Telegram Web Link
▫️بازتاب انتخاب رئیس‌جمهوری جدید ایران در رسانه‌های غربی

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

شبکه خبری سی ان ان نیز عنوان کرد: کارشناسان می گویند یک چهره معتدل تر در ریاست جمهوری می تواند گفتگو بین ایران و کشورهای غربی را تسهیل کند. پزشکیان ممکن است در داخل کشور نیز برخی تغییرات اجتماعی ای را که در جریان مبارزات انتخاباتی بر آنها پافشاری کرده بود، اجرا کند هرچند کارشناسان هشدار می دهند که هیچ تضمینی در عملی شدن چنین اقدام هایی نیست. پزشکیان در زمانی عهده دار ریاست جمهوری می شود که ایران در پی جنگ غزه و پیشرفت برنامه هسته ای، درگیر تشدید تنش ها با اسرائیل و متحدان غربی آن است.

به گفته کارشناسان انتظار نمی رود پزشکیان مسیر کنونی سیاست تهران در قبال اسرائیل را تغییر دهد. در حالی که کشورهای غربی انتظار ندارند این انتخابات روابط آنها با ایران را تغییر دهد، پزشکیان مطمئناً کاندیدای مورد ترجیح آنها است.همچنین روزنامه نیویورک تایمز نوشت: برخی از حامیان محافظه ‌کار آقای جلیلی در شبکه‌های اجتماعی گفتند که صرف نظر از اینکه چه کسی برنده شده، حضور بیشتر در انتخابات یک پیروزی برای جمهوری اسلامی بوده و امیدوارند که دولت جدید برای پر کردن شکاف ‌ها میان جناح‌ های سیاسی تلاش کند. بسیاری از محافظه کاران فارغ از دسته بندی های سیاسی به پزشکیان رای دادند.

روزنامه فایننشال تایمز طی گزارشی عنوان کرد: مشارکت در دور دوم انتخابات که به طور رسمی ۴۹.۸ درصد اعلام شده، در مقایسه با مشارکت ۴۰ درصدی دور اول، تقویت شد و موفقیت پزشکیان یک تحول قابل توجه برای اردوگاه اصلاح طلبان است که سال ها را در عزلت سیاسی سپری کرده بودند.

پزشکیان در طول مبارزات انتخاباتی تاکید کرده بود که از رهنمودهای رهبری ایران پیروی خواهد کرد.شبکه خبری اسکای نیوز نیز نوشت: به گفته تحلیلگران، پیروزی پزشکیان تا حد زیادی مورد استقبال رهبران جهان قرار خواهد گرفت.

روزنامه های گاردین و دیلی تلگراف و رسانه های دویچه وله و بلومبرگ نیز در مطالب مشابهی به بازتاب نتایج دومین دور انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداختند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
سیاست خارجی، تعیین کننده وضعیت آتی کشور (تحلیل انتخابات ریاست جمهور بر مبنای آن)

میکائیل سانیار دکتری علوم سیاسی (مسائل ایران)

شناسایی و بررسی ترجیحات یک جناح و حزب سیاسی که دولت را در اختیار می‌گیرد، و اینکه مبانی سیاست گذاری و تصمیم گیری هایش بر اساس چه برنامه، اعتقاد و یا ایدئولوژی استوار است و او نماینده کدام گروه، قشر و جریانی در کشور است، می‌تواند به بررسی نوع سیاست ورزی و نتایج آن کمک شایانی نماید.


ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/policyforiegnIR1403
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
/آسوشیتدپرس/

▫️قماربازی با حیات سیاسی

▫️ایسنا

#بخش_اول

یک قمار سیاسی در فرانسه باعث شده جوان‌ترین رئیس‌جمهور این کشور حمایت پارلمان خود را از دست بدهد و حالا ممکن است همانطور که ناگهانی و غیرمنتظره به قدرت رسید، بسیار سریع به حیات سیاسی خود پایان دهد.به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای به سیر قدرت‌گیری «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه پرداخت و به این نکته اشاره کرد که این رهبر فرانسوی ممکن است با اعلام انتخابات زودهنگام، آینده سیاسی خود را نابود کرده باشد.

به گزارش آسوشیتدپرس، ماکرون که در زمان آغاز به کار خود جوان‌ترین رئیس‌جمهور فرانسه بود، در صحنه بین‌المللی با تلاش‌های دیپلماتیک خستگی‌ناپذیر و طرح‌های ابتکاری خود در حمایت از اتحادیه اروپا شناخته می‌شد. اما در حال حاضر بسیاری بر این باورند که باتوجه‌به احتمال پایین کسب اکثریت پارلمان توسط حزب ماکرون و احتمال روی کار آمدن یک نخست‌وزیر مخالف او، آینده سیاسی این سیاستمدار ۴۶ساله در معرض نابودی است.فارغ از نتیجه دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه که امروز یکشنبه برگزار می‌شود، انتظار نمی‌رود خروجی صندوق‌ها برای ماکرون مطلوب باشد. بسیاری از رسانه‌های فرانسوی از همین حالا گزارش‌هایی درباره فضای «پایان حکومت» در کاخ الیزه منتشر کرده‌اند و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ائتلاف میانه‌روی ماکرون که در دور اول انتخابات در جایگاه سوم قرار گرفت، حالا در دور دوم شکست خواهد خورد.

به گزارش آسوشیتدپرس، پس از آنکه راست افراطی فرانسه با رهبری «مارین لوپن» در انتخابات پارلمان اروپا حزب حاکم این کشور را شکست داد، ماکرون پارلمان را منحل و اعلام انتخابات زودهنگام کرد، با این امید که در انتخابات دوباره اکثریت را به دست آورده و اعتبار حزب خود را احیا کند؛ اما پس از شمارش آرا مشخص شد که حزب راست افراطی فرانسه با فاصله قابل‌توجه برنده دور نخست انتخابات پارلمانی شده و یک گام به تسلط بر فضای سیاسی این کشور نزدیک‌تر شده است.

نظام حاکمیت فرانسه یک نظام «نیمه‌ریاستی» است که در آن رئیس‌جمهور باید فردی را به‌عنوان نخست‌وزیر کشور منصوب کند و این شخص مأمور تشکیل دولت خواهد بود. گرچه بر اساس قانون اساسی رئیس‌جمهور می‌تواند هر چهره‌ای که می‌خواهد را به‌عنوان نخست‌وزیر انتخاب کند، اما ازآنجاکه پارلمان می‌تواند به نخست‌وزیر رأی عدم اعتماد داده و دولت را منحل کند، رئیس‌جمهور باید چهره‌ای را مأمور تشکیل دولت کند که مورد تأیید پارلمان باشد.

در حال حاضر، حزب ماکرون پس از جریان راست افراطی «اجتماع ملی» و جریان چپ‌گرا، در جایگاه سوم قرار دارد. اگر اجتماع ملی اکثریت پارلمان را به دست گیرد، ماکرون در بدترین وضعیت ممکن قرار خواهد گرفت و باید با یک نخست‌وزیر ملی‌گرا و مهاجرستیز کار کند. اگر هم ائتلاف چپ‌ها موفق به کسب اکثریت پارلمان شود، ماکرون باز هم نمی‌تواند نخست‌وزیر مطلوب خود را انتخاب کند و در نتیجه، امکان پیگیری سیاست‌های خود را نخواهد داشت، سیاست‌هایی که بر حمایت از کسب‌وکارها برای تقویت اقتصاد فرانسه متمرکز هستند.یک تحلیلگر سیاسی فرانسوی در این باره به آسوشیتدپرس گفت: «ما در وضعیت ناشناخته‌ای هستیم. ناشناخته به معنای واقعی کلمه؛ زیرا در سنّت فرانسه، دولت ائتلافی نداشته‌ایم.»

بر اساس گزارش رسانه آمریکایی، تا پیش از انتخابات پارلمان اروپا و ظهور غیرمنتظره احزاب راست افراطی، ماکرون یک بازیگر کلیدی در جهان غرب بود که با حمایت خود از اوکراین در جنگ با روسیه و فعالیت در غرب آسیا و همکاری با شرکای عرب فرانسه شناخته می‌شد. او همچنین در اوایل سال میلادی جاری چشم‌اندازی را برای آینده اتحادیه اروپا ترسیم کرد و از اعضای این اتحادیه خواست ضمن افزایش آمادگی دفاعی خود، اصلاحات اقتصادی و تجاری عمده‌ای اعمال کنند تا برای رقابت با چین و ایالات متحده آماده باشند.اما در حال حاضر، این رئیس‌جمهور ۴۶ ساله فرانسه در وضعیتی قرار دارد که احتمالاً باید قدرت را با یکی از احزابی که تا یک هفته قبل در جایگاه اپوزیسیون بودند تقسیم کند، امری که عملاً اختیارات ماکرون را محدود می‌کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/آسوشیتدپرس/

▫️قماربازی با حیات سیاسی

▫️ایسنا

#بخش_پایانی

▪️پیشینه و کارنامه ماکرون

نخستین مقامی که ماکرون برای تصدی آن از دریچه انتخابات گذر کرد، ریاست‌جمهوری بود! او در دهه سوم زندگی خود شغلش را به‌عنوان یک بانک‌دار ترک کرد تا به‌عنوان مشاور اقتصادی دولت سوسیالیست «فرانسوا اولاند» مشغول به کار شود. او ۲ سال در کنار اولاند در کاخ ریاست‌جمهوری کار کرد و سپس به‌عنوان وزیر اقتصاد در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، اقدامات مهمی را در راستای حمایت از کسب‌وکارها در کارنامه ثبت کرد، از جمله صدور مجوز فعالیت در روزها و ساعات تعطیل برای فروشگاه‌ها و کاهش محدودیت بخش‌های اقتصادی.

به گزارش این رسانه آمریکایی، ماکرون سپس در ۳۹ سالگی در نخستین انتخابات عمرش نامزد شد و با پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه، به‌عنوان سیاستمداری تازه‌کار، رهبری امور را در دست گرفت. او بازار کار را انعطاف‌پذیرتر و شرایط دریافت حقوق بیکاری را سخت‌تر کرد. او همچنین مالیات کسب‌وکارها را کاهش داد تا استخدام را افزایش داده و نرخ بیکاری را کم کند.گرچه ماکرون مدعی است با این سیاست‌ها نرخ بیکاری را از ۱۰ درصد به ۷.۵ درصد کاهش داده و به جذب سرمایه‌گذار خارجی کمک کرده است، اما در پی تظاهرات جلیقه‌زردها، او لقب «رئیس‌جمهور ثروتمندان» را گرفت. بسیاری هنوز معتقد هستند که ماکرون با جامعه خود قطع ارتباط کرده و رئیس‌جمهوری مغرور است که با مردم فرانسه بیگانه است.این‌ها باعث شد تا ماکرون در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۲ علی‌رغم شکست دادن شخص مارین لوپن، اکثریت قاطع حزب خود در پارلمان را از دست داده و با احزاب هم‌فکر خود یک ائتلاف تشکیل دهد. سپس او برنامه افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ را در دستور کار قرار داد که چندین ماه فرانسه را غرق در تظاهرات و آشوب کرد. در سال میلادی گذشته هم در پی کشته‌شدن یک نوجوان به ضرب گلوله پلیس، سراسر این کشور غرق در اعتراض شد.با این اوصاف، به نظر می‌رسد که انتخابات امروز نیز جریان میانه‌رو در فرانسه را بیش‌ازپیش تضعیف کند. ماکرون حزب خود را تشکیل داد تا بهتر از جریان‌های اصلی راست و چپ در فرانسه عمل کند، اما اکنون به نظر می‌رسد که احتمالا این تلاش‌ها شکست خواهد خورد. اعلام انتخابات زودهنگام توسط او باعث شده جریان راست افراطی و ائتلاف گسترده‌ای از احزاب چپ تقویت شوند.

به گزارش آسوشیتدپرس، حتی حامیان ماکرون هم از اعلام تصمیم غافلگیرانه او برای برگزاری انتخابات حیرت‌زده شده و این اقدام را زیر سؤال بردند. «برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه در یک گفت‌وگوی خبری گفت این تصمیم موجب بروز «نگرانی، سوءتفاهم و خشم» در میان مردم فرانسه شده است. «ادوارد فیلیپ» نخست‌وزیر سابق این کشور نیز گفت ماکرون با این قمار بدموقع، اکثریت میانه‌رویی که در پارلمان قدرت داشتند را نابود کرده است.

این‌ها همه در حالی است که تنها ۲ روز پس از انتخابات پارلمان فرانسه، اجلاس سه‌روزه سران ناتو در واشنگتن برگزار خواهد شد و رهبران این ائتلاف نظامی شاهد حضور «کر استارمر» نخست‌وزیر جدید بریتانیا هستند؛ چهره‌ای که در انتخابات پارلمانی هفته گذشته این کشور پس از چندین سال موفق شد شکست سنگینی را بر حزب حکم محافظه‌کار تحمیل کرده و حزب کارگر را به اکثریت قاطع در مجلس عوام برساند.ماکرون که زمانی سودای رهبری اروپا را در سر داشت، در نشست آتی ناتو در حالی حاضر می‌شود که بر اساس نتیجه انتخابات پارلمانی، حمایت بخش زیادی از مردم کشور خود را در اختیار ندارد.

یک تحلیلگر فرانسوی در این باره می‌گوید: «در این نشست تمرکز بیشتر روی بریتانیا خواهد بود تا فرانسه. قوی‌ترین رهبر، نخست‌وزیر جدید بریتانیا خواهد بود و ماکرون در جایگاه یک رهبر ضعیف قرار می‌گیرد.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️چالش‌های رهبر حزب کارگر انگلیس پس از نخست‌وزیری

▫️ایلنا

"علی بیگدلی"، کارشناس مسائل اروپا و آمریکا طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح دلایل افول حزب محافظه‌کار انگلیس و پیروزی حزب کارگر در انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور پرداخت که بدین شرح از نظر می‌گذرد:

یکی از دلایلی که ریشی سوناک به عنوان نخست‌وزیر انگلیس انتخاب شد، تسلط او بر مسائل اقتصادی بود. او قبل از رسیدن به نخست‌وزیری، وعده داده بود که اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم را کنترل خواهد کرد اما به دلیل مسأله اوکراین و ارسال کمک‌‌های لندن به این کشور همزمان با حمایت ایالات متحده از کی‌یف، انتقادهای زیادی از وی اتفاق افتاد و او به نوعی تحت فشار مضاعف از سوی افکار عمومی قرار گرفت.

از سوی دیگر، ادامه پیامدهای برگزیت هم در این راستا بر آرای حزب محافظه‌کار بی تأثیر نبود. اگرچه خروج انگلیس از جمع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در زمان نخست‌وزیری بوریس جانسون انجام شد و تبعات اقتصادی زیادی را برای لندن به وجود آورد، اما ریشی سوناک هم نتوانست بر تبعات اجتماعی و اقتصادی این پرونده غلبه کند و به همین دلیل انگلیس با مشکلاتی روبه‌رو شد که سوناک زیر فشار مضاعف و انتقادهای گسترده قرار گرفت. واقعیت این است که افزایش تورم و مشکلات اقتصادی در نتیجه به سلطه حزب محافظه‌کار بر انگلیس پس از ۱۴ سال پایان داد.

در شرایط فعلی که حزب کارگر به رهبری کی‌یر استارمر پیروز انتخابات پارلمانی زودهنگام انگلیس شده و حالا نخست‌وزیری این کشور را در اختیار دارد، باید گفت که او بحران مهاجران را پیش‌روی خود دارد. او می‌تواند به دلیل نگاه سیاسی‌اش، با دموکرات‌ها که در داخل خود تفکر چپ را هم جای داده‌اند، روابط خوبی برقرار کند اما نکته اینجاست که اگر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در ماه نوامبر برگزار می‌شود، دونالد ترامپ پیروز میدان شده و وارد کاخ‌سفید شود، احتمال بروز اختلاف و فاصله میان لندن و واشنگتن افزایش پیدا می‌کند که این موضوع به تضاد میان طرز فکر استارمر به عنوان رهبر حزب کارگر و دونالد ترامپ برمی‌گردد.

این در حالیست نخست‌وزیر جدید انگلیس در حالی روی کار آمده که در اروپا هم راستگراهای افراطی یک خیز محسوس در سپهر سیاسی قاره سبز برداشته‌اند که می‌تواند چالش‌های خاص خود را برای استارمر به وجود بیاورد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دلایل تمایل اردوغان به ترمیم روابط با سوریه/ شروط دمشق برای برقراری مجدد روابط با آنکارا

▫️ایلنا

"علی قائم‌مقامی"، کارشناس مسائل ترکیه در تشریح دلایل دعوت رئیس‌جمهوری ترکیه از بشار اسد برای سفر به این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از هرچیز باید دانست که اردوغان اخیراً پس از بازگشت از اجلاس شانگهای به این موضوع اشاره کرد که سیاست‌های جدید آسیایی ترکیه می‌بایست نسبت به گذشته تقویت شود و صراحتاً اعلام کرد که به دنبال تعمیق روابط در این چارچوب است. در این میان باید متوجه بود که او همچنین به دنبال آن است که از کانال روسیه بتواند اوضاع اقتصادی و سیاسی خود را بهبود ببخشد و در این راستا از بحث کوریدور صادرات غلات به نفع خود بهره ببرد. این در حالیست که اردوغان مجدداً اظهار کرده که تهدید تروریستی از سوی پ.ک.ک همچنان وجود دارد و در این راستا می‌توان گفت که ترکیه و اردوغان از حضور کردهای سوریه در شمال این کشور نگران هستند و حتی آنجا را تروریستان نامیده‌اند.

وی ادامه داد: این در حالیست که رئیس جمهور ترکیه اخیراً اعلام کرده که بخشی از آوارگان سوری را به مناطق شمال این کشور منتقل کرده‌اند و باید دانست که به موازات این روند مناطق وسیعی از شرق فرات تحت کنترل ارتش آمریکا و کردهای سوریه قرار دارد. علاوه بر آن در ادلب هم بسیاری از تروریست‌های تکفیری به خصوص شاخه سوری القاعده همچنان حضور دارند و قرار بر این بود که ارتش سوریه علیه آنها عملیات انجام دهد و این منطقه را پاکسازی کند اما ارتش ترکیه مانع از انجام این عملیات شد. ترکیه معتقد است که اگر دولت سوریه دست به پاکسازی ادلب بزند، تمامی این عناصر در منطقه تکثیر می‌شوند یا بخشی از آنها به ترکیه فرار می‌کنند و یک بحران جدید را برای آنکارا رقم می‌زنند.

این تحلیلگر مسائل سایسی تصریح کرد: در این میان اردوغان اعلام کرده که از رئیس‌جمهوری سوریه برای سفر به ترکیه دعوت خواهد کرد اما اگر قرار بر مذاکره ترکیه با سوریه باشد، بشار اسد خواستار پاکسازی ادلب و خروج ارتش ترکیه از شمال سوریه خواهد بود؛ چراکه این موضوع یکی از شروط مدنظر بشار اسد برای عادی‌سازی روابط با ترکیه اعلام شده بود. در این میان ایران و روسیه هم خواهان احیای حاکمیت سوریه در سراسر این کشور هستند و این در حالیست که در وضعیت کنونی مذاکره نسبتاً پنهان میان سوریه و ترکیه جریان دارد؛ به گونه‌ای که ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی هر دو کشور در حال مذاکره با یکدیگر در این خصوص هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالیست که در انتخابات مجلس ترکیه که قبلاً برگزار شد، احزاب پیروز مانند حزب جمهوری‌خواه خلق و مابقی آنها به اردوغان فشار وارد کردند که باید قضیه سوریه حل و فصل شده و روابط با دمشق عادی شود. در این راستا ایران و روسیه هم اعلام کرده بودند که مخالفان دمشق می‌توانند در چهارچوب قانون اساسی این کشور وارد فرآیند صلح با دولت سوریه شوند و کردها هم به حاکمیت مرکزی این کشور بپیوندند اما اردوغان این موضوع را قبول نکرد. در این شرایط او حالا سخن از ترمیم روابط با سوریه به میان آورده و اعلام کرده که به همراه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از بشار اسد دعوت می‌کند که به ترکیه سفر کند و همین مسأله نشان می‌دهد که اردوغان طرح مورد نظر بشار اسد را قبول دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نشنال اینترست/

▫️آیا میشله اوباما می‌تواند جایگزین نهایی جو بایدن باشد؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"جیکوب هیلبران" در یادداشتی در نشریه "نشنال اینترست" نوشت: هیلاری کلینتون یک بار تلاش کرد و شکست خورد. اکنون زمینه برای حضور همسر یکی دیگر از روسای جمهور سابق آمریکا فراهم است تا بتواند بالاخره این سقف شیشه‌ای را در هم بشکند. بر اساس نظرسنجی جدیدی که به صورت مشترک توسط رویترز و ایپسوس انجام شده، تنها یک کاندیدای دموکرات وجود دارد که می‌تواند به شکلی قاطعانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق را در انتخابات ماه نوامبر شکست دهد و آن کسی نیست جز "میشله اوباما".

به گزارش گروه بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اوباما از این حیث از تمام رقبای احتمای خود از جمله کامالا هاریس، گاوین نیوسام و گرچن وایتمر جلوتر است. ۵۰ درصد از رای دهندگان گفته اند در صورت کاندیداتوری اوباما به او رای خواهند داد، در حالی که ۳۹ درصد گفته اند ترامپ را ترجیح می‌دهند. برای اوباما که کارزار انتخاباتی بایدن را به دیده تردید می‌نگرد و از تبلیغ به نفع او امتناع کرده است، اعلام نامزدی به معنای یک اقدام انتقام آمیز بابت رفتار ناشایست خانواده بایدن با دوست سابقش کاتلین باهل، یعنی همسر سابق هانتر بایدن خواهد بود. باراک اوباما در برنامه‌های جمع آوری کمک مالی برای ستاد بایدن حضور یافته، اما در این برنامه‌ها هرگز همسرش را به همراه نداشته است.

دموکرات‌ها و تعداد بالایی از رای دهندگان مستقل اوباما را شبیه "زن شگفت انگیز"، شخصیت خیالی ابرقهرمان کتاب‌های کامیک آمریکایی می‌بینند که می‌تواند از کمند جادویی پدرسالارانه شکل گرفته در اطراف بایدن استفاده کرده و بار دیگر حزب دموکرات را متحد سازد. جیل لپور، مورخ تحصیل کرده دانشگاه هاروارد در کتاب خود تحت عنوان "تاریخچه مخفی زن شگفت انگیز" استدلال می‌کند که این شخصیت نوعی حلقه مفقوده در داستان فمینیسم در طول قرن گذشته به شمار می‌رود. شاید کاندیداتوری اوباما بتواند نقش کلیدی مشابهی را برای زن قرن حاضر که در جبهه‌های مختلف از سقط جنین گرفته تا برخورداری از حقوق و مزایای برابر در حال مبارزه است ایفا نماید.

اوباما به نوبه خود همواره اعلام کرده که تمایلی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ندارد. در واقع او به وضوح از کاندیداتوری همسرش در انتخابات سال ۲۰۱۲ ناخوشنود بود و به وی گفته بود که اگر در آن انتخابات شکست بخورد، در دور بعد از تلاش مجدد وی حمایت نخواهد کرد. اوباما مطمئنا می‌داند که لحظه‌ای که او وارد حلقه سیاسی شد،محبوبیتش سیر نزولی طی خواهد کرد. در حال حاضر او مجبور نیست در مورد مسائلی مانند اوکراین، مالیات ها، قوانین و مقررات و سایر مسائل کلان اظهار نظر نماید. تا زمانی که او گوشه گیر باقی بماند، رای دهندگان هر آرزویی را که در سر می‌پرورانند به اون نسبت خواهند داد. امتناع او از آلوده کردن خود به عرصه سیاست از طریق کاندیداتوری در انتخابات ممکن است محبوبیتش را بیش از پیش افزایش دهد. با این حال، همانطور که استیو بنن اظهار می‌دارد، نباید از کنار پدیده اوباما به عنوان یک نمایش فرعی صرف عبور کرد. این پدیده، ضعف‌های بایدن را بیش از پیش آشکار و این نکته را پررنگ می‌سازد که «اشتیاق سیاسی گسترده‌ای برای کاندیداتوری فردی غیر از روسای جمهور سابق وجود دارد.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نشنال اینترست/

▫️آیا میشله اوباما می‌تواند جایگزین نهایی جو بایدن باشد؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

فرافکنی و القای محبوبیت بایدن توسط ستاد وی تنها موجب تشدید نارضایتی‌ها درباره کاندیداتوری وی می‌شود. آن‌ها مدام تلاش می‌کنند این گزاره را القا کنند که همه چیز مرتب است. اما چهره‌هایی همچون لوید دوگت، نماینده دموکرات خواستار کناره گیری بایدن از رقابت شده؛ نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان گفته سوالات درباره سن و سال او غیرموجه نیست و جیمز کلایبورن، دیگر نماینده دموکرات که در جریان انتخابات مقدماتی سال ۲۰۱۶ در کارولینای جنوبی تقریبا یک تنه بایدن را نجات داد، در مصاحبه با ام اس ان بی سی اعلام کرده که آماده حمایت از کامالا هریس در صورت کاندیداتوری وی است. کلایبورت گفته: «اگر بایدن کنار بکشد من از هریس حمایت خواهم کرد... این حزب نباید به هیچ وجه کاری برای دور زدن خانم هریس انجام دهد.»

بایدن اقدام چندانی برای اطمینان بخشی مجدد به رای دهندگان انجام نمی‌دهد. او سه شنبه شب به شوخی به تامین کنندگان مالی گفت که پس از سفر به اروپا به دلیل خستگی "نزدیک بود (در مناظره با ترامپ) روی صحنه خوابم ببرد. " بعید به نظر می‌رسد که مصاحبه بایدن با "جورج استفانوپولوس" در‌ "ای بی سی نیوز" برای کاستن از تردید‌ها درباره توانایی وی برای هدایت یک کارزار انتخاباتی قوی کافی بوده باشد، چه برسد به اداره دولت برای یک دوره چهار ساله دیگر. بایدن پس از مناظره اخیر هنوز هیچ کنفرانس خبری‌ای ترتیب نداده که نشان دهد می‌تواند از پس انبوهی از سوالات غیرهماهنگ شده بر بیاید.

در عوض او با پناه بردن به حلقه خانوادگی خود و هانتر بایدن به عنوان یک مشاور با ارزش، زخم‌های سیاسی خود را جبران کرد؛ تلاش‌های بانوی اول، جیل بایدن برای جلوگیری از عقب کشیدن همسرش از رقابت‌های انتخاباتی نیز که جای خود دارد.

نیکی هیلی کاندیدای سابق جمهوی خواه روز چهارشنبه در گفتگو با استفانوپولوس بر ضرورت تغییرات نسلی کلی در عرصه سیاسی آمریکا تاکید کرد و گفت: «ما نمی‌توانیم یک رئیس جمهور ۸۱ ساله داشته باشیم. ما باید یک رهبری نسل جدید داشته باشیم. سنا به ممتازترین خانه سالمندان کشور تبدیل شده است. ما باید شروع به تربیت نسل جدید کنیم. همه از جمهوری خواه گرفته تا دموکرات و مستقل‌ها این موضوع را احساس می‌کنند.»، اما با این حال، تاکنون و در شرایطی که بایدن و ترامپ برای دور دوم ریاست جمهوری شان کاندید شده اند، خبری از این اتفاق نیست.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️پاریس با دوره‌ای از عدم قطعیت و بی‌ثباتی سیاسی روبه‌رو است/گمانه‌زنی در مورد انتخاب نخست‌وزیر جدید فرانسه

▫️ایلنا

کارشناس ارشد مسائل اروپا گفت: تنها حزب ضد ساختار و مخالف وضع موجود حزب راستگرای اجتماع ملی است و مابقی احزاب حاضر هستند برای جلوگری از قدرت‌یابی آن دست به معامله با یکدیگر بزنند.

"سید نادر نوربخش"، کارشناس ارشد مسائل اروپا با اشاره به نتایج نهایی دور دوم انتخابات پارلمان فرانسه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بر اساس نتایج نهایی انتخابات پارلمان فرانسه مجموعه احزاب چپ‌گرا به جایگاه نخست دست پیدا کردند و راست رادیکال پس از حزب حاکم لیبرال در جایگاه سوم قرار گرفت.

برگزاری این انتخابات زودهنگام به نوبه خود متأثر از نتایج انتخابات پارلمان اروپا بود که یک ماه قبل برگزار شده بود و طی آن حزب راستگرای رادیکال اجتماع ملی با کسب ۳۲ درصد به پیروزی بی‌سابقه‌ای دست یافته بود. این امر باعث شد امانوئل ماکرون که حزبش نیز در این رویداد سیاسی عملکرد ضعیفی داشت، خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور شود. لذا نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه برای برخی ناظران امری غیر منتظره بود.

وی ادامه داد: افرادی که بیشتر مسائل سیاسی فرانسه را دنبال می‌کنند، با سنت سیاسی موسوم به جبهه مردمی آشنا هستند، می‌دانند ساز و کاری که احزاب سیاسی چپ برای جلوگیری از قدرت‌یابی راست رادیکال اتخاذ می‌کنند، توانسته مانع کسب جایگاه مورد نظر توسط این جریان شود. بر این اساس در دور دوم انتخابات بسیاری از نامزدهای احزاب به نفع یکدیگر و برای جلوگیری از موفقیت راست رادیکال از رقابت کناره‌گیری کردند. اگرچه همین ائتلاف تاکتیکی احزاب رقیب باعث شکست حزب راستگرای اجتماع ملی شد اما در عین حال این حزب توانست میزان کرسی‌های خود را نسبت به دو سال قبل افزایش دهد. ایجاد چنین ائتلاف‌هایی در عین حال برای رأی‌دهندگان ناراضی این پیام را هم می‌رساند که تنها حزب ضد ساختار و مخالف وضع موجود حزب راستگرای اجتماع ملی به رهبری مارین لوپن است و مابقی احزاب حاضر هستند برای جلوگری از قدرت‌یابی آن دست به معامله با یکدیگر بزنند اما این روش لزوماً در دراز مدت نمی‌تواند مانع رشد آنها شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: از سوی دیگر هم باید توجه داشت بدون در نظر گرفتن ائتلاف احزاب با یکدیگر، حزب اجتماع ملی به تنهایی در حال حاضر بزرگ‌ترین حزب سیاسی در فرانسه تلقی می‌شود؛ اگرچه این جریان در انتخابات ناکام بود و این امر تفاوت میان میزان محبوبیت یک حزب و نسبت کسب کرسی را نشان می‌دهد. آنچه مشخص شده این است که اکنون شکاف سیاسی در فرانسه بیش از پیش شده و میانه طیف در وضعیت ضعیف‌تری قرار دارد. این در حالی است که برای مثال در سال ۲۰۱۲ دو حزب اصلی سنتی در فرانسه یعنی جمهوری‌خواهان (راست میانه ) و سوسیالیستها (چپ میانه ) دو جریان عمده در پارلمان بودند و چپ رادیکال و راست رادیکال کرسی‌های بسیار اندکی داشتند.

وی گفت: لازم به ذکر است در میان مجموعه ائتلاف احزاب چپ‌گرا جایگاه حزب چپ رادیکال ملانشون از دیگر احزاب قوی‌تر است و این امر باعث شده انتظار کسب جایگاه نخست‌وزیری برای این جریان سیاسی وجود داشته باشد؛ هرچند الزامی در این مورد برای رئیس‌جمهوری وجود ندارد و ماکرون فعلاً حتی استعفای نخست‌وزیر کنونی را نپذیرفته است و ممکن است در آینده نخست‌وزیر را بدون در نظر گرفتن انتظارات چپ رادیکال از جایگاه دیگری انتخاب کند. از طرفی هم برخی ناظران معتقدند سوسیالیست‌ها ( چپ میانه) در مقایسه با چپ رادیکال شانس بیشتری دارند؛ چراکه اختلاف کمتری با حزب رئیس‌جمهوری داشته و سابقه اجرایی مشخصی هم در کارنامه خود دارند.

این پژوهشگر مسائل اروپا در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر انتظار می‌رود با توجه به عدم کسب اکثریت مطلق توسط هیچ یک از احزاب و قطبی شدن فضای سیاسی، فرانسه با دوره‌ای از عدم قطعیت و بی‌ثباتی سیاسی در مسائل داخلی روبه‌رو باشد اما انتظار تغییر عمده‌ای در موضوعات سیاست خارجی و دفاعی وجود ندارد که معمولا هم به جایگاه رئیس جمهوری وابسته است که تا سال ۲۰۲۷ در قدرت خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
راه دشوار دموکراسی از پیله تا پروانه

فریدون مجلسی / روزنامه اعتماد

آیا طالبان دختران را به مدرسه راه خواهند داد؟ شاید این ممنوعیت را قانون خود می‌دانند. اما آیا هر قانونی به راستی قانونی است؟ یعنی با معیارهای تمدنی و اصول حقوق و اجتماعی سازگار است؟ آیا این اصول در فرآیند زمان تحول و تغییر نمی‌یابند؟
توسعه سیاسی یعنی رسیدن جامعه در فرآیند بلوغ فرهنگی و اجتماعی به جایی که توانمندی بهره‌مندی از «گزینش دموکراتیک» و مشارکت مردم در اداره امور خودشان را با عزل و نصب دولت دلخواه‌شان داشته باشد. هیچ کشور و ملتی در جهان از ازل بهره‌مند از سنت دموکراتیک نبوده، زیرا دموکراسی حاصل تکامل تمدنی و اجتماعی در زمانی است که جامعه مراحلی از بدویت کامل یا نسبی تا مدنیت را پیموده باشد. تازه در قرن بیستم مگر چند کشور توانسته بودند پس از طی مراحل توسعه فرهنگی و آموزشی و سواد عمومی و کسب هویت متکثر علمی و حرفه‌ای و هنری و اجتماعی، در داخل خود به جامعه قانونمدار مدنی و سپس به آزادی و دموکراسی دست یابند. محافظه‌کاران بهره‌مند از مزایای مکتسبه در دوران استبداد و تحجر به بهانه سنت‌گرایی با اسطوره‌سازیِ هویت موروثی خود، در واقع به جای شکوفایی و تکثر هویتی و مشارکت در توسعه فرهنگی جهانی و یاری دادن و یاری گرفتن در تبادل فرهنگی، مصلحت خود را در دفاع از ایستایی در شرایط محدودیت یا تکوارگی هویتی می‌بینند.
سنت موروثی فقط بخشی از محتوای هویت است. هویت متکثر با آموزش و توسعه بخشیدن آن حاصل می شود. فقر و عادات ناشی از فلاکت نمی‌تواند هویت‌ساز باشد. شیوه‌های زندگی بدوی ناشی از فقر و آشنا نبودن با سهولت بهره‌مندی از ابزار زندگی مدنی است. حتی عادت به استحمام و پاکیزگی بخشی از هویت است. غرب‌زدگی نیست! نبود آن فقرزدگی است. شناخت هنری، درک هنری، درگیری هنری و زیبایی‌شناسی، کسب هویت و تکثر بخشیدن به هویت است؛ نداشتن‌اش ناشی از فقر مادی و فقر دانش و بینش و ضعف جهان‌بینی است. نوروز بخشی از زیبایی‌شناسی و فرهنگ هویت‌بخش است. اگر ستودن آن در خارج از ایران هم اثرگذار است ایرانی‌زدگی نیست؛ تکامل فرهنگی آنان است. دوست داشتن شعر ایرانی، فرش ایرانی، غذای ایرانی، موسیقی ایرانی و بهره‌مند شدن از آن در جوامع غربی، ایران‌زدگی نیست. بهره‌مندی متقابل از هنرها و علوم و دانش فراگیر آنان نیز غرب‌زدگی نیست، تکثریابی ‌و شکوفایی فرهنگی و تمدنی است.
آزادی و برابری حقوقی مردان و زنان در جوامع مدرن جهانی نیز امری جدید و حاصل تکامل فرهنگی آنان در جهت آزادی و تحقق راستین دموکراسی است. تحقیر زنان در نظام طالبانی هویت نیست. بی‌هویتی است. ناشی از فقر مادی و فقر فرهنگی و فقر دانش و محدودیت جهان‌بینی است. مسیر تکامل فرهنگ رهایی از پیله‌های قبیله و روستا و راهگشایی به فرهنگ مدنی و از بدویت به مدنیت است؛ نه برعکس. ترس از مدنیت ناشی از احساس ضعف و درماندگی در برابر جذابیت و ترجیح آن است. اما توسعه و رشد فرهنگی در لایه‌های اجتماعی همزمان رخ نمی دهد. در این فرآیند بزرگ‌ترین لایه‌های زیرین فرهنگی جوامع دیرتر به تکامل فرهنگی می‌رسند و نوعی دوگانگی در جامعه پدید می‌آید که با اتکا به اکثریت یا منسجم بودن خود خواهان مشارکت سیاسی با تحمیل معیارهای واپسگرای خود می‌شود. این نیز گویی مرحله مهمی از توسعه تاریخی ملل است که باید طی شود.
طالبان که اکنون در دو مرحله در طلب مشارکت در حکومت کامیاب شده‌اند عملا همه ابزارهای آسایش بخش مدنی را در اختیار می‌گیرند و گرفته‌اند؛ اما در عین حال، به بهانه برتری هویت متعالی ادعایی خود، فقط نگران باخت در تقابل با جذابیت‌های آزادی و دموکراسی و فرهنگ مدنی جهانی هستند. آنها نیز با آموختن نیازهای حکومتی و لزوم زندگی در جامعه جهانی، همچون دیگران، طبیعتا مسیر نیل به مدنیت و معیارهای فرهنگی جهانی را خواهند پیمود. باید منتظر باشیم تا درک لزوم بازگشت دختران به مدرسه قدمی امیدبخش در این راه باشد. تفاوت رفتاری و ظواهر طالبان 1 با طالبان 2 خود حکایت از طی قدمی در این روند تکاملی از نسلی به نسل دیگر دارد. از پیله تا پروانه و از اسارت تا آزادی، از سنت‌گرایی ایستا تا مدنیت پویا راهی است که ناچار باید پیموده شود.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▫️دلایل از سرگیری ارسال تسلیحات سنگین آمریکا به اسرائیل/تأثیر ادامه جنگ غزه بر حیات سیاسی بایدن و ترامپ

▫️ایلنا

کارشناس مسائل آمریکا گفت: اگر ایالات متحده این تسلیحات را مجدداً به اسرائیل ارسال کند و تل‌آویو هم از آن علیه غزه استفاده کند، بدون شک کاندیدای دموکرات شانس پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی را تا حدودی از دست خواهد داد.

"علی بیگدلی"، کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل از سرگیری ارسال بمب‌های سنگین ایالت متحده به اسرائیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: در خصوص از سرگیری ارسال مهمات با وزن سنگین از سوی آمریکا به اسرائیل سه موضوع را باید مدنظر قرار داد: نخست آن‌که نتانیاهو در وضعیت فعلی بین‌المللی و داخلی که بسیاری از مؤلفه‌ها علیه وی رقم خورده، به صورت تمام‌قد به دنبال آن است که پرونده غزه را یکسره کند و سپس در همین شرایط به خانه برگردد تا بتواند بر تمامی موج‌های منفی در داخل و خارج از اسرائیل غلبه کند؛ چراکه نخست وزیر اسرائیل به خوبی می‌داند که بسیاری از پرونده‌های قضایی وی در دست رسیدگی بوده و از سوی دیگر بحث فروپاشی کابینه هم مطرح است. 

وی ادامه داد: مسأله دوم فشارهای منطقه‌ای بر بایدن است. بسیاری از کشورهای عربی منطقه در حال اعمال فشار بر وی برای مهار و پایان بحران غزه هستند و او حالا از سوی افکار عمومی در داخل و خارج از واشنگتن زیر فشار قرار گرفته اما مسأله سوم که باز هم به رئیس‌جمهوری ایالات متحده مربوط می‌شود، انتقادهای داخلی در شرایط سیاسی کنونی است. بایدن همین حالا به دلیل انتقادهایی که پس از مناظره نخست با دونالد ترامپ با آنها مواجه شده، با مصائب سیاسی زیادی در داخل ایالات متحده روبه‌رو است و به موازات این روند ترامپ و محافظه‌کاران ایالات متحده هم در حال تحریک افکار عمومی علیه وی هستند. او به خوبی می‌داند که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد و باید بتواند حمایت اسرائیل و لابی یهود را به نفع خود تا حد زیادی کسب کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: معتقدم که بایدن صرفا با مشکلات خارجی دست و پنجه نرم نمی‌کند بلکه در داخل ایالات متحده هم او با موانع و مین‌گذاری‌های سیاسی جمهوریخواهان روبه‌رو است. این در حالیست که اساساً جامعه ملل هم در مورد ارسال تسلیحاتی مانند بمب‌های ۲۳۰ و ۹۰۰ کیلوگرمی از سوی آمریکا به اسرائیل هشدار داده‌اند و در این بین در برهه‌ای شاهد عدم ارسال این نوع تسلیحات از سوی واشنگتن به تل آویو بودیم که واکنش تند نخست‌وزیر اسرائیل را به دنبال داشت. از منظر دیگر ممکن است این اقدام آمریکا و انتشار خبر از سرگیری ارسال این نوع تسلیحات از سوی ایالات متحده به اسرائیل، یک نوع عملیات روانی محسوب شود؛ به گونه‌ای که این احتمال وجود دارد که ایالات متحده درصدد مخابره پیام تهدید خود به حزب الله لبنان باشد تا بتواند به این جریان و سایر متحدان آن بفهماند که واشنگتن همچنان در حال حمایت از اسرائیل است و این روند را ادامه خواهد داد. در این مسیر نباید از تبعات تزریق مجدد این میزان از تسلیحات به اسرائیل از سوی آمریکا غافل شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر ایالات متحده این تسلیحات را مجدداً به اسرائیل ارسال کند و تل‌آویو هم از آن علیه غزه استفاده کند، بدون شک بایدن شانس پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی را تا حدودی از دست خواهد داد؛ چراکه مهاجران و به خصوص طیف مسلمانان آن از دموکرات‌ها عصبانی هستند و ممکن است این اتفاق موجب ریزش آرای بایدن شود. از منظر دیگر باید توجه داشت که ایران نباید وارد درگیری جدید منطقه‌ای شود و یا اینکه بخواهد به تحریک اسرائیل در این خصوص پاسخ مستقیم بدهد. معتقدم که درگیری اسرائیل و لبنان قریب‌الوقوع است اما به نظرم استفاده از تسلیحات آمریکایی توسط اسرائیل آن هم در شرایط کنونی منطقه و فرامنطقه می‌تواند نتانیاهو را بیش از حد در باتلاق جنگ غزه غرق کند. باید متوجه باشیم که نتانیاهو عملاً کورانی از مشکلات را پیش روی خود دارد و به همین دلیل هر اقدامی که انجام دهد می‌تواند در داخل و خارج از اسرائیل برای وی تبعات عمیق سیاسی به وجود بیاورد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ رزمایش نظامی دو متحد روسیه در مرز ناتو چه پیامی برای اوکراین دارد؟

▫️ايسنا

همزمان با برگزاری هفتاد و پنجمین سالگرد سران ناتو، چین و بلاروس اقدام به برگزاری تمرینات نظامی مشترکی در مرز ناتو و اتحادیه اروپا کردند. «پکن» و «مینسک» که از چند سال گذشته دو متحد قوی روسیه محسوب می‌شوند، روابط خود را با یکدیگر افزایش داده‌اند که از جمله این مراودات می‌توان به انجام تمرینات نظامی ۱۱ روزه این دو کشور در کنار مرز ناتو اشاره کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 21:28:33
Back to Top
HTML Embed Code: