Telegram Web Link
🌗تلسکوپ فضایی جیمز وب نشانه‌هایی از متان در سیاره فراخورشیدی K2-18b کشف کرد.

🔹یکی از سؤالات مهم بشریت این است که در کجای کیهان احتمال وجود حیات هست؟
در سال 2019 مکان‌یابی سیاراتی که امکان حیات فرازمینی در آن‌ها وجود دارد، با کشف مقدار قابل‌توجهی بخار #آب در جو سیاره فراخورشیدی دوردست K2-18b گامی رو به جلو برداشت.

🔸در فاصله 124 سال نوری از ما در صورت فلکی شیر (اسد) قرار دارند. این #سیاره فراخورشیدی بسیار بزرگ‌تر و پرجرم‌تر از زمین ماست، اما در منطقه قابل سکونت ستاره مادر خود می‌چرخد. اگرچه K2-18 سرخ‌تر از خورشید است، اما درخشندگی آن در آسمان K2-18b شبیه خورشید در آسمان زمین است.

🔹آب در اتمسفر این #سیاره در سال 2019 براساس داده‌های سه تلسکوپ فضایی هابل، اسپیتزر و کپلر کشف شد. این کشف با توجه به جذب رنگ‌های بخار آب هنگام حرکت سیاره از مقابل ستاره انجام شد. اکنون در سال 2023، رصدهای بیشتری که تلسکوپ فضایی وب در طیف فروسرخ انجام داده، نشانه‌هایی از دیگر مولکول‌های بیانگر حیات ازجمله متان، در این سیاره کشف کرده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗دانشمندان از یافتن اقیانوس حاوی کربن در یکی از قمرهای مشتری بسیار شگفت زده شدند چراکه این اکتشاف از این جهت مهم است که اقیانوس می‌تواند امیدوارکننده‌ترین مکان در منظومه شمسی برای جستجوی حیات بیگانه باشد.

🔹#اقیانوس زیرزمینی وسیع اروپا، یکی از قمرهای مشتری، حاوی کربن است که یکی از اجزای حیاتی برای حیات است.

🔸مشاهدات انجام شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می دهد که یخ #دی_اکسید_کربن در سطح ماه از اقیانوس شوری که در زیر پوسته یخی ضخیم 10 مایلی قرار دارد، منشا گرفته است. اگرچه یافته‌ها به این سؤال پاسخ نمی‌دهند که آیا حیات بیگانه در اعماق سرد و تاریک کمین کرده است، اما به این دیدگاه که اقیانوس اروپا می‌تواند امیدوارکننده‌ترین مکان در منظومه شمسی برای جستجوی آن باشد، وزن می‌افزاید.

🔹به اعتقادکریستوفر گلین، ژئوشیمیدان آمریکایی« ما هنوز نمی دانیم که آیا واقعاً حیات در اقیانوس اروپا وجود دارد یا خیر. اما این یافته جدید شواهدی را به این مورد اضافه می کند که اقیانوس اروپا شرط خوبی برای میزبانی از حیات موجود است. آن محیط از دیدگاه اختر #زیست_شناسی وسوسه انگیز به نظر می رسد.»

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗سرعت نور و انبساط هستی دو شعاع برای ما تعریف کرده‌ است، یکی #شعاع_کیهانی یا شعاع قابل مشاهده که معادل ۱۳.۷ میلیارد سال نوری است و دیگری #افق_کیهانی که ۴۶ میلیارد سال نوری است.

🔹تنها در مدت ۳۵۰ هزار سال بعد از #بیگ‌بنگ بافت جهان به اندازه ۴۲.۶ میلیون سال نوری و با سرعتی بیشتر از نور گسترش یافت و اکنون بعد از گذشت ۱۳.۷ میلیارد سال، بافت جهان ما به اندازه ۴۶.۵ میلیارد سال نوری گسترش یافته است.

🔸انبساط هستی هرگز به این معنی نیست که یک کهکشان در مرزهای کیهان با سرعتی بیشتر از نور در حال حرکت است، بلکه فقط #بافت_فضا مانند یک بادکنک درحال انبساط است، در این صورت دو کهکشان در دو مرز مخالف جهان بدون شکستن محدوده سرعت نور، در بُعدی دیگر با سرعتی فراتر از نور از هم دور می‌شوند.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗این تصویرِ سحابی #روح یا IC63 در صورت فلکی ذات الکرسی می‌باشد. نور ابرهای هیدروژنی این سحابی ۵۵۰ #سال در راه بوده‌‌اند تا این چشم انداز را برای شما نمایان کردند.

🔸این سحابی تحت تاثیر ستاره آبی و متغیری قرار گرفته که ۶۵ هزار برابر خورشید ما #درخشندگی دارد و با سرعت ۱.۶ میلیون کیلومتر در ساعت به دور خود می‌چرخد!

🔹گسیل انرژی از ستاره‌ای در فاصله ۴ سال نوری، این سحابی را به منبعی از انرژی با قدرتی ۳۴ هزار برابر #خورشید ما مبدل کرده است!

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗بنابر نظریه #ریسمان، جهان ما در واقع پوسته‌ای چهار بُعدی است که در یک فضا- زمان 10 بعدی شناور است، تمامی ذرات و نیروهای جهان ما مقید به پوسته چهار بعدی این جهان هستند و امکان خروج از آن را ندارند.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗#پاییز در ایران رسما از امروز اول مهرماه آغاز شد ، در نیمه اول مهرماه هوای سردتر از نرمال مخصوصا در ساعات شب در بیشتر مناطق کشور به ویژه شمالشرق ایران حاکم خواهد بود ، بارش ها از هفته دوم پراکنده در برخی مناطق غربی و نیمه شمالی آغاز خواهد شد ولی تا رسیدن بارش های موثر تر تا نیمه دوم مهر باید صبر داشت.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗حقیقتی که ممکن است باعث تعجب شما شود..

🔹ضخامت اتمسفر سیاره ما حدود ۹۶ کیلومتر است. این بخش شامل #تروپوسفر با ضخامت ۱۰ کیلومتر، #استراتوسفر با ضخامت ۴۰ کیلومتر، #مزوسفر با ضخامت ۳۰ کیلومتر و بخشی از #تروموسفر می‌باشد. ولی بخشی که ما در آن زندگی می‌کنیم همان لایه اول یا تروپوسفر است که آب و هوا، ابرها و ۹۹ درصدِ بخار آب در آن شکل می‌گیرد.

🔸قطر یک سیب به طور متوسط حدود ۷۰ میلیمتر، و پوست آن ضخامتی حدود ۳ دهم میلیمتر دارد، اگر شما این سیب را به اندازه قطر زمین #منبسط کنید در آن صورت بخشی از اتمسفر زمین که ما در آن زندگی می‌کنیم ۵ برابر کمتر از ضخامت پوست این سیب خواهد بود!

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فاصله ۴۰ میلیون سال نوری از ما؛جایی که این کهکشان رقصنده اسپانیایی است که با نام #کهکشان مارپیچی NGC 1566 نیز شناخته می شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗چرا صحرای #آفریقا را پر از صفحات خورشیدی نمی کنیم؟

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اعتدال پاییزی در نجوم.

🔹هر ساله در روز ۳۱ شهریور، #اعتدال_پاییزی رخ می‌دهد. در یک دور گردش زمین به دور خورشید که معادل یک سال است، چهار نقطه وجود دارد که در آن‌ها زاویه تابش خورشید به زمین اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. البته در واقع محل خورشید تغییری نمی‌کند، بلکه انحراف 23.5 درجه‌ای محور زمین از حالت قائم باعث تغییر در زاویه تابش می‌شود.

🔸همین مسأله علت پیدایش فصل‌هاست. در اعتدال پاییزی، محور زمین نسبت به خورشید طوری قرار می‌گیرد که زاویه تابش در نقاط مختلف زمین، یکسان و طول روز و شب هم مساوی می‌شود. از این تاریخ به بعد، طول روزها در نیمکره شمالی کوتاه‌تر می‌شود؛ یعنی از دید ناظران نیمکره شمالی #زمین، #خورشید مدت زمان بیشتری را زیر افق است تا بالای #افق. روند کوتاه شدن طول روز تا انقلاب زمستانی یا همان شب یلدا ادامه پیدا می‌کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗مانگالیان هند را به اولین کشور آسیایی تبدیل کرد که به مدار مریخ رسید.

🔹در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۴، اولین مأموریت بین سیاره‌ای هند وارد مدار مریخ شد. مأموریت‌ مدارگرد مریخ (MOM) که #مانگالیان نیز نامیده‌ می‌شود، پس از پرتاب، ۱۰ ماه را صرف رسیدن به مریخ کرد.

🔸این عملیات بیشتر یک نمایش فناوری بود که آژانس فضایی هند ترتیب داد تا ثابت کند می‌تواند یک فضاپیما به مریخ بفرستد. اما برخی از دوربین‌ها و ابزارهای علمی برای جمع‌آوری اطلاعات درمورد #سیاره_سرخ نیز همراه آن بود. هدف ثانویه مانگالیان کشف ویژگی‌های سطح مریخ، ریخت‌شناسی، کانی‌شناسی و جو مریخ با استفاده از ابزارهای علمی بومی بود.

🔹در ۲ اکتبر ۲۰۲۲، گزارش شد که مدارگرد پس از ورود به دوره #کسوف هفت ساعته در آوریل ۲۰۲۲، به‌طور غیرقابل جبرانی ارتباط خود را با زمین از دست داده‌ است.

🔸روز بعد،هند اعلام کرد تمام تلاش‌ها برای احیای MOM شکست خورده‌ است. و دلیل آن مربوط به ازبین‌رفتن سوخت و توان باتری دستگاه‌های کاوشگر بود.

🔹هزینه این مأموریت تقریباً ۷۳ میلیون #دلار آمریکا بود، که آن را به کم‌هزینه‌ترین مأموریت مریخ تا به امروز تبدیل می‌کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نمونه های خاک سیاره بنو به زمین رسید.

🔹ماموریتی هفت ساله برای مطالعه آنچه که خطرناک‌ترین قطعه سنگ منظومه شمسی توصیف می‌شود، به پایان چشمگیر خود نزدیک می‌شود. فضاپیمای اوسایرس-رکس نمونه‌های «خاک» را که از سطح سیارک بنو جمع کرده، به زمین آورده است. #سیارک بنو برای زمین خطر محسوب می شود زیرا که احتمال خیلی کمی وجود دارد که این سیارک اواخر قرن آینده به زمین برخورد کند.

🔸نمونه‌ها با یک کپسول در ایالت یوتا حوالی ساعت ۰۸:۵۵ به وقت محلی در روز یکشنبه به زمین فرود آمد.عبور این کپسول از #اتمسفر زمین۱۳ دقیقه‌ به طول انجامید.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگر تئوری #نسبیت انیشتین از سیستم ماهواره‌های GPS حذف شود، در هر روز ۱۱ کیلومتر خطای مسافت خواهیم داشت!

🔸ماهواره‌های جی پی اس با سرعت ۱۴ هزار کیلومتر بر ساعت یا ۱۳ میلیونیوم سرعت نور درمدار زمین گردش می‌کنند، طبق تئوری نسبیت زمان در آنها ۷ میکروثانیه در روز به تاخیر می‌افتد.

🔹از طرفی این ماهواره‌ها در ارتفاع ۲۰ هزار کیلومتری زمین گردش می‌کنند و زمان به علت کاهش #جاذبه، ۴۵ میکروثانیه سریع‌تر حرکت می‌کند، اختلاف این دو زمان ۳۸ میکروثانیه در روز است.

🔸به ازای هر ۵۰ #نانوثانیه خطایِ زمان در این ماهواره‌ها، ۱۵ متر در زمین خطای مسافت خواهیم داشت یعنی به ازای ۳۸ #میکروثانیه این خطا به ۱۱ کیلومتر می‌رسد.

🔹به همین دلیل محاسبات تئوری نسبیت در ماهواره‌های GPS لحاظ شده تا مدام این اختلاف زمان را جبران، و خطای مسافت را به کمتر از ۵ متر در زمین برسانند.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗اهمیت زمین به تشکیل آب در کره ماه

🔸زمین در گوشه کوچک منظومه شمسی آنقدر تاثیرگذار است که تشکیل آب در #ماه مستقیماً به میدان مغناطیسی آن وابسته است. در حال حاضر، دانشمندان حتی بیشتر در مورد اهمیت این فعل و انفعالات زمین به ماه می‌دانند و راه کاملا جدیدی را کشف کرده‌اند که زمین به تشکیل آب در ماه کمک می‌کند.

🔹مطالعات نشان میدهد امواج الکترون‌هایی که به‌طور غیرمستقیم از زمین و #خورشید به ماه می‌رسند، در تشکیل آب یخ‌زده در سطح آن نقش دارند. این الکترون‌ها هنگام عبور ماه از دم مغناطیسی زمین به آن برخورد می‌کنند، ردی مغناطیسی که زمین هنگام حرکت در فضا از خود با جا می‌گذارد. درون دم مغناطیسی لایه‌ای پلاسمایی است که از الکترون‌ها و یون‌های بسیار باردار تشکیل شده است.

🔸دانشمندان قبلا نقش دم مغناطیسی و مگنتوسفر را در شکل‌گیری آب در ماه بررسی کرده بودند. #مگنتوسفر زمانی ایجاد می‌شود که میدان مغناطیسی محافظ زمین باد خورشیدی را دفع می‌کند و اثرات مختلفی در پی آن ایجاد می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗یاسمین مقبلی ترسناک ترین صحنه #فضا را به مخاطب خود توضیح میدهد...

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
کیهان شناسی
🌗اهمیت زمین به تشکیل آب در کره ماه 🔸زمین در گوشه کوچک منظومه شمسی آنقدر تاثیرگذار است که تشکیل آب در #ماه مستقیماً به میدان مغناطیسی آن وابسته است. در حال حاضر، دانشمندان حتی بیشتر در مورد اهمیت این فعل و انفعالات زمین به ماه می‌دانند و راه کاملا جدیدی را…
تکمیلی...

🔸شوای لی، دانشمند سیاره‌شناس از دانشگاه #هاوایی در مانوآ، می‌گوید: «این پدیده یک آزمایشگاه طبیعی برای مطالعه فرآیندهای تشکیل آب‌های سطحی ماه فراهم می‌کند. زمانی که ماه خارج از دم مغناطیسی است، سطح #ماه با باد خورشیدی بمباران می‌شود. در داخل دم مغناطیسی، تقریبا هیچ #پروتون باد خورشیدی وجود ندارد و انتظار می‌رفت که تشکیل آب تقریبا به صفر برسد.»

🔹«با این حال، تجزیه و تحلیل از راه دور نشان می‌دهد که این طور نیست. مطالعات قبلی به یون‌های هیدروژنی بادهای خورشیدی پرداخته که در ماه آب تولید می‌کنند، اما به نظر می‌رسد این آب از زمانی که در داخل دم مغناطیسی از سطح #ماه در برابر بادهای خورشیدی محافظت می‌شود، در حال شکل‌گیری است.

🔸محققان فکر می‌کنند نیروهای دیگری در کار هستند؛ به ویژه الکترون‌ها. یکی از حالت‌هایی که می‌توان این پدیده را توضیح داد این است که بگوییم الکترون‌های پرانرژی با خاک ماه واکنش می‌دهند و #هیدروژن به دام افتاده را آزاد می‌کنند که می‌تواند منجر به شکل‌گیری آب باشد.

🔹لی می گوید: «در دم مغناطیسی، ممکن است فرآیندهایی دیگر یا منابع جدیدی از آب وجود داشته باشد که مستقیما با کاشت پروتون‌های باد خورشیدی مرتبط نباشد. به طور خاص، تابش الکترون‌های پر انرژی اثراتی مشابه پروتون‌های باد خورشیدی از خود نشان می‌دهد.»

🔸البته برای رسیدن به توضیحات نهایی، مشاهدات و آزمایش‌های بیشتری روی سطح ماه مورد نیاز است. #دانشمندان به دلایل زیادی مجذوب فهم نحوه شکل‌گیری آب روی سطح ماه هستند. از جمله اینکه این موضوع بیشتر در مورد گذشته زمین به ما می‌آموزد، و همچنین برای اینکه بفهمیم چگونه می‌توانیم درازمدت روی سطح ماه زندگی کنیم، اهمیتی حیاتی دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗پیش بینی زمان انقراض انسان ها؛

🔹دانشمندان انگلیسی در پژوهش جدیدی که با شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای انجام شد، به این نتیجه رسیدند که #انقراض انسان‌ها احتمالا در ۲۵۰ میلیون سال آینده رخ خواهد داد.

🔸یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که انسان‌ها در ۲۵۰ میلیون سال آینده #منقرض خواهند شد؛ البته این در صورتی است که بخواهند همین حالا سوزاندن سوخت‌های فسیلی را متوقف کنند.

🔹شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای کارشناسان «دانشگاه بریستول»(University of Bristol) نشان می‌دهند سیاره ما با یک انقراض دسته‌جمعی روبه‌رو خواهد شد که تمام #پستانداران را از بین می‌برد.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗امشب تماشای ماه و زحل را از دست ندهید.

🔹در آسمان امشب، منظره زیبای همنشینی ماه و زحل برای همه‌ علاقه‌مندان به نجوم و درعین حال طبیعت، فرصتی استثنایی است. ماه امشب ابریشمی است و تمام اشعه نورش را به صورت یک دایره درخشان در #آسمان نمایان می‌کند، در حالیکه #زحل با جلوه زیبای قمر‌های خود، طرفداران خود را مجذوب می‌کند.

🔸ماه، نخستین جسم آسمانی است که هر شب در آسمان مشهود است، اما #زحل، سیاره‌ای است که با استفاده از تلسکوپ، می‌توان شگفتی‌های بی‌نهایتی را در اطرافش مشاهده کرد.

🔹از عوامل مهم در مشاهده این پدیده، فاصله زمانی و مکانی بین #ماه و زحل است. برای دیدن این منظره، لازم است که در ساعات شب به یک نقطه تاریک و دور از نور‌های شهری بروید و به آسمان نگریسته، منتظر بمانید تا ماه و زحل طلوع کنند. بهترین زمان برای این تجربه، دقایق نزدیک به #نیمه_شب است.

🔸ماه و سیاره زحل در صورت رصد با #تلسکوپ نمی‌توانند همزمان در میدان دید تلسکوپ قرار بگیرند، اما با چشم غیر مسلح یا از طریق یک دوربین دو چشمی به راحتی قابل مشاهده هستند.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗حدود ۲۰ درصد از #اکسیژن زمین توسط جنگل‌های بارانی آمازون تامین می‌شود!
اتمسفر زمین از ۲۱ درصد اکسیژن و ۷۸ درصد نیتروژن تشکیل شده است. دی اکسید کربن تولید شده توسط میلیون‌ها گونه‌ی جانوری در زمین با عمل #فتوسنتز درختان به اکسیژن تبدیل می‌شود. در این فرآیند آب و دی اکسید کربن به انرژی تبدیل شده و اکسیژن به عنوان یک محصول فرعی به طبیعت باز گردانده می‌شود.
جنگل‌های آمازون بیش از ۵.۵ میلیون کیلومتر مربع از سطح زمین را پوشانده و ۲۰ درصد از اکسیژن تولیدی اتمسفر زمین را به خود اختصاص داده‌اند.
فراموش نکنیم #بقاء_ما و تمام جانوران در زمین به #بقاء_درختان وابسته است.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮
🌗اختروش‌ ها یا کوازارها از درخشان‌ ترین اجرام جهان هستند که در فاصله‌های بسیار دوردستی از ما قرار دارند. درباره اختروش‌ها چه می‌دانیم؟

🔹اختروش‌ها یا کوازارها از #درخشان‌ترین اجرام در آسمان شب هستند که قدمت برخی از آن‌ها به جهان آغازین بازمی‌گردد.

🔸اختروش منبع رادیویی شبه‌ ستاره‌ای است. وقتی ستاره‌شناسان این اجرام رادردهه‌۱۹۵۰رصد کردند،مانند ستاره‌هایی به نظر می‌رسیدند که از خود امواج رادیویی منتشر می‌کردند. به همین دلیل #کوازار یااختروش نامیده شدند.

🔹اختروش‌ هسته‌ کهکشانی فعال(AGN)بسیار درخشانی است که گاهی باعنوان جرم شبه‌ستاره‌ای هم شناخته می‌شود. این اجرام ۱۰۰۰ برابر درخشان‌تر از کهکشان راه شیری هستند. همچنین بسیار فعال‌اند و پرتوهای زیادی رامنتشر می‌کنند.

🔸از آنجا که اختروش‌ها در فاصله‌بسیار دوردستی قرار دارند،نوری که از آن‌ها به ما می‌رسدمربوط به جوانی جهان است. کهن‌سال‌ترین اختروش،J0313-1806با فاصله‌ ۱۳/۳میلیارد #سال_نوری است ودرواقع تصویری که از این اختروش می‌بینیم مربوط به۶۷۰میلیون سال پس از بیگ‌بنگ و گذشته‌های خیلی دور است.تاکنون بیش از ۱میلیون اختروش رصد شده‌اند
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/04 11:32:06
Back to Top
HTML Embed Code: