسیونالیست» (بین المللی گرا) هستند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 19:32:24
Back to Top
HTML Embed Code: