Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کهکشان زیبای Pinwheel
با 21 میلیون سالِ نوری فاصله از #زمین که توسط تلسکوپ فضایی #هابل تصویربرداری شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کلیپ #شفق_قطبی👆 را ببینیم

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کلیپ بالا تعداد ماهواره‌های #استارلینک در اطراف زمین در ماه جاری میلادی را نشان می‌دهد. طبق این ویدیو، درحال‌حاضر ۴۷۴۷ ماهواره استارلینک در مدار زمین فعال هستند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمین موقتا دارای ۲ ماه می‌شود!

🔸طبق مطالعۀ جدید دانشمندان، سیارۀ #زمین به مدت کوتاهی شاهد دومین قمر در آسمان خواهد بود.

🔹این ماه موقت، سیارک کوچکی است که سامانه «هشدار نهایی برخورد با سیارک‌ها» آن را کشف کرده است؛ سیارکی که نام آن ۲۰۲۴ PT5 گذاشته شده و برای لحظه‌ای کوتاه وارد مدار زمین می‌شود.
محققان می‌گویند گرانش زمین، این سیارک را به سمت سیاره ما می‌کشد و فقط برای ۲ ماه (از ۸ مهر تا ۵ آذر) به شکل نعل اسبی به دور زمین می‌چرخد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗وجود مولکول‌های آلی متنوع، احتمال وقوع واکنش‌های شیمیایی که منجر به تولید اجزای اصلی حیات می‌شوند را افزایش می‌دهد.

🔹نمونه‌هایی که مأموریت کاسینی از «انسلادوس» (یکی از قمرهای #زحل) تهیه کرد، نشانه‌هایی از وجود مولکول‌های آلی مختلف دارند که ممکن است مواد اولیه لازم برای آغاز حیات باشند. کشف این مواد می‌تواند امیدی برای یافتن حیات در خارج از زمین باشد.

🔸نخستین بار ژوئن 2005 فضاپیمای کاسینی آبفشان‌های انسلادوس را با دقت بررسی کرد. این #لیست فضاپیما چهارمین کاوشگری بود که به سیاره زحل رفت و ۱۳ سال در مدار این سیاره و قمرهای آن ماند.

احتمال وجود حیات در قمر زحل

🔹در بررسی جدید داده‌هایی که #کاسینی از نمونه‌های آبفشان‌ها ارسال کرده بود، شواهدی از طیف وسیعی از گروه‌های شیمیایی شامل: استرها، آلکن‌ها، اترها و مولکول‌های پیچیده‌ای حاوی نیتروژن و اکسیژن یافت شده است.

🔸اما هنگامی که کاسینی دانه‌های یخی مربوط به آبفشان‌های انسلادوس را بررسی کرد، مقدار آب کمتری تشخیص داد و این امر فرصتی فراهم کرد که تیم خواجه بتوانند نشانه‌های شیمیایی #آلی را به‌وضوح شناسایی کنند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مراحل پرتاب تلسکوپ فضایی اروپایی #گایا که در سال ۲۰۱۳ توسط یک راکت فضایی #سایوز از پایگاه فضایی گویان فرانسه به فضا پرتاب شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تا حالا سیاره زیبای مشتری را اینطوری دیدید؟


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا به دنبال کمک مردم است تا راه‌حل‌های نوآورانه را به منظور کمک کردن به فضانوردان ماموریت «#آرتمیس» برای حرکت در قطب جنوب ماه و اطراف آن پیدا کند.

🔹ماموریت ماه برای یافتن ایده‌های جدید به کمک مردم نیاز دارد.

🔸هدف برنامه «آرتمیس»(Artemis) این است که انسان‌ها را برای اولین بار از #زمان ماموریت‌های «آپولو»(Apollo) در بیش از ۵۰ سال پیش، روی ماه فرود بیاورد. فضانوردان در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود خواهند آمد که تحت سایه دائمی است و احتمال می‌رود دارای مناطقی از یخ آب باشد که می‌توان برای پشتیبانی از ماموریت‌های آینده مریخ به آنها دسترسی داشت.

🔹«چالش مسیریابی ماه» که به طور رسمی در روز چهار سپتامبر آغاز شد، به دنبال ایده‌هایی برای یک دستگاه #مسیریابی پشتیبان با فناوری ساده است که فضانوردان بتوانند از آن برای یافتن مسیر خود روی سطح ماه، رفتن به فرودگر قمری و بیرون آمدن از آن و همچنین، راه‌حل‌های خلاقانه برای دسترسی به «دهانه شکلتون»(Shackleton Crater) و نقشه‌برداری از آن استفاده کنند.

🔸در وبسایت چالش مسیریابی ماه آمده است: ماموریت‌های اولیه #آرتمیس با چالش‌های جدیدی روبه‌رو خواهند شد. یکی از چالش‌ها جهت‌یابی در قطب جنوب ماه خواهد بود که به دلیل نور شدید و سایه‌های ناشی از ارتفاع کم خورشید پیچیده است. این شرایط باعث می‌شود که فضانوردان هنگام پیاده‌روی فضایی فقط با استفاده از خط دید جهت‌یابی کنند.

🔹طرح‌هایی که برای بررسی در چالش مسیریابی ماه فرستاده می‌شوند باید محیط ناملایم سطح ماه را در نظر بگیرند و از دقت، سهولت استفاده از دستکش‌های فضانوردی تحت فشار و استقلال اطمینان حاصل کنند. داشتن استقلال به این معناست که طرح‌ها نمی‌توانند به برق، تجهیزات الکترونیکی یا نرم‌افزار داخلی تکیه کنند.
دهانه شکلتون حدود ۲۱ کیلومتر قطر و ۴.۲ کیلومتر عمق دارد. #پیمایش و نقشه‌برداری از این دهانه که یکی از بزرگ‌ترین مناطق تحت سایه دائمی ماه است، به دلیل توپوگرافی دشوار از جمله دیواره‌های شیب‌دار دهانه، صخره‌ها و تخته‌سنگ‌های بزرگ، دمای پایین، کمبود میدان مغناطیسی، فشار بسیار پایین جو و محدودیت داده‌های ماهواره‌ای چالش‌برانگیز خواهد بود.

🔸دو بخش از چالش به طور مستقل داوری خواهد شد. شرکت‌کنندگان می‌توانند به یکی از چالش‌ها یا هر دو چالش‌ بپردازند که اولین مورد توسعه یک دستگاه جهت‌یابی دارای فناوری ساده با جایزه ۱۵ هزار دلاری است. #دومین مورد ایجاد روشی برای بررسی و نقشه‌برداری از انتهای دهانه شکلتون با جایزه ۳۰ هزار دلاری است. ۵۰۰۰ دلار دیگر برای راه‌حل‌های هر دو چالش در نظر گرفته شده است که دستاوردهای استثنایی را ارائه ‌دهند. مبلغ جایزه مجموعا به ۵۰ هزار دلار می‌رسد.

🔹همه شرکت‌کنندگان ملزم به تکمیل فرم ورود به هر چالش هستند که در وب‌سایت چالش مسیریابی ماه گذاشته شده است. طرح‌های ارسالی باید تا ۲۵ #نوامبر دریافت شود و برندگان در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ اعلام خواهند شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نمایش موقعیتهای مختلف #زمین و #خورشید در نقاط اعتدال بهاری و پاییزی و انقلاب تابستانی و زمستانی.

🔸اعتدال پاییزی در ستاره‌شناسی به لحظه‌ای گفته می‌شود که خورشید از نقطه تقاطع دایره البروج و صفحه استوای سماوی می‌گذرد و به سمت جنوب استوای #سماوی می‌رود.

🔹خورشید به صورت عمود بر خط #استوا می‌تابد و طول شب و روز برابر است که در نیمکره شمالی اعتدال پاییزی و در نیمکره جنوبی اعتدال بهاری نامیده میشود. در نیمکره شمالی کم کم روزها کوتاهتر و شبها بلندتر میشوند تا زمانی که خورشید به نقطه انقلاب زمستانی برسد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗هدف هند با پرتاب یک مدارگرد به سمت #سیاره زهره در سال ۲۰۲۸ بخشی از نقشه راه فضایی بلندپروازانه این کشور است.

🔹چشم انداز فضایی و نقشه راه جاه‌طلبانه هند قابل توجه است. این کشور چهار پروژه بزرگ فضایی از جمله ماموریت آوردن نمونه‌های خاک ماه به #زمین تحت عنوان ماموریت چاندرایان-۴(Chandrayaan-۴)، ارسال مدارگرد به دور سیاره زهره و پرتاب اولین ماژول ایستگاه فضایی خود را برنامه‌ریزی کرده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ماموریت ارسال 4 #فضانورد به ایستگاه فضایی بین المللی طی ماموریت «کرو-9» شرکت اسپیس‌ایکس به دلیل مشکل کپسول استارلاینر و حبس دو سرنشین آن در ایستگاه، با 2 فضانورد انجام می‌شود تا صندلی برای بازگشت آن 2 فضانورد دیگر خالی باشد.

🔹کپسول #دراگون شرکت اسپیس‌ایکس ماموریت «کرو-9» را در تاریخ 26 سپتامبر 2024 به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی آغاز خواهد کرد.

🔸این کپسول تنها با دو فضانورد پرتاب خواهد شد، اما با چهار فضانورد باز خواهد گشت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک تصویر قدیمی از آخرین باری که انسان در مأموریت ششم به ماه سفر کرد ، #فضانورد #هریسون_اشمیت را در کنار یک تخته سنگ بزرگ در ماموریت آپولو هفده را ببینید.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ستاره شناسان بزرگترین جریان هایدوقلو از موادی که از یک سیاهچاله فوران می کند را رصد کره اند.

🔸امتداد جت مواد مذکور حدود ۲۳ میلیون سال نوری و فراتر از مرزهای #کهکشان میزبان آن است. به طور دقیق تر طول این جریان مواد حدود ۱۴۰برابر کهکشان راه شیری بود.

🔹این #جت مواد از ابر سیاهچاله ای در مرکز کهکشانی در فاصله ۷.۵ میلیارد سال نوری از زمین خارج شده است. مواد رصد شده زمانی فوران کرده اند که جهان فقط 6.3 میلیارد سال عمر کرده بود. حال آنکه جهان هم اکنون 13.8 میلیارد سال است. این جت یا جریان مواد از بالا و زیر سیاهچاله خارج شدند و انرژی تولیدی آنها هزاران میلیارد بار بیشتر از انرژی تولیدی خورشید در ثانیه است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر زیبایی از ابرهای آسمان سیاره #مریخ که در زمان طلوع آفتاب توسط کاوشگر #استقامت گرفته شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آسمانِ شب در #مریخ

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویرنزدیک‌ترین همسایه‌ ما به سامانه خورشیدی.

🔸این عکس نزدیک‌ترین ستاره به منظومه‌ شمسی ماست. آیا در مدار این ستاره، سیاره‌ای گردش می‌کند؟ کسی مطمئن نیست. نام این ستاره که ۴٫۲۴ سال نوری با ما فاصله دارد، #پروکسیما قنطورس است. پروکسیما قنطورس نزدیک‌ترین عضو از سامانه‌ی ستاره‌ای #آلفا_قنطورس به ماست و آن‌قدر کم‌نور است که در سال ۱۹۱۵ کشف شد و فقط از درون تلسکوپ می‌توان آن را دید.

🔸پرنورترین عضو این سامانه‌ ستاره‌ای خیلی شبیه به #خورشید ما است و سومین ستاره‌ی پرنور آسمان شب به حساب می‌آید. این سامانه‌ی ستاره‌ای را می‌توان از نیمکره‌ی جنوبی زمین مشاهده کرد. از هفته‌ی گذشته، رصدخانه‌ی جنوبی اروپا در قالب پروژه‌ی «نقطه‌ی کم‌نور قرمز رنگ» ستاره‌ی پروکسیما قنطورس را زیر نظر قرار می‌دهد تا ستاره‌شناسان در نور آن کاهشی هرچند جزئی را مشاهده کنند و نتیجه بگیرند که در مدار آن سیاره‌ای وجود دارد.

🔹اگر بر فرض محال روی سیاره‌ای که حول این ستاره کشف می‌شود زندگی هوشمند وجود داشته باشد، در آن صورت ممکن است بتوانیم با آن‌ها رابطه برقرار کنیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اینشتین:چگونه از #زمان پیشی بگیریم؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
✈️هر دوره یا کلاسی شرکت میکنی دست نگه دار!!!
⬅️دیگه لازم نیس پولی به کلاس های آموزشی بدی اینجا کاملا رایگان همه چی برات گذاشتن ⬇️⬇️
https://www.tg-me.com/addlist/rbfGSadBjUExYWJk
https://www.tg-me.com/addlist/rbfGSadBjUExYWJk
🟠یه مجموعه‌ی کامل از تموم کانالها و گروههای علمی،علوم انسانی⬆️⬆️⬆️
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/26 00:22:50
Back to Top
HTML Embed Code: