Telegram Web Link
🌗با پرتاب شدن ۲۲ ماهواره «استارلینک»، سومین ماموریت شرکت «اسپیس‌ایکس» در کمتر از ۲۴ ساعت انجام شد. شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) ۲۲ #ماهواره اینترنتی «استارلینک»(Starlink)خود را روز ۱۵ فوریه پرتاب کرد که سومین ماموریت در کمتر از ۲۴ ساعت برای این شرکت بود.

🔹یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۲۲ ماهواره استارلینک در ساعت ۴:۳۴ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ» در #کالیفرنیا بلند شد.
🔸اولین مرحله فالکون ۹ حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب طبق برنامه به زمین بازگشت و روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس در اقیانوس آرام فرود آمد. در همین حال، مرحله بالایی #موشک به حرکت کردن در آسمان ادامه داد و در نهایت، ماهواره‌ها را در مدار پایین زمین مستقر کرد.
🔹پرتاب استارلینک، آخرین مرحله از سه پرواز فضایی برای اسپیس‌ایکس بود. این شرکت عصر ۱۴ فوریه، مأموریت«USSF-124»را برای نیروی فضایی آمریکا پرتاب کرد. سپس، اسپیس‌ایکس در روز ۱۵ فوریه ساعت ۱:۰۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی، #ماموریت خصوصی «آی‌ام-۱»(IM-1)را برای فرود آمدن روی ماه از «مرکز فضایی کندی»ناسا پرتاب کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فرودگر قمری رباتیک «اودیسیوس»، ماموریت تاریخ‌ساز خود را به سوی ماه آغاز کرد.

🔸یک ماموریت قمری تاریخ‌ساز در حال انجام شدن است.فرودگر قمری رباتیک «#اودیسیوس»که توسط شرکت «اینتوئتیو مشینز»ساخته شده است، اوایل صبح روز ۱۵ فوریه بر فراز یک موشک «فالکون ۹»شرکت «اسپیس‌ایکس»از «مرکز فضایی کندی» ناسا در فلوریدا پرتاب شد.

🔹اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اودیسیوس در روز ۲۲ فوریه نزدیک قطب جنوب ماه فرود خواهد آمد و به اولین فضاپیمای خصوصی تبدیل خواهد شد که یک فرود موفقیت‌آمیز را روی ماه داشته است. این موفقیت برای آمریکا که بیش از نیم قرن پس از #ماموریت «آپولو ۱۷»(Apollo 17) ناسا به سطح ماه نرفته است نیز بسیار مهم خواهد بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا سعی دارد مشکل مربوط به یکی از تجهیزات مریخ‌نورد «#استقامت» را برطرف کند.

🔹 «استقامت»(Perseverance) وجود دارد. یکی از تجهیزات آن که یک پرتاب‌گر #لیزر موسوم به «شرلوک»(SHERLOC) است و در انتهای بازوی رباتیک نصب شده، پوششی دارد که باید از آن در زمانی که استفاده نمی‌شود، محافظت کند، اما پوشش گیر کرده و این امر ممکن است به انباشته شدن گرد و غبار روی اپتیک حساس آن منجر شود. پوشش تا حدی باز است و به همین دلیل، مریخ‌نورد نمی‌تواند لیزر خود را روی اهداف سنگی متمرکز کند یا به جمع‌آوری داده‌های طیف‌سنجی معدنی بپردازد. مهندسان ناسا در حال بررسی این مشکل هستند و امیدوارند یک راه حل پیدا کنند.

🔸در واقع دو پوشش گرد و غبار روی شرلوک وجود دارد که از دوربین‌های دستگاه، یک طیف‌سنج و لیزر محافظت می‌کنند. ماموریت شرلوک، جستجوی ترکیبات آلی و مواد معدنی است که در محیط‌های آبی تغییر یافته‌اند و شاید نشانه‌هایی را از زندگی میکروبی گذشته داشته باشند.

🔹ناسا  که برای درک بهتر رفتار موتور، دستوراتی را به این دستگاه فرستاده است تا میزان نیروی تغذیه‌شده را تغییر ‌دهد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نقشۀ #توپوگرافی(ناهمواری) برجستۀ مصر

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗واضح ترین تصویر از سطح خورشید که دمای آن به بیش از ۵۰۰۰ درجه #سلسیوس می رسد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سیارک‌ها منابع غنی مواد گران‌بها و با ارزش هستند با این حال تا به امروز دانشمندان نقشه راهی برای استخراج این مواد گران‌بها از آن‌ها ترسیم نکرده‌اند.

🔹در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳، #ناسا ماموریتی را برای کاوش «۱۶ Psyche»، یک سیارک بزرگ و غنی از فلز در حدود ۶ سال دورتر، در راستای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی شکل گیری فضای داخلی سیاره‌ها آغاز کرد.

🔸این سیارک دارای ارزش پولی شگفت انگیزی است؛ ۱۰۰.۰۰۰ کوادریلیون دلار. دلیل آن این است که «۱۶ Psyche» یک معدن طلای واقعی است که حاوی عناصر کمیاب ضروری برای خودروها و وسایل الکترونیکی مانند پلاتین و #پالادیوم است.

🔹شرکت‌هایی مانند AstroForge و TransAstra در حال حاضر به دنبال ساخت معادن بر روی سیارک‌هایی مانند Psyche۱۶ هستند. اما چقدر به #استخراج آنها و درو کردن گنجینه های کیهانی آنها نزدیک هستیم؟
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شرکت «اینتوئتیو مشینز» اولین عکس‌های فرودگر قمری «#اودیسیوس» را در مسیر رسیدن به ماه منتشر کرد.

🔹فرودگر قمری پیشگام اولین عکس‌های خود را از مرز نهایی زمین فرستاده است.فرودگر #قمری رباتیک «اودیسیوس»شرکت«اینتوئتیو مشینز» اندکی پس از پرتاب در ۱۵ فوریه بر فراز موشک «فالکون ۹»شرکت «اسپیس‌ایکس»، چند سلفی گرفت که زمین در پس‌زمینه آنها بود.

🔸شرکت اینتوئتیو مشینز با موفقیت اولین عکس‌های ماموریت «آی‌ام-۱»(IM-1) را در روز ۱۶ فوریه ۲۰۲۴ به زمین مخابره کرد. این عکس‌ها اندکی پس از جدایی فرودگر از مرحله دوم #موشک اسپیس‌ایکس در جریان اولین سفر اینتوئتیو مشینز به ماه تحت برنامه «خدمات تجاری باربری به ماه» (CLPS) ناسا گرفته شدند.

🔹فرودگر اودیسیوس، شش #آزمایش و فناوری ناسا را به همراه شش محموله خصوصی در ماموریت آی‌ام-۱ حمل می‌کند. همه چیز برای اودیسیوس خوب پیش رفته است. شرکت اینتوئتیو مشینز گفت که کاوشگر سالم است و تحت نظر مرکز کنترل ماموریت به سمت ماه حرکت می‌کند تا طبق برنامه‌ریزی در روز ۲۲ فوریه روی ماه فرود بیاید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗برای اولین بار در 2 سیارک آب کشف شد

🔹پژوهشی که در «موسسه تحقیقات جنوب غربی» انجام شده، برای اولین بار مولکول‌های #آب را روی دو سیارک شناسایی کرده است.

دانشمند موسسه تحقیقات جنوب غربی و پژوهشگر ارشد این پروژه:

🔸سیارک‌ها بقایای فرآیند تشکیل شدن #سیاره هستند. بنابراین، ترکیبات آنها با توجه به جایی که در سحابی خورشیدی تشکیل شده‌اند، متفاوت است.

🔹توزیع آب روی سیارک‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا می‌تواند نحوه انتقال یافتن آب به #زمین را آشکار کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗#عصر_یخبندان بعدی کی اتفاق می‌افتد؟ - لورین لیزیکسکی

🔹همراه با زیرنویس پارسی

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سیارکها چقدر برای زمین خطرناک هستند؟

🔹با در نظر گرفتن این موضوع که درحال حاضر 13 هزار سیارک و بیش از ۱۰۰ ستاره دنباله‌دار نزدیک به زمین در اطراف سياره شناسایی شده‌اند برشما نیز آشکار خواهد شد که زمین تا چه اندازه بی‌دفاع در معرض خطر برخورد اجرام کیهانی بزرگ و کوچک قرار دارد؛ این درحالی است که دانشمندان دانشگاه #کلرادو بولدر دریافته‌اند برخورد جرم کیهانی بزرگ و سنگینی به ابعاد 800 متر با زمین می‌تواند انفجاری با قدرت انفجاری100 میلیارد تن تی ان تی ایجاد کند.

🔸سیارکی که برخورد آن با زمین منجر به نابودی کامل دایناسورها شد ابعادی برابر 11 تا 12 کیلومتر داشته است.

🔹چنین برخوردی امروزه می‌تواند میلیارد‌ها #انسان را به کام مرگ بکشاند، اما یک سیارک برای اینکه بتواند کل زمین را نابود کند باید 96 کیلومتر وسعت داشته‌باشد، که خوشبختانه تاکنون چنین تکه سنگ بزرگی در نزدیکی سياره ما مشاهده نشده‌است.

🔸عبور یک جرم کیهانی از فاصله‌ای نزدیک‌تر از فاصله قمری، یعنی فاصله‌ای که میان زمین تا #ماه وجود دارد و برابر 384400 کیلومتر است، به عنوان عبور نزدیک دسته‌بندی می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک شخصِ میان سال به طور متوسط روزی ۷،۵۰۰ قدم بر می‌دارد اگر این میزان تا سن ۸۰ سالگی ادامه پیدا کند، این شخص در مجموع ۲۱۹ میلیون قدم در طول #عمر خود، یا ۲،۳۰۰ کیلومتر در سال طی می‌کند.

🔹حال با یک محاسبه ساده در می‌یابیم انسان تا سن ۸۰ سالگی، ۱۸۰ هزار کیلومتر طی می‌کند.
با توجه به اینکه محیط کرهٔ زمین در خط #استوا حدوداً ۴۰ هزار کیلومتر است، مسافتی که هر شخص به طور متوسط در طول عمر خود طی می‌کند معادل این است که ۵ بار دور کرهٔ زمین بچرخد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا کره زمین از مدار خود خارج خواهد شد؟

🔹حدود ۵۶ میلیون سال پیش، در مرز بین عصر پالئوسن و ائوسن، دمای زمین تا هشت درجه سانتیگراد گرم شده است. این همیشه یک معما بوده است.#دانشمندان معتقدند که یک برخورد تصادفی ممکن است عامل این اتفاق بوده باشد.

🔸شبیه‌سازی‌های آنها نشان می‌دهد که ستاره‌ای که از کنار منظومه شمسی بگذرد، می‌تواند به اندازه‌ای در مدارهای سیاره‌ای اختلال ایجاد کند که #زمین را اندکی از مسیر خود خارج کند.

🔹یکی از دلایل اهمیت این موضوع این است که سوابق زمین‌شناسی نشان می‌دهد که تغییرات در گریز از مرکز مداری زمین با نوسانات آب و هوای زمین همراه است. اگر بخواهیم به #بهترین وجه علل ناهنجاری‌های آب و هوایی باستانی را جستجو کنیم، مهم است که تصوری از اینکه مدار زمین در آن دوره‌ها چگونه بوده است، داشته باشیم.

🔸گردآوری تغییراتی که سیاره ما در طول #عمر ۴.۵ میلیارد ساله خود متحمل شده است، مستلزم کارهای کارآگاهی است که اغلب به ترکیبی از زمین‌شناسی، مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل آماری نیاز دارد تا جزئیات دقیق‌تر آشکار شوند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗مستند فرود آپولو و حضور انسان در ماه

🔹تماشای فیلم های #فرود روی ماه ماموریت‌های آپولو

🔸#ناسا فوق‌العاده لذت‌بخش و هیجان‌انگیز است اما تصاویر مورد نظر کیفیت بسیار پایینی دارند. در همین رابطه، فناوری شگفت‌انگیز هوش مصنوعی (AI) به کمک آمده و عده‌ای از علاقه‌مندان اخیرا تصاویر فرود بر ماه ماموریت‌های #آپولو ناسا را به شکلی منحصر به فرد، ویرایش کرده‌اند.

🔰این ویدئو مربوط به مأموریت آپولو چهارده می‌باشد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗پدیده‌های نجومی ماه جاری(اسفند) برای سیارات ماه، زهره، مریخ و مشتری اتفاق خواهد افتاد، همچنین شاهد بارش شهابی y-Normid 2024 خواهیم بود.

🔸در ماه جاری کیهان شاهد رویدادهایی مانند رصد خوشه ستاره‌ایNGC 3114،نزدیک شدن سیاره زهره و مریخ، مقارنه سیاره زهره و مریخ، ماه کامل، ماه در اوج زمینی، ماه در اوج خورشیدی، رصد خوشه ستاره‌ای IC 2581، سیاره عطارد در اتصال خورشیدی، سیاره زحل در اتصال خورشیدی، رصد خوشه ستاره‌ای کارینا تتا، غیبت قمری #آنتارس، تربیع آخر ماه، سیارک 3 Juno در وضعیت تقابل، مقارنه ماه و سیاره مریخ، ماه در حضیض خورشیدی، مقارنه ماه و سیاره زهره، رصد خوشه ستاره‌ای Wishing Well، ماه در حضیض زمینی، ماه نو، سیارک 23 Thalia در وضعیت تقابل، نزدیک شدن ماه و سیاره مشتری به یکدیگر، مقارنه ماه و سیاره مشتری، بارش شهابی y-Normid 2024، نزدیک شدن ماه و خوشه ستاره‌ای M45 به یکدیگر، غیبت قمری بتا توری، تربیع اول ماه، سیاره #نپتون در اتصال خورشیدی، سیاره عطارد در حضیض خورشیدی و سیاره زهره در اوج خورشیدی خواهد بود، جزئیات تمام رویدادهای نجوم ماه جاری را می‌توانید در جدول👆 مشاهده کنید


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ایلان ماسک می‌گوید که اولین بیمار انسانی که تراشه مغزی #نورالینک(Neuralink) در سر او کاشته شد، پس از بهبودی کامل، تنها با فکر کردن می‌تواند نشانگر ماوس رایانه را روی صفحه حرکت دهد.

🔹ایلان ماسک، موسس استارت‌آپ نورالینک، می‌گوید: به نظر می‌رسد اولین بیمار انسانی که با تراشه مغزی نورالینک تحت درمان قرار گرفته بود، به طور کامل بهبود یافته و می‌تواند با استفاده از افکار خود یک #ماوس رایانه را کنترل کند.

🔸این پیشرفت خوبی است و به نظر می‌رسد که بیمار با وجود اثرات #عصبی که ما از آن آگاه هستیم، بهبودی کامل پیدا کرده است. بیمار فقط با فکر کردن قادر است نشانگر ماوس را روی صفحه نمایش حرکت دهد.

🔹ماسک گفت که نورالینک اکنون در تلاش است تا بیشترین تعداد کلیک روی دکمه ماوس را از بیمار دریافت کند. نورالینک ماه گذشته پس از دریافت تاییدیه برای پذیرش داوطلب انسانی در ماه سپتامبر، تراشه #تله‌پاتی(Telepathy6) را با موفقیت در سر این بیمار کاشت. هویت اولین بیمار نورالینک هنوز نامشخص است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا می گوید ما به دنبال افرادی هستیم که به مدت یک سال در یک محیط شبیه سازی شده #مریخ زندگی کنند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر سیاهچالهٔ M87 تنها یک دایرهٔ سیاه رنگ نیست، حاصل میلیون‌ها گیگابایت اطلاعاتی است که توسط هارد دیسک از مکانی به مکان دیگر منتقل می‌شد.

🔹#ویمیدریوش ستاره شناس و پروفسور دانشگاه آریزونا می‌گوید هر شب مشاهدهٔ مرکز کهکشان توسط تلسکوپ‌های افق رویداد، بیش از یک #پتابایت یا یک میلیون گیگابایت حجم می‌گرفت سپس این اطلاعات مکان به مکان از مسیرهای سخت و صعب العبوری انتقال داده می‌شد.

🔸انتقال این حجم از اطلاعات در هر شب توسط #اینترنت غیر ممکن بود، و ما ناچار بودیم این اطلاعات را از طریق تعداد زیادی هارد دیسک منتقل کنیم و همین مشکل، فرآیند کار را بسیار کند می‌کرد.

🔹برای انتقال اطلاعات از تلسکوپِ واقع در قطب جنوب ناچار بودیم تا ماه دسامبر و گرم شدن هوا صبر کنیم زیر خروج از این مکان غیر ممکن بود.

🔸ارتباط و کالیبره کردن دیتاها هم بسیار مشکل بود به طوریکه بیشتر اوقات فکر می‌کردیم افرادی چون آلبرت #انیشتین، #ادینگتون و #شوارتزشیلد منتظر و نگران نتیجهٔ کار ما هستند و این استرس و نگرانی ما را در پروژه دو چندان می‌کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تماشای زمین از ایستگاه فضایی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/02 16:25:18
Back to Top
HTML Embed Code: