Telegram Web Link
برتراند راسل؛ آیا علوم انسانی و اجتماعی، وزن اندکی دارد؟

دکتر محمد منصورنژاد

1.جمله ای از «راسل» متفکر انگلیسی، در فضای مجازی نظرم را جلب کرد. از او نقل شده تا 40 سالگی، که مغزم فعال بود، بدنبال ریاضیات بودم از چهل تا شصت سالگی، که ذهنم ضعیف شد، به فلسفه روی آوردم و در اواخر عمر که مغزم به کلی از کار افتاد، به سیاست پرداختم! (محمد میلانی: یادداشت از ریاضیات و فلسفه تا سیاست و تدبیر منزل: 14 خرداد 1400؛ سایت دین آنلاین)این مدعا را افراد مختلف نقل کردند، اما هیچکدام منبعی برای آن ذکر نکردند! ).....

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/berteranrasel2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
غیر‌واقع‌بینانه بودن گزینه نابودی حماس

دکتر میکائیل سانیار

جنگ حماس و رژیم اسرائیل بازار تحلیل‌‌‌های سیاسی و نظامی را داغ‌‌‌تر از همیشه کرده است. در بیشتر تحلیل‌‌‌هایی که انجام می‌شود، موضوع حقانیت‌‌‌بخشی به یکی از طرفین جنگ برجسته شده و در آنها گاه نگاهی تاریخی به مساله نیز وجود دارد. هرکدام از طرفین درگیر جنگ، دیگری را به اتخاذ سیاست‌‌‌ غیراخلاقی و تروریسم متهم می‌کنند. اما توجه این نوشتار به تعارضات سیاسی و ایدئولوژیک است که مانع از تحقق صلح می‌شود و یک امنیت شکننده را در منطقه رقم زده است. جنگ به تعبیر کلازویتس از سیاست پیروی می‌کند و سیاست خاورمیانه‌‌‌ای تلفیقی از ایدئولوژی و نظامی‌‌‌گری است.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/optionhamass2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
▫️تداوم نبرد ۲۰۰ ساله آمریکای لاتین علیه «دکترین مونرو»

▫️ایرنا

#بخش_اول

کارشناسان معتقدند با گذشت ۲ قرن از «دکترین مونرو» و تداوم حضور غیر قابل انکار سیاسی، نظامی و فرهنگی آمریکا در آمریکای لاتین، روند رو به رشد جهان چندقطبی، فرصت‌های بیشتری برای مقاومت و قدرت مذاکره بیشتر برای جنوب جهانی برابر هژمونی آمریکا فراهم کرده و برزیل گزینه مهمی برای اعمال رهبری منطقه‌ای است.

به گزارش  تارنمای اسپوتنیک موندو، آمریکا از سال ۱۸۲۳ و از زمان ریاست جمهوری جیمز مونرو، دستورالعمل سیاست خارجی موسوم به دکترین مونرو را با هدف جلوگیری از نفوذ قدرت‌های اروپایی در قاره آمریکا راه‌اندازی کرد. به موجب این دکترین، آمریکا در طول قرن نوزدهم و بیستم، تلاش مستمری برای تضمین هژمونی خود در چارچوب اقدامات مداخله‌گرایانه در سایر کشورهای این منطقه انجام داد. پرسشی که اکنون مطرح است، این است که با گذشت دو قرن از دکترین مونرو و تعریف منطقه آمریکای لاتین به عنوان حوزه نفوذ سیاسی و اقتصادی آمریکا، آیا می‌توان گفت که جهانِ به طورفزاینده چندقطبی حاضر، بر این سناریو غلبه کرده است؟

به گفته تحلیلگرانی که اسپوتنیک با آن‌ها مشورت کرده است، آمریکای لاتین برای استراتژی قدرت واشنگتن ضروری بوده است؛ به ویژه پس از جنگ جهانی دوم، زمانی که این کشور، تلاش کرد تا خود را در جایگاه کشوری که سرنوشت سایر کره زمین را دیکته می کند، قرار دهد.ویلیام گونسالوِس (Williams Gonsalves) استاد روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی ریودوژانیرو تاکید کرد آمریکا در حال حاضر نیز برای حفظ قدرت هژمونیک خود، به اعمال تسلط بر آمریکای لاتین نیاز دارد.وی با اشاره به رویکرد استراتژیست‌های آمریکایی به ویژه جان اسپایکمن (John Spykman/ ۱۸۹۳- ۱۹۴۳) گفت: آن‌ها بر این باورند که در این بخش از آمریکای توسعه‌نیافته، هیچ قدرت بزرگی نمی‌تواند ظهور کند. به همین دلیل، ایالات متحده همیشه در همه فرایندهای توسعه و به ویژه همگرایی منطقه‌ای سنگ‌اندازی کرده است.

مارکوس کوردِیرو پیرِس (Marcos Cordeiro Pires) استاد روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی پائولیستای برزیل تصریح کرد منطقه آمریکای لاتین نه تنها برای امنیت آمریکا مهم است بلکه منطقه‌ای است که ارزش‌ها و ساختار سیاسی و فرهنگی آمریکای شمالی عمیق‌ترین ریشه در آن را دارد.به عقیده این کارشناس، در حالی که جان کری وزیر امور خارجه سابق آمریکا در سال ۲۰۱۳ تاکید کرد که دکترین مونرو منسوخ شده است، اما این سیاست در آمریکای لاتین همچنان فعال است؛ حضور چین اگر چه نقطه مقابل این دکترین است اما از منظر سیاسی، نظامی و فرهنگی، حضور آمریکا غیر قابل انکار است.

با این حال، در دنیای امروز که به طور فزاینده‌ای چندقطبی است، فرصت‌های بیشتری برای مقاومت و قدرت مذاکره بیشتر برای جنوب جهانی برابر هژمونی آمریکا وجود دارد.پیرِس با اشاره به اهمیت ائتلاف بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) گفت: بریکس، صدای کشورهای در حال توسعه را تقویت و جنبش را به سمت دلارزدایی از بازارها هدایت می‌کند. تجارت بر اساس ارزهای محلی، نخستین مرحله از فرآیند بلندمدتی است که به آینده‌ای با نقش‌آفرینی فزاینده کشورهای جنوب جهانی نوید می‌دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تداوم نبرد ۲۰۰ ساله آمریکای لاتین علیه «دکترین مونرو»

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

به گفته کارشناسان، کشورهایی همچون کوبا، نیکاراگوئه، ونزوئلا و بولیوی با سنت دیرینه ضدآمریکایی، برای دهه‌ها با نفوذ آمریکا مخالفت کرده‌اند و رای آن‌ها بر تصمیمات سازمان ملل موثر است.گونسالوِس خاطرنشان کرد: وقتی در مورد دنیای چندقطبی صحبت می‌کنیم، باید قطب قدرت در آمریکای جنوبی نیز وجود داشته باشد و در این چارچوب، برزیل گزینه مهمی است که همه عناصر اساسی برای اعمال این رهبری را در اختیار دارد.

با این حال، به گفته این کارشناس، آمریکا برای حفظ قدرت خود بر آمریکای لاتین همواره به اتحاد با نخبگان محلی که نسبت به این کشور احساس «شیفتگی» دارند، متکی بوده و برای این روند باید چاره‌ای اندیشیده شود.گونسالوس هشدار داد برزیل یکی از کشورهایی است که نخبگان آن بیشتر به مواضع آمریکای شمالی پایبند هستند و واضح‌ترین مورد تبعیت برزیل از ایالات متحده در موضوع نیروهای مسلح است.به عقیده این کارشناس، باوجود تلاش‌های لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل در راستای تقویت چندجانبه‌گرایی، ارتش کشورش همچنان با واشنگتن و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) همسو است.

وی گفت: در حالی که رئیس‌جمهوری داسیلوا در سراسر جهان سفر می‌کند و در مهم‌ترین مجامع بین‌المللی سخنرانی می‌کند و مواضع بسیار جالبی اتخاذ می‌کند، ارتش برزیل همچنان به خرید از ایالات متحده و انجام رزمایش‌های نظامی در آن کشور ادامه می‌دهد.

به عقیده گونسالوس، این مانع اصلی بر سر راه نقش رهبری منطقه‌ای برزیل است.وی گفت: ما نمی‌توانیم با نیروهای مسلحی که خود را خودمختار نمی‌داند و فقط می‌تواند خود را تابع ایالات متحده قرار دهد، قطب قدرت باشیم. دستیابی به جایگاه قطب قدرت مستلزم استقلال نظامی است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
/فارن پالیسی/

▫️بیایید به سال ۲۰۲۵ برویم... / ۵ دلیل برای شکست احتمالی اسرائیل / از دست کم گرفتن حماس تا تضعیف روابط تل آویو-واشنگتن

▫️انتخاب

#بخش_اول

"فارن پالیسی" در مطلبی به قلم دانیل بایمن، از اعضای ارشد «مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی»  نوشت: بیایید یک تمرین ذهنی انجام دهیم. فرض کنیم الان 7 اکتبر 2025، دو سال پس از حمله حماس است و سیاست اسرائیل در نوار غزه از هم پاشیده است. حماس در سال 2023 از زیر ویرانه های جنگ بیرون آمده و دوباره غزه را تحت کنترل خود درآورده و اعتبارش در کرانه باختری و جاهای دیگر بسیار افزایش یافته است. در چنین وضعیتی، جایگاه بین المللی اسرائیل، از جمله در واشنگتن، در حال فروپاشی است و در داخل نیز، اختلافات سیاسی و اجتماعی اسرائیل حتی بیشتر از قبل از جنگ شده و عملاً آن را فلج کرده است. نیروهای نیابتی ایران تهاجمی‌تر از همیشه هستند، حزب الله شمال اسرائیل را موشک باران می کند و حوثی های یمن در دریای سرخ کشتی های اسرائیلی را تهدید می کنند.
 
این نوع تمرین، به عنوان «مرگ پیشاپیش» شناخته می شود، تکنیکی که اولین بار توسط یک روانشناس به نام گری کلین برای کاهش خطر شکست پیشنهاد شد. دانیل کانمن، برنده جایزه نوبل، این تکنیک را به عنوان راهی برای مقابله با اعتماد به نفس بیش از حد توصیه کرده است. ایده این بازی، ساده است. تصور کنید که یک طرح یا سیاستی که در حال حاضر دنبال می شود، به طرز وحشتناکی با شکست مواجه شود. حالا بپرسید چه مشکلی رخ داده که منجر به این شکست شده است. نتیجه، فهرستی از مشکلات احتمالی است که رهبران می توانند آنها را برای اتخاذ سیاست های بهتر مطالعه کنند.من در سفر اخیرم به همراه تیم مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی به اسرائیل، در گفتگو با مقامات امنیتی و سایر شخصیت های ارشد اسرائیلی، متوجه برخی از این نقاط شکست احتمالی شدم. مشکلات اسرائیل در غزه، می تواند ناشی از دست کم گرفتن حماس، تقویت ناخواسته این گروه، تضعیف انسجام داخلی اسرائیل، شکست در روند انتقال از مرحله جنگ به حکومت در غزه، و تضعیف روابط اسرائیل با ایالات متحده باشد.

▪️دست کم گرفتن مقاومت حماس
 
اسرائیل به دنبال نابودی حماس، کشتن رهبران و بسیاری از نیروهای نظامی آن است. حماس تا قبل از شروع حمله اسرائیل، تقریبا 25000 نفر نیرو داشته که اسرائیل ادعا می کند حدود 7000 نفر از آنها از جمله بسیاری از رهبران عملیاتی کلیدی را تا اواسط دسامبر کشته است.با این حال، نابودی کامل حماس، بسیار دشوار خواهد بود و این گروه حتی در صورت تضعیف، می تواند در غزه دوباره رشد کند. اسرائیل می تواند قدرت حماس را با ارزیابی تعداد تشکیلات حماس، نظارت بر تشییع جنازه و اعلامیه های خاکسپاری و شمارش نیروهای کشته شده حماس در جنگ، تخمین بزند. با این حال، همانطور که یک کارشناس اسرائیلی به من گفت، «من در مورد [تخمین اسرائیل درباره] تعداد جنگجویان حماس که کشته شده اند، بسیار شک دارم». سربازان در نبرد به احتمال زیاد کشته شدگان دشمن را با دقت فهرست نمی کنند و ممکن است به راحتی همه مردان در سن جنگ را به عنوان جنگجویان فرضی بشمارند. علاوه بر این، برخی از مردم غزه به این دلیل که مورد حمله قرار می گیرند، ممکن است اسلحه به دست بگیرند، بنابراین به تعداد کلی افرادی که تصور می شود از اعضای حماس هستند اضافه می شود و دقت ارزیابی ها درباره تعداد اعضای حماس را پایین می آورد.حماس نیز عمیقاً در غزه جا افتاده است. از سال 2007 این نوار را کنترل کرده و نسلی از ساکنان غزه ، تحت حاکمیت این گروه بزرگ شده اند. این سازمان، از نزدیک با طوایف غزه همکاری می کند و دارای پایگاه قدرت در جامعه پناهندگان غزه است. حماس خیلی قبل از سال 2007 که حکومت در غزه را به دست گرفت، مدارس و بیمارستان ها و مساجد را اداره می کرد و تقریباً در هر جنبه ای از جامعه حضور داشت. این در تضاد شدید با گروه هایی مانند داعش است که نسبتاً تازه وارد به مناطقی بود که فتح کرده بود و جنگجویان آن اغلب خارجی هایی بودند که ارتباط کمی با مردم محلی داشتند.
 
با این ریشه های عمیق، حتی اگر بیشتر سیستم نظامی حماس از بین برود، باز هم می تواند به راحتی دوباره رشد کند. برای جلوگیری از این امر، گروه دیگری باید جای حماس را بگیرد و اطمینان حاصل کند که پس از کاهش فشار اسرائیل، این گروه دوباره ظهور نخواهد کرد.

▪️تقویت روایت مقاومت
 
حماس چیزی فراتر از یک سازمان است. آنها آنچه را که «مقاومت» می نامند، با استفاده از زور برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در کرانه باختری و غزه و نابودی اسرائیل، تعریف می کنند. این عقیده از جانب بسیاری از فلسطینی ها و همچنین حزب الله لبنان، ایران و دیگر بازیگران منطقه ای پذیرفته شده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️بیایید به سال ۲۰۲۵ برویم... / ۵ دلیل برای شکست احتمالی اسرائیل / از دست کم گرفتن حماس تا تضعیف روابط تل آویو-واشنگتن

▫️انتخاب

#بخش_دوم

حمله 7 اکتبر مورد تایید بسیاری از فلسطینی ها و جهان اسلام واقع شد و بالای 80 درصد از ساکنان کرانه باختری از این حمله حمایت کردند. (شاید جای تعجب نباشد که آنهایی که در غزه، اعضای خانواده‌شان کشته شده‌ و خانه هایشان ویران گشته، کمتر از سایرین به این حمله علاقه مند هستند). واکنش تهاجمی اسرائیل و سطح بالای تلفات غیرنظامیان، درستی روش های حماس را برای افراد زیادی در منطقه اثبات کرده است. این بدان معناست که حماس یا هر گروه مقاومت دیگری، برای رشد در غزه، خاک حاصلخیزی در اختیار دارد. این یک عامل مهم در درازمدت است، زیرا تقریبا نیمی از جمعیت 2/2 میلیونی غزه، زیر 18 سال هستند. در خارج از غزه، این روایت باعث حمایت از ایران و دیگر دشمنان اسرائیل می شود. همچنین این موضوع، همکاری آشکار کشورهایی مانند مصر و امارات متحده عربی با اسرائیل را سخت تر می کند.
 
▪️بحران باور عمومی
 
حمله 7 اکتبر بسیاری از اسرائیلی ها را مجبور به ترک خانه های خود در جنوب و نزدیک مرز غزه کرد. شلیک تقریباً مداوم راکت و خمپاره در شمال اسرائیل توسط حزب الله نیز ده ها هزار اسرائیلی دیگر را آواره کرده است. در مجموع 250,000 نفر از شهروندان اسرائیل اکنون دور از خانه خود و در هتل هایی که دولت هزینه آنها را پرداخت می کند و یا نزد خویشاوندانشان در مناطق دیگر، زندگی می کنند. اطمینان دادن به این افراد برای بازگشت به خانه هایشان اولویت اسرائیل است.اما اطمینان دادن به اسرائیلی های ساکن آن مناطق، هم از نظر نظامی و هم از نظر روانی دشوار خواهد بود.

اسرائیل باید بتواند هم حماس و هم حزب الله را شکست دهد یا حداقل بازدارندگی لازم را در برابر آنها ایجاد کند. «شکست دادن» و «بازدارندگی» مفاهیمی مبهم هستند و اسرائیل باید مردم خود را متقاعد کند که در امنیت هستند. این امر با توجه به شکست اطلاعاتی اسرائیل در 7 اکتبر که منجر به عدم پیش بینی حمله حماس شد و سربازان اسرائیلی نیز در دفاع از ساکنان مناطق نزدیک به غزه ناکام ماندند، دشوار است.در مناطق جنوبی اسرائیل که مجاور غزه هستند، بازگرداندن اعتماد مستلزم شکست همه جانبه و آشکار حماس است. در شمال، حزب الله باید تعداد بیشتری از واحدهای ویژه خود موسوم به رضوان را به دورتر از مرزهای اسرائیل منتقل کند تا اطمینان حاصل شود که حمله غافلگیرکننده ای صورت نخواهد گرفت. اسرائیل همچنین ممکن است نیاز داشته باشد که تعداد زیادی نیرو در هر جبهه مستقر کند و در هر منطقه پرجمعیت، قابلیت های دفاع شخصی بیشتری فراهم کند. چنین اقداماتی پر هزینه هستند و به ویژه برای اسرائیل سخت است، زیرا نیروی نظامی آن به نیروهای ذخیره وابسته است و این، حفظ ارتش بزرگ در یک جنگ طولانی را دشوار می کند. نگهداری طولانی مدت این نیروهای ذخیره در ارتش مستلزم آسیب هایی به بخش های اقتصادی اسرائیل است، چرا که این نیروها در واقع کارکنان بخش های مختلف تولیدی و خدماتی اسرائیل هستند که به خدمت نظامی فراخوانده می شوند.بدتر از همه اینها، بحران اعتماد در نظام سیاسی است.

قبل از 7 اکتبر، جامعه اسرائیل به شدت دچار تفرقه بود و تقابل شدیدی بین جوامع مذهبی و سکولار، اعراب اسرائیلی و یهودیان اسرائیلی، و یهودیان کشورهای اروپایی در مقابل یهودیان کشورهای عربی وجود داشت. دولت نتانیاهو با وارد کردن چهره های راست افراطی به دولت و با تضعیف استقلال قضایی، جامعه را دوقطبی تر کرد. در حال حاضر، برخی از افراد راست گرا ادعا می کنند که حماس به این دلیل حمله کرد که اسرائیل را به دلیل اعتراضات ضد دولتی، در موضع ضعف دید. اسرائیلی ها ممکن است از مالیات های بالاتر برای تأمین بودجه ارتش، افزایش مدت خدمت نیروهای ذخیره و سایر اقدامات ناخوشایند حمایت کنند، اما اگر این پیشنهادها به عنوان بخشی از دعواهای حزبی تلقی شود، دیگر مورد حمایت ساکنان اسرائیل نخواهد بود.

▪️ابعاد حزب الله
 
وقوع یک جنگ تمام عیار با حزب الله، ممکن است برای اسرائیل فاجعه بار باشد. این گروه لبنانی جنگجویان بسیار بیشتری دارد که ماهرتر و با تجربه تر هستند و زرادخانه موشک و خمپاره هایی شامل مهمات هدایت شونده دقیق در اختیار دارد که تسلیحات حماس در برابر آنها ناچیز به نظر می رسد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️بیایید به سال ۲۰۲۵ برویم... / ۵ دلیل برای شکست احتمالی اسرائیل / از دست کم گرفتن حماس تا تضعیف روابط تل آویو-واشنگتن

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

حزب الله تاکنون برای نشان دادن همبستگی با حماس، حملات محدودی را به اسرائیل انجام داده است. اسرائیل با افزایش حضور نظامی خود در امتداد مرز و انجام حملاتی در مقیاس کوچک که برای دور کردن حزب الله از مرز و نشان دادن آمادگی برای تقابل نظامی طراحی شده، به این حملات پاسخ داده است.این تبادل آتش به راحتی می تواند از کنترل خارج شود و اسرائیل حتی ممکن است تصمیم بگیرد که برای پایان دادن به تهدید حزب الله، به این گروه نیز حمله کند. در واقع، اگر فشار ایالات متحده نبود، ممکن بود اسرائیل چنین جنگی را پیش تر آغاز می کرد.

▪️شکست طرح انتقال قدرت
 
اسرائیل در نهایت به عملیات نظامی شدید در غزه پایان خواهد داد؛ چه به این دلیل که حماس را تا حد زیادی نابود کرده و چه به دلیل افزایش هزینه های جانی و مالی این عملیات و کاهش اعتبار بین المللی اسرائیل.در آن مرحله،برای جلوگیری از اینکه نیروهای اسرائیلی به قدرت اشغالگری که جمعیت متخاصم را در مقابل خود می بیند و همچنین برای جلوگیری از هرج و مرج در مرز غزه و ممانعت از تشکیل مجدد حماس، اسرائیل باید حداقل بخشی از حکومت غزه را به یک نهاد فلسطینی واگذار کند.این نهاد فلسطینی، ممکن است تشکیلات خودگردان فلسطین باشد که با حمایت اسرائیل بر کرانه باختری حکومت می کند، یا شاید گروهی از تکنوکرات های غیر وابسته.اسرائیل در این زمینه گزینه های چندان مناسبی ندارد.تشکیلات خودگردان، فاسد و عمیقاً منفور است. سیاست های اسرائیل در کرانه باختری اعتبار تشکیلات خودگردان را تضعیف کرده و حمله حماس و پاسخ اسرائیل به این حمله، محبوبیت این سازمان فلسطینی را بیش از پیش کاهش داده است.تشکیلات خودگردان بدون کمک قابل توجه اسرائیل نمی تواند امنیت را در کرانه باختری برقرار کند و غزه چالشی بسیار بزرگتر خواهد بود. با این حال هیچ گزینه بهتری وجود ندارد.

▪️شکست در مدیریت روابط با ایالات متحده
 
انتقادهای بین المللی از حمله اسرائیل به غزه در حال افزایش است.اسرائیل برای تامین تسلیحات به ایالات متحده وابسته است (به ویژه برای کارزار علیه حزب الله).ایالات متحده همچنین حمایت مالی بسیار قابل توجهی به اسرائیل می کند و روابط با واشنگتن برای ایجاد بازدارندگی در مقابل ایران و متوقف کردن گروه هایی مانند حوثی ها در یمن که سعی در حمله به اسرائیل دارند،حیاتی است.تاکنون،جو بایدن،رئیس جمهور ایالات متحده، با حمایت خالصانه و قوی خود پس از حمله 7 اکتبر، حسن نیت فوق العاده ای در اسرائیل ایجاد کرده است.با این حال،این رابطه به راحتی می تواند به هم بخورد.بایدن در تلاش است تا حزب دموکرات امریکا که حزبی متکثر است را مدیریت کند.بیشتر دموکرات ها مخالف حمایت قاطع او از اسرائیل هستند و در این بین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از روابط با واشنگتن برای بازی های سیاسی خود استفاده می کند.ایالات متحده،اسرائیل را تحت فشار قرار داده تا در حملات خود به غزه، تلفات غیرنظامیان را کاهش دهد و از تشدید تنش با حزب الله جلوگیری کند.این در حالی است که بسیاری از اسرائیلی ها معتقدند باید حماس را به طور کامل نابود کنند، حتی اگر بسیاری از غیرنظامیان فلسطینی در این روند جان خود را از دست بدهند.این شکاف های سیاسی و استراتژیک می تواند ایالات متحده و اسرائیل را از هم جدا کند و اسرائیلی ها را در سطح بین المللی منزوی تر کند و حمایت نظامی مورد نیازشان را از دست بدهند.
 
▪️اکنون اسرائیل چه می تواند بکند؟
 
برخی از این چالش ها را نمی توان بدون ایجاد مشکلات و استرس های مضاعف، برطرف کرد.اسرائیلی هایی که با آنها صحبت کردم متوجه شده اند که کشتار غیرنظامیان فلسطینی حمایت از روایت حماس را افزایش می دهد و جایگاه بین المللی اسرائیل را تضعیف می کند.اما آنها احساس می کنند که برای نابودی حماس، چاره ای جز دنبال کردن یک حمله نظامی تهاجمی که به ناچار منجر به کشته‌شدگان بسیاری از غیرنظامیان می شود، ندارند. به طور مشابه، برای اجتناب از جنگ با حزب الله، ایالات متحده خواستار خویشتنداری تل آویو است، اما رویکردی که منتهی به حفظ وضع موجود در مرزهای شمالی اسرائیل شود، اسرائیلی ها را متقاعد نمی کند که به خانه های خود در شمال بازگردند.
 
با این حال،فهرست مشکلات احتمالی که پیشتر ذکر شد،نشان می دهد که اسرائیل باید اهداف خود را کاهش دهد. ممکن است نیاز باشد که به حملات منظم و ایجاد بازدارندگی در برابر حماس و وضعیت آشفته غزه بسنده کند.اسرائیل همچنین باید برای بلندمدت برنامه ریزی کند و بفهمد که نمی تواند دائماً در جنگ باشد و باید روابط خود را با ایالات متحده حفظ کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️چالش‌های سیاست خارجی بایدن در ۲۰۲۳: چین، روسیه و جنگ در خاورمیانه

▫️ایرنا

تارنمای «فاکس‌نیوز» در گزارشی نوشت: ۲۰۲۳ برای دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا سال پر تنشی بود؛ ایالات متحده از ۲ جنگ خارجی [اسرائیل و اوکراین] حمایت می‌کرد، در حالی که چین تلاش برای نظم نوین جهانی را آغاز کرد.به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این شبکه خبری، کارشناسان «سیاست بایدن» در موضوع جنگ روسیه و اوکراین را «شکست تمام عیار» خواندند و یا بر این باورند که رویکرد وی نسبت به خاورمیانه، تنها دشمنان را «بی پروا» کرده است. در همین حال، لیزا دفتری کارشناس امور خاورمیانه و سردبیر پایگاه خبری «The Foreign Desk»، سیاست خارجی دولت بایدن را «افتضاح و آسیب‌زا» خواند.

ربکا کوفلر تحلیلگر ارشد اطلاعات نظامی آمریکا گفت: «سیاست خارجی دولت بایدن به طور اساسی جهان را تکان داد، در حال حاضر ۲ جنگ داریم که هر لحظه ممکن است تشدید شود.»وی با طرح این سوال که «چرا این‌ها اتفاق می‌افتد؟»، اظهار داشت: به دلیل آنکه دستگاه بایدن در سیاست خارجی «بی کفایتی» کامل از خود نشان داده است.جوئل روبین یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا ۱۲ ماه گذشته را به عنوان «سالی به واقع سخت برای جهان» با «درگیری‌ها و جنگ‌های زیاد» توصیف کرد.

به گفته روبین، فراز و نشیب‌های سیاست خارجی دولت بایدن سال «جالبی» را برای سیاست خارجی ایجاد کرد و در این گزارش فاکس‌نیوز به برخی از برجسته‌ترین نمونه‌ها اشاره شده است:

▪️جنگ در خاورمیانه

پس از حمله حماس در هفتم اکتبر (۱۵مهر) به اسرائیل [در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری این رژیم]، «دولت بایدن به طور کامل از اسرائیل حمایت و همچنان ادعا کرد که این رژیم حق دارد از خود دفاع کند، موضعی که توسط متحدانش از جمله فرانسه و انگلیس تکرار شد.»

این درحالیست که با اعتراضات گسترده علیه جنگ و درخواست‌ها برای اینکه ایالات متحده نه تنها بر آتش‌بس پافشاری کند، بلکه به تأمین مالی ارتش اسرائیل پایان دهد، این حمایت قوی [آمریکا از رژیم صهیونیستی] در سطح جهانی محبوبیتی پیدا نکرد.از سوی دیگر، حمایت بایدن از اسرائیل به سرعت باعث ایجاد شکاف در حزب او شد و تعداد نظرسنجی‌ها در میان رای دهندگان جوان و مسلمان نیز به شدت کاهش یافت.

▪️حمایت از اوکراین

بر اساس این گزارش، راهبرد ایالات متحده در جنگ اوکراین و روسیه و پشتیبانی از کی‌یف از حمایت گسترده‌ای [در این کشور] برخوردار بود.اما با ورود جنگ به سال دوم، این موضع ایالات متحده تزلزل پیدا کرد، به دلیل آنکه ضدحمله «غلو آمیز» اوکراین نتوانست دستاوردهای وعده داده شده را به همراه داشته باشد و در نتیجه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین مجبور شد در تلاش برای نشان دادن نتایج، تاکتیک‌های خود را تغییر دهد.در همین حال، برخی از نمایندگان در کنگره آمریکا با مشاهده انباشته شدن بدهی‌ها، به تدریج نسبت به طول مدت درگیری [اوکراین] ابراز نگرانی کردند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان در مسیر مخالفت با ارائه کمک‌های اضافی به کی‌یف، آن را مشروط به تغییر سیاست‌های مهاجرتی کرده‌اند و خواهان سخت‌گیری بیشتر در این مورد هستند.

▪️تلاش چین برای نظم نوین جهانی

بر پایه این گزارش، سال ۲۰۲۳ با ۲ جنگ بزرگی که به همراه داشت، تعریف اما همچنان به عنوان نقطه‌ای حساس در روابط ایالات متحده و چین قلمداد خواهد شد.

بایدن و شی جین پینگ رئیس‌جمهوری چین سرانجام در اقدامی بزرگ در جهت عادی‌سازی روابط در ایالات متحده دیداری رو در رو برگزار کردند.رهبران دو کشور توافق کردند که با تجارت «فنتانیل» مقابله کنند و گفت‌وگوهای نظامی و بحث‌های رسمی درباره فناوری هوش مصنوعی را از سر بگیرند.این دستاوردها با تلاش‌های چین از جمله برای تقویت گروه «بریکس» و حادثه ورود بالن‌های چینی به حریم هوایی آمریکا در ابتدای سال میلادی، مورد بحث قرار گرفت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🔆گروه مطالعات مسائل ژئو پولیتیک پژوهشکده مطالعات پیشرفته خاورمیانه برگزار می کند؛

موضوع ؛ واکاوی منافع ملی ایران ؛ سویه های تمدنی ، اقتصادی ، سیاسی و ژئوپلیتیک


🔺 سخنران آغازین ؛
پروفسور فرهنگ رجایی / دانشگاه کارلتون کانادا
/ موضوع ؛ مقلحت ملک و رموز آن


🔺 دکتر نعمت اله فاضلی / استاد بازنشسته / پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
موضوع: فرهنگ و منافع ملی ایران.

🔺 دکتر یدالله کریمی پور / استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی موضوع:ژئو پلیتک و منافع ملی ایران

🔺 استاد فریدون مجلسی / نویسنده ، مترجم و دیپلمات بازنشسته
موضوع؛ همکاری اقتصادی و منافع ملی

🔆 راهبر نشست ؛ دکتر امیر هوشنگ میرکوشش / مدیر گروه مطالعات مسائل ژئو پلیتیک خاورمیانه

زمان ؛ سه شنبه 12 دی ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۵ الی ۱8

🔺 شیوه برگزاری ; حضوری ( در بلوار کشاورز ، خ نادری ، پلاک هشت ) و مجازی در لینک زیر ؛

https://wew.skyroom.online/ch/imess509/webinar
▫️سیر نزولی محبوبیت بایدن در آغاز سال سرنوشت‌ساز ۲۰۲۴

▫️ایرنا

نشریه "نیوزویک" با اشاره به آغاز سال جدید میلادی و انتخابات مهم ریاست جمهوری در آمریکا، محبوبیت پایین بایدن را اصلی‌ترین نگرانی دموکرات‌ها در راه‌یابی به کاخ سفید عنوان کرده و مدیریت ضعیف وی در موضوعات مهم اقتصادی، ‌ سیاست خارجی و مهاجرت را از مهم‌ترین عوامل کاهش اقبال رای‌دهندگان به وی برشمرد.به گزارش این نشریه آمریکایی، ‌میانگین محبوبیت بایدن کمتر از ۵۰ درصد است که نشان می‌دهد بیش از نیمی از شهروندان آمریکایی از عملکرد او به‌عنوان رئیس‌جمهوری راضی نیستند.

نیوزویک افزود: بایدن که در سال اول ریاست‌جمهوری خود با کسب حدود ۵۰ امتیاز محبوبیت خوبی داشت به‌دلیل خروج ایالات متحده از افغانستان در اوت ۲۰۲۱، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و محبوبیت او به زیر ۵۰ درصد کاهش یافت. وی تا ۱۷ دسامبر ۲۰۲۳ با کسب ۵۵.۴ درصد عدم تایید و ۳۸.۹ درصد تأیید، رکود قابل‌توجه ۱۶.۵ امتیاز عدم تایید و نارضایتی از سوی آمریکایی‌ها را از آن خود کرد.

این در حالی است که دونالد ترامپ، ‌رقیب احتمالی بایدن در انتخابات ۲۰۲۴، در دسامبر ۲۰۱۷ میانگین محبوبیت پایین ۳۶.۴ درصدی را به نام خود ثبت کرده بود اما چند روز پس از شورش علیه کنگره، میانگین محبوبیت ترامپ ۳۸.۶ درصد بود که فقط کمی پایین‌تر از آن چیزی است که بایدن در اواسط دسامبر ۲۰۲۳ ثبت کرده است.نظرسنجی‌های دیگری نیز وجود دارد که تصویر تیره‌ای را برای بایدن ۸۱ ساله ترسیم می‌کند، او مکرراً با نگرانی‌هایی در مورد سن و شایستگی‌های ذهنی و مدیریتی برای نامزدی دموکرات‌ها در دور دوم ریاست‌جمهوری مواجه شده است.

این مقاله با اشاره به نظرسنجی وال استریت ژورنال که در ۹ دسامبر منتشر شد نوشت : این نظرسنجی نشان داد که رای‌دهندگان با ۴ امتیاز اختلاف (۴۷ درصد به ۴۳ درصد) ترامپ را برای ریاست جمهوری بر بایدن در رقابت رو در روی فرضی ترجیح می‌دهند. بیشتر رأی‌دهندگان معتقدند ترامپ در مدیریت چند موضوع کلیدی از جمله اقتصاد، تورم، و حفاظت از مرزهای جنوبی بهتر از بایدن عمل خواهد کرد.در ماه نوامبر، یک نظرسنجی از سوی نیویورک تایمز و کالج سینا نشان داد که ترامپ در پنج ایالت کلیدی آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا و پنسیلوانیا، از بایدن جلوتر است.

کارشناسان بخشی از عدم محبوبیت بایدن را مربوط به سن او و تضاد نسلی می‌دانند. اما دلیل مهمتر آن را غیرقابل کنترل شدن امور و کاهش حمایت رای‌دهندگان جوان و آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار از رییس‌جمهوری عنوان می‌کنند.در آستانه سال انتخابات، بایدن هشدار داد اصل دموکراسی در سال ۲۰۲۴ در خطر است. وی ترامپ را به تقلید کورکورانه از دیکتاتورهای فاشیست متهم کرده و از رای‌دهندگان آمریکایی خواست به چنین فردی اجازه ندهند دوباره به مسند قدرت بازگردد.

این در حالی است که ترامپ، پیشتاز قاطع در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه، با چهار محاکمه جنایی و در مجموع ۹۱ اتهام روبه‌رو است. شماری از نظرسنجی‌ها در نوامبر ۲۰۲۴ نشان داد بخش زیادی از جمهوری‌خواهان گفته‌اند اگر ترامپ تا زمان آغاز رای‌گیری مجرم شناخته شود به او رای نمی‌دهند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دویچه‌وله: مهاجرت چالش اصلی پارلمان اروپا در ۲۰۲۴ است

▫️ایرنا

بنگاه خبررسانی "دویچه‌وله" نوشت: تعداد درخواست‌های پناهندگی در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا افزایش یافته است و این مسئله در سال جدید میلادی چالش اصلی قانون‌گذاران این اتحادیه خواهد بود.این بنگاه خبررسانی آلمانی در گزارش خود اعلام کرد: در سال‌های گذشته با وجود چالش‌های جنگ و همه‌گیری بیماری‌های ویروسی تعداد درخواست‌های پناهندگی در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا افزایش یافته است و با وجود ناکارآمدی فعلی قوانین این اتحادیه در مواجهه با سیل پناهجویان،این مسئله همچنان در سال جدید میلادی چالش اصلی قانون‌گذاران این اتحادیه محسوب می‌شود.

در سال ۲۰۲۲ کمتر از یک میلیون نفر به این قاره پناهنده شدند ولی این رقم از سال ۲۰۱۵ تا کنون بیشترین میزان ثبت شده در آمار اتحادیه اروپا بود.آژانس مهاجران و پناهندگان اتحادیه اروپا پیش بینی کرده است که این رقم در سال جدید بسیار بیشتر نیز خواهد شد.به گفته آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا (Frontex)، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۳۵۰ هزار پناهجو از کشورهای مختلف بدون کسب مجوز وارد خاک این اتحادیه شدند ولی کمیسیون اتحادیه اروپا اعتقاد دارد رقم مهاجران غیرقانونی بسیار بیشتر از اینهاست و می‌تواند به بیش از سه میلیون نفر هم برسد.تحلیلگران می‌گویند: در سال ۲۰۲۴ همچنان آمار مهاجران غیرقانونی سرازیر شده به مرزهای اتحادیه اروپا افزایش خواهد داشت."کاترین وولارد"مدیر شورای اروپایی پناهجویان می‌گوید احتمالاً سال آینده نزدیک به یک میلیون نفر پناهجو وارد اتحادیه اروپا خواهند شد.

به این تعداد جمعیت اوکراینی‌های گریخته از کشورشان را نیز باید اضافه کنید که بسیاری از کشورها مثل آلمان برای اسکان آنها تعهد داده‌اند.طبق گزارش شورای اروپا، حدود چهار میلیون و ۲۰۰ میلیون اوکراینی در سپتامبر ۲۰۲۳ در اتحادیه اروپا اسکان موقت دریافت کردند.دیوید کیپ، که روی سیاست مهاجرت آلمان و اروپا در موسسه «آلمان برای امور بین‌الملل و امنیت در برلین» کار می‌کند، می‌گوید: در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از تغییر روند وجود ندارد زیرا تعداد بحران‌ها در سراسر جهان در حال افزایش است و اتحادیه اروپا اکنون باید اصلاحات مورد انتظار در مورد پناهندگی را اجرا کند.

در اواسط دسامبر، پارلمان اروپا و ۲۷ کشور عضو بر روی اصلاحات گسترده در حوزه سیاستگذاری مهاجرت و پناهندگی تصمیماتی اتخاذ کردند که البته هنوز هیچ کدام از این تصمیمات اجرایی نشده است.کیپ انتظار دارد که قوانین جدید طی ۲ تا سه سال آینده اجرا شود ولی به گفته وی توافق‌ها در حال حاضر به صورت نمادین است و بیشتر کشورها تمایلی به اجرا ندارند. این اصلاحات رویه‌های سخت‌گیرانه‌تری را پیش‌بینی کرده که پذیرش پناهجویان را محدود می‌کند ولی هنوز ساختار آن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام نشده است. از یک طرف هم سازمان‌های حقوق بشری به شدت نسبت به این تصمیمات و مقررات برنامه ریزی شده انتقاد کرده و خواستار تجدیدنظر در مورد آنها هستند.

بر اساس این گزارش،یکی از چالش‌های اصلی این است که توافق جدید کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشکلات را حل نخواهد کرد. به عقیده کیپ و دیگر کارشناسان سیاسی،از نظر امکان سنجی باید دید که قوانین جدید تا چه اندازه کاربردی خواهند بود. برای مثال هنوز مشخص نیست که آیا اردوگاه هایی باید در مرزها ساخته شوند یا خیر و چگونه می‌توان شرایط این اردوگاه‌ها را بر اساس نیازهای انسانی تامین کرد.اتحادیه اروپا تابستان سال گذشته طی توافقی به ارزش یک میلیارد یورو با تونس، برای جلوگیری از عبور پناهجویان از دریای مدیترانه اقداماتی انجام داد ولی تا کنون هیچ کدام از این اقدامات در رسیدن پناهجویان به مرزهای اتحادیه اروپا کارساز نبوده است.البته راهکار دیپلماسی اتحادیه اروپا در توافق با قیس سعید رئیس جمهوری تونس نیز چندان موفق نبوده است.

کیپ پیش بینی می‌کند که دیپلماسی مهاجرت در سال ۲۰۲۴ اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. توافق تونس اولین تلاش اتحادیه اروپا برای ایجاد انگیزه در کشورهای ثالث برای دور نگه داشتن مهاجران از اروپا نیست. توافقات مشابهی پیشتر با ترکیه و لیبی انجام شده بود و معامله دیگری از این دست با مصر در دست اقدام است.این گزارش می افزاید: نکته‌ای که ناظران بین‌المللی مطرح می‌کنند چالش‌های مربوط به اقدامات اخیر اتحادیه اروپا از منظر حقوق بشر است.البته به نظر می‌رسد تمایلی از سوی هیچ کشور اروپایی برای حفظ و رعایت موازین حقوق بشری وجود ندارد.

با این وجود انتظار می رود که مهاجرت موضوع کلیدی انتخابات اتحادیه اروپا باشد.انتخابات پارلمانی اروپا قرار است در ماه ژوئن (خرداد و تیر) برگزار شود و مهاجرت اغلب نقش سیاسی مهمی در بسیاری از نظرسنجی‌های کشورهای عضو ایفا کرده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ارتش اسرائیل به تغییر تاکتیک جنگی در غزه روی آورد

▫️ايسنا

رویترز به نقل از ساکنان غزه اعلام کرده رژیم صهیونیستی از دوشنبه (۱۱ دی) در حال عقب راندن تانک‌های خود از غزه است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت فارن‌افرز از اشتباه غرب درباره روند جنگ اوکراین

▫️ایرنا

#بخش_اول

تارنمای مجله آمریکایی "فارن‌افرز" نوشت: برخلاف تصور آمریکا و غرب جنگ اوکراین در وضعیت بن‌بست نیست و شکست اوکراین در جنگ، باور توانایی واشنگتن و غرب در رسیدگی به بحران های جهانی را دشوار کرده است.

فارن افرز در تحلیل روایت موجود درباره به بن بست رسیدن جنگ اوکراین نوشت: تصور درگیری نامحدود و بدون تغییر، احساس خستگی را در پایتخت های شرکای اوکراین ایجاد کرده است. چنین تصوری از بن بست در جنگ روسیه و اوکراین اشتباه است و مسکو و کی یف در حال رقابت برای بازسازی قدرت رزمی خود هستند که [امری] زمان بر است.

هر چند نیمه نخست سال ۲۰۲۴ ممکن است تغییراتی را در کنترل اراضی اوکراینی ایجاد کند، آنچه که از نظر تلفات و آموزش کارکنان در چند ماه آینده از سوی دو طرف رخ خواهد داد مسیر طولانی جنگ را مشخص خواهد کرد.اکنون غرب با انتخابی مهم مواجه است: حمایت از اوکراین تا رهبران آن بتوانند از سرزمین های خود دفاع کرده و خود را آماده حملات ۲۰۲۵ کنند یا امتیازات جبران ناپذیری را تسلیم روسیه کنند.

فقدان قطعیت درباره کمک های طولانی به اوکراین نه تنها در میدان جنگ به روسیه امتیاز می دهد بلکه باعث جسورتر شدن مسکو می شود. تاکنون این امر سیاست سوق دادن روسیه به میز مذاکره را تضعیف کرده زیرا کرملین بر این باور است که می تواند در مقابل اراده غرب دوام آورد. اگر تعهد روشنی برای کمک به اوکراین تا اوایل سال ۲۰۲۴ حاصل نشود تصمیم کرملین جدی تر خواهد شد.این گزارش اصلاحات در آموزش نیروهای اوکراینی را برای عملیات موثر در آینده ضروری دانست و نوشت با این حال آموزش بهتر، نیاز کی یف به مواد و تجهیزات نظامی را کاهش نمی دهد. ارتش اوکراین احتمالا با کمبود تجهیزات در سال آینده مواجه خواهد شد.

این رسانه در بخشی از گزارش خود به چالش اوکراین در حفظ افزایش حملات موضعی همزمان با حفظ مواضع دفاعی خود اشاره کرد و نوشت: اگر روسیه تلفات کمتری داشته باشد توانایی نیروهای این کشور در میدان تقویت خواهد شد. کاهش فشار بر روسیه در خطوط مقدم جنگ امتیازات دیگری به مسکو خواهد داد و این کشور می تواند از سربازان کارکشته برای آموزش نیروهای جدید استفاده کند و از این رو بالقوه محورهای تهاجمی جدیدی را در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ آغاز کند. نیروهای روسیه همچنین می‌توانند بر بخش‌هایی متمرکز شوند که میدان نبرد مطلوب‌تری ایجاد می کند و خسارات سنگین‌تری به اوکراین وارد کنند.

فارن افرز نوشت: اکنون ذخایر مهمات اوکراین رو به اتمام است و این کشور به حدود ۲.۴ میلیون گلوله در سال نیاز دارد. اما شرکای بین‌المللی کی یف، از جمله آمریکا، برای تامین نیمی از آن در سال ۲۰۲۴ تلاش خواهند کرد.کمبود گلوله های توپخانه اوکراین بیشترین توجه را به خود جلب می کند. اما محدودیت منابع آن به هیچ وجه محدود به مهمات نیست و این کشور برای این که قابلیت دفاعی و تهاجمی خود را تقویت کند به تجهیزاتی نیاز دارد که اروپا نمی تواند آن را تامین کند. ناوگان های متعدد وسایل نقلیه ای که در ۲ سال گذشته به کی یف هدیه داده شده اند نیز به تامین قطعات یدکی نیاز دارند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین از ترس پایان حمایت آمریکا با توجه به انتخابات آتی ریاست جمهوری در این کشور اعلام کرده که اراضی که توسط روسیه اشغال شده اند باید تا اکتبر ۲۰۲۴ آزاد شوند. اما این خواسته دست یافتنی نیست که دلیل آن منابع در دسترس اوکراین و زمانی است که ارتش برای آموزش مناسب نیروهایش نیاز دارد.رهبران نظامی اوکراین بدون اطمینان از این که می توانند برای دریافت چه تجهیزاتی به آمریکا و غرب تکیه کنند، نمی توانند تعیین کنند که چه عملیاتی را می توانند چگونه و چه زمانی انجام دهند.

فارن افرز نوشت: به طور خلاصه آمادگی برای مرحله بعدی جنگ به معمای «اول مرغ بوده یا تخم مرغ» بین کی یف و واشنگتن تبدیل شده است. به عبارتی معلوم نیست که اول کی یف باید منتظر حمایت آمریکا باشد یا اولویت با ارسال کمک های آمریکا و بعد تصمیم گیری درباره عملیات مناسب کی یف است.تعهد آمریکا به حمایت از اوکراین در سال ۲۰۲۴ همچنین انگیزه های متحدان اروپایی را برای سرمایه گذاری جهت افزایش قابلیت صنایع تسلیحاتی خود به منظور کاهش فشار بر آمریکا در سال ۲۰۲۵ تغییر خواهد داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 19:27:56
Back to Top
HTML Embed Code: