Telegram Web Link
قدمی در راه صلح

فریدون مجلسی / آرمان ملی

تشکیل و به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطینی قدمی در راه صلح خواهد بود . قطعنامه 242 سازمان ملل متحد نیز این مهم را الزامی کرده و کشورهای عربی بخصوص بعد از ملک عبدا... پادشاه فقید عربستان آن را پذیرفتند. هر چند گروه های جهادی همچون حماس این مساله را نپذیرفتند و تا کنون نیز به جنگ ادامه داده اند. اسرائیل در طرف مقابل نیز از روز اول گفته تا زمانی که حماس حضور دارد این جنگ را ادامه خواهد داد. اما آنچه مسلم است خود اسرائیل هم می داند که تشکیل دولت فلسطین و برقراری رابطه با دولت فلسطین تنها راه بقا و نجات خودش خواهد بود. عملیات طوفان الاقصی که حماس در روز 7 ا کتبر با برنامه های بسیار آغاز کرد و نتوانست به اهداف خود برسد؛ این مزیت را داشت که مساله تشکیل دولت فلسطین و جدی بودن این امر را مطرح کند. لذا امروز فقط آمریکا نیست که از طرح دو کشوری فلسطین و اسرائیل حمایت میکند بلکه اروپایی ها، انگلیس، فرانسه ، آلمان و روسیه که همواره از منافع اسرائیل حمایت کرده اند مدافع طرح دو کشوری هستند. حتی کشورهای عربی خواهان این هستند که قطعنامه 242 به اجرا گذاشته شود . منتها این اسرائیل است که بر خلاف دیگر کشورها خواستار تشکیل دو کشوری نیست و اهداف خود را پی می گیرد. هر چند که نیروهای مقاومت و حماس نیز موافق این مساله نیستند و جز به نابودی اسرائیل نمی اندیشند. لذا ادامه چنین روندی مستلزم به رسمیت شناختن فلسطین از سوی اسرائیل و به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی فلسطینی هاست. اما اسرائیلی ها و نتانیاهو نیز به کمتر از نابودی حماس تن نمیدهند. به همین دلیل است که حماس نیز در مقابل همین رویه را در پیش گرفته است. تغییری که اخیرا در سیاست اسرائیل رخ داد اینکه اعلام کرد اشخاص فلسطینی بعد از اتمام حجتی که برای تخلیه رفح به آنها داده شده می توانند از کریدور امان داده شده ای به سرزمین های شمالی غزه باز گردند. البته زندگی در آنجا امکان پذیر نخواهد بود مگر اینکه آنجا کمپ ها و امکاناتی فراهم شود. حال پرسش اینجاست که این امکانات باید توسط چه کسانی اداره شود. تصور می شود قصد اسرائیلی ها این است که اداره آنجا را به دست فلسطینی های غیر مسلحی دهند که به آن منطقه بر می گردند و کمک های خارجی را هم در اختیار آنها قرار دهند تا یک مدیریت فلسطینی غیر مسلح و غیر جهادی تشکیل دهند و این بشود پایه همکاری دولت فلسطین که فعلا هم در قدس حضور دارد. تصور می شود مساله دو دولتی دیر یاز زود با پایان جنگ میان حماس و اسرائیل عملیاتی شود. از طرفی تحرکات نتانیاهو در خصوص عدم پذیرش پیشنهادهای خارجی و ادامه جنگ با حماس بیشتر نمایشی است. اما در مورد حماس جدی است و از نظر خود بدون پایان دادن به کار حماس دست از جنگ نخواهد کشید. مگر اینکه خودش نیز نابود شود

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️برنامه مهم بایدن برای خاورمیانه / کاخ سفید به نتیجه رسیده که ایران به دنبال رابطه جدید با آمریکا نیست / آیا دکترین جدید واشنگتن شدنی ست؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"استیون کوک"، ستون نویس و انی انریکو ماتئی، پژوهشگر مطالعات خاورمیانه و آفریقای شورای روابط خارجی آمریکا در مطلبی در نشریه "فارن پالیسی" نوشتند، آیا ایالات متحده به یک «دکترین بایدن برای خاورمیانه» نیاز دارد؟ این سوال از آن جهت مطرح می شود که توماس فریدمن، هفته گذشته در نیویورک تایمز اجزای چنین دکترین جدیدی را تشریح کرد. ظاهرا دولت بایدن آماده اتخاذ «یک موضع قدرتمند و قاطع در قبال ایران»، شناسایی دولت فلسطین و پیشنهاد یک پیمان امنیتی به عربستان با محوریت عادی سازی روابط ریاض با اسرائیل است.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بایدن و مشاورانش که قبلا از پروژه های بزرگ در خاورمیانه اجتناب می کردند، قصد دارند لقمه ای بسیار بزرگتر از دهانشان به ویژه در موضوع دولت فلسطینی بردارند که می تواند یک شکست دیگر در منطقه برای واشنگتن رقم بزند.نگاهی به دوران پس از جنگ جهانی دوم نشان می دهد که سیاست خاورمیانه ای آمریکا از یک الگوی جالب توجه پیروی کرده است: هر زمان که سیاست گذاران از قدرت آمریکا برای جلوگیری از وقوع اتفاقات بد استفاده کرده اند، موفق بوده اند. اما زمانی که به دنبال استفاده از اهرم فشارهای نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک برای رقم زدن اتفاقات خوب بوده اند شکست خورده اند.
 
تلاش های آمریکا برای برقراری صلح میان اعراب و اسرائیل نقطه محوری دیپلماسی بعد از عملیات طوفان صحرا بوده است. اهداف بوش  پدر در خاورمیانه عمدتا محدود به حل مشکل صلح اعراب و اسرائیل بود. در دوره کلینتون روند صلح وارد یک دوره تحول آفرین شد و در سال 1993 که نخست وزیر رژیم اسرائیل، اسحاق رابین و رئیس سازمان آزادی بخش فلسطین، یاسر عرفات اولین توافقنامه صلح اسلو را با میانجیگری کلینتون به امضا رساندند، مشاور امنیت ملی وی آنتونی لیک، در مقابل دانشجویان دانشگاه جان هاپکینز محوریت سیاست خارجی دولت وقت آمریکا را "گسترش دموکراتیک" عنوان کرد. تیم کلینتون به دنبال ایجاد تغییر در خاورمیانه از طریق فلسطین بود. بر اساس استدلال کلینتون، صلح میان فلسطینیان و اسرائیل موجب شکل گیری یک منطقه صلح آمیز، برخوردار از رفاه و یکپارچه خواهد شد. پس از دستیابی  به صلح، اقتدارگرایی در جهان عرب جای خود را به  سیستم های سیاسی دموکراتیک خواهد داد. در بیان یکی از مشاوران ارشد کلینتون: «وی برای خود یک هدف تحول گرایانه تعیین کرده بود: حرکت خاورمیانه به سمت قرن بیست و یکم با پایان دادن به مناقشه اعراب و اسرائیل.»این ایده که صلح موجب شتاب بخشی به تغییرات سیاسی خواهد شد جذاب بود. اما کلینتون در خصوص دلایل سیاست اقتدارگرایانه در منطقه دچار تحلیل نادرست شده بود.

در هر صورت، تلاش تقریبا یک دهه ای وی برای دستیابی به یک توافق صلح راه به جایی نبرد و وی در شرایطی از قدرت کنار رفت که خشونت هر دو جامعه را در بر گرفته بود و انتفاضه دوم شکل گرفته بود. دولت بعدی آمریکا یعنی جورج بوش پسر ابتدا نسبت به زمان و انرژی ای که کلینتون صرف صلح خاورمیانه کرده بود بدبینی داشت، اما وی در واقع اولین رئیس جمهوری بود که اعلام کرد تشکیل یک دولت فلسطینی هدف سیاست خارجی آمریکاست. اما منطق وی درست بر عکس سلفش یعنی بیل کلینتون بود. برای کاخ سفید دوران بوش پسر، تنها پس از اصلاح دموکراتیک نهادهای سیاسی فلسطینی و خروج یاسر عرفات از تشکیلات خودگردان، تحقق صلح امکان پذیر بود. اما بوش هم شکست خورد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️برنامه مهم بایدن برای خاورمیانه / کاخ سفید به نتیجه رسیده که ایران به دنبال رابطه جدید با آمریکا نیست / آیا دکترین جدید واشنگتن شدنی ست؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

در حالی که بوش اتاق بیضی شکل کاخ سفید را تحویل اوباما می داد، هیچ صلحی محقق نشده بود، هیچ دولت فلسطینی ای در کار نبود و خبری از دموکراسی فلسطینی هم نبود.با علم به تجربه های ناکام گذشته آمریکا در خاورمیانه چه در مورد تغییر وضعیت عراق، چه گسترش دموکراسی از طریق دستور کار به اصطلاح صلح و یا تلاش ها برای ایجاد دولت فلسطینی، نه اوباما، نه ترامپ و نه بایدن علاقه ای از خود برای مهندسی اجتماعی یک خاورمیانه جدید نشان نداده اند. بایدن که تلاش های بی نتیجه جان کری، وزیر خارجه سابق برای به پای میز مذاکره کشاندن اسرائیلی ها و فلسطینیان را دیده بود، امید چندانی به راه حل دو کشوری نداشت. تقریبا بلافاصله پس از رسیدن به قدرت، مشاوران بایدن تصریح کردند که بلندپروازی های منطقه ای دولت های گذشته تکرار نخواهند شد.اما به گفته فریدمن، پس از حمله 7 اکتبر حماس به اسرائیل و وقوع جنگ غزه، بایدن تصمیم گرفته که اهداف وی در خاورمیانه یعنی تضمین جریان آزاد تجارت نفت، کمک به تضمین امنیت اسرائیل و به حاشیه راندن چین بدون اتخاذ یک دکترین جدید و بلندپروازانه که بار دیگر موجب تغییر از بیرون در خاورمیانه شود، محقق نخواهد شد.

اگر منصفانه نگاه کنیم، این یک تحول مثبت است که کاخ سفید به این درک رسیده که ایران خواهان یک رابطه جدید با واشنگتن نیست و یک پیمان دفاعی با عربستان از نقطه نظر رقابت جهانی با پکن منطقی به نظر می رسد. اما سرمایه گذاری قابل توجهی امریکا در ایجاد یک دولت فلسطینی احتمالا همانند تلاش های قبلی آمریکا با شکست مواجه خواهد شد.بایدن و تیمش احتمالا احساس می کنند چاره ای جز دنبال کردن راه حل دو دولتی ندارند، اما باید آگاه باشند که پا در چه راه دشواری می گذارند. این مناقشه دارای ریشه هایی عمیق است و پای مفاهیمی همچون هویت، حافظه تاریخی و ملی گرایی در میان است که چه بسا به خوبی درک نشده اند.

درگیری بین فلسطینیان و اسرائیل همچنین دارای یک بعد مذهبی نیز هست، به ویژه آنکه حماس و یهودیان موعودباور برای سرزمین بین رود اردن و دریای مدیترانه یک جنبه تقدس آمیز نیز بخشیده اند.از این رو، جنگ اسرائیل و حماس در غزه احتمالا تنها منجر به دشوارتر شدن تن دادن اسرائیلی ها به خواسته های حداقلی فلسطینیان برای صلح و ایجاد یک دولت مستقل به پایتختی قدس خواهد شد. فلسطینیان نیز نمی توانند با خواسته های حداقل اسرائیل برای صلح کنار بیایند.
 
بایدن و تیمش بدون داشتن ایده های جدید، نگرانی از عقب ماندن از رقبای جهانی در مورد جنگ غزه و دلواپس رای دهندگان جوان آمریکایی  به فرآیند صلح جدیدی چنگ زده اند که  هیچ شانس بیشتری نسبت به سه دهه گذشته برای موفقیت ندارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تأثیر وضعیت جسمی و روحی بایدن بر جایگاه دموکرات‌ها/ ۳ سناریوی احتمالی پیش روی بایدن در اثنای انتخابات

▫️ایلنا

"فریدون مجلسی"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به گزارش بازرس ویژه درباره وخامت وضعیت بایدن و گمانه‌زنی در مورد عدم امکان اداره کشور توسط وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: مسأله شخصی بایدن و مشکلات جسمی و روانی وی به نظر می‌رسد که بیش از هر چیز رنگ و بوی فراجناحی دارد. او تصمیمات مهمی را در شرایط حاد و بحرانی فعلی و گذشته اتخاذ کرده که البته این تصمیمات هم جنبه شخصی نداشته و ساختار کلی ایالات متحده آن تصمیمات را پس از جمع‌بندی‌های چند لایه اتخاذ و برای اجرا به وی ابلاغ کرده است. این در حالیست که اساساً بازی‌های سیاسی و دلیل حمایت وی از اسرائیل و مسائل دیگر در حوزه سیاست خارجی نشان از آن دارد که تمام ساختار سیاسی آمریکا پشت این تصمیمات ایستاده‌اند. به عنوان مثال واکنش‌های میدانی به پرونده یمن یا سناریوهای موجود در اوکراین همگی برآیند یک مسأله و تصمیم‌گیری فراجناحی است.

وی ادامه داد: در این میان ما شاهد یک سری از مشکلات در جسم و روح بایدن هستیم و این روند به جایی رسیده که منتقدان وی اعلام کرده‌اند رئیس جمهور ایالات متحده به صورت رباتیک رفتار می‌کند و اتفاقاً مردم آمریکا روی چنین مسائلی حساس هستند و به این موضوعات فکر می‌کنند. به موازات افکار عمومی بدون شک کارشناسان و تحلیلگران هم به این مسائل اشاره می‌کنند و در کل رفتار وی که توأم با یک سری از مشکلات روانی و جسمی است از نظر هیچکس در ایالات متحده و خارج از این کشور پنهان نمانده است. واقعیت این است که نمی‌دانم بایدن با این شرایط جسمی و روحی چرا مجدداً نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده شده است. او با ادامه این روند به صورت کلی خود و حزب دموکرات را با مشکلات جدی روبه‌رو می‌کند و محیط را برای جمهوری‌خواهان علیه دموکرات‌ها و کاخ سفید آماده کرده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: واقعیت این است که در مقابل تمام این مسائل، دونالد ترامپ هم به دنبال آن است تا از این وضعیت به نفع خود استفاده و بهره‌برداری کند. او همین حالا به نوعی نشان داده که اگر مجدداً روی کار بیاید، یک بحران جدید در آمریکا و دنیا به وجود خواهد آورد و در این راستا بایدن را هم به سخره گرفته است. معتقدم که نه تنها جو بایدن بلکه دونالد ترامپ هم برای ریاست جمهوری آتی ایالات متحده مناسب نیستند؛ چراکه هر دو نامزد، مشکلات خاص خود را دارند و حتی ممکن است بایدن در آینده و در اثنای انتخابات انصراف دهد، یا کنار گذاشته شود و یا یک معاون تحمیلی را برای دور بعد در کنار او قرار دهند که در هر صورت می‌تواند گویای وضعیت فعلی رئیس‌جمهوری آمریکا باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید که در هر ایالتِ آمریکا استقلال‌ برای تصمیم‌گیری وجود دارد و دولت فدرال هم کم و بیش در این مسائل دخالت می‌کند اما به همین دلیل رئیس‌جمهوری نمی‌تواند به صورت نهایی و انفرادی در امور جاری ایالات دخالت کند که البته مسائل حزبی هم در آن دخیل است. به هر ترتیب فرمانده کل قوا در ایالات متحده، رئیس جمهور این کشور است و به همین دلیل معتقدم که نه تنها بایدن بلکه رؤسای جمهور آینده آمریکا باید بتوانند چالش‌های خارجی را هم مدیریت کنند اما وضعیت جسمانی و روحی رئیس جمهور فعلی شک و تردیدهای زیادی را در این خصوص به وجود آورده است. در نهایت باید بگویم تمام این مسائل نشان می‌دهد که اوضاع چندان به نفع بایدن نیست و امکان دارد که او نتواند مجدداً وارد کاخ سفید شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فرانس ۲۴: رکود اقتصادی احتمال سلطه راست‌افراطی را در اروپا افزایش داده‌ است

▫️ایرنا

#بخش_اول

شبکه خبری "فرانس ۲۴" با اشاره به بحران‌های متعدد در اتحادیه اروپا به ویژه تشدید چالش‌های اقتصادی، تاکید کرد که این امر می‌تواند سبب قدرت گرفتن احزاب راست افراطی در انتخابات آتی این بلوک شود.
به گزارش این شبکه خبری فرانسوی، افزایش هزینه مواد غذایی، رکود اقتصادی و پایین آمدن استانداردهای زندگی، زنگ خطر افزایش محبوبیت راست افراطی را در انتخابات آتی اتحادیه اروپا به صدا درآورده است.به نوشته فرانس ۲۴، شهروندان اتحادیه اروپا در حال حاضر درگیر بحران های بسیاری هستند؛ از وضعیت اقتصادی پس از پایان همه گیری ویروس کرونا گرفته تا جنگ در اوکراین و جستجوی اروپا برای یافتن جایگزین منابع انرژی روسیه سبب شده تا خانواده ها تحت فشارهای شدید اقتصادی قرار گیرند.

این شبکه خبری یادآوری کرده است که پیش از این نیز اقبال شهروندان این قاره به احزاب راست افراطی اروپا با پیروزی جورجیا ملونی در انتخابات ۲۰۲۲ ایتالیا و سال گذشته میلادی خیرت ویلدرز در هلند، رونق گرفته است.تیری شوپن دانشمند علوم سیاسی و از اعضای اندیشکده فرانسوی ژاک دلورز در این مورد گفت: «بین افزایش قدرت گروه های پوپولیست و بحران های اقتصادی و مالی ارتباط وجود دارد».وی افزود: «در حال حاضر احزاب راست افراطی به طور قابل توجهی از احساس فقر و بدبینی فزاینده میان رای دهندگان سوء استفاده می کند».

فرانس ۲۴ ضمن یادآوری موضوع کاهش نرخ تورم در کشورهای عضو اتحادیه اروپا آورده‌است: این امر به سیاستمداران اروپایی امید می دهد که اقتصاد این اتحادیه پس از بیش از یک سال فقدان رشد، بهبود یابد. هرچند به عقیده کارشناسان، این بهبود پس از تابستان ۲۰۲۴ یعنی درست پس از برگزاری انتخابات پارلمان اروپا در تاریخ ۶ و ۹ ژوئن (۱۶ و ۱۷ خرداد) قابل مشاهده است.براساس نظرسنجی انجام گرفته توسط شرکت «یوروبارومتر» به سفارش پارلمان اروپا که نتایج آن در ماه دسامبر (آذر) منتشر شد، از هر چهار اروپایی، سه نفر معتقدند استاندارد زندگی آنها در سال ۲۰۲۴ کاهش می یابد و از هر ۲ نفر، یک نفر باور دارد که وضعیت زندگی در اروپا همین حالا هم وخیم است.در این میان، نزدیک به ۳۷ درصد از شرکت کنندگان اعلام کرده اند که در پرداخت صورتحساب های خود با مشکل مواجه هستند.

▪️افزایش تعطیلی کارخانه های خودروسازی آلمان

بر اساس این گزارش، بوش به عنوان یکی از معروفترین کارخانه های تولیدکننده قطعات خودرو در آلمان بین ماه نوامبر ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴ (آبان تا دی)، اعلام کرد که ۲ هزار و ۷۰۰ شغل خود را کاهش می دهد.گروه خودروسازی «زداف فریدریشسهافن» موسوم به ZF نیز از تعطیلی یکی از کارخانه های خود خبر داد که در آن ۷۰۰ نفر در آن مشغول به کار بودند و خودروسازی کانتیننتال نیز از حذف هزاران شغل اداری خود خبر داد.شارلوت دو مونپلیه اقتصاددان بانک آی‌ان‌جی (ING) مستقر در آمستردام هلند در همین زمینه گفت: صنعت آلمان به شدت تحت تاثیر قیمت های بالای انرژی قرار دارد و در موضوع انتقال به سمت خودروهای الکتریکی تحت فشار شدید است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فرانس ۲۴: رکود اقتصادی احتمال سلطه راست‌افراطی را در اروپا افزایش داده‌ است

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️آلمانِ ضعیف

این رسانه در بخش دیگری از گزارش خود یادآوری کرده که آلمان از سال گذشته در رکود اقتصادی است؛ کشوری که به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا بی شک سایر مناطق این قاره را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

نرخ‌های بهره بی‌سابقه توسط بانک مرکزی اروپا با هدف مهار تورم، به سرمایه‌گذاری آسیب زده و باعث شده تا بازار املاک و مستغلات دچار مشکل شوند. همزمان تجارت بین‌الملل نیز به دلیل کندی رشد اقتصادی در چین تحت فشار قرار گرفته است و قادر به جبران تقاضای هرچند اندک داخلی نیست.جک آلن رینولدز از شرکت تحقیقات تجاری کپیتال اکانمیک مستقر در انگلیس در همین خصوص تشریح کرد: «اقتصاد منطقه یورو در (سه ماهه چهارم) دچار رکود شده است و ما فکر می‌کنیم که در نیمه اول سال جاری نیز بدون تغییر بماند.وی در توضیح این وضعیت خاطرنشان کرد که اثرات انقباض پولی سال گذشته همچنان ادامه دارد و سیاست‌های مالی محدودتر می‌شود.فرانس ۲۴ در ادامه گزارش خود به سیاست های اقتصادی سایر کشورها از جمله فرانسه اشاره و تاکید کرد: پاریس در ماه جاری میلادی مالیات برق را بازگرداند و قیمت ها را نزدیک به ۱۰ درصد افزایش داد.فیلیپ لامبرتس قانونگذار اتحادیه اروپا در همین زمینه هشدار داد: «ریاضت اقتصادی باعث می‌شود بخش بزرگی از شهروندان ما در نتیجه احساس رهاشدگی از سوی سیاستگذاران، به آغوش راست افراطی سوق داده شوند».

▪️فشار راست افراطی بر سیاست

نتایج چندین نظرسنجی دیگر نیز حاکی از محبوبیت شدید احزاب راست افراطی متعلق به «حزب هویت و دموکراسی» (ID) است که شامل ائتلاف «حزب مجمع ملی فرانسه» به رهبری مارین لو پن، «حزب آلترناتیو» برای آلمان (AfD)، حزب ملی گرای «ولامز بلانگ» بلژیک و «حزب آزادی» اتریش می شود.

مطابق نظرسنجی های انجام گرفته، احتمال می رود که حزب هویت و دموکراسی سومین حزب بزرگ در پارلمان اروپا شود و از حزب لیبرال پیشی بگیرد.این شبکه فرانسوی خاطرنشان کرده است که راست افراطی در حال حاضر توانسته با حمایت از اعتراضات سراسری کشاورزان اروپایی بر نهادهای اتحادیه اروپا فشار وارد کند.

فرانس ۲۴ در پایان این گزارش پیش بینی کرده است: چنانچه راست افرطی در انتخابات ماه ژوئن قوی ظاهر شود، سیاست های مهاجرتی سخت‌تری وضع می شود و تصویب قوانین در حوزه‌های خاص، به‌ویژه محیط‌زیست دشوارتر خواهد شد. ضمن آنکه باید منتظر برداشتن گام های این حزب برای جلوگیری از افزایش ادغام در اتحادیه اروپا باشیم


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
اتوپیای صلح ایرانی؛ با تاکید بر سیاست وحدت در کثرت(بخش اول)

دکتر محمد منصورنژاد

از بین مفاهیم عنوان بحث، «اتوپیا» ( Utopia) بیشتر نیاز به شرح دارد. در لغت، اتوپیا ترکیبی است از دو واژه: ou به معنای نفی و topos به معنای مکان و فضا و مجموعا به ناکجاآباد[3] و آرمانشهر ترجمه می شود. (البته فضا معنای عامتر از مکان و شهر دارد. هر شهری فضاست، اما هر فضایی، شهر نیست.) پس آرمانشهر، در لغت ترکیبی از دو مفهوم است: «آرمان» (در مقابل «واقعیت») که با تخیل و بلند پروازی نسبت دارد و دیگر «شهر» و «فضا»، که ماهیت زمینی دارد و کاملا با واقعیت و ناسوت سرکاردارد. با این وصف آرمانشهر، ترکیبی از امر خیالی و امر واقعی است. مفهوم شهر؛ جمع، ملت، گروه و جامعه را در خود دارد. ....

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/atopiapeace2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
▫️چرا آمریکا دست از سر «تحریم» برنمی دارد؟ / اگر قرار بر تاثیرگذاری این ابزار بود که کوبا پس از ۶۵ سال تحریم فرو می‌پاشید

▫️انتخاب

#بخش_اول

"استفان والت" ستون نویس و "رنه بلفر"، استاد روابط بین الملل دانشگاه هاروارد در مطلبی در نشریه "فارن پالسی" نوشتند، کشورهای متمول و قدرتمندی نظیر ایالات متحده می توانند برخی اقدامات را بدون نگرانی از مواجهه با تبعات فوری و شدید بارها و بارها انجام دهند، حتی اگر آن اقدامات مفید فایده واقع نشوند. گاهی برخی رویکردهای مشابه آنچنان در منظومه اقدامات سیاست گذاری دولت ها ریشه می دوانند که تصمیم سازان به ندرت کارایی آنها را مورد سوال قرار می دهند و مخالفان به زحمت می توانند سیات گذاران را به توقف تکرار چنین اقداماتی قانع نمایند. به طور مثال چرا ما فکر می کنیم می توانیم صرفا با بمباران هوایی کشورهای متخاصم به اهدافمان دست پیدا کنیم؟ برای بیش از یک قرن، طرفداران استفاده از نیروی هوایی ادعا می کردند که این نیرو می تواند برای تنبیه مخالفان و به زانو درآوردنشان مفید واقع شود. از آنجایی که ایالات متحده، اسرائیل، روسیه و چند کشور دیگر می توانند از نیروی هوایی خود بدون تحمل هرگونه تبعات جدی در برخی مناطق استفاده کنند، فکر می کنند رها کردن بمب، انجام حملات پهپادی یا شلیک موشک های کروز کشورهای مقابل را مجاب خواهد کرد که پرچم های سفید را بالا ببرند و هر کاری از آنها خواسته می شود انجام دهند. حقیقت این است که نیروی هوایی تنها در تلفیق با نیروهای زمینی و دریایی است که می تواند به برخی کشورها در به نتیجه رساندن عملیات های نظامی کمک نماید، اما استفاده از آن به تنهایی موثر نخواهد بود.
 
آیا ایالات متحده روزی استفاده بیش از حد از ابزار تحریم های اقتصادی را متوقف خواهد کرد؟ گاهی اوقات با خودم فکر می کنم دستگاهی مرموز در یکی از ساختمان های واشنگتن دفن شده که دائما تیتر اخبار رسانه ها را اسکن می کند و پس از شناسایی افرادی که موی دماغ مقامات فعلی هستند، فهرستی از تحریم های اقتصادی را جهت اعمال علیه افرادی که مسئول عصبانی کردن آنها هستند بیرون می دهد. البته این صرفا یک شوخی است، اما زمانی که سیاست گذاران آمریکایی از دست کسی خشمگین می شوند، یا صرفا می خواهند کاری کرده باشند، اولین کاری که به ذهنشان می رسد توقیف برخی دارایی های خارجی، محدود کردن روابط تجاری، مسدود کردن دسترسی دشمن به بازارهای مالی بین المللی یا اعمال محدودیت های مسافرتی بر برخی مقام های خارجی است. زمانی که استفاده از زور گزینه جذابی به شمار نمی رود، معمولا وضع تحریم اقدامی برای خالی نبودن عریضه به تلقی می شود، حتی وقتی همه می دانند که تحریم کوچکترین تغییری در رفتار دولت هدف ایجاد نخواهد کرد.

همانگونه که در خصوص استفاده از نیروی هوایی گفته شد، تحریم هایی که به دقت طراحی شده باشند، می توانند به یک کشور در دستیابی به برخی از اهداف سیاست خارجی اش کمک کنند. به طور مثال، در دوران جنگ، محاصره اقتصادی و دیگر اشکال تحریم می تواند یک کشور متخاصم را تضعیف کند و از توانایی آن برای ادامه رزم بکاهد، اما این ابزارها به ندرت تاثیرات قاطعی به دنبال دارند و مطمئنا اثر سریعی نخواهند داشت. همانطور که مطالعات آکادمیک نشان داده اند، ترس از تحریم های آینده ممکن است برخی از کشورها را متقاعد کند که کاری را انجام ندهند، اما اگر آنها با نادیده گرفتن تهدید تحریم ها دست به کاری بزنند، این بدان معناست که آنها پیشاپیش فشارها را پیش بینی کرده و تمایل دارند هزینه اقدامات خود را بپردازند


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️چرا آمریکا دست از سر «تحریم» برنمی دارد؟ / اگر قرار بر تاثیرگذاری این ابزار بود که کوبا پس از ۶۵ سال تحریم فرو می‌پاشید

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

تحریم ها معمولا بسیار کند عمل می کنند و دور زدن آنها کاری بسیار ساده است و همین سبب می شود کشورهایی که در انجام اقدامات خود مصمم هستند با فرض تحریم شدن اقدامات خود را صورت دهند.
 
با این حال سیاست گذاران آمریکایی بدون اینکه زحمت بررسی کارایی تحریم ها را به خود بدهند، به اعمال چندین و چند باره آنها ادامه می دهند. ما بعد از گذشت 65 سال از وضع تحریم ها همچنان منتظر فروپاشی رژیم کمونیستی در کوبا هستیم. این مثال در مورد تاثیرگذاری اقدامات تنبیهی کاملا گویاست. از آنجایی که ایالات متحده ابزارهای متنوعی برای اعمال فشار بر دیگران دارد، گرایش قدرتمندی برای استفاده از یک یا چند مورد از این ابزارها در اولین مواجهه با هرگونه مشکلی به وجود می آید. ما تصمیم میگیریم چه کاری را با دیگران انجام بدهیم (یا ندهیم)، به آنها در مورد درخواست هایمان اطلاع دهیم و بعد شروع به افزایش فشار یا تنبیه آنها کنیم به این امید که طرف مقابل تسلیم شود. اما چنین رویکردی به ندرت جواب می دهد، زیرا ما معمولا از دیگران می خواهیم امتیازات قابل توجهی بدهند و همین اعمال فشارها انگیزه و دلیل بیشتری برای مقاومت در برابر ما به آنها می دهد.

وانگهی، اگر یک دولت خارجی یا گروه شورشی به محض فرود آمدن چند بمب آمریکایی یا وضع چند تحریم مالی تسلیم شود، چه چیزی قرار است مقام های آمریکایی را از طرح درخواست های بیشتر در آینده باز بدارد؟
 
اتکای بیش از حد ایالات متحده به ابزارهای قهری و اصرار لجوجانه بر اهداف غیرقابل حصول از موانع اصلی تاثیرگذاری سیاست خارجی این کشور به شمار می رود. واشنگتن به جای متقاعد کردن دیگران به انجام آنچه خودش می خواهد با استفاده از توسل حداقلی به تهدید و فشار، که اصول کارکرد اصلی دموکراسی به شمار می رود، امیدوار است که بتواند با استفاده از ابزارهای قهری بدون مصالحه بر سر خواسته های خود به اهداف مورد نظرش دست یابد. درک دیگران و تلاش برای دستیابی به راه حل های مرضی الطرفین دشوار و زمان بر است، در حالی که وضع چند تحریم بیشتر یا پرتاب یک موشک تاماهاوک اقدامی سریع و آسان بوده و موجب می شود دست اندرکاران افرادی مصمم و قاطع جلوه کنند.

متاسفانه نگاه صفر و یکی به اهداف سیاست خارجی انگیزه کشورهای رقیب برای انعقاد توافقات مرضی الطرفین را از بین می برد و در عین حال دلیلی نخواهد داشت که آنها به هر توافقی که ممکن است ما قادر به تحمیل آنها باشیم پایبند بمانند. اگر شهروندان آمریکایی می خواهند رهبرانشان قبل از هر اقدامی به خوبی بیاندیشند، زمان آن رسیده که سوالاتی کلیدی در خصوص کارایی ابزارهای سیاست خارجی از آنان بپرسند و بر دریافت پاسخ های بهتر اصرار ورزند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت "فارن پالسی" از قمار بزرگ بایدن در خاورميانه

▫️ایرنا

#بخش_اول

تارنمای "فارن پالسی" با اشاره به چالش‌های انتخاباتی جو بایدن، ‌رییس‌جمهوری آمریکا و سابقه بد مدیریت او در مورد بحران افغانستان، اوکراین و خاورمیانه و با تاکید بر اختلافات حزبی موجود در کنگره و سنا، هرگونه تلاش دولت آمریکا برای بازسازی منطقه را امری دور از دسترس و قماری بزرگ توصیف کرد.

دولت جو بایدن، ‌رییس‌جمهوری آمریکا، در حال ایجاد زمینه برای یک معامله بزرگ بلندپروازانه است که نزدیکی (رژیم) اسرائیل و عربستان سعودی را به گام‌های اساسی تشکیل کشور فلسطین مرتبط می‌کند.فارن پالسی با تاکید بر این ادعا که این قمار دیپلماتیک در درازمدت می‌تواند خاورمیانه را بازسازی و میراث سیاست خارجی بایدن را بازنمایی کند افزود: این معامله با چالش‌های سختی مواجه است و بسیاری از تحلیل‌گران آن را غیرعملی می‌دانند. آن‌ها طرحی که دولت بایدن روی آن کار می‌کند را بر اساس تلاش‌های قبلی برای دستیابی به یک پیمان دفاعی آمریکا و عربستان، دانسته و ادعا کردند که در صورت توافق نهایی عربستان سعودی- با نفوذترین کشور عربی حوزه خلیج فارس- روابط دیپلماتیک با (رژیم) اسرائیل برقرار کرده و همه طرف‌ها ملزم می‌شوند تا گام‌های برگشت‌ناپذیری به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارند.

این گزارش نوشت: با وجود حملات (رژیم) اسرائیل به غزه که محکومیت‌های گسترده‌ای را در سراسر جهان عرب و فراتر از آن به دنبال داشته است، مقامات سعودی هرگز از تلاش برای عادی‌سازی روابط با این رژيم چشم‌پوشی نکردند. مقامات واشنگتن هنوز آن را بهترین راه برای آرام ساختن وضعیت موجود در منطقه‌ای می‌دانند که در آن ده‌ها سال تلاش به رهبری ایالات متحده نتوانسته تنش میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را به پایان رسانده و یا یک کشور مستقل و کارآمد فلسطینی ایجاد کند.

تلاش‌های دیپلماتیک در مورد این موضوع قبل از جنگ چالش‌برانگیز بود و اکنون حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه که منجر به شهادت بیش از ۲۸ هزار فلسطینی شده، به‌طور قابل‌توجهی آن را پیچیده‌تر کرده است. این چالش‌ها زمانی آشکار شد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پنجمین سفر خود به منطقه از زمان آغاز جنگ را در نهایت بدون اینکه معامله‌ای را تضمین کند به واشنگتن بازگشت.

هم عربستان سعودی و هم ایالات متحده انگیزه زیادی برای دستیابی به یک توافق سریع در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر(آبان) دارند. این توافق یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک برای بایدن است که سابقه سیاست خارجی‌اش با مدیریت بحران از افغانستان گرفته تا اوکراین و خاورمیانه به سختی آسیب دیده است. از سوی دیگر، عربستان سعودی مشتاق است تا زمانی که دموکرات‌ها قدرت را در سنا دست دارند شاهد اجرای یک پیمان دفاعی با ایالات متحده باشد.با این حال، مسیر دستیابی به توافق نامطمئن است. روابط رییس‌جمهوری آمریکا با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پیچیده است. بایدن در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بن سلمان را در مورد قتل وحشیانه جمال خاشقجی، ستون‌نویس واشنگتن‌پست مورد انتقاد قرار داده و پس از روی کار آمدن نیز روابط دیرینه آمریکا و عربستان را مورد بررسی قرار داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت "فارن پالسی" از قمار بزرگ بایدن در خاورميانه

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

اما اکنون به نظر می‌رسد واشنگتن مشتاق یک معامله است. از سوی دیگر ریاض احتمالاً تلاش می‌کند در ازای عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل، امتیازات ویژه‌ای از واشنگتن دریافت کند. وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای که در ماه جاری منتشر کرد، گفت: "تا زمانی که یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ با بیت‌المقدس شرقی به عنوان پایتخت آن به رسمیت شناخته نشود، هیچ روابط دیپلماتیک با اسرائیل وجود نخواهد داشت. "

نویسندگان این مقاله به موضوع مهم دیگری در راستای این توافق احتمالی پرداخته و نوشتند: نهادهای سیاسی اصلی که ایالات متحده می‌تواند با آنها مذاکره کند - تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) - بیش از پیش مشروعیت خود را از دست داده‌اند. ساف که عملا وجود ندارد و تشکیلات خودگردان نیز از نظر فلسطینیان ناکارآمد، ضعیف و عمیقاً منفور است. در عین حال، نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که حمایت از حماس در میان فلسطینی‌ها در غزه و کرانه باختری افزایش یافته است.

این گزارش در تشریح موانع این توافق افزود: بایدن از طرفی با جنگ (رژیم) اسرائیل علیه غزه که نقش بزرگی در چرخه انتخابات داخلی این کشور ایفا می‌کند مواجه است و از سوی دیگر آمارهای ضعیف انتخاباتی او در مقابله با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق، دردسرهای بزرگی برای او ایجاد کرده است.

دموکرات‌های مترقی از بایدن به دلیل ملایمت بیش از حد با (رژیم) اسرائیل انتقاد کرده‌اند و جمهوری‌خواهان به دلیل اینکه برای حمایت از این رژیم به اندازه کافی با گروه‌های مقاومت منطقه‌ مقابله نکرده او را سرزنش می‌کنند.در همین حال، کنگره درگیر چالش‌های درون حزبی است و هنوز لایحه اصلی تکمیلی امنیت ملی را که شامل میلیاردها دلار بودجه برای اسرائیل است، تصویب نکرده است. این در حالی است که هر توافق جدیدی مستلزم پذیرش کنگره از طریق تأمین مالی یا تصویب یک پیمان دفاعی جدید با عربستان سعودی در سنا است.

فارن پالسی در پایان نوشت: دستیابی به یک توافق در طول یک سال انتخاباتی با یکی از ناکارآمدترین کنگره‌های تاریخ مدرن، کاری غیرممکن است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ترامپ می‌گوید هر کشوری امنیت می‌خواهد باید دست به جیب شود

▫️ایلنا

#بخش_اول

"امیرعلی ابوالفتح"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به مواضع اخیر ترامپ علیه ناتو و اعلام آمادگی معاون بایدن برای به عهده گرفتن مسئولیت‌های وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: فارغ از اینکه ترامپ رئیس‌جمهوری آتی آمریکا شود یا خیر و فارغ از اینکه آمریکا از ناتو خارج شود یا نه، یک تفکر در ذهن مردم آمریکا به وجود آمده است که به زعم ترامپ، ایالات متحده با وجود مخاطراتی مانند هجوم مهاجران به مرزهای جنوبی و فرسوده بودن زیرساخت‌ها، بیش از توان ملی خود در حال خرج کردن بودجه برای دیگران است. مردم آمریکا از حدود دو دهه پیش چنین سوالاتی را مطرح می‌کردند و حالا مجدداً از مقام‌های کشور خود می‌پرسند که چرا باید ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه در اوکراین توسط ایالات متحده صورت بگیرد یا چرا باید تا به این حد برای اسرائیل از سوی واشنگتن هزینه شود.

وی ادامه داد: در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ گزارشی از سوی فرستاده سازمان ملل تهیه شد که او برای بررسی تاثیر فقر و ایجاد موانع بر سر راه دموکراسی به آمریکا رفته بود. در آن گزارش گفته شده بود که به عنوان مثال در ایالت آلاباما وضعیت بسیار وخیم است و مشکلاتی در مورد آب و حتی زیست شهروندان این ایالت وجود دارد. حتی در بخشی از این گزارش به لس‌آنجلس که در ایالت کالیفرنیا قرار دارد و به شهر فرشتگان معروف است، اشاره شده و گفته شده که هزاران نفر در این شهر و در این ایالت بی‌خانمان هستند و حتی در کوچه و خیابان خود را تخلیه می‌کنند. این گزارش حتی به بحث فرسودگی فرودگاه‌ها، خطوط لوله، راه آهن و حتی پُل‌ها اشاره می‌کند و در ادامه اعلام می‌شود که زیرساخت‌های ایالات متحده نیاز مبرم به بازسازی دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: با چنین شرایطی حالا این سوال مطرح شده که چرا از ۱۱ سپتامبر تا به امروز چیزی حدود هفت تریلیون دلار توسط آمریکا در خاورمیانه هزینه شده است؟ واقعیت این است که ایالات متحده همین حالا به بزرگترین بدهکار دنیا تبدیل شده و همین مسئله هم اکنون یک نزاع حزبی را در ایالات متحده به وجود آورده که صرفاً ترامپ هم بدان اشاره نکرده است؛ بلکه سایر جمهوری‌خواهان هم این سوال را مطرح کردند که چرا تا به این حد آمریکا باید هزینه امنیت اروپا و برخی دیگر از کشورها را پرداخت کند؟ توجه داشته باشید که سخنان اخیر ترامپ بر پایه خروج آمریکا از ناتو نیست و اساساً او و ساختار بالادستی به دنبال اجرایی شدن چنین موضوعی نیستند، بلکه ترامپ صراحتاً اعلام می‌کند که اگر اتحادیه اروپا، ژاپن و حتی عربستان سعودی به دنبال آن هستند که واشنگتن برای آنها تامین امنیت کند، پس باید پول پرداخت کنند.

وی افزود: توجه داشته باشید که میلیتاریسم آمریکا برای این کشور هزینه دارد و ترامپ معتقد است که هر کسی امنیت می‌خواهد باید هزینه آن را به ایالات متحده پرداخت کند. بحث بر سر این است که آمریکا نمی‌تواند همچنان از جیب خود خرج کند و در مقابل چین هر روز اقتصاد خود را پروارتر کند. ترامپ می‌گوید تا زمانی که پول پرداخت نشود، خبری از حمایت امنیتی و نظامی ایالات متحده نخواهد بود که البته انتقادهایی هم علیه وی در این خصوص از سوی دموکرات‌ها مطرح است. معتقدم که این انتقادها به نفع ترامپ خواهد بود؛ چراکه باعث می‌شود شهروندان سطوح پایین‌تر ایالات متحده علیه خط مشی نیویورک‌نشین‌ها موضع بگیرند و ترامپ هم از این روند به نفع خود استفاده می‌کند. هجمه‌های فعلی علیه ترامپ عموماً از سوی گلوبالیست‌ها انجام شده اما او معتقد است که دیگر نمی‌توان از جیب آمریکا برای دیگران هزینه کرد و اعتقاد دارد که ممکن است ایالات متحده به سرنوشت شوروی دچار شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ترامپ می‌گوید هر کشوری امنیت می‌خواهد باید دست به جیب شود

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

ابوالفتح گفت: ترامپ می‌گوید من با این مواضعِ خود به دنبال آن هستم که اروپایی‌ها دست به جیب شوند و برای این مسائل هزینه کنند. او اعتقاد دارد که اوکراین برای آمریکا نباید چندان مهم باشد اما ایالات متحده برای حفظ آلمان، انگلیس و تایوان هزینه خواهد کرد ولی دلیلی ندارد که واشنگتن برای حفظ کی‌یف و یا کشورهای اروپای شرقی بجنگد. جالب اینجاست که این مواضع همین حالا از سوی بسیاری از مردم آمریکا پذیرفته شده و آنها هم به عدم حصول خروجی مثبت در جنگ‌هایی مانند افغانستان اشاره می‌کنند. در مورد بایدن هم باید توجه شود که به نظرم پیروزی او در انتخابات ۲۰۲۴ بسیار دشوار است. تنها نقطه قوت بایدن، حوزه اقتصاد بوده و در حوزه امنیت داخلی و سیاست خارجی او با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.

این پژوهشگر مسائل آمریکا عنوان کرد: باید متوجه باشیم که بایدن توانسته نرخ تورم را پایین بیاورد و در خصوص ایجاد شغل هم مثبت عمل کرده اما اگر مردم آمریکا به این جمع‌بندی برسند که ترامپ می‌تواند اقتصاد را بهتر اداره کند بدون شک به او رای خواهند داد که البته تا انتخابات ریاست جمهوری راه زیادی باقی مانده و باید منتظر بود.

نکته مهم این است که کمپین انتخاباتی بایدن اگر فقط بر محور ترامپ‌ستیزی تکیه کند و نتواند به صورت صحیح دستاوردهای خود را مطرح نماید، بدون شک با شکست مواجه خواهد شد. این در حالیست که اخیراً کامالا هریس، معاون جو بایدن اعلام کرده که وی برای هدایت امور جاری ایالات متحده به جای بایدن آمادگی کامل دارد که البته این سخنان چندان عجیب نیست؛ چراکه اساساً معاون رئیس جمهوری در آمریکا برای به عهده گرفتن چنین اموری در مواقع ضروری انتخاب می‌شود تا بتواند وضعیت بحرانی را مدیریت کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید که اگر کامالا هریس بخواهد به صورت انفرادی برای انتخابات ریاست جمهوری وارد میدان شود به هیچ وجه مشخص نیست که چه اتفاقی در انتظار وی خواهد بود. آمارها و داده‌های کنونی نشان می‌دهد که او چهره چندان محبوبی در میان دموکرات‌ها و همچنین چهره کاریزماتیک در میان مردم آمریکا به حساب نمی‌آید و حتی نمی‌تواند به اندازه جو بایدن رأی‌آوری داشته باشد. برخی در حزب دموکرات معتقدند که بایدن با این سطح سلامت بحرانی به تنهایی بهتر از کامالا هریس به حساب می‌آید و اساساً معاون وی را چندان مقبول نمی‌دانند. دموکرات‌ها عملاً نمی‌خواهند که در فرصت باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری که در آن، ترامپ تقریباً به عنوان گزینه نهایی جمهوری‌خواهان مطرح شده، بر روی کامالا هریس قمار کنند؛ به گونه‌ای که در درون حزب دموکرات هم اتفاق نظر بر سر وی وجود ندارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
2024/09/30 09:40:38
Back to Top
HTML Embed Code: