Telegram Web Link
اختصاصی مباحثات/ آیت‌الله حسینی بوشهری طی حکمی حجت‌الاسلام مهدی اسلامی را به عنوان مسئول دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم منصوب کرد. وی در یک سال گذشته مسئول دفتر مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی بود.
به زودی مراسم معارفه‌ی وی و تودیع حجت‌الاسلام سعید بهمنی برگزار خواهد شد.
🔹 مباحثات در گزارشی با پیش‌بینی انتخاب آیت‌الله حسینی بوشهری به عنوان ریاست شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، انتخاب مسئول دفتری توانمند و با «ارتباطات بالای حوزوی و تعاملات سطوح عالی نظام» را از اولویت‌های برنامه‌های پیش‌روی ریاست جدید جامعه مدرسین عنوان کرده بود.


🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡️هم‌اکنون
مراسم نکوداشت پنجاه سال حدیث‌پژوهی و دو دهه خدمت در حج و زیارت «حضرت آیت‌الله محمدی ری‌شهری»
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
در حاشیه‌ی سفر امروز رئیس صداوسیما به قم

🔹 صبح امروز رئیس سازمان صداوسیما در سفر به شهر قم با برخی از علما از جمله آیت‌الله حسینی بوشهری دیدار کرد.
سفر دکترعلی‌عسگری و برخی از مدیران همراه او به قم در حالی صورت می‌گیرد که در چند سال اخیر بویژه دوران ریاست او بر صداوسیما اتنقادات جدی به نوع مدیریت این سازمان و عملکرد آن بویژه در زمینه مسائل فرهنگی و سیاسی وجود داشته است. اگرچه فعالیت‌های صداوسیما بخاطر ویژگی‌های خاصی که دارد همیشه زیر ذره‌بین و مورد نقد افکار عمومی بوده است اما در سال‌های اخیر ضعف مدیریت در بخش‌های مختلف فراتر از نقدهای افکارعمومی بسیار فراتر بوده و به یک بحران ‌سازمانی تبدیل شده است و نتیجه‌ی آن همیشه در قاب تلویزیون یا صدای رادیو قابل لمس است.

🔹 از جمله انتقادات وارده عدم درک صحیح مدیران از فضای حاکم بر ارتباطات و شبکه‌های اجتماعی است که عملا رسانه‌ی ملی جمهوری اسلامی ایران را در موضع ضعف و انفعال قرار داده است و تریبون رسمی انقلاب اسلامی به یک توجیه‌گر ضعیف و همیشه منفعل تبدیل شده‌است.

🔹 در این وضعیت و اوج ناتوانی مدیران فعلی، سفر رئیس سازمان صداوسیما به قم می‌تواند معنادار باشد. نخستین دیدار او با آیت‌الله حسینی بوشهری ریاست محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بوده‌است. سابقه نشان داده‌است قطعا در این دیدارها مراجع عظام و مدیران سطوح عالی حوزه به نمایندگی از دغدغه‌مندان حوزوی انتقادات صریحی نسبت به عملکرد صداوسیما مطرح می‌کنند. آنان هیچ ابائی ندارند که صراحتا ناتوانی مدیران در اداره‌ی نهادهای نظام بویژه مهمترین نهاد تبلیغی جمهوری اسلامی ایران را به رئیس آن گوشزد کرده و مطالبه‌ی جامعه دینی و حوزوی را به آنان ابلاغ کنند.

🔹 اما با نگاهی از زاویه‌ای متفاوت باید نگران چنین دیدارهایی باشیم. چراکه در گذشته نیز صداوسیما اطلاع‌رسانی و انعکاس این دیدارها را کاملا مدیریت کرده و آنچه به صورت رسمی منتشر می‌شود تجلیل از خدمات مدیران و تایید عملکرد صداوسیماست! در واقع این دیدارها تبدیل به نوعی بهره‌برداری تبلیغاتی و ایجاد مصونیت در مقابل انتقادات جامعه دینی و حوزوی شده‌است.

🔹 بنابراین جا دارد دست‌اندرکاران دفاترعلما نسبت به این نکته‌ی مهم توجه داشته باشند و با انعکاس دقیق بیانات مطرح شده در دیدارها نشان دهند که مراجع و رئیس جامعه مدرسین حوزه‌ی علمیه قم چگونه نسبت به نارسائی‌های فرهنگی نهادهای متولی اشراف داشته و آنگونه که لازم است به رسالت خود در قبال امور مهم نظام از جمله موضوعات فرهنگی و دینی عمل می‌کنند.

http://mobahesat.ir/23272

🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
قم و نجف تحت الشعاع یک دیدار!
(به بهانه‌ی اظهارنظر آقای مهدی نصیری درباره سفر پاپ به عراق)

یادداشت وارده

🔹 آقای مهدی نصیری از فضلای صاحب قلم و اندیشه در قم به مناسبت سفر آتی پاپ به عراق در صفحه توئیتر خود چنین نگشاته‌اند:«میزبانی قریب‌الوقوع آیت‌الله سیستانی از رهبر کاتولیک‌های جهان در نجف اشرف، به معنای سبقت حوزه سنتی نجف از حوزه مدرن قم، در فهم اولویت‌های جهانی و بکارگیری دیپلماسی الهیاتی است. حوزه رسمی و فربه قم، همچنان دلمشغولی دوقطبی انقلابی و سکولار در درون خویش است.»

🔹 به نظر می‌رسد آقای نصیری علیرغم مطالعه‌ی گسترده‌ی خود پیرامون ماهیت و وضعیت امروز غرب، در اظهارنظر فوق آراء و نظریات خود را کنار گذاشته و تحت تاثیر دوگانه‌سازی ژورنالیستی «مکتب قم، مکتب نجف» اظهار نظر کرده‌است. لذا تذکر چند نکته ضروری است:

🔹 اگرچه دیدار رهبر کاتولیک‌های جهان با مرجعیت اعلای نجف اتفاق مهمی است و امیدواریم ثمرات فراوانی هم داشته ‌باشد، اما اساسا هدف اصلی سفر پاپ به عراق این دیدار نبوده‌است و وی قرار است از چند کلیسای عراق که قدمتی کهن در فرهنگ مسیحیت دارد و همچنین مسیحیان آسیب دیده از هجوم داعش دیدار کند. در واقع سفر وی به عراق مانند سایر سفرهای پاپ اهدافی کاملا درون دینی دارد و بدیهی است دیدار با عالی‌ترین چهره‌ی دینی کشور میزبان هم در برنامه‌ی سفر گنجانده شود.

🔹 اما انجام یک دیدار هرچند بسیار مهم نمی‌تواند مبنای قضاوت درباره‌ی دو حوزه‌ی علمی با ساحت‌های بسیار زیاد و متفاوت باشد. حوزه‌ی نجف میراث گرانبهایی دارد که تمامی حوزه‌های تشیع از جمله قم مدیون آن بوده‌اند، اما بیش از سه دهه تحت سیطره و سرکوب حزب بعث قرار گرفت و تمام تلاش زعمای آن حوزه تنها حفظ اصل این درخت پربار بود. دقیقا در همین ایام حوزه‌ی علمیه قم رشد و شکوفائی خود را آغاز کرد و توانست عرصه‌های بسیار وسیعی را تحت سیطره‌ی فقه و سایر علوم حوزوی درآورد.
لذا دو حوزه با زمینه‌های اجتماعی و سیاسی کاملا متفاوت هریک ساحتی مختص به خود دارد و نمی‌توان قضاوتی مطلق درباره هرکدام داشت. اما از سوئی دیگر «روحیه‌ی خود‌کم‌بینی» آفتی در تمامی شئون زندگی است که گاهی در عرصه علمی و قضاوت‌های آن هم رسوخ می‌کند.

🔹 اگرچه دیدار پیش‌رو از جهات مختلف بویژه دیپلماتیک به نفع جهان اسلام و تشیع است اما نیم‌نگاهی به روابط بین‌الملل حوزه‌ی علمیه قم در سه دهه‌ی اخیر هم نشان می‌دهد این حوزه روابط علمی قابل توجهی با واتیکان و مراکز علمی آکادمیک در کشورهای مختلف داشته‌است. قطعا نتایج «روابط علمی» و آثار عمیق و بلند‌مدت آن کمتر از دیدارهای دیپلماتیک نیست. جا داشت جناب آقای نصیری جستجوئی درباره سفرها و دیدارهای اساتید حوزه با پاپ و سایر شخصیت‌های علمی کلیسا می‌داشتند.

🔹 برخی از کارشناسان به بهانه‌ی این سفر به تنزل قابل توجه جایگاه پاپ در بین مسیحیان پرداخته‌اند. به اعتقاد این افراد«پاپ ژان پل سوم، تقریباً آخرین نسل از رهبران واتیکان بود که در میان کاتولیک‌ها جایگاه یک پدر معنوی داشت.بعد از او، بندیکت شانزدهم به علت رسوایی‌های عدیده و عزل نزدیک به ۴۰۰ کشیش برجسته به علت رسوایی‌های اخلاقی و کناره‌گیری‌اش بعد از این رسوایی‌ها و سپس پاپ فرانسیس که در اوج مفاسد، به مقام پاپی رسید، نتوانستند آن جایگاه پاپ‌های سابق را که مردم با دیدن‌شان اشک شوق می‌ریختند و صدها میلیون نفر در جهان، آرزوی بوسیدن دستان‌شان را داشتند و یک لحظه حضورشان را پشت پنجره‌های برج کلیسا به انتظار می‌نشستند، به دست آورند.»
بدون تایید یا اظهارنظر درباره نظر فوق جا دارد در زمانی مستقل و بدون ارتباط با برنامه‌ی دیدار آتی، این موضوع هم توسط جناب آقای نصیری بررسی شود.

🔹 اما آخرین بخش از متن آقای نصیری به «دلمشغولی دو قطبی انقلابی و سکولار در درون حوزه» اشاره دارد. به نظر می‌رسد ایشان عملکردهای هیجانی و اشتباه عده‌ای معدود از طلاب با تابلوی انقلابی را به تمامی شئون حوزه‌های علمیه که دغدغه‌ی انقلابی‌بودن و انقلابی‌ماندن دارند، تعمیم داده‌اند. اعتقاد راسخ ما این است ریشه‌های انقلاب در حوزه‌های علمیه - با خوانش‌های گوناگون ، مراتب و اوج و فرودهایش – بسیار مستحکم‌تر از آن است که تلاش‌های دشمنان یا کج‌رفتاری برخی مدعیان، آن را بخشکاند.

http://mobahesat.ir/23275
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
Forwarded from مباحثات
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مباحثات
🔹برگی از تاربخ
پس از صدور منشور روحانیت حضرت امام، کدام سطح از حوزویان محور پیگیری و تحقق آن شدند؟
🔹بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب چطور؟
🔻🔻🔻
@mobahesatagz
گفت‌وگوئی علمی با آموزه‌های اخلاقی


🔸 در شامگاه پنجم اسفند و ولادت امام جواد علیه‌السلام، به همت سایت مباحثات گفت‌وگوئی علمی بین آیت‌الله سیدجواد علوی بروجردی و استاد عبدالحسین خسروپناه انجام شد که در همان ساعات نخست رسانه‌ای شدن این برنامه، پیام‌های تقدیر و تشکر فضلا و اساتید حوزوی باعث دلگرمی بیشتر برگزار‌کنندگان شد.

🔸 با توجه به اهمیت برگزاری این گفت‌وگو بیان چند نکته ضروری است:

🔹 برگزاری جلسات مناظره یا نقد علمی از سوی رسانه‌های امری رایج است و مباحثات پیش از این نیز در برخی از موارد مانند طرح بحث مربوط به لباس روحانیت از سوی آقای اکبرنژاد و نقد جدی آن توسط طلاب و سایر موضوعات جلسات مناظره یا نشست‌های دوجانبه را برگزار کرده بود که مورد استقبال قابل توجهی نیز قرار گرفت. پس از بیان برخی نظرات درباره «اقتصاد اسلامی» از سوی آیت‌الله علوی بروجردی و واکنش‌ها و نقدهای مختلفی که وارد شد، مراتب آمادگی مباحثات برای برگزاری جلسات نقد یا گفت‌وگوی علمی به دفتر ایشان و برخی از منتقدین اعلام شد.
🔹 خوشبختانه پس از رفع کسالت و ابتلای آیت‌الله علوی بروجردی و استاد خسروپناه به کرونا، زمینه‌ی برگزاری این برنامه مهیا شد. طرفین گفت‌وگوی علمی در نهایت بزرگواری و اخلاق که از اصلی‌ترین مولفه‌های حوزویان است درخواست مباحثات را اجابت کرده و زمانی را برای انجام این امر معین نمودند.
🔹 طبق برنامه‌های پیشین این برنامه به صورت تصویری ضبط شده است و باتوجه به محتوای علمی و ضرورت دقت نظر در انعکاس آن، متن کامل و نسخه‌ی تصویری آن بدون هیچ‌گونه دخل و تصرفی طی چند روز آینده منتشر خواهد شد.
🔹 در این برنامه گروه رسانه‌ای خبرگزاری حوزه حضور داشتند و طی هماهنگی با سایر رسانه‌ها متن کامل و نسخه‌ی اصلی فیلم در اختیار آنان نیز قرار خواهد گرفت.
🔹 اعتقاد راسخ داریم رشد و ارتقاء علمی حوزه‌های علمیه در گرو نقد و بررسی و تضارب آراء و اندیشه‌ها است و برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص آزاداندیشی لازم است بدون پیش‌داوری یا دخیل کردن حواشی و جریان‌های سیاسی، اجازه دهیم نظرات و آراء مختلف به صورت شفاف در اختیار فضلاء و اساتید و پژوهشگران جهت نقد وبررسی قرار گیرد.
🔹 این برنامه علیرغم امکانات محدود مادی مباحثات برگزار شد و اجرای آن قطعا با ایرادات و نواقصی هم همراه است که در کنار نقد محتوائی لازم است سایر موارد نیز مورد تذکر اهل‌فن قرار گیرد.

http://mobahesat.ir/23281
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
⚡️هم‌اکنون
آیین رونمائی از آثار کنگره بین‌المللی «سید مرتضی علم‌الهدی» در موسسه علمی، فرهنگی دارالحدیث
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گزارش کامل گفت‌وگوی علمی پیرامون «اقتصاد اسلامی»با حضور آیت‌الله علوی بروجردی و استاد خسروپناه دزفولی


🔗 محاورات/قسمت اول

🔸 آیت الله علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه قم در گفت‌وگویی، مطالبی پیرامون اقتصاد اسلامی مطرح کرده بود که واکنش‌هایی در حوزه علمیه داشت که از جمله حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه از اساتید حوزه علمیه قم بود که ضمن بیان نقدهایی، بحث و گفت‌وگو در این زمینه را ضروری عنوان کرده بود.در چند روز اخیر این گفت‌وگوی علمی بین این دو شخصیت حوزوی به همت سایت مباحثات و همکاری خبرگزاری حوزه برگزار گردید که در آدرس‌های ذیل قابل مشاهده است.

🔹 متن کامل گفت‌وگو:
http://mobahesat.ir/23290

🔹 مشاهده و بارگیری از صفحه مباحثات در آپارات:
https://www.aparat.com/v/OZrnD

🔹 مشاهده گزارش تصویری در خبرگزاری حوزه:
https://www.hawzahnews.com/photo/946847
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
بخشی از نظرات مخاطبان خبرگزاری حوزه درباره گفت‌وگوی علمی آیت‌الله علوی بروجردی و استاد خسروپناه دزفولی درباره اقتصاد اسلامی


🔹 خیلی اتفاق خوبی بود که افتاد!

🔹 خیلی خوب بود. توصیه میکنم فیلم کاملش رو همه دوستان دغدغه مند در این موضوع مشاهده کنند اگر چه بنده خودم یکی از نظرات را قوی و مستدل تر میدانم ولی از اظهار نظر ها عجولانه خودداری میکنم. دو نکته که در آخر برای بیینده باقی ماند را باید دنبال نمود: اول اسلامی بودن یک علم با چه ملاکی صورت میگیرد و چرا؟ دوم: منشاء استناد به شرع آیا میتواند غیر از منصوصات هم باشد؟ تشکر از همه کسانی که پیگیر این مطالب علمی کابردی که نیاز جامعه هستند مینماییم.

🔹 واقعا آنچه كه حضرت آقا سالها درباره كرسي آزاد انديشي فرموده بودند و از مجامع علمي انتظار داشتند، شاهد بوديم آنهم توسط یک سایت خبری خصوصی و غیر دولتی منتظر كرسي هاي بعدي با رعايت اخلاق و ادب متقابل مانند همين مباحثه هستيم.معلوم نیست این همه دانشگاه و موسسه نیمه دولتی نیمه حوزوی تا کنون چه می کرده اند و چرا آنها برگزار کننده این کرسی ها نیستند

🔹 بسیار علمی مناظره شد... و حقیقتا اگر چنین مناظراتی از طریق سیما(تلویزیون) پخش گردد، که هیچگونه جهت گیری سیاسی در آن نیست بلکه سعی بیان و روشن شدن حقیقت هست، موجبات بالا بردن درک و فهم و شعور مردم نسبت به گفتگو با یکدیگر و نیز توجه بهتر به جایگاه ویژه علمی روحانیت در امور مختلف از جمله اقتصاد می باشد... که این در کنار روشن شدن حقیقت موضوع مورد بحث است... البته به این شرط که مهمانانی که دعوت می شوند مثل این دو بزرگوار، این چنین بار علمیشان بالا و نیز درک خوبی از مناظره داشته باشند. برای همه ی علمای اسلام سلامتی و توفیق را از خدای متعال خواستارم

🔹 با تشکر از طرفین مناظره که با صلابت و اتقان نظر، به تشریح نظرات پرداختند... إن شاءالله فتح بابی باشد برای تکمیل موضوع و پیگیری مباحث مطرح شده.

🔹 درود بر گفتگوی هرچه بیشتر در حوزه علمیه قم

🔹 خدا رو شکر من به حوزوی بودنم افتخار می کنم.

🔹 واقعا آنچه كه حضرت آقا سالها درباره كرسي آزاد انديشي فرموده بودند و از مجامع علمي انتظار داشتند، شاهد بوديم...منتظر كرسي هاي بعدي با رعايت اخلاق و ادب متقابل مانند همين مباحثه هستيم...
سلام علیکم، گفتگوی خوبی بود و در بین گفتگوهای مشهور یک سال گذشته، در صراحت و اخلاق متکامل‌تر بود. باید ادامه یابد تا از هیجانات کاذب برگزاری چنین مجالسی عبور کنیم و به امری مرسوم با هدف اعتلای هر چه‌بیشتر مکتب اهل‌بیت‌علیهم‌السلام برسیم.

🔹 ضمن سپاس از دو بزرگوار، خیلی آموزنده بود. هم مطالب علمی بحث و هم برخورد آموزنده دو استاد، در مناظره خداوند بر طول عمر و عزت ایشان بیفزاید.

🔹 سلام پیروز مناظره حوزه ی علمیه بود اخلاق نبوی در این مناظره خیلی هویدا بود که دو تفکر در مقابل هم می نشینند و با هم مباحثه می کنند بدون هیچ بی ادبی و احساس تکبر ومراء برخلاف این چند سال، مناظراتی که در تلویزیون پخش میشد این طوری به جامعه القا شد که هر کسی بلند حرف بزند و تو حرف دیگری بپره و طرف را تو مناظره آبروشا ببره،چنین شخصی پیروز وغالب است. درود برمکتب اهل البیت علیهم السلام وشاگردان این مکتب دست بوس تمام دلسوزان دین هستم.

🔹 سلام علیکم خیلی خوب است و مایه امیدواری هست که علماء بنشینند و بحث و نقد کنند با ادب و احترام گاهی اوقات اختلافات مبنایی هست مثلاً یکی امور عقلی را دینی نمیداند و عقلی و عقلایی را یکی میداند و دیگری امور عقلی را دینی و غیر عقلایی میداند و گاهی اختلافات لفظی هست در هر صورت این نقد اندیشه بسیار مفید و سبب بالندگی هست.

حاشیه مباحثات
انتشار فیلم و متن کامل این برنامه با استقبال گسترده‌ی جامعه‌ی حوزوی و دانشگاهی مواجه شد که نشان از خلأ جدی و ضرورت برگزاری چنین گفت‌وگوهایی علمی مناسب با آداب و رسوم و هنجارهای حوزوی و با پرهیز از قواعد رایج در مناظره‌های دانشگاهی یا تلویزیونی است.
امیدواریم توفیق ادامه‌ی این برنامه‌ها داشته باشیم.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات/ مروری بر نظرات و نقدهای وارده به گفت‌وگوی علمی پیرامون اقتصاد اسلامی/۱


🎥 (محاورات/قسمت اول)

🔹 پیش فرض های فلسفی علم، جامعه را به سمت خود سوق می دهند
حجت الله حاجی کاظم؛ ارشد فلسفه علم و طلبه درس خارج
https://rasanews.ir/fa/news/676182

🔹 از اخلاق دینی تا گفت‌وگوی علمی/
نوشتاری از حجت‌الاسلام نیما ارزانی
https://fa.shafaqna.com/news/1109923/

🔹نکاتی درباره اجرای مناظره علوی بروجردی و خسروپناه
https://rasanews.ir/fa/news/676160

🔹خوب بود ولی..
یادداشت کانال تحول حوزه
https://eitaa.com/tahavol_howze/8725

🔹 یادداشتی از حجت‌الاسلام محمدرضا زائری
https://www.instagram.com/p/CL_igngBj1L/?igshid=74fprso2cxem

🔸 مباحثات آماده‌ی دریافت نقدها و نظرات مخاطبان محترم درباره این برنامه است.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
فراخوان مباحثات


🔹 شما مخاطبان محترم مباحثات!
🔸 چه موضوعاتی را برای برنامه‌های بعدی گفت‌وگوهای علمی (محاورات) ضروری می‌دانید؟
این موضوعات شامل مسائل درون حوزوی و برون‌حوزوی می‌تواند باشد.

🔸 چه کسانی را برای قرار گرفتن در دو سوی این گفت‌وگوها پیشنهاد می‌کنید؟
پیشنهادات خود را برای آدرس ذیل ارسال فرمائید.

@mobahesatadmin

🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
📷 گردهمایی روحانیون حوزه نجف در سال 1973 میلادی در صحن حرم امام علی (ع) در حمایت از قضیه فلسطین و در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی
📍 از سمت راست: آیات و آقایان محمدتقی جواهری، سید علی سیستانی، سید محمدباقر صدر، سید نصرالله مستنبط، سید عبدالرزاق حبوبی، سید ابوالقاسم خویی، سید جمال‌الدین خویی

@Howzehoralhistory
Forwarded from تقریرات
🔸انتشار دهمین شماره مجله تقریرات

به لطف خدا شماره دهم مجله تقریرات در آستانه نوروز ۱۴۰۰ منتشر شد.

در این شماره به دو پرسش اصلی پرداخته‌ایم:
1️⃣دیدار پاپ و آیت‌الله‌ سیستانی چه اهمیتی داشت؟
2️⃣آیا از آثار فیلسوفان مسلمان می‌توان نظریات سیاسی و اجتماعی برداشت کرد؟

همچنین متن رساله‌ای منسوب به شیخ بهایی درباره فرقه‌های صوفیه و مقاله‌ای درباره برخی مبانی و آرای فقهی و اصولی مرحوم آیت‌الله‌ شریعتمداری در آستانه سی و پنجمین سالگرد درگذشت وی از دیگر مطالب شماره دهم تقریرات است.

❇️مراکز فروش:

1⃣قم:
دکه‌های مطبوعاتی شهر
کتاب‌فروشی خانه کتاب در چهارراه بیمارستان(شهدا)

2⃣تهران:
کتاب‌فروشی اسم (بین خیابان‌های ابوریحان و فلسطین، نبش بن‌بست سروش، پلاک ۱۱۲۶)
دکه روزنامه‌فروشی روبه‌روی در اصلی دانشگاه تهران (جنب انتشارات خوارزمی) تهیه کنند.

3⃣دیگر خوانندگان عزیز هم پس از پایان تعطیلات نوروزی می‌توانند به اینجا پیام دهند تا مجله را با پست برای آنها بفرستیم.
@taqriraat
 إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

مباحثات/
درگذشت بانوی متدینه و پرهیزگار، همسر آیت‌الله محمدی ری‌شهری و صبیه‌ی عالم ربانی مرحوم آیت‌الله علی مشکینی را خدمت خادم علوم اهل بیت آیت‌الله ری‌شهری و بازماندگان ایشان تسلیت و از خداوند متعال برای آنان صبر و اجر مسئلت داریم.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌹 آغاز سال جدید را خدمت همه‌ی مخاطبان مباحثات تبریک عرض می‌کنیم.
امیدواریم سال ۱۴۰۰ شمسی مملو از موفقیت‌ها و توفیقات برای هموطنان عزیز و همه‌ی مسلمانان باشد.
با آرزوی شنیدن صدای حضرت ولی‌عصر از کنار دیوار کعبه و رهایی مستضعفان عالم از ظلم و ستم

🌷تحریریه سایت مباحثات
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
پیام تسلیت عده‌ای از ‌علما وفضلا به آیت‌الله ری‌شهری به مناسبت رحلت همسر مکرم ایشان

باسمه تعالی
حضرت آیت‌الله ری‌شهری دامت توفیقاته
سلام علیکم بما صبرتم فنعم عقبی‌الدار
ارتحال اندوهبار همسر مؤمنه ومکرمه، یادگار فقیه ومفسر زاهد، متواضع ومدرس اخلاق مرحوم آیت‌الله مشکینی(قدس سره) را به حضرت‌عالی، فرزندان گرامی، دامادان معزز و دیگر بازماندگان تسلیت می‌گوییم و از خداوند غفور و رحمان برای شما و همه مصیبت دیدگان اجر جزیل وصبر جمیل وشکیبایی و تسلای خاطر و برای ایشان رحمت واسعه و غفران ورضوان وحشر با اولیا مسألت می کنیم.
بدون تردید، همراهی و همدلی آن بانوی مکرمه ، در دستیابی حضرت عالی به اهداف مقدس و خدمت به معارف اهل بیت علیهم‌السلام و تدوین و نشر آموزه‌های ثقلین، نقش مثال زدنی داشت. تغمدها الله سبحانه و تعالی بواسع رحمته وحشرها مع موالیها الطاهرین عليهم السلام.

رضا استادی، علیرضا اعرافی، محمدعلی ابراهیمی، مسعود اذربايجاني، محسن الويری، عليرضا اميني، مهدی باقر شريف‌القرشي، رضا برنجكار، علي بنايي، شکرالله بهرامی، محمد كاظم بهرامي، حميد پارسانيا، محمد جعفری، رسول جعفريان، سید نورالدین جعفریان، سيد محمد جعفرمرتضی العاملی، محمود رضا جمشيدی، سید محمدرضا حسینی جلالی، سید احمد خاتمی، عبدالحسین خسروپناه ، عبدالامیر خطاط، قربانعلی دری نجف‌آبادی، محمد كاظم راشد يزدی، محمدرحماني نيشابوری، عليرضا رشيديان، ناصر رفیعی، محمدتقی سبحاني، سید احمد سجادی، سيد محمد سعيدی، سيدعلي شاه چراغي، سیدمحمدکاظم شمس، علي شيروانی، هادی صادقی، محمد حسن صافی، سيد عباس صالحی، حسن طارمی، سيد كاظم طباطبايی، سيد يوسف طبا طبايي نژاد، نجم‌الدین طبسی، احمد عابدی، مسعود عالی، عبدالمحمود عبدالهی، سيد محمود علوی، سیدمحمد غروی، سيدكمال فقيه ايمانی، احمد فقیهی، محمد حسین فلاح زاده، محمد هادی فلاح زاده، سيد علی قاضی عسكر، عباس كعبی، احمد مبلغی، جواد مروی، جوادمحدثی، رضا مختاری، علي اكبر مسعودی خمينی، حیدر مصلحی، حسن مظاهری، محمد مهدي معراجي، مرتضی مقتدایی، حسین ملکا، محمد جعفر منتظری، سيد ابو الحسن مهدوی، محمد علی مهدوی راد، مهدی مهريزی، هادی نجفی، علي نظری منفرد، عبد الفتاح نواب، هاشم نيازی، احمد واعظی، مجید هادی‌زاده.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
به بهانه رسیدن بهار و نوروز باستانی ایرانیان؛
عید نوروز در روایات اسلامی

http://mobahesat.ir/2652
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
انالله و انا الیه راجعون
درگذشت والد مکرم حضرت آیت‌الله علیدوست را خدمت ایشان و خانواده محترم تسلیت عرض می‌کنیم.
حضرت استاد علیدوست در بخشی از گفت‌وگوی تصویری مباحثات پیرامون تربیت خانوادگی و تاثیر پدر در رشد ایشان نکاتی فرموده‌اند که انشاء‌الله این برنامه در فصل سوم گفت‌وگوهای تصویری مباحثات منتشر خواهد شد.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
به مناسبت سالروز تاسیس

🔹 گزارشی از روند شکل‌گیری حوزه علمیه قم

http://mobahesat.ir/1104

🔻🔻🔻
@mobahesat
2024/10/02 08:18:00
Back to Top
HTML Embed Code: