Telegram Web Link
🔹آیا جهان ماده ازلی است؟
🔹آیا نظریه جهان های نوسانی ازلیت عالم را اثبات میکند؟
🔹آیا خداوند موجودی مقداری و متجزی است؟
و...

📑اسلاید ها را ورق بزنید

@towards_the_truth | صِدْقْ
💠ازلیتِ آفریننده جهان و حدوث مخلوقات ۳

@madraseh_kalam || اینستاگرام
💠ازلیتِ آفریننده جهان و حدوث مخلوقات ۳

در دو قسمتِ قبل از جهت "عقلی و روایی" به موضوع اختصاص ازلیت و قدیم بودن به خداوند متعال و حادث بودن تمام مخلوقات و اشیاء اشاره کردیم و بیان نمودیم که مُحال است مخلوقی از مخلوقات خداوند ازلی باشد.
در این قسمت به سخن "غُلات و کژ اندیشانی" می پردازیم که اهل بیت علیهم السلام را ازلی میپندارند و لازمه سخنشان، انکارِ "مخلوقیت و عبودیت" ائمه اطهار میباشد! و این سوال پیش روی ما قرار میگیرد که آیا در روایات، انوار اهل بیت علیهم السلام ازلی و قدیم معرفی شده اند؟!
در پاسخ بیان میشود که علاوه بر روایات بسیار زیادی که به صراحت و وضوحِ کامل بیان میکنند:
"اولاً مخلوقات همگی حادث و دارای ابتدا وجود هستند.‌ ثانیاً ازلیت صفت اختصاصی خداوند متعال است و ثالثاً هیچ مخلوقی وجود نداشت و خداوند اشیاء را ابداع کرد و آفرید."
آن دسته از روایات که مستقیماً به خلقت انوار اهل بیت علیهم السلام اشاره دارد، نیز تایید کننده و هماهنگ با مطالب فوق هستند:

۱. چنانکه با اشاره به وحدانیت و یکتایی خداوند متعال در ازلیت، بحث خلقت آن اولیاء طاهرین را مطرح میکنند و با فراز هایی نظیر: (إن الله لم يزل فردا متفردا في وحدانيته، ثم خلق محمدا وعليا و فاطمة.؛ خداوند پیوسته تنها و یکتا در ازلیتِ خویش بود، سپس محمد و علی و فاطمه علیهم السلام را آفرید. الکافي ج ۱، ص ۴۴۱) و همچنین: (إِنَّ اَللَّهَ وَاحِدٌ أَحَدٌ مُتَوَحِّدٌ بِالْوَحْدَانِيَّةِ مُتَفَرِّدٌ بِأَمْرِهِ خَلَقَ خَلْقاً فَفَوَّضَ إِلَيْهِمْ أَمْرَ دِينِهِ فَنَحْنُ هُمْ يَا اِبْنَ أَبِي يَعْفُورٍ.؛ همانا خدا یکتاست و در یکتایی یگانه است و در کار خود یکتاست، سپس مخلوقاتی را آفرید و امر دین خود را به آنها تفویض کرد و آن خلق مائیم ای پسر ابی یعفور. التوحيد ج ۱، ص ۱۵۲) آغاز می شوند.

۲. همچنین با تاکید بر اینکه خداوند بود و هیچ موجود دیگری وجود نداشت، بحث آغازِ آفرینش و غیر ازلی بودن اهل بیت علیهم السلام را طرح می نمایند: (إِنَّ اَللَّهَ كَانَ إِذْ لاَ كَانَ فَخَلَقَ اَلْكَانَ وَ اَلْمَكَانَ وَ خَلَقَ نُورَ اَلْأَنْوَارِ اَلَّذِي نُوِّرَتْ مِنْهُ اَلْأَنْوَارُ ....وَ هُوَ اَلنُّورُ اَلَّذِي خَلَقَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ عَلِيّاً.؛ به راستی خدا بود و هیچ چیز دیگری نبود، سپس خدا پدیده و مکان و نور الانوار را آفرید، که همه نور ها از او نور گرفت.... و آن نوریست که محمد(ص) و علی(ع) را از آن آفرید. الکافي ج ۱، ص ۴۴۱) و همچنین: (يَا عَلِيُّ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى كَانَ وَ لاَ شَيْءَ مَعَهُ فَخَلَقَنِي وَ خَلَقَكَ زَوْجَيْنِ.؛ ای علی، به راستی خداوند تبارک و تعالی بود و هیچ چیزی همراه او نبود. سپس من و تو را با هم آفرید. بحار الأنوار، ج ۵۴، ص ۱۶۸) و همچنین: (إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى كَانَ وَ لاَ شَيْءَ فَخَلَقَ خَمْسَةً مِنْ نُورِ جَلاَلِهِ.؛ همانا خداوند متعال بود و هیچ چیزی موجود نبود، سپس پنچ تن (ع) را از نور جلالِ خود[نوری مخلوق] آفرید. تفسير فرات، ج ۱، ص ۵۶).

۳. در این دسته از روایات بر اول مخلوق بودن اهل بیت علیهم السلام تاکید شده است و عبارت: (أَوَّلَ مَا خَلَقَ اَللَّهُ) به کار رفته است؛ که تاکیدی است بر مخلوق بودن اهل بیت علیهم السلام و همچنین آغاز مند و زمان مند بودن وجود آنها، زیرا برای هر انسان عاقلی آشکار است، زمانی که گفته میشود فلان موجود اولین مخلوق است، هم دلالت دارد که آن موجود حقیقتا نبوده ‌و توسط خداوند ایجاد شده است و هم به جهت پدیده بودن، دارای ابتدا و استمرار وجود و در نتیجه "زمان" است و چنین موجودی نمیتواند "ازلی و قدیم" باشد. اگر موجودی ازلا وجود داشته باشد، قابل خلق شدن نیست زیرا تحصیلِ حاصل، محال است. همان گونه که وقتی گفته میشود خداوند ازلی است، یعنی خلق نشده و خالقی ندارد.

۴. مرحوم شیخ مفید درباره این موضوع میفرمایند: "این اعتقاد که اشباح اهل بیت علیهم السلام مخلوق و قدیم (ازلی) هستند، کلامی متناقض و باطل است. مگر اینکه گفته شود منظور از قدم، تقدم زمانی است، که با حدوث و نقطه آغاز منافاتی نداشته باشد. که بدین ترتیب کلام از تناقض رهایی می یابد...... و عقیده ی قدم اشباح، [سخنی] بدعت آمیز است. تا جایی که ما میدانیم این سخن توسط هیچ [فرستاده] راستگویی از جانب خدای سبحان ثابت نشده است. جز آنکه این سخنان توسط غالیان و عوامی گفته می‌شود که نسبت به معانی کلام شناختی ندارند."
المسائل العکبریة، 30
#حدوث #غلات #تصوف #توحید
@madraseh_kalam || اینستاگرام
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
امیرالمومنین علی علیه السلام، انیس و مونس و آرامش رسول خدا صلی الله علیه و آله.

با بیانِ شیوایِ جنابِ کاشانی.

#عترت

@madraseh_kalam || اینستاگرام
Forwarded from حسن میلانی
شناخت اجمالی.pdf
1.5 MB
شناخت اجمالی کلام، فلسفه، عرفان
حسن میلانی | ۱۶۳ص

@Hmilani
🎁نتایج !!!

📌لیست جدید و صحیح، اسامی برندگان آزمون جلسات نقد آتئیسم(پس از در نظر گرفتن اشکالات موجود در سوالات و تصحیح دقیق تر)به ترتیب نفرات اول تا هفتم به شرح ذیل است:

1⃣آقای میر التفات آل رسول

2⃣خانم فرشته عطار

3⃣آقای رضا چنگیز

4⃣خانم فاطمه کرخی

5⃣آقای عارف غلام حسین نژاد

6⃣آقای محمد جواد مرندی

7⃣خانم الیزابت قنبری

🎁🎁🎁🎁🎁
🔷️
برای اعطا جوایز با این بزرگواران تماس گرفته خواهد شد ان شاء الله.
🔷️نتایج بعد از انجام قرعه کشی مشخص شده است.
🔷️با تشکر از همه عزیزانی که در این دوره شرکت کردند، ان شاء الله همه عزیزان از اجر معنوی این دوره بهره برده باشند.

@madraseh_kalam
2024/09/30 21:33:05
Back to Top
HTML Embed Code: