Telegram Web Link
▫️آیا کامرون برگزیت را اصلاح می‌کند؟

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

بر اساس توافق بدست آمده، انگلیس امتیاز خاصی کسب نکرده و آنچه از آن با نام حفظ حاکمیت یا در دست گرفتن کنترل و سرنوشت کشور تعبیر می‌شود، در عمل با محدودیت‌های تحمیل شده در این توافق بی معنی است.نتایج تازه‌ترین نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که بیشتر مردم این کشور معتقدند برگزیت به اقتصاد، تجارت، خدمات عمومی و جایگاه این کشور در جهان آسیب زده و میل برای به بازگشت به اتحادیه اروپا رو به افزایش است.

دیوید کامرون که سه هفته پیش به دعوت ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در کسوت وزیر امور خارجه به دولت بازگشت به شبکه بی‌بی‌سی گفت که هرچند مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند، اما انگلیس باید «یک دوست، همسایه و بهترین شریک ممکن» برای این بلوک بماند. وی تصریح کرد که برای ترمیم روابط با اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد.

وی همچنین دیروز در اقدامی خبرساز، با معاون رئیس کمیسیون اروپا و رئیس هیات اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت، دیدار و گفت‌وگو کرد. گاردین نوشت: کامرون به طور رسمی برای شرکت در نشست ناتو به بروکسل سفر کرده است اما در لابلای برنامه‌هایش یک ساعتی را اختصاص داد تا با مقام‌های اروپایی دیدار کند.خبری درباره محتوای این ملاقات‌ها منتشر نشده و یک سخنگوی دفتر نخست وزیر انگلیس هم ادعاها درباره تغییر موضع انگلیس نسبت به برگزیت را رد کرد. اما ناظران معتقدند که تحرکات کامرون به‌عنوان یک سیاستمدار کارکشته انگلیسی، نشانگر تلاش جدی لندن برای ترمیم روابط با بروکسل است که طی سال‌های اخیر و به ویژه در دوران نخست وزیری بوریس جانسون تیره شد.کامرون حتی در اظهارنظرهای عمومی از جایگاهی صحبت می‌کند که گویی انگلیس عضوی از اتحادیه اروپاست. وی ساعاتی پیش، به خبرنگاران در بروکسل گفت که اتحادیه اروپا و ناتو در پی جنگ اوکراین، با درخواست کی‌یف برای پیوستن به این دو ائتلاف با گرمی و گشاده‌رویی پاسخ داده‌اند. «این‌ها دستاوردهای بزرگی است و کار ما این است که این مسیر را ادامه داده و به اوکراین در جنگ با روسیه کمک کنیم».

البته برخی چهره‌های دست راستی در انگلیس که پایگاهی در افکار عمومی ندارند، مواضع کامرون و دولت سوناک را به باد انتقاد گرفته‌اند اما از نگاه کارشناسان، ضربه اقتصادی ناشی از برگزیت به حدی سنگین است که نه تنها حزب حاکم بلکه قریب به اتفاق احزاب سیاسی، ترمیم روابط با اتحادیه اروپا را تنها گزینه واقع‌بینانه برای نجات اقتصاد بحران‌زده کشور می‌دانند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیوزویک/

▫️آیا آمریکا واقعا می‌خواهد اوکراین، روسیه را شکست دهد؟

▫️ایسنا

#بخش_اول

«فصل نبرد ۲۰۲۳ برای اوکراین زیر سایه انتظارات برآورده نشده رو به پایان است. سربازان و شهروندان این کشور، که خود را برای حمله برق آسای زمستانی روسیه آماده می‌کنند، خاطراتی از موفقیت‌های تابستانی ندارند که با آن خود را دلگرم کنند، چون عملیات ضد حمله کی‌یف در دستیابی به پیشرفت مورد نیاز برای برداشتن کنترل مسکو از جنوب این کشور شکست خورده است.»

نشریه «نیوزویک» آمریکا با اذعان به شکست اوکراین در ادعایش برای شکست دادن نظامی روسیه نوشته است: «ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و ژنرال والری زالوژنی، فرمانده ارتش این کشور به کاستی‌های اوکراین اعتراف کرده‌اند. زالوژنی اوایل ماه جاری میلادی در مصاحبه‌ای با اکونومیست گفت: به احتمال زیاد ما هیچ تحول عمیق و زیبایی را رقم نخواهیم زد. از سوی دیگر زلنسکی نیز به شهروندان اوکراین گفت: تمام توجه ما باید روی دفاع متمرکز شود.

همچنان که کی‌یف برای حفظ حمایت ائتلاف غربی از خود تلاش می‌کند، شکاف‌ها در این ائتلاف در حال شکل گیری هستند. در اروپا موج پوپولیسم راستگراها سایه تهدیدی را بر سر تشکیلات سیاسی این قاره انداخته در حالی که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به سمت رقابت انتخاباتی شدید با حزب جمهوری‌خواهی که شدیدا تحت نفوذ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق بوده و هر چه بیشتر با کمک به اوکراین مخالفت می‌کند، حرکت می‌کند.یک انتقاد رایج در آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون این بوده که ایالات متحده به اوکراین کمک نظامی کافی صرفا برای زنده ماندن می‌دهد و این کمک‌ها برای پیروزی کافی نیستند. طبق این گزاره انتقادی، واشنگتن دی.سی می‌ترسد وارد شدن شکست استراتژیک به کرملین در اوکراین باعث هرج و مرج در داخل مرزهای روسیه، احتمالا سرنگونی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و یک مبارزه شریرانه منطقه‌ای بر سر پر کردن خلاء قدرت در روسیه به همراه استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی شود و با در نظر گرفتن چالش نوظهور چین، هرج و مرج در اوراسیا مشکلات جدیدی را برای کاخ سفید ایجاد خواهد کرد.

به نظر می‌رسد زلنسکی دارد فشارها را احساس می‌کند. دانیل وایدیچ، رئیس اندیشکده یورک‌تاون سولوشنز و یکی از برجسته‌ترین لابی‌گران اوکراین در واشنگتن دی.سی، به نیوزویک گفت: اوکراینی‌ها شاهد تداوم تردید آمریکا و این طرز فکرش بر مبنای نگرانی در مورد تشدید تنش و تحریک نشدن روس‌ها به نحوی هستند. در بخش اجرای کمکها نیز اوکراینی‌ها شاهد احتیاط مداوم زیاد واشنگتن هستند و این، سوالاتی واقعی را برای کی‌یف در مورد اینکه آیا آنها واقعا تمایل به شکست خوردن روس‌ها توسط اوکراینی‌ها دارند ایجاد می‌کند و آنها نتیجه می‌گیرند که این تمایل وجود ندارد.اوکراینی‌ها معتقدند که آمریکا با وجود همه کمک‌هایش به آنها و علی‌رغم این واقعیت که اقدامات زیادی برای اوکراینی‌ها انجام می‌دهد اما همچنان درگیر احتیاط زیادی است چون تمایلی به وارد شدن شکست قاطع به روس‌ها از سوی اوکراین نداشته و فکر می‌کند که این اتفاقا واقعاً منجر به مشکلات داخلی، آشفتگی و فروپاشی در روسیه می‌شود.

مقامات آمریکایی و متحدان غربی دیگر اوکراین در نشست‌های خصوصی از رویکرد اوکراین در حملاتش انتقاد کرده‌اند. نیویورک تایمز در ماه اوت گزارش داد، برنامه‌ریزان آمریکایی احساس می‌کنند که نیروهای مهاجم کی‌یف در طول خط مقدمی به طور ۶۰۰ مایل بیش از حد پراکندگی داشته و نمی‌توانند قدرت آتش کافی را در یک نقطه برای پیشروی متمرکز کنند.
اما از سوی دیگر از نظر بسیاری از اوکراینی‌ها، آمریکا نیز از بابت مایوس کننده بودن ضدحمله اخیر این کشور مقصر است. زلنسکی در ماه ژوئیه به سی.ان.ان گفت: من از آمریکا به دلیل رهبری کردن حمایتها از ما سپاسگزارم. من به آنها و همچنین رهبران اروپایی گفتم، ما دوست داریم ضدحمله خود را زودتر شروع کنیم و برای آن نیز به همه نوع سلاح و تجهیزات نیاز داریم. چرا؟ چون اگر دیرتر آن را شروع کنیم، آهسته‌تر پیش خواهد رفت.

وایدیچ گفت، این احساس مقصر دانستن آمریکا هنوز در کی‌یف قوی است. او گفت: این یک حقیقت تجربی است که بسیاری از کمک‌ها به آن سرعت مناسبی که می‌توانست به اوکراینی‌ها برسید نرسید. مشکلاتی در زمینه زنجیره تامین نیز وجود دارد و شکی در این نیست. اما میشد که خیلی از این کمک‌ها، چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی، خیلی زودتر به دست اوکراینی‌ها برسند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیوزویک/

▫️آیا آمریکا واقعا می‌خواهد اوکراین، روسیه را شکست دهد؟

▫️ایسنا

#بخش_پایانی

او اضافه کرد: این نقص، تاثیر تعیین کننده بر وضعیت میدانی گذاشت. همین که حمله بهار امسال محدود به بهار مانده و به ژوئیه نکشید تفاوت چشمگیری را ایجاد کرد. این وضعیت به روس‌ها اجازه داد تا به معنای واقعی کلمه خود را مستحکم کرده و استحکاماتشان را تقویت کنند.کی‌یف مجبور شد برای دریافت هر سیستم تسلیحاتی جدید درخواستی‌اش از ناتو سخت بجنگد. اولین تانک‌های جنگی اصلی ساخت آمریکا در اکتبر، یعنی با گذشت بیش از ۱۸ ماه از زمانی که ستون‌های زرهی روسیه از مرزهای اوکراین عبور کردند به اوکراین وارد شدند. کی‌یف همچنان در تلاش برای دست یافتن به دوربردترین نسخه سامانه موشکی معروف ATACMS ارتش آمریکا است و از سوی دیگر انتظار نمی‌رود جنگنده‌های F-۱۶ آمریکا نیز تا اوایل سال ۲۰۲۴ وارد اوکراین شوند.

اوکراین در حال جنگ برای بقای ملی خود است. با این حال، بایدن و دیگر رهبران غربی به صراحت گفته‌اند که ائتلاف غرب وظیفه بقای جهانی را بر عهده دارد. بایدن در اکتبر ۲۰۲۲ گفت: ما از زمان ریاست جمهوری کندی و بحران موشکی کوبا با چشم انداز آخرالزمان مواجه نبودیم.کاخ سفید ترجیح داده رویکرد ارسال تدریجی کمک‌های نظامی برای کی‌یف را در پیش بگیرد. مقامات آمریکایی هشدار داده بودند که شتاب به خرج دادن در ارسال حجم بیش از حد از کمکها می‌تواند باعث تشدید خطرناک جنگ از طرف روسیه شود. شرکای غربی همچنین لزوم وجود ابهام استراتژیک و عنصر غافلگیری را هم ذکر کرده‌اند. معمولا حملات اوکراین به مواضع روسیه اولین نشانه برای اینکه اوکراین برخی از سامانه‌های تسلیحاتی را از ناتو دریافت کرده، بوده‌اند.اما با این وجود جریان کمک‌های غرب به اوکراین گام به گام این کشور را به سمت ناامید شدن سوق داده است. استیون مور، کسی که  زمانی رئیس دفتر سابق پیت روسکام، نماینده برجسته حزب جمهوریخواه بوده و اکنون سازمان پروژه آزادی اوکراین را در کی‌یف اداره می‌کند، به نیوزویک گفت: اوکراینی‌ها خود را به عنوان شرکای ما برای شکست دادن دشمن قدیمی یعنی روسیه در نظر می‌گیرند.

مور گفت: قرار است ما اسلحه آنها را تأمین کنیم و آنها از جان بهترین افراد خود مایه بگذارند. اما اوکراینی‌ها اسلحه‌هایی را که ما قول داده‌ایم و همچنین سلاح‌هایی را که لازم دارند دریافت نمی‌کنند.برخی امیدوارند که شروع زمستان و ایستایی نسبی وضعیت در جبهه جنگ ممکن است باعث تسهیل برگزاری موج جدیدی از مذاکرات صلح شود. پوتین بارها گفته که از احیای مذاکرات استقبال می‌کند اما به شرط اینکه اوکراین "واقعیت‌های جدید سرزمینی" یعنی کنترل مسکو بر حدود ۲۰ درصد از خاک کی‌یف را بپذیرد.

زلنسکی از سوی دیگر وجود هرگونه فشار شرکای غربی به خود برای بازگشت به میز مذاکره را رد کرده است. وایدیچ گفت که هیچ فشاری از سوی شرکای غربی به کی‌یف برای این مذاکرات نمی‌بیند.او افزود: یک پیشنهاد صلح نامحبوب ممکن است پایان ریاست جمهوری زلنسکی را با انتخابات یا بدون انتخابات رقم بزند.

اوکراین نمی‌تواند جنگ را بدون کسب پشتیبانی از غرب به ویژه ایالات متحده ادامه دهد. ریچارد هاس و چارلز کوپچان، کارشناسان اندیشکده  شورای روابط خارجی آمریکا این ماه در مقاله‌ای در فارن افرز نوشتند، قریب الوقوع بودن زمستان و عملکرد ناامید کننده تابستانی اوکراین نیاز به ارزیابی مجدد جامعی از استراتژی فعلی را که اوکراین و شرکای آن دنبال می‌کنند، ضروری کرده است.هر دو به نیوزویک گفتند که نه ایالات متحده و نه اوکراین هنوز این کار را نمی‌کنند. کوپچان گفت: یک بحث عمومی گسترده بر سر این استراتژی باید مدتها قبل انجام می‌شود و لازم است. ما در یک محیط سیاسی قرار گرفته‌ایم که در آن ظاهرا داشتن این نوع گفتگو تقریباً تابو شده است.

وی افزود: بودن در این وضعیت خطرناک است. اینگونه است که جنگ‌ها بی وقفه ادامه می‌یابند. استراتژی خوب پرداختن به مطلوبات نیست، بلکه پرداختن به آن چیزی است که ممکن است.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️هند همزمان هم ایران را می‌خواهد، هم اسرائیل و اعراب / استراتژی تازه مودی در خاورمیانه چیست؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"فارن پالیسی" نوشت: سیاست خاورمیانه ای هند در زمان نخست وزیری نارندرا مودی، اغلب موفق و در عین حال، سردرگم و مبهم تلقی می شود. حزب حاکم موسوم به «بهاراتیا جاناتا» (BJP) که مودی به آن تعلق دارد، گرایش ملی گرای راست هندو دارد. با این حال، دستیابی هند به منطقه خلیج فارس و به ویژه جهان عرب در دولت کنونی، موفقیتی تعیین کننده در دهه گذشته بوده است.

جنگ جاری بین اسرائیل و حماس که با حمله حماس در 7 اکتبر آغاز شد، توازن دیپلماتیک هند بین استراتژی «جدید» و «قدیم» این کشور در قبال خاورمیانه را در کانون توجه قرار داده است. سیاست جدید با نزدیکی فزاینده دهلی نو به اکوسیستم امنیتی ایالات متحده تعریف می شود. مشارکت هند در ابزارهای جدید دیپلماسی اقتصادی مانند گروه I2U2 متشکل از ایالات متحده امریکا، اسرائیل، هند و امارات متحده عربی، و همچنین کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا (IMEEC) که در حاشیه نشست سران گروه 20 در ماه سپتامبر اعلام شد، شواهدی برای این امر است. عمده این تغییرات ناشی از همبستگی رو به رشد بین دهلی نو و واشنگتن برای عقب نشاندن چین است.هند از زمان استقلال خود همواره حامی آرمان فلسطین بوده است و به حمایت اخلاقی از حاکمیت فلسطین پرداخته و به این بحران به عنوان یک مبارزه ضد استعماری می نگرد. در سال 1975، هند اولین کشور غیر عربی بود که موقعیت دیپلماتیک کامل را به سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) اعطا کرد و یاسر عرفات، رئیس وقت آن، مرتبا به دهلی نو سفر می کرد. این رابطه اکنون پیچیده تر شده است.

ماه گذشته، مودی، تنها چند هفته قبل از اینکه شاخه جوانان «جماعت اسلامی» در ایالت کرالا که روابط نزدیکی با کشورهای حوزه خلیج فارس دارد، میزبان سخنرانی مجازی خالد مشعل، رهبر سابق حماس باشد، «حماس» را محکوم کرد. این کار، طیف وسیعی از دیدگاه ها را که مدت هاست در هند وجود داشته است، به نمایش گذاشت. پس از چندین دهه گرایش به جهان عرب، در سال 1992، ناراسیمها رائو نخست وزیر وقت هند، روابط دیپلماتیک کامل با اسرائیل برقرار کرد. اسرائیل نیز در دهه های گذشته بی سر و صدا در حال ساختن پایه محکمی برای این روابط بود و در دو جنگ حیاتی هند علیه پاکستان، به دهلی نو کمک نظامی کرد. یکی در سال 1971 و قبل از عادی سازی روابط و دیگری در سال 1999، پس از برقراری روابط کامل دیپلماتیک.این عادی سازی، هند را وادار کرد تا یک اقدام متعادل کننده بین سه قطب قدرت در منطقه یعنی جهان عرب، اسرائیل و ایران، انجام دهد. هر سه قطب برای منافع هند مهم هستند. جهان عرب میزبان بیش از 7 میلیون کارگر هندی است که میلیاردها دلار را به عنوان حواله به اقتصاد هند پس می فرستند. اسرائیل همچنان یک شریک حیاتی فناوری و دفاعی است. و موقعیت استراتژیک ایران به تامین منافع هند هم در آسیای مرکزی و هم در افغانستان بسیار کمک می کند.

اکنون سیاست خارجی هند در قبال منطقه به طور فزاینده ای عملگراتر به نظر می رسد. از آنجایی که اقتصاد هند به سرعت در حال رشد است و در نظر دارد تا سال 2030 به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود، تمایل هند برای نفوذ نیز افزایش می یابد. و خاورمیانه، از منظر سیاست خارجی، جایی است که بسیاری از این نفوذ در حال آزمایش است.

جدال اخیر بین هند و قطر مثال جالبی برای مدیریت این روابط است. در ماه اکتبر، دوحه برای هشت مقام سابق نیروی دریایی هند که برای یک پیمانکار خصوصی مرتبط با نوسازی دفاعی قطر کار می کردند، حکم اعدام اعلام کرد. بر اساس گزارش ها، آنها به جاسوسی برای اسرائیل متهم شدند. از آن زمان، دهلی نو به طور قانونی پاسخ داده و از حکم دادگاه قطر درخواست تجدید نظر کرده است در حالی که هر دو کشور همچنان حکم قضایی را محرمانه نگه می دارند.این اولین بار نیست که هند درگیر اختلافات منطقه ای خاورمیانه می شود. در سال های 2012 و 2021، دیپلمات های اسرائیلی در بمب گذاری های دهلی نو، هدف قرار گرفتند و در هر دو مورد، هند به دخالت ایران در این ماجرا اشاره کرد و مجبور به مدیریت ظریف اوضاع پشت درهای بسته شد. در واقع دهلی نو، به ایران و اسرائیل گفت که اجازه ندهند درگیری هایشان به خاک هند سرایت کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️هند همزمان هم ایران را می‌خواهد، هم اسرائیل و اعراب / استراتژی تازه مودی در خاورمیانه چیست؟

▫️انتخاب

#بخش_دوم

امروز هند به واسطه ارتباطات و موقعیت های امنیتی خود در حال تبدیل شدن به چیزی فراتر از یک سهامدار اقتصادی در خاورمیانه است. این تنها نتیجه طرح های سیاست خارجی دهلی نو نیست، بلکه به اقدامات شخصی خود مودی نیز بستگی دارد.در سال 2017، مودی اولین نخست وزیر هند بود که به اسرائیل سفر کرد. وی همچنین در سال 2018 به رام الله در کرانه باختری سفر کرد تا ثبات دیپلماتیک هند را حفظ کند. او در سال 2019 در اوج رسوایی قتل جمال خاشقجی، زمانی که سعودی ها در بیشتر پایتخت ها مورد استقبال قرار نمی گرفتند، میزبان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی بود. و سرانجام، مودی از زمان تصدی مسئولیت در سال 2015، پنج بار به امارات متحده عربی سفر کرده و اغلب دیده می شود که شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی را «برادر» خطاب می کند.

از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس، مودی با شش تن از رهبران منطقه (از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تا ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران) گفتگو کرده است تا جایگاه را هند نشان دهد. دولت مودی تلاش کرده است تا مرز خوبی بین اهداف اسرائیل علیه حماس و بحران بشردوستانه فلسطین، ترسیم کند. مبارزه با تروریسم ابزار مهمی برای دیپلماسی بین المللی مودی بوده است. هند برای منزوی کردن پاکستان در سطح بین المللی به دلیل تروریسم دولتی، تلاش های بسیاری داشته و این ابزاز مهمی برای آن هاست.اما دیپلماسی هند در خلیج فارس هدف دیگری نیز دارد: تقویت موضع هند در مورد کشمیر که موضوع درگیری هند و پاکستان است، و تضعیف موقعیت اسلام آباد در نهادهایی هایی مانند سازمان همکاری اسلامی. در فوریه 2019، سوشما سواراج، وزیر خارجه وقت هند، اولین وزیر هندی بود که از سال 1969 تا به حال، برای سخنرانی در این سازمان دعوت شد. رویدادی که به عنوان یک پیروزی بزرگ دیپلماسی هند مورد استقبال قرار گرفت. در هنگام سخنرانی سواراج، نماینده پاکستان در جلسه حاضر نشد.

دیگر روابط رو به گسترش دهلی نو با ایالات متحده بوده است. در آسیا، نهادینه سازی مکانیسم هایی مانند گفت و گوی چهارجانبه امنیتی، واشنگتن و دهلی نو را بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک‌تر کرده است، زیرا هر دو به دنبال همکاری برای مقابله با چین هستند.با این حال، سیاست داخلی خود هند نیز اغلب با چالش مواجه شده است. در سال 2022، اظهارات سخنگوی حزب «بهاراتیا جاناتا» علیه حضرت محمد، محکومیت گسترده کشورهای اسلامی، از جمله کسانی که با هند همکاری نزدیک دارند را به همراه داشت. پیش از این، اقدامات ضد مسلمانان در سیاست داخلی هند، به صورت خصوصی محل بحث بین کشورهای عربی و دهلی نو بوده است. در این دوره، هند همچنین از گزارش های وزارت خارجه ایالات متحده در مورد آنچه که این وزارتخانه به عنوان بدتر شدن آزادی‌های مذهبی کشور توصیف کرده بود، انتقاد کرد. علیرغم این اختلافات، همکاری استراتژیک، ثابت مانده است.

ایجاد I2U2 نتیجه مستقیم امضای توافقنامه ابراهیم در سال 2021 بود. اسرائیل و امارات از آن زمان به سرعت روابط دوجانبه اقتصادی قوی برقرار کردند. این توافقنامه ها همچنین به کشورهایی مانند هند کمک کرده است تا همکاری های اقتصادی و سیاسی را با سهولت بیشتری افزایش دهند.

در اینجا ذکر این نکته حائز اهمیت است که در حالی که I2U2 به عنوان یک پلتفرم همکاری اقتصادی تلقی می شود، اما همه کشورهای عضو به شکلی در مانورهای نظامی گسترده در منطقه شرکت کرده اند و این شامل هند نیز می شود و هر سه بخش نیروهای مسلح آن اعم از نیروی زمینی، نیروی دریایی و نیروی هوایی، مشارکت خود را افزایش داده اند.فراتر از I2U2، کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا موسوم به IMEEC ، جدیدترین نشانه همسویی دهلی نو با اهداف ژئواکونومیک ایالات متحده است. این طرح که به عنوان رقیب طرح کمربند و جاده چین (BRI) مطرح شده، اتصال خاورمیانه به اروپا و هند از طریق یک کریدور تجاری را بر قرار می کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️هند همزمان هم ایران را می‌خواهد، هم اسرائیل و اعراب / استراتژی تازه مودی در خاورمیانه چیست؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

اما کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که مرکز IMEEC هستند، از اعضای طرح کمربند و جاده چین نیز هستند و به توسعه مشارکت نزدیک با پکن علاقمندند. رسانه های تبلیغاتی حزب کمونیست چین، IMEEC را صرفا خیال بافی و رویاپردازی معرفی کرده اند و در مقابل، اتحادیه اروپا، ایالات متحده و هند، این کریدور را به عنوان بزرگراه بین قاره ای برای اتصال دیجیتالی و اقتصادی معرفی می کنند. با این حال، IMEEC در مراحل اولیه توسعه است و در حال حاضر هیچ طرحی در مورد نحوه عملکرد آن ارائه نشده است.این شاهراه های اقتصادی جدید و ژئوپلیتیک های تغییر یافته، سیاست خارجی هند را از سیاستی که همیشه ریسک گریز بوده به سیاستی که مایل به کمی ماجراجویی است، تبدیل می‌کند. امروزه هند بسیار بیشتر از هر مقطعی از تاریخ پس از استقلالش، به ایالات متحده نزدیک شده است.

با توجه به فهرست خریدهای دفاعی و فناوری هند که به طور فزاینده ای غرب محور است و گفتگوهای 2+2 هند و ایالات متحده، دیدن شراکت هند با ایالات متحده در خاورمیانه چندان تعجب آور نیست.از طرف دیگر یک استدلال علیه همکاری عمیق تر هند با ایالات متحده، از تجربه مسائل مربوط به توافق هسته ای ایران(برجام) ناشی می شود. دهلی نو به امریکا برای دستیابی به این توافق کمک کرد اما پس از خروج ایالات متحده از برجام در سال 2018، برای همسویی با الزامات واشنگتن، تقریبا تمام واردات نفت از ایران را متوقف کرد و از اعتبار دیپلماتیکش در ایران که دارای ذخایر وسیع نفت و گاز است، قیمت خوبی ارائه می دهد و از نظر جغرافیایی نیز موقعیت مناسبی دارد، صرف نظر کرد. این امر به سیاست تحریم های شدید ایالات متحده در آن زمان علیه تهران کمک کرد تا تهران را به مذاکره با گروه اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل سوق دهد. تجاربی مانند خروج دولت ترامپ از برجام همچنان به جریان بی اعتمادی قوی نسبت به واشنگتن در محافل سیاسی هند دامن می زند.

موقعیت خود هند در حفظ استقلال استراتژیک و رهبری اش در جنوب جهانی، ممکن است آن را در تضاد با نقش استراتژیکش در خاورمیانه به عنوان شریک ایالات متحده قرار دهد. یکی از موفقیت های هند در این منطقه، حفظ بی طرفی بوده است. این واقعیت که I2U2 تقریباً بلافاصله پس از ایجاد، توسط برخی ناظران به عنوان Quad خاورمیانه لقب گرفت، به آن بافتی از گسترش منافع ایالات متحده، یعنی مهار چین، داد. ( گفت و گوی چهارجانبه امنیتی موسوم به Quad، یک گفت و گوی استراتژیک بین ایالات متحده، هند، ژاپن و استرالیا است). اگرچه هند هرگز به طور رسمی از چنین اصطلاحاتی استفاده نکرده است، اما این مقایسه و تصویرسازی ها در رسانه ها، برای موضع بی طرفی که دهلی نو همچنان امیدوار است حفظ کند، مضر است.در نهایت، نگاه هند به خاورمیانه، از محوریت سنتی انرژی و مهاجرت، فراتر رفته است. دهلی نو امروز می‌خواهد از ابتدا در طرح های رشد پسا نفتی منطقه شریک باشد. دیپلمات های هندی در منطقه که قبلا منحصرا درگیر مسائل مربوط به مهاجران بودند، اکنون وظیفه دارند سرمایه گذاری مستقیم خارجی از صندوق های دولتی بزرگ کشورهای عربی را پیگیری کنند. دولت مودی که از سال 2015 در قدرت است، برای پادشاهان عرب خوشایند است، زیرا مجبور نیستند برای تصمیم گیری سریع(که کشورهای عربی معمولا به آن عادت دارند)، وارد هزارتوی سیاست های ائتلافی هند شوند.

هند با عضویت در I2U2 و IMEEC در یکی از بحرانی ترین مناطق جهان، به جنبه های معماری امنیتی آینده توجه کرده است. این یک موضع جسورانه و قابل ستایش برای اقتصاد هند است که برای اهداف چالش برانگیز خود به جذب سرمایه گذاری جهانی قابل توجهی نیاز دارد. همچنین برای خاورمیانه خوشایند است که هند را به عنوان یکی از بازارهای عمده انرژی داشته باشد تا بتواند به مقاصد صادرات خود تنوع ببخشد و نفوذ چین بر کالاهای حیاتی مانند نفت و گاز را خنثی کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️نتانیاهو منافع و حیات سیاسی خود را در ادامه جنگ می‌بیند/ مواضع سالیوان نشان داد که تاریخ مصرف نتانیاهو برای آمریکا تمام شده است

▫️ایلنا

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به احتمال شروع جنگ در غزه پس از پایان تبادل اسراء و احتمال اعمال فشار ایالات متحده بر اسرائیل برای از سرگیری درگیری نظامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: باتوجه به وضعیت کنونی و موقعیت فعلی ایالات متحده و بایدن که در آستانه انتخابات قرار دارند، احتمال اعمال فشار واشنگتن بر تل‌آویو برای ادامه جنگ در غزه می‌تواند موجب آن شود که اوضاع به هم بریزد و به همین علت واشنگتن خواهان ادامه این جنگ نیست. در مقابل باید توجه داشت این جنگ نشان داد که نتانیاهو چندان حرف‌شنوی از بایدن و ایالات متحده ندارد و بر اساس سناریو و منافع خود عمل می‌کند که این یک موضوع مهم است. در این میان باید توجه شود که نتانیاهو و کابینه راستگرای آن منافع و حیات سیاسی خود را در ادامه جنگ می‌بیند و خواهان ادامه این روند هستند؛ تا جایی که اعلام کرده‌اند که تل‌آویو به دنبال ادامه جنگ بعد از تبادل اسرا است.

وی ادامه داد: آنچه هنوز مشخص نشده این است که چگونه و چرا اسرائیل از این جنگ اطلاع نداشته است؟ باید توجه داشت که سامانه‌های پدافندی و امنیتی و حتی تسلیحات نظامی و سیستم‌های نظارتی در تل‌آویو بسیار دقیق هستند و مشخص نیست که چگونه این عملیات از نظر تل‌آویو پنهان مانده است. این در حالیست که کشورهای عربی هم مسأله فلسطین را مشکلی می‌دانند که انتهای آن و حتی سرانجام سیاسی و عملیاتی‌اش مشخص نیست. از منظری دیگر در این سناریو کشورهای دیگری مانند مصر و قطر هم حضور دارند که راهبردهای خود را دنبال می‌کنند؛ به عنوان مثال مصر به غیر نظامی شدن حماس اشاره کرده است. در مقابل در کاخ سفید هم ما شاهد آن هستیم که شخصی مانند جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده در مورد آینده نتانیاهو و سیاسیون اسرائیل ابهام‌هایی را مطرح می‌کند که نشان می‌دهد برای آنها تاریخ مصرف نتانیاهو تمام شده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از منظر دیگر باید توجه کرد که در داخل اسرائیل هم مقابل خانه نتانیاهو تظاهرات گسترده توسط خانواده اسرا برگزار شده که وجهه سیاسی – اجتماعی وی را با مشکل روبه‌رو کرده است. نکته مهم دیگر این است که در پرونده غزه، برندگان و بازندگان دیگری هم وجود دارد. به عنوان مثال قطر توانست در این پرونده وجهه سیاسی خود را در مقیاس بین‌المللی افزایش دهد که این برای عربستان چندان خوشایند نیست و می‌تواند یک پیام منفی از سوی دوحه به محمد بن سلمان باشد؛ چراکه قطر حامی اخوان المسلمین بوده ولی عربستان سعودی دقیقاً قطب مخالف این موضوع به حساب می‌آید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بایدن در پرونده جنگ غزه مجدداً سعی کرده تا طرح دو کشوری را مطرح کند و به نظرم تمرکز کشورهای عربی و اسلامی بر همین موضوع خواهد بود. لذا اگر به هر ترتیب اسرائیل پس از تبادل اسراء مجدداً حمله به غزه را آغاز کند، آمریکا باز هم از آن حمایت خواهد کرد؛ چراکه بایدن در آستانه انتخابات هیچ راهی جز این ندارد و حتی اگر یک جمهوریخواه هم در شرایط کنونی رئیس جمهوری آمریکا بود، مجدداً همین روال را پی می‌گرفت و بر حمایت از اسرائیل تاکید می‌کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#اقدام_اقلیمی

▫️سوخت‌‌‌‌‌‏‌های فسیلی؛ شرور گریز ناپذیر

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_اول

▪️اصل گذار از سوخت‌های فسیلی

از تصمیم‌های کلیدی موردانتظار نشست کاپ‌۲۸ این است که آیا کشورها برای نخستین‌بار با حذف سوخت‌های فسیلی موافقت می‌کنند یا خیر. در همین ارتباط، سلطان الجابر رئیس کاپ‌۲۸، در نشست افتتاحیه مذاکرات پیش از این اجلاس اعلام کرد: شرکت‌کنندگان دیدگاه‌های مشترکی حول محور گنجاندن اهدافی برای حذف سوخت‌های فسیلی و بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در متن نهایی توافق‌نامه دارند.

در این میان نکته مهم آنکه به‌رغم وجود موارد بسیاری که موجب انشقاق بین کشورها شده‌است، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز آنکه درخصوص مسائل محیط‌‌‌‌‌‌‌زیستی متحد شوند. رئیس کاپ‌۲۸ از کشورها خواست تا پیش از اجلاس، به‌دنبال بستر مشترک همکاری جهت حل اختلاف درباره آینده مصرف سوخت‌های فسیلی باشند. الجابر افزود: باید با اجماع راه‌‌‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌‌‌هایی ارائه دهیم که بتواند به همسویی، زمینه مشترک و تفاهم فراگیر بین همه کشورها منجر شود. علاوه‌بر این، تعهدهای نشست‌های گذشته همچون وعده ۱۰۰‌میلیارد دلاری تامین مالی اقلیم برای کشورهای درحال‌‌‌‌‌‌‌توسعه، باید از سوی کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌‌یافته نیز اجرایی شود.

▪️دوگانگی مواضع کشورها

هدف نشست کاپ‌۲۸ که از ۳۰ نوامبر تا ۱۲دسامبر ۲۰۲۳ برگزار خواهد شد، دستیابی به توافق فراگیر در مورد حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی بین کشورها است. واقعیت این است که از هم‌اکنون و در فاصله کوتاهی تا آغاز اجلاس، کشورها درخصوص اتخاذ موضع در این زمینه به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ آنهایی که به‌دنبال دستیابی به توافق برای توقف تدریجی مصرف سوخت‌های فسیلی هستند و کشورهایی که بر حفظ نقش زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی در تامین انرژی جهانی اصرار دارند.

▪️کنترل گرمایش کره ‌‌‌‌‌‌‌خاکی

بنا بر این گزارش، اجلاس کاپ‌۲۸ به‌عنوان فرصتی طلایی برای تسریع عملیات اجرایی کنترل رشد گرمایش جهانی تا سال‌۲۰۳۰ و حتی بعد از آن به‌حساب می‌آید. با وجود اینکه انتخاب الجابر به‌عنوان مدیر یک شرکت نفتی برای رهبری مذاکرات کاپ۲۸، با انتقاد برخی از قانون‌گذاران آمریکا و اتحادیه اروپا مواجه شد، اما وی خواستار بر‌‌گزاری این نشست برای تجمیع تمامی ذی‌نفعان از جمله فعالان صنعت سوخت‌های فسیلی شده و اعلام کرده که کاهش تدریجی تولید و بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری از اقسام سوخت‌های فسیلی امری اجتناب‌ناپذیر است.کاهش تدریجی سوخت‌های فسیلی بیانگر این نکته است که دولت‌ها باید مصرف نفت و گاز  خود را کاهش دهند، اما این بدان معنا نیست که آن را به‌‌‌‌‌‌‌طور کامل حذف کنند. در عین حال، کشورهای اروپایی در کنارکشورهای آسیب‌‌‌‌‌‌‌پذیر از نشست سالانه تغییرات اقلیمی انتظار دارند که پا را از این فراتر گذاشته و منجر به این شود که کشورها علاوه‌بر توسعه اقسام انرژی تجدید پذیر، سرانجام همه سوخت‌های فسیلی را از ساختار انرژی خود حذف کنند.

▪️چالش‌‌‌‌‌‌‌ تامین سرمایه در دوران گذار انرژی

چندی‌پیش گزارشی جدید از سوی امارات‌متحده‌عربی، آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و اتحادیه جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر منتشر و در آن به ‌‌‌‌‌‌‌صراحت اعلام شد برای دستیابی به اهداف اقلیمی، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر باید تا پایان این دهه ‌به بیش از ۱۱‌هزار گیگاوات، یعنی سه‌برابر ظرفیت کنونی افزایش یابد. با استناد به گفته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، گزارش آژانس هشدار می‌دهد که فرآیند گذار انرژی به‌‌‌‌‌‌‌طور خطرناکی از مسیر صحیح خارج شده‌است. وی می‌افزاید که در این مسیر، هم‌اکنون به اقدام جمعی رادیکال و فوری نیاز است.گزارش یادشده همچنین خواستار دو برابر‌شدن کارآیی انرژی، همراه با تعیین تاریخ‌‌‌‌‌‌‌های هدف، مشوق‌‌‌‌‌‌‌های مالی، کارزارهای آگاهی‌‌‌‌‌‌‌بخشی و تصویب و اجرای چارچوب‌های نظارتی قوی شده‌است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#اقدام_اقلیمی

▫️سوخت‌‌‌‌‌‏‌های فسیلی؛ شرور گریز ناپذیر

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_پایانی

بسیاری از اقتصادهای تراز اول جهان، اهداف بلندپروازانه‌‌‌‌‌‌‌ای را در مسیر تولید و بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام کرده‌‌‌‌‌‌‌اند. گروه۲۰ به‌عنوان مثال، در سپتامبر گذشته موافقت کرد که برای سه‌برابر‌کردن ظرفیت جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر در افق۲۰۳۰ اقدام کند.این تصمیم‌ها و هدف‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌ها در راستای توسعه سریع تولید و بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر، باید با فرآیندها و منابع مشخص برای اجرای آن تطبیق داده شود. در همین چارچوب، رهبران گروه۲۰ در کنار اعلام هدف جهانی برای سه‌برابر‌کردن انرژی‌های تجدیدپذیر، در بیانیه خود اذعان کرده‌اند این اقدام در یک برآورد کلی، به سرمایه‌گذاری جهانی سالانه معادل ۴‌تریلیون دلار تا سال‌۲۰۳۰ نیاز دارد.

مهم‌تر از همه اینکه این اقدام‌ها نیازمند تامین مالی برای کشورهای ضعیف‌‌‌‌‌‌‌تر است. واقعیت این است که در تمامی این کشورها حجم سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های سبز از زمان تصویب موافقت‌نامه پاریس، تا حد زیادی ثابت باقی‌مانده است. اگر جهان بخواهد به سرمایه‌گذاری ۴‌تریلیون دلاری در انرژی‌های تجدیدپذیر برسد، این رقم باید از ۱.۷‌تریلیون دلار کنونی، به بیش از دو‌برابر افزایش یابد. آژانس بین‌المللی انرژی برآورد کرده است که تا سال‌۲۰۳۰ به سرمایه‌گذاری سالانه حدود ۲‌تریلیون دلار برای توسعه انرژی‌های سبز نیاز است، همچنین تخمین می‌زند که سه‌‌‌‌‌‌‌پنجم این رقم باید از منابع خصوصی و دوپنجم آن، از منابع بخش عمومی تامین شود. اکنون توزیع سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیرها متناسب با ظرفیت بالقوه مناطق جهان نیست. به‌عنوان مثال، قاره آفریقا سه‌‌‌‌‌‌‌پنجم از سایت‌‌‌‌‌‌‌های خورشیدی برتر جهان را در خود جای داده‌است، اما طی دو دهه‌گذشته، تنها حدود ۲‌درصد از سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی‌های تجدیدپذیر در این قاره انجام شده‌است.

▪️عدم‌توازن در سرمایه‌گذاری سبز

بر اساس این گزارش، ۸۱‌درصد از سرمایه‌گذاری انرژی سبز در کشورهای با درآمد بالا، توسط بخش‌خصوصی تامین می‌شود؛ این در حالی است که در کشورهای با اقتصاد نوظهور و درحال‌توسعه، سهم بخش‌خصوصی تنها ۱۴‌درصد است. بی‌‌‌‌‌‌‌عدالتی‌‌‌‌‌‌‌های ساختاری و تاریخی نظام مالی جهان مانند استخراج‌‌‌‌‌‌‌گرایی و صادرات مواد خام به‌‌‌‌‌‌‌طور مداوم وجود داشته‌است. یکی از جنبه‌های این بی‌‌‌‌‌‌‌عدالتی، هزینه بالای تامین سرمایه در این کشورها است. نرخ بهره بانکی برای تامین مالی توسعه پروژه‌های انرژی‌‌‌‌‌‌‌ تجدیدپذیر در کشورهای ثروتمند از نظر تاریخی حدود ۳ تا ۴‌درصد بوده‌است، در حالی ‌‌‌‌‌‌‌که معمولا در اقتصادهای نوظهور و درحال‌‌‌‌‌‌‌توسعه، این نرخ به بیش از ۱۰‌درصد نیز می‌رسد.

واقعیت این است که هزینه تامین سرمایه به‌‌‌‌‌‌‌طور غیرعادلانه‌‌‌‌‌‌‌ای در کشورهای ضعیف بالاست و به دلایل برآورد ریسک بالا از جمله ریسک‌های ارزی و مبادله‌‌‌‌‌‌‌ای بیش از حد، تصویری روشن از افق سرمایه‌گذاری برای بخش‌خصوصی را ارائه نمی‌دهد. در چنین شرایطی، برخی کارشناسان پیشنهاد می‌کنند کاپ‌۲۸ باید هدف سه‌‌‌‌‌‌‌برابر‌شدن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر را با تعهدات و فرآیندهای سیاسی عملی و کارآمد برای بازگشایی منابع مالی، مورد پشتیبانی قرار دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▫️احیای برجام به فراموشی سپرده شده است؟

▫️انتخاب

احیای برجام در فضای مابین جنگ اوکراین و غزه به فراموشی سپرده شده است. مشخص نیست دولت ایران و آمریکا در وضعیت فعلی که جنگ غزه به اوج خود رسیده است چه برنامه‌ای برای احیای این توافق دارند.

"رحمان قهرمانپور"، تحلیلگر بین المل، درباره شرایط احیا برجام در وضعیت فعلی به «انتخاب» گفت: واقعیت امر این است که با تحولاتی که رخ داده ابهامات زیادی درباره احیای برجام به وجود آمده است. ابهامات حتی از گذشته هم بیشتر شده است. در شرایطی که در ماه شهریور و بعد از تبادل زندانی‌ها امید‌ها را نسبت به تداوم مذاکرات بیشتر کرد، با شروع جنگ غزه، موضوع هسته‌ای ایران تحت الشعاع بحران بزرگتر، یعنی بحران غزه قرار گرفت. هرچند موضوع هسته‌ای از دستور کار خارج نشد، اما همانطور که واضح است رسانه‌ها به آن نمی‌پردازند و آمریکا هم مسائل فوری تری دارد که مسئله فلسطین و جنگ غزه است. همه چیز الان درگیر غزه و اسراییل است که می‌تواند سیاست آمریکا در منطقه را هم دگرگون کند و حتی آمریکا را مجبور کند که بر خلاف آنچه دوست دارد در منطقه عمل کند.

وی ادامه داد: مسئله مذاکرات یک طرفه نیست و حتی اگر ایران هم تلاش کند، قاعدتا آمریکاست که باید موضوع را بپذیرد. چون تمرکز آمریکا روی غزه و روند صلح است، انرژی کافی ندارد و طبیعتا هم اگر در چنین شرایطی آمریکایی‌ها مذاکره را شروع کنند با فشار لابی‌های اسراییل و کشور‌های منطقه مواجه شود. دستگاه دیپلماسی آمریکا در شرایط فعلی توان اش را روی مسئله پایان جنگ غزه و مدیریت آن گذاشته است؛ لذا مسئله دو طرفه است. اگر ایران هم در این بین به آمریکا پیامی بدهد، آمریکایی‌ها چندان توجهی ندارند.

وی در ادامه اشاره کرد: این جنگ هرچه بیشتر ادامه پیدا کند اثرات آن بیشتر خواهد شد. همانطور که قبلا هم صحبت کردیم، اگر اسراییل به غزه وارد نمی‌شد، تبعات بحران قابل مدیریت بود. ورود زمینی اسراییل به غزه قدری معادلات را پیچیده کرده است. به عبارت دیگر مدیریت پیامد‌های ناشی از جنگ چندماهه در غزه هم دشوارترخواهد بود. نتیجتا ادامه دار شدن این جنگ تاثیرات سیاسی مهمی بر منطقه می‌گذارد و مسائل متعددی را به وجود می‌آورد که آمریکا باید انرژی خود را در خاورمیانه به آن اختصاص دهد تا وضعیت بدتر نشود.

قهرمانپور خاطرنشان کرد: حتما این جنگ بر روی اخبار تاثیر گذاشته است، اما اگر ادامه پیدا کند تاثیر آن بیشتر خواهد بود. جنگ اوکراین هم در آغاز تاثیر زیادی بر روی مسئله هسته‌ای ایران نداشت، اما وقتی ادامه پیدا کرد تاثیرات آن بیشتر شد. جنگ غزه هم فعلا تاثیر خیلی زیادی روی جنگ اوکراین نگذاشته است، اما اگر ادامه پیدا کند، در آن صورت ممکن است که اثرگذاری آن بیشتر و بیشتر شود. این جنگ فعلا باعث تغییر معادلات هسته‌ای ایران و جنگ اوکراین نشده است، اما تداوم آن می‌تواند تاثیرات زیادی بر این دو موضوع بگذارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روسیه و چین از مشغولیت آمریکا در پرونده غزه به نفع خود استفاده کردند/واشنگتن و متحدانش فعلاً نمی‌توانند اقدام خاصی علیه کره‌شمالی انجام دهند

▫️ایلنا

«سیدجلال ساداتیان» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به واکنش‌های ایالات متحده و شرکای آن در شبه جزیره کره نسبت به پرتاب ماهواره جاسوسی پیونگ‌یانگ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید توجه کرد که جنگ حماس و اسرائیل برای رقبای ایالات متحده مانند چین و روسیه یک فرصت گرانبها محسوب می‌شود تا بتوانند واشنگتن را درگیر سناریوهای مورد نظر خود کنند. در این میان می‌بینیم که رئیس‌جمهوری چین با یک عقب‌نشینی محسوس و مشهود اعلام می‌کند که به دنبال درگیری با آمریکا نیست که این امر نشان می‌دهد مسائل اقتصادی و تجاری برای آنها ارجحیت دارد. بر همین اساس معتقدم پکن و مسکو در حال سوءاستفاده از مشغولیت ایالات متحده در پرونده غزه و جنگ حماس و اسرائیل هستند تا جایی که سعی دارند آمریکا در این پرونده همچنان درگیر ابعاد مختلف باشد.

وی ادامه داد: این درگیری از آن جهت است که مسکو و پکن به دنبال آن هستند تا مسائل منطقه را به گونه‌ای پیش ببرند که واشنگتن نتواند راهبردهای خود را در منطقه اجرایی کند. آمریکا به هر ترتیب از اسرائیل در قضیه غزه پشتیبانی کرد و در این میان تبعات جنگ فعلی هم به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن رسیده است. در این میان حمایت غرب و آمریکا از اوکراین هم تا حدود زیادی کاهش پیدا کرد و در این بین کره‌شمالی که با چین و روسیه هماهنگ بوده، اقدام به گسترده کردن تهدیدات خود کرده است؛ به گونه‌ای که آزمایش ماهواره جاسوسی توسط پیو‌نگ‌یانگ را باید یکی از همین تهدیدها دانست. از سوی دیگر باید توجه کرد که چین هم در حال گسترش پایگاه‌های نظامی خود و تقویت نیروی دریایی ارتش است تا در روز موعود بتواند پاسخ تقابل و تهدیدهای نظامی آمریکا را بدهد.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: نکته اینجاست که از دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، هدف او و ایالات متحده این بود که کره‌شمالی و کره‌جنوبی را به یکدیگر نزدیک کنند تا در نهایت تهدید همسایه شمالی برای سئول خنثی شود اما عملاً حوادثی رخ داد که این فرایند و روند کند شد و به سمت و سویی که قرار بود، نرفت. حالا ایالات متحده در پاسخ به آزمایش ماهواره‌ای کره‌شمالی، آن را خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد دانسته و تنش سیاسی میان دو طرف افزایش پیدا کرده است. به اعتقاد من فعلاً آمریکا و کره‌جنوبی به همراه ژاپن نمی‌توانند بیش از این میزان علیه کره‌شمالی اقدام کنند اما باید توجه داشت که تمام این مجادله بخشی از یک سناریوی کلان به حساب می‌آید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واشنگتن به دنبال آن بوده که از عراق و افغانستان و به صورت کلی از منطقه خاورمیانه خارج شود تا در نهایت به سمت شرق آسیا حرکت کند و چین را وارد یک چالش جدی کند اما در این میان حوادثی رخ داد که آمریکا نتوانست به سمت درگیر کردن پکن در شبه جزیره از حیث نظامی گام بردارد، اما در سوی دیگر هم چین مایل به درگیر شدن با آمریکا نیست و صرفاً تمرکز خود را بر روی توسعه اقتصادی و بالاخص طرح جاده و کمربند قرار داده است. پکن در این میان سعی می‌کند تا بتواند به هر ترتیب که شده از ابزاری به نام کره‌شمالی علیه آمریکا و شرکای آن مانند ژاپن و کره‌جنوبی استفاده کند اما این تاثیرات و تهدیدات یکباره خود را در شبه‌جزیره کره عیان نمی‌کند، ولی مجادله مذکور به گونه‌های دیگر در حال پیش رفتن است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#اقدام_اقلیمی

▫️سوپر جام نفتی‌ها در کاپ ‌۲۸

▫️دنیای‌اقتصاد/حمید ملازاده

#بخش_اول

نمایندگانی از ۲۰۰کشور برای بر‌‌گزاری بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وهشتمین کنفرانس اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متحد موسوم به کاپ۲۸ در شهر دبی در امارات‌متحده‌عربی گردهم آمده‌اند تا از ۳۰نوامبر تا ۱۲دسامبر درمورد چشم‌انداز سوخت‌های فسیلی تبادل‌نظر کنند. به گزارش رویترز، این اجلاس که توسط بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده نفت نیز پشتیبانی می‌شود، بر اختلافات بین‌المللی در مورد بهترین راهکار برای مقابله با گرمایش جهانی متمرکز خواهد شد.

کشورها بر سر اولویت‌دادن به حذف تدریجی زغال‌سنگ و نفت و گاز، یا توسعه فناوری‌هایی نظیر جذب کربن دچار دودستگی شده‌اند. نشست سالانه سازمان ملل‌متحد در حالی برگزار می‌شود که جهان در آستانه شکستن رکورد دیگری برای گرم‌ترین سال‌در سال‌۲۰۲۳ است و گزارش‌های جدید تایید می‌کنند که تعهدات فعلی کشورها برای جلوگیری از فجایع آب‌و‌هوایی کافی نیست. از جمله توافق‌های کلیدی که کشورها باید در دبی به آن برسند، این خواهد بود که آیا برای اولین‌بار در تاریخ زندگی بشر، امکان حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی در مقیاس جهانی و جایگزینی آنها با سایر منابع انرژی مانند خورشید و باد وجود دارد. آژانس بین‌المللی انرژی با انتشار گزارشی پیش از کنفرانس، موضع خود را مشخص کرد.این سازمان ایده جذب گسترده کربن را یک «توهم» نامید و اعلام کرد که صنعت سوخت فسیلی باید بین تعمیق بحران آب و هوا یا روی‌آوردن به انرژی پاک، یکی را انتخاب کند. این گزارش واکنش تند اوپک را به‌همراه داشت که آژانس بین‌المللی انرژی را به توهین به تولیدکنندگان نفت متهم کرد. اوپک در بیانیه‌‌‌‌‌ای اعلام کرد: «این طرز تفکر، چارچوب بسیار محدودی از چالش‌ها را پیش‌روی ما قرار می‌دهد و مسائلی مانند امنیت انرژی، دسترسی به انرژی و مقرون‌‌‌‌‌‌به‌‌‌‌‌‌صرفه بودن آن در بلندمدت زیر سوال خواهد رفت.» انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی است.

در این اجلاس همه نگاه‌ها به سلطان‌الجابر، رئیس آینده کاپ خواهد بود که مسولیت او به‌عنوان مدیرعامل شرکت ملی نفت امارات‌متحده‌عربی ADNOC این سوال را به‌وجود آورده که؛ آیا او می‌تواند فردی صادق برای توافق‌های آب‌و‌هوایی باشد یا خیر. این نگرانی‌ها پس از انتشار گزارشی بر اساس اسناد فاش‌شده توسط بی‌‌‌‌‌بی‌‌‌‌‌سی افزایش یافت که در آن جابر قصد دارد پیش از اجلاس با بیش از ده‌‌‌‌‌ها دولت درباره گاز و سایر معاملات تجاری بالقوه بحث کند.

▪️تعهد واقعی به کاهش سوخت‌های فسیلی

آنی داسگوپتا، رئیس موسسه منابع جهانی، یک سازمان غیردولتی آب‌و‌هوایی، گفت: «جهان امروز ما بیشترین سوخت فسیلی را در خود جای داده‌است. آنچه ما باید به‌دنبال آن باشیم تعهد واقعی به کاهش سوخت‌های فسیلی است.» جابر گفته است که کاهش تدریجی سوخت‌های فسیلی «حتمی» است، اما او همچنین استدلال می‌کند که صنعت نفت باید در مبارزه با تغییرات آب‌و‌هوایی مشارکت داشته‌باشد. او ادعا کرده حمایت غول‌های نفتی را برای تعهدات COP۲۸ با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از عملیات نفت و گاز جلب کرده‌است.گردهمایی امسال با بیش از ۷۰‌هزار شرکت‌کننده، بیشتر حس و حال یک نمایشگاه تجاری را خواهد داشت تا یک اجلاس.

چهره‌‌‌‌‌های سرشناس مانند نارندرا مودی، نخست‌‌‌‌‌وزیر هند و چارلز، پادشاه بریتانیا نیز تایید کردند که در کاپ‌۲۸ شرکت خواهند کرد، اگرچه جو بایدن، رئیس‌‌‌‌‌جمهور ایالات‌متحده که سیاست‌های کربن‌زدایی از اقتصاد ایالات‌متحده را به اجرا گذاشته، شرکت نخواهد کرد. از جمله ماموریت‌های کشورها حاضر در COP۲۸ این خواهد بود که ارزیابی کنند تا چه حد از تحقق وعده‌‌‌‌‌ها برای محدود‌کردن گرمایش زمین به ۱.۵درجه سانتیگراد بالاتر از زمان پیش از صنعتی‌شدن، فاصله دارند.

این فرآیند که به‌عنوان «ارزیابی جامع پیشرفت جهانی» شناخته می‌شود، باید یک برنامه‌ کامل ارائه دهد که به کشورها بگوید برای رسیدن به آن هدف چه کاری لازم است، سپس این بر عهده دولت‌ها خواهد بود که این طرح جهانی را به سیاست‌ها و اهداف ملی تبدیل کنند و بر پایه آن گزارشی را در سال‌۲۰۲۵ به سازمان‌ملل ارائه دهند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#اقدام_اقلیمی

▫️سوپر جام نفتی‌ها در کاپ ‌۲۸

▫️دنیای‌اقتصاد/حمید ملازاده

#بخش_پایانی

▪️سه‌برابر‌کردن انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی

پیش از کنفرانس کاپ‌۲۸، اتحادیه اروپا، ایالات‌متحده و امارات حمایت خود را از توافقی برای سه‌برابر‌کردن انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی تا سال‌۲۰۳۰ جلب کرد‌ند. مقامات به رویترز گفتند که بیش از ۱۰۰ کشور از این توافق حمایت کرده‌اند، اما کشورهایی از جمله چین و هند هنوز به‌طور کامل به این توافق نپیوسته‌اند. مقامات ایالات‌متحده و دیگران امیدوارند که توافق آب‌و‌هوایی اخیر بین ایالات‌متحده و چین نیز لحن مثبتی در مذاکرات ایجاد کند.

در آن قرارداد، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای جهان توافق کردند که انرژی‌های تجدیدپذیر را تقویت کنند و «راهکارهای تسریع یافتن جایگزینی برای زغال‌سنگ، نفت و گاز» را در اولویت قرار‌دهند. توافق ایالات‌متحده و چین از سرعت پیدا‌کردن جایگزین برای تولید زغال‌سنگ، نفت و گاز که منجر به کاهش «معنادار» انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای در بخش برق می‌شود حمایت می‌کند.از وظایف کلیدی دیگر این کنفرانس، راه‌اندازی اولین "صندوق خسارت آب و هوا" در جهان است که برای کمک به کشورهایی که قبلا از تاثیرات تغییرات آب‌و‌هوایی مانند خشکسالی، سیل و بالاآمدن سطح دریا آسیب‌های جبران‌ناپذیری دیده‌اند، اختصاص‌داده می‌شود.نمایندگان کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه توافق‌نامه‌ای آزمایشی در مورد طراحی آن منعقد کرده‌اند. همه کشورها این توافق را بررسی خواهند کرد و برخی ممکن است اعتراضاتی را مطرح کنند. تا زمانی‌که کشورهای شرکت‌کننده در گردهمایی کاپ‌۲۸ آن را تایید نکنند، این توافق نهایی نیست.

گایان گابریلیان، مذاکره‌کننده ارمنستان در مورد این صندوق، به رویترز گفت؛ مهم است که توافق‌نامه صندوق «ضرر و زیان»، قبل از انتخابات سال‌آینده در ایالات‌متحده که می‌تواند اجماع سیاسی را از بین ببرد، تصویب شود.موضوع دیگر این است که آیا کشورهای ثروتمند پولی را برای صندوق «ضرر و زیان» درنظر خواهند گرفت یا نه. اتحادیه اروپا و ایالات‌متحده گفته‌اند که به این صندوق کمک خواهند کرد و کشورهایی مانند چین و امارات را تحت‌فشار قرار خواهند داد تا از آنها پیروی کنند. نجیب احمد، مشاور ملی در وزارت آب و هوای سومالی، گفت که با توجه به تجربه قبلی، متاسفانه بیشتر توافق‌های جهانی در مورد تعهدات مربوط به تغییرات اقلیمی ناتمام مانده‌اند، اما همچنان نباید امید خود را از دست بدهیم.

گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی حاکی از آن است که اوج تولید نفت و گاز نزدیک است که با تعهدات جهانی برای سرمایه‌گذاری در سه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برابر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردن تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌۲۰۳۰ تقویت شده‌است. اخیرا، اتحاد معیار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی جهانی World Benchmarking Alliance تحقیقی برای ارزیابی عملکرد واقعی ۹۹شرکت از تاثیرگذارترین بنگاه‌های اقتصادی در بخش نفت و گاز، جهت حرکت به سمت کربن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زدایی انجام داده که نتایج تاسف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بار آن نشان می‌دهد که این بخش انگیزه کمی برای حرکت به سمت انرژی‌های پاک دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فایننشال‌تایمز/

▫️برنامه‌ریزی اسرائیل برای ادامه جنگ تا یک سال یا بیشتر / فشرده‌ترین فاز حمله زمینی تا اوائل ۲۰۲۴ تداوم خواهد داشت

▫️انتخاب

"فایننشال‌تایمز"نوشت: به گفته چندین منبع، اسرائیل در حال برنامه ریزی کارزاری علیه حماس است که به مدت یک سال یا بیشتر ادامه خواهد داشت و فشرده‌ترین مرحله حمله زمینی تا اوایل سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت. 

براساس این استراتژی چند مرحله‌ای، نیرو‌های اسرائیلی که در شمال غزه مستقر هستند، به اعماق جنوب حمله می‌کنند. این اهداف شامل کشتن سه رهبر ارشد حماس - یحیی سنوار، محمد دیف و مروان عیسی - و در عین حال تضمین یک پیروزی نظامی "قاطع" علیه ۲۴ گردان و شبکه تونل‌های زیرزمینی این گروه و از بین بردن "توانایی حکمرانی حماس در غزه" است.یک منبع اگاه نسبت به طرح‌های اسراییل گفت: "این یک جنگ بسیار طولانی خواهد بود. ما در حال حاضر به نیمه راه دستیابی به اهداف خود نزدیک نشده ایم.
 
به گفته منابع، استراتژی کلی اسرائیل در قبال غزه انعطاف‌پذیر است و زمان‌بندی آن توسط «عوامل متعدد» از جمله پیشرفت عملیات در زمین، فشار بین‌المللی و فرصت‌هایی برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی تعیین می‌شود.آتش‌بس شکننده یک هفته‌ای، روز جمعه با از سرگیری درگیری‌ها فروپاشید. اسرائیل اعلام کرد که برای "از بین بردن حماس" به نبرد باز می‌گردد.منابع تخمین زدند که عملیات زمینی با شدت بالا احتمالاً به چند ماه دیگر نیاز خواهد داشت و آن را به سال جدید می‌رساند. 

یکی از افرادی که از گفتگو‌های آمریکا و اسرائیل درباره جنگ مطلع است، گفت: «این جنگ در چند هفته تمام نخواهد شد. پس از آن، مرحله «انتقال و تثبیت» با شدت نظامی کمتر وجود خواهد داشت که می‌تواند تا اواخر سال ۲۰۲۴ ادامه یابد، در حالی که محل حضور نیرو‌های زمینی اسرائیل در این مرحله هنوز مشخص نیست.

 برخلاف عملیات‌ها و جنگ‌های نظامی پیشین اسرائیل، یک مقام اسرائیلی اشاره کرد که نقطه پایانی قطعی وجود نخواهد داشت. منابع گفتند: "داور سوت نخواهد زد که تمام است. "
یکی دیگر از افراد آشنا از طرح‌های جنگی اسرائیل گفت که ارتش همچنان عملیات در شمال غزه را ناقص می‌داند.او می‌گوید: «تصرف شهر غزه هنوز به پایان نرسیده و به طور کامل فتح نشده است احتمالاً ۴۰ درصد کار فقط انجام شده است. برای کل شمال، احتمالاً دو هفته تا یک ماه دیگر، زمان نیاز خواهد بود.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/رویترز/

▫️هند و آمریکا؛ عبور از چالش‌های سیاسی برای منافع راهبردی

▫️ایرنا

#بخش_اول

به عقیده کارشناسان، هند و آمریکا به خاطر برتری دادن منافع راهبردی دو طرف بر اختلافات، تلاش می‌کنند تا از چالشهای سیاسی عبور کنند و نمونه آن واکنش دیپلماتیک دهلی نو به اتهام واشنگتن مبنی بر دست داشتن دولت هند در قتل یک تبعه آمریکایی است که قول تحقیق و بررسی موضوع را داد .

بنا به  گزارش رویترز، آمریکا اخیرا به جای متهم کردن دولت هند برای دست داشتن در توطئه قتل یک جدایی طلب سیک که در نیویورک ساکن است، یکی از مقامات این کشور را مورد تعقیب قرار داد و این اقدام با واکنش دیپلماتیک هند مواجه شد که قول تحقیق درباره این موضوع را به دولت آمریکا داد، کارشناسان سیاسی معتقدند علت این رفتارها همکاری ژئوپلتیک دو جانبه میان دو کشور است.

مقامات آمریکایی مدعی شده اند، دولت هند برای قتل یکی از اتباع آمریکا که اصالت هندی دارد، برنامه ریزی کرده است، تبعه ای جدایی طلب که برای تشکیل «خالستان» در شمال غربی هند، تلاش می کند، این ادعا می تواند تحولی در شراکت شکننده جدید میان آمریکا و هند ایجاد کند اما به نظر می رسد این کشورها (که هر یک مشتاق مقابله با چین در حال رشد هستند) آماده هستند برای پشت سر گذاشتن این چالش تلاش کنند.

این رسانه نوشت: روز چهارشنبه دادستان های فدرال در منهتن نیویورک گفتند: یک مقام هندی که نامش فاش نشده است و مسئولیت هایی در حوزه امنیت و اطلاعات بر عهده دارد و نیکیل گوپتا، یک هندی ۵۲ ساله، تابستان امسال برای قتل یکی از ساکنان شهر نیویورک که از جدایی ایالت سیک ها در شمال غربی هند دفاع می کند، برنامه ریزی کرده بودند.این رویداد در زمانی اتفاق افتاده است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ۲۲ ژوئن از نارندرا مودی نخست وزیر هند، در یک دیدار دولتی در کاخ سفید میزبانی کرد.یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: مقامات آمریکا پس از اطلاع از این توطئه در اواخر ژوئیه، از هند خواستند درباره این موضوع تحقیق کند.این مقام گفت: بایدن رئیس سی آی ای را به دهلی نو اعزام کرد و این موضوع را با مودی در جریان نشست ماه سپتامبر (نشست سران گروه ۲۰) در میان گذاشت و بیان کرد که این اقدامات در صورت تداوم، عواقب قابل توجهی برای روابط دوجانبه آمریکا و هند به وجود می آورد.اما با این وجود دیدارهای سطح بالا و تعهدات همکاری نزدیک‌تر میان دو کشور ادامه یافت و وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا در ماه گذشته میلادی به دهلی نو سفر کردند، تنها هنگامی که جزئیات این توطئه در هفته جاری منتشر شد، آمریکا یک بیانیه کلی منتشر کرد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا طرح ترور را موضوعی جدی خواند و گفت: واشنگتن انتظار دارد هند از چنین فعالیت هایی دست بردارد به ویژه در شرایطی که دولت بایدن «یک دستور کار بلندپروازانه برای گسترش همکاری های دو کشور» را با هند دنبال می کند.کارشناسان سیاست خارجی گفتند: واکنش آمریکا نشان دهنده کننده تمایلی است که اجازه نمی دهد این موضوع به روابط گسترده تر آسیب برساند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/رویترز/

▫️هند و آمریکا؛ عبور از چالش‌های سیاسی برای منافع راهبردی

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

لیزا کورتیس، مدیر ارشد سابق آسیای جنوبی و مرکزی در شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: به نظر می رسد دولت بایدن به دنبال جدا کردن این موضوع از بقیه روابط استراتژیک است.وی افزود: بایدن با امید به مقابله با جاه طلبی های چین در آسیا و در عین حال دور کردن هند از روسیه در حالی که واشنگتن به دنبال منزوی کردن مسکو به دلیل تهاجم به اوکراین است،تقویت روابط با هند را در اولویت قرار داده است، به نظر می رسد آنها به یکدیگر نیاز دارند.رویترز در گزارش خود آورده است: تا کنون مشخص شده است طرح ترور در نیویورک بسیار متفاوت از مورد مشابه آن در کانادا در سال جاری میلادی بوده است.کانادا در ماه سپتامبر اعلام کرد که اطلاعات موثقی وجود دارد که عوامل هندی را با قتل ماه ژوئن (خرداد) یکی دیگر از رهبران جدایی طلب سیک، هاردیپ سینگ نجار، در حومه ونکوور مرتبط می کند.هند با جدیت ادعای کانادا را رد کرد و این اتهام آغاز یک درگیری دیپلماتیک میان دو کشور شد که اخراج دیپلمات ها از سوی هر دو طرف بخشی از آن بود.

اماپاسخ هند به کیفرخواست آمریکا در روز چهارشنبه آشتی‌جویانه بود و گفت: این پرونده را جدی می‌گیرد و در حال تحقیق است.هپیمون جاکوب، کارشناس سیاست خارجی هند در دانشگاه جواهر لعل نهرو در دهلی نو می گوید: هند با کانادا شراکت استراتژیک ندارد اما با آمریکا توافق نامه های زیادی دارد. هم آمریکا و هم هند می‌دانند که به یکدیگر نیاز دارند حتی شاید آمریکا کمی بیشتر از هند محتاج این کشور آسیایی باشد.

پیشنهادات دولت بایدن به مودی قبلاً بحث برانگیز بود، و برخی استدلال می کردند که ملی گرایی هندو و اندیشه‌های اقتدارگرایانه نخست وزیر هند او را به یک شریک غیرقابل اعتماد تبدیل کرده است.فعالان سیاسی هنوز مودی را مسئول شورش‌های مذهبی در ایالت زادگاهش گجرات در سال ۲۰۰۲ می‌دانند که در آن بیش از ۱۰۰۰ نفر، اکثراً مسلمان، کشته شدند.

مودی در سال ۲۰۰۵ بر اساس قانون آمریکا که ورود خارجی هایی که مرتکب «نقض شدید آزادی مذهبی» شده اند، به خاک این کشور را ممنوع می کند، از دریافت ویزای آمریکا محروم شد.نشست ژوئن (خرداد) اولین سفر دولتی مودی به آمریکا بود، نزدیک به ده سال پس از نخست وزیری در هند (مودی در سال ۲۰۱۴ نخست وزیر هند شد).

بایدن در کاخ سفید نشسته بود، از رابطه ای که بر اساس اعتماد متقابل، صراحت و احترام ساخته شده بود، سخن گفت و این روابط را ستایش کرد.ریچارد راسو، متخصص هند در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی واشنگتن، گفت: با توجه به جدول زمانی اعلام شده این توطئه، دولت بایدن قبل از برخی تعاملات سطح بالا از آن مطلع می‌شد.

وی افزود: بر این اساس، موضوع ترور برای از بین بردن روابط هند و آمریکا کافی نیست، حتی اگر سطحی از تنش را ایجاد کند.اشلی تلیس، یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، گفت: اگرچه دولت بایدن برای جلوگیری از اختلاف عمومی با دهلی، کمی عقب نشینی کرده است اما مسائل مربوط به یک دولت که در حمله به یک شهروند آمریکایی در خاک آمریکا دست دارد، باعث نگرانی مقامات آمریکایی خواهد بود.

وی ادامه داد: من فکر می کنم روابط دوجانبه از این چالش جان سالم به در خواهد برد اما این نگرانی بسیاری را تقویت می کند که معتقدند ادعاهای مربوط به ارزش های مشترک بین آمریکا و هند صرفاً یک ادعای افسانه ای است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️سناریوهای آینده فلسطین/ تشکیل کشور مستقل فلسطینی چه موافقان و مخالفانی دارد؟

▫️خبرآنلاین/رسول سلیمی

#بخش_اول

هم‌زمان با تبادل گروگان‌ها و اسرای فلسطینی، گمانه‌زنی‌ها درباره آینده غزه افزایش‌یافته است. در همین حال، بلومبرگ در تحلیل خود، از خوش‌بینی ضعیف میان رهبران جهان برای استمرار صلح در غزه خبر داده است. در این تحلیل به هدف اسرائیل که نابودی حماس است، اشاره شده است. اما تحلیل‌گران سیاسی بلافاصله این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا اسرائیل می‌تواند به اهداف اعلام شده خود دست یابد؟ اهدافی که مهم‌ترین آن از سوی اسرائیل غیرنظامی کردن فلسطین ۲.۲ میلیون نفری اعلام شده است. این در حالی است که امریکا ایده متفاوتی را دنبال می‌کند. جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، می‌خواهد تشکیلات خودگردان فلسطینی که از نظر آنها میانه رو هستند را به میدان بازگرداند تا هدایت یک کشور فلسطینی را در اختیار گیرند. ایده ای که اسرائیل با آن بشدت مخالف است.

بر خلاف ایالات متحده، دولت بنیامین نتانیاهو، مخالفت با تشکیل کشور فلسطین است و او قصد دارد که کرانه باختری و غزه را از هم جدا نگه دارد. به گفته مقامات ارشد اسرائیلی، این کشور به دنبال کادرسازی یک رهبری تکنوکرات جوان در داخل غزه با سرمایه‌گذاری مالی اعراب و حمایت امریکا است که اسرائیل نیز امنیت آن را تضمین خواهد کرد. ایده‌ای که به گفته این تحلیلگران، غزه را در دورنمای خود شبیه دبی اما در مدیترانه تبدیل خواهد کرد.

این در حالی است که مذاکرات خصوصی اروپایی‌ها با تشکیلات خودگردان فلسطینی حکایت از آن داشته که اگرچه آنها آماده بازگشت به غزه هستند؛ اما با وجود تانک‌های اسرائیلی، امکان بازگشت نخواهند داشت. در همین حال ایده اروپایی‌ها تشکیل یک نیروی چندملیتی به رهبری سازمان ملل متحد یا کشورهای عرب در فلسطین را دنبال می‌کنند. اما دولت‌های اردن، مصر و عربستان سعودی صراحتاً گفتند مستقیماً وارد غزه نخواهند شد. ایمن صفادی، وزیر امور خارجه اردن در کنفرانس امنیتی گفتگوی منامه در بحرین گفت بود: «اجازه دهید بسیار روشن بگویم: هیچ نیروی عربی به غزه نخواهد رفت.»

چه آنکه همچنان اروپایی‌ها معتقدند این ایده فرصتی است برای ازسرگیری مذاکرات متوقف شده اسرائیل و فلسطین و بازگشت به مدل دو کشوری که برای نزدیک به سه دهه، خاورمیانه را ملتهب کرده است. برخی نیز استدلال می‌کنند که حماس را نمی‌توان از بین برد؛ زیرا این گروه در بطن جامعه فلسطین است و باید در مذاکرات صلح گنجانده شود.ناظران سیاسی می‌گویند رفتار اسرائیل بعد از حمله ۷اکتبر همان رفتاری است که امریکایی‌ها در جنگ جهانی دوم با آلمان و ژاپن داشتند. بر مبنای این مدل، «باید به طور کامل اقتدار موجود را نابود کنید و یک نهاد جدید با حمایت یک بسته کمکی و حمایتی ایجاد کنید». یوری درومی، سخنگوی دولت اسرائیل در دهه ۱۹۹۰ گفت: "تنها راه ریشه کن کردن حماس مستلزم ویرانی گسترده خانه‌ها و زیرساخت‌ها است.

رهبران عرب مانند ملک عبدالله، پادشاه اردن هشدار داده‌اند که سناریوی ویرانی کامل در غزه خطر رادیکالیزه کردن یک نسل کامل از جوانان علیه دولت یهودی را ایجاد می‌کند. علاوه بر این، هزینه بازسازی غزه با تخمین‌های صورت‌گرفته بالغ بر ده‌ها میلیارد دلار است. اگرچه تاکنون قطر به ترمیم زیرساخت‌های غزه بعد از هر جنگ اسرائیل علیه آنها کمک کرده؛ اما حالا کشورهای عربی می‌گویند چه تضمینی برای ویرانی بعد از تزریق پول به زیرساخت‌ها خواهد بود؟

کشورهای غربی سناریوهای خود را بر اساس موقعیت "اجتناب‌ناپذیر" جنگ که با شکست حماس و عدم بازگشت مجدد حماس به غزه پایان می‌یابد، ترسیم می‌کنند. تحلیلگران غربی معتقدند رؤسای کشورهای اروپایی و امریکایی متقاعد شده‌اند که درگیری‌ها قبل از شکست نظامی حماس پایان نخواهد یافت، درحالی‌که اذعان دارند که حماس جنبشی فلسطینی ایدئولوژیک و نه یک قدرت نظامی است و نمی‌توان تنها با استفاده از زور، آن را از بین برد.درحالی‌که ارتش اسرائیل به عمق شمال غزه نفوذ کرده، حماس و جهاد اسلامی هر روز عملیات های کمین، بمب‌گذاری و پرتاب راکت را علیه اهداف اسرائیل انجام و ویدئوهای آن را منتشر می‌کنند. ناظران غربی می‌گویند این به آن معنی است که آنها قادر به ادامه مقابله با تهاجم هستند. این تحلیلگران پیش‌بینی کردند که اسرائیل اکنون در حال آماده‌شدن برای حمله به خان‌یونس است و این بدان معنی است که هدف ازبین‌بردن حماس از نظر نظامی تنها به شمال نوار غزه محدود نمی‌شود، بلکه در جنوب نیز گسترش خواهد یافت. موضوعی که به نگرانی مصری‌ها خواهد افزود. زیرا خان‌یونس در حال حاضر صدها هزار فلسطینی رانده شده از شمال غزه را در خود جای‌داده و حمله اسرائیل به آن به معنای کوچ فلسطینی‌ها به صحرای سینا در مجاورت مصر خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/10/01 07:28:29
Back to Top
HTML Embed Code: