Telegram Web Link
🌗باستان شناسان ابزاری در جزیرهٔ آنتیکیترا واقع در #یونان باستان کشف کردند که متعلق به ۲۰۰۰ سال قبل بوده و روی آن ۳۵۰۰ حرف از نحوه حرکت #کهکشان‌ها، سیارات، پیش‌بینی خسوف‌ها و کسوف‌ها حکاکی شده است.

🔹ابزار نجومی کشف شده از ۳۰ قطعه چرخ‌دندهٔ برنزی ساخته شده و دارای قابلیت نمایش زمان، موقعیت خورشید و ماه، اَهِلّه ماه، تقویم ۱۹ساله و قابلیت #پیش‌بینی خسوف درمدت ۲۲۳ ماه می‌باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗زمین هر ۲۴ ساعت یکبار به دور محور خود می‌چرخد. سرعت چرخش زمین در خط استوا تقریباً ۱۶۰۰ کیلومتر بر ساعت است.

🔹جواب بسیار ساده این است که هر چیزی روی زمین با سرعت ثابت و یکسانی همراه با #زمین در حال چرخش است. فقط در صورتی که زمین ناگهان از چرخش بایستد، آن را حس خواهیم کرد. مثل این است که در یک خودرو با سرعت زیادی در حال رانندگی باشید و ناگهان ترمز کنید!

🔸“چرخش ثابت زمین” باعث شده بود که اجداد ما دربارۀ ماهیت واقعی #کیهان حسابی گیج و سردرگم شوند. آنها متوجه شدند که ستاره‌ها، خورشید و ماه همگی در بالای زمین در حال حرکت هستند. از آنجایی که آنها نمی‌توانستند حرکت زمین را احساس کنند، این مشاهده را اینگونه تفسیر می‌کردند که زمین ساکن است و «آسمان‌» (اجرام آسمانی) در بالای سر ما در حرکت هستند،

🔹البته به استثناء دانشمند یونانی، «آریستارکوس». او اولین کسی بود که یک مدل هلیوسنتریک (خورشید مرکزی) از #جهان را صدها سال پیش از میلاد پیشنهاد داد.


جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=101123


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗#استیون_هاوکینگ_فقید : همه ی ما از تکینِگی یک #سیاهچاله بیرون آمده ایم.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا از علاقمندان دعوت کرده است تا نام‌ خود را با ماه‌نورد رباتیک «وایپر» به سطح ماه بفرستند.

🔹ماه‌نورد #ناسا موسوم به «کاوشگر تحقیقاتی کشف مواد فرّار» یا «وایپر»(VIPER)، یک ماموریت را به مقصد قطب جنوب ماه آغاز خواهد کرد تا اسرار آب را در ماه کشف کند و به درک بهتر محیطی بپردازد که ناسا قصد دارد اولین زن و اولین شخص رنگین‌پوست را طی برنامه «آرتمیس»(Artemis) خود در آن فرود بیاورد.

🔸آژانس فضایی آمریکا از عموم مردم برای فرستادن نام خود با ماه‌نورد وایپر دعوت کرده است. به عنوان بخشی از کمپین «نام خود را با وایپر بفرستید»، ناسا اسامی را تا پیش از روز ۱۵ #مارس ساعت ۱۱:۵۹ به وقت منطقه زمانی شرقی می‌پذیرد. پس از جمع‌آوری نام‌ها، ناسا آنها را به ماه‌نورد ملحق خواهد کرد.

🔹همچنین، وب‌سایت #ناسا به شرکت‌کنندگان امکان می‌دهد تا یک سوغاتی مجازی شامل کارت پرواز ماموریت وایپر با نام خود را برای نگه داشتن این تجربه ایجاد و دانلود کنند. ناسا شرکت‌کنندگان را تشویق کرده است تا درخواست‌های خود را با استفاده از هشتگ SendYourName# در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مریخ‌نورد «استقامت» ناسا نمای ۳۶۰ درجه‌ای از دهانه جیزرو مریخ ثبت کرده است که می‌توانید آن را به صورت یک فیلم مشاهده کنید.

🔹در روز ۱۲ دسامبر سال ۲۰۲۳، مریخ نورد «استقامت»(Perseverance) ناسا به نقطه عطفی در عملیات خود رسید. این مریخ‌نورد طی کردن ۱۰۰۰ روز مریخی را با ارائه یک موزاییک ۳۶۰ درجه از مکان فعلی خود جشن گرفت و همچنین یک تصویر کلی از صحنه‌ای که توسط دانشمند پروژه استقامت، کن فارلی(Ken Farley) توصیف شده بود، منتشر کرد.

🔸این تصویر ترکیبی شامل ۹۹۳ تصویر جداگانه است که با ابزار مست‌کم زد استقامت(Mastcam-Z) در سال گذشته در روزهای سوم، چهارم و ششم نوامبر ثبت شده است و شامل ۲.۳۸ میلیارد #پیکسل است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شرح در متن تصاویر

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗رکوردداران زندگی در فضا.

🔸پگی ویتسون پژوهشگر و #فضانورد آمریکایی با ۶۶۵ روز زندگی در فضا، در صدر این فهرست قرار دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗انسان قبل از اختراع #چمدان چرخدار به کره‌ی ماه سفر کرده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗قمر تیتان به عنوان یکی از اقمار سیاره زحل، رودخانه‌های بسیاری دارد که بر اساس برآوردهای دانشمندان، بسیاری از آن‌ها قابل احتراق هستند.

🔹 همچنین بر این، جزایر ناپدید شونده‌ای در این دریاچه‌ها مشاهده می‌شوند که به طور شگفت‌انگیزی در زیر رودخانه‌ها فرو رفته و سپس با ظاهری جدید رخ‌نمایی می‌کنند؛ گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که این جزایر عجیب، حباب‌های گاز نیتروژن یا جامدات معلق یا شناور هستند.

🔸کار جدید مطالعاتی بر روی تعامل بین تشکیل جامدات در #اتمسفر و اتفاقی که پس از پایان آنها در دریاچه‌ها رخ می‌دهد متمرکز بود؛ ترکیبات آلی زیادی در جو غلیظ ماه تشکیل می‌شود که برخی از آنها بر روی تپه‌های شنی و رودخانه‌ها و دریاها می‌ریزند. سوال این است که آیا آنها غرق می‌شوند؟ خیر تا زمانی که به اندازه کافی متخلخل باشند.

🔹بسیاری از مولکول‌های آلی ساده پس از تشکیل در جو تیتان به صورت جامد فرود می‌آیند، از جمله مولکول‌هایی مانند #بنزن؛ #متان و اتان مایعی که رودخانه‌ها و دریاچه‌ها را تشکیل می‌دهند، کشش سطحی کمی دارند، بنابراین جامدات برای شناور شدن روی آنها تلاش می‌کنند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان غذایی برای سفر به مریخ و زندگی در سیاره سرخ در نظر گرفته‌اند که تولیدش آسان و بسیار مغذی است.

🔸بهترین غذا برای یک پرواز طولانی تا #مریخ‏، یک غذای گیاهی ساده و مغذی است که خوشمزه هم باشد. دانشمندان این غذا را تدارک دیده‌اند و آن را جوری طراحی کرده‌اند که مواد تشکیل‌دهنده‌اش قابلیت رشد در فضا را داشته باشد.

🔹دانشمندانی که این غذای فضایی رادرست کرده‌اند، می‌گویند که تمام مواد لازم برای یک سفر چند ساله خارج از #زمین را دارد. این غذایی است که می‌توان برای اولین زمینی‌های ساکن مریخ، که ممکن است سال‌ها برای رسیدن به سیاره سرخ در راه باشند، در فضاپیما سرو کرد.

🔸این غذای گیاهی و بدون گوشت (با عرض تاسف برای علاقمندان به غذاهای گوشتی) از جمله سویا، دانه‌های خشخاش، جو، کلم‌پیچ، بادام زمینی، سیب‌زمینی شیرین، و تخمه آفتابگردان که دارای ریزمغذی‌های کافی مانند #کلسیم برای حفظ سلامت فضانوردان در ماموریت‌های فضایی طولانی است. در کنار این، کامپیوتر ده‌ها ماده تازه را در ترکیبات مختلف تست می‌کند تا به بهترین و مناسب‌ترین دستور غذاها و ترکیبات برای رفع نیاز غذایی فضانوردان برسد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلسکوپ فضایی جیمز وب نشانه‌هایی از یک شفق قطبی مرموز را بر فراز یک «ستاره شکست خورده» مشاهده کرد.

🔹پدیده شفق قطبی در سیاراتی که ستاره‌ای نزدیک به آنهاست و #استراتوسفر آنها را گرم می‌کند پیش از این نیز مشاهده شده است اما تماشای آن بر فراز جرمی که هیچ منبع گرمای مشخص بیرونی ندارد عجیب به نظر می‌رسد.

🔹ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب(JWST) #ناسا یک «ستاره شکست خورده» یا کوتوله قهوه‌ای را مشاهده کرده‌اند که نشانه‌هایی از وجود یک شفق قطبی را نشان می‌دهد.

🔸شفق‌های قطبی بیشتر به عنوان نورهای شمالی و جنوبی شناخته می‌شوند که در اثر برخورد ذرات باردار خورشید به مولکول‌های جو #زمین ایجاد می‌شوند. آنها معمولا فقط در عرض‌های جغرافیایی بالا دیده می‌شوند، زیرا مغناطیس‌سپهر سیاره ما این ذرات را به سمت قطب‌ها هدایت می‌کند.

🔹نام مستعار «ستاره‌های شکست خورده» از این جهت به آنها نسبت داده می‌شود که جرم کافی برای ایجاد همجوشی هسته‌ای #هیدروژن به هلیوم را در قلب خود ندارند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اگر ماه به زمین نزدیک شود؟

🔹زمانی که #ماه به فاصله 19000 کیلومتری از سیاره ما برسد، به اصطلاح در حد "روش" قرار می گیرد. در این نقطه نیروهای جزر و مدی قوی تر از #جاذبه هستند.این بدان معنی است که نیروهایی که ماه را نابود می کنند، بیشتر از نیروهایی هستند که ماه را در یک کل نگه می دارند. به همین دلیل ماه از هم می پاشد. و حداقل برای مدتی، این زباله ها حلقه ای خیره کننده در اطراف زمین تشکیل می دهند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تلسکوپ‌ها «گذشته را می‌بینند» زیرا نور برای سفر به زمان نیاز دارد، و جهان وسیع است.

🔸وقتی اجرام دوردست را در #فضا مشاهده می‌کنیم، در واقع نوری را مشاهده می‌کنیم که در گذشته توسط آن اجرام ساطع شده بود.این به این دلیل است که نور سرعت محدودی دارد ((حدود 299792 کیلومتر در ثانیه یا تقریباً 186282 مایل در ثانیه) و سفر از یک مکان به مکان دیگر به زمان نیاز دارد. هنگامی که اجسام را در جهان مشاهده می کنیم، اساساً به گذشته نگاه می کنیم.
 
🔸وقتی ستاره شناسان کهکشان های دوردست را رصد می کنند، اغلب به نوری نگاه می کنند که میلیون ها یا حتی میلیاردها سال را طی کرده تا به ما برسد. نوری که از کهکشان های بسیار دور دریافت می کنیم، تصویری از گذشته #کیهان ارائه می دهد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در یک شب صاف و تاریک چشم انسان قادر است تنها ۳ هزار #ستاره، چند سیارهٔ، یک نوار شبه‌گون از کهکشان راه شیری و تعدادی خوشهٔ ستاره‌ای را ببیند.

🔹درحالیکه مناطق به ظاهر خالی در #آسمان مملو از هزاران کهکشان است، بطوریکه اگر یک دانه #شن در دستان خود گرفته، و آن را به سمت یک منطقهٔ خالی از آسمان بگیرید، بخشی از آسمان که توسط این دانه پوشیده می‌شود بیش از ۱۰،۰۰۰ #کهکشان را پشت خود پنهان می‌کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/03 02:31:52
Back to Top
HTML Embed Code: