Telegram Web Link
🌗مقدمات پرواز فضاپیمای پروگرس.

🔹در پایگاه فضایی #بایکونور، فضاپیمای پروگرس ام-اس-۲۶ برای سوختگیری با سوخت و گازهای فشرده آماده می شود.

🔸این #فضاپیما پس از سوختگیری به ساختمان نصب و آزمایش در سایت ۲۵۴ پایگاه فضایی بایکونور باز می گردد.

🔹پرتاب راکت فضایی سایوز ۲.۱-آ با این فضاپیما برای روز ۱۵ #فوریه برنامه ریزی شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗دلایل استفاده از استخر آب در‌ هنگام پرتاب موشک

🔹موتورهای خروشان امواج صوتی شدیدی تولید میکند که میتواند به #فضاپیما آسیب برساند. آب این امواج را جذب و منحرف میکند و از محموله ی گرانبها محافظت میکند.

🔹موشک ها داغ میشوند. سیستم های آب موتورها و سکوی پرتاب را قبل از بلند شدن خنک نگه میدارند و از گرمای بیش از حد و خرابی احتمالی جلوگیری میکنند.

🔸آب برای مبارزه با آتش‌هایی که ممکن است در حین پرتاب #فوران کند، حیاتی است و همه و همه چیز را ایمن نگه میدارد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗وزن هر یک از #اتم‌های تشکیل دهندهٔ یک شخص چقدر است؟

🔸تقریبا هر اتم موجود در بدن انسان توسط یک ستاره، میلیاردها سال پیش تشکیل شده است.

🔹انسانی با وزن ۱۵۴پوند(۷۰ کیلوگرم) دربردارنده ۷ میلیارد میلیارد میلیارد اتم می­باشد، که این رقم برابر است با عدد ۷ با ۲۷ صفر در مقابلش! بدن انسان از انواع مختلفی از اتم ها تشکیل شده است که روی هم رفته یک شخص به تعداد کمی از آنها آشنایی دارد.۹۹درصد اتم های تشکیل دهنده بدن انسان را می­توان در مقادیر زیر تقسیم بندی کرد: ۶۵%هیدروژن، ۲۴% کسیژن و۱۰%کربن. یک درصد باقیمانده شامل عناصر کم مقدار مانندزیرکونیوم،رادیوم، #بور، مس و سرب می­باشد.

🔸علی­رغم تعداد زیاد اتمها ما هنوز فضای خالی زیادی در بدن خود داریم.اگرتمامی این فضای خالی بدن فشرده و جمع میشد، بدن مابسیار بسیار کوچک می­شد. ذهن­تان منفجر می­شود بهتراست بدانید ستاره هاوسیارات وهر چیزی که در درون آنها می­باشند من جمله انسان­ها، تنها ۴ درصد از جرم جهان شناخته شده را تشکیل می­دهند. بقیه آن به باور دانشمندان از #ماده_تاریک و انرژی تاریک تشکیل شده است که در حال حاضر به خوبی شناخته و درک نشده ­اند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا #نمسیس همان ستاره‌ای است که باعث ۵ انقراض بزرگ در زمین شده است؟

🔹در سال۱۹۸۰م، #دانشمندان متوجه وجود یک چرخه اسرارآمیز در کره زمین شدند.این الگوی ثابت، هر 27 میلیون سال یک بار،موجب وقوع انقراض‌های بسیار بزرگ در سطح زمین می‌شود.از جمله این حوادث آخرالزمانی، می‌توان به انقراض دایناسورها و نابودی‌های عظیم مشابه با آنان اشاره کرد.

🔸اکتشاف این چرخه اسرارآمیز، موجب طرح خیل عظیمی از سوالات برای دانشمندان شد؛چه رازی در پس زمینه این چرخه مرگبار نهفته است؟

🔹ریچارد ای مولر علت وقوع این پدیده‌های مرگبار را به وجود یک ستاره اسرارآمیز با نام ستاره #نمسیس در فاصله 1.5 سال نوری خورشید نسبت داد.از آن زمان تاکنون،هیچ شواهدی از وجود چنین ستاره‌ای بدست نیامد،اما یک مطالعه جدید توسط دانشمندان،نشان می‌دهد که تمامی ستاره‌های سراسر جهان،به صورت دوتایی(دوقلو)متولد شده‌اند.با استناد بر این مطالعه،می‌توان گفت که ستاره دوم منظومه شمسی ما،تابه امروز نیز به حالت مخفیانه به موجودیت خود ادامه داده است.

🔸وجود دو خورشید در منظومه شمسی ؛ واقعیتی که به کمک آن شاید بتوان انقراض دایناسورها را توضیح داد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌎 همه چیز در مورد تخت یا گرد بودن زمین!

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 تصویر بی نظیر از شهر زیبای #ایلام

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان نوعی ساختار شگفت‌انگیز هرم مانند، در قطب جنوب کشف کرده‌اند. این پدیده حیرت‌آور در تصاویر ماهواره‌ای بر فراز قطب جنوب دانشمندان را شگفت‌زده کرده است.

🔹این تصاویر نشان دهنده یک توده عظیم هرمی شکل بر فراز بخش جنوبی رشته کوه‌ #الزورت در قطب جنوب است. چندین قله با ظاهر نسبتاً عجیب و غریب در این منطقه مشاهده شد که بزرگ‌ترین آنها پایه‌ای به اضلاع مربعی شکل و به طول 2 کیلومتری در هر جهت آن بود.

🔸این سازه ها از نظر شکل و اندازه با اهرام مشهور جهانی جیزه که توسط بردگان مصری در حدود 2550 سال قبل از میلاد ساخته شده‌اند، تفاوت چندانی ندارند. اما از آنجایی که این قاره کاملاً پوشیده از یخ است و برای یک انسان معمولی تقریباً غیرقابل سکونت است، #دانشمندان در مورد چگونگی به وجود آمدن این قله‌های یخ زده گیج شده‌اند.

🔹در واقع، اریک ریگنوت، پروفسور زمین‌شناسی، شایعات موجود در مورد بیگانگان و یا ایلومیناتی‌ها را به طور کلی رد کرده است و می‌گوید این سازه‌ها فقط کوه‌های منظم و قدیمی هستند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗همنشینی ماه و زهره را از دست ندهید.

🔹چهارشنبه -هجدهم بهمن- ماه و سیاره زهره در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه ۲۷ روزه از زاویه پنج درجه و ۲۵ دقیقه جنوب سیاره زهره عبور خواهد کرد؛ این پدیده از #اصفهان از ساعت ۰۵:۱۲ (یک ساعت و ۴۰ دقیقه قبل از خورشید) تا ساعت ۰۶:۳۶ قابل رصد خواهد بود.

🔸ماه در قدر منفی ۹.۹ و سیاره زهره در قدر منفی ۴.۰ هر دو در صورت فلکی قوس قرار خواهند داشت، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید #تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهد بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مریخ‌نورد «استقامت»(Perseverance) ناسا از همراه خاموش‌شده خود، بالگرد «نبوغ»(Ingenuity) در حالی عکس گرفته که به تنهایی روی یک تپه نشسته است.

🔸در این عکس جدید می‌توان بالگرد نبوغ را بدون حرکت روی یک تپه شنی در پس‌زمینه مشاهده کرد. منظره بیابانی و صخره‌ای #مریخ نیز در پیش‌زمینه عکس دیده می‌شود.

🔹این عکس در روز چهارم فوریه ۲۰۲۴ گرفته شده است؛ یعنی کمی بیش از دو هفته پس از زمانی که نبوغ به پایان #ماموریت خود رسید. در روز ۱۸ ژانویه هنگامی که بالگرد نبوغ روی یک بخش از مناظر شنی مریخ فرود آمد، روتورهای آن آسیب دیدند.

🔸«آزمایشگاه پیش‌رانش جت»(JPL) #ناسا هنوز در حال تحلیل کردن آسیب واردشده به تیغه‌های نبوغ است اما صرف نظر از آنچه پیدا خواهد کرد، ماموریت بالگرد رسما به پایان رسیده و دیگر قادر به پرواز کردن نیست.

🔹نبوغ در روز ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ در کنار همراه رباتیک خود، مریخ‌نورد #استقامت فرود آمد. هنگامی که این بالگرد در آوریل ۲۰۲۱ به آسمان مریخ رفت، با انجام دادن اولین پرواز خود تاریخ‌ساز شد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗خاستگاه سیارک بنو جهان باستانی اقیانوسی است.

🔹با آغاز بررسی نمونه‌های سیارک #بنو نتایج اولیه به دست آمده نشان می‌دهد این سیارک ممکن است قطعه‌ای از یک جهان قدیمی خشک و اقیانوسی باشد.

🔸با آغاز برداشت و بررسی نمونه‌های #سیارک بنو نتایج اولیه به دست آمده از تجزیه و تحلیل آ‌نها نشان می‌دهد که بنو ممکن است قطعه‌ای از یک جهان قدیمی خشک و اقیانوسی باشد.

🔹این نتیجه بر اساس تشکیلاتی است که در نمونه‌ها مشاهده شده است. عناصری مشابه با رسوبات اقیانوسی و پوسته‌هایی که در زمین به نام سنگ‌های سری #ریولیت معروفند، در نمونه‌های بنو دیده شده است. همچنین، بررسی‌های اولیه بر روی نمونه‌ها نشان می‌دهد که بنو احتمالا از مواد آب‌دار تشکیل شده است.

🔸اگر بنو در گذشته واقعا یک #جهان اقیانوسی بوده باشد، بررسی‌هاس کنونی می‌تواند مواجهه دانشمندان را درباره تاریخچه زمین و اقیانوس‌های قدیمی آن تغییر دهد. این تشخیص نیز نشان می‌دهد که سیارک‌ها می‌توانند منشا اطلاعات مهمی درباره تشکیل و تکامل سیارات و سیاره‌ها باشند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗پستی و بلندی‌ها در این مدل که زمین‌واره یا #ژئویید نام دارد هفت هزار مرتبه از آنچه در واقعیت است بلندتر یا کوتاه­‌تر نشان داده شده ‌اند.

🔹دلیل اینکه زمین به نظر ناهموار می­رسد این است که جرم واحدی ندارد که خود یکی از عناصر کلیدی محاسبه نیروی #گرانش می­باشد. اگر شما از قسمت­های مختلف گوشته زمین نمونه­‌برداری کنید مواد مختلفی با چگالی­‌های مختلف پیدا می­ کنید. 

🔸در نتیجه، قسمت ‌های چگال­تر گوشته دارای نیروی #جاذبه قوی‌تری نسبت به قسمت­‌های کم چگالی آن، در بالای سطح آب دارند. در این مدل مناطق آبی رنگ، دارای کمترین میزان گرانش و مناطق قرمز رنگ، بیشترین میزان گرانش را دارند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نگاه خیره‌کننده جیمز وب به کهکشان گرداب

🔹این کهکشان مارپیچی زیبا که با نام #گرداب (یا مسیه ۵۱ یا ان‌جی‌سی ۵۱۹۴) شناخته می‌شود در فاصله ۲۷ میلیون #سال_نوری از زمین واقع شده است 😍

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗چرا پادماده به این اندازه گران است؟
در فیزیک نوین پادماده ماده ای است که ذرات بنیادین و زیراتمی سازنده آن، از ذراتی به نام #پادذره تشکیل شده‌است.

🔹پادذره‌ها در مدل #استاندارد، به مفهومی مخالف ذرات زیراتمی تشکیل دهنده مواد قلمداد می‌شوند. و در برابر ذرات معمولی قرار می‌گیرند. میزان بسیار اندکی از ذرات پاد ماده به شکل روزانه در آزمایشگاه‌های شتاب‌دهنده ذرات تولید می‌شود.

🔸میزان پادماده تولید شده توسط این سامانه‌ها یا در موارد طبیعی مانند برخورد اشعه‌های کیهانی با جو #زمین، یا واپاشی هسته‌ای از چند نانوگرم بیشتر نمی‌شود و در روش‌های آزمایشگاهی از تمامی این تکنیک‌ها برای ایجاد پاداتم‌ها استفاده شده‌است.

🔹تاکنون به دلیل هزینه بسیار بالا، پیچیدگی تکنولوژیکی فراوان، و ناپایداری پادماده در مجاورت ماده، امکان ایجاد پادماده در اندازه‌های #ماکروسکوپی فراهم نیامده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فضانورد ایستگاه فضایی بین‌المللی که به همراه سه فضانورد دیگر با فضاپیمای SpaceX Crew Dragon در راه بازگشت به کره زمین است در هنگام بازگشت، تصاویر‌ خیره‌کننده‌ای از کره #زمین را ثبت کرد.

🔹 "مارکوس واندت" #فضانورد ایستگاه فضایی بین‌المللی که به همراه سه فضانورد دیگر با فضاپیمای SpaceX Crew Dragon در راه بازگشت به کره زمین است در هنگام بازگشت، تصاویر‌ خیره‌کننده‌ای از کره زمین را ثبت کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک #موشک «فالکون ۹» روز نهم فوریه ۲۲ ماهواره «استارلینک» شرکت «اسپیس‌ایکس» را به مدار زمین پرتاب کرد.

🔹 شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) یک گروه دیگر از ماهواره‌های اینترنتی «استارلینک»(Starlink) خود را روز جمعه، نهم فوریه پرتاب کرد.

🔸یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۲۲ ماهواره استارلینک روز جمعه ساعت ۷:۳۴ شب به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی #وندنبرگ» در کالیفرنیا بلند شد.

🔹این پرتاب در سومین تلاش اسپیس‌ایکس انجام شد. اسپیس‌ایکس ابتدا پرواز را برای اوایل صبح چهارشنبه و عصر پنجشنبه برنامه‌ریزی کرده بود، اما هر دو را به دلیل آب‌وهوای نامساعد به تعویق انداخت.

🔸اولین مرحله #فالکون ۹ همان طور که برنامه‌ریزی شده بود، حدود ۸.۵ دقیقه پس از بلند شدن، برای فرود آمدن روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس در اقیانوس آرام به زمین بازگشت.


🔹شبکه ماهواره‌ای #استارلینک، یک شبکه پهن‌باند متعلق به اسپیس‌ایکس در مدار پایین زمین است که در حال حاضر حدود ۵۴۰۰ ماهواره عملیاتی را در بر دارد. تعداد ماهواره‌ها همچنان در حال افزایش یافتن است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/09/28 13:24:12
Back to Top
HTML Embed Code: