Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗 فرود فضاپیمای #چین (چانگ ئی ۵) بر سطح ماه در ۱۱ آذر سال ۱۳۹۹ را ببینید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سطح سیاره زهره (ناهید) به واقع #جهنم است اما در بخشی از اتمسفر آن دما چنان پایین است که یخ تشکیل شود و ابر شکل گیرد.

🔹سیاره زهره دومین سیاره نزدیک به خورشید و داغ‌ترین سیاره منظومه شمسی است که دمای سطح آن به فراتر از ۴۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد.
در این دمای جهنمی که فلز #سرب را ذوب می‌کند امکان دیدن ابر و یخ وجود ندارد اما در ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری از سطح زهره چنین نیست و دما به منفی ۱۸۳ درجه سانتیگراد افت می‌کند.

🔸در پژوهشی منتشر شده در نشریه « Advancing Earth and Space Sciences» محققان پی بردند که در ارتفاعات بالای اتمسفر زهره امکان شکل‌گیری کریستال‌های #یخ و دی‌اکسید کربن وجود دارد.

🔹این پدیده که در لایه‌های بالایی #جو رخ می‌دهد به باقی ماندن آب در زهره کمک می‌کند و از پراکنده شدن ذخیره آب این سیاره در فضا جلوگیری می‌کند.

🔸در دماهای پایین‌تر کریستال‌های دی‌اکسید کربن نیز تشکیل شده و با در برگرفتن ذره‌های #آب منجمد ابر را بزرگتر می‌سازند.

🔹ابرهای مزوسفری #زهره مانند «تله سرما» عمل می‌کنند و لایه‌ای را در جو این سیاره می‌سازند که از لایه پایینی و بالایی سردتر است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان منبع سیگنال رادیویی مرموز را کشف کردند که هشت میلیارد سال و با گذر از ۷ کهکشان طول کشید تا به ما برسد.

🔸اخترشناسان دانشگاه نورث وسترن در ایالات متحده منشاء قدرتمندترین FRB را که در سال ۲۰۲۲ کشف شد، پیدا کردند. محققان با استفاده از تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی #هابل ناسا، FRB را با نام ۲۰۲۲۰۶۱۰A به گروهی متشکل از حداقل هفت کهکشان مرتبط دانستند. یافته‌های آنها نشان می‌دهدکه کهکشان‌هابا یکدیگر تعامل دارند و ممکن است در مسیر ادغام باشند.

🔹 چنین فعل و انفعالات نادری در میان کهکشان ها منجر به شرایطی می‌شود که می تواندFRBرا ایجاد کند.تحقیقات جدید سوالاتی رادر مورد تمام مدل‌های علمی قبلی FRB‌هاایجاد می‌کند.

🔸محقق ارشد الکسا گوردون از دانشگاه نورث وسترن گفت: بدون تصویربرداری #هابل، این که آیا این FRBاز یک کهکشان یکپارچه یا برخی از سیستم‌های تعاملی سرچشمه می گیرد، یک راز باقی می‌ماند. این نوع محیط‌ها، محیط‌هایی عجیب و غریب هستند که ما را به سمت ناشناخته‌ها سوق می‌دهند.

🔹 انفجارهای رادیویی کوتاه اما قوی هستند که شعله‌ور می‌شوند و در عرض #میلی_ثانیه ناپدید می‌شوند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗هاوکینگ قبل از مرگش بارها به جهانیان هشدار داد ما کمتر از ۱۰۰۰ سال دیگر فرصت داریم تا زمین را ترک، و یک سیارهٔ جدید در کیهان برای خود بیابیم.

🔹رشد سریع جمعیت، مصرف شدید انرژی و افزایش روز افزون گازهای گلخانه‌ای، زمین را به یک توپ آتشین با دمای۲۵۰ #درجه تبدیل خواهد کرد.

🔸شرایط پیش روی ما، امکان ادامه حیات در #زمین را غیر ممکن خواهد کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗چرا النینوی امسال همه را غافلگیر کرد و #خشکسالی شد؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗 در👆ویدئو می توانید اثر جاذبه ماه را بر آبهای سطح زمین به زیبایی ببینید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کلیپی از دهانه ۱.۵ کیلومتری در سیاره مریخ را ببینید.

🔸طبیعت سیاره #مریخ با وجود سطح خشک و خاکی جایی که هیچ دریاچه و اقیانوسی وجود ندارد و تمام جنبه‌های زندگی به طور کامل در آن یافت نمی‌شود، ستاره شناسان را هیجان زده می‌کند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ازخطرات زندگی در #مریخ با توجه به فشار جو مریخ که 100 برابر کمتر از زمین است،خون انسان دردمای معمولی به جوش می‌آید وتمام گازهای موجود درخون به صورت حباب درمی‌آیند و طی چند ثانیه فرد می‌میرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کاوشگر آمریکایی ماه در مسیر سقوط است.

🔹شرکت #آستروبیک اعلام کرد، فرودگر ماه در مسیر سقوط به زمین است و احتمالا در جو زمین می‌سوزد.

🔸به گفته این شرکت، #کاوشگر خصوصی پراگیان که اندکی پس از پرتاب هفته گذشته دچار نشت سوخت شد، اکنون در مسیر برخورد با زمین قرار دارد.

🔹پراگیان در ۸ ژانویه بر فراز موشک ولکان #قنطورس پرتاب شد، اما مدت کوتاهی پس از جدا شدن از تقویت کننده، دچار نشت سوخت شد.
به گفته شرکت سازنده فرودگر پراگیان، این از دست دادن سوخت، شانس پراگیان را برای فرود نرم روی ماه با شکست مواجه کرد.

🔸در حالی که این شرکت برای زنده نگه داشتن فرودگر تا زمانی که ممکن است مبارزه کرده است، روز‌های حیات پراگیان به دلیل مسیر حرکت آن قطعاً به پایان رسیده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
❇️ امروز ۲۶ دی ماه ۱۴۰۲ چه مدت طول می‌کشد تا نور از هر یک از اجرام آسمانی به زمین برسد؟
#ماه ۱.۲۵ ثانیه
#زهره ۲.۲۷ دقیقه
#مریخ ۶.۱۵ دقیقه
#عطارد ۱۰.۲۵ دقیقه
#خورشید ۸.۲۸ دقیقه
#مشتری ۵۲.۰۰ دقیقه
#زحل ۱.۴۵ ساعت
#اورانوس ۲.۶۲ ساعت
#نپتون ۴.۰۶ ساعت
#پلوتو ۴.۷۰ ساعت
#اریس ۱۳.۲۱ ساعت
#ستاره پروکسیما_سنتوری ۴.۳۶ سال
#کهکشان_آندرومدا ۲،۵۳۷،۰۰۰ سال

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر رویایی دقایقی قبل ماهواره #ناسا از فراز دریای کاسپین پوشش سنگین برف در ارتفاعات غربی رشته کوه البرز، همچنین #برف آستارا

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗نقش کوانتوم در زندگی انسان ها

🔸نظریه کوانتوم یکی از عجیب‌ترین دستاوردهای ذهن بشری است. ذات احتمالاتی و غیر متعین ذرات و یا امکان تونل زدن ذره و عبور از سد از جمله ویژگی‌های عجیب دنیای کوانتوم است که ما قبلا در فیزیک کلاسیک با آن‌ها روبرو نشده بودیم.

🔹 اما، شاید فکر کنید که مکانیک کوانتومی فقط در مکان‌های خاصی مثل آزمایشگاه‌های فیزیک یا در شتاب‌دهنده‌های ذرات مهم می‌شود.

🔸 ولی با دیدن این ویدئو خواهید فهمید که در پدیده‌های مهم روزمره ما #مکانیک_کوانتومی نقش مهمی دارد. عجایب مکانیک کوانتومی در اطراف ما در جریان است و ما به آن توجه نداریم. حیات ما در این سیاره، وابسته به قوانین دنیای کوانتومی است.  
در حقیقت، مکانیک کوانتومی حتی از نوک بینی هم به ما نزدیکتر است

🔰منبع:مجله علم روز

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗در منظومهٔ شمسی، همهٔ سیارات و بیشتر اشیاء دیگری که دورِ #خورشید می‌چرخند؛ به غیر از بسیاری از دنباله‌دارها که استثنا هستند، جهت حرکتشان موافق‌گرد (هم‌جهت) با حرکت محوری خورشید است.

🔹حرکت بسیاری از سیاره‌ها هم هم‌جهت با خورشید است؛ #ناهید و اورانوس استثنا هستند و حرکتشان مخالف‌گرد است. بیشترِ قمرهای طبیعیِ سیاره‌ها، با حرکت موافق‌گرد به دور سیاره‌هایشان می‌چرخند. (در مورد قمرهای اورانوس، آنها هم‌جهت با سیارهٔ خود، یعنی موافق‌گرد و مانند اورانوس در جهت مخالف خورشید می‌چرخند) تعدادی از قمرها در منظومه شمسی در جهت مخالف سیاره‌هایشان می‌چرخند، اما عموماً این قمرها کوچک و دور از سیاره‌هایشان قرار دارند؛

🔸به‌استثنای تریتون، قمر #نپتون، که بزرگ و نزدیکِ سیاره است. عقیده بر این است که این قمرهای مخالف‌گرد، از جمله تریتون، در جای دیگری تشکیل شده و بعدها اسیر چرخش به دور سیاره‌های کنونی خود شده‌اند.

🔹در واقع این گرانش ِ خورشید و #خمیدگی فضا-زمان در اطرافش است که باعث می‌شود سیارات به دور آن بچرخند، درست همانطور که گرانش “زمین” ماه و ماهواره‌ها را به دورش نگه می‌دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Forwarded from کانال همبستگی

دانشنامه شمال ایران
@diarkoo
🌗اینشتین ثابت کرد علاوه بر سه بعد، #زمان نیز به عنوان بعد چهارم به ‌حساب می‌آید. در این فضا-زمان چهار بعدی، #کرم‌چاله‌ها می‌توانند تونلی به جهانی دیگر یا ناحیه‌ای دیگر از همین جهان در میلیاردها سال نوری دورتر باشند.

🔹ولی از نظر #هاوکینگ این کرمچاله ما را به نقطه‌ای در آینده خواهد فرستاد نه گذشته، چراکه کرمچاله پارادوکسی ایجاد می‌کند که از خلق آن در یک مکان جلوگیری می‌کند. مانند کسی که به گذشته برگردد و #پدر خود را قبل از تولد بکشد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔸فواصل بین #ستارگان به قدری زیاد است که اگر زمین در فاصلهٔ ۱ متری از خورشید قرار گیرد، نزدیکترین ستاره با نام #پروکسیما_سنتائوری ۲۷۰ هزار کیلومتر دورتر قرار خواهد گرفت.

🔹 فواصل بین کهکشان‌ها بسی بزرگتر از فواصل بین #ستارگان است، یعنی اگر ستارهٔ پروکسیما سنتوری در فاصلهٔ ۱ متری از خورشید قرار گیرد، نزدیکترین کهکشان با نام #آندرومدا ۵۸۰ هزار کیلومتر دورتر قرار خواهد گرفت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمانی تنها قادر بودیم در تلسکوپ‌های غول‌پیکر خود هالهٔ ضعیفی از #پلوتو را در فاصله ۵ میلیارد کیلومتری مشاهده کنیم، ولی پیشرفت تکنولوژی توانست فضاپیمای افق‌های نو را به پلوتو رسانده تا بتوانیم تصاویری با این وضوح را تنها از فاصله ۲۰ هزار کیلومتری آن به ثبت برسانیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مریخ‌نورد استقامت در هزارمین روز فعالیتش این تصاویر را ثبت کرد.

🔹این چشم انداز دهانه جیزرو است، جایی که در آن رودخانه‌ای در حدود ۳/۵ میلیارد سال پیش به دریاچه‌ای باستانی جاری شده بوده است. علاوه بر مطالعه سطح‌شناسی این دهانه، دانشمندان به دنبال نشانه‌های حیات میکروبی باستانی در این منطقه هستند.

🔹مریخ امروز به شدت سرد و خشک است. رودخانه‌ها و دریاهای سطح آن سالهاست که خشکیده و از بین رفته‌اند. #اتمسفر سیاره نازک و ناچیز است و اگر میکروب‌های مریخی هنوز وجود داشته باشند، احتمالاً در لایه‌های زیرین و درونی مریخ گرد آمده‌اند.


منبع: bigbangpage.com/?p=107169
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗چگونگی اتصال فضاپیما به ایستگاه فضایی.

🔹برای فضانوردانی که با #فضاپیما راهی فضا می‌شوند فقط هشت دقیقه طول می‌کشد تا به فضا برسند، اما رسیدن آنها به ایستگاه فضایی به خاطر سرعت بالای این ایستگاه، مستلزم محاسبه‌ی دقیق است، زیرا فضاپیما بطور مستقیم به سوی ایستگاه فضایی حرکت نمی‌کند.

🔸در واقع تعقیب کردن ایستگاه فضایی و تغییر مدار می‌تواند گاهی دو روز هم طول بکشد. خدمه‌ی فضاپیما پیش از رسیدن به ایستگاه فضایی چندین‌بار به دور #زمین می‌چرخند و توسط رانشگرهای سفینه، با تغییر ارتفاع به مدار بالاتر می‌روند.

🔹ایستگاه فضایی با #سرعت ۲۷ هزار کیلومتر در ساعت و در ارتفاع حدود ۴۰۰ کیلومتر بالاتر از سطح دریا، به دور زمین می‌چرخد. فضاپیما برای کنترل نهایی اتصال به ایستگاه فضایی، در نزدیکی این مهارگاه فضایی متوقف شده و سپس به طور خودکار به آن متصل می‌شود.ایستگاه فضایی یک آزمایشگاه در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری است. 


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فرودگر ژاپنی «SLIM» روز ۱۹ ژانویه با موفقیت روی ماه فرود آمد اما پنل‌های خورشیدی آن مطابق برنامه‌ریزی، #برق تولید نمی‌کنند.
ژاپن حداقل برای چند ساعت روی ماه قرار گرفته است.

🔸فضاپیمای رباتیک #ژاپن موسوم به «فرودگر هوشمند برای بررسی ماه»(SLIM) صبح روز ۱۹ ژانویه روی سطح ماه فرود آمد و موفقیت بزرگی را برای این کشور رقم زد. ژاپن با این فرود، به #پنجمین کشوری تبدیل شد که به آرامی روی نزدیک‌ترین همسایه زمین فرود آمده است.
«یاماکاوا هیروشی»(Yamakawa Hiroshi) رئیس «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA)، در یک نشست مطبوعاتی پس از فرود گفت: اول از همه باید بگویم که فرود موفقیت‌آمیز بود. در ادامه می‌گویم که احتمالا می‌توانیم به سطح ماه دسترسی داشته باشیم. من معتقدم که اکنون روزنه‌ای برای رسیدن به این هدف باز شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/03 04:27:11
Back to Top
HTML Embed Code: