Telegram Web Link
🌗انسان پس از زمین به کدام زیستگاه پناه خواهد برد؟

🔹به رغم این که هنوز سیاره‌ای با همه ویژگی‌های زمین پیدا نشده است تا از حیات پشتیبانی کند، دانشمندان ناامید نشده‌اند و به جست‌وجوی یک سیاره جایگزین زمین ادامه می‌دهند.

🔸با افزایش دمای جهانی و آشکارتر شدن اثر تغییرات آب‌وهوایی، شرایط زمین ناملایم می‌شود. اگر اوضاع بهتر نشود، نقشه دوم انسان‌ها چیست؟ آیا می‌توانیم به سادگی چمدان‌های خود را ببندیم و سیاره‌ای را که خانه می‌دانیم، برای یک شروع تازه در جای دیگری رها کنیم؟

🔹زمین در منطقه‌ای قرار دارد که دانشمندان آن را «منطقه گلدیلاکس»(Goldilocks zone) یا «منطقه قابل سکونت»می‌نامند. این بدان معناست که برای داشتن آب به شکل مایع، دقیقا در فاصله مناسب از خورشید قرار دارد. این موضوع بسیار مهمی است زیرا میلیاردها سال پیش برای آغاز شدن حیات روی زمین، وجود آب ضروری بود و درحال حاضر نیز بقای همه انواع حیات شناخته‌ شده را از #کوچکترین ریزارگانیسم‌ها گرفته تا پستانداران غول‌پیکر تضمین می‌کند
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗انسان پس از زمین به کدام زیستگاه پناه خواهد برد؟ 🔹به رغم این که هنوز سیاره‌ای با همه ویژگی‌های زمین پیدا نشده است تا از حیات پشتیبانی کند، دانشمندان ناامید نشده‌اند و به جست‌وجوی یک سیاره جایگزین زمین ادامه می‌دهند. 🔸با افزایش دمای جهانی و آشکارتر شدن…
🔸دانشمندان هنوز سیاره جدیدی با محیط مناسب برای زندگی انسان پیدا نکرده‌اند اما اگر موفق شوند، رسیدن به آن سیاره نیز یک #چالش جدید خواهد بود.با در نظر گرفتن این موضوع، شاید به نظر برسد که خروج از منظومه شمسی و رصد کردن سیارات فراخورشیدی نمی‌تواند شانس ما را برای یافتن زیستگاه جدید در بیرون از زمین افزایش دهد اما دانشمندان همچنان به تلاش خود برای یافتن یک زیستگاه جایگزین ادامه می‌دهند. آنها هنوز سیاره جدیدی با محیط مناسب برای زندگی انسان پیدا نکرده‌اند اما اگر موفق شوند، رسیدن به آن سیاره نیز یک چالش جدید خواهد بود.

🔹«میشل مایور»(Michel Mayor) اخترفیزیک‌دان سوئیسی برنده جایزه #نوبل فیزیک ۲۰۱۹ معتقد است که سیاره‌های فراخورشیدی بسیار دور هستند و تا زمانی که فناوری این فاصله بزرگ را پر نکند، بسیار بعید است که انسان‌ها به زودی خانه جدیدی پیدا کنند.

🔸چه کسی می‌تواند بگوید که سیاره دیگری مانند زمین وجود ندارد که حیات ویژه خود را داشته باشد؟ در حالی که دانشمندان تلاش می‌کنند به این پرسش پاسخ دهند، با سیاره‌هایی روبه‌رو شده‌اند که بسیار شبیه به زمین هستند.
اگرچه دانشمندان هنوز #سیاره دیگری را با ویژگی‌های مشابه زمین پیدا نکرده‌اند اما مردم مدت‌هاست که تصور می‌کنند سیاره‌های مشابه زمین وجود دارند و موجودات بیگانه روی آنها زندگی می‌کنند. آنها دیدگاه‌های خود را از طریق کتاب‌ها، فیلم‌ها و فرهنگ عامه منتشر کرده‌اند.

🔹علاوه بر ماه و مریخ، انسان‌ها ممکن است بتوانند از قمرهای بزرگ‌تر غول‌های گازی مشتری و زحل نیز دیدن کنند.شاید روزی ماه، مریخ و حتی برخی از قمرهای بزرگ‌تر سیاره‌های مشتری، زحل، #اورانوس و #نپتون بتوانند از سکونت بلندمدت پشتیبانی کنند اما پژوهش‌ها در حال حاضر نشان می‌دهند که خود این سیاره‌های غول‌پیکر هیچ سطح مناسبی برای راه رفتن ندارند و زنده ماندن در بسیاری از قمرهای آنها غیرممکن است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗چرا معادله شرودینگر ناقص است؟

🔹در سال ۱۹۲۶، اروین شرودینگر، معادله معروف #شرودینگر را ارائه داد که قلب مکانیک کوانتومی را می‌سازد. این معادله، رفتار ذرات را به صورت تحول توابع موج توصیف می‌کند.

🔸اما، این معادله نواقصی دارد. از جمله این‌که، ذرات را بسیار ساده در نظر می‌گیرد، صرفا مکان احتمالی حضور ذره را بیان می‌کند و ویژگی‌های پیچیده‌تر ذرات را در خود ندارد. بطور مثال، ما می‌دانیم که ذرات دارای اسپین هستند و معادله شرودینگر، جایی برای وارد کردن آن ندارد.

 🔹مشکل دیگرِ معادله شرودینگر، ناسازگاری کامل آن با نظریه نسبیت اینشتین بود. این معادله، تنها برای ذرات سرعت پایین کار می‌کند. در حالی که می‌دانیم ذرات اغلب با سرعت‌های نزدیک به سرعت نور حرکت می‌کنند.

🔸اما، در سال ۱۹۲۸، یک فیزیکدان تیزهوش دیگر به نام #پائول_دیراک، با ایده‌ای نبوغ‌آمیز، مشکل معادله شرودینگر را حل می‌کند و مکانیک کوانتومی را وارد مرزهایی جدیدی می‌کند.
 
🔹در این👆 ویدئو، با مشکلات #معادله شرودینگر و نحوه حل آن‌ها توسط دیراک و پیش‌بینی حیرت‌انگیز دیراک آشنا می‌شویم.

 منبع: مجله علم روز

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗انسان پس از زمین به کدام زیستگاه پناه خواهد برد؟ 🔹به رغم این که هنوز سیاره‌ای با همه ویژگی‌های زمین پیدا نشده است تا از حیات پشتیبانی کند، دانشمندان ناامید نشده‌اند و به جست‌وجوی یک سیاره جایگزین زمین ادامه می‌دهند. 🔸با افزایش دمای جهانی و آشکارتر شدن…
🌗عطارد
اگرچه رویای زندگی، کار یا بازدید کردن از سیاره‌ای مانند عطارد ممکن است شبیه به یک داستان علمی-تخیلی به نظر برسد اما دانشمندان این ایده را مورد بررسی قرار می‌دهند و سعی دارند با ارائه دادن راهبردها و فناوری‌های مناسب برای زندگی در یک محیط خشن، به انسان‌ها کمک کنند تا روزی روی سیاره عطارد ساکن شوند.
حضور پایدار انسانی در عطارد، مزایای ملموسی خواهد داشت. برای مثال، یک اقتصاد محلی را می‌توان حول محور گردشگری ماجراجویانه، معدن و انرژی ایجاد کرد. عطارد یک محیط خشن دارد و نزدیک‌ترین سیاره به خورشید به شمار می‌رود اما از نظر سنگ‌های معدنی، فلزات باارزش و مقدار زیادی انرژی خورشیدی نیز غنی است.
در هر حال، پیش از فکر کردن به سکونت روی عطارد باید ابتدا به بررسی محیط خشن آن بپردازیم.

عطارد با وجود نزدیک بودن به خورشید، به طور شگفت‌انگیزی داغ‌ترین سیاره نیست و این افتخار به سیاره زهره می‌رسد. دلیل این است که عطارد تقریبا اتمسفری ندارد که بتوان در مورد آن، فراتر از یک اگزوسفر ضعیف صحبت کرد. گمان می‌رود این اگزوسفر با ترکیبی از گازهای آتشفشانی، بقایای ناشی از برخوردهای سطحی و ذرات پرتاب‌شده از خورشید شکل گرفته باشد.
اگزوسفر عطارد از اکسیژن اتمی، سدیم، منیزیم، هیدروژن اتمی، هلیوم و مقادیر کمی از مواد معدنی دیگر تشکیل شده است. عطارد راهی برای حفظ کردن خود در برابر گرمای خورشید ندارد و تغییرات شدید دما را تجربه می‌کند.
عطارد راهی برای حفظ کردن خود در برابر گرمای خورشید ندارد و تغییرات شدید دما را تجربه می‌کند.در حالی که دمای طرف رو به خورشید به دمای ۴۲۷ درجه سلسیوس می‌رسد، طرف تاریک تا دمای منفی ۱۷۳ درجه سلسیوس را تجربه می‌کند. طرف رو به خورشید در مقایسه با سایر سیاره‌های منظومه شمسی، در معرض شدیدترین تشعشعات خورشیدی است و به خاطر مدار آن، این افراط در روز و شب برای ماه‌ها به طور هم‌زمان ادامه دارد.
با وجود این، پژوهشگران در بررسی‌های جدید خود شواهدی را مبنی بر وجود یخچال‌های طبیعی در مناطق قطبی این سیاره کشف کردند و معتقدند که شاید یخچال‌های نمکی عطارد امکان پشتیبانی از حیات را داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
شاید یخچال‌های عطارد میزبان حیات باشند
عطارد به دلیل نزدیکی به خورشید، شدیدترین تابش خورشیدی را دریافت می‌کند. این به این معنی است که حتی با محافظت در برابر دما، قرار گرفتن در معرض نور روز آن کشنده خواهد بود. بنابراین، ساکنان آینده عطارد باید به طور دائمی از خورشید دور بمانند. از سوی دیگر، روزهای عطارد بسیار طولانی هستند و ساکنان بالقوه آن مجبور هستند در طول این روزهای طولانی، خود را از تشعشعات خورشید دور نگه دارند. اگر انسان‌ها امیدوار باشند که روزی روی عطارد زندگی کنند، باید همیشه راه‌هایی را برای دوری کردن از خورشید بیابند.
با وجود همه خطرات، عطارد مزایایی هم دارد. این سیاره علاوه بر عناصر فرار فراوان مانند یخ آب، انرژی خورشیدی را شش و نیم برابر زمین دریافت می‌کند. این انرژی خورشیدی را می‌توان به عنوان منبع انرژی برای سطح‌نشین‌ها مورد استفاده قرار داد یا با استفاده از یک مجموعه ماهواره‌های خورشیدی می‌توان از این انرژی استفاده کرد.
مهندسان در حال حاضر به دنبال انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا هستند تا از آن برای رسیدگی به تغییرات آب‌وهوایی استفاده کنند. آنها سعی دارند با قرار دادن آرایه‌های خورشیدی در مدار، انرژی خورشیدی را ۲۴ ساعت در روز بدون وقفه جمع‌آوری کنند تا بشریت به انرژی پاک، فراوان و تجدیدپذیر دسترسی داشته باشد.
یکی دیگر از مزایای عطارد، غنی بودن آن از نظر فلزات و مواد معدنی با ارزش است. عطارد مانند سایر سیاره‌های سنگی -زهره، زمین و مریخ- از مواد معدنی و فلزاتی تشکیل شده که بسیار کارآمد هستند. هسته عطارد از سه لایه تشکیل شده است. درونی‌ترین لایه هسته، متشکل از آهن-نیکل است که توسط یک لایه مایع مذاب احاطه شده و آن را نیز یک لایه بیرونی از سولفید آهن پوشانده است.
همچنین، سطح عطارد سرشار از منیزیم و گوگرد است که در نتیجه روند شکل‌گیری این سیاره به وجود آمده‌اند. به علاوه، عطارد دارای مخازن بزرگی از مواد معدنی و فلزات گرانبهاست که به مرور زمان از سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌های منظومه شمسی به آن رسیده‌اند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔹برج رادکان در شهر #چناران خراسان رضوی تنها برجی است که توانایی تعیین چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را دارد.

🔸تا چند سال پيش تصور مي‌شد كه اين برج، آرامگاه يكي از #ايلخانان است؛ اما مقبره دانستن برج،نظریه ایست که هيچ سند علمي براي آن ارائه نشده است. اين برج سند استوار كار علمي #خواجه_نصيرالدين_طوسي[منجم بزرگ ايران] است؛ تاريخ منقوش بر كتيبه‌ي برج نيز سال 660 هجري قمري را كه هم‌زمان با پايان ساخت بناهاي وابسته به رصدخانه‌ي #مراغه است، نشان مي‌دهد. برج به ديوار خشتي بيروني با پهنا و بلندي برابر پايه‌گذاري شده است و به 12 بخش 30 درجه‌اي تقسيم مي‌شود؛ هر ديواره،30 درجه از #زاويه‌_افق را دربر مي‌گيرد. دو در نيز داخل ديوار مقابل ساخته‌اند و بر ديواره، 360 ترك نيم‌ستوني وجود دارد كه برج را به 36 ترك 10 درجه‌اي تقسيم كرده است. آرين اضافه كرد: انتخاب مكان درها و دريچه‌ها در برج اتفاقي نيست؛ درها درست در راستاي #طلوع يلدايي آغاز زمستان و #غروب آغاز تابستان در پهنه‌ برج ساخته شده‌اند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
.👑👑:
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌺🍃🌸
🌸
بنام ایزد يكتا

باعث افتخار است که عرض شادباش و تبریک اینجانب زودتر از نسیم روح بخش نوروز خدمتتان شرفیاب شود . . .
پيشاپيش فرارسیدن سال نو و فرخنده نوروز باستانی را خدمت اعضای محترم کانال تبريك گفته و سالی سرشار از تندرستي، شادی و موفقيت برايتان آرزومندم.

اميدوارم اين سال برای شما و خانواده گرامي؛ سال دوستی، فراوانی و بی نیازی، کوشش و آرامش توأم با دلخوشی باشد .

پیروز و سرافراز باشید.

🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺🐉
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗در سال نو بدلیل اینکه #خورشید در مسیرش در انقلاب تابستانی (بیشترین ارتفاع) و در انقلاب زمستانی (کمترین ارتفاع) را طی کرده مدت شب و روز با هم برابر در نتیجه اعتدال بهاری بوجود می آید.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗زمین در اعتدال بهاری.👆


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗انویدیا از دوقلو دیجیتال زمین، Earth-2 برای پیش‌بینی تغییرات اقلیمی رونمایی کرد

🔸انویدیا از یک پلتفرم ابری جدید تحت عنوان Earth-2 رونمایی کرده است که #دوقلو دیجیتال زمین محسوب می‌شود و با استفاده از شبیه‌سازی‌های صورت‌گرفته توسط هوش مصنوعی و ابرکامپیوترها، می‌تواند تغییرات اقلیمی در سراسر کره زمین را پیش‌بینی کند.

🔹شایان ذکر است که پلتفرم Earth-2 بخشی از نرم‌افزار میکروسرویس CUDA-X انویدیا است که از مدل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و هوش مصنوعی مولد CorrDiff جهت شبیه‌سازی با رزولوشن بالا استفاده می‌کند و قادر است ۱۰۰۰ برابر سریع‌تر و ۳۰۰۰ برابر بهینه‌تر در #مقایسه با مدل‌های فعلی عمل کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗انسان پس از زمین به کدام زیستگاه پناه خواهد برد؟ 🔹به رغم این که هنوز سیاره‌ای با همه ویژگی‌های زمین پیدا نشده است تا از حیات پشتیبانی کند، دانشمندان ناامید نشده‌اند و به جست‌وجوی یک سیاره جایگزین زمین ادامه می‌دهند. 🔸با افزایش دمای جهانی و آشکارتر شدن…
🌗مشتری

🔹سیاره مشتری بیشتر از گازهای #هیدروژن و هلیوم ساخته شده است. بنابراین، تلاش برای فرود آمدن روی آن مانند تلاش برای فرود آمدن روی یک ابر بر فراز زمین است. هیچ پوسته بیرونی روی مشتری وجود ندارد و فقط یک فضای بی‌پایان از جو در آن است. پرسش بزرگ این است که آیا می‌توانیم روی یک طرف مشتری فرود بیاییم و از انتهای دیگر آن بیرون برویم. پاسخ این است که ما حتی به نیمه راه هم نمی‌رسیم.

🔸رفتن به مشتری آسان نیست و هر چه به این غول گازی نزدیک‌تر می‌شوید و می‌خواهید بیشتر در مجاورت آن بمانید، مشکل‌تر می‌شود. مشتری پنج برابر دورتر از فاصله خورشید تا زمین و در ناحیه گرگ و میش منظومه شمسی قرار دارد و تنها حدود چهار درصد از نوری را که سیاره ما از خورشید دریافت می‌کند، به دست می‌آورد. این بدان معناست که هر فضاپیمایی که قصد دارد به انرژی خورشیدی تکیه کند، باید آرایه‌های خورشیدی بزرگی داشته باشد. چالش‌ها از اینجا آغاز می‌شوند.

🔹«آژانس فضایی اروپا»(ESA) در ۱۴ آوریل ۲۰۲۳، «کاوشگر قمرهای یخی #مشتری»(JUICE) را به سوی سیاره مشتری پرتاب کرد تا قمرهای گالیله‌ای مشتری را مورد بررسی قرار دهد. این قمرها گانیمد، کالیستو و اروپا هستند اما اولین گام این ماموریت فقط بررسی قمر اروپاست.
بیشتر بخوانید:

«ماموریت کاوشگر قمرهای یخی مشتری» پرتاب شد
🔸پژوهشگران گمان می‌کنند که #اروپا زیر پوسته یخ‌زده‌ خود، میزبان یک اقیانوس حاوی آب شور است که روی گوشته‌ سنگی آن می‌چرخد.قمر اروپا که در فاصله ۶۷۱ هزار کیلومتری به دور مشتری می‌چرخد، دومین قمر نزدیک مشتری است. سطح تشعشعات اطراف اروپا به اندازه قمر #آیو نیست و دانشمندان می‌دانند دوز تشعشعی که یک جرم طی یک روز در مدار قمر اروپا دریافت می‌کند، بیش از دو برابر مقدار تشعشعی است که باعث بیماری شدید انسان‌ها می‌شود. چنین سطح تشعشعی، حتی فراتر از آن چیزی است که طراحان معمولا هنگام ساخت فضاپیما در نظر می‌گیرند.

🔹قمر اروپا که چهارمین قمر بزرگ مشتری به شمار می‌رود، پوشیده از یک پوسته یخی است. با وجود این، پژوهشگران گمان می‌کنند که اروپا زیر پوسته یخ‌زده‌ خود، میزبان یک اقیانوس حاوی آب شور است که روی گوشته‌ سنگی آن می‌چرخد. پژوهشگران «دانشگاه ایالتی آریزونا» در پژوهش جدیدی به این نتیجه رسیدند که این قمر ممکن است آب مایع زیادی را در خود جای داشته باشد.
پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که اروپا ممکن است قابل سکونت باشد. برای مثال، آتشفشان‌های زیردریایی و دریچه‌های گرمابی ممکن است در انتقال گرمای حیاتی و مولکول‌های بیولوژیکی به اقیانوس کمک کنند. به منظور دانستن اینکه آیا چنین فعالیت بالقوه حیاتی ممکن است در اروپا اتفاق بیفتد، دانشمندان باید ماهیت درونی قمر مشتری و چگونگی تکامل آن را به مرور زمان درک کنند.

🔸اگرچه اروپا به عنوان یک قمر اقیانوسی بالقوه قابل سکونت شناخته می‌شود اما بیش از ۹۰ درصد جرم آن را سنگ و #فلز تشکیل می‌دهد.

قمر اروپا

🔹پس از اینکه فضاپیمای «#گالیله»(Galileo) ناسا در سال ۱۹۹۵ به منظومه سیاره مشتری رسید، تحلیل میدان گرانشی قمر اروپا نشان داد که فضای داخلی آن مانند زمین، از یک هسته فلزی و یک گوشته سنگی تشکیل شده است. پژوهش‌های بعدی اغلب بر این فرضیه مبتنی بودند که درون قمر #اروپا هنگام شکل‌گیری یا بلافاصله پس از آن، به این لایه‌ها تقسیم شده است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کشف عناصر یخی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب.

🔸پیش از این پیش‌بینی شده بود که مولکول‌های آلی پیچیده به شکل جامد و یخی در اطراف پیش‌ستاره‌هایی وجود دارند که هنوز سیاره‌های اطراف خود را به دنیا نیاورده‌اند. در هر حال، این پیش‌بینی از بررسی‌های آزمایشگاهی روی زمین سرچشمه می‌گیرد. این نظریه در گذشته با استفاده از تلسکوپ‌های فضایی مانند جیمز وب به طور آزمایشی تایید شده بود. حالا #جیمز_وب در رصد‌های جدید خود یخ‌های متنوعی را در تاریک‌ترین و سردترین مناطق ابر مولکولی پیدا کرده بود.

🔹به لطف مشاهدات جدید صورت‌گرفته درباره ابرهای اطراف پیش‌ستاره‌های «IRAS23385» و «IRAS 2A» که با دستگاه بسیار حساس جیمز وب موسوم به «دستگاه فروسرخ میانی»(MIRI) به عنوان بخشی از برنامه «مشاهده ستاره‌های جوان توسط جیمز وب»انجام شده‌اند، اکنون حضور این یخ‌ها تایید شده است. این پیش‌#ستاره ها د سحابی NGC 1333 در فاصله 960 سال نوری از زمین قرار دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلسکوپ فضایی #جیمز_وب، یک کهکشان ۱۳ میلیارد ساله را رصد کرده که بسیار پیچیده است و عملا نباید در اوایل کیهان وجود داشته باشد.

🔹به نظر می‌رسد این کهکشان دارای ستارگانی در حدود چهار برابر جرم #ستارگان کهکشان راه شیری باشد. این ستارگان باستانی ۱/۵ میلیارد سال پس از بیگ بنگ وجود داشتند، این یعنی این کهکشان حدود ۱۳ میلیارد سال سن دارد. بر اساس مدل‌های کیهان‌شناسی کنونی، چنین چیزی نباید امکان‌پذیر باشد، زیرا ماده تاریک در آن زمان به اندازۀ کافی بالغ نبوده است.

🔸همچنین این کهکشان یک کهکشان بالغ و مرده محسوب می‌شود، زیرا ۷۰۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ روند تولید ستاره‌ی جدید را متوقف کرده است. این #کهکشان، که بزرگ‌تر از کهکشان راه شیری است، می‌تواند برداشت ما از چگونگی شکل‌گیری ماده تاریک در کیهان اولیه را تغییر دهد.

🔹وجود چنین کهکشان‌های بسیار عظیم و بالغ در اوایل کیهان، چالش‌های مهمی را برای مدل استاندارد #کیهانشناسی ایجاد کرده است.
منبع:سایت علمی بیگ بنگ
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تصویری از محموله های حاوی سنگ و خاک در سطح مریخ که توسط کاوشگرِ perseverance انبار شده اند.

🔹این‌ محموله‌ها آماده میشوند تا با ماموریت بعدی ناسا، به زمین پرتاب شوند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗میدان مغناطیسی #زمین چون به چشم نمی‌آید ممکن است به سادگی فراموشش کنیم اما خیلی مهم‌تر از آن است که فکر می‌کنید. این میدان همانند یک سپر حفاظتی جلوی ذرات مضر و طوفان‌‌های خورشیدی را می‌گیرد. 

🔸خاصیت مغناطیسی زمین بر اثر #آهن مذاب موجود در هسته بیرونی آن است. این آهن مذاب بر اثر سرد و گرم شدن و همراه با چرخش زمین حرکت می‌کند و جا‌به‌جا می‌شود و میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند.

🔹اگر هسته زمین سرد شود، سیاره‌ی ما میدان مغناطیسی خود را از دست داده و در پی آن اتمسفر نیز از دست خواهد رفت و در مدت کمی زمین درست مانند #مریخ خواهد شد! در این صورت شما بدون لباس محافظِ فشار و ماسک اکسیژن زنده نخواهید ماند. آتشفشان‌ها دیگر فوران نمی‌کنند، رانش قاره‌ها متوقف شده و زمین لرزه‌ها بطور کامل ناپدید می‌شوند. با این تغیرات کسی نمی‌تواند مدت زیادی در زمین دوام بیاورد.

✳️منبع:سایت علمی بیگ بنگ


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔹قمری کوچک با نامی ترسناک، «فوبوس» از پشت سیاره سرخ در👆تصویر از تلسکوپ فضایی #هابل در مدار زمین بیرون می‌آید.

🔸بیش از 22 دقیقه، 13 نوردهی جداگانه در نزدیک‌ترین نزدیکی مریخ به سیاره #زمین در سال 2016 ثبت شده است.

🔹بااین‌حال مریخی‌ها برای تماشای طلوع قمر کوچک به سمت غرب نگاه می‌کنند. این قمر کوچک از هر #قمر دیگری در منظومه شمسی به سیاره مادر خود نزدیک‌تر است و در حدود 6000 کیلومتر بالاتر از سطح مریخ قرار دارد.

🔸فوبوس یک #مدار را تنها در 7 ساعت و 39 دقیقه کامل می‌کند که سریع‌تر از چرخش مریخ، حدود 24 ساعت و 40 دقیقه است.

🔹بنابراین در مریخ، #فوبوس را می‌توان دید که 3 بار در روز از افق غربی بالا می‌رود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در سال ۲۰۱۲، ویجر ۱ اولین فضاپیمای ساخت بشر بود که از منظومه شمسی خارج شد و وارد فضای #میان‌_ستاره‌ای شد. به مدت ۱۱ سال پس از این، فضاپیما داده‌ها را به مرکز کنترل زمینی ارسال می‌کرد.

🔸با این حال، در نوامبر ۲۰۲۳، ارتباط ویجر ۱ با اپراتورهای زمینی دیگر بی‌معنا بود.

🔹پیام‌های ویجر ۱ به زمین به شکل ۱ و ۰ است؛ این زبان کامپیوتری کد باینری نام دارد. اما از پایان سال گذشته، این کد دیگر هیچ معنایی ندارد و یک سری داده تکراری و بدون معنا از سوی این کاوشگر به زمین ارسال می‌شود.

🔸اما وقتی یک مهندس در شبکه فضایی عمیق ناسا، به کد نگاه کرد، شرایط عوض شد.مهندس ناشناس توانست این سیگنال دورافتاده را رمزگشایی کند. ویجر ۱ در حال حاضر حدود ۲۴ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد، یعنی حل مسائل ارتباطی می‌تواند یک فرآیند پرزحمت باشد.

🔹دریافت سیگنال رادیویی از این فضاپیما ۲۲/۵ ساعت طول می‌کشد، سپس ۲۲/۵ ساعت دیگر برای دریافت پاسخ از طریق آنتن‌های شبکه فضایی عمیق ناسا، طول می‌کشد. این بدان معناست که ارسال و دریافت داده برای حل این مشکل چندین روز طول می‌کشد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗دور نوردی کوانتومی

🔸این ویدئو در مورد مشکل فلسفی «تله پورتر» یا دستگاه انتقال موجود در داستانهای علمی-تخیلی مانند «استارترک» است در «استار ترک» این دستگاه بدن را در سطح ذرات تجزیه میکند و در مکان دیگری آن را مجدداً ترکیب میکند. مسئله اصلی این است که آیا فردی که به وسیله این دستگاه منتقل شده واقعاً همان فرد قبلی است یا نه. این موضوع به مسئله فلسفی «کشتی تسئوس» مرتبط است که میپرسد اگر همه قطعات یک چیز تغییر کند، آیا آن چیز همان چیز قبلی است یا خیر. در نهایت افراد مختلفی نظرات متفاوتی در مورد استفاده از این دستگاه دارند و نکته اصلی این است که آیا حس ادامه ی وجود یا هویت فردی حفظ میشود یا خیر. 

  تولید محتوا توسط کانال علم و نجوم


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗جستجو برای هوش فرازمینی

🔸جستجوی هوش #فرازمینی نامی است که به پروژه‌های علمی با هدف یافتن هوش فرازمینی گفته می‌شود و شاید شناخته شده‌ترین تلاش بشریت برای یافتن زندگی در جای دیگر کیهان است. موسسه SETI در سال ۱۹۸۴ میلادی تاسیس شد و عملیات را در فوریه سال بعد با تنها دو نفر یعنی "توماس پیرسون" و "جیل تارتر" آغاز کرد
این انستیتواز زمان آغاز به کار به میزان قابل توجهی رشد کرده و امروزه از بیش از ۱۰۰ محقق با تمرکز بر جستجوی اطلاعات بیگانه استفاده می‌کند. دانشمندان SETI از هر تلسکوپ و ابزار نجومی از جمله تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ فضایی جیمز وب استفاده می‌کنند، اما تلسکوپ‌های رادیویی نمادین‌ترین هستند.

🔹در رصدخانه هت کریک در #کالیفرنیا دانشمندان SETI مجموعه‌ای از بیش از ۴۰ تلسکوپ رادیویی را به نام Allen Telescope Array ساخته اند. ما می‌دانیم که یک دسته از سیگنال‌های رادیویی را به #فضا ارسال می‌کنند و فرازمینی‌ها می‌توانند در صورت تمایل سیگنال‌ها را تشخیص دهند. ایده پشت SETI آن است که فرازمینی‌ها همین کار را انجام می‌دهند و اگر فقط گوش کنیم ممکن است آن‌ها را پیدا کنیم.

ادامه👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗جستجو برای هوش فرازمینی 🔸جستجوی هوش #فرازمینی نامی است که به پروژه‌های علمی با هدف یافتن هوش فرازمینی گفته می‌شود و شاید شناخته شده‌ترین تلاش بشریت برای یافتن زندگی در جای دیگر کیهان است. موسسه SETI در سال ۱۹۸۴ میلادی تاسیس شد و عملیات را در فوریه سال بعد…
🌗در سال ۱۹۷۷ میلادی #ناسا دو فضاپیمای دوقلو را در سفر به لبه منظومه شمسی راه اندازی کرد. #وویجر ۱ و #وویجر ۲ با فاصله چند ماه جدا از یکدیگر در یک ماموریت برای بررسی #مشتری و #کیوان مملو از گاز راه اندازی شدند.

🔹پس از اتمام مأموریت اصلی وویجر۲پیش از آن که هر دو فضاپیما از مدار‌های آخرین سیارات و به منظومه شمسی بیرونی عبور کنند توسط #اورانوس و نپتون متوقف شد.

🔸امروزه وویجر‌ها در فضای بین ستاره‌ای قرار دارند و تنها دو فضاپیمایی محسوب می‌شوند که تاکنون منظومه شمسی را ترک کرده اند. با علم به این که دو فضاپیمای وویجر تا به امروز دورتر از هر فضاپیمای دیگر هستند وقتی که در سال ۱۹۷۷ به فضا فرستاده شدند دو صفحه #گرامافون طلایی را با خود به همراه بردند صفحه‌هایی که صدا‌هایی از زمین روی آن‌ها ضبط شده بود.

🔹آن صفحات #گرامافون به عنوان پیغام‌هایی برای موجودات فضایی یا سفینه‌های آن‌ها در دو فضاپیمای وویجر قرار داده شده بودند به طوری که "#کارل_ساگان" اخترشناس معروف این پدیده را به انداختن یک بطری حاوی پیغام در اقیانوس تشبیه کرده بود.

🔸آن دو فضاپیما با سرعت فعلی خود هر کدام در حدود ۴۰۰۰۰ سال آینده در مجاورت #ستاره دیگری قرار خواهند گرفت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/02 06:25:58
Back to Top
HTML Embed Code: