Telegram Web Link
🔴موسسه گالوپ در مورد تفاوت نقش های رهبران و مدیران و تاثیر آنها در کسب و کار چه چیزی می گوید؟

💎«مدیران کسانی هستند که کارها را به درستی انجام می‌دهند، رهبران کسانی هستند که کارهای درست را انجام می‌دهند.»
این جمله را بارها شنیده‌ایم، جمله‌ای که عرف شده است. چنین برخوردی با مدیریت باعث می‌شود مدیران تلاش کنند مبدل به رهبرانی #تاثیرگذار شوند که کارکنان می‌توانند به آنها تکیه کنند.

💎مهم‌ترین تفاوت بین یک مدیر بزرگ و یک رهبر بزرگ در میزان #تمرکز آنها نهفته است.
💎مدیران بزرگ به #درون سازمان شان تمرکز دارتد. آنها بر #درون شرکت‌ها، افراد، تفاوت سبک‌های کاری کارمندان، اهداف و نیازهای آنها و انگیزه‌های متفاوت افراد تمرکز می‌کنند. آگاهی کامل از این تفاوت‌ها می‌تواند مدیران را به سوی راه #درست برای آزاد کردن استعدادهای منحصربه‌فرد هرکدام از کارکنان و تبدیل آنها به بهترین #عملکرد ممکن راهنمایی کند.
💎در نقطه مقابل، #رهبران بزرگ قرار دارند؛ کسانی که به مرزهای برون سازمان تنرکز می کنند. آنها توجه زیادی بر #رقابت‌های آینده و #مسیرهای جایگزین دارند. آنها می کوشند #استانداردها را به چالش بکشند و #قواعد جدیدی را خلق و بر کسب و کار حاکم سازند
💎 این رهبران می‌کوشند استعدادها و #توانمندی‌های کارمندان را به هم پیوند بزنند. #رهبران سازمانی بزرگ افرادی با #نگرش های بلند با #اندیشه‌های استراتژیک هستند.
البته مدیران بزرگ مانند مجریان سطوح پایین که به شدت به رهبران سازمان وابسته‌اند، نیستند؛ همان‌طور که رهبران بزرگ نیز صرفا مدیرانی دارای تجربیات و دانش #فردی نیستند.
💎واقعیت آن است که فعالیت‌های هسته‌ای یک مدیر و یک رهبر سازمانی، با هم تفاوت دارند. به همین دلیل این احتمال وجود دارد که یک نفر، مدیری فوق‌العاده باشد، اما در رهبری سازمان ناتوان و عاجز. عکس این حالت هم امکان‌پذیر است.
💎در دنیای #کسب و کار، کسانی که هم در نقش مدیر و هم در نقش رهبر عالی ظاهر می شوند بسیار کم هستند افراد کمی هستند که هم مدیر بزرگی هستند و هم رهبری تاثیرگذار،
اینها مانند #جک ولش #استیو جابز #بیل گیتس و.... افرادی استثنایی به حساب می‌آیند.
بنابراین باید مراقبت نمود که نقش‌های مدیریتی و رهبری در یک فرد به صورت کورکورانه ترکیب نشود که چنین حالتی می‌تواند به فروپاشی آن شرکت منجر شود.
💎آنچه شرکت‌ها می‌توانند برای حمایت از مدیران ‌بکار گیرند، کمک به آنها برای متمرکز شدن روی چهار فعالیت محوری است که عبارتند از:
🔸انتخاب افراد مناسب،
🔸مشخص کردن انتظارات از افراد،
🔸انگیزه دادن به افراد و
🔸کمک به پیشرفت آنها.
💎لذا صرف‌نظر از سبک مدیریتی هر مدیر، چنانچه او بتواند در انجام این #چهار نقش موفق باشد و بتواند استعدادهای کارمندان را به عملکرد #مطلوب تبدیل کند، آن مدیر، مدیر موفقی خواهد بود.

#منبع: موسسه Gallup#
⭕️ نکته اصلی
نقش مدیریتی و نقش رهبری مکمل یکدیگر است و شرکت ها برای رسیدن به #کارایی و هدف های عملیاتی نیاز به ایفای کارآمد نقش های مدیریتی و برای رسیدن به #اثربخشی و #هدف های استراتژیک نیازمند ایفای نقش های رهبری هستند
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
⭕️ بدون شرح
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴خداوند چنین خواسته که تو شاه شوی -نگرش های غلط و اشتباهات مهلک

💎در دوازدهمین سال سلطنت شاه سلطان حسین #کاخ چهلستون به دلیل افتادن مشعل بر روی یکی از پرده‌های کاخ، دستخوش آتش سوزی می شود .
🔥 آتش به سرعت رو به گسترش بود که شاه را از آتش گرفتن کاخ آگاه کردند.
در حالی که همگان در انتظار فرمان فوری شاه برای خاموش کردن آتش بودند ، در میان #شگفتی شاه سلطان حسین اجازه خاموش کردن آتش را نداد و چنین فرمان داد
#هیچ کس در پی خاموش کردن آتش نرود
او همچنین گفت:
این بلاییست که باید رفع شود .
این آتش سوزی خواست خداست و نباید در برابر خواست خدا ایستاد ❗️
مشیت الهی این است که کاخ بسوزد وگرنه آتش نمی گرفت....❗️
با چنین فرمانی هیچ کس برای خاموش کردن آتش اقدامی نکرد
💎 البته دامنه نگرش های غلط و تصمیم های اشتباه شاه سلطان حسین به اینحا ختم نشد
پس از چندی افغان ها به ایران می تازند و وقتی به سپاهان می رسند . در آن هنگام نیز شاه سلطان حسین با دست خود، #تاج شاهی را بر سر محمود افغان می نهد و می گوید : 🍃خداوند چنین خواسته است که تو بر ما چیره شوی🍃
من نمیتوانم در برابر خواست خدا بایستم ، بنابراین تاج شاهی را با کمال میل به تو تقدیم می کنم🍃

🔴تحلیل و توصیه کاربردی
بگذریم از اینکه از نظر باورهای دینی هم این نگرش درست نیست به این موضوع تلکید می کنیم که #نگرش ها و #باورهای هر فرد است که تعیین می کند چه رفتاری و چه اقدامی در موقعیت های مختلف داشته باشد
با #نگرش های اشتباه نباید انتظار داشته باشیم شخص برنامه و اقدام درست و رفتار مناسب را داشته باشد
💎امروز در جامعه بسیاری از #مشکلات اقتصادی و اجتماعی ، ریشه در #نگرش های اشتباه بخش های مختلف حاکمیتی دارد
💎در شرکت ها هم اینگونه است بسیاری از #مشکلات شرکت ها #ریشه در نگرش ها و فرضیات غلط مدیران شرکت دارد 💎به عنوان #مثال شرکتی را در نظر بگیرید که زیان ده است
#زیانده بودن یک شرکت به این معناست که در شرکت افرادی بکار گرفته شده اند یا فعالیت ها و اقداماتی انجام می شود که #فاقد ارزش افزوده اند در حالی که برای آنها هزینه پرداخت می شود
در چنین شرکتی راهکار در #همینحاست یعنی باید گشت افراد ،ساختارها ، روابط ، فعالیت های #فاقد ارزش افزوده را شناسایی و حذف کرد با این اقدام ها #سهم هزینه های فاقد ارزش افزوده از قیمت تمام شده محصولات و خدمات شرکت خارج می شود و شرکت می تواند با عرضه محصولات و خدمات خود با قیمت های مناسب به سودآوری دست یابد این در حالی است که اگر مدیران نگرش درست و فرضیات صحیح نداشته باشند به جای کنکاش برای حذف هزینه های فاقد ارزش افزوده #رقبای شرکت را مقصر زیاندهی خود بدانند که با ارایه قیمت های پایین موجب می شوند محصولات شرکت به فروش نرسد و معتقد باشند نمی توانند با آنها رقابت نمایند
💎نقش نگرش ها و فرضیات غلط همه جا اینگونه است در خانواده و زندگی شخصی هم همین تاثیرات را دارد
🍃سخن کوتاه اینکه
#نگرش درست به رفتارها و اقدام های صحیح منجر می شود
#نگرش غلط به رفتارها و اقدامات غلط منجر می شود
⭕️توصیه کاربردی
هر از چند گاهی نگرش ها ، فرضیات و باورهای خود در زمینه های مهم زندگی مثل شغل ، خانواده ، روابط شخصی و.... را به چالش بکشید تا از درستی آنها اطمینان حاصل کنید
یادمان باشد اگر #موضوعات اساسی را بدرستی تشخیص ندهیم هر چقدر هم به خود و اطرافیان فشار وارد کنیم نتیجه ای جز درماندگی و ناکامی حاصل نخواهد شد
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 ما به چه کسی تبدیل می شویم؟
⭕️ ارسطو به این سوال اینگونه پاسخ می دهد
🍃ما به آنچه که #مرتب انجام می‌دهیم #بدل می‌شویم، پس برتری یک #ویژگی نیست، بلکه #یک عادت است.
⭕️نکته کاربردی
کسب و کار شما هم به چیزی تبدیل می شود که واقعا عمل می کنید نه اینکه ادعایش را می کنید یا شعارش را می دهید به عنوان #مثال ، کسب و کار شما با #شعار کیفیت در کیفیت شهره نمی شود بلکه با کیفیت و بدون عیب و نقص انجام دادن کارهاست که کسب و کار شما را به یک کسب و کار با کیفیت و رقابتی تبدیل می شود
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
⭕️برای آزادی, لازم نیست زمین و آسمان بخرید!فقط #خودتان را نفروشید...
#نلسون ماندلا

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
⭕️ چه شباهتی !!!!
چقدر شبیه برخی شرکت های بزرگ ، کند و غیررقابتی ایرانی به نظر می رسد که مشخصه بارز آنها بدنه های بزرگ با مغزهای ... است !!!!
اینطور نیست؟

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 آیا هوش ، ویژگی مشترک موفق ترین هاست ؟
⭕️ وارن بافت به این سوال اینگونه پاسخ می دهد
برخورداری از هوش بالا خوب است لکن متاسفانه جامعه پر است از انسان های با هوش بالا که ناموفق بوده اند بنابراین برای رسیدن به هدف ها و موفقیت های بزرگ لازم نیست باهوش‌تر از دیگران باشیم، کافی‌ است نسبت به سایرین #انضباط شخصی و #پشتکار بیشتری داشته باشیم.
این دو ویژگی #وجه مشترک انسان های بزرگ با #موفقیت های بزرگ است
#وارن_بافت

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 ۱۳ اشتباه بزرگ مدیران ارشد از نظر رابرت دانهام (از مدیران ارشد سابق موتورولا)

⭕️ رابرت دانهام با توجه تجارب خود و مشاهده رفتار سایر مدیران ارشد اجرایی ، ۱۳ اشتباه فاحش را شناسایی کرده است که معتقد است این اشتباهات مخصوص مدیران صنایع و شرکت های خاص نیست بلکه در تمام صنایع وجود دارد

💎۱- گوش ندادن
به سخنان کارکنان خود توجه نمی‌کنند، بلکه فقط با آنها صحبت می‌کنند. نتیجه این شیوه فقدان تعهد، وفاداری و احساس تعلق و نیز افزایش انزجار و دلسردی کارکنان است.
💎۲- افراط در تعهد
اگر نتوانید کارکنانی پرورش دهید که در مواقع لازم بتوانند پاسخ منفی دهند، به جای یک استراتژی موفقیت آمیز، با کار بیش از حد، دستاورد اندک، نارضایتی مشتری و «قهرمانانی مرده» دست به گریبان خواهد بود.
💎۳- دل خوش کردن به آمار و ارقام
آمار و ارقام فقط نتیجه فرعی تصمیمات شما است. انجام اقداماتی به منظور تغییر اعداد، بدون توجه به عوامل پدید آورنده این اعداد (از جمله پیشنهادهای ارزشمند، اجرای عدالت، رضایت مخاطبان و انگیزه و اشتیاق کارکنان) و نیز بدون توجه به مدیریت این عوامل، در نهایت نتایجی مخرب دارد.
💎۴- پذیرش تعهدهای مبهم و نامشخص یا پرهیز از تعهد
توافق‌های مبهم و فقدان استانداردی روشن برای ایجاد و پذیرش تعهد و مدیریت آن، به اتلاف نیرو و کناره‌گیری کارکنان می‌انجامد. همچنان که پرهیز از پذیرش تعهد و مسئولیتی روشن نیز همین نتایج را در پی خواهد داشت.
💎۵- توجه به مخاطبان در اولویت آخر
انجام وظیفه بدون توجه به واکنش مخاطبان طرحها و برنامه‌ها به آنچه انجام شده و چگونگی انجام آن، رضایت مخاطبان را سلب می‌کند.
💎۶- ترس و بی‌میلی نسبت به ارزیابی عملکرد
گفت‌وگوی صادقانه و مستقیم، یک مهارت ارزشمند است که انجام آن مستلزم مقداری جرأت و شهامت است. مدیران ارشد باید یاد بگیرند که زمینه‌های ارائه بازخورد مستقیم و به موقع عملکرد را فراهم کنند.
💎۷- تیم‌سازی فقط به شکل صوری
تیم‌ها تنها گروه‌هایی از افراد نیستند که با هم کار می‌کنند، مهارت‌های ایجاد تیم‌های واقعی با عملکردی مطمئن و اثربخش،‌ باید آموخته شوند و واقعیت این است که کمتر کسی از این مهارت‌ها برخوردار است.
💎۸- خالی بودن چنته مدیریت
مدیریت اثربخش مستلزم دامنه‌ای از مهارت‌هاست و اغلب مدیران همه مهارت‌ها و توانایی‌های لازم را ندارند. کلیدی‌ترین این توانایی‌ها عبارت است از تیم‌سازی، توانایی ایجاد تعهد، توانایی شنیدن، مدیریت روحیه، مبارزه و غلبه بر کاستی‌ها، مدیریت رضایت مشتری، برنامه‌ریزی اثربخش، اصول اخلاقی معین، حضور و موجودیت و منفعل نبودن.
💎۹- دستور دادن به جای درخواست کردن و ایجاد تعهد
احساس تعلق و تعالی در افرادی که صرفاً فرمان پذیرند، دیده نمی‌شود و معمولاً دستور دادن به امتناعی همراه با آزردگی می‌انجامد. در واقع آنچه که در پی آن هستیم، احساس تعلق به سازمان، غرور و دلبستگی است و اینها وقتی ایجاد می‌شود که فرد نسبت به آنچه انجام می‌دهد، متعهد باشد.
💎۱۰- ناتوانی در ایجاد اعتماد
اعتماد احساسی مبهم برخاسته از سوابق قبلی نیست. ایجاد اعتماد، بازسازی و حفظ اعتماد موجود، مهارت‌های ارزشمندی است که کمتر در رفتار مدیران مشاهده می‌شود و باید آموخته شود.
💎۱۱- نداشتن برنامه کاری روشن
یک هدف کمی یا بیانیه چشم‌انداز، فقط بخش‌هایی از یک برنامه کاری است. برنامه کاری مستلزم یک استراتژی روشن، ارزش و اهمیت کافی برای مخاطبان و تیمی آماده و توانمند برای اجرا است.
💎۱۲- شدت عمل
شدت عمل به دستور دادن منتهی می‌شود، نه جلب احترام و تعهد دیگران. شدت عمل، قدرت و نشاط سازمان را نابود می‌کند و کارکنان را ضعیف و شکست خورده رها می‌سازد.
💎۱۳- متعهد نبودن به یادگیری
ما باید یاد بگیریم که از اشتباهات، موفقیت‌ها و تجاربمان بیاموزیم. ما باید یاد بگیریم که چگونه از دیگران بیاموزیم،‌ بویژه از آنها که ریسک کرده‌اند و موفقیت و شکست را تجربه کرده‌اند.

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
⭕️ یک ویژگی مشترک برندگان

💎برندگان ماندگار کسانی اند که عشقی بزرگ در سر دارند
#رابرت براونیک

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 تغییری باش که آرزو داری در حهان ببینی

#ماهاتما گاندی

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 نظر دمینگ در مورد اهمیت تشخیص درست کار

💎 اینکه کار را به بهترین وجه انجام دهید کافی نیست شما اول باید بدانید چه کاری را #باید انجام دهید سپس آنرا به بهترین وجه انجام دهید

🔴نکته تکمیلی

⭕️ از منظر کارایی هیج چیز #بدتر از این نیست که تلاش کنی #کاری اشتباه را به بهترین وجه انجام دهی
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 به اطلاع عزیزان می رسانیم که #ظرفیت کارگاه تکمیل شده است
لذا بدینوسیله از کلیه کسانی که به موقع ثبت نام کردند #کمال تشکر را داریم
⭕️ بعلاوه از آنجایی که به دلیل تکمیل ظرفیت ، #ثبت نام متوقف شده است و متقاضیان جدید فرصت ثبت نام و حضور در این مرحله را ندارند لذا #انتظار داریم همه کسانی که کد ثبت نام دریافت کرده اند در کارگاه حضور یابند #لکن چنانچه عزیزی به دلیل مسافرت یا هر دلیل دیگر امکان حضور نداشت لطف کنند تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه عدد ۵۵ را به شماره روی بنر جهت اطلاع رسانی ارسال نمایند.
#باتشکر مجدد
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
⭕️ موج خوشبختی

💎در دریای پر تلاطم #زندگی همیشه #موجی را می توان یافت که اگر با آن حرکت کنید به #ساحل خوشبختی خواهید رسید.
#شکسپیر

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 خطرناک ترین کلمات در مواجه با اشتباه چیست؟

💎بدترین و خطرناک ترین کلمات در مواجه با #اشتباه این است که بگوییم #همه اینطورند
#همه این کار را می کنند

💎این جملات و جملات مشابه فقط یک چیز را نشان می دهد #مسولیت گریزی و نپذیرفتن مسولیت

💎این قبیل افراد باید توجه داشته باشند که #مسولیت پذیری #کلید اصلاح و جبران اشتباه است نه چیز دیگر
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 مدیریت هنرمندانه چیست؟

⭕️ همه چیز وقتی به هتر تبدیل می شود که #عادت شود
مدیریت هنرمندانه ، #عادت مدیریتی است که به جای هراس از موضوعات پیچیده و چالش ها موجب می شود آنها را #تحلیل و به #راه حل های ساده تبدیل کنیم

⭕️خود آزمایی

💎 چه میزان خود را در مدیریت موضوعات پیچیده و چالش های بزرگ هنرمند می دانی؟
💎 برای هنرمندی بیشتر ، چه عادت های جدیدی را باید یاد بگیری؟
💎 چگونه باید این عادت ها را با عادت های قبلی جایگزین کنی ؟
💎برای موفقیت در جایگزینی عادت ها ، چه نگرش ها و مهارت هایی را باید کسب کنی و چگونه؟

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴سوت های زندگی

💎بنجامین فرانکلین در هفت‌سالگی #اشتباهی مرتکب شد که در هفتادسالگی هم از یادش نرفت...
پسرک هفت‌ساله‌ای بود که سخت عاشق یک سوت شده بود. اشتیاق او برای خرید سوت به‌قدری زیاد بود که یک‌راست به مغازه اسباب‌بازی‌فروشی رفت و #هر چه سکه در جیبش داشت روی پیشخوان مغازه ریخت و بدون آنکه قیمت سوت را بپرسد همه سکه‌ها را به فروشنده داد.

فرانکلین هفتادساله بعد برای یک دوستی نوشت: سوت را گرفتم و به خانه رفتم و آن‌قدر سوت زدم که همه کلافه شدن اما خواهر و برادرهای بزرگم متوجه شدن که برای یک سوت پول فراوان پرداخته‌ام و وحشتناک به من می‌خندیدند!
اوقاتم عجیب تلخ شده بود و از ته دل گریه می‌کردم.

سال‌ها بعد که فرانکلین سفیر امریکا در فرانسه و شخصیت معروف و جهانی شد هنوز آن را فراموش نکرده بود و می‌گفت: همین‌طور که بزرگ شدم و قدم به دنیای واقعی گذاشتم و اعمال انسان‌ها را دیدم متوجه شدم بسیاری از آن‌ها بهای گزافی برای یک سوت می‌پردازند.

📚 آیین زندگی 🖌دیل کارنگی

⭕️تحلیل و توصیه کاربردی
علم اقتصاد #تخصیص #درست منابع محدود است منابع هیچ کس ، هیچ خانواده ، هیچ سازمان و هیچ کشوری نامحدود نیست که بدون ضابطه درست به هر کاری اختصاص یابد #منابعی مثل وقت ، پول ، توانایی ها ، امکانات و.. نامحدود نیست پس اگر بخواهیم در هر سطحی به #بهره وری مناسب دست یابیم باید آنها را #درست و #طبق اولویت ها و #هدف ها به کارها و فعالیت ها اختصاص دهیم
نه اینکه #به عنوان مثال ۲۴ ساعت وقت مون را به تماشای تلویزیون ، وقت گذراندن در شبکه های اجتماعی و....بگذرانیم بدون اینکه هیچ تاثیری در رسیدن به #هدف های مهم زندگی داشته باشند
به مثال دیگر در سطح کشورها و سازمان ها از دیدگاه علم تخصیص اشاره می کنیم #پست های مدیریتی به عنوان #تاثیر گذارترین پست ها ، محدود است آنها را باید به #آدم های شایسته تر با دانش و تجربه موفق مدیریتی سپرد تا #بیشترین بهره وری حاصل شود نه اینکه به افرادی سپرده شود که نه دانش و مهارت اش را دارند و نه تجربه موفق
از طرف دیگر #علم مدیریت ، علم و هنر #ترکیب و استفاده درست از منابع و امکانات است
به عنوان مثال چرا دو شرکت با #منابع و امکانات مشابه #نتایج کاملا متفاوت بدست می آورند؟
تفاوت نتایج دقیقا ناشی از #تفاوت مدیریت در آنهاست
یکی با #محصولات با کیفیت ، نوآوری های خیره کننده ، مشتریان راضی ، عملکرد مالی مثل درآمد و سود عالی ....و دیگری نتایجی مثل محصولات بنجل ، مشتریان ناراضی ، زیان های مالی فراوان و... بدست می آورند
امروزه توانایی #ترکیب بهینه منابع کمیاب #مهمترین قابلیت شرکت ها برای موفقیت در کسب و کار و رفابت است که بیانگر توانایی مدیریتی آنهاست
⭕️جمع بندی
💎طبق علم اقتصاد منابع باارزش خود را به #سوت های بی ارزش اختصاص ندهید بلکه براساس اولویت ها و هدف های واقعی آنها را اختصاص دهید تا به #بهره وری دست یابید
💎 براساس علم مدیریت ، منابع را هیاتی استفاده نکنید بلکه مهارت های مدیریت را یاد بگیرید تا بتوانید منابع و امکانات محدود را به صورت مناسب ترکیب و بکار گیرید تا به #اثربخشی دست یابید
🍃اثربخشی شما بیانگر میزان توانایی تان در رسیدن به هدف ها است 🍃
🍃🍃🍃🍃 نکته مهم : هر چه منابع متنوع تر و محیط پیچیده تر باشد شما به توانایی ها و قابلیت های مدیریتی بالاتری نیاز دارید 🍃
⭕️خود آزمایی
💎 در تخصیص منابع و امکانات تان #خود را با منطق علم اقتصاد ارزیابی کنید(از یک تا ۱۰۰)
💎در استفاده از منابع و امکانات محدود ، خود را با منطق علم مدیریت ارزیابی کنید (از یک تا ۱۰۰)
🍃 در هر شاخص حداقل باید نمره ۸۰ را کسب کنید 🍃
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴بزرگترین کشف
💎 بزرگ ترین کشف این نسل این است که انسان فقط با #تغییر طرز تفکرش می‌تواند #زندگی‌اش را تغییر دهد...
👤ناپلئون هیل
🔴نکته تکمیلی
💎 اگر نتایج متفاوتی از زندگی یا کسب و کارت می خواهی بدان که با طرز تفکر و نگرشی که ترا به اینجا رسانده است ، نمی شود
💎 نتایج متفاوت قبل از هر چیزی نیازمند افکار و اندیشه های متفاوت است 💎

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
💟محبوبترین مردم

💎 محبوب ترین مردم نزد خدا کسی است که برای #مردم مفیدتر باشد
#رسول اکرم (ص)

💎سلام -رحلت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) و شهادت امامین مظلومین حضرت محتبی (ع) و حضرت رضا(ع) را خدمت عموم مسلمین جهان بویژه شما دوستان عزیز تسلیت عرض می کنیم
#التماس دعا
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴اثر شیب هدف چیست؟
چگونه موجب دستیابی افراد به هدف هایشان می شود؟

⭕️ هدف ها #نیرومندترین عامل در موفقیت های انسان ها هستند
بعلاوه اینکه هر چه دست یافتنی تر به نظر برسند #قدرت انگیزه بخشی آنها بیشتر است #اثر شیب هدف یا
(Goal gradient effect)
دقیقا به این موضوع اشاره می کند
اثر شیب هدف نشان می دهد وقتی #احساس کنیم به هدف نزدیک می شویم امیدوارتر و مصصم تر می شویم و تلاش های بیشتری برای رسیدن به هدف به عمل می آوریم این به این خاطر است که احساس نزدیکی به هدف موحب می شود #ترکیبات شیمیایی خون تغییر کند و #هورمون های امید وار کننده و نشاط آفرین مثل #سرتونین ، #ملاتونین ، #دوپامین بیشتری در خون آزاد شود
💎 نتیجه این مکانیزم روانی و تغییرات شیمیایی ناشی از آن این است که میزان امیدواری و #انگیزه فرد افزایش یافته و تلاش بیشتری برای دستیابی و تحقق آن به هدف اش عمل آورد
💎مثال : فرض کنید هدف یک تیم فوتبال در یک بازی رسمی این باشد که نتیجه مساوی اخذ نماید
حال اگر این تیم در نیمه اول ۳ گل از حریف عقب بیافتد ابتدا با ناامیدی تلاش می کند جبران کند ولی هرچه به پایان مسابقه نزدیک می شود امیدش کم رنگ شده و حساسیت بازیکنان کم شده و تلاش شان کاهش می یابد #اما اگر همین تیم به طور تصادفی یا در نتیجه کار تیمی در دقیقه ۸۰ یک گل بزند امید در تیم جوانه می زند و تلاش بازیکنان تیم کمی بیشتر می شود حال اگر گل دوم را دقیقه ۸۵ بزند #تیم تبدیل به موتور انگیزه و موشک می شود که هر لحظه ممکن است بازی را به تساوی کشانده یا حتی بازی را ببرد.

⭕️ توصیه کاربردی
هدف های بزرگ و بلندمدت داشته باشید اما آنها را از نظر زمانی و مقدار به قطعات کوچکتر تبدیل کنید
مثلا به عتوان یک دانش آموز اول دبیرستانی هدف تان قبولی در رسته پزشکی دانشگاه تهران است
متناسب با این هدف باید برای سال اول ، دوم و سوم هدف هایی را انتخاب کنید که شما را به هدف بزرگ تان برساند
چنین دانش آموزی نگاه نمی کند ببیند معلم چه چیزی را می پرسد آنرا بخواند بلکه او در هر سال استاندارد بالایی برای خود انتخاب می کند و برنامه ریزی درسی خود را متناسب با آن استاندارد انجام می دهد نه استانداردهای مدرسه
این دانش با رسیدن به استانداردهای سالانه از نظر روحی و آمادگی واقعی در شرایطی قرار می گیرد که هدف بزرگ خود را دستیافتنی می بیند و هر سال با انگیزه مضاعف برای آن تلاش می کند
این یک مثال بود در امور دیگر زندگی ، ورزش ، هنر ، کسب و کار و....نیز اینگونه است
💎بنابراین #هدف بزرگ داشته باشید ولی آنرا به #هدف های کوچکتر تبدیل کنید به نحوی که با رسیدن به این هدف ها ، انگیزه و میزان آمادگی تون برای رسیدن به هدف بزرگ افزایش یابد و #هدف بزرگ خود را در چند قدمی خود اخساس کنید
💎 هر روز صبح و شب به هدف بزرگ تان متمرکز شوید و خود را در شرایطی که به آن دست یافته اید احساس کنید و با این احساس انرژی و توان مضاعف برای پیگیری هدف تون بدست می آورید و هدف های کوچکتر در زنحیره هدف بزرگ را به راحتی محقق می سازید
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 خطاهای شناختی و توصیه های کاربردی
⭕️در پژوهشی از آزمايش‌شوندگان خواسته شد كه #فيلم يك مسابقه بسكتبال را تماشا کنند و تعداد پاس‌هاي بازيكن‌هاي با پيراهن سفيد به یکدیگر را بشمارند. بيشتر آزمايش‌شوندگان تعداد پاس ها را درست شمردند، اما #اتفاق مهمی در فیلم افتاد که #فقط 42 درصد این اتفاق را متوجه شدند يك نفر در لباس يك گوريل سياه به وسط زمين بازي آمده بود و چند بار مانند يك گوريل واقعي، دست‌هايش را به سينه‌اش كوبيده و از زمين خارج شده بود.
بيش از نيمي از آزمايش‌شوندگان آنچنان مشغول وظيفه شمردن پاس‌ها بودند كه #نتوانسته بودند انسان گوريل نما را ببينند؛ در حالی که گوريل بزرگ، درست مقابل چشمانشان بود
☘️ در پژوهش دیگری که برای بررسی قدرت مشاهده و ادارك انسان انجام شد در این پژوهش تعدادی از افرادی که جلوي پيشخوان دريافت كارت پرواز در فرودگاه ایستاده بودند بدون اینکه خودشان بدانند به عنوان #نمونه های آزمایش یا آزمايش‌شوندگان انتخاب شده بودند و رفتارشان تحت مطالعه بود
در این آزمایش مسئول مربوطه در هنگام ارایه خدمات به افراد ، وانمود مي‌كرد كه چيزي افتاده است به بهانه اینکه آنرا بردارد پشت میز لحظه ای خم می شد و پس از خم شدن #جاي خود را به شخص ديگري مي‌داد و آن شخص ادامه خدمات مربوط به كارت پرواز را ارایه مي‌داد.
نتیجه آزمایش: بیش از ۵۰ درصد افرادی که تحت این آزمايش رفتارشان مورد مطالعه بود متوجه تغيير شخص خدمات دهنده نشده بودند

🔴تحلیل
چرا چنین خطاهای شناختی رخ می دهد؟
همه چیز #تابع حالت ذهنی فرد است به همین دلیل است که گفته می شود #بزرگترین نبرد انسان در مقابل شکست و ناکامی، نبرد درونی است نه بیرونی
از سوی دیگر واقعیت ها نیستند که رفتار انسان را شکل می دهند بلکه #برداشت های ما از واقعیت ، تعیین کننده رفتار ماست
بااینکه ذهن دارای قدرت فوق العاده است لکن حقیقت این است که در #موقعیت های مختلف در معرض خطاهای شناختی زیادی قرار می گیرد و خطا های شناختی اتفاق می افتد که در روابط شخصی و اجتماعی منجر به اشتباهات رفتاری می شود
به #عنوان مثال در مثال آزمایش اول نوعی از خطای شناختی ذهنی را نشان می دهد که با خطای آزامایش دوم #متفاوت است این خطا ناشی از #شدت تمرکز ایجاد می شود در حالی که خطای دوم ناشی از #کم توجهی و #بدیهی پنداری حاصل شد
در آزمایش دوم ذهن اکثر افراد آزمایش شونده با #خطای شناختی #تعمیم مواجه شد خطای تعمیم ناشی از #قدرت تکمیل کنندگی ذهن است در این حالت ذهن همان موقعیت قبلی را #شبیه سازی می کند ذهن وقتی یک چیزی را بدیهی تلقی نماید دچار این خطا می شود
ذهن اکثر افراد در مثال دوم ، اینکه فردی که بعد از خم شدن دوباره ظاهر شود را همان فرد قبلی باشد را #بدیهی تلقی کرده بود و به همین دلیل تغییر را متوجه نشد
این یک خطای واضح است که نتیجه آن کم توجهی به #واقعیت های جدید است
خطاهای شناختی ذهنی تعدادشان زیاد است که فعلاَ به این دو مورد بسنده می کنیم
و از #منظر مدیریتی در رابطه با آنها توصیه های زیر می تواند مفید باشد
🔴توصیه های مفید
1️⃣از تکنیک تمرکز و توجه برای دستیابی به اهداف و آرامش استفاده کنید
اگر به نیمه پر لیوان (نعمت ها و داشته ها) به جای نیمه خالی لیوان(کمبودها و محدودیت ها ) تمرکز کنید همان اتفاقی می افتد که در آزمایش اول افتاد یعنی گوریل به آن بزرگی یعنی مشکلات ، دل مشغولی ها ، محدودیت ها و...ذهن و وجود شما را تسخیر نمی کنند
به #هدف های تان متمرکز شوید در این صورت موانع و مشکلات نمی توانند تمرکز و حرکت شما به سمت هدف های تان را متوقف کنند مگر اینکه مانند دست اندازهای خیابان ها کمی سرعت شما را کند کنند
بنابراین روی اهداف ، منابع و قابلیت های بالقوه و بالفعل تان متمرکز شوید تا گوریل ها(مشکلات ، مزاحمین و...) نتوانند مانع پیشرفت شما به سوی هدف های باارزش و بزرگ شوند
نتیجه اینکه توجه و تمرکز به #هدف ها #نکات مثبت #فرصت ها #امکانات و توانایی ها موجب می شود ذهن دچار خطای شناختی مثبت شود که برای پیشرفت و دستیابی به آرامش بسیار بسیار ضروری است
2️⃣خطای تعمیم هم می تواند مثبت و هم می تواند منفی باشد مثلا شما وقتی می خواهید تصمیم بگیرید اما اطلاعات کمی در مورد موضوع داشته باشید مراقب باشید ذهن تان دچار خطای تعمیم نشود چون ذهن تان تمایل دارد #اطلاعات ناقص را با استفاده از تکنیک تعمیم ، کامل کند در اکثر موارد این تعمیم و تکمیل خطا و اشتباه است و ممکن است شما تصمیم اشتباهی بگیرید
در این قبیل موارد دچار عجله در تصمیم گیری نشوید و بکوشید ابتداء اطلاعات مستند و صحیح را از راه های مختلف مثل مطالعه ، جستجوی اینترنتی ، مشاوره با یک دوست متخصص و مورد اعتماد و....در مورد موضوع بدست آورید سپس #تصمیم بگیرید
2024/09/30 17:22:05
Back to Top
HTML Embed Code: