Telegram Web Link
▫️اسرائیل به بار اضافی برای آمریکا تبدیل شده است/توافق واشنگتن و ریاض مقدمه عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل خواهد بود

▫️ایلنا

"عبدالرضا فرجی راد"، سفیر پیشین ایران در نروژ در تشریح ابعاد توافق احتمالی آمریکا و عربستان در خصوص مسائل امنیتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که دولت بایدن یک سیاست دوگانه را در رابطه با اسرائیل دنبال می‌کند. از یک طرف آمریکا خواهان کاهش تنش در منطقه و پایان جنگ در غزه است و از سوی دیگر به دلیل وجود جنگ اوکراین و نگرانی‌های اروپا در قبال روسیه و همچنین اقدام‌های چین در مقابل تایوان به دنبال آن است که به هر ترتیب اوضاع را کنترل کند. در این راستا نتانیاهو در اسرائیل به دنبال آن بوده که جنگ غزه را ادامه دهد تا در نهایت بتواند حیات سیاسی خود را تضمین کند که این مسأله در درون کابینه اسرائیل هم با مشکلات زیادی روبه‌رو است. این در حالیست که مسأله حملات حزب الله لبنان و پرونده غزه به انضمام برگزاری تظاهرات گسترده در آمریکا و اروپا به ضرر نخست‌وزیر اسرائیل تمام شده است. 

وی ادامه داد: از سوی دیگر بحث صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی هم مطرح شده و در این راستا اروپا در  خصوص احتمال بازداشت نتانیاهو با آمریکا کاملاً هماهنگ است. به همین جهت نخست‌وزیر اسرائیل و کابینه وی و حتی لابی یهود در ایالات متحده به دنبال آن هستند که بتوانند ترامپ را روی کار بیاورند. لذا آمریکا اصرار دارد سه نوع بحران در خاورمیانه برای انتخاب مجدد جو بایدن و شکست نتانیاهو را در راستای یکدیگر پیگیری کند. نخست، پایان جنگ غزه است و دوم توافق با عربستان است اما ریاض به دنبال آن خواهد بود که با کابینه بعد از نتانیاهو وارد عادی‌سازی روابط با اسرائیل شود. سوم هم توافق نانوشته میان ایران و آمریکا است که تنش در منطقه، جنوب لبنان، تنگه باب المندب و دریای سرخ را کاهش دهد؛ چراکه اگر این مسائل در منطقه حل نشود، دموکرات‌ها باید به هر ترتیب در انتخابات ریاست جمهوری آینده به جمهوری‌خواهان جواب پس بدهند و بگویند که چرا با وجود نیروی دریایی قدرتمند، در دریای سرخ با مشکل روبه‌رو شده‌اند. 

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: نکته مهم این است که نتانیاهو برخلاف سیاست‌های غرب و شرق در حال ادامه جنگ در رفح و غزه است و در این راستا مخالفت‌های هم علیه وی در داخل کابینه صورت گرفته که همین مسأله برای وی مشکلاتی را به وجود آورده است. این در حالیست که بعضی سیاست‌مداران اسرائیلی هم از حمایت آمریکا طرفداری می‌کنند و در این مسیر نیاز به این حمایت دارند. مسأله دیگر این است که دو خواسته فعلی عربستان از آمریکا اعم از شروع فعالیت علنی هسته‌ای و همچنین تضمین‌های امنیتی و دفاعی مطرح شده که بخشی از آن به درخواست ریاض در برابر ایران برای ایجاد موازنه قلمداد می‌شود. به نظرم تضمین‌های امنیتی و دفاعی مورد نظر عربستان توسط آمریکا به عنوان یک قرارداد دوجانبه که پیش‌شرط عادی‌سازی روابط با اسرائیل به حساب می‌آید و به زودی امضا خواهد شد که بخشی از آن به کم شدن نفوذ چین در منطقه برمی‌گردد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در کل باید گفت واشنگتن به دنبال آن است که در منطقه آرامش برقرار شود و در این میان مسیر قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای کاخ سفید حائز اهمیت بوده و در دستور کار قرار دارد؛ به گونه‌ای که به زعم واشنگتن دو رقیب آن یعنی چین و روسیه به سرعت در حال عبور از برخی مسائل هستند و در این میان ایالات متحده معتقد است که اسرائیل به یک بار اضافی جدی تبدیل شده است اما عربستان سعودی برای ایالات متحده منافع خاص خود را دارد و حتی دموکرات‌ها هم در سال‌های گذشته همیشه با نتانیاهو مشکل داشتند و حالا هم با همین روند روبه‌رو هستند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#حقوق_بین_الملل

▫️رای دیوان بین‌المللی دادگستری، الزام‌آور است/ دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای بیش از هر چیز در جهان تأثیرگذار است

▫️ایلنا

#بخش_اول

"مهدی ذاکریان"، استاد حقوق بین‌الملل با اشاره به صدور رأی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری علیه اسرائیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: این اقدام دیوان را باید صدور دستور موقت دوم دانست؛ به گونه‌ای که آفریقای جنوبی از اسرائیل به دلیل نقض کنوانسیون نسل‌کشی با محوریت اقدام‌های این رژیم در غزه شکایت کرده و چند خواسته را مطرح کرده است. نخست اینکه جنگ باید کاملاً متوقف شود و دوم بحث ارائه غرامت و ترک کردن این منطقه توسط نظامیان اسرائیل بوده است اما باید توجه داشت دیوان جلسات استماع را برگزار کرده اما رأی نهایی را صادر نکرده و حالا به دلیل درخواست آفریقای جنوبی یک دستور موقت فوری را صادر کرده است. توجه داشته باشید که درخواست آفریقای جنوبی بسیار محدود بوده و رأی صادر شده از سوی دیوان هم محدود بوده و اعلام کرده که اسرائیل باید در این عملیات از اقداماتی که می‌تواند باعث نسل‌کشی و ژنوساید شود، خودداری کند.

وی ادامه داد: به همین جهت باید گفت که دیوان بین‌المللی دادگستری در دستور موقت اول موضع اسرائیل برای «دفاع از خود» را به رسمیت شناخت و این موضوع در دستور موقت اول کاملاً مشهود بود ولی زمانی که  اسرائیل وارد رفح شد، آفریقای جنوبی درخواست دوم خود را مبنی بر اینکه این اقدام ناقض دستور اول بوده و می‌تواند در ماهیت پرونده تاثیر بگذارد را مطرح کرد و درخواست توقف عملیات ارتش اسرائیل را داشته که در نهایت دیوان دستور موقت دوم را صادر کرده و این دستور مبنی بر آن است که اسرائیل باید عملیات خود صرفاً در رفح را متوقف کند. اینکه چرا دیوان به صورت مستقیم رفح را مورد اشاره قرار داده به این دلیل است که در طول ماه‌های گذشته به حدی عملیات اسرائیل گسترده بوده که تمام این جمعیت در رفح جمع شدند و عملاً در مناطق دیگر غزه هیچ سکونتگاهی وجود ندارد که این جمعیت در آن اسکان داشته باشند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: حتی باید متوجه بود که امدادرسانی هم در رفح متمرکز است و اگر اسرائیل در این منطقه هم عملیات گسترده انجام می‌داد، همان کورسوی امید که در این منطقه از حیث وجود اماکن امدادی و غیره وجود دارد از بین می‌رود. لذا به دلیل وجود این مخاطرات و نگرانی‌ها دیوان بین‌المللی دادگستری دستور موقت دوم خود را هم صادر کرده است. پرسش این است که آیا این دستور موقت ضمانت اجراء دارد یا خیر؟ واقعیت این است که دیوان بین‌المللی دادگستری یکی از ارکان سازمان ملل متحد است و کشورهایی که عضویت آن را می‌پذیرند، ناچار هستند تا دستور موقت یا هرگونه رای دیگر را هم اجرایی کنند اما واقعیت این است که دیوان پلیسی ندارد که بتواند این حکم را اجرایی کند یا اینکه متوجه شود کدام کشور رعایت کرده یا از آن سر باز زده است. به همین دلیل کشورهای عضو باید بر این امر نظارت کنند ولی زمانی که دیوان رای نهایی را صادر کند، در آنموقع مطابق با بند ۲ ماده ۹۴ منشور سازمان ملل متحد می‌تواند استنکاف از اجرای تعهدات را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد و شکایت کند و شورای امنیت هم در نهایت می‌تواند تصمیمات جدی برای اجرای آن اتخاذ کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#حقوق_بین_الملل

▫️رای دیوان بین‌المللی دادگستری، الزام‌آور است/ دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای بیش از هر چیز در جهان تأثیرگذار است

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

وی افزود: واقعیت این است که رای دیوان بین‌المللی دادگستری، الزام‌آور است اما ضمانت اجرا ندارد؛ به گونه‌ای که سوال این است که چه کسی می‌خواهد برای اجرای این رأی ضامن شود؟ باید توجه شود که این رأی فشار افکار عمومی را علیه اسرائیل افزایش می‌دهد ولی بحث این است که دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسانه‌ای در جهان امروز، بیش از دیپلماسی حکومتی و رسمی تأثیر دارد و به همین جهت این رأی دیوان بین‌المللی دادگستری همین حالا در تمام جهان در حال دست به دست شدن است و به همین جهت فشار افکار عمومی، عملیات ارتش اسرائیل را با محوریت نسل‌کشی توسط نظامیان آن را زیر سوال می‌برند که البته این موضوع در مورد دفاع مشروع به گونه‌ای دیگر است. در این راستا دیوان کیفری بین‌المللی هم در مورد جنایات اسرائیل در حال فعالیت است و به صورت مستقل تصمیم می‌گیرد. این در حالیست که آمریکا و به خصوص کنگره  این کشور اعلام کرده که به دنبال تحریم این نهاد بین‌المللی خواهند رفت.

ذاکریان گفت: در مورد تهدید دیوان کیفری بین‌المللی باید گفت که آمریکا و اسرائیل عضو این دیوان نیستند که بخواهند بگویند بودجه این نهاد را قطع می‌کنیم یا اقداماتی از این قبیل انجام دهند؛ چراکه پرونده هم از شورای امنیت به  دیوان  کیفری بین‌المللی ارجاع نشده است اما در نهایت این دو شاید بخواهند به واسطه اساسنامه دیوان، این پرونده را از دستور کار دیوان کیفری بین‌المللی خارج کنند که این موضوع هم به شورای امنیت سازمان ملل بر می‌گردد؛ چراکه در ماده ۱۳ اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی اعلام شده که شورای امنیت می‌تواند یک پرونده را به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع دهد که خلاف این موضوع هم می‌تواند اتفاق بیفتد که این نیازمند توافق پنج قدرت اصلی است؛ چراکه همانند گذشته ممکن است قطعنامه‌ای که روسیه آن را مطرح می‌کند، از سوی سوی آمریکا وتو شود یا اینکه بر خلاف این موضوع اتفاق بیفتد و در نهایت یک لجاجت سیاسی را در این میان شاهد باشیم. لذا در کل باید این اقدامات را حرکتی مشخص در جهت اعمال فشار بر اسرائیل با محوریت رفح دانست.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌸به نام خداوند جان و خرد🌸

🟢انجمن علمي مطالعات صلح ايران و دانشگاه فرماندهي و ستاد ارتش با همكاري خانه انديشمندان علوم انساني برگزار مي كنند:

🔺نشست تخصصي درباره:
          🌺ارتش و صلح🌺

سخنرانان:
♦️دكتر مسعود بختياري
♦️دكتر حسين علايي
♦️دكتر مسعود سرودي

🔹مدير نشست: دكتر اميرهوشنگ ميركوشش🔹

📆دوشنبه هفتم خردادماه ١٤٠٣

از ساعت ١٥ تا ١٧

🔍نشاني: تهران، خيابان استاد نجات الهي، نبش خيابان ورشو، خانه انديشمندان علوم انساني، تالار حافظ

🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir

⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ اعلام آمادگی پوتین برای مذاکرات صلح با اوکراین

▫️ايسنا

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در دیدار با رئیس‌جمهور بلاروس گفته «برای مذاکرات صلح با اوکراین آمادگی دارد» در حالی این خبر در طول روزهای گذشته سروصدای زیادی به پا کرده که همزمان مسکو، سومین حمله خود را در یک ماه اخیر به خارکیف آغاز کرده است از طرف دیگر اوکراین مذاکره نکردن با روسیه را رسما به یک قانون تبدیل کرده و گفته «رئیس‌جمهور این کشور از آمریکا و چین برای رسیدن به صلح کمک خواسته است»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/پولیتیکو/

▫️نگرانی شدید دموکرات‌ها نسبت به چشم‌انداز پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۴

▫️ایرنا

"پولیتیکو" نوشت: احساس ترسی فراگیر در حزب دموکرات آمریکا نسبت به چشم‌انداز انتخاب مجدد جو بایدن، حتی در میان صاحب منصبانی که پیشتر نسبت به نبرد آتی [بایدن] با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده ابراز اطمینان کرده بودند، وجود دارد.بر اساس این گزارش، دموکرات‌ها در طول سال در مسیری عاری از رضایت و طاقت‌فرسا برای انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا بودند. با این حال اکنون که نزدیک به پنج ماه به انتخابات باقی مانده است، به گفته بیش از دوازده رهبر و دست اندر کار حزب [دموکرات]، اضطراب به وحشتی محسوس تبدیل شده است.آنها گفتند که شکاف و اختلاف زیادی بین آنچه می‌خواهند به طور علنی در تلویزیون یا روزنامه یا به طور خصوصی به دوستان خود بیان کنند، در حال افزایش است، همانطور که نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز پیروزی بایدن در انتخابات آتی ایالات متحده افزایش یافته است.

به نوشته این نشریه آمریکایی، ترامپ در بیشتر ایالت‌های موسوم به «میدان نبرد» از بایدن جلوتر است. او در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) پول بیشتری [برای کمپین انتخابات ریاست جمهوری خود] جمع‌آوری کرد و با پایان یافتن محاکمه‌اش درمورد پرداخت حق‌السکوت، ممکن است چشم‌انداز [پیروزی مجدد] برای دموکرات‌ها بدتر شود.

از آنجایی که ترامپ به برخی از لیبرال‌ترین مناطق آمریکا، از جمله نیوجرسی و نیویورک رفت تا حمایت رای‌دهندگان اسپانیایی و سیاهپوست را جلب کند، این نگرانی دموکرات‌ها در روزهای اخیر گسترش یافته است.در حالی که ترامپ مدت‌ها از نظر دارا بودن وجه نقدی [برای کمپین انتخاباتی] از بایدن عقب‌تر بود، جمع‌آوری کمک‌های مالی او در ماه گذشته [میلادی] ۲۵ میلیون دلار از رئیس‌جمهور آمریکا پیشی گرفت.طبق این گزارش، یکی از مشاوران کمک‌کنندگان اصلی حزب دموکرات فهرستی را فراهم و با این سرمایه‌گذاران به اشتراک گذاشته است که حدود ۱۲ دلیل برای شکست بایدن [در انتخابات ۲۰۲۴] از مساله مهاجرت و تورم بالا در آمریکا گرفته تا سن بایدن، عدم محبوبیت کامالا هریس معاون وی و حضور نامزدهای دیگری مانند "رابرت اف کندی جونیور" ارائه می‌کند.

انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا یک لحظه حیاتی برای جو بایدن و دونالد ترامپ است. ترامپ از سال ۲۰۱۶ که برای اولین بار به ریاست جمهوری رسید، یکی از چهره‌های برجسته حزب جمهوری‌خواه است که در انتخابات سال ۲۰۲۰ از رقیب دموکرات خود بایدن شکست خورد.انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا که قرار است در پنجم ماه نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) برگزار شود، به عنوان بزرگترین خطر سیاسی جهان در سال جاری میلادی معرفی شده است.کارزارهای انتخاباتی بایدن در چند ماه گذشته تلاش‌های خود را برای جلب نظر رای‌دهندگان افزایش داده است.

ترامپ در سال ۲۰۱۶ میلادی توانست آرای ایالت‌های میدان نبرد شامل میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا را که همگی در سال ۲۰۱۲ به باراک اوباما رئیس‌جمهوری وقت آمریکا رای داده بودند، از آن خود کند.هرچند، بایدن در سال ۲۰۲۰ بار دیگر آنها را به نفع دموکرات‌ها برگرداند و در ۲ ایالت جورجیا و آریزونا هم که پیش‌تر به شدت طرفدار جمهوری‌خواهان بودند، آرا به نفع وی بود.از سوی دیگر، خشم رای‌دهندگان آمریکایی از بایدن به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی و مدیریت ضعیف و منفعلانه او در قبال آتش‌بس و کشتار غیرنظامیان فلسطینی ممکن است به شکست سیاسی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ۲۰۲۴ بیانجامد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/تلگراف/

▫️اوکراین می‌داند که وقت، تنگ است

▫️ايسنا

اوکراین کمبود نیرو و تسلیحات دارد و در مقابل، روسیه با جمعیتی معادل سه برابر جمعیت اوکراین، اقتصاد و صنایع خود را برای جنگ تنظیم کرده است. این، اوکراین را در موقعیت بدی قرار داده و این کشور شاید تنها چند ماه فرصت داشته باشد.

روزنامه انگلیسی[تلگراف] با اشاره به اینکه اوضاع اوکراین در جنگ رو به وخامت است، گزارش داد، این کشور مجبور شده هزاران تن از سربازان خود را برای مقابله با حملات تهاجمی روسیه، به جبهه شمال شرقی اعزام کند؛ اقدامی که دیگر مناطق را بی‌دفاع گذاشته است.به گزارش تلگراف، جنگ در نقطه حساسی قرار دارد و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین می‌داند که فرصت زیادی ندارد؛ ازاین‌رو او از همتایان چینی و آمریکایی خود خواسته در نشست صلح اوکراین در سوئیس شرکت کنند تا درباره آنچه او آن را صلح واقعی می‌نامد، گفت‌وگو کنند.

پیش‌تر خبرگزاری رویترز گزارش داد «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برای مذاکره آماده است. به گزارش رویترز، پوتین می‌تواند همچنان به جنگ ادامه دهد، اما در صورت موافقت اوکراین با حاکمیت روسیه بر مناطقی که در جنگ و در ۲۰۱۴ تصرف کرده، مسکو می‌تواند وارد مذاکره شود.به گزارش تلگراف، پوتین می‌داند که با دورزدن تحریم‌ها و روابطی که با چین، ایران و کره شمالی دارد، در این جنگ در موضع قدرتمندتری قرار گرفته است. روزنامه انگلیسی اظهار کرد اوکراین هنوز منتظر حمایت‌های تسلیحاتی غرب است، اما روسیه در حال ساخت سلاح‌هایی است که از نظر کیفیت با غرب برابری می‌کند و کمیت آن هم بیشتر از سلاح‌های غرب است.

در عین حال، تأخیر در تصویب بسته کمک ۶۰ میلیارددلاری آمریکا برای اوکراین باعث شد جلوگیری از پیشروی روسیه به سمت خارکیف سخت‌تر شود و ژنرال‌های ارتش روسیه با پی‌بردن به این مسئله، از فرصت استفاده کرده و در خارکیف عرصه را بر اوکراینی‌ها تنگ کردند.در این گزارش آمده است که گرچه اوکراین سعی دارد با تشدید قوانین سربازگیری تعداد اعضای نیروهای مسلح خود را افزایش دهد، اما تفاوت در تعداد نیروی انسانی اوکراین و روسیه مشهود است. جمعیت روسیه تقریباً سه‌ونیم برابر اوکراین است و کی‌یف با خطر کمبود شدید سرباز مواجه است.

به گزارش روزنامه انگلیسی، زلنسکی و مشاورانش نگران هستند که با تمرکز آمریکا و اروپا بر انتخابات‌های آتی در غرب، اوکراین به‌تدریج به حاشیه رانده شود. این نگرانی بی‌راه نیست، زیرا حضور بایدن در نشست آتی صلح اوکراین در سوئیس هنوز قطعی نشده و رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است به‌جای این نشست، در یک کمپین انتخاباتی برای جمع‌آوری بودجه در کالیفرنیا شرکت کند.نشست صلح اوکراین قرار است ۱۵ و ۱۶ ژوئن (۲۶ و ۲۷ خرداد) سال جاری میلادی در سوئیس و پس از نشست گروه هفت در ایتالیا برگزار شود. چند تن از سران کشورهای گروه هفت قرار است در نشست صلح اوکراین نیز شرکت کنند، اما بایدن تا این لحظه تصمیم خود در این باره را اعلام نکرده است. بااین‌حال، هم‌زمانی این نشست با یک نشست انتخاباتی برای جمع‌آوری بودجه، این احتمال را مطرح کرده که شاید بایدن در این نشست حاضر نشود.

روزنامه انگلیسی نوشت: «با قوی‌تر شدن پوتین و کم‌رنگ‌شدن علاقه غرب (به حمایت از اوکراین)، کی‌یف ممکن است تنها چند ماه فرصت برای مقاومت داشته باشد. ما باید جنگ در اوکراین را به‌خاطر داشته باشیم. پیروزی روسیه اروپا را تغییر داده و تهدید بزرگی را ایجاد خواهد کرد که در ۸۰ سال گذشته ندیده‌ایم.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دلایل لغو ممنوعیت فروش تسلیحات ایالات متحده به عربستان/ موانع عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو

▫️ایلنا

"مهدی مطهرنیا"، کارشناس  مسائل آمریکا در تشریح دلایل لغو ممنوعیت فروش تسلیحات ایالات متحده به عربستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: عربستان به عنوان یکی از شرکای اصلی ایالات متحده در منطقه محسوب می‌شود و باید بپذیریم که کشورهای عربی از جایگاه ویژه در منطقه و حتی جهان برخوردار هستند و ریاض هم مرکزیت جامعه عربی را به عهده دارد که از آفریقا تا خاورمیانه را در بر می‌گیرد. بالطبع باید متوجه باشیم که از این جغرافیا به عنوان یک منطقه ویژه نام برده می‌شود لذا جایگاه عربستان در سطوح مختلف یک جایگاه ویژه و کلیدی بوده و این روند پس از به روی کار آمدن ملک سلمان و انتصاب محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان به سمت و سوی دیگری رفت؛ تا جایی که پرونده قتل جمال خاشقجی هم در این راستا نتوانست او را با مشکلات زیادی روبه‌رو کند.

وی ادامه داد: نزدیک شدن ریاض به تهران در ایام اخیر هم در همین راستا می‌تواند تلقی شود؛ چراکه محمد بن سلمان به سمت عادی‌سازی روابط با ایران و برخی دیگر از کشورها مانند سوریه رفت و بسیاری معتقدند که عربستان از غرب فاصله گرفته است که این یک امر اجتناب‌ناپذیر به حساب می‌آید. عربستان از جایگاه ویژه‌ای که پیدا کرده بیش از هر چیز به دنبال ثبات بلند مدت است و حتی بخشی از آن را تجربه می‌کند. ریاض در شرایط کنونی موضع ضعیفی را در همراهی با اسرائیل و در قبال پرونده فلسطین داشته است و به نوعی با اسرائیل در این رابطه اختلافات زیادی دارد. این در حالیست که نظر ریاض در پرونده فلسطین به واشنگتن نزدیک‌تر است و در این راستا باید توجه داشت که ارتباط میان آمریکا و عربستان از گذشته وجود داشته است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بحث این است که مهر تایید کلی توافق ابراهیم در گرو توافق عربستان و اسرائیل است و در این میان باید متوجه باشیم که فضای پرونده غزه و رفح در شرایط کنونی موجب آن شده تا اوضاع و احوال در روند عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل کند شود. این مسأله مانعی به معنای مسدود کننده رابطه عربستان و اسرائیل نخواهد بود. اینکه اسرائیل حملات خونین خود علیه رفح و آوارگان فلسطینی را تحمیل می‌کند امری رادیکال به حساب می‌آید اما باید متوجه باشیم که عملاً حمله به رفح و غزه بعد از مدتی به حاشیه می‌رود و چندی بعد اوضاع به شکل دیگری تغییر خواهد کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالیست که حملات اسرائیل به رفح نوعی از نگرانی‌های متعدد را به وجود آورده ولی این امر مانعی در شکل‌گیری روابط عربستان و اسرائیل نخواهد بود بلکه در نهایت سرعت آن را کاهش خواهد داد. تاکنون کنترل اسرائیل در پرونده غزه از سوی آمریکا به سختی انجام شده است اما حالا وضعیت به سمت و سویی رفته که بسیاری معتقدند عربستان و اسرائیل به زودی به سمت یکدیگر خواهند رفت که البته این موضوع هم تبصره‌هایی در دل خود دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
سخنرانی حسین موسویان در مجمع سالیانه جهانی چین و جهانی شدن


https://mp.weixin.qq.com/s/tudRChxKt4ARe9K9WuazuQ

▫️غیرقابل پیش بینی بودن استراتژی هسته ای ایران بعد از رهبری آیت الله خامنه ای :

در آینده نزدیک شاهد ظهور چند کشور "در آستانه بمب هسته ای" در خاورمیانه خواهیم بود


بخش اول

دهمین مجمع سالیانه جهانی "چین و جهانی شدن" در پکن با حضور حدود 300 میهمان ازبیش از 100 کشور جهان در پکن برگزار شد. در این کنفرانس موضوعات مهم از جمله آینده رابطه چین با آمریکا و غرب، جهان چند قطبی یا تک قطبی، تاثیرحکمرانی جهانی بر اقتصاد و امنیت و محیط زیست جهان، جنگ غزه و جنایات اسرائیل علیه فلسطینی ها، عاریسازی خاورمیانه از سلاحهای هسته ای و کشتار جمعی و صلح و ثبات و امنیت در خاورمیانه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
سید حسین موسویان در سخنرانی خود در این کنفرانس راجع به عاریسازی خاورمیانه از سلاحهای هسته ای و کشتار جمعی گفت: ما با چند واقعیت مهم در مورد خلع سلاح در خاورمیانه مواجه هستیم.
واقعیت اول این است که قطعنامه سازمان ملل در مورد عاری سازی خاورمیانه از سلاحهای هسته ای بعد از 50 سال شکست خورده و هیچ پیشرفتی در این مورد حاصل نشده است. همچنین بیش از 30 سال از عمر تصمیم سازمان ملل در مورد عاریسازی خاورمیانه از کلیه سلاحهای کشتار جمعی اعم از هسته ای و شیمیایی و بیولوژیک گذشته و این تصمیم هم به هیچ نتیجه ای نرسیده و شکست خورده است.
عامل اصلی این شکست ها هم اسرائیل است که بمب هسته ای دارد و عضویت در معاهده هسته ای موسوم به ان پی تی را نپذیرفته است . هیچ کشوری در خاورمیانه بمب هسته ای ندارد و اسرائیل بعنوان تنها کشور دارنده سلاح هسته ای، استراتژی "انحصار بمب هسته ای در خاورمیانه" را ادامه داده و حاضر به از دست دادن آن نیست. بنابراین تا زمانیکه اسرائیل به این سیاست ادامه دهد، قطعنامه های سازمان ملل در مورد عاریسازی خاورمیانه از سلاحهای هسته ای و کشتار جمعی به هیچ نتیجه ای نخواهد رسید.
واقعیت دوم در مورد محتوی کنوانسیونهای خلع سلاح است. محتوای تمام کنوانسیونهای خلع سلاح اعم از هسته ای، شیمیایی و بیولوژیک بر دو اصل استوار است:
1- تعهدات: کشورهای عضو در این بخش متعهد هستند که از دسترسی به سلاح های کشتار جمعی پرهیز کنند.
2-حقوق: متقابلا کشورهای عضواز تکنولوژیهای صلح آمیز هسته ای، شیمیایی و بیولوژیک بهره مند خواهند شد.
مبنای این کنوانسیونها بر اساس "حقوق در برابر تعهدات" است. ایران بعد از انقلاب 1979 عضویت تمام کنوانسیونهای خلع سلاح را دشته و به تعهداتش عمل کرده اما از حقوقش محروم بوده است. تحریمهای اقتصادی آمریکا و غرب علیه ایران موجب شده که این کشور نتواند از حقوق مسلم خود در قالب کنوانسیونهای خلع سلاح در زمینه تکنولوژیهای صلح آمیز هسته ای، شیمیایی و بیولوژیک بهره مند شود. ممکن است در مورد تعهدات ایران در بخش هسته ای ابهام وجود داشته باشد اما هیچ ابهامی در مورد اجرای تعهدات ایران در قبال کنوانسیونهای شیمیایی و بیولوژیک وجود نداشته اما با این وجود ایران از حقوقش در مورد تکنولوژیهای صلح آمیز شیمیایی و بیولوژیک بخاطر تحریمها محروم بوده است.
در حقیقت آمریکا و قدرتهای جهانی، کنوانسیونهای خلع سلاح در امور هسته ای و شیمیایی و بیولوژیک را برای ایران تبدیل به یک "جاده یکطرفه" کرده اند تا ایران به تعهداتش عمل کند اما از حقوقش محروم باشد.
بنابراین سئوال بزرگ در مورد آینده خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و کشتار جمعی این است که آیا قدرتهای جهانی به اصول " تعهدات در مقابل حقوق" در این کنوانسوینها پابیند خواهند بود یا به سیاستهای تبعیض آمیز و دو گانه ادامه خواهند داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
سخنرانی حسین موسویان در مجمع سالیانه جهانی چین و جهانی شدن


https://mp.weixin.qq.com/s/tudRChxKt4ARe9K9WuazuQ

▫️غیرقابل پیش بینی بودن استراتژی هسته ای ایران بعد از رهبری آیت الله خامنه ای :

در آینده نزدیک شاهد ظهور چند کشور "در آستانه بمب هسته ای" در خاورمیانه خواهیم بود


بخش پایانی

واقعیت سوم این است که ایران سه سال تمام به تعهداتش در مورد برجام عمل کرد اما در مقابل با تحریمهای بیشتر مواجه شد. برجام جامعترین سند تاریخ عدم اشاعه سلاحهای هسته ای است با قویترین مکانیزمهای بازرسی و شفافیت و بیشترین محدودیتها جهت اطمینان از عدم دسترسی ایران به سلاح هسته ای. پنج قدرت جهانی با ایران در مورد برجام توافق کردند، شورای امنیت سازمان ملل طی قطعنامه 2231 برجام را تصویب کرد، آژانس بین المللی انرژی هسته ای طی قطعنامه های متعدد برجام را تصویب کرد، ایران به مدت سه سال بطور کامل و بدون نقص برجام را اجراء کرد تا اینکه ترامپ تقلب کرد و از برجام خارج شد و تحریمهای گسترده و بیسابقه علیه ایران اعمال کرد.

لذا واقعیت تلخ این است که اگر همه قدرتهای جهانی با یک کشور خاورمیانه در مورد موضوع هسته ای یا شیمیایی و یا بیولوژیک توافق کنند و شورای امنیت سازمان ملل هم آن توافق را تصویب کند و کشور طرف قرارداد هم به تعهداتش عمل کند، تضمینی برای انجام تعهدات آمریکا و قدرتهای جهانی وجود ندارد و نخواهد داشت.
واقعیت چهارم درمورد این سئوال است که آیا ایران حاضرخواهد بود که برای 40 سال آینده هم به روند تبعیض آمیز 40 سال گذشته تن دهد؟ یعنی به تعهداتش در مورد معاهدات هسته ای و شیمیایی و بیولوژیک عمل کند و در مقابل بیشتر تحریم شود؟ من شخصا بعید میدانم ایران به این روند برای همیشه ادامه دهد. البته در دوران رهبری آیت الله خامنه ای ایران استراتژی هسته ای خود در مورد منع سلاح های هسته ای و کشتار جمعی را تغییر نخواهد داد مگر اینکه مورد حمله نظامی قرار گیرد. اما شرایط بعد از دوران رهبری ایشان قابل پیش بینی نخواهد بود.
واقعیت پنجم این است که بمب هسته ای بعنوان مهمترین سلاح بازدارنده، جایگاه و اهمیت گذشته را ندارد چون توانمندیها و تکنولوژیهای جدید همچون موشکی و پهباد ظهوری جدید یافته اند. در عملیات اخیر موشکی و پهبادی ایران علیه اسرائیل هم مشخص بود که بمب هسته ای نمیتواند تنها عامل بازدارندگی باشد.
نکته آخر هم اینکه بخاطر خروج آمریکا از برجام، ایران در مقطع کنونی با نقطه "گریز هسته ای" دو هفته فاصله دارد. عربستان هم بزودی به چرخه کامل سوخت هسته ای شامل غنی سازی دست خواهد یافت ودر نتیجه سایر کشورها مثل مصر و ترکیه هم به این توان دست خواهند یافت که این حق مسلم همه کشورهاست.
بنابراین دیر یا زود کشورهای متعددی در خاورمیانه به " کشورهای در آستانه هسته ای" تبدیل خواهند شد. لذا اسرائیل باید تصمیم بگیرد یا اینکه بمب های هسته ای خود را نابود کند تا خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای شکل گیرد، درغیر اینصورت چند کشور دیگر خاورمیانه نیز به بمب هسته ای دست خواهد یافت.
https://www.pailixiang.com/album_ia6223637716.html


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️پیامدهای چراغ‌سبز غرب به اوکراین برای حمله به روسیه

▫️ایلنا

اروپا اعلام می‌کند که اوکراین می‌تواند به عمق روسیه حمله‌ور شود و این اقدام به نوعی نشان از آن دارد که آنها می‌خواهند دامنه جنگ ادامه داشته باشد و به همین جهت ما یک تقابل مشهود را نظاره‌گر هستیم."فریدون مجلسی" کارشناس  مسائل آمریکا طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح دلایل و پیامدهای اعطای مجوز از سوی غرب به اوکراین برای حمله به روسیه پرداخت که به شرح زیر از نظر می‌گذرد:

یکی از سلاح‌های بازدارنده که در اروپا به شدت اهمیت دارد، بدون تردید توسعه و تمدن است. اروپایی‌ها عادت کردند که در چند قرن اخیر ملاحظه هیچ مسأله‌ای را نکنند و همیشه به دنبال تأمین منافع خود بوده و هستند و به صورت یک‌طرفه دنیا را مشاهده می‌کنند. اینکه روسیه به اوکراین حمله کرده بدون شک یک نکته منفی  بود اما اینکه اروپا جنگ‌طلبی را در دستور کار قرار می‌دهد یک موضوع خطرناک به حساب می‌آید. واقعیت این است که اروپا اعلام می‌کند اوکراین می‌تواند به عمق روسیه حمله‌ور شود و این اقدام به نوعی نشان از آن دارد که آنها می‌خواهند دامنه جنگ ادامه داشته باشد و به همین جهت ما یک تقابل مشهود را نظاره‌گر هستیم.در این مسیر بدون شک اروپا باید متوجه شود که روسیه هم در مقابل می‌تواند جلال و شکوه برلین، پاریس و حتی لندن را زیر سوال ببرد. این در حالیست که روس‌ها برای خودشان یک حق و حقوقی را هدفگذاری کردند ولی نتوانستند اوکراین را با خود متحد کنند و بحث اصلی اینجاست که حالا روسیه باید جنگ اوکراین را به هر ترتیب به پایان برساند. این در حالیست که اروپا به دنبال افزایش هزینه روسیه بوده اما خودشان هم باید در همین راستا هزینه‌های گزافی را پرداخت کنند. بر همین اساس باید توجه شود که روسیه کشور ثروتمندی به حساب می‌آید و نمی‌توان با این کشور به عنوان یک کودک رفتار کرد.

باید توجه شود که غرب نمی‌خواهد روسیه توسعه اقتصادی خود را به پایان برساند بلکه آنها نگران به وجود آمدن مدل جدیدی از چین هستند که می‌تواند محوریت آن توسعه و اقتصاد باشد. توجه داشته باشید که اگر اوکراین دست به حملات عمیق علیه مرزها و یا خاک روسیه بزند احتمال دارد که مسکو هم دست به بمباران کی‌یف بزند و به صورت گسترده این اتفاق را در دستور کار خود قرار دهد که آن‌موقع تحولات به شدت خطرناک خواهد بود. از سوی دیگر حتی ممکن است که روسیه اقدام به حملات هدفمند علیه فرانسه،انگلیس و آلمان کند که این فاز خطرناک‌تری را در قاره سبز رقم خواهد زد و بدون تردید برای اروپا به شدت هزینه‌زا خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فریدون مجلسی، در گفت‌وگو با ستاره صبح:

ترامپ با وجود محکومیت قضایی می تواند در انتخابات شرکت کند

بخش اول

ستاره صبح، فائزه صدر: هیات منصفه 12 نفره دادگاهی در نیویورک دونالد ترامپ را در هر 34 اتهام انتسابی مرتبط با جعل اسناد برای پنهان کردن پرداخت حق ‌السکوت به… گناهکار شناخت. ترامپ نخستین رئیس جمهور ایالات متحده است که در یک دادگاه کیفری مجرم شناخته شد. … ستاره صبح در گفت و گویی با فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین به بررسی احتمال رای آوری دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 4 نوامبر 2024 (آبان امسال) پرداخته که در ادامه می خوانید:

آیا محکومیت رئیس جمهور پیشین ایالات متحده می تواند تاثیری بر نامزدی او در انتخابات پیش رو بگذارد یا خیر؟

کشور‌های آزاد برای مردم وکیل و وصی تعیین نمی کنند و جز قانون هیچ مرجعی برای رد صلاحیت کسی که می خواهد در انتخابات نامزد شود وجود ندارد. خبر کاندیداتوری ترامپ زمانی منتشر شد که در دادگاه به پرونده اتهامات او رسیدگی می شد و احتمال محکومیت اش وجود داشت. او حتی در صورت زندانی شدن هم می تواند اعلام نامزدی کند هر چند که با این محکومیت شخص بالای 75 سال را زندانی نمی کنند.

با وجود ماهیت اتهامات وی که در بیشتر فرهنگ‌ها حتی در آمریکا بی آبرویی به شما می آید اما جریان نامزدی او در انتخابات باز است و او می تواند از را دهندگان رای بگیرد. سیستم سیاسی آمریکا فیلتر ندارد، تایید کاندیدا‌ها دو مرحله ای نیست و آزادی حضور در رقابت‌ها و حق رای با هر بهانه ای سلب و مختل نمی شود.

با توجه این نکته که محکومیت مانع از ادامه فعالیت‌‌های تبلیغاتی او یا رسیدن به سمت ریاست‌ جمهوری نمی ‌شود، آیا می توان گفت جریان رسیدگی به پرونده وی پایگاه رای او را نشانه گرفته است یا نه؟

محکومیت ترامپ در حوزه اخلاق عمومی یک جامعه قابل بحث است در آمریکا نیز اثبات شدن چنین اتهاماتی برای متهم خفت بار است و در مورد شخصی مثل آقای ترامپ از جامعه رای دهندگان وی می کاهد. ترامپ در بی اخلاقی چنان علنی و شجاعانه عمل می کند که گویی در مورد او این اتهامات آسیب زا نخواهد بود. زیرا طرفداران او از بین عوامی هستند که به اعتبار علاقه خود به دیدگاه‌ها و رفتار‌های پوپولیستی ترامپ، با وجود اثبات این اتهامات و محکومیت احتمالا باز هم به ترامپ رای بدهند. از این رو حتی اگر پس از اعتراض وکلای ترامپ به رای دادگاه، رای قطعی شود و مراحل بعدی به جایی نرسد، این محکومیت مُخل حق شرکت وی در انتخابات نیست و با توجه به ویژگی‌های اجتماعی پایگاه رای او، این حکم تاثیر چندانی در کاهش آراء آقای ترامپ نخواهد داشت. توده‌های عوام جزو طرفداران حزب جمهوری خواه هستند. حمله به مجلس نمایندگان توسط این طیف صورت گرفت. حتی این گروه به اتهامات وارده به ترامپ جنبه مثبت می دهند و جریان دادگاه را برای مقابله با ترامپ می دانند.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فریدون مجلسی، در گفت‌وگو با ستاره صبح:

ترامپ با وجود محکومیت قضایی می تواند در انتخابات شرکت کند

بخش پایانی

آیا می توان این رسیدگی را بخشی از استقلال دستگاه قضا در ایالات متحده دانست یا پرونده قضایی ترامپ یک بازی سیاسی است؟ در صورت رای آوری ترامپ رئیس جمهوری با چنین اتهامات اثبات شده ای چه جایگاهی در کاخ سفید خواهد داشت؟

انتخابات درون حزبی در آمریکا بخشی از دموکراسی این کشور است ولی متاسفانه عناصر متعصب حزبی در این بخش شرکت می کنند و بقیه مردم خود را در این مرحله درگیر نمی کنند و در انتخابات اصلی رای می دهند که آنجا هم کار از کار گذشته و باید با دیدن فردی چون بایدن یا ترامپ شگفت زده شوند.

آمریکا کشور مهم و بزرگی است و خود را رهبر آزادی‌های اصولی و حقوق بشر می داند. شایسته است شخصیتی متین و با سواد از طرف حزب جمهوری خواه نامزد شود. این حزب امید برد دارد و توسل به پایگاه رای ترامپ اگرچه شانس پیروزی این حزب را بالا می برد ولی این نامزد از نظر فرهنگی و شخصیتی موجه و قابل قبول نیست. از نظر سنی هم ترامپ 78 سال سن دارد. این نقد به نامزد دموکرات‌ها هم وارد است. آقای بایدن هم مشکلاتی از طرف پسرش دارد و احتمال محکومیت پسر آقای بایدن وجود دارد و از این منظر آقای بایدن هم آسیب خواهد دید. ولی مهمتر از آن سن و سال آقای بایدن است بایدن 81 ساله است و تعادل حرکتی ندارد و رفتار‌هایی از خود به نمایش می گذارد که شایسته یک رییس جمهور نیست. این سوال جدی وجود دارد که آیا عقلای حزب جمهوری خواه و دموکرات همچنان می خواهند این شخصیت‌ها عنان کشور را به دست بگیرند؟ شاید در پس پرده میان عناصر اصلی قدرت ساز آمریکا توافقاتی وجود دارد که این تصمیمات نتیجه فعالیت آن جریان‌ها است.

ملت آمریکا فقط جریان هواداران دو حزب دموکرات و جمهوری خواه نیستند. این کشور بهترین دانشگاهیان جهان، برترین متخصصین و مغزهای دنیا را در خود دارد. متاسفانه سهم این طیف فرهیخته در مدیریت سیاسی به اندازه اهمیت اش نیست. دو جنگ بزرگ در اوکراین و در غزه در جریان است آمریکا در پایان دادن به این دو جنگ نقش مهمی بازی می کند. نگاه آمریکا به این مناقشات و سهمی که در خاتمه دادن به جنگ دارد می تواند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 2024 را تغییر دهد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک تایمز/

▫️گالانت درد است یا درمان؟

▫️ايسنا

"نیویورک‌تایمز" نوشته است: حامیان گالانت او را به چشم گزینه‌ای برای مقابله با نتانیاهو می‌بینند اما رای دیوان کیفری بین‌المللی ثابت کرد مراجع حقوقی بین‌المللی او را به عنوان یک بازیگر اصلی در سیاست‌های این رژیم می‌شناسند.به گزارش ایسنا، نیویورک‌تایمز در بررسی پایان قدرت «بنیامین نتانیاهو» و جایگاه وزیر جنگش که گرچه کارنامه سیاه جنگ غزه را دارد اما به دلیل مخالفت‌های اخیرش با نتانیاهو تا حدودی به چهره‌ای کمتر منفورتر در این رژیم تبدیل شده، نوشته است: ماه گذشته، «یوآو گالانت» وزیر جنگ اسرائیل با انتقاد علنی از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم جلب‌ توجه فراوانی کرد. او گفت نتانیاهو با اشغال غزه هزینه‌های فراوانی را به این رژیم تحمیل کرده و از او خواست تا از ریختن بی‌دلیل خون‌های بیشتر خودداری کند.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نوشت: این اظهارات گالانت مهم بود، زیرا او عضوی از کابینه‌ای است که به وفاداری به نتانیاهو شهرت دارد. با این حال، این اولین باری نبود که گالانت چنین سخنانی را مطرح می‌کرد.در مارس ۲۰۲۳، او برجسته‌ترین عضو ائتلاف حاکم بود که با تلاش‌های نتانیاهو برای تضعیف قوه قضائیه مخالفت کرد و آن را برای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مخرب دانست. وقتی نتانیاهو سعی کرد او را برای این مخالفت اخراج کند، اعتراضات گسترده‌ای به راه افتاد و گالانت به نمادی از مقاومت در برابر تلاش نتانیاهو برای تصاحب قدرت تبدیل شد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشته است: اسرائیل در لحظات سرنوشت‌سازی قرار دارد و نقش گالانت می‌تواند محوری باشد. سوال این است که آیا او نماینده یک سیاست جایگزین است که می‌تواند اسرائیل را از انزوای بیشتر نجات دهد، یا خود بخشی از وضع موجود است که با سیاست‌هایش تل‌آویو را منزوی‌تر از قبل خواهد کرد.حامیان گالانت او را به چشم گزینه‌ای برای مقابله با نتانیاهو دیده و امیدوارند او سایر اعضای ائتلاف را هم به اقدام علیه نخست‌وزیر ترغیب کند. آنها امیدوارند گالانت در برابر خواسته‌های صهیونیست‌های افراطی مانند اشغال دوباره غزه و شهرک‌سازی در آن مقاومت کند.

با این حال، گالانت در عمل تاثیر چندانی بر توقف سیاست‌های نتانیاهو نداشته و خود یک شخصیت کلیدی در کابینه رژیم صهیونیستی است. دادستان دیوان کیفری بین‌المللی اخیرا خواستار دستگیری او و نتانیاهو به دلیل ارتکاب جنایات جنگی شد و این یعنی مراجع حقوقی بین‌المللی گالانت را نه به‌عنوان قدرتی در مقابل رژیم صهیونیستی، بلکه به‌عنوان یک بازیگر اصلی در سیاست‌های این رژیم می‌شناسند.

به گزارش این روزنامه، محبوبیت کابینه حاکم رژیم صهیونیستی از عملیات طوفان الاقصی تا امروز کاهش یافته است، به طوری که بسیاری از ساکنان اراضی اشغالی خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام و برکناری نتانیاهو هستند. گالانت هم گرچه هنوز یک شخصیت نظامی مهم است، اما یک نظرسنجی در ماه دسامبر نشان داد که او در جایگاه نخست‌وزیر از محبوبیت چندانی برخوردار نخواهد بود.نظرسنجی‌ها  همچنین نشان می دهد که مردم در حال از دست دادن اعتماد به وعده دولت برای پیروزی در جنگ هستند. بیش از ۷۰ درصد اسرائیلی ها به طور مکرر به نظرسنجی‌ها می گویند که خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام هستند و اکثریت خواهان برکناری نخست‌وزیر هستند.

بسیاری از اسرائیلی‌ها در گالانت، هم دولت و شکست‌های آن را می‌بینند و هم یک شخصیت نظامی با تجربه و ضروری را در زمان اضطرار ملی. اما گالانت به تنهایی نمی‌تواند این دولت را سرنگون کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
گفتگو با داود احمدزاده :

🔷 تحلیلی بر طرح ویزای یکپارچه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس


🔶 منابع خاص اخیرا به شبکه «العربیه» گفتند که طرح ویزای یکپارچه خلیج فارس که به دارندگان آن اجازه ورود به همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را می‌دهد از اوایل سال آینده میلادی ۲۰۲۵ به مورد اجرا گذاشته خواهد شد. اما به واقع، این طرح چقدر قابلیت اجرایی شدن دارد؟ آیا یک طرح نمایشی است یا به صورت هدفمند قرار است دنبال شود؟...


📅  ۱۳ خرداد ۱۴۰۳  -  ۱۳:۱۳

🌎 https://didgahefarda.ir/?p=1401
🔗 @didgahefarda

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 05:23:48
Back to Top
HTML Embed Code: