Telegram Web Link
🌗تاثیر مریخ بر آب و هوای کره زمین

🔸تحلیل رکوردهای زمین‌شناسی نشان می‌دهند که برهمکنش گرانشی میان مریخ و زمین باعث تغییرات چرخه‌ای در جریان‌های عمیق اقیانوسی می‌شوند؛ چرخه‌ای که هر ۲.۴ میلیلون سال یکبار تکرار می‌شود.

🔹بر اساس این یافته #دانشمندان می‌توانند آب و هوای زمین در آینده را بهتر درک و پیش‌بینی کنند.
اینکه دانشمندان از طریق بررسی رسوبات اعماق دریا متوجه شده‌اند که چرخه‌ای ۲.۴ میلیون ساله وجود دارد که با کنش‌های میان مریخ و زمین در ارتباط هستند، بسیار شگفت‌انگیز است.

🔸الگویی که چرخه بزرگ نجومی نامیده می‌شود، یک الگوی ۲.۴ میلیون ساله است که به هم ترازی بین مدارهای زمین و مریخ مرتبط است. شواهد مستقیم از تعامل #مریخ و زمین در سوابق زمین شناسی زمین کمیاب است، اما آنچه دانشمندان کشف کردند نشان می‌دهد که اوج این چرخه به تشعشعات خورشیدی بالاتر در زمین و همچنین آب و هوای گرمتر مرتبط است. البته این با تغییرات آب و هوایی به دست انسان که زمین در حال حاضر تجربه می کند ارتباطی ندارد.


ادامه👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔹سیارات دیگر می‌توانند بر مسیر زمین به دور خورشید تأثیر بگذارند و آن را در چرخه‌های منظم موسوم به چرخه‌های #میلانکوویچ که همزمان با آغاز و پایان عصر یخبندان است، نشان دهند. با این حال، این موارد بسیار رایج‌تر هستند (اگرچه به تغییرات آب و هوایی توسط انسان نیز مرتبط نیستند)، در طی ده‌ها هزار سال رخ می‌دهند و اساساً در اثر تعامل با مشتری و زحل سیارات بسیار سنگین‌تر از مریخ، ایجاد شده‌اند.

🔸میدان‌های گرانشی سیارات در منظومه شمسی با یکدیگر تداخل دارند و این برهم کنش، گریز از مرکز سیاره را تغییر می‌دهد، که معیاری برای نزدیکی مدارهای آنها به دایره است. چرخه‌های میلانکوویچ در سال ۱۹۷۶ تایید شد؛ #دوتکیویچ و تیمش به دنبال چیزی متفاوت بودند. آنها در تلاش بودند تا تعیین کنند که آیا جریانات در کف اقیانوس با گرمتر شدن آب و هوا تغییر می‌کنند یا خیر و آیا آنها شدیدتر می‌شوند یا کاهش می‌یابند. شکستن رسوب به معنای گرداب‌های سریع‌تر در کف دریا است، در حالی که تجمع رسوب ثابت نشان دهنده شرایط آرام‌تر است.

🔹آن‌ها تجزیه و تحلیل خود را بر اساس ۲۹۳ حفره در اعماق دریا در سراسر #جهان استوار کردند که در آنها شواهدی از ۳۸۷ شکست در رسوبات در ۷۰ میلیون سال گذشته یافتند. هنگام ترسیم این گسست‌ها در طول زمان، آنها متوجه خوشه‌بندی عجیبی شدند، همان چرخه ۲.۴ میلیون ساله که با چرخه‌های بزرگ نجومی زمین و مریخ مطابقت داشت.

🔸علاوه بر این، گسست‌ها با دوره‌های شناخته شده آب و هوای گرم‌تر، از جمله حداکثر حرارتی معروف پالئوسن-ائوسن که حدود ۵۶ میلیون سال پیش رخ داد، زمانی که دمای زمین تا ۸ درجه سانتیگراد (۱۴.۴ درجه #فارنهایت) افزایش یافت، مطابقت داشت. این رویداد به دلایل مختلفی از جمله یک نقص در مدار زمین و یک دنباله دار در حال عبور نسبت داده شده است، بنابراین یک پیوند بالقوه به مریخ می تواند یک عامل کمک کننده باشد.

🔹این یک یافته شگفت‌انگیز است، زیرا مدل‌ها و شواهد رصدی نشان می‌دهند که سیستم گلف استریم می‌تواند با ذوب شدن یخ‌های #دریا توسط گرمایش جهانی غیرفعال شود. بنابراین دانشمندان فکر می‌کردند که گرم شدن آب و هوا منجر به ایجاد جریان اقیانوسی در اعماق می‌شود که فعالیت چندانی ندارد.

🔸از سوی دیگر، آب‌وهوای گرم‌تر گرداب‌های تکان‌دهنده‌ی رسوب را تولید می‌کنند که می‌توانند تا عمیق‌ترین قسمت‌های اقیانوس گسترش پیدا کنند. این می‌تواند به این معنی باشد که اقیانوس‌ها نسبت به تغییرات آب و هوایی کمی انعطاف پذیرتر از آن چیزی هستند که ما فکر می‌کردیم. اطلاعات دانشمندان از اعماق دریا که مربوط به ۶۵ میلیون سال است نشان می‌دهد که اقیانوس‌های گرم‌تر گردش عمیق‌تری دارندکه می‌تواند از راکد شدن اقیانوس جلوگیری کند.
منبع: sciencealert


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗طبق ادعای شرکت زیست فناوری کولوسال راهی برای احیای ماموت‌های پشمالوی منقرض‌شده، پیدا شده است.
 
🔹شرکت زیست فناوری #کولوسال در سال ۲۰۲۱ با هدف احیای ماموت پشمالوی منقرض‌شده احداث شد و حالا قصد دارد سلول‌های فیل را بازبرنامه‌ریزی کند.

🔸همچنین این شرکت قصد دارد به فیل آسیایی که با اصلاح #ژن، از موی پرپشت و لایه‌ای از چربی برخوردار شده کمک کند تا بتوانند در محیط‌هایی که دمایشان زیر صفر است زندگی کنند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗یک ویدیو پخش زنده #ژاپن نشان داد که موشک ماهواره‌بر شرکت «اسپیس وان» امروز چهارشنبه لحظاتی پس از پرتاب از یک پایگاه فضایی در غرب ژاپن، منفجر شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دنباله دار شیطان به نزدیکی زمین رسید.

🔹#ستاره‌شناسان می‌گویند یک دنباله‌دارعظیم که برای اولین بار در طی هفت دهه گذشته وارد منظومه شمسی شده است، در هفته‌های آینده با چشم غیرمسلح از کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.

🔸 دنباله‌دار «۱۲پ/پونزبروکز» (12P/Pons-Brooks) موسوم به «دنباله‌دار شیطان» هر ۷۱.۳ سال بار مدار خود را کامل می‌کند و در ۲۱ آوریل به #نزدیکترین فاصله خود از خورشید می‌رسد.
🔹این دنباله‌دار شبیه به دنباله‌دار هالی است. دنباله‌دار هالی که یکی از معروفترین دنباله‌دارها محسوب می‌شود، هر۷۲ تا ۷۵ سال یک بار به روشنی در آسمان کره #زمین پیدا می‌شود و به نحوی است که می‌توان آن را با چشم غیرمسلح تماشا کرد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗 #تلسکوپ_فضایی_جیمزوب با دوربین فروسرخ نزدیک (NIRCam) خود از جرم «هربیگ-هارو ۷۹۷» در فاصله ۱۰۰۰ سال نوری از ما درصورت فلکی #پرسئوس تصویربرداری کرد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اسپیس‌ایکس  سومین آزمایش مداری موشک استارشیپ (Starship) خود را انجام داد.

🔹موشک اسپیس ایکس در ساعت 16:55 (به وقت ایران) روز پنجشنبه 24 اسفندماه به آسمان پرتاب شد. در طول این پرتاب، بوستر Super Heavy استارشیپ پس از گذشت نزدیک به 7 دقیقه درحال بازگشت به زمین بود که ناگهان ارتفاع آن به صفر رسید و هنوز اطلاعی از سرنوشت آن در دست نیست.

🔸استارشیپ در زمان نوشتن این مطلب در فضا درحال حرکت است و نهایتاً دوباره بر فراز #اقیانوس_هند فرود خواهد آمد.

🔹پرتاب سومین ماموریت آزمایشی استارشیپ
موشک غول‌پیکر استارشیپ با ارتفاع بیش از 120 متری خود، از دو مرحله تشکیل شده است. مرحله اول که به‌عنوان «Starship» شناخته می‌شود و قابل استفاده مجدد است و مرحله دوم که یک بوستر با نام Super Heavy است. استار‌شیپ درحال‌حاضر بزرگ‌ترین و قدرتمندترین موشک محسوب می‌شود و هدف نهایی آن کمک به فضانوردان برای سفر به ماه و درنهایت #مریخ است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗دوربین‌های داخلی «استارشیپ» نشان می‌دهند که این موشک بزرگ با رسیدن به جو زمین از هم پاشیده و موفق نشده تا طبق برنامه‌ریزی در اقیانوس #هند فرود بیاید.

🔹موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) تضمین کرد که مرگ حماسی آن به خاطر سپرده خواهد شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان #ناسا در جدیدترین بررسی خود، سیگنالی را در داده‌های «وویجر ۱» یافته‌اند که نشان می‌دهد فضاپیما ممکن است هنوز زنده باشد.

🔸به نظر می‌رسد که فضاپیمای «وویجر ۱»(Voyager 1) ناسا هنوز از ما خداحافظی نکرده است.فضاپیمای وویجر ۱ #ناسا که از زمان پرتاب خود در تقریبا ۵۰ سال پیش به سفر در فضا مشغول بوده است، اواخر سال گذشته شروع به فرستادن پیام‌های بی‌معنی به زمین کرد.

🔹«لیندا اسپیلکر»(Linda Spilker)، دانشمند پروژه ویجر گفت: مکالمه ما با وویجر از گفت‌وگوی حاوی داده‌های علمی، به یک صدای شماره‌گیری تبدیل شده بود.

🔸گروه در حال تحلیل بازخوانی داده‌هاست. استفاده کردن از این اطلاعات برای ابداع یک راه حل بالقوه و تلاش برای عملی کردن آن زمان می‌برد.

🔹فضاپیمای وویجر در حال حاضر دوران چالش‌برانگیزی را پشت سر گذاشته است؛ از منابع تغذیه رو به کاهش گرفته تا مشکلات نرم‌افزاری تقریبا کشنده.
به رغم موانع بسیار، دانشمندان همچنان در تلاش هستند تا حتی نشانه ناچیزی از حیات را که ممکن است باقی مانده باشد، پیدا کنند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗در مشتری باید به سرعتِ ۲۱۷۰۰۰ کیلومتر رسید چون این سیاره۲برابر جرم #سیارات دیگر رادارد. این سرعت بالا تنها راهی است که می توانید یک موشک را به فضا پرتاب کنید تابه عقب رانده نشود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗سرعت چرخش سیارات منظومه شمسی به دور خورشید
#gif

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗‏در کشوری هستیم که پیشینیان ما کاملا آگاه بودند که درکشوری #خشک زندگی می‌کنیم و تدابیری اینچنین داشتند مانند قنات!

امروز که مدعی سواد هستیم چه؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در سیارات دیگر چقدر #وزن دارید؟


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر روز #ناسا؛پرتره NGC1055؛

🔸تصویر با انبوهی از کهکشان‌ها در پس‌زمینه، هاله‌ای را نشان می‌دهد که در بالا و پایین برآمدگی مرکزی و دیسک NGC 1055 گسترش یافته‌ است.

🔹کهکشان مارپیچی بزرگ و زیبای NGC 1055 عضو غالب یک گروه کهکشانی کوچک در فاصله 60 میلیون سال نوری از ما به سمت صورت فلکی ترسناک #مار_آبی است.

🔸با نگاهی به لبه، این #جهان بیش از 100,000 سال نوری وسعت دارد، که کمی بزرگ‌تر از کهکشان راه شیری ما است.

🔹ستاره‌های رنگارنگی که این پرتره کیهانی NGC 1055 را در پیش‌زمینه تزئین می‌کنند، در #کهکشان راه شیری قرار دارند. اما نواحی شکل‌دهنده‌ ستاره‌های مایل به صورتی در میان خطوط گردوغبار پیچ‌درپیچ، در امتداد قرص نازک کهکشان دوردست پراکنده‌ شده‌‌‌اند.

🔸تصویر با انبوهی از کهکشان‌ها در پس‌زمینه و حتی دورتر، هاله‌ای را نشان می‌دهد که در بالا و پایین برآمدگی مرکزی و #دیسک NGC 1055 گسترش یافته‌ است. این هاله بقایای یک کهکشان اقماری را که حدود 10 میلیارد سال پیش توسط مارپیچ بزرگ‌تر مختل شده‌ بود منتشر می‌کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗#کهکشان راه شیری،m87و ic1101 در یک قاب.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آیا تلسکوپ فضایی #جیمزوب موجودات زنده را در سیاره دیگر کشف کرده است؟

🔸اين سياره و ستاره مادرش، در فاصله ١٢٤ سال نوری از ما در صورت فلکی شیر (#اسد) قرار دارند. این سیاره فراخورشیدی بسیار بزرگ‌تر و پرجرم‌تر از زمین ماست، اما در منطقه قابل سکونت ستاره مادر خود می‌چرخد.

🔹آب در #اتمسفر این سیاره در سال ٢٠١٩، براساس داده‌های سه تلسکوپ فضایی #هابل، #اسپیتزر و #کپلر کشف شد. این کشف با توجه به جذب رنگ‌های بخار آب هنگام حرکت سیاره از مقابل ستاره انجام شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اصطلاح مغناطیس سپهر چیست؟

🔹#مغناطیس‌_سپهر منطقه مغناطیسی پیرامون یک جرم فضایی است. سیاره زمین و سیاره‌های #عطارد، #مشتری، #زحل، #اورانوس و #نپتون دارای مغناطیس‌سپهر هستند.

🔸 مغناطیس‌سپهر هنگامی شکل می‌گیرد که جریانی از ذره‌های باردار مانند بادهای خورشیدی در برهم‌کنش با میدان مغناطیسی ذاتی یک سیاره یا یک جرم مشابه منحرف می‌شود. زمین و دیگر سیاره‌های دارای میدان مغناطیسی ذاتی توسط یک مغناطیس‌سپهر احاطه شده‌اند.

🔹به عبارت ساده‌تر، مغناطیس‌سپهر به انرژی‌هایی می‌گویند که از قطب شمال از هسته #زمین بیرون شده و از قطب جنوب به هسته زمین بازمی‌گردند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک استارت‌آپ به نام #اینترلون(Interlune) می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ حفاری #هلیوم-۳ در ماه را آغاز کند. بنیان‌گذاران این شرکت شامل کارمندان ارشد سابق شرکت بلو اوریجین(Blue Origin) و یک فضانورد از ماموریت «آپولو ۱۷» هستند. «اینترلون»در تلاش است تا به اولین شرکت خصوصی تبدیل شود که منابع طبیعی ماه را استخراج می‌کند و آنها را به زمین می‌فرستد.

🔹اینترلون در ابتدا بر روی هلیوم-۳ که یک #ایزوتوپ هلیوم ایجاد شده توسط خورشید از طریق فرآیند همجوشی است، تمرکز خواهد کرد، ماده‌ای که در ماه فراوان است.

🔸هلیوم-۳ توسط بادهای خورشیدی به ماه منتقل می‌شود و تصور می‌شود که روی سطح ماه به صورت محبوس در #خاک باقی می‌ماند، در حالی که وقتی به زمین می‌رسد توسط مگنتوسفر زمین(مغناطیس‌سپهر) مسدود می‌شود.

🔹هدف استارت‌آپ اینترلون حفاری مقادیر زیادی از خاک ماه موسوم به رگولیت، پردازش آن و استخراج گاز هلیوم-۳ است که سپس به زمین ارسال خواهد شد.
اینترلون در کنار ماشین حفار ماه اختصاصی خود در حال برنامه‌ریزی یک ماموریت فرودگر رباتیک برای ارزیابی غلظت هلیوم-۳ در محل انتخاب شده روی سطح #ماه است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗به تازگی دانشمندان از کشف یک آتشفشان بزرگِ مریخی خبر دادند.

🔸این آتشفشان در جنوب خط استوای این #سیاره، در شرق هزارتوی شب (Noctis Labyrinthus)  قرار گرفته‌است. ارتفاع آتشفشان نوکتیس  ۹۰۲۲ متر و عرض آن به۴۵۰ کیلومتر می‌رسد. اندازه‌ی غول‌آسا و تاریخچه‌ی تحولات پیچیده‌ی #آتشفشان حاکی از فعالیت طولانی مدت آن بوده‌است. در بخش‌های جنوب شرقی آتشفشان، رسوبات نسبتا نازک و جدیدی دیده می‌شود که احتمال دارد یخچال‌های زیرینش هنوز وجود داشته‌باشند‌.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا از نام «#خلیج_فارس» استفاده کرد

🔹اکانت رسمی #ناسا با انتشار تصویر ماهواره ای خلیج فارس از نام صحیح و تاریخی « Persian Gulf » استفاده کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/02 08:22:27
Back to Top
HTML Embed Code: