Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗هسته زمین هر چند سال حرکت می کند؟

🔹محققان چینی در تحقیقات جدید خود حرکت هسته زمین را در هر ۸/۵ سال یک بار کشف کرده‌اند که به طور بالقوه بر میدان #مغناطیسی سیاره ما تأثیر می‌گذارد.این یافته، ناشی از یک ناهماهنگی کوچک بین هسته داخلی زمین و گوشته آن است که لایه زیر پوسته که پایه سیاره ما است را تشکیل می‌دهد.

🔸در عمق حدود ۲۸۹۶ کیلومتر، هسته زمین تقسیم شده که شامل یک مرز بیرونی مایع در حال چرخش و یک لایه داخلی عمدتا جامد است.نوسانات جدید در #هسته داخلی به تغییرات احتمالی در شکل و حرکت هسته مایع اشاره دارد که به طور بالقوه منجر به تغییرات در میدان مغناطیسی زمین می‌شود.

🔹میدان مغناطیسی یکی از اجزای حیاتی در کره زمین است که با محافظت از زمین در برابر تشعشعات مضر و جلوگیری از بازگشت آب به #فضا، نقش مهمی در ادامۀ حیات ایفا می‌کند. همچنین این میدان موجب حفظ اتمسفر و در نتیجه پشتیبانی از حیات می‌شود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗عکاس ایتالیایی 6 سال صبر کرد تا این عکس👆 بی‌نظیر از ماه، کوه و کلیسا را بگیرد

🔸والریو میناتو، عکاس ایتالیایی، با انطباق هوشمندانه ۳ منظره، منظره‌ای جادویی از ماه ارائه داده است. این تصویر که درست خارج از تورین گرفته شده، کلیسای سوپرگا و کوه مونویسو را نشان می‌دهد که کاملاً بر مرکز ماه منطبق شده‌اند.

🔸این لحظه خاصی است که او از سال 2017 زمانی که برای اولین بار متوجه شد که قله کوه و کلیسای بالای تپه با هم هم‌پوشانی دارند، مترصد آن بود.پس از جستجوی چند مکان، میناتو تلاش کرد تا منظره را به تصویر بکشد و ماه را هم در عکس بگنجاند، این هم‌ترازی معمولاً سالی یک بار رخ می‌دهد. با این حال، آب و هوای بد تلاش های او را خنثی کرد و تنها در دسامبر 2023 بود که همه چیز جور شد تا این عکس را بگیرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بررسی‌های انجام شده روی فسیل‌های کشف شده در زمین نشان می‌دهد #حیات خیلی سریع در ابتدای پیدایش زمین شکل گرفته است. برهمین اساس دانشمندان معتقدند شکل‌گیری حیات درسایر جهان‌ها با فرآیندهایی مشابه زمین به وجود آمده و وجود حیات در آنها می‌بایست امری کاملا طبیعی باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗#اینشتین همیشه از نیوتن به عنوان یک قهرمان یاد می‌کرد تااینکه در سال ۱۹۱۹ او تئوری نسبیت خودش را به اثبات رساند. این تئوری کلیه تئوری‌های نیوتن درمورد فضا، #زمان و جاذبه را درهم پیچید. نیوتن فضا و زمان را ثابت تصور می‌کرد ولی #اینشتین ثابت کرد آنها با یکدیگر مرتبط هستند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗مهمترین رویدادهای نجومی سال۲۰۲۴

🔸دنباله‌دار سوچینشان-اطلس: این دنباله‌دار در خوشبینانه‌ترین حالت، بهترین نمایش خود را از۱۲ تا۱۹اکتبر۲۰۲۴ارائه می‌دهد. انتظار می‌رود این دنباله‌دار در آسمان غرب و جنوب غربی و با قدر حدود۱یا۲دیده شود.

🔹کسوف کامل و جزئی: یک خورشید گرفتگی کامل در۸ آوریل۲۰۲۴در مکزیک، آمریکا و کانادا رخ می‌دهد. از ایران قابل مشاهده نیست. همچنین یک خورشید گرفتگی جزئی در سراسر جهان قابل رویت خواهد بود.
🔸خسوف جزئی: در۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴، که در بیشتر نقاط جهان قابل مشاهده است.
🔹خورشیدگرفتگی حلقوی: در۲اکتبر۲۰۲۴، یک کسوف حلقوی برای ساکنین #آرژانتین و شیلی قابل رویت است.
🔸بارش‌های شهابی: در سال ۲۰۲۴، چندین بارش شهابی رخ می‌دهند که از جمله آنها می‌توان به بارش‌های شهابی شلیاقی(۲۱ تا ۲۲ آوریل)،اتا دلوی (۴ تا ۵ مه)،برساوشی(۱۱ تا ۱۳ اوت)و جباری(۲۱ تا ۲۲ اکتبر)اشاره کرد.
🔹دنباله‌دار پونز-بروکس: این دنباله‌دار آتشفشانی، که هر ۷۱ سال یک بار به دور خورشید می‌گردد، در اوایل ماه می در آسمان شب با دوربین دوچشمی قابل رویت می‌شود و در تاریخ ۲ اردیبهشت۱۴۰۳ به روشن‌ترین حالت خود می‌رسد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗هلیکوپتر نبوغ (Ingenuity) ناسا پس از سه سال خدمت در سیاره سرخ، اکنون برای آخرین بار در مریخ پرواز کرده است. ناسا اخیراََ اعلام کرد که پس از هفتاد و دومین پرواز نبوغ، ارتباطش با آن را از دست داده است.

🔹هرچند آژانس فضایی ایالات متحده بعداً اعلام کرد که موفق‌شده با هلیکوپتر خود تماس بگیرد، اما اکنون اعلام شده که یکی از تیغه‌های روتور فیبرکربن Ingenuity پس ازفرود 18 ژانویه آسیب دیده است و #نبوغ دیگر قادر به پرواز نیست.

🔸نبوغ تاکنون از عملکرد برنامه‌ریزی‌شده اولیه خود عملکرد بسیار بهتری داشته است. #ناسا ابتدا این هلیکوپتر را برای انجام حداکثر پنج پرواز آزمایشی در مدت 30 روز طراحی کرده بود، اما بیشتر از سه سال به پرواز در مریخ ادامه داد.

🔹نبوغ در مجموع بیش از 14 برابر بیشتر از چیزی که ابتدا پیش‌بینی‌شده بود #پرواز کرده و زمان پرواز آن در مجموع بیش از دو ساعت بوده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کاوشگری که ژاپن را به پنجمین کشور فاتح ماه تبدیل کرد دچار مشکل شده است و نور خورشید به سلول‌های خورشیدی #فضاپیما نمی‌رسد؛ زیرا اسلیم نسبت به موقعیت طراحی‌شده برای فرود، ۹۰ درجه واژگون شده است.

🔹فضاپیمای «SLIM» این کشور در 19 ژانویه بر روی ماه فرود آمد و ژاپن را به پنجمین کشوری تبدیل کرد که موفق به قدم گذاشتن بر روی ماه شد. اما حالا تصویری تازه نشان می‌دهد که
واژگونی ماه‌نشین ژاپنی روی دماغه سبب شده است که صفحه‌های خورشیدی فضاپیما قادر به تولید برق نباشند.

🔸بر اساس اطلاعات منتشر شده این واژگونی در اثر خرابی یکی از دو پیشرانه‌ی اصلی فضاپیما درهنگام #فرود رخ داده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بر طبق #مکانیک_کوانتوم، هر زمان که شما بین دو مسئله سردرگم می‌شوید و تصمیم می‌گیرید که یکی از آن دو مسئله را انتخاب کنید، جهان به #دو_قسمت تقسیم می‌شود، بطوریکه در یک جهان شما راه اول، و در جهان دیگر راه دوم را انتخاب کرده و در هر یک از این #جهان‌های_موازی پیامدهای مختص خودشان را می‌بینید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمین با سرعت ۹۶۰ هزار کیلومتر برساعت هر ۲۲۰ میلیون سال یکبار دور #کهکشان راه شیری می‌چرخد ولی ما هرگز نمی‌توانیم این چرخش را مشاهده کنیم مگرآنکه به مرکز این کهکشان سفر کنیم. درآنجا هرآنچه که پیرامون #ابرسیاهچاله این کهکشان واقع شده بطور غیرقابل تصوری درحال چرخش است.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مقایسهٔ دره #مارینر در مریخ و دره گرند کنیِن در زمین.

🔹بزرگ‌ترین دره در منظومهٔ شمسی با نام مارینر در #مریخ واقع شده است. این دره ۳۰۰۰ کیلومتر طول، ۶۰۰ کیلومتر عرض و ۸ کیلومتر عمق دارد درحالی که گرند کنین در آریزونا تنها ۸۰۰ کیلومتر طول، ۳۰۰ کیلومتر عرض و ۱.۸ کیلومتر عمق دارد.

🔸علت تشکیل دره مارینر در مریخ هنوز ناشناخته است ولی #دانشمندان احتمال می‌دهند این دره چند میلیارد‌ سال قبل و در زمان سرد شدن مریخ بعد از شکل‌گیری آن به وجود آمده است.
این تصویر از ترکیب ۱۰۰ عکس گرفته شده توسط مدارگرد #وایکینگ به ثبت رسیده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نقطه ای در #اقیانوس آرام با نام Nemo یا قطب عدم دسترسی وجود دارد که تا هزاران کیلومتر اطراف آن هیچ تمدن بشری وجود ندارد. حتی نزدیک ترین جزیره غیرقابل سکونت 2688 کیلومتر از آن فاصله دارد. این نقطه به قدری دورافتاده است که تنها #فضانوردان ایستگاه فضایی کمترین فاصله با این نقطه را داشته اند.

🔸بعضی وقت ها انسان فراموش می کند که اقیانوس آرام به چه اندازه بزرگ است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗سحابی #کارینا؛ اینجا یک ماشین عظیم ستاره سازی درکهکشان راه شیری و محل تولد #ستارگان غول‌پیکر است، ۵۰ سال طول می‌کشد تا یک پرتوی نور به انتهای این سحابی برسد.

🔹حدود ۱۷۶ سال پیش ستارهٔ اتاکارینا به طور مرموزی دومین ستاره درخشان #آسمان شد و بعد از ۲۰ سال محو شد. به نظر می‌رسد انفجار این ستاره این سحابی را خلق، سپس به دو نیم تقسیم کرده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗انویست تصاویر باکیفیتی از جغرافیای زمین به‌دست می‌آورد و قادر به تشخیص تغییرات بزرگ سطح زمین مانند تغییرات پوشش گیاهی و سطح آب‌دهی است.
در 30 ژانویه 2004، ماهواره #انویست متعلق به آژانس فضایی اروپا، ده هزارمین دور خود را به گرد مدار زمین را تکمیل کرد.

🔸هدف این ماهواره که در سال 2002 به فضا پرتاب شد، بررسی و مطالعه منابع طبیعی زمین، مخصوصاً منابع آب و #خشکسالی بود.

🔹برای دستیابی به اهداف جهانی و منطقه‌ای این مأموریت، رشته‌های علمی متعددی از داده‌های به‌دست‌آمده از حسگرهای موجود در ماهواره برای مطالعه شیمی اتمسفر، تخریب لایه ازون، اقیانوس‌شناسی، #دما و رنگ اقیانوس، امواج باد و هیدرولوژی (رطوبت، سیل) استفاده شدند.

🔸کشاورزی و درختکاری، مخاطرات طبیعی، پایش ترافیک دریایی، مدل‌سازی پراکندگی #اتمسفر (آلودگی) و نقشه‌برداری برف و یخ نیز به لطف انویست بهبود یافت.

🔹انویست تصاویر باکیفیتی از جغرافیای #زمین به‌دست می‌آورد. همچنین قادر به تشخیص تغییرات بزرگ سطح زمین مانند جابه‌جایی‌های جغرافیایی و تغییرات پوشش گیاهی و سطح آب‌دهی است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فضاپیمای «لوسی» ناسا برای اولین بار پس از پرتاب، موتورهای اصلی خود را در فضا روشن می‌کند.

🔹موتور ماموریت «#لوسی»(Lucy) ناسا برای سفر به سیارک‌های «تروجان»(Trojan) سیاره مشتری که پیشتر بررسی نشده‌اند، به زودی روشن می‌شود تا این ماموریت، مشتری را هنگام گردش آن به دور خورشید دنبال ‌کند.

🔸فضاپیمای لوسی روز ۳۱ ژانویه موتورهای اصلی خود را در بیرون از زمین برای اولین بار از زمان پرتاب در اوت ۲۰۲۱ روشن خواهد کرد. روشن شدن موتورهای اصلی لوسی باعث می‌شود که #فضاپیما تقریبا نیمی از سوخت خود را بسوزاند. ناسا اعلام کرده که مانور دوم و بزرگتر این ماموریت در حال حاضر برای روز سوم فوریه تعیین شده است.

🔹هدف از این دو عملیات در اوایل سال ۲۰۲۴، تغییر دادن #سرعت فضاپیمای لوسی به حدود ۳۲۱۷ کیلومتر در ساعت است. پیش از این دو مانور، فضاپیما با حداکثر سرعت حدود ۱۶ کیلومتر در ساعت جابه‌جا شده بود اما این تغییرات به اندازه‌ای کم بودند که پیش‌ران‌های ثانویه و کم‌قدرت فضاپیما نیز می‌توانستند به آن دست یابند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗به طور کلی تمامی اجرام در جهان هستی با حد سرعت کیهانی یا همان c در حرکت هستند.

🔹اما این سرعت فقط در فضا یا فقط در زمان نیست. بلکه در فضا-زمان است!اگر شما در فضا ثابت باشید، حد سرعت کیهانی را در زمان دارید و هرچقدر به سرعت فضایی خود اضافه کنید، از سرعت زمانی که برایتان میگذرد، کم میشود.

🔸اگر شما در فضا ثابت بمانید و سعی کنید به سرعت خود در فضا اضافه کنید، به عنوان مثال با استفاده از راکت فضایی، سرعت شما افزایش می یابد، اما سرعت زمانی که به شما میگذرد کاهش می یابد.

🔹این مفهوم به عنوان #انقباض زمانی که مربوط به نسبیت خاص است، شناخته می شود.بنابراین، بر اساس تئوری نسبیت خاص، هرچه بیشتر به سرعت نور نزدیک شوید، زمان به نسبت شما کندتر میگذرد و میتوانید به حد سرعت کیهانی نزدیک شوید. اما دستیابی به سرعت نور، در نظریه #نسبیت خاص غیرممکن است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مقیاس های کیهانی؛زمان

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗این👆 تصویر پس از پانصد روز جمع آوری نوترینو در همان آشکارساز معروف نوترینو در ژاپن ثبت شده.

🔹محفظه ای بزرگ که پنجاه هزار تن #آب فوق خالص در خودش دارد.اما چگونه توانستیم این تصویر را ثبت کنیم؟

🔸احتمال اینکه نوترینو ها با الکترون های داخل آب برخورد کنند وجود دارد. پس از هر برخورد آن الکترون با سرعت فازی بیشتر از سرعت #نور حرکت می‌کند و باعث میشود نوعی تابش به نام تابش چرونکو داشته باشد.در نهایت این نورها توسط هزاران تقویت کننده نور تعبیه شده در کف آشکارساز، #شناسایی میشوند و تصویر بالا خلق میشود (هسته خورشید)

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗جهان چهار بعدی ما را می توان به عنوان یک غشای مسطح (یا "Brane") در نظر گرفت که در یک فضای خالی پنج بعدی به نام "Bulk" شناور است. (دقت کنید تعداد ابعاد با درنظر گرفتن بُعد زمان است)از این رو میتواند فرم یک #منیفُلد دو بعدی (مثل بطری کلاین و نوار موبیوس) داشته باشد، اما این وابسته به نوع خمش‌های #فضا_زمان است.وجود جرم، غشاء را به گونه ای منحرف میکند که گویی یک ورقه لاستیکی است.چون گرانش بین ابعاد حرکت میکند.پس اگر فضا-زمان در کل خمش هایی روی خودش داشته باشد، میتواند مثل بطری کلاین و #نوار_موبیوس، درون و بیرون را تلفیق کند، و در واقع یک سطح بسته‌ی جهت ناپذیر باشد.پس با پیمایش سطحی در جهات سه گانه نمیتوان از آن خارج شد و در نهایت به نقطه شروع خود برمیگردیم (اگر #چگالی بحرانی جهان ما از یک بیشتر باشد و جهان کاملاً بسته باشد)و تنها راه خروج کرمچاله ها هستند.
در یک فرضیه به نام دوازده سطحی، تمام #جهان درون یک دوازده سطحی قرار دارد که وقتی نور به یک سر آن می‌رسد، از سرمقابل مجددا وارد جهان می‌شود! پس هرگز نمیتواند آن را ترک کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اینفوگرافی؛تمام برنامه های ایران برای فضا.

🔸 پرتاب و تزریق موفق ماهواره‌ها در بخش‌های مختلف مداری زمین جزیی از برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور به شمار می‌روند که چشم‌انداز جدیدی در دستیابی #متخصصان کشور با هدف‌های مشخص ترسیم می‌کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آخرین تصویر بالگرد #نبوغ از مریخ علت مرگ آن را برملا کرد.

🔸فرود اضطراری با زاویه مایل احتمالاً علت شکسته شدن دو تیغه فیبر کربن هلیکوپتر تاریخ‌ساز ناسا بوده است.تصاویر جدید هلیکوپتر نبوغ #ناسا نشان می‌دهند که دلیل مرگ احتمالی آن چه بوده است. آسیب شدید تیغه‌ها، که در هفتادودومین و آخرین پرواز نبوغ رخ داد، باعث اتمام کار این هلیکوپتر تاریخ‌ساز در سیاره سرخ شد. حالا آخرین تصاویر این هلیکوپتر، احتمال درستی فرضیه برخورد تیغه‌های هلیکوپتر به سطح سیاره سرخ را افزایش داده‌اند.

🔹این تصاویرِ دوربین مسیریابی نبوغ را آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا منتشر کرده است. چیزی که در آن‌ها می‌بینیم، سایه تیغه‌های چرخان روی سطح #مریخ است. شکستگی‌های مهلک حداقل دو تیغه از چهار تیغه این هلیکوپتر به‌طور واضح در این سایه‌ها مشخص است و تکه‌های بزرگی از تیغه‌ها گم شده‌اند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/09/28 11:21:41
Back to Top
HTML Embed Code: