Telegram Web Link
▫️روایت فارن‌افرز از اشتباه غرب درباره روند جنگ اوکراین

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

این رسانه مدعی شد: اغلب گفته می شود که حمایت آمریکا از اوکراین به هزینه آمادگی این کشور برای بازدارندگی چین تمام می شود اما اگر پکن متوجه شود که آمریکا دیگر نمی تواند از یک تلاش نظامی در اروپا یا آسیا حمایت کند، قدرت بازدارندگی واشنگتن تضعیف می شود.با گذشت زمان، مقامات آمریکایی باید اروپا را تحت فشار قرار دهند تا وابستگی خود را به این کشور کاهش دهد تا ارتش آمریکا بتواند قدرت بازدارندگی خود در هند و اقیانوس آرام را در اولویت قرار دهد. اما این باید یک انتقال مدیریت شده باشد

اگر انتقال چنین مسئولیتی به قیمت شکست اوکراین تمام شود، آمریکا با این خطر مواجه خواهد شد که از اروپایی حمایت می کند که قادر به دفاع از جناح شرقی خود نیست در حالی که چین به طور همزمان تنش ها را در تنگه تایوان تشدید می کند.

برخی از پایتخت های غربی اکنون چنین استدلال می کنند که وقت مذاکره برای پایان دادن جنگ اوکراین فرا رسیده است. اما این خط فکری دامنه اهداف روسیه و پیشنهادهای مسکو را نادیده می گیرد. مسکو بر تصرف برخی از اراضی اوکراین تاکید دارد و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بارها گفته است که می خواهد منطق سازوکار بین المللی را تغییر دهد.فارن افرز مدعی است که اگر آمریکا از شرکای خود بخواهد برای دستیابی به آتش بس جزیی با روسیه سازش کنند دو اتفاق احتمالا رخ خواهد داد: روسیه پیوسته آتش بس را نقض خواهد کرد همان طوری که بارها پیمان مینسک سال ۲۰۱۵ را نقض کرد و برای تصرف کی یف نیروهای خود را بازسازی خواهد کرد. دوم، روسیه به متحدانش این استدلال را مطرح خواهد کرد که می توانند از طریق مقاومت، آمریکا را شکست دهند. این امر احتمالا باعث خواهد شد که بسیاری از شرکای امنیتی آمریکا خواستار سیاست تضمین شوند و نفوذ آمریکا در جهان کاهش می یابد.

فارن افرز نوشت: روسیه به دنبال درگیری مستقیم با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیست اما کرملین به شکل فزاینده ای به دنبال رویارویی غیرمستقیم با غرب است.این رسانه در توجیه این ادعای خود افزود: روسیه از تابستان ۲۰۲۳ به دنبال تعامل گسترده با دولت هایی در غرب و مرکز آفریقا بوده است و به آنها وعده حمایت نظامی و منافع اقتصادی به ازای اخراج نیروهای غربی داده است.

آمریکا و متحدان اروپایی اش با یک انتخاب مواجه اند: یا بسرعت آموزش نظامی ارتش اوکراین را تقویت کنند و برای عموم مردم و اوکراین روشن کنند که مهلت اکتبر ۲۰۲۴ برای آزادسازی اراضی اوکراین باید تمدید شود و نیازهای مادی این کشور را تا سال ۲۰۲۵ تضمین کنند؛ یا این که به این باور غلط ادامه دهند که جنگ در حالت بن بست است و به روسیه امتیاز بدهند.

فارن افرز می افزاید: این یک اشتباه مهلک خواهد بود؛ روسیه علاوه بر توسعه همکاری خود با آفریقا در حال تقویت همکاری با چین، ایران و کره شمالی است. اگر شکست اوکراین نشان دهد که غرب نمی تواند به یک چالش در معماری امنیتی جهان رسیدگی کند، توانایی آن در رسیدگی به بحران های چندگانه و به طور همزمان، به سختی قابل باور خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بیگدلی: احتمال تکرار بایکوت انتخاباتی ترامپ در ۲۰۲۴/ ایجاد هجمه متقابل بر بایدن با تایید تحقیقات استیضاح/نظرسنجی‌ها خروجی واقعیت‌ها نیستند

▫️ایلنا

#بخش_اول

"علی بیگدلی"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به مهمترین وقایع رخ داده در عرصه سیاست خارجی آمریکا در سال ۲۰۲۳ میلادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با نگاهی به وقایع سال گذشته میلادی یک ناهماهنگی و به هم‌ریختگی را در عرصه سیاست داخلی ایالات متحده می‌توان مشاهد کرد. واقعیت این است که در تاریخ ایالات متحده هیچگاه وضعیت سیاسی و قضایی آمریکا تا به این حد بحرانی نبوده و در این میان در سال ۲۰۲۳ این بحران به یک پیچیدگی محسوس و علنی تبدیل شد. این در حالیست که بیکاری در آمریکا که چیزی در حدود ۹ درصد برآورد شده بود، با روی کارآمدن بایدن به دو درصد کاهش پیدا کرد اما در این میان مشکلاتی از ناحیه بایدن و خانواده او وجود داشت که حالا به محور فعال شدن جمهوری‌خواهان علیه وی تبدیل شده است. در سال گذشته بارها و بارها اخباری در مورد وضعیت جسمانی بایدن و افزایش سن او و تأثیر این موضوع بر روند اجرایی در کاخ سفید منتشر شد.

وی ادامه داد: این اخبار به صورت دقیق از ناحیه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده رصد و حتی به سخره گرفته می‌شد تا بتواند افکار عمومی ایالات متحده و به خصوص طیف همسو با خود را علیه بایدن و دموکرات‌ها تحریک کند. از سوی دیگر بحث پرونده فرزند جو بایدن (هانتر بایدن) هم از موضوعاتی بود که در سال گذشته میلادی توسط جمهوری‌خواهان به یک اهرم فشار علیه وی و تیمش تبدیل شد و بر همین اساس باید گفت که تنش در این دو محور در سال گذشته میلادی بیش از هر زمان دیگر برجسته شد. یکی دیگر از تحولات مهم در عرصه داخلی آمریکا بحث صدور حکم دادگاه ایالت کلرادو علیه ترامپ بود. در این ایالت و بر اساس حکم مذکور، از درج نام ترامپ در میان نامزدهای حزب جمهوری‌خواهان جلوگیری به عمل آمد که بعداً این موضوع حل و فصل شد اما چند روز پیش و در واپسین روزهای سال ۲۰۲۳ میلادی مشابه همین حکم در ایالت مین صادر شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: توجه داشته باشید که ایالت مین برای جمهوری‌خواهان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به همین دلیل حکم دادگاه این ایالت علیه دونالد ترامپ می‌تواند موجب به وجود آمدن مشکل برای رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و به خصوص حزب جمهوری‌خواه شود. بر این اساس ممکن است که این موضوع در سال ۲۰۲۴ در سایر ایالات تکرار شود که بدون شک ترامپ را به چالش خواهد کشید.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بیگدلی: احتمال تکرار بایکوت انتخاباتی ترامپ در ۲۰۲۴/ ایجاد هجمه متقابل بر بایدن با تایید تحقیقات استیضاح/نظرسنجی‌ها خروجی واقعیت‌ها نیستند

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

در این میان باید باید توجه کرد که بحث دادگاه‌های ترامپ و محکومیت وی هنوز هم به نتیجه نهایی نرسیده است و اساساً نمی‌توانیم او را تا به این لحظه حاشیه‌نشین انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بدانیم. او هنوز به صورت رسمی محکوم نشده و به همین دلیل معتقدم که در ماه‌های آینده شاهد یک تنش اساسی در این خصوص میان هر دو حزب و قوای پشت پرده آنها خواهم بود.

بیگدلی افزود: آنچه در سال ۲۰۲۳ مشاهده شد و بدون شک در سال جدید میلادی و تا روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هم تشدید می‌شود، موضوع انتشار نظرسنجی‌ها در مورد انتخابات ریاست جمهوری و همچنین نامزدهای انتخاباتی است. بارها و بارها دیده شده که آمارهای مختلفی از سوی رسانه‌ها و موسسات نظرسنجی به صورت جمعی یا انفرادی منتشر شده و همین ارقام به سرعت بر افکار عمومی تاثیر می‌گذارد. باید دانست که در سال ۲۰۱۶ و در اثنای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تمام نظرسنجی‌ها نشان از پیروزی هیلاری کلینتون در مقابل ترامپ داشت اما خروجی دقیقاً برعکس شد و ترامپ به کاخ سفید رفت. لذا باید بگویم که این نظرسنجی‌ها در هفته‌ها و ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تشدید می‌شود اما هیچگونه مبنای واقعی ندارد و اساساً هیچکسی نمی‌تواند در مورد نتیجه این رویداد مهم، پیش‌گویی یا گمانه‌زنی کند.

وی در پایان با اشاره به تصویب تحقیقات برای استیضاح جو بایدن خاطرنشان کرد: در چند هفته منتهی به پایان سال ۲۰۲۳ شاهد تصویب طرح تحقیقات برای استیضاح بایدن در مجلس نمایندگان آمریکا بودیم که با اختلاف ۹ رأی به ثبت رسید. این اقدام بدون شک یک اقدام حزبی منسجم از سوی جمهوری‌خواهان بود. باید متوجه باشیم که در جریان حمله به کنگره آمریکا در ششم ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی، ترامپ و بسیاری از نزدیکان وی زیر سوال رفتند اما بحث این است که هیچگونه محکومیتی تاکنون برای وی در پرونده‌های قضایی مفتوح او، نهایی نشده است.حتی به یاد داریم که در زمان ریاست نانسی پلوسی بر مجلس نمایندگان، طرح استیضاح ترامپ به سرعت پیش رفت ولی خروجی مطلوب علیه وی حاصل نشد. بر همین اساس معتقدم که تأیید تحقیقات استیضاح بایدن در مجلس نمایندگان را باید اعمال فشار بر وی از سوی تیم ترامپ و جمهوری‌خواهان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دانست. بدون شک این روند در سال ۲۰۲۴ تشدید می‌شود تا بتوانند جو روانی را علیه دموکرات‌ها تشدید کرده و برفضای روانی انتخابات تأثیر بگذارند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▫️اسرائیل طرح خود برای غزه بعد از پایان جنگ را تشریح کرد / وزیر دفاع اسرائیل: حاکمیت فلسطینی‌ها بر این منطقه محدود خواهد شد و اسرائیل امنیت این باریکه را به طور کلی در اختیار خواهد داشت

▫️انتخاب

بی بی سی: یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، پیشنهادهایی را برای اداره غزه بعد از پایان جنگ تشریح کرده است.او گفت که حاکمیت فلسطینی‌ها بر این منطقه محدود خواهد شد.
 
او افزود که حماس دیگر غزه را کنترل نخواهد کرد و اسرائیل امنیت نوار غزه را به طور کلی در اختیار خواهد داشت.همزمان با انتشار این طرح نبردها در غزه ادامه یافته است. وزارت بهداشت حماس می‌گوید که در ۲۴ ساعت گذشته ده‌ها نفر کشته شده‌اند.
 
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، قرار است این هفته به منطقه برگردد. انتظار می‌رود او با مقام‌های فلسطینی در کرانه باختری اشغالی و رهبران اسرائیل گفت‌وگو کند.این سفر درحالی انجام خواهد شد که در پی ترور صالح العاروری از رهبران ارشد حماس در روز سه‌شنبه در بیروت، پایتخت لبنان، تنش در منطقه بار دیگر بالا گرفته است.شهادت او به اسرائیل نسبت داده شده است.
 
براساس طرح «چهار گوشه» گالانت، اسرائیل مسئولیت امنیت عمومی غزه را به عهده خواهد گرفت.یک نیروی چندملیتی مسئولیت بازسازی این منطقه که در بمباران ارتش اسرائیل دچار ویرانی گسترده شده است را به عهده خواهد گرفت.
 
براساس این طرح مصر در همسایگی غزه هم نقش خواهد داشت، هرچند جزئیات آن مشخص نشده است.اما این سند می‌افزاید که اداره نوار غزه به عهده فلسطینی‌ها خواهد بود.گالانت گفت: «ساکنان غزه فلسطینی هستند، بنابراین نهادهای فلسطینی مسئولیت خواهند داشت، با این شرط که هیچ عمل خصمانه یا تهدیدی علیه کشور اسرائیل صورت نگیرد.»
 
گفت‌وگو از «روز بعد» در غزه به اختلاف نظر عمیقی در اسرائیل منجر شده است.برخی از اعضای راست افراطی کابینه دولت نخست وزیر، بنیامین نتانیاهو، گفته‌اند که شهروندان فلسطینی را باید تشویق کرد از غزه به تبعید بروند، و در عوض سکونتگاه‌های یهودی در آنجا ایجاد شود. این یک نظر جنجالی است که از سوی سایر کشورهای منطقه و برخی متحدان اسرائیل به عنوان پیشنهادی «افراطی» و «غیرعملی» رد شده است.
 
درحالی که ممکن است پیشنهادهای گالانت عملی‌تر از برخی نظرات همکاران او در کابینه تلقی شود، احتمالا از سوی رهبران فلسطینی رد خواهد شد. رهبران فلسطینی می‌گویند که اهالی غزه باید بعد از این جنگ ویرانگر کنترل کامل این ناحیه را به دست گیرند.نتانیاهو تاکنون درباره این موضوع که به نظر او غزه چگونه باید اداره شود با جزئیات زیاد صحبت نکرده است.
 
او اشاره کرده است که جنگ در غزه ممکن است چندین ماه دیگر طول بکشد، با این قول که حماس به طور کامل خرد خواهد شد.طرح گالانت همچنین تشریح می‌کند که ارتش اسرائیل چگونه می‌خواهد مرحله بعدی جنگ را پیش ببرد.او گفت که ارتش (آی‌دی‌اف) رویکردی هدفمندتر را در شمال نوار غزه دنبال خواهد کرد، جایی که عملیات شامل یورش، تخریب تونل‌ها و حملات هوایی و زمینی می‌شود.
 
او گفت ارتش اسرائیل در جنوب همچنان تلاش خواهد کرد رهبران حماس را ردگیری کند و گروگان‌ها را نجات دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فایننشال تایمز/

▫️چرا فقط چند قدم با جنگ بزرگ در خاورمیانه فاصله داریم؟ / ایران فعلا استراتژی «مرگ با هزار چاقو» را برای اسرائیل ترجیح می‌دهد

▫️انتخاب

#بخش_اول

"فایننشال‌ تایمز" در مطلبی به قلم "امیل هوکایم"، مدیر امنیت منطقه ای در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک نوشت: در خاورمیانه، جنگ ها در داخل مرزهای کشورها باقی نمی مانند.احساسات و اندوه های موجود، مداخله خارجی، فقدان یک فرآیند امنیتی منطقه ای و ضعف مداوم دیپلماسی محلی در کنار هم قرار می گیرند و احتمال سرایت درگیری به سایر نقاط را بیشتر می کنند.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بیست سال پیش، تهاجم غرب به عراق، توازن منطقه‌ای را به نفع ایران برهم زد و دوران جدیدی از جهادگرایی فراملی را آغاز کرد.یک دهه پیش، سوریه وارد یک جنگ داخلی ویرانگر شد که قدرت‌های بزرگ و جنگجویان افراطی را به خود جذب کرد.در ماه‌های گذشته، فراتر از تلفات انسانی عظیم فلسطینی‌ها، پیامدهای منطقه‌ای جنگ جاری غزه احتمالاً به همان اندازه مهم خواهد بود.قرار دادن اجباری فلسطین در دستور کار منطقه ای یکی از اهداف متعدد حماس بود که در 7 اکتبر حمله خود را در اسرائیل آغاز کرد. تنها چند روز بعد، به لطف فشار ایالات متحده، از حمله گسترده اسرائیل به حزب الله لبنان جلوگیری شد.از آن زمان، سوریه، لبنان و یمن هم به هدف و هم به سکوی پرتاب تبدیل شده اند.شگفت‌انگیزترین رخداپ ژئوپلیتیکی، موفقیت حوثی‌ها در ایجاد اختلال در ترافیک دریایی در تنگه باب المندب است.10 روز گذشته نشان می دهد که منطقه چقدر به لبه پرتگاه نزدیک است.ترور افرادی از جمله فرمانده ارشد ایرانی در سوریه و معاون رهبر سیاسی حماس در لبنان توسط اسرائیل و ترور یک فرمانده ارشد عراقی مورد حمایت ایران توسط امریکا صورت گرفته است.حرکت آشکار به سمت اقدامی به رهبری ایالات متحده علیه حوثی ها در یمن نیز می تواند نشانه ای از افزایش تنش ها باشد.
 
نگاهی به جنگ سال 2006 بین اسرائیل و حزب الله، و ترورهای قبلی ایالات متحده و اسرائیل علیه رهبران مهمتر حماس، حزب الله و ایران، باعث می شود نفس راحتی بکشیم، چون این رخدادها باعث نشد که ایران و حزب الله منازعه بزرگتری را کلید بزنند. اما تفاوت فعلی، زمینه، دامنه، سرعت و ادراک ماجراست.اکنون چهره های ارشد بیشتری کشته شده اند و حملات مهم بیشتری در مناطق بیشتری در یک دوره کوتاه رخ داده است.در همین حال، حمله اسرائیل به غزه ادامه دارد و مردم منطقه را به ستیز با این دولت می‌اندازد. ایران و اسرائیل تصمیم خواهند گرفت که این درگیری به جنگی همه جانبه تبدیل شود یا رقابتی برای نفوذ منطقه ای باقی بماند.در حالی که تهران نگران از بین رفتن اعتبار و قدرت بازدارندگی خود است، اما همچنان معتقد است اهداف نهایی خود از طریق مرگ با هزار ضربه چاقو بهتر محقق می شود تا رویارویی پرهزینه.

حزب الله، نیرومندترین شریک آن، یک نیروی آب دیده با قابلیت های موشکی پیشرفته و عمق استراتژیک است.این گروه از طریق دو عامل محدود می شود: ترس و خستگی در جامعه لبنان و ترجیح ایران به حفظ آن برای بازدارندگی در مقابل اسرائیل و ایالات متحده در صورت جنگ موجودیتی در آینده.در عوض، شرکای منطقه‌ای ایران از مناقشه برای تقویت مواضع داخلی خود و تأکید بر مقاومت خود در برابر امپریالیسم غرب استفاده می‌کنند.  شمارش معکوس برای پایان حضور آمریکا در سوریه و عراق آغاز شده است.یک دولت قوی در لبنان قادر به تشکیل نیست، چه برسد به محدود کردن رفتار حزب الله.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فایننشال تایمز/

▫️چرا فقط چند قدم با جنگ بزرگ در خاورمیانه فاصله داریم؟ / ایران فعلا استراتژی «مرگ با هزار چاقو» را برای اسرائیل ترجیح می‌دهد

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

مهمتر از همه، اسرائیل آسیب دیده، آستانه ی تحمل بیشتری از خود برای خطر کردن و بی رحمی بسیار بالاتری از آنچه مقامات غربی انتظار داشتند از خود نشان داده است.شکست نظامی حماس یک هدف دست یافتنی از طریق صبوری بود.در عوض، اسرائیل اهداف گسترده‌تری را بیان کرده و شیوه‌های نظامی ای را در پیش گرفته که فاجعه‌ای بشردوستانه ایجاد کرده و دورنمای شکست استراتژیک را افزایش داده است.در حالی که حماس به دنبال انتقام جویی است، این گروه اما با زمان بازی می کند تا در نبرد روایت ها پیروز شود.با این حال، قریب الوقوع ترین خطر، شاید انفجار ناگهانی خشونت در سراسر منطقه نباشد، بلکه عادی سازی آهسته برای جهانیان و حساسیت زدایی نسبت به آن چیزی است  سطح بالا و غیرقابل قبول خشونت و بدبختی انسانی است.سه ماه پس از 7 اکتبر، تصویر دیپلماتیک چیزی جز آشفتگی نیست.گروهی از وزرای خارجه مسلمان که از پایتخت های بزرگ بازدید کردند، نتوانستند شتاب دیپلماتیک زیادی ایجاد کنند.به نظر می رسد تلاش ها برای آزادی گروگان های اسرائیلی نیز کم رمق شده است. 

اگر اسرائیل غزه را همچنان منطقه عملیات نظامی ببیند، فارغ از اینکه چه کسی آن را اداره می کند و از پیوستن به روندی که منجر به تشکیل کشور فلسطین شود امتناع کند، ایده های دارای حسن نیت برای روز پسا جنگ بی معنی است. دولت‌های منطقه هم ناکام بوده اند.مثلا، همین ماجرای تهدید تجارت دریایی جهانی را در نظر بگیرید.  عربستان سعودی نگران است که اقدام تند می تواند مذاکرات خود با حوثی ها را از ریل خارج کند. مصر هم که برای تقویت اقتصاد درگیر خود به درآمدهای کانال سوئز وابسته است، برای حفاظت از کشتیرانی دریایی کار چندانی انجام نمی دهد.بار دیگر این امر بر دوش ایالات متحده است تا ائتلافی را تشکیل دهد که در نهایت هم احساسات ضد آمریکایی را در منطقه تشدید خواهد کرد.ایالات متحده برای جلوگیری از جنگ همه جانبه منطقه ای تا کنون مستحق اعتبار است.اما به نظر می رسد فاقد ایده است، قادر به اعمال اهرم فشار نیست و با ناهنجاری های اخلاقی دست و پنجه نرم می کند.به نظر می رسد تنها جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اهداف روشنی را برای حل و فصل صلح تعیین می کند.  اما او هیچ اختیار واقعی و نفوذ کمی بر بازیکنان کلیدی ندارد.

جنگ غزه یادآور این است که درگیری ها را نمی توان متوقف کرد و نادیده گرفت.  همانطور که در چند دهه گذشته به طرز دردناکی آشکار شده است، نمی توان آنها را صرفاً در میدان جنگ به دست آورد.آنها باید به طور منصفانه حل شوند، هر چند انجام این کار پیچیده و خسته کننده باشد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دیلی‌میل: جنگ آتی قدرت‌های جهان در قطب شمال است

▫️ایرنا

#بخش_اول

روزنامه "دیلی‌میل" با استناد به نظر کارشناسان سیاسی - نظامی، وضعیت رقابت کشورهای جهان را در منطقه قطب شمال بررسی کرده و اعتقاد دارد این منطقه عرصه رقابت قدرت‌های برتر جهان در آینده نزدیک خواهد بود.

به نظر تحلیلگران سیاسی - نظامی، در سال‌های آینده مرزهای تقابل بین قدرت‌ها نقطه دیگری غیر از مسیرهای سنتی سال‌های گذشته باشد.بر اساس این گزارش، منطقه قطب شمال به دلیل تغییرات اقلیمی دستخوش تغییرات بی‌سابقه‌ای شده است و کارشناسان عقیده دارند ذوب شدن یخ‌ها عرصه‌های جدیدی برای رقابت بین کشورها ایجاد خواهد کرد که از جمله آنها دسترسی به مسیرهای تجاری جدید و گنجینه‌های عظیم منابع طبیعی است که هر کشوری آرزوی دستیابی به آنها را دارد.دیلی میل می افزاید: جای تعجب نیست که قدرت های بزرگ نظامی و اقتصادی جهان مثل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و البته کشورهای منطقه اسکاندیناوی در حال ترسیم برنامه‌های خود برای برتری در قطب شمال هستند.

▪️چرا قطب شمال اینقدر مهم است؟

بر اساس این گزارش، قطب شمال که زمانی یک بیابان یخ زده بود، به سرعت تبدیل به یک منطقه برای مانورهای ژئوپلیتیکی می‌شود.سازمان زمین شناسی آمریکا تخمین زده است که قطب شمال حدود ۹۰ میلیارد بشکه از منابع نفتی کشف نشده جهان را در خود جای داده است.دیلی میل تاکید دارد که این منطقه مملو از مواد معدنی بسیار مورد نیاز خاکی کمیاب است که برای تولید باتری مدرن و فناوری ریزتراشه ضروری است. شرایط قطب شمال همچنین برای جذب انرژی‌های سازگار با محیط زیست نیز ایده‌آل است که در حال حاضر کشورهای اسکاندیناوی مثل ایسلند و فنلاند از آن استفاده می‌کنند.

علاوه بر این، دسترسی به مسیرهای تجاری موجود مانند مسیر دریایی شمال (NSR) یا مسیر دریایی ترانس قطبی (TSR) می تواند زمان حمل و نقل و مصرف سوخت را به شدت کاهش دهد به طوری که قادر است مسیر یک بندر واقع در شمال اروپا را به کشورهای آسیایی نسبت به مسیر سنتی کانال سوئز ۴۰ درصد کوتاه‌تر کند.ذوب شدن یخ‌های قطب شمال به این معنی است که کشتی‌های بیشتری با بدنه تقویت شده قادر خواهند بود از مناطقی عبور کنند که در طول هزاران سال قبل غیرقابل دسترس بوده‌اند.

▪️روسیه پیشگام است

این گزارش می افزاید: درحالی که بسیاری از کشورهای غربی در منطقه شمال با چالش های زیادی روبرو هستند، روسیه از نظر راهبردی، خود را در صف مقدم رقابت برای تسلط بر قطب شمال قرار داده است.دیلی میل ادامه می دهد: روسیه از نظر داشتن فناوری‌های ساخت کشتی‌های یخ‌شکن با سوخت هسته‌ای پیشرو جهانیان است و همین امر باعث شده به آینده این منطقه بیشتر از سایرین امیدوار بماند.

نیکلاس جوآن، تحلیلگر نظامی اندیشکده رند (RAND) و کارشناس امنیت اروپا اعتقاد دارد که چین نیز یکی از کشورهای رقیب در این حوزه محسوب می‌شود. انگلیس و آمریکا نیز چند یخ‌شکن فعال دارند.روسیه از سال ۲۰۱۴ وجوه هنگفتی برای توسعه زیرساخت‌های نظامی در دایره قطب شمال سرمایه گذاری کرده است و بیش از ۵۰ پایگاه قطب شمال دوران شوروی از جمله فرودگاه‌، ایستگاه‌های رادار، بنادر، سکوهای پرتاب موشک و محوطه‌های دریایی بازسازی شده و تعداد بیشتری از زیرساخت‌های نظامی تجاری نیز در حال افزودن به این تعداد هستند.راب کلارک، عضو سابق ارتش انگلیس و سرپرست فعلی تحقیقات نظامی در اندیشکده سیویتاس در گفت‌وگو با رسانه‌های انگلیسی، نسبت به آینده منطقه قطب شمال و افزایش قدرت روسیه در این منطقه هشدار داده است.او می‌گوید: در حالی که همه نگاه ها به اوکراین است، روسیه در حال آزمایش زیرساخت‌های هسته‌ای و استقرار موشک‌های مافوق صورت در قطب شمال است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دیلی‌میل: جنگ آتی قدرت‌های جهان در قطب شمال است

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️چین بازیگر جدید

دیلی میل می افزاید: چین همگام با آمریکا اقدامات زیادی برای افزایش حضور در منطقه قطب شمال انجام داده است و علیرغم نداشتن حق حاکمیت بر هیچ یک از آب‌های قطب شمال، به عنوان ناظر شورای قطب شمال طبقه‌بندی می‌شود. کانادا، دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ، روسیه، سوئد و آمریکا گروه هشت کشور قطب شمال هستند.با این وجود پکن هم ابزار و هم انگیزه برای تبدیل شدن به یک بازیگر اصلی در توسعه قطب شمال و رقابت برای دستیابی به منابع طبیعی و مسیرهای تجاری آن را دارد. چین پیشتاز تحقیقات در زمینه یخ‌های دائمی و فناوری قطبی است، زیرا بخش‌های بزرگی از کشور به ویژه فلات تبت در غرب و جنوب در تمام طول سال پوشیده از یخ است.بر اساس این گزارش، چین سرمایه گذاری زیادی در توسعه زیرساخت های مربوط به عمل در شرایط یخبندان کرده است و در حال ساخت یخ شکن‌های بیشتری برای افزودن به ناوگان دریایی خود است. روابط خوب روسیه و چین نیز موجب شده این کشور بیش از پیش برای پیوستن به کشورهای فعال در منطقه شمال انگیزه پیدا کند.

دیلی میل تاکید دارد: چین نیز مانند روسیه املاک و مستغلات زیادی را در کشورهای قطب شمال خریداری کرده و مجموعه‌ای از پایگاه‌های ماهواره‌ای را در این منطقه احداث کرده است. شراکت تجاری نظامی مسکو و پکن نیز از هم اکنون زنگ هشدار را در کشورهای غربی به صدا درآورده است.

▪️ائتلاف کشورهای همسایه قطب شمال ایجاد می‌شود؟

اگرچه روسیه و تا حدودی چین به ظاهر قصد دارند بر قطب شمال مسلط شوند و هرچند در حال حاضر هیچ رقابت و درگیری در منطقه شمال بین کشورها وجود ندارد، ولی ممکن است ائتلافی بین کشورهای همسایه قطب شمال ایجاد شود.بر اساس این گزارش، علیرغم اینکه روابط بین شرق و غرب در پایین ترین سطح خود در دهه های اخیر بوده است، حتی با وجود ادامه جنگ در اوکراین، همکاری‌ کشورهای نزدیک قطب شمال به نسبت حالت خنثی داشته است ولی به طور حتم وضعیت در سال‌های آینده تغییر خواهد کرد.

دیلی میل در پایان می افزاید: کارشناسان بر این باورند که ائتلاف کشورهای همسایه قطب شمال که همگی کشورهای همسو با غرب هستند، بتواند رقیب جدیدی برای روسیه و چین بتراشد. پیوستن فنلاند و سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز می‌تواند قدرت کشورهای غربی در مقابل شرق را سنگین‌تر کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تلگراف: زلنسکی خسته و بیش از حد ضعیف شده است

▫️ایسنا

«امروز ولودیمیر زلنسکی با بزرگترین چالش دوره رهبری خودش مواجه شده است؛ چالشی که حتی شدیدتر از زمانی است که نیروهای ارتش روسیه حدود دو سال قبل از مرزهای اوکراین عبور کردند. در آن زمان، او رهبر کشوری بود که برای نبرد اتحاد داشت.»

به گزارش ایسنا، نشریه تلگراف در تحلیلی درباره شکستهای ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در نبرد با روسیه با گذشت نزدیک به دو سال از شروع جنگ دو کشور به قلم سرهنگ «ریچارد کمپ»، یک فرمانده ارشد سابق ارتش انگلیس و ستون نویس فعلی این نشریه نوشته است: «حالا دیگر این اتحاد وجود ندارد. هم اکنون شاهد اختلافات علنی فزاینده بین زلنسکی و دیگر رهبران سیاسی همچون پترو پوروشنکو، رئیس جمهور سابق و ویتالی کلیچکو، شهردار شهر کی‌یف به دلیل تشدید اتهام‌زنی بین آنها از بابت شکست‌های حاصل شده تا کنون در جنگ هستیم. اتفاق بدتر از آن این است که به نظر می‌رسد زلنسکی با ژنرال والری زالوژنی، فرمانده کل ارتش کشورش نیز دچار اختلاف شده است. چندی پیش زمانی که زالوژنی پذیرفت که جنگ وارد یک بن بست شده است، زلنسکی علنا او را مورد نکوهش قرار داد.این وضعیت نشان می‌دهد اوکراین علاوه بر آنکه اکنون نیاز مبرمی به وحدت ملی در جنگ دارد، اما همچنین استراتژی مشخصی نیز برای آنکه بتواند جنگ را در آینده پیگیری کند، ندارد.

زلنسکی همچنان تاکید می‌کند که اوکراین همه اراضی خود که توسط روسیه تصرف شده را مجددا تصاحب خواهد کرد. اما او بعد از آنکه انتظارات را از ضدحمله تابستانی ارتش اوکراین بالا برد ظاهرا دیگر صحبتی از چارچوب‌های زمانی نمی‌کند. تعدادی از چهره‌ها نیز که تا کنون به دلیل شکست این ضدحمله روحیه خود را از دست داده‌اند حالا شروع به صحبت درباره نوعی توافق صلح کرده‌اند. حتی برخی پیشنهاد داده‌اند که یک توافق صلح بالقوه را در معرض رفراندوم قرار دهند.زمانی که من آخرین بار به کی‌یف سفر کردم، برخی از رهبران سیاسی این کشور در حال بحث درباره ایده یک توافق صلح بودند؛ توافق صلحی که بر مبنای آن روسیه، عضویت اوکراین در ناتو را در ازای تضمین‌ها مبنی بر اینکه اوکراین هیچ تلاشی برای بازپس‌گیری سرزمین‌های از دست رفته خود نکند، بپذیرد.چنین صحبت‌هایی ممکن است صرفا به انگیزه خشم و نارضایتی از وضعیت مطرح شده باشند اما این صحبتها برای بایدن و بسیاری از رهبران اروپایی که چیزی جز یک چنین توافق صلح آن هم در اسرع وقت نمی‌خواهند، ارمغانی از بهشت است.

هر گونه مذاکرات صلح که در مقطع فعلی به صورت جدی مورد ملاحظه قرار بگیرد عمدتا تضمین‌ کننده شکست اوکراین است. در کنار سیاست‌های داخلی در آمریکا و اتحادیه اروپا که تا کنون مانع تصویب کمک نظامی بیشتر برای اوکراین شده‌اند، بایدن و اروپایی‌ها تاکنون نخواسته‌اند اوکراین را به گونه‌ای که این کشور را در جنگ به پیروزی برساند، تجهیز کنند.

این ترمز به خاطر نگرانی آنها درباره اینکه تحریک روسیه می‌تواند به تشدید به هر چه بیشتر درگیری علیه خود آنها منجر شود گذاشته شده است.زلنسکی نیاز به متوقف کردن این وضعیت دارد. انتخابات امسال اوکراین به دلیل درگیری بعید است اجرا شود بنا براین او باید یک دولت وحدت ملی با هدف کمک به کنترل مخالفتهای داخلی فزاینده که تنها باعث تضعیف تلاشهای اوکراین در جنگ شده‌اند تشکیل دهد. او همچنین باید یک بینش استراتژیک واحد برای کشورش تعیین کند.

او تا کنون هیچ استراتژی واقعی برای جنگ ارائه نکرده جز اینکه فقط گفته، مرکز ثقل جنگ در ضمن دفاع در برابر پیشروی‌های احتمالی روسیه در شرق، به کریمه و دریای سیاه منتقل شود. در صورتی که زلنسکی انتظار دارد غرب همچنان انبارهای سلاح‌هایش را پر کند این وضعیت برای او به اندازه کافی خوب نیست.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ساداتیان: چین به دنبال حل اختلاف با آمریکا رفت/گام برداشتن سئول در کانال واشنگتن/ نیاز توکیو به بازتعریف و بازگشت به جایگاه گذشته

▫️ایلنا

"سیدجلال ساداتیان"، کارشناس مسائل شرق‌آسیا با اشاره به مهمترین وقایع رخ‌داده در این منطقه در سال ۲۰۲۳ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در سال گذشته میلادی به نوعی شاهد تحولات گوناگونی در عرصه داخلی و خارجی چین بودیم. به عنوان مثال نظاره‌گر آن بودیم که برخی از وزرا بدون هیچگونه توضیح از سوی حزب حاکم، کنار گذاشته شدند و نفرات جدید به جای آنها انتخاب شد. در گذشته هم شاهد اخراج رئیس‌جمهوری پیشین چین از جلسه رسمی کنگره حزب کمونیست این کشور بودیم که به شدت خبرساز شد و نشان داد که ساختار حاکم بدون هیچگونه توضیح یا بدون در نظر گرفتن خدمات وی، او را از صحنه سیاست حذف کرد. در این میان باید متوجه بود که در سال گذشته میلادی چین نتوانست چند صد میلیارد دلار سرمایه را جذب کند و به همین دلیل بود که رئیس‌جمهوری این کشور به ایالات متحده سفر کرد و به دنبال حل و فصل مشکلات و اختلافات پکن با واشنگتن بود.

وی ادامه داد: در این بین زمانی که ایالات متحده اطمینان پیدا کرد که چین به دنبال تقابل نظامی با واشنگتن نیست، در مقاطعی تنش را کاهش دادند و به نوعی سعی کردند تا اوضاع را آرام کنند؛ چراکه حتی ایالات متحده به سمت اعزام زیردریایی هسته‌ای رفته بود و سعی داشت تا اوضاع را به نوع دیگری مدیریت کند تا بتواند وضعیت خود در خاورمیانه را بازتعریف کرده و از تنش با چین بکاهد. البته این مسأله پیچیدگی‌های خاص خود را دارد؛ به گونه‌ای که در این راستا کشورهایی مانند عربستان هم در سال گذشته به سمت چین و روسیه کشیده شدند و در این بین ایالات متحده چندان از این موضوع استقبال نکرد. این در حالیست که آمریکا هم در منطقه با مشکلاتی مانند عدم همراهی اروپا در پرونده دریای سرخ روبه‌رو است و به همین دلیل باید دقت کنیم که چین از شدت تقابل با آمریکا که گفته می‌شد، کاسته است.

مدیرکل پیشین شرق آسیای وزارت خارجه تصریح کرد: در مورد کره‌شمالی باید توجه شود که در سال گذشته میلادی این کشور بارها و بارها اقدام به آزمایش انواع و اقسام موشک کرده و حتی ماهواره جاسوسی خود را مورد امتحان قرار داد. در جای دیگر پیونگ‌یانگ مدعی شده بود که به تسلیحاتی دست یافته که می‌تواند خاک آمریکا را مورد هدف قرار دهد و این دقیقاً همان سناریوی مورد نظر پکن بود؛ چراکه اساساً کره‌شمالی توسط چین هدایت می‌شود و حتی بخشی از ملزومات حیاتی آن را پکن تأمین می‌کند. این در حالیست که کره جنوبی در سال ۲۰۲۳ به دنبال هدایت بازارهای مورد نظر و هدفگذاری و سرمایه‌گذاری بوده و شراکت با غرب و حتی ژاپن را پیش برده است. توجه داشته باشید که سئول عملاً با آمریکا هماهنگ است که این رابطه در مورد مناسبات با ایران یا آزادسازی منابع مالی بلوکه شده تهران قابل لمس و مشهود بود و کره شمالی سعی کرد تا سیاست آمریکا در قبال تهران را اجرایی کند.

وی در پایان گفت: در مورد ژاپن باید توجه داشت که در سال گذشته میلادی اساساً این کشور با یک افت جایگاه و پرستیژ روبه‌رو بود. شاهد آن بودیم که در داخل توکیو افشای برخی از فسادهای دولتی موجب شد تا مقامات این کشور کنار گذاشته شوند و بر همین اساس می‌توان گفت که ژاپن نیاز به یک بازنگری در خصوص نقش‌آفرینی خارجی خود خواهد داشت. معتقدم جایگاه امروز ژاپن اگرچه در عرصه اقتصاد و تکنولوژی بسیار رفیع و حائز اهمیت است اما به هر ترتیب ژاپن با یک دهه قبل خود کاملاً متفاوت است. با این تفاسیر به نظرم در سال ۲۰۲۴ مجدداً شرق‌آسیا کانون رشد و جنب و جوش اقتصادی و تکنولوژی خواهد بود و به هر ترتیب این منطقه را باید یک کلونی اقتصادی رو به رشد دانست که البته آمریکا و چین در این میان مؤلفه اساسی به حساب می‌آیند. به هر ترتیب باید دید که رقابت میان این دو به کجا می‌رسد و چگونه می‌توانند در این منطقه اوضاع را مدیریت کنند؛ کما اینکه باید منتظر ماند و دید که خروجی انتخابات آمریکا چه خواهد شد و چگونه می‌تواند بر معادلات شرق‌آسیا تاثیر بگذارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
شور و شیرین- فریدون مجلسی.pdf
228.5 KB
شور و شیرین- فریدون مجلسی

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تبادل پیام بین ایران و آمریکا به معنای اعتماد طرفین نیست؛ در عالم دیپلماسی به این اتفاقات گفت‌وگو نمی‌گویند / روند‌های موجود نشان دهنده‌ی این است که جنگ منطقه‌ای اتفاق نمی‌افتد، اما ممکن است یک شگفتی باعث جنگ شود

▫️انتخاب

پیام های سیاسی آمریکا به ایران برای عدم گسترش درگیری بخصوص در دریای سرخ، نشان می‌دهد آمریکایی‌ها چندان تمایلی به بازی در زمین اسراییل ندارند. ایران نیز در این بین چندان تمایلی برای درگیری در یک جنگ ویرانگر آن هم با شرایط اقتصادی فعلی ندارد. با این وجود مشخص نیست رابطه ایران و آمریکا چقدر متاثر از جنگ خواهد شد و پس از آن چگونه ادامه خواهد یافت.

"رحمان قهرمانپور"، کارشناس روابط بین الملل، درباره پیام‌های آمریکا به ایران در چند وقت اخیر به «انتخاب» گفت: در عالم دیپلماسی به این اتفاقات گفتگو نمی‌گویند و این تبادل پیام به معنای اعتماد طرفین نیست. مگر اینکه قبل از وقوع یک حادثه به آن کشور اطلاع دهند. مثلا اگر آمریکا بخواهد به جایی حمله کند و قبل از آن یک سری کشور‌های خاص را مطلع کند، در آن صورت می‌توان حدس زد که آمریکا اعتماد کرده است. این پیام‌ها به تعبیر علمی بازدارنده و به تعبیر عامیانه پیام‌های تهدید است. آمریکا به دنبال این است که دامنه درگیری‌ها در خاورمیانه گسترش پیدا نکند و به سطح منطقه کشیده نشود. در آن صورت آمریکا مجبور است که به نفع اسراییل اقدام نظامی کند. پیام‌های آمریکا به ایران در این مقطع برای این است که شرایط منطقه را آنطور که خودش دوست دارد مدیریت کند.

وی در ادامه درباره پاسخ ایران به پیام‌های آمریکا اظهار داشت: پاسخ ایران در رسانه‌ها بازتاب نداشته، اما ایران هم مثل آمریکا تمایلی به درگیری نظامی در منطقه ندارد و خواهان درگیری نظامی مستقیم نیست. دلایل آمریکا و ایران برای خودداری از جنگ متفاوت است. آمریکا نمی‌خواهد تعهدات جدیدی در منطقه بپذیرد، آمریکا نمی‌خواهد روند کاهش حضور نظامی خود را برعکس کند، اما ایران ملاحظات دیگر دارد. ایران ملاحظات اقتصادی و سیاست داخلی و حفظ توان بازدارندگی محور مقاومت است. ایران و آمریکا به دلایل متفاوت در حال حاضر خواهان درگیری نیستند. با توجه به اتفاقاتی که در منطقه می‌افتد، منطقه شرایط حساسی را تجربه می‌کند. 

وی افزود: ممکن است پیشامد‌هایی رخ دهد که نتیجه‌ی آن خارج از اراده و کنترل دولت‌های منطقه باشد. آینده پژوهان می‌گویند که ما از منطقه‌ی قابل پیش بینی به منطقه‌ی غیرقابل پیش بینی وارد شدیم. به این معنا که روند‌های موجود نشان دهنده‌ی این است که جنگ منطقه‌ای اتفاق نمی‌افتد، اما ممکن است یک شگفتی باعث جنگ شود. مثلا اتفاقی خارج از اراده کشور‌ها که ممکن است کشور‌ها درباره آن سوءتفاهم داشته باشند؛ بنابراین شرایط منطقه باعث می‌شود ما با تشدید ناخواسته‌ی بحران مواجه شویم. در چنین شرایطی تبادل پیام بین دولت‌ها بیشتر می‌شود تا دولت‌ها به روند اعتمادسازی وارد شوند.

قهرمان پور درباره شکل تداوم رابطه ایران و آمریکا پس از جنگ غزه گفت: اگر شما حدس می‌زنید که در پس پرده یک بده بستان در حال وقوع است، پذیرش این ادعا سخت است. آمریکا نشانه‌های قابل اعتمادی مبنی بر اینکه می‌خواهد با ایران در بلندمدت کار کند از خود نشان نداده است. مسئله آمریکا در مقابل ایران در خاورمیانه این است که تا جای ممکن از سوی ایران تهدید نشود و ایران نتواند ضربه‌ای به آمریکا بزند. در بعد ایجابی، آمریکا به دنبال کار استراتژیک با ایران نیست. تجربه سال‌های اخیر این مسئله را به آمریکا نشان داده که آمریکا نمی‌تواند سیاست خود را در مقابل ایران پیاده کند؛ بنابراین درست است که آمریکا پیام‌هایی می‌دهد، اما این پیام‌ها بیش از آنکه نشانه‌ای از همکاری بلندمدت باشد، بیشتر نشانه ایست از اینکه دو طرف می‌خواهند بحران موجود را به نوعی مدیریت کنند و مانع از گسترش آن به منطقه شوند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#تهدید_گرمایش_زمین


▫️کریسمس بدون برف

▫️ایرنا

امسال روزهای پاییزی و آغازین زمستان در برخی از نقاط جهان با تفاوت آب و هوایی سپری شد. برخی از شهرها در ایالات متحده و کانادا برخلاف سال‌های گذشته، کریسمس را بدون برف گذراندند و تفریحات زمستانی لغو شدند. این افزایش دما و کم بارشی‌ها در برخی مناطق از قاره آسیا و جنوب اروپا تا کانادا و آمریکا به ثبت رسیده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
میدل ایست آی
https://www.middleeasteye.net/opinion/gaza-us-stop-regional-war-reigning-in-israel

چهار اقدام فوری برای پیشگیری از منطقه ای شدن جنگ غزه و نقش آمریکا

سید حسین موسویان

بخش اول

در روز سوم ژانویه در مراسم چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در شهرکرمان، بیش از 300 شهروند بیگناه در یک عملیات تروریستی در شهرکرمان ایران کشته و مجروح شدند. در چهارم ژانویه چهارتن از مبارزین عراقی کشته و شش تن مجروح شدند که مقامات عراق، آمریکا و کشورهای عضو ائتلاف را بخاطر این عملیات محکوم کردند.
در روز کریسمس، اسرائیل سید رضا موسوی فرمانده نظامی عالیرتبه ایران را در دمشق سوریه به قتل رساند و چند روز بعد هم یکی از رهبران حماس را در بیروت به قتل رساند. نخست وزیر لبنان گفت که اسرائیل با این عملیات قصد دارد منطقه را به دام جنگ بکشاند.
اسرائیل عملیات نظامی تجاوز به غزه را از اکتبرگذشته تاکنون ادامه داده که منجر به کشته و مجروح شدن بیش از 90000 فلسطینی و 2400 اسرائیلی شده، 75% جمعیت 2.3 میلیونی غزه آواره شده و 335هزار خانه مسکونی درغزه تخریب شده است. اینها درشرایطی رخ داده که سازمان ملل حتی قبل از جنگ غزه، اعلام کرده بود غزه به منطقه ای غیر قابل سکونت تبدیل شده چون از سال 2007 تحت محاصره اقتصادی اسرائیل قرار داشته است.
اسرائیل طی تجاوز چند ماه اخیر، 65000 تن مواد منفجره روی غزه فرو ریخته که چهار برابر قدرت بمب اتمی است که آمریکا درهیروشما فرو ریخت.

جنگ منطقه ای:

بعد از تجاوز اسرائیل به غزه، حدود 100 حمله نظامی علیه نیروهای آمریکا درعراق و سوریه صورت گرفته است.آمریکا نیز متقابلا عملیات نظامی متعددی علیه نیروهای متحد ایران در عراق و سوریه داشته است. تریتا پارسی معاون رئیس موسسه کوئنسی می گوید: "اسرائیل میخواهد جنگ غزه را به لبنان کشانده تا حزب الله لبنان، حوثی های یمن، حشد الشعبی عراق و نهایتا ایران را درگیرجنگ با آمریکا کند".
جنگ منطقه ای هم برای منطقه و هم برای جامعه جهانی یک فاجعه است. برای پیشگیری از خطر منطقه ای شدن جنگ چند اقدام ضروری است:

اولین اقدام: آتش بس فوری و پایدار برای توقف جنگ غزه بین اسرائیل و حماس است. در این مورد آمریکا تنها کشوری است که می تواند نتانیاهو را وادار به آتش بس کند. منطقه خاورمیانه بدون یک راه حل عادلانه و جامع در مورد بحران فلسطین، روی آرامش نخواهد دید. ژنرال اسرائیلی اسحاق بریک گفت:" تمام موشکها و مهمات و بمب های هدایت شونده و هواپیماهای جنگنده ما توسط آمریکا تامین میشود. به محض اینکه آمریکا [حمایت نظامی را ]متوقف کند، ما قادر به ادامه جنگ نخواهیم بود. این را همه درک می کنند که ما بدون حمایت آمریکا نمی توانیم بجنگیم".

آمریکا قطعنامه آتش بس توسط سازمان ملل را درحالی وتو کرد که 186 کشورخواهان آتش بس بودند و فقط 10 کشور با آمریکا همراه بودند. گروههای حقوق بشری متعدد در دنیا و حتی یک رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی اسرائیل تایید کرده اند که فلسطینی ها تحت یک رژیم آپارتاید زندگی میکنند. آقای بایدن باید این روند را تغییر دهد.
دومین اقدام اجرای قطعنامه های سازمان ملل در مورد حل بحران فلسطین برای خاتمه دادن به 75 سال آواره گی فلسطینی ها واشغال خاک آنها است. قطعنامه های سازمان ملل مکرر راه حل دو دولت را برای یک صلح عادلانه و منصفانه و پایدار بین فلسطینی ها و اسرائیل تصویب کرده است. خاورمیانه بدون یک راه حل عادلانه و جامع بین فلسطینی ها و اسرائیل، هیچگاه روی آرامش نخواهد دید. دراین مورد هم آمریکا تنها کشوری است که می تواند اسرائیل را مجبور به پذیرش قطعنامه های سازمان ملل کند.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
میدل ایست آی
https://www.middleeasteye.net/opinion/gaza-us-stop-regional-war-reigning-in-israel

چهار اقدام فوری برای پیشگیری از منطقه ای شدن جنگ غزه و نقش آمریکا

سید حسین موسویان

بخش پایانی

حمله نظامی به ایران :

اسرائیل سالهاست که استراتژی حمله نظامی آمریکا به ایران را دنبال می کند. نخست وزیر سابق اسرائیل، نفتالی بنت چند روز پیش در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که "آمریکا و اسرائیل باید مستقیما ایران را مورد حمله نظامی قراردهند".
در ماه می 2018، در زمانیکه ایران به مدت سه سال درحال اجرای کامل برجام بود، ترامپ از برجام خارج شد و با اتخاذ سیاست "فشارحداکثری"، تحریمهای گسترده اقتصادی و سیاسی و نظامی علیه ایران اعمال نمود. نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم اعلام کرد که او ترامپ را وادار به خروج از برجام کرد.
لذا سومین عامل کلیدی، مهار تنش بین آمریکا و ایران است. بایدن از ابتدای ریاست جمهوری خود قصد احیاء برجام را داشت که نهایتا موفق نشد. درعین حال آمریکا و ایران با میانجیگری قطر و عمان به یک توافق موقت دست یافتند. براساس توافق قرار شد:

1) پنج زندانی بین ایران و آمریکا مبادله شوند،
2)آمریکا شش میلیارد دلار وجوه بلوکه شده ایران را آزاد و به قطر منتقل شود،
3) تقابلات منطقه ای دو کشور متوقف شود،
4) ایران غنی سازی بالاتر از 60% انجام ندهد،
5) ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری بیشتری داشته باشد،
6) آمریکا مانع صادرات نفت ایران نشود و
وجوه بلوکه شده ایران درعراق هم بتدریج آزاد شود.
جنگ اسرائیل علیه غزه، عملا این توفق موقت بین آمریکا و ایران را کشت. یک مقام اروپایی به من گفت: "بخاطر جنگ غزه، آمریکاییها مذاکرات با ایران را ادامه نخواهند داد، برجام مرد، دیپلماسی هسته ای با ایران مرد، آمریکاییها از قطری ها محترمانه خواسته اند که آنها محترمانه از ایران بخواهند که در شرایط فعلی ایران درخواستی برای برداشت از این شش میلیارد آزاد شده نداشته باشد". کنگره آمریکا هم تصویب کرد که 6 میلیارد دلار آزاد شده ایران، مجددا بلوکه شود.
دوره جدید زد وخورد:

واشینگتن و تهران عملا در مسیر برخورد قرارگرفته اند. دولت بایدن تحریمها را افزایش داده و ایران هم درپاسخ به آمریکا، برنامه هسته ای خود را توسعه داده است. گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی میگوید که ذخیره اورانیوم غنی شده ایران برای ساخت سه بمب اتمی کافی است.
با ادامه جنگ غزه، درغیاب گفتکوی آمریکا و ایران و درصورت عدم احیای برجام؛ احتمال تقابلات منطقه ای دو کشور آمریکا و ایران بیش ازسالهای گذشته شده است.
لازمه ایجاد یک صلح پایدار درمنطقه خاورمیانه، پایان دادن به تخاصمات آمریکا و ایران است. رهبران آمریکا و ایران باید برای یک گفتگوی فراگیر به قصد رسیدن به یک توافق جامع، شامل احیاء توافق موقت، احیاء برجام و حل وفصل سایر موارد اختلاف؛ شجاعت به خرج دهند.
اگر این مورد غیرواقع بینانه باشد، گزینه بعدی این است که 8 کشور حاشیه خلیج فارس یعنی ایران، عربستان، عراق، قطر، عمان، امارات، کویت و بحرین؛ یک توافق جامع و فراگیر منطقه ای برای ایجاد ساختارهمکاری و امنیت جمعی درخلیج فارس داشته باشند که شامل یک توافق هسته ای منطقه ای و عاریسازی منطقه از سلاحهای کشتار جمعی باشد

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 17:17:48
Back to Top
HTML Embed Code: