Telegram Web Link
🌗تصویر سرویس آب و هوای #کوپرنیک از گستردگی سیل اخیر در سیستان و بلوچستان و ورود آن به دریای #عمان.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فضانوردان جدید ناسا که از سال ۲۰۲۱ تحت آموزش بوده‌اند، طی یک مراسم در «مرکز فضایی جانسون» فارغ‌التحصیل شدند.

🔹ناسا در مراسمی که روز سه‌شنبه پنچم مارس در «مرکز فضایی جانسون» برگزار شد، به جدیدترین #فضانوردان نسل بعدی «آرتمیس»(Artemis) خوش‌آمد گفت.


🔸۱۰ فضانورد فارغ‌التحصیل اکنون واجد شرایط پرواز هستند. همچنین، این #آژانس فضایی از افتتاح دور بعدی برنامه‌های فضانوردی خود خبر داد.

🔹این فارغ‌التحصیلان فضانوردی که از سال ۲۰۲۱ آموزش دیده‌اند، از میان بیش از ۱۲ هزار متقاضی انتخاب شدند و بیش از دو سال آموزش اولیه مورد نیاز را از جمله پیاده‌روی فضایی، رباتیک و سیستم‌های ایستگاه فضایی با موفقیت پشت سر گذاشتند.

🔸 این فارغ‌التحصیلان ممکن است برای مأموریت‌هایی به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی، ایستگاه‌های فضایی تجاری آینده و ماموریت‌های آرتمیس به ماه برای آماده‌سازی سفر به مریخ آماده شوند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصاویر #تلسکوپ VLT شیلی از شکل گیری سیاره ها

🔸«تلسکوپ بسیار بزرگ» واقع در #شیلی، یک مجموعه عکس را از سیاره‌هایی ثبت کرده است که در اطراف ستاره‌های جوان در حال شکل‌گیری هستند.

🔹عکس‌های خیره‌کننده‌ای که با «تلسکوپ بسیار بزرگ»(VLT) در شیلی ثبت شده‌اند، اطلاعات منحصربه‌فردی را از شکل‌گیری سیاره‌ها در اطراف ستاره‌های #جوان نشان می‌دهند.

🔸در این عکس‌ها، منظومه‌های سیاره‌ای در حال ظهور بیشتر شبیه به کهکشان‌های #مینیاتوری به نظر می‌رسند.

🔹شکل‌های موجود در این عکس‌ها، بازوهای مارپیچی را با وضوح مشخص نشان می‌دهند که از گرد و غبار متراکم ناشی می‌شوند. برخی دیگر، ابرهای درخشان را نشان می دهند.
این مشاهدات برای #ستاره‌شناسان، یک فرصت منحصربه‌فرد را برای مطالعه کردن چگونگی تولد سیارات فراهم می‌کنند.

این پژوهش در مجله «Astronomy & Astrophysics» به چاپ رسید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗کپسول حامل فضانوردان ماموریت «کرو-۸» به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» متصل شد و فضانوردان به ایستگاه وارد شدند.

🔹ماموریت «کرو-۸»(Crew-8) به «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) متصل شد. «متیو دومینیک»(Matthew Dominick)، «مایکل بارت»(Michael Barratt) و «ژانت اپس»(Jeanette Epps) فضانوردان ناسا و «الکساندر گربنکین»(Alexander Grebenkin) فضانورد #روسیه به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند و کپسول «دراگون»(Dragon) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) که حامل آنها بود، روز پنجم مارس در ساعت ۲:۲۸ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی به ایستگاه متصل شد.
پس از اتصال دراگون به ماژول «هارمونی»(Harmony)، فضانوردان بررسی‌های استاندارد را درباره نشت و فشار آغاز کردند تا برای باز شدن دریچه آماده شوند.

🔸برای مدت کوتاهی، تعداد خدمه #ایستگاه فضایی به ۱۱ نفر افزایش یافته است تا اینکه مقبلی، موگنسن، ساتوشی و بوریسوف به زمین بازگردند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗توماس هارتمن در سال ۱۹۶۲ کشف کرد که تونل زنی کوانتومی از میان یک مانع همواره و بطور لحظه ای و آنی صورت میگیرد و این بدان معناست که ذرات کوانتومی حین تونل زدن حتی مرز حیرت انگیز ، سرعت نور را هم میشکند.

 🔸 تونل زنی کوانتومی یکی از شگفتی های طبیعت است که با قوانین مکانیک کوانتومی سازگار و قابل توجیه است، با این حال مکانیک کوانتومی نمی تواند توضیح دهد که در فرایند تونل زنی کوانتومی چه اتفاقی می افتد که ذره می تواند با تونل سازی از سد پتانسیل بگذرد
  مثلا رفتار نور هنگام برخورد به سطح شیشه در نظر بگیریم .

🔹در این حالت اگر نور از ذراتی که در فیزیک کلاسیک مطرح شده ، تشکیل شده بود ، در هنگام عبور از شیشه تنها چیزی که مشاهده میکردیم بازتاب پرتوی نور در درون سطح شیشه بود .اما در عوض چیزی که ما مشاهده میکنیم اینه که نور از شیشه عبور میکند که این بخاطر رفتار موج گونه ی نور است که تونل زنی کوانتومی را به ما نشان میدهد. 

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اگر با #تکنولوژی حال حاضر سفر کنیم بعد از چه مدت به نزدیک ترین ستاره می رسیم؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗شرکت «اسپیس‌ایکس»، فیلمی را از موشک بزرگ «#استارشیپ» منتشر کرده است که برای پرواز آزمایشی سوم آماده می‌شود.

🔹اسپیس‌ایکس در حساب #ایکس خود اعلام کرد که روز ۱۴ مارس را برای سومین آزمایش پرواز استارشیپ هدف قرار داده است. استارشیپ از دو بخش تشکیل شده است؛ مرحله بالایی قابل استفاده مجدد از جنس فولاد ضد زنگ که استارشیپ نامیده می‌شود و تقویت‌کننده مرحله اول آن موسوم به «سوپر هوی»(Super Heavy) که به همراه یکدیگر بیش از ۱۲۲ متر هستند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اولین تصاویر خیره کننده تمام رنگی ماموریت اقلیدس از کیهان را در این ویدئو مشاهده کنید. 

 🔸سحابی سر اسب که با نام برنارد 33 نیز شناخته می شود و بخشی از صورت فلکی شکارچی است.

🔹«کهکشان پنهان» که با نام های IC 342 یا کالدول 5 نیز شناخته می شود.

🔸نمای #اقلیدس از یک خوشه کروی به نام NGC 6397. این دومین خوشه کروی نزدیک به زمین است، آنها مجموعه ای از صدها هزار ستاره هستند که توسط گرانش در کنار هم قرار گرفته اند. در حال حاضر هیچ تلسکوپ دیگری به جز اقلیدس نمی تواند کل خوشه کروی را در یک رصد مشاهده کند و در عین حال ستاره های زیادی را در این خوشه تشخیص دهد.

🔹 این اولین #کهکشان کوتوله نامنظم است که اقلیدس مشاهده کرد و به نام NGC 6822 شناخته می شود.

🔸 1000 کهکشان متعلق به خوشه کهکشانی پرسئوس، و بیش از 100,000 کهکشان دورتر در پس‌زمینه، که هر کدام حاوی صدها #میلیارد ستاره هستند، بسیاری از این کهکشان‌ها قبلا دیده نشده بودند و برخی از آنها بسیار دور هستند که نورشان 10 میلیارد سال طول کشیده تا به ما برسد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نحوه شکل گیری زمین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کانال پاناما، یک آبراه غیرطبیعی است که توسط انسان در کشور پاناما به وجود آمده و اقیانوس آرام را به #اقیانوس_اطلس ارتباط می‌دهد.

🔹این کانال از دو دریاچه تشکیل شده که شامل «دریاچه گاتون» در شرق و «دریاچه #میرادور» در غرب می‌شوند. کشتی‌ها توسط دو مجموعه قفل بین این دو دریاچه حرکت می‌کنند. هر مجموعه قفل شامل سه قفل می‌شود که کشتی‌ها را به تدریج از سطح دریا به ارتفاع بالاتری می‌رسانند. ‌
‌‌
🔸عبور از کانال پاناما حدود ۸ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد و هزینه‌ی عبور از آن هم بسته به اندازه و نوع کشتی متفاوت است. در مجموع می‌توان گفت که این کانال مزایای اقتصادی زیادی برای #پاناما و جهان دارد و باعث کاهش زمان و هزینه‌ی حمل‌ونقل میان‌اقیانوسی شده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ماموریت “EuropaClipper” که قرار است در سال ۲۰۳۷ پرتاب شود.

🔹این ماموریت با هدف کاوش قمر یخی مشتری، اروپا، که یکی از امیدوارکننده‌ترین نامزدها برای پناه دادن به حیات فرازمینی است، انجام خواهد شد.
🔸 این فضاپیما شناسایی دقیق سطح و زیرسطح اروپا را انجام خواهد داد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗با توجه به افزایش نرخ فرونشست در ایتالیا، از داده‌های ماهواره #کوپرنیک سنتینل-۱ برای شناسایی این بحران محیط زیستی در این کشور استفاده می‌شود.

🔹خشکسالی‌های اخیر در قاره اروپا باعث افزایش فشار به آب‌های زیرزمینی و در نتیجه افزایش نرخ و وسعت #فرونشست شده است. ایتالیا یکی از کشورهای تحت تأثیر فرونشست زمین است و بسیاری از مناطق در این کشور تحت تأثیر فرونشست قرار دارند. همین موضوع ایتالیا را به منطقه‌ای برتر برای آزمایش تکنیک‌های نظارت و نقشه‌برداری پهنه‌های فرونشست تبدیل کرده است.

🔸در همین راستا محققان دانشگاه فلورانس داده‌های راداری از ماموریت کوپرنیک سنتینل-1 آژانس فضایی اروپا را جمع‌آوری کردند تا نقشه‌های فرونشست در #ایتالیا را ترسیم کنند. آنها معتقدند که تصویربرداری راداری ـ ماهواره‌ای یکی از دقیق‌ترین راه‌های شناسایی مناطق مستعد فرونشست و آسیب‌های ناشی از آن است.

🔹پیش از این، نظارت بر برداشت آب‌های زیرزمینی و تسطیح نوری برای #نقشه‌برداری از فرونشست استفاده می‌شد اما به تازگی ردیابی جابه‌جایی زمین در بلندمدت نیز به واسطه داده‌های این ماهواره استفاده می‌شود.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غول‌هایی چون مشتری و #زحل بسیار بزرگتر از زمین هستند اما فراتر از منظومه شمسی در کیهان نامتناهی چطور؟ بزرگترین سیاره‌های کدامند؟

ادامه در پست👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غول‌هایی چون مشتری و #زحل بسیار بزرگتر از زمین هستند اما فراتر از منظومه شمسی در کیهان نامتناهی چطور؟ بزرگترین سیاره‌های کدامند؟ ادامه در پست👇👇 ╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮ 🆔 @keyhan_n1 ╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔸در فاصله ۴۶۰ سال نوری از زمین سیاره‌ای غول‌پیکر به نام «ROXs 42Bb» قرار گرفته است که ۹ برابر مشتری جرم دارد و قطرش ۲.۵ برابر بزرگترین سیاره منظومه شمسی است.

🔹تاین کوری اخترفیزیکدان دانشگاه #تگزاس دانشمندی است که این سیاره را با تحلیل داده‌های تلسکوپ کک پیدا کرد. کوری به درستی اشاره می‌کند که احتمالا این سیاره غول‌پیکر بزرگترین سیاره جهان نیست و سیارات فرامنظومه در این اندازه و حتی بزرگتر از آن وجود دارند.

🔸به گفته کوری سیارات فرامنظومه بزرگ‌تر از این وجود دارند اما نمی‌توان با قاطعیت‌ رکورد را به آن‌ها داد چرا که هنوز در مرحله شکل‌گیری هستند. دو نمونه از این سیارات که دور ستاره «PDS 70» در فاصله ۳۷۰ سال نوری زمین می‌گردند قطری بین ۲ تا ۴ برابر مشتری دارند.

🔹یکی دیگر از نامزدهای این عنوان سیاره‌ای است با نام «HAT-P-67 b» که آن‌ هم قطری ۲ برابر مشتری دارد و از این منظر شبیه به سیاره «ROXs 42Bb»‌ است.

چرا با قطعیت نمی‌توان گفت کدامیک از این سیارات بزرگ است؟

🔸اندازه گیری #قطر و جرم سیاره‌ای در فواصل نجومی کار بسیار دشواری است و دانشمندان شیوه‌های متفاوتی برای این کار دارند. برای نمونه در مورد «ROXs 42Bb» از تصویری مستقیمی که توسط تلسکوپ کک گرفته شده بود برای اندازه‌گیری استفاده شد. در مورد سیاره‌ای که دور ستاره «PDS 70» می‌چرخد هیچ تصویر مستقیمی در دست دانشمندان نیست. برای همین دانشمندان اندازه آن را با استفاده از معیارهایی چون درخشش و الگوهای بازتاب نور اندازه سیاره نزدیک به ستاره را تخمین می‌زنند که همیشه ۱۰۰ درصد دقیق و درست نیست.

🔹عدم اطمینان دیگر از معیار تعریف سیارات نشات می‌گیرد. در حالی که می‌دانیم ستاره‌ها بسیار بزرگ و سیارات کوچک هستند،‌ میانه‌ای هم وجود دارد. اجرام آسمانی که «#کوتوله»‌ نامیده شده‌اند. کوتوله‌ها آنقدر بزرگ نیستند که ستاره باشند در عین حال بسیار بزرگ‌تر از سیاره‌های شناخته شده هستند.

🔸هسته کوتوله‌های قهوه‌ای به اندازه کافی داغ نیست که باعث همجوشی هسته‌ای هیدروژن معمولی شود اما می‌تواند واکنش همجوشی هسته‌ای یک شکل خاص از هیدروژن به نام دوتریوم به سرانجام برساند.

🔹دانشمندان بر این اصل که کوتوله‌ها #سیاره نیستند توافق دارند اما راه‌حلی قطعی برای تشخیص دقیق آن‌ها از سیارات ندارند.

🔸کوری می‌گوید: «برخی دانشمندان اجرام آسمانی که ۱۳ برابر یا بیشتر از مشتری جرم دارند، کوتوله قهوه‌ای و هر چیز با جرمی کمتر از این را سیاره در نظر می‌گیرند.»

🔹در این میان پژوهش‌های جدید نشان داده است که کیهان چندان با این معیارها موافق نیست. کوری و همکارانش نشان داده‌اند که ممکن است سیاراتی با حتی ۲۵ برابر یا بیشتر از جرم مشتری وجود داشته باشند.
منبع: اسپیس

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗لحظه‌ی وصل شدن بازوی رباتیک ایستگاه فضایی به فضاپیمای باری.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یاسمین مقبلی فضانورد ناسا پس از ۲۰۰ روز اقامت در ایستگاه فضایی بین المللی به زمین بازگشت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗لحظه خارج شدن یاسمین مقبلی از #کپسول کرو ۷ ناسا

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
تصویر سمت چپ:

🔸تأسیس شرکت فضایی اسپیس‌اِکس با کمترین امکانات در تاریخ ۱۴ مارس سال ۲۰۰۲ میلادی توسط #ایلان_ماسک

تصویر سمت راست:

🔹 ۲۲ سال پس از تأسیس، اسپیس‌اِکس در تلاش است که در همان تاریخ مشابه (۱۴ مارس) بزرگ‌ترین و قدرتمندترین فضاپیمای #جهان را برای بار سوم پرتاب کند.💪🦾


📚سخن بزرگان(ایلان ماسک):
🔸تلاشگرانی که با بیشترین علاقه دست از چیزی برندارند، غیرممکن‌ها را ممکن خواهند کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چهارشنبه(۲۳) و پنجشنبه(۲۴) اسفندماه گذر پرنور ایستگاه فضایی بین المللی را از دست ندهید.

🔹چهارشنبه ساعت ۱۹:۵۰ ایستگاه از افق غرب و جنوب غربی وارد #آسمان می شود.

🔸در روز پنجشنبه ایستگاه فضایی در ساعت ۱۹:۰۱ از سمت جنوب غرب وارد آسمان شده و در ساعت ۱۹:۰۷ به بیشینه ارتفاع و روشنایی رسیده و سپس ۱۹:۱۰ در جنوب شرق غروب می کند.

🔹 هر دو این گذر ها در تمام نقاط ایران قابل مشاهده است و نیاز به هیچ ابزار خاصی برای مشاهده نیست.

پس همین الان #آلارم خود را تنظیم کنید

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗#قطب_جنوب؛مکانی در کره زمین که زمان در آن بی معنی است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/02 10:19:04
Back to Top
HTML Embed Code: